Yarışma Projeleri için Önerilen İhtiyaçlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yarışma Projeleri için Önerilen İhtiyaçlar"

Transkript

1 ADANA SEYHAN SUCUZADE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM VE MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI VE ALAN KULLANIMI ESASLARI Yarışma Projeleri için Önerilen İhtiyaçlar İhtiyaç Programı yarışmacılara kullanım açısından düzenlenecek alandaki genel beklentileri açıklamak için verilmektedir. Yarışmacılar bu genel tanım çerçevesinde ihtiyaçların ve bunlara tekabül eden mekânların sayı, büyüklük, denge, yerleştirme ve ilişkilerini önermekte serbest olacaklardır. Bu öneriler çevre ve mimari nitelik, kentsel kalite ve etkileşim, toplumsal anlam, kullanım verimliliği ve çevreyi canlandırma kabiliyeti açısından değerlendirilecektir. Önerilen farklı kullanımlar şunlardır: Kent Meydanı ve Uzantıları: - Meydan: Açık ve Yarı Açık Alan ve Peyzaj Düzenlemesi: dinlenme, toplanma (büyük miting vb. aktiviteleri dahil), kafe, çay bahçesi, programlı ve spontane etkinlikler: konser, açık hava sergisi, tematik müze-park, vb., + Bitki ve Su Peyzajı, Sanat Objesi/Objeleri, Endemik türlere yönelik Mini Herbarium + Uygulama Bahçesi. Kent meydanının tek ya da parçalı olarak tasarımı ile ilgili tercih yarışmacılara bırakılmıştır; ancak bu alanda gereğinde kalabalık açık hava toplantılarının yer alması imkânı her durumda aranacaktır. Açık alanın ağırlıklı olarak bir kent parkı değil, çok işlevli bir kent meydanı olması, bunun yanında iklim ve toplumsal çevre özellikleri dikkate alınarak bu mekânın iklimsel konfor, güvenlik ve kullanılabilirlik açısından uygun ve çekici olabilmesi özellikle vurgulanmak istenen bir amaçtır. - Meydan bölümlerinde ve meydan ile ilişkili farklı kotlarda ya da meydandan ulaşılabilir açık teraslarda da canlılığa katkıda bulunacak olan rekreatif ve kültürel kullanımlar: sokak sanatçıları için podyumlar ve standlar - sergileme alanları, kafe, iç/üst bahçe, dinlenme terası, Adana da kullanma alışkanlığı bulunan Açık Hava Sineması gibi kullanımlar önerilebilir.

2 - Çevre Peyzaj Düzenlemeleri: Sera (Koleksiyon Bahçe ve Uygulama Bahçesi ile birlikte düşünülebilir). - İkinci derece deprem bölgesi olan Adana da meydan acil durumda Deprem Toplanma Alanı işlevi de görebilecek donanıma sahip olmalıdır. Ticari Birimler, Dükkân Mağaza ve Atölyeler: - Alış veriş mekânları, (çevrede bulunan ve yerel alışkanlıkları sürdüren pasajlar, kentsel dönüşüm sonunda yıkılacak olan Balık Pazarı, Sebze Pazarı, Yerel Ürün Satış Standları vb. gibi günlük alışveriş birim ve örüntüleri + güncel ve nitelikli tüketime yönelik çeşitli satış birimleri). Bunlardan bazılarının tadım yeme içme uzantıları bulunabilir. Bunların hak sahipliği ve ticari birimlerin zemin ile ilişkilerinin çekiciliği dikkate alınarak katlara dağılım biçimi ve kot kullanımları da önerilerde dikkate alınacaktır. (Şartname ekinde verilen Çevre Kullanım Araştırması bu konuda yol göstericidir). - Aynı bağlamda Adana da azımsanamayacak sayıda bulunan ve yer sıkıntısı çeken zanaatkârların: ağaç oymacı, ayakkabıcı derici ustası gibi zanaatkârların ve esnafın çalışma ve satış atölyelerinin toplandığı bir ya da birkaç yaşayan müze sokak ticari birimlerle bütünleştirilebilir. - Yukarıdakinin benzeri olarak El Dokuma Tezgâhları Batik Atölyesi, Seramik, Takı, Yemek Atölyeleri gibi ziyaretçilerin: çocukların ve gençlerin, kadınların ve engellilerin de üretime katkıda bulundukları, kolektif sanat eserlerinin ortaya çıktığı, sergilendiği ve açık kermes ortamında satıldığı mekânlar. Yeme - İçme, Dinlence Eğlence (Rekreasyon ve Boş Zaman Değerlendirme) Mekânları: - Lokanta, kafe ve bistrolar; Cep Sineması, Bowling, Spor - Sağlıklı Yaşam Merkezi / Jimnastik vb.), Kapalı Sosyal Aktivite mekânları (Toplantı, Düğün Salonu gibi). - Kadınlara yönelik faaliyetleri aynı çatı altında toplayan bir merkez: kişisel gelişim, rehberlik, istihdam kapasitesi geliştirme, sanat eğitimi, sergileme ve ürün satışı (kermes alanı)

3 - Kadınların tesis bütününü yoğun olarak kullanımını teşvik edecek Çocuk Oyun Odaları gibi mekânlar (farklı birimler için tek ya da birden çok sayıda olabilir). - Güney Adana semtlerine giden toplu taşım araçlarının bölgeden geçmesi merkezi besleyeceği gibi, kent dışındaki yeni yerine taşınacak olan havaalanına kalkacak araçlar için de meydanı ve merkezi bir havaalanı araçları bağlantı durağı olarak kullanma olanağı vermektedir. Bu potansiyeli düşünerek bu tür ulaşım için bir durak ve destek fonksiyonları önerilebilir: Emanet birimi, Gündüz Oteli, bunlara bağlı kafe-bistrolar gibi. - Yaşlılar için etkinlik mekânları bunların genç nüfus ile kaynaşmasına imkân verici bileşimler: Yaşlılar Etkinlik Merkezi, Çocuk Bakım Birimi / Çocuk Merkezi Yuva bireşimleri gibi. - Özellikle çocuklar için eğitici, zaman değerlendirme birimleri: Tematik sergi mekânı, Planetaryum. Ofisler ve Stüdyolar: - Ticari bürolar, stüdyolar, bilgisayar donanımlı kiralık tasarım vb. stüdyoları (yarışmacılar alternatif öneride bulunabilir) - Yerel dernek ve STK ların ortak donatılardan yararlanarak kullanabilecekleri bölünebilir, esnek kullanımlı bir çalışma mekânı. - Genç kullanıcılar, öğrenciler ve özellikle sınav hazırlıkları için yüksek kapasiteli, sakin, nitelikli, internet erişimli bireysel çalışma mekânları ve destek birimleri. Kültür, Sanat ve Boş Zaman Değerlendirme Mekânları: - Sergi, Drama Performans, Toplantı, Dinleti Mekânları, İşlikler, Sanat, Dans, Açık ve yarı açık bahçe teras uzantıları bulunan Yoga vb. Atölyeleri, Amatör gruplar için küçük Tiyatro Gösteri Salonları, farklı nitelik ve büyüklükte gösterimler için büyüyüp küçülebilen esnek mekânlar: Çok Amaçlı Salonlar. Burada üretilecek atölye mekânları Adana için çok anlamlı olan ve yeterli imkânlara sahip bulunmayan Altın Koza Film Festivali ve Amatör Tiyatrolar Festivali gibi organizasyonlar için de kullanılabilecektir.

4 - Bunun uzantısı olarak Adana zengin bir birikimi ve varlığı bulunan Sinema ve Edebiyat kültürünün sergilenebileceği bir merkez ile İnteraktif Sinema- Fotoğraf Müzesi ve bunlara bağlı esnek kullanımlı salonların da merkezde yer alması mümkün ve anlamlı bulunmaktadır. - Prodüksiyon ve Tasarım alanlarında faaliyette bulunan küçük ve orta büyüklükte işletmelerin sınırlı süreler için yararlanabilecekleri kullanım esnekliği bulunan alanlar: Müzik ve Video çekimleri için ekipmanı olan küçük setler, Tasarımcılar için sabit bilgisayar destekli Atölye ve Laboratuvarlar; Kitaplık-Kafe vb. - Okulların çeşitli sahne gösterileri ve törenler için kullanacakları, teknik donatımı bulunan nitelikli mekânlar. - Yarışma alanındaki tescilli yapıların çevrelerinde önerilecek yeni yapılar ile kurulacak uygun ilişki ve bireşimler içinde restorasyon veya rekonstrüksiyonları ve bunlara uygun işlevler verilmesi önerilecektir: kulüp, konuk evi, anı mekânı sanat galerisi, zanaat atölyesi, sergi evi gibi. Gençler için Yaşama - Konaklama Mekânları: - Hostel (bunların yukarıdaki etkinliklerle ve diğer sosyal kültürel mekânlarla ilişkileri dikkate alınacaktır). - Öğrenci Konutu (stüdyo-yurt ve loft lar), bunların destek birimleri: kafe bistro, etüt ve stüdyo mekânı (diğer tesislerle ortak olabilir). Öğrenci konutlarının ve hostelin tesisin kullanım verimliliğine olduğu kadar gece saatlerinde yaşamasına ve güvenli bir ortam olmasına da katkı sağlayabileceği düşünülmektedir. Bu birimlerin kompleksin güneyindeki Etap II Kentsel Tasarım alanının konut yerleşmesi ile ilişkisi de 1/1000 ölçekli çevre tasarımı konsepti bağlamında dikkate alınacaktır. Bu bağlamda yarışma alanının kuzey doğusunda ve Saydam Caddesi üzerindeki yarışma alanı dışında kalan karşı yapı adasında bulunan Nuri Has Pasajı nın da varlığı ve etkisi yine çevre düzeni açısından değerlendirilecektir.

5 Destek Birimleri, Teknik vb. Donatım [*]: - Yönetim ve Bakım Birimleri / Danışma ve Güvenlik Noktaları, Sağlık İstasyonu (İlk Yardım). [*] - Teknik Birimleri: Mekanik, Elektrik, Güvenlik ve Otomasyon (bunların kat dağılımları teknik öneri raporları ve proje konseptleri çerçevesinde belirlenecek ve mimari çizimlerde bu ilkelere uygun biçimde yerleştirilecektir). - Doğal Gaz Merkezi (bloklara dağılım esasları teknik raporlarda belirtilecektir). [*] - Bakım Onarım Birimi, Eşya, Depo ve Atölyeleri. - Bakım ve Servis Personeli Mekânları: Personel Yönetim Ofisi, Duş WC, Soyunma, Personel Kafeteryası. - Gerekli ticari ve diğer işlevsel birimler için bağımsız depo ve atölyeler, hazırlık mekânları. - Genel Depolar: Kuru, Islak, Soğuk Depolar (özellikle sulu gıda satış birimleri için). - Çöp İstasyonu ve Çöp Toplama Noktaları (Genel ve Ara Depolar). [*] - Yangın Suyu Deposu. [*] - Kapalı ve Açık Otopark (min. 500 araçlık kapalı otopark) / Yangın kompartımanları, Garaj Kontrol, Teknik Destek ve Yönetim Birimi, WC grupları. / Yol bağlantıları, giriş çıkış ve acil kaçış rampa, asansör ve merdivenleri çevre düzeni ve kentsel tasarım konsepti ve ilgili yönetmelikler dikkate alınarak önerilecektir. - Kapalı Servis Otoparkı ve Şoför Odası. / - Gerekli yerlerde ve sayıda WC, merdiven, insan ve yük asansörü, yürüyen merdiven ve/veya rampa, yangın merdiveni vb. (Sürekli ve günlük kullanıcılar, servis personeli). - Çevredeki ulaşım durak noktaları: dolmuş, otobüs, metro sistemi konusundaki veriler dikkate alınarak kentsel tasarım ve çevre düzeni paftalarında gerekli öneriler yapılacaktır (*) NOT: Tesis bütününe ve çevre hizmetlerine yönelik Bakım, Yönetim, Çöp Toplama ve bunlara ilişkin genel depoların ayrı bir yapıda toplanması öngörülmektedir. Bunun zemin üstünde ve altında düzenlenecek bölümleri hakkındaki karar yapılacak tasarıma bırakılmıştır.

6 Program Yorumuna ilişkin Notlar İhtiyaca ilişkin veri ve beklentilerin kesin bir program olarak dondurulmasından kaçınılmış, bunların iç ilişkilerinin de bir senaryo konsepti olarak yarışmacılar tarafından tasarlanması istenmiş ve yarışma projesinde Program ve Alan tanımlarına dönüştürülmesi yarışmacıların yorumuna bırakılmıştır. Bu konuda şartname ve eklerindeki çevresel ve mimari düzey, uyum, kullanım, canlandırma ve verimliliğe ilişkin genel beklentiler ile şartname ekinde verilen çevre kullanımları ve kullanıcılarla ilgili alan araştırması verileri göz önünde bulundurulacaktır. Yukarıda belirtilen etkinliklerin sınırlı bir bölümü veya bunların uzantıları: yaşlılar için bakım tesisi, açık ve kapalı spor alanları, yüzme havuzu yürüyüş parkuru gibi kullanımlar, konut gelişmesi ile birlikte Etap II bünyesinde yer alabilecektir. Yarışmacılar 1/1000 ölçekli genel çevre düzenleme konsept önerilerinde (Çevre İlişkileri ve Gelişme Konsepti) bunu dikkate alacaklar, 1/1000 ölçekli kentsel tasarım ve çevre düzenleme önerilerinde ve buna ilişkin raporlarında bu konudaki konsept yaklaşımlarını açıklayacaklardır. Önerilen kullanımların ve mekânların sunumunda ve erişiminde çekicilik ve özgünlük aranacak, kullanım birimleri ve mekânlar arasındaki ilişkilerde birbirini destekleme ve/veya rahatsız etmeme faktörlerine dikkat edilecektir. Meydanın ve tüm kompleksin canlılığı ve farklı saatlerde hizmet verebilmesi önemli bir beklentidir. Bunun yanında özellikle gece saatlerinde mekânların güvenli olabilmesi hem canlılığa, hem de bu mekânların düzenlenme özelliğine bağlıdır. Mekânların gece saatlerinde ıssız ve ürkütücü olmaması konusunda program tasarımının ve mimarinin yardımcı olması beklenmektedir. Engelliler ile ilgili gereklilikler gerek dış ve kamusal alanlarda, gerekse iç mekânlarda ve ulaşım sisteminde önemle dikkate alınacaktır. Verilen genel programın öneri projede esas alınan geliştirilmiş ve ayrıntılı İhtiyaç Programına dönüştürülmüş hali alt mekân birimleri ve alan bilgileri ile birlikte Mimari Rapor eki olarak yer alacaktır. Kompleksin a) Yönetim ve İşletme biçimi ile b) Kompleksin etaplı gerçekleşme rasyonelini dikkate alarak Uygulama Etapları hakkında tasarım konsepti ile uyumlu bulunan model esasları da bu bağlamda raporda ve şemalarda açıklanacaktır.

7 Önerilen ticari ve diğer kullanımların çevresel ve toplumsal/kültürel anlamları sorgulanmalı, çevreden kopuk, çevre ilişkilerini ve çevredeki ticari birim örüntüsünü dikkate almayan konvansiyonel ve dışa kapalı AVM türü modellerden kaçınılmalıdır. Bütün bu özellikleri ile merkez kullanım ve canlılık açısından Adana bütünü için içinde yer alan etkinliklerin birbirini desteklediği bir Aktiviteler Konteyneri olmalı, mimari özellikleri ve çekiciliği ile de kentin yeni simgesel kapitali değeri kazanabilmelidir. Adana nın iklimsel özellikleri dikkate alınarak yeterli sayıda ve nitelikte gölgeleyici unsur (yapısal ve/veya bitkisel) yarışmacı tarafından önerilecektir. Bununla birlikte hava akışlarının kesilmemesi de önemli bir sorun olarak gündemde tutulmalıdır. Alan Kullanımları ve Yapı Düzeni ile İlgili Bilgiler Yarışma alanı ve çevresindeki yapı ve imar düzeni fiziksel büyüklükler açısından yarışma projesinin Kentsel Tasarım ve Çevre Düzeni ilkeleri çerçevesinde belirlenecektir. Şartname ekinde verilen plan belgelerinin yapılaşma ile ilgili genel tanımları kullanım amacı konusundaki genel tanımlar dışında dikkate alınmayacaktır. Bu bağlamda kent meydanının ve çevre yapıların yatay ve düşey ilişkileri, bütünleşik ya da parçalı olmaları, meydanın tek ya da birbirine eklenen parçalardan oluşması, açık alanların ve peyzajın tabii zemin üstü ve altı doğal ya da yapay topografya oluşumları da tasarım kararları çerçevesinde verilebilecektir. Farklı kotlardaki teras kullanımları da bu bağlamda değerlendirilecektir. Yarışma alanının mevcut kullanımdan kaynaklanan ve efektif alan değeri m2 yi bulan hak sahipliği ve bunun getireceği sosyal maliyetin karşılanması gerekleri, bunun yanında gelecekte yaratılması beklenen yeni kullanım yoğunluğu ve canlandırıcı olma potansiyeli düşünüldüğünde alan hesabına dahil olan aktif kapalı kullanım alanlarının zemin kotu üstünde m2 ye ulaşması beklenmektedir. Açık alanlarda önerilecek arkad, gölgelik, teraslı geçit türü kısmen örtülü mekânlar bu değerin ve alan hesabının dışındadır. Adana nın iklimsel özellikleri nedeniyle kapalı dolaşım alanları yüzdesinin düşük tutulabilme olasılığı da dikkate alındığında kompleks bütününde alan hesabına giren sosyo kültürel + hizmet / yönetim alanlarının ticari kullanım alanlarına oranının 1/10-1/12 düzeyinde olması mümkün görünmektedir. Yapılacak

8 tasarımların çevreyi canlandırma potansiyeli, toplumsal beklentilere ve iklimsel koşullara uygunluk ve mekânsal mimari düzeylerinin yanı sıra ekonomik verimlilik ve işletme performansı konularındaki başarıları değerlendirmede önemli ölçütler olarak dikkate alınacaktır. Aynı gerekçelerle, Kent Meydanı ve buna bağlı diğer açık kamusal alanlar için öngörülen kullanım potansiyelini sağlamak üzere zemin kotundaki toplam kapalı yapım alanının m2 yi aşmaması, yapı yüksekliklerinin (düşey gabarilerin) ise çevre oluşumu dikkate alınarak yarışma projesinde serbest tutulması da öngörülmüştür. Ancak bu konuda yakın çevredeki tarihsel merkez siluetinin, çevredeki geleneksel ticaret yapılarının gabari oluşumlarının dikkate alınması da beklenmektedir. Bu bağlamda bu çevrede kentsel silueti zorlayıcı yüksek yapılaşmalardan kaçınılması tavsiye olunur. Çevrede öngörülen kentsel gelişme çerçevesinde Zemin Katı + 5 Kat gibi genel bir azami kat adedi standardı öngörülmekle birlikte yarışmacılar şartname ve eklerinde belirtilen genel ilkeleri, çevre ölçeğini ve önerdikleri mimari bütünün iç dengesini dikkate alarak bu konuda yorum getirebilecek, alternatif kütle düzenleri ve farklı yapılaşma yaklaşımları önerebileceklerdir. Kat iç yükseklikleri de bu bağlamda işlev, teknik gerekler ve mimari ifade tercihlerine bağlı olarak serbesttir. Bu çerçevede programın iç dengesi ve bileşimi yarışmacılar tarafından önerilecek, çizimlerde kullanım birimleri ve alanları belirtilecek, raporlarda önerilen program gerekçeleri ve sayısal verileriyle birlikte açıklanacaktır Diğer Hususlar Yarışma alanı dışında bulunan, ancak özellikle koruma, çevre düzeni ve yaklaşmalar açısından kritik konumu olan 38 envanter sayılı tescilli yapı ile çevre düzeni esasları 1/1000 ve 1/500 ölçekli tasarım belgelerinde önerilecek ve mimari tasarım konseptine yansıtılacaktır. Aynı yaklaşım çerçevesinde yarışma alanının dışında, kuzey doğu yönünde alana bitişik ve Saydam Caddesi karşı cephesinde bulunan tescilli Nuri Has Pasajının da 1/1000 çevre düzeni içinde Kent Meydanı ve önerilecek mimari bütünle ilişkileri dikkate alınacaktır. Mimari projelere eklenecek teknik raporlar tesis bütününün vaziyet planı, kütle düzeni, yapım ve sosyal maliyet rasyonellerine bağlı etaplama, kullanım ve

9 işletme konsepti dikkate alınarak yapılacak olan sistem esaslarını öneri raporu çerçevesinde açıklayacaktır. Projenin ayrıntılı kullanım özelliklerinin ve buna bağlı bazı iç bölümlenme kararlarının kesin ve uygulama projesi aşamalarında verileceği dikkate alınarak bu teknik sistem önerilerinin ilgili idareler tarafından sağlanacak ek bilgiler ışığında gerekli revizyonlar yapılarak geliştirileceği göz önünde bulundurulmaktadır.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI NİSAN 2018 İHTİYAÇ PROGRAMI 1 İHTİYAÇ PROGRAMI ÖZETİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. AMAÇ İstanbul Metropolü merkezler kademelenmesinde dengeleyici bir merkez olarak planlanan bu alan; İstanbul un batı yakasında özellikle Büyükdere-Levent-Maslak

Detaylı

KİŞİ SAYISI. ALAN (m2) HAVUZLAR

KİŞİ SAYISI. ALAN (m2) HAVUZLAR Lüleburgaz Yıldızları Yüzme Akademisi İhtiyaç Programı aşağıda belirtildiği şekildedir. Bu program öğelerinden Olimpik Havuz ve Su Topu Havuzunun (A+B), lisanslı sporcu, müsabaka ve eğitim amaçlı kullanılacağı,

Detaylı

DÜZELTME İLANI ADANA - SEYHAN SUCUZADE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM VE MİMARİ PROJE YARIŞMASI

DÜZELTME İLANI ADANA - SEYHAN SUCUZADE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM VE MİMARİ PROJE YARIŞMASI DÜZELTME İLANI ADANA - SEYHAN SUCUZADE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM VE MİMARİ PROJE YARIŞMASI 01/04/2016 tarih ve 29671 sayılı Resmi Gazetenin 66,67,68,69

Detaylı

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici KALİTELİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA ve ÇALIŞMA MEKANLARI AMACINA İLİŞKİN EYLEMLER (Kısa Vade) 1 MEKANSAL ORGANİZASYON

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ANKARA DA KONYA KARAYOLU ÜZERİNDE SOSYAL VE KÜLTÜREL HİZMET YAPISI Amaç Ankara Yerleşiminin

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI 1- İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyorum. Bu yarışmaya öğrenciler katılamıyor

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017- BAHAR YARIYILI DERS: MİMARİ TASARIM VI (DİPLOMA PROJESİ) HAVAALANI TASARIMI İHTİYAÇ PROGRAMI HAVAALANINA DAİR GENEL BİLGİLER/BEKLENTİLER

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Proje Konusu: Edirne Karma Fonksiyonlu Yaşam Alanı Tasarımı Ofis Çarşı Konut

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY. 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY. 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ E - 5 Y O L U PROJE ALANI KENT İÇİ KONUMU Feneryolu Mahallesi, Kadıköy ilçesinin merkezi konumunda olan,

Detaylı

TASARIM STÜDYOSU 201. Eğimli Arazide Konut T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ

TASARIM STÜDYOSU 201. Eğimli Arazide Konut T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ TASARIM STÜDYOSU KONULARI TASARIM STÜDYOSU 201 Eğimli Arazide Konut Villa/köşk tarzında en az

Detaylı

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi M e v c u t d u r u m 5 T e m e l s t r a t e j i 1 Bütünleşme Stratejisi Proje alanının doğu-batı, kuzeygüney yönlerinde; -Porsuk Nehri kıyıları -Kentpark

Detaylı

SARAL GAYRİMENKUL'DEN MEYDAN'DA ULTRA LÜX SATILIK OTEL Trabzon / Ortahisar

SARAL GAYRİMENKUL'DEN MEYDAN'DA ULTRA LÜX SATILIK OTEL Trabzon / Ortahisar SARAL GAYRİMENKUL'DEN MEYDAN'DA ULTRA LÜX SATILIK OTEL Trabzon / Ortahisar Satılık - Otel 5,000,000 TL 420 m2 Trabzon / Ortahisar Oda Sayısı : 43 Bina Kat Sayısı : 5 İnşa Yılı : 2015 Krediye Uygun : Evet

Detaylı

T.C. ANTALYA BİJYÜKŞEHÎR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BİJYÜKŞEHÎR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA i n. T.C. ANTALYA BİJYÜKŞEHÎR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü ı..* î EXPO?f IH «N T A L V A Sayı : 90852262-301.03- lo ö2-~ /T ft> O f./04/2015 Konu: Manavgat 1544

Detaylı

2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:

2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: 2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2004-2005-2006-2007 YILI

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ .HAKKIMIZDA 1999 yılında kurulan İHK İNŞAAT TİCARET LTD.ŞTİ projeden anahtar teslimine kadar gerek kamu binaları gerekse özel sektöre taahhüt edilen işlerde işverenlerinin ihtiyaçlarını koşulsuz işveren

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

Kentsel Donatı Alanları

Kentsel Donatı Alanları Kentsel Donatı Alanları Açık yeşil alanların konumlanma politikaları Rekreasyon planlamasında, kentte bir sistem içinde ele alınmayan yeşil alanların yapı gruplan arasında parçalı, dağınık ve düşük nitelikli

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 167 168 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

İSTANBUL İLİ ZEYTİNBURNU İLÇESİ KAZLIÇEŞME MAHALLESİ 774 ADA 61 PARSEL 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

İSTANBUL İLİ ZEYTİNBURNU İLÇESİ KAZLIÇEŞME MAHALLESİ 774 ADA 61 PARSEL 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İSTANBUL İLİ ZEYTİNBURNU İLÇESİ KAZLIÇEŞME MAHALLESİ 774 ADA 61 PARSEL 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İSTANBUL İLİ ZEYTİNBURNU İLÇESİ KAZLIÇEŞME MAHALLESİ 774 ADA 61

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi MİMARİ: Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

ÖZEL ALMAN LİSESİ EK YAPILARI MİMARİ PROJE YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

ÖZEL ALMAN LİSESİ EK YAPILARI MİMARİ PROJE YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ ÖZEL ALMAN LİSESİ EK YAPILARI MİMARİ PROJE YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ TEMMUZ- 2015 0 ÖZEL ALMAN LİSESİ EK YAPILARI MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1.YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI Kuruluşu 1868 yılına dayanan Türkiye

Detaylı

Bu sunumda bir Nef keşfi Fold konseptini tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

Bu sunumda bir Nef keşfi Fold konseptini tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz. Bu sunumda bir Nef keşfi Fold konseptini tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz. Yarışma konusu kapsamında herhangi bir yer ve tipoloji sınırı olmadığından, burada sizden Nef in bugüne kadar yaptığı Foldhome

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları Soruların yazım biçimine müdahale edilmemiştir. 1. Bilim Merkezi Yarışması için üç mimar yarışmaya katılmak istiyoruz. Grubumuzda bir arkadaşımız Almanya'da mimarlık okumuş, Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

KENTİN YENİ ARMASI. YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE

KENTİN YENİ ARMASI.  YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE KENTİN YENİ ARMASI www.yunusoglu.com.tr YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE HER AÇIDAN KUSURSUZ İzmir in en hızlı büyüyen bölgesi Gaziemir de, çok özel bir proje yükseliyor. Site içerisinde, rezidans konseptinde

Detaylı

KAYSERİ YAYA ÜST GEÇİDİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KAYSERİ YAYA ÜST GEÇİDİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KAYSERİ YAYA ÜST GEÇİDİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. YARIŞMANIN ADI VE TÜRÜ 2. YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI 3. YARIŞMA ALANI 4. YARIŞMAYI DÜZENLEYEN İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER 5. YARIŞMAYA

Detaylı

Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir.

Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir. Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir. PROJE HAKKINDA Mutlu ve huzurlu bir kent 1 milyon 260 m 2 alan Uluslararası Standartlarda 9 Delikli

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ Proje üretim sürelerinin hesaplanması aşağıdaki formül aracılığı ile belirlenecektir. PÜS = YA x YSK x PÜSO x PBK x HB ( 1

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATATÜRK BULVARI / ZAFER MEYDANI FİKİR PROJESİ ve MİMARİ PROJE Amaç Kent belleği, toplumsal ve kültürel

Detaylı

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. AMAÇ 1.1. İstanbul Batı Yakası nda dengesiz bir şekilde yığılmış mekansal, ekonomik, çevresel ve sosyal işleyişin Doğu Yakası nda dengelenerek iyileştirilmesini

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 133 134 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

ANTALYA KENT MERKEZİ KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

ANTALYA KENT MERKEZİ KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ İLKE PLANLAMA ANTALYA KENT MERKEZİ KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ ANTALYA İLİ MURATPAŞA İLÇESİ BALBEY KENTSEL SİT VE ETKİLEME GEÇİŞ ALANI I. ETAP 1/5000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI NAZIM İMAR PLANI

Detaylı

ERİŞİLEBİLİR ESENLER

ERİŞİLEBİLİR ESENLER ERİŞİLEBİLİR ESENLER İçindekiler; 1. Erişilebilirlik ve Erişilebilir Kent Kavramı 2) Esenler İlçesinde Erişilebilirlik (Erişilebilir Esenler) 2.1. Erişilebilir Mahalle (Yavuz Selim Mahallesi) 2.2. Erişilebilir

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı

Detaylı

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 28 Nisan 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28277 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE

MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE PROJE Tablo gibi ince ince işlendi. Müge Apartmanı'nın zarifliği ve yüksek tasarım kalitesi ilk adımda hissediliyor ve her adımda karşınıza çıkıyor. Müge Apartmanı'nda sizi ince

Detaylı

Bu arazi Çelikler Ltd. mülküdür.

Bu arazi Çelikler Ltd. mülküdür. Bu arazi Çelikler Ltd. mülküdür. LEED GOLD sertifikasına aday... Premier Kampüs Ofis te; yeşil alana ayrılan bölümler, ısıtma-soğutma konusundaki efektif çözümler ve kullanılan malzemelerle çevreye ve

Detaylı

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL 1. Genel Özellikler Denizli ili, Sarayköy ilçesi, Turan mahallesi 571 ada 1 parselde

Detaylı

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI Gaye BİROL, Yrd. Doç. Dr., Yasemin İNCE GÜNEY, Dr. Araş. Gör. Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden...

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevi ile geçen on yıllık sürede güzel ilçemize altyapıdan yeşil alan ve çocuk parklarına, kültürden sanata, eğitimden kentleşmeye,

Detaylı

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir.

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. Gerek fonksiyonel ve modern mimari çözümleri, gerekse estetik ve kaliteye vermiş

Detaylı

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları Tarih: 05 Eylül 2011 Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. EMİNEVİM İstanbul-Tuzla da Konut Yerleşimi Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2 6 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28992 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2014 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

BAŞAKŞEHiR in EN iyi LOKASYONU

BAŞAKŞEHiR in EN iyi LOKASYONU BAŞAKŞEHiR in EN iyi LOKASYONU 01 Başakşehir in en merkezi konumunda yükselen Vadiyaka Başakşehir, 2+1, 3+1, 4+1 den oluşan 361 dairesi, 56 ticari mağazası ve eşsiz lokasyonu ile sizi şehrin merkezinde

Detaylı

1- LPG ikmal ve akaryakıt servis istasyonu"nun bulunduğu alanın, proje alanına dahil edilerek projenin gerçekleştirilmesi yönünde jüri görüşü nedir?

1- LPG ikmal ve akaryakıt servis istasyonunun bulunduğu alanın, proje alanına dahil edilerek projenin gerçekleştirilmesi yönünde jüri görüşü nedir? 1)SORU 1) Mevcut arazi içerisindeki bütün ağaçlara müdahale edilebilir mi, farklı bir noktaya taşınabilir mi? Şartnamedeki 4-Yapının Tanımı bölümünün son paragrafında belirtildiği üzere tasarımı zorlayıcı

Detaylı

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular 6.15 TURİZM 6.15 TURİZM 334 6.15 TURİZM Başkent Lefkoşa çeşitli dönemlere ait tarihi, mimari, ve kültürel değerler açısından oldukça zengindir. Ayrıca Başkent olması nedeniyle ülkenin yönetsel, iş ve alışveriş

Detaylı

www.alwaleedinvest.com Modern, konforlu, çevreyle dost, güvenilir, çağdaş yaşam alanları inşa eden Mayra Yapı, sevdiklerinize ve sizlere en iyisini yaşatmak için özenle hazırladığı projelerine, bir yenisini

Detaylı

YENİCE KARAYOLU GÜZERGÂHI KONUTDIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI İLAVE+REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI; 499 ADA BATI KESİMİNE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA

YENİCE KARAYOLU GÜZERGÂHI KONUTDIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI İLAVE+REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI; 499 ADA BATI KESİMİNE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA YENİCE KARAYOLU GÜZERGÂHI KONUTDIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI İLAVE+REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI; 499 ADA BATI KESİMİNE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, Yeniceköy Mahallesi, 499

Detaylı

ASHRAE Standard

ASHRAE Standard İç Tanım Kullanım 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf Çok düşük kirliliği olan ve zararsız koku bulunan hava. Az miktarda koku ve partikül içeren hava. İçerisinde etkili bir koku ve partikül bulunan hava. Herhangi

Detaylı

TEKİRDAĞ- MALKARA. G-17-b-13-b PAFTA. Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

TEKİRDAĞ- MALKARA. G-17-b-13-b PAFTA. Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU TEKİRDAĞ- MALKARA G-17-b-13-b PAFTA Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI İlçemiz Yenimahalle,

Detaylı

Emlak Konut Başakşehir Evleri Projesi Satış Ofisi: 0212 397 1875 Atatürk Mahallesi Çitlenbik Caddesi No:4 Ataşehir - İstanbul 444 36 55 F:0216 456 48

Emlak Konut Başakşehir Evleri Projesi Satış Ofisi: 0212 397 1875 Atatürk Mahallesi Çitlenbik Caddesi No:4 Ataşehir - İstanbul 444 36 55 F:0216 456 48 Emlak Konut Başakşehir Evleri Projesi Satış Ofisi: 0212 397 1875 Atatürk Mahallesi Çitlenbik Caddesi No:4 Ataşehir - İstanbul 444 36 55 F:0216 456 48 75 info@emlakkonut.com.tr ı www.emlakkonut.com.tr Mahalle

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

D m G> O < > ÖD O CD( O

D m G> O < > ÖD O CD( O D m G> O < > ÖD 7\ O CD( O m ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KEPEZ İLÇESİ ALTINOVA BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1- PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli, Kepez

Detaylı

1/1000 ÖLÇEKLİ KARTAL MERKEZ UYGULAMA İMAR PLANI S 10 ALT BÖLGESİ PLAN NOTLARI

1/1000 ÖLÇEKLİ KARTAL MERKEZ UYGULAMA İMAR PLANI S 10 ALT BÖLGESİ PLAN NOTLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KARTAL MERKEZ UYGULAMA İMAR PLANI S 10 ALT BÖLGESİ PLAN NOTLARI S10-1 KARTAL MERKEZ 1/1000 UYGULAMA İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. AMAÇ 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı doğrultusunda

Detaylı

Vatanım Hazır Beton İnşaat

Vatanım Hazır Beton İnşaat 01 02 Vatanım Hazır Beton İnşaat Ardıç Evleri projesinde sizlere yeni ve huzurlu bir dünya vadeden Vatanım Hazır Beton İnşaat, kurulduğu 1992 yılından günümüze kadar, çok sayıda kamu ve özel sektör projelerine

Detaylı

EMEK APARTMANI FENERBAHÇE. Aklınızdaki hayat, Fenerbahçe nin kalbinde sizi bekliyor.

EMEK APARTMANI FENERBAHÇE. Aklınızdaki hayat, Fenerbahçe nin kalbinde sizi bekliyor. EMEK APARTMANI FENERBAHÇE Aklınızdaki hayat, Fenerbahçe nin kalbinde sizi bekliyor. EMEK APARTMANI FENERBAHÇE KONUM VAZIYET PLANI BAĞDAT CADDESI EMEK APARTMANI EMEK APARTMANI ADRES Zühtüpaşa Mahallesi

Detaylı

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

Nasıl bir yaşam süreceğinizi tercihleriniz belirler.

Nasıl bir yaşam süreceğinizi tercihleriniz belirler. Çayyolu nda olduğundan mıdır bilinmez, şehrin en modern ve en keyifli semtlerinden birisindedir. İçinde garip bir felsefe barındırır. Şehirdendir, bizdendir. Hem bu kadar yakın hem de bir o kadar sakindir.

Detaylı

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. AMAÇ İstanbul Metropolü merkezler kademelenmesinde dengeleyici bir merkez olarak planlanlanan bu alan; İstanbul un batı yakasında özellikle Büyükdere-Levent-Maslak

Detaylı

AARTI PLANLAMA PEYZAJ MİMARLIK İNŞ. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. KADIKÖY İSKELE MEYDANI KENTSEL TASARIM PROJESİ

AARTI PLANLAMA PEYZAJ MİMARLIK İNŞ. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. KADIKÖY İSKELE MEYDANI KENTSEL TASARIM PROJESİ T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETÜD VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI PROJELER MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY VAPUR İSKELESİ ETET-BALIK KURUMU ARASI REHABİLİTASYON PROJESİ AARTI PLANLAMA PEYZAJ MİMARLIK İNŞ. SAN. ve

Detaylı

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI KENT PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MAYIS

Detaylı

yıldızlara yer açtık...

yıldızlara yer açtık... Yıldızlara yer açtık Kentin hayatı kolaylaştırıcı tüm ayrıcalıklarına çok yakın ama doğa ile iç içe bir yaşam, yeşilin her tonunun teknoloji ile dostça bir araya geldiği detaylar, gündüz güneşin, gece

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ İMAR DURUMU ÜCRETLERİ 1 İmar Durumu Ve Plan Kontrol Ücretleri a- 0-350 m² arası 31299 175.00 175.00 175.00 175.00 b- 350-750 m² arası 31299 200.00 200.00 200.00 200.00 c- 750-5000 m² 31299 500.00 500.00

Detaylı

www. birlikinsaat.com

www. birlikinsaat.com www.birlikinsaat.com Yaşam kaliteniz birlik te yükselir... İlk Olarak 1970 Yılında Sönmez Ailesi Tarafından Temelleri Atılan ve 1997 Yılında Emin Sönmez Tarafından Kurumsal Bir Kimliğe Kavuşturulan Birlik

Detaylı

1.1/1000 ölçekli Ünalan Mahallesi Güneyi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, plan raporu, plan uygulama hükümleri ile bir bütündür.

1.1/1000 ölçekli Ünalan Mahallesi Güneyi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, plan raporu, plan uygulama hükümleri ile bir bütündür. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ A.GENEL HÜKÜMLER 1.1/1000 ölçekli Ünalan Mahallesi Güneyi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, plan raporu, plan uygulama hükümleri ile bir bütündür. 2.Planda belirlenen sosyal

Detaylı

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma KONU Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların yararlanabileceği bir sosyal merkez tasarımı proje konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu merkezin çocukların gelişimsel ihtiyaçları dikkate alınarak

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

ODAKULE BİNASI Üst Hakkı İhalesi Tanıtım Dosyası

ODAKULE BİNASI Üst Hakkı İhalesi Tanıtım Dosyası ODAKULE BİNASI Üst Hakkı İhalesi Tanıtım Dosyası İstanbul Sanayi Odası 22/09/2014 İHALE KONUSU GAYRİMENKUL İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Kasımpaşa Stadyumu TRT spark Otoparkı Odakule Binası stiklal Caddesi

Detaylı

BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR

BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR ADAY BAŞVURU KILAVUZU BÖLÜM 1: GENEL BİLGİLER BÖLÜM 2: YARIŞMA KATEGORİLERİ ve AÇIKLAMALARI BÖLÜM 3: BAŞVURU BİLGİLERİ BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN

Detaylı

MUĞLA-BODRUM-MERKEZ ESKİÇEŞME MAHALLESİ-BARDAKÇI MEVKİİ 9 PAFTA 14 ADA 70 ve 90 PARSELLER KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MUĞLA-BODRUM-MERKEZ ESKİÇEŞME MAHALLESİ-BARDAKÇI MEVKİİ 9 PAFTA 14 ADA 70 ve 90 PARSELLER KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İÇİNDEKİLER TABLOSU 1. PLANLAMA ALANININ TANIMI... 1 2. MEVCUT PLAN DURUMU... 2 3. PLANLAMA GEREKÇESİ-PLANLAMA KARARLARI... 5 4. EKLER... 9 i 1. PLANLAMA ALANININ TANIMI Plan değişikliği yapılan alan;

Detaylı

13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ

13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ 13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ A-GENEL HÜKÜMLER A.1-1/1000 ölçekli Büyükbakkalköy Mahallesi Uygulama İmar Planı, plan paftaları, plan notları ve plan raporu ile bir bütündür. Planlama alanında 18. Madde uygulanacak

Detaylı

OTOPARK POLİTİKALARI

OTOPARK POLİTİKALARI TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ DENİZLİ BULUŞMASI OTURUM: SAĞLIKLI KENTLERDE ULAŞIM POLİTİKALARI OTOPARK POLİTİKALARI Konuşmacı: Mustafa DÜNDAR OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OTOPARK POLİTİKALARI Sağlık,

Detaylı

istasyonkentseldonusum pbx istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum

istasyonkentseldonusum pbx  istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum HANE HALKI ANKETİ +90 342 211 12 00 pbx www.istasyonkentseldonusum.com bilgi@istasyonkentseldonusum.com istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum Kentsel Dönüşüm Ofisi Çakmak

Detaylı

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16/7/1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Tebliğler Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak

Detaylı

ÇERKEZKÖY (TEKİRDAĞ) 1214 ADA 10 PARSEL UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

ÇERKEZKÖY (TEKİRDAĞ) 1214 ADA 10 PARSEL UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU ÇERKEZKÖY (TEKİRDAĞ) 1214 ADA 10 PARSEL UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Konum : Uygulama İmar Planı Değişikliğinin gerçekleştiği alan Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesi nde, 1214 Ada 10 Parselde,

Detaylı

"KAYSERİ İLİ, SAHABİYE MAHALLESİ" KENTSEL YENİLEME PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KAYSERİ İLİ, SAHABİYE MAHALLESİ KENTSEL YENİLEME PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ "KAYSERİ İLİ, SAHABİYE MAHALLESİ" KENTSEL YENİLEME PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı No:15 Kocasinan-KAYSERİ Tel: (0 352) 222 89 60 Web: http://www.kayseri.bel.tr

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16/7/1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren

Detaylı

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI İZMİR ŞUBESİ KÜLTÜRPARK İMAR PLANLARINA İLİŞKİN EK RAPOR TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından oluşturulan Kültürpark Projesi Değerlendirme Raporu nda belirtilen görüşlerimizin

Detaylı

EMPA'DAN SİZLER İÇİN KONFORLU YAŞAM SUNAN, GALAKSİ KENT Çanakkale / Merkez

EMPA'DAN SİZLER İÇİN KONFORLU YAŞAM SUNAN, GALAKSİ KENT Çanakkale / Merkez Telefon:286-24 04 34 EMPA'DAN SİZLER İÇİN KONFORLU YAŞAM SUNAN, GALAKSİ KENT Çanakkale / Merkez Satılık - Apartman Dairesi 98,000 TL 70 m2 Oda Sayısı : Mehmet BOZKURT Telefon 286-24 04 34 Salon Sayısı

Detaylı

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam www.metsannexus.com METSAN NEXUS BİR PROJESİDİR Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam tarzını

Detaylı

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 40 xxı SPOR YAPILARI referans rehberi 2013 LYFA Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA)

Detaylı