1. İzometrik perspektifin özelliğini veren eksen çizgileri kaçar derecedir? A.) derece B.) derece C.) derece D.) 7 42 derece 2.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. İzometrik perspektifin özelliğini veren eksen çizgileri kaçar derecedir? A.) 25 45 derece B.) 30 30 derece C.) 20 20 derece D.) 7 42 derece 2."

Transkript

1 1. İzometrik perspektifin özelliğini veren eksen çizgileri kaçar derecedir? A.) derece B.) derece C.) derece D.) 7 42 derece 2. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Birleştirmelerin sağlamlığı tutkal yüzeyine bağlıdır. B) Ahşabın tutkalı en iyi tuttuğu kısmı makta kısmıdır. C) Birleştirmelerde parça kalınlığı önemlidir. D) Ahşabın cumba ve yüz kısmı tutkalı iyi tutar. 3. Aşağıdakilerden hangisi Lambalı En Birleştirmeyi açıklamaktadır? A) Cumbalar düz olarak alıştırılır ve kalınlığın 1/2 'si genişlik ve derinlikte lamba açılarak birleştirilir. B) İki parçaya kiniş açılır. C) Parça kalınlığının 1/3 ü alınır. D) Hepsi 4. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Dişli birleştirmelerde Parça genişliği, parça kalınlığını geçmeyecek değerde tek sayıda eşit parçaya bölünür. B) Zıvananın uzunluğu parça genişliği, kalınlığı ise parça kalınlığının 1/3 ü kadar yapılır. C) Birleştirmelerin sağlamlığı tutkal yüzeyine bağlıdır. D) Dişli birleştirmelerde dişi parçanın iki yanı boşaltılır. 5. Zıvanalı birleştirmelerde zıvana kalınlığı neye göre alınır? A) Parça boyuna B) Parça maktasına C) Parça kalınlığının 1/3 üne D) Gelişi güzel 6. Birleştirmelerin görünüşlerde makta kısmı nasıl taranır? A) Makta taraması 45 'lik eğimle l mm - 3 mm aralıklı olur. B) Boş bırakılır. C) Görünüşü bozmasın diye boş bırakılır. D) Doğal tarama yapılır mm kalınlığında ve 215 mm genişliğindeki çekmece parçasına kırlangıçkuyruğu dişli birleştirme yapılmak istenmektedir. Diş dibi ölçüsü ne olmalıdır? A) 28 mm B) 18mm C) 25mm D) 15 mm 8. Aşağıdakilerden hangisi büyültme ölçeğidir? A) 1/2 B) 1/20 C) 1/1 D) 5/ cm yükseklik ve 220 cm genişlikteki bir elbise dolabı ön görünüşü 1/10 ölçeğinde kaç cm çizilmelidir? A) cm B) cm C) cm D) cm 10. Aşağıdakilerden hangisi ölçülendirmenin amacıdır? A) Ölçülendirmiş olmak B) Standartlara uygun ölçülendirmek C) Hiçbir amacı yok D) Anlaşılması 11. Aşağıdakilerden hangisi çizgisel ölçülendirme elemanı değildir? A) Ölçü çizgisi B) Ölçü sınır çizgisi C) Ölçü rakamı D) Açı 12. Aşağıdakilerden hangisi bir çatı çeşidi değildir? A) Sundurma çatı. B) Beşik çatı. C) Aktarma çatı. D) Kule 13. Sundurma çatılarda kullanılacak ağacın seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? A) Perdah yapılmadan verniklenmeli. B) 2. sınıf çam ağacı seçilmeli. C) Kavak ağacı kullanılmalı. D)Ağacın emprenyeli 1. sınıf çam ağacı seçilmeli. 14. Asma çatılar, çatıyı taşıyan iç ve dış bölme duvarlarının eksenleri arasındaki açıklık en fazla ne kadar olmalıdır? A) 5 m. B) 3m. C) 4m. D) 8m. 15. Aşağıdakilerden hangisi ölçü almada kullanılan aletlerden değildir? A) Çelik şerit metre B) Rapido kalemi C) Kurşun kalem D) Çizim kâğıdı 16. Kroki nedir? A) Serbest elle çizilen resimdir. B) Ölçekli resimdir. C) Üzerinden ölçü alına bilen resimdir. D) Hepsi. 17. Kroki üzerindeki ölçüler nasıl olmalıdır? A) Düzensiz B) Düzenli C) Basit D) Ölçülendirme kurallarına uygun ve eksiksiz. 18. Su terazisi hangi amaçla kullanılır? A) Suyu tartmak için B) Genellikle duvar, pencere, kapı, fayans, mermer tezgâh vb. kısımların seviye düzlüğünün kontrolü amacıyla kullanılır. C) Açı ölçmek için kullanılır. D) Çizim yapmak için kullanılır.

2 19. Aşağıdakilerden hangisi mesleğimizde ham maddedir? A) Çimento. B) Sunta. C) Kereste. D) Kontrplak 20. Aşağıdakilerden hangisi mesleğimizde yarı mamül maddedir? A) Kaplama. B) Tutkal C) Zımpara. D) Hepsi cm x 15 cm ölçüsündeki 16 adet kaplama kaç m2 eder? A) 3,25 m2 B) 4 m2 C) 4,5 m2 D) 5,28 m cm x 10 cm x 3cm ölçüsündeki 4 adet kayıt kaç dm3 eder? A) 100 dm3 B) 200 dm3 C) 20.5 dm3 D) 10.2 dm3 23. Aşağıdakilerden hangisi sunta, suntalam, MDF, MDFlam ölçüleridir? A) 183 cm x 224 cm, 122cm x 240 cm B) 183 cm x 366 cm, 210 cm x 280 cm C) 250 cm x 150 cm D) Hiçbiri 24. Aşağıdakilerden hangisi adet olarak hesaplanır? A) Kereste B) Kaplama C) Tutkal D) Menteşe 25. Aşağıdakilerden hangisi m2 olarak hesaplanır? A) Vida B) Kereste C) Kaplama D) Tutkal 26. Aşağıdakilerden hangisi m3 olarak hesaplanır? A) Kaplama B) Vernik C) Kereste D) Tiner 27. Amortisman nedir? A) Makine kullanım karşılığıdır. B) Makine yıpranma payıdır. C) Makine kesicilerinin bilenmesi ve bakımı için alınan bir giderdir. D) Hepsi 28. Aşağıdakilerden hangisi genel gider olarak sayılmaz? A) İşçilik B) Atölye kirası C) Nakliye D) Amortisman 29. Kazanç payına ne denir? A) İşçilik B) Harcama C) Kâr D) KDV 30. Kâr hangi oranlar arasında uygulanır? A) % 5 15 B) % C) % D) % Atölye kulanım ücreti olarak ödenen genel gidere ne denir? A) Atölye kirası B) Elektrik, su parası C) İşçilik D) Gereç 32. İşletmeden uzak yerlerdeki konaklama giderleri hangi giderlerdendir? A) Nakliye gideri B) Temizlik gideri C) Diğer giderler D) Reklâm gideri 33. Reklâm gideri hangi amaçlar için kullanılmaktadır? A) Afiş B) İlân C) Tanıtım filmi D) Hepsi 34. Mesleğimizde KDV hangi oranla uygulanmaktadır? A) % 8 B) % 18 C) % 10 D) % Nakliye giderinin düşük olması için işletme nerede olmalıdır? A) Şehir merkezinden uzak olmalıdır. B) Sanayi bölgesinde olmalıdır. C) Şehir merkezinde olmalıdır. D) Hiçbiri 36. Kâr fazla tutulursa ne olur? A) Rekabet ortamında müşteri bizi tercih etmez. B) Fark etmez C) Hakkımızdır. D) Hiçbiri 37. Planda duvar taraması nasıldır? A) B) C) D) 38. Cephe çizimlerinde aşağıdakilerden hangileri bir arada bulunamaz? A)Yükseklik-Derinlik B) Genişlik-Derinlik C) Yükseklik-Genişlik D) Hiçbiri 39. Kesit düzlemi aşağıdaki çizgilerden hangisi ile gösterilir? A) Eksen B) Kesik C) İnce D) Uçları kalın noktalı kesik 40. Kesit çizimleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Kesit çizimlerinde sadece kesilen yüzeyler taranır. B) Kesit tarama çizgileri ince sürekli çizgidir. C) Kesit resimlerinde zıvana işaret, açıklama oku gibi ifadeler bulunabilir. D) Kesit düzlemindeki kesilen kısımlar ince çizgi ile, kesilmeyen kısımlar ise kesik çizgi ile tarama yapılır.

3 ? 41. Yandaki şekilde soru işareti ile işaretlenmiş olan bölümde eksik olan nedir? A) Cam tarama B) Menteşe C) Zıvana işareti D)Masif elyaf tarama 42. Ufuk doğrusu yer çizgisinden 1/1 ölçekte ne kadar uzaklıkta çizilmelidir? A) 8 cm B) 16 cm C) 80 cm D) 160 cm 43. Merkezi perspektifte göz noktasının (kaçış noktası) işaretlendiği yer neresidir? A) Esas ışın ile yer doğrusunun kesiştiği nokta B) Ufuk doğrusu ile esas ışının kesiştiği nokta C) Esas ışın ile resim düzleminin kesiştiği nokta D) Tavan yüksekliği ile esas ışının kesiştiği nokta 44. Yapılan lambrinin çalışması ihtimaline karsı lambri arkalarına açılan işlemin adı aşağıdakilerden hangisidir? A)Pah B)Kordon C) Zıvana D)Kanal 45. Lambri yapılacak duvar genişliği 360 cm, yüksekliği 260 cm ise, 12 cm lik lambrilerden yaklaşık kaç adet harcanır? A)10 adet B)20 adet C)30 adet D)40 adet 46. Aşağıdakilerden hangisi doğal kaplama üretim yöntemlerinden biri değildir? A)Soyma yöntemi B)Kazıma yöntemi C)Biçme yöntemi D)Dilme yöntemi 47. Aşağıdakilerden hangisi kullanım yerlerine göre doğal kaplama çeşitlerinden değildir? A)Laminant kaplama B)Yüz kaplama C)Astar kaplama D)Papel kaplama 48. Lambri yapımı için kullanılan tomruklarda en uygun tomruk çapı aşağıdakilerden hangisidir? A) 250 cm-350 cm B) 2,5 cm 3,5 cm C) 25 cm 35 cm D) 125 cm 135 cm 49. Kurutma fırınlarında fırının içine istiflenmiş kerestelerin arasından sıcak hava vererek yapılan kurutma işlemine ne ad verilir? A) İstifleme B) Lamine C) Isıl işlem D) Laminant 50. Evlerde yapılmasına düşünülen sauna en fazla kaç m² olmalıdır? A) 2,5 m² B) 3,5 m² C) 4,5 m² D) 6,5 m² 51. Saunalarda yapılacak oturma banklarının yüksekliği kaç cm olmalıdır? A) 30 cm B) 50 cm C) 70 cm D) 80 cm 52. İs parçalarının maktalarını ve boylarını istenilen açıda ve doğrusal olarak keserken kullanacağımız makine aşağıdakilerden hangisidir? A) El freze makinesi B) El zımpara makinesi C) Bas kesme makinesi D) El breyzi 53. Doğrudan doğruya duvara yapılan lambri montajı, zamanla duvarda oluşacak nemden lambrinin bozulmasına neden olabilir. Bunu önlemenin yolu aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) Rutubetli bölgeleri temizlemek B) Bozulan lambrileri değiştirmek C) Lambrilerin arkasına vernik atmak D) Karkas bağlamak ve cam yünü döşemek 54. Lambrilerin zemin bitişlerinde kullanılan süpürgeliklerin açılı birleşmelerinde hangi makine kullanılır? A) El dekupaj makinesi B) Bas kesme makinesi C) El freze makinesi D) El planya makinesi 55. Aşağıdakilerden hangisi Laminant kaplamanın katmanlarından biri değildir? A) Dekor kâğıdı B) Overlay kâğıdı C) Taşıyıcı HDF D) Gerçek agaç 56. Estetik görünüş kazandırmak amacıyla lambrilerin ek yerlerine ve yüzeylerine açılan yassı kanallara verilen ad aşağıdakilerden hangisidir? A) Fuga B) Kiniş C) Dekor D) Yabancı çıta 57. Keresteleri toprakla temas etmeyecek şekilde kurutmak ya da bekletmek için, belli bir düzene göre üst üste yapılan yığma işlemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Isıl işlem B) Karkas C) İstif D) Suni kurutma 58. Ahşabı dış etkilerden ve parazitlerden korumak amacıyla ömrünü uzatma işlemine ne ad verilir? A) Doğal kurutma B) Emprenye C) İstif D) Depolama 59. Aşağıdakilerden hangisi sehpa çeşitlerinden birisidir? A) Zigon sehpa B) Fiskos sehpa C) Orta sehpa D) Hepsi 60. Aşağıdakilerden hangisi kesit çeşitlerinden birisi değildir?

4 A) Paralel kesit B) Kademeli kesit C) Tam kesit D) Yarım kesit 61. Aşağıdakilerden hangisi konik perspektifte adı geçen kavramlardan birisi değildir? A) Yer düzlemi B) Göz Noktası C) Alın düzlemi D) Durak noktası 62. Aşağıdakilerden hangisi, yaklaşık 7 cm çapında yuvarlak merkezi ayakla birlesen 3 veya 4 yan ayağın üst tabla ile birleşmesi sonucu oluşturulan mobilyadır? A) Çiçeklik B) Fiskos masası C) Servis arabası D) Askılık 63. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek ve mutfak malzemelerini yemek odası ve salona taşımaya yarayan aksesuar mobilyalardır? A) Servis arabası B) Baharatlık C) Ekmeklik D) Peçetelik 64. Aşağıdakilerden hangisi, salonlarda veya oturma odalarında kullanılan, iç içe geçen, farklı yüksekliklerde ve en büyük sehpa tablası kadar yer kaplayan aksesuar mobilyalardandır? A) Fiskos masası B) Ayaklı servis tepsileri C) Zigon sehpa D) Askılıklar 65. Aşağıdakilerden hangisi günlük yasamda çok fazla kullanılmayan, gerektiğinde çıkarılıp kullanılan, havlu, tülbent, islemeli klasik oyalı kumaşların istiflenerek saklandığı mobilyalara ne ad verilir? A) Ekmek dolabı B) Çeyiz sandığı C) Baharatlık D) Peçetelik 66. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki bağlantı elemanının özelliklerinden değildir? A) Montaj işlemine en önemli yardımı üst parçadaki dişler yapar. B) Yüksek ve ağır gövdeli dolaplarda kullanılır. C) Bağlantı vidalarını tespitten önce parçaları emniyetli bir şekilde bir arada tutar. D) Küçük boyutlu ve hafif gövdeli dolaplarda kullanılır. 67. Aşağıdakilerden hangisi 4,5x50 ile ifade edilen sunta vidasının özelliklerinden biri değildir? A) Vidanın boyu 4,5 cm dir B) Vidanın boyu 5 cm dir. C) Vidanın tel çapı 4,5 cm dir. D) Vidanın boyu 50 mm dir. 68. Aşağıda verilen özelliklerden hangisi, yukarıda resmi verilen tel çivilerin özelliklerinden biri olamaz? A) Bu çivilerin çapları 1mm ile 2mm arasında değişir. B) Boyları 2 ile 4 cm arasında değişir. C) Boyunları burgulu yapılmıştır. D) Baslı ve bassız olarak üretilirler. 69. Aşağıdakilerden hangisi, bağlantı elemanı değildir? A) Tornavida B) Minifix C) Rafix D) Köse bağlantı elemanı 70. Yukarıda resmi verilen bağlantı elemanı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Ağır titreşim şartlarına uygundur. B) Montaja en fazla sağlamlık kazandıran, üst parçadaki dişlerdir.

5 C) Tamamen metal veya tamamen plastikten olanları mevcuttur. D) Tablaları büyük hacimli ağır mobilyalarda kullanılamaz. 71. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki bağlantı elemanını ifade etmez? A) Çelik saçtan yapılmıştır. B) Atölye sistemi için uygun değildir. C) Doğrudan doğruya tablalara vidalanır. D) Eksantrik sistemleri sayesinde mükemmel bir bağlantı olanağı sağlarlar. 72. Aşağıdaki özelliklerden hangisi yukarıdaki modül bağlantı elemanını ifade etmez? A) Dolapları birbirine bağlamada kullanılır. B) Plastik veya metalden üretilirler. C) Modüler dolaplarda genellikle 2 adet kullanılırlar. D) Bağlanacak malzemenin kalınlığına göre ayarlanmaları mümkün değildir. 73. Aşağıdaki özelliklerden hangisi yukarıdaki şarjlı el breyiz inin özelliklerinden biri değildir? A) Her türlü tamir ve montaj islerinde rahatlıkla kullanılır. B) Her türlü vida, kavela, dübel deliklerini delmede kullanılır. C) Sadece elektrikle çalışır. D) Üniversal elektrik motoru vardır. 74. Kabarcıklaşmanın tanımı aşağıdakilerden hangisidir? A) Boya ve vernik yüzeye uygulandıktan sonra ortaya çıkan olumsuzluklardır. B) Boyanın ve verniğin yüzeye yapışmama durumuna kabarcıklaşma denir C) Boyanın yüzeyde büzüşme meydana getirmesine denir D) Verniğin yüzeyde çürüme yapmasına denir 75. Aşağıdakilerden hangisi akıntının sebeplerinden değildir? A) Uygulama esnasında pistoleyi yüzeye yakın tutmak. B) Dik yüzeylerde üst üste yoğun uygulama yapmak. C) Vernik sıvısını uygun akıcılıkta hazırlamamak. D) Vernik veya boya uygulamasını aşağıdan yukarıya doğru yapmak. 76. Akıntı ve kabarcıklaşmayı gidermek için kullanılan zımpara kaç numara olmalıdır? A) B) C) D) Aşağıdakilerden hangisi keserek oyma ve kakma islerinde kaplamaların ve parçaların düz veya eğmeçli olarak kesilmesinde kullanılan testeredir? A) Çekme testere B) Kıl testere C) Kaplama testeresi D) Alıştırma testeresi 78. Kıl testereler ile yapılan oyma-boşaltma islerine ne ad verilir? A) Yüzey oyma B) Dekupe oyma C) Sekil oyma D) Doğal oyma 79. Kıl testere ile aşağıdaki hangi malzemenin kesimi yapılmaz?

6 A) 0,1mm. Kaplama B) 0,4mm. Kontrplak C) 0,8mm. Mdf. D) 0,8mm. Sunta 80. Aşağıdakilerden hangisi çeşitli eğmeçleri ve anahtar deliği gibi kısımları kesip boşaltma islerinde kullanılan testeredir? A) Çekme testere B) Kıl testere C) Kaplama testeresi D) Farekuyruğu testere 81. Kalıpta islenen parçaların tamamı birbirinin aynı ölçüde ve biçimde elde edilmesi kalıp yapımındaki hangi özelliği içerir? A) Sağlam-Güvenli B) Pratik C) Elyaf yönüne uygun D) Duyarlı-Hassas 82. İsçinin gereksiz yorulmasının ve işgücü kaybının önüne geçmek kalıbın hangi özelliğidir? A) Pratik B) Hafif C) Duyarlı-Hassas D) Ekonomik 83. Kalıbın uzun ömürlü yapılması kalıp yapımındaki hangi özelliği içerir? A) Ekonomik B) Pratik C) Duyarlı-Hassas D) Sağlam-Güvenli 84. Karmaşık ve dar eğmeçlerin kesilmesinde, özellikle ince plakaların içten veya dıştan kesilerek şekillendirilmesinde, modellikte ve kakma süsleme yapımında kullanılan makineye ne ad verilir? A) Dikey freze makinesi B) Yatay freze makinesi C) Dekupaj makinesi D) Alıştırma Makinesi 85. Aşağıdakilerden hangisi dekupaj makinesinin parçalarından biri değildir? A) Alt yatak B) Kılavuz düzeni C) Siper D) Kayış ve kasnaklar 86. Ambalaj ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) Mobilyanın pazarlanmasında ambalajın önemi yok denecek kadar azdır. B) Ambalaj; ürünleri dış etkilerden koruyan, onları bir arada tutarak, tasıma, depolama, dağıtımını kolaylaştırır. C) Ambalaj mobilyayı nem ve atmosferik etkiler yönünden korumaz. D) Ambalaj Mobilyanın istiflenmesini olumsuz etkiler. 87. Aşağıdakilerden hangisi istif yerinin özelliklerinden değildir? A. İstif yapılacak malın özelliğine göre rutubetsiz, havadar, direk güneş ışığı almayan bir alan olmalıdır. B. İstiflerin yapıldığı zeminin düzgün ve kuru olması gerekir. C. İstif alanları yeteri kadar büyük olmalı, istifler arasında gerektiğinde araç girecek genişlikte ana yollar ve geçitler olmalıdır. D. İstif tabanı yerden yaklaşık cm yukarıda ve hafif meyilli olmalıdır. 88. Aşağıdakilerden hangisi ahşap malzemenin istiflenmesinde kullanılan yöntemlerden değildir? A. Blok istif B. Yüksek istif C. Makaslama istif D. Çapraz istif 89. Mobilyayı belirli yükseklikte tutmaya yarayan, kayıtlarla birbirlerine bağlantı yapılan elemana ne denir? A) Arkalık B) Zıvana C) Ayak D) Kolçak 90. Aşağıdakilerden hangisi mobilyada bulunduğu konuma göre ayak çeşitlerindendir? A) Ön ayak, arka ayak, merkezi ayak B) Kare kesitli ayak, dairesel kesitli ayak, eğmeçli ayak C) Modern ayak, klasik ayak D) Demonte ayak 91. Mobilyada en, boy, derinlik arasındaki oranların en uygun şekilde uygulanması aşağıdakilerden hangisidir? A) Görsel boyut B) Uyum C) Altın kural D) Altın bölüm 92. Bir eksene göre her iki tarafta kalan görüntünün eşit şekilde görülmesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Form B) Denge C) Stil D) Asimetri 93. Aşağıdakilerden hangisi demonte ayakların özelliğidir? A) Sökülüp takılabilmesi B) Kavela takılması C) Ağır olması D) Kalın olması 94. Eğmeçli kaba kesimden hemen sonra hangi el aletiyle işlem yapılır? A) Sistire B) Rende C) Törpü-eğe D) Düz kalem 95. Aşağıdakilerden hangisi Türk süslemelerinde kullanılan tarzlardan değildir? A) Rumi B) Gotik C) Arabesk D) Hatai 96. Hangisi sistire çeşitlerinden değildir? A) Kollu sistire B) Saplı sistire C) Üçgen sistire D) Sistire rendesi 97. El zımparaları kaç metrelik rulolar halinde satılır? A) 30 metre B) 40 metre C) 50 metre D) 55 metre 98. Ahşabın perdah edilmesinde kaç numaralar arası zımparalar kullanılır? A) B) C) D) Matkaplar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) Silindirik deliklerin delinmesinde kullanılır. B) Köşeli deliklerin delinmesinde kullanılır. C) Pah ve havşa açmada kullanılır. D) Hepsi Aşağıdakilerden hangisi delik delmenin aşamalarından değildir? A) Ön kesici B) Yan kesici C) İlerleme D) Talaş boşaltma

7 101. Aşağıdakilerden hangisi matkap çeşitlerinden değildir? A) Helisel matkap B) Köşeli delik matkabı C) Köşesiz delik matkabı D) Havşa matkabı 102. Aşağıdakilerden hangisi basınçlı hava donanımının avantajlarındandır? A) Parlama ve yanma tehlikesi yoktur. B) Gerekli çalışma basıncının ayarlanması çok basittir. C) Aparatlar ve işler üzerinde her hangi bir kirletici etkisi yoktur. D) Hepsi 103. Aşağıdakilerden hangisi el şarjlı breyizlerin kısımlarından değildir? A) Hız tetiği düğmesi B) Akü kutusu C) Yıldız uç D) Mandren 104. Ayaklar arasındaki bağlantıyı güçlendiren belirli teknikteki birleştirmelerden oluşan bağlantı elamanına ne denir? A) Ayak B) Kolçak C) Kayıt D) Zıvana 105. Düz kalemlerle çalışma prensibi için hangisi doğrudur? A) Keserek çalışılır B) Biçerek çalışılır C) Kazıyarak çalışılır D) Elyafa Ters çalışılır 106. Aşağıdakilerden hangisi yüzey isleme aletlerinden değildir? A) Oyma kalemi B) Düz kalem C) Oluklu kalem D) Tornavida 107. Çekme testere ile kesim yaparken testere hangi şekilde kesim yapar? A) İterek kesim yapar. B) Hem iterek hem çekerek kesim yapar. C) Çekerek kesim yapar. D) Hepsi El daire testere ile kesim yaparken temiz yüzeyin alta gelmesinin nedeni nedir? A) Yukarıdan toz alması. B) Markalama çizgileri görünmesi. C) Testere dişleri kesim yönüne göre kırması. D) Makine tabanı yüzeyin çizmesi El dekupaj makinesi ile hangi işlem yapılmaz? A )Dairesel kesim yapılır. B) Açılı kesim yapılır. C) Boy yönünde kesim yapılır. D) Kereste kesilir Aşağıdakilerden hangisi sıkma aleti değildir? A) İşkence B) Mengene C) Tokmak D) Pres 111. Aşağıdakilerden hangisi ince bilemedir? A) Yağ taşında bileme B) Zımpara taşında bileme C) Su ile soğutma D) Hiçbirisi 112. Mesleğimizde en çok kullanılan iş tezgâhı çeşidi aşağıdakilerden hangisidir? A) Fransız tipi tezgâh B) Alman tipi tezgâh C) Amerikan tipi tezgâh D) Özel tip tezgâh 113. Aşağıdakilerden hangisi İş tezgâhının kısmı değildir? A) Takım boşluğu B)Ön mengene C) Ayak D) Takım dolabı 114. Metreler hangi amaçla kullanılır? A) En boy kalınlık ölçmek için B) Markalamak için C) Açı kontrolü için D) Hiçbiri 115. Aşağıdakilerden hangisi kontrol aletidir? A) Metre B) Çizecek C) Kumpas D) Gönye 116. Bız ile aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılır? A) Yüzeylere çizgi çizme B) Vida deliği delme C) Dairesel çizgi çizme D) Diklik kontrolü yapma 117. Diklik ve düzlem kontrol eden alet aşağıdakilerden hangisidir? A) Çizecek B) Metre C) Gönye D) Su terazisi 118. Aşağıdakilerden hangisi ağacın bölümlerinden birisi değildir? A) Yapraklar B) Toprak C) Gövde D)Kök 119. Aşağıdakilerden hangisi iğne yapraklı ağaçtır? A) Kayın B) Meşe C) Ladin D) Meşe 120. Aşağıdaki ağaçlardan hangisi çok yumuşak ve gevşek dokuludur? A) Kavak B) Meşe C) Ladin D) Çam 121. Aşağıdakilerden hangisi ağaç kusuru değildir? A) Çift öz B) Don çatlağı C) Budak D) Tek öz 122. Ahşap sektöründe kullanılacak bir kerestenin ortalama nemi ne olmalıdır? A) %3 7 B) %24 30 C) %8 14 D) % Yüzey rendelemede kullanılan rende çeşidi aşağıdakilerden hangisidir? A) Pastran kolu B) Kanal rendesi C) Düztaban D) Rende 124. El planya makinesinin kullanım alanı aşağıdakilerden hangisidir? A) Yerinde montaj işlerinde B) Küçük ebatlı işlerin rendelenmesi C) Masif fazlalıklarının rendelenmesi D)Kiniş açma işlemleri 125. El planya makinesinin hangi tablası ile talaş ayarı yapılır? A) Arka tabla B) Ön tabla C) Şalter D) Bıçaklarla 126. Aşağıdakilerden hangisi kesici kalemlerden değildir?

8 A) Düz kalem B) Delik kalemi C) Kumlama kalemi D) Oluklu kalem 127. El Freze Makinesinin motor dönüş hızı ne kadardır? A) devir/dakika B) devir/dakika C) devir/dakika D) devir/dakika 128. Karyoladaki serenlerin genişliği kaç cm olmalıdır. A) 10-12cm B) 5-10 cm C) 18cm ve üzeri D) 55 cm ve üzeri 129. Aşağıdakilerden hangisi sunta lam ölçüsüdür? A. 210x280 cm B. 180x210 cm C. 180x360 cm D. 200x300 cm 130. Dolap kapaklarında en çok kullanılan menteşe türü hangisidir? A. Pomel menteşe B. Okka menteşe C. Tas menteşe D. Cermen menteşe 131. Sürekli ince çizgi, aşağıdakilerden hangisinde kullanılmaz? A) Kılavuz çizgilerinde B) Görünen çevrelerde C) Ölçü çizgilerinde D) Taramalarda 132. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi çizgi grubunu belirlemede etkili bir rol oynar? A) Resmin büyüklüğü B) Masanın büyüklüğü C) Kalemin büyüklüğü D) Gönyenin büyüklüğü 133. Dairenin merkezinden geçen, yatay ve düşey noktalı kesik çizgilere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir? A) Teğet B) Mastar C) Eksen D) Orijin 134. Eşkenar bir altıgende kenarların birbiriyle yaptığı açı aşağıdakilerden hangisidir? A) 60º B) 120º C) 30º D) 180º 135. Diediri açılınca... elde edilir. Cümlesindeki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A) Kesiti B) Epürü C) Krokiyi D) Perspektifi 136. Bir noktanın izdüşümü çizilirken yükseklik mesafesi için aşağıdakilerden hangisi alınmalıdır? A) Aralık B) Uzaklık C) Derinlik D) Kot 137. Üst görünüş hangi izdüşüm düzlemine çizilir? A) Alın B) Yatay C) Profil D) P Kalınlığı değişmeyen sac parça en az kaç görünüşle ifade edilebilir? A) Bir B) İki C) Üç D) Dört 139. Ebru Hanım, parçanın görünüşü üzerine profilini anlatan kesit görünüş çizmiştir. Bu kesitin adı aşağıdakilerden hangisidir? A) Yerinde döndürülmüş kesit B) Kademeli kesit C) Yarım kesit D) Koparılmış kesit 140. Simetrik bir parçanın yarısında içini yarısında dışını göstermek için aşağıdaki kesit çeşitlerinden hangisi kullanmalıdır? A) Tam B) Kademeli C) Yarım D) Döndürülmüş A) 120º B) 180º C) 45º D) 90º 141. Yukarıdaki şekildeki A-A kesiti aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? K L M N A) K B) L C) N D) M

9 142. Yukarıdaki A kesiti için aşağıdakilerden hangisi doğru çizilmiştir? I II III IV A) IV B) III C) II D) I 143. Yukarıdaki B detayının doğru biçimde çizilişi aşağıdakilerden hangisidir? I II III IV A) III B) IV C) I D) II 144. Yukarıdaki C-C kesitinin çizimi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? I II III IV A) I B) II C) III D) IV

10 145. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki numaralandırılmış parçaları doğru olarak ifade etmektedir? A) 1-Vida, 2-Kaplama taraması, 3-Kaplama elyaf yönü, 4-Kaplama kalınlığı B) 1-Vida, 2-Elyaf taraması, 3-Kaplama kalınlığı, 4-Masif kalınlığı C) 1-Kavela, 2-Kaplama taraması, 3-Astar kaplama, 4-Baza D) 1-Vida, 2-Sunta kalınlığı, 3-Kaplama elyaf yönü, 4-Dolap ayağı 146. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki numaralandırılmış parçaları doğru olarak ifade etmektedir? A) 1-Kapak, 2-Çekmece yanı, 3-Ray tekeri, 4-Çekmece önü B) 1-Çekmece önü, 2-Yan dikme, 3-Tas menteşe, 4-Kontrplak C) 1-Çekmece önü, 2-Çekmece kutusu yan parçası, 3-Ray tekeri, 4-Çekmece kutusu ön parçası D) 1-Kapak, 2-Çekmece önü, 3-Kulp, 4-Çekmece altı 147. Yukarıdaki çekmece detaylarından hangisinin çizimi doğrudur? A) I B) II C) III D) IV 148. Aşağıdakilerden hangisi A-A detayının doğru şekilde çizimini gösteren seçenektir? A) II ve III B) I C) III D) II

11 149. Aşağıdakilerden hangisi, yukarıda verilen B-B yan kesitini ifade etmektedir? I II III IV A) IV B) III C) II D) I I II III IV 150. Yukarıdaki banyo dolabına ışık sol üstten geliyorsa I, II, III ve IV numaralı gölgelendirmelerden hangisi doğru olarak yapılmıştır? A. I B. II C. III D. IV I II III IV 151. Yukarıdaki dolabın A kesiti I,II, III; IV numaralı kesitlerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A. I B. II C. III D. IV

12 I II III IV 152. Yukarıdaki kapağın C detayı, I, II, III ve IV numaralı şekillerin hangisinde doğru olarak çizilmiştir? A. I B. II C. III D. IV K L M N 153. Yukarıdaki banyo alt dolabının A-A yan kesiti K, L, M ve N şekillerinden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) K B) L C) M D) N I II III IV 154. Yukarıdakilerden hangi ya da hangileri banyo üst dolabından alınan M ve N detaylarının çizimi ile ilgili değildir? A) I B) III C) II D) IV 155. Kaplama ile Kakma yapımında kullanılan motifleri hangi ana gruplarda toplayabiliriz? A. Geometrik motifler. B. Tabi motifler. C. Hayvan motifleri. D. Türk süsleme motifleri Aşağıdakilerden hangisi filato hazırlama nedenlerinden değildir? A. Yan yana gelmiş iki farklı kaplamanın birleşim yerindeki hatayı gizlemek için B. Estetik görünüm için C. Geniş yüzeyleri daraltmak için D. Dar yüzeyleri daha büyük göstermek için Aşağıdakilerden hangisi is güvenliğinin sebebini en iyi şekilde açıklar? A) Kesicilerin güvenliğini sağlar B) İs parçasının güvenliğini sağlar C) İsçinin güvenliğini sağlar D) Hepsi 158. Yatay delik makinesinde kör zıvana açarken ilk olarak nerden başlanmalıdır? A) Zıvananın ortasından B) Zıvananın başlarından. C) Zıvananın üstünden D) Zıvananın altından Şerit testere makinesinde zıvana keserken stop takozunun görevi nedir? A) Siperin geri gitmesini önlemek. B) İş parçasının aynı doğrultuda gitmesini sağlamaktır. C) Zıvananın genişliğini ayarlamaktır. D) Zıvana boyunu ayarlamaktır Erkek zıvana kapağını daire testere makinesinde düşürürken testere laması ne kadar yükseltilmelidir? A) İş parçası kalınlığı kadar B) Zıvana kalınlığı kadar. C) Zıvana kapak kalınlığı kadar D) Zıvananın yarısını kesecek kadar

13 161. Yatay freze makinesinde lamba açarken bıçağın konumu ne olmalıdır? A) Bıçak üstte olmalıdır. B) Ortada olmalıdır C) Altta olmalıdır D) Hepsi 162. Profil çerçeve oluşturulurken en son hangi kenar yapıştırılmalıdır? A) Uzun kenar B) Kısa kenar C) Aynı anda iki kenar D) Hepsi 163. Toz toplama üniteleri hangi açıdan önemlidir? A) Çalışanların sağlığı açısından B) Yangın güvenliği açısından C) Atölyenin temizliği ve düzeni açısından D)Hepsi 164. Kılavuz düzenindeki rulman ne işe yarar? A) Şerit testere lamasını sıkmaya B) Şerit testere lamasını ayarlamaya C) Şerit testere lamasını bilemeye D) Şerit testere lamasının sırtının dayanmasına 165. Kasnak ayar kolu ne işe yarar? A) Kılavuz düzenini ayarlamaya B) Şerit testere lamasını gerdirmeye C) Ölçü çıkarmaya D) Şerit testere lamasının ileri geri ayarlanmasına 166. Baş kesme makinesinde hangi işlem yapılamaz? A) Delik delme B) Zıvana açma C) Boy kesme D) Genişlik çıkarma 167. Eğmeçli kolçak yapımında fire oranını düşürmek için aşağıdakilerden hangisi yapılabilir? A) Kolçak mümkün olduğu kadar küçük yapılır B) Kesim elde yapılır C) Şablonsuz göz kararı kesim yapılır D) Kolçak açılım şablonu çizilerek kesim yapılır 168. PVA (Plastik) tutkalın içerisine katkı maddeleri katıldıktan sonra plastik tutkallar aşağıdaki özelliklerden hangisini kazanmaz? A. Kontak tutkalı özelliği B. Suya dayanıklı tutkal özelliği C. Kışlık tutkal özelliği D. Masif tutkal özelliği 169. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki presi ifade etmektedir? A. Tabla montaj presi B. Çekmece montaj presi C. Sandalye ikileme presi D. Sandalye dörtleme presi 170. Yukarıda resmi verilen presin ismi aşağıdakilerden hangisidir? A. Sandalye toplama presleri B. Çerçeve montaj presleri C. Doğrama montaj presleri D. Kutu montaj presleri 171. Aşağıdakilerden hangisi ana renk değildir. A) Mavi B) Yeşil C) Sarı D) Kırmızı 172. Aşağıdakilerden hangisi birbirine kontrast değildir. A) Mavi-Turuncu B) Kırmızı-Yeşil C) Sarı-Mor D) Yeşil-Mavi 173. Aşağıdakilerden hangisi soğuk renk değildir. A) Kırmızı B) Mavi C) Yeşil D) Mor. I. Tüm çekmece parçaları aynı kalınlıkta yapılır. II. Çekmece ön parçası sonradan vidalanır. III. İmalat kolaylığı bakımından düz dişli olarak yapılırlar. IV. Ön parçalar lambalı ve lambasız olarak yapılabilir Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki çekmecelerin özelliklerine uygun bir çekmece çeşididir? A. Yüz beraber çekmeceler B. Kapak içinde kalan çekmeceler C. Dışarlak çekmeceler D. Bindirme çekmeceler

14 175. Yukarıda resmi verilen kilidin adı aşağıdakilerden hangisidir? A. Asma kilitler B. Kapazlama kilitler C. Cam kilitleri D. Cumbadan gömme kilitler 176. Aşağıdakilerden hangisi çekmece yapım tekniklerinden biri değildir? A. Dişli çekmece köse birleştirmeler B. Lambalı çekmece köse birleştirmeler C. İstavroz çekmece köse birleştirmeleri D. Kavelalı çekmece köse birleştirmeleri 177. Çekmece yan parçaları çekmece alt cumbaları üzerinde kaydırılarak hareket ediyorsa, çekmeceler çerçeve veya yonga levha üzerinde hareket ediyorsa bu tür çekmeceler aşağıdakilerden hangisidir? A. Tabla üzerinde hareket eden çekmeceler B. Yanlardan çıta üzerinde hareket eden çekmeceler C. Metal raylar üzerinde hareket eden çekmeceler D. Kiniş içerisinde hareket eden çekmeceler 178. Yukarıda resmi verilen çekmece için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Suntalamdan yapılmış dısarlak çekmecedir. B. Mdf den yapılmış bindirme çekmecedir C. Mdf den yapılmış yüz beraber çekmecedir D. Mdf den yapılmış içerlek çekmecedir 179. Çekmece rayları bağlandıktan sonra çekmece ileri geri rahat hareket etmiyorsa ve raylardan sürtme sesi geliyorsa bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi olamaz? A. Rayları tutturmaya yarayan vidalar eğimli bağlanmıştır. B. Çekmece kulpları eğik tutturulmuştur. C. Çekmecelerin tutturulduğu dolap gönyesinde değildir. D. Çekmece kutusu gönyesinde değildir Aşağıdakilerden hangisi sürme cam kapak kilitleriyle ilgili bir özellik değildir? A. Vitrin, ilan dolabı gibi mobilyalara takılırlar. B. Stor ve sürme kapaklarda kullanılırlar. C. Sürme kapılara da takılabilirler. D. Kilidin dili kilitlendikten sonra arkaya çıktığında kapağın hareketi önlenir Mobilya kapakları çeşitli özelliklerine göre sınıflandırıldığında hangisi bu sınıflandırmanın dışında kalır? A. Açılış şekillerine göre B. Malzemenin çeşidine göre C. Yapım biçimlerine göre D. Renklerine göre 182. Aşağıdakilerden hangisi açılış şekillerine göre kapak çeşitlerinden değildir? A. İçerlek kapaklar B. Membran kapaklar C. Dısarlak kapaklar D. Yüzbeyüz kapaklar 183. Kiniş içerisinde ya da ray üzerinde sağa sola hareket eden takılacakları boşluğun yarısından 1-2,5 cm daha geniş yapılan kapaklar aşağıdakilerden hangisidir? A. Katlanır kapaklar B. Stor kapaklar C. Sürme kapaklar D. Düşme kapaklar 184. Açıldığında toplama boşluğunda toplanan, köseleri pahlı ve yarım yuvarlak profil çıtaların yan yana birleşmesinden meydana gelen kapaklar aşağıdakilerden hangisidir? A. Düşme kapaklar B. Stor kapaklar C. Katlanır kapaklar D. Sürme cam kapaklar 185. Aşağıdakilerden hangisi, dolapların alt tablalarına bağlanan, dolap kenarlarından 2 ser cm küçük olacak şekilde yapılan, çıta ile sabitlenerek bağlanabilen ve mobilya alt açıklıklarını kapatmaya yarayan mobilya elemanıdır? A. Baza B. Taç C. Kayıt D. Köse takozu

15 186. Çoklu delik makinesinde aşağıdaki işlemlerin hangisi yapılmaz? A. Erkek zıvana yapılması B. Yüzeye kavela deliklerinin delinmesi. C. Cumbaya kavela deliklerinin delinmesi. D. Raf pimi deliklerinin delinmesi 187. Profiller mobilyada hangi amaçlar için kullanılmaz.? A. Daha estetik bir görüntü için B. Geniş yüzeylerde hareket kazandırmak için C. Mobilyayı daha ucuza üretmek için D. Seri üretimde ürün farklılığı için 188. Saydam katman yapma özelliğindeki cisimlerin uygun sıvılarda eritilmesi ile elde edilen sıvılara ne denir? A) Boya B) Vernik C) Tiner D) Sertleştirici 189. Selülozik sistemler yüzeye hangi türde tatbik edilir? A) Tabanca ile B) Fırça ile C) Vernik dökme makinesi ile D) Hepsi 190. Dökme yöntemi ile vernik uygulama aşağıdaki hangi sistem için geçerlidir? A) Selülozik sistem B) Sentetik sistem C) Polyester sistem D) Poliüretan sistem 191. İnsan sağlığı için en uygun olan vernikleme sistemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Su bazlı sistem B) Akrilik sistem C) Sentetik sistem D) Poliüretan sistem 192. Aşağıdakilerden hangisi salonların kullanım amaçlarından biri değildir? A. Günlük oturma odası olarak kullanılır. B. Misafir ağırlama bölümü olarak kullanılır. C. Çocuk odası olarak kullanılabilir. D. Bir bölümü yemek odası gibi kullanılabilir Aşağıdakilerden hangisi vitrinlerin özelliklerinden biri değildir? A. Karşılıklı yan yüzeyleri camlı olarak yapılabilir. B. Vitrin arkalarına ayna bağlanabilir. C. Vitrin altları çekmeceli veya kapaklı yapılabilir. D. Gümüşlükler vitrinlerle takım olarak düşünülemez 194. Aşağıdakilerden hangisi kübizm akımının ortaya çıkış yıllarını en doğru olarak ifade etmektedir? A B C D Doğada sayısız canlının ve cansızın seklinde ve yapısında bulunan orana ne ad verilir? A) Denge B) Orantı C) Altın oran D) Simetri 196. Altın oranın, ondalık sistemde yazılısı aşağıdakilerden hangisidir? A) 1, B) 1, C) 2, D) 1, Aşağıdaki işlemlerden hangisi nebat figürü oluşturmada yaptığımız son işlemdir? A) Şekillendirme B) Markalama C) Oyma D) Zımparalama 198. Aşağıdakilerden hangisi pano üzerine kapitone döşeme yapımında kullanılır. A) Tel zımba makinesi. B) Kolan C) Şerit D) Pamuk 199. Mobilya döşemelerinde aranan özellikler aşağıdakilerden hangisinde yanlış verilmiştir? A) Ergonomiklik B) Estetik C) Ucuzluk D) Sağlamlık 200. Yüzey derinliği 3-4mm yi geçmeyen oyma çeşidine ne ad verilir? A) Doğal sekil oymacılığı B) El oymacılığı C) Yüksek (derin) yüzey oymacılığı D) Alçak yüzey oymacılığı Fahri YÜN Ahşap Teknolojisi Öğretmeni

16 1. B 2. B 3. A 4. D 5. C 6. A 7. B 8. D 9. A 10. B 11. D 12. C 13. D 14. C 15. B 16. A 17. D 18. B 19. C 20. A 21. D 22. D 23. B 24. D 25. C 26. C 27. D 28. A 29. C 30. C 31. A 32. C 33. D 34. B 35. B 36. A 37. D 38. B 39. C 40. D 41. C 42. D 43. B 44. D 45. C 46. B 47. A 48. C 49. C 50. D 51. B 52. C 53. A 54. C 55. D 56. D 57. B 58. A 59. D 60. A 61. C 62. B 63. A 64. C 65. B 66. D 67. A 68. C 69. A 70. D 71. B 72. D 73. C 74. A 75. D 76. A 77. B 78. B 79. D 80. D 81. D 82. B 83. A 84. C 85. C 86. D 87. D 88. B 89. C 90. A 91. D 92. B 93. A 94. C 95. B 96. C 97. C 98. A 99. D 100. B 101. C 102. D 103. C 104. C 105. A 106. D 107. C 108. C 109. D 110. C 111. A 112. B 113. D 114. B 115. D 116. A 117. C 118. B 119. C 120. A 121. D 122. C 123. D 124. A 125. B 126. C 127. A 128. C 129. A 130. C 131. B 132. A 133. C 134. B 135. B 136. D 137. B 138. A 139. A 140. C 141. A 142. C 143. B 144. C 145. A 146. A 147. D 148. B 149. D 150. C 151. B 152. B 153. A 154. A 155. C 156. D 157. D 158. B 159. D 160. C 161. C 162. B 163. D 164. D 165. B 166. A 167. D 168. A 169. B 170. D 171. B 172. D 173. A 174. B 175. D 176. C 177. A 178. D 179. B 180. C 181. D 182. B 183. C 184. B 185. A 186. A 187. A 188. B 189. D 190. C 191. A 192. C 193. D 194. B 195. C 196. B 197. D 198. D 199. C 200. D

Soru 1) Aşağıdakilerden mobilyacılıkta kullanılan el testerelerinden değildir?

Soru 1) Aşağıdakilerden mobilyacılıkta kullanılan el testerelerinden değildir? Soru 1) Aşağıdakilerden hangisi mobilyacılıkta kullanılan el testerelerinden değildir? a) Alıştırma testeresi b) Fare kuyruğu testere c) Daire testere d) Çekme testere Soru 4) Planya makinesinde karşılıklı

Detaylı

MUHSİN ERTUĞRUL MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TAKIDA TEKNİK RESİM SORULARI 1) Standart yazı ve rakamların basit ve sade olarak yazılması nedeni

MUHSİN ERTUĞRUL MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TAKIDA TEKNİK RESİM SORULARI 1) Standart yazı ve rakamların basit ve sade olarak yazılması nedeni MUHSİN ERTUĞRUL MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TAKIDA TEKNİK RESİM SORULARI 1) Standart yazı ve rakamların basit ve sade olarak yazılması nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Estetik görünmesi için. B) Rahat

Detaylı

TEKNİSYEN (MOBİLYA VE İÇ MEKÂN)

TEKNİSYEN (MOBİLYA VE İÇ MEKÂN) ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİ GÖREVDE YÜKSELME ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TEKNİSYEN (MOBİLYA VE İÇ MEKÂN) ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C. KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki

Detaylı

Yarışma Sınavı. A ) Lambalı birleştirme B ) Yabancı zıvanalı birleştirme C ) Zıvanalı birleştirme D ) Lambalı pahlı birleştirme E ) Açılı birleştirme

Yarışma Sınavı. A ) Lambalı birleştirme B ) Yabancı zıvanalı birleştirme C ) Zıvanalı birleştirme D ) Lambalı pahlı birleştirme E ) Açılı birleştirme 1 şağıdakilerden hangisi ağaç kusuru değildir? 5 ) Don çatlağı B ) Çift öz C ) Yarım öz D ) Budak E ) Tek öz 2 Kompresörlerde hava içerisindeki rutubet makinenin arızalanmasına sebep olur. Kullanılan havanın

Detaylı

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL

AHŞAP KAPILAR 12.10.2011. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL AHŞAP KAPILAR Öğr. Grv. Mustafa KAVAL KAPI KASASI Kapı Kasa Doğrama Elemanlarını Birleştirme Kapı elemanlarının duvara bağlantısını sağlayan, duvardaki boşluk içinde çerçeve şeklinde yapılan kısma kapı

Detaylı

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No:

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No: 0 1 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 1 7 332421105 AHŞAP LEVHA KAPLAMALI YÖNETİCİ AHŞAP MASA TAKIMLARI PELLE AHŞAP MASA İÇİN Üründe kullanılan malzemeler Alüminyum profil veya kapak profilleri 220X100 X75h

Detaylı

HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri

HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri HAFTA-2 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri AutoCAD ile iletişim Çizimlerde Boyut Kavramı 0/09 2. Hafta

Detaylı

Prof.Dr.Nilay COŞGUN Arş.Gör. Seher GÜZELÇOBAN MAYUK Arş.Gör. Fazilet TUĞRUL Arş.Gör.Ayşegül ENGİN Arş.Gör. Selin ÖZTÜRK

Prof.Dr.Nilay COŞGUN Arş.Gör. Seher GÜZELÇOBAN MAYUK Arş.Gör. Fazilet TUĞRUL Arş.Gör.Ayşegül ENGİN Arş.Gör. Selin ÖZTÜRK Prof.Dr.Nilay COŞGUN Arş.Gör. Seher GÜZELÇOBAN MAYUK Arş.Gör. Fazilet TUĞRUL Arş.Gör.Ayşegül ENGİN Arş.Gör. Selin ÖZTÜRK KAPI AÇILIŞLARI _YANLIŞ KAPI AÇILIŞLARI _DOĞRU KAPI AÇILIŞLARI I. DOĞRU II.YANLIŞ

Detaylı

12.10.2011 PENCERELER. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL

12.10.2011 PENCERELER. Öğr. Grv. Mustafa KAVAL AHŞAP PENCERELER Öğr. Grv. Mustafa KAVAL 1 Birleştirme şekilleri Ahşap pencere kasalarında birleştirme işlemi köşe, ara ve orta kayıtlarda aşağıdaki şekillerde yapılır 2 3 Köşede zıvana ek Köşede hampaylı

Detaylı

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No:

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No: 0 1 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 1 7 332421105 AHŞAP LEVHA KAPLAMALI YÖNETİCİ AHŞAP MASA TAKIMLARI PELLE AHŞAP MASA İÇİN Üründe kullanılan malzemeler 220X100 X75h ölçüler cm dir Masa tablası 30 mm yonga

Detaylı

Montaj Resminin Tanımı, Önemi ve Kullanıldığı Yerler

Montaj Resminin Tanımı, Önemi ve Kullanıldığı Yerler Montaj Resminin Tanımı, Önemi ve Kullanıldığı Yerler Bir makineyi meydana getiren çeşitli parçaların nasıl bir araya getirileceğini gösteren toplu olarak görünüşleri ve çalışma sistemi hakkında bize bilgi

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Çizgiler Yazılar Ölçek

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Çizgiler Yazılar Ölçek TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi 2/21 Çizgi Tipleri Kalın Sürekli Çizgi İnce Sürekli Çizgi Kesik Orta Çizgi Noktalıİnce Çizgi Serbest Elle Çizilen Çizgi Çizgi Çizerken

Detaylı

MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER HAZIRLAYAN : ALİ İHSAN KORKMAZ

MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER HAZIRLAYAN : ALİ İHSAN KORKMAZ MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER Yardımcı Gereçler A-Vida ve çiviler B-Dübeller ve takozlar C-Çektirmeler ve modül bağlantılar D-Raylar ve makaralar, E-Kilitler F-Düşer kapak makasları,

Detaylı

Genel Bilgi. İz Düşüm Düzlemleri ve Bölgeler. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ Şekil: İz düşüm düzlemlerine bakış doğrultuları. Page 1.

Genel Bilgi. İz Düşüm Düzlemleri ve Bölgeler. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ Şekil: İz düşüm düzlemlerine bakış doğrultuları. Page 1. TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik Resim Genel Bilgi Uzaydaki cisimlerin eksiksiz bir anlatımı için, ana boyutlarıyla birlikte parçanın bitmiş hallerinden ve üzerindeki işlemlerle birlikte diğer

Detaylı

Görünüş çıkarmak için, cisimlerin özelliğine göre belirli kurallar uygulanır.

Görünüş çıkarmak için, cisimlerin özelliğine göre belirli kurallar uygulanır. Görünüş Çıkarma Görünüş çıkarma? Parçanın bitmiş halini gösteren eşlenik dik iz düşüm kurallarına göre belirli yerlerde, konumlarda ve yeterli sayıda çizilmiş iz düşümlere GÖRÜNÜŞ denir. Görünüş çıkarmak

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

GÜNLÜK PLAN 1. VİTRİN ÇİZİMİ

GÜNLÜK PLAN 1. VİTRİN ÇİZİMİ GÜNLÜK PLAN Tarih: 26.11.2007 Ders: Mobilya Resimleri Konu: Vitrin Çizimi Süre: 3 Ders saati Dersin amaçları: Genel Amaç: Öğrenci bu modül ile salon (oturma odası) mobilyalarının resmini çizerek maliyet

Detaylı

Hayata birde bizim penceremizden bakın. MOTORLU AÇILIR TAVAN SİSTEMİ. www.makrowin.com www.facebook.com/makrowin.tr

Hayata birde bizim penceremizden bakın. MOTORLU AÇILIR TAVAN SİSTEMİ. www.makrowin.com www.facebook.com/makrowin.tr Hayata birde bizim penceremizden bakın. MOTORLU AÇILIR TAVAN SİSTEMİ AÇILIR CAM TAVAN KASA PROFİLLERİ AÇILIR CAM TAVAN AÇILIR CAM TAVAN KASA PROFİLLERİ NO KOD AGIRLIK ÜRÜN ADI 9 gr / m gr / m BÜTÜN KASA

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. MAK-204 Üretim Yöntemleri Freze Tezgahı Frezeleme Đşlemleri (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde

Detaylı

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI Frezelemenin Tanımı Çevresinde çok sayıda kesici ağzı bulunan takımın dönme hareketine karşılık, iş parçasının öteleme hareketi yapmasıyla gerçekleştirilen talaş

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası Mobil servis arabası Mobil yardımcı Mobil servis arabası Son derece pratik: Bu tekerlekli araba ihtiyaç anında daima oradadır ve her şey için fazlasıyla yer sunar. 1 Giriş Mutfağınızda harikalar yaratmak

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Kesit Alma

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Kesit Alma TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi Kesit Alma 2/45 Kesit Alma Kesit Alma Kesit Alma Nedir? Kesit Almanın Amacı Kesit Düzlemi Kesit Yüzeyi Tam Kesit Bina Tam Kesit Kesit

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ TANIM Ahşap malzemelerden yapılan her türlü sabit, hareketli doğramaların ve iç-dış mekan doğramaların projelerine göre imalat, montaj ve onarım işlemlerini, kendi başına ve/veya ekip halinde ve belirli

Detaylı

AHŞAP ĐŞLERĐNDE KULLANILAN EL ALETLERĐ VE DOĞRAMA MAKĐNALARI

AHŞAP ĐŞLERĐNDE KULLANILAN EL ALETLERĐ VE DOĞRAMA MAKĐNALARI AHŞAP ĐŞLERĐNDE KULLANILAN EL ALETLERĐ VE DOĞRAMA MAKĐNALARI Elektrikli El Aletler 1. Matkap Ahşap, metal ve kagir elemanlarda delik delme işlerinde kullanılan elektrikli el aletine matkap denir. Matkapların

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATALAR Cıvatalar: Özel baş biçimine sahip silindirik gövde üzerine belli boylarda diş açılmış bağlantı elemanlarına cıvata denir. Cıvataların diş açılmış kısımları üçgen vida

Detaylı

Ankastre tepsili sehpa

Ankastre tepsili sehpa Ankastre tepsili sehpa Lütfen masaya buyurun Ankastre tepsili sehpa Bu kokteyl masasında farklı bir şeyler var: Konuklara leziz ikramlar sunmak için bir servis tepsisi. 1 Giriş Misafirlerinize bu ankastre

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...03 Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...04

Detaylı

Teknik Şartname Standart Formu

Teknik Şartname Standart Formu İLAN NUMARASI: İHALE 1, LOT 2 Teknik Şartname Standart Formu 1. Genel Tanım KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı nın Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibeden yararlanmaya

Detaylı

Ara bölme olarak büfe

Ara bölme olarak büfe Ara bölme olarak büfe Sadece en iyi tarafları Ara bölme olarak büfe Gerçi her şeyin iki farklı yüzü vardır. Ancak bu ara bölmede bir yüz diğerinden daha güzel. O halde İşe koyulalım! 1 Giriş Masif ahşaptan

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

TEKNİK İMALAT DOSYASI

TEKNİK İMALAT DOSYASI TEKNİK İMALAT DOSYASI TEMMUZ 015 İÇİNDEKİLER 0. 1 sayfa no Sistem Tanıtımı 1.1-1.5 Kesim Ölçüleri.1 -.3 Profillerin Hazırlanması 3.1-3.8 4.1-4.11 Kaynak ve Köşe Temizleme 5.1-5.10 Ortakayıt Hazırlama 6.1-6.3

Detaylı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI 3. Bölüm 1 BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI Kalıp Malzemeleri Bir kalıp sistemini meydana getiren kısımlar kaplama ve kalıp iskelesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Detaylı

ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK-4) KATAGORİ KIRILIMI 332.681.012 YOK YOK YOK ASMA L APARATI YOK YOK. DMO nun belirlediği toleranslar

ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK-4) KATAGORİ KIRILIMI 332.681.012 YOK YOK YOK ASMA L APARATI YOK YOK. DMO nun belirlediği toleranslar ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK-4) Sıra No: Tarihi: 11.02.2015 KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 39 3 7 332.681.012 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ OMEGA MASA TAKIMI

Detaylı

Çocuk odası için yüksek yatak

Çocuk odası için yüksek yatak Çocuk odası için yüksek yatak Çocukların klasik rüyası Çocuk odası için yüksek yatak Şövalye şatosu veya peri masalı kalesi yaratıcı biçimde tasarlanmış ranza ile çocukların rüyaları gerçek oluyor. 1 Giriş

Detaylı

Çok amaçlı duvar askısı

Çok amaçlı duvar askısı Çok amaçlı duvar askısı Organizasyon yeteneği Çok amaçlı duvar askısı Karmaşaya son! Etrafta dağınık duran her şey için çok amaçlı duvar askısı ideal bir saklama yeridir. 1 Giriş Dolaplar, çekmeceler,

Detaylı

Hoş tasarımlı bahçe şezlongu

Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Yap-tasarruf et projesi Hoş tasarımlı bahçe şezlongu Tik ağacından bir sedir için büyük miktarda para yatırmanız gerekir. Burada aynı rahatlığa sahip daha uygun maliyetli bir

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri

MAK-204. Üretim Yöntemleri MAK-204 Üretim Yöntemleri Taşlama ve Taşlama Tezgahı (12.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Taşlama Đşleminin Tanımı: Belirli bir formda imal

Detaylı

Mak- 204. Üretim Yöntemleri - II. Vargel ve Planya Tezgahı. Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

Mak- 204. Üretim Yöntemleri - II. Vargel ve Planya Tezgahı. Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Mak- 204 Üretim Yöntemleri - II Talaşlı Đmalatta Takım Tezgahları Vargel ve Planya Tezgahı Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Takım Tezgahlarında Yapısal

Detaylı

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu 27312 CEPHE GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Cephe Kaplama kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ ELDE KAYIT YAPMA

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ ELDE KAYIT YAPMA T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ ELDE KAYIT YAPMA ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri Mak-204 Üretim Yöntemleri II Delme Delme Đşlemi Delme Tezgahları Đleri Delik Delme Teknikleri Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Üretim Yöntemleri 1

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. (8.Hafta) Kubilay Aslantaş

MAK-204. Üretim Yöntemleri. (8.Hafta) Kubilay Aslantaş MAK-204 Üretim Yöntemleri Vidalar-Vida Açma Đşlemi (8.Hafta) Kubilay Aslantaş Kullanım yerlerine göre vida Türleri Bağlama vidaları Hareket vidaları Kuvvet ileten vidaları Metrik vidalar Trapez vidalar

Detaylı

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45 VİDA VE DÜBELLER borazan vida 25 Alçı levhaları, 0,50-0,70 mm arasındaki kalınlıklardaki galvanizli profillere sabitlemede kullanılır. 25 mm uzunluğunda sivri uçlu vidadır. Vida Boyu Adet / Kutu Adet /

Detaylı

Doğru adres. Doğru zaman. Doğru işçilik

Doğru adres. Doğru zaman. Doğru işçilik Doğru adres Doğru zaman Doğru işçilik 2 3 S e d e f S e r i s i Sedef Serisinde kullanılan aksesuarlar birinci sınıf Eloksallı Alüminyum olup kullanılan tüm bağlantı vidaları 304 kalite paslanmaz çeliktir.

Detaylı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı

Dekoratif aydınlatma aksesuarı Dekoratif aydınlatma aksesuarı Parlak bir örnek Dekoratif aydınlatma aksesuarı Işık kutusu her odada nasıl keyifli bir ortam yaratılabileceğini ve zarif bir hale getirebileceğini gösteriyor. 1 Giriş Aydınlatma

Detaylı

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri TALAŞLI İMALAT MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Talaşlı İmalat Yöntemleri 2 Talaşlı İmalat; iş parçası üzerinden, sertliği daha yüksek bir kesici takım yardımıyla,

Detaylı

Raylı Dolap ve Çerçeve Kapak Sistemleri Sürme Kapak Mekanizmaları T E L E F O N. dekomaks.com.tr

Raylı Dolap ve Çerçeve Kapak Sistemleri Sürme Kapak Mekanizmaları T E L E F O N. dekomaks.com.tr Raylı Dolap ve Çerçeve Kapak Sistemleri Sürme Kapak Mekanizmaları 2012 T E L E F O N 0312 348 90 30 dekomaks.com.tr Maksimum hız Maksimum kalite Maksimum estetik Hakkımızda 2006 dan günümüze... Dekomaks,

Detaylı

Teknik Resim TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU. 3. Geometrik Çizimler. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ

Teknik Resim TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU. 3. Geometrik Çizimler. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik Resim Genel Bilgi Teknik resimde bir şekli çizmek için çizim takımlarından faydalanılır. Çizilecek şekil üzerinde eşit bölüntüler, paralel doğrular, teğet birleşmeler,

Detaylı

ÇATILAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ÇATILAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILAR Bir yapıyı üstünden etkileyen yağmur, kar, rüzgar, sıcak ve soğuk

Detaylı

02.01.2012. Freze tezgahında kullanılan kesicilere Çakı denir. Çakılar, profillerine, yaptıkları işe göre gibi çeşitli şekillerde sınıflandırılır.

02.01.2012. Freze tezgahında kullanılan kesicilere Çakı denir. Çakılar, profillerine, yaptıkları işe göre gibi çeşitli şekillerde sınıflandırılır. Freze ile ilgili tanımlar Kendi ekseni etrafında dönen bir kesici ile sabit bir iş parçası üzerinden yapılan talaş kaldırma işlemine Frezeleme, yapılan tezgaha Freze ve yapan kişiye de Frezeci denilir.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP KEPENK VE PANJUR 582YIM076

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP KEPENK VE PANJUR 582YIM076 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP KEPENK VE PANJUR 582YIM076 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

TEKNİK RESMİN AMACI ve ÖNEMİ

TEKNİK RESMİN AMACI ve ÖNEMİ TEKNİK RESİM Endüstride çalışan elemanlar, çalıştıkları yere göre yeterli resim bilgisine sahip olmalıdır. Bir teknisyen, resmi hem iyi bilmeli hem de iyi ve doğru çizmelidir. Tezgah başında çalışan işçi

Detaylı

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ 0 CAM KORKULUK SİSTEMLERİ Profiller - Zemine Monte Edilen (Zemin Üzeri) Cam Korkuluklar 5-57mm Alt Baza 80mm Alt Baza 00mm Takviyeli Alt Baza 00mm Takviyeli Uzun Alt Baza Zemine Gömülen (Zemin İçi) Cam

Detaylı

KILAVUZ. Perçin Makineleri KILAVUZ

KILAVUZ. Perçin Makineleri KILAVUZ 2016 Perçin Makineleri 1. PERÇİNLEME NEDİR? Perçin, sökülemeyen bir bağlantı elemanıdır. İki parça bir birine birleştirildikten sonra tahrip edilmeden sökülemiyorsa, bu birleştirmeye sökülemeyen birleştirme

Detaylı

Bisiklet garajı Bikeport

Bisiklet garajı Bikeport Bisiklet garajı Bikeport Rüzgar ve kötü hava şartlarına karşı koruma. Bisiklet garajı Bikeport Bisikletinizi her defasında bodruma veya kilere taşımaktan bıktınız mı? Kendi kendinize monte edebileceğiniz

Detaylı

TEKNİK RESİM DERSİ ÖĞR. GÖR. BERIVAN POLAT

TEKNİK RESİM DERSİ ÖĞR. GÖR. BERIVAN POLAT TEKNİK RESİM DERSİ ÖĞR. GÖR. BERIVAN POLAT DERS 6 Perspektif Cismin üç yüzünü gösteren, tek görünüşlü resimlerdir. Cisimlerin, gözümüzün gördüğü şekle benzer özelliklerdeki üç boyutlu (hacimsel) anlatımını

Detaylı

Tam çizgimin üzerinde.

Tam çizgimin üzerinde. Tam çizgimin üzerinde. Bosch'tan Quigo. YENİ! Quigo Bosch'tan kusursuz küçük çizgi lazeri. Hiç karmaşık değil. % 100 hizalı. Şaşıracaksınız. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Elektrikli El Aletleri Bölümü Posta

Detaylı

TALAŞLI İMALAT. Koşul, takım ile iş şekillendirilmek istenen parça arasında belirgin bir sertlik farkının olmasıdır.

TALAŞLI İMALAT. Koşul, takım ile iş şekillendirilmek istenen parça arasında belirgin bir sertlik farkının olmasıdır. TALAŞLI İMALAT Şekillendirilecek parça üzerinden sert takımlar yardımıyla küçük parçacıklar halinde malzeme koparılarak yapılan malzeme üretimi talaşlı imalat olarak adlandırılır. Koşul, takım ile iş şekillendirilmek

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI Sirkülasyon, kelime anlamı olarak; insan akımı, deveran, gidip gelme hareketlerini ifade etmektedir. Düşey sirkülasyon ise insanların bir noktadan farklı bir kottaki noktaya

Detaylı

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI Burada hazırlanan akustik malzeme pozları örnektir. İncelenmesi amacıyla bilgilerinize sunulmuştur. Size özel pozların oluşturulması

Detaylı

Birim Fiyat Analizleri

Birim Fiyat Analizleri 3000 Ahşap kirişleme ve karkas kısımlarda değişmesi gerekli elemanların sökülmesi m² 01.017 Dülger ustası Saat 1,5 10,10 15,15 01.501 Düz işçi Saat 1 7,40 7,4 Kâr ve genel giderler hariç toplam 22,55 Kâr

Detaylı

Biz Martı Ailesi olarak 1964 yılından beri sadece okul mobilya satmıyoruz, kalite satıyoruz.

Biz Martı Ailesi olarak 1964 yılından beri sadece okul mobilya satmıyoruz, kalite satıyoruz. 2 3 Biz Martı Ailesi olarak 1964 yılından beri sadece okul mobilya satmıyoruz, kalite satıyoruz. Bizim geniş bir ürün yelpazemiz içinde okul mobilyalarımızın esasları evrensel boyutta bilgi üretimini arttıracak

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

TORNACILIK. Ali Kaya GÜR Fırat Ün.Teknik Eğitim Fak.MetalFırat Ün.Teknik Eğitim Fak.Metal Eğ.Böl. ELAZIĞ

TORNACILIK. Ali Kaya GÜR Fırat Ün.Teknik Eğitim Fak.MetalFırat Ün.Teknik Eğitim Fak.Metal Eğ.Böl. ELAZIĞ TORNACILIK Ali Kaya GÜR Fırat Ün.Teknik Eğitim Fak.MetalFırat Ün.Teknik Eğitim Fak.Metal Eğ.Böl. ELAZIĞ TORNANIN TANIMI VE ENDÜSTRİDEKİ ÖNEMİ Bir eksen etrafında dönen iş parçalarını, kesici bir kalemle

Detaylı

TRT WORLD HABER KANALI MOBİLYA ALIMINA İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME

TRT WORLD HABER KANALI MOBİLYA ALIMINA İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME .AMAÇ TRT WORLD HABER KANALI MOBİLYA ALIMINA İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME Kurumumuzun yeni açılacak olan TRT World Haber Kanalında kullanılmak üzere 34 adet 4 kişilik çalışma masası, 2 adet 2 kişilik çalışma

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Gol!-Duvarı. Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün.

Robert Bosch GmbH. Gol!-Duvarı. Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün. Gol!-Duvarı Tam isabet! Gol!-Duvarı Kale duvarına gol atma artık sadece spor stüdyolarında değil, evinizin bahçesinde de mümkün. 1 Giriş Kale duvarı futbol meraklıları için bir klasiktir. Size; kayın ağacı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP KAPI MODÜLÜ ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Müh. Bölümü Yapı Anabilim Dalı ÇELİK YAPI TASARIMI PROJE ÇİZİM AŞAMALARI

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Müh. Bölümü Yapı Anabilim Dalı ÇELİK YAPI TASARIMI PROJE ÇİZİM AŞAMALARI Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Müh. Bölümü Yapı Anabilim Dalı ÇELİK YAPI TASARIMI PROJE ÇİZİM AŞAMALARI ÇİZİMLER Vaziyet Planı (1/100 veya 1/50) Detaylar Paftası (1/5 veya 1/2) Yarım Çerçeve (1/10 veya

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ TEKNİK RESİM DERSİ ÖĞR. GÖR. BERIVAN POLAT

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ TEKNİK RESİM DERSİ ÖĞR. GÖR. BERIVAN POLAT İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ TEKNİK RESİM DERSİ ÖĞR. GÖR. BERIVAN POLAT Kesit çıkarma ve Merdivenler MERDİVENLER Bir yapıda birbirinden farklı iki seviye arasında muntazam aralıklı, yatay

Detaylı

Ofis ve Eğitim Mobilyaları. www.akaju.com.tr

Ofis ve Eğitim Mobilyaları. www.akaju.com.tr Ofis ve Eğitim Mobilyaları KUrUmsal Umsal AKAJU Ofis ve Eğitim Mobilyaları Ofis ve eğitim mobilyaları Kurulduğu günden bugüne ofis ve eğitim mobilyaları sektöründe faaliyet göstermekte olan firmamız sahip

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI STANDARTLARINA UYGUN OKUL SIRALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI STANDARTLARINA UYGUN OKUL SIRALARI ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK4) Sıra No: 115 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 16 1 2 2 4 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) 335.808.011 Okul Sıraları ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ ÜRÜNE AİT RESİM

Detaylı

// LPU 40, şimdi C-Kasetli. Seksiyonel Garaj Kapıları

// LPU 40, şimdi C-Kasetli. Seksiyonel Garaj Kapıları // LPU 40, şimdi C-Kasetli Seksiyonel Garaj ları Teknik Bilgi: Baskı 01.05.2007 İçindekiler İçindekiler 2 LTE 40, S-Çizgili, Woodgrain 3 LTE 40, M-Çizgili, Woodgrain 4 LTE 40, S-Kasetli, Woodgrain 5 LTE

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Sade yazı masası

Robert Bosch GmbH. Sade yazı masası Sade yazı masası Akıllı mobilyalar Sade yazı masası Kim bugünlerde büyük çekmeceleri ve rafları olan bir yazı masasına ihtiyaç duyuyor ki? Sekreter masa kullanmak çok daha rahat. 1 Giriş Büyük çekmeceler

Detaylı

GAZALTI VE TİG KAYNAK MAKİNELERİMİZ HİDROLİK ŞERİT TESTERE VE PROFİL BÜKME MAKİNELERİMİZ SİLİNDİR BÜKME VE DAİRE KESME MAKİNELERİMİZ PROFİL KESME VE SÜTUNLU MATKAP TEZGÂHIMIZ ATÖLYEMİZİN GENEL GÖRÜNÜŞÜ

Detaylı

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ 1 BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi ithal çelik taşıyıcı dikme profillerine, özel alüminyum klips profilleri ile giydirilen

Detaylı

- 1 - A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI

- 1 - A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI a) GENEL ÖZELLİKLER 1) Ayaklar ve taşıyıcı kısım metal, oturma yüzeyi ve masa yüzeyi kompozit ahşap malzemeden imal edilmiş olacaktır. 2) Yükseklik,

Detaylı

Yeni stadımızın localarının tefriģi için gerekli olan mobilya ve tefriģat malzemelerinin teknik özellikleri ekli dosyada mevcuttur.

Yeni stadımızın localarının tefriģi için gerekli olan mobilya ve tefriģat malzemelerinin teknik özellikleri ekli dosyada mevcuttur. Yeni stadımızın localarının tefriģi için gerekli olan mobilya ve tefriģat malzemelerinin teknik özellikleri ekli dosyada mevcuttur. Teklif verecek firmaların tekliflerini 16.04.2015 PerĢembe günü saat

Detaylı

Klasik torna tezgahının temel elemanları

Klasik torna tezgahının temel elemanları Klasik torna tezgahının temel elemanları Devir ayar kolları Dişli Kutusu Ayna Soğutma sıvısı Siper Ana Mil Karşılık puntası Çalıştırma kolu ilerleme mili (talaş mili) Araba Acil Stop Kayıt Öğr. Gör.Ahmet

Detaylı

TEKNİK RESMİN AMACI ve ÖNEMİ

TEKNİK RESMİN AMACI ve ÖNEMİ TEKNİK RESİM Endüstride çalışan elemanlar, çalıştıkları yere göre yeterli resim bilgisine sahip olmalıdır. Bir teknisyen, konstrüktör resmi hem iyi bilmeli hem de iyi ve doğru çizmelidir. Tezgah başında

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (DEVAMLI LEVHA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (DEVAMLI LEVHA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (DEVAMLI LEVHA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI : TEMEL TESVİYECİLİK UYGULAMALARI MESLEK : Kompozit U rün U

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015 YILI ÜRÜN KATALOĞU

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015 YILI ÜRÜN KATALOĞU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015 YILI ÜRÜN KATALOĞU 1. sınıf kayın masiften üretilmiş, natürel ipek mat verniği uygulaması yapılmıştır. *Kumaş aksesuar

Detaylı

Bilgi için: Tel: 0 22 58 30 0 Faks: 0 22 58 30 4 5 7 8 9 0 3 4 Boyacı Grubu Macun Ispatulası Ahşap Saplı Profesyonel Ispatula Plastik Saplı Proaktif Ispatula Plastik Saplı Sahra Ispatulası Ahşap Saplı

Detaylı

MERDİVEN ÇEŞİTLERİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

MERDİVEN ÇEŞİTLERİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi MERDİVEN ÇEŞİTLERİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi MERDİVEN ÇEŞİTLERİ Merdivenler aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP KAPILAR 582YIM070

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP KAPILAR 582YIM070 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP KAPILAR 582YIM070 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA KREŞ VE ANAOKULU TEFRİŞİNE AİT İHTİYAÇ LİSTESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA KREŞ VE ANAOKULU TEFRİŞİNE AİT İHTİYAÇ LİSTESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA KREŞ VE ANAOKULU TEFRİŞİNE AİT İHTİYAÇ LİSTESİ SIRA NO Cinsi Kullanılacağı Birim AHŞAP KREŞ MALZEMELERİ Teknik Özellikleri Birimi Adet Fiyat Tutar 1 Bebek karyolası (0-2

Detaylı

Page 1. b) Görünüşlerdeki boşluklar prizma üzerinde sırasıyla oluşturulur. Fazla çizgiler silinir, koyulaştırma yapılarak perspektif tamamlanır.

Page 1. b) Görünüşlerdeki boşluklar prizma üzerinde sırasıyla oluşturulur. Fazla çizgiler silinir, koyulaştırma yapılarak perspektif tamamlanır. TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik Resim İzometrik Perspektifler Küpün iz düşüm düzlemi üzerindeki döndürülme açısı eşit ise kenar uzunluklarındaki kısalma miktarı da aynı olur. Bu iz düşüme, izometrik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ MOBİLYA ELEMANLARI- 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ MOBİLYA ELEMANLARI- 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ MOBİLYA ELEMANLARI- 2 ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

ALÜMİNYUM DOĞRAMA DERSİ

ALÜMİNYUM DOĞRAMA DERSİ ALÜMİNYUM DOĞRAMA DERSİ Dersin Modülleri Alüminyum Profilleri Kesme ve Birleştirme Alüminyum Pencereler Alüminyum Kapılar Alüminyum Vitrinler Alüminyum Panjur, Asma Tavan, Cephe Giydirme Kazandırılan Yeterlikler

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Talaşlı Đmalatın Genel Tanımı En Basit Talaş Kaldırma: Eğeleme Ölçme ve Kumpas Okuma Markalama Tolerans Kesme

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Talaşlı Đmalatın Genel Tanımı En Basit Talaş Kaldırma: Eğeleme Ölçme ve Kumpas Okuma Markalama Tolerans Kesme Mak-204 Üretim Yöntemleri II Talaşlı Đmalatın Genel Tanımı En Basit Talaş Kaldırma: Eğeleme Ölçme ve Kumpas Okuma Markalama Tolerans Kesme Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (ELYAF SARMA VE SAVURMA DÖKÜM) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (ELYAF SARMA VE SAVURMA DÖKÜM) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (ELYAF SARMA VE SAVURMA DÖKÜM) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI : TEMEL TESVİYECİLİK UYGULAMALARI MESLEK : Kompozit

Detaylı

ALB 6320 19 KG AYARLI SÜRME KAPAK SİSTEMİ 10 ALB 7500 25 KG AYARLI ALÜMİNYUM ÇERÇEVE SÜRGÜ MEKANİZMASI 11 ALB 7600 15 KG AYARLI CAM SÜRGÜ SİSTEMİ 11

ALB 6320 19 KG AYARLI SÜRME KAPAK SİSTEMİ 10 ALB 7500 25 KG AYARLI ALÜMİNYUM ÇERÇEVE SÜRGÜ MEKANİZMASI 11 ALB 7600 15 KG AYARLI CAM SÜRGÜ SİSTEMİ 11 INDEX ALB GARDROP HEMYÜZ SÜRME SİSTEMi 0 ALB 7777 GARDROP HEMYÜZ SÜRME SİSTEMi 0 ALB 0 GARDROP / MUTFAK HEMYÜZ SÜRME SiSTEMi 02 ALB 0 AYARLI SÜRME GARDROP SİSTEMİ 02 ALB 0 70 KG AYARLI SÜRME GARDROP SİSTEMİ

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Tenteli Kum Havuzu

Robert Bosch GmbH. Tenteli Kum Havuzu Tenteli Kum Havuzu Yüksek koruma faktörü Tenteli Kum Havuzu Çocuklarınız artık entegre tente sayesinde isterlerse yaz ortasında da kum havuzunda oynayabilecekler. 1 Giriş Çocuklar için bir klasiği yeniden

Detaylı

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Bu sistemde

Detaylı

ŞİRKET PROFİLİ PİAZZA MARKALI ALÜMİNYUM SİSTEMLERİMİZ ÖZEL ANLAŞMA GEREĞİNCE

ŞİRKET PROFİLİ PİAZZA MARKALI ALÜMİNYUM SİSTEMLERİMİZ ÖZEL ANLAŞMA GEREĞİNCE ŞİRKET PROFİLİ Öz Alüminyum San. ve Tic.Ltd.Şti. 1986 yılında kurulmuş olup Arslan Alüminyum San. ve Tic.Ltd.Şti'nin bölge bayiiliği ile Alüminyum profil satışlarına başlamıştır. Firmamız 1986'dan bu yana

Detaylı