ExiProgen TM / Tam Otomatik Protein Sentez & RNA/DNA Prep Sistemi. Kullanım Kılavuzu A BQ Revision : 0( )

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ExiProgen TM / Tam Otomatik Protein Sentez & RNA/DNA Prep Sistemi. Kullanım Kılavuzu A-5041. BQ-042-101-01 Revision : 0(2012-12-07) www.bioneer."

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu A-5041

2 ExiProgen Tam Otomatik Protein Sentez ve & RNA/DNA Prep Sistemi Kullanım Kılavuzu Version No.: 1.1 ( ) Lütfen ExiProgen cihazını kullanmadan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz. Bioneer 8-11, Munpyeongseo-ro, Daedeok-gu, Daejeon, , Republic of Korea Tel: Fax:

3 İçindekiler I.Başlarken 1 II.Güvenlik Uyarıları ve Önlemler..2 III.Sistem Bileşenleri ve Özellikleri 6 1.ExiProgen TM Aksesuar Sistem Kutusu 6 2.Özellikler 7 3.Sistem Görüntüleme. 7 IV.Kurulum 8 V.Protein Sentez Protein sentezine başlamadan önce Kontaminasyon Kalkanının Kurulumu Örnek Hazırlama Protein sentezi Yürütme 19 VI.RNA / DNA Ekstraksiyonu Kirlilik Kalkanı Kurulumu Örnek Hazırlama Yürütme 26 VII.ExiProgen TM Kurulumu Ana Menü 31 2.Yeni Kullanıcı Kayıt Cihazı Kurulum Aşamaları Keşfi Giriş Modu Yönetimi Otomatik UV Sterilizasyon Modu Yönetimi Sistem Yapılandırma Yönetici Yönetimi.. 38 VIII.ExiProgen TM Yazılımı Güncelleme.. 39 IX. Protein sentezi ve RNA / DNA Ekstraksiyon Protokol Numaraları Listesi.. 40 X.Arıza Kılavuzu. 41 XI.Garanti.. 42

4 I. Başlarken ExiProgen aldığınız için teşekkür ederiz. Bioneer herhangi bir zamanda müşterilerimize en iyi sonuçları sağlamak için çalışmaktadır. Bu kılavuz pratik kurallar ve ExiProgen ile ilgili alınacak tedbirler içerir. Lütfen ExiProgen kullanmadan önce ve bu kılavuzu dikkatlice ayrıntılarıyla okuyunuz. web sitesi ExiProgen hakkında daha fazla bilgi edinmek için adresinden bizi ziyaret edin. Genel bilgi ExiProgen Bioneer Şirketi'nin bir ticari markasıdır. Bu kılavuzda yer alan bilgilerin telif hakkı koruma altındadır. Bioneer Şirketi'nin ifade yazılı izni olmadan bu kılavuzun içeriğinin bir parçası veya tümünün çoğaltılması yasalara aykırıdır. Bioneer Şirketi ihtiyatları haklarını değiştirmek değişiklik yapmak ve / veya diğer yandan önceden haber vermeksizin cihaz ve kılavuzlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar. ExiProgen PC ile birlikte, ExiProgen içine indirilecek ve yüklü olması için güncelleştirilmiş protokolü için, LAN kablosu aracılığıyla bağlı olarak kullanılabilir.lütfen bu kılavuzda sayfa 36 ya bakınız. ExiProgen yüklü UV lambası kullandığınızda, kullanıcı tedbiri önemle tavsiye edilir. Detaylar Güvenlik uyarısı ve Önlemler içinde bulunabilir.

5 II. Güvenlik Uyarıları ve Önlemleri Aşağıda belirtilen uyarı ve önlemler cihazın doğru ve güvenli bir şekilde çalışması içindir. Güvenliğiniz için tüm bilgilere dikkat edin. Bioneer Şirketi güvenlik uyarıları ve aşağıda belirtilen önlemleri uyulmaması durumunda sorumluluk kabul etmez. Uyarı:Riskler veya tehlikeli eylemler ciddi yaralanmalara neden olabilir. Dikkat: Riskler veya tehlikeli eylemler çevrede hasara neden olabilir. Uyarılar: Riskler veya tehlikeli eylemler yanığa neden olabilir. Uyarılar: Riskler veya tehlikeli eylemler elektronik çarpmasına neden olabilir. 1. Kullanıcı için Genel Önlemler 1)Güç kaynağının ( V, ~ 50/60Hz) düzgün bir biçimde elektrik adaptörüne bağlandığından ve güç adaptörünün doğru bir şekilde cihaza bağlandığından emin olun.güç adaptörü ve güç kaynağının hatalı olarak bağlanması cihazda hasara veya cihazı açmak için başarısızlıklara neden olabilir. 2)Cihaz nükleik asit ekstraksiyonu ve protein ekspresyonu / saflaştırılması için tasarlanmıştır.lütfen sadece bu amaçlar doğrultusunda cihazı kullanın. 3)Cihaz LAN kablosu ile PC ye bağlı iken ve çalışıyorken, LCD paneline dokunulursa,cihaz durabilir.eğer cihazın çalışması PC yazılımı ile gerçekleşiyorsa,lütfen LCD paneli kullanmadan önce programlanan hareketi bitirmek için cihaza izin verin. 4) PC kapatın ya da cihaz için bilgisayara bağlı olan LAN kablosununun bağlantısını kesin. Veri iletişim hatası cihazda arızaya neden olabilir ve deney sonuçlarını etkileyebilir. 5)Düz bir zeminde ve düz bir yüzeyde cihazı kurun. 6)Cihazı ıslak elle çalıştırmayın bu elektrik çarpmasına veya cihazda arızaya neden olabilir.lütfen Kuru ellerle güç adaptörü kablosuna dokunun. 7)Cihaza yanlış aksesuar ekleme ya da manuel olarak normal çalışma sırasında cihazı durdurma da dahil olmak üzere her iki durumda da operatör hatasından cihazı durdurursunuz. Yeniden başlatma olmadan Taban Plakasını çekmek cihazda Isıtma Bloğu ya da diğer hareket etmeyen aksesuralar gibi hareket müdahaleleri cihazda hasara neden olabilir.taban Plakası içine Tampon Kartuşları yerleştirilmişse, lütfen cihazı yeniden başlatın veya Isıtma Bloğunun Normal TabanPlakası hareketinin yolunda olmadığından emin olmak için Tampon Kartuşları çekin.

6 8)Cihazın önüne ve arkasına nesneler yerleştirmekten kaçının, fan blokajı olarak Soğutma Bloğu performans verimliliğini azaltabilir. 9) Soğutma Fanı kafesi alt ön tarafının önünde herhangi bir engel veya yabancı madde bulundurmaktan kaçının. Yabancı maddeler Normal Soğutma Fanı çalışmasını engelleyebilir ve bu parçaların aşırı ısınmaya yol açabilir veya yangına neden olabilir. 2.Çalışma Ortamı ile ilgili Önlemler 1)Eğer fiş gevşekse, cihazı kullanmayın.gevşek güç fiş bağlantıları elektrik çarpmasına veya yangına neden olabilir. 2)Tek bir priz çıkışında birden fazla cihaz çalıştırmayın. Yük aşırı ısınmaya neden olabilir ve yangına neden olabilir. 3)Güç adaptörü kablosunu prize takarken ya da çıkarırken,ellerinizin tamamen kuru olduğundan emin olun. Islak ya da nemli eller elektrik çarpmasına neden olabilir. 4) Cihazın önüne ve arkasına nesneler yerleştirmekten kaçının. 5) Tozlu bir ortamda cihazı kurmaktan kaçının. Aşırı toz arızaya ya da cihazın zarar görmesine neden olabilir. 6) Isı kaynaklarının yakınında cihazı çalıştırmaktan kaçının. Bu yangına neden olabilir. 7) Su kaynaklarının ya da nemli yerlerin yakınında cihazı çalıştırmaktan kaçının. Bu elektrik çarpması, yangın veya cihazda arızaya neden olabilir. 8) Yanıcı veya aşındırıcı gaz kaynaklarının yakınına kurmayın. Bir gaz sızıntısı olan bir durumda, güç fişine dokunmayın.pencereyi açın ve havalandırın.elektrik prizinden çıkan kıvılcım yangın ve / veya patlamaya neden olabilir. 9) Herhangi bir yolla cihazı parçalarına ayırmayın veya üzerinde değişiklik yapmayın. Bu yangın, elektrik çarpması veya arızaya ve aynı zamanda üretici garantisinde boşluklara neden olabilir. 3.Cihazın Kurulumu ile ilgili Önlemler ve Uyarılar 1) Bu cihaz hassas bir cihazdır. Doğrudan güneş ışığına maruz kalan bir yerde cihazı kurmayın. 2) Hareket etmeyen düz ve sert bir yüzey üzerinde cihazı kurun. 3) Cihazı kurarken,cihazın en yakın duvardan en az 15 cm ayrıolduğundan emin olun. 4) Soğutma fanı kafesinin zarar görmemesi için dikkatli olun.(ön-alt tarafında bulunur)

7 4. Cihaz İşletimi ilgili Önlemler ve Uyarılar 1) Güç kablosunun tozunu alın ve cihaza sıkıca ve güvenli bir şekilde bağlayın. Tamamlanmamış elektrik kontakları yangına neden olabilir. 2) Cihazı ortam sıcaklık aralığı 15 ~ 30 ile birlikte çalıştırın. Aşırı Isıya maruz kalma cihazı olumsuz etkileyecektir ve deney sonuçlarını da etkilenecektir. 3) Önerilen nem aralığı (20 ~ 80%, yoğunlaşmanın olmadığı)ile birlikte cihazı çalıştırın.nemli koşullarda korozyon veya arızaya neden olabilir. 4) Cihaz yanına veya cihazın arkasına herhangi bir nesne koymayın.cihaz arızalanabilir. 5) Bu cihaz tamamen makine parçalarını içerir. Dikkatlice tutun ve bırakın.cihazın yanlış kullanımı performansını tehlikeye atabilir ve güvenlik risklerine neden olabilir. 6)Cihazın uzun bir süre için kullanımda olmaması durumunda cihazı kapatın ve duvar prizinden çıkarın. 7)Cihazın ön alt tarafında bulunan soğutma fanı kafesine zarar vermemek için dikkatli olunuz.kafes zarar görmüş ve Soğutma Fan çalışmazsa, Soğutma Fan motoru ve soğutma elemanı aşırı ısınmış olabilir ve yangına neden olabilir. 8) Cihaz otomatik olarak UV lambası kapatır ve cihaz kapısı açık olduğunda işlemi durdurur. Ancak bu güvenlik önleminin başarısız olduğu durumunda doğrudan UV ışığına gözlerinizi ya da cildinizi maruz bırakmayın. 5. Ürün Kullanımı ve Bakımı ile ilgili Önlemler ve Uyarılar 1) Bu ürün sadece bir nükleik asit ekstraksiyonu, protein ekspresyonu / saflaştırma ve otomatik aliquat için kullanılmalıdır. Kullanım Kılavuzunda açıkça belirtilenler dışında başka bir amaç için cihazı kullanmayın. 2) Cihaz ile birlikte cihazla bağlantılı bilgileri değiştirmeyin veya silmeyin. 3) LCD ekranı çalıştırmak için keskin bir nesne kullanmayın. 6.UV Lamba 1) UV lamba işlemi ozon molekülleri yaratabilir. Kullanıcı güvenliği için, sadece 15 dakika boyunca UV lambasını çalıştırmak önceden programlanmıştır.lütfen UV lambasını aşırı KULLANMAYIN. 2) UV ışınlarına doğrudan(hatta dolaylı olarak) maruz kalındığında ciddi göz ve cilt hasarına yol açabilir.uv lambası ile çalıştığınızda,uygun koruyucu ekipman giydiğinizden emin olun.

8 4) Kapı tamamen kapalı ise, sadece cihaz UV lambası çalışacaktır. Kapı sensöründe herhangi bir malzeme veya engel olmadığına emin olun. 5) Cihazın dışını temizlemek için güçlü deterjan veya çözücü kullanmayın. Bu cihazda renk değişikliklerine neden olabilir. Eğer buna benzer kimyasallar cihaz üzerine dökülürse, hemen yumuşak bir bezle temizleyin. 6)Yüksek nemli ortamlarda cihazı tutmayın. Nem Hasarı su hasarı olarak sınıflandırılır ve üretici garantisi kapsamında değildir. Ayrıca, nem hasarı olan bir cihaz tamir edilemeyebilir. 7)Cihaz modifikasyonu ve / veya parçalarının sökülmesi üretici garantisine boşluklar verir ve hizmet isteği reddedilebilir. 8)Cihaz kullanımdayken cihazdan güç adaptörünü çıkarmayın. Bu cihazın zarar görmesine neden olabilir. 9)Bir yanık kokusu tespit ederseniz veya cihazın çalışması sırasında aşırı sıcak gibi görünüyor ise hemen cihazı kullanmayı bırakın ve servis temsilcinizi arayın. 10) Cihazı düşürmeyin veya etki etmeyin. Bu doğrudan cihaza zarar verir ve üretici garantisini geçersiz kılar. 11) Taban Plakasını çekmeden önce,her zaman Isıtma Blok Tabanının başlangıç konumunda olduğundan emin olun. Isıtma Blok başlangıç konumunda değilken,taban Plakası çıkartılırsa, Isıtma Blok ve diğer iç bileşeni zarara neden olabilecek etki olabilir ve cihazda arızaya yol açabilir.yüklü Tampon Kartuşları görünümü belirsiz olduğundan, cihazı yeniden başlatın ya da Tampon Kartuşları çıkarın ve Taban Plakasını çekmeden önce Isıtma Blok konumunu kontrol edin. 12) Cihazın alt ön tarafında bulunan soğutma fanı kafesine zarar vermemek için dikkatli olunuz. Kafes zarar görmüş ve Soğutma Fan çalışmazsa, Soğutma Fan motoru ve soğutma elemanı cihazın aşırı ısınmasına neden olabilir ve yangına sebebiyet verebilir. 13) Ekipman içinde Atık Tepside sıvı olduğunda, taban plakasını çekerken ya da iterken ekstra dikkatli olunuz böylelikle sıvı cihazın iç yüzeyine taşmaz.eğer böyle bir durum olursa,bu cihaza zarar verebilir veya elektrik çarpmasına sebep olabilir.

9 III.Sistem Bileşenleri ve Özellikleri 1.ExiProgen TM Aksesuar Sistem Kutusu

10 2. Özellikler 3.Sistem Görüntüleme

11 IV.Kurulum Kurulumdan önce; 1. Cihazın kurulacağı alanı temizleyin. 2.Tüm bileşenlerin kutunun içinde olduğundan emin olun. Sayfa 5 deki bileşenler listesine bakın. ExiProgen Kurulumu; 3.Kutuyu açın ve kutudan ExiProgen çıkartın ve montaj alanına yerleştirin.

12

13 V.Protein Sentez 1. Protein sentezine başlamadan önce

14 2. Kontaminasyon Kalkanının Kurulumu Kontaminasyon kalkanını doğru bir şekilde kullanmak amacıyla, lütfen aşağıdaki kılavuzu takip ederek kurun.

15 3.Örnek Hazırlama (1) Takım Modu - Kiti; ExiProgen EC1 Protein sentezi Kiti (K K-7302) Not) Ayrıntılar her bir kitin kullanım kılavuzunda bulunabilir.

16

17 V. Protein sentezi (Devamı) 3. Örnek Hazırlama (Devamı) (2) Adım adım Modu - Kitleri; ExiProgen EC1-Maxi Protein sentezi Kiti (K-7310), ExiProgen EC1-TF Protein sentezi Kiti (K-7320), ve ExiProgen EC2 Protein sentezi Kiti (K-7330) Not) Ayrıntılar her bir kitin kullanım kılavuzunda bulunabilir.

18 Kurulum Prosedürünün Kontrol Listesi

19

20 VII.ExiProgen TM Kurulumu 1. Ana Menü İlk olarak başlatma başarıyla tamamlandıktan sonra, LCD dokunmatik ekran aşağıda gösterildiği gibi, MENU görüntüler. Başlatma ilerleme çubuğu başlatma sırasında 5 dakikadan fazla değişmiyorsa veya başlatma sonrası MENU ekranı görünmüyorsa,lütfen Bioneer Müşteri Hizmetleri veya yerel satış temsilcisiyle görüşün.

21 1) HAZIRLIK AYARLARI MENÜ Ekranı HAZIRLIK AYARLARI Ekranı Ana menüden 'Başlat' seçeneği ve örnek kaynak türü ve esktraksiyon için üç haneli bir kod girebileceğiniz ekrana 'HAZIRLIK AYARLAMA' seçeneğini getirecektir. İstediğiniz nükleik asit ve örnek kaynak türü için geçerli olan üç haneli bir kod seçmek için bu el kitabında kod listesine bakın. (sayfa 39)

22 2) UV sterilizasyon (UV lamba) MENU ekranı UV Sterilizasyon Ekranı Cihazın iç boşluğunu sterilize etmek için yerleşik UV-lambası kullanın. UV sterilizasyon işlemini başlatmak için 'UV lambası' simgesine basın.simgeuv sterilizasyon işlemi ilerledikçe sarıya dönecektir. Sterilizasyon 15 dakika boyunca çalışır.ilerleme LCD dokunmatik ekranın alt kısmında görüntülenen ilerleme çubuğu ile takip edilebilir. Sterilizasyon işlemi iptal etmek için, tekrar 'UV lambası' düğmesine basın.

23 3) Sistem ayarı menüsü (KURMA) Ana Menü Kurulum Menüsü

24 2. Yeni Kullanıcı Kaydı ExiProgen TM sadece kayıtlı kullanıcılar için cihazın kullanımını kısıtlayan bir kullanıcı oturum açma seçeneği sağlar.kullanıcı girişi seçeneğin etkinleştirilmesi cihaz için kullanıcı erişimi olmayanı sınırlayacaktır. Eğer kullanıcı oturum açma seçeneği etkin ise,kullanıcı kimliğinizi unutmayın. 50 kullanıcıya kadar kaydedilebilir. Yönetici menüsü kullanarak kullanarak dışı kullanılan kullanıcı kimliklerini yönetebilirsiniz. (sayfa 34)

25 1.Çalışma Aşamaları Gözlemleniyor Oturum açma seçeneği etkinse, kullanıcı ismi, süreç tipi ve her bir çalışmanın çalışma durumu kaydedilir. En fazla en son 99 çalışmaya kadar belleğe kaydedilir. Etkin kullanıcı giriş modu ile geçersiz kullanıcı kimliği art arda üç kez girme durumunda sistem kapanacaktır. Yeniden başlatmak için LCD dokunmatik ekranda 'Güç' simgesine basın.

26 5.Otomatik UV Sterilizasyon Modu Yönetimi Her Protein sentezi ve DNA / RNA hazırlık çalışmasından sonra,cihazı sterilize etmek için cihaz otomatik UV-Sterilizasyon modu sağlar.

27 6. Sistem Yapılandırma Kayıtlı bir yönetici kimliğine sahip tek kullanıcı sistemi yapılandırmayı yapabiliyor.yönetici kimliği unutmayın. Fabrika (A / S menüsü): Sadece yetkili servis mühendisleri cihaza hizmet için bu menüye erişebilir.

28 7. Yönetici Yönetimi

29

30 VIII. ExiProgen TM Yazılımını Güncelleme Yazılım güncelleme cihazın işlevselliğini arttırabilir ve protein sentezi ve nükleik asit ekstraksiyonu için güncel protokolleri yükleyebilirsiniz.aşağıda tanımlandığı gibi ilerleme göstermiyorsa ya da sorularınız varsa,lütfen bizim anasayfamızdaki FAQ bölümüne bakınız veya Bioneer Servis Merkezi ile temasa geçiniz. Not: Bu program cihaz ile birlikte DEĞİLDİR. Eğer programı isterseniz, lütfen bizden talepte bulunun. Program ek olarak e-posta yoluyla size teslim edilebilir. (1) Bir çapraz tip LAN kablosu (ayrıca satılır) kullanarak bilgisayarınıza ExiProgen TM bağlayın. (2) Aşağıdaki indirilen program kurulumunu başlatın. ExiProgen TM için varsayılan IP adresi Programı çalıştırın. 2. Sol alt köşedeki'ip & Seç' düğmesini tıklatın. 3. Yeni bir pencere 'IP & Makine Seç iki kutu ile görünecektir. 4.Cihazın ağ merkezine bağlanmasının iki yolu vardır. Doğrudan IP kutusu (1) içine IP adresini girin ve cihaz kimliği (2) seçin. Örneğin IP adresi ' ise, ', ID '1' seçin ve 'Tamam' düğmesine tıklayın. 5. Aşağıdaki küçük ok (Mavi ok) üzerine tıklama size gelen IP adresleri ile çeşitli cihaz kimlikleri seçmenizi sağlayacaktır. Cihazla bağlantıyı bitirmek için 'Tamam' düğmesine tıklayın. 6.Eğer bağlantı başarılı ise, 'Bağlantı Başarılı istemi görüntülenecektir.

31 7. Eğer bağlantı başarısız ise, 'başarısız bağlantı' istemi görüntülenecektir. Bu durumda, cihaz ve ağ bağlantı merkezini' yeniden başlatın ve ağ kablosunun doğru bağlı olduğundan emin olun. Ayrıca IP adresi de dahil olmak üzere PC ağ ayarlarını doğrulayın. 8. Bağlantı tamamlandıktan sonra, sağ tarafta 'Güncelle' düğmesine tıklayın.ilerleme çubuğu dolana kadar bekleyin. Eğer Bağlantı ilerlemesi durursa, 1. adımdan güncelleme işlemini yeniden başlatın. 9.İlk olarak bağlantı işlemi yapılır, 'Hafıza Kontrol başlar' penceresi açılacaktır. 10. 'Tamam' tıklayın. Eğer Bağlantı ilerlemesi durursa, 1. adımdan güncelleme işlemini yeniden başlatın. 11.İlk olarak'hafıza Kontrol' başlar, ilerleme durum çubuğu görüntülenir. 12. Bellek kontrol ilerlemesi bittiği zaman, 'yazma ve okuma belleği eşleştirmek için sonuçları kontrol eder' penceresi açılacaktır. 13. 'OK' düğmesine basın. 14. Eğer ilerleme çubuğunda 'Son' mesajı alıyorsanız, tüm güncelleştirme başarıyla yapılmıştır. 15. Bilgisayar ve cihazdan LAN kablosu bağlantısını kesin. 16.Cihazı yeniden başlatın ve LAN kablosunu yeniden bağlayın.

32 IP adresi montaj yeri ve PC ye bağlı olarak değişebilir. Cihaza bağlanmak için PC başarısızsa, aşağıdaki adımları deneyin.

33 IX. Protein sentezinin ve RNA / DNA Ekstraksiyonunun Protokol Numaraları Listesi

34

35

36

37 .Sorun Giderme Kılavuzu Sorun Güç düğmesi açık değil. Güç açık ama sistem başlatılamıyor. LCD ekran açık değil. Run butonuna basıldığında bile sistem çalışmıyor. Sistem çalışıyor ancak işlemi gerektiği gibi gerçekleştiremiyor. Çözüm 1.Güç konektörü bağlı olduğundan emin olun. 2. Sistemin adaptöre bağlı olduğunu kontrol edin. 3. Sistem güç sıkıştıysa kontrol edin. 4. Yukarıdaki her şeyi takip ettiyseniz ama sorun hala varsa, Servis Sonrası(ve aşağıdaki öğeler için)iletişime geçin. 1.Güç engellemek için güç düğmesine basın. 2.Eğer güç anormal bir şekilde kapandıysa kontrol edin. 3.Sistem güç anormal birşekilde kapatıldığında,sistemde herhangi bir ipucu kalıntı ve / veya aksesuar varsa kontrol edin. 4.İşletim sistemi dikkatini dağıtabilen herhangi bir kalıntıyı kaldırın. 5.Manuel olarak merkezdeki masaüstünde iç püskürtme bloğunu hareket ettirin. 6.Gücü açın ve sistemin başlayıp başlamadığını kontrol edin. 1.Sistemin iç sorun olabilir,servis sonrası için arayın. 1.Destek kilidi kaldırıldıysa kontrol edin. 2.Güç açıldığında,sistemin normal başlatıldığını kontrol et. 3. Sistemde çalışmayı bozabilir herhangi bir kalıntı veya engel olup olmadığını kontrol edin. 4. Tüm aksesuarların doğru takılmış olduğunu kontrol edin. 5. Diğer düğmelerin LCD de çalışır olduğunu kontrol edin. 1. Taban plakasının doğru yerde olduğunu kontrol edin. 2.İşletim sistemi kesintiye uğratabilecek herhangi bir engel ya da kalan artıkların varlığını kontrol edin. 3. Tüm aksesuarların doğru takılmış olduğunu kontrol edin.

38 Ön kapı kapanmıyor. 1. Taban plakasının doğru yerde olduğunu kontrol edin. 2.Açmak için kapıyı tuttuktan sonra ve kapanan kapı serbest bırakıldığında kapının yay tarafından otomatik olarak kapandığını kontrol edin. Taban plakası tamamen kaydırılamıyor. Kapı kapalı olduğunda bile sistem çalışmıyor. Taban plakası çekildiği zaman, tamamen rayda kaydırılamıyor. Aksesuarlar eklenemiyor ya da yerleştirilemiyor. Çalışma sırasında, püskürtme blok uçları aşağı bırakmıyor. 1.Taban plakası hareket kesintiye uğratabilir herhangi bir engel ya da artıkları kontrol edin. 2.Tüm aksesuarların doğru yerleştirildiğini kontrol edin. 1.Taban plakasının doğru yerde olduğunu kontrol edin. 2.Kapıya bağlı mıknatıs çiftinin doğru bağlandığını kontrol edin. 3.Taban plakası dışarı doğru çekildiğinde, taban plakası kaydırma rayı sonunda olan yüklü anahtarın hasarlı olup olmadığını kontrol edin. 1.Taban plakası hareketini kesintiye uğratabilecek herhangi bir engel ya da artıkların varlığını, sistemin içini kontrol edin. 2.Taban plakası hareketini kesintiye uğratabilecek herhangi bir engel ya da artıkları varsa sistemin önünü kontrol edin. 1.Tüm aksesuarların doğru pozisyonda bulunduğunu kontrol edin. 2. Her bir aksesuar ve rafta herhangi bir kalıntı varlığını kontrol edin. 3.Tüm aksesuarlar ve rafların kilit işaretçilerin bükülmüş olduğunu ya da hasar durumunu kontrol edin. 1.Kapının tamamen kapalı olma durumunu kontrol edin. 2.Ucu ve uç rafının doğru girildiğini kontrol edin. 3.Uçları yerleştirirken,herhangi bir kalıntı veya aksesuar sıkışma durumunu kontrol edin. 4. 'Dur' ya da 'Bekletme' düğmesine basılı olma durumunu kontrol edin. 5.Sağlanan uçların yerleştirildiğini kontrol edin. 6.Ucun bükülmüş veya hasarlı olma durumunu kontrol edin.

39 Püskürtme Blok uçları ile birlikte doğru bir şekilde donatılmıştır, ancak blok hareket etmiyor. İşlem yürütülürken sistem duruyor. Sistem çalışıyor ama hata veriyor. Sistem çalışıyor ama elüsyon yapmıyor. Püskürtme bloğunda sızıntı var. Sıvı sistemin dibinden damlıyor. 1.Ön kapının kapalı olduğundan emin olun. 2.Blok hareket etmeye başlatıldığında,herhangi bir kalıntı veya aksesuarın sıkışma durumunu kontrol edin. 3.Kartuşun doğru takılı olma durumunu kontrol edin. 4. 'Dur' ya da 'Bekletme'butonuna basıldığını kontrol edin. 1.Gücün sisteme sağlanma durumunu kontrol edin. 2.Güç düğmesine basıldığı kontrol edin. 3.Mavi ilerleme çubuğu bir gecikme olma durumunu,lcd ekranın alt kısmından kontrol edin. 4.Yanlışlıkla 'Bekletme butonuna basılma durumunu kontrol edin. 1.Yanlış protokol kullanılma durumunu kontrol edin. 2. Artıklar veya sıkışmış olan aksesuarlar nedeniyle püskürtme blok hareketi sırasında çalışırken motorda bir hata olma durumunu kontrol edin. 3.Aynı programı yeniden çalıştırmadan sonra,çalışma durumunu kontrol edin. 1.Elüsyon rafı ve tüplerin uygun yerleştirilme durumunu kontrol edin. 2.Uçların tamamen takılı olma durumunu kontrol edin. 3.Ucu sonunun tıkanma durumunu kontrol edin. 4.Örneğin kartuş içine girme durumunu kontrol edin. 5. Püskürtme bloğunda herhangi bir sızıntı olup olmadığını kontrol edin. 1.Kullanılan kuyuları durdurun ve servis sonrasından istekte bulunun. 1.Raf ve atık tepsi ve diğer aksesuarların doğru pozisyona yerleştirilme durumunu kontrol edin. 2.Püskürtme bloğunda bir sızıntı olup olmadığını kontrol edin.

40 Isıtma çalışmıyor. Sistemde yanık kokusu var. UV lambası çalışmıyor. Örnek bloğu soğutma sıcaklığını devam ettirmiyor. Soğutma fanı görev yapmıyor. Protokoller güncellenmiyor. 1. Raf ve atık tepsi ve diğer aksesuarların doğru pozisyona yerleştirilme durumunu kontrol edin. 2. Taban plakası kullanımı sırasında herhangi bir solüsyon damlatma durumunu kontrol edin. 1.Güç ve güç konektörünü hemen çıkarın. 1.Kapının doğru bir şekilde kapandığını kontrol edin. 1.Güç kaynağını denetleyin. 2.LCD ekran veya PC yazılımı aracılığıyla Örnek Blok durumunu doğrulayın. 1.Güç kaynağını denetleyin. 2.LCD ekran veya PC yazılımı aracılığıyla Örnek Blok durumunu doğrulayın. 1.Bilgisayar ve cihaz LAN kablosu ile bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin. 2.Bilgisayar ve cihaz yeniden başlatın.

41 XI.Garanti Bu cihaz sizin ürünü aldığınız tarihten itibaren sınırlı garanti süresi boyunca bir (1) yıl malzeme ve işçilik üretim hatalarına karşı Bioneer tarafından garanti edilir. Eğer donanımsal bir kusur bulunursa ya da aynı donanım arızaları, sınırlı garanti süresi içinde üç defadan fazla ortaya çıkarsa,bioneer ya (1) hiçbir ücret ödemeden ürünü tamir edecektir ya da(2) ürünü değiştirecektir.cihazın kendisi dışında herhangi bir aksesuar sarf olarak kabul edilir ve üç ay garantilidir.araç yedek parçaları ilk cihazın yayın tarihinden itibaren beş yıl için geçerli olacaktır.sınırlı garanti süresinden sonra, bir kusur ortaya çıkarsa,bioneer tarafından üstlenilen ürünün herhangi bir onarım veya değişimi için nakliye ve taşıma ücretleri uygulaması olabilir. İstisnalar ve sınırlamalar Garanti dahilinde olmayanlar:(a) yüzeysel hasar, sınırsız çizik, ezik, ve erişim noktalarında kırık plastic içerikleri: (b) kaza, kötü, yanlış kullanım, sel, yangın, deprem veya diğer dış nedenlerden kaynaklanan hasarlar : (c) Bioneer in açık bir şekilde yazılı izni olmadan herhangi bir şekilde değiştirilmiş bir ürün veya parça (d) yetkisiz mühendis veya servis sağlayıcıları tarafından yapılan herhangi hizmetlerin neden olduğu zararlar. Garanti Hizmeti Alınması Lütfen bu Kullanım Kılavuzunu gözden geçirin ve garanti servisini talep etmeden önce bu ürüne eşlik eden kılavuzda belirtilen online desteğe erişin.ürün hala düzgün çalışmıyorsa, Bioneer Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin:

42

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Hızlı Yükleme Kılavuzu Doküman ID: Synology_QIG_2BayCL_20090901 GÜVENLiİK TALiİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

ROCKER MARKA ROCKER VAKUM POMPASI CİHAZLARI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU

ROCKER MARKA ROCKER VAKUM POMPASI CİHAZLARI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU ROCKER MARKA ROCKER VAKUM POMPASI CİHAZLARI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU Add: 11F,No.402,Sec.1, Ren-Ai Rd., Linkou Shiang, Taipei County 244, Taiwan (R.O.C) Tel : 886-2-2603-3311 Fax : 886-2-2603-6622 E-Mail:

Detaylı

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Talimatları Bu ürünün, AC güç hattına bağlanması amaçlanmıştır. Ürün kullanılırken aşağıdaki önlemler alınmalıdır: Ürünü kurmadan

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J Series and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe Bu kılavuzda ele alınan konular: "Güvenlik bilgileri" sayfa 53. "Kurulum sorunlarını giderme" sayfa 54. "Daha fazla bilgi alma" sayfa 58. Güvenlik bilgileri Sadece bu ürünle birlikte sağlanan güç kaynağı

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe. DİKKAT: Bu ürünü şimşekli havalarda kurmayın ya da elektrik kablosu gibi bağlantılar yapmayın

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe. DİKKAT: Bu ürünü şimşekli havalarda kurmayın ya da elektrik kablosu gibi bağlantılar yapmayın Bu kılavuzun içindekiler: Güvenlik bilgileri sayfa 53. Kurulum sorunlarını giderme sayfa 54. Daha geniş bilgi edinme sayfa 58. Güvenlik bilgileri Yalnızca bu ürünle birlikte verilen Lexmark güç kaynağını

Detaylı

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın.

Detaylı

3B GÖZLÜK KULLANICI KILAVUZU. Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın.

3B GÖZLÜK KULLANICI KILAVUZU. Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın. KULLANICI KILAVUZU 3B GÖZLÜK Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın. AG-S100 www.lge.com 2 Dikkat Kişisel güvenliğinizi sağlamak

Detaylı

DUALSHOCK. 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E

DUALSHOCK. 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E TR DUALSHOCK 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E Önlemler Bu ürünü kullanmadan önce bu el kitabını dikkatle okuyun ve gerektiğinde başvurmak üzere saklayın. Ayrıca PlayStation 3 sistemi için

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen Işık Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2243 GİRİŞ Sayaç floresan, metal halojenür, yüksek basınçlı sodyum veya akkor kaynaklardan gelen görünür ışığı ölçer. Bir LUX

Detaylı

Montaj ve kullanım kılavuzu

Montaj ve kullanım kılavuzu Montaj ve kullanım kılavuzu EKRUCBS Montaj ve kullanım kılavuzu Türkçe İçindekiler İçindekiler Kullanıcı için 2 1 Düğmeler 2 2 Durum simgeleri 2 Montör için 3 3 Genel bilgi: Montaj ve yapılandırma 3 4

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 UZAKTAN KUMANDALI SİLİNDİR ve MONTAJI Açma Silindir Topuz Tam Tur Kilitleme Tur Kilitleme Topuz Vidası Gösterge Kapıdaki silindiri çıkartın.

Detaylı

Straightener. Register your product and get support at HP4666/22. Kullanım kılavuzu

Straightener.  Register your product and get support at HP4666/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP4666/22 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

4P S. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu

4P S. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu 4P359542-2S Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Montaj Kılavuzu Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Montaj kilavuzu Ana sayfa: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com Özellikler, montaj

Detaylı

DS409slim. Hızlı Yükleme Kılavuzu

DS409slim. Hızlı Yükleme Kılavuzu DS409slim Hızlı Yükleme Kılavuzu Güvenlik Talimatları Lütfen ürünü kullanmadan önce bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Bu kılavuz EziWeigh6i ağırlık indikatörünü ilk kez kullanmanızda size yardımcı olacaktır. İçindekiler

Bu kılavuz EziWeigh6i ağırlık indikatörünü ilk kez kullanmanızda size yardımcı olacaktır. İçindekiler HIZLI BA LAMA KILAVUZU EziWeigh6i Bu kılavuz EziWeigh6i ağırlık indikatörünü ilk kez kullanmanızda size yardımcı olacaktır. İçindekiler Kutunun açılması... 1 Pilin şarj edilmesi... 2 Cihaza bakış... 3

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Straightener. Register your product and get support at HP4668/22. Kullanım kılavuzu

Straightener.  Register your product and get support at HP4668/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP4668/22 TR Kullanım kılavuzu abc h g f e d i j Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat!

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat! KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401 Dikkat! I.Tedbirler 1. Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride referans olması için saklayın. Kılavuzda verilen talimatlara

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. razor n type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. 2009

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5

İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5 İçindekiler 1 GÜVENLIK TALIMATLARI 2 2 PAKET IÇERIĞI 3 3 ÜRÜN GÖRÜNÜMÜ 4 4 SISTEM BAĞLANTISI 5 4.1 GÜÇ KABLOSUNU BAĞLAMA 5 4.2 MONITÖRÜ BAĞLAMA 5 4.3 YAZICI VEYA TARAYICIYI BAĞLAMA 5 4.4 AĞA BAĞLANMA 5

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor S Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor S Type oyun kumandası için geçerlidir. razor s type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor S Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

Montaj ve kullanım kılavuzu

Montaj ve kullanım kılavuzu Montaj ve kullanım kılavuzu DGPS Alıcısı A101 Tarih: V3.20150602 3030246900-02-TR Bu kullanım kılavuzunu okuyun ve buna riayet edin. Bu kullanım kılavuzunu ileride kullanmak için saklayın. Künye Doküman

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

Kullanma Kılavuzu W455H

Kullanma Kılavuzu W455H Kullanma Kılavuzu W455H 438 9212-51 05.16 İçindekiler İçindekiler Genel... 5 Kontrol Paneli... 5 Kontrol düğmesi... 5 Ekran... 6 Ayar butonları... 6 Yıkama Programı... 7 Başlat Menüsü... 9 Başlat... 9

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J30/J70 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, çalıştırma ortamını,

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Kurulum Öncesi Uyarılar

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. monza Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz Değerli Piranha

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları Güvenlik Talimatları Bu cihaz sadece ev tipi kullanımlar içindir. Bu cihazı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen güvenlik önerilerini ve kullanım talimatlarını

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla gerçekleştirebileceğinizden

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla gerçekleştirebileceğinizden

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU D 100

KULLANIM KILAVUZU D 100 KULLANIM KILAVUZU D 100 DEXUN Tüm hakları saklıdır. DEXUN logosu EFOR DAY TUK LTD ye aittir.diğer tüm logo ve markalar sahiplerine aittir. Yazım ve baskı hatalarından DEXUN sorumlu değildir. DEXUN All

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla gerçekleştirebileceğinizden

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Dağılma Kontrolü Objektif Verilerini Güncelleme

Dağılma Kontrolü Objektif Verilerini Güncelleme Dağılma Kontrolü Objektif Verilerini Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz, dağılma kontrolü objektif verilerini nasıl güncelleyeceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarılı

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 130 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

Dell XC720xd Başlangıç Kılavuzu

Dell XC720xd Başlangıç Kılavuzu Dell XC720xd Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E14S Series Resmi Tip: E14S001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri anlatır.

Detaylı

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu Model No. VS14140 İçindekiler 1. Giriş...2 1.1 BlueStacks'e Genel Bakış...2 1.2 Hedef Kitle...2 2. BlueStacks'i Başlatın...2 2.1 BlueStacks'i Başlatma...2 2.2 Giriş Ekranı...3

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

LED-Çalışma masası lambası

LED-Çalışma masası lambası LED-Çalışma masası lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82458AS5X5V 2015-07 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sa hiptir. Buna rağmen güvenlik

Detaylı

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme

Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Kamera Donanım Yazılımı Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla gerçekleştirebileceğinizden

Detaylı

ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER

ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER RH 1500 REPEL RH 1500 ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER Repel kedi köpek hayvan kovucu 1500 m2 bir alanı etkileyecek şekilde tasarlanmış son derece başarılı bir cihazdır. Sesi ortama 260 Derece emisyon açısı

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

HAVA ÜFLEME MAKİNASI

HAVA ÜFLEME MAKİNASI HAVA ÜFLEME MAKİNASI MODEL RTM301 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 4 1. HIZ AYAR DÜĞMESİ 2. TETİK KİLİTLEME BUTONU 3. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 4. HAVA EMİŞ YERİ 5. HAVA ÜFLEME BORUSU TEKNİK

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir.

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir. ÖNSÖZ KAMA ürünü aldığınız için tebrikler, teşekkür ederiz; Amacımız müşterimizin memnuniyetini kazanacağımız yüksek kalite jeneratörleri sağlamaktır. Eminiz ki tercihinizin bedelini alacaksınız. Güç üretim

Detaylı