SAMSUNG ANTİ-VANDAL DOME KAMERA SCC-931T(P) Kullanma Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAMSUNG ANTİ-VANDAL DOME KAMERA SCC-931T(P) Kullanma Kılavuzu"

Transkript

1 SAMSUNG ANTİ-VANDAL DOME KAMERA SCC-931T(P) Kullanma Kılavuzu

2 DİKKAT: DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ, AÇMAYIN ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAPAĞINI (VEYA ARKA KISMINI) AÇMAYIN. İÇİNDE KULLANICI TARAFINDAN KULLANILABİLECEK PARÇA YOKTUR. SERVİS İÇİN KALİFİYE SERVİS PERSONELİNE BAŞVURUN. Bu sembol ürünün içinde yüksek voltaj olduğunu gösterir. Bu ürünün içindeki herhangi bir parça ile temas etmek tehlikelidir Bu sembol bu ürünle birlikte çalışma ve bakımla ilgili önemli belgelerin bulunduğunu göstermektedir. -şekil- -şekil- Yangın veya elektrik çarpması ile sonuçlanabilecek herhangi bir hasarı önlemek için bu ürünü yağmur veya neme maruz bırakmayın. Bu cihaz FCC Kurallarının 15. bölümüne uymaktadır. Çalışma aşağıdaki şartlara tabidir. 1) Bu cihaz zararlı parazit yapabilir; ve 2) Bu cihaz istenmeyen çalışmaya neden olabilecek her türlü paraziti kabul etmelidir. DİKKAT: 1. Bu talimatları okuyun. 2. Bu talimatları saklayın. 3. Tüm uyarılara uyun. 4. Tüm talimatlara uyun. 5. Bu cihazı suyun yakınında kullanmayın. 6. Yalnız kuru bezle temizleyin. 7. Herhangi bir havalandırma deliğini kapatmayın. Üreticinin talimatlarına uygun olarak monte edin. 8. Radyatörler, ısı aletleri, veya ısı üreten diğer cihazların yanında (amplifikatörler dahil) bu ürünü monte etmeyin. 9. Kutuplu veya topraklı dip fişin güvenlik amacını bozmayın. Kutuplu bir fiş biri diğerinden daha geniş iki uca sahiptir. Topraklı tip fişin iki ucu ve bir toprak hatı vardır. Geniş uç veya üçüncü kablo sizin güvenliğiniz için verilmiştir. Eğer verilen fiş prizinize uymuyorsa, eski prizin değiştirilmesi için bir elektrikçiye danışın. 10. Elektrik kablosunu üzerinde yürümeye veya özellikle fişlerde, cereyan prizlerinde ve cihazdan çıktıkları yerde delinmeye karşı koruyun. 11. Yalnız üretici tarafından belirlenen ekler/aksesuarlar kullanın. 12. Yalnız üretici tarafından belirtilen veya cihazla birlikte satılan el arabası, stand, tripod, destek veya masayla birlikte kullanın. Kullanılırken, devrilmeden kaynaklanan yaralanmaları önlemek için el arabası ve cihazı hareket ettirirken dikkat edin. 13. Bu cihazın fişini çıkarın. El arabası kullanıldığında, devrilmeden kaynaklanan yaralanmaları önlemek için el arabası ve cihazı hareket ettirirken dikkat edin. 14. Her türlü servisi kalifiye servis personeline yaptırın. Elektrik kablosu veya fişin zarar görmesi, cihaza su sıçraması veya nesnelerin düşmesi, cihazın yağmur veya neme maruz kalması, normal çalışmaması veya düşürülmesi gibi bu cihazın zarar gördüğü durumlarda servis gereklidir. Pilin yanlış takılması halinde patlama tehlikesi. Yalnız üretici tarafıdan tavsiye edilen aynı veya benzer tip ürünlerle değiştirin. Kullanılmış pilleri üreticinin talimatlarına göre atın.

3 İçindekiler Bölüm 1 Genel Bakış 5 Giriş 6 Parça İsimleri ve Fonksiyonları 7 Bölüm 2 Kameranın Monte Edilmesi 9 Ambalajının İçeriğinin Kontrol Edilmesi 10 Montaj ve Kullanımla İlgili Önlemler 12 Kabloların Hazırlanması 14 Kameranın Monte Edilmesi 15 Kabloların Bağlanması ve İşlemlerin Kontrol Edilmesi 22 Bölüm 1 Genel Bakış Bu bölüm kısaca Kamerayı tanıtmakta ve kısaca özelliklerini, parça isimlerini ve fonksiyonlarını açıklamaktadır. Bölüm 3 Setup (Kurma) Menüsüne Genel Bakış 24 Setup Menüsünün Yapısı 25 KAMERA MENÜ Yapısı 26 CAMERA ID (KAMERA KİMLİĞİ) 26 İRİS 26 AUTO FOCUS (AUTO ODAKLAMA) 29 OBTURATÖR 30 AGC/HAREKET 31 BEYAZ DENGESİ 32 SNYC 34 ÖZEL 34 HAREKET TESPİT 38 ÇIKIŞ 39 Dış Konektör Pim Özellikleri 40 Ürün Spesifikasyonları 41

4 Giriş Parça İsimleri ve Fonksiyonları Anti-Vandal Küre Kamera bankalar, perakende mağazalar, ticaret merkezleri, sanayi tesisleri, vb. için en iyi izleme olanakları sunan küre tip izleme cihazıdır. Bilerek yapılan veya kaza sonucu oluşan vandalizm etkilerine dayanmak için tasarlanmıştır ve su, toz geçirmezdir ve darbelere dayanıklıdır. Kamera 12x zoom lens ve dijital zoom IC ile maksimum 120x zoom izleme olanağı sağlayan gelişmiş bir izleme cihazıdır. Kamera mevcut izleme kameralarının tüm anahtar özellikleri ile donatılmış çok fonksiyonlu bir izleme cihazıdır: ekstrem derecede düşük ışık şartalrı altında hareketli nesneleri çekebilen Düşük Işıkta İzleme fonksiyonu, her türlü ışık kaynağı altında doğru renkleri veren Beyaz Dengeleme fonksiyonu, parlak ışık altındaki yerlerde bile etkin arka renk dengeleme olanağı sağlayan BLC fonksiyonu ve hareketli nesneleri otomatik olarak takip eden ve üzerine odaklanan Auto Odak.

5 Parça İsimleri ve Fonksiyonları Kamera Çalışma Düğmeleri (Setup (Kurulum) Düğmeleri) Kamera çalışma düğmelerinin fonksiyonları kameranın normal çalışma modunda olmasına veya (yani, setup menüsü ekranda görünmüyor) veya setup menüsü modunda olmasına bağlı olarak değişir. Normal çalışma modunda - [YUKARI/AŞAĞI] Yön tuşları: [YUKARI] tuşu ZOOM TELE düğmesi olarak kullanılır ve [AŞAĞI] tuşu ZOOM WIDE düğmesi olarak kullanılır. - [SOL/SAĞ] Yön tuşları: [SOL] tuşu YAKINA ODAKLANMA düğmesi, ve [SAĞ] düğmesi de UZAĞA ODAKLANMA düğmesi olarak kullanılır. - [ENTER] tuşu: Bu tuş setup menüsüne gitmek için kullanılmaktadır. Setup menüsü modunda - [YUKARI/AŞAĞI] Yön tuşları: Bu tuşlar cursorı yukarı ve aşağı hareket ettirmek için kullanılır. - [SOL/SAĞ] Yön tuşları: Bu tuşlar cursorı sağa veya sola hareket ettirmek ve her setup menüsüne verilebilecek olan değerleri sırası ile görüntülemek için kullanılır. - [ENTER] tuşu: Bu tuş alt menüyü açmak için bir alt menüye sahip bir setep menüsünü seçmek için ve mevcut değeri kabul etmek için kullanılır. Elektrik Giriş Konektörü ve Video Çıkış Konektirö (4-Pimli) Bu konektörler elektrik adaptör kablosunu ve video giriş kablosunu bağlamak için kullanılmaktadır. RS485 Konnektörü ve Alarm Çıkış Konektörü (4-Pimli) Bu konektörler bir RS485 uzaktan kumanda kontrol kablosu ve MOTION DET (HAREKET TESPIT) modu sırasında ALARM sinyalini vermek için kullanılan kabloyu bağlamak için kullanılmaktadır. Bölüm 2 Kameranın Monte Edilmesi Bu bölümde Kameranın monte edilmesinden önce neyin kontrol edilmesi gerektiği, bir montaj yerinin nasıl seçileceği ve montaj sırasında alınması gereken önlemler açıklanmaktadır. Artık Kamerayı monte edelim ve kabloları bağlayalım.

6 Montajdan Önce Ambalajın İçeriğinin Kontrol Edilmesi PLASTİK DÜBEL 2 ad. Tavana monte etmek için GÖVDE VİDASI 2 ad. Tavana monte etmek için (TH M4 X L30 BLK + O BİLEZİĞİ) GÖVDE VİDA MAKİNESİ 2 ad. Kamerayı boruya takarken su geçirmez koruma için alt kısımdaki deliklere takılması için (CH M5 L8 XM7 + O BİLEZİĞİ) L ANAHTARI 1 ad. KÜRE KAPAĞIN sökülmesi için MONTAJ DEKORASYONU 1 ad. BORUYU kullanarak sıkarken tavan ile BORU arasındaki boşluğu kapatmak için (AB 94 V0) KİTAPÇIK 1 ad. Tavana monte etme ile ilgili montaj KILAVUZU (ART PAPER)

7 Kabloların Hazırlanması Kamerayı monte etmek ve kullanmak için aşağıdaki kablolar gereklidir. Elektrik Adaptörü Kablosu Video Kablosu Kameranın elektrik girişine takılan Kameranın video çıkış terminalini elektrik adaptörü DC 12V 600mA monitöre bağlayan kablo bir BNC veya AC 24V 300mA nominal kablosudur. voltajına sahiptir. Kameranın Monte Edilmesi Tavana direk olarak monte edilmesi için 1. Monte edilecek ekipmanın ağırlığını yeterince destekleyecek bir montaj yeri seçin. 2. Verilen örneği montaj yerine takın, pilot delikleri delin (5mm çapında, min. 35mm derinliğinde) ve verilen plastik dübelleri takın ve tutturun (HUD 5) 3. Elektrik kablosunu ve video kablosunu bağlayın ve KAMERA monte edilirken zarar görmemesi veya temas etmemesini sağlayacak şekilde düzenleyin. 4. KAMERAYI monte etmek için KÜRE KAPAĞI çıkarın. 1) Resimde görüldüğü gibi saat yönünün aksine çevirerek KAPAĞIN 4 somununu L ANAHTARINI kullanarak gevşetin. 2) Şekilde gösterilen yönde KÜRE GÖVDESİNİ sökün. 5. KAMERANIN monte edilmesi KAMERANIN montaj deliklerini PLASTİK DÜBELLERİN delikleri ile denk getirin ve sonra O BİLEZİKLERİ ile GÖVDE VİDALARINI (TH M4 X 30) sıkın. (2 nokta) (O BİLEZİKLERİ olmaksızın su geçirmez olmayacaktır.)

8 6. LENS yönünü ayarlayın. 1) LENS gövdesini ve KAPAK LENSİNİ hareket ettirmek için şekilde gösterildiği gibi DURDURMA BİLEZİĞİNİ saat yönünün aksine çevirin. 2) Dikey yönü ayarlamak için LENSİ hareket ettirin ve yatay yönü ayarlamak için LENS gövdesini LENS KAPAĞI ile birlikte çevirin (LENSİN sola veya sağa 180 o derecedan fazla dönemeyeceği bir durma mekanizması vardır. LENSİN fazla çevrilmesi iç kabloların çevrilmesine ve kısa devre veya kablo kopması gibi zararlara neden olabilir. LENSİN ALT işareti aşağıya bakmalıdır. (Aksi taktirde görüntü eğik ve ters görünebilir) 3) LENSİ istenen yöne çevirin, LENS KAPAĞINI bir elle tutarken LENS gevşek olmayacak şekilde diğer elinizle DURDURMA BİLEZİĞİNİ saat yönünde iyice sıkın. 7. KÜRENİN iç ve dış kısmı kirli ise, kiri yumuşak bir pamuklu bez ile silin. 8. KÜRE KAPAĞINI doğru yönde monte ettikten sonra, L ANAHTARI ile saat yönünde çevirerek KAPAĞI SOMUN ile sıkın. (4 nokta) Boru üzerine monte etmek için 1. Monte edilecek ekipmanların ağırlığını yeterli şekilde destekleyebilecek bir montaj yeri seçin. 2. Su veya tozun üniteye girmesini önlemek için verilen GÖVDE VİDA MAKİNESİNİ (CH M5 L8 XM7 + O BİLEZİĞİ) her iki noktaya tutturun. Tavandan inen borunun üzerine monte etmek için 3. MONTAJ DEKORASYONUNU BORUYA takın. (İç mekanlara monte edildiğinde boşluğu gizlemek için bir MONTAJ DEKORASONU) 4. Elektrik kablosunu ve video kablosunu bağlayın. 5. Bağlantısı yapılmış elektrik kablosunu ve video kablosunu BORU içinde ayarladıktan sonra bunları borudan çıkarın GRUBU tutturmak için KAMERANIN BORU vidasını (3/4 dişli) ve BORUNUN vidası ile (3/4 dişli) kullanın (bağlantıyı su geçirmek yapmak için BORUNUN etrafını TEFLON BANT ile sarın ve kabloların tutturma bölümünde sıkıştırılmamasını sağlayın)

9 4) 2 KAMERA VİDASINI saat yönünün aksine çevirerek gevşetin ve sökmek için KAMERA gövdesini UNLOCK (saat yönünün aksine) çevirin. 6. LENS yönünü ayarlamak için KÜRE KAPAĞINI sökün. 1) KAPAĞIN takılması amacı verilen 4 SOMUNU şekilde gösterildiği gibi saatin aksi yönünde çevirerek gevşetmek için L ANAHTARINI kullanın. 2) KÜRE GÖVDESİN şekilde gösterildiği yönde sökün. 7) LENS yönünü ayarlayın ve KÜRE KAPAĞINI takın. (LENS ayarı ve KÜRE KAPAĞININ takılması için tavana monte ile ilgili 6 8 arası aşamalara bakın) 5) KAMERA gövdesini KAPAKTAN sökün. (Elektrik kablosunu video kablosundan tamamen sökün. 6) Elektrik ve video kablolarını PCB den sökün ve şekilde gösterildiği gibi KAPAĞIN kenarında bulunan BORU tertibatı deliğinden geçecek şekilde düzenleyin. Yatay boru üzerine monte etmek için 1. Kameranın dibindeki BORU takma deliğinden uzayan elektrik kablosunu ve ve video kablosunu yandaki BORU tertibatına çekin. 1) KAPAĞI sökmek için BORU tertibatı deliğinin yanında bulunan SOMUNU eksi bir tornavida veya bozuk para ile saat yönünün aksine çevirin. 2) KAPAĞIN takılması amacı ile verilen 4 SOMUNU şekilde gösterildiği gibi saatin aksi yönünde çevirerek gevşetmek için L ANAHTARINI kullanın. 3) KÜRE GÖVDESİN şekilde gösterildiği yönde sökün. BAĞLANTIYI Kabloyu kablo PCB nin orta PCB nin orta deliğinden PCB den sökün tutturma klibinden deliği içinden, geçmeden KAMERANIN sökün kabloyu kameradan dışından kabloyu kablo tutma sökün. klibine ve sonra BAĞLANTIYA bağlayın. (Eğer kablo kablo tutturma klibine bağlanmamışsa, kabloya uygulanacak herhangi bir fazla yük BAĞLANTI ve PCB yi direk olarak etkileyecek ve hasara neden olacaktır.)

10 7) Kabloları BORUNUN kenarındaki BORU tertibatı deliğinden geçirin ve KAMERA gövdesinin GÖSTERGE ANAHTARI ok işareti (şekil) kamera üzerindeki deliğe gelecek şekilde ayarlayın ve KAMERA gövdesini takarak sıkana kadar saat yönünde çevirin ve iki VİDAYI sıkın. 9) Bağlanan elektrik kablosu ve video kablosunu BORU içine döşedikten sonra ve sonra onları çektikten sonra, SET i tutturmak için KAMERANIN BORU tertibat vidasını (3/4 dişli) ve BORUNUN vidasını (3/4 dişli) bir araya getirin. (Bağlantıyı su geçirmez yapmak için BORUNUN dişli kısmının etrafına bir TEFLON BANT sarın ve kabloların sıkma tertibatı tarafından sıkılmadığından emin olun.) 10) LENS yönünü ayarlayın ve KÜRE KAPAĞINI takın. (LENS ayarı ve KÜRE KAPAĞININ takılması için tavana monte ile ilgili 6 8 arası aşamalara bakın) 8) KAPAĞIN altıdaki BORU tertibatı deliğine takmak amacı ile KAPAK SOMUNUNU saat yönünde bir eksi tornavida veya bozuk para ile çevirin. (KAPAK SOMUNUNA bir O BİLEZİĞİNİN (P22 T2.4) takıldığından emin olun. O BİLEZİĞİNİN takılmaması halinde, su geçirmez olmayacaktır ve ürünün hasar görmesine neden olacaktır). Eğer yukarı bakan KÜRE KAPAĞININ takılması DURDURMA BİLEZİĞİNİ gevşetirse ekranın üst ve alt kısımları nasıl değiştirilecek, KAPAK-LENSİ sökün ve BOTTOM işareti aşağı bakacak şekilde LENS gövdesini 180 DERECE çevirin. KAPAK- LENSİNİ geri takın, LENSİ istediğiniz pozisyona getirin, sonra sıkmak için DURDURMA BİLEZİĞİNİ çevirin.

11 Bölüm 3 Setup (Kurulum) Menüsüne Genel Bakış Bu bölüm setup menülerinin genel organizasyonuna incelemekte ve fonksiyonlarını açıklamaktadır.

12 KAMERA MENÜSÜ Organizasyonu KAMERA KİMLİĞİ KAMERA KİMLİĞİ menüsünde, Kameraya bağlanan monitörün ekranı üzerinde görünen Kamera KİMLİĞİNİ belirleyebilirsiniz. Setup menü ekranında, CAMERA ID yi ON a getirir ve [Enter] tuşuna basarsanız, Kameraya bir KİMLİK verebileceğiniz bir alt menü ekranı ortaya çıkacaktır. Alfanümerik karakterleri ve alt menü ekranında gösterilen birkaç özel karakteri maksimum 12 karakterlik KAMERA KİMLİĞİNİ belirlemek için kullanabilirsiniz. Belirlenen KAMERA KİMLİĞİNİN monitörün belli bir yerine yerleştirmek için LOCATION alt menüsünü kullanabilirsiniz. ALC İRİS i ALC ye ayarlar ve [Enter] tuşuna basarsanız, video çıkış düzeyini belirleyebileceğiniz bir alt menü ekranı ortaya çıkacaktır ve BLC gösterilecektir. DÜZEY maddesinde video çıkış düzeyini ayarlamak için [Sol, Sağ] tuşlarını kullanabilirsiniz. Eğer BLC menüsünü ON a ayarlarsanız, BLC fonksiyonu AREA menüsünde belirlenen ekran alanına uygulanacaktır. BLC fonksiyonun uygulanacağı ekran alanını belirlediğiniz AREA menüsü PRESET (ÖN AYAR) veya USER(KULLANICI) olarak ayarlanabilir. Eğer AREA menüsünü PRESET e ayarlarsanız, BLC fonksiyonu fabrika ayarı tarafından belirlenen zamanda uygulanacaktır. Eğer AREA menüsünü USER a ayarlar ve [Enter] tuşuna basarsanız, kullanıcılar BLC fonksiyonunun uygulanacağı alanı belirleyebilir. alt menü olduğunu gösterir. İRİS Gelen ışığın düzeyine bağlı olarak monitörün video çıkış düzeyi İRİS lensi aracılığı ile kontrol edilebilir. Kamerada temel olarak İRİS lensi vardır. ALC(Otomatik Işık Kontrolü) mesünüde video çıkış düzeyini ayarlayabilirsiniz. MANU menüsünde irisin açılış ve kapanışını manuel olarak ayarlayabilirsiniz. BLC (Arka Işık Dengelemesi, ALC/MANU menüsünün alt menüsü) Sıradan bir kamera kullanıyorsanız, spot ışığı gibi güçlü bir ışık kaynağı nesnenin arkasında ise, nesne ekranda koyu görünecektir. Arka ışık sorununu çözmek için, Kamera uygun bir şekilde ALC/MAN ın alt menüsü olan BLC yi ayarlar, böylece her türlü ışık kaynağı altında net görüntüler elde edersiniz.

13 AUTO FOCUS AUTO FOCUS menüsünde, Focus (Odaklama) yöntemini belirleyebilirsiniz. Focus u ONEAF, AF veya MF ye ayarlayabilirsiniz. Alan yanıp sönmüyorken [Sol, Sağ, Yukarı, Aşağı] tuşlarına basarak alanın büyüklüğünü seçebilirsiniz. Alan yanıp sönmüyorken [Enter] tuşuna basarsanız, alan yanıp sönmeye başlayacak ve alanın yerini belirlemek için [Sol, Sağ, Yukarı, Aşağı] tuşlarına basabilirsiniz. Tekrar [Enter] tuşuna basarsanız, AREA setup menüsünden çıkarsınız. MANU (Manual İRİS) AF (Auto Focus) AUTO FOCUS MODU ile ekranı sürekli olarak izleyerek otomatik olarak ODAKLANIR. AF MODUNDA, ZOOM tuşunu hareket ettirdiğinzde Odaklama otomatik olarak yapıldığından FOCUS tuşu çalışmayacaktır. ONEAF (Bir Kez Auto Focus) Yalnız ZOOM un Tele tuşuna basılırsa ONE-AF Modu odaklanır. Kameranın durduğu andaki bu MF Modu gibidir ve çalıştığı durumdaki AF Modu gibidir. MF (Manual Focus) Kullanıcı focusu MANUAL FOCUS MODU ile manuel olarak ayarlayabilir. AUTO FOCUS menüsünde, AF, ONEAF veya MF yi seçmek için SOL/SAĞ tuşlarını kullanın. Eğer İRİS i MANU ya ayarlar ve [Enter] tuşuna basarsanız, İRİS in manuel açılış ve kapanışını belirleyebileceğiniz bir alt menü ekranı görünecektir. LEVEL maddesinde, İRİS in manual açılış ve kapanışlarını ayarlamak için [SOL/SAĞ] tuşlarını kullanabilirsiniz.

14 SHUTTER (OBTURATÖR) SHUTTER menüsünde hızlar yüksek hızlı Elektrikli obturatör ve düşük hızlı AUTO obturatörü ve ve FIX düşük hızlı obturatörü ayarlanabilir. Yüksek hızlı Elektrikli Obturatör 1/100 den 1/10 K ye kadar 7 farklı hızı destekler. AUTO düşük hızlı obturatör ve FIX düşük hızlı obturatör 2x dan 128x büyütmeye kadar 12 farklı hızı desdekler. Düşük hızlı obturatör, düşük ışıkta filme alınan nesnenin net bir şekilde görülmesi için obturatör hızını düşüren bir fonksiyondur. Kameranın ışığın miktarı algılayarak karanlığın derecesine göre obturatörün hızını otomatik olarak ayarlaması için, AUTO düşük hızlı obturatörü seçin. Obturatör hızını kendiniz ayarlamak istiyorsanız FIX e getirin. AGC AGC (Otomatik Kazanım Kontrol) Yetersiz ışık altında kaydedilmesinden dolayı videonun belli bir parlaklık düzeyinin altında çekilmesi halinde AGC GAIN i kontrol edip etmemeyi belirleyebilirsiniz. SET UP MENÜSÜNDE, AGC ye ayarlamak için yüksek hızlı OBTURATÖR (1/100-1/10K) modunda veya OFF modunda iken YUKARI/AŞAĞI tuşlarını kullanın, ON a geçmek için SOL veya SAĞ tuşlarını kullanın ve AGC işlemini gerçekleştirin. Eğer sol/sağ tuşlarına sürekli olarak basarsanız, hız aşağıdaki sıra ile görünecektir: OFF 1/100(NTSC), 1/120(PAL) 1/250 1/500 1/1000 1/2000 1/4000 1/10K OFF AUTOX2 AUTOX4 AUTOX6 AUTOX8 AUTOX12 AUTOX16 AUTOX24 AUTOX32 AUTOX48 AUTOX64 AUTOX96 AUTOX128 OFF FIX X2 FIX X4 FIX X8 FIX X12 FIX X12 FIX X16 FIX X24 FIX X32 FIX X48 FIX X64 FIX X96 FIX X128. AGC mesünde, eğer çekilen video belli bir parlaklık düzeyinin altında ise GAIN i (KAZANMA) otomatik olarak kontrol edip etmemeyi belirleyebilirsiniz. GAIN i otomatik olarak kontrol etmek için, AGC menüsünü LOW/HIGH(DÜŞÜK/YÜKSEK) e ayarlayın. Aksi taktirde ayar OFF olur. Eğer AGC yi OFF a ayarlarsanız, AGC nin maksimum GAIN i düşüğe ayarlanacaktır ve HGH e ayarlarsanız, maksimum GAIN yükseğe ayarlanacaktır. Düşük ışıklı ortamlarda, SHUTTER Modu AGC den MOTION (AUTO Mode) a dönecektir. MOTION(HAREKET) te S.S/SLOW/NORMAL/FAST/F.F yi seçmek için [sol, sağ] tuşlarını kullanın. MOTION (HAREKET) Düşük-hızlı AUTO da iken bu kullanılabilir ve beş düzey vardır: S.YAVAŞ, YAVAŞ, NORM, HIZLI VE F. HIZLI - Karanlık yerlerde hareketsiz nesneleri izlemek amacı ile AGC GAIN i minimize etmek için S.YAVAŞ kullanılmaktadır. - YAVAŞ karanlık yerlerde fazla haraket etmeyen nesneleri izlemek amacı ile AGC GAIN i ayarlamak için kullanılmaktadır. - NORM hareketli nesneleri karanlık yerlerde izlemek amacı ile AGC GAIN i orta düzeye ayarlamak için kullanılmaktadır. - HIZLI karanlık yerlerde hızlı hareket eden nesneleri görüntülemek için AGC GAIN i arttırmak için kullanılmaktadır. - F.HIZLI karanlık yerlerde çok hızlı haraket eden nesneleri izlemek amacı ile AGC GAIN i maksimize etmek için kullanılmaktadır.

15 OBTÜRATÖR setup MENÜSÜNDE düşük aydınlatma moduna ayarlandığında, cursor ı MOTION a getirmek için YUKARI/AŞAĞI tuşlarını kullanın ve MOTION fonksiyonunu uygulamak için [SOL/SAĞ] tuşlarını kullanın. YAVAŞA gitmek için SOL tuşunu ve HIZLIYA gitmek için SAĞ tuşunu kullanın. ATW WHITE BAL ı ATW ye ayarlar. AWC WHITE BAL menüsünü AWC ye ayarlayın ve lensin önüne beyaz bir kağıt koyarak [Enter] tuşuna basın. AWC modunda, yalnız [Enter] tuşuna basılmışsa Auto White Balance Control çalışır. MANU(Manuel Beyaz Dengesi) MANU maddesini seçer ve [Enter] tuşuna basarsanız, Manuel Beyaz Dengesini seçebileceğiniz bir alt menü ekranı görünecektir. PRESET menüsünde SOL/SAĞ tuşlarına basarak 3200 o K, 5600 o K, veya USER modunu seçebilirsiniz. WHITE BAL WHITE BAL menüsünde, Beyaz Dengesi menüsünü ayarlayabilirsiniz, ve her türlü renk sıcaklığı şartı altında beyaz rengini doğru olarak görebilirsiniz. WHITE BAL menüsünü ATW moduna ayarlandığınızda, Kamera renk sıcaklığındaki değişiklikleri sürekli olarak izleyecektir ve renk sıcaklığına göre Beyaz Dengesini otomatik olarak ayarlayacaktır. WHITE BAL menüsünü AWC moduna ayarlandığınızda, Beyaz Dengesi renk sıcaklığına göre bir kez ayarlanacaktır ve bu değer daha sonra devam ettirilecektir. Eğer WHITE BAL menüsünü MANUAL moduna getirilmişseniz, kullanıcı mevcut aydınlatma durumunu göz önünde bulundurarak beyaz dengesini ayarlayabilir: o K : Renk sıcaklığı 3200 o K ye ayarlanır o K : Renk sıcaklığı 5600 o K ye ayarlanır. - User: RED (KIRMIZI) ve BLUE (MAVİ) grafiğindeki ilgili değer seçilerek renk sıcaklığı ayarlanır.

16 SYNC İç senkronizasyonu kullanırken INT i seçin. Dış sinyal kullanılarak birçok kamera kullanmak için kamera fazları senkronize edildiğinde LINE gereklidir (AC sinyali - 60Hz(NTSC), AC sinyali -50Hz(PAL). Her KAMERA seti arasındaki her türlü faz sapmasını yok etmek için PHASE (FAZ)ı ayarlayabilirsiniz. AC gücünü kullanırken bu fonksiyonu kullanabilirsiniz. DC voltajında, (şekil) ile SYNC yi ayarlayamazsınız. Cursor ı SYNC ye getirin ve INT/LINE den istediğiniz senkronizasyonu seçmek için [SOL/SAĞ] tuşlarına basın. LINE ı seçip [Enter] tuşuna bastığınızda PHASE ı ayarlayabilceğiniz bir alt menü ekranı görünecektir. NTSC ile ilgili PHASE ı -106 dan +106 ya ve PAL ile ilgili PHASE ı -138 den +138 e kadar ayarlayabilirsiniz. SPECIAL(ÖZEL) SPECIAL menüsünde, POSI/NEGA, PIP, MIRROR, yatay keskinlik ve dikey keskinliği direk olarak kontrol edebilirsiniz. CTRL TİPİ Bu fonksiyon Anti-Vandal Küre Kamerasında kullanılmamaktadır. RS485 RS485 iletişimi için Baud Oranını (4800, 9600, veya bps) ve Kamera Adresini (0-255) seçin. Çok sayıda kamera kullanılırken, her birisi farklı bir adres kullanmalıdır (aynı adresin kullanılması halinde, iletişim mümkün olmayabilir) PRESET (ÖN AYAR) İstenen ZOOM ve FOCUS pozisyonlarını 0 dan 9 a kadar seçebilir ve hafızaya alabilirsiniz. D-ZOOM Dijital Zoom un büyütmesini ayarlar. Büyütme 2x ile 10x arasında 5 kademe halinde ayarlanabilir. PIP Resim İçinde Resim fonksiyonu. Yalnız Dijital Zoom da çalışırken 1/16 ekranı gösterir. D/ZOOM OFF ise, disabled sembolü (işaret) gösterilecektir. MIRROR (AYNA) Video çıkış sinyalini yatay olarak çevirir. ZOOM SPEED (ZOOM HIZI) Zoom hızını ayarlar. ZOOM SPEED menüsünde [SOL, SAĞ] tuşlarına basıldığında, menü zoom hızını aşağıdaki gibi değiştirecektir: 1: 1x dan x12 en düşük hıza yaklaşık 14 saniye alır 2: 1x dan x12 düşük hıza yaklaşık 6 saniye alır 3: 1x dan x12 hızlı hıza yaklaşık 4 saniye alır 4: 1x dan x12 en hızlı hıza yaklaşık 2 saniye alır DETAIL (AYRINTI) Yatay ve dikey keskinliği ayarlar. Eğer ON u seçer ve [ENTER] tuşuna basarsanız, özel fonksiyonları ayarlayabileceğiniz bir SPECIAL alt menüsü görünecektir.

17 PRESET (ÖN AYAR) ile 10 a kadar Zoom ve Focus pozisyonunu hafızaya alabilirsiniz. SSC-1000[Ayrı olarak satılmaktadır] ve RS485 e bağlandığınızda PRESET fonksiyonu ayarlanabilir. Fonksiyonları aktif hale getirmek için, istenen maddeyi ayarlamak amacı ile [SOL], [SAĞ] tuşlarına basın. PRESET i seçip [ENTER] tuşuna bastığınızda, yukarıdaki gibi görünen bir ekran göreceksiniz. POSITION SET (POZİSYON AYARI) Zoom ve Focus pozisyonlarını hafızaya alır. RS485 mesününde [ENTER] tuşuna basarsanız, Kamera Adresini ve Baud Oranını ayarlayabilirsiniz. PRESET ID (ÖN AYAR KİMLİĞİ) Kamera Kimliğinde olduğu gibi Preset pozisyonu için bir kimlik belirler. ON maddesini seçin [ENTER] tuşuna bastığınızda, PIP pozisyonunu ayarlamak için [SOL, SAĞ, YUKARI, AŞAĞI] tuşlarını kullanabilirsiniz.

18 LANGUAGE (DİL) Cursor u SENSITIVITY (HASSASLIK) pozisyonuna getirip [SOL/SAĞ] tuşlarını kullanarak HAREKET tespit ile ilgili hassasiyeti belirleyebilirsiniz (DÜŞÜK, ORTA, YÜKSEK). BLC ALANINDA yaptığınız gibi pozisyonu belirledikten sonra önceki MOTION DET MENÜSÜNE dönmek için [ENTER] tuşuna basın Aşağıdaki dillerden birini seçebilirsiniz: İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca. MOTION DET (HAREKET TESPİT) HAREKET tespit hassaslığını ve HAREKET tespit alanını belirleyebilirsiniz. MOTION DET fonksiyonu hareketli nesneleri tespit eder ve kapalı saatlerde davetsiz misafirlerin hareketlerini tespit etmek için kullanılabilir. ON u seçip [ENTER] a basarsanız, MOTION DET alt menü ekranı ortaya çıkacaktır. Eğer PRESET ile AREA (ALAN) menüsünü belirlerseniz, HAREKET tespit fonksiyonu fabrika ayarları tarafından belirlenen alanlara uygulanacaktır ve USER (KULLANICI) maddesini seçtikten sonra [ENTER] a basarsanız kendiniz de direk olarak belirleyebilirsiniz. EXIT (ÇIKIŞ) Setup menüsünden çıkar ve normal çalışma moduna döner. QUIT (ÇIK) Yaptığınız değişiklikleri dikkate almak ve daha önceki setup menüsünü geri yükler. SAVE (KAYDET) O ana kadar yapılmış olan ayarları hafızaya alır. PRESET (ÖN AYAR) O ana kadar yapılmış olan ayarları hafızaya alır.

19 Dış Bağlantı Pim Spesifikasyonları CN 103: RS232 Adj. Giriş/Çıkış CN 753: Kamera Elektrik Girişi ve Video Sinyal Çıkışı CN 654: RS485 Kontrol ve Alarm Çıkışı - Pim No. Pim Spesifikasyonları 1 Kamera Elektrik Girişi 2 Kamera Elektrik Girişi 3 GND 4 Video Sinyal Çıkışı Pim No. Pim Spesifikasyonları 1 ALARM (Açık/Gnd) 2 GND 3 RS485(-) 4 RS485(+) Pim No. Pim Spesifikasyonları 1 GND 2 RS232-RXD(CAM) 3 RS232-TXD(CAM) 4 + 5V Ürün Spesifikasyonları Özellik Ürün Tipi Güç Kaynağı Voltajı Elektrik Tüketimi Yayın Sistemi Görüntüleme Cihazı Etkin Piksel Tarama Yöntemi Hat Frekansı Senkronizasyon Yöntemi Çözünürlük S/N Oranı Minimum Alan Aydınlatma Renk Sıcaklığı Elektronik Obturatör Açıklama Anti-Vandal Küre Kamera AC 24V ± %10 (NTSC:60Hz ±0.1Hz, PAL:50Hz ± 0.1Hz) DC12V +%10 ~ %5 Yaklaşık 6W NTSC(PAL) Standart Renk Sistemi 1/4 inç IT S-HAD CCD NTSC: 768(Y) X 494(D) PAL: 752 (Y) X 582(D) NTSC:525 Sıra, 2:1 Tarama PAL: 625 Sıra, 2:1 Tarama Yatay (NTSC): Hz (INT) / Hz (L/L) Yatay (PAL): Hz (INT) / Hz (L/L) Dikey (NTSC): Hz (int) / 60 Hz (L/L) Dikey (PAL): 50 Hz (int) / 50 Hz (L/L) INT/Hat Kilidi 480 TV Hattı 50dB üstü (AGC off) 1 Lüks (30 IRE, Sense Up Off) 0.01 Lüks (30 IRE, Sense Up x128) ATW/AWC/Manual Mod (3200 o K, 5600 o K, R/B Kazanım Kontrol) Off, 1/100(NTSC), 1/120(PAL), 1/250, 1/500, 1/1K, 1/2K, 1/4K, 1/10K san.

20 Özellik Açıklama Arka Işık Telafisi Off/On (Alan Ayarı) Sense Up (Hassasiyet) Off/Auto 2x ~ 28x/Sabit 2x ~ 28x Dijital Zoom Off/On(x10), PIP Hareket Tespit Off/On (Alan/Hassaslık Ayarı) Video Kontrol POSI/NEGA, MIRROR, Ayrıntı Ayarı Sinyal Çıkışı Kompozit Video Çıkışı: 1.0 Vp-p 75 ohm/bnc Lens Fokal uzunluk: 3.6 ~ 43.2 mm Açıklık: F1.8(Geniş), F2.6(Tele) Uzaktan Kumanda RS485 (Yarım Dupleks) Çalış Isısı -10 C ~ + 50 o C (14 o F ~ 122 o F) Çalışma Nemi ~ %90 Fiziksek Ebatları 132 (ø) x 95.3 mm Ağırlık Yaklaşık 1 kg/2.2 lb

SAMSUNG GECE/GÜNDÜZ RENKLİ KAMERA SCC-B2303(P)/B2003P SCC-B2307P/B2007P. Kullanma Kılavuzu

SAMSUNG GECE/GÜNDÜZ RENKLİ KAMERA SCC-B2303(P)/B2003P SCC-B2307P/B2007P. Kullanma Kılavuzu SAMSUNG GECE/GÜNDÜZ RENKLİ KAMERA SCC-B2303(P)/B2003P SCC-B2307P/B2007P Kullanma Kılavuzu DİKKAT: DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ, AÇMAYIN ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAPAĞINI (VEYA ARKA KISMINI)

Detaylı

Parça No: AB68-0047A(01) Kore de Basılmıştır. Kullanma Kılavuzu

Parça No: AB68-0047A(01) Kore de Basılmıştır. Kullanma Kılavuzu Parça No: AB68-0047A(01) Kore de Basılmıştır Kullanma Kılavuzu DİKKAT: DİKKAT: DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ, AÇMAYIN ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAPAĞINI (VEYA ARKA KISMINI) AÇMAYIN. İÇİNDE KULLANICI

Detaylı

Analog Kamera Menüleri

Analog Kamera Menüleri Analog Kamera Menüleri DINION 4000 AN tr Hızlı Kullanım Kılavuzu Analog Kamera Menüleri Kurulum menüsü tr 3 1 Kurulum menüsü SETUP menüsüne erişmek için kontrol kumandasının ortasındaki düğmeye basın.

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

diğer cihazlarla bağlanti

diğer cihazlarla bağlanti diğer cihazlarla bağlanti GÖRÜNTÜ/SES/MONITÖR BAĞLANTILARI M UTP kamerası ve BNC kamerasını aynı anda bağlı tutmayın. (KNL1, KNL2) NETWORK USB 1 5 2 6 3 7 4 8 9 13 10 14 11 15 12 16 VIDEO IN 1 VIDEO IN

Detaylı

Verilen Aksesuarlar.

Verilen Aksesuarlar. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU TALİMATNAMESİ KULLANIM ÖMRÜ 7(YEDİ) YILDIR

KULLANIM KILAVUZU TALİMATNAMESİ KULLANIM ÖMRÜ 7(YEDİ) YILDIR KULLANIM KILAVUZU TALİMATNAMESİ KULLANIM ÖMRÜ 7(YEDİ) YILDIR RENKLİ S/B UYARI Yangın ve çarpma tehlikesi. Birimi yağmur ve neme maruz bırakmayınız. Bu işaret önemli işletim ve bakim talimatlarının cihaz

Detaylı

Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi

Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu IRIS+ FOCUS+ ZOOM+ IRIS- FOCUS- ZOOM- EXIT PRESET AUTO PRE VIEW F1/ON F2/OFF FUN ACK Kurulum ve kullanımdan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz.

Detaylı

Önlemler. Güvenlik İpuçları.

Önlemler. Güvenlik İpuçları. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

SCC-B5201(S)P SCC-B5203(S)P SCC-B5205(S)P

SCC-B5201(S)P SCC-B5203(S)P SCC-B5205(S)P SCC-B5201(S)P SCC-B5203(S)P SCC-B5205(S)P Sayısal Renkli Kubbe Kamera Kullanıcı El Kitabı Caméra de dôme colorée digitale Manuel de l utilisateur Digitale Farb-Kuppelkamera Benutzerhandbuch Cámara Digital

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. NORDMENDE LE82N8HM İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü satın

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

Önlemler. Güvenlik İpuçları.

Önlemler. Güvenlik İpuçları. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Yeşil RS485 A (

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER BLW-IR421D TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TR - 82. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın.

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TR - 82. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. 510000211G Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi

Detaylı

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu KILAVUZ DS-48300 Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. En iyi performans ve emniyet için bu ürünü bağlamadan, kullanmadan veya ayarlamadan önce lütfen bu talimatları

Detaylı

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE MONITOR LE116N8FM NORDMENDE İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Renkli Video Kamera Kullanım Kılavuzu

Renkli Video Kamera Kullanım Kılavuzu Renkli Video Kamera Kullanım Kılavuzu Modeller: LD300N-B/C/D/E/F LD300P-B/C/D/E/F Bu ürünü kurmadan, çalıştırmadan veya ayarlamadan önce, lütfen bu kullanım kitapçığını dikkatli bir biçimde okuyun. 300P-C_B_ATURALB_TUR_MFL.indd

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Turuncu RS485

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

TR Kurulum Öncesi Uyarılar. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın.

TR Kurulum Öncesi Uyarılar. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa

Detaylı

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2 Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar D-LUX 4 Bellenim Güncellemesi ile ilgili notlar Aşağıdaki fonksiyonlar 2.2 ve daha sonraki bellenim versiyonlarına eklenmiş veya

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Network Kameradan duman çıkıyor ya da anormal bir koku geliyorsa derhal kamerayı kapatın. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Böyle bir durumda

Detaylı

Renkli Video Kamera Kullanım Kılavuzu

Renkli Video Kamera Kullanım Kılavuzu Renkli Video Kamera Kullanım Kılavuzu Modeller: LV300P-C LV300P-B Bu ürünü kurmadan, çalıştırmadan veya ayarlamadan önce, lütfen bu kullanım kitapçığını dikkatli bir biçimde okuyun. 300P-B_C.ATURALI_B_TUR.indd

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. MODEL NO: LE82N8HA İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED TV ürünümüzü

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER VG-420VDN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

SCC-B2311 SCC-B2310 SCC-B2311P SCC-B2011P

SCC-B2311 SCC-B2310 SCC-B2311P SCC-B2011P Bu ürünü doğru kullanmak ve işletmek için bu el kitabındaki Emniyet Önlemlerini mutlaka okuyun. SAYISAL RENKLI KAMERA SCC-B2311 SCC-B2310 SCC-B2311P SCC-B2011P Kullanıcı El Kitabı Manuel d'utilisation

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1 İçindekiler Hoş Geldiniz Arlo'yu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. Baz İstasyonu güç adaptörü %100 kablosuz kameralar Ethernet Kablosu

Detaylı

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Daha ayrıntılı kurulum bilgileri için lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER BLW-420DN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

KAMERA GÜVENL TÜRK KILAVUZU MODELLER. önce dikkatlice okuyunuz. geçmeden BLW-IR301, BLW-IR302, BLW-IR300V, BLW-IR301V, BLW-IR302V BLW IR300,

KAMERA GÜVENL TÜRK KILAVUZU MODELLER. önce dikkatlice okuyunuz. geçmeden BLW-IR301, BLW-IR302, BLW-IR300V, BLW-IR301V, BLW-IR302V BLW IR300, GÜVENL VENLİK AMAÇLI KAMERA MODELLER BLW IR300, BLW-IR301, BLW-IR302, BLW-IR300V, BLW-IR301V, BLW-IR302V TÜRK RKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu

Detaylı

VPL-FX lümen XGA 3LCD Kurulum projektörü. Genel Bakış

VPL-FX lümen XGA 3LCD Kurulum projektörü. Genel Bakış VPL-FX35 5000 lümen XGA 3LCD Kurulum projektörü Genel Bakış Yüksek parlaklık k ve düşük ük bakım sunan 3LCD XGA kurulum projektörü Yüksek kaliteli projektörün gerektiği hemen her duruma uyacak şekilde

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA MODELLER BLW 550DSS-DN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği,

Detaylı

LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE

LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE 26" LED TELEVİZYON VE MONİTÖR LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler

Detaylı

CCTV KAMERALAR. www.ipgroup.com.tr info@ipgroup.com.tr

CCTV KAMERALAR. www.ipgroup.com.tr info@ipgroup.com.tr CCTV KAMERALAR IP-K2700 IP-K2701 Sinyal Sistemi 1/3 SONY SUPER HAD CCD DAY&NIGHT Çözünürlük PAL:752(H)*582(V) NTSC:768(H)*492(V) Tarama Alanı 4.9mm-3.7mm Min.İlimünasyon 0.01 Lux / F1.2 Tarama Sistemi

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LE22N6FV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 LED Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

İÇ MEKAN MONİTÖRÜ WHAT S IN THE BOX? BİNA DIŞI ÜNİTE

İÇ MEKAN MONİTÖRÜ WHAT S IN THE BOX? BİNA DIŞI ÜNİTE DIC SERİSİ ON! UYARI ÜRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ. Bu ürünün kurulum ve kullanımından önce talimatları okuyunuz.. Güç kaynağını uzatmak için kabloyu kesmeyin; cihaz (dönüştürücü) daha uzun kabloyla çalışmaz.tüm

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu

DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 15.12.2015 Son Güncelleme: 16.12.2015 İçindekiler 1 Teknik Özellikler...... 3 2 Uyarı... 3 3 Cihazınızı

Detaylı

TruVision Yüksek Tanımlı TVI Kamera Yapılandırma Kılavuzu

TruVision Yüksek Tanımlı TVI Kamera Yapılandırma Kılavuzu TruVision Yüksek Tanımlı TVI Kamera Yapılandırma Kılavuzu TVB-2402/TVB-4402 TVD-2402/TVD-4402 P/N 1072941-TR REV A ISS 10MAR15 Telif Hakkı Ticari markalar ve patentler Üretici İletişim bilgileri Müşteri

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Turuncu RS485

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

TruVision Yüksek Tanımlı TVI Kamera Yapılandırma Kılavuzu

TruVision Yüksek Tanımlı TVI Kamera Yapılandırma Kılavuzu TruVision Yüksek Tanımlı TVI Kamera Yapılandırma Kılavuzu TVB-2403/TVB-4403 TVB-2404/TVB-4404 TVD-2403/TVD-4403 TVD-2404/TVD-4404 P/N 1072940-TR REV A ISS 10MAR15 Telif Hakkı Ticari markalar ve patentler

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LC32A5HV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

PlazmaLift. IC SERİSİ Motorlu Kapak Mekanizmalı Tv Lift Kullanma ve Kurulum Kılavuzu.

PlazmaLift. IC SERİSİ Motorlu Kapak Mekanizmalı Tv Lift Kullanma ve Kurulum Kılavuzu. PlazmaLift IC SERİSİ Motorlu Kapak Mekanizmalı Tv Lift Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma sıcaklığı için kullanım kılavuzuna başvurun.

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 -S / CCT / -P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216)

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma sıcaklığı için kullanım kılavuzuna başvurun.

Detaylı

IAMP iamp1620 I iamp3020

IAMP iamp1620 I iamp3020 PHONIC iamp SERİSİ Profesyonel Dijital Amplifikatör iamp1620 I iamp3020 IAMP iamp1620 I iamp3020 Profesyonel Dijital Amplifikatör KULLANIM KILAVUZU ÖNCE GÜVENLİK! DİKKAT YANGIN veya ELEKTRİK ŞOKUNA NEDEN

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu)

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu) mm+- Aksesuarlar Dijital Fotoğraf Makinası Driver CD & Ulead Yazılımı Hızlı Kullanım Kılavuzu x AA Pil USB Kablo Kılıf El Kayışı Kullanma Kılavuzu Video Kablosu Dış Görünüş Üst Kayıt Butonu Power Butonu

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. LC42A15FV İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme 1 Giriş LCD TV ürünümüzü satın aldığınız

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-IR700D-DIS, BLW-IR700-DIS, BLW-IR701D-DIS UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER VG-420DN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

Düşük Işıklı, Yüksek Çözünürlüklü, Gündüz ve Gece Kamerası

Düşük Işıklı, Yüksek Çözünürlüklü, Gündüz ve Gece Kamerası Düşük Işıklı, Yüksek Çözünürlüklü, Gündüz ve Gece Kamerası Kullanım Kılavuzu SCB-1000 Düşük Işıklı, Yüksek Çözünürlüklü, Gündüz ve Gece Kamerası Kullanım Kılavuzu Telif hakk 2011 Samsung Techwin Co., Ltd.

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİ TELERİ 1. ANAHTARSIZ MANDREN 2. TORK AYAR YERİ 3. SAĞ / SOL AYAR DÜĞMESİ 4. HIZ AYARLI TETİK 5. BATARYA SÖKME TAKMA PİMİ 6. BATARYA KASASI

Detaylı

CKB423-A55 KULLANIM KILAVUZU

CKB423-A55 KULLANIM KILAVUZU CKB423-A55 IR Kamera KULLANIM KILAVUZU 1 2 CKB423-A55 IR Kamera KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr ANKARA

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-IR1091-AHD, BLW-IR1092-AHD BLW-IR1081-AHD, BLW-IR1082-AHD, BLW-IR1083-AHD, BLW-IR1084-AHD UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

MODELLER B8220, B8520

MODELLER B8220, B8520 IR Bullet IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER B8220, B8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-MD5100.5 5CH 4200W Max Güç Yüksek Performans Klas-D Amplifikatör TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın aldınız. MASSIVE

Detaylı

DĐJĐTAL KAMERA (SABĐT LENS) CKD120-A53

DĐJĐTAL KAMERA (SABĐT LENS) CKD120-A53 DĐJĐTAL KAMERA (SABĐT LENS) CKD120-A53 KULLANIM KILAVUZU 1 2 CKD120-A53 KAREL ELEKTRONĐK SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr ANKARA Tel :

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE R-5, R-6, R-7 Kullanma Klavuzu Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE 4- Vericiyi, alıcıyı açmadan açmayın. Sesi en kısık duruma gelecek şekilde ayarlayın, alıcıyı açın,

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER BLW-425N TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-MD1001.1 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-MD1001.1 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-MD1001.1 1CH 1000W Max Güç Yüksek Performans Klas-D Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com KULLANIM KILAVUZU 1 Değerli Müşterimiz: Bu kullanım kılavuzu Ayışığı Concept in tüm ısıtıcı masa modelleri için hazırlanmıştır. Güvenlik kuralları ve standartlarına uygun imal edilen yüksek kaliteli ve

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı