TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ"

Transkript

1 TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ Şubat 2016 İşbirliği Teklifleri Bülteninde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan TOBB'a gönderilen ticari, mali ve teknik işbirliği teklifleri duyurulmaktadır. Bu bilgilere adresinden de ulaşabilmektedir. Burada yer alan işbirliği teklifleri, kaynak belirtilmesi koşuluyla yayımlanabilir. Duyurusu yapılan yabancı firmalarla temaslar ve müzakereler konusunda TOBB'un herhangi bir aracılık, tercüme veya danışmanlık hizmeti bulunmamaktadır. Bültende yer alan bilgilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda TOBB'un herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. TOBB, tekliflerin içeriğinden, size değişikliğe uğrayarak ya da geç ulaşmasından sorumlu tutulamaz. Öte yandan, siz de mal ve hizmet alışverişine yönelik ticari, ortak yatırım ve finansmana yönelik mali ve teknoloji alışverişine yönelik teknik nitelikteki teklif ya da taleplerinizin İngilizce olarak yurtdışındaki ekonomi ve ticaret çevrelerine iletilmesini istiyorsanız, lütfen adresine bağlanınız. Tarım, bahçıvanlık, avcılık ve ilgili ürünler Firmalarımızın, iletişim bilgileri verilen Büyükelçilik ile irtibata geçmesi gerekmektedir. UKRAYNA FİRMA ADI: OBOLON Sancak Mahallesi, 512. Sokak no:17 Çankaya Ankara TEL: +90 (312) e-posta: Ukrayna lı bir firma, malt (yüksek kalite Pilsen barley malt) satmak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif, Birliğimize Ukrayna Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla iletilmiştir FİRMA ADI: Agro Generation Sancak Mahallesi, 512. Sokak no:17 Çankaya Ankara TEL: +90 (312) e-posta: Tahıl ve yağlı tohum küspesi üreticisi olan Ukrayna lı bir firma, ürünlerini satmak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif, Birliğimize Ukrayna Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla iletilmiştir. Firmalarımızın, iletişim bilgileri verilen Büyükelçilik ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

2 FİRMA ADI: OMEGA-AVTOPOSTAVKA 1, Promyshlennaya str., Vasischevo Kharkiv region, Ukraine, TEL: +380 (50) e-posta: Ayçiçeği yağı, buğday unu, soya fasulyesi, arpa, buğday ve mısır gibi tahıl üreticisi olan Ukrayna lı bir firma, ürünlerini satmak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif, Birliğimize Ukrayna Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla iletilmiştir. Irak Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği tarafından aşağıdaki konularda faaliyeti olan Türk firmalarının fiyat tekliflerini göndermeleri istenmektedir; Ambalajlama ve paketleme, İşlenmemiş ham yağın % 100 saf arındırılmış yağa dönüştürülmesi ve imalatı, Um Kasr (Umm-Qasr) Limanı - Mersin Limanı arası ayçiçeği yağı nakliye ücreti, diğer üretici ülkelerden de Um Kasr Limanı na nakliye ücreti ve Irak ın kuzeyinden Türkiye ye karayoluyla nakliye ücreti. Madencilik, taş ocağı işletme ve diğer ilgili ürünler FİRMA ADI: Société d Equipement Vapeur, Climatisation et Chauffage Central 115 avenue Louis Braille, 1003, Cité El Khadra-Tunis TEL: +216 (71 ) KORE CUMHURiYETi FİRMA ADI: Insanga 4F Hongik B/D 26 Insadong5-gil, Jongno-gu Seoul TEL: +850 (822 ) e-posta: jamiekim1615@insanga.co.kr Yetkili Kişi: Jamie KIM/ Senior Manager Firma, tıbbi faydaları yüksek olan, içerisinde katkı maddesi olmayan ve tamamen doğal bambu tuzu satmak istediğini bildiriyor. e-posta: gsaier.abdelaziz@gnet.tn Yetkili Kişi: Abdelaziz GSAİER Firma, banyo dolapları, fayans/karo, kumtaşı satın almak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif Birliğimize T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği aracılığıyla iletilmiştir. Gıda maddeleri ve içecekler IRAK FİRMA ADI: IRAK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET ATAŞELİĞİ Turan Emeksiz Sokak, No: 11, Gaziosmanpaşa, Ankara TEL: +90 (312) e-posta: timankara@gmail.com MACARiSTAN Daire:1301 Şehitkamil GAZİANTEP TEL: +90 (342) yıllık bal üretimi ve 100 yıllık arıcılık deneyimini AB standartlarına uygun olarak tasarlanmış bal işleme tesisi ile harmanlayarak, özel bir yapıya sahip olan 20 farklı tipteki Macar ballarını HACCP sistemine uygun olarak üreterek kullanıcılara çevreye duyarlı 5 farklı paketleme ile sunan ve 20 den fazla ülkeye ihraç eden firmanın ürettiği ballar :Akasya Balı (organik, petekli) Petekli Bal (Arıların çeşitli çiçeklerden topladığı ballar en saf biçimde peteklerde olgunlaşır ve hasat edildikten sonra süzülüp kavanozlara doldurulur) Çiçek Balı (Propolisli) Karışık bal, Kanola balıdır.

