Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toplantı Katılım Sonuç Raporu*"

Transkript

1 Sayfa : 1 / 9 Konu: Yer/ Tarih: Türü: Toplantı Organizasyonu Adı/Kapsamı: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı AHMET MERT GÜNGÖR (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 5 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI BODTO TOPLANTI SALONU/ SAAT: TOPLANTI 5 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI EVRAK VE KARAR MEMURU FATMA ÖZKOCA İmza DURSUN YİĞİT (MESLEK KOMİTESİ BAŞKAN YRD) MAHMUT SERDAR KOCADON MEHMET AYAZ TOROS DEMİRDÖVEN ERAY YAŞYERLİ ALİŞİR ŞAHİN Toplantı Gündemi : 1. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT e Odamız tarafından katılımın görüşülmesi 2.Bodrum Belediyesi Sınırları İçinde Yapı İşlerinde Uyulacak Kurallar ve Güvenlik Tedbirlerinin incelenmesi, Sonuç: MADDE 1 : Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT e Odamız tarafından katılım görüşüldü; Her yıl Odamızın destekleri ile katılım gerçekleşmekte olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, önümüzdeki yıl Ocak 2015 tarihleri arasında 19 uncusu düzenleneceğinden büyük ilgi görmekte olan fuar standımızın yetersiz kalması nedeni ile 70 m2 lik standımızın 100 m2 lik standa genişletilmesi hususunda Yönetim Kuruluna teklif kararı olarak sunulmasına oy birliği ile karar verildi. MADDE 2 : Bodrum Belediyesi Sınırları İçinde Yapı İşlerinde Uyulacak Kurallar ve Güvenlik Tedbirleri incelendi.2 Nolu Meslek Komitesinin İnşaat Yasakları ile ilgili taslak çalışması incelenerek, Komitemizin önerilerinin aşağıdaki gibi 2 Nolu Meslek Komitesine ve Yönetim Kurulumuza sunulmasına oy birliği ile karar verildi.

2 Sayfa : 2 / 9 Bodrum Belediyesi Sınırları İçinde Yapı işlerinde Uyulacak Kurallar ve Güvenlik Tedbirleri Madde 1 AMAÇ Bu Yönetmeliğin amacı; BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar a) Bodrum Belediyesi sınırları içinde yapılmakta olan inşaat faaliyetleri ve her türlü yapı malzemesi üretimi ve dağıtımı işleri ile ilgili olarak oluşan görüntü, ses, çevre kirliliğinin ve trafik yoğunluğunun, turizm faaliyetlerine vereceği zararların önlenmesi için alınacak tedbirleri belirlemek Madde 2 KAPSAM Bu Yönetmelik, Bodrum Belediyesi sınırları içinde özel sektör ve kamu tarafından yapılan, yaptırılıan her türlü yapı işlerinde uygulanır. Madde 3 DAYANAK Bu Yönetmelik, Kültür ve Turizm Bakanlığının, İnşaat Faaliyetleri konulu Genelgesi, Muğla Valiliği tarafından yayımlanan Turizm Sezonu İnşaat Yasakları yönergesi, İlçe Turizm Koordinasyon Kurulunun aldığı kararlar ve ilgili yasal mevzuat dayanak alınarak hazırlanmıştır. Madde 4 TANIMLAR Bu Yönetmelikte geçen; a) Valilik Muğla Valiliği b) Yapı İşleri Madde-7 de tanımlanan işler ve benzeri diğer işleri, c) Yapı Alanı Yapı işlerinin yürütüldüğü alanı, e) İşveren Projeyi üstlenen ve işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiyi, f)işveren Temsilcisi Bu yönetmeliğin uygulanmasında sorumlu ve yetkili olacak İşveren tarafından atanmış gerçek veya tüzel kişileri, g) Belediye Bodrum Belediyesini ifade eder.

3 Sayfa : 3 / 9 İKİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 5 UYGULAMA KOORDİNATÖRÜNÜN ATANMASI ve İŞ ve İŞYERİ PLANI BİLDİRİMİ Uygulama Koordinatörünün atanması, İş planı ve Şantiye Planının bildirimi ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir: a) Uygulama Koordinatörü, iş bu Yönetmeliğin uygulanmasında İş sahibi adına hareket edecek, iş sahibi ile birlikte sorumlu ve yetkili kişidir. b) İşveren, yapı işlerine başlamadan, Belediyeye, Uygulama Koordinatörünü, kimlik bilgileri, adresi, telefon numarası bilgileri ile bildirir. Uygulama koordinatörünün bildiriminden evvel yapı işlerine başlayan işyerlerinde İşveren, Uygulama Koordinatörü olarak atanmış sayılır. Aynı yapı alanında bir veya daha fazla işveren veya alt işverenin iş yaptığı durumda, işveren birden fazla koordinatör atayabilir. c) Uygulama Koordinatörü atanması gerekmeyen, İş Planı ve Şantiye Planı hazırlanmasını gerektirmeyen Yapı işleri Ek-4 de tarif edilmiştir. d) Uygulama Koordinatörünün değişmesi halinde, işveren yeni koordinatörü en geç 3 gün içinde Belediyeye bildirir. Madde 6 UYGULAMA KOORDİNATÖRÜ GÖREVLERİ a) Uygulama Koordinatörü, yapı işine başlamadan önce, Madde 10 da tarif edilen İş ve İşyeri Planını Şantiye Planını hazırlayıp/hazırlatıp Belediyeye teslim edip, onaylattırılması. b) Yapı işlerinin yürütülmesine bağlı olarak, ancak Yapı alanı dışında kamu alanlarında ya da başkasına ait alanlarda yapılması gereken, yol kazısı, trafo bağlantısı, vinç kullanmak suretiyle yapılacak indirme bindirme ve montaj işleri, su, kanalizasyon bağlantısı işleri, yol kapatmayı gerektiren diğer yapı ve nakliye işlerinin önceden belediyeye bildirilip izin alınması. c) Yapı alanına ilgili olmayan kişilerin girmesini önleyecek önlemlerin alınması. d) Yapı işlerinde çalıştırılan elemanların, mesai saatleri dışında, yapı alanı dışına çıktıklarında uymaları gereken giyim kuşam, temizlik, turist ile ilişkiler, kamu plajlarında ve yeme içme mekânlarında uyulacak kurallar konusunda eğitimlerinin sağlanması ve bu hususların çalışanlar tarafından uygulanıp uygulanmadığının takip edilmesi gerektiğinde idari işlemlerin yapılması (5 No lu Komite Önerisi: Bu hususta eğitim yapılamaz ve engellenemez olduğu görüşü verilmiştir.) f) Yapı alanının düzenli tutulması ve yeterli temizlikte olması, atık ve artıkların depolanması ve gerektiğinden Belediyenin göstereceği yere atılması işlerinin takibi j) Bu yönetmelik emirlerinin uygulanması, bunun için alınan her türlü önlem ve yasaklama konusunda çalışanların kolay anlaşılır şekilde bilgilendirilmelerinin sağlanması

4 Sayfa : 4 / 9 Madde 7- YAPI İŞLERİNİN TANIMLARI Yapı işleri esas olarak aşağıdaki gruplar içinde tanımlanırlar. Bu tanımlar Belediye Meclisi tarafından her yıl gözden geçirilir ve listede yer almayan benzer işlerin bu Yönetmelik kapsamına girip girmeyeceğine karar vermeye ve bu listeye eklemeler yapmaya Belediye yetkilidir.. a)- Kazı, Dolgu ve Yıkım İşleri Ekskavatör, Loder ve benzeri iş makinesi gerektiren kazı işleri, makine ile düzeltme gerektiren her türlü dolgu işleri veya makine ile düzeltme gerektirmeyen büyük dolgu işleri, makine veya elle yapılacak bina yıkım ve kırım işleri b) Nakliye İşleri Tır, Mikser, Kamyon, kamyonet, traktör ile her türlü yapı malzemesi, inşaat artığı, makine, donanım ve sair nakliye işleri c) Kaba İnşaat İşleri Kalıp yapılması, betonarme döşeme için beton dökülmesi, her çeşit duvar malzemesi ile duvar örülmesi, taş duvar imalatı, hazır malzeme ile veya geleneksel dış sıva yapılması işleri d) Prefabrike elemanların montajı ve sökümü Her türlü taşıyıcı prefabrik eleman montajı işleri, Elektrik, telefon vb iletim hattı imalatı işleri, büyük reklâm panoları, bilgi veya işaret levhaları montaj ve de-montaj işleri, yüksek yapı yüzeylerindeki elemanların değiştirilmesi veya sökümü işleri e) Tadilatlar ve yenileme işleri Bina dış cephesinden görülen her türlü ilave veya onarıma yönelik yapı işleri, ahşap imalat montajları, demir imalat montajları, iskele veya vinç gerektiren tesisat veya donanım yenileme, ekleme veya söküm işleri f) Bakım, boyama ve temizleme işleri Bina içlerinde yapılacak kırma gerektirmeyen her türlü bakım ve boya işleri, bina dışında malzeme stok edilmesini gerektirmeyen her türlü kaplama malzemesi döşenmesi işleri, iskele gerektirmeyen dış boya, ve içte yapılacak boya işleri, kırma gerektirmeyen tesisat bakım ve yenileme işleri, dışarıdan stok edilecek malzeme getirmeyi gerektirmeyen her türlü bahçe bakımı ve ekimi ve benzeri peyzaj işleri, g) İnce İnşaat İşleri İç sıva, iç boya işleri ve iskele gerektirmeyen dış boya işleri, döşeme kaplaması işleri, tesisat ve montajı işleri, doğrama ve mobilya montajı işleri, ahşap ve demir gölgelik montajı işleri.

5 Sayfa : 5 / 9 h) Yapı Malzemesi Üretimi, Depolanması ve Dağıtımı İşleri Briket, hazır beton elaman üretimi, duvar taşı üretimi, depolanması ve satışı, kum ve mıcır depolanması ve satışı, dolgu ve peyzaj toprağı depolama ve satışı, hurda malzeme depolama ve satışı ve benzeri diğer açıkta depolanan ve satışı yapılan yapı malzemelerinin üretimi, depolanması ve satışı işleri Madde 8- ALAN TANIMLARI Aşağıda tanımlanan alanlar Belediye Meclisi tarafından her yılın Ekim ayı içinde, tespit edilir, 1/ ve 1/5000 imar planı üzerinde işaretlenmiş olarak ilan olunur. Yapılmasında kamu yararı gözlenen ancak bu yönetmelik gereği yapımı yasaklanmış yapı işlerinin yapılması için Belediye müracaatı ve Kaymakamlık onayı gerekir. Tanım içinde bulunmayan alanların sınıflandırılması yıl içinde Belediye encümeni tarafından yapılır. a)turizm alanları Belediye Meclisi tarafından harita üzerinde belirlenmiş olan alanların dışında her türlü konaklama tesisine 100 metre mesafede olan alanlar, plajlar ve bunların 100 mt yakınındaki alanlar, arkeolojik alanlar ve ziyarete açık ören yerleri ve bunların 100 mt komşuluğundaki alanlar turizm alanları sayılır. (5 No lu Komite Önerisi: Mesafenin yeterli olmadığı düşünüldüğünden 100 metrenin 450 metre olarak düzeltilmesi önerilmiştir.) b) Şehir merkezleri Kentin ana ulaşım yollarından beslenen alanlar, alışveriş merkezlerinin bulunduğu alanlar, yeme içme mekânlarının bulunduğu alanlar, Beldeler arası ana ulaşım yolları üzerinde bulunan alanlar, kamunun sık kullandığı her türlü ortak alanlar ve sınırları belediyece belirlenecek yakın komşuluklarında Turizm tesisi bulunan alanlar, c) Merkezdeki konut alanları Etrafında turizm tesisi bulunmayan ancak kent merkezine komşu olan konut alanlar d) Merkez dışındaki konut alanları Kent merkezlerinden uzakta bulunan 2. konut alanları Madde 9- İNŞAAT YASAKLARI İnşaat yasaklarını belirleyen esaslar her yıl, Belediye Meclislerinin Alan tanımlarını yeniden yapmalarından sonra, İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Bu yasakların yürütülmesinden ve belediyeler ve kaymakamlık sorumludur. Bölge tanımlarına yapılacak itirazlar ilgili Belediye tarafından değerlendirilir.

6 Sayfa : 6 / 9 a) Turizm alanlarında uygulanacak inşaat yasakları 1- Turizm alanlarında uygulanacak yasaklar 15 Mayıs tan başlar ve 15 Ekim de sona erer. (5 No lu Komite Önerisi: Genel inşaat yasağının 1 Mayıs ta başlayarak, ince işlerin ve inşaatın son toparlanma işlemlerinin15 Mayıs ta kesin yasak tarihi olarak belirlenmesi, bitiş süresinin de 15 Ekim olmasının uygun olduğu belirtilmiştir.) 2- Turizm alanlarında, yasaklı dönem içinde her türlü inşaat faaliyeti yapılamaz. Ancak, işyerine en yakın, sınır ve sokak komşuluğundaki birinci binalardaki sakinlerin rıza göstermeleri halinde, 1 Temmuz 1 Ekim tarihleri arasında olmamak kaydı ile Pazar günleri hariç, diğer günlerde saat 10:00 ila 17:00 arasında, Tadilatlar ve yenileme işleri, Bakım, boyama ve temizleme işleri ve İnce İnşaat İşleri yapa bilinir. Bu dönemde yapılmasına müsaade edilen işlere yönelik Komşu şikâyetinin olması halinde derhal, Komşu olmayanların şikâyetçi olması halinde ise Zabıta tespitinden sonra gerekli görülür ise, yapılacak tebligattan sonraki 3 gün içinde durdurulur. 3- Turizm alanlarında her türlü yapı alanları yasaklı dönem içinde görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde korumaya alınır, malzemeler düzenli hale getirilir, yapı sahası etrafı ahşap, metal ya da uygun bir malzeme ile çevrilir. Çalışılmayan yapı alanlarında mutlaka bir güvenlik elemanı bulundurulur ve çevresi aydınlatılır. (5 No lu Komite Önerisi: Bu konunun tüm yarımada genelinde değerlendirilmesi önerilmiştir.) b) Şehir Merkezlerinde uygulanacak inşaat yasakları 1- Şehir merkezlerinde uygulanacak inşaat yasakları dönemi 15 Mayıs dan başlar ve 15 Ekim de sona erer. (5 No lu Komite Önerisi: Genel inşaat yasağının 1 Mayıs ta başlayarak, ince işlerin ve inşaatın son toparlanma işlemlerinin15 Mayıs ta kesin yasak tarihi olarak belirlenmesi, bitiş süresinin de 15 Ekim olmasının uygun olduğu belirtilmiştir.) 2- Şehir merkezlerinde Kazı, Dolgu ve Yıkım İşleri, Nakliye İşleri, Kaba İnşaat İşleri, Prefabrike elemanların montajı ve sökümü işleri ve Tadilatlar ve yenileme işleri, yasaklı dönem içinde yapılamaz. 3- Şehir merkezlerinde, 01 Temmuz ve 01 Eylül tarihleri arsında olmamak kaydı ile, görüntü kirliliğine karşı önlem almak, Pazar günleri çalışmamak ve diğer günler saat 10:00 ila 17:00 arasında,, Bakım, boyama ve temizleme işleri ve İnce İnşaat İşleri yapılabilinir. Bu hususu istismar edenler 1 Ekim tarihine kadar her türlü çalışmadan men edilir. (5 No lu Komite Önerisi: Şehir merkezlerinde, yasaklı dönemde yapılması zorunlu olan Nakliye İşleri için Belediye den alınan ihtiyaç yazısı Kaymakamlık makamından onaylattırılarak izin alınır. ) 4- Şehir merkezlerinde, 01 Temmuz ve 01 Eylül tarihleri arsında, görüntü kirliliğine karşı önlem almak, Pazar günleri çalışmamak ve diğer günler saat 10:00 ila 17:00 arasında,, Bakım, boyama ve temizleme işleri ve İnce İnşaat İşleri yapılabilinir. Bu dönemde yapılmasına müsaade edilen işlere yönelik Komşu şikâyetinin olması halinde derhal, Komşu olmayanların şikâyetçi olması halinde ise Zabıta tespitinden sonra gerekli görülür ise, yapılacak tebligattan sonraki 1 gün içinde durdurulur. (5 No lu Komite Önerisi: Şehir merkezlerinde, yasaklı dönemde yapılması zorunlu olan Nakliye İşleri için Belediye den alınan ihtiyaç yazısı Kaymakamlık makamından onaylattırılarak izin alınır. ) 5- Şehir merkezlerindeki, her türlü yapı alanları yasaklı dönem içinde, görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde korumaya alınır, malzemeler düzenli hale getirilir, yapı sahası etrafı ahşap, metal ya da uygun bir malzeme ile çevrilir. Çalışılmayan yapı alanlarında mutlaka bir güvenlik elemanı bulundurulur ve çevresi aydınlatılır. 6- Şehir merkezlerinde, yasaklı dönemde yapılması zorunlu olan Nakliye İşleri için Belediye den alınan ihtiyaç yazısı Kaymakamlık makamından onaylattırılarak izin alınır. (5 No lu Komite Önerisi: Bu maddenin kaldırılarak, 3. Ve 4 maddelere ilave edilmesi önerilmiştir.

7 Sayfa : 7 / 9 Not: Merkez ve şehir merkezlerinin hangi alanları kapsadığının açıklanması talep edilmiştir.) c) Merkezdeki Konut Alanlarında uygulanacak inşaat yasakları 1- Merkezdeki Konut Alanlarında uygulanacak inşaat yasakları 01 Temmuz dan başlar ve 15 Eylül de sona erer. 2- Bu alanlarda, yasaklı dönem içinde Kazı, Dolgu ve Yıkım İşleri, Nakliye İşleri, Prefabrike elemanların montajı ve sökümü işleri ve Kaba İnşaat İşleri yapılamaz. 3- Bu alanlarda, görüntü ve gürültü kirliliğine karşı önlem almak, Pazar günleri çalışmamak ve diğer günler saat 10:00 ila 18:00 arasında, Bakım, boyama ve temizleme işleri ve İnce İnşaat İşleri yapılabilinir. Bu hususu istismar edenler 1 Ekim tarihine kadar her türlü çalışmadan men edilir. (5 No lu Komite Önerisi: c bendinin b bendi ile olan benzerliğinden ve aynı içerikte olması nedeniyle tamamen iptal edilmesi önerilmiştir.) d) Merkez Dışındaki Konut alanlarında uygulanacak inşaat yasakları 1- Bu alanlarda uygulanacak inşaat yasakları 01 Temmuz dan başlar ve 15 Eylül de sona erer. 2- Bu alanlarda Kazı, Dolgu ve Yıkım İşleri, Nakliye İşleri ve Kaba İnşaat İşleri, Prefabrike elemanların montajı ve sökümü işleri, Pazar günleri çalışmamak ve diğer günler saat 10:00 ila 18:00 arasında olmak kaydı ile yapılabilinir. Bu hususu istismar edenler 1 Ekim tarihine kadar her türlü çalışmadan men edilir. 3- Bu alanlarda Pazar günü çalışılmamak kaydı ile, diğer günler ise saat 10:00 ila 18:00 arasında, Bakım, boyama ve temizleme işleri ve İnce İnşaat İşleri yapılabilinir. 4- Site alanlarındaki uygulama esasları, bu yönetmelikteki diğer düzenlemelere aykırı olmamak kaydı ile site yönetimine bırakılır. (5 No lu Komite Önerisi: Merkez ve konut bölgelerinin belirlenerek d bendinde gerekli değişikliklerin yapılması öneirlmiştir.) Madde 10- İŞ ve İŞYERİ PLANI HAZIRLAMA a) İşveren ya da Uygulama Koordinatörü tarafından hazırlanarak belediyeye verilecek bildirimde aşağıdaki hususlar belirtilir. Bildirim tarihi, İnşaatın tam adresi, Yüklenicilerin ve/veya alt yüklenicilerin ad ve adresi, çalıştıracakları azami kişi sayısı ve yapı alanında aynı anda çalıştırılacak işçi sayısı Proje tipi İşverenin adı ve adresi, Uygulama Koordinatörlerinin adı ve adresi İşin planlanan başlama tarihi, Yapılacak işler ve Yasaklı dönemde yapılacak işler

8 Sayfa : 8 / 9 b) İşyeri Planında, Yapı alanının giriş, çıkışları ve malzeme naklinin hangi güzergâhtan yapılacağı, yönetim binası, işçi koğuşları, yemekhane, WC-banyo üniteleri, depo binaları veya depolama alanları vaziyet planında işaretlenir. MADDE 11- YAPI MALZEMESİ ÜRETİMİ, DEPOLANMASI ve DAĞITIMI İŞİ YAPAN İŞYERLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR Bu tür işyerleri ilgili diğer mevzuata uymak zorunlulukları yanı sıra, yol güzergâhları üzerinde olmaları durumunda görüntü kirliliği, toz ve ses kirliliği, trafik güvenliği hususlarında gerekli önlemleri almak zorundadırlar. a) Ana yol güzergâhları üzerinde, inşaat artığı, kazıdan çıkan taş veya tüvanan malzeme, toprak, moloz, hurda veya görsel kirlilik oluşturan malzemeler stok edilemez. b) Yol güzergâhı üzerinde bulunan; açıkta inşaat malzemesi satan işyerleri, mermer atölyeleri, marangozhaneler, iş makineleri park yerleri, yapı malzemesi stok alanları ve sair işyerleri, ofis binaları dışındaki alanları ana yoldan gözükmeyecek şekilde sıvalı duvar, taş duvar veya hazır paravanlar ile çevirmek zorundadırlar. Mümkün ise ana yol ile depo-çalışma alanı arası ağaçlandırılır. c) İş yerlerinin veya depolama alanlarının ana yola giriş ve çıkışları gerekli işaretlemeler ve uyarı levhaları konularak ve ancak bir noktadan sağlanacaktır.

9 Sayfa : 9 / SAYIN 5 NOLU MESLEK KOMİTESİ ÜYESİ Oda 5 Nolu Meslek Komitesi toplantısı Perşembe da Oda salonunda yapılacaktır. Aşağıda gündemde yazılı maddelerin tetkik ve müzakeresi için mezkur gün ve saatte Oda Salonuna teşrifleriniz ehemmiyetle rica ve tebliğ olunur. 5 Nolu Meslek Komitesi Başkanı AHMET MERT GÜNGÖR 1. DURSUN YİĞİT 2. MAHMUT SERDAR KOCADON 3. MEHMET AYAZ 4. TOROS DEMİRDÖVEN 5. ERAY YAŞYERLİ 6. ALİŞİR ŞAHİN GÜNDEM : Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT e Odamız tarafından katılımın görüşülmesi 2.Bodrum Belediyesi Sınırları İçinde Yapı İşlerinde Uyulacak Kurallar ve Güvenlik Tedbirlerinin incelenmesi,

2 NOLU MESLEK KOMİTESİ ÜYESİ. Oda 2 Nolu Meslek Komitesi toplantısı 30.06.2009 Salı Saat 19.00 da Oda salonunda yapılacaktır.

2 NOLU MESLEK KOMİTESİ ÜYESİ. Oda 2 Nolu Meslek Komitesi toplantısı 30.06.2009 Salı Saat 19.00 da Oda salonunda yapılacaktır. 29.06.2009 SAYIN 2 NOLU MESLEK KOMİTESİ ÜYESİ Oda 2 Nolu Meslek Komitesi toplantısı 30.06.2009 Salı Saat 19.00 da Oda salonunda yapılacaktır. Aşağıda gündemde yazılı maddelerin tetkik ve müzakeresi için

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer : Tarih: Saat: Sayı : Türü: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı AHMET MERT GÜNGÖR (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 5 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI BODTO TOPLANTI SALONU

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer/ Tarih: Sayı : Türü: Toplantı Organizasyonu Adı/Kapsamı: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı ŞENEL TUNCER (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 4 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI

Detaylı

Öğr. Gör. Halil YAMAK

Öğr. Gör. Halil YAMAK Ondokuzmayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 2018 2019 Güz Yarıyılı Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Dersi 4. Hafta Öğr. Gör. Halil YAMAK Yapı İşleri Çeşitleri

Detaylı

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4-

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4- Kordon Yönetmeliği Atatürk Caddesinin (Birinci Kordon) Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı Arasında Yapılan Düzenleme ve Bu Alanın Kullanım Esaslarına Ait Yönetmelik Yasal Dayanak Madde 1- Bu Yönetmelik,

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 3.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 3.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Yakacık 120 Pafta, 12626 Ada 1 parsel ile 12341 Ada 68 parsel arasında kalan tescilsiz kadastral alandaki (Eski 970 Ada 2 Parselin) Park Alanının bir kısmının Cami Alanına Alınmasına

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal-Yakacık Eski:7971 Yeni: 12427 ada 2 parsele ilişkin Eski:7971 Yeni: 12427 ada 1 parsel Maliki Tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği. TEKLİF: Plan ve Proje

Detaylı

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Karpuzlu

Detaylı

DEFNE BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

DEFNE BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak DEFNE BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı; Defne Belediye Başkanlığı Çevre

Detaylı

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır.

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır. 10 URLA MERKEZ - ZEYTİNLER TEK SEFER 25 X2 = 50 DK 21,4 km X2 = 42,8 km 100 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi URLA MERKEZ İZMİR MERKEZ TEK SEFER 48 X2 = 54 DK 40,7 km X2 = 81,4 km 120 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/029 Meclis Karar Tarihi : 12.06.2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 19.06.2014 Amaç ve

Detaylı

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ESTETİK VE BELEDİYESİ SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ 2011 SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESTETİK VE

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAKIM ONARIM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Eylül 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27010 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında asıl işveren-alt işveren

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 09.11.2016 Kararın Nosu : 98 Belediye Meclisinin 01.11.2016 tarih ve 95 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen sokak ismi ile ilgili 09.11.2016 tarih ve 12 sayılı İmar

Detaylı

FEN ĠġLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YOL ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

FEN ĠġLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YOL ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE FEN ĠġLERĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YOL ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

Ergün DOĞAN Meclis Katibi

Ergün DOĞAN Meclis Katibi Tarihi 03.02.2017 Sayısı 10 Özü İlçemizde Katı Atık Mobil Aktarma İstasyonunun yapılması hususunun görüşülmesi Akçadağ Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, Belediye Meclis Üyeleri Aliseydi TURHAN, A. Turan

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 25.11.2015 Kararın Nosu : 91 Belediyemizin 2016 mali yılında vermiş olduğu hizmetlerden dolayı alınması gereken fiyat tarife cetvellerine ek gelir ücretlerinin belirlenmesinin

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer/ Tarih: Sayı : Türü: Toplantı Organizasyonu Adı/Kapsamı: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı HÜLYA AŞKIN (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 7 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI

Detaylı

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 PLANLAMA ALANI Planlama Alanı Konya-Manavgat Karayolu

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI BÖLÜM 1 : Genel Hükümler AMAÇ Madde 1: Konya Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Camii ve çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı sınırları içindeki uygulamaların; 5226-3386

Detaylı

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. 0541 254 62 30 959 sayfa İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞANTİYELERDE SIK KARŞILAŞILAN TEHLİKELER VE ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER Şantiyelerde sık karşılaşılan

Detaylı

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2017 YILI HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2017 YILI HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2017 YILI HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ 25.05.2017 Belediye Meclisimiz 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince aşağıdaki gündem maddelerini

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 24.06.2016 Kararın Nosu : 68 Belediye Meclisinin 01.06.2016 tarih ve 66 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen konuya ilişkin İmar Komisyonu' nun 22.06.2016 tarih ve

Detaylı

T.C. NAZİLLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. NAZİLLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARAR NO : 2009/60-1 DAİRESİ : YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Belediyemiz Meclisi 09.01.2009 Cuma günü saat 20.00 de Aytekin Başkanlık Makamından meclisimize havale olunan Yazı İşleri Müdürlüğü nün 09.01.2009 tarih

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Yakacık, 11752, 11753 Ve 11721 Adalar Arasında Parkta Kalan Yerin Batısındaki Ve Güneyindeki İmar Yolunun Kaldırılarak Park Alanına Alınması, 11753 Ada 442 Parselin Ve 11753 Ada 441,

Detaylı

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ Yapı Maliyetinin Belirlenmesi Ön Keşif (Burada amaç projeden dolayı firmamızın kazık yememesi ve verilen teklifin ne derece geçerli olduunun belirlenmesi).

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer/ Tarih: Türü: Toplantı Organizasyonu Adı/Kapsamı: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı ALTAN ATİLLA (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 6 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI BODTO

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MUĞLA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MUĞLA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R Muğla İli, Fethiye İlçesi nde, özel çevre koruma bölgesinde kalan Kayaköy ve Keçiler Köyünde, GEEAYK nun 13.11.1982 gün ve A-4020 sayılı kararı ile tescil edilen ve son halini İzmir II Numaralı Kültür

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ( 14/10/2014 tarih ve 316 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal E-5 Kuzeyi Uygulama İmar Planında Yapı Yasağı Getirilecek Alan Lejandında Kalan Alanlara Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği itirazları. TEKLİF: Plan ve Proje Müdürlüğü'nün

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

Yapı (İnşaat) Ruhsatı

Yapı (İnşaat) Ruhsatı Yapı (İnşaat) Ruhsatı Yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce verilen izindir.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 46 KARAR 46- İlçemiz, Sıra Mahallesi 2150 ada 7 parselde bulunan trafo yerinin değiştirilmesi Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İzmir İl Tesis Müdürlüğünün 04.01.2013 tarih 273 sayılı yazısı

Detaylı

2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR

2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR 2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR MADDE-1: BAHÇE ATIĞI TOPLAMA, TAŞIMA BE BERTARAF ÜCRETİ a) Kamyonlardan sefer başına 195,00 TL b) Traktörlerden sefer başına 80,00 TL MADDE-2: MAKİNA KİRALAMA

Detaylı

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler 15 ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler Bölge Müdürlüğümüz Odamızın bir şubesi olarak 2005 yılında yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda ihracat evrakları onayı, harç muafiyet

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi;

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi; T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.4154 07.12.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1268 02/08/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi TEKNİK MASURA AMB.KAĞIT GERİ DÖNÜŞÜM SAN VE TİC A.Ş. MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2. CADDE NO:3 AKDENİZ TARSUS

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAKIM ONARIM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ. c) Birim park alanı: Bir aracın park etmesi için gerekli olan ve manevra alanları dahil toplam park alanını,

OTOPARK YÖNETMELİĞİ. c) Birim park alanı: Bir aracın park etmesi için gerekli olan ve manevra alanları dahil toplam park alanını, OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı, yerleşme yerlerinde araçların

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYESİ Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYESİ Yazı İşleri Müdürlüğü 3. Mülkiyeti Abdurrahim GÜLER ait ada 6291, parsel 3 deki taşınmazın imar plan tadilatının 5. Mülkiyeti Apaydın Mob. Ltd.Şti ne ait 185 ada, 224 parselin imar plan tadilatının 6. Bölgemizde ruhsat verilen

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2019/15 KARAR TARİHİ : 11/01/2019 KARARIN ÖZÜ: 12409 (E:8014)

Detaylı

İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, Osmaniye Mahallesi, 652 Ada, 134 Nolu Parsel,

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. ADANA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi

T.C. ADANA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi Sayı: 90438820-155/58303 14/01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi HELMED SAĞLIK ÜRÜNLERİ GIDA İTH. İHR. ÜR. PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SARIHAMZALI MAH. 47011 SOKAK, NO:15/A SEYHAN / ADANA İlgi: (a)

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2019/14 KARAR TARİHİ : 11/01/2019 KARARIN ÖZÜ: Kartal Çavuşoğlu

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.3728 02.11.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı İLAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Soğanlık, Eski:132 Pafta, 1063 Ada 38 parsel Yeni: 10058 Ada 419, 418 ve Park/ Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği teklifi 10058

Detaylı

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR: Amaç Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Ruhsat

Detaylı

BOĞAZİÇİ BÖLGESİ PROJE/RUHSAT /İZİN /İSKÂNFAALİYETLERİ. Ruhsat İskân ve İzin İşlemleri olarak; Yapı Tesisatları ile İlgili Çalışmalar;

BOĞAZİÇİ BÖLGESİ PROJE/RUHSAT /İZİN /İSKÂNFAALİYETLERİ. Ruhsat İskân ve İzin İşlemleri olarak; Yapı Tesisatları ile İlgili Çalışmalar; Tablo Avan Proje, Görüş, İmar Durumu, Ruhsat, İskân Onayları Onay Türü 0 0 0 0 TOPLAM Avan Proje Görüş İmar Durumu Ruhsat İskan 0 0. Kaynak. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Stratejik Hedef. Stratejik

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARININ 4.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARININ 4.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Yakacık 114-2 Pafta, 12244 Ada 15 Parselin bir kısmına ilişkin hazırlanan Uygulama İmar Planı değişikliği. TEKLİF: Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 07.09.2017 tarih, 2017/26770 sayılı teklifi.

Detaylı

Temmuz ile Aralık Arası FAALİYET RAPORU

Temmuz ile Aralık Arası FAALİYET RAPORU 2 0 1 5 Temmuz ile Aralık Arası FAALİYET RAPORU 2016 Yılı Gider Bütçe fişleri, tüm müdürlüklerden toplanarak konsolide edilip İdare Bütçesi hazırlanmıştır. 2016 Yılı Performans Esaslı Analitik Bütçe Taslağı

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 07.08.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İBB Şartlı Hibe Yardımı. komisyonumuza havale edilen Fen İşleri Müdürlüğü nün 26/05/2012

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 08/02/2016-E.2067 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEKAZ2UM* Sayı : 26842974-050.01.04/ Konu : Senato Kararı İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Üniversitemiz Senatosunun

Detaylı

T.C. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi

T.C. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi T.C. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi Kaan Osman SARIOĞLU İsmail İSEN Fatih VEZİROĞLU Karar Tarihi 02.10.2018 Karar No 75 İlçemiz İskele Mahallesi 3 ada

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE NO DNT 2016/2 REVİZE NO REV 1 YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.06.2011 REVİZYON TARİHİ 31.01.2017 1. GEÇERLİLİK TEYİDİ Faaliyetlerini

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EKİM AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: 08.06.2017 Tarih Ve 17788 Sayılı Başkanlık Emri Doğrultusunda 12432 Ada 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 11 ve 12 Parseller İle 11878 Ada 19-20 Parsellere İlişkin Hazırlanan Uygulama İmar Planı Değişikliği.

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :167 KARAR 167 : Kuran Kursu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu adına, İlçenin Camiatik Mahallesi 310 ada 27 parselin, Belediyemize ait uygun bir arsa ile takas edilmesine İmar Komisyon

Detaylı

3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK

3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: 3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK Dayandığı Kanun Numarası ve Tarihi: 3194-3.5.1985 Resmi Gazete

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ 2015 TEMMUZ AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ

MESLEK KOMİTELERİ 2015 TEMMUZ AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ MESLEK KOMİTELERİ 2015 TEMMUZ AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ 03.06.2015 tarih ve 27 sayılı olağan Haziran ayı toplantısındaki tekliflerle ilgili 09.06.2015 tarih ve

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü

Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği AMAÇ ve KAPSAM AMAÇ:, Kazaların en sık görüldüğü iş kollarından biri olan İNŞAAT SEKTÖRÜNDE, meydana

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/48360 24.11.2014 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği HALİL KAYIKCI ATIK GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOZLUK MAH. 1 NOLU CAD. NO:3 ERENLER/SAKARYA İlgi: 02.10.2014

Detaylı

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) (12.03.2010 tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) Madde 1 AMAÇ Bu Yönetmeliğin amacı Kayseri Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisindeki

Detaylı

T.C GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMEN KARARI KARAR TUTANAĞI. 5 Üye Mehmet Nuri BALCI 6 Üye Mehmet Abbas POLAT

T.C GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMEN KARARI KARAR TUTANAĞI. 5 Üye Mehmet Nuri BALCI 6 Üye Mehmet Abbas POLAT I N Karar No 25 1 Birlik Başkanı Av. Osman BAYDEMĠR Karar Tarihi 27.08.2010 2 Üye Oylama Şekli 3 Üye Oturum Sayısı 4 Üye 5 Üye 6 Üye İ Ç E R İ Ğ İ : Birlik Başkanlığı nın 24.08.2010 tarih ve 338 sayılı

Detaylı

Projesi Sağlık ve Güvenlik Planı

Projesi Sağlık ve Güvenlik Planı 1. proje Bilgileri Projenin Adı Projenin yeri Projenin Süresi Proje bedeli Yükleniciler Projesi Sağlık ve Güvenlik Planı :. : 1..... 2. Yapı Denetim Firması Proje Koordinatörü 2. Planın İçeriği Konu 1.

Detaylı

T.C. MUT BELEDİYESİ MECLİS KARARI Sahife No: 1 TOPLANTI DÖNEMİ

T.C. MUT BELEDİYESİ MECLİS KARARI Sahife No: 1 TOPLANTI DÖNEMİ KARAR NO 75 TARİH VE NOSU 10.06.2015/ 3118 KÜLTÜR MAHALLESİ DUDAYEV CADDESİNİN İMAR KOMİSYONUNA HAVALESİ 2 İmar Komisyonu ile ilgili evrakların Görüşülmesi 10.06.2015 tarih ve 3118 sayılı müzekkeresi meclise

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISI 14/01/2016 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİNE BAŞKANLIK MAKAMINCA EKLENEN MADDELER

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISI 14/01/2016 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİNE BAŞKANLIK MAKAMINCA EKLENEN MADDELER MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISI 14/01/2016 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİNE BAŞKANLIK MAKAMINCA EKLENEN MADDELER Gündem No : 56567348.301.03-1/1 Toplantı Tarihi:14/01/2016 Toplantı

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2014 / 8 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2014 / 8 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2014 / 8 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : Koruma ve Güvenlik Hizmeti Alımı. Komisyonumuza havale edilen Zabıta Müdürlüğü nün 05/05/2014 tarih ve 14956 sayılı teklifi üzerinde

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Çanakkale Belediyesi Fen

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü

Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği AMAÇ ve KAPSAM AMAÇ:, Kazaların en sık görüldüğü iş kollarından biri olan İNŞAAT SEKTÖRÜNDE, meydana

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN MART 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN MART 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİN MART 2016 TARİHLİ KARAR ÖZETLERİ KARAR TARİHİ : 01.03.2016 KARAR NO: 40 Belediye Meclisinin 07.05.2014 tarih ve 10 sayılı kararlarıyla ihdas edilen, Tuşba Belediyesi norm

Detaylı

ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ

ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ Resmi Süreç: 1) Ataköy Turizm Merkezi İmar Planı 02 Ekim 1986 2) Ataköy Turizm Merkezi nin Turizm Alanı ve Turizm Merkezi olarak tespiti. Bakanlar

Detaylı

T.C. ANTALYA İLİ KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİRİMLERİN GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. ANTALYA İLİ KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİRİMLERİN GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. ANTALYA İLİ KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİRİMLERİN GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmelik, 5393 Sayılı

Detaylı

MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki.

MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki. MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki. Çoğunluk olduğundan oturum açıldı, gündem tetkik edildi. KARAR SAYISI- 2: 2015 Yılı Kasım ayı meclis karar özetlerinin

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 18:00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 161 Mülkiyeti Leyla YILDIZ a ait Erzurum ili Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi, pafta: 82, ada: 1262, Parsel: 2 de kayıtlı taşınmaz 18 M-I 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda

Detaylı

ANTALYA İLİ, DÖŞEMEALTI İLÇESİ, TOPTAN TİCARET ALANI OLARAK PLANLI ALANDA KAVŞAK-YOL DÜZENLEMESİ VE DİĞER DÜZENLEMELERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM

ANTALYA İLİ, DÖŞEMEALTI İLÇESİ, TOPTAN TİCARET ALANI OLARAK PLANLI ALANDA KAVŞAK-YOL DÜZENLEMESİ VE DİĞER DÜZENLEMELERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM ANTALYA İLİ, DÖŞEMEALTI İLÇESİ, TOPTAN TİCARET ALANI OLARAK PLANLI ALANDA KAVŞAK-YOL DÜZENLEMESİ VE DİĞER DÜZENLEMELERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU MAYIS 2016 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Karar Tarihi : 01.06.2015 Karar Numarası : 88

Karar Tarihi : 01.06.2015 Karar Numarası : 88 Sinop Belediye Meclisini Teşkil edenlerin Adı ve Soyadı BAŞKAN : Hüseyin MİNOĞLU-Meclis 1.Başkan Vekili. ÜYELER : Rahmi BALFİDAN - Ziya BİLGİLİ - Necati CANEL- Kamil GÜRBÜZ -Ayten KESKİN Zeynel NALLIOĞLU

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü SAYI KONU : B.18.0.ÇYG.0.02.00.03/010.06 : Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin Uygulamaları Hk. GENELGE (2007/5) 2872 sayılı Çevre Kanununun 14. maddesi çerçevesinde, Çevresel

Detaylı

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2018 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2018 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2018 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ 26.01.2018 Belediye Meclisimiz 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince aşağıdaki gündem maddelerini

Detaylı

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kaş Belediye Başkanlığı Yazı

Detaylı

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİNOCAK AYI KARAR ÖZETLERİ

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİNOCAK AYI KARAR ÖZETLERİ VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİNOCAK AYI KARAR ÖZETLERİ KARAR TARİHİ : 04.01.2016 KARAR NO: 1 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesi, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6.maddesi hükmü çerçevesinde

Detaylı

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri...MÜDÜRLÜĞÜNE BANAZ İlgi : Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. PENDİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Özel Kalem Müdürlüğü

T.C. PENDİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Özel Kalem Müdürlüğü T.C. PENDİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Özel Kalem Müdürlüğü Sayı : 80281638-010.07.01-E.142 20/04/2017 Konu : Emirname - İş Yeri Açma, Çalıştırma Ruhsatı Hk. DAĞITIM YERLERİNE İŞLETMELERİN, İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞTIRMA

Detaylı

Orhan BULUTLAR Ömer DÜZGÜN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Ömer DÜZGÜN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 90 Erzurum ili Palandöken ilçesi Solakzade Mahallesi, 757 ada, 10 Parselde kayıtlı tarla vasfındaki taşınmaz İ46-B 11-D 2-B 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 2 kat TAKS: 0.20,

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayı: 14/03/2019-E.8052

Evrak Tarih ve Sayı: 14/03/2019-E.8052 KARARIN ÖZÜ: Soğanlık 10317 (E:1120) Ada 84 Parsele İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği TEKLİF: Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 30.01.2019 tarih, 2019/3434 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMINA

Detaylı

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.01.2003 tarihinden 31,12,2003 tarihine kadar olan çalışmaları başlıklar halinde

Detaylı

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef GİRESUN BELEDİYESİ TEMIZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜGÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ TEŞKİLAT MADDE 5-Temizlik İşleri Müdürlüğü aşağıda yazıldığı şekilde teşkilatlanmıştır.müdürlük;belediye Başkan Yardımcısı

Detaylı

1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Bu çalışma Isparta İli Gelendost İlçesi, Avşar köyü 17-18 pafta 1917, 7342, 7346, 7250 nolu parseller içerisinde kalan alanı kapsamaktadır.

Detaylı

TEKLİF İSTEMEYE DAVET

TEKLİF İSTEMEYE DAVET TEKLİF İSTEMEYE DAVET İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER Adı, Adresi Telefon-Faks No Piyasa Fiyat Araştırmasını Yapan Personelin Adı, Unvanı : Karabük İl Özel İdaresi- Destek Hizmetleri Müdürlüğü : 0 370 415 1722-412

Detaylı