Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: üzere alınan her türlü paraziti kabul etmelidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: üzere alınan her türlü paraziti kabul etmelidir."

Transkript

1 FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek parazit dahil olmak üzere alınan her türlü paraziti kabul etmelidir. Not: Bu ekipman, FCC kuralları 15. Kısmı'na göre, B Sınıfı dijital cihazlar için belirlenmiş limitlerle test edilmiş ve uygun bulunmuştur. Bu limitler bir yerleşim yerinde zararlı girişime karşı düzgün bir koruma sağlamak üzere dizayn edilmiştir. Bu ekipman, radyo frekansı enerjisi üretir, kullanır ve yayar ve eğer talimatlara uygun olarak kurulmaz ve kullanılmazsa, radyo iletişimlerinde zararlı parazite neden olabilir. Ancak, belli bir kurulumda parazitin oluşmayacağının garantisi yoktur. Eğer bu ekipman, ekipmanı açıp kapayarak belirlenebilecek şekilde radyo ya da televizyon alımında zararlı parazite neden olursa, kullanıcı, paraziti ortadan kaldırmak için aşağıdaki önlemlerden bir ya da bir kaçını yapması konusunda cesaretlendirilir: Alıcı antenini yeniden yönlendiriniz ya da farklı bir yere yerleştiriniz. Ekipman ile alıcı arasındaki ayrımı artırınız. Ekipmanı, alıcının bağlı olduğu elektrik şebekesinden farklı bir duvar prizine bağlayınız. FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için muhafazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardir. Kullanım kılavuzunda belirtilmediği müddetçe ekipmanda değişiklikler ya da modifikasyonlar yapmayınız. Eğer herhangi bir değişiklik ya da modifikasyon yapılması durumunda, ekipmanın çalıştırılmasına son vermeniz gerekecektir.

2 Ürün Bilgisi Türkçe 1. Dizayn ve spesifikasyonlar haber verilmeden her türlü değişikliğe tabi tutulabilir. Bu, ilk ürün spesifikasyonlarını, yazılımı, yazılım sürücülerini ve kullanım kılavuzunu içerir. Bu Kullanıcı Kılavuzu, ürün için genel bir referans rehberidir. 2. Kamera ile gelen ürün ve aksesuarlar bu kılavuzda tanımlananlardan farklı olabilir. Bu farklılık, farklı distribütörlerin sık sık piyasa ihtiyaçlarına, kullanıcı profiline ve coğrafi tercihlere uyum sağlamak için farklı ürün ekleri ya da aksesuarlar belirlemelerinden kaynaklanmaktadır. Ürünler sıkça, distribütörler arasında özellikle pil, şarj makinesi, AC adaptörler, bellek kartları, kablolar, taşıma kapları/torbaları ve dil desteği gibi aksesuarlar konusunda farklılaşmaktadır. Bazen bir distribütör tek bir ürün rengi, görünümü ve dahili bellek kapasitesi belirleyecektir. Kesin ürün tanımı ve dahili aksesuarlar için yetkili satıcınıza başvurunuz. 3. Bu kılavuzdaki resimler anlatım amaçlı olup kameranızın gerçek dizaynından farklılık gösterebilir. 4. Üretici, bu kullanıcı kılavuzundaki herhangi bir hata ya da yanlış anlamadan dolayı sorumluluk kabul etmez. 5. Sürücü güncellemeleri için, websitemizdeki Download kısmını kontrol edebilirsiniz; GÜVENLİK TALİMATLARI Bu ürünü kullanmadan önce tüm Uyarılar and Dikkat kısımlarını okuyunuz ve anlayınız.

3 Uyarılar Eğer kameraya su ya da yabancı bir nesne girerse, hemen kamerayı kapatınız ve pilleri ve AC elektrik adaptörünü yerinden çıkarınız. Bu şartlarda kullanıma devam edilmesi halinde yangın ya da elektrik çarpması oluşabilir. Satın aldığınız bayiye danışınız. Kameranın düşmesi ya da hasar görmesi halinde, kamerayı kapatınız ve pilleri ve AC elektrik adaptörünü yerinden çıkarınız. Bu şartlarda kullanıma devam edilmesi halinde yangın ya da elektrik çarpması oluşabilir. Satın aldığınız bayiye danışınız. Kamerayı açmayınız, değiştirmeyiniz ya da tamir etmeyiniz. Bu, bir yangın ya da elektrik çarpmasına neden olabilir. Tamirat ya da dahili tarama için, satın almış olduğunuz bayiye danışınız. Su yakınındaki alanlarda kamerayı kullanmayınız. Bu, bir yangın ya da elektrik çarpmasına neden olabilir. Yağmurda, karda, plajda ya da sahil yakınında iken gerekli özeni gösteriniz. Kamerayı eğimli ya da dengesiz zeminlere yerleştirmeyiniz. Bu, kameranın düşmesine ya da yuvarlanmasına neden olup kameraya hasar verebilir. Pilleri çocuklardan uzak tutunuz. Pillerin yutulması zehirlenmeye neden olabilir. Eğer pil kazara yutulursa, acilen bir doktora danışınız. Yürüme, araç sürme ya da motorsiklet kullanma esnasında kamerayı kullanmayınız.

4 Bu, düşmenize ya da bir trafik kazasına neden olabilir. Dikkat Terminallerin kutuplarına (+ ya da ) dikkat ederek pilleri yerine takınız. Ters kutuplarla pillerin yerleştirilmesi halinde, yangın ya da yaralanma riski mevcuttur ya da pilin parçalanması ya da akmasından dolayı çevredeki alanlarda zarar meydana gelebilir. Flaşı herhangi bir kişinin gözleri yakınında patlatmayınız. Bu, kişinin gözlerine zarar verebilir. LCD ekranı darbeye maruz bırakmayınız. Bu, ekran camına zarar verebilir ya da iç sıvının akmasına neden olabilir. Eğer iç sıvı gözlerinize girerse ya da bedeninizle veya giysilerinizle temas ederse lütfen bunları temiz bir su ile durulayınız. Eğer iç sıvı gözlerinize girmiş ise, tedavi edinmek için bir doktora danışınız. Kamera hassas bir cihazdır. Tuttuğunuz esnada kamerayı düşürmeyiniz, çarpmayınız ya da aşırı güç kullanmayınız. Bu, kameraya zarar verebilir. Kamerayı nemli, buharlı, dumanlı ya da tozlu yerlerde kullanmayınız. Bu, bir yangın ya da elektrik çarpmasına neden olabilir. Uzun süreli devamlı kullanımlardan sonra pili aniden çıkarmayınız. Kullanım esnasında pil ısınır. Sıcak bir pile dokunulması neticesinde yanıklar oluşabilir.

5 Kamerayı sarmayınız ya da giysi veya örtülerin üzerine yerleştirmeyiniz. Bu, ısı artışına neden olarak kameranın mahfazasını zedeleyip bir yangına sebep olabilir. Kamerayı iyi havalandırmalı bir yerde kullanınız. Araç içlerinde olduğu gibi, sıcaklığın ani olarak yükselebileceği yerlerde kamerayı terk etmeyiniz. Bu, mahfazayı ya da iç parçaları kötü etkileyip bir yangına neden olabilir. Kamerayı başka yere taşımadan önce kabloların bağlantısını kesiniz. Bunun yapılmaması durumunda, bir yangın ya da elektrik çarpmasıyla sonuçlanabilecek şekilde kablolar zarar görebilir. Pil Kullanımı Hakkında Notlar Pil kullandığınız zaman, Güvenlik Talimatları kısmını ve aşağıda tanımlanan notları dikkatlice okuyunuz ve uygulayınız: Yalnızca belirtilmiş olan pil tipini (AA) kullanınız. Düşük ısı değerleri pil ömrünü ve de kamera performansını azaltacağından, pili aşırı soğuk ortamlarda kullanmaktan kaçınınız. Kamera uzun bir süre için kullanıldığı ya da flaş sürekli olarak kullanıldığı zaman, pil ısınabilir. Bu normaldir ve bir fonksiyon bozukluğu değildir. Sürekli olarak kullanıldığında ya da uzun bir süre için kullanıldığında kamera ısınabilir. Bu normaldir ve bir fonksiyon bozukluğu değildir. Uzun bir zaman süreci için pilleri kullanmayacaksanız, akmayı ve paslanmayı önlemek için pilleri kameradan çıkarınız. Eğer pil uzun bir zaman süreci için kullanılmayacaksa, tam olarak tükendikten sonra pili saklayınız. Eğer pil uzun bir zaman süreci için tam şarjlı olarak saklanırsa, performansında bozulma ortaya çıkabilir. Terminalleri her zaman temiz bir durumda muhafaza ediniz. Asla manganez piller kullanmayınız.

6 Eğer pil, yanlış tipte bir pil ile değiştirilirse patlama riski bulunmaktadır. Kullanılmış pilleri talimatlara göre atınız.

7 İçindekiler Bölüm 1 Dijital Kameranızı Yakından Tanıyın 1-4 Açıklama Standart Aksesuarlar Ön Görünüm TuşTakımı Gösterimi Yan Görünüm Bölüm 2 Başlangıç ve Çalıştırma 5-7 Pilin Takılması SD Kartın Takılması ve Çıkarılması (Opsiyonel) Bir SD Kart Üzerinde Veri Saklanması Digital Video Kameranın Açılması ve Başlangıç Dijital Video Kameranın Kapatılması Bölüm 3 Kayıt Modu 8-47 Kayıt Modu Fonksiyonu Seçenek Fonksiyonu LCD Ekran Bilgileri MPEG-4 Film Kaydı Fotoğraf Kaydı Ses Kaydı Yakın Plan Resim Çekimi Dijital Zoom'un Kullanımı Kayıt Modu Seçenekleri Kayıt Modu İşlemleri Varsayılan Ayar ve Onay Kayıt Altmenüsü Ayarı Film Çözünürlüğü Pozlama Keskinlik Beyaz Dengesi Hareket Sabitleme Hareket Tarama Fotoğraf Makinesi Modu Resim Çözünürlüğü Pozlama Bir içinde İki (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Fotoğraf Çerçevesi (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Zamanlayıcı (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Keskinlik Beyaz Dengesi Çoklu-Enstantane (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Arka-zemin ışığı (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Tarih Baskısı Ses Modu Efekt Ayarı

8 Ayar Menüsü Ses Ayarı Başlangıç Ekranı Saat Ayarı Kart Formatlama TV Sistemi Arayüz Dilinin Seçimi Fabrika Ayarı Bölüm 4 Oynatım Modu Düğme Fonksiyonları LCD Ekran Bilgileri Film Oynatımı Filmlerin Silinmesi Minyatür Fonksiyonu Film Kilidi Film Tekrarı Fotoğraf Gösterimi Fotoğrafların Silinmesi Minyatür Fonksiyonu Fotoğraf Kilidi Slayt Gösterimi Oluşturma Ses Çalma Yön Düğmeleri Fonksiyonu Bölüm 5 MP3 Müzik Dinleme MP3 Müzik Dijital Kameraya MP3 Müzik Aktarılması MP3 Müzik Dinleme Kulaklık ile MP3 Müzik Dinleme Bölüm 6 PC üzerinde MPEG-4 Film İzlenmesi MPEG-4 Film PC'de MPEG-4 Film İzlenmesi MPEG-4 Film Paylaşımı Bölüm 7 Bir TV'de Fotoğrafların ve Filmlerin İzlenmesi Bölüm 8 Verilerin Bir Bilgisayara Aktarımı 75 Bölüm 9 Video Dosyası Dönüştürücü Bölüm 10 Kayıtlı Klibin DVD'ye Yakılması Bölüm 11 Verilerin Bir Bilgisayara Aktarımı Bir Bilgisayara Verilerin Kurulumu Dijital Video Kameranızın bir Bilgisayara Bağlanması Yığın Depolama Cihazı Modu PC Cam Modu

9 Yığınlı Yazılımın Kurulması Photo Express 5.0 Başlangiç Video Studio 8.0 Başlangıç Bölüm 12 Spesifikasyonlar ve Sistem Gereklilikleri Spesifikasyonlar Sistem Gereklilikleri

10 Bölüm 1 Dijital Video Kameranızı Yakından Tanıyın Genel Açıklama 3.2-Mega Piksel sensörlü Dijital Video Kamera, DVD-Kalitesindeki MPEG-4 filmleri kaydedebilir. MPEG-4 teknolojisi kullanılarak, belli bir bellek miktarı ile daha fazla videolar kaydedilebilir. 10 mega piksele kadar yüksek kaliteli imajlar da pürüzsüz olarak alınabilir. Renkli LCD ekranla, kullanıcılar imajları oluşturabilir ve bunları kolayca düzenleyebilir. Işık ve renk dengesi de otomatik olarak ayarlanabilir ya da manuel olarak değişime tabi tutulabilir. 8x dijital zoom, çektiğiniz filmler ve resimler üzerindeki kullanıcı kontrolünü artırır. MODE düğmesi; film çekimi, resim çekimi ve ses kaydı arasında hızlıca değişim yapmanıza imkan verir. Dijital Video Kamera aynı zamanda yüksek hızlı USB 2.0 portu yoluyla bilgisayarınıza bağlanarak bir PC Dijital Video Kamerası olarak kullanım için idealdir. 64MB dahili (entegre) bellek, bir bellek kartı olmaksızın resimler çekmenize ve filmler kaydetmenize imkan verir. Bellek kartı yuvası, kullanıcıların, depolama kapasitesini 2 GB ye kadar artırmalarına olanak tanır. -1-

11 Standart Aksesuarlar Pakedi açınız ve tüm standart aksesuarların bulunduğunu kontrol ediniz: Dijital Video Kamera USB Kablo TV Kablo İki adet AA (Alkalin) Pil Hızlı Rehber CD-ROM (Sürücü, Ulead Yazılımı ve Kullanıcı Kılavuzu) Kulaklık Bilek askısı Çanta NOT Aksesuar ve bileşenler farklı distribütörlere göre değişiklik gösterebilir. -2-

12 Ön görünüm 1. Objektif 2. Flaş 3. Zamanlayıcı LED'i 4. Power Düğmesi 5. SD kart yuvası TuşTakımı Gösterimi 1. TFT LCD 2. Yön Düğmeleri 3. Fotoğraf Deklanşör Düğmesi 4. Film Deklanşör Düğmesi 5. Tele-Wide Düğmesi 6. RECORD/PLAY Düğmesi 7. TV çıkışı/kulaklık Yuvası 8. USB 2.0 Yuvası -3-

13 Yan Görünüm 1. Hoparlör 2. Pil Kapağı 3. Makro Düğmesi 4. Mikrofon -4-

14 Bölüm 2 Başlangıç ve Çalıştırma Pilin Takılması Kamerayı kullanmadan önce, iki adet AA tipi (Alkalin) pil tarafınızca cihaza yerleştirilmelidir. 1. Ok yönünü takip ediniz ve pil kapağını çıkarmak üzere kaydırınız. 2. Doğru kutup işaretlerine (+ veya -) dikkat ederek pilleri yerine takınız. 3. Pil kapağını sıkıca kapatınız. Bir SD Kartın Takılması ve Çıkarılması (opsiyonel) Dijital Video Kamera, resimler, filmler, kayıtlı sesler ve müzik depolamanıza imkan verecek şekilde 64 MB'lik bir dahili bellekle donatılmıştır. Ancak, opsiyonel bir SD ya da MMC bellek kartı kullanarak bellek kapasitesini 2 GB ye kadar artırabilirsiniz. Bir bellek kartı yerleştirmek için, yukarıdaki şekle bakınız ve: -5-

15 1. Pil/SD kart kapağını açınız. 2. Kilitli pozisyona gelinceye kadar bellek kartını yerleştiriniz. Yerleştirilmiş bir SD kartı çıkarmak için, serbest bırakmak üzere kartı içeriye doğru bastırınız. Kart dışarı doğru çıktığında, kartı yuvasından hafifçe çıkarınız. NOT Bir bellek kartı yerleştirildiğinde, filmler ve resimler, dahili bellekten ziyade kartta depolanır. Bir SD Kart Üzerinde Veri Saklanması SD kart, kartın kilitlenmesi ile yalnızca okunabilir hale getirilebilir. SD kart kilitlendiğinde, hiçbir resim, film ya da ses kaydı yapılamaz. Herhangi bir kayıt yapmadan önce, kilidin, yazılabilir pozisyonda olduğundan emin olunuz. Bir SD bellek kartındaki değerli verinin kazara silinmesini önlemek için, yazma-korumalı şeridi (SD bellek kartının kenarında) LOCK kısmına doğru kaydırabilirsiniz. SD bellek kartını kullanmadan önce lütfen bu Dijital Video Kamera yoluyla kartı formatlayınız. Dijital Video Kameranın Açılması ve Başlangıç Dijital Video Kamerayı açınız: (1) LCD paneli çeviriniz; Dijital Video Kamera otomatik olarak açılacaktır. -6-

16 (2) Dijital video kamera açıldığı zaman, yeşil LED ışığı yanacaktır. (3) Ya da açmak için power düğmesine bir saniye için basınız. Bir film çekmek için, deklanşör düğmesine basınız. Bir resim çekmek amacıyla, Picture Record Moduna geçmek için MODE düğmesine basınız ve resim çekmeye başlamak için deklanşör düğmesine basınız. Bir ses kaydetmek amacıyla, Voice Record Moduna geçmek için MODE düğmesine basınız ve ses kaydına başlamak için deklanşör düğmesine basınız. Kaydedilmiş filmleri, fotoğrafları izlemek ya da saklanmış MP3 ve ses kayıtlarını dinlemek için, Oynatım Moduna geçmek üzere RECORD/PLAY düğmesine basınız. Kayıt Moduna dönmek için düğmeye ikinci kez basınız. Dijital Video Kameranın Kapatılması 1. Dijital Video Kamerayı kapatmak için, power düğmesine bir saniye için basılı tutabilir ya da paneli orijinal pozisyonuna geri yerleştirebilirsiniz. 2. Eğer 3 dakika boyunca hiçbir işlem yapılmazsa, pil gücünü muhafaza etmek üzere dijital video kamera otomatik olarak kendiliğinden kapanacaktır. -7-

17 Bölüm 3 Kayıt Modu Kayıt Modu Düğme Fonksiyonu 1. Sağ Düğmesi : Flaş OTOMATİK/KAPALI 2. Sol Düğmesi: Zamanlayıcı AÇIK/KAPALI 3. Yukarı Düğmesi : Ses Kayıt Modu 4. Aşağı Düğmesi: LCD Bilgileri AÇIK/KAPALI 5. Enter Düğmesi : Menü AÇIK Power Düğmesi : Kamerayı açıp kapatmak için bir saniye boyunca basılı tutunuz. RECORD/PLAY Düğme Fonksiyonları : 1. Kayıt/Oynatım modu arasında değişiklik yapar. 2. Bir önceki sayfaya geri döner. Tele-Wide Düğmesi : Digital Zoom artırılır ve azaltılır. Film Deklanşör Düğmesi : 1. Film çekimini veya ses kaydını başlatır. 2. Kaydı bitirmek için düğmeye tekrar basınız. -8-

18 Fotoğraf Deklanşör Düğmesi : Resim çekmeye başlayın. Makro düğmesi : Makro Modu, Portre Modu ve Normal Mod arasında geçiş yapar. Seçenek Menüsü Film Modu Çözünürlük Pozlama Keskinlik Beyaz Yüksek Std Düşük +1.0EV, +0.6EV, +0.3EV, 0EV, -0.3EV, -0.6EV, -1.0EV 640 x 480 (1.8 Mbps) 640 x 480 (1 Mbps) 320 x 240 (500 Kbps) 7 pozlama telafi değerinden birini seçer (-1 ila 1.0 EV) Fotoğrafı/filmi yumuşatmak veya keskinleştirmek üzere dokuz keskinlik ayarı yapılır. Auto Daylight Otomatik ayar Dış mekanlardaki ışık şartlarını kullanır -9-

19 Dengesi Fluorescent Floresan ışık şartlarını kullanır Tungsten ışık şartlarını kullanır Tungsten Yumuşak ve sabit video imkanı On tanıyarak kameranın sarsılmasını telafi Hareket eder. Sabitleme Off Hareket sabitlemeyi kapatır. Nesnenin (nesnelerin) hareketini Açık tararken video kaydını başlatır. Hareket Tarama Kapalı Hareket tarama kapatılır Modu Fotoğraf Makinesi Modu Çözünürlük Pozlama Bir içinde İki Yüksek 3744 x 2808 (10M) Std 2048 x 1536 (3 M) Düşük +1.0EV, +0.6EV, +0.3EV, 0EV, -0.3EV, -0.6EV, -1.0EV On Off 1024 x 768 (800 K) 7 pozlama telafi değerinden birini seçer (-1 ila 1.0 EV) İki enstantaneyi bir çerçevede birleştirir. Bir içinde İki fonksiyonunu kapatır Fotoğraf Çerçevesi Fotoğrafa bir çerçeve ekler Flaş Auto Mekandaki ışık şartlarına göre flaş otomatik olarak patlar. -10-

20 Zamanlayıcı Off On Flaş hiçbir ışık şartlarında patlamayacaktır. 10-saniye-gecikmeli Zamanlayıcıyı etkin kılar. Modu Keskinlik Off Zamanlayıcıyı kapatır Fotoğrafı/filmi yumuşatmak veya keskinleştirmek üzere dokuz keskinlik ayarı yapılır. Auto Daylight Otomatik ayar Dış mekanlardaki ışık şartlarını kullanır Beyaz Dengesi Fluorescent Floresan ışık şartlarını kullanır Tungsten ışık şartlarını kullanır Tungsten Tek seferde 5 sürekli fotoğraf çekimi On yapar Çoklu-Çekim Off Çoklu-Çekimi iptal eder Arka zemin, nesneden daha parlak On olduğunda nesneyi parlaklaştırır. Arka zemin ışığı Off Arka zemin ışığını iptal eder. On Fotoğraf üzerinde tarihi gösterir. Tarih Baskısı Off Tarih Baskısını iptal eder. Ses Modu Giriş Çıkış Ses kayıt kısmına giriş yapılır. Menüden çıkılır. -11-

21 Efekt Normal B/W Fotoğrafa hiçbir özel efekt uygulanmaz. Fotoğraf siyah-beyaz resme dönüştürülür. Classic Negative SET Ayarı Ses Fotoğrafa sepia görünümü uygulanır. Fotoğraf, normal durumun negatifine dönüştürülür. On: İşletim sesi açılır; Off: İşletim sesi kapatılır Başlangıç Ekranı Zaman Ayarı Başlangıç Ekranı kişiselleştirilir Tarih ve Saat Ayarı Kart Formatlama YES: SD kart formatlanır; NO: SD kart formatlanmaz TV Sistemi Dil Fabrika Ayarı TV çıkış ayarı NTSC standardındadır TV çıkış ayarı PAL standardındadır İngilizce, Rusça, Almanca, İspanyolca, Brezilya Portekizcesi, Geleneksel Çince.. Yes: Fabrika ayarlarına dönülür No: Fabrika ayarlarına dönülmez -12-

22 LCD Ekran Bilgisi Filmler ya da resimler kaydedilirken: aşağıdaki göstergeler LCD de gösterilir. (1) Kayıt Modu Film Kayıt Modu Fotoğraf Kayıt Modu Ses Kayıt Modu Hareket Sabitleme Bir içinde İki Modu -13-

23 Fotoğraf Çerçevesi Çoklu-Çekim Modu Arka Işık Modu Çözünürlük (2) Film : Yüksek / Standart / Düşük Fotoğraf: Yüksek / Standart / Düşük (3) Geçerli çözünürlükle alınabilen fotoğraf sayısı ya da film kayıt süresi. (4) SD kart takılı durumda (5) Makro Konum Odaklaması (6) Beyaz Dengesi (7) Pil göstergesi: Tam dolu / orta güç / düşük güç / bitmiş pil (8) Otomatik Flaş Flaş Kapalı (9) Zamanlayıcı Modu (10) 8X dijital zoom -14-

24 (11) Tarih/Saat : YYYY/AA/GG SS:DD (12) Hareket Tarama MPEG-4 Film Kaydı Kaydı başlatmak için Film Deklanşör ( ) düğmesine basınız. Bir film kaydedilirken, LCD ekranda bir zaman göstergesi görüntülenir. Kaydı bitirmek için tekrar Film Deklanşör Düğmesine ( ) basınız. Kaydedilen filmi görüntülemek için RECORD/PLAY düğmesine basınız. Üç çözünürlük ayarı mevcuttur. Çözünürlük Kalite 640*480 (1.8Mbps) / 30 f/s Yüksek Kalite 640*480 (1 Mbps) / 30 f/s Standart Kalite 320*240 (500 Kbps) / 30 f/s Düşük Kalite Aşağıdaki tablo, 64 MB'lık (görüntü depolanması için mevcut 32 MB) dahili bellek bazlı her bir ayarda ya da 64 MB ile 2 GB arasında opsiyonel bellek kartı kullanarak alabileceğiniz yaklaşık video kayıt sayılarını göstermektedir. -15-

25 Çözünürlük 640*480 (1.8Mbps) / 30 f/s 640*480 (1 Mbps) / 30 f/s 320*240 (500 Kbps) / 30 f/s Resim Kalitesi Yüksek Kalite Standart Kalite Düşük Kalite Dahili Bellek 2 dak 59 san 5 dak 29 san 10 dak 59 san 64 MB 4 dak 10 san 7 dak 30 san 128 MB 8 dak 20 san 15 dak 15 dak 30 dak SD Bellek Kartı 256 MB 16 dak 40 san 30 dak 1 saat 512 MB 33 dak 20 san 1GB 66 dak 40 san 2GB 133 dak 20 san 1 saat 2 saat 4 saat 2 saat 4 saat 8 saat * Yukarıdaki veriler, standart test sonuçlarını göstermektedir. Gerçek kapasite, çekim şartlarına ve ayarlara göre değişmektedir. Fotoğraf Kaydı Bir resim çekmek için Fotoğraf Deklanşör Düğmesine ( ) basınız. Resmi görüntülemek için RECORD/PLAY düğmesine basınız. Üç çözünürlük ayarı mevcuttur: Çözünürlük Fotoğraf Kalitesi 3744*2808 (10M piksel) Yüksek Kalite 2048*1536 (3M piksel) Standart Kalite 1024*768 (800K piksel) Düşük Kalite -16-

26 Aşağıdaki tablo, 64MB'lık (fotoğraf saklanması için mevcut 32MB) dahili bellek bazlı her bir ayarda ya da 64MB ile 2 GB arasında opsiyonel bellek kartı kullanarak alabileceğiniz yaklaşık çekim sayısını göstermektedir. Çözünürlük Fotoğraf Kalitesi Dahili Bellek 64 MB 128 MB SD Bellek Kartı MB MB 1GB 2GB x x768 Yüksek Kalite Standart Kalite Düşük Kalite * Yukarıdaki veriler, standart test sonuçlarını göstermektedir. Gerçek kapasite, çekim şartlarına ve ayarlara göre değişmektedir. Ses Kaydı 1. Yön düğmelerinde Yukarı Tuşuna ( ) basarak Ses Kayıt Moduna geçebilirsiniz. 2. Ses kaydetmek için, Film Deklanşör Düğmesine ( ) basınız. 3. Kaydı bitirmek için tekrar Film Deklanşör Düğmesine ( ) -17-

27 basınız. 4. Kaydedilen sesi dinlemek için RECORD/PLAY düğmesine basınız. Aşağıdaki tablo, 64 MB'lık (görüntü depolanması için mevcut 32 MB) dahili bellek bazlı her bir ayarda ya da 64 MB ila 2 GB arasında opsiyonel bellek kartı kullanarak alabileceğiniz yaklaşık ses kayıt sayısını göstermektedir. Çözünürlük Dahili Bellek 64 MB 128 MB SD Bellek Kartı MB MB 1GB 2GB Ses Kaydı 33 dak 45 san 1 saat 7.5 dak 2 saat 15 dak 4.5 saat 9 saat 18 saat 36 saat * Yukarıdaki veriler, standart test sonuçlarını göstermektedir. Gerçek kapasite, çekim şartlarına ve ayarlara göre değişmektedir. Yakın Plan Resim Çekimi Kamera, yakın plandan fotoğraflar çekmenize izin veren iki adet yakın plan çekim moduna sahiptir. Makro Modu ( ), yaklaşık 20 cm uzaklıkta bulunan nesneler için kullanılmalı, Portre Modu ( ) 60 cm ila 100 cm arasındaki nesneler için kullanılmalıdır. -18-

28 Yakın plan fotoğraf çekimi için: 1. Objektif halkasını Makro ( ) ya da Portre ( ) konumlarından birisine kaydırınız. Makro Modunda, LCD ekranda makro sembolü ( ) belirecektir. 2. Resmi çekmek için Fotoğraf Deklanşör Düğmesine ( ) basınız. NOT Yakın plan fotoğraflar çekmediğiniz durumlarda Normal ( ) çekime dönmek için makro kadranını çevirmeyi unutmayınız. Dijital Zoom un Kullanımı Dijital zoom, filmler kaydederken ya da resimler çekerken imajları sekiz defaya kadar büyütebilir. 1. Zoom u artırıp azaltmak için (in/out), Tele/Wide düğmesine basınız. 2. Dijital zoom, 1x ile 8x arasında ayarlanabilir ve büyütme oranı LCD ekranda gösterilir. -19-

29 Kayıt Modu Seçenekleri Film Modu Fotoğraf Modu Ses Modu Efekt Ayar Çözünürlük Keskinlik Beyaz Dengesi Sabitleme Hareket Çözünürlük Bir içinde İki Fotoğraf Çerçevesi Flaş Zamanlayıcı ON Çıkış Normal B/W Klasik Negatif Çıkış Ses Başlangıç Ekranı Zaman Ayarı Bellek Formatla TV Sistemi Tarama Çıkış Keskinlik Beyaz Dengesi Çoklu-Çekim Dil Fabrika Ayarı Çıkış Arka zemin ışığı Tarih baskısı Çıkış -20-

30 Kayıt Modu İşlemleri İşlem: Ekran 1. Movie/Picture Record Kayıt Modunda iken Enter düğmesine basınız. 2. Film Modu, Fotoğraf Makinesi Modu, Ses Modu, Efekt ve Ayar gibi ana menü seçenekleri arasında geçiş yapmak üzere Sağ/Sol Düğmelerine basınız. Her bir ana seçeneğe geçiş yapıldığında alt menü belirecektir. 3. Seçmiş olduğunuz alt seçeneğe giriş yapmak üzere Enter düğmesine basınız. 4. Alt menüden çıkmak için Exit seçiniz. Enter Düğmesi -21-

31 Varsayılan Ayar ve Onay Aşağıdaki tablo, Dijital Video Kameranın varsayılan ayarlarını ve bunların onayını göstermektedir. 1. Her zaman: Ayar her zaman geçerli olarak kalır. 2. Bir kez: Ayar yalnızca bir seferliğine ya da Dijital Video Kamera kapanana kadar geçerli olur. Çözünürlük Onay Always Varsayılan Fabrika Ayarı Film için Yüksek Fotoğraf için Standart Keskinlik One Time Orta Beyaz Dengesi Always Auto Hareket Sabitleme Always Off Hareket Tarama Bir Kere Kapalı Bir içinde İki One Time Off Fotoğraf Çerçevesi Always Off Flaş Always Off Zamanlayıcı One Time Off Çoklu-Çekim One Time Off Arka Işık Modu Always Off Tarih Baskısı Always Off Pozlama Always 0EV Efekt Always Normal Ses Always On -22-

32 Onay Varsayılan Fabrika Ayarı Başlangıç Ekranı Always Opsiyonel Kart Formatlama One Time Off TV Sistemi Always Satış bölgesine bağlı olarak Dil Always Satış bölgesine bağlı olarak Ses Seviyesi Always Seviye 6 Kayıt Altmenüsü Ayarı Kayıt altmenüsü, Dijital Video Kamera ayarını ve diğer ileri ayarları içerir. Seçenekler arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanabilir ve ayarı onaylamak için Enter düğmesine basabilirsiniz. Film Çözünürlüğü Film Çözünürlüğünü değiştirmek için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Film Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Film Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Çözünürlüğü seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Resolution (Çözünürlük) alt menüsüne geçmek için Enter tuşuna basınız. 4. Üç ayar arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -23-

33 Ekran Görünümü Video Çözünürlük Seçeneği Enter Düğmesi Işık Dijital Video Kamera, imajların ışığını otomatik olarak ayarlar. Bazı durumlar için, ışık yoğunluk ayarını kendiniz ayarlamak isteyebilirsiniz. Işık ayarını değiştirmek için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Film Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Film Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Pozlama (Exposure) seçeneğine geçiş yapmak için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. Enter düğmesine basınız ve sonrasında ekranda Pozlama alt menüsü belirecektir. 4. Tercih edilen EV değerini seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. Değişiklik hemen görüntülenebilir. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -24-

34 Ekran Görünümü Işık Ayarı Değişimi Enter Düğmesi Keskinlik Farklı efektler elde etmek için imajları yumuşatabilir ya da keskinleştirebilirsiniz. Keskinlik ayarını değiştirmek için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Film Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Film Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Sharpness (Keskinlik) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Keskinlik alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 4. Dokuz seviye arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. Değişiklik hemen görüntülenebilir. -25-

35 Ekran Görünümü Keskinlik Ayarı Değişimi Enter Düğmesi Beyaz Dengesi Dijital Video Kamera, imajların renk dengesini otomatik olarak ayarlar. Üç adet manuel beyaz dengesi ayarı mevcuttur: 1. Auto (Varsayılan) : Dijital Video Kamera beyaz dengesini otomatik olarak ayarlar. 2. Daylight: Gün ışığı 3. Fluorescent: Floresan ışık şartları altında. 4. Tungsten: Tungsten ışık şartları altında. Beyaz Dengesi Ayarını değiştirmek için: 1. Film/Resim Kayıt Modunda iken, menü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Film Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Film Modu alt menüsü ekranda belirecektir. -26-

36 3. White Balance (Beyaz Dengesi) seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Beyaz Dengesi alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 4. Dört ayar arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız. Değişiklik hemen görüntülenebilir. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Ekran Görünümü W/B Seçeneği Enter Düğmesi Hareket Sabitleme Hareket Sabitleme özelliğini etkin kılmak için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. Film Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 2. Film Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Film Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Motion Stabilization (Hareket Sabitleme) seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Hareket Sabitleme alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. -27-

37 4. ON veya OFF seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Hareket Sabitleme Hareket Sabitleme Seçeneği Enter Düğmesi NOT Hareket sabitleme etkin kılındığı zaman çekilen ekran daha küçük olacaktır. Hareket Tarama Hareket Tarama özelliğini etkin kılmak için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Film Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Film Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Motion Detect (Hareket Tarama) seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Hareket Tarama alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 4. ON veya OFF seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. -28-

38 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. 6. Ardışık olarak 3 saniye boyunca bir hareket olduğunda kamera video kaydını başlatacaktır. Eğer 3 saniye için hareket olmazsa kayıt duracaktır. Hareket Tarama Hareket Tarama Seçeneği Enter Düğm i Fotoğraf Makinesi Modu Fotoğraf Çözünürlüğü Fotoğraf Çözünürlüğünü değiştirmek için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Fotoğraf Makinesi (Camera) Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Fotoğraf Makinesi Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Çözünürlüğü seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Çözünürlük alt menüsüne geçmek için Enter tuşuna basınız. 4. Üç ayar arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -29-

39 Ekran Görünümü Video Çözünürlük Seçeneği Enter Düğm Işık Dijital Video Kamera, imajların ışığını otomatik olarak ayarlar. Bazı durumlar için, ışık yoğunluk ayarını kendiniz ayarlamak isteyebilirsiniz. Işık ayarını değiştirmek için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Fotoğraf Makinesi Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Fotoğraf Makinesi Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Pozlama (Exposure) seçeneğine geçiş yapmak için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. Enter düğmesine basınız ve sonrasında ekranda Pozlama alt menüsü belirecektir. 4. Tercih edilen EV değerini seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. Değişiklik hemen görüntülenebilir. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -30-

40 Ekran Görünümü Işık Ayarı Değişimi Enter Düğm Bir içinde İki (Yalnızca Resim Kayıt Modu) Dijital Video Kamera ile, Two in One modunda, iki resmi bir resim olarak birleştirebilirsiniz. 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Fotoğraf Makinesi Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Fotoğraf Makinesi Modu alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Two in One (Bir içinde İki) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Bir içinde İki alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 4. ON veya OFF seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Ekran Görünümü Bir içinde İki Seçeneği Enter Düğm -31-

41 Ekran Görünümü Bir içinde İki Seçeneği 1. İlk resmi çekmek için Fotoğraf Deklanşör Düğmesine basınız. 2. İkinci resmi çekmek için Fotoğraf Deklanşör Düğmesine basınız. 3. PLAY dügmesine basiniz. Resmi görüntülemek için RECORD/PLAY düğmesine basınız. -32-

42 Fotoğraf Çerçevesi (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Kameranız popüler elektronik fotoğraf çerçevesi özelliğine sahiptir. Tercih ettiğiniz popüler elektronik fotoğraf çerçevesi ile fotoğrafınızı çekebilirsiniz. Fotoğraf Çerçevesini etkin kılmak için: 1. Kamera modunda iken, Photo Frame (Fotoğraf Çerçevesi) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Fotoğraf Çerçevesi alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Tercih edilen fotoğraf çerçevesine ulaşmak için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. Set opsiyonunu seçiniz ve ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Ekran Görünümü Fotoğraf Çerçevesi Seçeneği Enter Düğm Flaş (Yalnızca Resim Kayıt Modu) Bu Dijital Video Kamera iki flaş ayarına sahiptir. Direkt geçiş tuşu (Sağ düğmesi) ya da Option Setting yolu ile Flash ayarını değiştiriniz. -33-

43 Auto-flash( ):Işık şartlarına göre flaş otomatik olarak patlar. Genel fotoğraf çekimleri için bu modu seçiniz. Flash Off( ):Flaş hiçbir durumda patlamayacaktır. Flaşlı çekimin yasak olduğu yerlerde ya da nesnenin uzaklığı flaş etki menzilinin dışında olduğu durumlarda bu modu seçiniz. Flaş ayarını değiştirmek için: 1. Fotoğraf Makinesi modunda iken, Flaş Option (Flas Seçeneği) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Flaş Seçeneği alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. İki ayar arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız. 3. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Flash Flaş Seçenekleri Enter Düğm NOT Pil seviyesi düşük olduğunda ( ) flaş otomatik olarak kapalı kalacaktır. -34-

44 Zamanlayıcı (Yalnızca Resim Kayıt Modu) Zamanlayıcı, on saniyelik gecikme ile resimler çekmenize izin verir. Direkt geçiş tuşu (Sol düğmesi) ya da Option Setting yolu ile Self-Timer ayarını değiştiriniz. Dijital Video Kameranın önünde ve flaşın altında bulunan zamanlayıcı ışığı da yanıp sönecektir. Resim çekilmeden hemen önce yanıp sönme hızı artacaktır. Zamanlayıcıyı etkin kılmak için: 1. Fotoğraf Makinesi modunda iken, Self-timer (Zamanlayıcı) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Zamanlayıcı alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. ON veya OFF seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 3. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Self-Timer Zamanlayıcı Seçeneği Enter Düğm -35-

45 Exposure Zamanlayıcı Seçeneği Enter Düğm Keskinlik Farklı efektler elde etmek için imajları yumuşatabilir ya da keskinleştirebilirsiniz. Keskinlik ayarını değiştirmek için: 1. Fotoğraf Makinesi modunda iken, Sharpness (Keskinlik) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Keskinlik alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Sharpness (Keskinlik) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Keskinlik alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 3. Dokuz seviye arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. Değişiklik hemen görüntülenebilir. 4. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -36-

46 Ekran Görünümü Keskinlik Ayarı Değişimi Enter Düğm Beyaz Dengesi Dijital Video Kamera, imajların renk dengesini otomatik olarak ayarlar. Üç adet manuel beyaz dengesi ayarı mevcuttur: 1. Auto (Varsayılan) : Dijital Video Kamera beyaz dengesini otomatik olarak ayarlar. 2. Daylight: Gün ışığı 3. Fluorescent: Floresan ışık şartları altında. 4. Tungsten: Tungsten ışık şartları altında. Beyaz Dengesi Ayarını değiştirmek için: 1. Fotoğraf Makinesi modunda iken, menü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Film Modunu seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Fotoğraf Makinesi modunda alt menüsü ekranda belirecektir. -37-

47 3. White Balance (Beyaz Dengesi) seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Beyaz Dengesi alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 4. Dört ayar arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız. Değişiklik hemen görüntülenebilir. 5. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Ekran Görünümü W/B Seçeneği Enter Düğm Çoklu-Enstantane (Yalnızca Resim Kayıt Modu) Dijital Video Kamera, ardışık olarak beş resim çekmenize izin veren Multi-Snap Moduna sahiptir. Çoklu-Çekimi etkin kılmak için: 1. Fotoğraf Makinesi modunda iken, Multi-Snap (Çoklu-Çekim) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Çoklu-Çekim alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. ON veya OFF seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 3. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -38-

48 Multi-Snap Çoklu-Enstantane Seçeneği Enter Düğm Arka-zemin ışığı (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Kamera Arka zemin ışığı Moduna ayarlı olduğu zaman parlak ışık nesnenin arkasında olduğunda fotograf çekebilirsiniz. Arka zemin ışığını etkin kılmak için: 1. Fotoğraf Makinesi modunda iken, Backlight (Arka zemin ışığı) ayarını seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Arka zemin ışığı alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. ON veya OFF seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 3. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -39-

49 Ekran Görünümü Arka Zemin Işığı Seçeneği Enter Düğm Tarih Baskısı (Yalnızca Fotoğraf Kayıt Modu) Tarih Baskısını etkin kılmak için: 1. Fotoğraf Makinesi Modunda iken, Date Printing (Tarih Baskısı) seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız ve Tarih Baskısı alt menüsüne geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. ON veya OFF seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 3. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Ekran Görünümü Tarih Baskısı Seçeneği Enter Düğm -40-

50 NOT Tarih baskısı etkin kılındığı zaman baskısı yapılan resim üzerinde tarih görülecektir. Ses Modu Ses kaydını etkin kılmak için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Ses Opsiyonuna geçiş yapmak için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Sonrasında ekranda Ses alt menüsü belirecektir. 3. Enter (Giriş) ve Exit (Çıkış) seçenekleri arasında geçiş yapmak için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız. 4. Ses kaydını etkin kılmak için Enter opsiyonunu seçiniz ve ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Ekran Görünümü Ses Modu Seçeneği Enter Düğm -41-

51 Efekt Ayarı Normal, Siyah/Beyaz, Klasik ve Negatif şeklinde dört mod vardır. Efekt ayarını değiştirmek için: 1. Film/Fotoğraf Kayıt Modunda iken, kayıt menüsü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Efekt seçeneğine geçiş yapmak için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. Sonrasında ekranda Efekt alt menüsü belirecektir. 3. Ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. Ekran Görünümü Ayar Setting altmenüsü Dijital Video Kameranızı ayarlamak üzere yedi seçenek içerir. İleri ayarları değiştirmek için: 1. Film/Resim Kayıt Modunda iken, menü ekranına geçmek için Enter düğmesine basınız. 2. Setting (Ayar) seçeneğine geçiş yapmak için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız, sonrasında Ayar alt menüsü ekranda belirecektir. 3. Ayarlar arasında hareket etmek için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız. -42-

52 Ses Ayarı Ekran Görünümü Ayar Seçeneği Yedi seçenek: 1. Ses (işletim sesi) 2. Baslangıç Ekranı 3. Zaman Ayarı 4. Kartın Formatlanması 5. TV Sistemi 6. Dil 7. Varsayılan Ayar Yukarı/Aşağı tuşlarını kullanarak TuşTakımı tonunu ve işletim sesini açınız ya da kapatınız ve ayarı onaylamak için Enter düğmesine basınız. Altmenü Ekran Görünümü Ses Ayarı Sound Başlangıç Ekranı Favori fotoğraflarınızla, Başlangıç Ekranını kişiselleştirebilirsiniz. İstediğiniz fotoğrafı seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız ve ayarı onaylamak ve çıkış yapmak için Enter düğmesine basınız. -43-

53 Altmenü Ekran Görünümü Başlangıç Ekranı Start-Up Screen Eğer başlangıç ekranını kişiselleştirmek istemiyorsanız, Yukarı/Aşağı düğmelerine basınız ve No Start-Up Screen seçiniz. Non Start-Up Screen Zaman Ayarı 1. Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanarak Date (Tarih), Time (Zaman) ve Exit (Çıkış) seçenekleri arasında hareket ediniz. 2. Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanarak tarihi ve zamanı ayarlayınız ve her -44-

54 bir değişikliği onaylamak için SET düğmesine basınız. 3. Değişiklik yapmadan Zaman Ayarından çıkmak için EXIT seçiniz. Altmenü Ekran Görünümü Zaman Ayarı Time Setting Kartın Formatlanması Altmenü Ekran Görünümü Kart Formatlanması Seçenekleri Format Card Options Yes: SD Kart / dahili bellek formatlanır (sıfırlanır) No (Varsayılan): SD Kart / dahili bellek formatlanmaz NOT SD kart formatlandığı zaman tüm veriler silinecektir. SD kartı formatlamadan önce, tüm verilerin PC ye kopyalandığından emin olunuz. -45-

55 TV Sistemi Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanarak TV System seçiniz. Bölgenizdeki uygun TV standardını seçtiğinizden emin olunuz NTSC ya da PAL. Yanlış TV sistemi, imaj oynatıcısına hasar verebilir. NTSC standardı: ABD, Kanada, Japonya, Güney Kore ve Tayvan v.b. PAL standardı: İngiltere, Avrupa, Çin, Avustralya, Singapur ve Hong Kong v.b. Altmenü Ekran Görünümü TV Sistemi Seçenekleri TV System Options -46-

56 Arayüz Dilinin Seçilmesi Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanarak Language seçiniz. Altmenü Ekran Görünümü Dil Seçenekleri Language Options İngilizce, Brezilya Portekizcesi, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça ve Geleneksel Çince. Varsayılan Ayar Varsayılan fabrika ayarlarına dönmek için, bu seçeneği seçiniz. Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanarak Default Setting seçiniz. Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanarak YES (evet) ya da NO (hayır) seçiniz. Altmenü Ekran Görünümü Varsayılan Ayar Seçenekleri Default Setting Options -47-

57 Bölüm 4 Oynatım Modu Kayıt modundan Oynatım moduna (Playback Mode) geçmek için REC/PLAY düğmesine basınız. Oynatım Modu, fotoğrafları ve filmleri yönetmek ve görüntülemek için olduğu gibi aynı zamanda dahili bellek ya da opsiyonel bellek kartındaki ses ve müziğin dinlenmesi veya ebook un okunması için de kullanılır. İşlem: Ekran Görünümü Kayıt modundan (Record Mode) Oynatım moduna (Playback Mode) geçmek için REC/PLAY düğmesine basınız. Oynatım Modunda beş adet seçenek vardır: movie (film), picture (fotoğraf), voice (ses), music (müzik) ve ebook. Belli bir opsiyonun seçilmesi için Yön Düğmelerine basınız. Filmleri/fotoğrafları görüntülemek, ses/müzik dinlemek veya ebook okumak için Enter düğmesine basınız. NOT Kamera üzerinde film, fotoğraf, ses, müzik veya ebook kaydedilmiş olduğu zaman, ilgili oynatım modunda bir klasör görüntülenecektir. -48-

58 Düğme Fonksiyonları Yön düğmeleri Film ve Fotoğraf İzleme modlarında şu fonksiyonlara sahiptir. 1. Sağ Düğmesi: Bir sonraki filme/fotoğrafa gider. 2. Sol Düğmesi: Bir önceki filme/fotoğrafa gider. 3. Yukarı Düğmesi: Geçersiz 4. Aşağı Düğmesi: Bilgi AÇIK/KAPALI 5. Enter Düğmesi: Film, fotoğraf, ses ya da müzik seçenek menüsüne giriş yapılır. RECORD/PLAY Düğme fonksiyonları : 1. Kayıt ve Oynatım modları arasında değişiklik yapar. 2. Bir önceki sayfaya geri döner. Tele-Wide Düğmesi : Digital Zoom artırılır ve azaltılır. Film Deklanşör Düğmesi: Kayıtlı film ve sesin oynatımı başlatılır. -49-

59 LCD Ekran Bilgisi Playback Modunda iken LCD ekrandaki göstergeler: (1) Mod Göstergesi Film Oynatım Modu Resim Oynatım Modu (2) Ses Oynatım Modu Müzik Oynatım Modu ebook Oynatım Modu -50-

60 Çözünürlük Göstergesi Film : Yüksek / Standart/ Düşük Resim: Yüksek / Standart/ Düşük (3) Seçilmiş filmin/resmin kilitli olduğunu gösterir. Tek bir filmin/sesin/mp3 dosyasının tekrar edildiğini gösterir. Tüm filmlerin/seslerin/mp3 dosyalarının tekrar edildiğini gösterir. Slayt gösterisinin oynamakta olduğunu gösterir. (4) Film, resim, ses ya da müzik Geçerli Numarası / Toplam Numarası. (5) Büyütme Göstergesi. -51-

61 Video Oynatımı İşlem: Ekran Görünümü 1. Film (Movie) opsiyonunu seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Film Oynatım (Movie Playback) Moduna girmek için Enter düğmesine basınız. 3. Bir sonraki ya da en son filme gitmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 4. Oynatmak için Film Deklanşör düğmesine, duraklatmak için yine aynı düğmeye basınız. 5. Film oynatılmakta iken, hızlı ileri/hızlı geri sarmak için Sağ/Sol düğmesine basınız ve durdurmak üzere düğmeyi bırakınız. 6. Ses seviyesini ayarlamak için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. -52-

62 İşlem: Ekran Görünümü 7. Film seçenek menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. 8. Altı seçeneği seçmek için yön düğmelerini kullanınız: Minyatür, Silme, Kilitleme, Tek Tekrar, Tüm Tekrar, ya da Çıkış. Filmlerin Silinmesi İşlem: Ekran Görünümü 1. Delete seçeneğini ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. -53-

63 İşlem: Ekran Görünümü 2. Silme menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. 3. Fotoğrafı seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 4. Tüm filmeri silmek için Yukarı düğmesini ve tek bir filmeri için Aşağı düğmesini kullanınız. 5. Bir film silinmeden önce, bir onay ekranı belirir; Yes seçilirse işlem gerçekleştirilir, No seçilirse işlem iptal edilir. 6. Çıkmak için Enter düğmesine basınız. NOT Bir bellek kartı yerleştirilmiş ise, yalnızca bu kartta kaydedilmiş olan filmleri silebilirsiniz. Yazma-korumalı bellek kartındaki filmler silinemez. Silme fonksiyonu, yalnızca kilitlenmemiş filmleri silecektir. Silinmeden önce kilitli filmlerin kilitleri çözülmelidir. -54-

64 Minyatür Fonksiyonu Tek bir film ya da tüm filmler kilitlenebilir. Bu fonksiyon, kamerada kaydedilmiş olan filmlerin kazara silinmesini önler. İşlem: Ekran Görünümü 1. Thumbnail seçeneğini ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Minyatür opsiyonu seçildiğinde, dokuz minyatür fotoğrafı görüntülemek için Enter düğmesine basınız. 3. Bir fotoğrafı görüntülemek için, fotoğrafı seçmek üzere yön düğmelerini kullanınız. 4. Seçilen fotoğrafı görüntülemek için Enter düğmesine basınız. -55-

65 Filmlerin Kilitlenmesi Tek bir film ya da tüm filmler kilitlenebilir. Bu fonksiyon, makinede kaydedilmiş olan filmlerin kazara silinmesini önler. İşlem: Ekran Görünümü 1. Lock seçeneğini ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Kilit menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. 3. Filmi seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 4. Tüm fotoğrafı kilitlemek/kilidini kaldırmak için Yukarı düğmesini ve tek bir fotoğrafı kilitlemek/kilidini kaldırmak için Aşağı düğmesini kullanınız. 5. Bir film kilitlenmeden/kilidi kaldırılmadan önce, bir onay ekranı belirir; Yes seçilirse işlem gerçekleştirilir, No seçilirse işlem iptal edilir. 6. Çıkmak için Enter düğmesine basınız. -56-

66 Film Tekrarı Bu fonksiyon otomatik olarak tek bir filmi ya da tüm filmleri sıra ile tekrar eder. İşlem: Ekran Görünümü 1. Tek Tekrar (Repeat One) opsiyonunu ( ) ya da Tümden Tekrar (Repeat All) opsiyonunu ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Tekrar etmeyi başlatmak için Enter düğmesine basınız. -57-

67 Resim Oynatımı İşlem: Ekran Görünümü 1. Picture seçeneğini seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 2. Picture Playback Moduna gitmek için Enter düğmesine basınız. 3. Bir sonraki ya da son resme gitmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 4. Resim seçilmiş halde iken, genişletmek için Tele/Wide düğmelerini kullanınız. 5. Büyütülmüş resim üzerinde hareket etmek için yön düğmelerini kullanınız. -58-

68 İşlem: Ekran Görünümü 6. Resim seçenek menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. 7. Silme, Minyatür, Kilit, Slayt Gösterimi veya Çıkış seçmek üzere yön düğmelerini kullanınız.. Filmlerin Silinmesi İşlem: Ekran Görünümü 1. Delete seçeneğini ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. -59-

69 İşlem: Ekran Görünümü 2. Silme menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. 1. Fotoğrafı eçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 2. Tüm filmleri silmek için Yukarı düğmesini ve tek bir fotoğrafı silmek için Aşağı düğmesini kullanınız. 3. Bir film silinmeden önce, bir onay ekranı belirir; Yes seçilirse işlem gerçekleştirilir, No seçilirse işlem iptal edilir. 4. Çıkmak için Enter düğmesine basınız. NOT Bir bellek kartı yerleştirilmiş ise, yalnızca bu kartta kaydedilmiş olan filmleri silebilirsiniz. Yazma-korumalı bellek kartındaki filmler silinemez. Silme fonksiyonu, yalnızca kilitlenmemiş filmleri silecektir. Silinmeden önce kilitli filmlerin kilitleri çözülmelidir. Minyatür Fonksiyonu Tek bir film ya da tüm filmler kilitlenebilir. Bu fonksiyon, kamerada kaydedilmiş olan filmlerin kazara silinmesini önler. -60-

70 İşlem: Ekran Görünümü 1. Thumbnail seçeneğini ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Minyatür opsiyonu seçildiğinde, dokuz minyatür fotoğrafı görüntülemek için Enter düğmesine basınız. 3. Bir fotoğrafı görüntülemek için, fotoğrafı seçmek üzere yön düğmelerini kullanınız. 4. Seçilen fotoğrafı görüntülemek için Enter düğmesine basınız. -61-

71 Resimlerin Kilitlenmesi Tek bir resim ya da tüm resimler kilitlenebilir. Bu fonksiyon, makinede kaydedilmiş olan resimlerin kazara silinmesini önler. İşlem: Ekran Görünümü 1. Lock seçeneğini ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Kilit menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. 3. Resmi seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 4. Tüm resimleri kilitlemek/kilidini kaldırmak için Yukarı düğmesini ve tek bir filmi kilitlemek/kilidini kaldırmak için Aşağı düğmesini kullanınız. 5. Bir resim kilitlenmeden/kilidi kaldırılmadan önce, bir onay ekranı belirir; Yes seçilirse işlem gerçekleştirilir, No seçilirse işlem iptal edilir. 6. Çıkmak için Enter düğmesine basınız. -62-

72 Slayt Gösterimi Oluşturma Bu fonksiyon otomatik olarak tüm resimleri sıra ile tekrar eder. İşlem: Ekran Görünümü 1. Slide seçeneğini ( ) seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Slayt gösterimini başlatmak için Enter düğmesine basınız, bitirmek için tekrar basınız. Ses Oynatımı Yön Düğmeleri Yön düğmeleri Voice Playback (Ses Oynatım) modunda şu fonksiyonlara sahiptir. Sağ/ Sol düğmeleri: Son ya da bir sonraki sesi seçer. Yunarı/Aşağı düğmeleri: Ses oynatım ses seviyesini ayarlar. Enter düğmesi: Ses seçenek menüsüne geçilir. -63-

73 İşlem: Ekran Görünümü 1. Ses (Voice) opsiyonunu seçmek yön düğmelerini kullanınız. 2. Voice Playback Moduna gitmek için Enter düğmesine basınız. 3. Bir sonraki ya da son sese gitmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 4. Seçilen ses dosyasının çalmasını başlatmak için Film Deklanşör Düğmesine basınız. Durdurmak için tekrar bu düğmeye basınız. 5. Ses seviyesini ayarlamak için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 6. Ses seçenek menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. -64-

74 İşlem: Ekran Görünümü 7. Delete (Silme) seçeneğini seçmek için Yukarı düğmesini ve Repeat (Tekrar) seçeneğini seçmek için Aşağı düğmesini kullanınız. 8. Tek bir sesi tekrar etmek için Yukarı düğmesine bir kere, tüm ses kayıtlarını tekrar etmek için aynı düğmeye iki kere basınız. 9. Tekrar fonksiyonunu iptal etmek için tekrar basınız. 10. Repeat One seçeneği ya da Repeat All seçeneği seçildiğinde tekrar sembolleri farklı olacaktır. -65-

75 İşlem: Ekran Görünümü 11. Bir sesi silmek için, sesi seçmek üzere Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. 12. Tüm ses kayıtlarını silmek için Yukarı düğmesini ve tek bir ses kaydını silmek için Aşağı düğmesini kullanınız. 13. Bir ses silinmeden önce, bir onay ekranı belirir; Yes seçilirse işlem gerçekleştirilir, No seçilirse işlem iptal edilir. 14. Çıkmak için Enter düğmesine basınız. -66-

76 Bölüm 5 MP3 Müzik Dinleme MP3 Müzik MP3 bir sıkıştırılmış audio dosya formatıdır. MP3 müzik, bazı MP3 websitelerinden indirilebilir. Bu DV, şarkı sözü ekranlı MP3 çalma özelliğine sahiptir. Bu fonksiyonu etkin kılmak için, aynı dosya isimli her iki.mp3 ve.lrc dosyalarının belleğe kayıtlı olduğundan emin olunuz. Dijital Video Kameraya MP3 Müzik Aktarılması 1. Dijital Video Kamera sürücüsünü bilgisayarınızda kurunuz. 2. Dijital Video Kameranızı bilgisayarın USB portuna bağlayınız. 3. Dijital Video Kamera bilgisayara bağlandığında ve Yığın Depolama Modunda Kırmızı LED ışığı yanacaktır. 4. MP3 klasörünü My Computer\Removable Disk\MP3 olarak oluşturunuz. 5. MP3 müziği MP3 klasörüne aktarınız. 6. Tüm müzik aktarıldığı zaman, USB kabloyu PC den çıkarınız. -67-

77 MP3 Müzik Dinlenmesi İşlem: Ekran Görünümü 1. Oynatım Modunda iken, Müzik (Music) opsiyonunu seçmek için Yön düğmelerini kullanınız. 2. Çalmak istediğiniz MP3 ü seçmek için Sağ/Sol düğmelerini kullanınız. -68-

78 İşlem: Ekran Görünümü 3. MP3 ü çalmak için deklanşör düğmesine basınız. 4. Çalmayı durdurmak için tekrar deklanşör düğmesine basınız. 5. Ses seviyesini ayarlamak için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 6. Repeat menüsüne gitmek için Enter düğmesine basınız. 7. Geçerli MP3 ü ( ) tekrar etmek için bir kere Aşağı düğmesine basınız. -69-

79 İşlem: Ekran Görünümü 8. Tüm MP3 leri ( ) tekrar etmek için iki kere Aşağı düğmesine basınız. 9. Çıkmak için Enter düğmesine basınız. Kulaklık ile MP3 Müzik Dinlenmesi Dijital Video Kamerada depolanmış MP3, dahili hoparlör, Kulaklık ya da TV üzerinden çalınabilir. Kulaklık kablosu Dijital Video Kameraya takılı halde iken, Earphone/TV seçenek menüsü LCD ekranda belirir. Kulaklığı ya da TV yi seçiniz ve ayarı onaylamak için Enter düğmesine basınız. -70-

80 Bölüm 6 EBook okuma ebook Bir ebook, fiziksel bir kitabın elektronik baskısıdır. Kameranızdaki ebook lar geleneksel kağıt baskılı kitapların sahip olmadığı pek çok özelliğe sahiptir: Renkler, işaretleriniz yoluyla ebook unuza bakma ve kullanma ve ayrıca ebook larınızı kameranızla istediğiniz yere taşıma özgürlüğüne sahip olacaksınız. ebook ların kameraya aktarılması 1. Kamera sürücüsünü bilgisayarınızda kurunuz. 2. Kameranızı bilgisayarın USB yuvasına bağlayınız. 3. Kamera bilgisayara bağlı ve Yığın Depolama Modunda olduğunda kırmızı LED ışığı yanacaktır. 4. ebook ları yalnızca.txt dosya formatında My Computer\Removable Disk\eBook kısmına aktarınız. 5. Tüm dosyalar aktarıldığı zaman, USB kabloyu PC'den çıkarınız. -71-

81 ebook ların okunması İşlem Ekran Görünümü 1. Oynatım Modunda iken, ebook opsiyonunu seçmek için Yön düğmelerini kullanınız. 2. Okumak istediğiniz ebook u seçmek için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız veya bir sonraki/bir önceki sayfaya geçmek için Sağ/Sol düğmelerine basınız. İşaretli olan ebook lar için ön kısımda bir simgesi bulunmaktadır. -72-

82 İşlem Ekran Görünümü 3. ebook u okumak için Enter düğmesina basınız. 4. Metni yukarı/aşağı kaydırmak için Yukarı/Aşağı düğmelerini kullanınız. 5. İlk sayfaya atlamak için seçiniz. 6. En son sayfaya atlamak için seçiniz. 7. Metnin ve arka zeminin rengini değiştirmek için düğmesine basınız. 8. Metni otomatik olarak aşağıya kaydırmak için seçiniz. 9. Bir işaret eklemek için seçiniz. -73-

83 Bölüm 7 PC'de MPEG-4 Film İzlenmesi MPEG-4 Film MPEG-4, MPEG (Motion Picture Expert Group) tarafından geliştirilmiş ileri sıkıştırma teknolojisi olup bir multimedya formatı ve sıkıştırma standardıdır. Yalnızca imaj kalitesini iyileştirmez aynı zamanda kayıt kapasitesinin verimliliğini geliştirir. MPEG-4 ile donatılan bu Dijital Video Kamera, DVD-kalitesinde MPEG-4 filmler kayeder. AVI nin MPEG-4 film formatı bu Dijital Video Kamerada kullanılmaktadır. PC de MPEG-4 Film İzlenmesi İlk defa bir MPEG-4 filmi oynatıldığında, PC de MPEG-4 Video Codec Xvid kurulmuş olmalıdır. Bunu yapmak için: (1) CD-ROM u bilgisayarın CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz. Install Device Driver (Install MPEG-4 Video Codec Xivd) tıklayınız ve kurulumu tamamlamak için ekran talimatlarını izleyiniz. (2) MPEG-4 AVI Filmlerini izlemek için Widows Media Player gibi video oynatıcısını başlatınız. -74-

84 MPEG-4 Film Paylaşımı İnternet ya da CD üzerinden kaydedilmiş MPEG-4 filmlerini arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızın PC sinde de MPEG-4 Video Codec Xvid nin kurulmuş olduğundan emin olunuz. MPEG-4 Video Codec Xvid, tedarik eidlmiş CD de mevcut olup ayrıca İnternetten indirilebilir. Bölüm 8 Bir TV'de Resimlerin ve Filmlerin İzlenmesi Kayıtlı filmleri ve resimleri bir televizyon üzerinden izleyebilirsiniz. Bir televizyona bağlanmak için: 1. AV kablosunun bir ucunu Dijital Video Kameranızın AV Out portuna bağlayınız. 2. Kablonun diğer ucunu bir televizyona bağlayınız. 3. LCD ekranda Earphone/TV seçenek menüsü belirir. 4. TV seçeneğini seçiniz ve ayarı onaylamak için Enter düğmesine basınız. 5. Kayıtlı resimlerin ve filmlerin bir TV de izlenebilmesi için gerekli işlemler, LCD ekranda bunların izlenebilmesi için gerekli işlemlerle tamamen aynıdır. NOT Dijital Video Kamera bir televizyona bağlı olduğunda LCD ekran çalışmaz. -75-

85 Bölüm 9 Video Dosyası Dönüştürücü Tedarik edilmiş olan program CD si çoklu video formatlarını kameranızla MPEG4 Xvid uyumlu formata dönüştürmeye imkan veren video dosya dönüştürücüsü özelliğine sahip Ulead VideoStudio programını içermektedir. Bu şekilde, herhangi bir video dosyası formatını dönüştürebilir ve favori filmlerinizi kameranızda oynatabilirsiniz. Bir video dosyasını dönüştürmek için: (1) Ulead VideoStudio programını kurunuz (Bakınız Bölüm 11) (2) Start Select Programs Ulead VideoStudio 8.0 tıklayınız. (3) Masaüstünde VideoStudio 8.0 ana Penceresi belirecektir. (4) Ekranın sağ tarafında bulunan Tools menüsünü tıklayınız ve sonrasında Batch Converter seçiniz. -76-

86 (5) Dönüştürmek istediğiniz video dosyasını eklemek için Add seçiniz. -77-

87 (6) Video çıkış formatını seçmek için Save as type seçiniz ve dosya dönüştürme işlemini başlatmak için Convert tıklayınız. -78-

88 -79- Türkçe

89 (7) Görev tamamlandıktan sonra Task Report penceresi açılacaktır. -80-

90 (8) Dönüştürülen dosyayı kameranıza aktarmadan önce, dönüştürülmüş dosyayı Clip0001.avi olarak yeniden adlandırınız. (Lütfen dikkat: Eğer kameranızda Clip0001.avi mevcutsa, dönüştürülmüş dosya clip0002.avi olarak yeniden adlandırılmalıdır) (9) Kameranızı PC ye bağlayınız ve videoyu kameranızdaki My Computer\Removable Disk\DCIM\200Movie klasörüne aktarınız. (Bakınız Bölüm 11 Bir Bilgisayara Verilerin Aktarımı) (10) Dönüştürülmüş videoyu kameraya aktardıktan sonra, favori filminizin tadını çıkarmak için Rec/Play Düğmesine basınız. -81-

91 Bölüm 10 Kayıtlı Klibin DVD'ye Yakılması Tedarik edilmiş olan CD, film klibinin DVD ye yakılmasına imkan veren Ulead VideoStudio 8.0 SE DVD özelliğine de sahiptir. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmak üzere önemli filmlerinizi DVD de saklayabilirsiniz. Bir DVD oluşturmak için: (1) Share opsiyonunu seçiniz ve Create Disc tıklayınız. -82-

92 (2) Create Disc penceresi açıldıktan sonra, DVD ye yakmak istediğiniz video dosyasını eklemek için Add Video tıklayınız. Sonra Next düğmesini tıklayınız ve ekran talimatlarını takip ediniz. -83-

93 -84- Türkçe

94 (3) Output simgesini ( ) tıklayınız ve DVD yakma işlemini başlatınız. -85-

95 Bölüm 11 Bir Bilgisayara Verilerin Aktarılması Bir Bilgisayara Verilerin Kurulumu Bu Dijital Video Kamerayı ilk defa bir bilgisayara bağlamadan önce, bilgisayarda bir sürücü kurmalısınız. CD-ROM diskindeki sürücü, paket içerisinde tedarik edilmiştir. Sürücüyü kurmak için: 1. CD-ROM u bilgisayarın CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz. Auto-run ekranı belirecektir. 2. Install Device Driver kısmını tıklayınız. Kurulumu tamamlamak için ekran talimatlarını izleyiniz. İşletim sisteminize bağlı olarak, sürücüyü kurduktan sonra bilgisayarınızı tekrar başlatmak zorunda kalabilirsiniz. Dijital Video Kameranızın bir Bilgisayara Bağlanması Dijital Video Kameranızda depolamış olduğunuz resimleri, filmleri ya da ses kayıtlarını bir bilgisayara aktarabilir, ile arkadaşlarınıza gönderebilir ya da bir websitesinde yayınlayabilirsiniz. Bunu yapmak için: 1. Dijital Video Kamera sürücüsünü bilgisayarınızda kurunuz. 2. Tedarik edilmiş USB 2.0 kablosu ile, bilgisayarı ve Dijital Video Kamerayı birbirine bağlayınız. 3. Dijital Video Kamera PC ye bağlandığında varsayılan mod Mass Storage Modudur. -86-

96 4. Resimleri ya da filmleri veya MP3 leri ve ses kayıtlarını akatarınız. Yığın Depolama Cihazı Modu Dijital Video Kamera bilgisayara bağlandığında KIRMIZI LED ışığı yanacaktır. Filmler, resimler ve ses kayıtları bilgisayarınızda şurada bulunabilir: My Computer\Removable Disk\DCIM\. Bu mod altında, istediğiniz filmi/resmi/sesi okuyabilir, silebilir, taşıyabilir ya da kopyalayabilirsiniz. Filmleri ya da resimleri düzenlemek için entegre Ulead uygulamasını kullanınız. PC Dijital Video Kamera Modu Mass Storage Device Modunda, PC Dijital Video Kamera Moduna geçmek için MODE düğmesine basınız; YEŞİL IŞIK yanacaktır. Bu mod altında, internet üzerinden canlı videokonferans görüşmeleri yapabilir ya da video kullanabilirsiniz. Dijital Video Kamerayı bir PC Dijital Video Kamera olarak kullanmak için, aşağıdaki adımları takip ediniz: 1. Adım: PC Dijital Video Kamera sürücüsünü kurunuz (USB sürücüsünde olduğu gibi) 2. Adım: Dijital Video Kamerayı bilgisayarınıza bağlayınız 3. Adım: Uygulama yazılımınızı yürütünüz (örneğin Windows NetMeeting) NOT Video konferans (ya da video düzenleme) yazılımı, Dijital Video Kamera ile birlikte tedarik edilmemiştir. -87-

97 Video Konferans için Genel Sistem Gereklilikleri Dijital Video Kamerayı video konferans amaçlı kullanmak için, bilgisayar sisteminiz şunları içermelidir: Mikrofon Ses kartı Hoparlörler veya kulaklıklar Ağ ya da İnternet bağlantısı 1. Adım: PC Dijital Video Kamera Sürücüsünün Kurulumu CD-ROM daki PC-Dijital Video Kamera sürücüsü özellikle Windows içindir. PC Dijital Video Kamera fonksiyonu Mac platformları tarafından desteklenmemektedir. 1. Dijital Video Kamera ile sunulmuş olan CD-ROM'u CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz. Hoşgeldin ekranı belirir. 2. DRIVER kısmını tıklayınız. Kurulumu tamamlamak için ekran talimatlarını izleyiniz. Sürücü kurulumu tamamlandığı zaman, bilgisayarınızı yeniden başlatınız. 2. Adım: Dijital Video Kamerayı Bilgisayarınıza Bağlanması 1. USB kablosunun tek ucunu bilgisayarınızdaki mevcut USB portuna bağlayınız. 2. USB kablosunun diğer ucunu Dijital Video Kameradaki USB konektörüne bağlayınız. 3. Ekranda PC-Dijital Video Kamera Modu menüsü belirir. 4. Dijital Video Kamerayı, bilgisayar monitörünüzün üzerine sıkı şekilde yerleştiriniz ya da bir üçayak kullanınız. -88-

98 3. Adım: Uygulama Yazılımınızın Yürütülmesi (örneğin Windows Netmeeting) Video konferans için Windows NetMeeting in kullanılması: 1. NetMeeting programını başlatmak için Start Programs Accessories Communications NetMeeting kısmına gidiniz. 2. Canlı videoyu görüntülemek için Start Video butonunu tıklayınız. 3. Place Call butonunu tıklayınız. 4. Aramakta olduğunuz bilgisayarın adresini ya da ağ adresini giriniz. 5. Call butonunu tıklayınız. Aramakta olduğunuz kişi de Windows Netmeeting programını yürütüyor olmalıdır ve video konferansını başlatmak üzere sizin başlatma çağrınızı kabul etmelidir. NOT Video konferans uygulamaları için video çözünürlüğü genel olarak 320 x 240 dır. Video konferans uygulama yazılımının işletimi hakkında daha fazla bilgi için, ilgili yardım dökümanına danışınız. Tedarik Edilmiş Olan Programların Kurulumu Kamera ile birlikte tedarik edilmiş olan CD-ROM, dört farklı program içermektedir. Ulead VideoStudio 8.0 SE DVD görüntüleri okumanıza, düzenlemenize ve organize etmenize yardımcı olan kullanıcı dostu bir uygulamadır. Ulead Photo Express 5.0 filmleri düzenlemenize olanak verir ve aynı şekilde kullanımı kolaydır. Acrobat Reader, kullanıcı Kılavuzunu okuyabilmeniz için kurmanız gereken oldukça bilinen bir programdır. Pek çok bilgisayar kulanıcısı bu programın -89-

99 zaten bilgisayarında mevcut olduğunu görecektir. MPEG4 Video Codec Xvid, kaydettiğiniz filmleri düzgün olarak izleyebilmeniz için bu kod çözücü programı kurmanız gerekir. Detaylı bilgiler, tedarik edilmiş olan programın online yardımından elde edilebilir. Tedarik edilmiş olan programı kurmak için: 1. CD-ROM u bilgisayarınızın CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz. Auto-run ekranı belirecektir. 2. Kurmak istediğiniz program parçasını ya da parçalarını listeden seçiniz ve sonrasında Install Application Software tıklayınız. Kurulumu tamamlamak için ekran üzeri talimatları izleyiniz. Photo Express 5.0 ile Başlangıç Start Select Programs Photo Express 5.0 tıklayınız Masaüstünde Photo Express 5.0 ana ekranı belirecektir. Photo Express 5.0 yoluyla Kameranızda kayıtlı olan Fotoğrafların Görüntülenmesi Kamerada kayıtlı olan fotoğrafları görüntülemek için, Yığın Depolama Cihazı Moduna geçmelisiniz. 1. Sol taraftaki göz gezdirme çubuğundan çalışma alanında açmak istediğiniz fotoğrafı seçiniz. 2. Seçilen fotoğrafı çift tıklayınız. -90-

100 Photo Express 5.0 yoluyla Kamerada Fotoğraf Çekimi Kameradan Photo Express 5.0 ana ekranına bir fotoğraf ya da video çekimi yapmak için, PC Cam Moduna geçmeniz gerekmektedir. PC Cam Moduna geçmek için REC/PLAY Düğmesine basınız. Bu mod altında, Photo Express 5.0 yoluyla videolar ya da fotoğraflar çekebilirsiniz: -91-

101 * [Get Photo ] düğmesini tıklayınız. * [Import] düğmesini tıklayınız. * [Capture] düğmesini tıklayınız ve sonrasında fotoğrafları seçiniz. * [Insert] düğmesini tıklayınız ve ekranı terketmek için [Exit] düğmesini tıklayınız. -92-

Türkçe. WEEE Uyarı Mesajı FCC AÇIKLAMASI

Türkçe. WEEE Uyarı Mesajı FCC AÇIKLAMASI WEEE Uyarı Mesajı Avrupa Ülkelerinde Ayrı Toplama Sembolü Bu sembol, bu ürünün ayrı toplanması gerektiğini belirtir. Aşağıdaki hususlar yalnızca Avrupa Ülkeleri için geçerlidir: Bu ürünün uygun bir toplama

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

1. Kameranızı tanıyın. 2. Fonksiyonel parçalar

1. Kameranızı tanıyın. 2. Fonksiyonel parçalar ÖNEMLİ - Su altında pil kapağını açmayın. - En iyi su sızdırmazlık için doğru pil kapağını kapatın. - Temiz su ile durulayın kullanılan sonra ve depolama için kuru tutun. 1. Kameranızı tanıyın 3M su geçirmez

Detaylı

Türkçe FCC BEYANNAMESİ

Türkçe FCC BEYANNAMESİ FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu)

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu) mm+- Aksesuarlar Dijital Fotoğraf Makinası Driver CD & Ulead Yazılımı Hızlı Kullanım Kılavuzu x AA Pil USB Kablo Kılıf El Kayışı Kullanma Kılavuzu Video Kablosu Dış Görünüş Üst Kayıt Butonu Power Butonu

Detaylı

Türkçe FCC BEYANNAMESİ

Türkçe FCC BEYANNAMESİ FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1) Bu cihaz zararlı girişime neden olamaz ve (2) Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

Türkçe İÇİNDEKİLER. 1. Giriş 2

Türkçe İÇİNDEKİLER. 1. Giriş 2 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2 Açıklama 2. Dikkat 3-5 Güvenlik Önlemleri Dijital Video Kameranızı Kullanmadan Önce Çalıştırma ile İlgili Uyarı Ürün Ambalajının İçindekiler 3. Dijital Video Kameranızı Yakından

Detaylı

Türkçe FCC BEYANNAMESİ. Not: İLK OLARAK BUNU OKUYUNUZ. Açıklama: -1-

Türkçe FCC BEYANNAMESİ. Not: İLK OLARAK BUNU OKUYUNUZ. Açıklama: -1- FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. İşletim aşağıdaki iki duruma tabidir: 1. Bu cihaz zararlı girişime neden olamaz ve 2. Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek girişim

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

Kullanıcı kılavuzu. Araç Kamerası

Kullanıcı kılavuzu. Araç Kamerası Kullanıcı kılavuzu Araç Kamerası 87230 1. Paket İçindekiler Ednet araç için DVR 1,2 m güç kablosu Vantuz Kullanıcı kılavuzu Araç şarj cihazı 2. Ürüne Genel Bakış 1 2 3 4 5 6 7 Lens düğmesi HDMI Bağlantı

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın.

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Türkçe Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Ürüne Genel Bakış Önden Görünüş 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1. Deklanşör 2. Güç düğmesi 3. Hoparlör 4. Otomatik zamanlayıcı

Detaylı

1. Kutu içeriği. 2. Cihaz Genel Görünümü

1. Kutu içeriği. 2. Cihaz Genel Görünümü 1. Kutu içeriği 1. Prestigio Araç DVR 4. USB kablosu 7. Şarj edilebilir pil 2. Vakumlu Ayaklık 5. HDMI kablosu 8. Hızlı Başlangıç Kılavuzu 3. Araç Şarjı 6. AV kablosu 9. Taşıma Kılıfı 2. Cihaz Genel Görünümü

Detaylı

1 1. Pil yuvası kapağını açın.

1 1. Pil yuvası kapağını açın. ÜRÜN BİLGİLERİ Ön Arka Üst. Zamanlayıcı LED göstergesi. Flaş 3. Mercek 4. Kayış deliği Yan. Mod düğmesi. Anahtar işlev düğmesi 3. Üçayak soketi 4. TFT LCD monitör. Deklanşör' düğmesi. Güç düğmesi 3. Mikrofon

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. LC42A15FV İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme 1 Giriş LCD TV ürünümüzü satın aldığınız

Detaylı

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KILAVUZU MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA Setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu lütfen dikkatle okuyun ve ileride başvurmak için saklayın. AN-MR200 Magic Motion Uzaktan Kumanda (AKB732955) Dongle

Detaylı

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kapı Deliği Görüntüleyicisi Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kullanım Kılavuzu WEEE Yönetmeliği & Ürünün İmha Edilmesi Bu ürün, kullanım süresinin sonunda standart ev atıkları gibi imha

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

Araç Kamerası, Full HD 1080 p

Araç Kamerası, Full HD 1080 p Araç Kamerası, Full HD 1080 p Kullanıcı kılavuzu 87234 1. Paket İçindekiler TR Araç DVR 1,2 m güç kablosu Vantuz Kullanıcı kılavuzu Araç şarj cihazı 2. Ürüne Genel Bakış Başlarken 3. Açma/Kapatma Vantuzu

Detaylı

Türkçe FCC BEYANNAMESİ. Ürün Bilgileri. Not: -1-

Türkçe FCC BEYANNAMESİ. Ürün Bilgileri. Not: -1- FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

Türkçe. WEEE Uyarı Mesajı FCC AÇIKLAMASI

Türkçe. WEEE Uyarı Mesajı FCC AÇIKLAMASI WEEE Uyarı Mesajı Avrupa Ülkelerinde Ayrı Toplama Sembolü Bu sembol, bu ürünün ayrı toplanması gerektiğini belirtir. Aşağıdaki hususlar yalnızca Avrupa Ülkeleri için geçerlidir: Bu ürünün uygun bir toplama

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LE22N6FV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 LED Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LC32A5HV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Messenger ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM Messenger yazılımının kurulması 1. VideoCAM Messenger

Detaylı

Uyarı! Fotoğraf makinesini asla açmaya veya parçalarını ayırmaya çalışmayınız. Aksi halde garanti haklarınız geçersiz kalacaktır.

Uyarı! Fotoğraf makinesini asla açmaya veya parçalarını ayırmaya çalışmayınız. Aksi halde garanti haklarınız geçersiz kalacaktır. Bu AGFAPHOTO dijital fotoğraf makinesini satın aldığınız için teşekkür ederiz. Dijital fotoğraf makinenizi doğru bir şekilde kullanmak için bu kullanma talimatlarını lütfen okuyunuz. Talimat kılavuzunu

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz GENIUS DV1110 http://tr.yourpdfguides.com/dref/2861199

Kullanım kılavuzunuz GENIUS DV1110 http://tr.yourpdfguides.com/dref/2861199 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için muhafazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardir.

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için muhafazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardir. FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

Dijital Video. Kullan c K lavuzu

Dijital Video. Kullan c K lavuzu Dijital Video Kullan c K lavuzu Tu 2 Áindekiler Ba larken Dijital Videomuzu Tan yal m... 3 Panelin Kullan lmas... 4 G Á... 5 Modlar... 6 Mod GeÁi D mesi... 8 Film Modu Film «ekme... 9 Filmlerin Tekrar

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. MODEL NO: LE82N8HA İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED TV ürünümüzü

Detaylı

D: Dijital kamera mercekleri E: 'Set' düğmesi (pozlandırma) F: USB bağlantısı

D: Dijital kamera mercekleri E: 'Set' düğmesi (pozlandırma) F: USB bağlantısı Ürün bilgileri A: Mercek yüzüğü B: Dürbün mercekleri C: LCD ekran Dürbün kullanma talimatları D: Dijital kamera mercekleri E: 'Set' düğmesi (pozlandırma) F: USB bağlantısı G: Mod düğmesi H: Odak ruleti

Detaylı

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK TALİMATLARI Talimatlara uyulmaması nedeniyle hasar oluşması durumunda garanti geçerli değilir.o yüzden talimatları lütfen iyice okuyun. Bu talimatları saklayın. Bu ürünü düşürmeyin,

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

GHYDPÕ 1RWHERRN 3& QLQ.XOODQÕPÕ

GHYDPÕ 1RWHERRN 3& QLQ.XOODQÕPÕ Ek A. Bu Önlemleri Notebook PC'nizi NOT: 3 1 Genel. gereken hayati bilgiler. [ ] 4 1 Güvenlik Önlemleri Notebook PC'yi temiz, selüloz bir sünger veya bir çözücü veya çizmeyen deterjan Gaz biri teknisyeni

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

Fotoğraf makinesini asla direk olarak güneşe veya görme duyunuza zarar verebilecek diğer yoğun ışık kaynaklarına doğru tutmayınız.

Fotoğraf makinesini asla direk olarak güneşe veya görme duyunuza zarar verebilecek diğer yoğun ışık kaynaklarına doğru tutmayınız. Bu AGFAPHOTO dijital fotoğraf makinesini satın aldığınız için teşekkür ederiz. Dijital fotoğraf makinenizi doğru bir şekilde kullanmak için bu kullanma talimatlarını lütfen okuyunuz. Talimat kılavuzunu

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. NORDMENDE LE82N8HM İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü satın

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için mahfazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardır.

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için mahfazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardır. FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu

DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 15.12.2015 Son Güncelleme: 16.12.2015 İçindekiler 1 Teknik Özellikler...... 3 2 Uyarı... 3 3 Cihazınızı

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

D: Dijital kamera mercekleri E: 'Set' düğmesi (pozlandırma) F: USB bağlantısı

D: Dijital kamera mercekleri E: 'Set' düğmesi (pozlandırma) F: USB bağlantısı Ürün bilgileri A: Mercek yüzüğü B: Dürbün mercekleri C: LCD ekran Dürbün kullanma talimatları D: Dijital kamera mercekleri E: 'Set' düğmesi (pozlandırma) F: USB bağlantısı G: Mod düğmesi H: Odak ruleti

Detaylı

Fotoğraf makinesini asla direk olarak güneşe veya görme duyunuza zarar verebilecek diğer yoğun ışık kaynaklarına doğru tutmayınız.

Fotoğraf makinesini asla direk olarak güneşe veya görme duyunuza zarar verebilecek diğer yoğun ışık kaynaklarına doğru tutmayınız. Bu AGFAPHOTO dijital fotoğraf makinesini satın aldığınız için teşekkür ederiz. Dijital fotoğraf makinenizi doğru bir şekilde kullanmak için bu kullanma talimatlarını lütfen okuyunuz. Talimat kılavuzunu

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE

LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE 26" LED TELEVİZYON VE MONİTÖR LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller;

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; crow series Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; Crow Plus (2GB) Crow Ultra (4GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Türkçe. İçindekiler. Bölüm 1 Dikkat. Bölüm 5 Fotoğraf Makinenizin Hazırlanması. Bölüm 2 Fotoğraf Makinemizi Tanıyalım

Türkçe. İçindekiler. Bölüm 1 Dikkat. Bölüm 5 Fotoğraf Makinenizin Hazırlanması. Bölüm 2 Fotoğraf Makinemizi Tanıyalım İçindekiler Bölüm 1 Dikkat 1-1 Dikkat 2 1-2 Kameranize Kullanmadan Önce 2 1-3 Makine kullanılırken dikkat edilmesi gereken hususlar 2 1-4 Ambalajın İçeriği 3 Bölüm 2 Fotoğraf Makinemizi Tanıyalım 2-2 Özellikler

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

CM727 KULLANIM KILAVUZU

CM727 KULLANIM KILAVUZU CM727 KULLANIM KILAVUZU 1 CM 727 KULLANIM KILAVUZU Tanım CM727, ısıtma sistem verimliliğini kontrol etmek,siz evdeyken ve dışarıdayken konfor sıcaklıklarını sağlamak amacıyla dizayn edilmiş bir programlanabilir

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 4 Sistem Açıklaması... 5 5 Talimatlar... 6 6 Sorun Giderme...

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Bote model Walkie Talkie için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Bote model Walkie Talkie için geçerlidir. bote Bu kullanma kılavuzu Piranha Bote model Walkie Talkie için geçerlidir. Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kablosuz arama sistemi ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanım öncesi lütfen kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz, yönergeleri takip ediniz. Özellikler ve

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200 Boroskop PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş...2 2 Güvenlik Bilgisi...2 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...4 5 Talimatlar...5 6 Sorun Giderme...6 7 Geri

Detaylı

Kullanım kılavuzu. testo 810

Kullanım kılavuzu. testo 810 Kullanım kılavuzu testo 810 2 Ürünün kullanılması testo kısa kullanım kılavuzu 810 1. Koruma kapağı: Durma pozisyonu 2. Kızılötesi sensör 3. Hava/sıcaklık sensörü 4. Ekran 5. Kontrol tuşları 6. Batarya

Detaylı

T8411R Programsız Heat-pump termostatı

T8411R Programsız Heat-pump termostatı T8411R Programsız Heat-pump termostatı ÜRÜN SPEFİKASYONU ÖZELLİKLER UYGULAMA T8411R Heat-pump termostatları ile 2-kademe ısıtma, tek kademe soğutma heat-pump sistemlerine 24V AC, ısıtma-soğutma değişimi

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE MONITOR LE116N8FM NORDMENDE İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü

Detaylı

Türkçe. WEEE Uyarı Mesajı FCC AÇIKLAMASI

Türkçe. WEEE Uyarı Mesajı FCC AÇIKLAMASI WEEE Uyarı Mesajı Avrupa Ülkelerinde Ayrı Toplama Sembolü Bu sembol, bu ürünün ayrı toplanması gerektiğini belirtir. Aşağıdaki hususlar yalnızca Avrupa Ülkeleri için geçerlidir: Bu ürünün uygun bir toplama

Detaylı

Türkçe WEEE (Elektrikli ve Elektronik Teçhizat Atıkları Direktifi) Uyarı Mesajı

Türkçe WEEE (Elektrikli ve Elektronik Teçhizat Atıkları Direktifi) Uyarı Mesajı WEEE (Elektrikli ve Elektronik Teçhizat Atıkları Direktifi) Uyarı Mesajı Avrupa Ülkeleri için Ayrıştırarak Toplama Sembolü Bu sembol belirtilen ürünün normal atıklardan ayrılarak toplanması gerektiğini

Detaylı

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için muhafazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardir.

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için muhafazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardir. FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için mahfazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardır.

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için mahfazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardır. FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Mode (Mod) Image Size (Resim boyutu) Image Format (Resim formatı) Capture Number (Çekim sayısı) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Full screen (Tam ekran)

Detaylı

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2 Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar D-LUX 4 Bellenim Güncellemesi ile ilgili notlar Aşağıdaki fonksiyonlar 2.2 ve daha sonraki bellenim versiyonlarına eklenmiş veya

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar.

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. ActivSound 75 (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. () Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. () Kızılötesi Mikrofon Ses Kontrolü [Öğretmen (Teacher) 1 ve ] Bu kontrol, kızılötesi

Detaylı

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için muhafazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardır.

FCC Kuralları 15. Kısmı B Alt bölümündeki B Sınıfı limitlerine uygunluk için muhafazalı kablo kullanımına ihtiyaç vardır. FCC BEYANNAMESİ Bu cihaz, FCC kuralları 15. Kısmı ile uyumludur. Çalıştırma aşağıdaki iki duruma tabidir: (1). Bu cihaz zararlı parazite neden olamaz ve (2). Bu cihaz, istenmeyen işletime neden olabilecek

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

TV ADAPTÖRÜ 2 Kurulum Kılavuzu Kullanım Talimatları

TV ADAPTÖRÜ 2 Kurulum Kılavuzu Kullanım Talimatları TV ADAPTÖRÜ 2 Kurulum Kılavuzu Kullanım Talimatları www.sonici.com 03 İçindekiler Tablosu Genel Uyarılar 06 Giriş 08 TV Adaptörü 2 Genel Görünüm 09 KURULUM 11 TV Adaptörü 2 yi İlk Defa Çalıştırma 12 TV

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Kamera RF CARD Kart Okutma Penceresi 182 mm Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD

Detaylı

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe PCH-2016 7025575 PlayStation Vita sisteminizin ilk kez kullanılması 5 saniye basılı tutun PS Vita sisteminizi açın. Sisteminizi ilk kez

Detaylı

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera]

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] [PCE-TC 9] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

İçindekiler Kam eranızı kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 11 Kameranızla daha fazlasını gerçekleştirme 14

İçindekiler Kam eranızı kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 11 Kameranızla daha fazlasını gerçekleştirme 14 İçindekiler Kameranızı kullanmaya başlama 2 USB/pil şarj kapağının açılması 2 Çıkarılamaz pilin şarj edilmesi 3 Aksesuar SD/SDHC Kart kullanılması 4 Kameranın açılması 5 Dil, tarih/saat ayarlarının yapılması

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha ActiveHD X Type kamera için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha ActiveHD X Type kamera için geçerlidir. activehd x type Bu kullanma kılavuzu Piranha ActiveHD X Type kamera için geçerlidir. Önsöz Değerli Piranha Dostu, Öncelikle ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür eder, iyi günlerde kullanmanızı dileriz.

Detaylı

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna

Türkçe. Eye 311Q özellikleri. Eye 311Q in Kurulumu. 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra Eye 311Q ı USB portuna Eye 311Q özellikleri 1 2 3 4 Çekim Düğmesi Fotoğraf çekmek üzere çekim düğmesine basabilirsiniz. Objektif Objektifi çevirerek odağı ayarlayınız. LED göstergesi Eye 311Q bağlı olduğu zaman LED göstergesi

Detaylı

Çok Fonksiyonlu Kablo Test Cihazı. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Çok Fonksiyonlu Kablo Test Cihazı. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Çok Fonksiyonlu Kablo Test Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz GİRİŞ Bu alet bir Net Toner ve bir Net Probdan oluşur. Aktif bir ağa kablo bağlantısını test etmek ve port

Detaylı

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban

1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif. 4 Döner Taban VideoCAM Eye özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif 4 Döner Taban VideoCAM Eye in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Eye ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM

Detaylı

Fotoğraf makinesini asla direk olarak güneşe veya görme duyunuza zarar verebilecek diğer yoğun ışık kaynaklarına doğru tutmayınız.

Fotoğraf makinesini asla direk olarak güneşe veya görme duyunuza zarar verebilecek diğer yoğun ışık kaynaklarına doğru tutmayınız. Bu AGFAPHOTO dijital fotoğraf makinesini satın aldığınız için teşekkür ederiz. Dijital fotoğraf makinenizi doğru bir şekilde kullanmak için bu kullanma talimatlarını lütfen okuyunuz. Talimat kılavuzunu

Detaylı

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma EN YÜKSEK 30-40 SANİYE 5 YÜKSEK VİDEO: http://youtube.com/v/_im2ttxstds&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu Transfer

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Gufo Serisi Medya Oynatıcı Türkçe Tanıtma Ve Kullanma Kılavuzu

Gufo Serisi Medya Oynatıcı Türkçe Tanıtma Ve Kullanma Kılavuzu Gufo Serisi Medya Oynatıcı Türkçe Tanıtma Ve Kullanma Kılavuzu Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; Gufo Plus Black (2GB) Gufo Ultra Black (4GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

Genius MP3 çaları satın almış olduğunuz için teşekkür ederiz. Artık bir kaset çalar ya da CD taşımanıza gerek yok.

Genius MP3 çaları satın almış olduğunuz için teşekkür ederiz. Artık bir kaset çalar ya da CD taşımanıza gerek yok. Giriş Genius MP3 PLAYER Genius MP3 çaları satın almış olduğunuz için teşekkür ederiz. Artık bir kaset çalar ya da CD taşımanıza gerek yok. Bu MP3 Çalarla CD kalitesindeki müziğin zevkini çıkarmak çok kolay.

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Door eguard DG Kullanma kılavuzu BURG-WÄCHTER KG Altenhofer Weg Wetter Germany. Türkçe 1.

Door eguard DG Kullanma kılavuzu BURG-WÄCHTER KG Altenhofer Weg Wetter Germany. Türkçe 1. Door eguard DG 8200 05 4 26 mm AAA 8 0 mm 4x < sec. 4,0 TFT INDOOR SD 25+2000 OUTDOOR Door eguard DG 8200 06 / 207 tr Kullanma kılavuzu BURG-WÄCHTER KG Altenhofer Weg 5 5800 Wetter Germany www.burg.biz

Detaylı

Dijital Video. Kullan c K lavuzu

Dijital Video. Kullan c K lavuzu Dijital Video Kullan c K lavuzu Tu 2 Áindekiler Ba larken Dijital Videomuzu Tan yal m... 3 Panelin Kullan lmas... 5 G Á... 6 Modlar... 7 DV Modu Film «ekme... 11 Video «k... 12 DSC Modu Foto raf «ekme...

Detaylı

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

USB Portu SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı