Fertility Addiction. Fetal Medicine AIDS. Forensic Medicine Allergy. Gastroenterology Anatomy. General Medicine Andrology. Genetics Anesthesiology

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fertility Addiction. Fetal Medicine AIDS. Forensic Medicine Allergy. Gastroenterology Anatomy. General Medicine Andrology. Genetics Anesthesiology"

Transkript

1 1890 yılından bu yana sadece tıp yayınları üreten Karger; Dermatology, Nephron, Psychopathology, Onkologie ve daha fazlası gibi birçok yayını ile tüm dünya çapında otorite bir tıp yayıncısı olarak kabul edilmektedir. Karger koleksiyonları aşağıdaki KONU ALANLARI nda yayınlanmış içeriklerden oluşmaktadır: Accident Medicine Biotechnology Dental Medicine Fertility Addiction Botany Dental Surgery Fetal Medicine AIDS Cardiovascular System Dermatology Forensic Medicine Allergy Caries Prophylaxis Diabetes Gastroenterology Anatomy Cell Biology Dialysis General Medicine Andrology Chemistry Didactics Genetics Anesthesiology Chemistry for Physicians Dietetics Genomics Angiology Chemotherapy Documentation Gerontology / Geriatrics Anthropology Chiropractics Electrocardiogram Gynecology Arteriosclerosis Chromosomes Electroencephalogram Helminthology Asthma Clinical Chemistry Electronics Hematology Audiology Clinical Nutrition Embryology Hepatology Bacteriology Communication Endocrinology Histochemistry Behavioral Research Communication Disorders Endoscopy Histology Biochemistry Complementary Medicine Enzymology History of Medicine Bioclimatics Cytology Epidemiology Homeopathy Bioinformatics Data Processing Evolutionary Biology Hospital Administration Biophysics Dental Hygiene Family Planning Hospital Care

2 Human Genetics Mycology Pharmaceutics Rehabilitation Hygiene Natural Sciences for Physicians Pharmacokinetics Reproduction Immunobiology Natural Sciences for Physicians Pharmacology Respiratory System Immunology Neonatology Philosophy Rheumatology Immunosuppression Nephrology Phlebology Roentgenology Infectious Diseases Neurobiology Phonetics Serology Infusion Neuroendocrinology Phoniatrics Sexology Infusion Therapy Neurology Physics Sleep Research Insurance Medicine Neuropathology Physics for Physicians Social Medicine Intensive Care Neurosurgery Physiology Sociology Internal Medicine Nuclear Medicine Physiotherapy Sports Medicine Jurisprudence Nursing Phytomedicine Stomatology Laboratory Nutrition Plastic Surgery Surgery Laser Obesity Pneumology Teratology Leukemia Obstetrics Popular Medicine Thoracic Surgery Logopedics Occupational Diseases Preventive Medicine Tomography Maxillofacial Surgery Oncology Primatology Toxicology Medical Dictionaries Ophthalmology Proctology Transfusion Medicine Medical Engineering Oral & Maxillofacial Surgery Prosthetics Transplantation Medical Law Oral Biology Proteomics Traumatology Medical Pedagogy Oral Surgery Psychiatry Tropical Medicine Medical Statistics Orthopedics Psychoanalysis Tuberculosis Metabolic Diseases Otorhinolaryngology Psychology Ultrasound Metabolism Parasitology Psychopathology Urology Microbiology Pathology Psychosomatics Vaccination Microcirculation Pediatric Endocrinology Psychotherapy Venereology Military Medicine Pediatric Surgery Public Health Veterinary Medicine Molecular Biology Pediatrics Radiobiology Virology Musculoskeletal System Perinatal Medicine Radiology Zoology Daha fazla bilgi için:

3 KARGER 2010 YILI E-DERGİ KOLEKSİYONU Acta Haematologica American Journal of Nephrology Annales Nestlé (English ed.) Digestive Surgery European Addiction Research European Neurology Journal of Nutrigenetics and Nutrigenomics Journal of Vascular Research Pathophysiology of Haemostasis and Thrombosis Pediatric Neurosurgery Annals of Nutrition and Metabolism Audiology and Neurotology Blood Purification Brain, Behavior and Evolution European Surgical Research Fetal Diagnosis and Therapy Folia Phoniatrica et Logopaedica Folia Primatologica Kidney and Blood Pressure Research Medical Principles and Practice Molecular Syndromology Neonatology Pharmacology Phonetica Psychopathology Psychotherapy and Psychosomatics Public Health Genomics Breast Care Cardiology Caries Research Cells Tissues Organs Cellular Physiology and Biochemistry Cerebrovascular Diseases Chemotherapy Current Urology Cytogenetic and Genome Research Dementia and Geriatric Cognitive Disorders Dermatology Developmental Neuroscience Digestion Digestive Diseases Forschende Komplementärmedizin / Research in Complementary Medicine Gerontology Gynäkologischgeburtshilfliche Rundschau Gynecologic and Obstetric Investigation Hormone Research Human Development Human Heredity International Archives of Allergy and Immunology Intervirology Journal of Innate Immunity Journal of Molecular Microbiology and Biotechnology Nephron Neurodegenerative Diseases Neuroembryology and Aging Neuroendocrinology Neuroepidemiology Neuroimmunomodulation Neuropsychobiology Neurosignals Obesity Facts Oncology Onkologie Ophthalmic Research Ophthalmologica ORL Pancreatology Pathobiology Respiration Sexual Development Skin Pharmacology and Physiology Stereotactic and Functional Neurosurgery Transfusion Medicine and Hemotherapy Tumor Biology Urologia Internationalis Verhaltenstherapie Viszeralmedizin Daha fazla bilgi için: edb/produkte.asp?aktion=journalin dex&contentonly=false

4 KARGER E-JOURNAL COLLECTION: Her kademedeki tıp uzmanları ve öğrencileri için nitelikli birer eğitim kaynağı olan 77 dergiden oluşan bir koleksiyondur. KARGER E-BOOK COLLECTION: 40 adet seri kitaptan oluşan bu koleksiyonla tıp uzmanlarının nitelikli kaynak ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır. KARGER HOSPITAL COLLECTION: Teşhis-Tanı-Tedavi sürecine yardımcı olacak şekilde oluşturulmuş bu koleksiyon, 20 adet e-dergi ve 10 adet e-kitaptan oluşmaktadır. KARGER E-JOURNAL ARCHIVE COLLECTION: 5 farklı paket halinde sunulan bu koleksiyon kapsamında belli başlı konu alanlarında yer alan KARGER dergilerinin ilk sayılarından günümüze tam metin erişim imkanı sunulmaktadır.

5 KARGER hakkında daha fazla bilgi için bu sekmeyi kullanabilirsiniz Deri ve kitap taramalarınızı gerçekleştirebileceği niz Google benzeri tarama arayüzüne gidebilirsiniz. GENEL ÖZELLİKLER KARGER koleksiyonları içerisinde yer alan e- dergilere ve e-kitaplara ulaşabilirsiniz Bir diğer güncel duyuru ekranı da KARGER ana sayfasındaki SPOTLIGHT başlığı altında sunulmaktadır Her kademedeki tıp uzmanları ve öğrencileri, kütüphaneciler ve diğer kullanıcılar için RSS beslemeleri ve makale yazım kılavuzları bu sekme altından sunulmaktadır. LOG IN sekmesi size abone olduğunuz kaynakların sıralandığı listeyi ve istatistik almanıza yardımcı yönetici giriş ekranı seçeneklerini sunacaktır. KARGER in ücretsiz erişimli CASE REPORT larına bu menü altından erişim sağlayabilirsiniz. KARGER hakkındaki yeni gelişme ve güncellemeleri buradan takip edebilirsiniz. KARGER in e-dergi koleksiyonu dışında kalan diğer koleksiyonları hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılar bu menüden yararlanabilirler Dergilere ilişkin en güncel yeniliklerden haberdar olmak için RSS beslemelerinden yararlanabilirsiniz.

6 GENEL ÖZELLİKLER Konu başlıkları listesinde yer alan herhangi bir başlığa tıklandığında yeni açılacak sayfada o başlık altında yayınlanan ya da yayınlanması planlanan içeriklere ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz.

7 GENEL ÖZELLİKLER Tüm KARGER dergilerinin bulunduğu liste üzerinde herhangi bir derginin linkine tıkladığınızda, o derginin ana sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfa üzerinden Dilerseniz sadece bu dergi içerisinde bir tarama gerçekleştirebilir, kardiyoloji konulu makaleleri tarama ekranına gitmeden bulabilirsiniz. içindekiler tablosuna, yazım ve denetim kurallarına dergiye ilişkin bibliyografik verilere derginin indekslendiği uluslarası kaynaklara derginin bağlı olduğu konu alanındaki kongre/konferans bilgilerine makaleler içerisinde yer alan görsel materyallerin (resim, tablo vb.) kullanım izinlerine dergiye ilişkin RSS beslemelerine ilgili dergide en çok okunan 10 makaleye ilişkin detaylara ulaşabilirsiniz.

8 TARAMA SEÇENEKLERİ KARGER, Google benzeri bir tarama arayüzüne sahiptir. Basit ya da detaylı tarama seçeneklerinden birini seçerek taramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarama arayüzünde yer alan ipuçlarını, çok daha kapsamlı ve nitelikli taramalar yapmak için kullanabilirsiniz. Detaylı tarama arayüzünde taramalarınızı BOOLEAN operatörleri, ilgililik, dergi ya da kitap adları ve tarih ayraçlarını kullanarak isteğe bağlı olarak genişletebilir ya da daraltabilirsiniz

9 TARAMA SEÇENEKLERİ Örneğin Chemotheraphy dergisinin 1998 yılından sonraki makaleleri içerisinde cancer treatment anahtar kelimelerinin taranması sonucunda gelecek ekran bu şekildedir. Sıralanan sonuçları tarihe veya ilgililik durumlarına göre yeniden düzenleyebilirsiniz. Dilerseniz taramalarınızı ilgili konu başlıkları ile kombine ederek yeniden düzenleyebilirsiniz.

10 TARAMA SEÇENEKLERİ Tarama yapılan her makalenin özeti aynı zamanda Medline üzerinde yer almaktadır Bu menü altından makalenin yer aldığı derginin ana sayfasına, içindekiler tablosuna, makale yazım kılavuzlarına, dergiye ilişkin bibliyografik künyeye, derginin indekslendiği kaynaklara ulaşabilirsiniz. Makalede yer alan atıfları EndNote veya RefWork atıf düzenleme programlarını kullanarak düzenleyebilir ve bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz Makalenin bulunduğu derginin ilgili sayı ve cildine gidebilirsiniz. Tarama ekranlarında yer alan her dergiye ilişkin Impact Factor değeri hakkında bilgi alabilirsiniz.

11 ADMIN ÖZELLİKLERİ KARGER ana sayfasında yer alan Login/admin sekmesini kullanılarak Admin işlemlerinin gerçekleştirileceği ekrana gidilmesi gerekmektedir. Bu sayfa üzerinden hem kurumunuzun abone olduğu tüm içeriklerin listesini görüntüleyebilme hem de kurumunuz adınıza sağlanmış olan Admin Hesap detayları* ile bu sayfada yer alan Usage Statistics sekmesini kullanarak kullanım istatistiklerini temin edebilme imkanınız bulunmaktadır. Kurumunuza ilişkin kullanım istatistiklerini hem KARGER istatistikleri, hem de COUNTER uyumlu istatistikler halinde temin edebilirsiniz. Daha Fazla Bilgi İçin Lütfen: Tel: Kurumunuzun abone olduğu tüm içerikleri görüntüleyebilirsiniz.

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014)

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014) Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014) Bu çalışma, 2012-2014 yılları arasında Türkiye nin sağlık bilimleri alanında ürettiği bilimsel yayınlara en çok katkı sağlayan tıp

Detaylı

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı ( )

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı ( ) Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014) Bu çalışma, 2012-2014 yılları arasında Türkiye nin sağlık bilimleri alanında ürettiği bilimsel yayınlara en çok katkı sağlayan tıp

Detaylı

Keşfetmeniz Gereken Cevher: ScienceDirect Üzerindeki İçerik Çeşitliliği

Keşfetmeniz Gereken Cevher: ScienceDirect Üzerindeki İçerik Çeşitliliği Keşfetmeniz Gereken Cevher: ScienceDirect Üzerindeki İçerik Çeşitliliği 19.04.2014 AYHAN AKANAY SARACOGLU Satis Muduru Turkiye & Orta Asya A&G Sales - ELSEVIER BV 2 HER IKI DAKIKA DA SCIENCEDIRECT DE YENI

Detaylı

2010-2011 Öğretim Yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Derslerinin Kredileri ve ECTS Kredileri

2010-2011 Öğretim Yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Derslerinin Kredileri ve ECTS Kredileri 1. Sınıf / 1st Year Ders kodu Ders adı (TR) Ders adı (İng) Ders tipi Sömestir Kredi ECTS kredisi 101 Türk Dili 1 Turkish Language 1 Zorunlu / Obligatory 1 2 2 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Ataturk's

Detaylı

2009-2010 Öğretim Yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Derslerinin Kredileri ve ECTS Kredileri

2009-2010 Öğretim Yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Derslerinin Kredileri ve ECTS Kredileri 1. Sınıf / 1st Year Ders kodu Ders adı (TR) Ders adı (İng) Ders tipi Sömestir Kredi ECTS kredisi 101 Türk Dili 1 Turkish Language 1 Zorunlu / Obligatory 1 2 2 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Ataturk's

Detaylı

OVID LWW TOTAL ACCESS

OVID LWW TOTAL ACCESS OVID LWW TOTAL ACCESS ULAKBIM - Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (EKUAL) 2009 2005 Ovid Technologies OVID LWW TOTAL ACCESS VERİTABANI İÇERİĞİ 2005 Ovid Technologies LWW TOTAL ACCESS Lippincott

Detaylı

Teorik/Theory Lab./Lab. Uyg./Practice Toplam/Total Kredi/Credit ECTS MD 103 Temel Biyokimya-I Basic Biochemistry-I ,5 5,5

Teorik/Theory Lab./Lab. Uyg./Practice Toplam/Total Kredi/Credit ECTS MD 103 Temel Biyokimya-I Basic Biochemistry-I ,5 5,5 Kodu/Co I.Sınıf I.Yarıyıl (01) I. st Year I. st Semester (01) MD 103 Temel Biyokimya-I Basic Biochemistry-I 2 1-3 2,5 5,5 MD 105 Biyofizik Biophysics 2 - - 2 2 4 MD 107 Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Medical

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 Kapsam 1997 yılında oluşturulan MD Consult veri tabanı, Önde Gelen Danışma Kitapları Kaliteli Tıp Dergileri, Hasta Eğitim Materyalleri, Kanıta Dayalı Tıp Kaynakları, Web ve PDA için İlaç Veri Tabanı,

Detaylı

OVID LWW TOTAL ACCESS

OVID LWW TOTAL ACCESS OVID LWW TOTAL ACCESS VERİTABANI İÇERİĞİ 2005 Ovid Technologies LWW TOTAL ACCESS Lippincott Williams & Wilkins (LWW) tıp alanında dünyanın önde gelen yayınevlerinden biridir.sağlık alanındaki profesyoneller

Detaylı

TOPLAM/TOTAL ,5 30 Dersin TOPLAM/TOTAL Dersin

TOPLAM/TOTAL ,5 30 Dersin TOPLAM/TOTAL Dersin Kodu/Code I.Sınıf I.Yarıyıl (01) I. st Year I. st Teorik/Theory Lab./Lab. Uyg./PracticeToplam/Total Kredi/Credit ECTS Semester (01) MD 103 Temel Biyokimya-I Basic Biochemistry-I 2 1-3 2,5 5,5 MD 105 Biyofizik

Detaylı

S.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKUTULACAK DERSLER VE DERS KODLARI

S.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKUTULACAK DERSLER VE DERS KODLARI DÖNEM-I S.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKUTULACAK DERSLER VE DERS KODLARI 0101112 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 0101110 TÜRK DİLİ 0101111 YABANCI DİL (İNGİLİZCE)

Detaylı

olgulardan kavramlara), Prof. Dr. Sibel Kalaça (PK), Doç. Dr. Seyhan Hıdıroğlu

olgulardan kavramlara), Prof. Dr. Sibel Kalaça (PK), Doç. Dr. Seyhan Hıdıroğlu FAZ 1 EĞİTİM DÖNEMİ (1., 2, ve 3. SINIFLAR) SEÇMELİ DERS HAVUZU 1 Molecular Research Techniques in Medicine (Tıpta Moleküler Araştırma Teknikleri, Teorik), Doç. Dr. Ahmet ARMAN 2 Istanbul, Capital of Cultures

Detaylı

Lisans Programı. 1.sınıf

Lisans Programı. 1.sınıf Ek.1 FAKÜLTESİ : Sağlık Bilimleri Fakültesi BÖLÜMÜ : Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü PROGRAMI : Lisans Programı SINIFI : 1.sınıf DÖNEMİ : 1.dönem Dersin Kredi Dağılımı Kodu Türü (Z/S) Türkçe Adı İngilizce

Detaylı

GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) DERSİN Kredi Dağılımı Kredi AKTS Kodu Türü (Z/S) Türkçe Adı İngilizce Adı T U

GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) DERSİN Kredi Dağılımı Kredi AKTS Kodu Türü (Z/S) Türkçe Adı İngilizce Adı T U FAKÜLTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü PROGRAMI Fizyoterapi ve Rehabilitasyon SINIFI 1. SINIF GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) FITR101 Z Fizyoterapiye Giriş Introduction

Detaylı

2011-2012 B.E.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU BÖLÜM KODU : 12101 1. SINIF 2. SINIF. Ders Kodu

2011-2012 B.E.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU BÖLÜM KODU : 12101 1. SINIF 2. SINIF. Ders Kodu B.E.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU BÖLÜM KODU : 12101 2011-2012 1. SINIF 2. SINIF Adı Dönemi İngilizce Adı TE PR TE PR AKTS Adı Dönemi İngilizce Adı TE PR TE PR AKTS DIS 101

Detaylı

I.YARIYIL II.YARIYIL

I.YARIYIL II.YARIYIL I.YARIYIL HEM101 Hemşireliğe Özel Anatomi 3 1 4 6 Anatomy for HEM103 Hemşireliğe Özel Fizyoloji 3 1 4 6 Physology for TİT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I The Principles of Atatürk and History

Detaylı

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YIL I II MBG 101 Z Genel Biyoloji I General Biology I (4-0) 4 5 MBG 103 Z Genel Biyoloji Laboratuvarı I General Biology Laboratory I (0-4) 2 4 KIM 105 Z Genel Kimya I General Chemistry

Detaylı

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ocak 2003 Sayı:17

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ocak 2003 Sayı:17 ÜNİBİLGİ Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ocak 2003 Sayı:17 17 Geçen sayımızda OVID veritabanını tanıtmıştık. Bu sayımızda da tam metin olarak ulaşabildiğimiz dergilerin

Detaylı

HEMŞİRELİK BÖLÜM DERS LİSTESİ

HEMŞİRELİK BÖLÜM DERS LİSTESİ S.N. Kodu Ders Adı TR Ders Adı EN K U L Kredi AKTS 1 ANA 151 Anatomi I Anatomy I 1 2 0 2 4 2 ANA 152 Anatomi II Anatomy II 1 2 0 2 5 3 ANA 153 Anatomi I Anatomy I 2 0 0 2 4 4 ANA 154 Anatomi II Anatomy

Detaylı

HEMŞİRELİK BÖLÜM DERS LİSTESİ

HEMŞİRELİK BÖLÜM DERS LİSTESİ S.N. Kodu Ders Adı TR Ders Adı EN K U L Kredi 1 ANA 11 Anatomi I Anatomy I 1 0 ANA 1 Anatomi II Anatomy II 1 0 ANA 1 Anatomi I Anatomy I ANA 1 Anatomi II Anatomy II ANA 1 Anatomi Anatomy 0 0 BES 11 Beslenme

Detaylı

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı FAKÜLTESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) HEM 101 Z Hems irelik Tarihi ve Kavramsal History and Theoretical Çerçevesi Framework 3 0 4 5 8 HEM 103 Z Kis ilerarası İlis kiler Interpersonal Relationships

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI I.YARIYIL

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI I.YARIYIL I.YARIYIL HEM 101* Hemşirelik Esasları I 4 4 6 8 Fundamentals of Nursing I HEM 105 Anatomi 2 1 3 4 Anatomy HEM 103 Fizyoloji 3 0 3 4 Physiology TİT 101 AİS101** Biyokimya 2 0 2 3 Biochemistry AİS103**

Detaylı

Dersin I.Sınıf 2.Yarıyıl (02) I. st Year 2. nd Semester Teorik/Theory Lab./Lab. Uyg./Practice Toplam/Total Kredi/Credit ECTS

Dersin I.Sınıf 2.Yarıyıl (02) I. st Year 2. nd Semester Teorik/Theory Lab./Lab. Uyg./Practice Toplam/Total Kredi/Credit ECTS T.C. ISTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU ISTANBUL BILIM UNIVERSITY SCHOOL OF HEALTH FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ DEPARTMENT OF PHYSICAL THERAPY AND REHABILITATION MÜFREDAT DERS PROGRAMI

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI I.YARIYIL

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI I.YARIYIL 2018-92 sayılı Senato Kararı ile güncellenmiştir. T.C. I.YARIYIL HEM 101* Hemşirelik Esasları I 4 4 6 8 Fundamentals of Nursing I HEM 105 Anatomi 2 1 3 4 Anatomy HEM 103 Fizyoloji 3 0 3 4 Physiology AİS**

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK LİSANS

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK LİSANS 1.YIL Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) EBE 101 Z ANATOMİ ANATOMY 4 0 0 4 6 EBE 103 Z BİYOKİMYA BIOCHEMISTRY 2 0 0 2 4 EBE 105 Z EBELİGE GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR MIDWİFERY INTRODUCTION AND KEY CONCEPTS 2 0 0 2

Detaylı

Lab./Lab Teorik/Theory

Lab./Lab Teorik/Theory Dersin ISınıf IYarıyıl I st Year 1 st Teorik/Theory Lab/Lab Uyg/Practice Toplam/Total Kredi/Credit ECTS Kodu/Co (01) Semester (01) 101 Anatomi -I Anatomy-I 2 2-4 3 5 103 Fizyoloji - I Physiology-I 2 2-4

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK LİSANS PROGRAMI

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK LİSANS PROGRAMI T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1.YIL 1.DÖNEM DERSLERİ EBE 101 Z ANATOMİ ANATOMY 4 0 0 4 6 EBE 103 Z BİYOKİMYA BIOCHEMISTRY 2 0 0 2 4 EBE 105 Z EBELİGE GİRİŞ

Detaylı

ELSEVIER E-REFERENCE KÜTÜPHANES

ELSEVIER E-REFERENCE KÜTÜPHANES ELSEVIER E-REFERENCE 1 Mimari, sanat, t p, i letme, ekonomi, kimya, bilgisayar, mühendislik, fizik, astronomi, sosyal bilimler, hukuk vb. konularda 79 adet elektronik ansiklopedi tam metin olarak yer almaktad

Detaylı

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı FAKÜLTESİ ULUSLARARASI (%30 İNGİLİZCE) 1. SINIF GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) UHEM 101 Z History and Theoretical Hems irelik Tarihi ve Framework Kavramsal Çerçevesi 3 0 4 5 8 UHEM 103 Z Interpersonal Relationships

Detaylı

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Kullanım Kılavuzu WEL; Multi-Terabyte sunucu ağ içinde

Detaylı

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Kullanım Kılavuzu İçerik; 2.700.000 e-kitap o Akademik

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2015-2016 Academic Year Synopsis of Curricula

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2015-2016 Academic Year Synopsis of Curricula Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2015-2016 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2015-2016 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2014-2015 Academic Year Synopsis of Curricula

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2014-2015 Academic Year Synopsis of Curricula Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2014-2015 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2014-2015 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

Cerrahpaşa Medical Faculty 2011-2012 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents

Cerrahpaşa Medical Faculty 2011-2012 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2011-2012 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2011-2012 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2011-2012 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL HEM 101* Z Hemşirelik Esasları I Fundamentals of I 3 4 1 5 7 FZY 101 Z Fizyoloji Physiology 3 0-3 3 BİK 101 Z Biyokimya

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİKLERİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİKLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK MÜFREDAT DEĞİŞİKLİKLERİ FAKÜLTESİ Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) BES101 Zorunlu Mesleki Oryantasyon Professional Orientation 2 0 0 2 2 BES103

Detaylı

Dergi Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi ve Koleksiyon Yönetiminde Kullanımı

Dergi Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi ve Koleksiyon Yönetiminde Kullanımı Dergi Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi ve Koleksiyon Yönetiminde Kullanımı Yaşar Tonta ve Yurdagül Ünal Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Ankara, Türkiye {tonta, yurdagul}@hacettepe.edu.tr

Detaylı

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L FAKÜLTESİ 1. YIL GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) Anatomi- Kulak Burun Boğaz Anatomisi I Anatomy: Otorhinolaryngologic Anatomy I 3 0 0 3 5 ODYO 101 Z ODYO 103 Z Temel Odyoloji I Basic Audiology I 3 0 0 3 5 ODYO

Detaylı

TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L

TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L 1. YIL GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) DAĞILIMI ODYO 101 Z Anatomi- Kulak Burun Boğaz Anatomisi I Anatomy: Otorhinolaryngologic Anatomy I 3 0 0 3 5 ODYO 103 Z Temel Odyoloji I Basic Audiology I 3 0 0 3 5 ODYO

Detaylı

DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE KARŞILIĞI (T) (U) (L) AKTS

DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE KARŞILIĞI (T) (U) (L) AKTS ÖĞRETİM PLANI ÖĞRETİM YILI : 2014/ 2015 BÖLÜM : VETERİNER PROG./ ABD / ASD : VETERİNER I. YARIYIL DERSİN 14101 Anatomi - I Anatomy - I 3 4 7 14103 Medikal Kimya Medical Chemistry 1 0 2 14111 Medikal Biyoloji

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS PLANLARI ve KREDİLERİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS PLANLARI ve KREDİLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS PLANLARI ve KREDİLERİ FAKÜLTESİ : TIP FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ : - PROGRAMI : TIP SINIFI : 1 DÖNEMİ : GÜZ VE BAHAR Kodu Türü Türkçe Adı T U L Kredi AKTS TDL 101

Detaylı

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti Taslağı Versiyon ; Sayfa 1/51

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti Taslağı Versiyon ; Sayfa 1/51 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti Taslağı/ Cerrahpaşa Medical Faculty 2016-2017 Academic Year Synopsis of Curricula Manuscript İçindekiler / Table of Contents 2016-2017

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty Academic Year Synopsis of Curricula

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty Academic Year Synopsis of Curricula Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2016-2017 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI HEMŞİRELİK BİRİNCİ SINIF Birinci Yarıyıl (Güz Dönemi) Mikrobiyoloji-Parazitoloji 2 2 4 Biyokimya 2 0 4 Anatomi

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2013-2014 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2013-2014 Academic Year Synopsis of Curricula

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2013-2014 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2013-2014 Academic Year Synopsis of Curricula Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2013-2014 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2013-2014 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2013-2014 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

ULUSLARARASI PROGRAMLARDA VERİLECEK DERSLER

ULUSLARARASI PROGRAMLARDA VERİLECEK DERSLER Course Code Name of the course in ULP-24-001 Anesthesiology And Reanimation Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dr. Hasan Ali Kiraz, Dr. Mesut Erbaş, Dr. Hasan Şahin, Dr. Tuba Doğu, Dr. Betül Altınışık, Dr.

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty Academic Year Synopsis of Curricula

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty Academic Year Synopsis of Curricula Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2017-2018 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2017-2018 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2017-2018 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR Kullanım Kılavuzu Semih BAKAR semih@accucoms.com ascelibrary.org İnşaat Mühendisliği araştırmaları ve uygulamaları konu alanlarında dünyadaki en büyük tam metin veri tabanıdır. ASCE Library inşaat mühendisliği

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty Academic Year Synopsis of Curricula

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty Academic Year Synopsis of Curricula Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2015-2016 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2015-2016 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

1. SINIF / 1. YEAR BİRİNCİ YARIYIL / FIRST SEMESTER

1. SINIF / 1. YEAR BİRİNCİ YARIYIL / FIRST SEMESTER ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI / AUDIOLOGY UNDERGRADUATE CURRICULUM 1. SINIF / 1. YEAR BİRİNCİ YARIYIL / FIRST SEMESTER Dersin Kodu Dersin

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I I I. YIL HAFTALIK DERS SAATI FBÖ 101 Z Genel Fizik I General Physics I (4+0) -4 6 FBÖ 151 Z Genel Fizik Lab. I General Physics Lab. I (0+2) -1 2 FBÖ 103 Z Genel Kimya I General Chemistry I (4+0) -4 6 FBÖ

Detaylı

Zeynep Niksarlı & Ebru Bezik Aktaş

Zeynep Niksarlı & Ebru Bezik Aktaş Zeynep Niksarlı & Ebru Bezik Aktaş E-kitap Sağlama ve Kullanımında Yeni Paradigmalar: Trendler Zorluklar ve Fırsatlar Konferansı 6 Aralık 2011 Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul EaZy Solutions Yayınevi

Detaylı

Access Medicine - McGraw Hill

Access Medicine - McGraw Hill Access Medicine - McGraw Hill KAPSAM McGraw-Hill tarafından geliştirilmiş, 90 dan fazla tıbbi konu başlığıyla, öğrencilere, uzman hekim adaylarına, klinisyenlere, araştırmacılara ve tüm sağlık çalışanlarına,

Detaylı

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab İçerik: Başlangıç olarak informaworld Nasıl yeni bir informaworld hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım? Kurumumum herhangi bir dergiye abone değil, buna rağmen informaworld u kullanabilir

Detaylı

1 BEÜ/ÖĞR.İŞL FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 309

1 BEÜ/ÖĞR.İŞL FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 309 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 309 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS BİY117 Genel Zooloji

Detaylı

INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES

INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ/BASKENT UNIVERSITY 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI/2016-2017 ACADEMIC YEAR LİSANSÜSTÜ ve DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI INTERNATIONAL STUDENTS QUOTAS FOR GRADUATE PROGRAMMES

Detaylı

16 5 8 30 - Seçmeli Dersler S - - - 6. 18 3 0 30 HEM130 Tıbbi Terminoloji S 2 0 0 2

16 5 8 30 - Seçmeli Dersler S - - - 6. 18 3 0 30 HEM130 Tıbbi Terminoloji S 2 0 0 2 EK-1 SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI 1.SINIF GÜZ YARIYILI 1.SINIF BAHAR YARIYILI HEM111 Mikrobiyoloji-Parazitoloji Z 3 0 0 4

Detaylı

BİY171 Bilgisayara Giriş I Introductıon to Computer I KİM102 Organik Kimya Organic Chemistry TOPLAM 30 TOPLAM 30.

BİY171 Bilgisayara Giriş I Introductıon to Computer I KİM102 Organik Kimya Organic Chemistry TOPLAM 30 TOPLAM 30. FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 311 2015-2016 01.Yarıyıl leri 02.Yarıyıl leri BİY117 Genel Zooloji General Zoology 4 0 4 5 BİY118 Genel Botanik General Botany 4 0 4 5 BİY119 Genel Zooloji

Detaylı

2013-2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ / 2013-2014 SPRING SEMESTER RETAKE EXAM SCHEDULE Wednesday / Çarşamba 11.06.2014

2013-2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ / 2013-2014 SPRING SEMESTER RETAKE EXAM SCHEDULE Wednesday / Çarşamba 11.06.2014 Ders Kodu ve Adı / Course Code and Name ARCH 132:Introduction to Building Materials 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ / 2013-2014 SPRING SEMESTER RETAKE EXAM SCHEDULE Wednesday / Çarşamba

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2012-2013 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2012-2013 Academic Year Synopsis of Curricula

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2012-2013 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2012-2013 Academic Year Synopsis of Curricula Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2012-2013 Öğretim Yılı Ders Programı Özeti / Cerrahpaşa Medical Faculty 2012-2013 Academic Year Synopsis of Curricula İçindekiler / Table of Contents 2012-2013 Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

springerlink.com SpringerLink springerlink.com

springerlink.com SpringerLink springerlink.com springerlink.com SpringerLink springerlink.com Ajanda 1. Giriş Springer İçeriğine Dair 2. SpringerLink İle Başlangıç 3. SpringerLink Üzerinde Gezinme/Tarama 4. Aramalar 5. My SpringerLink SpringerLink

Detaylı

ODTÜ Kütüphanesi. Hoş geldiniz!

ODTÜ Kütüphanesi. Hoş geldiniz! ODTÜ Kütüphanesi Hoş geldiniz! Okuyucu Hizmetleri (Rezerve) Yer: Zemin kat Koleksiyon: Ders kitapları, Ders notları, Makaleler, Gazeteler, Popüler dergiler, Koleksiyonun kullanım şekli: Bu birimdeki materyaller

Detaylı

INTRODUCTION GENEL TANITIM

INTRODUCTION GENEL TANITIM GENEL TANITIM Köklü bir geçmişe sahip olan Enstitümüz, sağlık bilimleri alanında Ülkemizin en önde gelen kurumlarından birisi olan Hacettepe Üniversitesi nde, bağımsız olarak araştırma yapabilen, etkin,

Detaylı

ABONELİK YOLUYLA SAĞLANAN VERİ TABANLARI

ABONELİK YOLUYLA SAĞLANAN VERİ TABANLARI ABONELİK YOLUYLA SAĞLANAN VERİ TABANLARI Wiley Online Library Ticaret, maliye, yönetim, kimya, bilgisayar bilimi, yerbilim, eğitim, mühendislik, hukuk, yaşam bilimleri, tıp, matematik, istatistik, fizik,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) GAZI UNIVERSITY (ANKARA) 104110015 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 10 104110024 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 11 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters

Detaylı

LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?

LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR? LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR? Değerli Erasmus Öğrencileri; 1. Ders seçimlerinizi yaptığınız Learning Agreement larınız iki sayfadan oluşmaktadır. İlk sayfa gitmeden önce seçtiğiniz dersleri, ikinci

Detaylı

OVID GAZ ÜN VERS TES MERKEZ 1 KÜTÜPHANES

OVID GAZ ÜN VERS TES MERKEZ 1 KÜTÜPHANES OVID 1 KAPSAM Kütüphanemiz, OVID veri tabanlar içerisinden sadece Lippincott Williams and Wilkins (LWW) yay nevinin 256 adet dergisine abonedir. Ovid veri taban,, abone oldu umuz umuz 256 adet dergide

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERSLERİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERSLERİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERSLERİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ (saat) SHB101 Sosyal e Giriş Introduction to Social Work Z 3/0 5 SHB103

Detaylı

TABLO 17. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASINA GÖRE LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI,

TABLO 17. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASINA GÖRE LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI, TOPLAM TOTAL BEŞERİ BİLİMLER VE SANAT HUMANITIES & ARTS BEŞERİ BİLİMLER HUMANITIES ANADİL MOTHER TONGUE DİN RELIGION FELSEFE VE ETİK PHILOSOPHY & ETHICS TARİH VE ARKEOLOJİ HISTORY & ARCHAEOLOGY YABANCI

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANELERİ NİN

SAĞLIK BAKANLIĞI EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANELERİ NİN SAĞLIK BAKANLIĞI EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN ANALİZİ 2012-2014 SAĞLIK BAKANLIĞI EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANELERİ NİN BİLİMSEL YAYIN ANALİZİ 2012-2014 Telif Hakkı Sahibi: Türkiye Kamu

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi ADIM Üniversiteleri Bilimsel Araştırma Destek Ve Teşvikler Toplantısı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi ADIM Üniversiteleri Bilimsel Araştırma Destek Ve Teşvikler Toplantısı T.C. Celal Bayar Üniversitesi ADIM Üniversiteleri Bilimsel Araştırma Destek Ve Teşvikler Toplantısı InCites Programı ile ADIM Üniversitelerinin Akademik Performans Göstergeleri Prof.Dr. Ramazan GÖKBUNAR

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) ATA101 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I History of Turkish Revolution and Ataturk's Principles I 2 0 2 2 TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I 2 0 2 2 İNG101

Detaylı

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Tıbbi Aramalar İçin 3 Kritik Nokta Geniş Kapsamlı: Geleneksel arama motorlarının hepsi geniş kapsamlı değildir bu yüzden doktorlar genelde aradıkları

Detaylı

Journals_Brochure_Turkish_Layout 1 08/06/2012 14:01 Page 1. journals.bmj.com

Journals_Brochure_Turkish_Layout 1 08/06/2012 14:01 Page 1. journals.bmj.com Journals_Brochure_Turkish_Layout 1 08/06/2012 14:01 Page 1 Journals_Brochure_Turkish_Layout 1 08/06/2012 14:01 Page 2 Genel Tıp Back archive* BMJ bmj.com BMJ, çevrim içi olarak her gün güncellenen, basılı

Detaylı

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L TÜR Ü 1. YIL GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L Z Anatomi- İşitme ve Konuşma Anatomy Anatomy of Hearing and Speech 3 0 0 3 6 DKT 101 Organları Anatomisi Organs DKT 103 Z İşitme Bilimine

Detaylı

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi BMJ JOURNALS 1 Kapsam BMJ Journals, British Medical Association tarafından yayınlanmakta olan dergileri içermektedir. Veri tabanı, sadece BMJ koleksiyonunu değil, sağlık bakım yönetiminden nörolojiye kadar

Detaylı

HIZLI KULLANICI KLAVUZU Ana Sayfa

HIZLI KULLANICI KLAVUZU Ana Sayfa Ana Sayfa Üye girişi İsteyen herkes arama yapabilir, kaynaklara göz atabilir ve özetleri görüntüleyebilir; ancak kayıt yaptırdığınızda kaynak adlarını ve aramaları kaydedebilir, otomatik e-posta uyarıları

Detaylı

BIO113 Bilgisayara Giriş I Introductıon to Computer I BIO114 Bilgisayara Giriş II Introductıon to Computer II

BIO113 Bilgisayara Giriş I Introductıon to Computer I BIO114 Bilgisayara Giriş II Introductıon to Computer II BÖLÜM KODU : 3104 01.Yarıyıl leri 02.Yarıyıl leri BIO101 Genel Zooloji General Zoology 4 0 4 6 BIO102 Genel Botanik General Botany 4 0 4 6 BIO103 Genel Zooloji Lab. General Zoology Lab. 0 2 1 2 BIO104

Detaylı

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L TÜR Ü SAĞLIK BİLİMLERİ 1. YIL GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L DKT 101 Z Anatomi- İşitme ve Konuşma Organları Anatomisi Anatomy Anatomy of Hearing and Speech Organs 3 0 0 3 6 DKT

Detaylı

Elektronik Kaynaklara. Erişim

Elektronik Kaynaklara. Erişim K Elektronik Kaynaklara Erişim E-Kaynaklar ÇOMÜ Kütüphanesi nde şu anda 192.296 e-kitap, 2 milyondan fazla e-tez, 17.000 fazla e-dergi, 58 veritabanı, 2.200 den fazla e-gazete kullanıcıların erişimine

Detaylı

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Umut Al ve Yaşar Tonta Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Hacettepe Üniversitesi {umutal, tonta}@hacettepe.edu.tr -1 Plan Koleksiyon yönetimi Yöntem

Detaylı

GAZİ ÜNİ VERSİ TESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ. 6 Para Banka ve Finansal Piyasalar M. 7 Zehra: Roman Nazım Nabizade. 8 Tutunamayanlar Oğuz Atay

GAZİ ÜNİ VERSİ TESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ. 6 Para Banka ve Finansal Piyasalar M. 7 Zehra: Roman Nazım Nabizade. 8 Tutunamayanlar Oğuz Atay GAZİ ÜNİ VERSİ TESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ S AYI: 8 OCAK 2011 Bu sayıda: En Çok Ödünç Verilen Kitaplar 1 Biliyor Musunuz? 2 Veri Tabanları 3-5 2010 Yılı Değerlendirme Raporu 2010 Yılında En Çok Okunan Kitaplar

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

LC SINIFLAMA ŞEMASI ve KULLANIMI

LC SINIFLAMA ŞEMASI ve KULLANIMI LC SINIFLAMA ŞEMASI ve KULLANIMI Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphane'nin de kullandığı Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemi'nde (LCC - Library of Congress Classification) konular harflerle temsil edilmektedir.

Detaylı

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK VERİ TABANI HAKKINDA KONU KAPSAMI FORMAT DURUMU Academic Search Complete 8.500'den fazla elektronik süreli yayına tam metin içerik sağlayan çok disiplinli akademik bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 12.500'den

Detaylı

SCI-EXPANDED KAPSAMINDA, DİŞHEKİMLİĞİ-AĞIZ CERRAHİSİ VE TEDAVİSİ ALANINDAKİ 56 DERGİDE TÜRKİYE ADRESLİ YAYINLARIN ANALİZİ (1.1.1970-23.9.

SCI-EXPANDED KAPSAMINDA, DİŞHEKİMLİĞİ-AĞIZ CERRAHİSİ VE TEDAVİSİ ALANINDAKİ 56 DERGİDE TÜRKİYE ADRESLİ YAYINLARIN ANALİZİ (1.1.1970-23.9. SCI-EXPANDED KAPSAMINDA, DİŞHEKİMLİĞİ-AĞIZ CERRAHİSİ VE TEDAVİSİ ALANINDAKİ 56 DERGİDE TÜRKİYE ADRESLİ YAYINLARIN ANALİZİ (1.1.1970-23.9.2007) Giriş Ahmet ASAN - Hülya ASAN Thomson-ISI nin bir ürünü olan

Detaylı

McGrawHill Kaynaklarından En İyi Tıbbı Çözümler EN GÜVENİLİR MEDİKAL KAYNAKLARDAN KLİNİK SORULARA ANINDA CEVAPLAR

McGrawHill Kaynaklarından En İyi Tıbbı Çözümler EN GÜVENİLİR MEDİKAL KAYNAKLARDAN KLİNİK SORULARA ANINDA CEVAPLAR McGrawHill Kaynaklarından En İyi Tıbbı Çözümler EN GÜVENİLİR MEDİKAL KAYNAKLARDAN KLİNİK SORULARA ANINDA CEVAPLAR McGrawHill Online Tıbbi Ürünler, öğrenciler, uzmanlar, klinisyenler, profesörler ve araştırmacıların

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL) Programın Adı BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Meslek Yüksekokulu Adalet Adalet (İÖ) Ağız ve Diş Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı (İÖ) Ameliyathane Hizmetleri Anestezi Anestezi (İÖ) Aşçılık Aşçılık (İÖ) Bankacılık

Detaylı

MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu

MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu İçerik 9 kategoride organize edilmiştir Books (Kitaplar) Journals (Dergiler) The Clinics of North America Dergileri Patient Education

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Medical Faculty

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Medical Faculty Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Medical Faculty 2018-2019 Öğretim Yılı Academic Year Türkçe ve İngilizce Tıp Programları Ders Programı Özeti Synopsis of Curricula Çift Dilli Versiyon (Türkçe ve İngilizce)

Detaylı

BIO201 Sitoloji Cytology BIO202 Hayvan Histolojisi Animal Histology

BIO201 Sitoloji Cytology BIO202 Hayvan Histolojisi Animal Histology FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ II. ÖĞRETİM BÖLÜM KODU :3202 2012-2013 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS

Detaylı

CINAHLTemel ve Gelişmiş Arama

CINAHLTemel ve Gelişmiş Arama CINAHLTemel ve Gelişmiş Arama Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com CINAHL nedir? The Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature veritabanıdır 1940 yılında, Ella Crandall, Mildred Sitner ve

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

194 22. TABABET UZMANLIK TÜZÜĞÜNE GÖRE İHTİSAS YAPANLARIN EĞİTİM BİRİMLERİNE GÖRE SAYILARI

194 22. TABABET UZMANLIK TÜZÜĞÜNE GÖRE İHTİSAS YAPANLARIN EĞİTİM BİRİMLERİNE GÖRE SAYILARI 194 TÜRKİYE TOPLAMI 2859 1059 1800 10211 3521 6690 2302 745 1557 TOTAL FOR TURKEY ÜNİVERSİTELER TOPLAMI 1539 546 993 6131 2024 4107 1013 310 703 TOTAL FOR THE UNIVERSITIES DİĞER EĞİTİM KURUMLARI TOPLAMI

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü / Lisans (%100 İngilizce) ( Birinci Öğretim ) 2017-2018 Yılı Ders Planı 1. SINIF 1.Yarıyıl 2.Yarıyıl Ders

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROGRAM ADI : VETERİNER HEKİMLİĞİ I. SINIF I. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer

Detaylı

ProQuest DISSERTATIONS AND THESIS FULL TEXT

ProQuest DISSERTATIONS AND THESIS FULL TEXT ProQuest DISSERTTIONS ND THESIS FULL TEXT Kullanım Kılavuzu Kapsam Kendi alanındaki tek veritabanı olan bu veritabanı Mühendislik, Tıp Bilimleri, Fizik, Psikoloji, Eğitim, Edebiyat, Felsefe, Sosyal Bilimler,

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI KURUMLARININ TÜRKİYE NİN BİLİMSEL YAYIN SAYISINA KATKILARI (1981-2006)

SAĞLIK BAKANLIĞI KURUMLARININ TÜRKİYE NİN BİLİMSEL YAYIN SAYISINA KATKILARI (1981-2006) SAĞLIK BAKANLIĞI KURUMLARININ TÜRKİYE NİN BİLİMSEL YAYIN SAYISINA KATKILARI (98-006) SAĞLIK BAKANLIĞI KURUMLARININ TÜRKİYE NİN BİLİMSEL YAYIN SAYISINA KATKILARI (98-006) Editörler İ. H. Demirel - C. Saraç

Detaylı