ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ"

Transkript

1 ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ TARİHÇE : Silivri Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Bölümü okulumuzun kuruluşundan itibaren giyim ve ev tekstili adı altında faaliyetlerine devam etmiştir Eğitim Öğretim yılından itibaren, Giyim Üretim Teknolojisi Alanında yeni sisteme göre üç atölye ile eğitime devam edilmiştir.halen iki atölye Kadın Giyim Modelistliği ve Hazır Giyim Model Makineciliği dalları ile eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. ÖĞRETMEN KADROSU: Nesrin NURLU Hayriye GÖKÇINAR Zeynep KARAMAN Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni(Alan Şefi) Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni(Atölye Şefi) Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ: Okulumuz Giyim Üretim Teknolojisi bölümü Tekstil Konfeksiyon sanayisine yönelik üst kademe ve alt birim elemanı yetiştirmeye yönelik olarak eğitim vermektedir. Bu doğrultuda giyim üretim teknolojisi bölümü kadın giysi tasarımı, kadın ve çocuk giysileri için kumaş yüzey özelliklerinin kavratılması, talebe uygun giysi üretim aşamalarının ve bunları uygulama becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir. Bölümümüzde iki dal bulunmaktadır. Bunlar Kadın Giyim Modelistliği ve Hazır Giyim Model Makineciliği dallarıdır.11 sınıfta öğrenciler yetenekleri ve tercihleri doğrultusunda bu dallarda eğitimlerine devam etmektedir. Atölyelerimizde donanım olarak sanayi tipi düz dikiş makineleri başta olmak üzere overlok, reçme, ilik- düğme makineleri,, elektro makas ile ürün çalışmaları yapılmaktadır.kalıp Hazırlama içerikli derslerde destekleyici olarak bilgisayarlı kalıp hazırlama programı TETRA-CAD kullanılmaktadır.

2 MEVCUT EĞİTİM FAALİYETLERİ: 10 Sınıf Giyim Üretim Teknolojisi..14 öğrenci 11. Sınıf Kadın Giyim Modelistliği..9 öğrenci 11.Sınıf Hazır Giyim Model Makineciliği...10 öğrenci 12. Sınıf Kadın Giyim Modelistliği..11 öğrenci 12.Sınıf Hazır Giyim Model Makineciliği...10 öğrenci Toplam 54 öğrenci ile Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. MEZUN ÖĞRENCİLER: Öğretim Yılı: 37 öğrenci mezun oldu 1 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım (lisans) 1 öğrenci Giyim Endüstrisi Öğretmenliği(lisans) 1 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım(ön lisans) 10 öğrenci Tekstil Teknolojisi (ön lisans) Öğretim Yılı: 20 öğrenci mezun oldu 1 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım (lisans) 7 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım (ön lisans) 7 öğrenci Tekstil Teknolojisi(ön lisans) Öğretim Yılı: 20 öğrenci mezun oldu 1 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım (lisans) 1öğrenci Tarih ( lisans) 4 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım(ön lisans) 1 Türk Dili ve Edebiyatı(ön lisans) 4 öğrenci Tekstil Teknolojisi(ön lisans) Öğretim Yılı: 23 öğrenci mezun oldu 1 öğrenci Giyim Endüstrisi Öğretmenliği(lisans) 4 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım(ön lisans) 6 öğrenci Tekstil Teknolojisi(ön lisans) Öğretim Yılı: 18 öğrenci mezun oldu 1 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım(lisans) 1 öğrenci Türk Dili ve Edebiyatı (lisans) 2 öğrenci Tekstil Teknolojisi(ön lisans)

3 6 öğrenci Giyim Üretim Teknolojisi(ön lisans) 2 öğrenci Adalet Meslek Yüksekokulu(ön lisans) Öğretim Yılı: 18 öğrenci mezun oldu 2 öğrenci Giyim Üretim Teknolojisi(ön lisans) 6 öğrenci Tekstil Teknolojisi(ön lisans) 1 öğrenci Deri Teknolojisi (ön lisans) 1öğrenci Bankacılık MYO( ön lisans) 1 öğrenci Moda ve Tekstil Tasarım(ön lisans) Bölüm mezunlarının büyük çoğunluğu kendi alanlarında çalışmaktadır.silivri de ikamet eden mezunlarımız yakın çevrede bulunan ÖZKAN TEKSTİL, YELKENCİ GROUP,TAYEKS, AYDINLI GROUP gibi hazır giyim konfeksiyon alanında adı anılan gelecek vaad eden işletmelerde çalışmaktadır.mezunların bir kısmı moda evlerinde moda asistanı, stilist, modelist olarak çalışmakta, bir araya gelebilen birkaç mezunumuzda küçük çaplı moda evleri açmıştır. İŞLENEN DERSLER VE İÇERİKLERİ UYGULAMA TEKNİKLERİ Düz Dikiş Overlok Ütüleme Kesim Düz Dar Etek Dikimi 1 Düz Dar Etek Dikimi 2 Tişört Dikimi 2-6 Yaş Elbise Dikimi Türk Bayrağı Dikim Bu derste dikiş makinelerin teknik özellikleri öğrenilir, kullanımı ve giysi üretimi uygulamaları yapılır.

4 KALIP HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Giyimde Ölçülendirme Düz Dar Etek Kalıbı Tişört Kalıbı Erkek Gömleği Kalıbı 2-6 Yaş Elbise Kalıbı Türk Bayrağı Kalıbı Bu derste giysi kalıpları temel bilgileri öğrenilir, kadın ve çocuk giysi kalıpları uygulamaları yapılır. TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Tekstil Lifleri Tekstil Yüzeyleri Bu derste kumaş hammaddeleri ve kumaş üretim aşamaları, çeşitleri öğrenilir. GİYSİ TEKNİK ÇİZİMLERİ Temel Mesleki Hesaplama Giysi Teknik Çizimleri 1 Giysi Teknik Çizimleri 2 Bu derste giysilerin teknik detaylarının çizimi öğrenilir. KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ DAL DERSLERİ: KADIN GİYSİ ÜRETİMİ DERSİ Etek üretimi Kadın pantolon üretimi 1 Kadın pantolon üretimi 2 Kadın Eşofman Üretimi

5 Bluz üretimi 1 Bluz üretimi 2 Elbise üretimi Kadın yelek Üretimi 1 Kadın yelek üretimi 2 Kadın ceket üretimi Bu derste kadın giysi üretimi uygulamaları yapılır. KADIN GİYSİ KALIPLARI DERSİ Bilgisayarlı Kalıp Sistemi Temel etek kalıpları Model uygulamalı etek kalıbı Kadın pantolonu kalıbı Temel kadın beden kalıpları 1 Temel kadın beden kalıpları 2 Temel kadın beden kalıpları 3 Bluz kalıbı 1 Bluz Kalıbı 2 Elbise kalıbı Kadın Yelek Kalıbı Gelinlik Kalıbı Bu derste kadın giysi kalıpları uygulamaları, serileme, şablonlama, pastal atma uygulamaları yapılır. SEÇMELİ ÇOCUK GİYSİ KALIPLARI 2-6 Yaş Çocuk Giysi Kalıpları Yaş Çocuk Giysi Kalıpları Yaş Etek Kalıpları 6-12 Yaş Gömlek Kalıbı 6-12Yaş Pantolon Kalıbı Bu derste çocuk giysi kalıpları uygulamaları, serileme, şablonlama, pastal atma uygulamaları yapılır.

6 HAZIR GİYİMDE MODEL MAKİNACILIĞI DAL DERSLERİ ÜRETİM TEKNİKLERİ DERSİ Yırtmaç Dikimi Fermuar Dikimi Bel Temizleme Cep Dikimi Etek Üretimi Kadın Pantolon Üretimi 1 Kadın Pantolon Üretimi 2 Bluz Üretimi 1 Elbise Üretimi Bluz Üretimi 2 Yelek Üretimi 1 Yelek Üretimi 2 Kol takma İlik-Düğme Kadın Ceket Üretimi Erkek Pantolon Üretim Erkek Mont Üretimi-1 Erkek Mont Üretimi-2 Bu derste kadın ve erkek giysi üretimi uygulamaları yapılır. GİYSİ KALIPLARI DERSİ Model Uygulamalı Etek Kalıbı 1 Kadın Pantolon Kalıbı Temel Kadın Beden Kalıpları 1 Temel Kadın Beden Kalıpları 2 Temel Kadın Beden Kalıpları 3 Bu derste kadın giysi kalıp çizimleri, serileme, şablonlama, pastal atma uygulamaları yapılır.

7 SEÇMELİ KADIN GİYSİ DİKİMİ Giyimde Süsleme Elbise Dikimi Gecelik Üretimi Kadın Sabahlık Üretimi Bu derste kadın giysi üretimi uygulamaları yapılır. SEÇMELİ MODEL GELİŞTİRME DERSİ Model araştırmaları Artistik çizim Bu derste moda akımları Türk ve yabancı modacıların biyografik ve mesleki bilgileri öğrenilir, model tasarım aşamaları uygulanır. ÇOCUK GİYSİ ÜRETİMİ Bebek Tulumu Üretimi 2-6 Yaş Etek Üretimi 2-6 Yaş Pantolon Üretimi 6-12 Yaş Mont Üretimi 6-12 Yaş Elbise Üretimi Bu derste bebek ve çocuk giysi üretimi uygulamaları yapılır.

8 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ Gelecek vadeden bu alanda, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir modelist olarak çalışmakta, bir araya gelebilen birkaç mezunumuzda küçük ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ unsur da, sürekli gelişim ve eğitimdir. çaplı moda evleri açmaktadır. Tekstil ve hazır giyim sektörleri ülkemiz ihracat ve üretim içerisindeki yüksek payı nedeniyle ülkemiz için stratejik bir öneme sahiptir. Hazır giyim sektöründe moda ve markalaşmaya yönelik,ar&ge çalışmaları ile yüksek kalitede ürünler üretilmesi hedeflenmektedir.sürekli gelişen yenilenen bu sektörde eğitim almış çalışanlara ihtiyaç fazladır. Bölümümüz hazır giyim sektörü ile ilgili temel kavramsal bilgileri vererek uygulamalı eğitimlerle mezunları iş yaşamına hazırlamaktadır. MEZUNLARIN ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Giyim Üretim Teknolojisi Mezunları hazır giyim üreten işletmelerde, dokuma ve tekstil işletmelerinde, moda evlerinde çalışma imkanına sahiptir. Modelist, stilist, moda asistanı, planlama, kumaş ve desen tasarım, iş-zaman etüdü, kalite kontrol,insan kaynakları gibi bölümler çalışırlar. Konfeksiyon emek-yoğun bir sektör olduğundan, mezunlar az bir yatırım ile, birçok kişinin çalışabileceği atölye veya modaevi de açabilirler. Veya dört yıllık eğitim fakültelerinden mezun olup MEB de Giyim Üretim Teknolojisi ya da Teknoloji Tasarım Öğretmeni olarak görev alabilirler. Tekstil ve konfeksiyon Türkiye nin ihracatında büyük bir paya sahip olduğu MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER -Giyim Teknolojisi bölümünde okumak isteyenlerin: için bu alanda iş bulma sorunu fazla yaşanmamaktadır. Bölüm mezunlarının büyük çoğunluğu kendi alanlarında -El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, çalışmaktadır. Silivri de ikamet eden mezunlarımız yakın çevrede bulunan -Renk ve şekilleri algılayabilme yeteneğine sahip ÖZKAN TEKSTİL, YELKENCİ GROUP, TAYEKS, AYDINLI GROUP -Ticarete ilgi duyan, gibi hazır giyim konfeksiyon alanında üretim yapan işletmelerde -Bir bütünün parçaları arasındaki ilişkileri görebilen, çalışmaktadır.mezunların bir kısmı moda evlerinde moda asistanı, stilist, -Sanat estetik görüşü olan kimseler olmaları gerekir. EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI Meslek Yüksekokullarını Deri Konfeksiyon,Deri-Hazır Giyim,Düz Örgü,Erkek Terziliği,Ev ve Giyim Aksesuarları,Giyim Üretim Teknolojisi,Giyim ve Ev Aksesuarları,Hazır Giyim,Kadın Terziliği,Kesim (Tekstil Konfeksiyon),Konfeksiyon,Moda Tasarım,Moda Resmi,Örme Hazır Giyim,TekstilKonfeksiyon,Terzilik,TrikoDesen,Triko,Konfeksiyon,Trikotaj,Y uvarlak Örgü (Penye),Çorap ve Moda Tasarımı bölümlerine sınavsız geçiş

9 yapabilirler.önlisans programını başarıyla bitirenler dikey geçiş sınavında başarılı oldukları taktirde alanlarına ilişkin lisans programına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Tekstil Mühendisliği, Tekstil ve Moda Tasarımı lisans programlarına ek puan alarak geçiş yerleşebilecektir. İş olanakları genellikle özel sektöre bağlıdır.özellikle kendisini geliştiren, yeniliklere açık, girişimci mezunlar hazır giyim ve moda sektöründe rahatlıkla çalışmaktadır EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU DERFİLE VE SERGİSİNDEN FOTOGRAFLAR

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ)

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ) TANIM Çocuk, kadın ve erkek iç-dış giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarım, kalıp-desenleme, kalite kontrol ve üretim safhalarının tümünde uygulama becerilerine sahip ara elemandır. A- GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Çocuk

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Giyim sektörü, gerek yaratılan katma değer gerekse ihracat gelirleri içindeki yüksek payı nedeniyle

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Bu öğrenme faaliyeti ile Giyim Üretim Teknolojisi alanı altındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Giyim üretimi; dünyada gerek pamuk ve iplikle

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ

Detaylı

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ Dersin Modülleri Erkek Eşofman Kalıbı Model Uygulamalı Erkek Gömleği Kalıbı Erkek Pantolon Kalıbı 1 Erkek Pantolon Kalıbı 2 Erkek Jean Pantolon Kalıbı Erkek Yelek Kalıbı Erkek

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -16 Bu öğrenme

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DOKUMA KONFEKSİYON MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DOKUMA KONFEKSİYON MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DOKUMA KONFEKSİYON MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905341 Kadın Giysi Kalıpları III 5+1 Zorunlu 7 905342 Kadın Giysi Üretimi III 3+1 Zorunlu 7 905343 Üretim

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYİM MODELİST YARDIMCILIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYİM MODELİST YARDIMCILIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYİM MODELİST YARDIMCILIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim,

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim, dalları yer almaktadır.

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 6 (GELİNLİK-DRAPAJ TEKNİĞİ İLE GELİNLİK- NİKÂH KIYAFETİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 6 (GELİNLİK-DRAPAJ TEKNİĞİ İLE GELİNLİK- NİKÂH KIYAFETİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 6 (GELİNLİK-DRAPAJ TEKNİĞİ İLE GELİNLİK- NİKÂH KIYAFETİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE

Detaylı

ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ

ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ TANIM Çocuk giyimine ait her türlü giysi modelinin ve numunesinin kalıplarını hazırlama, model özelliğine göre şablon, seri ve pastal planı yapma, model makineciyi yönlendirme ve iş geliştirmeye yönelik

Detaylı

MODA TASARIM TEKNİSYENİ

MODA TASARIM TEKNİSYENİ TANIM Giysilerin ve giysiyi tamamlayan takı, eldiven, eşarp, çanta, kemer gibi parçaların tasarımını yapan, gerektiğinde çizdiği modeli kalıba dönüştürüp ilk denemelik ürünü gerçekleştiren kişidir. A-

Detaylı

EĞİTİM SÜRESİ: Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır.

EĞİTİM SÜRESİ: Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır. Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı Bilindiği gibi topraktan şekillendirilerek pişirilen her şeye SERAMİK denir. Seramik, insanların tarihi kadar eski ve köklü bir uğraş olarak günümüze kadar uzanmıştır.

Detaylı

DERİ GİYİM TEKNİSYENİ / DERİ KONFEKSİYON TEKNİSYENİ

DERİ GİYİM TEKNİSYENİ / DERİ KONFEKSİYON TEKNİSYENİ TANIM Teknolojik gelişmelere ve modaya uygun olarak, deri giysilerin (manto, ceket, etek vb.) modellerini geliştiren, kalıplarını hazırlayan, üretimin diğer aşamalarını düzenleyen ve denetleyen kişidir.

Detaylı

DEKORATİF EV TEKSTİLİ TEKNİSYENİ/EV TEKSTİL KONFEKSİYON TEKNİSYENİ

DEKORATİF EV TEKSTİLİ TEKNİSYENİ/EV TEKSTİL KONFEKSİYON TEKNİSYENİ TANIM Ev tekstil ürünlerinin (mutfak takımları, nevresim takımları, tül ve perdeler, banyo takımları, yatak örtüsü ve pikeler, hurçlar, yastıklar, sehpa, masa ve dolap örtüleri v.b) model tasarımları,

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 008

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN İŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (İŞ ÖNLÜĞÜ-İŞÇİ TULUMU) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN İŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (İŞ ÖNLÜĞÜ-İŞÇİ TULUMU) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN İŞ GİYSİLERİ DİKİMİ (İŞ ÖNLÜĞÜ-İŞÇİ TULUMU) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL GİY101 Tekstil Teknolojisi Tekstilin tanımı, ülkemizdeki yeri ve önemi. Tekstil liflerinin tanımı ve

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ DİKİMİ (DÜZ DAR ETEK-KADIN PANTOLONU- BLUZ-ELBİSE-FANTAZİ ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ DİKİMİ (DÜZ DAR ETEK-KADIN PANTOLONU- BLUZ-ELBİSE-FANTAZİ ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ DİKİMİ (DÜZ DAR ETEK-KADIN PANTOLONU- BLUZ-ELBİSE-FANTAZİ ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 2 (BLUZ - KADIN GÖMLEĞİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 2 (BLUZ - KADIN GÖMLEĞİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 2 (BLUZ - KADIN GÖMLEĞİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ

Detaylı

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ Dersin Modülleri Temel Dikiş Teknikleri Giyimde Süsleme Etek Dikimi Kadın Pantolon Dikimi Bluz Dikimi 1 Bluz Dikimi 2 Elbise Dikimi Kazandırılan Yeterlikler Temel dikiş tekniklerini

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ (PANTOLON-YELEK-CEKET-FRAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ (PANTOLON-YELEK-CEKET-FRAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ (PANTOLON-YELEK-CEKET-FRAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 BİRİNCİ YARIYIL (GÜZ) GİY 4107 Temel Sanat Eğitimi Öğrencilerin; nesnelerin

Detaylı

Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları

Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dikiş Teknikleri MTT223 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

- Giysi üretiminde kalıp hazırlama yöntemleri ve kullanılan araç gereçler. - Kalıp hazırlama tekniklerinde kullanılan genel terimler.

- Giysi üretiminde kalıp hazırlama yöntemleri ve kullanılan araç gereçler. - Kalıp hazırlama tekniklerinde kullanılan genel terimler. Ders İzlencesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI Dersin adı: Temel Kalıp Çizimi Dersin veriliş şekli: Yüzyüze Eğitim Dersin genel içeriği: Kalıp hazırlama tekniklerinden

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ YAŞ ÇOCUK ELBİSE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI )

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ YAŞ ÇOCUK ELBİSE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 12-16 YAŞ ÇOCUK ELBİSE DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI ) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GRUP: 3222. 1 adet dikiş makinası ile 8 saatte dikilebilecek konfeksiyon ürünleri,

GRUP: 3222. 1 adet dikiş makinası ile 8 saatte dikilebilecek konfeksiyon ürünleri, GRUP: 3222 HAZIR GİYİM 1. DOKUMA VE ÖRME KONFEKSİYON Konfeksiyon üretimi ile iştigal eden iş yerlerinde üretim kapasitesi aşağıda belirtilmiş olan hesaplama şekillerinden birine göre tespit edilir. Bu

Detaylı

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM TANIM Teknolojik gelişmelere ve günün modasına uygun olarak üretilmesi düşünülen ayakkabının elde veya bilgisayarda modelini çizen, şablon hazırlayan, numune dikimini sağlayan ve geliştiren, üretimde kullanılacak

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AIT101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARDA GİYSİ KALIBI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARDA GİYSİ KALIBI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARDA GİYSİ KALIBI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2016 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde giysi üretimi

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ 1- TEMEL KALIP BİLGİSİ 1 Terimler ( uygulamalı anlatım ) 2 Ölçü alma teknikleri 3 İhracat

Detaylı

TEKSTĠL TEKNOLOJĠSĠ TRĠKOTAJ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI)

TEKSTĠL TEKNOLOJĠSĠ TRĠKOTAJ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Hayat Boya Öğrenme Genel Müdürlüğü TEKSTĠL TEKNOLOJĠSĠ TRĠKOTAJ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ARTİSTİK ÇİZİM VE DRAPAJ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ARTİSTİK ÇİZİM VE DRAPAJ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ARTİSTİK ÇİZİM VE DRAPAJ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

KESİM TEKNİSYENİ (GİYİM)

KESİM TEKNİSYENİ (GİYİM) TANIM Tekstil atölyelerinin kesimhane bölümlerinde kumaşı istenilen ölçü ve nitelikte kesen kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kumaşı model ve kesim listesi doğrultusunda depodan

Detaylı

TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENİ

TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, tekstil ürünlerinin üretimi, planlanması, kalite kontrolü, tasarımı, tekstil hammaddelerinin tekstil sektöründe kullanılabilir

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 7 KADIN PANTOLONU-MODEL UYGULAMALI KADIN PANTOLONU-KADIN JEAN PANTOLONU-KADIN

Detaylı

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ TANIM Plastik kalıplarının çizimlerini yaparak tasarımını ve üretimini gerçekleştirir. Gerekli şartlar sağlandığında atölyede kalıp üretimini yapan bilgisayarlı tezgâhlarda üretim programını hazırlayan

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DÜZ DİKİŞ MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DÜZ DİKİŞ MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DÜZ DİKİŞ MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

MODEL GELİŞTİRME DERSİ

MODEL GELİŞTİRME DERSİ MODEL GELİŞTİRME DERSİ Dersin Modülleri Model Araştırmaları Artistik Çizim Kazandırılan Yeterlikler Model araştırmaları yapmak Artistik çizim yapmak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN DIŞ GİYSİLERİ (CEKET-YELEK-MANTO- KABAN)DİKİMİ KURS PROGRAMI

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN DIŞ GİYSİLERİ (CEKET-YELEK-MANTO- KABAN)DİKİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN DIŞ GİYSİLERİ (CEKET-YELEK-MANTO- KABAN)DİKİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI...

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi. Modüller/İçerik/Konular

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi. Modüller/İçerik/Konular DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER GEOMETRİ DERS BİLGİ FORMU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ GİYİM

Detaylı

SERİGRAFİ VE TAMPON BASKI OPERATÖRÜ / SERİGRAF

SERİGRAFİ VE TAMPON BASKI OPERATÖRÜ / SERİGRAF TANIM Kağıt, seramik, cam gibi çeşitli malzemelerden yapılmış parçalara; süsleme, yazı, sembol, işaret vb. şekilleri, değişik baskı teknikleriyle uygulayan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1 PROGRAMIN HEDEFLERİ... 3 PROGRAMIN

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

ERKEK TERZİSİ. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir.

ERKEK TERZİSİ. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir. A- GÖREVLER - Müşterinin beden ölçülerini alır, - Müşterinin beğendiği

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2 5) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

GRUP 3222: HAZIR GİYİM

GRUP 3222: HAZIR GİYİM GRUP 3222: HAZIR GİYİM 1.AMAÇ VE KAPSAM... 2 2.TANIMLAR... 2 3.KAPASİTE HESABI... 2 3.1 GENEL HESAPLAMA YAKLAŞIMI... 2 TABLO 1: KAPASİTE HESABINDA KULLANILAN DİKİŞ MAKİNALARI... 3 TABLO 2: KAPASİTE HESABINDA

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI TANIM Yeni veya mevcut bir makinenin veya makine parçasının bilgisayar destekli katı modellemesini yapan montaj resmini ve detay resimlerini istenilen ölçekte ve belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen

Detaylı

ŞARAP ÜRETİM TEKNİKERİ

ŞARAP ÜRETİM TEKNİKERİ TANIM Kaliteli üzüm yetiştirme ve üzümden şarap, sirke vb. ürünlerin imali konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Şarap üretiminde çalışır, - Bağ bakımı ve kontrolünü yapar, - Şarap kalite kontrolü

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ MODEL UYGULAMALI ETEK KALIBI 542TGD014 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ-1 (DÜZ DAR ETEK-TEMEL ETEKLER-MODEL UYGULAMALI ETEK-SPOR ETEK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ-1 (DÜZ DAR ETEK-TEMEL ETEKLER-MODEL UYGULAMALI ETEK-SPOR ETEK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- (DÜZ DAR ETEK-TEMEL ETEKLER-MODEL UYGULAMALI ETEK-SPOR ETEK) MODÜLER PROGRAMI

Detaylı

MiLLiEGiTiMBAKANllGI. Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi

MiLLiEGiTiMBAKANllGI. Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi T.C. MiLLiEGiTiMBAKANllGI Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi SAYi: 3~ TARiH:OS',O1,'2,.{)o6 KONU: Konu: Modelistlik, Kalip Tasarimi, Stilistlik ve ÖNCEKI KARARiN Giysi Tasarimi Kursu Ögretim Programlari

Detaylı

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere giyim, hazır giyim ve moda tasarımı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Giyim/hazır giyim/moda tasarımı ile ilgili

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

MODA TASARIMCISI İZMİR A 1.1 2014/1

MODA TASARIMCISI İZMİR A 1.1 2014/1 TANIM Günümüzde ve gelecekteki giysilerin ve giysiyi tamamlayan aksesuarların tasarımını yapan, çizen, gerektiğinde çizdiği modeli kalıba dönüştürerek ilk deneme ürünün elde edilmesini gerçekleştiren kişidir.

Detaylı

TEKSTİL LABORANTI / TEKSTİL KALİTE KONTROL TEKNİSYENİ

TEKSTİL LABORANTI / TEKSTİL KALİTE KONTROL TEKNİSYENİ TANIM Tekstil materyallerinin hammaddeden alıp tekstil kullanıcısına varıncaya kadar gerekli tüm fiziksel ve kimyasal testlerini yapan, standartlar ve kalite kontrol konusunda yeterli bilgiye sahip kişidir.

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMLA İLGİLİ

Detaylı

ENDÜSTRİYEL DOKUMA TEKNİSYENİ / DOKUMA TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL DOKUMA TEKNİSYENİ / DOKUMA TEKNİSYENİ TANIM Çeşitli türde (yün, pamuk, sentetik) iplikleri, tezgahlarda bağlamak suretiyle, kumaş haline getiren kişidir. A- GÖREVLER - Dokuma tezgahını hazırlar, iplikleri takar, ayarını yapar ve çalıştırır,

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ Bilişim Teknolojileri (BT) kavramı, bilgisayar dünyasındaki hızlı gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bilişim Teknolojileri, sadece

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ DÜZ DİKİŞ MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ DÜZ DİKİŞ MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ DÜZ DİKİŞ MAKİNECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Matbaa meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM AKSESUARLARI DİKİMİ (ŞAL - ETOL - ŞAPKA - ÇANTA) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM AKSESUARLARI DİKİMİ (ŞAL - ETOL - ŞAPKA - ÇANTA) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM AKSESUARLARI DİKİMİ (ŞAL - ETOL - ŞAPKA - ÇANTA) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Giysilerde Teknik Çizim I (MTT361) Ders Detayları

Giysilerde Teknik Çizim I (MTT361) Ders Detayları Giysilerde Teknik Çizim I (MTT361) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Giysilerde Teknik Çizim I MTT361 Seçmeli 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Çeşitli iplerle düz, yuvarlak ve çözgülü örgü yapan, model geliştiren kalıp hazırlayan, seri üretimini yapabilen meslek elemanıdır. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kadın, erkek ve

Detaylı

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1)

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1) T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017-2018)

Detaylı

KESİMCİ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

KESİMCİ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN TANIM Konfeksiyon ürünlerinin imalatı aşamasında tekstil atölyelerinin kesimhane bölümlerinde kumaş kontrolünün yapılması, pastal planının hazırlanması, kumaş ve yardımcı malzemenin kalıba göre istenilen

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ TANIM İplik, dokuma, örme, boya, baskı, terbiye, konfeksiyon alanlarında üretimin takibini ve kontrolünü, makine bakım, ayar ve onarımını yapan, işçi ile işletme mühendisi arasında iletişimi sağlayan ara

Detaylı

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM TANIM Makine teknikeri; makine mühendislerinin yönetimi ve denetimi altında makinelerin ve motorlu araçların üretimi, bakımı, onarımı konularında çalışan kişidir. _ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -13 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ TANIM İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde üretilmesine karar verilen bir ürünün üretim yöntemleri ile bu yöntemleri gerçekleştirecek üretim araçlarının tasarımı, uygulanması ve kontrolünde

Detaylı

YAPI YÜZEY KAPLAMA TEKNİSYENİ

YAPI YÜZEY KAPLAMA TEKNİSYENİ TANIM Yapıların iç, dış, yatay ve düşey yüzeylerini sıva ve çeşitli malzemelerle ( fayans, seramik karo, bordür, mermer, granit, doğaltaş, yapay taş, parketaşı, karo mozaik, dökme mozaik, cam mozaik, seramik

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ TANIM Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki endüstriyel elektronik sistemlerin tesis, bakım ve onarımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ MOD1001 MODA (2 0 2) Giyimde Modanın Yeri ve Önemi, Moda Ürünün Özellikleri, Modanın Tarihsel Gelişimi, Ünlü Modacıların Stilleri ve Moda Akımları. MOD1003 KALIP HAZIRLAMA

Detaylı

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, makine / tesviye / kalıp meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Makine / tesviye / kalıp meslek alanı

Detaylı

PERDECİLİK. Özel Perdeler. Mutfak ve çocuk odası perdeleri hazırlamak Farklı mekânlara özel perdeler hazırlamak

PERDECİLİK. Özel Perdeler. Mutfak ve çocuk odası perdeleri hazırlamak Farklı mekânlara özel perdeler hazırlamak Dersin Modülleri Perdeler Ev Perdeleri Tül ve katlamalı perdeler Mutfak ve çocuk odası perdeleri Özel Perdeler Kazandırılan Yeterlikler Perde hazırlamak Ev perdeleri hazırlamak Tül ve katlamalı perdeler

Detaylı

Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II (MTT472) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II (MTT472) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II (MTT472) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II MTT472 Seçmeli 1 2 0

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) SANAT VE TASARIM ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -36 AMAÇ SANAT VE TASARIM Bu faaliyet sonucunda Sanat

Detaylı

TEKSTİL TERBİYE TEKNİSYENİ

TEKSTİL TERBİYE TEKNİSYENİ TANIM Tekstil materyalini boyayarak renklendirme, desen, şablon, baskı patı hazırlama ve baskı yapma, kumaşı apre yöntemleri ile elde etme ve tekstil materyalinin ulusal ve uluslar arası standartlara uygunluğunu

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN İŞÇİ TULUMU KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

ÇELİK YAPI TEKNİK RESSAMI

ÇELİK YAPI TEKNİK RESSAMI TANIM Çelik yapıların tasarım ve plan, görünüş, kesitlerini, çelik yapı konstrüksiyon detaylarını, çelik prefabrik yapı plan, görünüş, kesitlerini, çelik uzay kafes sistemlerini, detaylarını çizen ve şantiyede

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Giyim sektörü, gerek yaratılan katma değer gerekse ihracat gelirleri içindeki yüksek payı nedeniyle

Detaylı

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI TANIM Temel müzik kavramlarını bilen ve uygulayan, müzik ve ses uygulamalarını yapan, temel teknik resim ve tüm alandaki ana enstrümanların çizimini yapan, yapacağı enstrümana uygun ağacı seçerek bu ağaçları

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ

HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ TANIM Havacılık-uzay/uçak mühendisi, havada seyreden her çeşit aracın tasarlanması ve yapım projelerinin hazırlanması, üretilmesi, geliştirilmesi, bakım-onarımı ve işletilmesi

Detaylı

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları:

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. GİYSİLERDE ÖLÇÜ KONTROL NOKTALARI Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. Göğüs genişliği: Koltuk altının

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU İç Giyim Kalıp Hazırlama Teknikleri Underwear Pattern Making Techniques

Detaylı

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR SÜRE ALT KONULAR Ay Tarih Saat MODÜL Makinede Düz Dikiş 1. Düz sanayi dikiş makinesini kullanım kılavuzuna uygun olarak dikime hazırlayabileceksiniz. 2. Düz sanayi makinesinin dikiş

Detaylı

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý FA 142 - Kalýp Hazýrlama ve Dikiþ Becerileri DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Kodu Yarýyýl Teori (saat/hafta) Uygulama/Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı