GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ"

Transkript

1 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2014

3 Önsöz Hakkımızda Misyon Alt Yapı Vizyon Hedefler Analiz-Endüstriyel Hizmetler İletişim

4

5 Önsöz

6

7 Önsöz Gıda mühendisliği geniş uygulama alanına sahip bir disiplindir. Mühendislik prensip ve yaklaşımlarının, gıda üretim ve işlemleri ile ilgili her konuda yorumlanması ve uygulanması gıda mühendisliğinin alanına girer ve bu anlamda neredeyse tüm mühendislik alanları (makina, kimya, endüstri, ziraat vb) ile örtüşür. Ancak, gıda mühendisliği, mühendislik ile gıda bilimleri arasında kurulması zorunlu olan bağı sağlar. Bu anlamıyla gıda endüstrisi için özgün ve vazgeçilmezdir. Özetle, gıda mühendisliği, hem gıdalar ve bileşenleri ile ilgili fiziksel temellerin tanımlanması ve oluşturulması, hem de gıdaların üretimi, taşınması, depolanması, işlenmesi, ambalajlanması ve dağıtımında mühendislik ilkelerinin uygulanması ile ilgilidir. Üniversitemiz Gıda Laboratuvarı nın altyapısının oluşturulmasıyla Gıda Mühendisliği Laboratuvarı bünyesinde; gıda madde ve mamullerinin analiz profiline uygun olarak, ulusal ve uluslararası kabul görmüş analiz yöntemlerine göre fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal analizler yapılabilmektedir.

8

9 Misyon

10

11 Misyonumuz: Ülkemiz gıda endüstrisinde önemli görevler üstlenebilecek, Bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış, Dürüst ve aydın öğrenciler yetiştirmek; Hem yetiştirdiği gıda mühendisleri, hem de yapılan bilimsel çalışmalar ile ülkemizde olduğu kadar, dünyadaki üniversitelerle de yarışacak akademik düzeyi yakalamaktır. Gıda alanında çalışanlarla paylaşım içerisinde olup ortak projeler geliştirmek, Eğitimlerle gıda konusunda toplumu bilgilendirmek, Gıda konusundaki gelişmeleri eğitim ve araştırmalarında kullanılabilmektedir.

12

13 Vizyon

14

15 Vizyonumuz: Gıda mühendisliği eğitimi ile ilgili her alandaki paydaşlarımızla birlikte, Eğitimin geliştirilmesi, Çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen, İnsanlık sorunlarına duyarlı, Mesleki sorumluluklarının bilincinde gıda mühendisleri yetiştirmektir. Gıda üretiminde yenilikçi ve yüksek kaliteyi benimseyen ve geliştirilmesinde çalışmalar yapan, Gıda ile ilgili hizmetler geliştirerek hizmet sunan bir bölüm olmaktır.

16

17 Hedefler

18 Hedeflerimiz: Gıda mühendisliği lisans programından mezun olan gıda mühendisleri aşağıdaki bilgi, beceri ve yetenekleri taşır: Gıda Mühendisliği problemlerini tanımlayabilmek, formüle edebilmek ve çözebilmek için temel bilimler ve temel mühendislik bilgilerini kullanabilme Deney tasarlayıp yürütebilmek, sonuçlarını analiz edip yorumlayarak sunabilmek ve bu amaçla gerekli modern mühendislik donanımlarını kullanabilme Veri toplama, yorumlama, modelleme, raporlama ve teknik çizimleri okuyabilme Mühendislik tasarım ve analizlerinde bilgisayar yazılımları gibi modern mühendislik yöntemlerini ve bilgiye ulaşmada çağdaş yöntemleri kullanabilme

19 Hedeflerimiz: Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurabilme Gıda mühendisliği mesleğinin uygulandığı kurumlarda, lider ve/veya çok disiplinli takımların elemanı olarak görevler üstlenebilme Gıda mühendisliğinin küresel ve ulusal boyutlardaki etkileri hakkında bilgi sahibi olabilme Gıda mühendisliğinin güncel ve çağdaş konularına ilişkin bilgi ile yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği dair bilince sahibi olabilme, ve bunu gerçekleştirebilme Mesleki sorumluluk ve etik duyarlılıkla toplumsal çıkarları gözetme

20

21 Hakkımızda

22

23 Hakkımızda: Gıda Mühendisliği Bölümü, üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi nde eğitim ve araştırmalarını sürdürmektedir. Gıda Mühendisliği lisans programı eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verilecektir. Bölümümüzde 3 Doçent, 3 Yardımcı Doçent olmak üzere toplam 6 öğretim üyesi ve 6 Araştırma Görevlisi ve 1 Uzman ve 1 Tekniker bulunmaktadır. Bölümümüzde gıda maddelerinin temel kimyasal özelliklerin belirlenebildiği ve kromatografik ve/veya spektrofotometrik olarak ayrıntılı analizlerinin yapılabildiği bir Enstrümental Analiz Laboratuvarı ve Genel Kimya Laboratuvarı bulunmaktadır.

24

25 Alt Yapı

26 HPLC Agilent 1260 HPLC Teknik Özellikler HPLC sistemi; pompa, degasser, soğutmalı autosampler, kolon fırını ve çeşitli detektörlerden (DAD, RID ve FL) oluşmaktadır. 600 bar basınç Yüksek hassasiyet- 60 mm optik yol uzunluğu, gürültü: < ± 0.6 µau/cm Kullanım Alanları Numunedeki maddelerin, tayin edilecek moleküllerin çözeltilerinin özel dolgulu kolonlardan geçirilerek, yüksek basınç altında birbirlerinden ayrılmalarını ve bunların miktarlarının ölçülmesini sağlayan cihazdır. Protein, peptid, pestisit, nükleik asit, amino- ve diğer organik asitler, şekerlerin analizi, gıda, vitamin, fenol, solvent, aflatoksin, biyokimyasallar ile çeşitli tıbbi materyallerin, kompozit ve karışımların analizlerinde kullanılmaktadır.

27 LC-MS/MS Agilent 6430 ESI LC/MS/MS Teknik Özellikler Sıvı kromatografisi (LC), (pompa, degasser, autosampler, kolon fırını) Sıralı kütle/kütle spektrometresi (MS/MS) Kullanım Alanları Numunedeki maddeleri, yüksek basınçlı sıvı kromatografisinde fizikokimyasal özelliklerine göre ayrıp molekülleri kütle dedektörü ile analiz eden ve çok düşük konsantrasyonlarda maddenin miktar tayininin yapılabilmesini mümkün kılan cihazdır. Kütle spektrometresinde, saflaştırılmış ve konsantre edilmiş nanolitre seviyesindeki sıvı örneklerin analizi yapılabilmektedir. Pestisit analizleri, ilaç araştırmageliştirme, metabolit tanımlama, girişim testleri, protein tanımlama ve miktar tayini, biyolojik markör tespitinde kullanılmaktadır.

28 GC Agilent 7890 A Teknik Özellikler Autosampler Split/Splitless inlet Kolon fırını Flame Ionization Detector (FID) Thermal Conductivity Detector (TCD). Kullanım Alanları Özel dolgulu kolon ve taşıyıcı bir inert gaz yardımı ile gaz haline geçebilen belirli bir maddenin saflığını test etmek veya farklı bileşenlerden oluşan bir karışımı ayırmak ve ayrıca bu bileşenlerin göreceli miktarlarını tespit edilebilmek için kullanılan cihazdır. Birçok bilim dalının ve sanayinin ilgilendiği maddelere geniş bir şekilde uygulanmaktadır. Gıda, biyokimya, biyoteknoloji, petrokimya, farmakoloji, bitkisel yağlardan sterollerin ayrılmasında, genetik, toksikoloji, amino asitlerin tayininde, aroma ve ikincil metabolit analizlerinde kullanılmaktadır.

29 AAS Pelkin Elmer PinAAcle 900F Teknik Özellikler Flame Hidrür Kullanım Alanları Biyolojik, medikal ve klinik örnekler (kan, ürin, ve diğer vücut sıvıları, kokular, saç, diş, tırnaklar), su ve çevresel örnekler (sular, katılar. çökelekler), çelik ve metal endüstrisi, ilaç endüstrisi, besin endüstrisi analizlerinde kullanılmaktadır. AAS, elementel analizlerde kullanılan önemli bir araçtır. Örnekteki aranan elementler, o elemente has dalga boyundaki ışığı soğurması yardımıyla bulunmaktadır. Atomik absorpsiyon spektroskopisinde metallerin çoğu ile az sayıda ametal analiz edilir.

30 ICP-MS Pelkin Elmer NexION 300X Teknik Özellikler Meinhard Nebulizer Cyclonic Spray Chamber Deflektor Standard, KED ve DRC modda çalışma 3 kone (sampler, skimmer ve hyper skimmer) Kullanım Alanları Plazmada meydana gelen atomlaşma sonucunda, maddelerin bir kütle spektrometresinde m/z oranına göre ayrılıp, dedektöre ulaşması sonucunda elementlerin ve izotoplarının miktarlarının tayin edilmesi sağlayan cihazdır. Jeoloji, hidrojeoloji, çevre, tıp, biyoloji, kimya, petrokimya, metalürji ve gıda mühendisliği alanlarında kullanılmaktadır. Kaya ve toprakta altın, platin gibi değerli metal analizi,yer altı suyu, kaynak ve mineralli suların içme suyu kalitesinin belirlenmesi, endüstriyel hammadelerde iz element analizleri, bitmiş üründe ve hammaddelerdeki safsızlıklar gibi analizlerde kullanılmaktadır.

31 UV Spektrofotometre Agilent Cary 60 Teknik Özellikler Ultraviyole ve visible ( nm) dalga boylarında çalışma 3 saniye içerisinde okuma Bilgisayar yazılım programı ile çalışma (the Agilent Cary WinUV) Kullanım Alanları Gıda bileşenlerinin kalitatif ve kantitatif analizinde kullanılır. Antioksidan kapasite tayininde Renk ölçümlerinde Toplam fenolik bileşiklerin tayininde

32 Renk Ölçer CM-5 Konica-Minolta Teknik Özellikler M-5 cihazı ile hem reflektans hem de transmitans ölçümü Bilgisayardan bağımsız olarak çalışabilme d/8 küre geometrisinde çalışma Kullanım Alanları Gıda endüstrisinde ve diğer renk kontrolünün yapılması gerekli tüm alanlarda, Ambalaj materyalleri, plastik, boya sanayi, tekstil, yapı kimyasalları vb. kullanılır.

33 Polarimetre Krüss P3000 Teknik Özellikler Otomatik ölçüm Dokunmatik ekran Yazıcı bağlantısı ile çıktı alma Katı ve sıvı örnek ölçümü Kullanım Alanları Konsantrasyon ve saflık tayini, Fruktoz ve glikoz saptama tayini yapılabilir. Konfigürasyon değişikliği incelenebilir. Polarimetre, maddelerin optikçe aktifliklerini cihazdır. ölçen

34 Su Aktivitesi Tayin Cihazı Aqualab DewPoint 4 TE Teknik Özellikler Hızlı (<5 dak.), kesin ve kolay ölçüm o C sıcaklık aralığında kullanım Kullanım Alanları Tüm gıdaların su aktivitesi değerlerinin belirlenmesinde kullanılır. Su aktivitesinin ölçülmesi, mikrobiyolojik riskleri minimize etmenin ve gıda kalitesini arttırmanın en önemli çözümüdür. Su aktivitesi (aw) gıda ürünlerinde suyun yapısal ve kimyasal olarak ne kadar sıkı bağlandığının ölçülmesidir. Su aktivitesi; ürünün raf ömrünü, kokusunu, rengini, lezzetini ve yapısını etkiler.

35 Refraktometre Krüss Abbe-Refractometer AR2008 Teknik Özellikler Sıcaklık kontrollü refraktif indeks okuma (0-70 o C) LCD ekran Katı ve sıvı örnek ölçümüne uygun Kullanım Alanları Tüm gıdalarda konsantrasyon, saflık kontrol tayinleri yapılmaktadır. Refroktometre her ortamın kırılma indisinin farklı olması prensibini kullanarak, konsantrasyon ve madde miktarı gibi tayinleri yapmaya yarayan bir cihazdır. Kırılma indisi her maddeye özgü bir fiziksel özelliktir, bu sebeple kalitatif ve kantitatif analizlerde kullanılmaktadır.

36 Azot/Protein Tayin Cihazı Gerhardt Vapodest 45s Teknik Özellikler Yüksek performanslı buhar jenaratörü Buhar regülasyonu(%30-%100) 20 metot hafızası Koruyucu kapak Soğutma suyu sensörü Distilasyon zamanı kontrolü Titrasyon ünitesi ile, otomatik titrasyon ve ph ölçümü Otomatik, su, alkali ve asit ekleme Kullanım Alanları Gıda ve besinlerdeki azot ve protein miktarlarının tespitinde kullanılan cihazdır. Nitrit, nitrat, amonyum, etanol tayinlerinde, Kheldahl yöntemi: distilasyon ve titrasyon aşamalarında kullanılır.

37 Azot/Protein Tayin Cihazı Gerhardt Kjeldatherm Teknik Özellikler Sıcaklık/süre kontrollü Tam otomatik parçalama Mikro ve makro miktarlarında analiz Aynı anda 8 örnek analizi Kullanım Alanları Tahıl, baklagil, et ve et ürünlerinin, Süt ve süt ürünlerininin protein içeriklerinin belirlenmesinde, Yem ve gübre azot içeriklerinin belirlenmesinde kullanılır.

38 Yağ Tayin Cihazı Gerhardt Soxtherm Teknik Özellikler Full otomatik ekstraksiyon Birçok ürün ekstraksiyonuna uygun 4 ektraksiyon ünitesi Kullanım Alanları Tüm gıda sanayi alanı ürünlerinde yağ tayini, Yumurta ve yumurta ürünlerinde lipid analizinde kullanılır. Yağ tayin cihazı ile klasik soxhalet metoduna göre daha hızlı ve daha ucuz deney maliyeti ile yağ tayini yapılabilmesine olanak sağlayan cihazdır.

39 Rotary Evaporatör Buchi Rotavapor R-215 Teknik Özellikler 10 mbar ve altında vakum uygulayabilme rpm dönme hızı Dijiital buhar sıcaklık ölçümü ve dönüş hızı Vakum Pompaları ile sessiz ve hızlı çalışma o C su banyosu sıcaklık ayarı Yağ veya su banyosunda çalışabilme Kullanım Alanları Döner vakum evaporatörüyle tek basamaklı destilasyonlar hızlıca yapılabilir. Bu yöntemin esası, dönen buharlaştırıcı bir balon kullanılarak çözücülerin buharlaştırılması ve yoğunlaştırılmasıdır. Meyve suyu veya sıvı örnek konsantre etme, Kurutma, Destilasyon işlemlerinde kullanılır.

40 ph Metre Mettler Toledo SevenCompact ph/ion meter S220 Teknik Özellikler ph ölçümü yanında ORP ve çeşitli birimlerde iyon konsantrasyonu ölçebilme Sıcaklık aralığı: MTC: dan a / ATC: o C Akıllı Sensör Yönetimi Entegre USB ve veri alışverişi için RS232 arayüzleri ph metre gıda işletmelerinde, tıp alanında, laboratuvarlarda, arıtma tesislerinde, kimyasal üreten firmalarda ve daha başka birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılan temel ölçüm cihazıdır, sıvının asitlikbazlık derecesini gösterir. Kullanım Alanları. Sayısız kullanım alanı olmasına karşın örnek olarak; süt ve et teknolojisinde tazelik kontrolünde, meyve suyukonserve teknolojinde, havuz suyu kontrolünde, mikroorganizma gelişimini kontrol amaçlı olarak kullanımı sayılabilir.

41 Nem Ölçer (Halojen Lambalı) Ohaus MB45 Teknik Özellikler C sıcaklık aralığı Kapasite: 45 g Hassasiyet: 0,001 g Kullanıcı metodu girebilme % nem, % kuru madde, kalan madde ağırlığı ölçme 4 programlı Kullanım Alanları Gıdaların nem ve kuru madde analizlerinin belirlenmesinde kullanılır.

42 Nem Ölçer (Infrared) Denver IR 60 Teknik Özellikler C sıcaklık aralığı Kapasite: 60 g Hassasiyet: 0,001 g 5 programlı Kullanım Alanları Gıdaların nem ve kuru madde analizlerinin belirlenmesinde kullanılır.

43 Öğütücü Retsch ZM 200 Teknik Özellikler 900 ml/siklon ile 5000 ml'ye kadar öğütme kapasitesi Rotor hızı: rpm 10 mm'ye kadar besleme büyüklüğü 40 mikron'a kadar öğütme inceliği Kullanım Alanları Orta-sert ve lifli ürünlerde boyut küçültme işlemlerinde kullanılmaktadır.

44 Farinograf Brabender Farinograph-AT Teknik Özellikler Hız aralığı: dk -1 Kullanım Alanları Su kaldırma kapasitesinin, Gelişme zamanının, Stabilitesinin, Unun yoğurulmaya karşı gösterdiği direncin ve Yumuşama derecesinin belirlenmesinde kullanılır.

45 Ekstensograf Brabender Ekstensograf E Teknik Özellikler Kanca hızı: 14.5 ± 0.5 mm/s Yuvarlama hızı: 83 ± 3 min -1 Silindir hızı: 15 ± 1 min -1 Kullanım Alanları Hamurun uzamaya karşı direncinin, Uzayabilirliğinin, Uzama/Direnç oranının, Enerji değerinin belirlenmesinde kullanılır.

46 Reograf Yücebaş Makine Teknik Özellikler Dokunmatik LCD ekran Mikser hızı 60±1 min -1 Balon patlamasını otomatik algılama Uzaktan erişim kontrolü Kullanım Alanları Hamurun; Direnç/Basınca Dayanma, Uzama-Kurve Taban Uzunluğu Enerjisi, Direncin uzamaya oranının, Elastikiyet indeksinin belirlenmesinde kullanılır.

47 Düşme Sayısı Cihazı Yücebaş Makine Teknik Özellikler Dokunmatik LCD ekran Mikro işlemci kontrollü Rakım Düzeltme formülü Özel su tankı çerçevesi Aynı anda çift numune veya tek numune ile test yapabilme Kullanım Alanları Alfa amilaz aktivitesinin tespiti Çimlenme miktarı tespitinin belirlenmesinde kullanılır.

48 Gluten Yıkama Cihazı Yücebaş Makine Teknik Özellikler Dokunmatik LCD ekran Çift yıkama başlığı Kullanım Alanları Unda yaş gluten miktarının belirlenmesinde kullanılır.

49 Gluten İndeks Cihazı Yücebaş Makine Teknik Özellikler Dokunmatik LCD ekran Kullanım Alanları Sağlam gluten miktarının % olarak belirlenmesinde kullanılır.

50 Sedimentasyon Cihazı Yücebaş Makine Teknik Özellikler Zaman ayarlı Dokunmatik LCD ekran 6 adet deney tüpü haznesi 30 derece açıyla dakikada 40 salınım Kullanım Alanları Unun gluten kalitesinin belirlenmesinde, Süne ve kımıl zararının belirlenmesinde kullanılır.

51 Santrifüj Hettich Rotofix 32 A Teknik Özellikler Tüp Adeti: 28 Tüp Kapasitesi: 15 ml Dönme hızı: 6000 rpm Savurma Gücü: 4629 CF x g Hız ve zaman kontrolü Kullanım Alanları Numune ve karışımların ayrılmasında kullanılır.

52 Santrifüj Hettich Universal 320 R Teknik Özellikler Hava soğutmalı Max. Hız rpm Max. Kapasite; 6x15 ml Çalışma sıcaklık aralığı C Kullanım Alanları Yoğunluğu maksimum 1.2 kg/dm 3 olan numune veya karışımların ayrılmasında kullanılır. Santrifüj aletinin yüksek devir sayısı, içerisine yerleştirilen karışımların çökelme prensibine göre ayrılmasını sağlar.

53 Ultra/Saf Su Cihazı PURELAB Option-Q Teknik Özellikler Şebeke suyundan direkt olarak saf su ve ultra saf su üretme Cihaz direkt şebeke suyu bağlantısı ile saatte 15 litre 18.2 MΩ-cm ultra saf su üretebilme Mikroprosesör kontrollü (saflık takibi) Entegre DV25 tankı Görsel ve işitsel alarm sistemi. Kartuş değiştirme uyarısı ile optimum saflaştırma Ön taraftan açılan servis kapağı ile sarflara kolay erişim Kullanım Alanları Yapılan fiziksel ve kimyasal ve enstrümantal analizlerde gerekli olan saf su/ultra saf suyu sağlar.

54 Ultrasonik Su Banyosu Elma S 120-H Teknik Özellikler Ultrasonik frekans: 37 khz Isıtma gücü: 800 W Ultrasonik güç etkisi: 1000 W Ultrasonik pik performansı: 800 W (max) Zaman ve sıcaklık kontrolü Kullanım Alanları Ses dalgaları yardımıyla çözeltileri gazdan arındırır, temizler ve çözer.

55 Azot Evaporatörü AVP-B40 Teknik Özellikler Kontrollü dijital sıcaklık göstergeli Ayarlanabilir tüp standı yüksekliği 40 bloklu (8 5) o C sıcaklık aralığı Regülatör ayarlı 24 saat kesintisiz çalışma Kullanım Alanları Solventlerin ve suyun buharlaştırılmasında kullanılmaktadır. Kimyasal ve biyokimyasal çözeltilerin ileri analizleri için konsantre edilmesini ya da çözeltilerin kuruluğa kadar buharlaştırılmasını sağlar. Analiz edilecek örneklerin konsantre edilmesini ya da çözeltilerin kuruluğa kadar buharlaştırılması, Hassas örnekleri içeren çözeltilerin azot gazı altında kurutarak, korunmasını sağlamak için kullanılır.

56 Teraziler Denver Instrument, Shimadzu Teknik Özellikler Tartım Kapasites: 6 kg (max) 1 gr'dan 1 mg Hassasiyet Kullanım Alanları Numunelerin tartım işlemlerinde kullanılır.

57 Manyetik Karıştırıcı/Vorteks IKA Teknik Özellikler O C rpm Dijital ekran Kullanım Alanları Numunelerin karıştırılmasında kullanılır.

58

59 Analiz-Endüstriyel Hizmetler

60

61 Endüstriyel-Analiz Hizmetleri g%c4%b1damuh.pdf

62

63 İletişim

64

65

66

67

ALUM DA TOPLAMDA 11 ADET LABORATUVAR BULUNMAKTADIR.

ALUM DA TOPLAMDA 11 ADET LABORATUVAR BULUNMAKTADIR. Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) binası DPT(Devlet Planlama Teşkilatı) projesi bünyesinde kurulmuştur. Kullanılabilir alanı yaklaşık 1529 m² olup, idari ve

Detaylı

KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü CİHAZLAR: Analitik Terazi(RADWAG AS220 C/2) 3 Analitik Terazi (Denver Instrument).4 Atomic Absorption Spectrometer

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 CİHAZLAR Laboratuvar Etüvü (Memmert)... 3 Desikatör... 3 Analitik Terazi

Detaylı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği "Rehberimiz Bilim, Işığımız Teknoloji" Yaşamın İçinde... Bölüm Tanıtım Kataloğu Detaylı Bölüm Tanıtımı için Akıllı telefonlarınıza "QR kodu" Okutunuz.

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CEVHER VE KÖMÜR ZENGİNLEŞTİRME LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CEVHER VE KÖMÜR ZENGİNLEŞTİRME LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CEVHER VE KÖMÜR ZENGİNLEŞTİRME LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 CİHAZLAR Etüv (Memmert UNB500)... 3 Fanlı Numune Kurutma

Detaylı

GIDA ve TARIM KİMYASI LABORATUVARI TEST VE ANALİZLERİ - 2015

GIDA ve TARIM KİMYASI LABORATUVARI TEST VE ANALİZLERİ - 2015 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞ ANALİZLERİ GT 1 KIRILMA İNDİSİ TS 4960 EN ISO 6320 50 GT 2 ÖZGÜL AĞIRLIK (YOĞUNLUK) TS 4959 40 GT 3 İYOT SAYISI (Katı ve Sıvı Yağlarda) EN ISO 3961 60 GT 4 İYOT SAYISI (Ekstre

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI Cihazlar Hassas Terazi.....3 Kurutma Fırını (Etüv)......4 Çeker Ocak....5 Halkalı Değirmen...6 Mekanik

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ. GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif 50 TL 75 TL 100 TL

AMASYA ÜNİVERSİTESİ. GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif 50 TL 75 TL 100 TL GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif GC Kantitatif 75 TL 100 TL 125 TL GC Kantitatif İlave Bileşen Başına GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif GC/MS

Detaylı

Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi

Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif 50 TL 75 TL 100 TL GC Kantitatif

Detaylı

UYGULAMALI KROMATOGRAFİK VE SPEKTROSKOPİK CİHAZLAR EĞİTİMİ BAHAR OKULU

UYGULAMALI KROMATOGRAFİK VE SPEKTROSKOPİK CİHAZLAR EĞİTİMİ BAHAR OKULU UYGULAMALI KROMATOGRAFİK VE SPEKTROSKOPİK CİHAZLAR EĞİTİMİ BAHAR OKULU EĞİTİM PROGRAMI GC-GC/MS EĞİTİMİ 2 Eylül 20 () EĞİTMEN: DOÇ.DR. ÖMÜR ÇELİKBIÇAK EĞİTMEN2: SHIMADZU Firma Eğitmeni (9.00-0.00) (0.00-2.00)

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD) XRD-1 Ön İnceleme 50 TL 60 TL 75 TL XRD-2 Data Toplama 100 TL 150 TL 200 TL XRD-3 Data Toplama 50 $ Yurt Dışındaki Üniversiteler SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA

Detaylı

Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır.

Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır. LABORATUVAR PROFİLİ UV Lamba Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır. LABORATUVAR PROFİLİ Mantolu Isıtıcı Damıtma balonu içerisindeki numunenin homojen ısıtılmasını sağlar. LABORATUVAR PROFİLİ

Detaylı

ÇÖZÜNME KONTROLLERİ Çözünme Tayini (Miktar Tayini için kullanılan yöntem ücreti ilave edilir)

ÇÖZÜNME KONTROLLERİ Çözünme Tayini (Miktar Tayini için kullanılan yöntem ücreti ilave edilir) EK5a : ANALİZ PARAMETRELERİ VE ANALİZ SÜRELERİ TİTCK KOD 110,3 110,303 İLAÇ VE KOZMETİK LABORATUVARLARI Yöntem/Metod BİYOLOJİK KONTROLLER Numune Miktarı Analiz Süresi ÇÖZÜNME KONTROLLERİ Çözünme Tayini

Detaylı

ANALİZ LİSTESİ. 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune

ANALİZ LİSTESİ. 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune Sayfa 1 / 10 Laboratuvar Birimi : İnşaat Mühendisliği Laboratuvarı 1 Beton Basınç Dayanımı Beton Pres Test Cihazı 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune TS EN 12390-3

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ANALİZLER

ENDÜSTRİYEL ANALİZLER ENDÜSTRİYEL ANALİZLER BAL ANALİZLERİ Kodu Yapılan BAL-1 Fruktoz IHC 2009 HPLC 70 BAL-2 Glukoz IHC 2009 HPLC 70 BAL-3 Sakaroz IHC 2009 HPLC 70 BAL-4 Fruktoz+glukoz IHC 2009 HPLC 70 BAL-5 Fruktoz/glukoz

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD) XRD-1 Ön İnceleme 50 TL 60 TL 75 TL XRD-2 Data Toplama 100 TL 150 TL 200 TL SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek

Detaylı

HPLC (Yüksek Basınçlı Sıvı Kromotografisi)

HPLC (Yüksek Basınçlı Sıvı Kromotografisi) HPLC (Yüksek Basınçlı Sıvı Kromotografisi) HPLC yöntemi bir sıvıda çözünmüş bileşenlerin, bir kolon içerisinde bulunan genellikle katı bir destek üzerindeki sabit faz ile değişik etkileşimlere girmesi,

Detaylı

HPLC/YPSK HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ

HPLC/YPSK HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ HPLC/YPSK HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ Kromatografi: Kimyasal bir karışımı oluşturan farklı yapıdaki maddelerin birbiriyle karışmayan biri hareketli, diğeri

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ASÜBTAM)

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ASÜBTAM) Tel: 0382 288 2691 e-posta: asubtam@aksaray.edu.tr İnt.: http://asubtam.aksaray.edu.tr/ İçindekiler Gaz Kromatografisi Kütle Spektrometresi (GC-MS)... 2 Gaz Kromatografisi Flame Ionization Detector (GC-FID)...

Detaylı

ALUM (Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi)

ALUM (Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi) ALUM (Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi) ALUM, deneylerinde uluslararası geçerli yöntemlerin uygulanması, araştırmacıları ve güçlerini bir araya toplayabilmek için laboratuvar, araştırma

Detaylı

ATIK MADENİ YAĞ YENİDEN RAFİNE EDİLMESİ KRİTER KONTROL LİSTESİ

ATIK MADENİ YAĞ YENİDEN RAFİNE EDİLMESİ KRİTER KONTROL LİSTESİ ATIK MADENİ YAĞ YENİDEN RAFİNE EDİLMESİ KRİTER KONTROL LİSTESİ (Kontrol Listesinin Kriter metni ile birlikte değerlendirilmesi gerekir.) 1)Atık Kabul ve Atık depolarının hacimleri toplamı en az 250 m3

Detaylı

LABORATUVAR ÜRÜNLERİ VE TEKNİK HİZMETLER

LABORATUVAR ÜRÜNLERİ VE TEKNİK HİZMETLER TEKNİK SERVİS PROJELENDİRME KART TAMİRİ www.piramitlab.com info@piramitlab.com www.piramitlab.com SEMİ MİKRO-ANALİTİK VE YARI ANALİTİK TERAZİLER 0,00001g - 0,0001g - 0,001 g hassasiyetlere sahip Semi Mikro-Analitik

Detaylı

BÖLÜM 7. ENSTRÜMENTAL ANALİZ YÖNTEMLERİ Doç.Dr. Ebru Şenel

BÖLÜM 7. ENSTRÜMENTAL ANALİZ YÖNTEMLERİ Doç.Dr. Ebru Şenel BÖLÜM 7. ENSTRÜMENTAL ANALİZ YÖNTEMLERİ 1. SPEKTROSKOPİ Bir örnekteki atom, molekül veya iyonların bir enerji düzeyinden diğerine geçişleri sırasında absorplanan veya yayılan elektromanyetik ışımanın,

Detaylı

UYGULAMA NOTU. HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi. Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi HAZIRLAYAN

UYGULAMA NOTU. HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi. Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi HAZIRLAYAN UYGULAMA NOTU Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi L018 HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi HAZIRLAYAN Uzm. Kim. Ozan Halisçelik ve Kim. Ömer H. Turmuş Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU:

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Üretim Teknikleri MK-314 3/Güz (2+1+0) 2,5 6. : Yrd.Doç.Dr.Müh.Kd.Bnb.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Üretim Teknikleri MK-314 3/Güz (2+1+0) 2,5 6. : Yrd.Doç.Dr.Müh.Kd.Bnb. MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Üretim Teknikleri MK-314 3/Güz (2+1+0) 2,5 6 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu

Detaylı

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile getirilir olmuş ve sektöre yapılan yatırımlar artmıştır.

Detaylı

Laboratuvardaki Gücünüz

Laboratuvardaki Gücünüz Laboratuvardaki Gücünüz Laboratuvar Cihazları Teknik Servis Kalibrasyon ANALİTİK VE YARI ANALİTİK TERAZİLER HASSAS TERAZİLER 0,01 g hassasiyete sahip, 6 kg tartım kapasitesine kadar çıkabilen hassas teraziler

Detaylı

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Otomatik işlemler için mikroişlemci odaklı 5,7 "LCD dokunmatik ekran ölçüm aralığı: 0-100.000 ppm / 0-160.000 mgc, ayarlanabilir otomatik ölçüm

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ. Yönetim Kurulu Kararı. OTURUM SAYıSı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ. Yönetim Kurulu Kararı. OTURUM SAYıSı ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ Müdürlüğü Yönetim Kurulu Kararı OTURUM TARİHİ 25.03.2015 OTURUM SAYıSı KARAR SAYıSı 02 2015/02-01 Yönetim Kurulu, Müdür Doç. Dr. Cumhur Kllcll.Mlô başkanlığında gündemmaddelerini

Detaylı

ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK

ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK KALEM TİPİ ph METRE; OTOMATİK KALİBRASYON, TUTMA FONKSİYONU, OTOMATİK SICAKLIK TELAFİSİ (ATC), DEĞİŞTİRİLEBİLİR ELEKTROT, OTO-KAPANMA, SU GEÇİRMEZ ÖZELLİK

Detaylı

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ (Temsilidir.) Otomatik Kapalı Sistem Asfalt Analizörü, Bağlayıcı içeriğini belirlemek veya penetrasyon, yumuşatma noktası vb. gibi

Detaylı

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore - Modüler ve esnek genişletilmiş basınç aralığı Hızlı ve güvenilir ayrışma için ihtiyacınız olan, yüksek kaliteli bileşenler kullanarak basit bir işlemdir.

Detaylı

OKÜTAL Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Tarımsal Araştırma Laboratuvarı

OKÜTAL Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Tarımsal Araştırma Laboratuvarı OK Ü raştırma Labo sal A rat u rım Ta rı va Kuruluş Tarihi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı () 27.11.2015 tarihinde kurulmuştur. Misyon Toprak, Bitki ve

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı ANKARA 17.10.2002 15702... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2002 / 111 Bakanlığımızın

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

ALETLİ ANALİZ YÖNTEMLERİ

ALETLİ ANALİZ YÖNTEMLERİ ALETLİ ANALİZ YÖNTEMLERİ Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC) Yrd. Doç. Dr. Gökçe MEREY SIVI KROMATOGRAFİSİ Hareketli fazın sıvı olduğu bu kromatografi türünde sabit faz bir dolgu maddesi üzerine

Detaylı

İ Ç İ NDEKİ LER. Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimyanın Temel Kavramları 1. Fiziksel Kimya ile İlgili Temel Kavramlar 52.

İ Ç İ NDEKİ LER. Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimyanın Temel Kavramları 1. Fiziksel Kimya ile İlgili Temel Kavramlar 52. İ Ç İ NDEKİ LER Ön Söz xiii K I S I M 1 Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimyanın Temel Kavramları 1 BÖLÜM 1 Giriş 3 1.1 Su 4 1.2 Atık Sular ve Su Kirliliği Kontrolü 5 1.3 Endüstriyel ve Tehlikeli Atıklar

Detaylı

HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi

HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi UYGULAMA NOTU Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi L019 HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi HAZIRLAYANLAR Kim. Akın Osanmaz ve Uzm. Kim. Ozan Halisçelik Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU: Elma suyu numunelerinde,

Detaylı

Analitik Kimya. (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği)

Analitik Kimya. (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) Analitik Kimya (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) 1. Analitik Kimya Maddenin bileşenlerinin belirlenmesi (teşhisi), bileşenlerinin ayrılması veya bileşenlerinin bağıl miktarlarının tayiniyle ilgilenir.

Detaylı

o Dissolüsyon Testi o Stabilite Analizleri o Farmakope uygunluk analizleri

o Dissolüsyon Testi o Stabilite Analizleri o Farmakope uygunluk analizleri T.C. Yeditepe Üniversitesi İyi Klinik Uygulamalar Kliniği Yard Doç Dr Latif Özbay Yeditepe Üniversitesi İyi Klinik Uygulamaları (İKU) Kliniği, 2005 yılında T.C. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik, Malzeme Bilimi, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Cisimlerin Mukavemeti

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik, Malzeme Bilimi, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Cisimlerin Mukavemeti MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Makine Mühendisliğinde Deneysel Yöntemler Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans, Zorunlu Dersin Önkoşulu

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CEVHER VE KÖMÜR HAZIRLAMA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CEVHER VE KÖMÜR HAZIRLAMA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MADEN VE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CEVHER VE KÖMÜR HAZIRLAMA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 CİHAZLAR Çeneli Kırıcı (Büyük)... 3 Çeneli Kırıcı (Küçük)...

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Makine Mühendisliğine Giriş MK-211 2/Güz (1+0+0) 1 1 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ KİMYASAL ANALİZLER

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ KİMYASAL ANALİZLER T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ 2017 KİMYASAL ANALİZLER ANALİZ İSTEK FORMU OLMAYAN HİÇBİR NUMUNE ANALİZ İÇİN KABUL EDİLEMEYECEKTİR. 1.0 UHPLC

Detaylı

EK I-C TEÇHİZAT. Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü MÜDEK Özdeğerlendirme Raporu-2013.

EK I-C TEÇHİZAT. Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü MÜDEK Özdeğerlendirme Raporu-2013. EK I-C TEÇHİZAT MÜDEK Özdeğerlendirme Raporu-0 Sayfa 57 EK I.C. TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI DONANIM LİSTESİ Aerobik Çürütücü Anaerobik Çürütücü Geçirgenlik ve Akışkanlaştırma Seti Sedimentasyon Test Ünitesi

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ SIRA NO ANALİZ ADI Ücret (TL)*** Uygulanan Standartlar 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini 2 Tek

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ AAS ANALİZ ÜCRETLERİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ AAS ANALİZ ÜCRETLERİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ AAS ANALİZ ÜCRETLERİ ANALİZ Ücret Iğdır Üniversitesi Personel Kurumları Bakır Analizi 70 TL 28 TL 56 TL Altın

Detaylı

GIDA VE TARIM KİMYASI LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI

GIDA VE TARIM KİMYASI LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI GIDA VE TARIM KİMYASI LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI NUMUNE MİKTARLARI VE AMBALAJ Numunenin alınması ve laboratuvarımıza ulaştırılması müşterinin sorumluluğundadır. Yapılacak analiz türüne ve analiz

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Malzeme Bilimi MK-213 2/Güz (3+1+0) 3,5 6

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Malzeme Bilimi MK-213 2/Güz (3+1+0) 3,5 6 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Malzeme Bilimi MK-213 2/Güz (3+1+0) 3,5 6 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

Kurutma teknolojisinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar

Kurutma teknolojisinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar Kurutma teknolojisinde kütle dengesi hesaplamalarına ilişkin uygulamalar 1 Örnek 24 : Su içeriği %80 olan kayısılar %18 olana kadar kurutulunca ağırlığının ne kadar azaldığını hesaplayınız. 2 Kayısıların

Detaylı

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif 50 TL 100 TL GC/MS Kantitatif 100 TL 200 TL GC/MS Kantitatif ilave bileşen başına 30 TL

Detaylı

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Your reliable partner Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Vacumat Eco her yönüyle verimli Su kalitesi performansı belirler Su kalitesi soğutma ve ısıtma sistemlerinin performansını belirler.

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ANALİZ VE ENDÜSTRİYEL HİZMETLER DÖNER SERMAYE LİSTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ANALİZ VE ENDÜSTRİYEL HİZMETLER DÖNER SERMAYE LİSTESİ T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ANALİZ VE ENDÜSTRİYEL HİZMETLER DÖNER SERMAYE LİSTESİ 2014 DENEY VEYA HİZMET ADI FİYAT (TL) 1000

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik-2 MK-222 2/Bahar (3+0+0) 3 4

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik-2 MK-222 2/Bahar (3+0+0) 3 4 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Termodinamik-2 MK-222 2/Bahar (3+0+0) 3 4 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ

ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ SU ANALİZLERİ Amonyum Tayini Florür Tayini Nitrit Tayini Nitrat Tayini Klorür Tayini Fosfat Tayini Fosfor Tayini Fenol Tayini Sülfat Tayini Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini

Detaylı

ÇEV416 ENDÜSTRİYEL ATIKSULARIN ARITILMASI

ÇEV416 ENDÜSTRİYEL ATIKSULARIN ARITILMASI ÇEV416 ENDÜSTRİYEL ATIKSULARIN ARITILMASI 9.Çözünmüş İnorganik ve Organik Katıların Giderimi Yrd. Doç. Dr. Kadir GEDİK İnorganiklerin Giderimi Çözünmüş maddelerin çapları

Detaylı

SANTRİFÜJLER. made in GERMANY

SANTRİFÜJLER. made in GERMANY made in GERMANY İçlerinde kan ve değişik solüsyonlar bulunan deney tüplerini belirli bir hızla döndürmeyi sağlayan cihazlardır. Bunun sonucunda tüplerdeki yoğunluğa bağlı olarak çökme meydana gelir. Serum,

Detaylı

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ MEÜ PERSONELİ (KDV DAHİL)

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ MEÜ PERSONELİ (KDV DAHİL) (GC/FID) GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif 30 TL 50 TL 100 TL GC/MS Kantitatif 60 TL 100 TL 200 TL GC/MS Kantitatif ilave bileşen başına 20 TL 30 TL 60 TL (GC/TCD)

Detaylı

Biyokimyasal Hesaplamalar (CEAC 519) Ders Detayları

Biyokimyasal Hesaplamalar (CEAC 519) Ders Detayları Biyokimyasal Hesaplamalar (CEAC 519) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Biyokimyasal Hesaplamalar CEAC 519 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 Dersin Dili : Türkçe Dersin

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik-1 MK-214 2/Güz (3+0+0) 3 5

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik-1 MK-214 2/Güz (3+0+0) 3 5 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Termodinamik-1 MK-214 2/Güz (3+0+0) 3 5 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Fiyat Listesi GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Fiyat Listesi GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI Cihaz Adı Analiz Fiyat Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * Tarama 3 Boyutlu Model Oluşturma 2 ve/veya 3 Boyutlu Analiz 400 TL/Saat 100 TL/Saat 100 TL/Saat

Detaylı

SANTRİFÜJ TEKNİKLERİ VE SANTRİFÜJLER

SANTRİFÜJ TEKNİKLERİ VE SANTRİFÜJLER SANTRİFÜJ TEKNİKLERİ VE SANTRİFÜJLER Doç. Dr. Gülsen YILMAZ 2009 BAŞLIKLAR 1 Tanım ve Prensip 22 Santrifüj teknikleri 33 Santrifüj tipleri 44 Santrifüj kullanım alanları Laboratuvarı ilgilendiren Süreç

Detaylı

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) *

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI Cihaz Adı Analiz Fiyat Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * Taramalı Uç Mikroskobu (SPM) [Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM) + Taramalı Tünelleme Mikroskobu

Detaylı

EKMEK ÜRETİMİNDE DÜZENLEMELER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

EKMEK ÜRETİMİNDE DÜZENLEMELER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI EKMEK ÜRETİMİNDE DÜZENLEMELER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Ekmeğin besin değeri için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? a. Ekmek tam bir besin kaynağıdır. b. Ekmekte sadece E vitamini ve mineral maddeler

Detaylı

* İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Önceden Haber Vermeksizin Ücretleri ve/veya Ücretlendirme Sistemini Değiştirme Hakkına Sahiptir.

* İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Önceden Haber Vermeksizin Ücretleri ve/veya Ücretlendirme Sistemini Değiştirme Hakkına Sahiptir. Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜTAM) 2017 Yılında Döner Sermaye Kapsamında Gerçekleştirilecek Analizler için Fiyat Listesi Başvuru Yapan Kuruma Bağlı Olarak Analiz

Detaylı

YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ (YPSK) HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY (HPLC)

YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ (YPSK) HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY (HPLC) YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ (YPSK) HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY (HPLC) 1 Kromatografi nedir? Kromatografi, karışımlardaki çeşitli maddeleri birbirinden ayırmaya ve böylece kalitatif

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. İçten Yanmalı Makineler MK-412 4/Güz (2+0+0) 2 5

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. İçten Yanmalı Makineler MK-412 4/Güz (2+0+0) 2 5 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İçten Yanmalı Makineler MK-412 4/Güz (2+0+0) 2 5 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi

Detaylı

LC-MSMS ile Sularda. Bromat İyonu Tayini

LC-MSMS ile Sularda. Bromat İyonu Tayini UYGULAMA NOTU Sıvı Kromatografi Kütle Spektrometre M014 LC-MSMS ile Sularda (İçme / Kullanma ve Doğal Mineralli Sular) Bromat İyonu Tayini HAZIRLAYAN Dr. Engin BAYRAM Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU:

Detaylı

Laboratuvar Terazileri. Analitik Teraziler Yarı Analitik Teraziler Hassas Teraziler Nem Tayin Cihazları

Laboratuvar Terazileri. Analitik Teraziler Yarı Analitik Teraziler Hassas Teraziler Nem Tayin Cihazları Laboratuvar Terazileri Analitik Teraziler Yarı Analitik Teraziler Hassas Teraziler Nem Tayin Cihazları TABLET SİSTEMİ LABORATUVAR 7 Dokunmatik Ekran Andorid İşletim Sistemi Bluetooth veya kablo ile bağlantı

Detaylı

FERMENTASYON. Bir maddenin bakteriler, mantarlarve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek

FERMENTASYON. Bir maddenin bakteriler, mantarlarve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek FERMENTASYON Bir maddenin bakteriler, mantarlarve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır Fermantasyon anaerobik şartlarda, glikoliz

Detaylı

8. Atık Madeni Yağların Yeniden Rafine Edilmesi 2017/270 (NACE GRUP: Tasnif edilmiş materyallerin geri kazanımı )

8. Atık Madeni Yağların Yeniden Rafine Edilmesi 2017/270 (NACE GRUP: Tasnif edilmiş materyallerin geri kazanımı ) 8. Atık Madeni Yağların Yeniden Rafine Edilmesi 2017/270 (NACE GRUP: 38.32 Tasnif edilmiş materyallerin geri kazanımı ) Ürün kodu: 38.32.12.00.01 Yeniden rafine edilmiş atık madeni yağ - kilogram Hammadde

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ ÇİZELGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ ÇİZELGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ ÇİZELGESİ 1. KİMYASAL ANALİZLER SN Hizmeti Veren Bölüm / Öğretim Üyesi Analiz Adı Metot Numune Türü 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kimya Mühendisliği / Yrd. Doç. Dr. Yeliz

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik-2 MKM-222 2/II (3+0+0) 3 3

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik-2 MKM-222 2/II (3+0+0) 3 3 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Termodinamik-2 MKM-222 2/II (3+0+0) 3 3 Dersin Dili : Türkçe Dersin

Detaylı

GARP LİNYİTLERİ İŞLETMESİ MÜESSESESİ MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

GARP LİNYİTLERİ İŞLETMESİ MÜESSESESİ MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GARP LİNYİTLERİ İŞLETMESİ MÜESSESESİ MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ANALİZLERDE KULLANILAN CİHAZLAR Laboratuvarımız, Kömür Analiz Laboratuvarı, AR-GE Laboratuvarı ve Numune Hazırlama olmak üzere

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) *

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI Cihaz Adı Analiz Fiyat Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * Taramalı Uç Mikroskobu (SPM) [Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM) + Taramalı Tünelleme Mikroskobu

Detaylı

I. YARIYIL TEMEL BİYOKİMYA I (B 601 TEORİK 3, 3 KREDİ)

I. YARIYIL TEMEL BİYOKİMYA I (B 601 TEORİK 3, 3 KREDİ) T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TEMEL BİYOKİMYA I (B 601 TEORİK 3, 3

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI I. YARIYILI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI B 601 Temel Biyokimya I Zorunlu 3 0 3 4 B

Detaylı

1. KİMYASAL ANALİZLER

1. KİMYASAL ANALİZLER 1. KİMYASAL ANALİZLER HPLC VE LC-MS/MS CİHAZLARI İLE YAPILAN ANALİZLER SORBAT TAYİNİ BENZOAT TAYİNİ KAFEİN TAYİNİ HMF TAYİNİ SUDAN TÜREVLERİ TAYİNİ VANİLİN TAYİNİ GLUKOZ, FRUKTOZ VE SUKROZ TAYİNİ SAPONİN

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Isı Transferi MK-322 3/Bahar (4+0+0) 4 5

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Isı Transferi MK-322 3/Bahar (4+0+0) 4 5 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Isı Transferi MK-322 3/Bahar (4+0+0) 4 5 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU. Yrd. Doç. Dr. Erdem IŞIK

DERS TANIMLAMA FORMU. Yrd. Doç. Dr. Erdem IŞIK Dersin Kodu ve Adı : MMÜ 459 ENERJİ YÖNETİMİ DERS TANIMLAMA FORMU Programın Adı: Makine Mühendisliği Ders Dili Yarıyıl Dersin Türü (Zorunlu/Seçmeli) Ön şartlar Dersi Veren Öğretim Elemanı Gruplar/Sınıflar

Detaylı

Modüler Hibrid Enerji İstasyonu- MOHES

Modüler Hibrid Enerji İstasyonu- MOHES Modüler Hibrid Enerji İstasyonu- MOHES Modüler Hibrit Enerji istasyonu (MOHES) Sivil ve Askeri Endüstrinin bir çok alanında şebeke elektriğinden veya petrol kaynaklı diğer enerji kaynaklarından istifade

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yeni Cami Mah. Sakarya Cad. No: 30/301 54100 SAKARYA/TÜRKİYE Tel : 0 264 281 99 66 Faks : 0 264 281 99 66 E-Posta : info@testkal.com

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA UYGULAMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA UYGULAMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ GC Kalitatif GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif 55 TL 80 TL 110 TL GC/MS Kantitatif 80 TL 110 TL 140 TL GC/MS Kantitatif İlave Bileşen Başına 25 TL 25 TL 25 TL GC-MS

Detaylı

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 ECOPRESS 50/100/200 Tasarım Ve Operasyon Tüm ECOPRESS modellerinde elektro-hidrolik çalışma prensibine sahip olup hava gerektirmez ECOPRESS yağ basıncının arttırılması

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/11) TEKNOLOJİK Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Dış Laboratuvarı Adresi : Osmaniye mah. Ümraniye Sok. No:11/B Bakırköy 34144 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 660 87

Detaylı

HEDEF LABORATUVAR CİHAZLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ TİC.LTD.ŞTİ.

HEDEF LABORATUVAR CİHAZLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ TİC.LTD.ŞTİ. HEDEF LABORATUVAR CİHAZLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Hedef mühendislik uzman ve deneyimli teknik kadrosuyla ülke teknolojisini dünya standartlarına taşımak ve etkin çözümler üretmek

Detaylı

GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi

GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi UYGULAMA NOTU Gaz Kromatografi Kütle Spektrometri M036 GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi HAZIRLAYAN Yük. Kim. Müh. Hacer ÖZKAN Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU: Ambalajda fitalat kalıntısının

Detaylı

METAN TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİK SAN. VE. TİC. LTD. ŞTİ.

METAN TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİK SAN. VE. TİC. LTD. ŞTİ. METAN TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİK SAN. VE. TİC. LTD. ŞTİ. 1. BE BERNOULLİ HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI ( 2-5) 2. BH BERNOULLİ HİBRİD ISI POMPALARI ( 8-10 ) 3. BA BERNOULLİ SU KAYNAKLI ISI POMPALARI ( 11-12 )

Detaylı

Endüstriyel atık su arıtma tesisleri

Endüstriyel atık su arıtma tesisleri I T A L Y I T A L Y Endüstriyel atık su arıtma tesisleri C&G Depurazione Industriale SRL atık su saflaştırma endüstrisinde 1971 den beri hizmet vermektedir. Tasarımlardan kazanılan ustalık bilgisi ile

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

2018 YILI KALİBRASYON PLANI

2018 YILI KALİBRASYON PLANI Sayfa No 1/8 SIRA NO CİHAZ ADI MARKASI DEMİRBAŞ NO / KOD NO KAL. DURUMU İÇ DIŞ PLANLANAN KALİBRASYON TARİHİ GERÇEKLEŞEN KALİBRASYON TARİHİ GELECEK KALİBRASYON TARİHİ KULLANILAN BİRİM VE SORUMLUSU 1 Yüksek

Detaylı

8 Kullanıcı şifresi. 99 Olay hafızası. Saat göstergesi. (ses mesaj kaydı yapılamaz). Duble zon özelliği. Tarih ve Saat göstergesi

8 Kullanıcı şifresi. 99 Olay hafızası. Saat göstergesi. (ses mesaj kaydı yapılamaz). Duble zon özelliği. Tarih ve Saat göstergesi Vitec AV - 864 4+1 Zonlu Alarm Kontrol Paneli Türkçe KeyPad+Trafo+Kominikatör+Telefon Arama 7 Segment alfanumerik göstergeli 7 ayrı merkez formatına uygun programlanabilir. 8 Kullanıcı şifresi 99 Olay

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. İklimlendirme ve Soğutma MKM-322 3/II (2+0+0) 2 2

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. İklimlendirme ve Soğutma MKM-322 3/II (2+0+0) 2 2 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İklimlendirme ve Soğutma MKM-322 3/II (2+0+0) 2 2 Dersin Dili Dersin

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Hidrolik Pnomatik Güç Kontrolu Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu Dersin Öğretim Elemanları Dersin Amacı

Detaylı

Endüstriyel Yüzey Sertleştirme

Endüstriyel Yüzey Sertleştirme INDUCTION Endüstriyel Yüzey Sertleştirme Makinaları I N D U CTI O N I N D U C T I ON www.homme-induction.com www.homme-induction.com I N D U C T IO N Misyonumuz Vizyonumuz Gelişmeyi ve büyümeyi sürekli

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ LABORATUVARLARI TEST ANALİZ FİYAT LİSTESİ. Nem Miktarı Tayini TAPPI T 208 om TL/numune

ORMAN FAKÜLTESİ LABORATUVARLARI TEST ANALİZ FİYAT LİSTESİ. Nem Miktarı Tayini TAPPI T 208 om TL/numune ORMAN FAKÜLTESİ LABORATUVARLARI TEST ANALİZ FİYAT LİSTESİ TEST/ANALİZ ADI Kimyasal Analiz İçin Örnek Hazırlama (kırma/parçalama/öğütme/eleme) YÖNTEM DETAYI TAPPI T 264 ASTM E1757 NREL/TP-510-42620 TEST

Detaylı