Sıkça sorulan sorular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sıkça sorulan sorular"

Transkript

1 Sıkça sorulan sorular - Kök Hücre nedir? Kök hücreler vücudumuzda bütün dokuları ve organları oluşturan ana hücrelerdir. Henüz farklılaşmamış olan bu hücreler sınırsız bölünebilme ve kendini yenileme, organ ve dokulara dönüşebilme yeteneğine sahiptir. Bu özellikleri bakımından kök hücreler kanser, sinir sistemi hastalıkları (Alzheimer) ve hasarları, metabolik hastalıklar (Diyabet), organ yetmezlikleri, romatizmal hastalıklar, kalp hastalıkları, kemik hastalıkları ve daha birçok alanda kullanıma sahiptirler. Günümüzde bu hastalıkların bazılarının tedavisinde organ veya doku nakilleri yapılmaktadır. Ancak, organ veya doku nakli gerektiren hastaların çokluğu, uygun organ ve dokunun her zaman bulunmaması gibi sorunlarla sürekli karşılaşılmaktadır. Son gelişmeler doğrultusunda kök hücreler artık bu alanda kullanılmaktadırlar. (ref: wikipedia) - Kordon kanından kök hücreler nasıl elde edilmektedir? Doğum esnasında, bebek dünyaya geldikten ve kordonu kesildikten sonra, kordonda kalan kan, iğne yardımıyla kordon kanı torbasına toplanmaktadır. Toplanmadığı taktirde, tıbbi atık olarak çöpe atılan kordon kanı, toplanarak bebeğinizin gelecekteki kullanımı için saklanmaya alınmaktadır. - Doğumda gerekli olan şeyler nelerdir? Kordon kanının toplanabilmesi için ihtiyacınız olan tek şey Kordon Kanı Toplama Kiti dir. Hastaneye geldiğinizde, size önceden tarafımızdan verilmiş olan bu kiti yanınızda getirip, doğuma girerken doktorunuz veya hemşirenize vermeniz gerekmektedir. Doğum gerçekleşip, kordon kanı toplandıktan sonra, ameliyathanenin önünden uzman kadromuzdan biri, kordon kanı kitini teslim alıp, aynı gün içersinde yurtdışındaki laboratuarımıza gönderecektir.

2 - Kordon kanına laboratuarda ne yapılıyor? Kordon kanı, doğumhanenin önünden alındıktan sonra, aynı gün içinde Avusturya nın Graz şehrinde bulunan laboratuarımıza gönderilmektedir. Laboratuara ulaştıktan sonra, kordon kanı nakliye kiti açılır ve steril ortamda bulunan kordon kanı torbası paketinden çıkartılır. Lifecord Kordon Kanı Bankası 7 gün 24 saat hizmet verdiğinden, kan laboratuara vardığı anda hücre kaybını önlemek amacıyla beklemeden hemen işleme alınmaktadır. İlk olarak kanın hücresel öğeleri dereceli bir sistem kullanılarak (Modifiye iki kademeli Ficoilyoğunluk kademeli ayrıştırma) izole edilir, sonra uluslararası direktiflere uygun olarak bilgisayarlı bir dondurucu cihazı ile uzman bir şekilde derin dondurulur. Bu dondurma sistemi çoğunlukla kordon kanı bankaları tarafından yüksek maliyetinden dolayı kullanılmamaktadır. Ancak Lifecord da tüm cihaz ve ekipmanlar en son teknoloji ve en yüksek standarda göre seçilmiştir. Kök hücreler üzerinde kesinlikle herhangi bir araştırma yapılmamaktadır, gerekli dondurma hazırlık işlemleri tamamlandıktan sonra, kök hücreler hemen derin dondurucuda kademeli olarak cryo-dondurulmaktadırlar. Yapılan istatistiki araştımalar sonucunda, Ficoil sitemi kullanarak izole edilen hücrelerin daha büyük bir etkinlikle çoğaltılabilindikleri ve ayrıştırılabilindikleri ispatlanmıştır. Organ nakli gibi yüksek miktarda kök hücre gerekiren işlemlerde bu büyük önem taşımaktadır. - Kök hücreler nerede ve nasıl saklanıyor? Dondurulma işlemlerinden sonra, kök hücreler, kalite kontrol sonuçları gelene kadar, karantina tankına yerleştirilirler. Gerekli kalite kontrol işlemleri tamamlandıktan ve kalite raporu onaylandıktan sonra, kök hücreler artık bundan böyle saklanacakları saklama tankına aktarılırlar ve en sıkı güvenlik tedbirleri altında ihtiyaç duyulacağı güne kadar Lifecord tesisinde saklanmaya alınırlar. Avusturya da kök hücre saklama işlemleri Avusturya İlaç Yasası nın ve Sağlık ve Kadın Bakanlığı nın en sıkı yönetmeliklerine tabidir. Kök hücre deposu nihai şekilde saklanmaya alındıktan sonra, Lifecord tarafından aileye, üzerinde kimlik numarası yazılı olan bir sertifika gönderilecektir. Bu kimlik numarası ile aile ne zaman isterse çocuğunun kök hücrelerini istetebilmektedir. - Kordon kanı saklama sertifikası ne zaman gönderiliyor? Kök hücreler dondurulduktan sonra, bilgilendirici laboratuar kaydı aileye faks ile gönderilmektedir. Bu andan itibaren 6 hafta sonra bebeğin sertifikası ve kimlik numarası hazırlanıp aileye gönderilecektir. Sertifika ailenin eline geçene kadar, laboratuar kaydı beçerli belge olarak kabul edikmektedir..

3 - Sertifika kaybolduğu taktirde ne oluyor? Doğumdan 6 hafta sonra aileye gönderilen sertifika herhangi bir sebepten dolayı kaybolduğu taktirde, üzerinde yazılı olan kimlik numarası ile de kök hücreleri tekrar istenebilmektedir. Bundan dolayı, sertifikanın üzerinde yazan kimlik numarasının ayrı bir yere kaydedilmesi önerilmektedir. Ancak hem sertifika, hem de kimlik numarasının kaybedilmesi durumunda, Lifecord Kordon Kanı Bankası, çocuğunuzun isim ve soyadından da kök hücrelerin saklandığı yeri bulabilmektedir. Ayrıca, sertifika kopyaları Lifecord Türkiye ofisinde de back-up olarak saklanmaktadır. - Kök hücrelere ihtiyaç duyulduğunda ne oluyor? Herhangi bir zaman kök hücrelere ihtiyaç duyulduğunda, ilk olarak yapılması gereken hangi hastalık için ve kimin için gerektiğini bir doktor raporu ile Lifecord a bildirmektir. Bu rapor hastalığın teşhisini koyan, tedavi eden veya edecek olan doktor tarafından hazırlanmış ve İngilizce ye tercüme edilmiş olmalıdır. Bu rapor acilen, yurtdışında değişik ülkelerde bulunan, Lifecord un bilimsel danışma kurulundaki doktor ve profesörlere gönderilmektedir. Türkiye den hazırlanıp gönderilmiş olan doktor raporu bilimsel kurula sunulduktan sonra, konsültasyon sonucu, kaç adet kök hücreye ihtiyaç duyulduğuna ve tedavinin ne şekilde yapılması gerektiğine karar verilmektedir. Bunun üzerine aile de haberdar edilir. Aileden, tedavinin nerde, hangi hastanede ve hangi doktor tarafından yapılacağı öğrenilir. Bu bilgi doğrultusunda gerekli öngörülen kök hücre miktarı hazırlanır ve Avurturya daki laboratuardan bir kişi tarafından, elde sıvı nitrojen tankında, tedavinin gerçekleşeceği ülkeye ve hastaneye getirilir. Tüm bu işlemler 48 saat içinde gerçekleşmektedir ve kök hücrelerin sıvı nitrojen içinde elden teslim edilmesi için herhangi bir ekstra ücret talep edilmez. - Kök hücrelerin başkası tarafından kullanılması mümkün müdür? Kök hücreler, Lifecord Kordon Kanı Bankası na ulaştıklarında, üzerlerinde herhangi bir genetik test veya hücre tipini belirleyici test yapılmamaktadır. Hücreler ayrıştırıldıktan sonra, hemen cryo-dondurulmaya geçilmektedir. Hücre tipini belirleyici testler yapılmadan, bu kök hücrelerin kiminle uyumlu olup olmadığı belirlenememektedir. Bundan dolayı kök hücrelerin başkası tarafından kullanılmaları mümkün değildir. Kök hücreler, sahibinin adına ayrılan bir bölümde, aile tarafından ihtiyaç duyulacağı zamana kadar ömür boyu saklanmaktadır.

4 - Para İade Garantisi var mı? Doğan bebeğin kordon kanı kök hücrelerinin saklanmasına rağmen, doğumdan 6 hafta sonrasına kadar, aile bu hücreleri saklama kararından vazgeçebilmektedir. Bu durumda, aile ödenmiş olan ücretin iadesini talep etme hakkına sahiptir. Lifecord Türkiye ye bu istek bildirildiğinden en geç 30 iş günü sonra, ödenmiş olan ücret aileye iade edilmektedir. İade edilen paradan sadece 400 luk kordon kanı kiti ve nakliye masrafları kesilmektedir. - Kök hücrelerin saklanmasından vaz geçildiğinde ve para iadesi talep edildiğinde, saklanmış olan kök hücrelere ne oluyor? Bu durumda kök hücrelere ne olacağına aile karar veriyor. Arzu edilirse noter huzurunda kök hücreler imha ediliyor, anonim bir şekilde araştımaya bağışlanıyor veya aileye geri gönderiliyor. - Kordon kanı kök hücrelerini saklamak için ne yapılması gerekiyor? Yeni doğacak bir bebeğinin kordon kanı kök hücrelerinin saklanabilmesi için, aileye, hamileliğin tercihen haftaları arasında, Kordon Kanı Toplama Kiti verilmesi gerekmektedir. Bu kit, annenin hastane çantasına konulması ve doğuma giderken yanına götürülmelidir. Kitin evde veya başka bir yerde unutulması durumunda, Lifecord un Acil 24 hattı ( ) aranarak yeni bir kitin hastaneye yetiştirilmesi mümkün olmaktadır. - Ödeme ne zaman yapılıyor? Kordon kanı toplama kit i aileye teslim edildiğinde ve sözleşme imzalandığında, aile tüm bedeli peşin ödeyerek daha indirimli bir ücret ödemeyi tercih edebilir, veya ilk taksit olarak 400 ödeyerek, geri kalanını doğumdan 48 saat kadar sonra, kök hücreleri dondurulduktan sonra 2. taksit ile ödemeyi seçebilir. Tüm ödeme ve fiyat opsiyonları detaylı olarak fiyat listesinde bulunmaktadır. - İkiz ve 2. çocuğa indirim var mı? Eğer bir ailenin herhangi bir çocuğunun kök hücreleri Lifecord tarafından saklanmış ise, diğer doğacak çocuklarına 100 indirim uygulanmaktadır. İkiz doğumlarda ise 200 indirim uygulanmaktadır.

5 - Türkiye deki müşteriler sözleşmeyi kiminle imzalıyor? Lifecord da kordon kanı kök hücrelerini saklatmak isteyen Türk aileleri, Lifecord Türkiye ofisi aracılığı ile bunu gerçekleştirebilmektedirler. Sözleşme Türkiye de bulunan aile ile Avusturya daki Lifecord Kordon Kanı Bankası arasında imzalanmaktadır. - Lifecord un, ailesinde kalıtımsal hastalığı olan yeni doğacak bebeklere indirimi var mı? Eğer ailede, birinci derecede akrabaların, 2 neslinde de aynı türden bir hastalık var ise, Lifecord Kordon Kanı Bankası, bu aileye yeni doğacak bebeğin kök hücre saklamasının %30 unu karşılamaktadır. Bu durumda yeni doğacak bebeğin, kök hücrelerine ihtiyacı daha yüksek bir oranda görüldüğü için, Lifecord bu ailelere bu şekilde bir yardım uygulamaktadır. - Kök hücreler kaç yıl saklanabilinir? Belirli hücrelerin dondurularak saklanması konusunda yaklaşık 50 seneden beri deneyim elde edilmiştir. Bu şekilde saklanan hücrelere ilişkin bilinen bir dezavantaj mevcut değildir. Çok sayıda araştırmacı gruplar, kordon kanından elde edilen kök hücrelerinin de uzun sürelerle saklanmasının hücre materyalinin kalitesi üzerinde hiçbir etki yapmadığını göstermişlerdir. Uluslararası tıp literatür raporlarına göre, kordon kanı kök hücrelerinin ömür süresi için belirleyici faktör saklama süresi değil, dondurma ve çözme tekniğidir. Lifecord laboratuarında kullanılan teknoloji ile, kök hücreler ömür boyu saklanabilmektedir. - Yeni doğan bir bebeğin kök hücreleri kardeşine veya anne babasına uyumlu mudur? Bir insanın kök hücreleri sadece kendisiyle %100 uyumlu olmaktadır. Kök hücreler, tekrar çıktıkları vücuda herhangi bir sebeple geri yerleştirildikleri taktirde, vücut bu hücreleri kendi dokusu olarak algılamakta ve reddetmemektedir. Bundan dolayı tedavi gerçekleşebilmekte, ve hasta hiçbir acı hissetmemektedir. Bi insanın kök hücreleri kendisiyle %100 uyumlu iken, kardeşine uyumlu olma yüzdesi %50 dir. Aynı hücreler anne babaya %25 oranında uyumlu olabilmektedir. - Kordon kanında, bir kemik iliği transplantasyonu için gerekli kök hücre sayısı var mıdır? Göbek kordonundan elde edilen kan miktarı ve kök hücre adeti çok değişkendir. Nasıl her insanın kan sayısı ve değerleri farklı ise, her bebeğin de kendi anatomik özelliklerine göre, kendi kordonundan çıkan kök hücre volümü ve sayısı farklıdır. Aileye doğumdan 6 hafta sonra gönderilen sertifikada, bebeklerinin kordon kanı volümü ve kök hücre sayısı bildirilmektedir. Kullanıma hazır durumdaki kök hücre, miktarına bağlı olarak hem çocuklara hem de yetişkinlere nakledilebilir. Bunun dışında, klinik çalışmalar göbek kordonu kanından alınan kök hücrelerin çoğaltılabileceğini ve düşük kök hücresi çıkış miktarına sahip yetişkinlere dahi başarıyla aktarılabileceğini göstermiştir.

6 - Kordon kanından elde edilen kök hücre, Lifecord laboratuarlarında çoğaltılabiliniyor mu? Kordon kanından elde edilen kök hücreler, bugünün teknolojisiyle, Lifecord laboratuarında 30 katına kadar çoğaltılabilinmektedir. Klinik çalışmalarda hastalara, yaklaşık 30 kez çoğaltılmış kök hücreleri başarıyla transplante edilmiştir. Kordon kanından elde edilen kök hücrelerinin dikkat çeken bir başka özelliği de, çoğaltılabilme özelliğinin yanında, kemik iliğindeki adült kök hücrelerinin çoğalma ve olgunlaşmasını başlatabilmesidir. Bu özellik günümüzde bir tümör terapisi sonrasında kemik iliğinde kalan hücrelerin yeniden canlandırılması için kullanılabilmekte, ve yaşlılık, ilaç veya kemoterapi nedeniyle hasar görmüş kemik iliği için değerli bir tamamlayıcı olarak işlev görmektedir. - Yüksek derecede kalıtımsal kanser riskinin mevcut olmadığı aileler için de kordon kanının saklanmasının gereği var mıdır? Tüm habis tümörlerin en fazla %5 i yüksek derecede kalıtıma bağlıdır, geri kalan %95 ise ani olarak değişik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Devamlı değişen, hızla kirlenen ve doğallıktan uzaklaşan dünyamızda, bu değişim sonucu birçok yan etki ortaya çıkmaktadır. Bilgisayarlar, cep telefonları, hızlı yaşam, çevre kirliği ve katkı maddeleri gibi bazı etkenler sonucunda, bundan yıl sonra, bugünki hastalık oranları çok daha yüksekte olacaklardır. Son senelerdeki kanser tarzı hastalıkların yüzdelerine bakıldığına, şu anda bile her sene hasta sayısında bir artış görülmektedir. Modern hayatın getirdiği tüm kolaylıkların yanı sıra, negatif etki olarak bu tip gelişmeler gösterilmektedir. Her sene artan kanser gibi hastalıklar oranına bakıldığında, ailede bu tip bir hastalığın kalıtımı olmasa bile, 96 farklı hastalığı tedavi edebilen kordon kanı kök hücrelerini saklamak, doğru bir karar gibi görünmektedir. - Kordon kanı neden bir ilaçtır? Bu ne demek? Kordon kanı kök hücreleri Avrupa da, belli spesifikasyonlara ve kriterlere uygun saklandıklarıı taktirde, ILAÇ statüsünde olmaktadırlar. Tıpkı bir ilacın insanda iyileştirici ve bazen hayat kurtarıcı etkisi ispatlandığı gibi ve kabul edildiği gibi, kök hücrelerin de iyileştirici ve bazen hayat kurtarıcı etkisi tıbben Avrupa da ispatlanmıştır ve Avrupa Topluluğu Sağlık Birimi ve Avusturya Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilmiştir. Bundan dolayı, bu kriterlere uygun saklandığı taktirde, kordon kanı kök hücreleri, ILAÇ statüsünde olmaktadırlar. Lifecord da saklanan kök hücreler bu kaliteye ve kriterlere uygun olduklarından, ILAÇ statüsüne alınmaktadırlar ve böylelikle iyileştirici ve bazen hayat kurtarıcı etkileri garanti edilmektedir.

7 - Lifecord Kordon Kanı Bankası nı diğer bankalardan ayıran başlıca özellikler nelerdir? Lifecord u diğer bankalardan ayıran özelliklerin en başında ömür boyu saklama garantisi gelmektedir. Diğer birçok bankayla aynı fiyat kategorisinde olmasına rağmen, Lifecord, teknik özelliklerinden dolayı ömür boyu saklama garantisi vermektedir. Bazı diğer bankalarda fiyat aynı olmasına rağmen, saklama süresi 12 sene kadar düşük olmaktadır. Bir diğer özellik ise Lifecord da kök hücrelerin çoğaltılabilinmesidir. Amerika da legal olarak yasak olan bu işlem, Avrupa da bugüne kadar sadece Lifecord tarafından mümkün kılınmaktadır. İlerleyen teknolojilerle, bu çoğaltma oranının 30 dan daha da yükseltilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Lifecord Kordon Kanı Bankası Avusturya da bulunduğundan, Türkiye ye çok yakın bir konumdadır ve bundan dolayı nakliye süresi kanın Türkiye içinde saklanması kadar kısadır. En önemli özelliklerden birisi, ihtiyaç durumunda kök hücrelerin ücretsiz olarak, dünyada aile tarafından belirlenen herhangi bir hastaneye özel bir şahıs ile ulaştırılmalarıdır. Gümrüğe takılma veya zamanında elinize geçme sıkıntısı yaşamadan, banka tarafından görevlendirilen bir kişinin elinde, sıvı nitrojen tankı içine, kök hücre aile istediği zaman ellerine ulaştırılmaktadır.

HANGİ HASTALIKLAR İÇİN KÖK HÜCRE TEDAVİSİ GEREKİR?

HANGİ HASTALIKLAR İÇİN KÖK HÜCRE TEDAVİSİ GEREKİR? KÖK HÜCRE NEDİR? Yaşam boyu kendi kendini yenileme özelliğine sahip ve tamamen olgun hücrelere dönüşebilme kapasitesi olan hücrelerdir. İhtiyaç olduğu zaman kendilerinden sonraki hücrelere farklılaşarak,

Detaylı

ALLOJENİK KORDON KANI BANKACILIĞINDA UMUTLAR

ALLOJENİK KORDON KANI BANKACILIĞINDA UMUTLAR ALLOJENİK KORDON KANI BANKACILIĞINDA UMUTLAR Prof. Dr. İhsan Karadoğan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Kök Hücre Nedir? Kendileri için uygun olan bir çevre içinde

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. Tıbbi Biyoloji Sunum Raporu

Başkent Üniversitesi. Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. Tıbbi Biyoloji Sunum Raporu Başkent Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Tıbbi Biyoloji Sunum Raporu Ad-soyad: Y.Alparslan AYDIN Öğrenci no: 20493224 Konu: Kök Hücre İçindekiler : 1-Kök Hücre Nedir? 2-Kaç Çeşit Kök Hücre

Detaylı

Kordon kanı bağışı hayat kurtaran, acısız, yardımsever ve ücretsiz bir işlemdir.

Kordon kanı bağışı hayat kurtaran, acısız, yardımsever ve ücretsiz bir işlemdir. Kordon kanı bağışı hayat kurtaran, acısız, yardımsever ve ücretsiz bir işlemdir. Kordon kanı, bir hayat bağı. GRANDE CAUSE NATIONALE 2009 Bilimsel araştırma amaçlı bağış Bağışınız Fransa Kordon Kanı Ağının

Detaylı

HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ

HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ (KÖK HÜCRE) NAKLİ MERKEZİ Sağlıkta referans merkezi olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Bayındır

Detaylı

ADANA BAŞKENT KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ. Kalite Yönetim Süpervizör Yrd. Esra Bulut

ADANA BAŞKENT KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ. Kalite Yönetim Süpervizör Yrd. Esra Bulut ADANA BAŞKENT KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ Kalite Yönetim Süpervizör Yrd. Esra Bulut Avrupa Orta Doğu Facilities accredited: 153 Reaccrediations in progress: 46 Countries: 21 Kalite Yönetim Supervizörü

Detaylı

KÖK HÜCRE BANKACILIĞINDA YASAL DURUM PROF.DR.ERCÜMENT OVALI KTÜ-ATİ TEKNOLOJİ PROJE KOORDİNATÖRÜ

KÖK HÜCRE BANKACILIĞINDA YASAL DURUM PROF.DR.ERCÜMENT OVALI KTÜ-ATİ TEKNOLOJİ PROJE KOORDİNATÖRÜ KÖK HÜCRE BANKACILIĞINDA YASAL DURUM PROF.DR.ERCÜMENT OVALI KTÜ-ATİ TEKNOLOJİ PROJE KOORDİNATÖRÜ Tanımlar İleri Tıbbi Ürün: Bu ürünler İlaç kavramından ayrılarak ayrı bir tanımlamaya alınmıştır. Biyolojik

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:...

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... Sayfa Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... 2 4.1. KAN VE KAN ÜRÜNLERİNİN İSTENMESİ:... 2 4.2. GELEN KAN İSTEMLERİNİN KARŞILANMASI:... 2 4.3. KAN ÜRÜNLERİNİN

Detaylı

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Skåne deki Temel Bakımda bulunan Ebe muayenehaneleri (Barnmorskemottagningarna) NEREYE BAŞ- VURABILIRIM? IKIZLERIM OLUR MU? BENİM İÇİN UYGUN MU? NORMAL MI? KAÇA

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU

Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU Yrd.Doç.Dr. Zülfü ARIKANOĞLU ORGAN NAKLİ NEDİR? Vücutta görevini yerine getiremeyen bir organın yerine, canlı vericiden veya ölüden alınan yeni ve sağlam bir organın cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemidir.

Detaylı

AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR

AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR Akciğer kanseri olmak her şeyin sonu değildir. Bu hastalığı yenmek için mutlaka azimli, inançlı ve sabırlı olmanız

Detaylı

DONÖR LENFOSİT İNFÜZYONU(DLI) Hülya Baraklıoğlu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Terapötik Aferez Merkezi

DONÖR LENFOSİT İNFÜZYONU(DLI) Hülya Baraklıoğlu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Terapötik Aferez Merkezi DONÖR LENFOSİT İNFÜZYONU(DLI) Hülya Baraklıoğlu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Terapötik Aferez Merkezi KÖK HÜCRE NAKLİ Kök hücre nedir? Çoğalma,kendini yenileyebilme, farklılaşmış dokulara özgü hücreleri

Detaylı

KOSGEB A Blok No:

KOSGEB A Blok No: Revizyon No: 01 Revizyon Tarihi: 05/09/2017 Sayfa No: 1/5 1) TARAFLAR ONKİM KÖK HÜCRE TEKNOLOJİLERİ A.Ş. Adres : İTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi KOSGEB A Blok No: 14-15-16 Maslak-İstanbul Telefon : (0212)

Detaylı

Kök Hücre Biyolojisi. Prof. Dr. Gönül KANIGÜR Prof. Dr. Melek ÖZTÜRK

Kök Hücre Biyolojisi. Prof. Dr. Gönül KANIGÜR Prof. Dr. Melek ÖZTÜRK Kök Hücre Biyolojisi Prof. Dr. Gönül KANIGÜR Prof. Dr. Melek ÖZTÜRK Kök hücre nedir? Kök hücreler organizmanın tüm dokularını ve organlarını oluşturan ana hücrelerdir. Henüz farklılaşmamış olan bu hücreler

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı 20/08/2014 DUYURU T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası arasındaki protokole göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler (geçici

Detaylı

DOĞRU ADIM TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Sigortalının Doğa Sigorta

DOĞRU ADIM TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Sigortalının Doğa Sigorta DOĞRU ADIM TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Sigortalının Doğa Sigorta tarafından belirlenmiş anlaşmalı kurum listesinde yer alan

Detaylı

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ HAFTASI ARTVİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ HAFTASI ARTVİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ HAFTASI ARTVİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ORGAN NAKLİ NEDİR? Hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organ yada organlar yerine, sağlam organ yada organların

Detaylı

Doküman Tarihçesi. Bildirimi Zorunlu Enfeksiyon Etkenleri Muayene

Doküman Tarihçesi. Bildirimi Zorunlu Enfeksiyon Etkenleri Muayene Sağlık-NET Projesi İş Kuralları Kılavuzu T.C. Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Tarih : 23.06.2008 Sürüm : 2.0 Doküman Tarihçesi Sürüm Tarih Değişiklik MSVS 1.0 02.01.2008 İlk Yayın Genel

Detaylı

YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ

YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ Sözleşme Tarihi: Yazar Adı / Soyadı: Yazarın Kitap Kapağında Kullanacağı İsim: Eserin Adı: 1. TARAFLAR 1.1. İşbu sözleşme, Eserin üreticisi olan Yazar ile Hacı Mütahir Mahallesi,

Detaylı

FARKSIZ FARK YARATIR

FARKSIZ FARK YARATIR FARKSIZ FARK YARATIR İSTANBUL ANADOLU YAKASI SANAYİ SİTELERİ İstanbul 25.01.2016 Güneşim Tamam Sağlık Sigortası Medikal Destek Sağlık Sigortası Tamamlayıcı / Destekleyici Sağlık Sigortaları Sosyal güvenlik

Detaylı

Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi

Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi +90 216 BR.HLİ.103 World Hospital Standarts Approved by JCI Acreditation Certificate K-Q TSE-ISO-EN 9000 Saray Mah. Siteyolu Cad. No:7 34768

Detaylı

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI-NAKLİ

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI-NAKLİ ORGAN VE DOKU BAĞIŞI-NAKLİ. BEYİN ÖLÜMÜ NEDİR? Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmasıdır. Beyin ölümü gerçekleşen kişide solunum ve dolaşım ancak yoğun bakım koşullarında

Detaylı

OPODER TİTUBB SİSTEMİNE ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ. Aralık 2015 (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI)

OPODER TİTUBB SİSTEMİNE ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ. Aralık 2015 (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015 Kayıt Sistemine ön hazırlık DOSYA İÇERİĞİ Ismarlama ortopedik protez ortez

Detaylı

KEMOTERAPİ NASIL İŞLEV GÖRÜR?

KEMOTERAPİ NASIL İŞLEV GÖRÜR? KEMOTERAPİ NEDİR? Kanser hücrelerini tahrip eden kanser ilaçları kullanılarak yapılan tedaviye kemoterapi denir. Bu tedavilerde kullanılan ilaçlara antikanser ilaçlar da denir. Kanserin türüne göre kemoterapinin

Detaylı

YENİDOĞAN BEBEĞİN KORDON KANI SAKLANMALI MI?

YENİDOĞAN BEBEĞİN KORDON KANI SAKLANMALI MI? 1945 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI YENİDOĞAN BEBEĞİN KORDON KANI SAKLANMALI MI? Dr. Mehmet ERTEM Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı Tempo

Detaylı

Yeniden Başlamak İçin

Yeniden Başlamak İçin Yeniden Başlamak İçin Periferik Kandan Kök Hücre Toplama İşlemi Bu kitapçık, Periferik kandan kök hücre toplama işleminden geçmek üzere olan siz hastalarımıza özel olarak hazırlanmıştır. Bu kitapçığın

Detaylı

SOĞUK DEPOLAMANIN ANNE SÜTÜNDEKİ E VE C VİTAMİNLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

SOĞUK DEPOLAMANIN ANNE SÜTÜNDEKİ E VE C VİTAMİNLERİ ÜZERİNE ETKİSİ SOĞUK DEPOLAMANIN ANNE SÜTÜNDEKİ E VE C VİTAMİNLERİ Arş. Gör. Feray ÇAĞIRAN YILMAZ Prof. Dr. Ayşe Özfer ÖZÇELİK Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ANNE SÜTÜ Anne

Detaylı

Kemik İliği Nakli Merkezleri Ve Kemik İliği Nakli Doku Bilgi İşlem Merkezleri Yönergesi

Kemik İliği Nakli Merkezleri Ve Kemik İliği Nakli Doku Bilgi İşlem Merkezleri Yönergesi Kemik İliği Nakli Merkezleri Ve Kemik İliği Nakli Doku Bilgi İşlem Merkezleri Yönergesi [if!supportemptyparas] [endif] (26.02.2001 tarih ve 1832 sayılı Bakan oluru ile yürürlüğe girmiştir. ) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar Diyet denilince aklımıza aç kalmak gelir. Bu nedenle biz buna ''sağlıklı beslenme programı'' diyoruz. Aç kalmadan ve bütün besin öğelerinden dengeli biçimde alarak zayıflamayı ve bu kiloda kalmayı amaçlıyoruz.

Detaylı

Daha hafif + daha akıllı

Daha hafif + daha akıllı YENİ ATIK Daha hafif + daha akıllı Bu sayede işiniz daha kolay. Atık çöp konteyneri geliyor şimdi artık tekerlekli. Akıllı. Adil. Tasarruflu. Atık çöp konteyneri ve biyo-konteyner artık her ikisi de çipli.

Detaylı

Poliçe tüm Türkiye de geçerlidir. SGK ile anlaşması olan 63 ilde 345 kurum da poliçemiz kullanılabilmektedir.

Poliçe tüm Türkiye de geçerlidir. SGK ile anlaşması olan 63 ilde 345 kurum da poliçemiz kullanılabilmektedir. SAHRAYICEDİD MAH.MÜMİDERESİ SOK. RÜSTEMOĞLU APT.NO:42 D:12 KADIKÖY/İSTANBUL Tel: (216) 386 19 05 /359 70 70 Fax: (216) 386 19 06 info@oykum.com http:// www.oykum.com Sayın Üyelerimiz Allianz Sigorta yetkili

Detaylı

Türk Endokrin Cerrahi Çalışma Grubu Doku Bankası ve Örnek Saklama Protokolleri Çalışması

Türk Endokrin Cerrahi Çalışma Grubu Doku Bankası ve Örnek Saklama Protokolleri Çalışması Türk Endokrin Cerrahi Çalışma Grubu Doku Bankası ve Örnek Saklama Protokolleri Çalışması Doku ve genetik materyal bankaları işlenmiş veya dondurulmuş dokuların uzun süreli depolandığı ve kayıt sistemlerinin

Detaylı

YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ

YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ Sözleşme Tarihi: Yazar Adı / Soyadı: Yazarın Kitap Kapağında Kullanacağı İsim: Eserin Adı: 1. TARAFLAR 1.1. İşbu sözleşme, Eserin üreticisi olan Yazar ile Hacı Mütahir Mahallesi,

Detaylı

Albüm içine konulacak fotoğraflara ekstra cilt rötuş işlemi uygulanır. Fiyatlara kdv dahil değildir.

Albüm içine konulacak fotoğraflara ekstra cilt rötuş işlemi uygulanır. Fiyatlara kdv dahil değildir. Paket Detayları Karşılıklı olarak ileride herhangi bir problem yaşamamak adına, bu dökümanın tamamını okumanızı öneririm. Benden aldığınız/alacağınız hizmet detayları ile ilgili tüm sorularınızı mesai

Detaylı

ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası

ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası AKDENİZ ŞİFA OLİMPOS MEDİCAL PARK ANTALYA DOĞUM DAHİL ANTALYA ANADOLU HASTANELERİ GRUBU (DOĞUM DAHİL.) ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası Tamamlayıcı sağlık sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

ENERJİM ZAMSIZ- Axa Konut Asistans Hizmeti

ENERJİM ZAMSIZ- Axa Konut Asistans Hizmeti Kimler, Nasıl Yararlanabilir? Sunulan hizmetlerden sadece CK AKDENİZ Elektrik aboneleri, «Enerjim Zamsız» tarifesi kapsamında yararlanabilir. Söz konusu Konut Asistans Hizmeti nden Enerjim Zamsız tarifesi

Detaylı

İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI

İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI RAPOR BÜLTENİ İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI Tarih: 10/09/2015 Sayı : 8 Dünya Lenfoma Farkındalık Günü 15 Eylül 2015 Hazırlayan Neşet SAKARYA Birkaç dakikanızı ayırarak ülkemizde 2011

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi TIBBİ DOKÜMANTASYON Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme 1 Dosyalama, örgütsel faaliyetlerin yürütülmesi sırasında giden belgelerin ikinci suretlerini veya kopyalarını, gelen belgelerin ise asıllarını, bir düzen

Detaylı

AZOT-PROTEİN TAYİN CİHAZI (KJELDAHL) ANALİZ İSTEK. Faks: e-posta:

AZOT-PROTEİN TAYİN CİHAZI (KJELDAHL) ANALİZ İSTEK. Faks: e-posta: ANALİZİ TALEP EDENİN Ad, Soyad: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında yapılması istenen test

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer, Yrd. Doç. Dr. Murat Uncu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

DR. MESUT GÜL. Beyin Ölümü Ve Organ Bağışı

DR. MESUT GÜL. Beyin Ölümü Ve Organ Bağışı DR. MESUT GÜL Beyin Ölümü Ve Organ Bağışı ÖLÜM... Somatik ölüm: Kalıcı olarak kalp atışının ve solunumun durmasıdır. Beyin ölümü: Beyin sapı da dahil olmak üzere beyin işlevlerinin tam ve geri dönüşümsüz

Detaylı

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta:

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta: ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında yapılması istenen test

Detaylı

18.Esri Kullanıcıları Toplantısı 7-8 Ekim 2013 ODTÜ-ANKARA

18.Esri Kullanıcıları Toplantısı 7-8 Ekim 2013 ODTÜ-ANKARA ALZHEIMER ÇOCUKLARı (2012-2075 YıLLARı ARASı ALZHEIMER HASTA SAYıSı DEĞIŞIMI VE DAĞıLıŞı) Feride CESUR Yenimahalle Halide Edip Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Coğrafya Öğretmeni İÇERİK Çalışmanın Amacı Alzhemer

Detaylı

KALP, AKCİĞER, KALP-AKCİĞER VE HOMOGREFT NAKLİ MERKEZLERİ YÖNERGESİ. ( Makamın tarih ve 1832 sayılı olurları ile yürürlüğe girmiştir.

KALP, AKCİĞER, KALP-AKCİĞER VE HOMOGREFT NAKLİ MERKEZLERİ YÖNERGESİ. ( Makamın tarih ve 1832 sayılı olurları ile yürürlüğe girmiştir. KALP, AKCİĞER, KALP-AKCİĞER VE HOMOGREFT NAKLİ MERKEZLERİ YÖNERGESİ Tedavi Hizmetleri G.M. Tarih:26.02.2001 Sayı:1832 Sayfa: 1/2 ( Makamın 26.02.2001 tarih ve 1832 sayılı olurları ile yürürlüğe girmiştir.

Detaylı

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ AORT BALON VALVÜLOPLASTİ (AORT KAPAĞINI BALON İLE GENİŞLETME) İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ AORT BALON VALVÜLOPLASTİ (AORT KAPAĞINI BALON İLE GENİŞLETME) İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ AORT BALON VALVÜLOPLASTİ (AORT KAPAĞINI BALON İLE GENİŞLETME) İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANIN Adı Soyadı:..... Protokol Numarası:..... Doğum Tarihi:.....

Detaylı

VODAFONE FİBERMAX YENİ ANAHTAR TESLİM TARİFELER

VODAFONE FİBERMAX YENİ ANAHTAR TESLİM TARİFELER VODAFONE FİBERMAX YENİ ANAHTAR TESLİM TARİFELER SIKÇA SORULAN SORULAR Bu döküman Vodafone Fibermax Yeni Anahtar Teslim Tarifeleri açıklamak üzere hazırlanmıştır. Döküman müşteri hizmetleri ve satış kanallarının

Detaylı

Hizmet Sürecini İzlemek İstemiyoruz

Hizmet Sürecini İzlemek İstemiyoruz Doküman No: P02- F06 Yayın Tarihi: 07/03/2012 Geçerlilik Tarihi: 05/05/2020 Revizyon No: 04 Revizyon Tarihi: 05/05/2015 Sayfa No: 1/1 KORDON KANI / GÖBEK KORDONU KAYIT BİLGİLERİ ANNENİN BİLGİLERİ: Adı

Detaylı

GELECEĞĠN KAN BAĞIġÇILARININ KAZANIMI ĠÇĠN TEKNĠK DESTEK PROJESĠ

GELECEĞĠN KAN BAĞIġÇILARININ KAZANIMI ĠÇĠN TEKNĠK DESTEK PROJESĠ GELECEĞĠN KAN BAĞIġÇILARININ KAZANIMI ĠÇĠN TEKNĠK DESTEK PROJESĠ Kan Bağışı LİSELER İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Kahraman olmak için ne yapmak lazım? Sadece 15 dakikanızı ayırarak hiç tanımadığınız 3 insanın

Detaylı

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARININ BAKANLIĞIMIZ İLGİLİ BİRİMLERİ

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARININ BAKANLIĞIMIZ İLGİLİ BİRİMLERİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARININ BAKANLIĞIMIZ İLGİLİ BİRİMLERİ AÇIKLAMA: 1. Tablo 1 deki eğitimler 21 Ağustos 210 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği ve

Detaylı

Rahim ağzı kanseri hücreleri doku kültürü mikroskopik görüntüsü.

Rahim ağzı kanseri hücreleri doku kültürü mikroskopik görüntüsü. Doç.Dr.Engin DEVECİ HÜCRE KÜLTÜRÜ Hücre Kültürü Araştırma Laboratuvarı, çeşitli hücrelerin invitro kültürlerini yaparak araştırmacılara kanser, kök hücre, hücre mekaniği çalışmaları gibi konularda hücre

Detaylı

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta:

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta: AKTİF RADON GAZI ÖLÇÜM SİSTEMİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. %0.9 NaCI, hacim tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. %0.9 NaCI, hacim tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır. KULLANMA TALİMATI MON.NaF ( 18 F) 250 MBq /ml i.v. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. Çözeltinin 1ml si kalibrasyon tarih ve saatinde 250 MBq (20,3 mci) /ml Sodyum florür ( 18 F)

Detaylı

Biyomühendiliğin temel alanları

Biyomühendiliğin temel alanları Biyomühendiliğin temel alanları Genetik mühendisliği: Sentetik biyoloji, gen transferi Hücre ve doku mühendisliği: Doku kültürü, hücre biyolojisi, metabolik mühendislik Biyoproses mühendisliği: Biyoproses

Detaylı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı

Data Media Bilgi İşlem Merkezi. Müşteri Bilgileri. Müşteri İsmi Şirket Adres DESTEK ALAN. Telefon Kullanıcı Sayısı PROGRAM ÖDEME DESTEK ALAN Sayın Data Media Yazılımları Kullanıcısı, Uzun bir süredir sizlere vermekte olduğumuz hizmetlerin devamını sağlayabilmek, Telefon destek servisimizden (mesai saatleri içinde)

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

KAN TRANSFÜZYONU PROSEDÜRÜ

KAN TRANSFÜZYONU PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.07.2014 Madde 5.5 e kan isteklerinde hekimin order verirken 01 istemle ilgili detayları Hekim İstem ve İlaç Kontrol Formu na da kayıt etmesi gerektiği

Detaylı

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans Hobi Kulüpleri Vakıf Emeklilik te bireysel emeklilik sözleşmesi bulunanlar ayrıcalıklı Yaşam Kulüpleri dünyasında kapsamlı sağlık hizmetlerinden danışmanlığa, eğitimden spora birçok alanda hayatlarına

Detaylı

Bu kitapçığın Türkçeye uyarlanmasına izin verdikleri için CCLG'ye teşekkür ederiz.

Bu kitapçığın Türkçeye uyarlanmasına izin verdikleri için CCLG'ye teşekkür ederiz. CCLG, Büyük Britanya ve İrlanda'da çocukluk çağı kanseri bakımı ve tedavisinde sorumlu kişilere profesyonel destek sağlayan bir kuruluştur. Çocukların daha iyi tedavi alabilmeleri için alanda çalışan uzmanları

Detaylı

STERINaF [18F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır.

STERINaF [18F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. STERINaF [F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. STERINaF [F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon 1 m l si kalibrasyon tarih ve saatinde 250 MBq/ml sodyum florür

Detaylı

UTERUS TRANSPLANTASYONU Etik ve Yasal Zorluklar. Celalettin GÖÇKEN

UTERUS TRANSPLANTASYONU Etik ve Yasal Zorluklar. Celalettin GÖÇKEN UTERUS TRANSPLANTASYONU Etik ve Yasal Zorluklar Celalettin GÖÇKEN Uterus Transplantasyonu Bağışlayanlar Açısından Risk Alıcılar Açısından Risk Doğacak Çocuklar Mevzuata Dair Zorluklar SONUÇ Uterus Transplantasyonu

Detaylı

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HANGİ SAĞLIK KURUMLARINDA OLAN TEDAVİ ÖDENİR ALLİANZ İLE VE SGK İLE ANLAŞMALI SAĞLIK KURULUŞU ALLİANZ İLE ANLAŞMASIZ SGK İLE ANLAŞMALI SAĞLIK KURULUŞU SAĞLIK KURULUŞU SGK İLE

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı hastaların tıbbi kayıtlarının güvenli koşullarda saklanması, bütünlüğünün korunması ve erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla yöntem tanımlamaktır. 2. Kapsam

Detaylı

Nivîskar SamoCan THURSDAY, 17 FEBRUARY :17 - Nûkirina dawîyê THURSDAY, 17 FEBRUARY :27

Nivîskar SamoCan THURSDAY, 17 FEBRUARY :17 - Nûkirina dawîyê THURSDAY, 17 FEBRUARY :27 There are no translations available. Kök hücre tedavileri, dejeneratif hastalıklar CD34-pozitif hücreler CD34 ile, hematopoietik kök hücrelerin üst yüzeyinde bulunabilecek özel bir molekül yapısına atıfta

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI TIP UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HOMEOPATİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

DOKU ORGAN BAĞIŞI. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı

DOKU ORGAN BAĞIŞI. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı DOKU ORGAN BAĞIŞI Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 Bu sunum Arş. Gör. Dr. Can Keskin ve Arş. Gör. Dr. Güven Gökgöz tarafından Prof.

Detaylı

BİR BAKIŞTA SAĞLIK -AVRUPA 2010 -

BİR BAKIŞTA SAĞLIK -AVRUPA 2010 - BİR BAKIŞTA SAĞLIK -AVRUPA 2010 - (OECD ve Avrupa Birliği işbirliğinde hazırlanan Bir Bakışta Sağlık-Avrupa 2010 adlı yayının özetidir) AĞUSTOS 2011 ANKARA İçindekiler ÖZET 1 BÖLÜM 1- SAĞLIĞIN DURUMU...

Detaylı

Renal Replasman Tedavilerinde Maliyet Karşılaştırma. Hemş.Hatice Gönül TOPRAK Aydın Devlet Hastanesi Periton Diyalizi Ünitesi

Renal Replasman Tedavilerinde Maliyet Karşılaştırma. Hemş.Hatice Gönül TOPRAK Aydın Devlet Hastanesi Periton Diyalizi Ünitesi Renal Replasman Tedavilerinde Maliyet Karşılaştırma Hemş.Hatice Gönül TOPRAK Aydın Devlet Hastanesi Periton Diyalizi Ünitesi RRT (Renal Replasman Tedaviler) NEDİR? Böbrek işlevleri vücut ihtiyaçlarına

Detaylı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı Hizmetlerden Yararlanma Hakkı * Hastanemize başvuran her birey, dil, din, ırk veya mezhep ayrımı yapılmaksızın tüm hizmetlerden yararlanma hakkına sahiptir. * Hastalarımız, hastanemizin sunduğu tanı ve

Detaylı

YÜZEY KARAKTERİZASYON CİHAZI (BET) ANALİZ İSTEK FORMU

YÜZEY KARAKTERİZASYON CİHAZI (BET) ANALİZ İSTEK FORMU İlgili Kurum/Kişi Ad Soyad: ANALİZ BAŞVURU FORMU Başvuru tarihi: MÜŞTERİ BİLGİLERİ NUMUNE/ ANALİZ BİLGİLERİ Tel: E-Posta: @... Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Sonuçların iletileceği Adres: İMZA:

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Ad, Soyad: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi nde yapılması

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

Karar Tarihi: 09/01/2015 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:2

Karar Tarihi: 09/01/2015 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:2 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Hematopoietik Kök Hücre Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2015.002.004 -Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Hematopoietik Kök Hücre Nakli ve Hücresel

Detaylı

YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ

YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ YAZAR - YAYINCI SÖZLEŞMESİ Sözleşme Tarihi: Yazar Adı / Soyadı: Yazarın Kitap Kapağında Kullanacağı İsim: Eserin Adı: 1. TARAFLAR 1.1. İşbu sözleşme, Eserin üreticisi olan Yazar ile Hacı Mütahir Mahallesi,

Detaylı

LABPT KALİTE KONTROL PROGRAMI GENEL BİLGİLER VE 2016 YILI TAKVİMİ

LABPT KALİTE KONTROL PROGRAMI GENEL BİLGİLER VE 2016 YILI TAKVİMİ GENEL BİLGİLER VE 2016 YILI TAKVİMİ Merhaba, LabPT Kalite Kontrol Programı 2016 yılı programı ile karşınızdayız. Laboratuvarlar arası harmonizasyonun arttırılması ve klinik laboratuvarcılık konusunda ülkemizde

Detaylı

Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05

Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05 Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05 Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Heatolojib Hematopoetik Kök Hücre Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2013.010.119-Üniversitesi

Detaylı

KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 GÜVENLİ HASTA TRANSFERİ PROSEDÜRÜ KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 Amaç: Hastane içerisindeki bir birimden başka bir birime veya hastane dışında

Detaylı

TAKASBANK KAYDİ ALTIN TRANSFER SİSTEMİ UYGULAMA ESASLARI

TAKASBANK KAYDİ ALTIN TRANSFER SİSTEMİ UYGULAMA ESASLARI TAKASBANK KAYDİ ALTIN TRANSFER SİSTEMİ UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Bu Uygulama Esaslarının amacı, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Saklama Sözleşmesi ve Kaydi Altın Transfer Sistemi Katılım Ek Sözleşmesi

Detaylı

PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ

PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ PROSTAT BÜYÜMESİ Prostat her erkekte doğumdan itibaren bulunan, idrar torbasının hemen altında yer alan bir organdır. Yaklaşık 20 gr ağırlığındadır ve idrar torbasındaki idrarı

Detaylı

Tanımlar. Tıbbi Atık:

Tanımlar. Tıbbi Atık: Tıbbi Atık: Vücut sıvı ve salgıları (kan ve kan ürünleri dahil), Vücut sıvı ve salgıları ile kontamine olmuş her tür atık, Doku ve organ parçaları (patoloji atıkları dahil), Bakteri ve virus tutucu hava

Detaylı

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ MADDE 1. TARAFLAR 1- SERVİS SAĞLAYICI : HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Sözleşmenin bundan sonraki bölümünde kısaca "Hostbey)"

Detaylı

LİMİTSİZ DSL KAMPANYASI SIKÇA SORULAN SORULAR

LİMİTSİZ DSL KAMPANYASI SIKÇA SORULAN SORULAR LİMİTSİZ DSL KAMPANYASI SIKÇA SORULAN SORULAR LİMİTSİZ FİBER KAMPANYASI (V) Siz de ev internetinizi Vodafone dan alın, evinize göre internetinizi size önerelim. Anahtar teslim Kurulum hizmeti ile gelip

Detaylı

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde İHALEYE DAVET MEKTUBU Sayın Yetkili Satınalma Adı: Yazılım alımı. Satınalma Numarası: 2014/340-774-01 Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin

Detaylı

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık veya Hemşirelik Yüksekokulları, Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik Programları mezunu

Detaylı

UNMIK in 10 Haziran 1999 tarihli ve 1244 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararı ile Kosova da bir geçici yönetim sağlamakla görevlendirilmiş olduğunu,

UNMIK in 10 Haziran 1999 tarihli ve 1244 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararı ile Kosova da bir geçici yönetim sağlamakla görevlendirilmiş olduğunu, TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE KOSOVA GEÇİCİ ÖZYÖNETİM KURUMLARI (SAĞLIK BAKANLIĞI) ADINA GÖREV YAPAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KOSOVA GEÇİCİ YÖNETİMİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Detaylı

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz Çocukları biliyoruz ve ana babaları anlıyoruz Çocuğunuzu en iyi siz kendiniz tanırsınız Biz, çocuk sağlığı konusunda uzmanız Ana baba olmak büyük ve tamamen değişik bir deneyimdir. Çocuğunuzun size ihtiyacı

Detaylı

Gidiş Tarihi: Dönüş Tarihi: Müşteri Temsilcisi :. Kabul eden temsilci: Referans: Tarih / / Fotoğraf VİZE TAKİP SÖZLEŞMESİ

Gidiş Tarihi: Dönüş Tarihi: Müşteri Temsilcisi :. Kabul eden temsilci: Referans: Tarih / / Fotoğraf VİZE TAKİP SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Tarih / / VİZE TAKİP SÖZLEŞMESİ a. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI Vİize Merkezi Adnan Saygun Cd. Körkadı Sok. Turizm Sitesi 6. Blk D:4 Ulus İSTANBUL Müşteri. Adres b. KONU: İş bu sözleşmenin konusu vize

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

Canlı vericiden yapılan böbrek nakli mi kadavra vericiden yapılan böbrek nakli mi daha başarılıdır?

Canlı vericiden yapılan böbrek nakli mi kadavra vericiden yapılan böbrek nakli mi daha başarılıdır? BÖBREK NAKLİ Prof. Dr. Tekin AKPOLAT Böbrek nakli modern tıbbın en büyük başarılarından birisidir ve böbrek yetmezliği olan hastalarda tercih edilen tedavi şeklidir. Hastalar böbrek nakli olsa bile yaşamlarının

Detaylı

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK YETMEZLİĞİ: GASTROENTEROLOJİ BAKIŞ AÇISI

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK YETMEZLİĞİ: GASTROENTEROLOJİ BAKIŞ AÇISI ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK YETMEZLİĞİ: GASTROENTEROLOJİ BAKIŞ AÇISI Gökhan Baysoy İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı 1 Bağırsak yetmezliği: 2

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 2 KOMİTESİ HÜCRE KÜLTÜRÜ ve TEKNOLOJİSİ Doç.Dr. Engin DEVECİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 2 KOMİTESİ HÜCRE KÜLTÜRÜ ve TEKNOLOJİSİ Doç.Dr. Engin DEVECİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 2 KOMİTESİ HÜCRE KÜLTÜRÜ ve TEKNOLOJİSİ Doç.Dr. Engin DEVECİ Hücre Kültürü Araştırma Laboratuvarı, çeşitli hücrelerin invitro kültürlerini yaparak

Detaylı

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU * Lütfen, tüm soruları yanıtlayınız Gerekli durumda ek kağıt kullanabilirsiniz * Tüm fatura asılları ve medikal belgeleri forma ekleyiniz Poliçe No: Başlangıç

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ONKİM KÖK HÜCRE TEKNOLOJİLERİ

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ ONKİM KÖK HÜCRE TEKNOLOJİLERİ GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ Siz Sayın ailelerimize / hastalarımıza ait kişisel bilgiler, Şirketimiz ONKİM KÖK HÜCRE TEKNOLOJİLERİ TİC. ve SAN. A.Ş. tarafından, Kalite Yönetim Sistemi nde yer alan P02- F06 Kordon

Detaylı

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

Herediter Meme Over Kanseri Sendromunda. Prof.Dr.Mehmet Ali Ergün Gazi Üniversitesi Tı p Fakültesi T ı bbi Genetik Anabilim Dalı

Herediter Meme Over Kanseri Sendromunda. Prof.Dr.Mehmet Ali Ergün Gazi Üniversitesi Tı p Fakültesi T ı bbi Genetik Anabilim Dalı Herediter Meme Over Kanseri Sendromunda Prof.Dr.Mehmet Ali Ergün Gazi Üniversitesi Tı p Fakültesi T ı bbi Genetik Anabilim Dalı Herediter Meme Over Kanseri (HBOC) %5-10 arası kalıtsaldır Erken başlama

Detaylı