HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 26 Eylül 2 Ekim

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 26 Eylül 2 Ekim"

Transkript

1 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 26 Eylül 2 Ekim

2 Seviyor Sevmiyor'a Kore'den ödül Yapımcılığını MF Yapım'ın üstlendiği başrollerinde Zeynep Camcı, Gökhan Alkan, Gonca Sarıyıldız ve Yiğit Kirazcı'nın oynadıkları ATV nin dizisi 'Seviyor Sevmiyor'a Kore'den ödül geldi. Dizi, APAN (Asia Pasific Actors Network) Drama Ödülleri'nde özel ödüle layık görüldü. Asya Pasifik ülkesi oyuncularına verilen bir ödül olan APAN, ilk kez Türk oyunculara verilecek. Kore'de 2 Ekim'de düzenlenen ödül törenine Gökhan Alkan ve Zeynep Camcı da katıldı.

3 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 4 Ekim de yayında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yeni sezon fragmanları peş peşe geldi. Dizinin yeni sezonda yayınlanacağı ilk bölümü öncesinde iki yeni fragmanlar ekranlardaki yerini aldı. Başrollerini Oktay Kaynarca, Deniz Çakır ve Sanem Çelik'in paylaştığı 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' 4 Ekim Salı günü 20.00'de ATV de izleyicisiyle buluştu.

4 Engin Akyürek ekranlara mafya olarak dönüyor Engin Akyürek, "Kösem Sultan" ve "Şampiyon" başta olmak üzere sezon 10'a diziden teklif almış ve hepsini reddetmişti. Akyürek son olarak Elif Usman senaryosunu yazdığı "Esaretin Bedeli" dizi için yapımcı Timur Savcı ile el sıkıştı. Engin Akyürek'in teklifi kabul etmesinin ardından çalışmalara hız veren yapım ekibi yayıncı kanal olarak ATV ile anlaştı. Dizinin ilk bölümünün yönetmenliğini Umur Turagay yapacak diğer bölümleri çekecek yönetmen arayışı ise devam ediyor. Engin Akyürek'e partner olarak düşünülen Serenay Sarıkaya önce teklife sıcak bakmamıştı. Ancak bölüm başına 50 bin TL önerilince Serenay Sarıkaya'nın teklifi kabul ettiği belirtildi.

5 Beyaz Show'dan bir ilk Yıllardır her hafta Cuma günleri seyircisini stüdyosunda ağırlayan Beyazıt Öztürk bundan böyle konukları ile birlikte Türkiye ve Avrupa da ki farklı mekânlarda sevenleri ile buluşacak. Aylardır titiz bir çalışmayla, yepyeni projesini hayata geçirmeye hazırlayan Beyazıt Öztürk ün Aralık a kadar ki programı da belli oldu. Kanal D den 15 günde bir ekrana gelecek Beyaz Show un ilk durağı 3 Ekim de Hannover de olacak. Kasım ayında Türkiye nin kanalı Kanal D de ekrana gelecek olan Beyaz Show un çekim takvimi ise şöyle; 3 Ekim: Hannover 7 Ekim: Azerbaycan 14 Ekim: Duesseldorf 15 Ekim: Viyana 21 Ekim: Antwerp 22 Ekim: Frankfurt 23 Ekim: Berlin 9 Aralık: Zürih 11 Aralık: Stuttgart

6 Fatih Dönmez Poyraz Karayel Kadrosunda Başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, İdil Fırat, Ali İl, Celil Nalçakan, Hare Sürel, Ataberk Mutlu, Cem Cücenoğlu, Ece Özdikici, Gülçin Hatıhan ve Emirhan Akbaba nın paylaştığı yapımın kadrosuna Funda Eryiğit, Ayda Aksel ve İlker Aksum un ardından daha önce Galip Derviş, Adı Mutluluk ve Güneşin Kızları gibi projelerde rol almış olan Fatih Dönmez dâhil oldu. Poyraz Karayel, yeni sezonuyla Ekim de Kanal D de yayında.

7 Güldür Güldür Show a yeni oyuncu Show TV de yayınlanan komedi programı Güldür Güldür Show un ekibine yeni bir oyuncu katıldı. Daha önce İşler Güçler, Kardeş Payı ve Düğün Dernek gibi yapımlarda rol alan oyuncu Korhan Herduran, bundan böyle yeni sezonda ekibin kadrosunda yer alacak. Ayrıca programın yeni sezonda canlı yayınlanacağı da programın sunucusu Ali Sunal tarafından açıklandı.

8 Hayat Bazen Tatlıdır a üç yeni oyuncu Yeni sezonda Star TV ekranlarında seyirciyle buluşmaya hazırlanan 'Hayat Bazen Tatlıdır ın oyuncu kadrosuna; Aşk Yeniden dizisinde Mukaddes karakterini canlandıran Lale Başar, son olarak Evli ve Öfkeli dizisinde yer alan Gamze Topuz ve Hamdi Kahraman dâhil oldu.

9 Tamer Levent ve Sezin Akbaşoğulları Cesur ve Güzel de Cesur ve Güzel dizisi kadrosuna usta bir isim dâhil oldu. Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Erkan Avcı, Sezin Akbaşoğulları ve Devrim Yakut un yer aldığı, yönetmen koltuğunda Ali Bilgin in oturduğu, senaryosunu Ece Yörenç in kaleme aldığı diziye, son olarak Aşk Yeniden dizisinde Şevket Reis karakterini canlandıran usta oyuncu Tamer Levent dâhil oldu. Tamer Levent, dizide Tuba Büyüküstün ün babasını canlandıracak. Daha önce Beyaz Gelincik, Sen de Gitme, Behzat Ç., Racon: Ailem İçin ve Hatırla Gönül gibi projelerde rol almış olan Sezin Akbaşoğulları dâhil oldu. Cesur ve Güzel, Ekim de Star TV de başlıyor

10 Özcan Deniz, "İstanbullu Gelin"le ekrana dönüyor Ekim tarihleri arasında Cannes'da düzenlenecek olan dünyanın en büyük içerik fuarı MIPCOM'da lansmanı yapılması planlanan, kod adı "İstanbullu Gelin" olan dramanın başrol erkek oyuncusu Özcan Deniz oldu. İstanbullu Gelin'in masa başı çalışmaları da hızla devam ediyor. Yapım şirketi kadın oyuncu için birkaç isim üzerinde duruyor. En geç Ekim başında kadın oyuncu konusunda da karar verilmiş olacak. En geç Ocak ayında İstanbullu Gelin'in, Star TV de yayına çıkması bekleniyor.

11 Gülenay Kalkan, Anne dizisinin kadrosuna dahil oldu Star TV nin yeni dizisi Anne nin kadrosuna bir isim saha dâhil oldu. Başrollerinde Cansu Dere, Vahide Perçin, Beren Gökyıldız, Can Nergis, Gonca Vuslateri ve Berkay Şahin in yer aldığı, yapımcılığını MF Yapım ın, yönetmenliğini ise Merve Girgin in üstlendiği dizinin kadrosuna, daha önce Mazi Kalbimde Yaradır, Bugünün Saraylısı ve Kalbim Yangın Yeri dizilerinde yer alan başarılı oyuncu Gülenay Kalkan dâhil oldu. Başarılı oyuncu, 2010 yapımı Japon dizisi Mother dan uyarlanan, senaryosunu Berfu Ergenekon un kaleme aldığı dizide Cahide Güneş karakterini canlandıracak. Anne, yakında Star TV de yayında.

12 2017 Yılında, 3 yeni dizi, TRT 1 ekranında TRT 1 de yeni yayın döneminde 3 yeni dizinin izleyiciler ile buluşacağını açıklayan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Ocak ayında Osmanlı nın son dönem padişahlarından 2. Abdülhamid in hayatını anlatan Payitaht adlı dizinin yapıma hazırlandığını belirtti. Ayrıca sevilen Aşkın Yolculuğu serisinin devamı olan, Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin kerametlerle örülü hayatının anlatıldığı Hacı Bayram Veli isimli dönem dizisinin izleyici ile buluşacağını ve Balkan göçünü anlatan Son Destan isimli, 5 bölümlük yeni bir mini dizinin de başlayacağını açıkladı.

13 Diriliş: Ertuğrul dizisine yeni oyuncular TRT 1 de yayınlanan Diriliş: Ertuğrul dizisi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Hülya Darcan, Cengiz Coşkun, Didem Balçın ve Cavit Çetin Güner in yer aldığı, yönetmen koltuğunda Metin Günay ın oturduğu Tekden Yapım imzalı dizinini kadrosuna Çağdaş Onur Öztürk ve Kürşat Alnıaçık tan sonra, son olarak Oyunbozan dizisinde izlediğimiz Gülçin Santırcıoğlu, son olarak Yılanların Öcü nde izleyiciyle buluşan Erden Alkan ile Osman Albayrak, Özlem Akınözü, Elif Sümbül Sert, Cenk Kangöz ve Fırat Topkorur dâhil oldu. TRT 1 in dizisi Diriliş: Ertuğrul un yeni sezon tarihi netleşti. Yapımın 3. ve son sezonu 3 hafta sonra start verecek. Diriliş: Ertuğrul, yeni sezonuyla 19 Ekim Çarşamba de TRT 1 de yayında.

14 TV2 den isim ve konsept değişikliği 19 Temmuz 2012 den beri TV2 adıyla yayın yapan kanal 10 Ekim Pazartesi gününden itibaren yoluna teve2 olarak devam edecek. Öte yandan Derya Baykal ve Armağan Çağlayan gibi isimleri de bünyesine dâhil eden teve2 nin yeni sezon yayın akışında Adını Feriha Koydum un tekrarları (15.30) ve İntikam Ateşi isimli yeni bir Hint dizisi de (19.50) yer alacak.

15 RD, 2016 ilk yarı medya yatırımlarını açıkladı Reklamcılar Derneği (RD), her 6 aylık dönem sonunda, üyesi olan medya ajanslarının verileriyle hazırlanan Türkiye deki reklam yatırımları çalışmasının 2016 yılı ilk 6 ay sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye de ilk 6 ayda toplam reklam yatırımı milyon TL yi buldu. Dijital mecralardaki (%22) yükselişte en büyük payı ise mobil aldı nın ilk 6 ayına göre sektör %14 büyürken, yatırımların %53.2 sini televizyon, %14.75 ini basın, %22.07 sini dijital, % 6.42 sini açıkhava, % 2.27 sini radyo ve % 1.3 ünü ise sinema reklamları oluşturdu. Yıl sonuna kadar ise %10 luk bir büyüme öngörülüyor. Rapora göre ;Radyo, sinema ve açıkhava reklam yatırımları yükseldi, dijital reklam yatırımları aynı oranda artmaya devam ediyor, gazete ve dergi reklam yatırımlarında kısmi düşüş gösterdi.

16 YouTube, Türkiye deki kullanıcı profilini paylaştı Tüm dünyada olduğu üzere Türkiye de de önü alınmaz bir süratle yaygınlaşan online video izleme alışkanlığının büyük oranda müsebbibi olan YouTube, Türkiye deki kullanıcılarının profiline ilişkin detayları Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı ve Google Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Özlem Öz ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda duyurdu. Türkiye YouTube Kullanıcı Profili Araştırması 2016 başlıklı rapor, Türkiye de yaşayan 16 yaşın üzerindeki 1506 YouTube kullanıcısı ile online ve yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeleri temel alıyor. YouTube u her gün ziyaret edenlerin yüzde 52 si videoları ev dışındayken izliyor. Kullanıcılar YouTube dan sırasıyla evde (yüzde 88), iş veya okulda (yüzde 30), yolda veya ev dışında (yüzde 29) video izliyor. Kullanıcıların yüzde 86 sı YouTube a akıllı telefonuyla erişiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 67 si YouTube a başka kişilerle içerik paylaşmak için erişiyor. Kullanıcıların yüzde 71 i YouTube a rahatlayıp dinlenmek ve eğlenmek için giriyor. Televizyon izleme alışkanlığı olan YouTube izleyicilerinden eğlenmek ve ilham almak için televizyona başvuranların oranı ise yüzde 45.

17 Whatsapp a çok yakında GIF desteği ekleniyor Kullanıcılar tarafından Whatsapp a eklenmesi beklenen en önemli yeniliklerin başında GIF desteği geliyor. Aylar önce konuşulan destek beta sürecinde denenmeye başlandı. Mesajlaşma platformları arasında kıyasıya bir mücadele var. Bu alandaki dominant isim Whatsapp, özellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra yenilikler konusunda daha yaratıcı bir rol üstlenmeye başladı. Birkaç ay önce GIF desteği ekleneceği söylenen uygulama sonunda bu desteğe kavuşuyor sürüm numaralı WhatsApp beta APK sında fotoğraflar ve videolar sekmesinin yanında artık GIF ler alanı da yer alıyor. Artık kullanıcılar animasyonlu GIF leri bu alandan görebilecek ve WhatsApp galerisi içinde GIF saklayabilecekler.

18 WhatsApp için resim üzerine çizim dönemi başlıyor Snapchat uygulamasından bilinen çoklu ortam dosyaları üzerine çizim yapabilme özelliği artık WhatsApp için de geçerli. Kullanıcılar arkadaşlarına resim veya video göndermeden önce yazı yazabiliyor, çizim yapabiliyor veya emoji ekleyebiliyor. Kullanıcıların kendisini daha fazla ifade etmesini sağlayacak olan yeni özellik, içerik eklendiği anda otomatik olarak erişime açılıyor. Resimler Üzerine Çizim adındaki yeni özelliğin yanında ön kamerada flaş desteği sunması, parmağınızı aşağı yukarı sürükleyerek video kayıtlarında yakınlaştırma yapabilmek gibi iyileştirmeler de yeni güncelleme içerisinde yer alacak. Güncelleme ilk etapta Android için dağıtıma çıkmış durumda. ios için ise bir süre beklemek gerekiyor.

19 Samsung un akıllı kapak teknolojili çamaşır makinesi Türkiye de Nesnelerin interneti alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Samsung, beyaz eşyadan akıllı telefonlara kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak ürünlere imza atmaya devam ediyor. Beyaz eşya alanında Türkiye pazarındaki yerini genişletmeye hazırlanan firmanın akıllı çamaşır makinesi AddWash satışa sunuldu. ios ve Android akıllı telefonlarla uyumlu olan AddWash ta tüm yıkama aşamalarını görüntüleyebilir, uygulama aracılığı ile yıkamaya başlatıp durdurabilirsiniz. AddWash un asıl dikkat çeken yanı ise akıllı kapak teknolojisi. Yıkama sırasında makinenin çalışmasını durdurmadan AddWash un kapağını açabilir, unutulan kıyafetleri ekleyip yıkamaya devam edilebilir. Aynı şekilde deterjan ya da yumuşatıcı eklemek istenirse kapağı kullanıcının dilediği anda açılabilir.

20 Google Pixel ve Pixel XL tanıtıldı Nihayet merakla beklenen gün geldi ve gelenek olduğu üzere bir sonbahar günü Google ın yeni akıllı telefonları resmiyet kazandı. Google'ın uzun zamandır konuşulan ve haklarında fazlasıyla söylenti ortaya atılan yeni Pixel telefonları, resmi olarak tanıtıldı. Bugüne kadar Google Nexus olarak bildiğimiz akıllı telefonlar artık Google Pixel olarak isimlendirilecek. Beklendiği gibi Pixel ve Pixel XL isimleriyle piyasaya sürülecek olan telefonlar, kutularından Android 7.1 ile birlikte çıkıyor. Her iki modelde Asistan, Now ve Daydream VR desteğini sunan Google, kullanıcılarına Cloud üzerinden sınırsız hafıza ayrıcalığını da sunuyor. Siyah, mavi ve gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunulması planlanan Google Pixel ailesinin 13 Ekim de ön siparişe, 20 Ekim de ise 649 dolar başlangıç fiyatıyla resmi olarak satışa sunulması bekleniyor. Lansmanda Google telefonu dışında diğer yeni ürünlerini de tanıttı.

21 Google Daydream View VR başlığı duyuruldu Google, Daydream adını verdiği sanal gerçeklik platformu için hazırladığı ilk başlığını duyurdu. Google Daydream View adını taşıyan sanal gerçeklik başlığı, kasım ayında 79 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Daydream View, hem bir tüketici ürünü hem de gelecekteki diğer Daydream başlıkları için bir referans tasarım olma niteliği taşıyor. Şirket, söz konusu başlıkların sayısının önümüzdeki yıl hızla artmasını bekliyor. Daydream platformu ilk etapta sadece Google Pixel ve Pixel XL de çalışacak. Google Daydream View sanal gerçeklik başlığının tartıda 200 gramdan az çektiğini belirtiyor. Bu da cihazın rakibi Samsung Gear VR dan daha hafif olduğu anlamına geliyor. Yüz maskesi cırt cırt ile cihazla birleştiriliyor. Böylelikle çıkarılması ve elde yıkanması mümkün hâle geliyor.

22 Google Home ile yapay zeka evlere giriyor! Google Home, evinizdeki nesnelerin interneti ya da kablosuz bağlantı destekleyen diğer cihazlara bağlanabilen ve onları sesle yönetebileceğiniz bir ürün. Google, geliştirdiği hizmet ağını artık evlerimize de getiriyor. Google Play Filmler ve Müzik gibi pek çok platform başta olmak üzere, akıllı bir TV platformu, Google farkı ile salonlarımıza giriyor. Google Home, Amazon'un Alexa platformu gibi bir platform. Kullanıcılarına sesli komutlarla kullanabilecekleri, akıllı bir televizyon ve çok daha fazlasını sunuyor. Google Asistan ile beraber sesli komutlarınızla kullanabileceğiniz Google Home ile beraber Youtube, Google Music, Spotify, Pandora, Tunein ve iheart Radio gibi platformlara destek sunan ürün Netflix desteğine de sahip olacak.

23 Google'ın yeni sitesi Keyword Teknoloji devi Google, blog konseptine özel bir ilgisi olduğu bilinen bir gerçek. Popüler blog platformlarından Blogger'ı 2003 yılında bünyesine katan firma aynı zamanda en önemli duyuruları ve haberlerini de blog gönderileri üzerinden paylaşıyor. Firma şimdi de bütün bu duyurularını Keyword adını verdiği yeni bir merkezi konum üzerinden paylaşmaya karar verdiğini duyurdu. "blog.google" gibi oldukça havalı bir alan adına sahip olan Keyword, Google haberlerini de tek bir yerde toplamış olacak. Buradan yapılacak duyurular ve haberler arasında yeni Street View içeriklerinden yeni emoji'lere kadar hemen her yenilik yer alıyor olacak.

24 Google deri altına sızma konusunda ciddi Google hemen hemen hayatımızın her anını aktif olarak takip edebiliyor. Android cihazların da yardımıyla elindeki data havuzu akıl almaz boyutlarda. Ancak cebinizde sizinle her yere gelen firma bunu bir adım daha ileri taşıyıp deri altına sızmayı planlıyor. Google ın yaklaşık bir yıl önce tanıttığı sağlık odaklı akıllı saatiyle çalışması beklenen implantın ne zaman üretileceği ise şimdilik belirsiz. Tabii kesinlikle bilimsel(!) amaçlarla. Google ın patentini aldığı yeni sistem kan tahlili konusunda hayatı bir hayli kolaylaştırmayı amaçlıyor. Doktor randevularından sonra tahlilin çıkması için beklerken kaybettiğiniz vakti belki geri kazanamazsınız ancak gelecekte böyle bir kaybın önlenmesini sağlayacak yeni bir teknolojiyi hayatınıza adapte edebilirsiniz. Deri implantı ile vücuda yerleştirilecek tanı sistemi üzerinde çalışan Google, fizyolojik parametrelerde ölçümler gerçekleştiriyor. Kan, tükürük ya da doku sıvısını analiz eden sensörler deri altına yerleştiriliyor. Verileri okuyan bir cihaza sinyal yollayan implant ile düzenli olarak veri kaydı yapılabiliyor.

25 Twitter yeni özelliğini kullanıma sundu Twitter, Google'ın yeni ürünlerini tanıttığı konferansının yapıldığı saatlerde küçük bir geliştirmeyi kullanıma sundu. Twitter bilindiği üzere aynı zamanda ülkemizde de sıkça kullanılan Periscope adındaki canlı yayın uygulamasının da sahibi. Twitter bu iki platform arasındaki bağı pekiştirmek istemiş olacak ki, kullanıcılarına artık Periscope hesabını Twitter profili üzerinden görüntüleme imkanı sunuyor. TheNextWeb'in haberine göre bu sayede Periscope üzerinden yayında olduğunuzda Twitter profilinizin alt kısmında da küçük kırmızı bir ikon çıkıyor ve bununla birlikte Periscope üzerinde aktif olduğunuzu tüm takipçilerinizin görmesini sağlıyor!

26 MasterCard'ın selfie ile ödeme yöntemi hayata geçiriliyor MasterCard ın birkaç ay önce görücüye çıkardığı "Selfie Pay", yani selfie ile ödeme yapılabilen yeni servisi test sürecinin ardından Avrupa daki birçok ülkede hayata geçiriliyor. Şifre girme ve parmak izi gibi çeşitli ödeme yöntemlerine bir yenisini ekleyen MasterCard, "Identity Check" adı verilen ve gelişmiş kimlik doğrulama imkanı sağlayan yeni ödeme yöntemini Avrupa pazarında kullanmaya hazırlanıyor. Öncelikle yüzünüzün dijital bir haritasını çıkartan MasterCard, ödeme yapacağınız zaman sizden ön kamerayı açarak selfie moduna geçmenizi istiyor. Sunucularda depolanan bilgiyle yüzünüzü eşleştiren akıllı algoritma, ek güvenlik önlemi olarak her işlem öncesinde göz kırpmanızı söyleyerek gerçek bir insan olduğunuzu kanıtlamanızı bekliyor. Böylelikle şifre girme ya da parmak izi okutma derdinden kurtaran yeni uygulamayla ödemeler çok daha hızlı, zahmetsiz ve güvenli bir şekilde yapılabiliyor. İlgili yeniliğin Amerika, Hollanda ve Kanada da gerçekleştirilen test sürecinin sonunda Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, Macaristan ve Norveç te hayata geçirildiği duyuruldu. Önümüzdeki yıl ise tüm dünyada selfie ile ödeme yapabilmek mümkün olacak.

27 Okullarda TOGED oyun yapma eğitimleri başlıyor TOGED öncülüğünde, okullarda oyun yapımı üzerine gerekli eğitimler verilmeye başlanıyor. Bu sayede küçük yaşlardan, programlama ve oyun yapma mantığı öğrencilere aşılanıp, ileride ülkemizde hızla gelişmeye başlayan oyun sektöründe çalışma fırsatı bulmaları sağlanıyor Türk oyun sektörünün sosyal ve ekonomik gelişimi için çalışan Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), kurulduğu günden itibaren büyük önem verdiği eğitim faaliyetlerine devam ediyor. İstanbulda katıldığı konferans çerçevesinde lise öğrencileriyle buluşan TOGED Başkanı Ali Erkin TOGEDin eğitim vizyonunu anlattı. TOGEDde en çok önem verdiğimiz konuların başında eğitim geliyor. Ülkemizde bilişim eğitiminin öneminin kavranması ve gerek ilkokullarda, gerek çeşitli üniversitelerde yazılım ve oyun geliştirmeye yönelik derslerin ve lisans programlarının oluşturulması sevindirici bir gelişme. TOGED olarak oyun geliştirme eğitimine ilköğretimden itibaren başlanması gerektiğini düşünüyoruz ve bu bağlamda liselere de büyük önem veriyoruz çünkü oyun geliştirmeye yönelik ilk somut örneklerin buralardan çıkması gerektiğine inanıyoruz.dedi.

28 Tim Cook tan artırılmış gerçeklik için övgü dolu sözler Sanal gerçeklik cihazları büyük bir yükselişte ancak bir yandan da artırılmış gerçeklik yatırımları devam ediyor. Özellikle Pokemon GO nun oldukça popüler hale gelmesiyle gözlerin çevrildiği AR teknolojisi Apple ın da dikkatini çekmiş durumda. Daha önce de artırılmış gerçeklikle ilgili olumlu yorumlar paylaşan Tim Cook, bir kez daha bu teknolojiden övgüyle bahsetti. Son olarak Apple Watch a Pokemon GO yu getirmesiyle artırılmış gerçekliğe ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösteren Apple ın gelecekte bu teknolojiyle bir cihaz geliştirmesi bekleniyor. Tim Cook yaptığı açıklamayla artırılmış ve sanal gerçekliğin birleşmiş hali olan Mixed Reality nin ileride günde üç öğün yemek yemek gibi hayatın merkezine yerleşeceğini ifade ediyor. Hatta işi daha da ileri götüren Cook, artırılmış gerçeklik olmadan önce ne yapıyormuşuz? gibi düşüncelerin akla geleceğini ve bu cihazların aynı akıllı telefonlar gibi günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacağını ileri sürüyor.

29 Türkiye nin ilk firma rehber robotu yayında Son aylarda hem dünyada hem Türkiye de çok popüler olan chatbot ların ilk örnekleri ortaya çıkmaya başladı. Bot, internette verilen görevleri yerine getiren programlar olarak öne çıkıyor. Chatbot lar ise kullandığımız mesajlaşma/chat uygulamalarında yaşayan ve sizinle sohbet edebilen bot lar olarak tanımlanıyor. Yellow Pages Türkiye ekibi, sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek bir ilki gerçekleştirdi ve Türkiye nin ilk firma rehberi robotu RehberBot u hayata geçirdi. 850 binden fazla firmayı barındıran Türkiye nin en büyük online firma rehberiyellow Pages, bir ilki gerçekleştirerek Türkiye nin ilk rehber robotu RehberBot u yayına aldı. Hem Facebook Messenger hem de Yellow Pages sitesi üzerinden ulaşılan RehberBot, arama yapmak isteyenlere ya da firmasını rehbere kayıt etmek isteyen KOBİ lere yardımcı oluyor.

30 Leonardo Dicaprio, Elon Musk'ın Mars yolculuklarına kayıt yaptırdı Elon Musk'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı Mars planları ünlü aktör Leonardo DiCaprio'nun ilgisini çekmişe benziyor. DiCaprio'yu, Kızıl Gezegen'e gitmek için bir uzay gemisine binerken görebiliriz. Leonardo DiCaprio, Beyaz Saray'da düzenlenen bir iklim değişikliği konuşmasının konuklarından birisiydi. İklim değişikliği hakkında yaptığı çalışmalarıyla da bilinen ünlü aktör, ABD başkanı Barack Obama ve iklim uzmanı Dr. Katharine Hayhoe ile beraber katıldığı bu konuşma sırasında, SpaceX CEO'su Elon Musk'ın Mars yolculuklarına katılmak için kayıt olduğunu açıkladı.

31 Yeni otomobil kokusuna rakip: Yeni Mac Kokusu Apple ürünlerini sevenler artık bu hayranlığı bir sonraki seviyeye taşıyabilir. Apple a özel ürünler tasarlayan bir firma paketi yeni açılan Mac ürünlerinin kokusu mum haline getirdi. Günümüzde her büyük markanın hayranı olan belli bir kullanıcı grubu var. Apple da ürettiği teknolojilerle büyük bir kitleyi peşinden sürüklemeyi başarıyor. Öyle ki firmanın ürettiği tüm cihazları mutlaka inceleyen, son teknolojileri asla kaçırmayan bir kitlesi var. Bu kullanıcı taleplerini değerlendiren TwelveSouth şimdi de paketi yeni açılmış Mac kokulu mumla karşımızda! TwelveSouth un yaptığı açıklamaya göre ise yeni Mac kokulu mumların tümü satışa çıkar çıkmaz tükendi.

32 Televizyonda Son Durum YAYINDA Memet Özer ile Mutfakta 26 Eylül de FOX TV de yayında (Yemek) Sevda Kuşun Kanadında yeni bölümleriyle 30 Ekim de yayında (Yerli dizi) Tatlı İntikam yeni bölümleriyle 1 Ekim de Kanal D de yayında (Yerli dizi) O Ses Türkiye yeni bölümleriyle 2 Ekim de TV 8 de yayında (Yarışma) Duymayan Kalmasın 3 Ekim de Star TV de yayında (Magazin) İşin Sırrı Derya da 3 Ekim den itibaren TV 2 de yayında (Sabah Kuşağı) Gelinim Sensin 3 Ekim de FOX TV de yayında (Yarışma) DEĞİŞEN DURDURULAN Daha önce Show TV de İlişki Durumu Karışık adıyla yayınlanan yerli dizi, İlişki Durumu: Evli adıyla 1 Ekim de Show TV de yayında. Rıza Kocaoğlu ve Gözde Kansu Show TV de yayınlanan İçerde dizisinin kadrosuna dâhil oldu. Özge Borak, Show TV de yayınlanan Güldür Güldür programından ayrıldı. Zeynep Köse ve Osman Alkaş, Kanal D de yayınlanan Hayat Şarkısı dizisi kadrosundan ayrıldı.

33 Mecra Performansları

34 Mecra Bazında TOP 5 Reklamveren TV GAZETE DERGİ OOH RADYO SİNEMA P&G ETI VODAFONE BENCKISER TURK TELEKOM TURKUVAZ RADYOTV BIM YENI MAGAZACILIK HAS AJANS GUL YAPI TEB DOGAN BURDA IHLAS HOLDING MUDO TURK BARTER INTERNATIONAL YENI MAGAZACILIK COLIN`S MAPA MOBILYA FOX CHANNELS NESTLE RENAULT - MAIS HALKBANK AKBANK IS BANKASI ABDULKADIR OZCAN OTOMOTIV IS BANKASI YENI MAGAZACILIK AKBANK COCA COLA TURKCELL

35 Televizyon

36 TV / TOP 20 Reklamveren & Program No ReklamVeren Grp 30'Grp % 1 P&G % 2 ETI % 3 VODAFONE % 4 BENCKISER % 5 TURK TELEKOM % 6 BETEK BOYA % 7 ARCELIK % 8 LETGO % 9 HALKBANK % 10 UNILEVER % 11 HENKEL % 12 NESTLE % 13 GLAXO SMITH KLINE % 14 ULKER % 15 FRITOLAY % 16 TAHINCIOGLU GAYRIMENKUL % 17 FERRERO % 18 RENAULT % 19 IKEA % 20 GULYAPI % Diğer % Toplam % P&G GRP ile Toplam 30 sn Grp nin %4 ünü alarak haftanın en çok reklamveren firması olmuştur. No PROGRAM KANAL RTG % 1 FENERBAHCE-FEYENOORD UEFA AVRUPA LIGI TRT 1 10,86 2 ICERDE SHOW TV 8,73 3 KIRALIK ASK STAR TV 6,93 4 NO:309 FOX TV 6,82 5 O SES TURKIYE TV8 5,99 6 DUGUN DERNEK 2 SUNNET (T.S) TV8 5,93 7 HAYAT SARKISI KANAL D 5,93 8 KARA SEVDA STAR TV 5,9 9 BANA SEVMEYI ANLAT FOX TV 5,9 10 BODRUM MASALI KANAL D 5,7 11 ARKA SOKAKLAR KANAL D 5,7 12 FAMILYA FOX TV 5,55 13 SEVIYOR SEVMIYOR ATV 5,39 14 BORUSSIA DORTMUND-REAL MADRID UEFA LIGI TRT 1 5,28 15 ICERDE (OZET) SHOW TV 5,23 16 NO:309 (OZET) FOX TV 4,82 17 BABAM VE AILESI KANAL D 4,59 18 KIRGIN CICEKLER ATV 4,56 19 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX TV 4,49 20 SEKSENLER TRT 1 4,41 Fenerbahçe Feyenoord karşılaşması 10,86 Rtg İle haftanın 1.si olmuştur. Tekrarlı yayınlarda en yüksek rating alan bölüm baz alınmıştır. 20+ABC1 hedef kitlesinde hazırlanmıştır.

37 Haftalık Kanal İzlenme Payları/Share 10,8 9,1 8,5 9,3 9,2 9,4 8,8 8,7 8,1 8,2 8,2 6,5 8,7 7,5 5,9 7,2 6,8 5,5 5,3 3,9 2,7 3,2 2,4 2,1 1,2 1,5 1,1 1,0 1,2 0,5 0,6 1,0 0,5 0,3 0,6 0,2 TÜM GÜN OPT PT ATV KANAL D SHOW TV FOX TV STAR TV TRT 1 TV8 KANAL 7 TRT HABER TRT SPOR DISNEY CHANNEL PLANET COCUK 2,5 2,3 2,1 2,1 2,2 1,9 1,8 1,5 1,2 1,4 1,4 1,5 1,3 1,3 1,2 1,2 1,3 1,1 1,3 1,1 1,0 0,9 0,9 0,7 0,8 0,8 0,7 0,8 0,6 0,7 0,5 0,5 0,5 0,40,5 0,4 0,40,30,4 0,3 0,30,4 0,3 0,4 0,2 TÜM GÜN OPT PT A HABER CNN TÜRK TV2 BEYAZ TV HABERTÜRK NTV HALK TV NTV SPOR A SPOR TRT BELGESEL TRT MUZIK TGRT HABER ÜLKE TV KANAL A TVEM 20+ABC1 hedef kitlesinde hazırlanmıştır.

38 Basın

39 Gazete Top 10 Sektör & Reklamveren Gazete Top Sektör (St/Cm) Gazete Top Reklamveren (St/Cm) Kamu Kuruluslari Ve Siyasi Saglik Medikal Turizm Holdingler, Sirketler Iletisim Finans Otomotiv Yayincilik Insaat Ve Dekorasyon Perakendecilik No Reklamveren St/Cm % 1 Turkuvaz Radyo Televizyon ,9% 2 Bim ,8% 3 Yeni Magazacilik ,8% 4 Has Ajans ,0% 5 Gul Yapi ,0% 6 Turkcell ,6% 7 Halkbank ,6% 8 Ersoy Turistik ,6% 9 Akkok Sirketler Grubu ,5% 10 Turk Telekom ,5% Diğer % Genel Toplam %

40 Gazete Net Satışları Top Hürriyet Gazetesi bu hafta 1. sırada yer almıştır.

41 Dergi Top 10 Sektör & Reklamveren Dergi Top Sektör (Sayfa) Dergi Top Reklamveren (Sayfa) Egitim Fuar Turizm Insaat Ve Dekorasyon Eglence, Kultur, Sanat, Spor Endustri ve Sanayi Yayincilik Mobilya, Ev Tekstili Ve Esyalari Tekstil Finans No Reklamveren Sayfa % 1 Turk Ekonomi Bankasi 51 9,2% 2 Dogan Burda Dergi 24 4,3% 3 Ihlas Holding 11 2,0% 4 Mudo 9 1,6% 5 Turk Barter International 7 1,3% 6 Machka 6 1,1% 7 Ipekyol Giyim 6 1,1% 8 Koton Collection 6 1,1% 9 Tuyap 6 1,1% 10 Iletisim Magazin Gazetecilik 5 0,9% Diğer % Genel Toplam %

42 Dergi Tirajları Top Skylife en yüksek tiraja sahip dergidir. Dergi tirajları mecraların beyan ettiği değerlerdir.

43 Sinema

44 Sinema Top 10 Sektör & Reklamveren Sinema Top Sektör (Süre-sn) Sinema Top Reklamveren (Süre-sn) Isitma - Sogutma Ekipmanlari Elektronik Ev Esyalari Mobilya, Ev Tekstili Ve Esyalari Sigorta Otomotiv Iletisim Icecekler Perakendecilik Gida Finans No Reklamveren Süre-sn % 1 Is Bankasi ,1% 2 Yeni Magazacilik ,2% 3 Akbank ,9% 4 Coca Cola ,4% 5 Turkcell ,2% 6 Ing Bank ,6% 7 Anadolu Sigorta ,5% 8 Perfetti Gida ,1% 9 Eti ,7% 10 Renault - Mais ,4% Diğer % Genel Toplam % Eylül tarihlerini kapsamaktadır.

45 En Çok İzlenen Filmler Sıra Film Adı Vizyon Tarihi Hafta Seyirci Toplam Seyirci 1 Suikast Leylekler El Değmemiş Aşk Kayıp Balık Dori Muhteşem Yedili boxofficeturkiye.com dan alınmıştır Eylül tarihlerini kapsamaktadır.

46 Radyo

47 Radyo Top 10 Sektör & Reklamveren Radyo Top Sektör (Süre-sn) Radyo Top Reklamveren (Süre-sn) Iletisim Kamu Kuruluslari Ve Siyasi Yakit Ve Enerji Yayincilik Eglence, Kultur, Sanat, Spor Insaat Ve Dekorasyon Perakendecilik Gida Finans Otomotiv No Reklamveren Süre-sn % 1 Renault - Mais ,6% 2 Halkbank ,2% 3 Akbank ,2% 4 Is Bankasi ,0% 5 Abdulkadir Ozcan Otomotiv ,7% 6 Turk Telekom ,5% 7 Fiat ,1% 8 Shell ,6% 9 Tekzen ,5% 10 Allianz Sigorta ,5% Diğer % Genel Toplam %

48 Açıkhava

49 Açıkhava 10 Sektör & Reklamveren OutDoor Top Sektör (Frekans) OutDoor Top Reklamveren (Frekans) Gida Finans Egitim Iletisim Icecekler Insaat Ve Dekorasyon Eglence, Kultur, Sanat, Spor Yayincilik Tekstil Perakendecilik No Reklamveren Frekans % 1 Yeni Magazacilik ,7% 2 Colin`S ,8% 3 Mapa Mobilya Ve Aksesuar ,0% 4 Fox International Channels ,8% 5 Nestle ,7% 6 Turk Telekom ,7% 7 Most Production ,4% 8 Diyalog Dergi ,4% 9 Gelir Idaresi Baskanligi ,3% 10 Medical Park Hospital ,2% Diğer % Genel Toplam % Frekans (Adet xgün Sayısı)

50 Güncel Raporlar için Speed App Veriyi; basit, anlaşılabilir ve mobil sevenler için Speed App! Güncel ve anlaşılabilir veriye telefon veya tabletinizden her zaman kolayca ulaşın. Speed App i Hemen İndirin!

51 Cengiz Topel Cd. Tuğcular Sk. No:6 Etiler Beşiktaş / İSTANBUL info@speedmedya.com.

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Şubat 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Şubat 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 15-21 Şubat 2016 Naz Elmas, İstanbul Sokakları' İle Dönüyor Oyuncu Naz Elmas, 'İstanbul Sokakları' adlı dizi ile ekrana dönüyor. Elmas, Mart'ın 3. haftasından itibaren Show TV'de

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 21-27 Eylül 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 21-27 Eylül 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 21-27 Eylül 2015 Medyadan Haberler "Düş Tarlası" Dizisi Aralık Ayında Kanal D'de Düş Tarlası dizisinin başrol erkek oyuncusu Kerem Bursin olarak açıklanmıştı. Dizinin kadın başrol

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mart 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mart 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 7 13 Mart 2016 Güneşin Kızları Dizisi sona eriyor Kanal D'nin Cumartesi akşamları yayınlanan dizisi Güneşin Kızları 39. bölümünde final yapacak. Güneşin Kızları Twitter hesabından

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 30 Kasım - 6 Aralık 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 30 Kasım - 6 Aralık 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 30 Kasım - 6 Aralık 2015 Gizem Özdilli Ekrana Geri Dönüyor Yeni kitabı 'Aşkın Lezzeti önümüzdeki günlerde okuyucularla buluşacak olan Gizem Özdilli, 19 Aralık'tan itibaren de yeni

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 12-18 Ekim 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 12-18 Ekim 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 12-18 Ekim 2015 Medyadan Haberler NTC Medya dan Yeni Dizi: Aile İşi NTC Medya sürpriz oyuncu kadrosuyla yepyeni bir dizi hazırlığına başladı, dizinin ismi ise Aile İşi olarak belirlendi.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mart 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mart 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 21-27 Mart 2016 Yeni Bir TV Kanalı Yayın Hayatına Başlıyor Uzun yıllar medyaya ara veren medya patronu Mehmet Ali Ilıcak, İAN adlı kanalı kurdu. D-Smart, uydu ve internet üzerinden

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 11-17 Temmuz 2016 Yeni Bir Gazete Ve TV Kanalı Geliyor Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Albayrak Grubu'nun medya dünyasında yeni bir hamle yapacağını açıkladı. Bu

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mart 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mart 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 14 20 Mart 2016 Aşk Yalanı Sever FOX TV de başlıyor Bir Kore dizisi olan 'My Girl'ün hikâyesinden yola çıkılarak hazırlanan dizide; Buse Arslan, Eren Hacısalihoğlu, Seda Güven, İsmail

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 22-28 Şubat 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 22-28 Şubat 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 22-28 Şubat 2016 Kenan İmirzalıoğlu Osmanlı Akıncısı Oluyor Kenan İmirzalıoğlu nun bir Osmanlı akıncısını canlandıracağı yeni projesi için hazırlıklar başladı. Ay Yapım ın yeni projesi,

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Aralık 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Aralık 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 14-20 Aralık 2015 Kördüğüm Ocak Ayında Yayında Başrollerini İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin ve Alican Yücesoy'un paylaştığı "Kördüğüm" dizisinin ilk fragmanı yayınlandı. Yapımcılığını

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 17-23 Ağustos 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 17-23 Ağustos 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 17-23 Ağustos 2015 Medyadan Haberler Ezel Rüzgârı Latin Amerika'da Bir dönem ATV de yayımlanan Ezel dizisi, Arjantin ve Şili'den sonra 6 Latin Amerika ülkesine daha satıldı. Bolivya,

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 31 Ağustos 6 Eylül 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 31 Ağustos 6 Eylül 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 31 Ağustos 6 Eylül 2015 Medyadan Haberler Kiraz Mevsimi 3 Ekim de Yayında Fox TV ekranlarında yayınlanan ve başrollerinde genç oyuncular Özge Gürel ve Serkan Çayoğlu'nun yer aldığı

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 18 24 Nisan 2016 İlişki Durumu Karışık dizisi sona eriyor Berk Oktay, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dizinin 40. bölümüyle final yapacağını duyururken, set ekibine

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 23-29 Kasım 2015 Pelin Karahan Ekranlara Dönüyor Pelin Karahan'ın uzun süre sonra ekranlara döneceği 'Yeter' dizisinin çekimlerine Beykoz Kundura Fabrikası'nda oluşturulan özel platoda

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Şubat 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Şubat 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 8-14 Şubat 2016 Aile İşi Başlıyor Eski Yeşilçam filmleri tadında sımsıcak bir aile komedisi olan 'Aile İşi', 17 Şubat Çarşamba günü atv ekranlarında izleyicisi ile buluşacak. NTC

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Aralık

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Aralık HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 12-18 Aralık Burcu Esmersoy, FOX TV de Ekranlara Dönüyor Burcu Esmersoy, ekranlara geri dönüyor. Burcu Esmersoy, Fox TV ekranlarında başlayacak olan magazin programıyla kendini tekrar

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 15-21 Mayıs Survivor'da Bir İlk Daha Acun Ilıcalı, Survivor'da yarışan Türkiye ve Yunanistan takımlarının karşı karşıya geleceği bir oyun oynanacağını söyledi. Ilıcalı, "Survivor

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 3-9 Ağustos 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 3-9 Ağustos 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 3-9 Ağustos 2015 Medyadan Haberler Poyraz Karayel Yeni Sezona Yeni Oyuncularıyla Geliyor Kanal D'nin yapımcılığını Limon Film'in yaptığı ve başrollerinde Musa Uzunlar, İlker Kaleli

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 03-09 Nisan Günde 4 saatimiz telefonda geçiyor Ajans Press, Mindstation ın verilerini inceledi. Türk halkı akıllı telefonların başında günde ortalama 248 dakika geçirirken, kadınlar

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ekim

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ekim HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 23-29 Ekim Marka başvurusunda Avrupa nın lideriyiz Kaynak: Marketing Türkiye Türkiye de 2016 yılında marka tescili için başvuru sayısı toplam 107 bin 176 olurken 2011 yılından bu

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 13-19 Temmuz 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 13-19 Temmuz 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 13-19 Temmuz 2015 Medyadan Haberler Yeni Sezona 29 Dizi Yolda Ellerinde 16 eski sezon dizisinin yanı sıra 19 da yaz işi olan televizyon kanallarının yeni yayın dönemi için start

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 27 Temmuz 2 Ağustos 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 27 Temmuz 2 Ağustos 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 27 Temmuz 2 Ağustos 2015 Medyadan Haberler Esra Erol Yeniden ATV de Türkiye'nin en çok izlenen evlilik programı 'Esra Erol'da, yeniden ATV de... Büyük sürprizlerle yakında başlayacak

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 02-08 Mayıs 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 02-08 Mayıs 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 02-08 Mayıs 2016 Disney Channel Ölçümde Tematik Çocuk kanalı kategorisinde yer alan Disney Channel 1 Mayıs itibariyle dakika bazlı ölçümlenmeye başlandı. Cem Yılmaz, Nisan Ayında

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Aralık 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Aralık 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 7-13 Aralık 2015 Analar ve Anneler Dizisi Sona Eriyor Sinem Kobal ın Hazar Ergüçlü ile başrolü paylaştığı Analar ve Anneler dizisi reyting kurbanı oldu. Ünlü oyuncunun büyük umutlarla

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 10-16 Nisan Türkiye'de Online Alışveriş Yükselişte İsviçre merkezli global finansal servisler şirketi Credit Suisse, gelişmekte olan ekonomilerde tüketim alışkanlıklarını incelediği

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 25 Eylül-1 Ekim

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 25 Eylül-1 Ekim HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 25 Eylül-1 Ekim İnternet ölçümlemesinde günlük raporla başladı İnternet Ölçümleme Araştırması nda günlük raporlamayı başlatan IAB Türkiye, tıpkı televizyon reytinglerinde olduğu

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Eylül

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Eylül HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 18-24 Eylül 2017 ilk yarı reklam yatırımları açıklandı Dünya genelinde reklam yatırımlarında yıl sonunda % 7,3, Türkiye de ise % 5 10 bandında büyüme beklendiği açıklandı. Nielsen

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 09-15 Mayıs 2016 Melek İle Serhat Dizisinin Kadrosu Belli Oldu Gani Müjde nin hem senaristliğini, hem de yönetmenliğini yaptığı Melek ile Serhat dizisinin kadrosu da belli oldu.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 30 Mayıs 5 Haziran 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 30 Mayıs 5 Haziran 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 30 Mayıs 5 Haziran 2016 ATV den Yeni Dizi Seviyor Sevmiyor Önümüzdeki günlerde ATV ekranında izleyiciyle buluşacak olan 'Seviyor Sevmiyor'un yönetmenliğini Yusuf Pirhasan üstleniyor.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 22-28 Mayıs Türkiye nin Memnuniyet Haritası Açıklandı Türkiye'nin memnuniyet haritası araştırması sonuçları açıklandı. Genel anlamda pozitif çıktıları olan rapora göre memnuniyet

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 17-23 Temmuz Türkiye de mobil internet kullanımı IAB nin 18 ülkede gerçekleştirdiği Always On Mobil Tüketici Deneyimleri Araştırmasına göre, dünya üzerindeki akıllı telefon kullanıcılarının

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 31 Temmuz 06 Ağustos

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 31 Temmuz 06 Ağustos HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 31 Temmuz 06 Ağustos Facebook tan videolar için yeni sekme Geçtiğimiz günlerde 2 milyar kullanıcı barajını aşan Facebook, video içerikleri için özel olarak geliştirilen yeni sekmesi

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 22-28 Haziran 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 22-28 Haziran 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 22-28 Haziran 2015 Medyadan Haberler Digiturk'ün Satışında Sona Geliniyor Al-Jazeera'nın da sahibi olan Katarlı Bein Media Group'un bir kaç hafta içinde Digiturk ile anlaşma yaptığına

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 1-7 Şubat 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 1-7 Şubat 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 1-7 Şubat 2016 Kenan İmirzalıoğlu İle Fahriye Evcen'in Ücreti Belli Oldu Birlikte yeni bir dizi için kamera karşısına geçecek olan Fahriye Evcen ve Kenan İmirzalıoğlu nun alacağı

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 27 Kasım 03 Aralık

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 27 Kasım 03 Aralık HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 27 Kasım 03 Aralık Disney, Fox u Satın Almak İçin Yeniden Kolları Sıvadı Kasım ayının başında CNBC, yaptığı haberle dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri olan Disney in, bir

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 14-20 Ağustos Ethem Sancak, Televizyon Ve Gazetelerini Sattı İş adamı Ethem Sancak, imtiyaz sahibi olduğu Esmedya Grubu'nu sattı. Esmedya Grubu bünyesinde Star, Akşam ve Güneş gazeteleri

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 10-16 Temmuz Altı ayda 7.2 milyon yayın Dergilik ten okundu Türkiye nin ilk ve tek dijital dergi platformu Dergilik, verilerine göre; son altı ayda 2 milyon 99 bin 279 kişi Dergilik

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 13-19 Kasım Instagram dan iki devrimsel yenilik Instagram, bugün masaüstü versiyonu için iki yeni özelliğini açıkladı. İnsanlar artık Instagram web sitesinden hikaye paylaşabilecek

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 25 Nisan 1 Mayıs 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 25 Nisan 1 Mayıs 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 25 Nisan 1 Mayıs 2016 Sanem Çelik ekranlara geri dönüyor Glamorous Celebrity Management (GMC) ile yeni bir anlaşmaya imza atan Sanem Çelik ekranlara geri dönüyor. Yaptığı anlaşmayla

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 18-24 Temmuz 2016 'Yüksek Sosyete'nin oyuncu kadrosuna sürpriz isim! Star TV'de yayınlanan 'Yüksek Sosyete' dizisine sürpriz bir isim dahil oldu. Oyuncu Engin Öztürk ve Hazar Ergüçlü

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 10-16 Ağustos 2015 Medyadan Haberler Yeni Sezon Başlıyor Küçük Gelin in macerası başlıyor Yayınlandığı iki sezon boyunca reytinglerde zirvede yer almayı başaran Samanyolu TV nin

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 29 Mayıs 4 Haziran

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 29 Mayıs 4 Haziran HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 29 Mayıs 4 Haziran Dünyanın En Değerli Markaları Açıklandı Brandz Top 100 Global Markalar listesinde ilk beş sırada teknoloji devleri Google, Apple, Microsoft, Amazon ve Facebook

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 19-25 Haziran Facebook aylık 2 milyar kullanıcı barajını aştı Facebook, aylık 2 milyar kullanıcı barajını açtığını duyurdu. Günümüzün diğer popüler platformlarına bakacak olursak

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ocak

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ocak HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 16-22 Ocak TRT 1 Ekranlarında Yeni Bir Yarışma Başlıyor Yüzde yüz yerli format olarak geliştirilen ve ünlü sunucu Kadir Çöpdemir in sunuculuğunu üstlendiği yarışma programı Kolaysa

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 29 Haziran 5 Temmuz 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 29 Haziran 5 Temmuz 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 29 Haziran 5 Temmuz 2015 Medyadan Haberler Forbes, Türkiye'nin En Çok Kazandıran Dizilerini Açıkladı Forbes dergisi, dizi sektöründe yılın kazananlarını ve cirolarını açıkladı.en

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 12-18 Haziran İnternetten yapılan kartlı ödemeler rekor kırdı Kaynak: Milliyet BKM'den yapılan açıklamaya göre mayıs ayında banka kartları ve kredi kartları ile geçen ay toplam 57,8

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 24-30 Temmuz Spotify 60 milyon aboneye ulaştığını duyurdu Çevrimiçi müzik dinleme kategorisinde iyiden iyiye liderliğini ilan eden Spotify büyümeye devam ediyor. Şirketin açıkladığı

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 20-26 Temmuz 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 20-26 Temmuz 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 20-26 Temmuz 2015 Medyadan Haberler İkinci Abdülhamid'in Hayatı Dizi Olacak Osmanlı Padişahı İkinci Abdülhamid in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesinin yaşamını konu alan

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 6-12 Temmuz 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 6-12 Temmuz 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 6-12 Temmuz 2015 Medyadan Haberler Arka Sokaklar ın Yeni Kanalı Belli Oldu Televizyon tarihimizin uzun soluklu dizilerinden Arka Sokaklar 376. bölümü ile Kanal D de final yapmıştı.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Nisan HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 17-23 Nisan Twitter yakında 7/24 video yayınına başlayacak 2017 nin ilk çeyreğini değerlendiren Twitter, yakın dönem planları arasında platformdan kesintisiz canlı video yayını yapmak

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ocak

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ocak HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 02-08 Ocak Survivor 2017 Takımları Ve Tarihi Belli Oldu Survivor Gönlüler takımında yarışacak isimler; Gökhan Gözükan, Fulya Şahin, Ogeday Girişken, Denisa, Elif Şadoğlu, Burçak

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 30 Ekim - 5 Kasım

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 30 Ekim - 5 Kasım HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 30 Ekim - 5 Kasım Twitter artık resmen 280 karakter! Twitter 8 Kasım itibariyle ilk kez kendi kuralını bozduve 140 karakter sınırını 280'e çıkardı. Böylece kullanıcılar attıkları

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 6-12 Kasım Gıda ve içecek firmalarından sorumlu reklamcılık taahhüdü Kaynak: Marketing Türkiye Reklamverenler Derneği nin Sorumlu Reklamcılık Yürütme Kurulu nda yer alan gıda ve

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜ. Skala Medya nın iletişim bültenidir

FINANS SEKTÖRÜ. Skala Medya nın iletişim bültenidir Skala Medya nın iletişim bültenidir FINANS SEKTÖRÜ Skala Medya bu ay finans sektörünün yılındaki medya yatırım performansını mercek altına aldı. Bu raporda, pazarda yer alan markaların medya yatırımları

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 04 Eylül 10 Eylül

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 04 Eylül 10 Eylül HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 04 Eylül 10 Eylül Apple iphone 8 ve iphone X tanıtıldı Uzun zamandır merakla beklenen ve iphone un 10. yılına özel olarak geliştirilen iphone X, bu hafta gerçekleştirilen bir etkinlikle

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 26-02 Haziran Radyo Ölçümlemede Değişiklikler Kaynak: Marketing Türkiye, RİAK RİAK Basın Sözcüsü Olcay Akay, Temmuz 2017 itibariyle mevcut 9.000 paneliste ek olarak 1.000 panelist

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 17 Ekim 23 Ekim

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 17 Ekim 23 Ekim HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 17 Ekim 23 Ekim Türk Dizileri Bu Yıl Da Yok Satacak Dünya televizyon endüstrisinin en büyük pazarı olan MIPCOM 2016 Fuarı, Fransa nın Cannes kentinde kapılarını açtı. 102 ülkede

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ekim

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ekim HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 09-15 Ekim Twitter dan markalar için yeni özellik Kaynak: Mediacat online Kullanıcıların, markalardan her geçen gün daha fazla kişiselleştirilmiş etkileşimler beklediğini gören Twitter,

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Mayıs 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 16-22 Mayıs 2016 Star dan Yaza İki Dizi Geliyor Kanalın ilk dizisi yaz ayında Show da başlayacak olan Aşk Laftan Anlamaz dizisinin yapımcılığını üstlenen Bi Yapım tarafından geliyor.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 29 Şubat 6 Mart 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 29 Şubat 6 Mart 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 29 Şubat 6 Mart 2016 Şevval Sam yeniden ekranlara dönüyor TMC 'nin Kanal D için hazırladığı kod adı halen 'Bodrum Lisesi' olan gençlik dizisinin oyuncu kadrosu şekillenmeye başladı.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 04-10 Temmuz 2016 Beren Saat, Arap Dizisinde Mafya Babasının Eşini Oynayacak Aşk-I Memnu Ve Fatmagül ün Suçu Ne? Dizileriyle Ortadoğu Ülkelerinde Büyük Hayran Kitlesine Sahip Olan

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 24-30 Ağustos 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 24-30 Ağustos 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 24-30 Ağustos 2015 Medyadan Haberler 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 8 Eylül de Yayında ATV nin tanıtımları bir süredir ekranlarda dönen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın yayın

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 3 Ekim 9 Ekim

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 3 Ekim 9 Ekim HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 3 Ekim 9 Ekim Sadettin Saran'dan Yeni Bir Spor Kanalı Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, çok yakında premium içerikli spor kanalı S Sports'un yayın hayatına başlayacağını

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 01-07 Ağustos 2016 Özcan Deniz Avşar Film in Yeni Dizisinde Avşar Film den yepyeni bir dizi geliyor, dizinin yönetmeni ve erkek başrol oyuncusu belli oldu. Son olarak Kaderimin Yazıldığı

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Kasım HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 20-26 Kasım Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı 3. çeyrekte %19 büyüdü Tüketici teknolojisi ürünleri pazarı, 2017 nin üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %19,4

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 31Ekim 06 Kasım

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 31Ekim 06 Kasım HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 31Ekim 06 Kasım 'Muhteşem Yüzyıl Kösem', 14 Kasım da Yayında Yapımını TIMS Productions'ın, yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği 'Muhteşem Yüzyıl Kösem', 14 Kasım Pazartesi FOX

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 7-13 Eylül2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 7-13 Eylül2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 7-13 Eylül2015 Medyadan Haberler Beyaz Gece Kasım Ayına Ertelendi Beyaz Gece, bu sezona ATV ekranlarında merhaba diyecek yeni bir dizi. Cansu Dere'nin başrolündeki Beyaz Gece, fragmanı

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 5-11 Haziran Dünyanın en değerli markaları açıklandı Marka değeri neredeyse 245,6 milyar dolar olan ve geçtiğimiz yıla göre %7 değer kazanan Google listenin başında yer alırken,

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ocak

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ocak HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 09-15 Ocak Medya Oscarlarını Kazananlar Açıklandı Kaynak: Narajans Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneğinin (RTDG) "2016 Medya Oscarları" sahipleri açıklandı. RTGD'nin ödüle layık

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 4-10 Mayıs 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 4-10 Mayıs 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 4-10 Mayıs 2015 Medyadan Haberler Hamileler için Gebe Tv geliyor Sağlık Bakanlığı nın uzun süredir üzerinde çalıştığı "Gebe TV" internet üzerinden yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 15-21 Haziran 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 15-21 Haziran 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 15-21 Haziran 2015 Medyadan Haberler Trakya Komedisi Geliyor Yakında ATV de yayınlanacak olan 'Günebakan' isimli dizinin çekimleri devam ediyor. Senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 22-28 Ağustos 2016 Son Dizisi Şimdi de İspanya Televizyonuna Uyarlanıyor Ay Yapım tarafından ekrana taşınan Son dizisi Almanya'nın ardından şimdi de İspanya televizyonundaki yerini

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 28 Kasım 4 Aralık

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 28 Kasım 4 Aralık HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 28 Kasım 4 Aralık Ünlü İsimler İklim Meselesi İçin Bir Arada Ünlü belgesel kanalı National Geographic ten çok konuşulacak yeni bir yapım daha geliyor. İklim sorunlarına dikkat çekmek

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 3-9 Temmuz

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 3-9 Temmuz HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 3-9 Temmuz Yılın ilk yarısında en çok hangi gazeteler konuşuldu? Ajans Press, 2017 yılının ilk altı aylık diliminde yazılı mecranın en çok konuşulan yayınlarını araştırdı. Ajans

Detaylı

Haftalık ortalama televizyon izlenme oranları Tüm kişiler

Haftalık ortalama televizyon izlenme oranları Tüm kişiler Haftalık ortalama televizyon izlenme oranları Tüm kişiler 23.Hafta 17.24 22.Hafta 17.80 21.Hafta 17.92 20.Hafta 17.18 2.0% Televizyon kanalları ortalama izlenme oranları Tüm kişiler 1.8% 1.6% 1.4% 1.2%

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Temmuz 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 25-31 Temmuz 2016 Çağatay Ulusoy un Yeni Dizisi Belli Oldu Çağatay Ulusoy'un, 'Köstebek' (The Departed) filminden uyarlanan yeni dizisi 'İçeride' için hazırlıklar sürüyor. Uluç Bayraktar'ın

Detaylı

Dijital Voltaj. Kasım 2018

Dijital Voltaj. Kasım 2018 Dijital Voltaj Kasım 2018 WhatsApp ta reklam dönemi başlıyor. WhatsApp reklam dönemi ile birlikte, artık durumlar sekmesinde reklamlar gösterecek. İlk olarak ios sürümü için başlayan WhatsApp reklamları,

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 07-13 Ağustos İnternetten Kartlı Alışverişte Onay Süresi Uzatıldı BDDK, İnternetten kartlı alışverişte onay süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada; Türkiye

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 8-14 Haziran 2015

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 8-14 Haziran 2015 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 8-14 Haziran 2015 Medyadan Haberler Yüksel Aytuğ: Yazın Yeni Dizileri Bizde 'yaz dizisi' diye bir kavram var. Hani yazın üzerimize daha hafif bir şeyler giyeriz ya, diziler de kılık

Detaylı

Aylık Voltaj Raporu. Eylül 2016

Aylık Voltaj Raporu. Eylül 2016 Aylık Voltaj Raporu Eylül 2016 Sektörde Dönemsel Mecra Bazlı Değişim Eylül 2016 da, geçen yılın aynı ayına göre kullanım yoğunluğu TV dışında genel olarak azaldı. TV GRP Gazete st/cm Dergi Sayfa Sayısı

Detaylı

Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları. Nobody s Unpredictable

Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları. Nobody s Unpredictable Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları 1 Nobody s Unpredictable Çocukluk Affan Dede ye para saydım,. Havuzda su şırıl şırıldır Zıpzıplarım pırıl pırıldır. Ne güzel güzel dönüyor çemberim; Hiç bitmese

Detaylı

SOSYAL MEDYA TV ANALİZİ. 9. Hafta (27 Şubat- 5 Mart) 2017

SOSYAL MEDYA TV ANALİZİ. 9. Hafta (27 Şubat- 5 Mart) 2017 SOSYAL MEDYA TV ANALİZİ 9. Hafta (27 Şubat- 5 Mart) 2017 Somera Medya Metrikleri Somera Rating Bir TV kanalını veya TV programını konuşan tekil kullanıcıların, TV kanalları veya TV programları hakkında

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 6 12 Haziran 2016 O3 Medya dan Yeni Dizi Kaderimin Yazıldığı Gün, Tatlı Küçük Yalancılar ve Gecenin Kraliçesi dizilerinin yapımcısı O3 Medya dan yepyeni bir dizi geliyor. Zülfü Livaneli

Detaylı

Dijital Voltaj. Aralık 2017

Dijital Voltaj. Aralık 2017 Dijital Voltaj Aralık 2017 2017 de dijital platformlarda en çok arananlar Kaynak:http://www.haberturk.com/google-da-2017-yilinda-en-cok-arananlar-listesi-belli-oldu-1753263-ekonomi Facebook tan kullanıcıları

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 28 Mart 3 Nisan 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 28 Mart 3 Nisan 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 28 Mart 3 Nisan 2016 'Son' Dizisi Hollanda'da yayımlanacak Kuzey Avrupa'da yayımlanan ve Amerika'da pilot bölümü çekilen Türk dizisi "Son", "Vlucht HS13" adıyla sonbahar aylarında

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Haziran 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 20-26 Haziran 2016 Çağatay Ulusoy İle Aras Bulut İynemli Aynı Dizide Ay Yapım ın yeni sezonda ekranda olacak projesinde Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli başrolleri paylaşacak.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Eylül

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Eylül HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 19-25 Eylül Netflix, Türkiye ye Özel İçerik Hazırlayacak Dünyanın online yayın platformu Netflix in Türkiye lansmanı gerçekleşti. Çırağan Sarayı nda yapılan etkinliğe Netflix in

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 7 Kasım-13 Kasım

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 7 Kasım-13 Kasım HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 7 Kasım-13 Kasım Kerem Bürsin in Partneri Belli Oldu Kerem Bürsin in dizideki partneri Saadet Işıl Aksoy un, yurt dışından gelen bir projeyi değerlendirmek istediği için diziden

Detaylı

03-05 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar da düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı, 15. yılında Modern Zaman Gelinleri konseptiyle

03-05 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar da düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı, 15. yılında Modern Zaman Gelinleri konseptiyle 2017 SONUÇ RAPORU 03-05 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar da düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı, 15. yılında Modern Zaman Gelinleri konseptiyle evlenecek çiftlere rehberlik eden bir organizasyon

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2016

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ Ağustos 2016 HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 15-21 Ağustos 2016 Behzat Ç. İmamların Öcü İle Dönüyor Behzat Ç. nin yazarı Emrah Serbes, Cumhuriyet yazarı Ceren Çıplak a dizi hakkında açıklamalarda bulundu. Dizinin Ocak ayında

Detaylı

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ertuğrul Acar KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Medyanın çeşitli kademelerinde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı ve yöneticilik

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 10 Ekim 16 Ekim

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 10 Ekim 16 Ekim HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 10 Ekim 16 Ekim Seviyor Sevmiyor oyuncularının Güney Kore çıkarması Yapımcılığını MF Yapım ın üstlendiği, başrollerinde Zeynep Çamcı, Gökhan Alkan, Gonca Sarıyıldız, Yiğit Kirazcı

Detaylı

Aylık Voltaj Raporu. Ekim 2016

Aylık Voltaj Raporu. Ekim 2016 Aylık Voltaj Raporu Ekim 2016 Sektörde Dönemsel Mecra Bazlı Değişim Ekim 2016 da, geçen yılın aynı ayına göre kullanım yoğunluğu basın dışında genel olarak arttı. TV GRP Gazete st/cm Dergi Sayfa Sayısı

Detaylı

Q1-Q2 2011 KANAL VE SEKTÖR RAPORU

Q1-Q2 2011 KANAL VE SEKTÖR RAPORU Q1-Q2 211 KANAL VE SEKTÖR RAPORU KANAL KULLANIMLARI ÖZETĠ Bu çalışma, AGB tarafından dakika bazında raporlanan kanalların, 211 Q1-Q2 dönemine ait performansları ile sektör ve firmaların süre ve tüm kişiler

Detaylı

Q1-Q2-Q3 2011 KANAL VE SEKTÖR RAPORU

Q1-Q2-Q3 2011 KANAL VE SEKTÖR RAPORU Q1-Q2-Q3 211 KANAL VE SEKTÖR RAPORU KANAL KULLANIMLARI ÖZETİ Bu çalışma, AGB tarafından dakika bazında raporlanan kanalların, 211 Q1-Q2-Q3 dönemine ait performansları ile sektör ve firmaların süre ve tüm

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 14 Kasım-20 Kasım

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 14 Kasım-20 Kasım HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 14 Kasım-20 Kasım Serenay Sarıkaya'nın Yeni Projesi Belli Oldu: Fi Çi Pi Son olarak Ay Yapım'ın hazırladığı MedCezir dizisinde rol alan ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya'nın 2016 sezonunda

Detaylı

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 24 Ekim 30 Ekim

HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ. 24 Ekim 30 Ekim HAFTALIK MEDYA BÜLTENİ 24 Ekim 30 Ekim Aşk Ve Mavi 4 Kasım da Yayında ATV nin yeni dizisi Aşk ve Mavi nin yayın tarihi belli oldu. Başrollerinde Emrah, Burcu Kıratlı, Işıl Yücesoy, Cüneyt Mete ve Kenan

Detaylı