3 Firma ile bağlantı kurmak isteyen kuruluşların, Bal VEN56 referans numarasını belirterek ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi başvurmaları gerekmektedir. UKRAYNA FİRMA ADI: OMEGA-AVTOPOSTAVKA 1, Promyshlennaya str., Vasischevo Kharkiv region, Ukraine, TEL: +380 (50) No. 518 Anyuan Rd. Room 805 Bao Hua City Tower, Shanghai, China e-posta: Yetkili Kişi: Viridiana Padilla Vargas Çin ofisinden teklif gönderen Meksika'lı bir firma, mağaza zincirlerinde satmak üzere teknolojik aletler, kadın- erkek ve çocuk giysileri, ev eşyaları, mobilya ve kozmetik gibi ürünleri almak istediğini bildiriyor. Kağıt hamurundan ve kağıttan mamul ürünler e-posta: Ayçiçeği yağı, buğday unu, soya fasulyesi, arpa, buğday ve mısır gibi tahıl üreticisi olan Ukrayna lı bir firma, ürünlerini satmak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif, Birliğimize Ukrayna Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla iletilmiştir FİRMA ADI: PAPIER OLIVE Cyber Parc Route de l hôpital Sidi Bouzid 9100 Tekstil ve tekstil malzemeleri TEL: +216 (76) e-posta: commercial@newcrmcc.net UKRAYNA FİRMA ADI: TK-Domashniy Yetkili Kişi: Taya BOUCHAGRA Firma, A4 kağıt almak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif Birliğimize T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği aracılığıyla iletilmiştir. Sancak Mahallesi, 512. Sokak no:17 Çankaya Ankara TEL: +90 (312) Petrol ürünleri ve yakıtlar e-posta: emb_tr@mfa.gov.ua Havlu, nevresim takımı, yastık-yorgan, otel tekstili üreticisi olan Ukrayna lı bir firma, ürünlerini satmak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif, Birliğimize Ukrayna Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla iletilmiştir. Firmalarımızın, iletişim bilgileri verilen Büyükelçilik ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Elbise ve ayakkabı MEKSiKA FİRMA ADI: Liverpool AZERBAYCAN FİRMA ADI: TOPSTAFF LTD Nizami 69, ISR Plaza, 4th floor Az1005 Baku, Azerbaijan TEL: +994 (12) e-posta: emre.zorlu@topstaff.az Yetkili Kişi: Emre Zorlu/ Marketing Specialist Gazyağı (oil-gas) ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren firma, bu alanda faaliyet gösteren diğer firmalara alanında uzman eleman sağladıklarını, bu hizmeti vermek için Türk firmalarla bağlantı kurmak istediklerini bildiriyor.

4 İRAN FİRMA ADI: Montazam Trading GROUP Tabriz Iran TEL: +98 (914) TEL: +216 (71 ) e-posta: gsaier.abdelaziz@gnet.tn Yetkili Kişi: Abdelaziz GSAİER Firma, banyo dolapları, fayans/karo, kumtaşı satın almak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif Birliğimize T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği aracılığıyla iletilmiştir. e-posta: montazam@gmail.com Yetkili Kişi: Hossein Montazam/ CEO Firma, danışmanlığını yaptığı İran lı firma adına özel bir rafineriden dizel yakıt satmak istediklerini bildiriyor. (Diesel fuel Origin from I. R. of Iran, Tabriz Sulphur Content (Max): 900 ppm (test method: ASTM D 4294) Minimum of Order: 5000 MT per month Price base on EXW (Incoterms 2010): 300 USD per ton (valid till 16 March 2016) Payment Method: 100% TT) FİRMA ADI: Ste SOGEVEP 26 rue İbnou Jazzar Sidi Daoued 2046 La Marsa TEL: +216 (71) e-posta: Contact2015@gnet.tn Yetkili Kişi: Sami TEKKALI Kimyasal maddeler, kimyasal ürünler ve yapay elyaflar Firma, sıhhi tesisat ürünleri ile suya ve neme dayanıklı MDF almak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif Birliğimize T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği aracılığıyla iletilmiştir. MEKSiKA FİRMA ADI: Liverpool No. 518 Anyuan Rd. Room 805 Bao Hua City Tower, Shanghai, China e-posta: intern.liverpool@gmail.com Yetkili Kişi: Viridiana Padilla Vargas Çin ofisinden teklif gönderen Meksika'lı bir firma, mağaza zincirlerinde satmak üzere teknolojik aletler, kadın- erkek ve çocuk giysileri, ev eşyaları, mobilya ve kozmetik gibi ürünleri almak istediğini bildiriyor. Mamul ürün ve malzemeler UKRAYNA FİRMA ADI: Stal-Kanat Sancak Mahallesi, 512. Sokak no:17 Çankaya Ankara TEL: +90 (312) e-posta: emb_tr@mfa.gov.ua Müşterinin talebine göre otomobil sanayinde kullanmak üzere hırdavat üreten olan Ukrayna lı bir firma, talebe göre demir ve çelikten de üreteceği dökme ürünlerini satmak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif, Birliğimize Ukrayna Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla iletilmiştir. Firmalarımızın, iletişim bilgileri verilen Büyükelçilik ile irtibata geçmesi gerekmektedir FİRMA ADI: Société d Equipement Vapeur, Climatisation et Chauffage Central 115 avenue Louis Braille, 1003, Cité El Khadra-Tunis

5 Makineler, ekipmanlar, aletler, cihazlar ve ilgili ürünler MACARiSTAN Daire:1301 Şehitkamil / GAZİANTEP TEL: +90 (342 ) Firma, sütün derinlemesine işlenmesi ve saklanmasında kullanılan Macaristan menşeli, hızlı kuruluma olanak sağlayan modüler ekipmanlar ve konteyner tipi çözümleri ile günde 500 litre ile litre arasında süt işleme sağlayan makinalarını satmak istiyor. Satıcı firma ile bağlantı kurmak isteyen kuruluşların, VEN referans numarasını belirterek ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi başvurmaları gerekmektedir Daire:1301 Şehitkamil/ GAZİANTEP TEL: +90 (342) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi bünyesinde yer alan mühendislik geliştirme takımı tarafından sağlık çalışanlarının el hijyenlerini kontrol etmek amacıyla tasarlanan, uluslararası patent başvurusu yapılmış, 13 ana inovasyon ödüllü ve AB hastanelerinde kullanılmakta olan Hijyenik el tarayıcısı üreticisi olan firma, ürünlerini satmak istediklerini bildiriyor. Satıcı firma ile bağlantı kurmak isteyen kuruluşların, Ref:OPP referans numarasını belirterek ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi başvurmaları gerekmektedir FİRMA ADI: OK POLYSTYRENE Daire:1301 Şehitkamil / GAZİANTEP TEL: +90 (342 ) Yurtiçi ve yurtdışı ses ve titreşim azaltma sistemlerin kurulması, gürültü ve hava kirliliğinin bilgisayarlı modellenmesi ve çevre ve iş sağlığı ile ilgili bilirkişilik hizmeti veren firma, MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 standartlarına uygun örnekleme ve ölçümleri ile faaliyetlerini sürdüren firma, akredite ölçümler, ses ve titreşim koruma, akustik, yazılım modelleme, çevre ekspertizi ve planlaması, konstrüksiyon ve işletme alanlarında da hizmet verdiğini bildiriyor. Firma ile bağlantı kurmak isteyen kuruluşların, VEN referans numarasını belirterek ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi başvurmaları gerekmektedir. Z.I. Bir El Kassaa TEL: +216 (22 ) e-posta: ka_fouz@live.fr Yetkili Kişi: Belgacem LAKRAB Firma, ekstrüder (polistiren) makinaları satın almak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif Birliğimize T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği aracılığıyla iletilmiştir. Ofis ve bilgisayar makine, ekipman ve parçaları MACARiSTAN Daire:1301 Şehitkamil / GAZİANTEP TEL: +90 (342 )

6 Yurtiçi ve yurtdışı ses ve titreşim azaltma sistemlerin kurulması, gürültü ve hava kirliliğinin bilgisayarlı modellenmesi ve çevre ve iş sağlığı ile ilgili bilirkişilik hizmeti veren firma, MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 standartlarına uygun örnekleme ve ölçümleri ile faaliyetlerini sürdüren firma, akredite ölçümler, ses ve titreşim koruma, akustik, yazılım modelleme, çevre ekspertizi ve planlaması, konstrüksiyon ve işletme alanlarında da hizmet verdiğini bildiriyor. Firma ile bağlantı kurmak isteyen kuruluşların, VEN referans numarasını belirterek ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi başvurmaları gerekmektedir. e-posta: Yetkili Kişi: Sami BOUCHADDAKH T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından Tunuslu Societe BOUCHADDAKH firmasının elektrik motorları almak istediği bildirilmiştir. Radyo, televizyon, iletişim, telekomünikasyon ve ilgili ekipman ve düzenekler Daire:1301 Şehitkamil GAZİANTEP TEL: +90 (342) Yazılım ve donanım sektöründe faaliyet gösteren ve Mav Start, British American Tobacco, Hungarian National Bank, Raiffeisen, K&H Bank, Obi, Metro, Invitel ve Vodafone gibi tanınmış markalara hizmet veren firma bilişim teknolojisi altyapı hizmetleri, uygulama geliştirme: microsoft ve oracle tabanlı uygulamalar hazırlanıp geliştirilmesi, donanım geliştirme-üretim: bilgi terminalleri, sıra yönetim sistemleri, bilet makinaları ve ödeme terminalleri alanlarında ürün ve hizmet vermek istediklerini bildiriyor. Firma ile bağlantı kurmak isteyen kuruluşların, Bilet makinesi VEN referans numarasını belirterek ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi başvurmaları gerekmektedir. MEKSiKA FİRMA ADI: Liverpool No. 518 Anyuan Rd. Room 805 Bao Hua City Tower, Shanghai, China e-posta: Yetkili Kişi: Viridiana Padilla Vargas Çin ofisinden teklif gönderen Meksika'lı bir firma, mağaza zincirlerinde satmak üzere teknolojik aletler, kadın- erkek ve çocuk giysileri, ev eşyaları, mobilya ve kozmetik gibi ürünleri almak istediğini bildiriyor. Optik ve hassas ölçüm aygıtları, saatler, eczacılık ürünleri ve tıbbi tüketim malzemeleri PAKiSTAN Elektriksel makineler, düzenekler, donanımlar ve tüketim malzemeleri FİRMA ADI: Med Home Instruments. Talwara Muglhan Sialkot Pakistan FİRMA ADI: SOCIETE BOUCHADDAKH 29, Rue Oum Kalthoum 1001 Tunis TEL: +216 (71) FAKS:+216 (71) TEL: +92 (52) FAKS:+92 (52) e-posta: Yetkili Kişi: Mr Umar Khan / Chief Executive Tıbbi tanı, cerrahi, dişçilik aletleri ve sterilizasyon kapları - cerrahi konteynerler - sterilize kutuları (hallowares), laringoskop, kemik implantları, veterinerlik ve manikür aletleri

7 üreticisi ve ihracatçısı olan firmanın ürünlerini Ülkemize de satmak için Türk firmalarıyla bağlantı kurmak istediği bildirilmiştir. Mamul ürünler, mobilya, el işleri, özel amaçlı ürünler ve bunlarla ilgili tüketim maddeleri e-posta: Yetkili Kişi: Emre Zorlu/ Marketing Specialist Gazyağı (oil-gas) ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren firma, bu alanda faaliyet gösteren diğer firmalara alanında uzman eleman sağladıklarını, bu hizmeti vermek için Türk firmalarla bağlantı kurmak istediklerini bildiriyor. MEKSiKA FİRMA ADI: Liverpool No. 518 Anyuan Rd. Room 805 Bao Hua City Tower, Shanghai, China e-posta: Yetkili Kişi: Viridiana Padilla Vargas Çin ofisinden teklif gönderen Meksika'lı bir firma, mağaza zincirlerinde satmak üzere teknolojik aletler, kadın- erkek ve çocuk giysileri, ev eşyaları, mobilya ve kozmetik gibi ürünleri almak istediğini bildiriyor FİRMA ADI: BARBAPAPA 2 Hassouna Zoualli Ezzahra TEL: +216 (71 ) e-posta: barbapapa.ezzahra@yahoo.fr Yetkili Kişi: Walid BEN TAMAROUT Firma, oyuncak satın almak istediğini bildiriyor. Söz konusu teklif Birliğimize T.C. Tunus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği aracılığıyla iletilmiştir. MACARiSTAN Daire:1301 Şehitkamil / GAZİANTEP TEL: +90 (342 ) Yurtiçi ve yurtdışı ses ve titreşim azaltma sistemlerin kurulması, gürültü ve hava kirliliğinin bilgisayarlı modellenmesi ve çevre ve iş sağlığı ile ilgili bilirkişilik hizmeti veren firma, MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 standartlarına uygun örnekleme ve ölçümleri ile faaliyetlerini sürdüren firma, akredite ölçümler, ses ve titreşim koruma, akustik, yazılım modelleme, çevre ekspertizi ve planlaması, konstrüksiyon ve işletme alanlarında da hizmet verdiğini bildiriyor. Firma ile bağlantı kurmak isteyen kuruluşların, VEN referans numarasını belirterek ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi başvurmaları gerekmektedir. Karayolu ile ulaştırma hizmetleri ve boru hattı ile nakliye hizmetleri IRAK İnşaat işleri AZERBAYCAN FİRMA ADI: TOPSTAFF LTD Nizami 69, ISR Plaza, 4th floor Az1005 Baku, Azerbaijan TEL: +994 (12) FİRMA ADI: IRAK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET ATAŞELİĞİ Turan Emeksiz Sokak, No: 11, Gaziosmanpaşa, Ankara TEL: +90 (312) e-posta: timankara@gmail.com Irak Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği tarafından aşağıdaki konularda faaliyeti olan Türk firmalarının fiyat tekliflerini göndermeleri istenmektedir;

8 Ambalajlama ve paketleme, İşlenmemiş ham yağın % 100 saf arındırılmış yağa dönüştürülmesi ve imalatı, Um Kasr (Umm-Qasr) Limanı - Mersin Limanı arası ayçiçeği yağı nakliye ücreti, diğer üretici ülkelerden de Um Kasr Limanı na nakliye ücreti ve Irak ın kuzeyinden Türkiye ye karayoluyla nakliye ücreti. Suyolu taşımacılık hizmetleri IRAK TEL: +55 (63) e-posta: vedatmutlu64@gmail.com Yetkili Kişi: Vedat Mutlu Yıllardır Brezilya da yatırım ve öncesi için araştırmalar, pazar araştırması ve pazarlama ile ilgili diğer çalışmalar, gümrük mevzuatı vb. konularda çalışmalar yapan yurttaşımız; Brezilya pazarında ticari faaliyette bulunmak, işyeri, şube, temsilcilik açmak, fabrika/üretim tesisi kurmak, yatırım yapmak, dağıtımcı ağı kurmak, ithalat-ihracat vs. ile uğraşmak isteyen ve yerel yönetimlerle, diğer devlet kuruluşları ve yerel piyasada faaliyet gösteren her alandaki şirketlerle temas kurmak isteyen firmalarımıza yardımcı olacağını bildirmiştir. Vedat Mutlu ile vedatmutlu06@hotmail.com e-posta adresinden de bağlantı kurulabilir FİRMA ADI: IRAK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET ATAŞELİĞİ Turan Emeksiz Sokak, No: 11, Gaziosmanpaşa, Ankara TEL: +90 (312) e-posta: timankara@gmail.com Irak Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği tarafından aşağıdaki konularda faaliyeti olan Türk firmalarının fiyat tekliflerini göndermeleri istenmektedir; Ambalajlama ve paketleme, İşlenmemiş ham yağın % 100 saf arındırılmış yağa dönüştürülmesi ve imalatı, Um Kasr (Umm-Qasr) Limanı - Mersin Limanı arası ayçiçeği yağı nakliye ücreti, diğer üretici ülkelerden de Um Kasr Limanı na nakliye ücreti ve Irak ın kuzeyinden Türkiye ye karayoluyla nakliye ücreti. Mimarlık, inşaat, hukuk, muhasebe ve işletme konularında hizmetler IRAK FİRMA ADI: IRAK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET ATAŞELİĞİ Turan Emeksiz Sokak, No: 11, Gaziosmanpaşa, Ankara TEL: +90 (312) e-posta: timankara@gmail.com Irak Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği tarafından aşağıdaki konularda faaliyeti olan Türk firmalarının fiyat tekliflerini göndermeleri istenmektedir; Ambalajlama ve paketleme, İşlenmemiş ham yağın % 100 saf arındırılmış yağa dönüştürülmesi ve imalatı, Um Kasr (Umm-Qasr) Limanı - Mersin Limanı arası ayçiçeği yağı nakliye ücreti, diğer üretici ülkelerden de Um Kasr Limanı na nakliye ücreti ve Irak ın kuzeyinden Türkiye ye karayoluyla nakliye ücreti. İRAN BREZiLYA FİRMA ADI: VEDAT MUTLU 11 Qd.02 LT: 20 SETOR SUL CEP: TAQUARALTO - PALMAS - TO - BRASIL FİRMA ADI: Mehdi GHANAEİ TEL: +98 (41) e-posta: mg@aty.ir Yetkili Kişi: Mehdi GHANAEİ

9 Firma, TEBRİZ'den 15km mesafede 1600m² kapalı ve toplam 2436m² kendilerine ait yeni inşa edilmiş ve elektrik ve doğal gazı aktif halde olan iş alanlarında yeni bir iş kurmak için Türkiye'den iş ortağı aradıklarını bildiriyor. İSRAiL FİRMA ADI: HYNON LTD, Carlebach Street No: 2 Tel-Aviv, Israel TEL: +972 (3) FAKS:+972 (3) e-posta: info@hynon.com Yetkili Kişi: Daniel Homayonfar İş geliştirme ve pazarlama alanlarında 13 yılı aşkın deneyimi ile faaliyet gösteren firma, yurtdışına açılarak ürünlerini oralarda pazarlamak isteyen ve işbirliği olanakları arayan Türk firmalarına hizmetlerini sunmak istediğini bildirmiştir. Firma, franchasing (isim hakkı sözleşmesi) ve lisans anlaşmaları ile ilgilendiğini vurgulamıştır. Eğitim ve öğretim hizmetleri AZERBAYCAN FİRMA ADI: TOPSTAFF LTD Nizami 69, ISR Plaza, 4th floor Az1005 Baku, Azerbaijan TEL: +994 (12) e-posta: emre.zorlu@topstaff.az Yetkili Kişi: Emre Zorlu/ Marketing Specialist Gazyağı (oil-gas) ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren firma, bu alanda faaliyet gösteren diğer firmalara alanında uzman eleman sağladıklarını, bu hizmeti vermek için Türk firmalarla bağlantı kurmak istediklerini bildiriyor.

TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ Mart 2016 İşbirliği Teklifleri Bülteninde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan TOBB'a gönderilen ticari, mali ve teknik işbirliği teklifleri duyurulmaktadır. Bu

Detaylı

POLONYA ÜLKE RAPORU. Nisan 2011 Ö.K.

POLONYA ÜLKE RAPORU. Nisan 2011 Ö.K. STANBUL T CARET ODASI AVRUPA B RL VE ULUSLARARASI RL UBES POLONYA ÜLKE RAPORU Nisan 2011 Ö.K. 2 I. GENEL B LG LER Resmi Ad : Polonya Cumhuriyeti Yönetim ekli : Parlamenter Demokrasi Co rafi Konumu : Do

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 379 06/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO: 2013 / 53 Sayın Üyemiz, 1. İMMİB 2013 Endüstriyel

Detaylı

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER...

ÖZET ...DEĞERLENDİRMELER... ÖZET Ekim ayında tüketici fiyatları yüzde 3,7 oranında artmış ve yıllık enflasyon yüzde 7, ya yükselmiştir. Bu artışın 1,3 puanı yönetilen/yönlendirilen fiyat ayarlamalarından kaynaklanmıştır. Döviz kuru

Detaylı

ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM VERİLERİ BÜLTENİ

ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM VERİLERİ BÜLTENİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM VERİLERİ BÜLTENİ Şubat 2016 TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER Sayfa no Tablolar Listesi ii 1) Uluslararası Doğrudan Yatırım

Detaylı

MACAR HEYETİ. Türkiye deki Şirketin İstediği İşlem (ithalat, ihracat vs.):

MACAR HEYETİ. Türkiye deki Şirketin İstediği İşlem (ithalat, ihracat vs.): MACAR HEYETİ Nr. Şirket Adı Temsilci Etkinlik Alanı E posta Tel Türkiye deki Hedef Partner Kuruluşlar (etkinlik sektörü ve/veya ürün/hizmet profilleri): Türkiye deki Şirketin İstediği İşlem (ithalat, ihracat

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

MARDİN'E İLİŞKİN VERİLER (31 Aralık 2014)

MARDİN'E İLİŞKİN VERİLER (31 Aralık 2014) MARDİN'E İLİŞKİN VERİLER (31 Aralık 2014) Tablo : Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'na Kayıtlı Firmalar (2014) (adet) (*) Meslek Grupları Faal Askıda Fesih-Terkin-Nakil-Tasfiye Toplam (adet) Grup 1: İnşaat

Detaylı

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Bilgi ve Belge Merkezi, sahip olduğu elektrik mühendisliği ve Oda ilgili her türlü bilgi, belge ve kaynakla kapsamlı bir araştırma

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Eylül 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

3201 Debagatte Kullanılan Bitkisel Menşeli Hülasalar Ve Türevleri. 3202 Debagatte Kullanılan Sentetik Organik, Anorganik Maddeler Müstahzarlar

3201 Debagatte Kullanılan Bitkisel Menşeli Hülasalar Ve Türevleri. 3202 Debagatte Kullanılan Sentetik Organik, Anorganik Maddeler Müstahzarlar SEKTÖRÜN TANIMI 32. fasılda ağırlıklı olarak çeşitli boyayıcı ürünler olmakla birlikte, deri ve deri işleme sektöründe (debagat) kullanılan malzemeler, macunlar vb. ürünler de söz konusu faslın içerisinde

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014

ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014 ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014 TÜFE Mayıs ayında aylık %0,31 yükselişle ile ortalama piyasa beklentisinin (-%0,10) bir miktar üzerinde geldi. Yıllık olarak ise 12 aylık TÜFE %9,16 olarak gerçekleşti (Beklenti:

Detaylı

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ Hazırlayan: Doç.Dr. Hakan Güler Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Karlsruhe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Almanya

Detaylı

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR Ek listede belirtilen makine ve ekipman alımlarına ilişkin faaliyetleri Hibe Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirdiğimizi; ilgili

Detaylı

Tarih Sayı Konu. İlgi: YÖK'ten alınan 19.11.2012 tarihli ve B.30.0.EÖB-304.03-7431 sayılı yazı.

Tarih Sayı Konu. İlgi: YÖK'ten alınan 19.11.2012 tarihli ve B.30.0.EÖB-304.03-7431 sayılı yazı. r ~ı ÇARŞAMBA TİCARET VE 3ANAYI ODASI GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESİ KÜÇÜK HAMAM SOK. NO:6/A 1 ÇARŞAMBA / SAMSUN \ Tarih Sayı Konu TOBB TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ 0431 / Mesleki ve Teknik Eğitim

Detaylı

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği KOSGEB DESTEKLERİ 1. Tematik Proje Destek Programı 2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı 3. AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı 4. Genel Destek Programı 5. KOBİGEL Kobi Gelişim

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000699 01/03/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 070 Sayın Üyemiz, 1. Sevk Öncesi İhracat

Detaylı

YATIRIM İSTATİSTİKLERİ

YATIRIM İSTATİSTİKLERİ YATIRIM İSTATİSTİKLERİ Yıllar İtibariyle Yatırım Teşvik Belgeli Yatırım Bilgileri Belge Yılı 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 (Ocak) Toplam Belge Sayısı 5 8 13 18 16 26 27 38 43 194 Sabit Yatırım

Detaylı

Dünya Hububat Pazarında Neredeyiz?

Dünya Hububat Pazarında Neredeyiz? Dünya Hububat Pazarında Neredeyiz? Şebnem BORAN 1.Dünya Hububat Pazarı Günümüzde dünyanın stratejik ürün grubunu oluşturan hububat pazarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Dünya toplam hububat üretimine

Detaylı

2015 Ekim ENFLASYON RAKAMLARI 3 Kasım 2015

2015 Ekim ENFLASYON RAKAMLARI 3 Kasım 2015 2015 Ekim ENFLASYON RAKAMLARI 3 Kasım 2015 2015 Ekim Ayı Tüketici Fiyat Endeksi ne (TÜFE) ilişkin veriler İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Kasım 2015 tarihinde yayımlandı. TÜİK tarafından aylık yayımlanan

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK DIŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (CEKET- MONT- MANTO) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ IRAK ÜLKE RAPORU Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Irak Cumhuriyeti : Cumhuriyet : Orta Doğu (Ön Asya) ülkesi olan Irak, kuzeyde

Detaylı

Endüstriyel Simbiyoz Uygulama Örnekleri ve Sağlanan Kazanımlar

Endüstriyel Simbiyoz Uygulama Örnekleri ve Sağlanan Kazanımlar Endüstriyel Simbiyoz Uygulama Örnekleri ve Sağlanan Kazanımlar Merve Böğürcü Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Endüstriyel Simbiyoz Paneli 16 Ekim 2014 Konya İSKENDERUN KÖRFEZİ NDE ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ

Detaylı

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ TANIM İletişim sistemlerinin ve her türlü elektronik aletin tasarımı, üretim teknolojisi, çalışma ilkeleri, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda çalışan kişidir. A- GÖREVLER Elektronik ve haberleşme

Detaylı

Türkiye Ve Avrupa Birliği Açısından Serbest Bölgelerin İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi Ülkemizde Damping- Anti Damping Vergisinin

Türkiye Ve Avrupa Birliği Açısından Serbest Bölgelerin İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi Ülkemizde Damping- Anti Damping Vergisinin Adı Soyadı:S. BİNNUR ÇELİK Doğum Tarihi:02.10.1958 Ünvanı:Prof. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1980 Doktora Mali Hukuk Gazi Üniversitesi 1988 Doçentlik

Detaylı

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00 Müşteri : Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sok. No: 14 K2 Plaza Kat: 11 Kadıköy 34742 İstanbul Türkiye Konu : Seçilen Yakıt Özelliklerin Belirlenmesi için Dizel Yakıtlara İlişkin Testlerin, Doğrulanması

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

POMPA ve KOMPRESÖRLER

POMPA ve KOMPRESÖRLER POMPA ve KOMPRESÖRLER Hazırlayan Tolga TAYLAN 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi POMPA ve KOMPRESÖRLER SITCNo :742,743 ArmonizeNo :8413,8414 TÜRKİYE DE ÜRETİM

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ ROMANYA ÜLKE RAPORU Mart 2009 İ.A 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Romanya Yönetim Şekli : Parlamenter Cumhuriyet Coğrafi Konumu :

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI MALİ SEKTÖRLE İLİŞKİLER VE KAMBİYO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIŞI DOĞRUDAN YATIRIM RAPORU 2013

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI MALİ SEKTÖRLE İLİŞKİLER VE KAMBİYO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIŞI DOĞRUDAN YATIRIM RAPORU 2013 HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI MALİ SEKTÖRLE İLİŞKİLER VE KAMBİYO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIŞI DOĞRUDAN YATIRIM RAPORU 2013 Ekim 2014 İÇİNDEKİLER Giriş... 2 Dünya da Uluslararası Doğrudan Yatırım Trendi... 3 Yıllar

Detaylı

İLK$100$GÜN$ Alan(11:(Bologna(Sürecine(Uyum(Çalışmaları(

İLK$100$GÜN$ Alan(11:(Bologna(Sürecine(Uyum(Çalışmaları( İLK$100$GÜN$ Yönetimegeldiğimizilkhaftaiçerisinde,şeffaflıkvehesapverebilirlikilkelerine dayananyönetimanlayışımızınbirürünüolarakbir AcilEylemPlanı yapılmış ve tüm üniversite ile paylaşılmıştır.$ Acil

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlanınız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

İnci Sigorta Kimdir?

İnci Sigorta Kimdir? İnci Sigorta Kimdir? Şirketimiz 48 yıl önce Cevdet İnci tarafından İnci sigorta Acenteliği olarak kurulmuştur. 1994 yılına kadar şahıs firması olarak devam eden şirketimiz bu tarihten itibaren İNCİ SİGORTA

Detaylı

AYDIN TİCARET BORSASI

AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE MAYIS 2015 TÜRKİYE NİN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211

Detaylı

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 Ortaklığın Adresi : Büyükdere Cad. Alikaya Sok. No: 5 Levent, Şişli-İstanbul Telefon ve Faks Numarası : Tel : 0212 317 94

Detaylı

ÖZET ...DEĞERLENDĐRMELER...

ÖZET ...DEĞERLENDĐRMELER... ÖZET Şubat ayında tüketici fiyatları yüzde,3 oranında artmış ve yıllık enflasyon sınırlı bir yükselişle yüzde 7,9 düzeyinde gerçekleşmiştir. Döviz kurunun gecikmeli etkileri sonucu çekirdek enflasyon göstergelerinde

Detaylı

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ÇELİK BORU TESİSATÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Konu : Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma belgesi NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR İlgi : 06.11.2015 tarih

Detaylı

: 3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3) yayımlandı.

: 3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3) yayımlandı. SİRKÜLER TARİH : 28.04.2016 SAYI : 2016-04-6 KONU ÖZETİ : 3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3) yayımlandı. : Tebliğde serbest

Detaylı

27 Mart 2014 Perşembe 28 Mart 2014 Cuma. 26 Mart 2014 Çarşamba. 29 Mart 2014 Cumartesi. 24 Mart 2014 Pazartesi. Kayıtlı Öğrenci Sayısı

27 Mart 2014 Perşembe 28 Mart 2014 Cuma. 26 Mart 2014 Çarşamba. 29 Mart 2014 Cumartesi. 24 Mart 2014 Pazartesi. Kayıtlı Öğrenci Sayısı SINIFI ÖĞRETİMİ ŞUBE Öğr.Gör. No PROGRAM DERS KODU DERSLER ÖĞRETİM ELEMANI BANKACILIK 2S NÖ 1 322514112 Finansal Hizmetler Ekonomisi 12 Öğr.Gör.Belma TOKAR 68 12 4 114 115 11:00 BANKACILIK 2S NÖ 1 322514114

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KINIK SONUÇ RAPORU Tarih: 10 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 38 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1995 yılından bu yana, hazırladığı ve titizlikle uygulamaya çalıştığı Stratejik

Detaylı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi. Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi. Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Çanakkale Onsekiz Mart

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI. Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU

SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI. Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU Ocak 2016 1 SUNUġ Siirt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği 14.10.2008 tarih ve 27024 sayılı Resmî Gazetede

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI R.G. Tarihi : 13 Aralık 2013 R.G. Sayısı : 28850 TÜRMOB Türkiye Serbest

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 16 Mayıs 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29002 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

SİRKÜLER. 3.6.1. Basit tahta palet 2 %50,00

SİRKÜLER. 3.6.1. Basit tahta palet 2 %50,00 SİRKÜLER TARİH : 28.12.2015 SİRKÜLER NO : 2015/73 SİRKÜLER Tarih 25/12/2015 Sayı Resmi Gazete No 29573 Mevzuat Türü 458 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayınlama Tarihi Geçerlilik Tarihi Açıklama

Detaylı

www..com rokzanfiltre

www..com rokzanfiltre rokzanfiltre www..com HAKKIMIZDA Ne Zaman Başladık... Rokzan Filtre Taşımacılık ve Pazarlama faaliyetine 2014 yılında başlamıştır. İş konumuz her türlü otomobil, nakliye aracı, iş makinesi, sanayi makinesi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Binalarda Enerji Verimliliği ve AB Ülkelerinde Yapılan Yeni Çalışmalar

Binalarda Enerji Verimliliği ve AB Ülkelerinde Yapılan Yeni Çalışmalar Binalarda Enerji Verimliliği ve AB Ülkelerinde Yapılan Yeni Çalışmalar Mak.Y.Müh. Nuri ERTOKAT Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Çalışmamızın isminden de anlaşılacağı gibi Avrupa

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI HIZLI KLAVYE KULLANIMI (F KLAVYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Doğuş Otomotiv. TUT (Onceki: TUT) Yükselme Potansiyeli* 19% VW skandalının Doguş Otomotiv üzerindeki olası etkileri

Doğuş Otomotiv. TUT (Onceki: TUT) Yükselme Potansiyeli* 19% VW skandalının Doguş Otomotiv üzerindeki olası etkileri Hisse Senedi / Orta Ölçekli Şirket / Otomotiv Parçası Doğuş Otomotiv Şirket Güncelleme VW skandalının Doguş Otomotiv üzerindeki olası etkileri Türkiye pazarında VW Grubu nun egzoz gazı skandalının etkili

Detaylı

KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI

KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI KOBİGEL Programının Amacı Nedir? Bu programın amacı; ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması,

Detaylı

ULUSLARARASI TEKNİK MÜŞAVİRLİK İŞ KONSEYİ

ULUSLARARASI TEKNİK MÜŞAVİRLİK İŞ KONSEYİ ULUSLARARASI TEKNİK MÜŞAVİRLİK İŞ KONSEYİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU (DEİK) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye nin ve Türk özel sektörünün küreselleşme sürecine yüksek katma değerli entegrasyonunu

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Şubat 2012 İÇİNDEKİLER 1. Yönetici Özeti... 3 2. Genel Değerlendirme... 3 2.1 Kuruluşun

Detaylı

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo Sayfa 1 / 6 OCAK 2016 SAYI: 92 Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, teknik bilgi ve becerilere sahip fark yaratacak lider makine mühendisleri yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten MEF Üniversitesi

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE ODALAR ve BORSALAR BİRLİĞİ Şubat 2015 İşbirliği Teklifleri Bülteninde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan TOBB'a gönderilen ticari, mali ve teknik işbirliği teklifleri duyurulmaktadır.

Detaylı

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 22-11-2013 Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU İş bu rapor, Galata Yatırım A.Ş. tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarihli ve 5/145 sayılı kararında yer alan; payları ilk kez halka

Detaylı

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014 Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası Bosch Rexroth ana bayisi Rota Teknik A.Ş. ile Japon TAISEI ve ANEL firmasının ortak olarak geliştirdiği Marmaray Tünel Havalandırma Elektropnömatik Kontrol Sistemi

Detaylı

Bodrum Ticaret Odası

Bodrum Ticaret Odası Bodrum Ticaret Odası 2010-2013 Stratejik Planı Vizyon Türkiye nin ekonomisine ve dünya ya tanıtılmasında önemli katkısı olan Bodrum Yarımadasının doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini koruyarak, katılımcı

Detaylı

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu nun tedarikçileri ile ilişkilerinde gözettiği standartları ve temel ilkeleri açıklamaktır. Doğan Grubu,

Detaylı

Risk Merkezi Aylık Bülteni

Risk Merkezi Aylık Bülteni Risk Merkezi Aylık Bülteni Ocak 2016 Sayı: 5 Mart 2016 İçindekiler Sayfa No Açıklamalar 2 I. Krediler/Tasfiye Olunacak Alacaklar Bankalar, Finansman Şirketleri, Faktoring Şirketleri ve Finansal Kiralama

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2015 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Finansal Planlama. Yönetim Teknikleri Eğitimi. 19 Haziran 2009. Kurumsal Yönetim. Sürdürülebilirlik Merkezi

Finansal Planlama. Yönetim Teknikleri Eğitimi. 19 Haziran 2009. Kurumsal Yönetim. Sürdürülebilirlik Merkezi Finansal Planlama Yönetim Teknikleri Eğitimi 19 Haziran 2009 Kurumsal Yönetim Sürdürülebilirlik Merkezi 09.00-09.30 Kayıt 9.30-11.00 Finansal piyasalar, şirket evlilikleri büyürken kurumsallaşmanın önemi

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı

Geleceğe Açılan Teknolojik Kapı, TAGEM

Geleceğe Açılan Teknolojik Kapı, TAGEM HAKKIMIZDA Kuruluşu 1997 yılına dayanan ABS SU ARITMA TEKNOLOJİLERİ ve 2001 yılında Almanya nın Berlin şehrinde kurulan TEMKAR WASSER BEHANDLUNG GmbH firmalarının teknolojik güç birliği ile TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA

Detaylı

-Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onikinci kez gerçekleştirilmiştir.

-Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onikinci kez gerçekleştirilmiştir. Bursa nın 25 Büyük Firması Araştırması; -Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onikinci kez gerçekleştirilmiştir. -Bu çalışma Bursa il genelinde yapılmış,

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man

Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man 214 EK M-ARALIK DÖNEM BANKA KRED LER E M ANKET Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man nin 214 y dördüncü çeyrek verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas (TCMB) taraf ndan 9 Ocak 215

Detaylı

Banka Kredileri E ilim Anketi nin 2015 y ilk çeyrek verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas (TCMB) taraf ndan 10 Nisan 2015 tarihinde yay mland.

Banka Kredileri E ilim Anketi nin 2015 y ilk çeyrek verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas (TCMB) taraf ndan 10 Nisan 2015 tarihinde yay mland. 21 OCAK-MART DÖNEM BANKA KRED LER E M ANKET Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man nin 21 y ilk çeyrek verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas (TCMB) taraf ndan 1 Nisan 21 tarihinde

Detaylı

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Rakamlarla Sektörümüz: 3 kıtadan 77 ülkeye doğrudan hizmet götüren, Toplam Yatırımı 5 Milyar Doları aşan, Yan sektörleri ile birlikte yaklaşık

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi. Büyükçekmece İstanbul

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi. Büyükçekmece İstanbul ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7 7. 30Ekim - 2Kasım 202 6. AFTA 22-23Ekim 202 5. 5-9 Ekim 202 4. 8-2 Ekim 202 3. -5 Ekim 202 EYLÜL 2. 24-28 Eylül 202 EYLÜL. 7-2 Eylül 202 202 203 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE : : BİLGİ VE TEKNOLOJİ

Detaylı

TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI

TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI 12 13 Kas m 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi nde düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi ne ubemizce kat m sa land. Turkcell Teknoloji Zirvesinde kat m sa lanan sunumlarda

Detaylı

Murahhas Aza. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetleme Kurulu Üyesi

Murahhas Aza. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetleme Kurulu Üyesi Sayfa No.1 1. Raporun Dönemi 01.01.2009 31.12.2009 2. Ortaklığın Ünvanı Makina Takım Endüstrisi A.Ş. 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince Şirketimiz

Detaylı

TEŞVİK SİSTEMİNDE TARIM YATIRIMLARI VE KONYA

TEŞVİK SİSTEMİNDE TARIM YATIRIMLARI VE KONYA TEŞVİK SİSTEMİNDE TARIM YATIRIMLARI VE KONYA 2009/15199 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar 16/07/2009 tarih ve 27290 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Karar

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü,

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü, 27 Haziran 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27271 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİNİ HAİZ CİHAZLARA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

ÇEVRE KORUMA KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK

ÇEVRE KORUMA KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇEVRE KORUMA VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Çevre neden bu kadar önemli? Sera etkisi artıyor Doğal kaynaklar bitiyor Maliyetler yükseliyor Gelir eşitsizliği uçurumu büyüyor 2002 yılında Johannesburg da

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu 09 Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi Faaliyet Raporu İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar Meydana

Detaylı

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Rapor No:01 Rapor Tarihi: 10.03.2011 muz İl Genel Meclisimizin 01.03.2011 tarih ve 2011/33 sayılı kararı doğrultusunda 08-09-10 Mart 2011 tarihlerinde toplanmıştır. İdaremiz araç parkında bulunan makine

Detaylı

BURHANETTİN YILDIZ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

BURHANETTİN YILDIZ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Burhanettin Yıldız Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesinde üç değişik lise türü vardır ve hepsinin giriş koşulları farklıdır. Anadolu Teknik Lise: OGES puanı ile öğrenci alınır. Anadolu Teknik Lisede Bilişim

Detaylı

İnşaat Sanayi KSO da buluştu

İnşaat Sanayi KSO da buluştu Ayakkabı ve tekstil sektör toplantısı yapıldı. Sektörlerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı geniş bir katılımla gerçekleşti İnşaat Sanayi KSO da buluştu KSO Başkanı Kütükcü, Sektörlerimizi

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS YAPI MALZEMELERİ ARCH 106T 2 (3+0+0) 3 5 Ön koşul dersler Eğitim Dili Seviye

Detaylı

BAR LİMANI SERBEST BÖLGESİ HAKKINDA RAPOR

BAR LİMANI SERBEST BÖLGESİ HAKKINDA RAPOR T.C. PODGORİCA BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ BAR LİMANI SERBEST BÖLGESİ HAKKINDA RAPOR HAZİRAN 2007 BERLİN Ocak 2015 Bu Rapor T.C. Podgorica Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Tarafından Hazırlanmıştır

Detaylı

Türkiye. Müşteri Eğitimi. www.arburg.com.tr

Türkiye. Müşteri Eğitimi. www.arburg.com.tr Türkiye Müşteri Eğitimi 2016 www.arburg.com.tr Önsöz Sayın Müşterilerimiz, ARBURG Plastik Enjeksiyon Makinaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de plastik parça üretiminde en yüksek teknik sonuçlara

Detaylı

Birincil alüminyum üretiminde 2010 yılı itibariyle Kanada ve ABD ile temsil edilen Kuzey Amerika ile Doğu ve Orta Avrupa ön plana çıkmıştır.

Birincil alüminyum üretiminde 2010 yılı itibariyle Kanada ve ABD ile temsil edilen Kuzey Amerika ile Doğu ve Orta Avrupa ön plana çıkmıştır. Alüminyumu metal olarak değerli yapan özelliklerin başında hafifliği, mukavemeti, geri dönüşüm özelliği, korozyon dayanımı, dayanıklılığı, şekil verilebilirliği ve elektrik-ısı iletkenliği gelir. Diğer

Detaylı

KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI PROJE TEKLİF ÇAĞRISININ ADI

Detaylı

- Türkiye Derecesi : 2008 yılında Java-JSP kullanarak geliştirdiğimiz proje ile IBM - Yazılım Akademisi yarışmasında Türkiye derecesi aldım.

- Türkiye Derecesi : 2008 yılında Java-JSP kullanarak geliştirdiğimiz proje ile IBM - Yazılım Akademisi yarışmasında Türkiye derecesi aldım. Murat YILMAZ Özgeçmiş Güncelleme Tarihi : 05.03.2016 İletişim Bilgileri E-Posta : bm.my@hotmail.com bm.myilmaz@gmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Pendik - Kurtköy Cep Telefonu : 90

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları,

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları, ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bir Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.

Detaylı

AYLIK RAPOR. ÜLKE: Kırgızistan AY/YIL: Haziran 2008

AYLIK RAPOR. ÜLKE: Kırgızistan AY/YIL: Haziran 2008 AYLIK RAPOR ÜLKE: Kırgızistan AY/YIL: Haziran 2008 1. Başlıca Ekonomik göstergeler (2007) GSYİH (milyon $) 3881,9 GSYİH artış oranı (%) 8,2 Kişi başına milli gelir ($) 720,0 Enflasyon oranı (%) 20,1 GSYİH'nın

Detaylı