VIRTUALLY INVISIBLE 791 HOPARLÖRLER. Kurulum Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VIRTUALLY INVISIBLE 791 HOPARLÖRLER. Kurulum Kılavuzu"

Transkript

1 VIRTUALLY INVISIBLE 791 HOPARLÖRLER Kurulum Kılavuzu

2 GÜVENLİK BİLGİSİ Önemli uyarılar Lütfen başlamadan önce bu kullanım kılavuzunu tamamen okuyun. Ardından araçların kullanımı ve burada değinilen tedbirleri almak konusundaki tecrübelerinizi dikkatlice göz önüne alın. Bu kurulumu yapmak konusunda şüpheleriniz varsa, ya ürünü satın aldığınız satıcıyla, ya bir elektrikçiyle ya da ses/video kurulumcusuyla temasa geçmelisiniz. Kurulum servisiyle anlaşmadan önce işi tarif edebilir ve tahmini bir fiyat talep edebilirsiniz. UYARI: Kurulum, Ulusal Elektrik Kodu, ANSI/NFPA 70, ve/veya Ulusal Yangın Alarmı Kodu, ANSI/NFPA 72 nin uygulanabilir bölümleriyle gerektiği gibi uyumlu olmalıdır. Kablo sistemi ve bölümü hoparlörün çalışmasına engel olmayacak şekilde olmalıdır. DİKKAT: Kullanım kılavuzundaki talimatlara uymamak hoparlörlerinizin tüm garantisini ortadan kaldıracaktır. Bu hoparlörler duvara, duvar iç kaplamasına veya asma tavanlara kurulmak için tasarlanmamıştır ve bu tavsiye edilmez. Bu ürün Havalandırmalı Toplantı Salonlarında kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Bu kuruluma başlamadan önce yerel yapı yönetmeliklerine danışın. Güvenlik işaretleri için ürün kasasına bakın. Hoparlör ya da aksesuarları üzerinde herhangi bir değişiklik yapmayın. İzinsiz değişiklikler emniyet düzenlemelerine uyumluluğu ve sistem performansını etkileyebilir. Bu kılavuzdaki kurulum talimatlarına uygun bir şekilde tüm yalıtım malzemelerinin hoparlörlerden uzak olduğundan emin olun. Bu hoparlörleri sadece ahşap çerçeve veya benzeri yapılara monte edin. Her hoparlör çevresinde 8 5 /8 inç (21,9 cm) çapında bir alan artı maksimum 3 /4 inç (1,9 cm) kalınlığındaki suntanın arkasında minimum 4 1 /8 inç (10,5 cm) derinliğe gereksinim duyar. Bose bu hoparlörlerin sadece ahşap çerçeve veya benzeri kaplama yapılarına yeterli 2 x 6 olarak bulunan aralıklı saplamalarla kurulmasını önerir. Bu kurulum kılavuzu talimatları sadece bu tip kurulumlara özeldir. Önemli Güvenlik Talimatları 1. Bu ürünü kullanmadan önce tüm parçaları için bu talimatları okuyun. 2. Daha sonra gerektiğinde başvurmak üzere bu talimatları saklayın. 3. Ürünün üstündeki ve kullanma kılavuzundaki tüm uyarılara önem verin. 4. Talimatların tümüne uyun. 5. Ürünü, üreticinin talimatlarına uygun olarak kurun. 6. Sadece üreticisi tarafından belirlenmiş ek parçaları/aksesuarları kullanın. Kayıtlarınız için Seri numaraları her bir Virtually Invisible 791 hoparlörünüzün arkasına konumlandırılmıştır. Seri numaraları: Satıcının adı: Satıcının telefonu: Satın alma tarihi: Satış fişini ve garanti kartını bu kullanım kılavuzu ile birlikte saklamanızı öneririz.

3 Temel kurulum adımları Bu sayfalardaki talimatlar aşağıdaki adımları tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Adım 1: Her hoparlörün yaklaşık konumunu seçin. Adım 2: Uyarılara dikkat edin ve kusursuz kurulum şablonunu kullanın. Adım 3: Her hoparlör için delik açın. Adım 4: Her hoparlörün kablosunu bağlayın. Adım 5: Hoparlörü tavana yerleştirin ve sabitleyin. Adım 6: Her hoparlörün çalışıp çalışmadığını test edin. GENEL BAKıŞ VE İÇİNDEKİLER HAZıRLıK 2 Başlamadan önce... 2 Paketi açma... 2 İhtiyaç duyacağınız diğer donanımlar... 2 Planınızda boyamak varsa... 2 Hoparlör kablosunu seçme... 3 Kablo sistemini hazırlama... 3 Yerleştirme talimatları... 4 Kılavuz olarak ok kullanma... 4 Hoparlörleri stereo ses için yerleştirme... 4 Hoparlörleri ev sinema sistemi için yerleştirme... 5 Diğer hususlar... 5 KURULUM 6 Tavanı hazırlama... 6 Şablonu kullanma... 6 Bir pilot deliği delme... 6 Hoparlör deliği açma... 7 Kabloları hazır hale getirme... 7 Hoparlörleri bağlama... 8 Kurulumu tamamlama... 8 Hoparlörü sabitleme... 8 Her bir hoparlörü test etme Kafes ekleme REFERANS 11 Dış parçaları boyama Kafesi boyama Çerçeveyi boyama Sorun giderme Müşteri hizmetleri Sınırlı garanti Aksesuarlar Teknik bilgiler... 14

4 HAZıRLıK 1 Başlamadan önce... Tavan içi kurulum için Bose Virtually Invisible 791 hoparlörlerini seçtiğinizden ötürü teşekkür ederiz. Bu üstün kaliteli Virtually Invisible hoparlörleri stereo ve ev sineması keyfi için süper bir performans sağlar. İnce profilleri odanıza uyum sağlar böylece sadece ses ortaya çıkar, hoparlörler değil. Lütfen herhangi bir kesme yapmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun. Bu tip bir kurulumla işleme devam etmeden önce düşünülmesi gereken pek çok faktör vardır. Paketi açma Hoparlörlerin paketini dikkatli bir şekilde açın. Kartonu gösterilen tüm parçaları içerdiğinden emin olmak için kontrol edin. İhtiyaç duyacağınız diğer donanımlar Hoparlörünüzü tavana sabitlemek için donanım hoparlöre eklenmiştir. Ek olarak, kurulumun düzgün bir şekilde ilerlemesi için bir merdivene ve aşağıdaki donanıma ihtiyacınız olacaktır. Hoparlör kablosu Kesme aleti* Kürekli matkap ucu Kablo kesici/sıyırıcı Elektrikli matkap Şablon/Boyama kaplaması Sivri uçlu kalem Boyacı şeridi** Koruyucu gözlük Hoparlör kafesleri Kare uçlu veya Yıldız uçlu tornavida Şerit metre Saplama bulucu Hoparlörler Planınızda boyamak varsa Hoparlörlerinizin kurulumuna başlamadan önce sayfa 11 deki "Dış parçaları boyama" kısmını okuduğunuzdan emin olun. Hoparlörlerin nasıl korunacağına ve duvara sabitlemeden önce boyanın hoparlörlerin üzerine nasıl eşit olarak yayılacağına dair bir dizi öneri vardır. Hoparlörün herhangi bir bölümü hasarlı görünüyorsa, kullanmayın. Hemen Bose yi ya da yetkili Bose satıcınızı bilgilendirin. Bose iletişim bilgileri için ambalajdaki adres listesine bakın. Not: Paketi açılmış hoparlörlerin arka taraflarında seri numaralarını bulabilirsiniz. Ardından numaraları garanti kartınıza ve sayfa ii deki Kayıtlarınız için bölümüne kopyalayabilirsiniz.

5 HAZıRLıK Hoparlör kablosunu seçme Eğer kablolarınız henüz kurulmamışsa, hoparlör kablosunu seçmek ve kullanmak için bu talimatları kullanın. Eğer kablolarınız zaten kurulu ise, standartları karşılayıp karşılamadıklarını kontrol edin. Ölçü Maksimum Uzunluk 18 AWG (0,82 mm 2 ) 6 m (20 fit) 1,3 mm 2 (16 AWG) 9 m (30 fit) 2,1 mm 2 (14 AWG) 15 m (50 fit) 3,3 mm 2 (12 AWG) 27 m (90 fit) Hoparlörlerin konumunu hesaba katarak, her birine yetişecek kadar kablo sağladığınızdan emin olun. Buna hoparlörü tavan içine yerleştirmeden önce gerekli olan ekstra kablo uzunluğu da dahildir. Kablo sistemini hazırlama Hoparlör kablosu iki yalıtımlı telden oluşur. Bir telin etrafındaki yalıtım pozitif olduğunu göstermek için işaretlenmiştir (çizgili, renklendirilmiş veya fitilli). Diğer kablo negatiftir. Not: Kablo işaretlerini ayırt etmek bazen zor olur. Her iki kabloyu da dikkatli bir şekilde inceleyin. 1. Her iki telin yalıtımını yaklaşık 13 mm (½ inç) sıyırın. 2. Her iki telin çıplak ucunu gevşek teller karşı kutuplara değmesin diye kıvırın. Her bir telin doğru hoparlör kutbuna bağlandığından emin olun pozitif pozitife (+) ve negatif negatife (-). Not: Kabloların kurulması ile ilgili daha fazla bilgi için, profesyonel bir elektrikçiye veya ses/video kurucusuna danışın ya da yerel mesken bina perakende mağazalarındaki referans kitaplarına bakın.

6 HAZıRLıK Yerleştirme talimatları Bu özdeş hoparlörleri yönlendirmek ve yerleştirmek performansları açısından kritik öneme sahiptir. Her bir hoparlörün yaklaşık konumunu belirlemek için bu talimatları izleyin. Tavan deliklerinin konumlarını işaretlemeden önce şunları okuduğunuzdan emin olun: Sayfa 5 deki Diğer hususlar ve Sayfa 6 daki UYARILAR. Kılavuz olarak ok kullanma Her bir hoparlörün iç yakasının içinde küçük bir ok vardır. Hoparlörleri diğeriyle ilişkili olarak yönlendirmek için bunu bir kılavuz olarak kullanın. Hoparlörleri stereo ses için yerleştirme Bu iki hoparlörü şu şekilde konumlandırın: - odanın ön tarafında biri solda diğeri sağda olacak şekilde - ok karşı hoparlörü gösterecek şekilde yönlendirilmiş olarak - birincil dinleme alanından eşit uzaklıkta olacak şekilde - her biri EN AZ: - Ön duvardan 0,6 m (2 fit) - Yan duvarlardan 1 m (3 fit) - 2 m (6 fit) uzakta Odanızın ön tarafından Kılavuz oku Minimum 2' (0,6 m) Minimum 2' (0,6 m) Minimum Minimum Aşağıdaki diyagramlar, bir çift hoparlör kullanarak stereo ses için veya bir dizi çift hoparlör kullanarak ev sineması sesi için doğru yönlendirmeyi gösterir. Minimum 2' (0,6 m) Minimum 2' (0,6 m)

7 HAZıRLıK Hoparlörleri ev sinema sistemi için yerleştirme Bu hoparlörler çiftler halinde satılmalarına rağmen ev sineması keyfi için birçok çift kullanabilirsiniz. İki hoparlörü şöyle yerleştirin: - TV nizin her iki tarafına biri gelecek şekilde - ok karşı hoparlörü gösterir halde - her biri EN AZ: - Ön duvardan 0,6 m (2 fit) - Yan duvarlardan 1 m (3 fit) - 0,6 fit (2 m) uzakta Minimum Ev sineması odanızın ön tarafından Minimum Üçüncü hoparlörü şöyle yerleştirin: - TV nin üzerine ok arka duvarı gösterecek şekilde - Ön duvardan en az 0,6 m (2 fit) uzaklıkta Diğer iki hoparlörü şöyle yerleştirin: - Odanın arka tarafında sol ve sağa gelecek şekilde - ok yan duvarı gösterecek şekilde (diğer hoparlörden uzakta) - her biri EN AZ: - Ön duvardan 0,6 m (2 fit) - Yan duvarlardan 1 m (3 fit) - 2 m (6 fit) uzakta (1 m) Minimum (Altıncı hoparlörün yerleşimi (sadece 6.1 alıcı ile kullanmak için): - diğer arka hoparlörlerin arasına - ok odanın arka tarafını işaret edecek şekilde - Arka duvardan en az 0,6 m (2 fit) uzaklıkta (1 m) Minimum Diğer hususlar Her hoparlör için gereken alanı belirlemek için sağlanan şablonun tavana karşı yerleştirin. Bir saplama bulucu kullanmak, kirişler arasında kullanılabilir bir alan seçmek için yardımcı olacaktır. Hoparlörün merkezinden bir kirişe 13 cm (5½ inç) aralık sağlamanız gerekir. Kirişler arasında belirlenmiş alana kurulum yapıyorsanız, optimal performans için alanın hacminin en az 0,028m 3 (1 kübik fit) olması önemlidir. Tüm elektrik kablolarının, havalandırmaların ve su tesisatı borularının tavan üzerine konumlandırılmasına engel olun. Nasıl konumlandırılacaklarını ve engelleneceklerini öğrenmek için eğitimli bir profesyonelle kontrol edin.

8 KURULUM Tavanı hazırlama Güvenli bir şekilde devam edebilmek için bu sayfalardaki tüm güvenlik ve hazırlık bilgilerini okuyup anladığınızdan emin olun. DİKKAT: Eğer bu işlemi yapabileceğinizden emin değilseniz profesyonel bir kurulumcuyla temasa geçin. Belirli yalıtım formları (at kılı alçı, gazete, selüloz veya herhangi bir uçucu malzeme gibi) riski ortaya çıkarabilir. Kurulum talimatlarına uygun bir şekilde tüm yalıtım malzemelerinin hoparlörlerden uzak olduğundan emin olun. UYARILAR: Seçilen noktanın kesme için güvenli olduğundan emin olun. Elektrik kabloları, boru hattı veya arkasında su tesisatı gizlenmiş yüzeyleri kesmeyin. Diğer güvenlik önlemlerini izleyin. Hoparlör yerleştirmek istediğiniz tavanda bir asbest yalıtımı olduğunu düşünüyorsanız orayı delmeyin veya kesmeyin. Onun yerine hoparlörler için başka bir tavan alanı bulun. Eğer tavanda başka tip taşınabilir yalıtım varsa bu ipuçlarını okuduktan sonra devam edebilirsiniz. - Hoparlörü yerleştirmeden önce yalıtımı kesmeniz veya kaldırıp atmanız gerekebilir. - Yalıtımı kaldırmak için tavana ulaşırken gizli çivilere dikkat edin. - Fiberglas içeren yalıtımı kaldırmadan önce eldiven ve ağzınız, burnunuz ve gözleriniz için koruma takın. - Akustik performansı maksimize etmek için hoparlör deliğinin etrafında her türlü yalıtımdan uzak cm (4-6 inç) alan bıraktığınızdan emin olun. Şablonu kullanma 1. Hoparlör kafesinin ortalamak istediğiniz deliğinin üzerinde şablonu ortalayın. 2. Şablonu tavana ellerinizle bastırın veya sabit tutmak için boyacı şeridi kullanın. 3. Şablonun kenarlarının etrafını çizin. DİKKAT: Şablon sadece boya koruması olarak kullanıldığı zaman şeridin etrafını çizmeyin veya KESMEYİN. (21,9 cm) Bir pilot deliği delme 1. Kesme aracınızın bıçağına yeterli büyüklükte delik açmak için doğru kürekli matkap ucunu seçin. UYARI: Bir matkap veya kesme aleti kullanırken göz koruması takın ve tüm güvenlik önlemlerine dikkat ettiğinizden emin olun. 2. Deliği çizdiğiniz dairenin içine açın. Testerenizi kullanmaya başlamadan önce hangisi kolay olacaksa dairenin merkezine veya dış kenarına yakın olan bir nokta seçin.

9 Hoparlör deliği açma Deliği olabildiğince düzgün yapmak için dikkatli bir şekilde kestiğinizden emin olun. Bununla birlikte hoparlör yerine yerleştirildiğinde çerçeve kaplaması kesim kenarları küçük kesim hatalarını örtmek için 0,6 cm dir ( 5 /8 inç). 1. Kesme bıçağını dikey konumda tutun ve deliği keserken sabit olmasını sağlayın. Bu bıçağın dairenin dışına taşmasını engellemeye yardımcı olur. Kabloları hazır hale getirme Hoparlör kablonuz kesmeniz gereken deliğe ulaştığında aşağıdaki prosedürü izleyin: 1. Hoparlör deliğinin içindeki herhangi bir yalıtımı çıkarıp atın. KURULUM Tüm uçucu yalıtımların deliğin kenarlarından en az 10 ila 15 cm (4 ila 6 inç) mesafede olduğundan emin olun. 2. Hoparlör kablonuzu konumlandırın ve en az 36 cm (14 inç) çekin. 2. Testerenizin ucunu pilot deliğine yerleştirin ve dairesel çizginin büyük bir kısmını kesin. Telleri bağlayacağınız yer için yeterli kablo sağlayın. 3. Bir elinizi desteklemek için dairenin altına yerleştirin ve deliği kesmeyi tamamlayın. UYARI: Parmaklarınızı kesme bıçağından uzakta tutun. 4. Kesilen kısmı kaldırın. 5. Deliğin etrafındaki herhangi kopuk veya pürüzlü malzemeyi temizleyin. Hoparlör ve tavan arasındaki su geçirmez alçı koruyucuya zarar verebilecek türden malzemeleri de temizleyin.

10 KURULUM Hoparlörleri bağlama Telleri bağlarken aşağıda tarif edildiği gibi her kutbu doğru kutupla eşleştirmek için dikkatli olun. Burada yapılacak bir hata hoparlörün performansını ters şekilde etkileyecektir. 1. Kablonun ucundaki renkli yaka veya başka bir gösterge ile işaretlenmiş (pozitif (+) tel olarak ayırt edilmesini sağlayan) teli seçin. 2. Hoparlör kutbu pozitif (+) kutbunun açık ucu üzerindeki kırmızı daireye dikkat edin. 3. Kutbun her iki ucuna bastırın ve pozitif telin çıplak ucunu kutup açıklığına tamamen yerleştirin. Telin herhangi bir yalıtımlı kısmını yerleştirmekten kaçının. 4. Teli yakalamak için kutup üzerindeki basıncı serbest bırakın. 5. Diğer teli negatif (-) olduğunu göstermek için siyah daire ile işaretlenmiş diğer kutba yerleştirin,. DİKKAT: Açık tellerin birbirine sürtünmesine izin vermeyin. Bu hoparlörünüze veya /alıcı/amplifikatörünüze zarar verebilir. Herhangi bir aşırı teli düzeltin ve gerekirse tekrar yerleştirin. Kurulumu tamamlama Bu prosedürü tamamlamak için tüm donanımınızın hazır ve kolaylıkla erişilebilir bir yerde olması önemlidir. Hoparlörü sabitleme Hoparlörü kaldırdığınızda, kısılmasını önlemek için hoparlör kablosunu yukarıda yol üzerinden uzak tutun. Yerel bina şartlarının gerektirdiği yerlerde hoparlörün üst kenarına konumlandırılmış güvenlik flanşı dikkatinizi çekebilir. 1. Tavan deliğine yerleştirirken hoparlörün kenarını tutmak için iki elinizi kullanın. DİKKAT: Hoparlörün yüzüne oturtulmuş iki küçük sürücüye bastırmadığınızdan emin olun. Güvenlik flanşı Pozitif (+) teli, pozitif (kırmızı) kutba DİKKAT: Hoparlörün kenarı boyunca bulunan köpük yalıtım malzemelerinin herhangi birine zarar vermemek veya kaldırmamak için dikkatli olun. Bu yalıtım malzemesi hoparlörün çalışması için önemlidir.

11 KURULUM ÖNEMLİ HUSUSLAR: Hoparlör kelepçelerini sıkmak için kare uçlu veya yıldız uçlu tornavida kullanabilirsiniz. Bu kelepçeler hoparlörü sıkı bir şekilde yerinde tutmak için tavanın içerisine basınç uygular. Vida tabancası veya kare uç veya yıldız uç ile elektrikli matkap kullanmayı seçerseniz: Başlamak için en düşük tork ayarını seçin. 2. Dört kelepçe vidasından birini çerçevenin tavana sıkı bir şekilde baskı yaptığını hissedene kadar sıkın. Bu kelepçenin uzadığını ve tavanı kavradığını gösterir. Eğer vida düzgün bir şekilde oturmazsa vidayı sabitlemeyi tamamlamak için bir sonraki en hızlı tork ayarını seçin. Veya bunu manuel olarak tamamlamak için Yıldız uçlu bir tornavida kullanın. Dört kelepçe vidasından biri Kelepçe DİKKAT: Bu vidaları sıkı bir şekilde sıkın fakat kelepçelerin tavan malzemesini sıkıştıracağı kadar fazla baskı yapmaktan kaçının. Bu malzemenin ufalanmasına, hoparlör ve tavan arasında boşluklu düz olmayan bir yüzey oluşmasına neden olabilir 3. Vida kelepçesini sıkılmış olanın karşı tarafına konumlandırın ve bu kelepçe ile aynı işlemi tekrar edin. Bu iki sıkılı kelepçe hoparlörü geçici olarak yerine tutturacaktır. 4. Hoparlörü tavana düzgün bir şekilde sabitlemek için diğer iki kelepçeye de işlemi tekrar edin.

12 KURULUM Her bir hoparlörü test etme Hoparlörler tavana sabitlendiğinde kafesi takmadan önce hoparlörün düzgün çalıştığından emin olabilirsiniz. DİKKAT: Alıcınızı/amplifikatörünüzü açmadan önce, üzerinde kullanılmayan bir hoparlör kablosu bağlı olmadığından emin olun. Bir ucu boş olan takılı kablo kısa devreye neden olabilir ve alıcınıza/amplifikatörünüze zarar verir. Kafes ekleme Kafes hoparlörün kenarındaki yuvalara oturacak ve saat yönünde döndürülmekle yerine kilitlenecek şekilde tasarlanmıştır. 1. Hoparlör ızgarasının iç kenarındaki altı yuvaya dikkat edin. 2. Bu tırnakları hoparlörün kenarı boyunca bulunan altı yuvanın altına konumlandırın. Tırnak 1. Alıcıyı/amplifikatörü açın ve size yakın gelen bir müzik çalın. 2. Sesin net ve parazitsiz olduğundan emin olun. Parazit hoparlör kablosunun düzgün bağlanmadığına işaret ediyor olabilir. Sayfa 8 deki DİKKAT bölümüne bakın. Not: Hoparlörü kaldırmak ve bağlantıları kontrol etmek için öncelikle karşılıklı olarak iki vida gevşetin. Üçüncü vidayı gevşetirken bir elinizi desteklemek için kullanın. Hoparlörü desteklemeye devam ederek son vidayı da gevşetin. 3. Hoparlörün kenarındaki tırnakların oturacağı altı yuvaya dikkat edin. Yuva 4. Kafesi tırnakların yerine oturduğunu hissedene kadar hoparlörün kenarına bastırın ve tırnakları emniyetli bir şekilde kilitlenene dek yavaşça döndürün. Bose logosu Not: Kafesi döndürmekte zorlanırsanız lastik bir eldiven kullanın veya uyguladığınız gücü arttırmak için kafesin üzerine kaymayan bir parça malzeme yerleştirin. 5. Oda düzeninize ayarlamak için Bose logosunu gerektiği gibi döndürün.

13 REFERANS Dış parçaları boyama Kafesi ve Virtually Invisible 791 hoparlörlerinizi kurulumlarını yapmadan önce boyayabilirsiniz. Aşağıda tarif edildiği gibi seçtiğiniz tekniğe uygun boya kullandığınızdan emin olun. Boyama isteğe bağlıdır ve fabrikada uygulanmamış olan boyaların tutmasından ve rötuş kalitesinden Bose sorumlu tutulamaz. UYARI: İçerikte bulunan kimyasallarla ilgili önerilen bütün güvenlik prosedürlerini uygulayın. Buna, yanıcı solventlerin kullanımı durumunda; göz koruma, havalandırma sistemleri, solunum cihazı veya filtreli maskeler ve yangın güvenlik ekipmanlarının kullanımı dahildir. Kafesi boyama Boyanın kafesin deliklerini doldurmasına engel olmak önemlidir. Bu performansı ters bir şekilde etkileyebilir. Burada tarif edildiği gibi kuru bir fırça veya sprey boyama tekniği kullanabilirsiniz. Ancak boya rulosu kullanmayın. Kuru fırça tekniği kullanma İnceltilmemiş plastik boya bu yöntem için uygundur. Çalışma alanınızı kaplamaya veya fırçayı tekrar tekrar doldurmaya yeterli olacak kadar kağıt koyduğunuzdan emin olun. 1. Temiz bir kuru fırçanın ucunu boyaya batırın. 2. Fırça üzerindeki boya miktarını azaltmak için bir parça kağıda fırça darbesi vurun. Birbirinden ayrı fırça kılı izleri gördüğünüzde fırça kafes üzerinde kullanmaya hazır demektir. 3. Daha fazla boyaya ihtiyaç duyana kadar kafesin ön kısmında yatay olarak hafifçe ileri geri fırça darbeleri uygulayın. İpucu: Eğer boya herhangi bir kafes deliğini doldurursa, fırçanızın açısını değiştirin veya tıkalı boyayı açmak için hafifçe üfleyin. 4. Bütün kafes kaplandığında kafesi 180 döndürün ve ileri geri fırça darbeleriyle tekrar boyayın. Boyama işlemi başlamadan önce Bose logosunu istediğiniz konuma döndürdüğünüzden emin olun. Yüzeydeki olası kirleri ortadan kaldırmak için kafesi temizleyin. Parmak izleri bile bütün yüzeyin aynı görünmesini önleyebilir. Boyanın tam olarak dağıldığından ve kafesi bütünüyle kapladığından emin olmak için kontrol edin. Boya korumasını kaldırırken veya hoparlöre eklerken boyalı kafesi korumak için ince bir kağıt veya temiz bir bez kullanın.

14 REFERANS Sprey tekniği kullanmak Sifon beslemeli sprey tabancası ile kullanmak için plastik veya yağ bazlı bina boyası gerekir. 7,6-12,7 cm (3 ila 5 inç) fan şablonunda uygulamak için sprey tabancasını 2,1 bara (30 psi) ayarlayın. İnceltme formülü kullandığınız boya türüne bağlıdır. Vinil akrilik plastik boyayı aşağıdaki gibi inceltin: 6 birim boyaya 3 birim su ekleyin ve karıştırın. Bir parça denatüre etil alkol ekleyin (kafesi tıkamasın diye boya partiküllerini aşağı çöktüren) ve tekrar karıştırın. Çerçeveyi boyama Başlamadan önce, kartonla birlikte gelen şablon/boya kaplamasını yerleştirerek hoparlörün çalışan parçalarını koruma altına alın. Bağlantı kilitleri kaplamayı yerinde tutmak için yakalayana kadar kaplamanın kenarlarını hoparlörün iç kenarına doğru bastırın. Bu hoparlörün çalışan parçalarını korur ve boyama kenarınızı düz tutmanıza yardımcı olur. Bağlantı kilidi Bina veya otomotiv boyası kullanımı için: Bu tür boyalar doğru donanım ve teknikle bir profesyonel tarafından kullanılmalıdır. Aynı zamanda bu boya bir solvent kullanarak inceltilmelidir. Bir teneke kutu içindeki vernik veya cila kullanımı için: İnceltmeye gerek yoktur. Ardından: 1. Kirden arınmak ve kuruyan boya partiküllerinin tekrar deliklere dönmesini engellemek için kafesi asın veya bir tel elek üzerine yerleştirin. 2. Boyayı kafesin üzerine 45 lik bir açıyla uygulayın. Ardından kafesi 180 döndürün ve yeniden 45 lik bir açıdan boyayın. 3. Kafesi hoparlöre takmadan önce boyanın kuruduğundan emin olun. Bir kaç dakika içinde dokunarak boyanın kuruduğu hissedilebilir. Ancak alkol eklenmişse tamamen kuruması bir kaç gün alabilir. ŞABLON / BOYAMA KAPLAMASI Duvarınızı veya tavanınızı boyamakta kullandığınız hoparlör çerçevesine bağlı olarak plastik veya yağ bazlı boya ile aynı klasik sprey veya rulo donanımını kullanabilirsiniz. Ancak her iki tür boya da dikkatsiz taşıma sırasında kolaylıkla çizilebilir. DİKKAT: Boyanın birikmesini veya akmasını önlemek için dikkatli olun. Gerektiği yerlerde boyayı yaymak için fırça kullanmak isteyebilirsiniz. İpucu: Boyanın tıkadığı yerleri açmak için tıkalı alana hafifçe üfleyin. Eğer bu işe yaramazsa, kafesi hemen uygun bir solvent ile yıkayın. Tekrar boyamadan öce kafesin tamamen kuruduğundan emin olun. Boya tıkanıklığını açmak için sivri bir nesne ile deliği delmek kafese yüzeysel olarak zarar verebilir ve tavsiye edilmez.

15 REFERANS Sorun giderme Sorun Hoparlörler çalışmıyor Sadece tek hoparlör çalışıyor Olası çözüm Alıcınızın/amplifikatörünüzün ayarlarını kontrol edin. Ayarlar hakkındaki talimatlar için kullanıcı kılavuzuna bakın. Amplifikatörünüzün/alıcınızın ses çıkışı setine başka stereo hoparlörler bağlıysa, Virtually Invisible 791 hoparlörlerinize bağlanan A veya B çıkışıyla eşleşsin diye doğru A veya B hoparlör ayarını seçtiğinizden emin olun. Alıcınızın/amplifikatörünüzün denge denetimini kontrol edin ve ortada olduğundan emin olun. Kabloyu hoparlörden söz konusu alıcıya/amplifikatöre kadar takip edin ve alıcının/amplifikatörün üzerindeki + ve kutuplarından hiçbir telin birbirine dokunmadığından emin olun. Kablonun alıcı/amplifikatör kanalından bağlantısını kesin ve bir başka alıcı/amplifikatör kanalına tekrar bağlayın. - Eğer performans şimdi iyiyse sorun orijinal alıcı/amplifikatör kanalında, müziğin bileşen kaynağında veya alıcı/amplifikatör ve kaynak arasındaki bağlantıda yatıyor demektir. Bunların hepsinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Hoparlörü çalışan alıcının/amplifikatörün doğru kanalına tekrar bağlayın. - Sorun hala devam ediyorsa, soru kaynakta, hoparlör kablosunda veya söz konusu hoparlördedir. Bir sonraki talimatı izleyin. + ve kutuplarının birbirine değmediğinden emin olmak için söz konusu hoparlöre bağlı kabloyu kontrol edin. Kabloyu söz konusu hoparlörden çıkarıp bir başka hoparlöre bağlayın. - Eğer performans şimdi iyiyse, sorun orijinal hoparlördedir. Servisi sağlayacak yetkili Bose satıcınızla temasa geçin. Ya da Bose ile doğrudan iletişim kurmak için kutuda gelen adres listesine başvurun. - Eğer sorun devam ediyorsa, sorunun kaynağı hoparlör kablosudur. Bir sonraki talimatı izleyin. Sadece yukarıdaki prosedürleri izledikten sonra başka bir sorun kaynağı bulamazsanız hoparlör kablosunu değiştirin ve yeniden çalıştırın. Bas veya tiz zayıf Alıcınızın/amplifikatörünüzün ton ayarlarını kontrol edin. Hoparlör çerçevesi ve tavan yüzeyi arasındaki boşlukları kontrol edin. Kabloyu hoparlörden söz konusu alıcı/amplifikatöre kadar takip edin ve uç kısımdaki + ve kutuplara bağlı telleri değiştirin. - Eğer bu işlem bas performansını arttırırsa, sorun kablo ucu bağlantılarındaki kutup uyuşmazlığından kaynaklanıyor demektir. Kablonun alıcı/amplifikatör kanalından bağlantısını kesin ve bir başka alıcı/amplifikatör kanalına tekrar bağlayın. Bir hoparlördeki parazit veya cızırtı Kabloyu hoparlörden söz konusu alıcıya/amplifikatöre kadar takip edin. Tellerin iyi durumda olduğundan, düzgün şekilde bağlandıklarından ve aksi kutupların birbirine değmediğinden emin olun. Müzik kaynağından alıcıya/amplifikatöre kadar olan bağlantıları kontrol edin. Kabloyu serbest bırakmak için hoparlör kelepçelerinin vidalarını sökün ve etkilenen hoparlörü kaldırın. Tellerin iyi durumda olduğundan, düzgün şekilde bağlandıklarından ve aksi kutupların birbirine değmediğinden emin olun. Eğer önceki çabalar sorunu çözmediyse yukarıdaki Sadece bir hoparlör çalışıyor bölümünde önerilen çözümlere bakın.

16 Referans Müşteri hizmetleri Problemlerin çözümlerinde ek yardım için, Bose satıcınız ile temas kurun. Ya da Bose Müşteri Servisi ile temas kurmak için kutuda gelen adres listesine başvurun. Sınırlı garanti Virtually Invisible 791 hoparlörleriniz sınırlı devredilebilir garanti ile kapsanmıştır. Sınırlı garantinin detayları, ambalajda yer alan ürün kayıt kartında sunulmuştur. Nasıl kaydedildiği hakkındaki talimatlar için lütfen karta bakın. Kaydettirmezseniz sınırlı garanti haklarınız etkilenebilir. Sınırlı Garanti Hizmetinden yararlanmak için yapmanız gerekenler Aşağıdaki prosedürleri kullanarak, yetkili bir Bose satıcısından almış olduğunuz satın alma belgesiyle birlikte ürünü geri gönderin: 1. Belirtilen iade ve nakliye talimatları için ülkenizdeki/bölgenizdeki Bose organizasyonuna (ülkenizdeki/bölgenizdeki iletişim bilgileri için Global.Bose.com adresini ziyaret edin) başvurun; Teknik bilgiler Uyumluluk Anma değeri kanal başına W veya 4 ila 10 ohm olan amplifikatör veya alıcılarla uyumludur. 50W IEC sürekli güç kullanımı; 6 ohm anma değeri Sürücü tamamlayıcı İki (2) 2,54 cm (1 ) kubbe tweeteri bir set içinde yapılandırılmıştır. Bir (1) 17,8 cm (7 ) yüksek gezinme woofer Malzeme Dökme ABS mühendislik sınıfı polimer Beyaz çerçeve ve kafes Boyutlar Her bir hoparlörün çapı: 25,4 cm (10 inç) Kafes takılıyken derinlik: 12 cm (4,66 inç) Gerekli tavan delik çapı: 21,9 cm (8 5 A") çap Gerekli tamamlanan yüzey 25,4 cm (10 inç) Ağırlık Her biri 2,2 kg (4,73 lb) 2. Ürünü etiketleyin ve nakliye ücreti ödenmiş şekilde ülkenizdeki Bose organizasyonu tarafından sağlanan adrese gönderin. 3. Gerekli herhangi bir İade Onay Numarasını kutunun dışına görünür biçimde yerleştirin. Bir İade Onay Numarasına dayanmayan kartonlar, gerekirse reddedilecektir. Aksesuarlar Tamamlanmayan yapı için, Bose Taslak Kitini kullanın. Kit iki hoparlör için parçalar içerir ve kirişlerin yerinde olduğu ve suntalar eklemeden önceki kurulumlar için tasarlanmıştır. Kurulduğundaki her bir hoparlör için sunta üzerinde hoparlör deliği açmak üzereayrılan yerleri işaret eder. Kit kurulum talimatları içerir. Daha fazla bilgi veya aksesuar sipariş etmek için Bose satıcısıyla temasa geçin. Ya da doğrudan Bose 2 yi aramak için kutuda gelen adres listesine başvurun.

17 2009 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA ABD AM Rev.01

Bose Virtually Invisible 791 seri II ve 591 tavan-içi hoparlörler

Bose Virtually Invisible 791 seri II ve 591 tavan-içi hoparlörler Bose Virtually Invisible 791 seri II ve 591 tavan-içi hoparlörler Kullanma Kılavuzu Önemli Güvenlik Talimatları Lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun ve ileride kullanmak üzere saklayın. UYARILAR: Cihazın

Detaylı

Uygunluk Taahhütnamesi

Uygunluk Taahhütnamesi Kayıtlarınız için Seri numaraları her hoparlörün altında yer alır. Seri numarası: ve Satıcı adı: Satıcı Telefon: Alış tarihi: Satış fişinizi ve garanti kartınızı bu kullanım kılavuzuyla birlikte saklamanızı

Detaylı

Destek kilidi. #12x1 inç duvar ankoru(4) Destekten hoparlöre Montaj vidası (4)

Destek kilidi. #12x1 inç duvar ankoru(4) Destekten hoparlöre Montaj vidası (4) Bose 151 SE dış mekan hoparlörleri Başlamadan önce begin Paketi açma Şekil 1 Karton içerikleri Bose 151 SE hoparlörlerini aldığınız için teşekkür ederiz. Gelişmiş tasarım ve kaliteli yapısı ile Size evinizin

Detaylı

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu BOSE AE2 KULAKLIKLAR Kullanma Kılavuzu Türkçe Tab 2, 8 Tab 3, 9 Tab 4, 10 Tab 5, 11 Sınırlı Garanti Bose kulaklıklarınız sınırlı garanti kapsamındadır. Sınırlı garanti detayları, kutunun içerisindeki ürün

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

BOSE IE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu

BOSE IE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu BOSE IE2 KULAKLIKLAR Kullanma Kılavuzu Hoşgeldiniz Bose IE2 kulaklıkları tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bose IE2 kulaklıklar birçok alışıldık kulaklıklar ile elde edemeyeceğiniz canlı performans

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 65. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 65. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31330748 Sürüm 1.0 Parça No. 31330744 Park yardımı, pilot Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot- 31330748 - V1.0 Sayfa 1 / 65 Özel aletler 999 5919

Detaylı

Register your product and get support at CSP6910 CSP610/CSP611. TR Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at  CSP6910 CSP610/CSP611. TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome CSP410 CSP510 CSP610/CSP611 CSP6910 Kullanım kılavuzu İçindekiler 1 Önemli 4 Güvenlik 4 Bildirim 4 2 Araç stereo hoparlörleriniz 5 Giriş

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 68. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 68. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31330747 Sürüm 1.3 Parça No. 31399130, 31330743 Park yardımı, pilot Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot- 31330747 - V1.3 Sayfa 1 / 68 Özel aletler

Detaylı

Biz sunucu Bose Corporation, The Mountain Framingham, MA ABD Bütün sorumluluğumuzla teyit ederiz ki ürün

Biz sunucu Bose Corporation, The Mountain Framingham, MA ABD Bütün sorumluluğumuzla teyit ederiz ki ürün İçindekiler Nerede Bulabilirsiniz Kurma.................................................................... 3 Başlamadan önce........................................................... 3 Kartonu açma..........................................................

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

IBM Gen-II Sürgü Takımı için Raf Kuruluş Yönergeleri

IBM Gen-II Sürgü Takımı için Raf Kuruluş Yönergeleri IBM Gen-II Sürgü Takımı için Raf Kuruluş Yönergeleri Güvenlik ve kablolama bilgileri için raf kabiniyle birlikte gönderilen belgeleri inceleyin. Sunucuyu raf kabinine kurmadan önce aşağıdaki yönergeleri

Detaylı

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric Araç Bakım İpuçları '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ Bu kılavuz nasıl aracın ömrünü uzatmak ve uç-üst şeklinde çalışmasını sağlamak aracınızın küçük bakım tekniklerini

Detaylı

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin)

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin) Montaj Kılavuzu Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ve Kiti İçin) BAŞLAMADAN ÖNCE Bu talimatların tümünü dikkatli bir şekilde okuyun. ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ Her türlü inceleme, montaj

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Register your product and get support at CSP550 CSP650 CSP652. TR Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at  CSP550 CSP650 CSP652. TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome CSP550 CSP650 CSP652 Kullanım kılavuzu İçindekiler 1 Önemli 4 Güvenlik 4 Bildirim 4 2 Araç stereo hoparlörleriniz 5 Giriş 5 Kutuda neler

Detaylı

Raf Kuruluş Yönergeleri

Raf Kuruluş Yönergeleri Raf Kuruluş Yönergeleri Güvenlik ve kablolama bilgileri için raf kabininizle birlikte gönderilen belgeleri inceleyin. Depolama kasasını raf kabinine kurmadan önce, aşağıdaki yönergeleri gözden geçirin:

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, kamera, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 45. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, kamera, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 45. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31428064 Sürüm 1.0 Parça No. 31428062 Park yardımı, kamera, arka IMG-350196 Volvo Car Corporation Park yardımı, kamera, arka- 31428064 - V1.0 Sayfa 1 /

Detaylı

m!ka kurulum kılavuzu

m!ka kurulum kılavuzu m!ka kurulum kılavuzu 1 2 Yellowtec ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Mikrofonlar ve LCD monitörler için en sağlam destek sistemi m!ka ın keyfini çıkarın. M!ka sağlam, zarif ve esnektir.

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 (Vb çamur, sos,) onaylı olmayan maddeler üzerinde çalıştıktan sonra Roomba 560 tam temizlik Yazan: HoyeBoye GİRİŞ Bu kılavuz Roomba toz-bin, fırça meclisleri ve

Detaylı

Subaru Legacy Arka Kapı Hoparlör Değiştirilmesi

Subaru Legacy Arka Kapı Hoparlör Değiştirilmesi 2010-2014 Subaru Legacy Arka Kapı Hoparlör Değiştirilmesi doğru bu kılavuzu takip ederseniz fabrika Subaru hoparlörler değiştirilmesi bir esinti. Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ Ben fabrika Harman Kardon

Detaylı

Bisiklet garajı Bikeport

Bisiklet garajı Bikeport Bisiklet garajı Bikeport Rüzgar ve kötü hava şartlarına karşı koruma. Bisiklet garajı Bikeport Bisikletinizi her defasında bodruma veya kilere taşımaktan bıktınız mı? Kendi kendinize monte edebileceğiniz

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

YARI OTOMATİK ASANSÖR KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU

YARI OTOMATİK ASANSÖR KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU YARI OTOMATİK ASANSÖR KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU İçindekiler Önemli Bilgiler... 2 1. Giriş... 3 1.1. Sevkiyat ve Saklama Koşulları... 3 1.2. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 1.2.1. Kullanma Talimatı...

Detaylı

Xbox 360 S Sağ Vaka Değiştirme

Xbox 360 S Sağ Vaka Değiştirme Xbox 360 S Sağ Vaka Değiştirme Sağ durum değiştirme. Yazan: Matt Newsom ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 29 GİRİŞ Xbox dış paneller yerine parlak ve yeni görünmesini sağlayın. ARAÇLAR: Metal

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Cephe Kaplama kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

VivoMini bellek, kablosuz kartı ve katı hal sürücüsü (SSD) kurulum kılavuzu

VivoMini bellek, kablosuz kartı ve katı hal sürücüsü (SSD) kurulum kılavuzu TR9955 Düzeltilmiş baskı Aralık 2014 VivoMini bellek, kablosuz kartı ve katı hal sürücüsü (SSD) kurulum kılavuzu VivoMini aygıtınız aşağıdaki öğelerle birlikte gelir. Aşağıdaki öğeleri bulamazsanız lütfen

Detaylı

Bu kılavuz kaldırmanın veya Asus EEE PC 1000HE bir anakart yerine içindir. Yazan: Mike Glenn

Bu kılavuz kaldırmanın veya Asus EEE PC 1000HE bir anakart yerine içindir. Yazan: Mike Glenn Asus Eee PC 1000HE Anakart Değiştirme Bu kılavuz kaldırmanın veya Asus EEE PC 1000HE bir anakart yerine içindir. Yazan: Mike Glenn GİRİŞ Eğer anakart değiştirmeniz gerekirse, bu kılavuzu izleyin. Bu kılavuz

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

STEPCRAFT CNC/ 3D Sistemleri için LED Aydınlatma

STEPCRAFT CNC/ 3D Sistemleri için LED Aydınlatma ÖNEMLİ: Kullanmadan önce okuyunuz İşletim/Güvenlik Yönergeleri STEPCRAFT CNC/ 3D Sistemleri için LED Aydınlatma Özgün metin revizyon 2016 1 MÜŞTERİ İÇİN İLETİŞİM Almanya ve diğer ülkeler STEPCRAFT GmbH

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31339907 Sürüm 1.2 Parça No. 31339904, 9487267, 31359217 Park yardımı, arka Volvo Car Corporation Park yardımı, arka- 31339907 - V1.2 Sayfa 1 / 26 Donanım

Detaylı

Xbox 360 S RF Modülünün Değiştirilmesi

Xbox 360 S RF Modülünün Değiştirilmesi Xbox 360 S RF Modülünün Değiştirilmesi RF modül değiştirme. Yazan: Matt Newsom GİRİŞ Xbox 360 S. olmayan bir yanıt güç düğmesini düzeltmek için hatalı bir RF modülü değiştirin ARAÇLAR: Metal Spudger (1)

Detaylı

Xbox 360 CPU Isı Emici Değiştirme. CPU ısı emici değiştirme. Yazan: Walter Galan. ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 27

Xbox 360 CPU Isı Emici Değiştirme. CPU ısı emici değiştirme. Yazan: Walter Galan. ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 27 Xbox 360 CPU Isı Emici Değiştirme CPU ısı emici değiştirme. Yazan: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 27 GİRİŞ CPU ısı alıcıyı yeniden yüklerken Xbox 360 CPU ısı alıcıyı kaldırmak

Detaylı

El işi aleti seti. Ürün Bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 71001FV05XIII05NB

El işi aleti seti. Ürün Bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 71001FV05XIII05NB El işi aleti seti 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 cm Ürün Bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 71001FV05XIII05NB - 296 807 Güvenlik uyarıları Yaralanma UYARISI Biz, makas ve bıçaklar çok sivridir. Bıçaklar

Detaylı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı Dekoratif aydınlatma aksesuarı Parlak bir örnek Dekoratif aydınlatma aksesuarı Işık kutusu her odada nasıl keyifli bir ortam yaratılabileceğini ve zarif bir hale getirebileceğini gösteriyor. 1 Giriş Aydınlatma

Detaylı

iphone 4S 'hücresel antene değiştirin. Yazan: Walter Galan

iphone 4S 'hücresel antene değiştirin. Yazan: Walter Galan iphone 4S Hücresel Anten Değişimi iphone 4S 'hücresel antene değiştirin. Yazan: Walter Galan GİRİŞ Normalde hoparlör kasasına yapıştırılmış hücresel antene değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. ARAÇLAR:

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

Yazan: Andrew Bookholt

Yazan: Andrew Bookholt imac'inizi Intel 21,5 "CPU fanını değiştirin. Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ sıcaklıklarını tutmak için kırık CPU fanını değiştirin. ARAÇLAR: Ağır Emiş Kupaları (Çifti) (1) Metal Spudger (1) Phillips 1.

Detaylı

Spoyler, bagaj kapağı

Spoyler, bagaj kapağı Talimat No Sürüm Parça No. 31265296 1.3 39820264, 39820262, 39820260, 39814567, 39802132, 39802130, 39802128, 39802126, 39802122, 39802120, 39802118, 39802116, 39802114, 39802112, 39802108, 39802106, 39802104,

Detaylı

Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir

Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir Microsoft Wedge Dokunmatik Fare Pil Kapağı Tespit Klip Tamir Sökme, onarım ve pil kapağı kapalı kalacak değil Kama Dokunmatik fare takılması. Ayrıca diğer bileşenleri onarmak için iyi bir rehber Yazan:

Detaylı

HP Latex Çift Rulo Kiti. Kullanım Kılavuzu

HP Latex Çift Rulo Kiti. Kullanım Kılavuzu HP Latex Çift Rulo Kiti Kullanım Kılavuzu 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Yasal bildirimler Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP Ürünleri ve hizmetleri

Detaylı

Installation instructions, accessories. Geniş açılı ön park yardımı kamerası. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden.

Installation instructions, accessories. Geniş açılı ön park yardımı kamerası. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Installation instructions, accessories Talimat No 31373152 Sürüm 1.2 Parça No. 31339994 Geniş açılı ön park yardımı kamerası IMG-376581 Volvo Car Corporation Geniş açılı ön park yardımı kamerası- 31373152

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

Blue Eye VGA Su Bloğu GH-WPBV1. Rev. 1001 060428

Blue Eye VGA Su Bloğu GH-WPBV1. Rev. 1001 060428 Blue Eye VGA Su Bloğu GH-WPBV1 Rev. 1001 060428 İçindekiler Türkçe Dikkat...3 Ürün Görünüşünün Gösterimi...4 Ürün Teknik Özellikleri...4 Özelliklerin Özeti...4 Bileşen Listesi...5 I. Donanım Kurulumu...5

Detaylı

Park yardımcısı, arka

Park yardımcısı, arka Installation instructions, accessories Talimat No 31373473 Sürüm 1.0 Parça No. 31373087 Park yardımcısı, arka Volvo Car Corporation Park yardımcısı, arka- 31373473 - V1.0 Sayfa 1 / 24 Özel aletler 999

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

HP Pavilion dv6000 Isı Emici Değiştirme. HP Pavilion dv6000 ısı alıcıyı takın. Yazan: Ben Hirsch. ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.

HP Pavilion dv6000 Isı Emici Değiştirme. HP Pavilion dv6000 ısı alıcıyı takın. Yazan: Ben Hirsch. ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit. HP Pavilion dv6000 Isı Emici Değiştirme HP Pavilion dv6000 ısı alıcıyı takın. Yazan: Ben Hirsch ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 15 GİRİŞ HP Pavilion dv6000 ısı alıcıyı takın. ARAÇLAR: Phillips

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

Xbox 360 Fan Kanalının Değiştirilmesi Soğutma

Xbox 360 Fan Kanalının Değiştirilmesi Soğutma Xbox 360 Fan Kanalının Değiştirilmesi Soğutma Fan kanalı değiştirme Soğutma. Yazan: Walter Galan GİRİŞ Xbox Levha plastik fan kanalını kaldırmak için bu kılavuzu kullanın. ARAÇLAR: Spudger (1) T10 Torx

Detaylı

Curler. Register your product and get support at HP4684 HP4683. TR Kullanım kılavuzu

Curler.  Register your product and get support at HP4684 HP4683. TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Curler HP4684 HP4683 TR Kullanım kılavuzu a b c d e i h g f Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 130 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Toshiba Satellite A205-S4577 Anakart

Toshiba Satellite A205-S4577 Anakart Toshiba Satellite A205-S4577 Anakart Değiştirme Bu kılavuz dizüstü anakart kaldıracaktır. Yazan: Kelly Palermo GİRİŞ Bu kılavuz düzgün değiştirmek veya anakart incelemek için dizüstü bilgisayarda anakart

Detaylı

Asus Eee PC 1000HE Kablosuz Ağ Kartı Değiştirme

Asus Eee PC 1000HE Kablosuz Ağ Kartı Değiştirme Asus Eee PC 1000HE Kablosuz Ağ Kartı Değiştirme Bu kılavuz, Asus Eee PC 1000HE üzerinde kablosuz ağ kartı yerine gösterilmiştir. Yazan: Mike Glenn GİRİŞ Eğer size netbook kablosuz ağ kartı arızalı olduğu

Detaylı

1.1 Genel Paket İçeriği Modele Özgü Özellikler Güvenlik Standartları ve Korumalar Kurulum...

1.1 Genel Paket İçeriği Modele Özgü Özellikler Güvenlik Standartları ve Korumalar Kurulum... EL KİTABI İçerik 1. Özellikler.................................. 3 1.1 Genel................................. 3 1.2 Paket İçeriği................................ 3 1.3 Modele Özgü Özellikler............................

Detaylı

RCA Radyo Çalar Saat Teardown

RCA Radyo Çalar Saat Teardown RCA Radyo Çalar Saat Teardown Bu devrelerde biz RCA Radyo Alarm Clock deconstruct ve onun dahili bileşenler bir göz atacağız. Yazan: Brittany McCrigler ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 16 GİRİŞ

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın.

Detaylı

HP Mini 1000 Anakart Değiştirme

HP Mini 1000 Anakart Değiştirme HP Mini 1000 Anakart Değiştirme HP Mini 1000 anakart değiştirin. Yazan: Walter Galan GİRİŞ tamamen anakart yerine bu kılavuzu kullanın. ARAÇLAR: Arctic Silver ArctiClean (1) Arctic Silver Termal Macun

Detaylı

618 KULLANMA KILAVUZU

618 KULLANMA KILAVUZU 0 10 20 30 40 50 60 70 618 KULLANMA KILAVUZU Kullanmaya başlamadan önce Kullanma Kılavuzunu Dikkatlice okuyunuz ve verilen talimatlara riayet ediniz. Daha sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz OYUN

Detaylı

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit. temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. ARAÇLAR:

Detaylı

MacBook Yekpare Model A1342 Anten Kabloları Değiştirme

MacBook Yekpare Model A1342 Anten Kabloları Değiştirme MacBook Yekpare Model A1342 Anten Kabloları Değiştirme Daha iyi kablosuz alımı için yıpranmış Anten kablolarını değiştirin. Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ Ekranda içinde yönlendirilen yorgunluk hasarlı anten

Detaylı

NetShelter Kapı Sensörü Anahtar Seti

NetShelter Kapı Sensörü Anahtar Seti NetShelter Kapı Sensörü Anahtar Seti Kurulumu AP9513 Bu set, NetShelter VX, NetShelter SX veya diğer standart 19-inç dolaplarda kullanılır. Envanter Anahtar (2) Mıknatıs (2) Altıgen somun (4) 22 Gauge

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

Yükleme MacBook Pro 15 "Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Çift Sabit Disk

Yükleme MacBook Pro 15 Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Çift Sabit Disk Yükleme MacBook Pro 15 "Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Çift Sabit Disk optik sürücünün yerine ikinci bir sabit sürücü takmak için bu kılavuzu kullanın. Yazan: Jake Devincenzi GİRİŞ yeni yazılım yüklerken

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

KABİN KURULUM KILAVUZU

KABİN KURULUM KILAVUZU KABİN KURULUM KILAVUZU İçindekiler Güvenlik Önlemleri ve Uyarılar... 2 1. Giriş... 3 1.1. Sevkiyat ve Saklama Koşulları... 3 2. Parça Tanımları... 4 3. Montaj... 5 3.1 Taban Montajı... 5 3.2. Panel Montajı...

Detaylı

Motorola DROID MAXX Temel Teardown

Motorola DROID MAXX Temel Teardown Motorola DROID MAXX Temel Teardown Bu kılavuz diğer bileşenlerin değiştirilmesi gerçekleştirmek için Droid Maxx yıkmak için gerekli adımları gösterir. Yazan: Arturo Wilson GİRİŞ Bu kılavuzu takip ederek,

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Asus Laptop K43SA A43SA Termal bileşik Değiştirme

Asus Laptop K43SA A43SA Termal bileşik Değiştirme Asus Laptop K43SA A43SA Termal bileşik Değiştirme Bu kılavuzun amacı detaylara laptop aşırı ısınmasını önlemek için asus K43SA / A43SA bileşenleri eski termal macun değişimdir. Yazan: jpl2288 GİRİŞ Yoğun

Detaylı

iphone 6'lı kulaklık hoparlörü değiştirin. Yazan: Evan Noronha

iphone 6'lı kulaklık hoparlörü değiştirin. Yazan: Evan Noronha iphone 6s Kulaklık Hoparlör Değiştirme iphone 6'lı kulaklık hoparlörü değiştirin. Yazan: Evan Noronha GİRİŞ Bir telefon görüşmesi sırasında ses almak için hoparlörü kullanmak varsa, size kulaklık hoparlörü

Detaylı

Premium Raf Altı Aydınlatma

Premium Raf Altı Aydınlatma GE Lighting AEEE Yönetmeliğine Uygundur Yenileme ve OEM Montaj Kılavuzu IMMERSION TM LED Vitrin Aydınlatması Soğutmalı Yatay Dolaplar RH30 Serisi Kanopi Aydınlatması GEMT301250CAN-SY (84050) GEMT301240CAN-SY

Detaylı

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Logic Kurulu Yedek

MacBook Pro 15 Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Logic Kurulu Yedek MacBook Pro 15 "Core 2 Duo Modelleri A1226 ve A1260 Logic Kurulu Yedek Yazan: Walter Galan GİRİŞ Nasıl anakart ulaşmak için. ARAÇLAR: Phillips 00 Tornavida (1) Spudger (1) T6 Torx Tornavida (1) PARÇALAR:

Detaylı

3030 MİO KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

3030 MİO KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Tüm uyarıları dikkatlice okuyup, daha sonraki kullanımlar için kullanma kılavuzunu iyi bir yerde muhafaza ediniz. 3030 MİO KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU Ambalaj üzerindeki görsel ile gerçek ürün arasında

Detaylı

ibook G4 12 "1.33 GHz Sabit Disk Değiştirme

ibook G4 12 1.33 GHz Sabit Disk Değiştirme ibook G4 12 "1.33 GHz Sabit Disk Değiştirme Yazan: Walter Galan GİRİŞ Kalın 9,5 mm kadar sabit diskleri takabilirsiniz. ARAÇLAR: Madeni para (1) Phillips 00 Tornavida (1) Yassı kafa 3/32 "ya da 2,5 mm

Detaylı

Xbox One Isı Emici ve Fan Yedek

Xbox One Isı Emici ve Fan Yedek Xbox One Isı Emici ve Fan Yedek Isı alıcıyı ve fan değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. Yazan: Gwendolyn Church GİRİŞ Bu kılavuz nasıl Xbox One Isı alıcıyı ve fan yerine size gösterecektir. Fan güvenli

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt

iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt iphone 5 Ana Düğme Şerit Kablo Değiştirme iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt GİRİŞ Ev düğmesi şerit kabloyu değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. Kablo anahtarı,

Detaylı

GENEL TALİMATLAR. Koltuğu direk güneş ışığına maruz bırakmayınız. Çocuğunuzu, oto koltuğu içinde yalnız bırakmayınız.

GENEL TALİMATLAR. Koltuğu direk güneş ışığına maruz bırakmayınız. Çocuğunuzu, oto koltuğu içinde yalnız bırakmayınız. Kullanma Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1 - Genel Talimatlar 2 - Parça Listesi 3 - Oto Koltuğunun Arabaya Bağlanması 5 - Güvenlik Donanımının Ayarlanması 6 - Bebeğin Oto Koltuğuna Yerleştirilmesi 7 - Taşıma Kulbunun

Detaylı

imac G5 17 "Model A1058 Optik Sürücü

imac G5 17 Model A1058 Optik Sürücü imac G5 17 "Model A1058 Optik Sürücü Değiştirme imac G5 17 "Model A1058 optik sürücüyü değiştirin. Yazan: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 10 GİRİŞ imac artık diskleri okuma değil?

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

Bu kılavuzu takip ederek, kullanıcı pili çıkarın ve bir yenisiyle değiştirmek mümkün olacak. Yazan: Nick Zurita

Bu kılavuzu takip ederek, kullanıcı pili çıkarın ve bir yenisiyle değiştirmek mümkün olacak. Yazan: Nick Zurita Motorola DROID MAXX Pil Değiştirme Bu kılavuzu takip ederek, kullanıcı pili çıkarın ve bir yenisiyle değiştirmek mümkün olacak. Yazan: Nick Zurita GİRİŞ senin Droid en iyi şekilde yaşlanma pili değiştirin

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Yazan: Jeff Suovanen

Yazan: Jeff Suovanen iphone 6s Ekran Aksamı Değiştirme iphone 6s üzerindeki tüm ekran aksamını yerine takın. Yazan: Jeff Suovanen GİRİŞ Yeni Ekran aksamını ile gelirse bu kılavuzu kullanın ön bakan kamera ve sensör montajı

Detaylı

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU 203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU TS EN 14988 Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup muhafaza ediniz. Verilen talimatlara uymadığınız zaman çocuğunuz güvende olmayabilir. Lü en verilen

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 3. DEVİR AYARI 4. SAĞ SOL MANDALI 5. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 6. HAVALANDIRMA ARALIKLARI TEKNİK

Detaylı