Türkiye iletişim. Clean World Enerji Imalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25.Cadde No: 5 Antalya, Türkiye

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye iletişim. Clean World Enerji Imalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25.Cadde No: 5 Antalya, Türkiye"

Transkript

1 Şirket tanıtımı

2 Türkiye iletişim member of Clean World Enerji Imalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25.Cadde No: 5 Antalya, Türkiye Tel : +90 (0) (0) (0) Fax : +90 (0) info@cwenergy.com.tr Web :

3 Almanya iletişim member of CW Energy GmbH member of Telefunken Semiconductors Junkersstr Puchheim Tel: +49 (0) Fax: +49 (0) info@cw-energy.de

4 CW Energy hakkında CW Energy GmbH şirket çalışanları yaklaşık on seneyi aşkın bir süreden beri güneş enerjisi ile ilgilenmektedir. Elektrik tasarrufundan tutun, güneş enerjisi ile soğutmaya ve de yerel alt yapıya kadar. İster global, ekolojik veya sosyal olsun. Kalıcı bir enerji beslemenin değeri eşsizdir. Güneş ışığı en önemli enerji kaynağımızdır. Bundan dolayı, CW Energy Türkiye de global düşüncelere sahip bir şirket olarak yatırım yapmak istiyor. CW Energy, ürünlerinin de kullanılacağı güvenli iş imkanları sunmak istiyor. Yenilenebilir enerji ile sadece ekolojik sorumluluğa değil, sosyal sorumluluklara da katkıda bulunulacaktır.

5 Doğal enerji potansiyeli Güneşin kuvveti Dünya Sıcaklığı Biyolojik Kütle Yıllık Dünya Enerji İhtiyacı Güneş Enerjisi Su Kuvveti ve Deniz enerjisi Rüzgar Enerjisi

6 CW Energy nin hizmetleri

7 Çatıdan gelen enerji CW Energy kalitesi kendini gösteriyor Yıllardan beri çatılar üzerinde her boyuta ve yapı çeşidine sahip fotovoltaik sistemler planlıyor ve inşa ediyoruz. Eğri çatılar, trapez sac çatılar (salonlarda) veya büyük çapta düz çatılar (folyo çatılar). Sizlere her şeyi tek elden sunuyoruz: - Yerinde çatının uygunluk değerlendirmesi - Dayanıklılık teşhisi - 20 senelik kullanımdan sonra tasarruf hesaplaması - Sistem yerleşimi, planlaması ve sipariş - Enerji sunucusunda kayıt işlemleri - Tüm yapı elemanlarının bir araya getirilmesi - Kurulum ve çalıştırma - Bakım ve sistem denetimi

8 CW Energy, proje geliştirme Projelendirme evresi Bir güneş enerjisi parkının projelendirilmesi ( Dış mekanda yapılandırma ), hassas bir görevdir. Alan sahipleri, Belediye Başkanı, Yerel İdare, Yetkili Makamlar ve Yerel Kuruluşlar ve Enerji Sağlayıcıları arasındaki kusursuz ortaklaşa çalışmalar, başarılı bir proje gelişimi için çok önemlidir. Burada çevre koruması ihtiyaçları ön plana çıkmaktadır. Koruyucu ve çevreye uygun yapının tüm gereklilikleri yetkili Çevreyi Koruma Makamları ile mutabık kalınarak uygulanmaktadır. Hedefimiz, her projede hem alan sahibine, yerel halka hem de yatırımcıya ve güneş enerjisi parkının işletmecisine azami yasal güvenliği sunan kişisel ve taşıyıcı bir konsept oluşturmaktır.

9 Güneş enerjisi parkındaki teknik Sistem uyumu Planlama ve yapı evresi Her toprak parçası kendine has özelliklere sahiptir örn. arazi topoğrafisi, aydınlatma durumu, global ışın (örn. difüzör ve direk ışın orantısı), besleme noktasının konumu, yetkili enerji sağlayıcısının talepleri, imar onayının yükümlülükleri ve daha birçok özellik. Işın ve uygunluk tutanakları, zemin tutanakları ve zeminlerin statik uygunlukları ve yerel özelliklere dayanarak, kurulum yeri için en iyi teknik konseptler planlamaktayız. Bu planlama esnasında aşağıdaki elemanların seçimi, yerleşimi ve uyumu söz konusudur: - Zemin etüdü - Alt konstrüksiyon (sert veya sonradan doldurulmuş zemin) - Güneş enerjisi modülleri - Sistemin elektrik yerleşimi (AC ve DC tarafı) - Dönüştürücü & Trafo konsepti - 20 kv kablo kılavuzu ve ağ geçişi

10 Proje belgelendirmesi Başlangıçtan itibaren yatırım güvenliği Megawatt larca güç elde edilen güneş enerjisi parkı, çoğunlukla sabit verimliliğin ön planda olduğu yatırımcılar tarafından satın alınmaktadır. Bunun için yapılanmadan önce kesin, zemine uygun bir uygunluk teşhisi konulmalıdır. Buna istinaden mekan gelişimi kapsamında bağımsız saygın enstitüler tarafından uygunluk raporları almaktayız. Aşağıdaki parametreler çerçevesinde simülasyon modelleri yardımıyla özel bir uygunluk değeri (kwh/kwp) saptanır: - Sistem mekanındaki global ışın - Aydınlatma durumu (çevre ve sınır aydınlatmaları) - Sistemin Performans Oranı (= Sistem etki derecesi) Bu teşhis değeri güneş enerjisi parkının tasarruf hesaplaması içerisine girer. Sonucu, çalışma süresi boyunca sistemin toplam dayanıklılığının hesaplanması temeline dayanan bir verim ifadesidir.

11 Güneş enerjisi parkının işletilmesi Çalıştırılma işlemi ve işletimciye teslimattan sonra CW Energy, teknik kullanım için kapsamlı bir çalışma sunar. Çalışma konseptine aşağıdakiler dahildir: - Sistem kontrolü (izleme - raporlama) - Arıza idaresi - Bakım - Yeşillikte bakım - Belgelendirme - Tamirat (onarım) - Garanti idaresi - Sahada bakım Yeşillikte bakım Güneş enerjisi parkı içerisindeki bitki örtüsünden kaynaklanan PV modüllerinin aydınlatılması sonradan çıkarılmalıdır. Bu eylem için güneş enerjisi parkları içerisinde yıllar boyunca kendini kanıtlamış olan çözümler sunmaktayız; bölge, hayvan otlatmaları sayesinde tarımsal kullanım içerisinde kalır; hayvanlar otları kısa halde tutar. Bu davranış ekolojik dengeyi sağlamaktadır. Çalışma evresi sırasında ne gübre ne de zararlı bitki zehirleri dökülür.

12 Kalite, verimi sağlar Bir fotovoltaik sistemin yapısı Çatı üzerindeki bir fotovoltaik sistem prensipte şu ana elemanlardan oluşmaktadır: - PV modülü (mono-kristal, poli-kristal) - Modüllerin kablo bağlantıları (doğru akım taraflı) - Dalgalı akım değiştirici (ayırma yeri dahil) - Elektrik şebekesine bağlantı (alternatif akım taraflı) - İsteğe bağlı: Sistem kontrolü için veri kaydedici Mükemmel elemanlar Megawatt boyutundaki büyük fotovoltaik sistemlerin planlayıcısı olarak PV pazarında sunulan ürünleri detaylı bir şekilde değerlendirme bilgisine sahibiz. Tarafımızdan PV çatıları için kullanılan elemanlar uygun belgelere ve izinlere sahip pazar ürünleridir. Yürürlükteki ürün çeşitleri konusunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

13 Fotovoltaik, elektrik şebekesine uzak olan binalardaki elektriği sağlar Kırsal alanlarda da güneş enerji sistemleri kurmak mümkündür.

14 Üretim, Antalya da fotovoltaik modüller için bir üretim tesisine sahiptir. Tesis tamamlandıktan sonra100mw üzerinde bir üretim kapasitesine ulaşacaktır. İlk yatırım 5 milyon Euro üzerindedir. Üretim hattında en az 60 ve işletme içerisinde ise 20 yeni isdihdam sağlanmıştır. Türkiye de yerel olarak üretilen modüller pazara sunulmakta ve elemanlara CW Energy nin uzun yıllara dayanan tecrubeleri aktarılmaktadır.

15 Teknolojimiz Yüksek kalitedeki teknolojilerin kullanımı sayesinde Türkiye de ekonomik açıdan verimli güneş enerjisi sistemleri üretmek ve işletmek mümkündür. Enerji işletmelerinin kârı bunda yüksektir: İşletmeler güneş enerjisi elektrik santralleri sayesinde ekonomisine katkı sağlayacak büyük çapta verim alabilirler. Dış ülkelerdeki yatırımcılar da Türkiye deki güneş enerjisi pazarını incelemektedir. İspanya ve İtalya da yapılan yüksek yatırımlarda bunu göstermektedir. Kendi ülkemizde üretilen ürünlerin uzun vadede iş imkanları sağlayacağının bilincindeyiz.

16 Üretim

17 Vizyon Güneş enerjisi sistemleri Made in Turkiye! Türkiye deki büyük enerji sıkıntısını gidermek için büyük çapta zahmetler gerekmektedir. Bundan dolayı yenilenebilir enerjiye aşırı bir ihtiyaç söz konusudur. Buna istinaden CW Energy, Türkiye de büyük çapta bir yatırım yapmaya karar vermiştir. Güvenli ve gelecek vaat eden iş yerleri sağlamak ve Türkiye deki elektrik üretimine büyük çapta katkı sağlamak amacındadır.

18 Türkiye nin ışın kartı Yıllık Güneş Enerjisi Kwh/m 2

19 Pazar payı Türkiye deki yenilenebilir enerji sistemi pazarı henüz gelişim aşamasındadır. Bundan dolayı CW Energy, üretimin başlangıç aşamasında sadece yerel pazara odaklanmaktadır. Nihai kapasiteye ulaşıldıktan sonra, örn. Suriye veya Bulgaristan ı da güneş enerjisi sistemleri ile beslemek de mümkün olacaktır. Kamu kuruluşları, büyük ve küçük çaptaki sanayi işletmeleri ile yapılan görüşmelerin ardından, enerji kazancı alanındaki ihtiyacın çok büyük olduğu saptanmıştır.

20 Eğitim CW Energy, Türkiye için önemli bir eğitim merkezi de sunmaktadır. Bu merkezde CW Energy uzmanları tarafından geleceğin güneş enerjisi çalışanlarına eğitimler verilmektedir. Elektrikçiler ve tesisatçılar burada müşterileri teçhizatlandırma ve güneş enerjilerini ihtiyaca uygun olarak kullanma konusunda doğru şekilde bilgilendirme ile ilgili olarak eğitim alırlar. Yerel uzmanlar planlama yazılımından montaja kadar yerinde eğitilirler. Bu eğitim CW Energy nin yüksek kalitedeki sistemlerinin doğru şekilde takılmasını sağlamaktadır. Yerel kurulum işletmeleri ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde birçok yeni iş yeri imkanları sağlanabilmektedir. CW Energy elemanları eğitimden sonra da ortaklarınıza hizmet etmekten memnun olacaktır.

21 Bitirilmiş projeler

22 Beilingen güneş enerjisi parkı

23 Proje verileri Yatırım: Beilingen güneş enerjisi parkı Alan: m 2 Mevcut performans: 3,934 MWp Özel verim : 951 kwp/kwp* Teşhis verimi p.a.: kwh/yıl Euro bazında teşhis verimi Satın alma fiyatı: Bitiş tarihi Mayıs 2010 Modül sayısı

24 Teknik veriler Güneş enerjisi modülü SCN 180 W/p SCN - 170/X-72M/MS Maks. Sistem gerilimi 1000V Etki derecesi %14,1 Kütle 1580 mm*808 mm TÜV kontrol edildi / IEC Garanti 5 yıllık ürün garantisi 25 yıl %80 Performans garantisi Elektro teknik UV ye dayanıklı DC kablo sistemi 1000 Volt; Alet bağlantı kutuları String dağıtıcı DC sigortalar Gerilim dengelemesi Dalgalı akım değiştirici orta gerilim Garanti 2 yıl garanti 20 yıllık bakım, isteğe bağlı Dalgalı akım değiştirici Siemens SINVERT MS TL Etki derecesi >%98 Master Slave konsepti sayesinde Uzun ömür Yüksek kalite standardı Garanti 5 yıl garanti 20 yıllık bakım sözleşmesi İsteğe bağlı Yapı performansı Alüminyumdan özel masa konstrüksiyonu ve/veya şahmerdandan çelik konstrüksiyon Güvenlik parmaklık sistemi Garanti 25 yıl garanti

25 Ekonomiksel veriler

26 Ekonomiksel veriler

27 Referanslar

28 Referanslar Yer: Krumbach Bölge: Bayern Çalıştırma: 2009 Takılı performans: kwp

29 Referanslar Yer: Koppenzell Bölge: Bayern Çalıştırma: 2008 Takılı performans: kwp

30 Referanslar Yer: Döbeln Bölge: Sachsen Çalıştırma: 2008 Takılı performans: kwp

31 Referanslar Yer: Hrusvany Bölge: Czech Rebublic Çalıştırma: 2009 Takılı performans: kwp

32 CW Energy proje bilançosu vatandaş için CO 2 serbest akım Sistem entegratörü olarak her boyutta ve yapı çeşidinde güneş enerjili elektrik üretimi için eksiksiz performans kapsamı sağlamaktayız. Çatılardaki PV sisteminden Megawatt güçlerde solar elektrik santraline kadar yılından beri ağırlık noktamız fotovoltaik üzerindeki yenilenebilir enerjidir. Güneş enerjisinde Her şeyi tek elden sunuyoruz: - Kurulum yeri geliştirme (Serbest alanda PV) - Teknik ve ekonomik tesis planlaması - Anahtar teslimi yapı, çalıştırma ve işletme CW Energy projeleri tarafından ağa beslenen akım miktarı, nüfusa sahip bir Alman şehrini elektrik ile beslemeye yetmektedir. Toplam performans: 65 Megawatt, Yatırım hacmi: 220 milyon Euro.

33 Beispielrechnung Zypern

34 Kıbrıs ın ışın kartı

35 Kıbrıs ın sıcaklık diyagramı

36 Planlı proje, Kıbrıs örneği

37 Teknik veriler ve tasarruf - 10 yıl amortisman süresi - Vergiler bu hesaplamalar sırasında dikkate alınmamıştır.

38 Proje detayları

39 Bu projede 5 MW bloklar halinde inşa edilir. Her bir blok CW-230-P tipinde CW Energy modüllerinden oluşmaktadır. Çelik alt konstrüksiyon % 100 yeniden yapılandırılabilirdir.

40 İlginiz için teşekkür ederiz!

www.hs-sevikenerji.com

www.hs-sevikenerji.com Kendi Elektriğinizi Güneş Enerjisi ile Kendiniz Üretin www.hs-sevikenerji.com www.hs-sevikenerji.com HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri Yenilenebilir Enerji Üretimi Ltd. Şti. HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri, Emmvee

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

1 MW Lisanssız GES Projeleri

1 MW Lisanssız GES Projeleri 1 MW Lisanssız GES Projeleri Projelendirme aşamaları müşterinin talebiyle başlayan Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için Güneş Enerjisi Santrali kurmaktadır. Projenin uygulanabileceği bir yer belirleyen

Detaylı

IBC SOLAR. Güneş Enerjisi Santralleri ve Uygulama Örnekleri. Smart Systems for Solar Power - worldwide

IBC SOLAR. Güneş Enerjisi Santralleri ve Uygulama Örnekleri. Smart Systems for Solar Power - worldwide IBC SOLAR Smart Systems for Solar Power - worldwide Hayri R. BALİ IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Ocak 2013 İndeks IBC SOLAR Proje Örnekleri Konya 200kWp Güneş Enerjisi Santrali 2 IBC SOLAR Güçlü Yatırımlar

Detaylı

Gelecek Nesillere Söz Verdik...

Gelecek Nesillere Söz Verdik... Yıllık Elektrik Üretim Garantili Güneş Enerji Santralleri Gelecek Nesillere Söz Verdik... www.smsenerji.com www.smsenerji.com Sizlere yılların Tecrübesi ve Uzmanlığını Sunmaktan Mutluyuz... Hizmetlerimiz

Detaylı

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar Konya Sanayi Odası Ocak 2013 Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar FORM TEMİZ ENERJİ FORM ŞİRKETLER GRUBU 6 farklı şirketten oluşmaktadır; İklimlendirme Cihazları Satışı

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ (GES) BİLGİLENDİRMESİ

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ (GES) BİLGİLENDİRMESİ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ (GES) BİLGİLENDİRMESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ 1. GÜNEŞ ENERJİSİ NEDİR? 2. YENİLENEBİLİR ENERJİ NEDİR? 3. GÜNEŞ ENERJİSİ HARİTASI 4. GÜNEŞ PANELİ ÇEŞİTLERİ 5. UYGULAMA ŞEKİLLERİ 6. ÖRNEK

Detaylı

Teklif_İşletme_Enerji

Teklif_İşletme_Enerji Teklif_İşletme_Enerji Vizyon Misyon Strateji Klasik enerji tedarikçileri bağlamında modern solar enerjisi santrallerinin uzun süre etkili işletilmesi Yenilenebilen enerji alanındaki sermaye yatırımları

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretimi

Güneşten Elektrik Üretimi Güneşten Elektrik Üretimi Lisanssız Uygulamalar enerji sistemleri Elektrik fiyatları neden artmakta ve artmaya devam edecek? Türkiye ürettiği elektriğin %50 sinden fazlasını doğalgaz termik santralleri

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı

energy for today CSUN Güneş Enerjisi Çözümleri global / yüksek teknoloji / güvenli seçim

energy for today CSUN Güneş Enerjisi Çözümleri global / yüksek teknoloji / güvenli seçim energy for today CSUN Güneş Enerjisi Çözümleri global / yüksek teknoloji / güvenli seçim 01 ŞİRKET CSUN, dünyaca bilinen CEEG Grubuna yakından bağlı olan, KME ve DuPont gibi dünya devleri ile stratejik

Detaylı

safetrack Vertec Tüm arazi tipleri için fotovoltaik takip sistemleri

safetrack Vertec Tüm arazi tipleri için fotovoltaik takip sistemleri safetrack Vertec Tüm arazi tipleri için fotovoltaik takip sistemleri 2 DAHA YÜKSEK VERİME ODAKLANIN Günün her saatinde daha yüksek verim En iyi performans, sadece Güneş in en yoğun olduğu zamanlarda yakalanmaz.

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ

BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ BERKAY ISITMA & SOĞUTMA & FOTOVOLTAİK SİSYEMLERİ Almanya'dan özel güneş enerji paneli Sizlere

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI DENEY FÖYÜ DENEY ADI FOTOVOLTAİK PANELLERİN ÇEŞİTLERİ VE ÖLÇÜMLERİ DERSİN ÖĞRETİM

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

Kurumsal Tanıtım Sunumu

Kurumsal Tanıtım Sunumu Kurumsal Tanıtım Sunumu Ocak 2015 Renesis Firma Profili Renesis Enerji Sistemleri nin ana hissedarı Demiren Holding dir. Demiren Holding Türk YTONG Sanayi A.S. nin kurucusu olup İstanbul, Tekirdağ, Antalya

Detaylı

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi HAKKIMIZDA Yerel tecrübe, sektörel birikim, ilk kurumsal yapı... 10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi Uluslararası alanda halen kullanılan başlıca

Detaylı

07.10.2015 SMS Enerji Danışmanlık Ar-Ge 1

07.10.2015 SMS Enerji Danışmanlık Ar-Ge 1 07.10.2015 SMS Enerji Danışmanlık Ar-Ge 1 Biz Kimiz? Kuruluş, 2004 yılı Avusturya Türkiye ye 2011 yılında gelmiş, resmi faaliyetine 2013 Mart ayında başlamıştır. Türkiye deki üç yılında; İzmir, Denizli,Samsun,Antalya

Detaylı

Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek

Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek Sercan KESKİNEL ELSE Enerji İş Geliştirme Yöneticisi sercankeskinel@elseenerji.com Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiminde Mevcut Durum, İmkanlar,

Detaylı

SOLON SOLfixx. Düz çatılar için fotovoltaik sistem. Yeni:

SOLON SOLfixx. Düz çatılar için fotovoltaik sistem. Yeni: SOLON SOLfixx Düz çatılar için fotovoltaik sistem. Yeni: dağlik bölgelerde kullanım için kama destekli modülu Yüksek randımanlı SOLON modülleriyle ve hafif plastik altyapıyla oluşturulan yeni düz çatı

Detaylı

> > > > OLIVE SOLAR Komple Paket: OLIVE SOLAR Çatı Fotovoltaik Tesisleri Kendi çatınızda üretilen elektrik OLIVE SOLAR

> > > > OLIVE SOLAR Komple Paket: OLIVE SOLAR Çatı Fotovoltaik Tesisleri Kendi çatınızda üretilen elektrik OLIVE SOLAR OLIVE SOLAR Türkiye OLIVE SOLAR PHOTOVOLTAIK TÜRKIYE şirketi, güneş enerjisi ve fotovoltaik ürünleri konusunda bir toptan ticaret şirketidir. Dünyanın her yerinde bulunan ve yalnızca yenilenebilir enerjilerin

Detaylı

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ.

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. NEXTEN, YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNİZDEN EN YÜKSEK VERİMİ ALMANIZ İÇİN KURULUMUNDAN BAKIMINA KESİNTİSİZ HİZMET VEREN DENEYİMLİ BİR ÇÖZÜM ORTAĞIDIR. renewable

Detaylı

RiMatrix S. RiMatrix S. Avantajlarınız. RiMatrix S App

RiMatrix S. RiMatrix S. Avantajlarınız. RiMatrix S App RiMatrix S RiMatrix S RiMatrix S'e genel bakış...398 Standart oda...400 Standart güvenlik odası...401 Standart konteyner...402 Avantajlarınız Veri merkezi modüllerini baz alan standartlaştırılmış veri

Detaylı

Firma Profili enwi-etec GmbH

Firma Profili enwi-etec GmbH Profili enwi-etec GmbH enwi-etec GmbH Wilfried Mayr, Genel Müdür Scherrwies 2, D-84329 Rogglfing Telefon +49 8725 9664-41 Faks +49 8725 9664-96 w.mayr@enwi-etec.com http://de.enwi-etec.com Kuruluş Yılı

Detaylı

www.ervesolar.com.tr 2

www.ervesolar.com.tr 2 2 www.ervesolar.com.tr HAKKIMIZDA Hakkımızda Firmamız yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2016 yılında ERVE SOLAR ELEKTRİK ENERJİ A.Ş. olarak faaliyete geçmiştir. Firmamız uzun

Detaylı

Clean World Enerji İmalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde No : 25 Antalya / Türkiye

Clean World Enerji İmalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde No : 25 Antalya / Türkiye Clean World Enerji A.S. Clean World Enerji İmalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde No : 25 Antalya / Türkiye : +90 (242) 258 17 22 +90 (242) 258 17 23 +90 (242) 258 17

Detaylı

MİMARİDE İNCE FİLM FOTOVOLTAİK TEKNOLOJİSİ

MİMARİDE İNCE FİLM FOTOVOLTAİK TEKNOLOJİSİ MİMARİDE İNCE FİLM FOTOVOLTAİK TEKNOLOJİSİ Solar Mimarisi moda değil, bir ihtiyaçtır! Sir Norman Foster 2 FOTOVOLTAİK KULLANIMI 3 AVRUPA GÜNEŞLENME HARİTASI 4 FOTOVOLTAİK KULLANIMI 2010 yılında 16.6 GW

Detaylı

Almanya Üretimi Wiosun Mesan Güneş Panelleri

Almanya Üretimi Wiosun Mesan Güneş Panelleri Almanya Üretimi Wiosun Mesan Güneş Panelleri Fotovoltaik Konusundaki 25 Yılı Aşkın Tecrübemizle, Teknoloji Ürünlerimizi Uygun Fiyat ve Yüksek Avrupa Kalite Şartlarına Uyarak Sunuyoruz. Alman fotovoltaik

Detaylı

RES YATIRIMLARI VE EKOSİSTEM TEBLİĞİ. Ergün AKALAN Enerji Yatırımları Daire Başkanı yatirim@enerji.gov.tr

RES YATIRIMLARI VE EKOSİSTEM TEBLİĞİ. Ergün AKALAN Enerji Yatırımları Daire Başkanı yatirim@enerji.gov.tr RES YATIRIMLARI VE EKOSİSTEM TEBLİĞİ Ergün AKALAN Enerji Yatırımları Daire Başkanı yatirim@enerji.gov.tr SUNUM PLANI 1. RES lerin Enerji Sektöründeki Durumu 2. Strateji Hedeflerimiz 3. RES Yatırım Süreci

Detaylı

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ!

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ! BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ! Elektrik mühendislik eğitimimizi, Solar Elektrik teknolojisinin ve GES kurulumunun dünyada en ileri olduğu ülkede, yani Almanya da tamamladık. Bu iş kesinlikle bir mühendislik

Detaylı

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji İÇERİK Bir Dünya Enerji 1. HAKKIMIZDA 1.1. VİZYON & MİSYON 1.2. KALİTE POLİTİKASI - ÇEVRE VE TOPLUM 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 3.1. ÜRETİM 3.2. PROJE GELİŞTİRME - KURULUM 3.3. AR-GE 4. ÇÖZÜM

Detaylı

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları Seyitcan ALTINKAYNAK BAKA Antalya YDO Uzmanı Ekim 2015

Detaylı

Tanıtım. Tesisimiz 10 MW/yıl Kapasiteye sahiptir.

Tanıtım. Tesisimiz 10 MW/yıl Kapasiteye sahiptir. Tanıtım ATSCO SOLAR PANEL bir Solar Teknoloji firması olarak İngiltere ve Türkiye de Türk-İngiliz ortaklığı ile Şubat 2011 tarihinde kurulmuştur. Şirket olarak hedefimiz global müşterilerimize yüksek kaliteli

Detaylı

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas ve Maccaferri Endüstriyel Grubu Maccaferri Endüstriyel Grubu yüzyılı aşkın bir süredir aktif olup enerji alanı dahil birçok farklı endüstriyel sektörde

Detaylı

GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) II. BÖLÜM

GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) II. BÖLÜM GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) II. BÖLÜM Prof. Dr. Olcay KINCAY Y. Doç. Dr. Nur BEKİROĞLU Y. Doç. Dr. Zehra YUMURTACI Elektrik Üretim Sistemleri Elektrik Üretim Sistemleri Elektrik Üretim Sistemleri

Detaylı

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Tedbiri TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR 101 SEKTÖRÜ Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Et Üreten Tarımsal

Detaylı

SMS ENERJİ DEN HABERLER

SMS ENERJİ DEN HABERLER 01/05/2014 SMS ENERJİ SMS ENERJİ DEN HABERLER www.smsenerji.com News-Mayıs 2014 Samil Power ve SMS Enerji ile Türkiye Disbrütörlük anlaşmasını imzaladı Mikro/ string ve merkezi akım değiştiricisi üreticisi

Detaylı

Anahtar Teslim GES Kurulumları

Anahtar Teslim GES Kurulumları Anahtar Teslim GES Kurulumları ALTUNGRUP SOL AR ENERJİ Mustafa Kemal Mah. Via Green B-12 06800, Çankaya, Ankara T : + 90 312 285 85 66 F : + 90 312 285 75 70 E : info@altungroup.com ALTUNGRUP SOLAR ENERJİ

Detaylı

Online teknik sayfa ES11-SC4D8 ES11 GÜVENLIK KOMUT CIHAZLARI

Online teknik sayfa ES11-SC4D8 ES11 GÜVENLIK KOMUT CIHAZLARI Online teknik sayfa ES-SCD8 ES ES-SCD8 ES A B C D E F Sipariş bilgileri Tip Stok no. ES-SCD8 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar 609 www.sick.com/es Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler H I J K L M N O P

Detaylı

GES UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

GES UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GES UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR Alican EKİN - Gensed Y. Kurulu Üyesi Ekinler Eurosol Enerji A.Ş. G. Müdür İTÜ, EMO VE GENSED Güneşin geleceğini

Detaylı

Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı

Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir... Çatılarda Doğru Solar Kablo ve Konnektör Kullanımı Canberk Belibağlı Endüstiyel Kablolar Satış Yetkilisi Dünyada Prysmian Group 135 YILLIK TECRÜBE ~ 8 MİLYAR

Detaylı

Upsolar Akıllı Modüller

Upsolar Akıllı Modüller Upsolar Akıllı Modüller Energy tarafından optimize edilmiş Yatırımınızın Getirisini Ön Maliyetsiz Arttırın Energy tarafından optimize edilen Akıllı Modüller, modüle entegre edilmiş son teknoloji ürünü

Detaylı

Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulamaları

Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulamaları Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulamaları Yusuf EMANET Yenilenebilir Enerjiler Koordinatörü Ali Oğuz GENÇ Reklam ve Tanıtım Yöneticisi Yeni Enerji, Yenilenebilir Enerji Vizyonumuz İhtiyaca Yönelik Çözüm:

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ Mustafa HERDEM Genel Müdür mustafaherdem@elseenerji.com DEĞİŞEN VE GELİŞEN TÜRK ENERJİ PİYASASI Elektriğin Uygun Maliyetli Tedariki Yerinde Üretimi ve Satışı İSO 27

Detaylı

Online teknik sayfa TBS-1ASGT1506NM TBS SICAKLIK SENSÖRLERI

Online teknik sayfa TBS-1ASGT1506NM TBS SICAKLIK SENSÖRLERI Online teknik sayfa TBS-1ASGT1506NM TBS A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Sipariş bilgileri Tip Stok no. TBS-1ASGT1506NM 6048667 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar

Detaylı

KOLLEKTÖRLER ÇATI ÜSTÜ & ÇATI İÇİ

KOLLEKTÖRLER ÇATI ÜSTÜ & ÇATI İÇİ H KOLLEKTÖRLER ÇATI ÜSTÜ & ÇATI İÇİ SOLAR ÇÖZÜMLER GASOKOL&SMS-ENERJİ KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜMLERDE UZMAN Gelin sizlerde Gasokol&SMS-Enerjinin yıllara dayanan, Kendisini sürekli yenileyen tecrübesinden yararlanın...

Detaylı

Online teknik sayfa TBS-1DSGT2506NE TBS SICAKLIK SENSÖRLERI

Online teknik sayfa TBS-1DSGT2506NE TBS SICAKLIK SENSÖRLERI Online teknik sayfa TBS-1DSGT2506NE TBS A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Sipariş bilgileri Tip Stok no. TBS-1DSGT2506NE 6048684 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar

Detaylı

ENERJİ ÜRETİM TAHMİNLERİ

ENERJİ ÜRETİM TAHMİNLERİ ENERJİ ÜRETİM TAHMİNLERİ Emre Uraz Verk Enerji Teknolojileri 4. İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi 30.09.2017 Sunum İçeriği Verk Enerji Teknolojileri Enercast GmbH Türkiye deki faaliyetler Sunulan hizmetler

Detaylı

Alican EKİN - Gensed Y. Kurulu Üyesi Ekinler Eurosol Enerji A.Ş. G. Müdür. alican.ekin@gensed.org

Alican EKİN - Gensed Y. Kurulu Üyesi Ekinler Eurosol Enerji A.Ş. G. Müdür. alican.ekin@gensed.org Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği FOTOVOLTAİK SİSTEMLERDE EPC SÜREÇLERİ Alican EKİN - Gensed Y. Kurulu Üyesi Ekinler Eurosol Enerji A.Ş. G. Müdür alican.ekin@gensed.org İÇERİK (EPC- ENGINEERING

Detaylı

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir?

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir? ON-GRID Sistem Nedir? Şebekeye bağlı sistemdir. Kullanımınızdan kalan elektriğin satışı demektir. Satış devlete 0,133 ABD$/kWh değerinde yapılacaktır.yerli kullanıma hibeler aşağıdaki gibidir. PV panel

Detaylı

Online teknik sayfa. i12-sb213 i12s ELEKTROMEKANIK GÜVENLIK SVICI

Online teknik sayfa. i12-sb213 i12s ELEKTROMEKANIK GÜVENLIK SVICI Online teknik sayfa i-sb3 is i-sb3 is A B C D E F Aktüatör teslimat içeriğinde bulunmamaktadır Sipariş bilgileri Tip Stok no. i-sb3 6025059 Aktüatörü ayrıca sipariş ediniz. Ayrıntılar için "Aksesuar" bölümüne

Detaylı

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJENİN ADI SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJE BÜTÇESİ 670.000 TL PROJE FİNANSMANI Gürsu Belediyesi: 170.000 TL (%25 Özkaynak)

Detaylı

GÜNEŞ ELEKTRİK SANTRALİ KURDURMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

GÜNEŞ ELEKTRİK SANTRALİ KURDURMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR GÜNEŞ ELEKTRİK SANTRALİ KURDURMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Gölgelenme, Çatı Eğimi ve Çatı Yönü İncelenmesi Optimum çatı açısı 25 ile 35 arası ve en uygun çatı yönü güney dir. Bu ölçülerde

Detaylı

KOLLEKTÖRLER ÇATI ÜSTÜ & ÇATI İÇİ

KOLLEKTÖRLER ÇATI ÜSTÜ & ÇATI İÇİ KOLLEKTÖRLER ÇATI ÜSTÜ & ÇATI İÇİ Kollektorfolder_tuerkisch_2013.indd 1 13.09.2013 10:03:21 SOLAR ÇÖZÜMLER GASOKOL & SMS-ENERJİ KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜMLERDE UZMAN PRATİKDEN ÖRNEKLER: Solar Sıcak Su Hazırlama

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

Online teknik sayfa. ACM60B-S1KE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER

Online teknik sayfa. ACM60B-S1KE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER Online teknik sayfa ACM60B-SKEx06 ACM60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Performans Devir başına adım sayısı Devir sayısı Sipariş bilgileri Tip Diğer

Detaylı

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Bir Blomberger Holzindustrie B. Hausmann GmbH & Co. KG markasıdır 1 2 3 4 5 Imalatçi DELIGNIT teknik özel kontrplağı

Detaylı

Geleceğin Enerji Çözümleri

Geleceğin Enerji Çözümleri Geleceğin Enerji Çözümleri NGIM HOLDİNG 2 2 1971 de kuruldu. 29 Ortalama yaş ile 600 den fazla çalışan. 6 Farklı sektörde faaliyet gösteren 10 firma. Satışların %40 nı ihracat oluşturmaktadır. Yıllık 100M

Detaylı

System FS. SystemFS Ürün Broşürü. 6. Jenerasyon

System FS. SystemFS Ürün Broşürü. 6. Jenerasyon System FS 6. Jenerasyon Zemin koruma işlemi gerektirmez Çok kısa montaj süresi Ön montaj işi azami derecede yapılır. Alman Patent Enstitüsü tarafından patentli Mükemmel uyumlu sistem bileşenleri En uygun

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s

Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s safefixx Steel l Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s SABİT MONTAJ SİSTEMLERİ İÇİN EN İYİ SEÇİM Büyük ölçekli projelerde başarı, uygun maliyetli çözümlerden geçer IdeemaTec

Detaylı

Enerji Verimli Çelik Evler

Enerji Verimli Çelik Evler Enerji Verimli Çelik Evler Enerji verimliliği nedir? Enerji verimliliği son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Genel olarak; yaşam standardını düşürmeden, enerjinin verimli kullanılarak tüketimin azaltılmasına

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES TARİHÇE Kemalpaşa da sanayileşme 1970 li yıllarda başladı. KOSBİ, 1993 yılında 410 Hektar alanda kuruldu ve sonraki yıllardaki genişlemeler ile 1300 hektara ulaştı. KOSBİ, 14.08.2001 tarihinde ilk tüzel

Detaylı

Her işin başında. Başarınız için kesin sonuçlar.

Her işin başında. Başarınız için kesin sonuçlar. Her işin başında Başarınız için kesin sonuçlar. Aletlerimize çok yatırım yapıyoruz. Her işletme, rekabetin karşısında ayakta durabilmesi için özel görevleri yerine getirmelidir. Bu da sadece uygun aletler

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı Antalya 7 Mayıs 2015 Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Özel Kredi Programı TurSEFF? Programın Yapısı 310M luk Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ

Detaylı

2001'den beri. KOMPLE EPC ÇÖZÜMLERi. Enerjinin oldugu yerde

2001'den beri. KOMPLE EPC ÇÖZÜMLERi. Enerjinin oldugu yerde 2001'den beri KOMPLE EPC ÇÖZÜMLERi Enerjinin oldugu yerde 2001'den beri Bio Gaz Santralleri Enerji denince KONELSIS Enerji Güç İster 2001 DEN BERİ 500 150 En son teknoloji gelişimini ve ihtiyaçlarını takip

Detaylı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON 2011 yılında; bariyer montajı, solar enerji montajı ve çelik konstrüksiyon üzerine faaliyet göstermek amacıyla

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR 1 Enerji de Politika ve Hedefler Vizyon 2023 Hedefleri 10. Kalkınma Planı (2014-2018) TR32 Düzey 2 Bölgesi (Aydın, Denizli,

Detaylı

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ ENDÜSTRİYEL VİNÇLER NÜKLEER VİNÇLER LİMAN VİNÇLERİ AĞIR YÜK FORKLİFTLERİ SERVİS TAKIM TEZGAHI SERVİSİ CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ 2 Konecranes CXT UNO HAYATİ ÖZELLİKLERE ODAKLANMA

Detaylı

DAHİCE BASİT SOLAR MODÜLLERİ ÇATI KİREMİTLERİNİN YERİNİ ALIYOR. Ürün bilgisi

DAHİCE BASİT SOLAR MODÜLLERİ ÇATI KİREMİTLERİNİN YERİNİ ALIYOR. Ürün bilgisi DAHİCE BASİT SOLAR MODÜLLERİ ÇATI KİREMİTLERİNİN YERİNİ ALIYOR Ürün bilgisi ÜRÜN BILGISI SOLARWATT EASY-IN SİSTEM SOLARWATT AG 01 SİSTEM EASY-IN ÜRÜN BİLGİSİ İÇERİK SİSTEM.......... S.02 MONTAJ.........

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ VI. Enerji Verimliliği, Kalitesi Sempozyumu& Sergisi 4-6 Haziran 2015, Sakarya ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ Selma ERKURT 2015

Detaylı

Online teknik sayfa. i10-m0233 Lock i10 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER

Online teknik sayfa. i10-m0233 Lock i10 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER Online teknik sayfa i10-m0233 Lock i10 Lock A B C D E F Aktüatör teslimat içeriğinde bulunmamaktadır Sipariş bilgileri Tip Stok no. i10-m0233 Lock 60580 Aktüatörü ayrıca sipariş ediniz. Ayrıntılar için

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak

Detaylı

Online teknik sayfa. i200-m0413 Lock i200 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER

Online teknik sayfa. i200-m0413 Lock i200 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER Online teknik sayfa i200-m03 Lock i200 Lock A B C D E F Aktüatör teslimat içeriğinde bulunmamaktadır Sipariş bilgileri Tip Stok no. i200-m03 Lock 6025115 Aktüatörü ayrıca sipariş ediniz. Ayrıntılar için

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Özel Kredi Programı TurSEFF? Programın Yapısı 240 Mio luk Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ lerde EV ve YE

Detaylı

DÜNYA ENERJİDE NEREYE GİDİYOR? elbette heryerde olan en ucuz enerji kaynağına

DÜNYA ENERJİDE NEREYE GİDİYOR? elbette heryerde olan en ucuz enerji kaynağına DÜNYA ENERJİDE NEREYE GİDİYOR? elbette heryerde olan en ucuz enerji kaynağına 2017 sonu itibari ile Kurulu Gücümüzün %1 i Güneş %100 yenilenebilir akıllı şebeke TÜRKİYE VE DÜNYA ENERJİ POLİTİKALARINDAKİ

Detaylı

Solar Santral Gelistirme Sureci. Rasim UNER Kosi Solar Is Gelistirme & Pazarlama Muduru Kosi Solar İş Geliştirme & Pazarlama

Solar Santral Gelistirme Sureci. Rasim UNER Kosi Solar Is Gelistirme & Pazarlama Muduru Kosi Solar İş Geliştirme & Pazarlama Solar Santral Gelistirme Sureci Rasim UNER Kosi Solar Is Gelistirme & Pazarlama Muduru Kosi Solar İş Geliştirme & Pazarlama 2008 yilinda kurulan Kosi Solar, 2011 yilinin basinda yenilenebilir enerji yasasinin

Detaylı

soleos LET THE SUN ENERGIZE YOU SOLEOS SOLAR GmbH

soleos LET THE SUN ENERGIZE YOU SOLEOS SOLAR GmbH soleos LET THE SUN ENERGIZE YOU SOLEOS SOLAR GmbH SOLEOS Solar GmbH firmasının Bornheim daki merkezi Hakkımızda SOLEOS, fotovoltaik bileşenleri ve sistemleri alanında bağımsız bir Alman üreticisi ve toptancısıdır.

Detaylı

SALON İNŞAATLARINDA MÜKEMMEL UYGULAMA PARÇALI İMALATLAR HALİNDE VEYA ANAHTAR TESLİMİ. Yüzeysel yapıştırılmış imalat parçaları ile

SALON İNŞAATLARINDA MÜKEMMEL UYGULAMA PARÇALI İMALATLAR HALİNDE VEYA ANAHTAR TESLİMİ. Yüzeysel yapıştırılmış imalat parçaları ile SALON İNŞAATLARINDA MÜKEMMEL UYGULAMA PARÇALI İMALATLAR HALİNDE VEYA ANAHTAR TESLİMİ Yüzeysel yapıştırılmış imalat parçaları ile yapılan salon inşaatları şu özellikleri ile öne çıkar: Kalıcılık Ekonomiklik

Detaylı

Levent Mahallesi Safran Sokak No : 3 3. Levent İstanbul 34330 Türkiye www.melsolarenergy.com

Levent Mahallesi Safran Sokak No : 3 3. Levent İstanbul 34330 Türkiye www.melsolarenergy.com Levent Mahallesi Safran Sokak No : 3 3. Levent İstanbul 34330 Türkiye www.melsolarenergy.com Hakkımızda 2007 yılında Marvel Grubuna bağlı olarak kurulmuş olan MEL Dış Ticaret ve Danışmanlık A.Ş. 2013 yılında

Detaylı

Bugünden yarını görmek sizin elinizde.

Bugünden yarını görmek sizin elinizde. Bugünden yarını görmek sizin elinizde. 1 Hakkimizda Yenilenebilir enerjiler, enerji kazanımı konusundaki küresel değişimin merkezinde yer almaktadır. Bu aşamada ED-ENERGY, yeşil elektrik piyasasını biçimlendirenler

Detaylı

Online teknik sayfa. TR4-SFU03P TR4 Direct TEMASSIZ GÜVENLIK SVICI

Online teknik sayfa. TR4-SFU03P TR4 Direct TEMASSIZ GÜVENLIK SVICI Online teknik sayfa TR4-SFU03P TR4 Direct A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Sistem parçası Sensör prensibi Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI CAN CAMCI ZENİT ENERJİ GENEL MÜDÜR 7 NİSAN 2016 İçerik 1-TS EN 62446 Tanımı 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı Standardları 3-Denetim

Detaylı

TANITIM KATALOĞU www.enpark.com.tr

TANITIM KATALOĞU www.enpark.com.tr TANITIM KATALOĞU www.enpark.com.tr HAKKIMIZDA Enpark Çevre Danışmanlık; Türkiye nin, kalkınmaya yönelik yapılanmasını uluslararası çevresel değerlerle uyum içerisinde sürdürebilmesine katkı sağlamak, şirketlere

Detaylı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015 Mustafa SALMAN Marketing Manager Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY TurSEFF? Programın Yapısı 310M luk Fon ÜcretsizTeknik

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ HANEDAN ENERJİ olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, idari ve teknik konularda müşavirlik, mühendislik, danışmanlık ve

Detaylı

Fotovoltaik Sahaların Uzaktan denetimi

Fotovoltaik Sahaların Uzaktan denetimi Fotovoltaik Sahaların Uzaktan denetimi Timosys, Fotovoltaik Üretim Sahalarında Uzak Denetim yoluyla üretim randımanını arttırmayı ve bir yandan da işletme ve bakım maliyetlerini azaltmayı hedeflemektedir.

Detaylı

www.kerimoglultd.com İçindekiler Genel Bilgi Hakkımızda Vizyon & Misyon Temel Değerlerimiz Çözümlerimiz Organizasyon Şeması Referanslar 1 Hakkımızda Kerimoğlu Elektrik 1994 den beri telekom ve elektrik

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Nedir?

Yenilenebilir Enerji Nedir? SOLAR KABLO SİSTEMLERİ, GÜNCEL STANDARTLAR, MALZEME SEÇİMİ, UYGULAMADAKİ PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Prysmian Group Türkiye İlhan ÖZTÜRK, İlker AKSOY e-posta: ilhan.ozturk@prysmiangroup.com e-posta:

Detaylı

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

GÜNEŞ ELEKTRİĞİ ENDÜSTRİSİNDE ÜLKESEL DURUMLAR VE GELECEK ÖNGÖRÜLERİ

GÜNEŞ ELEKTRİĞİ ENDÜSTRİSİNDE ÜLKESEL DURUMLAR VE GELECEK ÖNGÖRÜLERİ GÜNEŞ ELEKTRİĞİ ENDÜSTRİSİNDE ÜLKESEL DURUMLAR VE GELECEK ÖNGÖRÜLERİ GENSED YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU 1. ALMANYA 2. FRANSA 3. İTALYA 4. İSPANYA 5. PORTEKİZ 6. YUNANİSTAN 7. İNGİLTERE 8. JAPONYA 9.

Detaylı

Online teknik sayfa. ACM60B-S1LE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER

Online teknik sayfa. ACM60B-S1LE13x06 ACM60 MUTLAK ENKODER Online teknik sayfa ACM60B-S1LE1x06 ACM60 ACM60B-S1LE1x06 ACM60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Performans Devir başına adım sayısı Devir sayısı

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat Hulusi KARA Grup Başkanı Sunum Planı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyelimiz ve Mevcut Durum İzmir ve Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına İlişkin

Detaylı

ISOTEC Solar Montaj Sistemleri

ISOTEC Solar Montaj Sistemleri ISOTEC Solar Montaj Sistemleri Çatı Tipleri - Montaj Sistemleri Eurocode TS-EN-1991-1-4 Faaliyet Alanlarımız Mühendislik Danışmanlık Uygulama Mekanik Çözümler Ürünlerimiz Misyonumuz Daha fazla üretim sağlatacak

Detaylı