BİLİŞİM FUARLARI DERGİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİLİŞİM FUARLARI DERGİSİ"

Transkript

1 BİLİŞİM FUARLARI DERGİSİ

2 CEBIT Dünyanın bilişim alanında en önemli etkinliklerinden birisi olan CeBIT 2015, Mart tarihleri arasında her yıl olduğu gibi Almanya'nın Hannover şehrinde gerçekleştirildi. Bu yıl etkinliğin gündemine dijital ekonomi oturdu. E-economy teması altında dijital dünyadaki gelişmeler ve yenilikler etkinliğin ana kısmını oluşturdu. Etkinliğin bir diğer önemli başlığı ise Endüstri 4.0 oldu. Dijital altyapı ve ekonomik büyümeye odaklanan bir strateji üzerine kurulan Endüstri 4.0 dördüncü endüstriyel devrim olarak görülüyor. Bilgi teknolojileri sayesinde üretimi akıllı bir hale getiren konseptte, tüm makineler, bilgiler, nesneler ve insanlar birbirine bağlanarak akıllı bir ağ ortaya çıkıyor. Böylece verimlilik en üst düzeye çıkarken maliyetlerin de en aza inmesi bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından 200 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan CeBIT 2015'de bu yıl partner ülke Çin oldu. 600'ün üzerinde Çinli şirket etkinlikte ürün ve çözümlerini ziyaretçilere sergiledi. Katılımcı şirket sayısı ise 3 bin 300'ü geçti. İstanbul hazırlıkları şimdiden başladı CeBIT 2015 dahilinde gerçekleştirilen basın toplantısında Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferences'in yeni konsepti ve hedefler açıklandı.istanbul hazırlıkları şimdiden başladı. CeBIT'te aynı zamanda thingalytics kitabının yazarı olan Software AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Dr. John Bates'le kısa bir söyleşi yapma fırsatı bulduk. Mobil cihazların sayısı ve sosyal medya kullanımının artışı ne şekilde bir etki yaratacak? "Sosyal medya ve mobil cihazlardan gelen verilerin entegrasyonu çok önemli. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda çeşitli yaklaşımlar var. Bunlardan birisi Gerçek Zamanlı Müşteri Deneyimi. Müşterinin nerede olduğu, ne gibi şeylere ilgisi olduğu, alışveriş alışkanlıkları gibi şeyleri sosyal medya paylaşımlarından anlayabilmek mümkün. Müşterilerimizin bu tarz verileri anlamlı bilgilere dönüştürebilecekleri çözümler sunuyoruz. " Kitabında ister Nesnelerin İnterneti, ister Herşeyin İnterneti, ister Verilerin İnterneti deyin sonuçta hepsi genelde aynı anlamı taşıyor diyen Bates, birçok kullanıcının artık bu teknolojileri benimsediğini ve yaygın bir şekilde kullanmaya başladığını vurguluyor ve şirketlerin dijital dünyada bu veri akışından sonuna kadar faydalanmaları gerektiğini ifade ediyor.

3 CES 2015(6-9 OCAK 2015,LAS VEGAS) USB Type-C konektörü CES'teki yerini aldı! Tersi, düzü olmayan yeni USB bağlantısı Type-C, yavaş ama emin adımlarla geliyor... Kablolar, en heyecan verici şeyler olmasalar da USB kullanıcılarına birkaç yenilik sunan Type-C konektörü, CES'te kendini gösteriyor. İlk deneyenlerin oldukça sağlam göründüğünü söylediği Type-C konektörün sunduğu avantajların başında "ters" bağlanabilmesi, bir başka deyişle tersinin veya düzünün olmaması. Bunun yanında Type-C kablosunun her iki ucu da aynı; yani micro USB'nin aksine telefonunuza küçük, PC'nize büyük bir fiş takmıyorsunuz. En son USB 3.1 standardıyla çalışan Type-C konektörü, aynı zamanda daha hızlı ve 10Gbps hızlarına ulaşabiliyor. Bu hız, UBS 3.0 standardının ve mevcut konektörlerin desteklediği hızın iki katı. Type-C'nin sunduğu bir başka önemli avantaj, 100 watt'a kadar gücü taşıyabilmesi. Bu sayede laptop gibi büyük cihazları USB üzerinden şarj etmek mümkün hale geliyor. USB Implementers Forum, CES teknoloji fuarında yeni teknolojinin iki SSD arasında veri aktarımı yaparken 800MBps hızını koruyabildiğini gösterdi. USB Implementers Forum COO'su yakında 1GBps'yi aşacaklarına inanıyor ve kablonun bulmacanın sadece bir tarafı olduğunu, cihaz ve PC üreticilerinin Type-C konektörleri ve USB 3.1 desteği için harekete geçmelerinin gerektiğini söylüyor. Tayvanlı sistem üreticisi MSI, şu sıralar CES'te USB 3.1 ve Type-C konektörlü bir oyun anakartı gösteriyor. Nokia N1 tablet de Type-C konektörünü destekleyen ilk cihazlardan olacak. Dock üreticisi DisplayLink ise Type-C ile Type-A arasındaki uyumluluğu kendi standardında gösteriyor. USB 3.1spesifikasyonu henüz tamamlanmış olsa da Implementers Forum onu daha da hızlandıracak yolları araştırmaya devam ediyor. Tayvanlı sistem üreticisi MSI, şu sıralar CES'te USB 3.1 ve Type-C konektörlü bir oyun anakartı gösteriyor. Nokia N1 tablet de Type-C konektörünü destekleyen ilk cihazlardan olacak. Dock üreticisi DisplayLink ise Type-C ile Type-A arasındaki uyumluluğu kendi standardında gösteriyor. USB 3.1spesifikasyonu henüz tamamlanmış olsa da Implementers Forum onu daha da hızlandıracak yolları araştırmaya devam ediyor.

4 Toshiba'nın CES 2015 yıldızları kalemli! Bir zamanlar burun kıvırılan stylus, CES 2015'e, Toshiba'nın yeni bombalarıyla damga vurdu! Toshiba, CES 2015'te yeni cihazlarının tanıtımını yaptı. Bu cihazlar arasında iki ToshibaEncore 2 Write tablet ve bir de Portégé Z20t Ultrabookhybrid'i bulunuyor. Encore 2 Write tabletler 10.1 ve 8 inç olmak üzere iki boyuta sahip ve Toshiba'nınWacomFeelstylus teknolojisine sahip TruPen'i ile beraber geliyor. Firma aynı zamanda, tabletlerin özel TruNote, TruCapture ve TruRecorder uygulamalarının da tanıtımını yaptı. Bu uygulamalar sırasıyla not tutmak, yazı yakalamak ve ses kaydetmek amaçlarını taşıyor. Yeni tabletler Intel Atom işlemci ile çalışıyor ve 11 saat pil ömrü, 8 megapiksel arka kamera, HD ön kamera, 64GB hafıza ve 2GB bellek sunuyor. Ayrıca microusb2.0, 128GB'a kadar microsd ve microhdmi desteğine sahipler. Tabletler Windows 8.1 ile çalışıyor ve bir yıllık Office 365 Kişisel üyeliği ile beraber geliyor. Her iki model de 11 Ocak tarihinde mağazalarda ve internet üzerinden satılmaya başlanacak inç sürümün yurtdışı fiyatı 400 dolar ve 8 inçlik sürümün yurtdışı fiyatı 350 dolar olarak belirlenmiş. Bir de HibritUltrabook! Portégé Z20t ise 2-in-1 Ultrabook ve tablet birleşimi. Ayrılabilir bir klavyeye, 12.5 inç 1080p dokunmatik ekrana ve Wacomdigitizer kaleme sahip. Cihaz Intel Core M işlemci, 8GB'a kadar bellek, 128GB, 256GB veya 512GB SSD, tablet halindeyken microhdmi, microusb ve microsd ve Ultrabook halindeyken RGB, HDMI, Ethernet ve iki USB 3.0 girişi sunuyor. Ürün tablet halindeyken 9.1 saat, klavye takılıyken 17.5 saat pil ömrüne sahip. Ve tabii ki, işletim sistemi olarak Windows 8.1 seçilmiş.

5 IC Real Tech'ten "720 derece kamera" "720 derece" kamera olur mu? CES 2015'te gördüğümüz kadarıyla evet; olur! Sanal gerçeklik yaygınlaştığında geçmişe dönüp istediğimiz yeri ziyaret etmemizi sağlayacak olan 360 derecelik kameralar, büyük önem kazanacaklar. "720 derecelik" olduğu söylenen kameralar ise birer pazarlama taktiği olmaktan ileri gitmiyorlar. IC Real Tech'inAllie serisi ise aslında hiç de fena görünmüyor. Bir çift balık-gözü kameradan faydalanan cihaz, etrafındaki her şeyin fotoğrafını çekebiliyor. Çocuklara yönelik roket şekilli, lastik gövdeli kamera 400 dolara satılırken, yetişkinlere yönelik, 300 dolarlık bir çift seçenek bulunuyor. Bu kameralardan bir tanesi kablosuyla sabitlenebilirken diğeri, entegre pille geliyor ve taşınabiliyor. Allie'lar ile 8 megapiksellik görüntüleri firmanın bulut hizmeti üzerinden yayınlayabiliyorsunuz - bu bizce kameraları diğerlerinden ayırt edecek en önemli özellik. Cihazlar, 16 saatlik en kaliteli videoyu 128GB SD kartta saklayabiliyor veya bir HTML5 player'a gömebiliyor. IC Real Tech'in 720p kamera iddiasındaki sorun ise, önünde ve arkasında balık-gözü kamerayla gelen ilk cihazın aslında bunlar olmaması. Aynı teknoloji RicohTheta'da ve 360 derecelik kameraların bazılarında kullanılıyor. Intel'den ComputeStick sürprizi! Intel, Windows 8.1'li bir PC'yi, minicik bir USB Stick'in içine sığdırmayı başardı! Intel, akıllı TV'leri bir PC'ye çevirecek yeni bir USB Stick tanıttı. ComputeStick isimli cihaz, içinde Windows 8.1 işletim sistemi bulunan minik bir PC işlevi görüyor. Intel Atom Bay Trailişelmciye, 32 GB emmc depolama ünitesine, 2 GB RAM'e, Bluetooth 4.0, b/g/n ve USB port'a sahip USB Stick monitör çıkışı için de HDMIarayüzü ile geliyor. Stick üzerinde tam versiyon Windows 8.1 bulunuyor. Böylece kullanıcılar cihaza diledikleri uygulamayı yükleyip çalıştırabiliyorlar. Aslında HDMI girişi olan herhangi bir monitöre veya televizyona bağlanarak ekranı PC'ye çeviren bu cihaza kablosuz bir klavye ve mouse seti de bağlamak mümkün. Cihazın satış fiyatı ise 149 dolar. Eğer kullanıcılar cihazı Windows 8.1 ile kullanmak istemezse, Intel ayrıca Ubuntu versiyonunu da sunuyor ve bu modelin fiyatı ise 89 dolar. Ubuntu modelinde depolama alanı 8GB, RAM ise 1 GB olarak geliyor. bukonfügirasyonlarubuntu'yu çalıştırmak için gayet yeterli oluyor.

6 HyperXPredatorPCIeSSD'ler tanıtıldı HyperX, yüksek performanslı PredatorPCIeSSD'leriniduyurdu.KingstonTechnology'nin iştiraki olan HyperX, yüksek performans tutkunları için geliştirilen yeni PredatorPCIeSSD'lerini duyurdu Uluslararası CES organizasyonunda tanıtılan yeni nesil SSD, 1400 MB/s okuma ve 1000 MB/s yazma hızıyla yüksek performans sunuyor. Şubat ayında 240 GB ve 480 GB'lık modelleri satışa sunulacak olan HyperXPredatorPCIeSSD'nin 960 GB'lık versiyonu ise, yılın ilk iki çeyreği arasında raflarda yer bulacak. Marvell 88SS9293 kontrolcüsü tabanlı PredatorPCIeSSD'yi, M.2 formunu desteklemeyen anakartlarda dahi, HHHL adaptörü sayesinde sorunsuz şekilde kullanmak mümkün. HyperXPredatorSSD'nin avantajları; Hız: PCIe bağlantısı, SATA tabanlı SSD sürücülerde yüksek hız sağlar Performans: Ultra duyarlı çoklu işlem desteği ve yüksek hız Güvenilir: Sağlam ve dayanıklı Form: M.2 formunu desteklemeyen anakartlar için adaptör desteği Garanti: 3 yıl garanti ve ücretsiz teknik servis Dell, CES 2015'te yeni modelleri tanıttı Dell'in iddialı tüketici ürünleri CES 2015'te görücüye çıktı.dell, CES 2015 Bilişim Fuarı'nda ödüllü ürünlerden oluşan en yeni tüketici elektroniği portföyünü tanıttı. XPS, Alienware, Venue, Inspiron ve monitör segmentinin en çekici örnekleri, yüksek kaliteli malzeme, şık detaylar ve en son teknolojinin kusursuz bir yansıması olarak kullanıcılara sunuldu.dell Türkiye Kategori ve Marka Müdürü Ufuk Tosun; CES'te tanıtılan Dell yenilikleri ile ilgili olarak; "Yeni ürünlerimiz, tüketicilerin yalnızca Dell'de bulabilecekleri stil, içerik ve yazılım çözümleriyle bütün kategorilerde çıtayı yükseltiyor. Dell; oyun tutkunları, sürekli seyahat eden teknoloji meraklıları ve günlük kullanımda güncel teknolojiyi tercih edenler için en göz alıcı özelliklere sahip ürünleri bir arada sunuyor" dedi. Dell XPS 13 ve 15 Dell XPS 13, yaşattığı ekran deneyimiyle öne çıkan benzersiz bir kompakt dizüstü bilgisayar. Uzun pil ömrü ile de dikkat çeken XPS 13, aynı zamanda 11 inç'lik dizüstü bilgisayarlarla aynı boyuttaki tasarımıyla, dünyanın en küçük 13 inç'lik dizüstü bilgisayarı olma özelliğine sahip. Windows 8,1'le gelen XPS 13, sınıfındaki en iyi performans için özel geliştirildi. Tek şarjla 15 saat çalışabilen cihaz, 5,7 milyon piksellik UltraSharpQuad HD+ çözünürlüğe sahip. Filmleri ve sunumları göz alıcı renkler ve keskin detaylarla ekrana getiren XPS 13'ün, beşinci nesil Intel Core işlemcisi ve SSD bellek sistemi, yüksek performansa katkı sağlıyor. Dışardayken de kolayca erişim sağlayabileceğiniz cihaz, 1,18 kg'lık ağırlığa sahip. Bir diğer Dell yeniliği olan XPS 15 ise UltraSharp 4K Ultra HD dokunmatik ekranıyla, görsel alandaki beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 8 milyon pikselin üzerinde çözünürlüğe sahip olan 4K Ultra HD ekran, aynı zamanda günümüzde 15 inç'lik dizüstü bilgisayarlarda mevcut olan en yüksek çözünürlük değerini sunuyor. Zengin, doygun renkleri ve çarpıcı parlaklığı sayesinde kullanıcıların içeriklerini en iyi şekilde görüntülemesini sağlayan XPS 15, multimedya tutkunları için baştan çıkarıcı bir seçenek.

7 Samsung yeni monitör ve ekranları tanıttı Samsung, CES 2015'te yeni kavisli monitörlerini ve bilgi ekranlarını resmi olarak tanıttı! SamsungElectronics, Curved monitör ve SMART LED Signage Profesyonel görüntüleme sistemleri dâhil bütün ekranlarını LasVegas'ta yapılan 2015 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) sergiliyor. SamsungElectronics'te Visual Display Business Kıdemli Başkan Yardımcısı Seok-Gi Kim, "2015 CES'de, ekran inovasyonu ve tasarımı konusunda Samsung'un üstlendiği dönüştürücü ve öncü rolü göstereceğiz. Her türlü kullanım alanına tam uyum sağlayan, tüketici ve iş odaklı ekranlar sayesinde kullanıcıların yeni imkânlar keşfetmesini sağlamak istiyoruz" dedi. Yeni Curved monitörleri, göz yapısının doğal kavisini yansıtan ekranları sayesinde rahat bir izleme deneyimi yaşanmasını sağlıyor. Ürün gamında, ultra geniş 21:9 görüntüleme oranına sahip 29 ve 34 inçlik SE790C ve 32 inçlik SE590C de var. 24 ve 27 inçlik SE510C ve televizyona bağlanmaya hazır 27 inçlik TD590C'nin yanı sıra bu temel monitör modelleri, daha canlı bir izleme deneyimi yaşatıyor. Curved Monitörler mart ayı itibariyle Türkiye'de satışa sunulacak. SMART ekranlar En yeni ekranlar, SMART Ofis alanı, SMART Hotel alanı, SMART Restoran alanı ve SMART LED Signage alanı olmak üzere dört alanda sergileniyor. SMART Office alanında, UHD ve Curved monitörleri şık bir ofis ortamında teşhir edilecek. SMART Hotel alanında, otel televizyonlarının çeşitli teknolojik ürünlere kablosuz olarak bağlanmasını sağlayan oda içi kontrol sistemleri gibi geliştirilmiş bağlantı imkânları denenebilecek. SMART Restaurant alanında, küçük ve orta ölçekli işletmeler için geliştirilmiş, ikinci nesil SMART Signage televizyonlar kullanılacak; böylece profesyonel görüntüleme sistemlerinin bir şirketin sunduğu ürün ve hizmetleri tanıtmakta ne kadar etkili olabileceği gösterilecek. Samsung aynı zamanda, mevcut profesyonel ekranlarla kullanılabilen ve en üst düzey modern deneyim sağlayan güncellenmiş yazılımların da lansmanını yapacak. Bir deneyim kısmının da bulunduğu bu alanda, ziyaretçiler dijital menüler oluşturabilecek ve yeni SMART Signage çözümlerini deneyebilecek. SMART LED Signage alanında, ekran kalitesi daha yüksek ve çerçevesiz olan, tamamen müşterilerin tercihlerine göre ayarlanabilen bir tasarım tanıtılacak. SMART LED Signage alanında, uzunluğu 2,7 metre, genişliği 1 metre olan ve 12 modül (6x2 ekran) içeren, sektörün önde gelen bilgi ekranı teşhir edilecek. Bu ekran, 1,4 mm piksel aralığı ile sektördeki en küçük piksel aralığına sahip. Fuar sırasında, AMD FreeSync uyumlu UE590 ve UE850 UHD monitörleri de Kuzey Amerika'da ilk defa tanıtılacak. Bu monitörlerin duyurusu, geçen Kasım ayında AMD ile yapılan teknik işbirliği sonucu yapılmıştı.

8 "Süper telefon" CES'te tanıtıldı! "Süper telefon" olarak anılan 320 GB'lık Saygus V2 cep telefonu, CES 2015'te tanıtıldı. Her ne kadar eskisine nazaran büyük yenilikler getirseler de artık teknoloji devlerinden benzer cep telefonu modelleri görmeye alıştığımızı kabul edebiliriz. Geçtiğimiz yıl bu sıradanlığı bir parça değiştiren cep telefonu OnePlusOne, büyük heyecan yaratmıştı hatırlarsanız. Bu defa da CES'te ortaya çıkan bu cep telefonu büyük yankı uyandırdı. "Süper akıllı telefon" olarak anılan Saygus V2, CES'te tanıtıldı. Saygus V2 aslında pek çok açıdan teknoloji devlerinin amiral gemisi cep telefonlarını andırıyor. Ancak onu "süper" yapan özellik fazlasıyla geniş olan depolama kapasitesi. Halihazırda 64 GB'lık dahili depolama alanıyla sunulan Saygus V2, üzerinde çift microsd kart girişine yer veriyor. Her iki slot da 128 GB'lık destek gösteriyor. Böylece toplamda 320 GB depolama kapasitesine sahip olmanız sağlanıyor. Saygus V2'nin bu yıl ilk çeyrekte satışa sunulması bekleniyor. Saygus V2'nin diğer özellikleri ise şöyle; İşletim Sistemi:Android Ekran: 5 inç (1920x1080) 445ppi LCD İşlemci:QualcommSnapdragon GHz Grafik İşlemci:Adreno 330 RAM: 3 GB Dahili Hafıza: 64 GB Genişletilebilir Hafıza: 2 x microsd kart (256 GB toplam kapasite) Kamera: 13 megapiksel (ön), 21 megapiksel (arka) Batarya: 3100 mah Su Koruması: Var (IP67) Bağlantılar:microUSB, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.0, NFC, GPS Boyutlar: 67 x 137 x 9.7 mm Ağırlık: 141 gr. Kingston'dan "bulutta" dolaşan USB bellek Bulutların üzerinde dolaşan USB bellek ile verileriniz her zaman güvende. KingstonTechnology'nin Flash bellek şirketi olan KingstonDigitalInc., 2015 Uluslararası CES fuarında kişisel bilgileri koruyan DataTravelerLocker+ G3 (DTLPG3) USB 3.0 Flash bellek modeline bulut yedekleme özelliğinin eklendiğini duyurdu. Donanım tabanlı şifreleme, parola koruma ve USB 3.0 standartlarında veri transfer hızı sunan DTLPG3 kişisel verilerinizi güvende tutmanın hızlı ve güvenli yollarından birini sunuyor. DataTravelerLocker+ G3'ü tercih eden kullanıcılar artık verilerini kendi tercih ettikleri, Google DriveTM, Microsoft OneDrive, Amazon S3, Dropbox veya Box gibi bulut depolama hizmetlerine ClevXTMUSBtoCLOUDTM yazılımı sayesinde yedekleyebilecekler. Kingston ve ClevX daha önce 2012 yılında, kurumsal kullanıcılar geliştirilen, zararlı yazılımlara karşı

9 koruma sağlayan, şifreli bir USB bellek modeli için beraber çalışmışlardı. DTLPG3'ün bulut depolama hizmetlerine yedekleme yapma özelliği sayesinde kullanıcılar belleklerinin kaybolması halinde bile kişisel verilerini kaybetmiyor. "Hızlı ve güvenli USB Flash belleklerimizde bulut yedeklemeimkanı sunmaktan heyecan duyuyoruz." şeklinde konuşan Kingston Flash Bölümü Müdürü KenCampbell, "DataTravelerLocker+ G3 kolay kullanımı ve dayanıklı yapısının yanı sıra kişisel verilerinizin her zaman yanınızda ve güvenli şekilde saklanmasını sağlıyor." ifadelerini kullandı. DataTravelerLocker+ G3 8GB, 16GB, 32GB ve 64GB kapasitle seçenekleri ve 5 yıl garantiye sahip. Kingston'dan "bulutta" dolaşan USB bellek Bulutların üzerinde dolaşan USB bellek ile verileriniz her zaman güvende. KingstonTechnology'nin Flash bellek şirketi olan KingstonDigitalInc., 2015 Uluslararası CES fuarında kişisel bilgileri koruyan DataTravelerLocker+ G3 (DTLPG3) USB 3.0 Flash bellek modeline bulut yedekleme özelliğinin eklendiğini duyurdu. Donanım tabanlı şifreleme, parola koruma ve USB 3.0 standartlarında veri transfer hızı sunan DTLPG3 kişisel verilerinizi güvende tutmanın hızlı ve güvenli yollarından birini sunuyor. DataTravelerLocker+ G3'ü tercih eden kullanıcılar artık verilerini kendi tercih ettikleri, Google DriveTM, Microsoft OneDrive, Amazon S3, Dropbox veya Box gibi bulut depolama hizmetlerine ClevXTMUSBtoCLOUDTM yazılımı sayesinde yedekleyebilecekler. Kingston ve ClevX daha önce 2012 yılında, kurumsal kullanıcılar geliştirilen, zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan, şifreli bir USB bellek modeli için beraber çalışmışlardı. DTLPG3'ün bulut depolama hizmetlerine yedekleme yapma özelliği sayesinde kullanıcılar belleklerinin kaybolması halinde bile kişisel verilerini kaybetmiyor. "Hızlı ve güvenli USB Flash belleklerimizde bulut yedeklemeimkanı sunmaktan heyecan duyuyoruz." şeklinde konuşan Kingston Flash Bölümü Müdürü KenCampbell, "DataTravelerLocker+ G3 kolay kullanımı ve dayanıklı yapısının yanı sıra kişisel verilerinizin her zaman yanınızda ve güvenli şekilde saklanmasını sağlıyor." ifadelerini kullandı. DataTravelerLocker+ G3 8GB, 16GB, 32GB ve 64GB kapasitle seçenekleri ve 5 yıl garantiye sahip.

10 MWC 2015(2-5 MART 2015,BARCELONA-İSPANYA) Barcelona'da 2-5 Mart arası düzenlenen Mobile World Congress Barcelona'da düzenlenen MWC 2015, yine teknoloji ve mobil dünyaya damgasını vurdu. Heyecan 1 Mart'ta başladı! 2-5 Mart arası düzenlenen MWC 2015 fuarından önce Samsung ve HTC'nin merakla beklenen etkinlikleri yapıldı. Piyasanın en iddialı 3 akıllı telefonunun tanıtıldığı etkinliklerde SamsungGalaxy S6, Galaxy S6 Edge ve HTC One M9 modelleri görücüye çıktı.

11 Samsung Pay Ne Zaman Kullanılacak? Samsung'un akıllı telefonu kredi kartı gibi kullanmayı sağlayan hizmeti Samsung Pay, MWC 2015'te duyurulmuştu. Peki, Samsung Pay ne zaman kullanıma sunulacak? İşte detaylar. Akıllı telefonları ödeme aracı olarak kullanmak, son dönemin gelişen teknolojileri arasında yer alıyor. Bu alanda ilk çalışmayı yapan Apple ise, kendi mobil ödeme sistemi olan Apple Pay'i bir süredir kullanıma sunmuş durumda. Apple'a ilk ciddi rakip olan Samsung ise, kendi ödeme sistemini geliştirmek için hali hazırda bir ödeme sistemi markası olan LoopPay'i satın almıştı. Loop Pay satın alması sonrası yürtülen çalışmalarla birlikte belli bir aşamaya gelen Samsung, kendi mobil ödeme sistemi olansamsungpay'i, hatırlayacağınız üzere MWC 2015 öncesi gerçekleşen GalaxyUnpacked etkinliğinde tanıtmıştı. Tanıtıldıktan sonra ne zaman kullanıma sunulacağı merak edilen Samsung Pay hakkında, uzun zamandır beklenen açıklama nihayet yapıldı. 2015'in ikinci yarısında kullanıma sunulacak Samsung yetkililerindenjin-young, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada,samsung Pay için tarih verdi. Belirtilene göre 2015 yılının ikinci yarısından itibaren kullanılacaksamsungpay'i, ilk olarak Güney Kore ve Amerika'daki Samsung kullanıcıları deneyecekler. Açıklamasında farklı ülkelerde farklı zamanlarda kullanıma sunulacağı söylenensamsungpay'intürkiye'ye ne zaman geleceği bilinmiyor. Bakalım Samsung'un ödeme sistemi, beklenen başarıyı yakalayabilecek mi?

12 Nokia 2016'da Geri Dönüyor! Bir dönemin en büyük mobil cihaz üreticisi olan Nokia, 2016 yılında geri dönüyor. İşte Nokia yöneticilerinden gelen açıklama ve Nokia cephesindeki son gelişmeler. Bir dönemin en büyük mobil cihaz üreticisi olan Nokia, pek çok haberimizden hatırlayacağınız gibi önemli bölümlerini Microsoft'a sattıktan sonra akıllı telefon pazarından çekilmişti. ::İddia Nokia tarafından yalanlandı. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz... Aylar boyu önemli gelişmelerin olmadığı Nokia, yine haberlerimizden ve MWC 2015'te yaptığımız ön incelemeden hatırlayacağınız gibi Nokia N1 adlı android tabletini duyurmuştu. Nokia, 2016 Yılında geri dönüyor! Saatler önceyse Nokia'nın yöneticilerinden bir açıklama geldi ve markanın 2016 yılında akıllı telefon pazarına döneceği doğrulandı. Çin'de yapılan bir röportajda konuşan Nokia yöneticisi Mike Wang, 2016 yılında akıllı telefon üretebileceklerini ve üretimde Çin'deki fabrikaların kullanılabileceğini belirtti. Muhtemelen ilk adımda Nokia N1 tabletin üretimindekine benzer bir yol izleyecek Nokia'nın, pazara nasıl bir giriş yapacağı çok merak ediliyor. Zira son dönemde akıllı telefon pazarında yer bulmaya çalışan pek çok marka, uygun fiyatlı cihazlar üreterek karşımıza çıkıyor. Nokia ise muhtemelen Nokia N1'de yaptığı gibi çok kaliteli ürünler üretecek ve bunları şu anda popüler olan Apple, Samsung, LG, HTC gibi markalara benzer fiyatlar ile satacak.

13 Samsung Yuvarlak Gear Modelini Onayladı Akıllı saat pazarındaki en güçlü markalardan Samsung, yeni nesil akıllı saatinin yuvarlak ekranlı olacağını doğruladı. İşte yuvarlak ekranlı Samsung Gear modelinden ilk bilgiler. Akıllı saat pazarının en heyecanlı yılı olmasını beklediğimiz 2015 yılında, şimdiden pek çok akıllı saat gördük ve ilerleyen dönemde de görmeye devam edeceğiz. Akıllı saat pazarındaki en büyük markalardan olan Samsung ise, bu yıl henüz önemli bir giyilebilir cihaz duyurusu gerçekleştirmedi başından beri pek çok ürününü tanıtan marka, yakında uzun zamandır beklediğimiz giyilebilir cihaz duyurularını da gerçekleştirecek. Yuvarlak ekran onaylandı Uzun zaman önce yaptığımız haberlerde Orbis kod adlı yuvarlak ekranlı birsamsung Gear modelinin geliştirildiğini öğrendiğimiz Samsung, yeni akıllı saatini tanıtmaya hazırlanıyor. ::SamsungOrbisMWC'de Tanıtılabilir! BugünSamsung'un yayınladığı yeni GearSDK'sı da yuvarlak ekranlı Gear modelinin geleceğini doğrular nitelikte. Rekabet çok fazla! Geçmiş sızıntılar nedeniyle Gear A olarak adlandırılması beklenen akıllı saatin nasıl bir tasarımla geleceği çok merak ediliyor. Metal kasa ve değiştirilebilir kayış ile geleceği tahmin edilen akıllı saat, özellikle Apple Watch ve LG Watch Urbane modelleri ile rekabet edecek. Ayrıca ilerleyen dönemde duyurulacak 2. nesil Motorola Moto 360 modeliyle de rekabet edebilir. Şimdilik özellikleri bilinmeyen akıllı saat, önümüzdeki aylarda duyurulabilir. Biz de yeni Gear modelini merakla bekliyoruz. Bakalım Samsung, yeni akıllı saati ile Apple Watch ve LG Watch Urbane'in önüne geçebilmeyi başarabilecek mi?

14 30 Gün Pil Ömrü Sunan Akıllı Saat İngiltere merkezli yeni akıllı saat üreticisi Vector, akıllı saati VectorWatch'un bir tam dolum ile 30 gün pil ömrü sunduğunu iddia ediyor. İşte Vector Watch hakkında detaylar. Akıllı saat pazarı 2014 yılında önemli adımlar atmasına karşın, sektörün bu yıl zirveye ulaşması bekleniyor. Zira pek çok marka bu yıl en iyi akıllı saatlerini duyuracak, geçen yıl yapılan hatalar büyük oranda azalacak. Örneğin geçtiğimiz haftalarda ilk akıllı saati Apple Watch'u tanıtan Apple, başarılı özellikler sunmasına karşın fiyat ve pil ömrü nedeniyle biraz eleştiri almıştı. Ayrıca tasarım ile dikkat çeken Huawei ve LG markaları da, MWC 2015'te en yeni akıllı saatlerini tanıttılar. Ancak bu saatler de şık tasarımlarına karşın beklenen pil ömrünü sunamıyordu. Şimdilik Samsung ve Motorola, yeni akıllı saatlerini tanıtmamışken, adını daha önce duymadığımız bir marka, hem fiyat hem de pil ömrü ile bu yılın en iyi akıllı saati olmaya aday modelini tanıttı. Aranan özellikler, VectorWatch'ta! İngiltere merkezlivector'un duyurduğuvector Watch, 30 gün pil ömrü, yuvarlak ekran, şık tasarım ve 199 dolar ile 349 dolar arasındaki fiyat seçenekleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

15 Ekran çerçevesi biraz büyük olmasına karşın şık tasarımı ile muhtemelen bu ayrıntısı önemsenmeyecek akıllı saat, şimdilik kesinleşmemiş olsa da, söylenenlere göre hem Android, hem ios hem de Windows Phone cihazları destekleyecek. E-ink ekran ile çalışan, bildirim gösterme, titreşim gönderme ve üçüncü parti uygulama geliştirilebileceği söylenen akıllı saat büyük başarı kazanacak gibi görünüyor. Ayrıca ana ekranı da mobil uygulaması ile kolayca kişiselleştirilebilen akıllı saatin ekranına, kendi isminizi eklemeniz de mümkün. Şu an için bir akıllı saatte aranan tüm özelliklerin bir arada olduğu görülen VectorWatch'un, ön siparişleri başlamasına karşın ve hangi ülkelere satışların yapıldığı bilinmiyor.

16 Amazon Appstore 400 Bine Yaklaştı Apple ınappstore ve Google ın Google Play in yakalamaya niyeti var mı bilinmez ama Amazon Appstore daki gelişim olağanüstü İşte MWC 15 kapsamında paylaşılan detaylar Amazon un Kindle ürün hattı ve Fire OS işletim sistemli Fire Phone unun uygulama mağazası Amazon Appstore da yer alan uygulama sayısı yaklaşık bir değer şeklinde, İspanya'da düzenlenen Mobile World Congress 2015 kapsamında açıklandı. Buna göre genç uygulama mağazasında 400 bine yakın mobil uygulama yer alıyor. Bu rakam, 500 binin üzerinde uygulama sayısına ulaşan Windows Phone un üçüncülük koltuğunun tehlikede olduğunu da göstergesi. Ancak AppStore ve Google Play e yetişmek için Amazon un daha uzun bir yolu var Amazon Appstore sözcüsünün açıklaması, 4 yaşındaki uygulama mağazasının ulaştığı noktayı gözler önüne sererken övgüyü de hak ediyor. Konuya ilişkin bir diğer detay da Amazon Appstore un geçtiğimiz sonbahar döneminde yapılan bir açıklamada 300 bin uygulama sayısına ulaştığının açıklanmasıydı. Bu durumda uygulama mağazasının son dönemde önemli bir atak yaptığı da ortaya çıkıyor. Apple ınappstore ve Google ın Google Play mağazalarının 1 milyonun üzerinde uygulama sayısına sahip olduğu düşünülürse genel olarak mobil platform uyumlu uygulama sayılarının 3 milyonu aştığı da dikkat çekiyor.

17 HuaweiCarFi ile Otomobillerde İnternet Keyfi Otomobil başta olmak üzere irili ufaklı tüm taşıtlara mobil data ve wireless bağlantı imkanı getiren HuaweiCarFi modelini, MWC 15'te sizler için inceledik. Günümüzde hızla gelişen teknoloji, mobil cihazlarla beraber cebimize girmiş ve son yıllarda tüm kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmişti. Artık internetin olmadığı bir yere gittiğimizde, elimiz boş boş masadaki ya da cebimizdeki akıllı telefonlara gidiyor ve bir şey yapmadan tekrar yerine bırakıyoruz. Yani akıllı cihazlar, internetsiz hiç bir şeye benzemiyor! Hızla artan internete ulaşma ihtiyacı otomobiller başta olmak üzere küçük büyük pek çok araç için maksimum seviyede. Ailecek bir geziye gidiyorsunuz. Araba içerisinde Wireless modem fena mı olurdu? Grup olarak minibus kiraladınız tatile gidiyorsunuz. İçerisinde Wireless modem olsa fena mı olurdu? HuaweiCarFi Huawei bunu sadece otomobillerin çakmaklığına takabileceğiniz bir hale getirmiş ve bizlere sunuyor. HuaweiCarFi'ı çakmaklığa taktığınızda, LTE Cat 4 destekli 150 Mbps'e kadar mobil dataya ulaşabiliyorsunuz. Bu ulaştığınız mobil datayı da Wireless ile dağıtabiliyorsunuz.

18 WP 8.1'e Bluetooth Klavye Desteği! Microsoft, WP kullanıcılarının uzun süredir beklediği bluetooth klavye desteğini Update 2'de sunmaya hazırlanıyor. Şirket, yeni katlanabilir bluetooth klavyesini de MWC 2015'te tanıttı. Yeni işletim sistemi Windows 10 ile tüm sürümleri tek çatı altında toplamaya hazırlanan Microsoft, hali hazırda kullanılan Windows Phone 8.1 sürümünü de desteklemeyi sürdürüyor. Habere göre, WP 8.1 için yayınlanacak Update 2 ile birlikte Windows Phone'larabluetooth klavye desteği sağlanacak. Microsoft katlanabilir klavyesini tanıttı Windows Phone'dabluetooth harici klavyelerin desteklenmemesi kullanıcılar tarafından eleştirilen bir konu olarak dikkat çekiyordu. Mobil Dünya Kongresi 2015 kapsamında katlanabilir klavyesini tanıtan Microsoft, bu alandaki ilk işareti de vermiş oldu. Mobilite ön planda Katlanabilir klavye tanıtılmasından kısa bir süre sonra Windows Phone 8.1 için bluetooth klavye desteğinin duyurulması da kullanıcıları sevidirdi. Microsoft'un klavyesinin çapraz platformda kullanılabilmesi ve boyutlarıyla mobiletileyi artırması da cihazın artıları arasında.

19 İşte Yılın En İyi Mobil Cihazları GSMA, bu yıl gerçekleşen Mobile World Congress 2015 etkinliğinde yılın en iyi mobil cihazlarını açıkladı. İşte GSMA'nın belirlediği yılın en iyi mobil cihazları. Mobile World Congress 2015, tüm hızıyla devam ederken etkinliğin başındaki GSMA, bu yıl 20. defa Küresel Mobil Ödüllerini dağıttı. Küresel Mobil Ödüllerini kazanan mobil cihaz üreticileri, LG, Motorola, Microsoft ve Apple oldu. Çok fazla detaya inerek incelememiş olsakta çok beğendiğimizlg'nin son amiral gemisi LG G3 ve Apple'ın son akıllı telefonu iphone 6, yılın en iyi akıllı telefonları seçildiler. Etkinliğin yıldızı olan marka ise Motorola oldu. Motorola hem en uygun fiyatlı akıllı telefon kategorisinde Moto Eile, hem de en iyi giyilebilir mobil teknoloji kategorisinde Moto 360 ile, iki ödül birden aldı. En iyi mobil tablet kategorisinde ise Microsoft'un ülkemize gelmeyen güçlü tabletisurface Pro 3, ödüle layık görüldü. Etkinlikte yılın en iyi mobil oyunu Asphalt 8: Airborne, genel kategoride en iyi uygulama IFTTT olarak belirlendi. Ayrıca en iyi mobil güvenlik çözümünde de,samsung'un KNOX hizmeti ödül almaya hak kazandı.

20 Projeksiyonlu Tablet Lenovo Yoga 2 Pro Lenovo'nun 13 inç boyutunda Intel'in yeni nesil Atom işlemcisini kullanan ayrıca dahili bir projeksiyon ünitesiyle fark yaratan tableti Yoga 2 Pro'yu değerlendirdik. Lenovo'nunCES 2015'te tanıttığı tabletini MWC 2015'te sizler için görüntüledik. 50 inçe kadar görüntüyü duvara yansıtabilen tablet, JBL tabanlı ses sistemiyle ve üst seviye özellikleriyle dikkat çekiyor. İnadına Yerli, İnadına Barcelona da! Mobil Dünya Kongresi nde yer alan yerli markalarımızdan Vestel, uygun fiyatlı yeni modellerini duyurdu. Vestel, Venus 2 adını verdiği yeni modeliyle daha performanslı bir telefon üretmek için kolları sıvadı. Mobil Dünya Kongresi nde yeni ürünlerini sergileyen Vestel, uygun fiyatlı telefonlarında çıtayı yükselterek daha performanslı telefonlar için kolları sıvamış durumda. Vestel Venus 2 olarak adlandırılacak yeni model, Full HD çözünürlüğe sahip olacak ve pil, kamera, aksesuar gibi kullanıcıların özellikle ilgilendiği bazı yetenekler, var olan modellere göre daha da iyileştirilecek.

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

Ethernet üzerinden Güç ile tek kabloyla kolay kurulum

Ethernet üzerinden Güç ile tek kabloyla kolay kurulum 10" (10,1" izlenebilir) All-in-One Dokunmatik Dijital E-Poster EP1042T Konferans ve toplantı düzenleme çözümü olarak tasarlanan 10" (10,11 izlenebilir) all-in-one interaktif dijital e-poster ViewSonic

Detaylı

Daha Fazlasını İsteyin

Daha Fazlasını İsteyin Daha Fazlasını İsteyin Hızlı ve güvenilir mono lazer yazıcı serisi. İşiniz için en akıllı çözüm. YAZICI FOTOKOPİ TARAYICI FAKS KABLOSUZ AĞ www.brother.com.tr İşiniz için her dakikanın değerli olduğunun

Detaylı

etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet TAB 2 A10-70 etailer Kit'e Dahil Varlıklar PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı Ürün ve yaşam tarzı Görüntüleri

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4.

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4. Yıldırım Bilişim - 2014 1.Baskı Çözümleri: 1.Baskı Ürünleri 1.1. Faks Cihazları 1.2. Fotokopi Cihazları 1.3. Tarayıcılar 1.4. Yazıcılar 2. Bilgisayar Bileşenleri: 2.1. Anakartlar 2.2. Bellekler 2.3. Ekran

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet)

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) 1) İşlemci : En az 2.3 GHz 6 MB paylaşımlı L3 önbelleğe sahip, Intel Core i7 işlemci (3.5 GHz'e kadar Turbo Boost) olmadır. 2) Ram : En az 16 GB 1600 MHz DDR3L

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

VDI Client Cihazlar. Geleceğin Sanallaştırma Çözümlerini Bugüne Taşıyor

VDI Client Cihazlar. Geleceğin Sanallaştırma Çözümlerini Bugüne Taşıyor VDI Cihazlar Geleceğin Sanallaştırma Çözümlerini Bugüne Taşıyor Geniş VDI Ürün Ailesi ViewSonic, bulut bilişim altyapısı ile uyumlu tamamen monitör içine entegre edilmiş veya harici olarak kullanılabilen

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11 Geçtiğimiz haftalarda oyuncular için belli fiyat aralıklarına göre sıraladığımız işlemci, ekran kartı ve anakarttan sonra şimdi de bizlere göre fiyatlarına göre en iyi 10 oyun amaçlı notebook'u belirliyoruz.

Detaylı

Genel Bakış. 22" Hepsi Bir Arada Android Monitör

Genel Bakış. 22 Hepsi Bir Arada Android Monitör 22" Hepsi Bir Arada Android Monitör Genel Bakış ViewSonic in VSD221, Hepsi Bir Arada tasarımına, ayarlanabilir kitap standı ayaklığına, Google Play Store'a ve binlerce android uygulamasına erişim içeren

Detaylı

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T47 PC, güçlü Intel J1900 2GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard işletim sistemi kullanır. SC-T47, Citrix ICA/HDX, VMware PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak ağ protokollerinin

Detaylı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı ve 30.000 saat lamba

Detaylı

Üniversal Takma Birimi, USB Type-C

Üniversal Takma Birimi, USB Type-C Üniversal Takma Birimi, USB Type-C Kullanma Kılavuzu DA-70863 1. GİRİŞ Digitus tam fonksiyonel üniversal takma birimi, USB tip C tam donanımlı bir çalışma alanı oluşturmanız için size her şeyi sunuyor.

Detaylı

Kerem FIRAT Elektrik-Elektronik Müh.

Kerem FIRAT Elektrik-Elektronik Müh. Kerem FIRAT Elektrik-Elektronik Müh. 4.5G TEKNOLOJİSİ 4.5G/LTE ADVANCED MOBİL CİHAZLAR Mobil İletişim Teknolojisi 2G Teknolojisi GSM/GPRS, EDGE 3G Teknolojisi WCDMA/UMTS, HSPA+ 4G Teknolojisi LTE 4.5G

Detaylı

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması Samsung Galaxy S3 ve Karşılaştırması Samsung Galaxy S 3 Genel Özellikler Ağırlık 133 Gr 140 Gr Genişlik 70.6 mm 58.6 mm Yükseklik 136.6 mm 115.2 mm Kalınlık 8.6 mm 9.3 mm Şebeke frekansı GSM850 - GSM900

Detaylı

22 inç Akıllı Monitör

22 inç Akıllı Monitör 22 inç Akıllı Monitör 22" Hepsi Bir Arada Android Monitör Genel Bakış ViewSonic in VSD221, Hepsi Bir Arada tasarımına, ayarlanabilir kitap standı ayaklığına, Google Play Store'a ve binlerce android uygulamasına

Detaylı

Tecrübemizi. Paylaşıyoruz ÜRÜN KATALOĞU

Tecrübemizi. Paylaşıyoruz ÜRÜN KATALOĞU Tecrübemizi Paylaşıyoruz ÜRÜN KATALOĞU Tecrübemizi Paylaşıyoruz Tecrübemizi Paylaşıyoruz Endüstriyel mobil ürün gamımızla; ürün takibini, gerçek zamanlı izlenebilirliği, kusursuz iş akışını ve en düşük

Detaylı

Pico projektörler Spor & Outdoor Kameralar Air2U Bluetooth Hoparlörler Araç Kameraları Grafik Tablet & Akıllı Kalemler Aksesuarlar

Pico projektörler Spor & Outdoor Kameralar Air2U Bluetooth Hoparlörler Araç Kameraları Grafik Tablet & Akıllı Kalemler Aksesuarlar - Dünyanın En ince ve kendinden bataryalı Projeksiyon Cihazıdır. - 2013 Yılı Reddot Dizayn Ödülünün Sahibidir. - Dahili MHL kablo ile Samsung, HTC, LG Akıllı Cihazı Tak ve Çalıştır. - HDMI Kablosu ile

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar Yılmaz DEMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ Ünitelerimiz

Detaylı

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon!

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO Serisi QUATRO UHD+ QUATRO UHD z Seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! QUATRO UHD+ Neden? Çünkü QUATRO UHD+

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

JAVA MOBIL UYGULAMALAR

JAVA MOBIL UYGULAMALAR JAVA MOBIL UYGULAMALAR Ahmet JAMEKOV Nevruz AGAYEV Orazmurat AVGANOV 1 MOBİL TEKNOLOJİ NEDIR? Bireylerin hareket halindeyken bile bilgiye erişebilmesini ve bu bilgilerle ilgili işlem yapabilmesini mümkün

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

Güncel Kurumsal Fiyat Listesi MİNİtek Teknoloji Ürün ve Çöz. Telek. Tic. Ltd. Şti.

Güncel Kurumsal Fiyat Listesi MİNİtek Teknoloji Ürün ve Çöz. Telek. Tic. Ltd. Şti. MİNİtek Teknoloji Ürün ve Çöz. Telek. Tic. Ltd. Şti. Tel: (212) 267 4011-18 (212) 267 4454 (212) 267 4018 info@minitek.com.tr proje@minitek.com.tr Fax (212) 267 4009 2 Nisan 2013 Sizin için Seçtiklerimiz:

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Üniversal Takma Birimi, USB Tip C

Üniversal Takma Birimi, USB Tip C Üniversal Takma Birimi, USB Tip C Kullanma Kılavuzu DA-70861 1. GİRİŞ Digitus tam fonksiyonel üniversal takma birimi, USB tip C tam donanımlı bir çalışma alanı oluşturmanız için size her şeyi sunuyor.

Detaylı

PLED-W800. Genel Bakış. WXGA Ultra Hafif Taşınabilir LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W800. Genel Bakış. WXGA Ultra Hafif Taşınabilir LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W800, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 800Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı, güç verebilen USB

Detaylı

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler ViewSync Kablosuz Sunum Adaptörü ViewSync ViewStick 2 ViewSonic ViewSync ViewStick 2 kablosuz sunum ağ geçit adaptörü sahip olduğu HDMI/MHL arayüzü ile içeriklerinizi kolayca kablosuz olarak aktarabilirsiniz.

Detaylı

Profesyonel AV Sistemleri. Akıllı Sınıf Sistemleri

Profesyonel AV Sistemleri. Akıllı Sınıf Sistemleri Profesyonel AV Sistemleri Akıllı Sınıf Sistemleri Profesyonel AV Sistemleri Akıllı Kürsü Temas Akıllı Kürsüler Dijital Dünya'da ki Rehberiniz Temas Teknoloji'nin Profesyonel AV piyasasındaki hedefleri

Detaylı

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü BAŞLIK ALANI Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Her Yerden Ulaşılabilir Servislerle Yeni Bir Dünya TARIM Mobil Cihazlar Başrolde (Milyon Adet) 1.500 1.000 500 Akıllı Telefonlar Tabletler Bilgisayar

Detaylı

MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor

MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor Hibrit cihazlar, iş amaçlı dizüstü bilgisayarların Avrupa daki egemenliğini tehdit ediyor Tabletlerin mobil çalışma biçimini

Detaylı

22" 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör. Genel Bakış. En sevdiğiniz uygulamalara erişim sunarak Windows 8 Uyumluluğu

22 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör. Genel Bakış. En sevdiğiniz uygulamalara erişim sunarak Windows 8 Uyumluluğu 22" 10 Parmak Dokunmatik, MHL sertifikalı Full HD Ekran 22" 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör Genel Bakış ViewSonic TD2240 10 parmak dokunmatik ekran 1920 x 1080 Full HD çözünürlük

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU TEKNOLOJİDE LİDER,YENİLİKTE ÖNCÜ TOSHIBA DAN ÜSTÜN NİTELİKLİ ÜRÜNLER... www.toshibatr.com. Dokunmatik Ekran - Alüminyum Gövde

ÜRÜN KATALOĞU TEKNOLOJİDE LİDER,YENİLİKTE ÖNCÜ TOSHIBA DAN ÜSTÜN NİTELİKLİ ÜRÜNLER... www.toshibatr.com. Dokunmatik Ekran - Alüminyum Gövde Göz alıcı ve akıllı 4'üncü nesil Intel Core i5 işlemcilerle ÜRÜN KATALOĞU TEKNOLOJİDE LİDER,YENİLİKTE ÖNCÜ TOSHIBA DAN ÜSTÜN NİTELİKLİ ÜRÜNLER... 8 GB (4 GB + 4 GB) DDR3 RAM (1600 MHz) - Max. 16 GB 15.6"

Detaylı

e-perakende Dinamikleri

e-perakende Dinamikleri e-perakende Dinamikleri Haziran 2015 Her ay 5 milyon alışverişçiyi 600 e yakın mağazadan yüzbinlerce ürünle buluşturan akakce.com un web ve mobil verilerinden derlenmiş olan Akakçe Bilgi Servisi Haziran

Detaylı

Altyapı Hizmetleri. Donanım Çözümleri. İçerik Yönetimi. Digital Signage Eğitimi. Uzaktan Yönetim ve İzleme. Servis ve Bakım.

Altyapı Hizmetleri. Donanım Çözümleri. İçerik Yönetimi. Digital Signage Eğitimi. Uzaktan Yönetim ve İzleme. Servis ve Bakım. Altyapı Hizmetleri Misyonumuz, Genr8 Dijital Medya Çözümleri olarak, kaliteli ürün ve servis güvencesi için, internet ve teknolojik devrimlerle ivmelenen değişime uyum sağlayabilecek hız, esneklik ve bunun

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

ZENNA Akıllı Telefon Kullanımı ve Tüketici Eğilimleri Araştırması Temmuz, Akıllı Telefon Kullanımı ve Tüketici Eğilimleri Araştırması

ZENNA Akıllı Telefon Kullanımı ve Tüketici Eğilimleri Araştırması Temmuz, Akıllı Telefon Kullanımı ve Tüketici Eğilimleri Araştırması ZENNA Akıllı Telefon Kullanımı ve Tüketici Eğilimleri Araştırması Temmuz, 07 Akıllı Telefon Kullanımı ve Tüketici Eğilimleri Araştırması Kimlerle Görüştük? Çalışma, 8 yaş ve üstü Türkiye dijital halk geneli

Detaylı

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm Dell Vostro 330 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Önden ve Arkadan Görünüm

Detaylı

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1.

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1. NETWORK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ KASIM 2015 RESİM Kontrolümüz dışında olağanüstü ekonomik koşulların gerçekleşmesi ve vergi yasalarında değişiklik olması hallerinde NEUTRON un fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

etailer Kit TAB 2 A8 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit TAB 2 A8 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit TAB 2 A8 Tablet TAB 2 A8 etailer Kit'e Dahil Edilenler PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı Örnek düzen (Amazon, Flipkart) 2

Detaylı

etailer Kit YOGA 3 Pro 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit YOGA 3 Pro 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit YOGA 3 Pro YOGA 3 Pro etailer Kit'e Dahil Varlıklar PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı Video bağlantıları 2 Önerilen nüsha

Detaylı

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1.

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1. NETWORK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ ARALIK 2015 RESİM Kontrolümüz dışında olağanüstü ekonomik koşulların gerçekleşmesi ve vergi yasalarında değişiklik olması hallerinde NEUTRON un fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

22" (21.5 inç görüntülenebilir) Full HD, Rockchip Quad-Core İşlemcisi, Optik Dokunmatik Ekran ve Android KitKat İşletim Sistemli Akıllı Ekran VSD224

22 (21.5 inç görüntülenebilir) Full HD, Rockchip Quad-Core İşlemcisi, Optik Dokunmatik Ekran ve Android KitKat İşletim Sistemli Akıllı Ekran VSD224 22" (21.5 inç görüntülenebilir) Full HD, Rockchip Quad-Core İşlemcisi, Optik Dokunmatik Ekran ve Android KitKat İşletim Sistemli Akıllı Ekran VSD224 22 inç (21.5 inç görüntülenebilir) 1920x1080p Full HD

Detaylı

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T46 PC, güçlü Intel N2930 1.8GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard veya Linux işletim sistemi kullanır. SC-T46, Citrix ICA/HDX, PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans

ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans 10.1 Dokunmatik dijital poster EP1032r-T ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans ve sergi alanlarında

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi Bilgisayar nedir? Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. Veriyi toplar (girdi) İşler Bilgi üretir (çıktı) Bilgi İşlem Çevrimi 1 Bir

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

JMK TANITIM BROŞÜRÜ.

JMK TANITIM BROŞÜRÜ. JMK TANITIM BROŞÜRÜ UP - 664 UP - 404 UP - 670 YEDEKLEME SUNUCUSU GÜNCELLEŞTİRME SUNUCUSU BİLDİRİM SUNUCUSU ALARM SUNUCUSU DOSYA DEPOLAMA SUNCUSU MEDYA YAYIN SUNUCUSU ALT AĞ GEÇİDİ SUNUCUSU YÖNETİM SUNUCUSU

Detaylı

Network IP Çözümleri Digital Signage

Network IP Çözümleri Digital Signage Altındağ Mh. Yüzüncü Yıl Cd. İlke Apt. No: 31/7 Antalya / Türkiye T. 242 247 5001 F. 242 247 5002 aira@aira.com.tr Network IP Çözümleri Digital Signage Index 1. Network / Ağ Çözümleri 1.1 Wireless / Kablosuz

Detaylı

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz.

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz. Geçenlerde oyunculara yönelik 10 ekran kartı ve 10 işlemci seçmiştik. Şimdi de bilgisayarlarımızın en önemli bileşeni olan anakartlardan 10 tane seçiyoruz. Intel Sandy Bridge destekli anakartlarında bir

Detaylı

Network IP Çözümleri Digital Signage

Network IP Çözümleri Digital Signage Altındağ Mh. Yüzüncü Yıl Cd. İlke Apt. No: 31/7 Antalya / Türkiye T. 242 247 5001 F. 242 247 5002 aira@aira.com.tr Network IP Çözümleri Digital Signage Index 1. Network / Ağ Çözümleri 1.1 Yapısal Kablolama

Detaylı

ÖZELLİKLER Titiz Tasarım, Büyüleyici Parlaklık

ÖZELLİKLER Titiz Tasarım, Büyüleyici Parlaklık ÖZELLİKLER Titiz Tasarım, Büyüleyici Parlaklık Cam işçiliğiyle metal sanatından esinlenilerek hazırlanan Samsung Galaxy S6, cam ile metalin kusursuz uyumunu sunar: hoş kıvrımlı, geniş yelpazesiyle baş

Detaylı

ALMINA TECHNOLOGICAL SOLUTIONS

ALMINA TECHNOLOGICAL SOLUTIONS KARGOMETRE ALMİNA TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER bünyesindeki tamamı Türk Mühendislerden oluşan AR-GE grubu ile sektörlerde en yeni teknolojiler ile devrim yaratmanın verdiği gururu sizlerle paylaşmaktayız. Kargoculuk

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz

Misyonumuz. Vizyonumuz Misyonumuz Bütçeleri ne olursa olsun eğlence ve iş gezilerinde kullanıcıların dünya çapında kalabileceği en iyi yerleri kolaylıkla keşfetmesini, rezervasyon yapmasını ve buralarda gezilerinin tadını çıkarmasını

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

Saliha Ünal. Cellebrite Touch Eğitimi

Saliha Ünal. Cellebrite Touch Eğitimi Saliha Ünal Cellebrite Touch Eğitimi Neden Cellebrite? İçeriğimi eski telefonumdan yeni akıllı telefona nasıl aktarabilirim? Çok Kolay! Cellebrite a sahibiz Kolayca yapabiliriz! Kit Genel Bakış Cellebrite

Detaylı

USB Oynatma Özellikli 32" Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3205-EP Dahili USB Multimedya Oynatıcı

USB Oynatma Özellikli 32 Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3205-EP Dahili USB Multimedya Oynatıcı USB Oynatma Özellikli 32" Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3205-EP ViewSonic CDE3205; perakende, karşılama ve hızlı hizmet veren restoran ortamlarında günde 16 saat/haftada 7 gün çalışabilen, uygun maliyetli

Detaylı

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen 1 2 Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen yerden, istenildiği anda ulaşabilmeyi sağlamaktadır.

Detaylı

12" Üniversal Dizüstü Bilgisayar Takma İstasyonu, USB Type-C

12 Üniversal Dizüstü Bilgisayar Takma İstasyonu, USB Type-C 12" Üniversal Dizüstü Bilgisayar Takma İstasyonu, USB Type-C Kullanma Kılavuzu DA-70860 (gümüş) DA-70862 (gri) DIGITUS'un tam fonksiyonel ve hassas yerleştirmeli dizüstü bilgisayar takma istasyonu, tam

Detaylı

www.dbnet.com.tr info@dbnet.com.tr +90 (312) 480 03 00

www.dbnet.com.tr info@dbnet.com.tr +90 (312) 480 03 00 www.dbnet.com.tr info@dbnet.com.tr +90 (312) 480 03 00 İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞİMİ 1970 lerdeki mouse-klavye bilgisayar-insan etkileşiminden başlayan gelişim 1990 larda dokunmatik

Detaylı

Yüksek netlikte kablosuz ağ medya oynatıcı NMP580-W İçeriklerinizi Kolayca Paylaşın

Yüksek netlikte kablosuz ağ medya oynatıcı NMP580-W İçeriklerinizi Kolayca Paylaşın Yüksek netlikte kablosuz ağ medya oynatıcı NMP580-W ViewSonic NMP-580w ağ medya oynatıcı, geniş format ekranlarında ve dijital signage çözümlerinde güvenilir ve etkileyici 1080p medya oynatmayı sağlar.

Detaylı

etailer Kit Lenovo VIBE P1m 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit Lenovo VIBE P1m 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit Lenovo VIBE P1m Lenovo VIBE P1m etailer Kit'e dahil edilenler PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu Fotoğraf Galerisi bağlantısı 2 Önerilen nüsha Özet Ürünü

Detaylı

AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR

AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR VALLEY ICON AKILLI PANEL AILESI Hayat daha da kolaylaşıyor Sulama teknolojisi lideri Valley, yeni ICON serisi akıllı panelleri ile günümüzde kullanılabilecek en akıllı

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

Datagate, Belkin N Serisi ile kablosuz özgürlük sunuyor

Datagate, Belkin N Serisi ile kablosuz özgürlük sunuyor BASIN BÜLTENİ Datagate, Belkin N Serisi ile kablosuz özgürlük sunuyor Datagate Bilgisayar, Türkiye distribütörü olduğu Belkin International ın N serisi kablosuz ağ iletişim ürünlerini Türk tüketici ile

Detaylı

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların bilgilerini saklamalarına, program yüklemelerine izin

Detaylı

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ?

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? Web Yazılımları Mobil Uygulamalar AR / VR Uygulamaları HoloLens Uygulamaları Bina İçi Navigasyon Siber Güvenlik ibeacon Uygulamaları Nesnelerin İnterneti (IOT) Dijital Pazarlama

Detaylı

HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRAN ÜRÜNLER. test teknoloji. Bizim için önemli olan iş ve aşkı birbirine karıştırabilmek.

HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRAN ÜRÜNLER. test teknoloji. Bizim için önemli olan iş ve aşkı birbirine karıştırabilmek. Bizim için önemli olan iş ve aşkı birbirine karıştırabilmek. *Fanvil birden fazla ekranı renkli olan telefonu tanıtan ilk markadır. HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRAN ÜRÜNLER DSS için ikinci LCD ekran, Kapı telefonundan

Detaylı

WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı PLED-W600 ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir.

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

DL-Axist Mayıs, 2016

DL-Axist Mayıs, 2016 DL-Axist Mayıs, 2016 DL-Axist Son teknolojiyi ve kullanıcı dostu Android arayüzü sağlam bir cihazda topluyor Şık ve konforlu tasarım 5 inç HD dokunmatik ekran İç ve dış ortam kullanımı için sağlam endüstriyel

Detaylı

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 05 inanilmaz BiR K AT ALO G TELEVİZYONLARIMIZIN İnanılmaz Regal özellikleri regal-tr.com Regal Müşteri Hizmetleri Üstün görüntü kalitesini tecrübe etmenin yanı sıra, Regal TV ile

Detaylı

Casus dinleme programı ile eşinizi, çocuklarınız, yakın akrabalarınızı güvende tutabilirsiniz.. Abdullah Bozdağ Tem 04, 2015 Genel, Tanıtım 0 Yorum

Casus dinleme programı ile eşinizi, çocuklarınız, yakın akrabalarınızı güvende tutabilirsiniz.. Abdullah Bozdağ Tem 04, 2015 Genel, Tanıtım 0 Yorum on: Pegasus YENILER 2 Plus TürkHackTeam, Doğu Türkistan da Yaşananlardan Dolayı 1400 Çin Sitesini Hackledi FIFA 15 te Podolski mi Nani mi Daha İyi? Ara.. Teknoloji Haberleri > Haberler > Genel > Casus

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

PROFESYONEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ

PROFESYONEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ STARFON TEKNOLOJİ PROFESYONEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ Geleceğin intercom ve smart home teknolojisini bizimle yaşayın... SF 90 Dış Ünite SF 66 İç Ünite FARK YARATAN TASARIMI BENZERSİZ KALİTESİ İLE EVİNİZDE

Detaylı

Dijital Voltaj. Kasım 2018

Dijital Voltaj. Kasım 2018 Dijital Voltaj Kasım 2018 WhatsApp ta reklam dönemi başlıyor. WhatsApp reklam dönemi ile birlikte, artık durumlar sekmesinde reklamlar gösterecek. İlk olarak ios sürümü için başlayan WhatsApp reklamları,

Detaylı

ViewSonic EP1031r, hepsi tek bir dijital eposter olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobileri ve resepsiyon, konferans

ViewSonic EP1031r, hepsi tek bir dijital eposter olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobileri ve resepsiyon, konferans 10.1 Çoklu ortam dijital posteri EP1031r ViewSonic EP1031r, hepsi tek bir dijital eposter olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobileri ve resepsiyon, konferans ve sergi alanlarında

Detaylı

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1.

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1. NETWORK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ ARALIK 2015 RESİM Kontrolümüz dışında olağanüstü ekonomik koşulların gerçekleşmesi ve vergi yasalarında değişiklik olması hallerinde NEUTRON un fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

DELL KILAVUZU MOBILITE

DELL KILAVUZU MOBILITE DELL KILAVUZU MOBILITE DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ Hiçbir şeyden ödün vermeyen bir dizüstü bilgisayar istiyorsunuz. En sık seyahat edenlere bile dayanabilecek sistemlerle servis dışı kalma

Detaylı

CASPER EXCALIBUR G700 & G800 DDR 4 İLE FARK YARATIN! ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK BÜYÜK OYNAYIN! , Full HD 16/32GB

CASPER EXCALIBUR G700 & G800 DDR 4 İLE FARK YARATIN! ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK BÜYÜK OYNAYIN! , Full HD 16/32GB CASPER EXCALIBUR G700 & G800 ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK NVIDIA Maxwell Mimarisi yle donatılan GeForce GTX 960M 4GB DDR-5 ve GeForce GTX 970M 6GB DDR-5 ekran kartı teknolojisiyle, inanılmaz performans

Detaylı

Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S

Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S AKSESUAR ÜRÜN GRUBU Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S Plus Ultra dayanıklılık için sıradan ekran koruyuculara göre 9 kat daha güçlü. Gelişmiş görüntü

Detaylı

1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan,

1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan, 1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan, müşterilerimize sene boyunca 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermekten

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

Merkezi TV sistemleri, genişbant şebekeler, triple play ve IPTV

Merkezi TV sistemleri, genişbant şebekeler, triple play ve IPTV Mobil Mobil TV TV Biz Kimiz? Vizyon Komünikasyon, iletişim teknolojileri alanında yüksek teknoloji sistem çözümleri üreten ve iş ortaklarına ürün desteği sağlayan bir mühendislik firmasıdır. Dünya çapında

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

Hasan ARMUTLU 1 Muammer AKÇAY 2

Hasan ARMUTLU 1 Muammer AKÇAY 2 Hasan ARMUTLU 1 Muammer AKÇAY 2 1 Uşak Üniversitesi, Karahallı MYO, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Uşak hasan.armutlu@usak.edu.tr 2 Dumlupınar Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Kütahya makcay@dpu.edu.tr

Detaylı

Data fiyatlarının ucuzlaması ve 3G destekli modemlerin artması ile beraber; 2010 yılında mobil internet kullanımı, sabit internet kullanımını

Data fiyatlarının ucuzlaması ve 3G destekli modemlerin artması ile beraber; 2010 yılında mobil internet kullanımı, sabit internet kullanımını 3G THIRD GENERATION 3G, mevcut 2G şebekelerden çok daha hızlı data bağlantısı sunulabilen ve kullanıcıların video uygulamalarını kullanabildiği yeni nesil şebekedir. 3G tam olarak 3. nesil GSM hizmetleri

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

VAIO FZ serisi burada

VAIO FZ serisi burada Sayı:19 VAIO FZ serisi burada Bu Ay... DSC-W200 ile etkileyen performans Tatil e Hazır mısınız? HD nin İhtişamı, Hard Disk in Kolaylığı Büyük Ekran Keyfi Size Daha Yakın VAIO FZ için 5 Muhteşem Neden Etkileyen

Detaylı