ETİKET DİZAYN PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ETİKET DİZAYN PROGRAMI"

Transkript

1 Hızlı Özet ETİKET DİZAYN PROGRAMI kodlamak

2 Etiket Tasarımı Kolaylaºtı Kesin Lider Seagull Scientific, Windows etiket dizayn programları konusunda dünya lideridir. Aslında, BarTender hem lazer hem de termal yazıcıları destekleyen ilk windows programıdır. Bugün, etiket yazıcılar için true Windows sürücülerini geliştiren dünyanın en büyük firmasıyız ve 20den fazla dili desteklemekteyiz. Böylece, en doğru Windows etiket yazılımını seçmek kolaylaştı- Biz en uzun sürede ve en iyisini yaptık. Öğrenmesi Kolay, Kullanımı Kolay Başka bir Windows programı kullandıysanız, BarTender ile profesyonel etiketler tasarlamaya hazırsınız demektir. Yazılımın Bak ve Hisset için Microsoft standartlarına gösterilen dikkatli özen onu kolaylaştırmaktadır. Basit, mouse hareketlerini kullanarak bar kodlarını, yazı ve grafikleri tam istediğiniz gibi biçimlendirin ve çeşitli güç özellikleri, uzmanlaştıkça ihtiyacınız olacak dizayn özgürlüğünü sunar. Acil Barkodlar! Hızlı bir sürükle ve bırak haraketi ile bar kodlarını ve diğer nesneleri yaratın Ücretsiz Teknik Destek A.B.D ve Avrupa ofislerimiz her gün 18 saat ücretsiz telefon ve e-posta desteği sunmaktadır. Çoklu etiket tasarımlarını değiºtirip basınız. Yüksek Doğruluklu Ekran Göstergesi En doğru dizayn-zamanı izleme ve baskı-zamanı önizleme ile etiketleri ziyan etmeden, çabucak dizayn olanağı tanır. Olağanüstü Font Kontrolü Önemli saydıa Windows ve yazıcı fontlarına erişebilirsiniz. Paragraflar içindeki yazı stillerini karıştırabilir ve onları değişik veritabanı alanları ile bağlantılandırabilirsiniz. İleri, Ayarlanabilir Serileºtirme En basit seri numaralardan, en ileri ayar dizilerine kadar herşeyi oluşturabilir. Uygun Etiketler ve Baskıya Hazır Formatlar Çeşitli etiket standartlarını araştırıp öğrendik ve BarTender programını tam donanımlı uygun etiketlendirme haline getirdik. Baskıya hazır formatlarımızı kullandığınız yada yeni etiketler dizayn ettiğinizde, binlerce etiket standartlarını karşılayacak güce ve esnekliğe sahip olursunuz.

3 Özel Veri Giriº Formları En son ana kadar bazı etiket verilerini bilemeyeceğiniz durumlarda ayarlanabilir Veri Giriş Diyalog Kutuları yazdırma zamanında basılacağı vakitte veri girilmesini kolaylaştırır. ªifre Koruma Kazara, bilerek veya başka bir şekilde yetkisiz kişilerce etiket dizaynlarının değiştirilmesini önlemek için BarTender programını sadecebaskı print-only konumunda kilitleyebilirsiniz. Endüstriyel Sembol Kütüphaneleri Yüzlerce yüksek kaliteli, ayarlanabilir sembolleri, elektrikle ilgili gibi tehlikeli malzemeler paketleme ve başka tipte kategorilerden seçiniz. Büyük, Geliºtirilebilen Etiket Stoğu Veritabanı Büyük, uygun şekilde organize edilmiş etiket stoğu veri tabanından, kullanıma hazır binlerce etiket büyüklüklerinden birini seçiniz. Daha sonra kullanmak üzere kendi stok büyüklüğünüzü tasarlayıp veri tabanınıza ekleyebilirsiniz. 2,000 den fazla etiket stok ölçülerinden seçim yapınız. BarTender kullanıma hazır yüzlerce symbol ile beraber gelir. Visual Basic Script Kullanarak Kendi Özelliklerinizi Ekleyiniz Visual Basic Script Assistant programcı olmayanların bile çeşitli ileri veri, işleme ve diğer uygulamalarla uğraşabilmesi için BarTender programını ayarlayabilmesini sağlar. Önceden Tanımlı ve Yeniden Kullanabilir Araçlar Genel, önceden tanımlanmış etiketlerinizi hemen yerleştirmeye hazır inşa blokları ile tasarımlarınıza başlayabilirsiniz. Etiket nesnelerini kendi parçalarınızla birleştirebilirniz ve onları gelecekteki etiket tasarımlarınızda kullanabilrsiniz. Etiket Nesnelerine Hızla ve Kolaylıkla Veri Atama Çoklu veritabanına veya tek bir yazı dosyasına bağlanılırken, BarTender kullanılabilir veri alanlarınızı uygun, kolay anlaşılır bir formatta ekrana getirir. Basit çekme ve bırakma mouse haraketleri kullanılarak barkodlarınıza istenen alanları ayırır. BarTender araç kutusu sürükle ve bırak kolaylığı ile veri bağlantılandırmayı sağlar.

4 Diğer Yazılımlarda Entegrasyon Etiketleme hemen hemen herzaman büyük bir oluşumun parçasıdır. Bunun için BarTender güçlü özellikleri ile diğer yazılımlar ile çalışmaya adanmıştır. Güçlü Esnek Veri En basit toplama listesinden en karmaşık SQL sorgulamasına kadar, BarTender istenen verileri çıkartmak için çok çeşitli uygun yollar sunmaktadır. Pekçok Veritabanından ve Hesap Dosyasından Okuma BarTender programı bir şebeke üzerinden çoklu veritabanına ulaşabilmeyi kolaylaştırır. Bu düzinelerce endüstri-standardı ve tescilli veri formatı için Microsoft ODBC yi içerir-hatta, UNIX, AS/400, Oracle, Sybase ve Informix gibi Windows olmıyan platformlara desteği içerir. Sınırlı ve sabit-genişlikli yazı formatlarıda desteklenir. Çeºitli kaynaklardan etiket verilerini okuyunuz. SAP IDoc Dosyaları BarTender, dünyanın en büyük ERP (Enterprise Resource Planning) yazılımı geliştiren firması SAP tarfından resmi olarak lisanslandırılmış veri arabağlaşımlı tek etiket programıdır. Enterprise Baskı, herhangi bir dosya dönüşümü olmadan SAP IDock dökümanlarını olduğu gibi direct olarak açabilir ve parçalar halinde ele alabilr. Diğer Yazılımlarla Saydam Operasyon BarTender programının tüm sürümleri diğer yazılımlar ile kontrol edilebilir. Kullanıcılarınızın BarTender etiketleri bastığından haberlerinin olması gerekmez. Bir yürütme programını veya benzeri komut satırını koşturabilen herhangi bir program ile baskı işleri seçilebilir ve başlatılabilir. ActiveX Otomasyonu Microsoft s ActiveX teknolojisini Enterprise Baskısına uygulamamız en ileri entergrasyon işlerini bile halledebilmenizi sağlar. İş durumu sorgulamalarının yanısıra; çeşitli kritik kontrol fonksiyonları desteklenmektedir. Sonuç Yönetme BarTender kayıt dosyaları için; destek otomasyon istisnaları ve Windows durum kayıtları dahil olmak üzere çeşitli mesaj işleme özellikleri sunar. Hatta, Enterprise Baskısı mesajlarını e-posta ile yollayabilir. Yazdırma ݺlerinin Kaydı Enterprise Sürümü; her baskı işini ve sonuçlarını detaylandırarak güzel bir biçimde formatlanmış raporları otomatik olarak üretebilir. Bu kullanılan etiket formatlarını, işin başlangıç ve bitiş saatlerini ve hatta gerçek etiket verilerini içerir. Commander : Özel Yazilim Ihtiyacinizi Ortadan Kaldirir Kendi orta seviye Arayüz programınızı yazmanıza gerek kalmaz! Enterprise sürümünün Commander özelliği BarTender programını doğrudan kontrol edemeyen programların etiket işlerini başlatabilmesini sağlar. Diğer uygulamalarınızın kaynak koduna erişemediğiniz durumda veya Active X I kullanamayan bir Windows-olmayan platform ile çalışırken Commander bir tetikleme dosyasını veya e-postayı bekleyip gözleyebilir. Daha sonra Commander BarTender programını harekete geçirerek BarTender verilerinizi okur ve etiketlerinizi basar.

5 Seagull dünyanın en büyük etiket yazıcı üreticilerinin pek çoğunun resmi sürücü tedarikçisi olmaktan gurur duymaktadır. Yerleºik Sürücülerden daha Kolay ve Çok Daha Hesaplı Diğer etiket programlarının çoğu hala DOS tarzında ana programla beraber gelen yazıcı desteğini kullanmaktadır. Bu windows-uyum problemlerine yol açmakta ve işletim sisteminin performansını düşürmektedir. Bunun aksine,windows Baskı Yöneticisi tescilli bir alternatif öğrenmenize ve desteklemenize gerek olmadığı için, Seagull sürücüleri eğitim ve yönetim masraflarını düşürmektedir. Gerçek Windows Avantajı Baskı yapımızı, Microsoft sürücü standartlarına uygun yapmamızın getirdiği avantajlar: Üstün Windows uyumu Windows Hızlı Baskı havuzu Daha İyi İşletim Sistemi Uyumu ve Hızı Daha Az Eğitim ve Daha Kolay Yönetim Daha Kolay, Daha Hesaplı Güncellenebilme Seagull Avantajı Etiket yazıcıları genellikle yüksek hacimli üretim ortamlarında kullanılır. Hızı en yüksek sınıra çıkarmak için, yazıcı şirketleri, gereken baskı verisi miktarını azaltmak için çeşitli özellikler eklenmiştir. BarTender programı ile beraber Seagull Scientific kullanırsanız, aşağıdaki performans artışlarından faydalanabilirsiniz. Yazıcı tabanlı bar kodlar ve serileştirme Yüklenebilir fontlar ve grafikler Yazıcı tabanlı etiket formatları Yazıcı belleği ve değişmeyen etiket parçalarının yeniden kullanımı Desteklenen Yazıcılar BarTender, Windows sürücüsü olan herhangi bir yazıcıyı; hemen hemen bütün laser, mürekkep-püskürtmeli (ink-jet) ve nokta-vuruşlu yazıcıları destekler. Seagull kendisine ait gelişmiş Windows sürücülerini aşağıdaki firmalar için de geliştirmiştir. Argox, Autonics, Avery Dennison, Brady, C.Itoh, cab, Century Systems, Citizen, Comtec, Datamax, Datasouth, Eltron, ETISYS, Godex, IBM, Imaje, Intermec, Meto, Metrologic, Monarch, Novexx, Okabe, Paxar, Pitney Bowes, Pressiza, Printronix, Quick Label, Ring, Samsung, SATO, System Wave, TEC, Tharo, TSC, Tyco, UBI, Unimark, VIPColor ve Zebra. Bar Kod Desteği Çizgisel Bar Kodları: AIAG, Australia Post, Canadian Customs, Codabar, Code 128, Code 39 (Regular & Full ASCII), Code 93, EAN 128, EAN Bookland, EAN-JAN- 13, EAN-JAN-8, FIM A,FIM C, HIBC Primary, HIBC Secondary, Interleaved 2-of-5, ISBT 128, ITF-14, KIX Code, LOGMARS, MSI Plessey, Royal Mail, RSS, SCC-14, SSCC-18, Telepen, Tri-optic, UCC-EAN 128, UPC-A, UPC-E,UPS Tracking ve US Postal. İki Boyutlu Bar Kodlar: Aztec, Datamatrix, Maxicode, PDF417 (Micro & Standard), QR Code, UCC-EAN Composite ve TLC39 Uluslararası Dil Desteği Uluslararası sürüm kullanıcı arabağlaşımının, aşağıdaki diller arasında kullanılabilmesini sağlar: Almanca, Çekoslovakça, Çince (Sadeliştirilmiş & Geleneksel), Danimarkaca, Fince, Flemenkçe, Fransızca, İspanyolca, İsveçce, İtalyanca, Japonca, Macarca, Portekizce (Avrupa & Brezilya), Rusca, Tay dilinde, Türkçe ve Yunanca.

6 BarTender Sürümleri ve Özellikleri Üç baskımız geniş kapsamlı özellikler ve kullanıcı gereksinimlerine cevap vermektedir. Enterprise En güçlü yazılım entegrasyon kapasitesi. Yazici sayisina gore lisanslandırma ile sınırsız işletim sistemi kullanıcısı olmasina olanak tanır. Professional Enterprise bütün dizayn özellikleri ve veri erişiminin çoğu, sınırlı entegrasyon. Lisanslandırma kullanıcı sayısına göredir, yazıcı sayısı sınırsızdır. Basic BarTender en önemli dizayn özellikleri, ama harici veri kaynakları ve entegrasyon yoktur. Lisanslandırma Professional ile aynıdır. SÜRÜMLER: E P B GENEL Yazıcı-Tabanlı Lisans Kullanıcı-Tabanlı Lisans Ücretsiz Telefon ve E-posta Desteği HTML-Tabanlı Yardım Sistemi ETİKET TASARIMI Gerçek WYSIWYG Etiket Tasarımı Sürükle ve Bırak Nesne Oluºturma Birçok Grafik Formatlarını Getirmek Endüstriyel Sembol Fontu Kütüphaneleri Nesnelerin Bir Derece Döndürülmesi Bar Kodlarını Diğer Programlara Gönder Sınırsız Geri Al / Tekrar Et Tam Renk Desteği Yazdırma-Saati Verisi Ekranı Yazdırmaya-Hazır Formatlarının Kütüphanesi Yeniden Kullanılabilen Elemanların Oluºturulması İsim Marka Etiket Ölçülerinin Büyük Veritabanı Metrik ve İngiliz Standardı Ölçüler ªifre Koruma YAZI Ekranda Yazı Düzeltme/Ölçülendirme Zengin Yazı Formatı (RTF) Yazının Dikdörtgene Sığması için Otomatik- Ayar Paragraf Hizalama & Yerleºtirme Paragraf Ortalama & Girinti Verme Kullanıcının Tanımladığı Tab Durakları Windows & Yazıcı-tabanlı Font Kullanımı BAR KODLAR Çeºitli 1D Sembolojileri Çeºitli 2D Sembolojileri Sınırsız Geniºlik ve Yükseklik UCC / EAN 128 Yardımcıları Otomatik Rakkam Kontrol Özelliği Ardıºık Numralanmıº Bar Kodlar Ayarlanabilir Karakter ªablonu SÜRÜMLER: E P B YAZDIRMA Yüzlerce Yazıcı Desteği Gerçek Windows Sürücüleri, Windows Havuz Kullanımı Geliºmiº Baskı Önizleme Yazıcı-tabanlı BarKodlarını, Seri Numaraları & Kopyaları Destekler ݺ-Kayıt ªebeke İçindeki Yazıcıdan veya Ağ Dıºından Döküm Alma Klavyeden veya Veritbanından Etiket Kopya Sayısı Kontrol Edilebilir SERİLEªTİRME Temel Serileºtirme (rakkamları arttırma) Geliºmiº Serileºtirme VERİTABANI SEÇENEKLERİ Yazı Dosyalarını, Veritabanlarını, Hesap dosyalarını vs. Okur SAP Sertifikalı Arayüz Sürükleyip Bırakma Verisi Bağlantılandırma Çoklu-tablo Veri Eriºimi Veritabanlı Grafikler Sorgulama Sihirbazı & SQL Yardımcısı Yazdırma Süresi Kaydının-Toplanması VERİ İªLEME VB Script Kullanarak Ayarlama Ayarlanabilir Alan Uzunluk Sınırları, Veri-Giriº Filtreleri ve Hata Kontrolü Sabit değer Concatenation Saat, Tarih & Klavyeden Veri Toplama Özel & Basılamaz Karakterlerin Kolay Giriºi ENTEGRASYON Baskı ݺlerini diğer Programlardan Kontrol Etme Otomatik Yazıcı Seçimi Hataları ve Olayları Bir Dosyaya Kaydeder Hataların ve Olayların E-Posta yardımıyla kaydını tutar Komut Satırı Arayüz Seçeneği Active X Otomasyonu Commander Entegrasyon Özelliği: Gelen verileri algılar, sonra yazdırmaya geçer ve sonuçların kayıtlarını tutar Tam Desteklenir Kısmen Desteklenir Headquarters (USA): sales@seagullscientific.com (USA & Canada) Europe: eurosales@seagullscientific.com (Main) +44 (0) (UK) Asia-Pacific: asiasales@seagullscientific.com (Main) (Japan) 2004 Seagull Scientifi c, Inc., BarTender and Drivers By Seagull are trademarks or registered trademarks of Seagull Scientific, Inc. Microsoft, Windows, and the Windows Logo are trademarks, or registered trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. Printed in the U.S.A. 0264TUR/0604 Turkish Türkçe

Günümüzün Kurumları İçin Etiket ve RFID Yazılımları

Günümüzün Kurumları İçin Etiket ve RFID Yazılımları Günümüzün Kurumları İçin Etiket ve RFID Yazılımları Kurumsal Güç, Windows Düzeyinde Basit Kullanım İmkanı Yüksek kalitede etiketlerin yazdırılması; imalat, depolama ve dağıtım gibi tedarik zinciri işlevlerini

Detaylı

Etiket, Barkod, RFID ve Kart Yazdırmak İçin Dünyanın Önde Gelen Yazılımı

Etiket, Barkod, RFID ve Kart Yazdırmak İçin Dünyanın Önde Gelen Yazılımı Etiket, Barkod, RFID ve Kart Yazdırmak İçin Dünyanın Önde Gelen Yazılımı Seagull Scientific 1985'den bu yana bir teknoloji lideridir. Hatta BarTender, hem lazer hem de endüstriyel etiket yazıcılarını destekleyen

Detaylı

Etiket, Barkod, RFID ve Kart Yazdırmak İçin Dünyanın Önde Gelen Yazılımı

Etiket, Barkod, RFID ve Kart Yazdırmak İçin Dünyanın Önde Gelen Yazılımı Etiket, Barkod, RFID ve Kart Yazdırmak İçin Dünyanın Önde Gelen Yazılımı Seagull Scientific 1985'den bu yana bir teknoloji lideridir. Hatta BarTender, hem lazer hem de endüstriyel etiket yazıcılarını destekleyen

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.08.2017 Copyright 2017 AKINSOFT 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi AKINSOFT WOLVOX

Detaylı

Kepware Veritabanı Ürünleri. Teknolojiye Genel Bir Bakış

Kepware Veritabanı Ürünleri. Teknolojiye Genel Bir Bakış Kepware Veritabanı Ürünleri Teknolojiye Genel Bir Bakış Gündem Veritabanı Client API teknolojisinin gözden geçirilmesi ODBC istemci sürücüsü- bir KEPServerEX Plug-In Haberleşme Sürücüsüdür. DataLogger-

Detaylı

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Otomasyon ve pano projelerinizi profesyonel bilgisayar destekli mühendislik yazılımı (CAE) cofaso ile yönetin Giriş cofaso

Detaylı

Zebra kiosk ve entegre baskı çözümleri

Zebra kiosk ve entegre baskı çözümleri Zebra kiosk ve entegre baskı çözümleri Gözetimsiz baskı uygulamalarında güvenilir performans İhtiyacınız olan baskı uygulaması; bilet ve fişlerden biniş kartlarına ne olursa olsun, Zebra tam ihtiyacınıza

Detaylı

İnternet Programcılığı

İnternet Programcılığı 1 PHP le Ver tabanı İşlemler Yaptığımız web sitelerinin daha kullanışlı olması için veritabanı sistemleri ile bağlantı kurup ihtiyaca göre verileri okuyup yazmasını isteriz. 1.1 Veritabanı Nedir? Veritabanı

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-dönüşüm adaptörü E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ E-dönüşüm adaptörü e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-ihracat süreçlerini yönetmek üzere tasarlanmış bir masaüstü uygulamasıdır.

Detaylı

MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ

MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: egitim@basarsoft.com.tr Ankara Merkez Adres Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf

Detaylı

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI Veritabanı Veritabanı Nedir? Birbiri ile ilişkili verilerin bir arada uzun süreli bulundurulmasıdır. Veritabanı bazen Veritabanı Yönetim sistemi veya Veritabanı Sistemi yerine de kullanılır. Gerçek dünyanın

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

BARTENDER PROGRAMI ETİKET AYARLARI

BARTENDER PROGRAMI ETİKET AYARLARI BARTENDER PROGRAMI ETİKET AYARLARI Bu kılavuz, Bartender programının temel kullanım ayarlarını açıklamak üzere yapılmıştır. Anlatılar dışında sormak istedikleriniz veya yardımcı olabileceğimizi düşündüğünüz

Detaylı

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu Turquaz Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com Turquaz Proje Grubu Konu Başlıkları 1. Turquaz Proje Grubu 2. Programın fikri 3. Geliştirme aşaması 4. Programın içeriği 5. Yapılacaklar 6. Dizayn

Detaylı

A Unique Imprint. Tüm ürün çeşitlerimizi ve spesifik uygulama başarılarımızı görebileceğiniz hsasystems.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

A Unique Imprint. Tüm ürün çeşitlerimizi ve spesifik uygulama başarılarımızı görebileceğiniz hsasystems.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Türk A Unique Imprint HSA Systems endüstriyel inkjet donanımları konusunda lider bir üreticidir. Şirketimiz 1993 yılında Danimarka da kurulmuştur ve temel faaliyet alanımız yüksek çözünürlüklü inkjet yazıcılar

Detaylı

Metin İşlemleri, Semboller

Metin İşlemleri, Semboller Ankara Üniversitesi Nallıhan Meslek Yüksekokulu Metin İşlemleri, Semboller NBP108 - GRAFİK ANİMASYON il Öğr.Gör. Salih ERDURUCAN 1 / 13 3. METİN İŞLEMLERİ 3.1. Metin Aracı Animasyon yazılımı yazı yazmak

Detaylı

Domino G-Serisi i-tech termal ink jet yazıcı

Domino G-Serisi i-tech termal ink jet yazıcı Domino GSerisi itech termal ink jet yazıcı Zorlu yüzeyler için modüler çözüm Yenilikçi mürekkepleri ile esnek yazıcı kontrolü. Üretim etkinliğini arttıran akılcı kodlama çözümü. Scan the code to find more

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Yazılım (Software)

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Yazılım (Software) Temel Bilgisayar (Basic Computer) Yazılım (Software) Yazılım (Software) Eğitim TV - egitimtv.biz - facebook.com/egitimtv 2 Yazılım Daha önce de bahsettiğimiz gibi; yazılım, bilgisayar üzerinde çalışan

Detaylı

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ Başar Bilgisayar Sistemleri Ve İletişim Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: basar@basarsoft.com.tr

Detaylı

JetSMS Direct Çözümü

JetSMS Direct Çözümü JetSMS Direct Çözümü Çözümlerimizle İşinizde Değer Yaratalım JetSMS Direct Nedir? JetSMS Direct gelişkin özellikleri ile güvenilir ve stabil çözümler sağlar JetSMS Direct son derece kapsamlı bir SMS yönetim

Detaylı

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1)

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) Ders 4 BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Güçlü, geliştirilmiş ve verimli. Sleepware G3 tanılama yazılımı

Güçlü, geliştirilmiş ve verimli. Sleepware G3 tanılama yazılımı Güçlü, geliştirilmiş ve verimli Sleepware G3 tanılama yazılımı Tek bir yazılım arayüzü, birçok veri iş akışı avantajı Hastalarınıza tanı koymak söz konusu olduğunda, personeliniz ve siz artık daha zengin

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İŞ ZEKÂSI & ÇEVİK RAPORLAMA ARACI. REPX ile verinize değer katın.

İŞ ZEKÂSI & ÇEVİK RAPORLAMA ARACI. REPX ile verinize değer katın. İŞ ZEKÂSI & ÇEVİK RAPORLAMA ARACI REPX ile verinize değer katın. Anahtar Kelimeler WEB Tabanlı İş Zekâsı Çevik Raporlama Liste Rapor Pivot Tablo Dashboard Tepe/Detay Rapor Pasta Grafik Çubuk Grafik Çizgi

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI : Karekod sı LOGO PROGRAMLARINDA KAREKOD UYGULAMASI Kare barkod etiketler, özellikle sağlık ve ilaç sektöründe ürünlerin izlenebilirliğini sağlamak için kullanılmaktadır. İlaç takip sistemi gereği ilaç

Detaylı

RESTORAN Sistemi AKINSOFT BÖLGE BAYİ

RESTORAN Sistemi AKINSOFT BÖLGE BAYİ RESTORAN Sistemi WOLVOX Restaurant Programı, Restaurant, kafe, bar, otel, spa ve bilardo salonlarında adisyonları takip etmek için kullanabilirsiniz R T S B İ L G İ S A Y A R L E V E N T - İ S T A N B

Detaylı

devam edecektir. Ar-ge departmanına yapmış olduğu yatırımlarla uzman mühendis kadrosuyla birlikte yeniliklere ve verimliliğe her zaman önem veren bir

devam edecektir. Ar-ge departmanına yapmış olduğu yatırımlarla uzman mühendis kadrosuyla birlikte yeniliklere ve verimliliğe her zaman önem veren bir Firma Profili: Savema Markalama ve Kodlama Makinaları 2007 yılında siz değerli iş ortaklarımızın memnuniyeti için üretim yapmak amacı ile kurulmuştur. Termal yazıcıları üreten ilk ve tek Türk firması olmanın

Detaylı

VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ

VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖĞR.GÖR.VOLKAN ALTINTAŞ 26.9.2016 Veri Tabanı Nedir? Birbiriyle ilişkisi olan verilerin tutulduğu, Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş veriler topluluğunun, Mantıksal

Detaylı

2. Belgeye Metin Ekleme

2. Belgeye Metin Ekleme METİN İŞLEMLERİ Flashta 2 çeşit metin vardır:1)tlf metni 2)Klasik metin 1)TLF Metni : CS5 ile başlayan metin türü. TLF metni FLA dosyanızın yayınlama ayarlarında ActionScript 3.0 ve Flash Player 10 veya

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

1 Temel Kavramlar. Veritabanı 1

1 Temel Kavramlar. Veritabanı 1 1 Temel Kavramlar Veritabanı 1 Veri Saklama Gerekliliği Bilgisayarların ilk bulunduğu yıllardan itibaren veri saklama tüm kurum ve kuruluşlarda kullanılmaktadır. Veri saklamada kullanılan yöntemler; Geleneksel

Detaylı

Tema Etiket Programı Kullanım Kılavuzu

Tema Etiket Programı Kullanım Kılavuzu Tema Etiket Programı Kullanım Kılavuzu Programın kurulumu: http://appweb.lcwaikiki.com/temaetiket/publish.htm adresinden Install butonuna tıklandıktan sonra gelen pencerede tekrar Install seçeneği tıkanarak

Detaylı

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür.

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür. Nagios Enterprises, kurumsal ölçekte, BT altyapı gözetiminde endüstri standardı olan Nagios için resmi ürünler, hizmetler ve çözümler sunuyor. Dünya çapında yüz binlerce kullanıcıyla Nagios bilgi teknolojileri

Detaylı

TERMALTRANSFER YAZICI VE AKSESUARLARI

TERMALTRANSFER YAZICI VE AKSESUARLARI TERMALTRANSFER YAZICI VE AKSESUARLARI Sipariş No. Ürün Renk En Boy 1020 100 SLF - P1W Beyaz 11,2 mm 15 m Paket adedi 1 Sipariş No. Ürün Hat başına etiket sayısı Baskı alanı En Etiket sayısı Karakter sayısı

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI VERİ TABANI UYGULAMALARI VERİ TABANI NEDİR? Bir konuyla ilgili çok sayıda verinin tutulmasına, depolanmasına ve belli bir mantık içerisinde gruplara ayrılmasına veri tabanı denir. Veri tabanı programları;

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

Codentify için Videojet çözümleri

Codentify için Videojet çözümleri Markalama, kodlama ve etiketleme sistemleri Codentify için Videojet çözümleri Dijital vergi doğrulaması, takip izleme ve ürün doğrulama Codentify ın uygulanması, makine tarafından okunabilen seri kodları

Detaylı

1.1. Yazılım Geliştirme Süreci

1.1. Yazılım Geliştirme Süreci Kazanımlar Bu bolümde; Yazılım geliştirme sureci konusunda bilgi sahibi olacak, Yazılım geliştirme surecinde gerekli olan araçları tanıyacak, Python dilinde program geliştirme ortamlarını inceleyebileceksiniz.

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

Takip ve izleme entegrasyonunda altın standart. Termal Mürekkep Püskürtmeli (Termal InkJet) Wolke m600 oem

Takip ve izleme entegrasyonunda altın standart. Termal Mürekkep Püskürtmeli (Termal InkJet) Wolke m600 oem Takip ve izleme entegrasyonunda altın standart Termal Mürekkep Püskürtmeli (Termal InkJet) Wolke m600 oem Wolke mühendisliği: işleve uygunluk için üretilmiş, performans için tasarlanmıştır Küresel, izleme

Detaylı

BARTENDER PROGRAM ETİKET YAZIRMA AYARLARI

BARTENDER PROGRAM ETİKET YAZIRMA AYARLARI BARTENDER PROGRAM ETİKET YAZIRMA AYARLARI Bu kılavuz, Bartender programının temel kullanım ayarlarını açıklamak üzere yapılmıştır. Anlatılanlar dışında sormak istedikleriniz veya yardımcı olabileceğimizi

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Ses yönetimi artık daha kolay

Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Ses yönetimi artık daha kolay Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Ses yönetimi artık daha kolay 2 Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Kaliteli genel seslendirme için pratik bir yol Bölge etiketleme ve ayar göstergeleriyle

Detaylı

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android e Giriş Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android İşletim Sistemi Hakkında 2 Google tarafından geliştirilmiştir. Dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. 2018 itibariyle Dünyada Android; %78.65,

Detaylı

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr Gölhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayarın Yapısı Donanım (Hardware): Bir bilgisayara genel olarak bakıldığında; Kasa, Ekran, Klavye, Fare, Yazıcı, Hoparlör,

Detaylı

Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi SCADA YAZILIMI. Supervisory Control and Data Acquisition. ViewPLUS. Açık, Esnek, Ölçeklenebilir.

Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi SCADA YAZILIMI. Supervisory Control and Data Acquisition. ViewPLUS. Açık, Esnek, Ölçeklenebilir. SCADA YAZILIMI Supervisory Control and Data Acquisition Açık, Esnek, Ölçeklenebilir www.mikrodev.com SCADA Sunucusu Operatör İstemcisi Windows, Linux ve MacOS platformlarında çalışabilir. Windows, Linux,

Detaylı

CBS Arc/Info Kavramları

CBS Arc/Info Kavramları Arc/Info Kavramları Prof.Dr. Emin Zeki BAŞKENT Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi (ESRI) Environmental Systems Research Institute Dünyadaki 50 büyük yazılım şirketinden birisidir Pazarın 1/3

Detaylı

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi SERIES Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi Düzenleyen : Figen ÇOBAN, Emine AK Düzenleme Tarihi: 01.08.2018 Hakkımızda; HAKKIMIZDA CPV Endüstriyel Proje Enerji Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. bilişim

Detaylı

InkJet (Mürekkep Püskürtmeli) Videojet 1620 ve 1650 Yüksek Çözünürlüklü Mikro Yazıcılar

InkJet (Mürekkep Püskürtmeli) Videojet 1620 ve 1650 Yüksek Çözünürlüklü Mikro Yazıcılar Daha küçük bir alanda daha fazla içerik için yüksek düzeyde mikro baskı kalitesi InkJet (Mürekkep Püskürtmeli) Videojet 1620 ve 1650 Yüksek Çözünürlüklü Mikro Yazıcılar Mikro baskı uygulamaları için Videojet

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması

Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması Google Site Araması Veri Sayfası Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması Google Site Araması Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: http://www.google.com/enterprise/search/

Detaylı

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları.

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları. Script Statik Sayfa Dinamik Sayfa Dinamik Web Sitelerinin Avantajları İçerik Yönetim Sistemi PHP Nedir? Avantajları Dezavantajları Script HTML kodları arasına yerleştirilen küçük kodlardır. Web sayfalarında

Detaylı

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği C Programlama 1. Bölüm C# Programlamaya Giriş

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği C Programlama 1. Bölüm C# Programlamaya Giriş Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği C Programlama 1. Bölüm C# Programlamaya Giriş C Programlama Dr. Serkan DİŞLİTAŞ 1.1. C# ile Program Geliştirme.Net Framework, Microsoft firması tarafından

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Online teknik sayfa. MDA800 Master Data Analyzer TAKIP VE IZLEME SISTEMLERI

Online teknik sayfa. MDA800 Master Data Analyzer TAKIP VE IZLEME SISTEMLERI Online teknik sayfa MDA800 Master Data Analyzer A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Kumanda birimi Sipariş bilgileri Tip Stok no. MDA800 1079162 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/master_data_analyzer

Detaylı

Marketler, yedek parçacılar, kırtasiyeler ve barkod & karekod ile satış yapan diğer tüm işletmeler için daha fazla kâr etmeyi sağlar.

Marketler, yedek parçacılar, kırtasiyeler ve barkod & karekod ile satış yapan diğer tüm işletmeler için daha fazla kâr etmeyi sağlar. SKTBBarkod Programı Marketler, yedek parçacılar, kırtasiyeler ve barkod & karekod ile satış yapan diğer tüm işletmeler için daha fazla kâr etmeyi sağlar. Cironuzu takip eder, kârınızı görürsünüz En çok

Detaylı

Veritabanı Uygulamaları Tasarımı

Veritabanı Uygulamaları Tasarımı Veritabanı Uygulamaları Tasarımı Veri Tabanı Veritabanı yada ingilizce database kavramı, verilerin belirli bir düzene göre depolandığı sistemlere verilen genel bir isimdir. Günümüzde özel veya kamu kuruluşların

Detaylı

2 Temel Kavramlar (Devam) Veritabanı 1

2 Temel Kavramlar (Devam) Veritabanı 1 2 Temel Kavramlar (Devam) Veritabanı 1 Veritabanı Kullanıcıları Veritabanı Yöneticisi (DBA-Database Administrator) Tasarım,oluşturma ve işletiminden sorumludur. Görevleri; Tasarımı Performans Analizi Erişim

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Belge Parça Numarası: 389194 142 Aralık 2005 İçindekiler 1 Setup Yardımcı Programı erişimi 2 Setup Yardımcı Programı nın dili 3 Setup Yardımcı Programı varsayılan değerleri 4Setup

Detaylı

Bilgi Servisleri (IS)

Bilgi Servisleri (IS) Bilgi Servisleri (IS) GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul Emrah AKKOYUN Konu Başlığı Neden ihtiyaç duyulur? Kullanıcılar kimlerdir? Bilgi Servisi türleri MDS ve BDII LDAP Bilgi

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) AKTS. Yerel Kredi

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) AKTS. Yerel Kredi DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yerel Kredi AKTS Temel Bilgi ve İletişim BEB650 Güz / 0 2 0 1 2 Teknolojileri Kullanımı Bahar

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

Etiketler ve oluklu kutularin ve kartonlarin doğrudan kodlanmasi

Etiketler ve oluklu kutularin ve kartonlarin doğrudan kodlanmasi Etiketler ve oluklu kutularin ve kartonlarin doğrudan kodlanmasi ETİKETLER VE OLUKLU KUTULARIN VE KARTONLARIN DOĞRUDAN KODLANMASI Günümüzün üretim tesislerinde çeşitli ürünlerin kutularını tanımlama ihtiyacını

Detaylı

Heat Treatment Management

Heat Treatment Management Heat Treatment Management W e b T a b a nl ı E riş im HTM Web platformu sayesinde verilerinize herhangi bir web tarayıcısı yardımıyla istediğiniz heryer den ulaşabilirsiniz.. B ark ot il e t ak i p im

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

Online teknik sayfa. MDA650 Image Master Data Analyzer TAKIP VE IZLEME SISTEMLERI

Online teknik sayfa. MDA650 Image Master Data Analyzer TAKIP VE IZLEME SISTEMLERI Online teknik sayfa MDA650 Image Master Data Analyzer A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Sipariş bilgileri Tip Stok no. MDA650 Image 1079163 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/master_data_analyzer

Detaylı

Excel de Pivot Tablolar Tasarım ve Kullanımı

Excel de Pivot Tablolar Tasarım ve Kullanımı FARUK ÇUBUKÇU EXCEL AKADEMİ Excel de Pivot Tablolar Tasarım ve Kullanımı Pivot tablolar; satışlar, siparişler gibi verileri gruplamayı, alt toplamlarını almayı ve filtreleme işlemleri yapmayı sağlayan

Detaylı

Akademik Dünyada Özgür Yazılım. Akademik Dünyada. Onur Tolga Şehitoğlu 10-02-2007

Akademik Dünyada Özgür Yazılım. Akademik Dünyada. Onur Tolga Şehitoğlu 10-02-2007 Akademik Dünyada Özgür Yazılım Onur Tolga Şehitoğlu 10-02-2007 1 Özgür Yazılım Nedir? Neden Özgür Yazılım? 2 Masaüstü İşletim Sistemi Ofis Uygulamaları 3 Görüntüleme 4 Bilimsel Araçlar Octave SciLab R

Detaylı

Seçenekler Menüsünde Yazdır, Kaydet, Kullanıcı Bilgisi Ve Uyumluluk Sekmelerinin Anlatımı

Seçenekler Menüsünde Yazdır, Kaydet, Kullanıcı Bilgisi Ve Uyumluluk Sekmelerinin Anlatımı Kullanıcı Bilgisi Ve Uyumluluk Yazdır,kaydet,kullanıcı bilgisi,uyumluluk sekmelerin alatımı 1-Taslak kalitesi kullan ; Belgeyi en az biçimlendirmeyle yazdırmak için bu seçeneği belirleriz. Bu, yazdırma

Detaylı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Menteşe Kütüphanesi Source: flickr/toennessen Managing References 1 Zotero nedir? Zotero ne işe yarar? Zotero nasıl kurulur? Zotero nasıl çalışır? Zotero nun özellikleri

Detaylı

API geliştiricileri. Web server ile yapılan entegrasyonun neticeleri. API Dokumantasyonu

API geliştiricileri. Web server ile yapılan entegrasyonun neticeleri. API Dokumantasyonu API geliştiricileri Open API serverınızın tüm kontrolünü, groupware erişim izini, kullanıcı ve domain yonetimi, server ayarları, tasarlanma, istatistikler ve daha fazlasına bu script programı ile erişebilirsiniz.

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet ; Kolay kurulumu ve kullanımıyla ön plana çıkan, teknolojik alt yapısıyla işletmelere pratik çözümler sunan ve büyük avantajlar sağlayan tam bir

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

Dell Satıcı Opsiyon Kiti. Önemli Bilgiler

Dell Satıcı Opsiyon Kiti. Önemli Bilgiler Dell Satıcı Opsiyon Kiti Önemli Bilgiler Notlar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızdan daha iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak önemli bilgiler verir. DİKKAT: DİKKAT, yönergelere uyulmadığında

Detaylı

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım Hakkımızda LOGOBI Yazılım A.Ş. iş zekası alanında faaliyet gösteren, Türkiye de sahip olduğu yüzlerce müşterinin

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER. i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Bilgi Teknolojileri

KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER. i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Bilgi Teknolojileri KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Hakkımızda Operasyonel Faydaları i-gate E-Defter Uygulaması 20 Yıllık Başarılı Geçmiş 80 Çalışan İstanbul, İzmit, Ankara,

Detaylı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Android için X PAD. İlk ve en gelişmiş. Designed and developed by: X PAD

Android için X PAD. İlk ve en gelişmiş. Designed and developed by: X PAD Android için X PAD Designed and developed by: X PAD Android için X PAD Android için X PAD, mobil cihazlarda en gelişmiş ve teknolojik olarak en ileri platforma dayalı yeni bir çalışma yolu sunuyor. Geniş

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

bilişim ltd İş Zekâsı Sistemi

bilişim ltd İş Zekâsı Sistemi BI İş Zekâsı Sistemi Bilişim Ltd. 1985 te kurulan Bilişim Ltd, Türkiye nin üstün başarıyla sonuçlanmış önemli projelerine imza atan öncü bir yazılımevi ve danışmanlık kurumu dur. Önemli kuruluşların bilgi

Detaylı

Spectroquant Prove 100

Spectroquant Prove 100 Spectroquant Prove 100 Teknik bilgi dökümanı www.merckmillipore.com/prove100 Merck Millipore is a business of Ölçüm teknolojisi Dalgaboyu aralığı Lamba tipi Ölçüm modları Spektral bant genişliği Dalgaboyu

Detaylı

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya * RestPro ve RestPro logosu Evren Yazılım Ltd. Şti nin

Detaylı

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI İZLEME VE KAYIT YAZILIMI hanwha-security.eu Herkes için kolaylık Tek Çekirdek Sunucu Ücretsiz Deneme 45 gün Tam Özellik Kullanıcı Dostu Oynatma Canlı Arayüz Özellikler Merkezileştirilmiş Yönetim Operatörler

Detaylı

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi JAVA PROGRAMLAMA Öğr. Gör. Utku SOBUTAY İÇERİK 2 Java Kodlarına Yorum Satırı Eklemek Java Paket Kavramı Java Kütüphane Kavramı Konsoldan Veri Çıkışı ve JOPtionPane Kütüphanesi JOptionPane Kütüphanesi Kullanarak

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE İŞLEME VERİMLİLİĞİNİZE İVME KAZANDIRIN Programlama zamanınızı %90 a kadar önemli ölçüde azaltın. Daha Akıllı Programlama Unsur tabanlı işleme

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı