w17e/w17q LCD Monitör

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "w17e/w17q LCD Monitör"

Transkript

1 İçindekiler Sayfasõna w17e/w17q LCD Monitör Kullanõm Kõlavuzu Önsöz Güvenlik ve Bakõm Yönergeleri Kurulum Monitörü Kullanma Sürücüleri Yükleme ve Otomatik Ayarlama Özelliğini Kullanma Teknik Destek SSS Teknik Özellikler LCD Monitör Kalitesi ve Piksel Politikasõ Resmi Kurum Mevzuat Bildirimleri HP ürünleri ve hizmetleri için bu ürünlere ve hizmetlere ilişkin garantiler koşullu garanti bildiriminde beyan edilmektedir. Buradaki hiçbir ifade ek bir garanti olarak yorumlanamaz. HP, işbu belgedeki teknik veya yazõm hatalarõndan veya kusurlardan sorumlu tutulamaz. HP, aygõtta HP tarafõndan tedarik edilmemiş yazõlõmõn kullanõmõ veya güvenilirliği konusunda hiçbir sorumluluk kabul etmez. Bu belge telif haklarõ ile korunan mülkiyet bilgileri içermektedir. Bu belgenin hiçbir bölümünün HP nin önceden yazõlõ onayõ olmaksõzõn fotokopisi alõnamaz, çoğaltõlamaz veya başka bir dile çevrilemez. Hewlett-Packard Company P.O. Box 4010 Cupertino, CA ABD Telif Hakkõ 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarõdõr. Adobe ve Acrobat, Adobe Systems Incorporated õn ticari markalarõdõr. Bluetooth, sahibinin ticari markasõdõr ve Hewlett-Packard Company tarafõndan lisanslõ olarak kullanõlmaktadõr. HP, teknolojinin yasal biçimde kullanõmõnõ desteklemektedir ve ürünlerinin telif hakkõ yasasõ tarafõndan izin verilen amaçlarõn dõşõnda kullanõlmasõnõ onaylamaz veya bu şekilde kullanõmõnõ teşvik etmez. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirimde bulunmaksõzõn değiştirilebilir. Part number:

2 İçindekiler Sayfasõna Önsöz Bu Kõlavuz Hakkõnda Simge Özellikleri Bu Kõlavuz Hakkõnda Bu kõlavuz, w17e / W17q LCD Monitörlerini kullanan herkese yöneliktir. Kõlavuzda monitörün özellikleri, kurulumu ve çalõşmasõ açõklanmaktadõr. Kõlavuzun bölümleri şöyledir: Güvenlik ve Bakõm Yönergeleri Kurulum Monitörü Kullanma Sürücüleri Yükleme ve Otomatik Ayarlama Özelliğini Kullanma Teknik Destek SSS Teknik Özellikler LCD Monitör Kalitesi ve Piksel Politikasõ Resmi Kurum Mevzuat Bildirimleri Simge Özellikleri Aşağõdaki alt bölümlerde bu belgede kullanõlan simge özellikleri açõklanmaktadõr. Notlar, Dikkatler ve Uyarõlar Bu kõlavuz içerisinde, bazõ metin bölümlerinin yanõnda bir simge bulunabilir ve kalõn veya italik türde yazõlmõş olabilir. Bu bölümler notlar, dikkatler ve uyarõlar olup şu amaçla kullanõlõrlar: NOT: NOT, monitörünüzü daha iyi kullanmanõza yardõmcõ olan önemli bilgileri gösterir. DİKKAT: DİKKAT, donanõm için olasõ hasarõ veya veri kaybõnõ belirtir ve sorunu nasõl önleyebileceğinizi açõklar. UYARI: UYARI, bedensel zarar görme olasõlõğõnõ belirtir ve sorunu nasõl önleyebileceğinizi açõklar. Bazõ uyarõlar değişik biçimlerde bulunabilir ve yanlarõnda simge olmayabilir. Bu gibi durumlarda uyarõ, ilgili bir makam tarafõndan zorunlu kõlõnan biçimde sunulur.

3 İçindekiler Sayfasõna Güvenlik ve Bakõm Yönergeleri Önemli Güvenlik Bilgileri Güvenlik Önlemleri Bakõm Yönergeleri Monitörü Temizleme Önemli Güvenlik Bilgileri Monitörünüzle birlikte bir güç kablosu verilir. Başka bir kablo kullanõlacaksa, yalnõzca bu monitöre uygun bir güç kaynağõ ve bağlantõ kullanõn. Monitörünüzle birlikte kullanõlacak doğru güç kablosu takõmõ hakkõnda bilgi için bkz. Güç Kablosu Seti Gereksinimleri. UYARI: Elektrik çarpmasõ ve cihazõnõza zarar verme olasõlõğõnõ azaltmak için, güç kablosunun topraklama özelliğini devre dõşõ bõrakmayõn. Topraklama fişi önemli bir güvenlik özelliğidir. Ekipmanõ topraklanmõş prize bağlayõn. UYARI: Güvenliğiniz için, güç kablosunu taktõğõnõz topraklanmõş prizin operatörün kolayca erişebileceği, ekipmana mümkün olan en yakõn yerde olmasõnõ sağlayõn. Ekipmanõn güç bağlantõsõnõ kesmek için, fişi sõkõca kavrayarak, güç kablosunu prizden çekin. Hiçbir zaman kabloyu tutarak çekmeyin. DİKKAT: Bilgisayarõnõzõ olduğu kadar, monitörünüzü de korumak için bilgisayarõnõzõn ve çevre birimlerinin (monitör, yazõcõ veya tarayõcõ gibi) tüm güç kablolarõnõ aşõrõ akõm korumalõ anahtarlõ uzatma kablosuna veya kesintisiz güç kaynağõna (UPS) bağlayõn. Çoklu fişlerin tümünde yüksek akõm korumasõ yoktur; çoklu fişlerin bu özelliğin bulunduğunu belirtir biçimde etiketlenmesi gerekir. Aşõrõ akõm korumasõnõn başarõsõz olmasõ durumunda ekipmanõnõzõ değiştirebilmeniz için, hasar halinde değiştirme olanağõnõ sunan üreticilerin anahtarlõ uzatma kablolarõnõ kullanõn. Güvenlik Önlemleri DİKKAT: LCD ekrana baskõ uygulamaktan kaçõnõn, aksi takdirde zarar verebilirsiniz. Monitörün etiketi/arka plakasõ üzerinde belirtildiği şekilde, yalnõzca bu monitörle uyumlu güç kaynağõ ve bağlantõ kullanõn. Prize bağlõ ürünlerin toplam amper değerinin elektrik prizinin akõm değerini aşmadõğõna ve kabloya bağlõ ürünlerin toplam amper değerinin kablonun değerini aşmadõğõna emin olun. Her bir cihazõn amper değerini (Amps veya A) belirlemek için güç etiketlerine bakõn. Monitörü kolayca erişebileceğiniz bir prizin yakõnõna yerleştirin. Monitörün bağlantõsõnõ kesmek için fişinden sõkõca tutup prizden çekin. Monitör bağlantõsõnõ kesmek istediğinizde, asla monitör kablosundan çekmeyin. Güç kablosunun üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin. Kablonun üzerine basmayõn.

4 Bakõm Yönergeleri Performansõ artõrmak ve monitörünüzün ömrünü uzatmak için: Monitörün kasasõnõ açmayõn veya bu ürünün bakõmõnõ kendiniz yapmaya çalõşmayõn. Monitörünüz düzgün çalõşmõyorsa, yere düştüyse veya hasar gördüyse, ilgili Hewlett-Packard yetkili satõcõsõna, bayisine veya yetkili servisine başvurun. Yalnõzca çalõştõrma talimatlarõnda açõklanan ayarlarõ yapõn. Kullanmadõğõnõz zaman monitörünüzü kapatõn. Bir ekran koruyucu kullanarak ve kullanõlmadõğõ zamanlarda monitörü kapatarak, monitörünüzün ortalama kullanõm ömrünü büyük ölçüde artõrabilirsiniz. Monitörünüzü iyi havalandõrõlan, aşõrõ õşõk, sõcaklõk ve rutubetten uzak bir yerde tutun. Kasadaki yuvalar ve açõk kõsõmlar havalandõrma amaçlõdõr. Bu açõk kõsõmlar bloke edilmemeli veya kapatõlmamalõdõr. Kasa yuvalarõna veya diğer açõk kõsõmlara hiçbir şekilde yabancõ nesneler sokmayõn. Temizlemeden önce monitörü prizden çekin. Monitörü düşürmeyin veya dengesiz bir yüzeye yerleştirmeyin. Monitörün tabanõnõ çõkarõrken monitörünüzü çizilme, aşõnma veya kõrõlmaya karşõ korumak için, yumuşak bir yüzeye ön tarafõ aşağõ gelecek şekilde yatõrmanõz gerekir. Monitörü Temizleme Monitör, temizlenirken özel ilgi gerektiren yüksek kaliteli optik bir cihazdõr. Monitörü temizlemek için şu adõmlarõ takip edin: 1 Bilgisayarõ ve monitörü kapatõn. 2 Temizlemeden önce monitörü prizden çekin. DİKKAT: Monitör ekranõnõ veya kasasõnõ temizlemek için benzen, tiner, amonyak veya herhangi bir uçucu madde kullanmayõn. Bu kimyasallar monitöre zarar verebilir. Sõvõ veya aerosol temizleyiciler kullanmayõn. LCD ekranõ temizlemek için hiçbir zaman su kullanmayõn. 3 Ekranõ kuru, yumuşak, temiz bir bezle silin. Ekranõn ilave temizliğe ihtiyacõ varsa antistatik ekran temizleyici kullanõn. 4 Monitör gövdesinin tozunu alõn. Kasayõ temizlemek için nemli bez kullanõn. Kasanõn ilave temizliğe ihtiyacõ varsa izopropil alkolle nemlendirilmiş temiz bir bez kullanõn. 5 Monitörün fişini takõn. 6 Bilgisayarõ ve monitörü açõn.

5 İçindekiler Sayfasõna Kurulum Taban ve Eğim Kablolar Duvara Montaj Kolu Taban ve Eğim Tabanõ Takma Tabanõ Çõkarma Eğimi Ayarlama Tabanõ Takma 1 Paneli düz, korunaklõ bir yüzeye yerleştirin. 2 Kaidenin yuvalarõnõ panelin tõrnaklarõyla (A) hizalayõp takõn. 3 Yerine oturmasõ için kaideyi sağa doğru kaydõrõn (B). 4 Paneli kaldõrõp tõrnaklar tabana kilitlenene kadar kaideyi oturtun. UYARI: Tabanõ takarken parmaklarõnõzõn sõkõşmamasõna veya yaralanmamasõna dikkat edin. DİKKAT: Zarar görmemesi için panelin ön tarafõna basõnç uygulamayõn.

6 Tabanõ Çõkarma 1 Serbest bõrakma tõrnağõna basõn ve kaideyi kaldõrarak tabandan çõkarõn. 2 Paneli düz, korunaklõ bir yüzeye yerleştirin. 3 Serbest kalmasõ için kaideyi sola doğru kaydõrõn (A). 4 Kaideyi panelden ayõrõn (B). UYARI: Tabanõ takarken parmaklarõnõzõn sõkõşmamasõna veya yaralanmamasõna dikkat edin. DİKKAT: Zarar görmemesi için panelin ön tarafõna basõnç uygulamayõn.

7 Eğimi Ayarlama En iyi görüşü elde etmek için aşağõda anlatõldõğõ şekilde, ekranõn eğimini istediğiniz gibi ayarlayõn: 1 Yüzünüz monitöre dönük olarak durun ve eğimi değiştirirken monitörü devirmemek için ayaklõğõ tutun. 2 Monitörün üst kenarõnõ kendinize veya diğer tarafa doğru hareket ettirerek, eğimi ayarlayõn. DİKKAT: Kõrõlmasõnõ veya zarar görmesini önlemek için eğimi değiştirirken, LCD ekrana dokunmayõn.

8 İçindekiler Sayfasõna Kablolar Kablolarõ Takma Kablolarõ Takma Verilen VGA kablosunu bu monitöre bağlayõn. Konektörler monitörün arka tarafõndadõr. 1 Bilgisayarõnõzõ kapatõn. 2 Ses kablosunu (yeşil konektör) kullanarak dahili monitör hoparlörlerini bilgisayara bağlayõn.

9 3 15 iğneli D-Sub VGA kablosunun (mavi konektör) bir ucunu monitörün arkasõna ve diğer ucunu bilgisayarõn VGA bağlantõ noktasõna takõn. 4 Güç kablosunun bir ucunu monitörün arkasõna, diğer ucunu da topraklõ bir prize takõn. 5 Monitörünüzü ve bilgisayarõnõzõ açõn. Monitörde görüntü varsa yükleme tamamdõr. Monitörde görüntü yoksa bkz. Teknik Destek SSS ve Monitörü Kullanma.

10 İçindekiler Sayfasõna Duvara Montaj Kolu Duvara Montaj Kolunu (Sağlanmaz) Monte Etmeye Hazõrlanma Duvara Montaj Kolunu Takma Duvara Montaj Kolunu (Sağlanmaz) Monte Etmeye Hazõrlanma Bu monitör, ayrõ olarak satõn alacağõnõz bir duvara montaj koluna takõlabilir. DİKKAT: Monitörü sökmeden önce monitörü kapatõn ve tüm güç, video ve ses kablolarõnõ çõkarõn. 1 Kablolarõ monitörden çõkarõn. 2 Panel aşağõ doğru, korumalõ bir yüzeye dönük konumdayken vidalarõ sökün ve kaide parçasõnõ çõkarõn. 3 Duvara montaj kolunu monte etmek için üreticinin talimatlarõnõ uygulayõn. Diğer yükleme yönergeleri için bkz. Duvara Montaj Kolunu Takma. Duvara Montaj Kolunu Takma 1 Monitör ekranõnõ düz, yumuşak, korunaklõ bir yüzeye yerleştirin. 2 Duvara montaj kolunu monitörün arkasõna yerleştirin. Kolun üzerindeki delikleri, monitörün arkasõndaki montaj delikleriyle aynõ hizaya getirin. 3 Montaj deliklerine dört vida yerleştirin ve vidalarõ sõkõn. 4 Kablolarõ yeniden takõn. Kolu duvara monte etme hakkõnda talimatlar için duvara montaj kolu (ayrõ satõn alõnõr) ile birlikte verilen kullanõm kõlavuzuna bakõn.

11 İçindekiler Sayfasõna Monitörü Kullanma Çalõştõrma Talimatlarõ Harici Denetimler LED Göstergeleri Settings (Ayarlar) En İyi Çözünürlüğü Ayarlama Ses Seviyesini Ayarlama Ekran Menüsünü Kilitleme Ekran Menüsü Ayarlarõ Ekran Menüsü Çalõştõrma Talimatlarõ Kumanda düğmeleri aşağõdaki çizimde gösterildiği gibi panelin ön tarafõnda bulunur. Ekran ayarlarõnõ kendi tercihlerinize göre yapmak için Menu (Menü) düğmesini kullanõn: Monitörü kurun, kablolarõ bağlayõn ve yukarõdaki Kurulum bölümünde anlatõldõğõ gibi eğimi ayarlayõn. Monitörü açmak ve kapatmak için güç düğmesine basõn. Monitör açõldõğõnda güç göstergesi yanar. Diğer denetim düğmelerinin çalõşabilmesi için monitörün açõk olmasõ gerekir. Çözünürlüğü ayarlayõn (En İyi Çözünürlüğü Ayarlama) ve ses seviyesini ayarlayõn (Ses Seviyesini Ayarlama). Ekran menüsü (OSD) ayarlarõnõ yapõn (Ekran Menüsü Ayarlarõ).

12 Harici Denetimler A B C D E F Auto-yapõlandõrma / Exit (Çõkõş) Ses seviyesi azaltma / Sola ilerleme Ses seviyesi artõrma / Sağa ilerleme Menu (Menü) / Enter (Giriş) Power (Güç) LED göstergeleri LED Göstergeleri Durum Tam Güç Modu Güç Tasarrufu Modu LED Rengi Yeşil Kehribar Rengi Daha fazla bilgi için bkz. Teknik Destek SSS.

13 İçindekiler Sayfasõna Settings (Ayarlar) En İyi Çözünürlüğü Ayarlama Ses Seviyesini Ayarlama Ekran Menüsünü Kilitleme Ekran Menüsü Ayarlarõ Ekran Menüsü En İyi Çözünürlüğü Ayarlama Bu monitör için önerilen çözünürlük 1440 x 900 dir. Monitörü bu çözünürlüğe ayarlamak için kurulum yordamõnõ tamamlayõn ve monitörün bilgisayara bağlõ olduğundan emin olun. Monitörü açõn ve aşağõdakileri yapõn: 1 Windows Başlat Düğmesini ve ardõndan Denetim Masasõ nõ tõklatõn. 2 Görünüm ve Kişiselleştirme altõnda Ekran Çözünürlüğünü Ayarla yõ tõklatõn. 3 Çözünürlük sürgüsünü 1440 x 900 değerine kaydõrõn. NOT: 1440 X 900 görüntülenmezse Web den monitör sürücüsünü indirin. Talimatlar için bkz. Monitörü Kullanma. Ses Seviyesini Ayarlama Sesi istediğiniz seviyeye ayarlamak için monitörün ön panelinde ses seviyesi artõrma veya azaltma düğmelerine basõn. Ses seviyesi 0 (sessiz) ile 100 arasõnda olabilir. Önceden ayarlanmõş değer 50 dir. Sesi OSD menüsünden ayarlayamazsõnõz. Ekran Menüsünü Kilitleme Ekran menüsünü kilitlemek için, monitör kapalõyken Menu (Menü) düğmesini basõlõ tutun ve monitörü açmak için güç düğmesine basõn. Ekran menüsünün kilidini açmak için kilitleme yordamõnõ yineleyin. Ekran menüsü kilitliyken, ekran menüsündeki ayarlar değiştirilemez.

14 Ekran Menüsü Ayarlarõ 1 Ekran menüsünü etkinleştirmek için Menu (Menü) düğmesine basõn. 2 İşlevler arasõnda geçiş yapmak için + veya düğmelerine basõn. İstediğiniz işlev vurgulandõğõnda, etkinleştirmek için yeniden Menu (Menü) düğmesine basõn. Seçilen işlevin bir alt menüsü varsa, bu alt menü görüntülenir. Alt menü işlevleri arasõnda geçiş yapmak için tekrar + veya düğmelerine basõn. İstediğiniz alt işlev vurgulandõğõnda, etkinleştirmek için Menu (Menü) düğmesine basõn. 3 Seçilen işlevin ayarlarõnõ değiştirmek için + veya düğmelerine basõn. 4 Çõkõp kaydetmek için Exit (Çõkõş) işlevini seçin. Başka bir işlevi ayarlamak istiyorsanõz, 2 3 arasõndaki adõmlarõ yineleyin. Ekran Menüsü Aşağõdaki şekilde, Menu (Menü) düğmesine ilk kez bastõğõnõzda görüntülenen ekran menüsü yer almaktadõr. Bu şekilde, Luminance (Aydõnlõk) simgesi seçilidir; bu nedenle o simge vurgulanmõştõr ve adõ görüntülenmektedir. Menu (Menü) düğmesine tekrar basõldõğõnda bu işlevin alt menüsü görüntülenir. Ekran Menüsünü Ayarlamak için Ana Menü ve Alt Menü Öğeleri Ana Menü Öğesi Ana Menü Simgesi Alt Menü Öğesi Alt Menü Simgesi Açõklama Luminance (Aydõnlõk) Contrast (Kontrast) Dijital ayara göre karşõtlõk Brightness (Parlaklõk) Arka aydõnlatma ayarõ Image Setup (Görüntü Ayarõ) Focus (Netlik) Yatay çizgi parazitini azaltmak için görüntü aşamasõnõ ayarlar Clock (Zamanlama) Dikey çizgi parazitini azaltmak için görüntü zamanlamasõnõ ayarlar

15 Ana Menü Öğesi Ana Menü Simgesi Alt Menü Öğesi Alt Menü Simgesi Açõklama (devam) Image Position (Görüntü Konumu) H. Position (Yatay Konum) Görüntünün yatay konumunu ayarlar V. Position (Dikey Konum) Görüntünün dikey konumunu ayarlar Color Temp. (Renk Sõcaklõğõ) Warm (Sõcak) Yok EEPROM dan sõcak renk sõcaklõğõnõ alõr Cool (Soğuk) Yok EEPROM dan soğuk renk sõcaklõğõnõ alõr srgb Yok EEPROM dan srgb sõcaklõğõnõ alõr User / Red (Kullanõcõ / Kõrmõzõ) Dijital ayara göre kõrmõzõ kazanç User / Green (Kullanõcõ / Yeşil) Dijital ayara göre yeşil kazanç User / Blue (Kullanõcõ / Mavi) Dijital ayara göre mavi kazanç Auto-adjustment (Otomatik ayarlama) OSD Setup (Ekran Menüsü Kurulumu) H. Position (Yatay Konum) V. Position (Dikey Konum) En iyi görüntüleme için ekranõ otomatik ayarlar Ekran menüsünün yatay konumunu ayarlar Ekran menüsünün dikey konumunu ayarlar OSD Timeout (Ekran Menüsü Zaman Aşõmõ) Ekran menüsü zaman aşõmõnõ ayarlar Language (Dil) Language (Dil) Yok İstediğiniz dili seçin Information (Bilgi) Information (Bilgi) Yok Geçerli giriş zamanlamasõnõn çözünürlüğünü, Y/D frekansõnõ ve giriş bağlantõ noktasõnõ gösterir Reset (Sõfõrla) Yes (Evet) Yok Otomatik yapõlandõrmanõn her eski durumunu sõfõrlar No (Hayõr) Yok Sõfõrlama işlemini yapmaz, ana menüye döner Exit (Çõkõş) Yok Yok Ekran menüsünden çõkar Bu monitörün gerçekleştirebileceği yatay ve dikey tarama aralõklarõ için bkz. Teknik Özellikler.

16 İçindekiler Sayfasõna Sürücüleri Yükleme ve Otomatik Ayarlama Özelliğini Kullanma Sürücü ve Yazõlõm Yükleme Otomatik Ayarlama İşlevini Kullanma Sürücü ve Yazõlõm Yükleme HP Destek Web sitesinden sürücü ve yazõlõm dosyalarõnõn en son sürümlerini yüklemek için: 1 Şu adrese gidin: 2 Yaşadõğõnõz ülke veya bölgeyi seçin. 3 Download Drivers and Software (Sürücü ve Yazõlõm Yükleme) seçeneğini işaretleyin. 4 Monitörünüzün model numarasõnõ girin. Monitörünüz için hazõrlanmõş yazõlõm yükleme sayfalarõ görüntülenir. 5 Yükleme sayfalarõndaki talimatlarõ kullanarak, sürücü ve yazõlõm dosyalarõnõ yükleyip kurun. Otomatik Ayarlama İşlevini Kullanma Ekran performansõnõ VGA (analog) için en iyi duruma getirmek üzere Auto (Otomatik) düğmesine basõn. OSD menüsünden de Otomatik ayarlama özelliğine erişebilirsiniz. Otomatik ayarlama aşağõdaki görüntü kalitesi koşullarõnõ düzeltebilir: Bulanõklõk veya netlik bozukluğu Gölge ve çizgi oluşumu veya gölgeleme efektleri Hafif dikey çubuklar İnce, yatay kayan çizgiler Ortalanmamõş görüntü

17 İçindekiler Sayfasõna Teknik Destek SSS Teknik Destek SSS (Sõk Sorulan Sorular) Teknik Destek SSS (Sõk Sorulan Sorular) Sorun ve Soru Güç LED si yanmõyor Tak ve Çalõştõr özelliği çalõşmõyor Ekran bulanõk ve gölge ve gölgeleme sorunlarõ var Görüntü hareket ediyor, titriyor veya resimde dalgalõ desenler var Monitör Active Off-Mode (Etkin Kapalõ Modu) seçeneğinde takõldõ Olasõ Çözümler Güç düğmesinin açõk olduğundan ve güç kablosunun düzgün bir şekilde topraklõ bir prize ve monitöre takõlõ olduğundan emin olun. Monitörün Tak ve Çalõştõr özelliğinin çalõşmasõ için, Tak ve Çalõştõr özelliği ile uyumlu bir bilgisayar ve video kartõnõz olmasõ gerekir. Bilgisayar üreticinize başvurun. Monitörün video kablosunu kontrol edin ve iğnelerden hiçbirinin kõvrõlmadõğõndan emin olun. HP monitör sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun (HP monitör sürücüleri aşağõdaki adresten edinilebilir: Karşõtlõk ve parlaklõk denetimlerini ayarlayõn. Bir uzatma kablosu veya anahtar kutusu kullanmadõğõnõzdan emin olun. Monitörü doğrudan bilgisayarõnõzõn arkasõndaki video kartõ çõkõş konektörüne bağlamanõzõ öneririz. OSD ana menüsünden Image Setup (Görüntü Ayarõ) özelliğini ayarlayõn. Otomatik ayarlama işlevi bu sorunu giderebilir. Parazite neden olabilecek elektrikli aygõtlarõ, monitörden olabildiğince uzaklaştõrõn. Kullandõğõnõz çözünürlükte, monitörünüzün kaldõrabildiği maksimum yenileme hõzõnõ kullanõn. Bilgisayarõn güç düğmesi açõk konumda olmalõdõr. Bilgisayarõn video kartõ sağlam bir şekilde yuvasõna oturmuş olmalõdõr. Monitörün video kablosunun bilgisayara düzgün takõldõğõndan emin olun. Monitörün video kablosunu denetleyin ve iğnelerden hiçbirinin kõvrõlmadõğõndan emin olun. Klavyenizdeki Caps Lock tuşuna basarak Caps Lock LED inin yanõp yanmadõğõna bakarak, bilgisayarõn çalõştõğõndan emin olun. Caps Lock tuşuna bastõktan sonra LED yanmalõ veya sönmelidir.

18 Sorun ve Soru Ana renklerden biri eksik (kõrmõzõ, yeşil veya mavi) Ekran görüntüsü ortalanmamõş veya doğru boyutta değil Resimde renk kusurlarõ var (beyaz renk beyaz gibi görünmüyor) Monitör en uygun çözünürlüğe ayarlanamõyor Olasõ Çözümler (devam) Monitörün video kablosunu denetleyin ve iğnelerden hiçbirinin kõvrõlmadõğõndan emin olun. Monitörün video kablosunun bilgisayara düzgün takõldõğõndan emin olun. Yatay ve dikey ekran konumunu ayarlayõn. Otomatik ayarlama işlevi bu sorunu giderebilir. RGB rengini ayarlayõn ve renk sõcaklõğõnõ seçin. Grafik kartõnõn en uygun çözünürlüğü (1440 x 900) desteklediğinden emin olun. Grafik kartõ için desteklenen en yeni sürücünün yüklendiğinden emin olun. HP ve Compaq sistemlerinde, sisteminiz için en son grafik sürücülerini aşağõdaki adresten yükleyebilirsiniz: Diğer sistemler için grafik kartõ üreticinizin web sitesine başvurun.

19 İçindekiler Sayfasõna Teknik Özellikler Genel LCD Panel (17 inç) Çözünürlük Önceden Ayarlanmõş Ekran Modlarõ Fiziksel Özellikler Çevre Güç Kablosu Seti Gereksinimleri VGA Konektörü İğne Atamalarõ Tak ve Çalõştõr DDC2B Özelliği Tüm özellikler, HP parça üreticileri tarafõndan sağlanan tipik özellikleri temsil eder; gerçek performans daha düşük veya yüksek olarak değişebilir. Genel Model numarasõ w17e / W17q LCD Panel (17 inç) Sürücü sistemi Boyut Video Ayrõ eşit. Ekran rengi Nokta zamanlamasõ Piksel Aralõğõ Yüzey işleme Görüntüleme açõsõ TFT Aktif Matriks Renkli LCD 431,8 mm (17 inç çapraz) R, G, B Analog Arabirim Y/D TTL ve TMDS renk 135 MHz en fazla 0,255 mm (Y) x 0,255 mm (D) Sert kaplamaya sahip ve parlama önleyici kutuplaştõrõcõ 140 (Y), 130 (D) Çözünürlük Yatay tarama aralõğõ Yatay tarama boyutu (Maksimum) 30 khz - 83 khz 367,2 mm Dikey tarama aralõğõ Dikey tarama boyutu (Maksimum) 55 Hz - 75 Hz 229,5 mm Önceden ayarlanmõş en iyi çözünürlük 60 Hz de 1440 x 900 Önceden ayarlanmõş en yüksek çözünürlük 75 Hz de 1440 x 900 Karşõlanabilen en yüksek çözünürlük 75 Hz de 1440 x 900 Tak ve Çalõştõr Giriş Konektörleri Giriş Video Sinyali Güç Kaynağõ VESA DDC2B D-Sub VGA 15 iğneli, ve ses jakõ Analog: 0,7Vp-p (standart), 75 OHM 100~240V, 47~63 Hz

20 Önceden Ayarlanmõş Ekran Modlarõ Standart Çözünürlük Yatay Frekans (khz) Dikey Frekans (Hz) Dos modu 720 x VGA 640 x VGA 640 x VGA 640 x VGA 640 x SVGA 800 x SVGA 800 x SVGA 800 x SVGA 800 x SVGA 832 x XGA 1024 x XGA 1024 x XGA 1024 x SXGA 1152 x WXGA 1440 x WXGA 1440 x Fiziksel Özellikler Konektör Türleri Sinyal Kablosu Türü Boyutlar ve Ağõrlõk: Yükseklik (taban dahil) Genişlik Derinlik Ağõrlõk (yalnõzca monitör) Ağõrlõk (ambalajõ ile) 15 iğneli Mini D-Sub VGA Çõkarõlabilir 13,1 inç (332,4 mm) 15,8 inç (400,4 mm) 8,3 inç (211 mm) 7,17 lb (3,25 Kg) 10,67 lb (4,84 Kg) Çevre Sõcaklõk: Çalõşõrken Çalõşma Ortamõ Dõşõnda Nem: Çalõşõrken Çalõşma Ortamõ Dõşõnda Rakõm: Çalõşõrken Çalõşma Ortamõ Dõşõnda 5 C ile +35 C 20 C ile +60 C %20 - %80 (yoğunlaşmayan) %5 - %90 (yoğunlaşmayan) 0~3.658 mt (0~ ft) 0~ mt (0~ ft)

21 Güç Kablosu Seti Gereksinimleri Monitörün güç kaynağõ otomatik hat değiştirme (ALS) özelliğine sahiptir. Bu özellik, monitörün V, 50/60 Hz, 1,5A arasõ giriş gerilimlerinde çalõşmasõna izin verir. Monitörle birlikte gelen güç kablosu seti (esnek kablo veya fiş), ekipmanõ satõn aldõğõnõz ülkedeki/bölgedeki gereksinimleri karşõlar. Farklõ bir ülke/bölge için güç kablosuna ihtiyacõnõz varsa, o ülke/bölgede kullanõm için onaylanmõş bir güç kablosu satõn almalõsõnõz. Güç kablosu, ürün ve ürünün elektrik derecelendirme etiketi üzerine işaretlenmiş voltaj ve akõm değerleri için sõnõflandõrõlmõş olmalõdõr. Kablonun voltaj ve akõm derecesi, ürünün üzerine işaretlenmiş voltaj ve akõm derecesinden daha yüksek olmalõdõr. Ek olarak, telin kesit alanõ 0,75 mm² (0,03 in 2 ) veya 18 AWG ve kablonun uzunluğu 1,5 m (4,94 ft) ve 3,6 m (12 ft) arasõnda olmalõdõr. Kullanmanõz gereken güç kablosu türü ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, yetkili HP servis sağlayõcõnõzla temasa geçin. Güç kablosu, üzerine basõlmayacak ve sõkõşmayacak şekilde yerleştirilmelidir. Fiş, priz ve kablonun üründen çõktõğõ yere özellikle dikkat edilmelidir. VGA Konektörü İğne Atamalarõ İğne Numarasõ Sinyal Kablosunun 15 İğneli Tarafõ 1 Video-Kõrmõzõ 2 Video-Yeşil 3 Video-Mavi 4 Toprak 5 Kablo Algõlama 6 GND-R 7 GND-G 8 GND-B 9 +5V 10 Toprak 11 Toprak 12 DDC-Seri veri 13 Y-eşit. 14 D-eşit. 15 DDC-Seri zamanlama

22 Tak ve Çalõştõr DDC2B Özelliği Bu monitör, VESA DDC STANDARDI uyarõnca VESA DDC2B yetenekleriyle donatõlmõştõr. Monitörün ana bilgisayar sistemine kimliğini bildirmesini ve kullanõlan DDC düzeyine bağlõ olarak ekran yetenekleri hakkõnda ek bilgiler iletmesini sağlar. DDC2B, I²C protokolünü esas alan iki yönlü bir veri kanalõdõr. Ana bilgisayar, DDC2B kanalõ üzerinden EDID bilgileri isteyebilir. İçindekiler Sayfasõna LCD Monitör Kalitesi ve Piksel Politikasõ HP LCD Monitörü, sorunsuz bir performans temin etmek için yüksek duyarlõklõ teknoloji kullanõr ve yüksek standartlara bağlõ kalõnarak üretilmiştir. Buna rağmen, ekranda küçük parlak veya koyu noktalar olarak görünen görüntü kusurlarõ bulunabilir. Bu durum tüm sağlayõcõlar tarafõndan karşõlanan ürünlerde kullanõlan LCD ekranlarda geçerlidir ve HP LCD Monitörüne özgü değildir. Bu kusurlara bir veya daha fazla hatalõ piksel veya alt piksel neden olur. Piksel bir kõrmõzõ, bir yeşil ve bir mavi alt pikselden oluşur. Tüm piksel arõzalõysa, piksel her zaman açõk (koyu arka planda parlak bir leke) veya her zaman kapalõ (parlak arka planda koyu bir leke) olarak kalõr. İlki, ikincisinden daha belirgindir. Arõzalõ bir altpiksel (nokta arõzasõ), tümü arõzalõ bir pikselden daha az belirgin ve küçüktür ve yalnõzca belirli bir arka planda görülebilir. Arõzalõ piksellerin yerini saptamak için, monitöre normal çalõşma koşullarõnda ve desteklenen bir çözünürlük ve yenileme hõzõna sahip normal çalõşma modunda yaklaşõk 50 cm uzaktan bakõlmalõdõr (16 inç). Tahmin ediyoruz ki, endüstri daha az kozmetik kusurlara sahip ekranlar üretme kabiliyetini geliştirmeye devam edecektir ve biz bu gelişmeler õşõğõnda yönergelerimizi yenileyeceğiz. w17e / W17q LCD Monitörünüz hakkõnda daha fazla bilgi için, aşağõdaki adreste bulunan HP Web sitesine başvurun:

23 İçindekiler Sayfasõna Resmi Kurum Mevzuat Bildirimleri Ulusal Haberleşme Komisyonu Bildirimi Değişiklikler Kablolar FCC Logosunu Taşõyan Ürünler için Uygunluk Bildirimi, Yalnõzca Amerika Birleşik Devletleri nde Canadian Notice Avis Canadien Avrupa Birliği Yasal Düzenleme Bildirimi Avrupa Birliği ndeki Ev Kullanõcõlarõ İçin Atõk Cihazlarõn Çöpe Atõlmasõ Japonca Bildirimi Japonca Güç Kablosu Bildirimi Japonca Malzeme İçeriği Bildirimi Kore Bildirimi Malzemelerin Atõlmasõ HP Geri Dönüşüm Programõ EPA ENERGY STAR Uyumluluğu Ulusal Haberleşme Komisyonu Bildirimi Bu donanõm test edilmiş ve B Sõnõfõ sayõsal aygõtlarõn, FCC Kurallarõ Bölüm 15 te belirtilen sõnõrlara uygun bulunmuştur. Sõnõrlar, yüklemedeki zararlõ parazite karşõ uygun koruma sağlamak amacõyla tasarlanmõştõr. Bu donanõm, radyo frekansõ enerjisi üretir, kullanõr ve yayabilir; bu yönergelere uygun şekilde kurulmaz ve kullanõlmazsa, radyo haberleşmesine zarar veren parazitlere neden olabilir. Ancak, belli bir kurulumda parazit oluşmayacağõ garantisi yoktur. Bu donanõm radyo veya televizyon alõcõsõnda zararlõ etkileşime yol açõyorsa (donanõmõ açõp kapatarak bunu anlayabilirsiniz) kullanõcõ aşağõdakilerden birini veya birkaçõnõ deneyerek etkileşimi gidermeyi denemelidir: Alõcõ anteninin yönünü veya yerini değiştirin. Alõcõ ile donatõ arasõndaki mesafeyi artõrõn. Cihazõ, alõcõnõn bağlõ olduğu devreden farklõ bir devre üzerindeki çõkõşa bağlayõn. Yardõm almak için, deneyimli bir radyo veya televizyon teknisyenine başvurun. Değişiklikler FCC, cihaz üzerinde Hewlett-Packard Company tarafõndan açõkça onaylanmayan değişiklikler veya düzenlemeler yapõlmasõnõn, kullanõcõnõn bu cihazõ işletme yetkisini geçersiz kõlabileceğinin kullanõcõya bildirilmesini talep etmektedir. Kablolar FCC kural ve düzenlemelerine uyumluluğun sağlanabilmesi için, bu cihaza yapõlan bağlantõlarda metalik RFI/EMI konektör başlõklõ yalõtõmlõ kablolar kullanõlmalõdõr.

24 FCC Logosunu Taşõyan Ürünler için Uygunluk Bildirimi, Yalnõzca Amerika Birleşik Devletleri nde Bu aygõt, FCC Kurallarõ Bölüm 15 e uygundur. Kullanõm şu iki koşula tabidir: (1) bu cihaz parazite neden olamaz ve (2) bu cihaz, gelen her türlü paraziti, istenmeyen bir çalõşmaya neden olabilecek parazitler de dahil olmak üzere alõr. Ürününüzle ilgili sorularõnõz için, aşağõdaki adresle temasa geçin: Hewlett-Packard Company P. O. Box , Mail Stop Houston, Texas Veya bu numarayõ arayõn: 1-(800) FCC bildirimi hakkõndaki sorular için başvuru adresi: Hewlett-Packard Company P. O. Box , Mail Stop Houston, Texas Veya bu numarayõ arayõn: 1-(281) Bu ürünü tanõmlamak için ürün üzerinde bulunan parça, seri veya model numarasõna başvurun. Canadian Notice This Class B digital apparatus meets all requirements of the Canadian Interference-Causing Equipment Regulations. Avis Canadien Cet appareil numérique de la classe B respecte toutes les exigences du Règlement sur le matériel brouilleur du Canada. Avrupa Birliği Yasal Düzenleme Bildirimi Bu ürün aşağõdaki AB yönergelerine uygundur: Düşük Voltaj Yönergesi 2006/95/EC EMC Yönetmeliği 89/336/EEC Ürünün bu yönetmeliklere uygunluğu, Hewlett-Packard tarafõndan bu ürün veya ürün ailesi ile ilgili olarak yayõnlanan AB Uygunluk Bildirimi'nde belirtilen, uyumlu hale getirilmiş, ilgili Avrupa standartlarõna (Avrupa Normlarõ) uygunluğu anlamõna gelir. Bu uyumluluk, ürünler üzerine konulan aşağõdaki uygunluk işaretiyle belirtilir: Bu işaret Telekomünikasyon ürünleri dõşõndaki ürünler ve uygun hale getirilmiş AB Telekomünikasyon ürünleri için geçerlidir (örn. Bluetooth). xxxx* Bu işaret, uygun hale getirilmeyen AB Telekomünikasyon ürünleri için geçerlidir. *Onaylõ kuruluş numarasõ (yalnõzca uygulanabilirse kullanõlõr ürün etiketine bakõn). Hewlett-Packard GmbH, HQ-TRE, Herrenberger Strasse 140, Böblingen, Almanya

25 Avrupa Birliği ndeki Ev Kullanõcõlarõ İçin Atõk Cihazlarõn Çöpe Atõlmasõ Ürünün veya paketinin üstündeki bu simge, ürünün diğer ev atõklarõnõzla beraber atõlmamasõ gerektiğini gösterir. Bunun yerine atõk cihazõnõzõ, atõk elektrikli ve elektronik cihazlarõn geri dönüştürülmesi için belirtilen toplama noktasõna teslim ederek atmak sizin sorumluluğunuzdadõr. Çöpe atõlmasõ sõrasõnda atõk cihazõnõzõn ayrõ olarak toplanmasõ ve geri dönüştürülmesi, doğal kaynaklarõn korunmasõna yardõmcõ olarak, insan ve çevre sağlõğõ açõsõndan doğru biçimde geri dönüştürülmesini sağlayacaktõr. Geri dönüştürülmesi için atõk cihazõnõzõ nereye teslim edebileceğiniz hakkõnda daha fazla bilgi için lütfen belediyenize, ev atõklarõ çöp hizmetlerine veya ürünü aldõğõnõz mağazaya başvurun. Japonca Bildirimi Japonca Güç Kablosu Bildirimi

26 Japonca Malzeme İçeriği Bildirimi JIS C 0950, 2005 tarihli Japon yasal düzenlemesi, 1 Temmuz 2006 tarihinden sonra satõşa sunulan belirli kategorilerdeki elektronik malzemeler için üreticilerin Malzeme İçeriği Bildiriminde bulunmalarõnõ zorunlu kõlmaktadõr. Bu ürüne ilişkin JIS C 0950 malzeme bildirimi için adresini ziyaret edin. Kore Bildirimi Malzemelerin Atõlmasõ Bu HP ürünündeki LCD ekrandaki flüoresan lamba içerisinde, kullanõm ömrü sonunda özel işlemlere tabi tutulmasõ gerekebilecek Cõva maddesi bulunmaktadõr. Çevresel öneminden dolayõ bu malzemenin atõlmasõ yasal düzenlemeye tabi olabilir. Atma veya geri dönüşüme kazandõrmayla ilgili bilgi için lütfen yerel yetkililerinize veya Electronic Industries Alliance (EIA) ( grubuna başvurun. HP Geri Dönüşüm Programõ HP, HP ve diğer üreticilerin donanõmlarõ için çeşitli coğrafi bölgelerde kullanõm ömrü sonu iade programlarõ sunar. Bu programlarõn şartlarõ ve kullanõlabilirliği, düzenleyici şartlar ve yerel müşteri talebi doğrultusunda bölgelere göre değişiklik gösterir. HP geri dönüşüm programõyla ilgili bilgi için aşağõdaki adreste bulunan HP Web sitesine başvurun:

27

28 EPA ENERGY STAR Uyumluluğu Ambalajlarõnda ENERGY STAR logosunu taşõyan ürünler, ABD Çevre Koruma Bürosunun enerji verimliliği ile ilgili ENERGY STAR yönergelerine uygundur. ENERGY STAR etiketli ürünler, daha az enerji kullanmak, elektrik faturalarõnõzõn tutarõnõ düşürmenize katkõda bulunmak ve çevrenin korunmasõna yardõmcõ olmak üzere tasarlanmõştõr. ENERGY STAR ABD hükümetinin tescilli ticari markasõdõr.

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: 419460-141. Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve isteğe bağlõ. Ocak 2007

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: 419460-141. Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve isteğe bağlõ. Ocak 2007 Sürücüler Belge Bölüm Numarası: 419460-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve isteğe bağlõ harici sürücüler açõklanmaktadõr. İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 Sürücü ışığı 3 Sabit disk

Detaylı

L2151w/L2151ws LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu

L2151w/L2151ws LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu L2151w/L2151ws LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu HP ürünlerine ve hizmetlerine ilişkin yegane garantiler, bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen koşullu garanti bildirimlerinde belirtilmiştir. Buradaki hiçbir

Detaylı

Belge Bölüm Numarası: 419465-141

Belge Bölüm Numarası: 419465-141 Multimedya Belge Bölüm Numarası: 419465-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayarõn multimedya donanõm ve yazõlõm özelliklerinin nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. Multimedya özellikleri seçtiğiniz model ve yazõlõma

Detaylı

VA1903a 16:9 geniş LED ekranı ve 1366x768 çözünürlüğü sayesinde gerek iş gerekse iş hayatınızda en ideal çözümü sunar.

VA1903a 16:9 geniş LED ekranı ve 1366x768 çözünürlüğü sayesinde gerek iş gerekse iş hayatınızda en ideal çözümü sunar. 19" Geniş Ekran LED Monitör VA1903a ViewSonic VA1903a, evde veya ofiste kullanım için ideal LED arka aydınlatmalı, parlak ve ince ön çerçeve tasarımına sahip, 18,5 inç geniş ekran monitördür. 1366 x 768

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın

Detaylı

1859m 2009m/v/f 2159m/v 2309m/v

1859m 2009m/v/f 2159m/v 2309m/v Kullanõcõ Kõlavuzu 1859m 2009m/v/f 2159m/v 2309m/v HP ürünlerine ve hizmetlerine ilişkin tüm garantiler, bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen garanti beyanlarõnda açõkça belirtilir. Buradaki hiçbir

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

LASERJET PRO 400 MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M425

LASERJET PRO 400 MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M425 LASERJET PRO 400 MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M425 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında bu

Detaylı

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu HP Notebook Bilgisayar Başvuru Kõlavuzu Bildirim İşbu el kitabõ ve içerdiği örnekler olduklarõ gibi sağlanmõş olup herhangi bir bildirimde bulunulmaksõzõn değiştirilebilir. Hewlett-Packard Company bu el

Detaylı

8. VİDEO ÇIKIŞI 9. İşletim düğmeleri 10. GÜÇ göstergesi 11. PAL göstergesi 12. Kanal seçme anahtarı 13. VİDEO GİRİŞİ

8. VİDEO ÇIKIŞI 9. İşletim düğmeleri 10. GÜÇ göstergesi 11. PAL göstergesi 12. Kanal seçme anahtarı 13. VİDEO GİRİŞİ Ürün bilgileri VERICI ALICI. Anten 2. VGA ÇIKIŞI 3. VGA GİRİŞİ 4. SES GİRİŞİ 5. S-VIDEO 6. Güç kaynağı 7. Denetim düğmeleri ÇALIŞMA DÜĞMELERİ Kablolar Tür 8. VİDEO ÇIKIŞI 9. İşletim düğmeleri 0. GÜÇ göstergesi.

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Sorun Giderme. Belge Bölüm Numarası: 383067-143. Aralık 2005

Sorun Giderme. Belge Bölüm Numarası: 383067-143. Aralık 2005 Sorun Giderme Belge Bölüm Numarası: 383067-143 Aralık 2005 İçindekiler 1 Hızlı kontrol listesi Bilgisayar açõlmõyor............................. 1 2 Bilgisayar ekranõ karanlõk........................ 1

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Pavilion IPS LED Arka Aydınlatmalı Monitörler. Kullanıcı Kılavuzu

Pavilion IPS LED Arka Aydınlatmalı Monitörler. Kullanıcı Kılavuzu Pavilion IPS LED Arka Aydınlatmalı Monitörler Kullanıcı Kılavuzu 2012, Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD ve/ veya diğer

Detaylı

HP ZR30w LCD Monitör. Kullanıcı Kılavuzu

HP ZR30w LCD Monitör. Kullanıcı Kılavuzu HP ZR30w LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD ve/veya diğer ülkelerdeki ticari markaları

Detaylı

SMART Podium interaktif kalem ekranı SP524-NB ve SP524-SMP Modelleri

SMART Podium interaktif kalem ekranı SP524-NB ve SP524-SMP Modelleri Şartname SMART Podium interaktif kalem ekranı SP524-NB ve SP524-SMP Modelleri Fiziksel Şartname Boyut 59,3 cm G 40,1 cm Y 7,6 cm D (23 5/16" 15 13/16" 3") standlı 59,3 cm G 39 cm Y 27,3 cm D (23 5/16"

Detaylı

DisplayPort, USB ve Hoparlörler ile Ergonomik Geniş Ekran

DisplayPort, USB ve Hoparlörler ile Ergonomik Geniş Ekran DISPLAYPORT VE USB İLE 20 İNÇ ERGONOMİK LED MONİTÖR DisplayPort, USB ve Hoparlörler ile Ergonomik Geniş Ekran Genel Bakış ViewSonic VG2039m-LED, kurumsal çözümler için ideal 1600x900 çözünürlük ve yükselik

Detaylı

Computer Setup. Belge Parça Numarası: 383705-141. Mayıs 2005

Computer Setup. Belge Parça Numarası: 383705-141. Mayıs 2005 Computer Setup Belge Parça Numarası: 383705-141 Mayıs 2005 İçindekiler Computer Setup Dizin Computer Setup Programına Erişim............... 2 Computer Setup Programının Varsayılan Ayarları............................

Detaylı

2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Kullanıcı El Kitabı 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft Windows ve Windows Vista, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın ticari markaları

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanım Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanım Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu

Dizüstü Bilgisayar Turu Dizüstü Bilgisayar Turu Belge Parça Numarası: 430225-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayarõn donanõm özellikleri açõklanmõştõr. İçindekiler 1 ler Üstteki bileşenler............................... 1 2 Işõklar.....................................

Detaylı

Sistem Kurtarma Kõlavuzu. Garanti, EULA Destek Bilgileri Sistem kurtarma

Sistem Kurtarma Kõlavuzu. Garanti, EULA Destek Bilgileri Sistem kurtarma Sõnõrlõ Garanti, Destek ve Sistem Kurtarma Kõlavuzu Garanti, EULA Destek Bilgileri Sistem kurtarma Güvenlik uyarõlarõ HP Müşteri Hizmetleri Merkezi ile temasa geçmeden önce aşağõdaki bilgileri hazõr bulundurmanõz

Detaylı

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in Yükseltme ve Servis Kılavuzu Printed in Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme Özellikler modele göre değişebilir. Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme 20-40 dakika arası Başlamadan Önce

Detaylı

Bu cihaz yalnızca çalışma talimatlarında belirtildiği şekilde kullanılmalıdır. Pil ile çalışan cihazları çocuklardan uzak tutunuz!

Bu cihaz yalnızca çalışma talimatlarında belirtildiği şekilde kullanılmalıdır. Pil ile çalışan cihazları çocuklardan uzak tutunuz! İçindekiler Güvenlik talimatları... 2 Kullanım alanı/doğru kullanım... 2 Pil ile çalışan cihazları çocuklardan uzak tutunuz!... 2 Genel bilgi... 2 Pillerin doğru kullanımı... 2 Asla tamir işlerini kendiniz

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz ASUS MS228H http://tr.yourpdfguides.com/dref/4350536

Kullanım kılavuzunuz ASUS MS228H http://tr.yourpdfguides.com/dref/4350536 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya ASUS MS228H için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki ASUS MS228H tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Yüksek Performanslı LCD Düz Panel Monitörler

Yüksek Performanslı LCD Düz Panel Monitörler Kapalı Devre TV Yüksek Performanslı LCD Düz Panel ler Yüksek Performanslı LCD Düz Panel ler Yüksek çözünürlüklü 500 TVL, 1600 x 1200 (UML-202-90) veya 1280 x 1024 (UML-192-90 ve UML-172-90) görüntü PC

Detaylı

ABCDE ABCDE ABCDE. Yazdırma kalitesi sorunlarını görme. Yazdırma düzensizlikleri. Yazdırma kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 8

ABCDE ABCDE ABCDE. Yazdırma kalitesi sorunlarını görme. Yazdırma düzensizlikleri. Yazdırma kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 8 Sayfa 1 / 8 Yazdırma kalitesi kılavuzu Yazdırma kalitesi sorunlarının çoğu, öngörülen ömrünün sonuna yaklaşmakta olan bir sarf malzemesi veya bakım öğesinin değiştirilmesiyle çözümlenebilir. Yazıcı kontrol

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

v185e/v185es/v185w/v185ws/w185/w185q LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu

v185e/v185es/v185w/v185ws/w185/w185q LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu v185e/v185es/v185w/v185ws/w185/w185q LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu HP ürünlerine ve hizmetlerine ilişkin yegane garantiler, bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen koşullu garanti bildirimlerinde belirtilmiştir.

Detaylı

22" (21,5" görüntülenebilir) Full HD LED Monitör

22 (21,5 görüntülenebilir) Full HD LED Monitör 22" (21,5" görüntülenebilir) Full HD LED Monitör VA2261-2 ViewSonic VA2261-2 22"" (21,5"" görüntülenebilir) Full HD LED ekranı ve 1920x1080p çözünürlük ve 5MS tepki süresi ile filmler, oyunlar ve diğer

Detaylı

Yükseltme ve Servis Kõlavuzu

Yükseltme ve Servis Kõlavuzu Yükseltme ve Servis Kõlavuzu Telif Hakkõ Bilgileri Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açõk beyanlarda belirtilmektedir. Buradaki hiçbir

Detaylı

Güvenlik ve Mevzuat Bilgileri Business Masaüstü Bilgisayarları

Güvenlik ve Mevzuat Bilgileri Business Masaüstü Bilgisayarları Güvenlik ve Mevzuat Bilgileri Business Masaüstü Bilgisayarları Belge Parça Numarası: 312970-141 Şubat 2003 Bu kılavuzda, ABD, Kanada ve Uluslararası mevzuata uygun güvenlik ve mevzuat bilgilerini içerir.

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha PSX3 model game controller için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha PSX3 model game controller için geçerlidir. psx3 Bu kullanma kılavuzu Piranha PSX3 model game controller için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft Windows ve Windows Vista, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın ticari markaları ya da kayıtlı ticari

Detaylı

Computer Setup (F10) Yardımcı Programı Kılavuzu HP Compaq dx2200 Küçük Kasa Ofis Bilgisayarı

Computer Setup (F10) Yardımcı Programı Kılavuzu HP Compaq dx2200 Küçük Kasa Ofis Bilgisayarı Computer Setup (F10) Yardımcı Programı Kılavuzu HP Compaq dx2200 Küçük Kasa Ofis Bilgisayarı Belge Parça Numarası: 413759-141 Ocak 2006 Bu kõlavuzda Computer Setup õ kullanma yönergeleri verilmektedir.

Detaylı

19" Geniş Ekran LED Monitör

19 Geniş Ekran LED Monitör Genel Bakış ViewSonic VA1917a, evde veya ofiste kullanım için ideal LED arka aydınlatmalı, parlak ve ince ön çerçeve tasarımına sahip, 18,5 inç geniş ekran monitördür. 1366 x 768 çözünürlük ve 5 ms tepki

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Q2022a LCD Monitör Kullanıcı El Kitabı

Q2022a LCD Monitör Kullanıcı El Kitabı Q2022a LCD Monitör Kullanıcı El Kitabı 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft Windows ve Windows Vista, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın

Detaylı

İçindekiler. Güvenlik Önlemleri...2 LCD MONİTÖRLER HAKKINDA ÖZEL NOTLAR...2. Pakette Gelenler...3. Kurulum Talimatları...3

İçindekiler. Güvenlik Önlemleri...2 LCD MONİTÖRLER HAKKINDA ÖZEL NOTLAR...2. Pakette Gelenler...3. Kurulum Talimatları...3 İçindekiler Güvenlik Önlemleri...2 LCD MONİTÖRLER HAKKINDA ÖZEL NOTLAR...2 Pakette Gelenler...3 Kurulum Talimatları...3 Monitörün Montajı... 3 Monitörün Sökülmesi... 3 Görüş Açısının Ayarlanması... 4 Cihazların

Detaylı

HP LCD Monitörler. Başvuru Kılavuzu

HP LCD Monitörler. Başvuru Kılavuzu HP LCD Monitörler Başvuru Kılavuzu 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD ve/ veya diğer ülkelerdeki ticari markaları veya

Detaylı

27" 10 nokta dokunmatik interaktif ekran

27 10 nokta dokunmatik interaktif ekran 27" 10 nokta dokunmatik interaktif ekran IFP2710 ViewSonic IFP2710, sunum yapanların ekran üzerine kolayca çizim yapmasını, yazı yazmasını ve not almasını sağlayan parmak ve kalem ile dokunma özelliklerine

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

Monitörü çalıştırmadan önce, lütfen bu elkitabını iyice okuyunuz. Bu elkitabı ileride bakmak üzere saklanmalıdır.

Monitörü çalıştırmadan önce, lütfen bu elkitabını iyice okuyunuz. Bu elkitabı ileride bakmak üzere saklanmalıdır. İÇİNDEKİLER GÜVENLİĞİNİZ İÇİN----------------------------------------------------------1 GÜVENLİK TEDBİRLERİ-------------------------------------------------2 LCD MONİTÖRLERİ HAKKINDA ÖZEL NOTLAR-----------------3

Detaylı

HP WEB KAMERASI KULLANICI KILAVUZU

HP WEB KAMERASI KULLANICI KILAVUZU HP WEB KAMERASI KULLANICI KILAVUZU Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation ın ABD de tescilli ticari markalarıdır. AMD ve Athlon,

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı ticari markalarıdır. Ürün

Detaylı

HP x20led, x22led, x22ledc ve x23led Monitörler Kullanıcı El Kitabı

HP x20led, x22led, x22ledc ve x23led Monitörler Kullanıcı El Kitabı HP x20led, x22led, x22ledc ve x23led Monitörler Kullanıcı El Kitabı 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista, Amerika Birleşik Devletleri ve/veya diğer ülkelerde

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın ticari

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Ürünle

Detaylı

Canon XEED SX800. Özellikler

Canon XEED SX800. Özellikler Canon XEED SX800 Projektörler LCOS teknolojisi ve doğal SXGA+ çözünürlükle, XEED SX800 mükemmel görüntüleri rekabetçi bir fiyatla sunar. Canon un 1,5x zoom lensi esnek yerleşim ve kusursuz görüntü geometrisi

Detaylı

22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

22 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2233-LED ViewSonic VG2233-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 21,5 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 Full HD

Detaylı

AC-35V WIRELESS CHARGING PAD KULLANICI KILAVUZU

AC-35V WIRELESS CHARGING PAD KULLANICI KILAVUZU AC-35V WIRELESS CHARGING PAD KULLANICI KILAVUZU VERTU AC-35V KABLOSUZ ŞARJ PEDİ KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU KABLOSUZ ŞARJ PEDİ Vertu AC-35 kablosuz şarj pedi satın aldığınız için

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Belge Bölüm Numarası: 404163-141 Mart 2006 Bu kılavuzda işaretleme aygıtları ve klavye anlatılmaktadır. İçindekiler 1 İşaretleme Aygıtları TouchPad (yalnızca belirli modeller)................

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler

24 FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler 24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED ViewSonic VA2445-LED, evde veya ofiste kullanım için ideal LED arka aydınlatmalı, parlak, ince ön çerçeve tasarımına sahip, 24 inç (23,6 Vis) geniş

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Parça Numarası: 406854-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda harici ortam kartlarının bilgisayarla nasıl kullanılacağı anlatılır. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları Dijital ortam

Detaylı

2017 HP Development Company, L.P.

2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu 2017 HP Development Company, L.P. HP ürünleri ve hizmetleriyle ilgili garantiler yalnızca bu ürünlerin ve hizmetlerin yanında garanti bildirimleriyle bildirilmektedir. Bu kılavuzdaki

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES Hızlı Başvuru Kılavuzu Windows ile özel kağıtlara, etiketlere veya asetatlara yazdırma 1. Yazılım programının Dosya menüsünde Yazdır'ı tıklatın. 2. Ürünü seçin

Detaylı

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin.

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. 2012. e... hiçbir biçimde yeniden üretilemez. hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. faydalanabilirsiniz., Ba. öneririz. herhang. i Güvenlik...1 Güvenlik Önlemleri...1 EMC...5...7...7...7...9...10

Detaylı

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu 9203868 1. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HF-34W ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri

Detaylı

Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu. 9239254 2. Baský TR

Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu. 9239254 2. Baský TR Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu 9239254 2. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere HS-36W ürününün aþaðýdaki

Detaylı

Güvenlik... 3 Ulusal Uyarilar... 3 Güç... 4 Kurulum... 5 Temizleme... 6 Diğer... 7 Kurulum... 8 KUTU içeriği... 8 Sehpa ve Tabanin Kurulumu...

Güvenlik... 3 Ulusal Uyarilar... 3 Güç... 4 Kurulum... 5 Temizleme... 6 Diğer... 7 Kurulum... 8 KUTU içeriği... 8 Sehpa ve Tabanin Kurulumu... Güvenlik... 3 Ulusal Uyarilar... 3 Güç... 4 Kurulum... 5 Temizleme... 6 Diğer... 7 Kurulum... 8 KUTU içeriği... 8 Sehpa ve Tabanin Kurulumu... 9 Görüntüleme Açısının Ayarlanması... 11 Monitörün Bağlanması...

Detaylı

Microsoft, Windows ve Windows Vista ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation tescilli markalarıdır.

Microsoft, Windows ve Windows Vista ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation tescilli markalarıdır. Kullanıcı Kılavuzu 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation tescilli markalarıdır. HP ürünleri ve hizmetleriyle

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. LC42A15FV İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme 1 Giriş LCD TV ürünümüzü satın aldığınız

Detaylı

WQHD 2560x1440 Çözünürlüklü SuperClear IPS Panel Monitör VX2778-smhd Öne Çıkan Özellikler

WQHD 2560x1440 Çözünürlüklü SuperClear IPS Panel Monitör VX2778-smhd Öne Çıkan Özellikler WQHD 2560x1440 Çözünürlüklü SuperClear IPS Panel Monitör VX2778-smhd ViewSonic VX2778-smhd 27 inç WQHD (2560x1440) çözünürlüklü SuperClear IPS panele sahip çerçevesiz tasarımı ile hem şık hem de performansı

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz LG W2261VP http://tr.yourpdfguides.com/dref/3917523

Kullanım kılavuzunuz LG W2261VP http://tr.yourpdfguides.com/dref/3917523 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki LG W2261VP tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını

Detaylı

SICACIK SB 1500. Elektrikli Quartz Soba KULLANIM KILAVUZU

SICACIK SB 1500. Elektrikli Quartz Soba KULLANIM KILAVUZU SICACIK SB 1500 Elektrikli Quartz Soba KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SICACIK SB 1500 Elektrikli Quartz Soba mızı seçtiğiniz

Detaylı

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran Genel Bakış SD-Z226, sıfır istemci entegreli 21,5" bir monitördür. Teradici 2321 işlemci ile donatılmıştır ve donanım hızlandırmalı PCoIP desteğine sahiptir. SD-Z226 sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında

Detaylı

İçerik Tablosu. Güvenlik 1 Elektrik güvenliği 1 Kurulum güvenliği 1 Temizleme güvenliği 1

İçerik Tablosu. Güvenlik 1 Elektrik güvenliği 1 Kurulum güvenliği 1 Temizleme güvenliği 1 İçerik Tablosu Güvenlik 1 Elektrik güvenliği 1 Kurulum güvenliği 1 Temizleme güvenliği 1 LCD monitörler hakkında notlar 2 Ürün ambalajının içindekiler 2 Kurulum talimatları 3 Yerleşim 3 Kurulum 3 Harici

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz 4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz Kullanma Kılavuzu DS-55204 Digitus 4K Çoğaltıcı Seti, 4K2K/60Hz hem yüksek çözünürlüklü grafikler hem de kesintisiz video oynatımı için en yüksek talepleri dahi karşılayan

Detaylı

TruVision GEL 17 in./ 19 in. VGA Monitör Kullanım Kılavuzu

TruVision GEL 17 in./ 19 in. VGA Monitör Kullanım Kılavuzu TruVision GEL 17 in./ 19 in. VGA Monitör P/N 1070521A-TR REV 1.0 ISS 17MAR11 Telif Hakkı Ticari markalar ve patentler Üretici Sertifikasyon FCC uyumu FCC uyumu 2011 UTC Fire & Security Company. Tüm hakları

Detaylı

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin Donatılar-WordPad WORDPAD WordPad Windows 7 işletim sistemi ile birlikte gelen bir kelime işlemci programıdır WordPad programı not defterinden daha gelişmiş özelliklere sahiptir ve oldukça kullanışlıdır.

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Belge Parça Numarası: 419590-141 Ocak 2007 Bu kılavuzda işaretleme aygıtları ve klavye anlatılmaktadır. İçindekiler 1 İşaret aygıtları İşaret aygıtlarını tanımlama.......................

Detaylı

CITRUS JUICER CJ 7280 TÜRKÇE

CITRUS JUICER CJ 7280 TÜRKÇE CITRUS JUICER CJ 7280 TÜRKÇE TR H A G B F E C D 3 GÜVENLİK VE KURULUM Lütfen cihazı kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu tam olarak okuyun! Hatalı kullanımdan kaynaklanan hasarları önlemek için tüm

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LC32A5HV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

Madalyon I Kullaným Kýlavuzu. 9362378 1. Baský

Madalyon I Kullaným Kýlavuzu. 9362378 1. Baský Madalyon I Kullaným Kýlavuzu 9362378 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RX-3 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive: 1999/5/EC)

Detaylı

VW199 Serisi LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu

VW199 Serisi LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu Ağustos 2011 VW199 Serisi LCD Monitör Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Tablosu Bildirimler... iii Güvenlik bilgileri... iv Bakım ve Temizlik... v 1.1 Hoşgeldiniz!... 1-1 1.2 Paketin içeriği... 1-1 1.3 Monitör

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2016 HP Development Company, L.P. 2016 Google Inc. Tüm hakları saklıdır. Chrome ve Google Cloud Print, Google Inc. ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

24 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2433-LED ViewSonic VG2433-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 23,6 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 FullHD

Detaylı

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm 24" (23.6" Görüntülenebilir) Zero Client Monitör Genel Bakış ViewSonic SD-Z245 22 inç (23,6 inç görüntülenebilir) zero client monitör, donanım hızlandırmalı

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NOKIA SU-2 http://tr.yourpdfguides.com/dref/828697

Kullanım kılavuzunuz NOKIA SU-2 http://tr.yourpdfguides.com/dref/828697 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NOKIA SU-2 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NOKIA SU-2 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Güvenlik...3 Ulusal Uyarilar...3 Güç...4 Kurulum...5 Temizleme...7 Diğer...8 Kurulum...9 KUTU içeriği...9 Sehpa ve Tabanin Kurulumu...

Güvenlik...3 Ulusal Uyarilar...3 Güç...4 Kurulum...5 Temizleme...7 Diğer...8 Kurulum...9 KUTU içeriği...9 Sehpa ve Tabanin Kurulumu... Güvenlik...3 Ulusal Uyarilar...3 Güç...4 Kurulum...5 Temizleme...7 Diğer...8 Kurulum...9 KUTU içeriği...9 Sehpa ve Tabanin Kurulumu...10 Görüntüleme Açısının Ayarlanması... 11 Monitörün Bağlanması...12

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Designjet T7200 Yapım Yazıcısı 42 inç. Tanıtıcı Bilgiler

Designjet T7200 Yapım Yazıcısı 42 inç. Tanıtıcı Bilgiler Designjet T7200 Yapım Yazıcısı 42 inç Tanıtıcı Bilgiler Bu ned r? Yazıcınız 2400 x 1200 dpi'ye kadar geliştirilmiş çözünürlükte hızlı ve yüksek kaliteli baskı için tasarlanmış renkli ve mürekkep püskürtmeli

Detaylı

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m Kullanma Kılavuzu DS-55101 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 130 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

İÇİNDEKİLER For more information and help in recycling, please visit the following websites:

İÇİNDEKİLER  For more information and help in recycling, please visit the following websites: İÇİNDEKİLER GÜVENLİĞİNİZ İÇİN----------------------------------------------------------1 GÜVENLİK TEDBİRLERİ-------------------------------------------------2 LCD MONİTÖRLERİ HAKKINDA ÖZEL NOTLAR-----------------3

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Basic Box, açık ofislerden arşivlere, evlerden yönetici ofislerine kadar birçok yerde farklı depolama gereksinimlerine etkin çözümler üretir. Bir alan içinde bölümler

Detaylı

User s Guide XA7 SERIES/XG SERIES. LCD Monitor

User s Guide XA7 SERIES/XG SERIES. LCD Monitor User s Guide XA7 SERIES/XG SERIES LCD Monitor 2005 Xerox Corporation. Her hakkı mahfuzdur. İşbu belge içinde yasal ve tüzel olarak telif hakları verilmiş, verilebilir ve ilerideki verilebilecek olan tüm

Detaylı

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU Vertu HP-1V kulak üstü kulaklık satın aldığınız için teşekkür

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı