BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL"

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARI-II TANITIM VE PAZARLAMA ARAÇLARI-II MASAÜSTÜ YAYINCILIK-II İNGİLİZCE-II ALMANCA-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A Bu testteki sorular MS PowerPoint 2007 sürümüne göre cevaplandırılacaktır. ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARI-II 4. I. Küçük resim düzenle üzerine tıklamak II. Dosya menüsüne tıklamak III. Clip organizer penceresinin açılması IV. Organizer a küçük resim ekle seçeneğine tıklamak V. Küçük resim düğmesine tıklamak A 1. Yukarıdaki resimde okla gösterilen düğmenin görevi aşağıdakilerden hangisidir? A) Seçenekler menüsünü açmak B) Yeni bir slayt eklemek C) İşlemleri geri almak D) Yeni bir komut eklemek E) Düzen menüsünü açmak Yukarıda tarayıcıdan resim ekleme işleminin adımları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır? A) I-V-II-IV-III B) II-III-IV-I-V C) III-IV-V-I-II D) III-V-I-II-IV E) V-I-III-II-IV 2. "Asıl Görünümü Kapat" düğmesi tıklanınca aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir? A) Önceki görünüme geçilir. B) Özel düzen galerisine geçilir. C) Asıl notlar görünümüne geçilir. D) Dosya kapatılır. E) Sunu penceresi kapatılır. Yukarıdaki resimdeki "Giriş" komutunun işlevi nedir? A) Nesnelerin slayta eklenmesini sağlamak B) Slayta eylem düğmesi eklemek C) Animasyon eklemek D) Animasyonun yönünü belirlemek E) Slayt geçişini görüntülemek Yukarıdaki resimdeki komutların ortak görevi nedir? A) Slaytların yönünü değiştirmek B) Slayta şekil eklemek C) Slayttaki nesneleri hizalamak D) Asıl slayta yertutucu eklemek E) Asıl slaytta düzenleme yapmak 6. Excel deki veriler PowerPoint e eklendikten sonra, Excel'deki verilerde yapılan değişikliklerin otomatik olarak PowerPoint teki verilere yansıması için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) Özel uygulama B) Bağlantı yapıştır C) Özel yapıştır D) Otomatik düzenle E) Kaynak dosya 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A Aşağıdakilerden hangisi şablonun özelliklerden biridir? Yukarıdaki resimde oklarla gösterilen bölüm aşağıdakilerden hangisidir? A) Grafik arka duvarı B) Grafik tabanı C) Gösterge D) Dikey eksen E) Yatay eksen A) Tema galerisinden eklenmesi B) Herhangi bir sunuya uygulanan bir stil olması C) Slaytlar içermesi ve tema uygulanması D) Viewer da otomatik olarak açılması E) Sunu özel gösterisi olması 11. Bir sunuya, MS Clip Organizer dan ses ve film eklenirken hangi bölme açılır? 8. A) Fotoğraf albümü B) Seçim ve görünürlük C) Özel animasyon D) Genel görünüm E) Küçük resim Yukarıdaki resimde görülen grafik türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Çizgi B) Sütun C) Çubuk D) Alan E) Yüzey 12. Bir sunuyu web ortamında yayınlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? A) Sunu yazdırılmalıdır. B) Sunu, slayt gösterisi biçiminde kaydedilmelidir. C) Sunu özel gösterisi hazırlanmalıdır. D) Sunu, html biçiminde kaydedilmelidir. E) Sunu koruma altına alınmalıdır. 9. Yukarıdaki resimde, okla gösterilen çerçeve içine alınmış bölüme ne ad verilir? A) Gösterge B) Çizim alanı C) Grafik tabanı D) Dikey eksen E) Yatay eksen 13. Bir sunuya eklenebilecek medya klip araçları aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? A) Resim - Fotoğraf albümü B) Küçük resim - Simge C) Grafik - Smart art D) Şekil - Üst bilgi E) Ses - Film 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 14. PowerPoint te aşağıdakilerden hangisinin içinde ses bulunur? A) Resimde B) Slayt geçişinde C) Metin kutusunda D) Grafikte E) WordArt ta 18. Hazır bir makro aşağıdaki komutlardan hangisiyle çalıştırılabilir? A) Özellikler B) Özel iletişim C) Seçim bölmesi D) Eylem ayarları E) Denetimler 15. PowerPoint e eklenen bir metin dosyasında yapılan değişikliklerin, PowerPoint e de uygulanabilmesi için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? A) Kaynağın açılması B) Nesnenin biçimlendirmesi C) Metnin gönderilmesi D) Dosyanın paketlenmesi E) Bağlantının güncelleştirilmesi 19. Bir sunu içinde sadece belirlenen bazı slaytların gösterilmesine ne ad verilir? A) Özel slayt gösterisi B) Zamanlama provası C) Not sayfası görünümü D) PowerPoint şablonu E) Geliştirilmiş sunu 16. Başka bir programda oluşturulan metnin PowerPoint e metin kutusu görünümünde eklenmesi için aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılmalıdır? A) Özel yapıştır B) Bağlantı yapıştır C) Simge olarak göster D) Yapıştır E) Yeni oluştur Aşağıdakilerden hangisi makro ile gerçekleştirilemez? A) ActiveX kontrollü nesneler eklenmesi B) Form yapısına uygun sunular hazırlanması C) Zamanlama provası yapılması D) Var olan efektlerin dışında yeni efektler hazırlanması E) Bazı işlemlerin otomatikleştirilmesi Yukarıdaki resimde Ekle düğmesine tıklandığında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir? A) Slayt gösterisine efekt eklenir. B) Özel gösteriye slayt eklenir. C) Sunu özelleştirilir. D) Slaytların sıraları düzenlenir. E) Slaytlara eylem eklenir. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A Bu testteki sorular MS Publisher 2007 sürümüne göre cevaplandırılacaktır. 1. Kullanıcı Yardımı sekmesine ulaşmak için izlenmesi gereken yol aşağıdakilerden hangisinde tam ve doğru olarak verilmiştir? TANITIM VE PAZARLAMA ARAÇLARI-II 4. Logo nedir? A) Her gün yayınlanan ve önceki günün haberlerini içeren basılı bir malzemedir. B) Bir şeyi duyurmak veya tanıtmak için hazırlanan, kalabalığın görebileceği yere asılmış, genellikle resimli duvar ilanıdır. C) Bir ürünün, kurumun ya da hizmetin isminin, harf ve grafik öğeler kullanılarak sembolleştirilmesidir. D) Özel veya resmî kurum, kuruluş veya yetkili kişilerce herhangi bir durumla ilgili olarak süreli veya süresiz yayımlanan duyurudur. E) Bir eserin tekrarlanarak yapılan baskı işlemlerinden her biridir. A A) Araçlar menüsü / Seçenekler B) Ekle menüsü / Ayarlar C) Görünüm menüsü / Nesneler D) Biçim menüsü / Araç çubukları E) Dosya menüsü / Özellikler 5. Metin düzenlemek için kullanılan, Yazı Tipi iletişim kutusunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz? 2. Başka bir programda oluşturulup kaydedilen bir resmi yayına eklemek için izlenmesi gereken yol aşağıdakilerden hangisinde tam ve doğru olarak verilmiştir? A) Görünüm menüsü / Seçenekler / Ekle B) Ekle menüsü / Resim / Dosyadan C) Dosya menüsü / Dosyadan / Resim D) Araçlar menüsü / Biçim / Ekle E) Biçim menüsü / Küçük resim / Ekle A) Girintiler B) Yazı Tipi Stili C) Boyut D) Renk E) Efektler 3. VBA ile form hazırlanırken aşağıdakilerden hangisi eklenemez? A) Textbox B) ListBox C) WebBox D) CheckBox E) ComboBox 6. Kurum kimliğini yansıtan antetli kağıt tasarımı üzerinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz? A) Telefon numarası B) Logo C) Kurum Adı D) Adres Bilgileri E) Tarihçesi 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 7. Publisher ın Adres Mektup Birleştirme işleminin kullanım amacı nedir? A) Değişken bilgiler içeren ana belgeyi şablon olarak kaydetmek B) Veri kaynağında yüklü değişken bilgilerin yazım denetimini yapmak C) Standart ana belge ile değişken bilgileri oluşturan veri kaynağını birleştirerek çok sayıda özel belgeyi kısa sürede oluşturmak D) Standart bilgilerin yer aldığı veri kaynağında bulunan bilgileri varsayılan yazıcıda yazdırmak E) Adres listesi düzenleme özelliklerini kullanarak kurum için yayın seti hazırlamak 10. Aşağıdakilerden hangisi, web sitelerini kullanma amaçlarından biri değildir? A) Şirket kimliği, marka bilinci ve halkla iyi ilişkiler oluşturmak B) Ürün literatürünü ve kullanım kılavuzlarını yayınlamak C) Mal ve ürünleri elektronik bir katalog yoluyla doğrudan satmak D) Potansiyel müşterilere rakip marka ve ürünlerin tanıtımını yapmak E) Yeni ürün ve hizmetleri tanıtarak, özel öneriler yapmak 11. Aşağıdakilerden hangisi Publisher da web sitesi oluşturmadan önce verilecek kararlardan biri değildir? 8. Publisher ın Adres Mektup Birleştirme işleminde yayına eklenen değişken bilgiyi içeren belgeye ne ad verilir? A) Ana yayın B) Şablon C) Standart bilgi D) Veri kaynağı E) Alan adı A) Farklı sitelerin hangi sayfalarına bağlantı yapılacağı B) Sitenin hangi amaçla kullanacağı C) Hedef kitlenin kimler olacağı D) Hedef kitleyle etkileşimin nasıl olacağı E) Mesajın iletilmesinde hangi görünüm ve üslubun kullanılacağı 12. Web sayfaları arasında bağlantı tanımlayabilmek için Publisher ın hangi özelliği kullanılır? A) İşlev Ekle B) Etkin Nokta C) Tasarım Galerisi D) Yazım Denetimi E) Köprü Ekle 9. Aşağıdakilerden hangisi Tasarım Galerisi yardımıyla eklenebilen nesnelerden biri değildir? A) Sayfa üstbilgileri B) Gezinti çubukları C) Düğmeler D) Kenarlıklar E) WordArt 13. Publisher da hazırlanan bir yayın, standart boyutlarda bir kağıda, sınırlı sayıda, normal çözünürlükte ve siyah-beyaz yazdırılmak istenirse, aşağıdaki baskı seçeneklerinden hangisi tercih edilir? A) Ticari yazıcılar B) Renkli masaüstü yazıcısı C) Masaüstü yazıcısı D) Ticari baskı hizmeti E) Fotokopi ile çoğaltma 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A adet ve yüksek çözünürlükte baskı almak için Publisher ın aşağıdaki baskı hizmetlerinden hangisinin kullanılması gerekir? A) Siyah beyaz fotokopi B) Masaüstü yazıcı C) Renkli fotokopi D) Ticari baskı hizmeti E) Ofis tipi yazıcı 18. Aşağıdakilerden hangisi Broşür tasarımının genel özelliklerinden biri değildir? A) Broşür, bir olay, ürün ya da hizmet tanıtımı için kullanılır. B) Broşürler genellikle 6 ya da 8 kırımlı olarak tasarlanır. C) Standart bir ölçü yoktur, çeşitli boyutlarda tasarlanabilir. D) Broşür, genellikle katlanabilir bir tasarıma sahiptir. E) Çok sayfalı broşürlerde kalın gramajlı kağıt tercih edilmez. 15. I. Baskı sayısı II. Yazı tipi III. Çözünürlük IV. Maliyet Bir yayının yazdırılacağı yazıcı türü belirlenirken yukarıdakilerden hangilerine dikkat edilmelidir? A) Yalnız II B) Yalnız III C) II ve IV D) I, II ve III E) I, III ve IV 16. Broşür tasarımında, Tablo Oluştur aracının en önemli kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir? A) Büyütülmüş başlangıç harfi oluşturmak B) Broşürün katlama kılavuzlarını yaratmak C) Broşüre resim eklemek D) Yazıcı ayarlarını yapmak E) Kenar boşluklarını ayarlamak 19. Kurum için hazırlanan gazetelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Küçük işletmeler için iyi birer tanıtım aracıdır. B) Yeni çıkan bir ürünü tanıtmak için kullanılır. C) Şirket stratejisinde meydana gelen değişiklikleri duyurmak için kullanılır. D) Kurum gazetesi sadece personeli bilgilendirmek için hazırlanır. E) Potansiyel müşteriler için şirketin reklam aracıdır. 17. Publisher da çalışılan bir yayının Kenar Boşluğu ve Kılavuz Çizgisi ayarlarının yapıldığı iletişim kutusu aşağıdakilerden hangisidir? A) Düzen Kılavuzları B) Form Denetimi C) Arka Plan D) Sınır Çizgileri E) Görünüm 20. Publisher 2007 ile hazır şablonları kullanarak gazete hazırlamak için izlenen yol aşağıdakilerden hangisidir? A) Boş Sayfa Boyutları / Kataloglar B) Yeni Yayın Türleri / Bültenler C) Sayfa Boyutları / İlanlar D) Yayınlar / Şablonlarım E) Boş Sayfalar / Belgeler 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A Bu testteki sorular MS Word 2007 sürümüne göre cevaplandırılacaktır. MASAÜSTÜ YAYINCILIK-II 4. Asıl belgeye, 3 alt belge oluşturularak ve 2 belge de var olan belgeler kullanılarak eklenmiştir. Buna göre, bu çalışmada ortaya çıkan toplam belge sayısı kaçtır? A A) 7 B) 6 C) 4 D) 3 E) 1 1. Bir belge metninde sıkça kullanılan terimler bulunuyorsa, bu terimleri bulmanın en kolay yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Dipnot eklemek B) Yazım ve dilbilgisi denetimi yapmak C) Belgeleri karşılaştırmak D) Dizin oluşturmak E) Belgeyi korumak 5. Makrolarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 2. Belgelerdeki değişikliklerin izlenmesiyle ilgili işlev aşağıdakilerden hangisidir? A) Bir makroyu silmek belgeyi etkilemez. B) Bir makro yeniden adlandırılabilir. C) Makro kodları VB düzenleyicide görülebilir. D) Her bir makro ayrı bir dosya olarak tutulur. E) Sayısal imzalar, makro güvenliğiyle ilgilidir. A) Belgeye sayfa sonları ekleme B) Belgeye SmartArt ekleme C) Belgeye açıklamalar ekleme D) Belgeye çapraz başvurular ekleme E) Belgeye üstbilgi ve altbilgi ekleme Yukarıdaki resimde bir bölümü gösterilen iletişim kutusunun işlevi nedir? A) Belge özelliklerini tanımlamak B) İmza satırı eklemek C) Metin kutusu eklemek D) Adres mektup birleştirmek E) Makro kaydetme ve kullanmak Yukarıdaki resimde bir bölümü görülen belgeyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Belgeye yer işaretleri eklenmektedir. B) Belgedeki tablo metne dönüştürülmüştür. C) Belge XML dosyasına dönüştürülmektedir. D) Belgedeki paragraflara stiller atanmıştır. E) Belge Web sayfasına dönüştürülmektedir. 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 7. Yukarıdaki şekildeki araç simgeleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Yazım ve dilbilgisi denetimi için seçeneklerdir. B) Tablo oluşturmada kullanılabilecek alanlardır. C) Değişiklikleri izlemek için gerekli alanlardır. D) Asıl ve alt belgelerle çalışma seçenekleridir. E) Elektronik formlarda kullanılabilecek alanlardır. 11. Bir belge üzerinde bir köprü yer alıyorsa bu köprüye ait Web Sayfasına erişmekle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Köprü metni imleç sürüklenerek seçilir ve CTRL ve S tuşlarına aynı anda basılır. B) Köprü metni imleç sürüklenerek seçilir ve klavyeden F10 fonksiyon tuşuna basılır. C) Klavyeden CTRL tuşuna basılı tutularak imleç köprü üzerine götürülür ve tıklanır. D) İmleç belgedeki köprü üzerine götürülür ve klavyeden ESC tuşuna basılır. E) İmleç belgedeki köprü üzerinde iken farenin sağ tuşuna ve açılan menüden köprüyü kaldır seçeneğine tıklanır. 8. Belgeleri elektronik olarak göndermekle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) e-posta ile ilgili araçların tamamı Geliştirici şeridinde bulunur. B) Postalar şeridi yardımıyla farklı içerikte toplu e-posta gönderilebilir. C) e-posta aracı simgesi hızlı erişim araç çubuğuna getirilebilir. D) Bir Word belgesi, açık değil iken de e-posta olarak gönderilebilir. E) Bir belgeyi İnternet faksı olarak göndermek mümkündür. 12. Yukarıdaki resimdeki sekmeler aşağıdaki iletişim kutularından hangisine aittir? A) Resim ve şekiller B) Web seçenekleri C) MS Visual Basic D) Paragraf stilleri E) Dosya özellikleri 9. Elektronik formlarda yer alan metin kutusu alanının doldurulması yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) İki ya da üç seçenekten birini işaretleme B) Açılır listede işaretleme yapma C) Resimleri yapıştırma D) Metinleri seçerek kopyalama E) Klavyeden metin yazma 13. Bir belgeye köprü eklemek için aşağıdaki araç simgelerinden hangisi kullanılır? A) B) 10. Bir belgeyi elektronik olarak göndermek için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz? A) XML şema ve etiketleri B) e-posta alıcısı C) e-posta alıcısına ek olarak D) Adres mektup birleştirme E) İnternet faksı C) D) E) 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 14. Dinamik bir belge hazırlarken, SharePoint Web Sitesinde yapılması gereken ilk işlem aşağıdakilerden hangisidir? A) SharePoint sitesinin içeriğini tamamen silmek B) Word belgesini Web sayfasına dönüştürmek C) SharePoint sitesinde belge kitaplığı yaratmak D) Word belgesini XML dosyaya dönüştürmek E) Word belgesini Web günlüğüne dönüştürmek 18. Aşağıdakilerden hangisi belge görünümüyle ilgili işlevlerdendir? A) Sayfa genişliği ve metin genişliği ayarlama B) Mektup, etiket ve zarf hazırlama C) Tablo ekleme ve grafik oluşturma D) Paragraflara paragraf stilleri atama E) İnternet faksı ve e-posta gönderme 15. Dinamik bir belge ve SharePoint Web Sitesi, aşağıdakilerden hangisi aracılığıyla bağlantı sağlar? A) Belgede tablo / portalda formlar B) Belgede içerik denetimi / portalda sütunlar C) Belge içindekiler tablosu / portalda tablolar D) Belgedeki form bileşenleri / portalda şifre E) Belgenin tarihi / portalın saat alanı 16. Bir Word şablonunu işletme çalışma portalına kaydedebilmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) 19. Word de bilgi çubuğu aşağıdakilerden hangisini barındırır? A) Alıntılar ve kaynakçada yer alan bilgiler B) Belgenin kaç sayfa olduğu, hangi sayfada bulunulduğu bilgisi C) Adres mektup birleştirmeyi başlatma seçenekleri D) Değişikliklerin izlenmesi ve belgenin korunmasıyla ilgili araçlar E) Microsoft Visual Basic ve makroları görüntüleme seçenekleri B) C) D) E) 17. Belgelerin görünümüyle ilgili aşağıdaki işlevlerden hangisi kullanılmaz? A) Tam ekran okuma B) Pencereyi bölme C) İki sayfa görüntüleme D) Yakınlaştırma E) Değişiklikleri izleme 20. Word de şeritler aşağıdakilerden hangisini barındırır? A) Görev bölmelerini B) Menüleri C) Mesaj kutularını D) İletişim kutularını E) Sekmeleri 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A 1. I m going on the internet look for flights to Vancouver. A) for B) and C) to D) then E) so İNGİLİZCE-II 4. A: We re going to Australia in December so what we take? B: Summer clothes of course! dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) need B) have C) want D) should E) would A 2. hard to learn a new language when you re older. A) This is B) That s C) Is it D) Is E) It s 5. A: suitcase is this? B: I think it s Mark s. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) What B) Who s C) Whose D) Where E) Who 3. A: It s Mom s birthday this weekend. B: Why you take her to the theater? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) don t B) should C) could D) aren t E) need 6. Our is really old! We don t even have a microwave. A) bedroom B) kitchen C) bathroom D) living room E) study 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 7. A: These books are Julia s, aren t they? B: Yes, of course they re. She always writes her name in her books. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) hers B) his C) mine D) ours E) yours 10. What in the shopping mall when I saw you yesterday? A) did you do B) are you doing C) do you do D) would you do E) were you doing 11. I can t smell anything because I hurt my when I was playing soccer! 8. A: I can t believe I broke Mom s favorite vase. B: Oh, no! What are you going to do? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) That sounds nice. B) That s good. C) That s funny. D) That s terrible. E) That s amazing. A) neck B) chest C) ankle D) nose E) face 12. I don t have a so I can t see you when we Skype. A) computer B) cell phone C) webcam D) regular mail E) text message 9. I to John on my cell phone when somebody walked into me. A) talked B) am talking C) would talk D) talk E) was talking 13. s are personal than letters. A) less B) so C) as D) much E) not 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 14. Most people had free time in the past because they didn t work such long hours. A) fewer B) more C) less D) better E) worse 18. After we married, we re going to move out of the city. A) will get B) get C) are getting D) are going to get E) got 15. Who is that girl with your brother? A) sits B) sitting C) sat D) sit E) to sit 16. A: Has Brad a beard? B: No, he hasn t. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı A) got B) get C) like D) have E) look 19. I can t believe it! Clare be 50 this year. A) may B) might C) could D) will E) can 17. Anthony s and he s designing our new home. A) an electrician B) a carpenter C) an architect D) a plumber E) a lawyer 20. Why don t you for a promotion? You work so hard and you need a new challenge. A) take B) keep C) get D) move E) ask 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A 1. Das Kleid zu deiner Figur. Welches Wort passt in die obige Lücke? ALMANCA-II 5. ve 6. soruları aşağıdaki paragrafa göre cevaplayınız. A Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) bestimmt B) passt C) zieht D) gibt E) liebt 2. Auto höre ich immer Radio. Helfen und unterstützen! Fast die Hälfte der Bewohner in Deutschland hat 2008 aktiv geholfen. Die Hilfe in der Familie steht dabei an erster Stelle, 42% der Leute helfen ihren Verwandten. Gleich danach kommt die Hilfe für Freunde mit 41%. Auch 30% der Nachbarn unterstützen sich. Dagegen engagieren sich nicht so viele Deutsche in einem Ehrenamt. Wenn sie ehrenamtlich arbeiten, dann oft in einem Verein. Nur sehr wenige, nämlich 3%, engagieren sich in einer Partei. Außerdem gibt es noch die freiwillige Arbeit im sozialen Bereich und in der Kirche mit 7%. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) Zum B) Auf C) Für D) Aus E) Im 5. Welche Aussage ist richtig? A) Hilfe in der Familie ist auch in Deutschland selbstverständlich. B) Die Deutschen helfen nie. C) Verwandte wollen keine Hilfe. D) Freunde helfen oft ihren Nachbarn. E) Nachbarn helfen sich täglich. 3. Was bedeutet battaniye auf Deutsch? battaniye sözcüğünün Almancası aşağıdakilerden hangisidir? A) Die Gardine B) Das Kissen C) Das Bett D) Die Decke E) Der Sessel 6. Welche Aussage ist falsch? A) Viele Deutsche engagieren sich in einer Partei. B) Ehrenamtlich engagieren sich die Deutschen vor allem in Vereinen. C) Die Hilfe in der Familie steht an erster Stelle. D) Die Hilfe für Freunde steht an zweiter Stelle. E) Freiwillige Arbeit gibt es im sozialen Bereich und in der Kirche. 4. Wir können den Teppich Eingangstür legen. Welche Wörter passen in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki sözcüklerden hangisi tamamlar? A) auf das B) unter dem C) in den D) vor die E) neben das 7. Ich bin einverstanden! Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Ben böyle düşünüyorum! B) Bence de sen haklısın! C) Bu anlaşıldı! D) Bana göre çok mantıklı! E) Kabul ediyorum! 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 8. Was bedeutet das Gegenteil von einfach? einfach sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) herrlich B) logisch C) schwierig D) dauernd E) entsprechend 12. Ein Forum ist ein Platz im Internet, Diskussionen ermöglicht. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) die B) der C) des D) dem E) den Abitur habe ich bei meinen Eltern gewohnt. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) Zwischen die B) Im C) Seit das D) Bis zum E) Um der 13. Wie lautet das Verb vom Nomen die Erinnerung? die Erinnerung isminin fiil şekli aşağıdakilerden hangisidir? A) innerlich B) innig C) erinnerlich D) erinnig E) erinnern 10. Sven spricht Deutsch und Spanisch. Welche Schlußfolgerung kann man nach dem obigen Satz machen? Verilen cümleye göre, aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur? A) Sven kann gut tanzen. B) Sven ist zweisprachig. C) Sven hat eine Freundin. D) Sven möchte kochen lernen. E) Sven lernt Mathematik. 14. Ein Auto fährt.. nur 40 Minuten am Tag, mehr als 23 Stunden steht es herum. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi A) im Durchschnitt B) im Teil C) beim Konzept D) die Fahrt E) in den Firmen 11. Bunu bilmiyor muydunuz yoksa? Wie lautet der obige Satz auf Deutsch? Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden hangisidir? A) Müssen Sie das wissen? B) Warum wissen Sie das nicht? C) Haben Sie das etwa nicht gewusst? D) Dürfen Sie das wissen? E) Darf so etwas denn vorkommen? 15. Ganz im Gegenteil! Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Hemen şimdi! B) Tam tamına! C) Tam tersi! D) Bu imkânsız! E) Böyle tersi! 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2254-A A 16. A: Du kannst mit dem Drucker auch scannen! B:.. A: Ja, ich zeigs dir! Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) Wo kann ich scannen? B) Weißt du wie man das macht? C) Wie gut kann ich mit dem Drucker scannen? D) Was soll ich mit dem Drucker scannen? E) Wann soll ich scannen? 19. umweltbewusste / Demonstranten / eine / fordern / Stromversorgung / die Wie kann man mit den obigen Wortgruppen einen sinnvollen und richtigen Satz bilden? Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru cümle aşağıdakilerden hangisidir? A) Eine Stromversorgung fordern die umweltbewusste Demonstranten. B) Eine Demonstranten fordern die umweltbewusste Stromversorgung. C) Eine umweltbewusste Stromversorgung die Demonstranten fordern. D) Die Demonstranten fordern eine umweltbewusste Stromversorgung. E) Umweltbewusste Stromversorgung die Demonstranten fordern eine. 17. Sie fahren auf der Autobahn, als plötzlich die Reifen quietschen. Was denken Sie spontan? Welche Frage passt zum oben angegebenen Fall? Verilen duruma uygun soru aşağıdakilerden hangisidir? A) Nanu? Was ist das? B) Autsch! Das tut weh. C) Igitt! Wie ecklig. D) Oh je, das tut mir leid! E) Oh, wie süß! junge Leute machen sich selbstständig, aber nicht... ist erfolgreich. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri tamamlar? A) Jeder / etwas B) Einiges / jede C) Viele / einige D) Etwas / viele E) Viele / jeder 20.., gründet man ein Unternehmen. Welcher Satz ergänzt die obige Lücke? Verilen cümleyi aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A) Man muss sich informieren B) Damit man die Steuern richtig bezahlt C) Wenn man sich selbstständig macht D) Man muss über Firmen informiert sein E) Man sollte genau erklären können 16 TEST BİTTİ.

17 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

18 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

19 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ İÇİNDEKİLER V İÇİNDEKİLER 1 MICROSOFT OFFICE 2010 A GİRİŞ 1 Microsoft Office 2010 ile Gelen Yenilikler 1 Metin Efektleri 2 Akıllı Kopyala - Yapıştır Fonksiyonu 2 Fikirlerimizi Daha Görsel Olarak İfade

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET 1. İnternet... 1 1.1. Tanımı ve Tarihçesi... 1 1.2. İnternette Kullanılan Kavramlar... 3 1.2.1. Alan Adları(Domain Name)... 3 1.2.2. İnternette Kullanılan Terimler... 4 1.3.İnternet

Detaylı

Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Süresi

Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Süresi PowerPoint - Outlook Ön Koşullar (POWERPOİNT) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Eğitimin Süresi Saat Ön Koşullar (OUTLOOK) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Temel Eğitimi Eğitimin Süresi 5 Saat

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI 1) Word de metni yazmaya yeni sayfadan devam etmek için ne yapılmalıdır? a) Yeni sayfaya kadar sürekli [Enter] yapılır b) Yeni sayfaya kadar sürekli [Boşluk] tuşlanır c) Ekle menüsünden Sayfa Sonu seçilir

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYARDA DOKÜMAN HAZIRLAMA KURS PROGRAMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYARDA DOKÜMAN HAZIRLAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYARDA DOKÜMAN HAZIRLAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2016 1 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2254 ÖĞRENCİNİN 2014 - BAHAR ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10 Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint temel işlemleri hakkında bilgiler verildikten

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi MİCROSOFT WORD Giriş Bilgisayarlar insan yaşamına girmeden önce yazı, mektup, kitap, makale gibi dokümanlar, daktilo ve benzeri yazım araçları kullanarak hazırlanırdı. Artık günümüzde bilgisayarların yoğun

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2240 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI)

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİ Genel Konu Başlıkları :Bilgisayar kavramı, Farenin kullanılması, Masa üstü kavramı, Klavye kullanımı, Bir uygulama penceresi özellikleri, Dosya

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım.

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım. POWERPOINT 2003 Microsoft PowerPoint, bilgisayar ortamında etkili sunumlar yapmak için sunular oluşturabilen bir programdır. Sunular, slayt adı verdiğimiz sahnelerin arka arkaya gösterilmesiyle oluşturulur.

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular.

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular. POWERPOINT PROGRAMI GİRİŞ MENÜSÜ Kaydet: Açık olan belgeyi kaydeder. En son yapılan işlemi geri alır. En son yapılan işlemi yineler. Slaytların genel tasarımını değiştirir. Seçili olan kısmı keser. Seçili

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu BÖLÜM 6 6. BELGELER ÜZERİNDE YAPILABİLECEK İŞLEMLER 6.1. Git işlemi Yazılan belgeler rapor, ödev, kitap tez gibi sayfalarca uzunlukta olabilir. Sayfalarca uzunluktaki belgede herhangi bir sayfaya gitmek

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU :

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : ALAN : ORTAK MODÜL : DOKÜMAN HAZIRLAMA SÜRE : 40 /32 ÖN KOŞUL : Ön koşulu yoktur. AÇIKLAMA : Bu modül bilgisayar ve donanımlarının sağlandığı ortamda uygulamalı olarak işlenmelidir.

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI V. Ünite VERİ TABANI UYGULAMALARI A. BAŞLANGIÇ B. BİR VERİ TABANI YARATMA C. FORMLARIN KULLANIMI D. BİLGİYE ERİŞİM E. RAPORLAMA 127 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Veri tabanı programları hangi amaç için

Detaylı