Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri. Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri. Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT)"

Transkript

1 Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT)

2 İçerik Atık Taşımaya İlişkin Mevzuat Atıkların Karayolunda Taşınmasına ilişkin Tebliğ Tebliğ kapsamında görev, yetki ve yükümlülükler Mobil Atık Takip Sistemi ve Kütle Denge Sistemleri Bakım ve Entegrasyon Projesi Proje hakkında genel bilgi MoTaT sistemi tanıtımı Atık Taşıma Firma ve Araçlarının Lisanslandırılması Lisanslandırma işlemlerinde genel hükümler Lisanslandırma işlemlerinde MoTAT uygulamasının kullanımı UATF Talep, Stok ve Satış İşlemlerinde MoTAT uygulamasının kullanımı MoTAT Taşıma İşlemi Aşamaları MoTAT taşıma ekranları Taşımanın aşamaları

3 ATIK TAŞIMAYA İLİŞKİN MEVZUAT Çevre Kanunu Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR)

4 Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM İKİNCİ BÖLÜM ÜÇÜNCÜ BÖLÜM DÖRDÜNCÜ BÖLÜM BEŞİNCİ BÖLÜM ALTINCI BÖLÜM YEDİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Yükümlülükler Mobil Atık Takip Sistemi Lisanslandırma İşlemleri Araç Takip Servis Sağlayıcıları (ATSS) ile Atık Takip Hizmet Sağlayıcılarının (ATHS) Nitelikleri ve Yetkilendirilme Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) Bulundurma Zorunluluğu ve Kullanımı Çeşitli ve Son Hükümler

5 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Görev ve Yetkileri Atık taşıma esaslarını belirlemek Mobil Atık Takip Sistemini oluşturmak Atık Takip Hizmet Sağlayıcısı ve Araç Takip Servis Sağlayıcılarını yetkilendirmek ve yükümlülüklerini yerine getirilmediğinin tespit edilmesi durumunda yetkisini iptal etmek Mobil cihazın özeliklerini belirlemek (İletişim protokolünü belirler) * İletişim Protokolü: MoTAT Sistemi kapsamında genel tanımların yer aldığı, kullanım senaryoları, web servis metotları, erişim bilgileri ve servislerin kullanım yöntemlerini içeren protokoldür.

6 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Görev ve Yetkileri Atık taşıma firma ve araçlarına MoTAT üzerinden lisans vermek Lisans koşullarına uymayan firma ve araçların lisansını iptal etmek UATF stok ve satış bilgilerini MoTAT Sistemini kullanarak kayıt altına almak MoTAT Sistemini kullanarak UATF leri ücreti karşılığında atık üreticisine veya yetkilendirilmiş kuruluşlara vermek Lisanslı araçları yılda en az 1 kez denetlemek Tutarlılık kontrolünü yapmak (Atığın oluşumundan bertarafı/geri kazanımına kadar olan süreçte; atığın miktarı,atığın kodu ve bu atığa ait Ulusal Atık Taşıma Formu bilgilerinin, taşınan atık ile uyumunun kontrolü) Atık taşıma lisansı almak üzere başvuran firmanın talebine istinaden araçla taşınabilecek olan atık kodlarını belirlemek

7 Atık Üreticisinin yükümlülükleri Bakanlık veri tabanına kayıt olmak. Tesisten kaynaklanan atığın UATF nin ilgili bölümünü doldurmak, Taşıma işlemine ilişkin uyuşmazlık durumunda bağlı oldukları il müdürlüğüne durumu bildirmek. Atık taşıma lisansı olmayan veya lisans süresi biten firmalar ve araçlar ile taşıma işlemi yapmamak, bu firmaların tespit edilmesi durumunda il müdürlüğüne bilgi vermek. İl müdürlüklerinden temin edilen UATF lerin ilgili bölümlerini doldurmak Atığa ilişkin UATF leri MoTAT sistemini kullanarak doldurmak Basılı ve ıslak imzalı olan UATF lerin MoTAT sistemindeki UATF ile aynı olduğunu kontrol etmek

8 Atık taşıma firmalarının yükümlülükleri Atık taşıma firma/araç lisansı almak Araçlara mobil cihaz taktırmak ve kullanmak ADR mevzuatı yükümlülüklerini yerine getirmek UATF lerin ilgili bölümlerini doldurmak Zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmak

9 Geri kazanım ve bertaraf tesislerinin yükümlükleri UATF si olmayan atıkları tesise kabul etmemek Tutarlılık kontrollerini yapmak, sorun olması durumunda İl Müdürlüğüne bildirmek Basılı UATF ve MoTAT sistemi üzerinden UATF ilgili bölümlerini doldurmak

10 2. MOBİL ATIK TAKİP SİSTEMİ VE KÜTLE DENGE SİSTEMLERİ BAKIM VE ENTEGRASYON PROJESİ ÇED,İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı

11 MOBİL ATIK TAKİP SİSTEMİ VE KÜTLE DENGE SİSTEMLERİ BAKIM VE ENTEGRASYON PROJESİ Atık taşıma işlemlerinin kayıt altına alınması ve bu şekilde tehlikeli atıkların izlenmesi, denetlenmesi konusundaki etkinliğin artırılması Kütle denge uygulaması ile tam entegrasyonunun sağlanarak geri kazanım/bertaraf sürecinin de izlenebilmesi ve denetlenmesi amaçlanmaktadır. Proje süresi : 90 gün Proje başlangıcı : 12 Eylül 2013 İhale Bedeli : Türk Lirası Garanti Süresi : Sistem kabulden sonra 1 yıl Firma : Mos Bilişim Teknolojileri Yazılım Dan. Hiz. Ltd. Şti. Proje Kabul : 10 Aralık 2013 Test süreci devam etmektedir.

12 Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) Mobil Atık Takip (MoTAT) Sistemi: Her bir taşıma işlemine ilişkin bilgilerin kaynağında kayıt altına alınması, atık taşıma firma ve araçların lisanslandırılması, atık yüklü araçların seyir halindeyken izlenmesi ve bu şekilde atık taşıma işlemlerinin etkin bir şekilde denetlenmesi amacıyla hazırlanan çevrimiçi sistemdir. Sisteminin kullanıcıları: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Atık üreticileri/yetkilendirilmiş kuruluşlar Lisanslı geri kazanım/bertaraf tesisleri Lisanslı atık taşıma firmaları Atık Takip Servis Sağlayıcıları (ATSS)

13 Mobil Atık Takip Sistemi - Aşamaları Atık Taşıma Firma Lisansı ve Atık Taşıma Araç Lisansı verilmesi, Basılı UATF lerin talep, satış, stok işlemleri, Mevcut UATF lerin çevrimiçi doldurulması ve onaylanması, Atıkların yüklenmesi ve boşaltılmasını da kapsayan taşıma işlemi, Atık yüklü araçların seyir halindeyken mobil cihaz vasıtasıyla takip edilmesi, Yeni uygulama ile sağlanacak Toplanan verinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve raporlanması Bu işlemler adresinde yer alan uygulamadan gerçekleştirilecektir.

14 Mobil Atık Takip Sistemi Proje sonucunda yenilenen MoTAT sistemi ile il müdürlükleri tarafından; a) Atık taşıma firma ve araçlarına lisans verilecektir. b) UATF lerin talep, satış, stok işlemleri yapılacaktır. c) Lisanslı firma ve araçlarının lisanslarının takibi yapılacaktır. Yeni uygulama da yer alacak. d) Seyir halindeki araçların izleme işlemleri yapılacaktır.

15 3. Atık Taşıma Firma ve Araçlarının Lisanslandırılması

16 Firma ve Araçların Lisanslandırılması Genel Hükümler- I Firma lisansı gerçek ve tüzel kişiler için düzenlenir. Firma lisans süresi 5 yıldır. Firmaya bağlı araç lisansı geçerlilik süresi, firma lisansı geçerlilik süresini aşamaz. Lisans belgeleri MoTAT sistemi kullanılarak firmaya ve firmaya bağlı araca ayrı ayrı düzenlenir. Firma lisansı alınabilmesi için en az bir araç için lisans alınması zorunludur. Tek başına firma lisansı ya da tek başına araç lisansı verilemez. Atık taşıma firma lisansı ve atık taşıma araç lisansı devredilemez. Lisans alma şartlarında bir değişiklik olması durumunda lisans yenilenir.

17 Firma ve Araçların Lisanslandırılması Genel Hükümler- II Yeni eklenen araç lisanslarıyla birlikte firma lisansı yenilenir ancak firma lisans süresi uzatılmaz ve firma lisans ücreti tekrar alınmaz. Firma lisansı, firmanın merkez adresinin ticaret sicile kayıtlı olduğu ilin il müdürlüğünce düzenlenir. Bu lisansa bağlı olmak koşuluyla, atık taşıyacak araçlar için taşıma lisansı farklı bir il müdürlüğünce düzenlenebilir. Mevzuata aykırı fiillerden dolayı firma lisansının iptal edilmesi durumunda firma lisansına bağlı tüm araç lisansları da iptal edilir. Lisansı iptal edilen firmaya iptal tarihinden itibaren 6 ay süreyle yeni lisans belgesi düzenlenmez.

18 Firma ve Araçların Lisanslandırılması Genel Hükümler- III Firma, MoTAT sistemini kullanabilmek için gerekli olan kullanıcı kodu ve şifre bilgilerini alır. Firma, MoTAT sistemi kullanılarak bildirilen her türlü bilgiden sorumludur. Tehlike sınıfını gösteren etiketleri ve ADR nin güncel versiyonuna uygun işaretleri kullanılır. Araç lisansına yeni atık kodu eklenmesi talebini, aracın lisans alımı tarihini takip eden 30 günden sonra yapabilir. Lisans süresi uzatılmaz, ücret alınmaz.

19 Lisanslandırma İşlemlerinde Firma ve araç bilgileri eklendikten sonra sistem tarafından otomatik olarak üretilen lisans numarası kullanılır ve matbu lisans belgesi çıktısı sistemden alınarak imzalandıktan sonra ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce firmaya teslim edilir. Mevcut mobil cihazı ve iletişim alt yapısı olan firmaların Bakanlıkça talep edilen şartları ve gerekli entegrasyonu sağlaması durumunda bu cihazların kullanımına devam edilebilir.

20 Firma lisansı başvurusunda istenen bilgi ve belgeler Firmanın adı, adresi, telefon numarası, vergi numarası. Firma sahibinin/sahiplerinin adı, adresi, telefon numarası. Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri. Lisans alacak araçların plakalarını ihtiva eden firma yetkililerince imzalı yazı. Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak alınmış geçerli yetki belgesi örneği (C1, C2, K1, K2, L1, L2, M1, M2, M3). Tehlikeli Maddeler İçin Yaptırılacak Sorumluluk Sigortaları Hakkında Karar doğrultusunda yapılan mali sorumluluk sigortası. İl müdürlüğünce gerekli görülmesi durumunda bu belgelere ilaveten istenecek bilgi ve belgeler.

21 Lisans alacak firmalarda aranacak şartlar Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 25 inci maddesinde geçen hükümlere göre güvenlik danışmanı bulundurmak. Atıkların taşınmasında Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik hükümleri geçerli olup, söz konusu Yönetmeliğin 8 inci bölümünde verilen yükümlülükleri sağlamak.

22 Araç lisansı başvurusunda istenen bilgi ve belgeler -1 Aracın ait olduğu firmanın/şahsın adı, adresi ve telefon numarası. Araç ruhsat fotokopisi. Taşınacak atıkların, Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin EK- IV üne göre atık kodları listesi. Aracın Taşıyabileceği Tehlikeli Atık Sınıfları (Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-III ünde yer alan A-Tehlikeli Kabul Edilen Atıkların Özellikleri-H kodları). Atığın taşınacağı ambalaj türü. Taşınacak atığın her biri için ayrı ayrı fiziksel ve kimyasal özelliği. Olabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardımda kullanılacak malzemeler listesi ve acil müdahale planı.

23 Araç lisansı başvurusunda istenen bilgi ve belgeler -2 Araçlara monte edilmiş mobil cihaza ilişkin satış sözleşmesi, çalışır durumda olduğunu gösterir test sonuçları ve kullanıcı eğitim belgeleri. Atık taşıyacak her bir araç için aracın trafiğe çıkma ve tehlikeli madde taşıması konusunda uygunluğunu gösteren, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yetkilendirilmiş periyodik araç muayenesi ve yola elverişlilik muayene hizmeti veren kurum/kuruluşlarca düzenlenen uygunluk belgesi. Araç sürücülerinin ad-soyadı, TC kimlik numarası, SRC5 türü mesleki yeterlilik belgesi, sürücü ehliyet fotokopisi, telefonu ve e-posta adresi. Sürücülerin, aracın bağlı bulunduğu firmada çalıştığını gösterir sigorta kayıtları. Tıbbi atık taşıma aracının bu tebliğin Ek-V inde belirtilen teknik özelliklere sahip olduğunu gösteren teknik rapor. İl müdürlüğü gerekli görmesi durumunda bu belgelere ilaveten istenecek bilgi ve belgeler.

24 Lisans alacak araç sürücülerde aranan şartlar Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik gereği, SRC5 türü mesleki yeterlilik belgesine sahip olunması. Atık taşımacılığı yapmak için eğitim sertifikasına sahip olunması. Acil durumlarda uygulanmak üzere alınacak tedbirlere ilişkin talimatnameler konusunda eğitimli olunması. Mobil cihazın kullanımı konusunda eğitim alınmış olması.

25 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Müdürlükleri giriş ekranı

26 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Firma Lisans Listesi

27 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Araç Lisansı Listesi

28 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Araç Şoför Bilgileri

29 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Yeni Firma Lisansı Ekle

30 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Firma Sahibi Bilgileri - Ekle Lisans oluşturmak için: 1. Firma (bakanlığa kayıtlı tesis) ve lisans bilgileri girilir 2. EKLE Butonu ile ; firma sahibi, şoförler ve araçlar eklenir. 3. Kaydet butonu ile lisans bilgileri kaydedilir. 4. Lisans belgeleri imzalanmak üzere sistemde oluşturulan matbu yazı bastırılır.

31 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Taşıma Yapacak Araç Şoför - Ekle

32 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Firmaya Bağlı Lisanslı Araçlar - Ekle

33 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Araç Mobil Cihaz İşlemleri Bir aracın uygunluğu il müdürlüğü tarafından denetlendikten sonra başvurunun uygun bulunması durumunda, mobil cihaz taktırmak üzere ATSS lere yönlendirilir. ATSS araca cihazı taktıktan sonra Bakanlığa bu işlemi bildirir. Bu bildirim daha sonra il müdürlüğü ekranına düşer. ATSS Mobil cihaz işlem bildirimi ekranında bir bildirim seçildiğinde, bildirim ile ilgili araç lisans bilgileri görüntülenir. Aracın cihaz takma sonrası başvuru sahibinin getirdiği belgeler ile ATSS nin bildirimi ve o plakalı aracın lisans bilgileri karşılaştırılır. Bilgiler doğru ise işlem onaylanır. Lisans verme işlemleri tamamlanır. Araç taşıma yapmaya başlayabilir. Aynı durum cihaz sökme için de geçerlidir. Sökme bildirimi onaylandığında araç artık atık taşıyamaz.

34 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Araç Lisans Belgesini Üret Firma Lisans Belgesini Üret Firma Lisans belgesi için buraya tıklayınız ile Araç lisans belgesi için buraya tıklayınız kısımlarında açılan alana lisansa imzayı atacak kişinin bilgileri girilir ve «Araç Lisans Belgesini Üret» veya «Firma Lisans Belgesini Üret» butonuna tıklanır. Uygulama tarafından oluşturulan matbu belge bastırılır.

35 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Firma Lisansı Güncelle Firma Lisansı Sil Firma lisansı butonu ile ulaşılan firma listesi ekranından gerçekleştirilir.

36 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri Araç Lisansı Güncelleme: Araç lisansları butonundan lisanslı araçlar listelenir, güncelleme ve araç lisans detaylarına ulaşılır. Araç lisansı ve şoför bilgilerini ekleme, güncelleme ve silme işlemlerine «Firma Lisansına Git» butonundan ulaşılır.

37 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri İl müdürlüklerinin illeri dışına araç lisansı vermesi amacıyla geliştirilmiştir. Örnekte Ankara il kullanıcısı tarafından Adana ilinde lisansı olan bir firmaya araç eklenecektir. «Firma Lisans Listesi» butonuna basıldığında o ile ait lisans bilgileri gelir.

38 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri Burada il bilgisi «Ankara» olarak gelecektir. Sil butonu ile il bilgisi temizlenir. Yandaki Seçim Ekranına Git butonu ile il seçme penceresi açılır. Buradan firma lisansının bulunduğu «Adana» ili seçilir ve aşağıdaki Seç butonuna basılır.

39 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri Ara butonu ile Adana ilindeki firma lisansları listelenir, araç lisansı eklenecek firma seçilerek güncelleme butonuna basılır.

40 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri Açılan ekranda sadece araç ekleme ve güncelleme butonları görünmektedir. Araç ekleme işlemi gerçekleştirildiğinde; yeni araç lisans sütunu Başka İlden kolonunda araç lisansının verildiği il yazar.

41 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri Bu işlem sonucunda firma lisansının bulunduğu «Adana» ilinden onay beklenir. Aynı şekilde başka bir ile eklenen aracın bilgileri güncellediğinde firma lisansının bulunduğu ilin onayı gerekir. İl Dışından Araç Lisansı Verme formundan il dışından verilen araç lisansları ve durumları takip edilmektedir.

42 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri Ara butonu ile onay bekleyen araç lisanlarını listelenir. Yeni firma lisansı verilmiş eski kayıtların da listelenmesini istendiğinde Yeni Firma Lisansı Verilmiş Firmaları da Getir kutucuğunu işaretleyip arama yapılmalıdır.

43 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri Adana ili Güncelle butonuna bastığında aşağıdaki ekran görüntülenir. Güncel firma lisansını bastırıp firmaya teslim edildikten sonra Firmaya Yeni Lisans Verildi butonuna basılır.

44 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıma Firma ve Araç Lisans İşlemleri İl Dışı Firma İşlemleri Araç Lisans İşlemleri Hatalı yapılan onay işlemini geri almak içi «Geri Al» butonu bulunmaktadır. Adana ili firma lisansını güncellemesi sonrasında bu yeni araç lisansına İl Dışından Eklenen Araçlar ekranından ulaşılabilir.

45 4. UATF Talep, Stok ve Satış İşlemlerinde MoTAT Uygulamasının Kullanımı

46 Talepte Bulunma Mobil Atık Takip Sistemi UATF İşlemleri İlin yeni UATF cilt talebinde bulunması sağlanır. Eğer daha önce bir talebi olmuşsa o görüntülenir, onun üzerinde güncelleme yapılır. Stok Bilgileri İle gönderilmiş cilt aralıkları görüntülenir. Listeden bir kayıt seçildiğinde, o cilt aralığıyla ilgili ilin yaptığı işlemler listelenir.

47 Mobil Atık Takip Sistemi UATF SATıŞ LISTESI / YENI SATıŞ KAYDı EKLE «Yeni Satış Kaydı Ekle» butonu ile doğrudan yeni satış kayıt girişine gidilir.

48 Mobil Atık Takip Sistemi UATF SATıŞ LISTESI / YENI SATıŞ KAYDı EKLE Ekle butonuna basılır. Cilt sayısı girilir, alttaki değerler otomatik hesaplanır. Satış ise satılan tesis seçilir. Kayıp/zaiyat ise tipi ve açıklama girilir. Kaydet butonuna basılır.

49 5. MoTAT Taşıma İşlemi Aşamaları

50 MoTAT- Mobil Atık Takip Sistemi ATIK AKIŞININ ETKİN BİÇİMDE İZLENMESİ UYGUNSUZ TEHLİKELİ ATIK TAŞIMASININ, GERİ KAZANIMININ VE BERTARAFININ ÖNLENMESİ ATIK ÜRETİCİLERİNİN EKSİK ATIK BEYANLARININ TESPİTİ RAPORLAMALARININ DOĞRU ve EKSİKSİZ YAPILABİLMESİ ACİL MÜDAHALELERİN EN KISA SÜREDE YAPILABİLMESİ

51 Atık Taşımada Online Takip Atığın Kaynağı Atığı Taşıyan Atığı Geri kazanan / Bertaraf eden

52 Atıkların Taşınması Sırasında Elde Edilen Veriler

53 Araç Takip Servis Sağlayıcısı (ATSS) Mobil cihazların montajı ve bakımı dahil olmak üzere buradan gelen bilgileri toplayıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sunucularına, Bakanlık tarafından belirlenmiş iletişim protokolünü kullanarak gönderecek, Türkiye de kurulmuş bulunan kurum ya da işletmeler Yükümlülükler Sorumluluklar Bakanlıktan yetki belgesi almak Mobil cihaz temini, montaj, teknik destek ve iletişim alt yapısının oluşturulması Bilgilerin gizliliğinden ve Bakanlık sunucularına aktarılmasından, Veri kaybı yaşanmaması için gerekli önlemler alınmasından

54 Atık Takip Hizmet Sağlayıcısı (ATHS) Sistemin kullanılması ve mobil cihazların işletilmesi sırasında, sahadaki araçlara ve araçların ait oldukları firmalara eğitim, destek ve danışmanlık hizmeti verecek olan Türkiye de yerleşik kurum ya da işletmeleri, Yükümlülükler Bakanlıktan yetki belgesi almak Eğitim, Teknik Destek ve Danışmanlık verebilecek alt yapıya sahip olması

55 Mobil cihaz Atık taşıyan araçlar üzerine monte edilecek olan; araç konum bilgisi, aracın durumu, seyrine ilişkin bilgiler ile Bakanlıkça oluşturulan iletişim protokolü kapsamında belirlenen diğer bilgilerin ilgili birimlere aktarılmasını sağlayan, en az bir GPS modülü, mobil iletişim modülü ve veri giriş panelinden oluşan cihazdır. Mobil Cihaza girilmesi gereken bilgiler UATF Numarası Taşıma Kontrol Numarası (TKN) Taşıma Doğrulama Numarası (TDN) Boşaltma Onay Numarası (BON) Üretici tarafından çevrimiçi sisteme girilmediyse miktar bilgisi

56 Atık Üreticisi Lisanslı Taşıma Fiması ve Geri Kazanım/Bertaraf Tesisi MoTAT ekranları MoTAT Taşıma Aşamaları

57 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Üreticisi Ekranı Atık üreten tesisin ana sayfasında tesis bilgileri ve yapabilecek işlemler listelenir. Yeni taşıma talebi yapabilir Bekleyen taşıma taleplerini görüntüleyebilir Yoldaki transferleri görüntüleyebilir Tamamlanan transferleri görüntüleyebilir Taşıma Kontrol Numarası nı (TKN) görüntüleyebilir.

58 Mobil Atık Takip Sistemi Transfer Talebi Atık taşıma lisansı firmalardan atık taşıma talebinde bulunmak için kullanılır. Talep taslak olarak kaydedildiğinde güncellenebilir, silinebilir. Onaylanana kadar taşıyıcı ve üretici tarafından görünmez. Onaylandıktan sonra talep üzerinde güncelleme ve silme yapılamaz. Onaylı talepler taşıyıcı ve alıcı tarafından görülebilir.

59 Mobil Atık Takip Sistemi Atık Taşıyıcı Ekranı Taşıyıcı firmanın ana sayfasında tesis bilgileri ve yapabileceği işlemler listelenir. Ana ekranda tesis bilgileri, taşıyıcı işlemleri ve gönderim işlemleri vardır. Taşıma Doğrulama Numarasını (TDN) görüntüler.

60 Mobil Atık Takip Sistemi Geri Kazanım/Bertaraf Firmasının Ekranı GKB tesisinin ana sayfasında tesis bilgileri ve yapabilecek işlemler listelenir. Ana ekranda Tesis bilgileri Atık kabul işlemleri GKB işlemleri Atık gönderim işlemleri Boşaltma Onay Numarası (BON) görüntüleyebilir. Atık Gönderim İşlemleri GKB tesisinde oluşan ve (atık üreticisi olarak) gönderilen atıklardır.

61 Mobil Atık Takip Sistemi Taşıma İşlemi Aşamaları MoTAT sistemi kullanıcıları, Bakanlık çevrimiçi uygulamaları için verilen kullanıcı kodu ve parolasıyla sisteme giriş yaparlar. Taşıma işlemlerinde aşağıdaki aşamalar takip edilir: a) Taşıma işlemleri başlamadan önce, atık üreticisi/yetkilendirilmiş kuruluş tarafından çevrimiçi UATF doldurularak atık transfer talebi sisteme girilir ve onaylanır. Sistem tarafından talebe ilişkin TKN ve TDN oluşturulur. b) Mobil cihaz üzerinden atık üreticileri/yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından TKN ve lisanslı atık taşıma firması tarafından TDN girilerek numaraların eşleşmesi sağlanır. Eşleşme işlemi gerçekleştiğinde BON oluşur ve taşıma işlemi başlar. c) Lisanslı geri kazanım/bertaraf tesislerince mobil cihaz üzerinden BON girilerek eşleşme sağlanır, atık kabulü gerçekleştirilir ve taşıma işlemi tamamlanır. ç)a, b, c de tanımlanan işlemler tamamlandığında ilgili taraflarca onaylanmış çevrimiçi UATF oluşur.

62 TEŞEKKÜRLER

Atıkların Karayolunda Taşınması. Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) BİYOTEST SAĞLIK VE ATIK YÖNETİMİ / SAĞLIK HİZMETLERİ

Atıkların Karayolunda Taşınması. Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) BİYOTEST SAĞLIK VE ATIK YÖNETİMİ / SAĞLIK HİZMETLERİ Atıkların Karayolunda Taşınması Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) BİYOTEST SAĞLIK VE ATIK YÖNETİMİ / SAĞLIK HİZMETLERİ İÇERİK Atık yönetiminde genel prensip Atıkların taşınmasına ilişkin mevzuat Ulusal

Detaylı

Mobil Atık Takip Sistemleri AKADEMİ ÇEVRE OCAK 2018

Mobil Atık Takip Sistemleri AKADEMİ ÇEVRE OCAK 2018 Mobil Atık Takip Sistemleri AKADEMİ ÇEVRE OCAK 2018 Mobil Atık Takip Sistemi (MoTaT) nedir, ne işe yarar? Her bir taşıma işlemine ilişkin bilgilerin kaynağında kayıt altına alınması, atık taşıma firma

Detaylı

MOBİL ATIK TAKİP SİSTEMİ (MOTAT) VE ULUSAL ATIK TAŞIMA FORMLARI (UATF)

MOBİL ATIK TAKİP SİSTEMİ (MOTAT) VE ULUSAL ATIK TAŞIMA FORMLARI (UATF) MOBİL ATIK TAKİP SİSTEMİ (MOTAT) VE ULUSAL ATIK TAŞIMA FORMLARI (UATF) Gülşah REİS Çevre ve Şehircilik Uzmanı ÇED, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı Veri

Detaylı

Atıkların Karayolunda Taşınması. Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) Arzu NURAY Şube Md. V.

Atıkların Karayolunda Taşınması. Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) Arzu NURAY Şube Md. V. Atıkların Karayolunda Taşınması Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) Arzu NURAY Şube Md. V. İçerik Atık Veri Döngüsü Atık Taşıma Genel Esasları ve Mevzuat Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) kullanımı MoTAT- Mobil

Detaylı

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS)

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) Mobil Atık Takip Sistemi- (MoTAT) Kütle Denge Sistemi (KDS) Arzu NURAY Atık Yönetimi Karar Destek Şube Müdürlüğü Şube Müdürü V. Bizim Görev ve Sorumluluklarımız Çevre

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI. Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI. Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü ATIK YÖNETİM UYGULAMASI Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü 24.01.2018 ATIK YÖNETİM UYGULAMASI Atık Beyan Sistemi TABS Atık üreticilerinin

Detaylı

Hastane Atıklarının Yönetiminde MoTAT Uygulaması

Hastane Atıklarının Yönetiminde MoTAT Uygulaması Hastane Atıklarının Yönetiminde MoTAT Uygulaması «Atık Yönetim Uygulaması» Arzu NURAY Şb.Md.V. ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı Çevrimiçi Sistemlerin

Detaylı

16/07/2018. Sunum Süresi: 30 dk. Hazırlayan: Volkan SÖNMEZ

16/07/2018. Sunum Süresi: 30 dk. Hazırlayan: Volkan SÖNMEZ 16/07/2018 Sunum Süresi: 30 dk. Hazırlayan: Volkan SÖNMEZ TAKİP SİSTEMİNİN AMACI Atıkların kayıt altına alınması Araçların lisanslandırma işlemlerinin yapılması Atık yüklü olan araçların takibinin yapılması

Detaylı

MOBİL TEHLİKELİ ATIK TAKİP SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

MOBİL TEHLİKELİ ATIK TAKİP SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU MoTAT MOBİL TEHLİKELİ ATIK TAKİP SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU DİKKAT Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nda MoTAT sisteminin çalışır durumda olması ve taşıma lisansının geçerliliği için kullanıcı, şifre ve plaka

Detaylı

MoTAT KULLANIM KILAVUZU (MOBİL TEHLİKELİ ATIK TAKİP SİSTEMİ) 1/5. Umut Mühendislik OSGB Çevre Danışmanlık ve Arıtma Tek. Tic. LTD. ŞTİ.

MoTAT KULLANIM KILAVUZU (MOBİL TEHLİKELİ ATIK TAKİP SİSTEMİ) 1/5. Umut Mühendislik OSGB Çevre Danışmanlık ve Arıtma Tek. Tic. LTD. ŞTİ. MoTAT (MOBİL TEHLİKELİ ATIK TAKİP SİSTEMİ) KULLANIM KILAVUZU 1/5 TANIMLAR Atık: Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan ya da atılması zorunlu

Detaylı

EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma 1. ADIM: Vatandaş Girişi Bölümünden e- Devlet İle Giriş Yapılır.

EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma 1. ADIM: Vatandaş Girişi Bölümünden e- Devlet İle Giriş Yapılır. EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma 1. ADIM: Vatandaş Girişi Bölümünden e- Devlet İle Giriş Yapılır. EÇBS ye GİRİŞ - 2018 EÇBS de EÇBS İlk Kez de Firma Kaydı Aktarımı Oluşturma 2. ADIM: Anasayfadan

Detaylı

Tehlikeli Atıkların Taşınması ve Uzaktan Takip Sistemleri- MoTAT

Tehlikeli Atıkların Taşınması ve Uzaktan Takip Sistemleri- MoTAT Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Tehlikeli Atıkların Taşınması ve Uzaktan Takip Sistemleri- MoTAT Ahmet VARIR Mühendis Görev ve sorumluluklar Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevleri

Detaylı

Sunum. İslam SADIKER Koordinatör Çevre Görevlisi Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı. Müh. Serpil ÖZKAN Çevre Görevlisi

Sunum. İslam SADIKER Koordinatör Çevre Görevlisi Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı. Müh. Serpil ÖZKAN Çevre Görevlisi Atık Akü Yönetimi - 2017 Sunum İslam SADIKER Koordinatör Çevre Görevlisi Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Müh. Serpil ÖZKAN Çevre Görevlisi Atık Akü Yönetimi - 2017 2 Atık Akü Yönetimi - 2017 Atık Akü

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS)

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) ATIK YÖNETİMİNDE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ veri.degerlendirme@csb.gov.tr İçerik Atık Veri Döngüsüne İlişkin Sistemler Atık Beyan Sistemi

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (ATYÖN) MoTAT KULLANIM KILAVUZU

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (ATYÖN) MoTAT KULLANIM KILAVUZU ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (ATYÖN) MoTAT KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 TANIMLAR... 2 2 ATIK ÜRETİCİSİ TARAFINDAN YAPILAN İŞLEMLER... 2 2.1 Atık Üreticisi Taşıma Talebi Yapma... 2 2.1.1 Tıbbi Atık Taşıma

Detaylı

Atık Yönetim Uygulaması MOTAT Eğitimi

Atık Yönetim Uygulaması MOTAT Eğitimi Atık Yönetim Uygulaması MOTAT Eğitimi Ziya Özçelik Bilgisayar Mühendisi Mos Bilişim Teknolojileri ÇED, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı Veri Değerlendirme

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf Tesisleri İçin Kütle Denge Sistemi Kullanım Kılavuzu

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf Tesisleri İçin Kütle Denge Sistemi Kullanım Kılavuzu T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Lisanslı Geri Kazanım/Bertaraf Tesisleri İçin Kütle Denge Sistemi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2014 İÇİNDEKİLER 1 Geri Kazanım / Bertaraf (GKB)Tesisi İşlemleri... 2 1.1 Ön

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı Veri Değerlendirme Şube Müdürlüğü Atık Veri Döngüsü Atık Üreticileri (TABS) Lisanslı Atık Geri Kazanım ve

Detaylı

20 Mart 2015 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 29301 TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

20 Mart 2015 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 29301 TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

DENİZLİ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

DENİZLİ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DENİZLİ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliği Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) 21.08.2014 ATIK TAŞIMAYA İLİŞKİN MEVZUAT ATIKLARIN TAŞINMASINA İLİŞKİN

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

a) Ömrünü tamamlamış araçlar, maden atıkları ile radyoaktif atıkların taşınmasını,

a) Ömrünü tamamlamış araçlar, maden atıkları ile radyoaktif atıkların taşınmasını, 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 Amaç TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

g) Atık taşıma firma lisansı: Bu Tebliğile belirlenen esaslara uygun olarak ilgili il müdürlüğünce

g) Atık taşıma firma lisansı: Bu Tebliğile belirlenen esaslara uygun olarak ilgili il müdürlüğünce Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINAİLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan ya da atılması

Detaylı

ARAÇ TAKİP SERVİS SAĞLAYICILARININ NİTELİKLERİNİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR

ARAÇ TAKİP SERVİS SAĞLAYICILARININ NİTELİKLERİNİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAÇ TAKİP SERVİS SAĞLAYICILARININ NİTELİKLERİNİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR Çevre Yeterlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) TABS İzleme ve Kontrol Modülü Ahmet GÖKTAŞ Çevre ve Şehircilik Uzmanı

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) TABS İzleme ve Kontrol Modülü Ahmet GÖKTAŞ Çevre ve Şehircilik Uzmanı Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) TABS İzleme ve Kontrol Modülü Ahmet GÖKTAŞ Çevre ve Şehircilik Uzmanı ÇED,İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı Veri Değerlendirme

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan ya da atılması

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532

Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532 Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINAİLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Tuğrul BEYAZIT Dönmez Varil Ltd. Şti. Mesul Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi İş Güvenliği / Tehlikeli Madde Danışmanlığı Uzmanı

Tuğrul BEYAZIT Dönmez Varil Ltd. Şti. Mesul Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi İş Güvenliği / Tehlikeli Madde Danışmanlığı Uzmanı Tuğrul BEYAZIT Dönmez Varil Ltd. Şti. Mesul Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi İş Güvenliği / Tehlikeli Madde Danışmanlığı Uzmanı www.donmezvaril.com http://bnsatik.com/ http://turktainer.net/ DOĞADAKİ MUHTEŞEM

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 18 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28532 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

1. ATIK BEYAN İŞLEMLERİ (TABS)

1. ATIK BEYAN İŞLEMLERİ (TABS) 1. ATIK BEYAN İŞLEMLERİ (TABS) Atık beyan işleminde bulunacak firmalar http://online.cevre.gov.tr adresi üzerinden aşağıdaki ekranda da görülen kullanıcı adı ve parolalarıyla sisteme giriş yaparlar. Firma

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ

Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete Tarihi: 20.03.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29301 Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

MOTAT UYGULAMASI. Kullanım Kılavuzu

MOTAT UYGULAMASI. Kullanım Kılavuzu MOTAT UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu Temmuz, 2017 Revizyon Takip: Revizyon Tarih Değişikliğin Tanımı Değişikliği Yapan 1.0 03.05.2016 İlk Yayın Balkan URAZ 2.0 09.05.2016 Motat Kullanıcı Tanımlarının Eklenmesi

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan; ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

ATIK TAŞIMA TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

ATIK TAŞIMA TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Çevre ve Orman Bakanlığından: ATIK TAŞIMA TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı; 05/07/2008 tarihli ve 26952 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan

Detaylı

TEBLİĞ. a) Maden atıkları, ambalaj atıkları, tehlikesiz atıklar ve radyoaktif atıkların taşınmasını,

TEBLİĞ. a) Maden atıkları, ambalaj atıkları, tehlikesiz atıklar ve radyoaktif atıkların taşınmasını, 18 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28532 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINM ASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile

Detaylı

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı DeğiĢiklik Tebliğleri

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı DeğiĢiklik Tebliğleri RESMĠ GAZETE Tarihi 18.01.2013 Sayısı 28532 DeğiĢiklik Tebliğleri Tarihi Sayısı 30.01.2014 28898 20.03.2015 29301 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAġINMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ BĠRĠNCĠ

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 20.03.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29301 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

Resmi Gazete Tarihi: 20.03.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29301 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 20.03.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29301 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Resmi Gazete Tarihi: 20.03.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29301 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 18 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28532 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAġINMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAġINMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28532 ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAġINMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel Ġlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) ve Mobil Atık Takip Sistemi- (MoTAT)

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) ve Mobil Atık Takip Sistemi- (MoTAT) Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) ve Mobil Atık Takip Sistemi- (MoTAT) Betül DOĞRU Şube Müdürü Görev ve Sorumluluklar Atık Veri Döngüsü İl Çevre

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:...

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:... ELEKTRONİK İMZA 1 İÇİNDEKİLER Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 1. Adım:... 4 2. Adım:... 4 Sürücü Yükleme Nasıl Yapılır?...

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI HAKKINDA TÜSİAD GÖRÜŞLERİ. Taslağın Geneli Üzerindeki Görüş ve Değerlendirme

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI HAKKINDA TÜSİAD GÖRÜŞLERİ. Taslağın Geneli Üzerindeki Görüş ve Değerlendirme ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI HAKKINDA TÜSİAD GÖRÜŞLERİ Taslağın Geneli Üzerindeki Görüş ve Değerlendirme Atık elektrikli ve elektronik eşyalarda (AEEE) tehlikeli atık kapsamına

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genelge No: 2005/11 ÖZETİ: Tehlikeli Atık Taşınımı Tarih : GENELGE NO. ------------- (2005/11) Bakanlığımızca Avrupa Birliği müktesebatına uyum

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) Gülşah REİS Atık Yönetimi Karar Destek Şube Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Uzmanı

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) Gülşah REİS Atık Yönetimi Karar Destek Şube Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Uzmanı Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) Gülşah REİS Atık Yönetimi Karar Destek Şube Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Uzmanı Bizim Görev ve Sorumluluklarımız Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevleri arasında;

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ

FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ Firma TMGD Anlaşma İşlemleri (Firma Girişi) Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Sertifikası sahibi kişi ile Firmanın Anlaşma İşleminin, Firma Tarafından Girişi Nasıl

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINAİLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINAİLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan; ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINAİLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğinamacı;

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU

SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU KAP üyesi olmayan sermaye piyasası aracı sahiplerinin bildirimlerinin KAP a gönderiminde e-yönet sisteminde yer alan Sürekli Bilgi KAP Bildirim Formu

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

LİMAN TEK PENCERE SİSTEMİ

LİMAN TEK PENCERE SİSTEMİ 2018 LİMAN TEK PENCERE SİSTEMİ ACENTE KILAVUZU V.01 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 05.06.2018 0 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 A. LİMAN TEK PENCERE... 2 B. GİRİŞ... 3 C. GEMİ GELİŞ İŞLEMLERİ... 3 I. GENEL İŞLEMLER...

Detaylı

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları 29.07.2015 Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları SİRKÜLER Sıra No Yönetmelik Maddesi Yönetmelik maddesinin hükmü

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU 1 İÇİNDEKİLER Belgenet kaydı ve e-imza sahibi olunması (sayfa 3) E-imzada

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

1 PİYASAYA SÜREN İŞLEMLERİ

1 PİYASAYA SÜREN İŞLEMLERİ 1 PİYASAYA SÜREN İŞLEMLERİ Bir PS yönetmelik gereğince piyasaya sürdüğü ambalaj miktarının belirli bir miktarını ambalaj atığı şeklinde toplamakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğü yerine getirebilmek için bir

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Sonuçlanan Doğrudan Temin Bilgi Girişi Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi:01.09.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU 05.11.2018 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat gümrük idaresinden çıkış gümrük idaresine

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Yayınlandığı R.G. Tarih ve Sayısı 20.03.2015-29301 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-002 06 25.02.2015 TALM-001-002 25.02.2015 1/25 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 27.12.2011 01 Doküman Yeniden Düzenlendi

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Kamu SM KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ Doküman Adı ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 0 Hazırlayanlar Serdar DEMİR Onay Erol KAHRAMAN DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3 Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu rev: 0.15 İçindekiler Giriş Sayfası... 1 Menü... 2 Taşınır Mal Girişi... 3 Taşınır Mal Çıkışı... 5 Geçici Taşınır Kabulü... 6 İstekler...

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ile Genel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 2/4/2015 tarihli ve 29314

Detaylı

Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır? Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır? ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/meb.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Detaylı