Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.netsupportmanager.com"

Transkript

1 Yazılım Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi İSTANBUL Küçükbakkalköy Yolu Gül Sokak Cebin Apt. No:2/ İçerenköy, Ataşehir, İstanbul Telefon: Faks: ANKARA Kabil Cad Sokak No:10/ Öveçler, Ankara Telefon: Faks:

2 Genel Bilgi Tarihsel olarak uzaktan kontrol ve yönetim yazılımları destek personelinin uzaktaki kullanıcının yanına gitmeden teknik sorunları çözmesi konusunda yoğunlaşmışlardır. Kullanıcılar; hızlı yanıt almak ve kritik uygulamalardaki sorunlarının en kısa süre içinde çözülmesini isterler. İşletmeler ise sorunlarını en ekonomik yöntemle çözmeyi tercih ederler. Bu nedenle her bir platform, protokol ya da fiziksel ürün için ayrı kontrol ve yönetim yazılımı almak işletmeler açısından uygun ve ekonomik bir çözüm değildir. NetSupport Manager, uzaktan kontrol ve yönetim yazılımlarından beklenen tüm özellikleri kapsayan, hızlı, güvenilir, etkili ve ekonomik çözümdür. NetSupport Manager ile toplam sahip olma maliyeti ve sorun giderme süresi en aza düşerken, destek personelinin verimi ve ağ güvenliği (güvenli uzak bağlantılar vb.) en üst düzeye çıkacaktır. NetSupport Manager, sağladığı İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Portekizce gibi pek çok dil desteği ile; gelişmiş güvenliği, hızı, kullanım kolaylığı gibi pek çok avantajı ile kullanıcıların ve destek personelinin güvenini kazanmış, aldığı ödülleri fazlasıyla hak ettiğini kanıtlamıştır. NetSupport Manager v12, yenilenmiş arayüzü, artırılmış performansı ve bir dizi kısayol özellikleri ile kullanıcılarına yeni özellikler sunar.

3 Bir Bilgisayarın Uzaktan Denetimi * 'Control' bir bilgisayarı gören/denetimi ele alan bilgisayardır. * 'Client' izlenen ya da denetimi ele alınan bilgisayardır. Renk derinliği, çözünürlük, ağ protokolü ve işletim sisteminden bağımsız olarak, bir iş istasyonunun ekranını, klavyesini ve faresini izleyin, paylaşın ya da denetleyin. Kullanıcılarınıza hem destek sağlayıp hem de konuşmak için çokluortam özellikli bilgisayarlarda ses (audio) işlevlerini kullanın. Yapılan yorumlar, NetSupport Manager'ın pazardaki en hızlı uzaktan denetim performansını sunduğunu göstermektedir. Etkileşimli Tırnak Resimlerle Sistemlerin Gözetimi "Monitor Mode" özelliği, "Control" bilgisayara, tüm bağlı istemci iş istasyonlarını aynı anda"tırnak Resim" görünümüyle gösterme olanağı sağlar. Tırnak resim boyutu anında ayarlanabilir. Kullanıcılar, tırnak resmin üzerine giderek, seçilen bilgisayarın daha büyük görünümünü elde edebilirler. Uzaktan denetim çözümleri içindeki bu eşsiz özellik, bir BT yöneticisinin gözünün her an önemli sistemler üzerinde olmasına ve sistemlere müdahale gerektiğinde bunu anında yapabilmesine izin verir. Eğer istemci birden fazla monitör ile çalışıyorsa, "Control" bilgisayar monitörden monitöre geçebilir. Uzak Sistemlerin Otomatik Gruplandırılması "Control Tree View", uzak sistemleri platform ve işletim sistemi gibi ön tanımlı kriterlere göre gruplandırarak, BT altyapınızın anlık genel görünümünü verir. Örneğin, özel bir Windows işletim sistemi ya da Linux dağıtımını çalıştıran makinaları kolaylıkla tanımlayabilir. Bu yetenek, özellikle güncellemeleri planlarken ya da yeni teknolojileri yaygınlaştırırken yardımcı olur.

4 Intel vpro Teknolojisi Desteği NetSupport Manager, Intel vpro becerisine sahip bilgisayarları arayabilir ve bulabilir. Bu teknoloji, bir NetSupport Manager istemcisinin yüklü olmadığı yerde bile çeşitli uzak görevleri gerçekleştirebilmenizi sağlar. Donanım ve Yazılım Envanterleri Tek bir tıklamayla, NetSupport Control programından çıkmaya gerek kalmadan hedef işistasyonunda yüklenen donanım ve yazılımın gerçek zamanlı görünümünü elde edin. NetSupport Manager, 80'den fazla bilgiyi toplar. Özellikle istemci bilgisayarın donanımı ve çevre birimleri hakkında bilgileri toplar. Yüklü uygulamaların ve ayrıca yüklü yeni güncellemelerin tam envanterini çıkarır. Dosya Aktarımı Basit "sürükle ve bırak" arayüzünü kullanarak, işistasyonları arasında dosyaları aktarabilir ve değiştirebilir. Ayrıca, bir uzak makinayı görüntülerken, dosyayı doğrudan masaüstüne bırakabilir. İki işistasyonunda dizinleri eşleştirir ya da dosyaları ve niteliklerini doğrudan düzenler. NetSupport Manager, bir dosya içindeki ayrı veri bloklarını denetleyerek, varolan dosyaların üzerine yazılması sırasında, veri aktarımı zamanını düşürmek ve yalnızca değişen veriyi transfer etmek için akıllı "Delta File Transfer"; özelliğini kullanır. Bu özellik, varsayılan olarak etkindir ve tüm dosya tipleri için geçerlidir. Dosya Dağıtımı Dosyaları ve merkezi NetSupport işistasyonundaki veriyi, aynı anda ve olabilecek en az tıklama ve çaba ile, birden fazla istemci işistasyonuna dağıtır. Bu özelliği kullanarak dosyaları aşağıdaki dağıtımları yapabilirsiniz: Tüm bağlı istemciler. Seçilen istemciler. Ön tanımlı istemci grubu. Dosyaların hızlı ve kolay biçimde doğrudan istemci 'Masaüstü' ya da 'Belgelerim' klasörüne transferi.

5 Explorer Masaüstü Entegrasyonu Bir NetSupport Manager denetimi yüklendiğinde explorer ile doğrudan entegre olur ve ilk önce NetSupport'u başlatmaya gerek kalmadan ana işlevi sisteminizden doğrudan başlatmanıza izin verir. Ağ konumlarında, ağdaki bilgisayarların listesinin görüntülendiği yerde tipik bir örnek verilebilir: Bilgisayar simgesi seçildikten sonra sağ fare butonuna tıklanarak, NetSupport Uzaktan Denetim, Sohbet ve Envanter (NetSupport Remote Control, Chat ve Inventory) seçenekleri çalıştırılabilir. Uzak Masaüstü (RDP) Desteği NetSupport Manager, aktif bir RDP oturumu varsa bunu belirleyerek RDP ile birlikte çalışır. Kullanıcı ekran kazıma modunda devam etme seçeneğine ya da tam uzaktan denetim becerisi için RDP oturumunu sonlandırma seçeneğine sahip olur. Uzaktan Dağıtım NSD hizmeti (NetSupport Deploy), ağ yöneticilerine, makineleri tek tek ziyaret etmek zorunda kalmadan, merkezi bir alandan birden fazla işistasyonunda NetSupport Manager'ı yükleme ve yapılandırma olanağı sağlar. NSD ile yapabilecekleriniz: NetSupport paketini aynı anda birden fazla işistasyonunda uzaktan yükleyebilirsiniz. Birden fazla işistasyonu için belirli istemci konfigürasyonları oluşturabilir ve indirebilirsiniz. NetSupport License ayrıntılarını birden fazla işistasyonunda uzaktan güncelleyebilirsiniz. NetSupport paketini aynı anda birden fazla işistasyonundan uzaktan kaldırabilirsiniz. Show (Göster) Fonksiyonu Güçlü Show fonksiyonunu kullanarak, projektörlere, video ayırıcılara ya da herhangi bir ek donanıma ihtiyaç duymadan bilgisayar tabanlı eğitimi yönetmek için kullanabilirsiniz. Ekranınız gösterin, gerçek zamanda bağlı bilgisayarlar için seçilen monitör ya da yalnızca seçilen uygulamayı gösterebilirsiniz. Sunum ya da eğitiminizde destek olacak ekran açıklamalarını kullanabilirsiniz. Betik Dili ve Zamanlama NetSupport, güçlü Betik Dili ve Zamanlayıcıya sahiptir. Bunlar NetSupport Control'de normal koşullarda tekrarlı olarak gerçekleştireceğiniz görevleri otomatikleştirmenize ve bunları uygun olan zamanda çalıştırmanıza izin verir. Betik yazımı istemcileri sorgulama ve boş disk alanı, çalışan işletim sistemi gibi bilgileri alma becerileriyle masaüstü yönetimi fonksiyonlarına sahiptir.

6 Dosya Aktarımı, Uzaktan Uygulama Çalıştırma ve Günlük düzenlemeyi bir arada kullanarak NetSupport Scripting'i uygulamaları dağıtmak için bile kullanabilirsiniz. Daha sade söylemek gerekirse, NetSupport Manager ile manüel olarak yapabileceğiniz her şeyi NetSupport Scripting ile otomatikleştirebilirsiniz. Güç Yönetimi Eğer işistasyonu donanımınız ve yazılımınız "LAN'dan Uyanma" özelliğini destekliyorsa LAN üzerinden işistasyonlarınızı açmak / kapatmak için NetSupport'u kullanabilirsiniz. Eğer bir makineye veri kopyalaması durumu söz konusu olursa bu özellik kapalı tutulur. Yazıcı Yönlendirme Son sürümde Ağ ve USB yazıcılarını destekleyen istemci yazıcı çıktısını yakalamak için geliştirmeleri içerir. NetSupport Manager artık baskı yakalama desteğini sağlamak için kullanılan "Standart TCP/IP Portu" oluşturmak için WMI hizmetini kullanmaktadır (ayrıca XP ve sonraki sürümlerde kullanılabilir). Windows 2000 istemcilerdeki uygulama aynıdır fakat WMI Hizmeti Yönetici tarafından"standart TCP/IP Portu" nu eklemek için günlüğün güncellenmesinde standart olarak kullanılamaz. 64Bit Desteği NetSupport Manager tüm x64 (AMD / Intel) platformlarını ve Windows XP64 ve Windows 2003'ün uzaktan denetimini destekler. Sohbet ve Ses Desteği Metin ya da tam ses modunda seçilen çoklu kullanıcılar arasında iki yönlü sohbet oturumunu yönetebilirsiniz. Sohbet üyesi cevap vermediğinde"uyarı Gönder" seçeneğini seçerek bir işistasyonuna sesli uyarı gönderebilirsiniz. Sohbet oturumu devam ederken"davet Et" fonksiyonunu kullanarak sohbete istemciler ekleyebilirsiniz ve"tartışma geçmişini gönder" seçeneğini kullanarak sohbetin bir kopyasını gönderebilirsiniz. Bir sohbet oturumunun içerikleri daha sonra bakmak üzere saklanabilir. NetSupport Manager ayrıca çift yönlü ses desteği sunar. Bu gelişmiş ses desteği tek yönlü

7 konuşmaya, dinlemeye ve uzaktan denetim oturumunun dışında tam çift yönlü görüşmelere ve uzak bilgisayarların duyulabilir uygulama seslerinin sorunsuzca aktarımına izin verir. Ses desteği tüm LAN/WAN ve Internet tabanlı iletişimler üzerinden kullanılabilir. Etkileşimli Beyaz Tahta Eğitime ve desteğin etkili olmasına yardımcı olmak için artık sohbet / çoklu sohbet oturumunda Beyaz Tahta özelliği kullanılabiliyor. Notlarla açıklama gibi"control" programı davet edilen kullanıcılarla onların sohbetlerini görsel olarak destekleyici ekran vurgulama araçlarını kullanabilmektedir. Uygulamaları Çalıştırın NetSupport Manager uygulama çalıştırma özelliğine sahiptir. Bu özellik uygulamalarınızı uzak bir bilgisayarda başlatmanıza, yükleyici rutinlerini başlatmanıza ve daha birçok şeye izin vermektedir. Bu özellik dosya dağıtımı özelliğiyle birleşik olarak uzak güncellemelerin daha hızlı ve etkili biçimde yapılmasını sağlar. Mesajlaşma Bir ya da daha fazla bilgisayara NetSupport metin mesajı gönderebilir, hatta ağdaki tüm bilgisayarlara yayın yapabilirsiniz. Yaklaşan sunucu kapanmaları ya da benzeri durumlarda kullanıcılarınızı uyarmanız için idealdir. Yardım Talepleri NetSupport kullanıcılarınızın yardım taleplerini ihtiyaç duyduklarında doğrudan sizin yardım masanıza göndermelerine izin verir. Yardım talebi tüm ulaşılabilen operatörlere gönderilebilir ya da kullanıcı tanımlı hesaplara göre belirli operatörlere yönlendirilebilir. Windows NetSupport Manager ayrıca Windows, Linux, MAC, CE, Pocket PC ve

8 Windows Mobile sistemleri için kapsamlı çoklu platform desteği sunar. Günümüzün iş ortamına tam uyumluluk sağlar. NetSupport Manager ayrıca artık 64 bit Intel ve AMD platformları ve Windows XP 64, Windows 2003/ ve 2008 R2 için destek sağlıyor. x64-tabanlı sistemler için destek veriliyor. Microsoft tabanlı sistemler için NetSupport Manager şunları destekler: Dos, Windows 95, 98, ME, NT 4.0, 2000, 2003, XP, Vista (32bit ve 64bit), 2008 (32 bit, 64 bit ve R2) ve Windows 7. NetSupport Manager Thin & Zero İstemci ortamlarıyla tam entegrasyon ve WYSE Technologies, Microsoft, HP, NComputing (X-serisi & L-serisi), MiniFrame (SoftXpand) ve daha birçok şirketin sanal masaüstü ortamlarıyla uyumluluk sunar. NetSupport Manager'ın kullanıcı arayüzü sürüm 12'de geliştirilmiş ve özellikle Windows 7 ile Touch desteğiyle birlikte uyumluluk sağlayacak hale getirilmiştir. Ayrıca sürüm 12'de, Windows 8/8.1 makinelerin uzaktan denetim Kullanıcı Hesabı Denetimlerinin kullanımı için eklenen destek sayesinde çalışabilirlik ve performansta önemli artışlar gösterecektir. Intel vpro teknolojisi desteği standart olarak sağlanmaktadır. Tüm Windows aygıtlarında kullanılabilen özellikler şunlardır: Çevre w LAN ya da WAN'ınızda tüm sistemleri tarama, bulma ve bağlanma. w Tamamen bütünleşik uzak yerleştirme hizmeti. w TCP/IP, IPX/SPX, NETBIOS, NETBEUI ya da HTTP protokolleri üzerinden bağlantı. w LAN, WAN, Internet, PSTN, ISDN, CAPI/TAPI, GSM, GPRS, 3G ya da

9 Wireless bağlantıları üzerinden iletişim. w 64 bit Intel ve AMD işlemcileri desteği. w NetSupport Internet Gateway bileşenini kullanarak farklı güvenlik duvarları ardında yerleşen sistemler arasında sorunsuz iletişim. Uzaktan Denetim w Renk derinliği, çözünürlük, ağ protokolü ve işletim sistemine göre ayırt edilmeksizin bir iş istasyonunun ekranını, klavyesini ve faresini izleyin, paylaşın ya da denetleyin. w Çok yavaş bağlantıları üzerinden sistemleri yönetirken Uzaktan Kontro renk kalitesini optimize edin. w Her bağlı sistemin gerçek zamanlı küçük resimleriyle birlikte tüm sistemlerin ekranlarını görün. Görüntüyü yakınlaştırmak için fareyle seçilen bilgisayar üzerine gelin. w Birden fazla sistemi tarayın. Denetim konsolunuzda kendi ekranlarını gösteren bir ya da daha fazla işistasyonunu tarayabilirsiniz. w Ekranı Göster, gerçek zamanda bağlı bilgisayarlar için seçilen monitör ya da seçilen uygulamayı gösterebilirsiniz. w Uzaktan Denetim oturumu ya da Göster oturumu sırasında çeşitli çizim araçlarıyla ekranınızı açıklayın. w İki ya da daha fazla sistem arasında Tam Metin Sohbeti ve Mesajlaşma w Uzaktan Denetim oturumunda Tam Sesli Sohbet w Eğitime ve desteğin etkili olmasına yardımcı olmak için artık sohbet / çoklu sohbet oturumunda Beyaz Tahta özelliği kullanılabiliyor. Destek Araçları w İstemci bilgisayardan tam Donanım ve Yazılım envanterini alarak uzaktan desteğe yardımcı olun. w İstemci bilgisayarda yüklü tüm yeni düzeltmelerin ayrıntılarını toplayın. w İstemcide çalışan Görüntüleme ve Denetim Uygulamaları, İşlemler hizmetler. w Bir Uzak Sistemin günlüğünü uzaktan düzenleyin. w Bilgisayarınızda Uzak Sistemde yerel Komut Eylemini çalıştırın. w Bir istemci bilgisayarı uzaktan Açın / Kapatın, Oturum Açın / Kapatın ya da Yeniden Başlatın. w Yardım İsteyin -kullanıcılar tüm ya da belirli Denetim sistemlerine yönlendirilecek yardım taleplerini oluşturabilirler. w Bilgiyi taşıyın. w Denetim ve İstemci bilgisayar arasında Dosyaları Aktarın, klasörleri senkronize edin vb. w Dosya Dağıtımı -Denetim bilgisayarından bağlı sistemlere tek bir hareketle dosyaları sürükleyip bırakabilirsiniz. w Uzak bilgisayarlarda uygulamaları uzaktan çalıştırabilirsiniz.

10 w Uzak bilgisayarların Yazdırma Kuyruğunu yakalayın ve Denetim bilgisayarına yönlendirin. w Sık gerçekleştirilen görevleri otomatikleştirmek için güçlü Senaryo Yazımı ve Planlama takımı. w Esneklik w Explorer ile sorunsuz masaüstü entegrasyonu ilk önce NetSupport'u başlatmaya gerek kalmadan sisteminizden ana işlevselliği doğrudan çalıştırmanıza izin verir. Güvenlik w 56bit DES'den 256bit AES kodlamasına kadar tam veri kodlaması. w Kullanıcı onayları ve kodlanmış şifreler. w NetSupport'unuzun kopyasını eşsiz yapmak ve diğer kopyalardan farklı tutmak için güvenlik parolaları. w NT yönetimiyle doğrudan entegre edin ve bağlantıları doğrudan onaylayın. w Şirket çapında politika yönetimi için Aktif Dizin Entegrasyonu ve AD şablonları sağlanır. w Hangi kullanıcının seçilen bilgisayara bağlanmayı denediğine göre farklı özelliklerin devre dışı bırakılmasına izin veren profilli işlevsellik w İşletim sistemi olay günlükleriyle entegrasyon dahil tam olay ve geçmiş kayıtları. Masrafsız w NetSupport Manager'daki tüm özellikler standarttır. w Internet Gateway standart olarak dahil edilmiştir. w NetSupport School -Tam Çalışma Kapasitesinde Eğitim ve Öğretim. Mac NetSupport Manager Apple Mac sistemler için tam uzaktan denetim kabiliyetini sağlar. NetSupport Manager Mac istemcisi OS 10.39'den 10.5.x'e kadar destekler ve tüm yeni Intel tabanlı sistemleri için destek içeren tam Mac evrensel ikilileri olarak sağlanır.

11 Bir Apple Mac sisteme bağlanırken ana özellikle şunlardır: w Ağınızdaki sistemleri tarama ve keşfetme. w MAC sistemin Tam Uzaktan Denetimi w Çoklu istemci sistemleri tarama, bir kerede birden fazla sistemi (maksimum 16) izlemenize izin verir. w Denetim ve İstemci Sistemler arasında çift yönlü sohbet. w Birine, seçilenlere ya da tüm İstemci sistemlerine mesaj gönderimi. w Kolay kullanımlı İstemci Yapılandırıcısı. w Bir MAC Sistemi uzaktan açma ya da kapatma. w Bir sistemi uzaktan yeniden başlatma. w Tüm bağlı sistemlerin küçük resimlerini gerçek zamanlı görüntüleme. w Mac bilgisayardan tam"gerçek zamanlı" Donanım ve Yazılım envanterini dinamik olarak toplayarak problem çözümüne destek olma. w Dahili NetSupport Internet Gateway ile TCP/IP ya da HTTP üzerinden bağlanabilirlik. w 56 bit DES'den 256 bit AES'e kadar yapılandırılabilir veri şifrelemesi w IP Adresi, Kullanıcı İsimleri ve Şifrelere göre Kısıtlanan bağlantılar. w Tüm özelliklerin etkinleştirilmesine ya da devre dışı bırakılmasına izin veren tamamen yapılandırılabilir güvenlik. w Tüm sistem bilgisinin ihtiyaç duyduğu desteği sağlayan güçlü bir tanılayıcı araç. Linux NetSupport Manager Apple Linux sistemleri için tam uzaktan denetim kabiliyetini sağlar. NetSupport Manager Linux istemcisi SuSE 9 ve sonraki sürümleri, Ubuntu, Debian, Red Hat 9 / Enterprise ve Fedora dağıtımlarını destekler. Bir Linux sisteme bağlanırken ana özellikle şunlardır: w Ağınızdaki sistemleri tarama ve keşfetme. w Linux Sistemin Tam Uzaktan Denetimi w Çoklu istemci sistemleri tarama, bir kerede birden fazla sistemi (maksimum 16) izlemenize izin verir. w Denetim ve İstemci Sistemler arasında çift yönlü sohbet. w Birine, seçilenlere ya da tüm İstemci sistemlerine mesaj gönderimi. w Kolay kullanımlı İstemci Yapılandırıcısı. w Bir Linux Sistemi uzaktan açma ya da kapatma. w Bir sistemi uzaktan yeniden başlatma. w Tüm bağlı sistemlerin küçük resimlerini gerçek zamanlı görüntüleme. w Linux bilgisayardan tam"gerçek zamanlı" Donanım ve Yazılım envanterini dinamik olarak toplayarak problem çözümüne destek olma. w Dahili NetSupport Internet Gateway ile TCP/IP ya da HTTP üzerinden bağlanabilirlik.

12 w 56 bit DES'den 256 bit AES'e kadar yapılandırılabilir veri şifrelemesi w IP Adresi, Kullanıcı İsimleri ve Şifrelere göre Kısıtlanan bağlantılar w Tüm özelliklerin etkinleştirilmesine ya da devre dışı bırakılmasına izin veren tamamen yapılandırılabilir güvenlik. w Tüm sistem bilgisinin ihtiyaç duyduğu desteği sağlayan güçlü bir tanılayıcı araç. NetSupport Manger Linux İstemcisi gtk+ 2 ve glade 2'nin yüklenmesini gerektirir. Bunlar yukarıda bahsedilen dağıtımların standart yüklemelerine dahildir. Mobil NetSupport Manager Windows CE (4.2 ve sonrası), Pocket PC (2003 ve sonrası) ve Windows Mobile aygıtlar için tam Uzaktan Denetim kabiliyetlerini sağlar. En son mobil platform desteği yeni kullanımlar sağlar: PDA'nızdan ofis sunucunuza geri bağlanabilir, güncelleme yapabilir ya da yeniden başlatabilirsiniz. Yoldayken ofis bilgisayarınızdaki bilgiye doğrudan erişebilirsiniz. Pocket PC, CE ve Windows Mobile aygıtlarınızı merkezi bir yerden sorunsuz şekilde yönetebilirsiniz. Akıllı telefonlarınız için güncellemeler ya da değişiklikler sunulur. POS ya da envanter toplama aygıtlarınız için uzaktan destek sağlanır.

13 Windows CE ya da Pocket PC aygıtına bağlanırken ana özellikler şunlardır: w Ağınızdaki sistemleri tarama ve keşfetme. w Aygıtın Tam Uzaktan Denetimi w Otomatik olarak uzak ekranı ölçekleme. w En uygun performans için renk derinliği aktarımı. w Çoklu istemci sistemleri tarama, bir kerede birden fazla sistemi (maksimum 16) izlemenize izin verir. w Denetim ve İstemci Sistemler arasında çift yönlü sohbet. w Birine, seçilenlere ya da tüm İstemci sistemlerine mesaj gönderimi. w Tam Çift Yönlü Dosya Aktarımı. w Kolay kullanımlı İstemci Yapılandırıcısı. w Bir CE (Tüketici Elektroniği) aygıtını uzaktan açma ya da kapatma. w Bağlı aygıtın envanterini dinamik olarak toplama. w Uzaktan pil ömrü ve sinyal gücünü izleme. w Tüm bağlı sistemlerin küçük resimlerini gerçek zamanlı görüntüleme. w Dahili NetSupport Internet Gateway ile TCP/IP ya da HTTP üzerinden bağlanabilirlik. w LAN, WAN, Internet, Wireless, GSM, GPRS ya da 3G bağlantılar üzerinden erişim. w Active-Sync bağlantısıyla doğrudan bağlanma. w 256 bit DES'den 256 bit AES'e kadar yapılandırılabilir veri şifrelemesi w NetSupport Manager'ınızın sürümünü şirketinize özel tutmak için kullanılan güvenlik parolaları. w IP Adresi, Kullanıcı İsimleri ve Şifrelere göre Kısıtlanan bağlantılar w Tüm özelliklerin etkinleştirilmesine ya da devre dışı bırakılmasına izin veren tamamen yapılandırılabilir güvenlik. Bir Pocket PC'den bağlanıldığında ana özellikler: w Ağınızdaki sistemleri tarama ve keşfetme. w Uzak sistemin Tam Uzaktan Denetimi (herhangi bir desteklenen platformda). w Denetim ve İstemci Sistemler arasında çift yönlü sohbet. w Birine, seçilenlere ya da tüm İstemci sistemlerine mesaj gönderimi. w Ctrl+Alt+Del komutunun uzak sisteme gönderilmesi. w Bir uzak sistemi uzaktan açma ya da kapatma. w Bir uzak sistemi uzaktan yeniden başlatma. w Uzak ekranı mobil aygıta göre ölçekleme. w NetSupport Manager'ınızın sürümünü şirketinize özel tutmak için kullanılan güvenlik parolaları. w Dahili NetSupport Internet Gateway ile TCP/IP ya da HTTP üzerinden bağlanabilirlik.

14 NetSupport Manager v12, yenilenmiş arayüzü, artırılmış performansı ve yeni özellikleri ile yeni bir kullnıcı deneyimi sunar. Dinamik Otomatik Gruplama Kontrol Penceresi 'Ağaç Görünümü', istemci bilgisayarların bir tıkla önceden tanımlanmış bir kritere göre otomatik olarak gruplanmasını sağlayan bir özellik içerir. Intel vpro Desteği Bazı donanım üreticileri; ürettikleri sunucuları, dizüstü ve masaüstü bilgisayarları Intel vpro teknolojisini destekleyecek biçimde üretmektedirler. Şimdi NetSupport Manager 12 (NetSupport Client yüklenmemiş bilgisayarlarda bile) makinaları Tree View'de ayrı bir grup olarak listeleyerek ve makinanın başına gitmeden önce bir dizi uzak işlemlerin gerçekletirilmesine izin vererek, bu özelliğin sorgulanmasını sağlayacak biçimde yapılandırılabilir. İş saatlari dışında bakım yapılırken, uzak makinanın açılması, kapatılması ve yeniden başlatılması yeteneği, BIOS bilgisini izleme ve yeniden yapılandırma ve gerek duyulduğunda uzak bir işletim sistemi imajından önyükleme (boot) olanağı gibi uzak işlevler gerçekleştirilebilir. Yukarıdaki işlemler, elektriğe bağlı bir dizüstü bilgisayarında da kablosuz olarak gerçekleştirilebilir.

15 Hızlı Arama Hızlı Arama çubuğuna eklenen bir Arama kutusu, bulmak istediğiniz bir grup istemci bilgisayarın adını ya da adında belli bir kısmın girilmesini sağlar. Arama sonuçları Control Window Tree View içine yeni bir kategori olarak eklenir. Details View'ın Özelleştirilmesi Control Window, 'Details View' modunda açıldığında, her bir Client için yeni kolonlar eklenebilir. Özellikle dizüstü bilgisayarlara bağlanıldığında kablosuz ağların durumunu görme ve makinanın pil gücünü görütülemek için yararlı olabilir. Ayrıca Details View'e yeni 'Last Connected' kolunu eklenmiştir. Böylece Client'a en son bağlanılan tarih/saat bilgisi görüntülenebilir. Birden Çok Ekran İzleme Modu (Multiple Monitor Mode) Birden çok ekran çalıştıran kullanıcılar için NetSupport Manager desteği geliştirilmiştir. Thumbnail View içinde eğer bir Client Thumbnail'i birçok ekranın varlığını gösteriyorsa, görüntülecek ekranın seçilebileceği bir açılır (drop down) liste özelliği getirilmiştir. Dosya Transferi Dosya Transferi (File Transfer) işleminin etkinliğini artırmak için bazı geliştirmeler yapılmıştır. Bir uzak Client'ın açıldığı bir View Window ile dosya ve klasörler Control makinasının Windows Explorer'ından artık kolayca sürükle bırak yapılabilir. Benzer biçimde, dosya ve klasörlerin Control makinasının Windows Explorer'ından File Transfer Local, Remote ya da Distribution pencelerine taşınmasında da sürükle bırak kullanılabilir. Özellkle uzun taşımalar yapılırken yararlı olabilecek bir özellik ile, isteğe bağlı seçme kutuları ile işlem sırasında çıkabilecek uyarı ve hata mesajlarının yanıtlanacağı ya da atlanacağı işaretlenerek işlemin hızı artırılabilir. Eğer atla seçilirse, işlem sonunda mesajların özeti gösterilir. Dosyaları silerken çıkacak tüm yönlendirmeleri yok sayabilirsiniz. Dosya Silme yönteminde yapılan bir değişiklik ile yerel makinadan silme yapılırken dosyalar hemen silinmeyerek Geri Dönüşüm Kutusu'na atılır. Yerel File Transfer penceresindeki kolonların yerleri, başlıkların yeni yerine sürükle bırak yapılmasıyla yeniden düzenlenebilir. Yeni görünüm daha sonra kullanılmak üzere saklanacaktır.

16 NetSupport Manager v12 ile Gelen Yenilikler NetSupport Manager uzaktan bilgisayar desteği ve masaüstü yönetiminde en son teknolojiyi sunmaya devam ediyor. Bir masaüstü, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefondan tek bir hareketle birden fazla sistemi izlemek, uygulamalı uzaktan destek, birlikte çalışma ve hatta oturumları kaydetmek veya oynatmak mümkündür. Gerektiğinde, gerçek zamanlı donanım ve yazılım envanterini toplamak, servisleri izlemek ve hatta sorunları hızlı bir şekilde gidermek için uzaktan sistem yapılandırmasını görüntülemek mümkündür. Yeni Bir Görünüm Sürüm 12, masaüstü ve tablet platformlarına uygun bir arayüz tasarımı ile, ürüne yeni ve çağdaş bir görünüm katıyor. Yeni "canlı" menüler, dokunmatik kullanıma uygun diyaloglar, kasa türüne ve konuma göre gruplama ve yeni izleme araçları, sürüm 12'yi çok daha kullanışlı yapıyor. PIN ile Bağlantı Sürüm 12, benzersiz yeni bir PIN ile Bağlantı (PIN Connect) özelliği içerir. Özünde, her iki taraf tarafından girilen ve birbiriyle eşleşen eşsiz bir PIN kodu yardımıyla, bir teknisyen kuruluş genelinde herhangi bir yerdeki bir kullanıcıyı anında bulabilir. NetSupport Manager 12 ile yeni PIN sunucu modülü ücretsiz olarak gelmektedir. Fare, gelişmiş masaüstü simgelerinin ve araç ipucu açıklamalarının üzerine getirildiğinde, istemciye ilişkin konum, kasa türü, platform ve daha fazla bilgi görüntülenir. ios ve Android için geliştirilmiş sürümler şimdi gerçek zamanlı küçük resimleri içerir. Gelişmiş Windows 8 cihaz desteği, şimdi, kullanıcı Windows 8 "Metro" modu içinde iken "tost " türü mesajları destekler. Hızlı Bağlantı (Quick Connect) araç çubuğu, bir görüntüleme penceresi açmak, dosya transferi yapmak, envantere bakmak gibi temel işlevlere anında erişim olanağı sunarak, tek tıklamayla en son bağlanan müşteriler ile etkileşimi sağlar.

17 Intel vpro Teknolojisi Desteği NetSupport Manager, Intel vpro becerisine sahip bilgisayarları arayabilir ve bulabilir. Bu teknoloji, bir NetSupport Manager istemcisinin yüklü olmadığı yerde bile çeşitli uzak görevleri gerçekleştirebilmenizi sağlar. Coğrafi Konum Belirleme Sürüm 12 içinde, yeni bir özellik olarak, tüm cihazların yaklaşık konumunu belirleme (Geo Locate) yeteneği bulunmaktadır. NetSupport Manager ile bir kez bağlandıktan sonra, cihazlar ülkeye göre gruplandırılabilir ve, ek olarak, her etkin bağlantı yanında kent ve bölge konum bilgisi bulunur. Gelişmiş ios ve Android Sürümleri IOS ve Android için güncelleştirilmi ş Kontrol uygulamaları şimdi tablet ve akıllı telefon kullanıcılarına tüm bağlı cihazlar için gerçek zamanlı küçük resim, çoklu bağlantı, istendiğinde ayrıntılı envanter raporları, PIN ile Bağlantı ve çok daha fazla özellikler sunar. Windows 8 ve 8.1 için Geliştirmeler NetSupport Manager, güncelleştirilmiş bir görünüm ile, bir kullanıcı Windows 8 "Metro" modunda iken "tost" türü iletiler, olağanüstü bütünleşme ve platforma özel envanter bilgileri olanakları ile Windows 8 ve 8.1 için tam destek sağlar.

18 Yeni İstemci Arayüzü NetSupport Manager 12, bir kullanıcıya, anında yardım istemek, PIN bağlantı kodu girmek veya oluşturmak, kendi yerel bilgisayar bilgilerini görmek, destek istemek, özel bir logo görüntülemek, hatta canlı bağlantı bilgilerini ve daha fazlasını görmek için olanak sağlayan yeni bir istemci kullanıcı arayüzüne sahiptir. Chrome OS ile Daha Fazla Esneklik NetSupport Manager 12 artık Windows, Mac ve Linux istemci platformları için mevcut desteği ekleyerek, Chromebooks'un uzaktan kontrol edilmesini destekler. NetSupport Manager uzaktan kontrol için esneklik her zaman önemli olmuştur.

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) 4.4 sürümü, Fiery Server kullanımıyla görevlerin gerçekleştirilmesi için gerekli Fiery software i içerir.

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Kablosuz kişisel alan ağlarda kullanılan teknolojileri kavrayıp wi-fi ve bluetooth ağ cihazlarını tanıyacak, kablosuz kişisel alan ağ kurulumunu yapabileceksiniz.

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

Client Management ve Mobile Printing Çözümleri. Belge Parça Numarası: 410173-141

Client Management ve Mobile Printing Çözümleri. Belge Parça Numarası: 410173-141 Client Management ve Mobile Printing Çözümleri Belge Parça Numarası: 410173-141 Ocak 2006 İçindekiler 1 Client Management Çözümleri Yapõlandõrma ve Yerleştirme................... 1 2 Yazõlõm Yönetimi ve

Detaylı

.. YILI BİLGİSAYAR SİSTEM KURULUM BAKIM ONARIM VE ARIZA GİDERME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ

.. YILI BİLGİSAYAR SİSTEM KURULUM BAKIM ONARIM VE ARIZA GİDERME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ .... YILI BİLGİSAYAR KURULUM BAKIM ONARIM VE ARIZA KURS PLANI KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI. TOPLAM SÜRE BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 352 SAAT.. /.. /... /.. /. BİLGİSAYAR

Detaylı

.. YILI BİLGİSAYAR SİSTEM KURULUM BAKIM ONARIM VE ARIZA GİDERME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ

.. YILI BİLGİSAYAR SİSTEM KURULUM BAKIM ONARIM VE ARIZA GİDERME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ .... YILI BİLGİSAYAR SİSTEM KURULUM BAKIM ONARIM VE ARIZA KURS PLANI KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI. TOPLAM SÜRE BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 352 SAAT.. /.. /... /.. /. BİLGİSAYAR

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

Araçlar Menü Haritası

Araçlar Menü Haritası Araçlar menüsündeki tüm seçeneklere erişebilmek için Yönetici olarak oturum açmalısınız. Aygıt Ayarları Genel Enerji Tasarrufu Akıllı Hazır İş Etkinliği Programlanan Tarih ve Saat Saat Dilimi (GMT Saat

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 5 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Temel masaüstü bileşenleri

Temel masaüstü bileşenleri Temel masaüstü bileşenleri Bu bölümde önce kısaca masaüstünün ne olduğundan, nasıl kullanılabileceğinden bahsedip, ardından da masaüstünün temel bileşenlerini anlatacağız. Masaüstü, simgeler, pencereler,

Detaylı

Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN.

Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN. Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN. PaperCut MF SysAdmin lerin En Sevdiği Yazılım MFP Gömülü Yazılım ve Donanım entegrasyonu Yazdırma, Fotokopi, Tarama ve Faks özelliklerine

Detaylı

Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları. Canlı Ders Uygulaması için Minimum Gereksinimler

Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları. Canlı Ders Uygulaması için Minimum Gereksinimler KOCAELİ MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM BİRİMİ Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları Sanal Sınıf Canlı Ders Uygulaması Öğretici Videoları Öğretmenler için http://www.youtube.com/watch?v=phtzvbl1nt4&feature=youtu.be

Detaylı

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI İMKB ve VOB Emir İletim ve Yönetim Platformu MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU NEDİR? E-Broker programı,

Detaylı

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1)

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) Ders 4 BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu

Detaylı

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI İZLEME VE KAYIT YAZILIMI hanwha-security.eu Herkes için kolaylık Tek Çekirdek Sunucu Ücretsiz Deneme 45 gün Tam Özellik Kullanıcı Dostu Oynatma Canlı Arayüz Özellikler Merkezileştirilmiş Yönetim Operatörler

Detaylı

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr

İletişim. http://uzem.kemerburgaz.edu.tr. uzem@kemerburgaz.edu.tr İletişim http://uzem.kemerburgaz.edu.tr uzem@kemerburgaz.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 5 2. Kişisel Bilgisayarlar Üzerinden Sanal Sınıflara

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve Türleri

Bilgisayar Ağları ve Türleri Bilgisayar Ağları ve Türleri Bilgisayar ağı, birbirlerine bağlı ve birbirleri arasında metin, ses, sabit ve hareketli görüntü aktarımı yapabilen bilgisayarların oluşturduğu yapıdır. Ağlar sadece bilgisayarlardan

Detaylı

HP kimlik doğrulamalı baskı çözümleri

HP kimlik doğrulamalı baskı çözümleri HP kimlik doğrulamalı baskı çözümleri Hangi kimlik doğrulamalı baskı çözümü işiniz için doğru olanı? HP işinizin eşsiz olduğunu çok iyi biliyor. İşte bu nedenle kimlik doğrulamalı baskı dağıtımını yapmanız

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 7. LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ. LINUX Yapısı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 7. LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ. LINUX Yapısı Ders 7 LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 LINUX Yapısı LINUX işletim sisteminin diğer işletim sistemleri gibi kendine özgü bir yapısı vardır. LINUX yapısı ve bileşenleri aşağıdaki

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ

MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ MOBİL CİHAZLARDA KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi MOBİL CİHAZLARDAN UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Web ortamında ilgili

Detaylı

KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Kurumsal unsurlar ve BT üzerindeki etkileri ÇEVİKLİK Hızlı hareket edin, çevik ve esnek olun İşletme sahiplerinin %66'sı kurumsal çevikliğin öncelik olduğunu

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM YAZILIMININ ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ USB 2.0 destekli anakart 64-bit destekli Intel veya AMD işlemci En

Detaylı

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7 Windows 7 Kurulum & Yapılandırma Genel Değerlendirme Windows 7, eğitim bu hazırlandığı tarihteki en son Windows sürümü olup, resmi yayımlanma tarihi 22 Ekim 2009 dur Vista'nın oldukça geliştirilmiş bir

Detaylı

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr Gölhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayarın Yapısı Donanım (Hardware): Bir bilgisayara genel olarak bakıldığında; Kasa, Ekran, Klavye, Fare, Yazıcı, Hoparlör,

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J30/J70 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, çalıştırma ortamını,

Detaylı

PC Dağıtımı Olması Gerektiği Gibi. Derya Güngörmüş : Service Sales Executive

PC Dağıtımı Olması Gerektiği Gibi. Derya Güngörmüş : Service Sales Executive PC Dağıtımı Olması Gerektiği Gibi Derya Güngörmüş : Service Sales Executive Dell EMC Hizmetleri Dijital teknolojilerinizin hızlı adaptasyon ve optimizasyonunu sağlıyoruz DANIŞMANLIK Veri, analitik, uygulamalar,

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma alanları ve iş faaliyetleri

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı IT sistemleri yoluyla binadaki güç, soğutma, güvenlik ve enerji kullanımlarını izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlayan uçtan uca veri merkezi altyapı yönetimi

Detaylı

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir.

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir. Netsis 3 Netsis 3 Netsis 3, Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzüdür. 3. Boyut, Logo ürün ailesi için ortak bir hedefi işaret eder, çünkü yapılan

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Ekin RED EAGLE (OS) GÜVENLİ ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ YÖNETİM SİSTEMİ Leader in Safe City Technologies Güvenli Şehir Teknolojileri Yönetim Sistemi olan Ekin Red Eagle (OS) şehirdeki tüm sistemler ile iletişim

Detaylı

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com MimioMobile Kullanım Kılavuzu mimio.com 2013 Mimio. Tüm Hakları Saklıdır. Gözden geçirme 03.09.2013. Bu belgenin veya yazılımın herhangi bir kısmı, Mimio şirketinden önceden yazılı izin alınmaksızın herhangi

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 'e erişme...5 Posta kutuları...5

Detaylı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı USB 2.0 Paylaşım Anahtarı Kullanım Kılavuzu Model: DA-70135-1 ve DA-70136-1 USB 2.0 Paylaşım Anahtarıyla Başlarken USB 2.0 Paylaşım Anahtarını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Günümüzde, USB bağlantıları,

Detaylı

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı Ürün bilgileri A B C D E F G H I J K L M A: Güç LED göstergesi B: WAN bağlantı noktası için LED göstergesi C: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi D: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi E: LAN

Detaylı

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması...

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması... Premium Özellikler İçindekiler Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3 USB Yazıcı Paylaşma...5 Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6 NETGEAR genie Uygulaması...8 2 Ağda USB Aygıtı Paylaşma ReadySHARE, router'daki

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Bilgisayar, kendine önceden yüklenmiş program gereğince

Detaylı

Video Management Software. ÜrünBilgileri

Video Management Software. ÜrünBilgileri Video Management Software Ürün ÜrünBilgileri Broşürü Esnek, Güçlü ve Akıllı Video Management Software, kullanıcıya kullanımı kolay, güçlü ve gelişmiş bir video gözetleme yazılımı sunar. Bu benzersiz özellikler,

Detaylı

Bomgar Connect Android Destek Teknisyeni Konsolu 2.2.6

Bomgar Connect Android Destek Teknisyeni Konsolu 2.2.6 Bomgar Connect Android Destek Teknisyeni Konsolu 2.2.6 2016 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

İşletim Sistemleri. Discovering Computers Living in a Digital World

İşletim Sistemleri. Discovering Computers Living in a Digital World İşletim Sistemleri Discovering Computers 2010 Living in a Digital World Sistem Yazılımı Sistem yazılımı, bilgisayar ve aygıtlarının çalışmasını kontrol eden ve sürdüren programlardan oluşur. İşle;m sistemleri

Detaylı

Doxis4 mobilecube. Bilgi Sayfası. Mobil cihazlar için istemci. Kısa Özet

Doxis4 mobilecube. Bilgi Sayfası. Mobil cihazlar için istemci. Kısa Özet Mobil cihazlar için istemci Doxis4 mobilecube Kısa Özet Doxis4 mobilecube ile bilgileri, belgeleri ve işlemleri hızlı bir şekilde kullanmak üzere Doxis4 iecm-suite'un içeriklerine erişim için mobil bir

Detaylı

İşletim Sistemi. BTEP205 - İşletim Sistemleri

İşletim Sistemi. BTEP205 - İşletim Sistemleri İşletim Sistemi 2 İşletim sistemi (Operating System-OS), bilgisayar kullanıcısı ile bilgisayarı oluşturan donanım arasındaki iletişimi sağlayan ve uygulama programlarını çalıştırmaktan sorumlu olan sistem

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI Enformatik Bölümü - Bilgisayarın tanımı ve tarihçesi Bilgisayar, belirli komutlara göre veri işleyen ve depolayan bir makinedir. İlk bilgisayar 1950 yılında yapılmıştır.

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Multitek IP Interkom. VIP70 Somfy Genel Bilgi Dokümanı

Multitek IP Interkom. VIP70 Somfy Genel Bilgi Dokümanı Multitek IP Interkom VIP70 Somfy Genel Bilgi Dokümanı Multitek IP interkom sistemleri ve Somfy RTS kablosuz akıllı ev teknolojisinin bir araya gelmesi ile geliştirilen VIP70 Somfy daire monitörleri ile

Detaylı

Wake-On-Lan& LDCM Nedir?

Wake-On-Lan& LDCM Nedir? Wake-On-Lan& LDCM Nedir? Wake-On-Lan - Sıkça Sorulan Sorular Wake-On-LAN özelliği, Wake-On-LAN?ı destekleyen sistemlere, bir Wake-On-LAN paketi gönderip, sonra da müşteriye dosyaları yükleyerek veya müşteriden

Detaylı

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması İnternet Yapılandırma Gereksinimleri Giriş Noktanızı AP Yöneticisine bağlamak için, bilgisayarınızın TCP/IP ayarında aşağıdaki yapılandırma parametrelerini yapılandırmanız gerekmektedir: Statik IP Adresi:

Detaylı

Wi-Fi Ayarlama Rehberi

Wi-Fi Ayarlama Rehberi Wi-Fi Ayarlama Rehberi Yazıcı ile Wi-F- Bağlantıları Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Bilgisayarla Bağlama Bilgisayarla Doğrudan Bağlanma Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Akıllı Cihazla Bağlama Akıllı Cihazla

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9

Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9 Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9 2017 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili

Detaylı

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme Kerem Can Karakaş kerem.can.karakas@linux.org.tr Neden Bir Ateş Duvarı Sahibi Olmalıyım? İç ağım dışarıdan korunabilmeli, Birden çok bilgisayar beraberce tek bağlantıdan

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı