Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL İKNA EDİCİ İLETİŞİM ÇATIŞMA VE STRES YÖNETİMİ-I ÇAĞRI MERKEZİNDE HİZMET TÜRK DİLİ-I Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A 1. Kaynağın inanırlığı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır? A) Sosyal sınıf B) Zenginlik C) Dış görünüş D) Saygınlık ve güvenirlik E) Konuşma hızı 2. Benzeşme ve zıtlık eğilimleri aşağıdaki hangi durumlar için kullanılır? A) Sadece var olan tutumları pekiştirmek B) Sadece yeni tutum oluşturmak C) Sadece var olan tutumu değiştirmek D) Tutum ve tavırları değiştirmek E) İnsanları aldatıp kötü biçimde yönlendirmek 3. Aşağıdakilerden hangisi Detaylandırma Olasılığı Modelinin kullandığı kavramlardan biri değildir? A) Pekiştireç B) Merkezi yol C) Çevresel yol D) Bilgi işleme E) Bilişsel yapı 4. Çıtırdak çerez ya da Sıcacık, sevimli ve samimi ortam: Yuvam gibi sessiz harflerin tekrarına dayanan ve marka adını canlı ve hatırlanır kıldığı için reklamcılıkta sıkça kullanılan uygulamaya ne ad verilir? A) Metafor B) Paralel yapı C) Aliterasyon D) Tasvir E) Semantik İKNA EDİCİ İLETİŞİM 5. Toplumsal yaşamda bireylerin yalnızlığı arttıkça reklamlarda aidiyete yapılan vurgu güçlenir ifadesi mesaj çekiciliklerine temel oluşturan gereksinimlerden hangisine karşılık gelmektedir? A) Özerklik B) İlgi C) Sivrilme D) Güven E) Bağlılık 6. Aşağıdakilerden hangisi kanıtı meydana getiren ifadelerden biri değildir? A) Gerçeklere dayalı iddialar B) Nicel bilgiler C) Rüyalar D) Görgü tanığı ifadeleri E) Anlatım raporları 7. Reklamlar, geliştirdikleri mesaj içerikleri ile kaçınılmaz olarak aşağıdaki hangi sisteme seslenme çabası içine girerler? A) Beyincik B) Soğancık C) Omurga D) Beynin sağ ve sol lopu E) Sinirler 8. İnsanlar ne yapmaları gerektiğinin açıkça söylenmesinden hoşlanmayabilirler, kendi kendilerine bazı sonuçlara ulaşmalarını beklemek daha akıllıca olabilir. cümlesinde anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir? A) İkna edicilerin ikna sürecinin sonunda mesajın anlaşılıp anlaşılmadığını kontrol etmeleriyle B) İkna edicilerin ikna sürecinin sonunda doğru kodaçımı yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleriyle C) İkna edicilerin ikna sürecinin sonunda alıcıların ulaşmasını istedikleri sonucu ya da sonuçları açıkça belirtip belirtmemeleriyle D) İkna edicilerin ikna sürecinin sonunda iknanın gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol etmeleriyle E) İkna edicilerin ikna sürecinin sonunda başarılı olup olmadıklarıyla A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A A 9. Kişinin kendini nasıl gördüğünü, kişiliğine ilişkin kanılarının neler olduğunu açıklayan ve kişinin kendini algılayış biçimi olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) İnanç B) Benlik C) Algı D) Kimlik E) Kişilik 10. Aşağıdakilerden hangisi Tip D inançları tanımlar? A) Tecrübenin az ya da çok rastgele seçilmiş keyfi konularıdır. B) Fiziksel gerçeklik, sosyal gerçeklik ve kendinde doğayı sunma C) İnkâr edilemezlerdir ve inancın nesnesiyle doğrudan deneyim tarafından ancak herkes tarafından paylaşılmazlar. D) Otorite figürlerine koyulan tek tek inançların adlandırılmasıdır E) Dini ya da politik yapılardan kök bulan ve inanç nesnesiyle doğrudan ilişkiden çok otoriteyle tanımlama süreçleri vasıtasıyla ikinci elden edinilmiş ideolojik inançlar. 11. Kişinin kendi iç ve dış çevresiyle kurduğu, diğer kişilerden ayırt edici, tutarlı yapılaşmış ilişki biçimi, hedef kitle analizinde neye karşılık gelir? A) Kişilik B) İnanç C) Benlik D) Tutum E) Kimlik 12. İlk internet tarayıcısı hangi yıl ortaya çıkmıştır? A) 1993 B) 1995 C) 1997 D) 1999 E) I. Tokalaşmak II. Korkmak III. Tiksinmek IV. Kaşınmak Yukarıdakilerden hangileri anlatım jestleri arasında yer alır? A) I ve III B) II ve III C) III ve IV D) I, II ve III E) II, III ve IV 14. Aşağıdakilerden hangisi tabu olarak değerlendirilebilecek dokunma türlerinden biri değildir? A) Yabancılara dokunma B) Alt üst ilişkisi olan durumlardaki kişilere dokunma C) Başkalarının konuşmalarını veya çalışmalarını engelleyen dokunma D) Bir şeyin yerini değiştirmeye neden olan dokunma E) Güneş yanığından dolayı acı çeken birine dokunma 15. Aşağıdakilerden hangisi beden dilini etkili kullanmak için yapılması gerekenlerden biri değildir? A) Alıcı ya da hedef kitle ile göz teması kurulmalıdır. B) Beden dili kültürel koşullara göre düzenlenerek alıcıyla olan mesafe yakın hale getirilmelidir. C) Mümkün olduğunca büyük hareketlerle ilgi çekmeye çalışılmalıdır. D) Yeri geldiğinde karşıda konuşanı dinlediğini belli etmek için baş ile onaylama hareketi yapılmalıdır. E) Jest ve mimikler amaca yönelik olarak kullanılmalıdır. 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A A 16. Yüz kaslarının anlatım amaçlı kullanımına ne ad verilir? A) Sözsüz iletişim B) Sözel mesajlar C) Duruş / postür D) Mimikler E) Jestler 17. Aşağıdakilerden hangisi adayın aday olduğunu açıkladığı aday odaklı modelin aşamalarından biridir? A) Ayıklama B) Ortaya çıkma C) Adayın meşrulaştırılması D) Seçim aşaması E) Vazgeçme aşaması 18. Aşağıdakilerden hangisi etkiler hiyerarşisi modelinin adımlarından biri değildir? A) Ürün ya da hizmeti konumlandırma B) Ürün ya da hizmetin farkına varma C) Ürün ya da hizmetin vaatleri hakkında bilgi sahibi olma D) Ürün ya da hizmete yönelik olumlu tutum geliştirme E) Ürün ya da hizmetler arasında reklamı yapılanı tercih etme 19. Aşağıdaki iletişim kampanyası türlerinden hangisi, sosyal kampanya adı ile de anılır? A) Kişi odaklı kampanyalar B) Ürün odaklı iletişim kampanyası C) Marka odaklı kampanyalar D) Rakip odaklı kampanyalar E) Düşünce ya da ideoloji odaklı kampanyalar 20. Aşağıdakilerden hangisi, iletişim kampanyalarının özelliklerinden biri değildir? A) Örgütlenmiş bir dizi iletişim etkinliği ile gerçekleşmesi B) Belli bir zaman diliminde gerçekleşmesi C) Belli etkiler üretmeyi hedeflemesi D) Belli çıktılar üretmeyi hedeflemesi E) Küçük kitleleri hedeflemesi 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A 1. Psikoloji bölümünde okuyan öğrenciye bir hocasının mezun olunca yurt dışında eğitimine devam etmesi gerektiğini söylerken, diğer hocasının ülkede kalmasını tavsiye etmesi aşağıdaki rol çatışması türlerinden hangisine örnektir? A) Roller arası çatışma B) Göndericiler arası rol çatışması C) Kişi-rol çatışması D) Rol göndericinin kendi içinde çatışması E) Rol alıcısının kendi içinde çatışması 2. Yöneticisinden performansına ilişkin olumsuz geri bildirim alan bir çalışanın bu konuşma sonucunda yöneticisinin ondan çok memnun olduğunu düşünmesi aşağıdaki çatışmaya ilişkin iletişimden kaynaklı nedenlerden hangisini ifade eder? A) Algılamada seçicilik B) Aşırı anlam yükleme C) Hatalı tamamlama D) Eksik bilgi E) Eksik tamamlama 3. Aşağıdaki çatışma çözme yöntemlerinden hangisi iletişimi artırmak için kullanılır? A) Kaynak kullanımını artırmak B) Otoriter lider seçmek C) Takım oluşturmak D) Kuralları açıklamak E) Rol tanımlarını oluşturmak ÇATIŞMA VE STRES YÖNETİMİ-I 4. Müzakere ederken farklı konular sürece dahil edilebilirse ve tarafların farklı tercihleri söz konusuysa aşağıdaki müzakere yaklaşımlarından hangisi kullanılır? A) Sert politik taktikler B) Kazan-kaybet yaklaşımı C) Bütünleştirici müzakere D) Paylaştırıcı yaklaşım E) Arabuluculuk 5. Çatışma yönetiminde arabuluculuk kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Arabuluculukta bireylerin kişisel gereksinimleri öncelikle dikkate alınmaz. B) Arabuluculuk sürecinde her iki tarafında kazanması olanaklı değildir. C) Arabuluculuk sürecinde dayatılan çözümler her zaman tatmin edici olmaz. D) Arabuluculuk üçüncü bir kişinin taraflar adına karar vermesine izin vermez. E) Arabuluculuk tarafların kişisel durumlarını göz ardı etmeyi gerektirir. 6. Arabulucunun taraflar arasında görüş ayrılıklarının yoğun olduğu ve zamanın da sınırlı olduğu durumlarda çatışmanın çözümü için sergilemesi gereken bir arabuluculuk tarzı aşağıdakilerden hangisidir? A) Sosyal-duygusal arabuluculuk B) Değerlendirici arabuluculuk C) Kolaylaştırıcı arabuluculuk D) Öze dönük arabuluculuk E) İş/görev yönelimli arabuluculuk 7. Aşağıdakilerden hangisi çözüm sürecinde görüşmelere arabuluculuk edilirken görüşme çıkmaza girdiğinde arabulucunun taraflara önerebileceği alternatif bir yoldur? A) Tarafların açılış sunumları B) Arabuluculuk oturumu açma C) Arabuluculuk için masaya oturma D) Taraflar için özel toplantılar E) Tarafların pozisyonlarını analiz etme A 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A A 8. Çatışma çözme yönteminde arabulucunun davranışına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Arabulucu çözüm sürecinde sadece katalizör rolü üstlenir. B) Arabulucu çatışan tüm tarafların taleplerini karşılayacak ortak kabullenmeyi hedefler. C) Arabulucu biçimsel olmayan sorun çözme süreci ile çözüm sürecini yürütür. D) Arabulucu taraflar adına kararlar vererek onların çözümüne katkı sağlar. E) Arabulucu bağımsız ve tarafsız olma özelliği nedeniyle tarafları bağlayıcı kararlara zorlamaz. 9. Mehmet, öfkesini kontrol etmek için zaman zaman kendine yönelik olumlu konuşmalar yaparak öfkesinin şiddetini azaltabilmektedir. Mehmet in öfkesini kontrol etmek için kullandığı öfke kontrol yaklaşım biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Problem çözme B) Çevre kontrol araçlarını değiştirme C) Meditasyon ile rahatlama D) Sistematik duyarsızlaştırma E) Düşünce biçimini değiştirme 10. Çoğunlukla öfkenin ortaya çıkmasına yol açan temel faktör aşağıdakilerden hangisidir? A) Saldırganlık B) Engellenme C) Duygulanım D) Suçluluk E) Kaygı 11. Örgütteki diğer çalışanlar tarafından sürekli olarak görüşlerinin dikkate alınmadığı ve kendisinin önemsenmediği düşüncesine sahip bir çalışanın öfkelenmesine yol açan temel neden aşağıdakilerden hangisidir? A) Önlenebilirlik B) Görmezden gelme C) Kasıtlılık D) Karşı atak E) Kişisel gerçeklik 12. Ali, genellikle çevresi ile ilişkilerinde öfke duygusunu öfke patlaması biçiminde ifade etmektedir. Ali nin davranışı hangi öfke ifade tarzını göstermektedir? A) Bastırılmış davranış B) Saldırgan davranış C) Kontrol etme davranışı D) Doğrudan davranışsal işaret E) Dolaylı davranışsal işaret 13. İletişimin öğelerine ilişkin aşağıdaki tanımlardan hangisi doğrudur? A) Kaynak, kendisine gelen mesajı doğru bir biçimde anlayan kişidir. B) Geri bildirim, kaynaktaki mesajın duyu organları kullanılarak iletilmesidir. C) Kanal, alıcı ve kaynak arasında iletişimi sağlayan bağdır. D) Mesaj, görme ve işitme duyu organlarını içeren iletişim kanallarıdır. E) Alıcı, iletişimi başlatan mesajı gönderen ve kodlamayı bilen kişidir. 14. Hasan karşısındakini dikkatle dinliyor gözükürken diğer yandan fırsat kollamakta ve karşısındakine nasıl yanıt vereceğini düşünmektedir. Hasan bu davranışı ile ne tür bir dinleme becerisi sergilemektedir? A) Edilgen B) Yansıtıcı C) Etkin D) Dikkatli E) Yarışmacı 15. Aşağıdakilerden hangisi Scott ve Mitchell e göre iletişimin örgütlerdeki temel görevlerinden biri değildir? A) Kontrol B) Güdüleme C) Empati D) Duygularını ifade etme E) Bilgi iletme 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A A 16. Etkin bir çatışma çözme sürecinin ilk basamağı olumlu ve etkili bir ortam oluşturmadır. Bu basamağı izleyen etkin çatışma çözme basamağı aşağıdakilerden hangisidir? A) Kişisel ve ortak gereksinimlere odaklanma B) Olumlu enerjinin paylaşımı C) Beyin fırtınası ile seçenekler geliştirme D) Geleceğe yönelik çalışma E) Algıları netleştirme 17. Örgütsel çatışmanın yönetiminde kullanılan geleneksel, davranışçı ve etkileşimci yaklaşımların ortaya çıkmasında temel etken aşağıdakilerden hangisidir? A) İnsan doğasına ilişkin görüşler B) Liderlik anlayışı eylemleri C) Etkili iletişim becerilerinin kullanımı D) Öfke yönetimine ilişkin açıklamalar E) Etkili çatışma çözme basamakları 18. İşgörenlerin örgüte etkisini ve sorumluluğunu artırmanın onların örgüte bağlanmalarını ve örgütün amaçlarını paylaşmalarını sağlayacağı görüşünü ileri süren kuram aşağıdakilerden hangisidir? A) Y Kuramı B) X Kuramı C) Ussal-Ekonomik Kuram D) Z Kuramı E) Karmaşık İnsan Kuramı 19. Aşağıdakilerden hangisi otokratik liderlik stiline sahip yöneticilerin özelliklerinden biridir? 20. Aşağıdakilerden hangisi McGregor un insana ilişkin geliştirilen kötümser görüşü eleştirmesinin temel gerekçesini ifade etmektedir? A) Yöneticilerin bürokratik ve baskıcı yönetim anlayışına sahip olmaları B) İşgörenlerin gerçekte ekonomik özendiriciler ile güdülenmesi C) İşgörenlerin ilgisinin kendi çıkarlarına odaklanması D) Yöneticinin işgörenlerde özkontrol yeterliğinin gelişmesini engellemesi E) Yöneticinin maddi ödül ile işgörenlerin verimliliğini artırması A) Örgütlenmeyi odak noktasına yerleştirmesi B) Gelir-gider mantığını ön planda tutması C) Çatışmalı ortamlarda çekinik olması D) Verimlilik için çatışmanın bir önkoşul olduğunu kabul etmesi E) Örgütsel amaçlara ulaşmada etki güçlerinin düşük olması 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A 1. Hizmet çalışanı seçimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Çalışan seçiminde kişilik özellikleri önemli değildir. B) Hizmet çalışanının, hizmet kalitesi ile ilgisi yoktur. C) Görev ve sorumlulukları gerçekleştiremeyecek çalışanlar da işe alınabilir. D) Bireysel hizmet odaklılık özelliklerine sahip olan bireylerin işe alınmasıdır. E) Doğru hizmet çalışanının seçimi, işletme performansına herhangi bir etkide bulunmaz. 2. Aşağıdakilerden hangisi hizmet teması nın tanımıdır? A) Gelecekte arzu edilen durumdur. B) Müşterilerin birinci ve ikinci derece önemli, istek ve gereksinimleri karşılayan etkinliklerdir. C) Zaman içinde alışkanlık haline gelebilen, sınırsız ve öznel olan duygudur. D) Müşteri ile hizmeti veren arasındaki etkileşimdir. E) Esas ve yan hizmetlerden oluşan bir bütündür. 3. Aşağıdakilerden hangisi gerçek dinleme nin amaçlarından biri değildir? A) Bir şey söylemek B) Birini anlamak C) Birini eğlendirmek D) Yardım etmek ya da avutmak E) Birinin sorununu çözmek 4. Karşıdaki bireyi konuşturmak, daha çok bilgi almak için sorulan soru türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Kapalı uçlu soru B) Açık uçlu soru C) Dolaylı soru D) Yönlendirici soru E) Yapıcı soru ÇAĞRI MERKEZİNDE HİZMET 5. Duygusal zekâ ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Başkalarının duygularını anlamaktır. B) Bireyin kendi duygularının farkında olmasıdır. C) Başkalarına sempati gösterebilmektir. D) Bireyin kendi duygularını yönetebilmesidir. E) Başkalarının duygularını yönetebilmektir. 6. Aşağıdakilerden hangisi değişime karşı olumsuz tutum alma ve direnç göstermenin psikolojik nedenlerinden biri değildir? A) Belirsizlik korkusu B) Yeniliklere açık olma C) Başarısızlık yaşama endişesi D) Güvenlik ihtiyacı E) Kendine güvenmeme 7. Aşağıdakilerden hangisi bir takım liderinin yerine getirmesi beklenen fonksiyonlardan biri değildir? A) Takımı iyi bir şekilde temsil etmek B) Takım faaliyetlerini düzenlemek C) Takım üzerinde otorite kurmak D) Takıma iyi bir koçluk yapmak E) Takım üyeleri arasındaki tartışmaları yönlendirmek 8. Aşağıdakilerden hangisi takımların performans değerlemesinin içeriğinde olması gereken temel noktalardan biri değildir? A) Performans verilerinin ne şekilde elde edileceği ve yorumlanacağı ile ilgili plan yapılması B) Takım ve çalışanın performanslarının performans standartları ile karşılaştırılması C) Takımın başarı ile çalıştığı her bir sonuç için performans standartlarının ve ölçümünün belirlenmesi D) Takımın ve çalışanın ulaştığı sonuçlar arasındaki önemin ve üstünlüklerin açıkça belirlenmesi E) Sadece takımın genel sonuçlarına odaklanılması, bireysel sonuçların hesaplanmaması 9. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde strese neden olan durumlardan biri değildir? A) Rollerdeki belirsizlik B) Rol çatışması C) Yükselme olanakları D) Zaman yetersizliği E) Monotonluk 10. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerdeki stresi azaltmak için iş ve görevlerin yeniden düzenlenmesi kapsamında yapılması gerekenlerden biri değildir? A) Çalışanlara daha az özerklik tanıma B) Çalışanlara daha fazla sorumluluk verilmesi C) Çalışanların kararlara daha çok katılımlarının sağlanması D) Çalışanlara daha çok geri bildirim sağlama E) Çalışanlara daha anlamlı işler verilmesi A 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A A 11. Aşağıdakilerden hangisi öfke sırasında oluşan tepkilerden biri değildir? A) Aşırı eleştirel olma B) Hata arama C) Şüphecilik D) Rahatlık E) Alay etme 12. Aşağıdakilerden hangisi müşteri değeri söz konusu olduğunda önemli olan unsurlar arasında yer almaz? A) Rakip seçenekler müşterinin değer beklentisine göre şekillenir. B) Tüm hizmet kanalları üreticinin belirlediği kurallar çerçevesinde kurulur. C) Her zaman artış şeklinde değişim gösteren müşteri değeri beklentileri dinamiktir. D) Müşteri ürün kalitesini, hizmet kalitesini ve makul fiyatı belirler. E) Müşteri değerini yükseltmek, tüm işletmenin ilgi ve gerçekleştirmesini gerektirir. 13. Müşterilerin bütün isteklerinin, ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasına ne ad verilir? A) Hizmet B) İstek C) Talep D) Bağlılık E) Tatmin 14. Aşağıdakilerden hangisi müşteri profillerinden biri değildir? A) Umutlu B) Şüpheci C) Bilinçli D) Suskun E) Tutucu 15. Aşağıdakilerden hangisi bir müşteri temsilcisi telesekretere mesaj bırakırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında yer almaz? A) Sizi geri arayabilmesi için saat bilgisi bırakılmalı B) Neden ve nereden arandığı aktarılmalı C) Doğal bir ses tonu kullanılmalı D) Mesaj mümkün olduğunca kısa olmalı E) Aktarılan mesaj olumlu bir konuşma dili ile aktarılmalı 16. Aşağıdakilerden hangisi telefonda etkili ve profesyonel iletişim için dikkat edilmesi gereken temel unsurlardan biri değildir? A) Aktarılan bilgi eksik olmamalıdır. B) Görüşme sırasında açık ifadeler tercih edilmelidir. C) Müşteri etkin bir biçimde dinlenmelidir. D) Müşterinin talepleri yerine getirilmelidir. E) Müşteriye ilgi gösterilmelidir. 17. Aşağıdakilerden hangisi telefonda profesyonel davranış adımları arasında yer almaz? A) Form oluşturma B) Açılış konuşması C) Telefonda bekletme D) İsim ile hitap E) Görüşmeyi aktarma 18. Aşağıdakilerden hangisi sık kullanılan problem çözme tekniklerinden biri değildir? A) Balık kılçığı B) Beyin fırtınası C) Pareto analizi D) Akış diyagramı E) Gantt çizelgesi 19. Aşağıdakilerden hangisi problem çözme adımlarından biri değildir? A) Problem nedenlerinin belirlenmesi B) Problem için uygun çözümün belirlenmesi C) Problemin çözümünün birden fazla teknikle sınanması D) Problemin tanımlanması E) Problem çözümünün uygulanması 20. Düşünülmesi, çözülmesi ve sonuca ulaşılması gereken soru ya da duruma ne ad verilir? A) Durum B) Problem C) Davranış D) Düşünce E) Çözüm 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A 1. Bilimsel bakımdan dilin özellikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Dilin temeli sestir. B) Dilde nedensellik ilkesi esastır. C) Dil, bir sistemdir. D) Dil, toplumsal katmanlara göre değişir. E) İlkel dil, gelişmiş dil diye bir ayrım vardır. 2. İlk Türkçe döneminde aileden ilk ayrılan üye aşağıdakilerden hangisidir? A) Yakutça B) Kumukça C) Kazakça D) Ana Bulgarca E) Karayca 3. Aşağıdakilerden hangisi kültürü oluşturan başlıca ögelerden biri değildir? A) Gelenek ve görenekler B) Tercih edilen meslekler C) Ahlaki değerler D) Davranış kalıpları E) Halk dansları TÜRK DİLİ-I 4. Aşağıdakilerden hangisi kültürel değişmelerin nedenleri arasında yer almaz? A) Ahlak anlayışı B) Ekonomik unsurlar C) Başka kültürlerle karşılaşma ve etkileşim D) Sosyopolitik unsurlar E) Teknolojik unsurlar 5. Osmanlı Devleti içerisinde Latin harflerini kullanan ilk topluluk aşağıdakilerden hangisidir? A) Arnavutlar B) Sırplar C) Bulgarlar D) Macarlar E) Ermeniler 6. Türkçe ve millî edebiyat akımının güçlenmesine büyük katkı sağlayan Yeni Mecmua adlı derginin çıkarılmasına öncülük eden kişi aşağıdakilerden hangisidir? A) Ömer Seyfettin B) Ali Canip C) Şemsettin Sami D) Halide Edip E) Ziya Gökalp 7. Asıl işlevi konuşmada anlamın ve uyumun daha açık hâle getirilmesi ve yüksek bilgi içeren içeriğin veya düşük olasılığın ifade edilmesidir. Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisine aittir? A) Berkitme vurgusu B) Durak C) Durgu D) Ahenk vurgusu E) Tonlama A 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A A 8. Türk alfabesi ile ilgili aşağıdaki özelliklerden hangisi yanlıştır? A) Geleneksel olması B) Başka alfabelerden alınmış ç, ö, ü gibi harflerin bulunması C) 29 harf ve 2 ayırıcı işaretten oluşması D) Ses birim - yazı birim karşılıklığını esas alması E) Alfabedeki harflerin her birinin genel olarak tek ses değerini göstermesi 9. Biçimbirim ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Ses ve yapı yönünden anlamlı en küçük ögelerdir. B) Sözcük ya da ek olabilir. C) Sözcük diziminde sıralanırken yapım eki çekim ekinden önce gelmek zorundadır. D) Ses uyumlarına bağlı olarak değişebilir. E) Hece sayısı ile biçimbirim sayısı arasında doğrudan bir ilişki vardır. 10. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi ağırbaşlılık kavramına bir örnektir? A) Aman diyene kılıç kalkmaz. B) Çocuğun yediği helal, giydiği haram. C) Ağırlık altın kale, hafiflik başa bela. D) Kardeşin büyüğü baba, küçüğü evlat yerine geçer. E) Yuvayı dişi kuş yapar. 11. Bir dilin söz varlığında kişilerarası iletişimde alışkanlık hâlinde kullanılan, dilin toplumsal kullanımına göre farklılık gösterebilen ve ait olduğu toplumun kültürel yapısını, dünya görüşünü ve kişilerin birbirlerine karşı tavırlarını sergileyen terimlerdir. Yukarıdaki tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir? A) Argoya B) Ağız ögelerine C) İlişki sözlerine D) Alıntı sözlere E) Mecaza 12. Türkçenin yapı bakımından dâhil olduğu dil grubu aşağıdakilerden hangisidir? A) Tek heceli diller B) Bükünlü diller C) Sondan eklemeli diller D) Yalınlayan diller E) Kaynaştıran diller 13. Türk dilinin dünya dillerine etkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Türkler bilim, teknik ve uygarlıkta üretken; dünya siyasetinde egemen oldukları dönemlerde başka dillere sözcük vermişlerdir. B) Türkçenin en fazla sözcük aldığı dil Fransızcadır. C) Alıntıladığımız herhangi bir sözcük olmamasına karşın Rumenceye verdiğimiz Türkçe sözcük sayısı birkaç yüzdür. D) Dünya dillerinin söz varlığına Türkçenin verdiği sözlerden en çok bilineni "yoğurt" sözcüğüdür. E) Dünya dillerindeki Türkçe alıntıların eski ve yeni oluşlarına göre bir değerlendirme yapıldığında en son verdiğimiz sözcüklerin döner ve dolmuş olduğu görülür. 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 GÜZ DÖNEM SONU 3385-A A 14. Aşağıdakilerin hangisi Orhon Yazıtları na etkisi olan dillerden biri değildir? A) Çince B) Sanskritçe C) Tibetçe D) Farsça E) Hintçe 15. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi Arapça veya Farsça değildir? A) namert B) gayrimenkul C) yönelim D) hemcins E) mabeyn 16. Türkçeden en çok sözcük alan dil aşağıdakilerden hangisidir? A) Rusça B) Bulgarca C) Farsça D) Arnavutça E) Sırpça 17. Aşağıdakilerden hangisi Türkçenin sorunlarından biri değildir? A) Sözcüklerin yanlış söylenmesi B) Sözcüklerin yanlış anlamda kullanılması C) Sözcüklerin yanlış yazılması D) Söz varlığında bulunan sözcük sayısının fazla olması E) Cümlelerde ögeler arası uyumsuzluklar olması 18. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin yazımı doğrudur? A) kültür ateşesi B) meyva C) müdail D) kurdele E) insiyatif 19. Bilimi oluşturan verilerin ve bilgilerin sözlü, yazılı, görsel, işitsel ve deneysel olarak işlenmesini, üretilmesini, geliştirilmesini, aktarılmasını sürekli bir biçimde sağlayan dillerdir. Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisine aittir? A) Bilim dili B) Kültür dili C) Sanat dili D) Genel dil E) Resmî dil 20. Türkçenin okullarda zorunlu ders haline getirilmesinin gerçekleştiği dönem aşağıdakilerden hangisidir? A) Islahat B) II. Meşrutiyet C) Tanzimat D) I. Meşrutiyet E) Cumhuriyet 12 TEST BİTTİ.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK GENEL KURALLAR 1. Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiç bir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiç bir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz. 8. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. 9. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiriniz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak imza atınız. 12. Soru kitapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hata olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız. 14. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 17. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersiz sayılabilir. Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3370 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3336 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3343 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3377 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3372 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3381 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14.00 ÖĞRENCİNİN ÜÇÜNCÜ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ÖNSÖZ 5 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM...

ÖNSÖZ 5 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 5 Bölüm 1 İLETİŞİM SÜRECİ VE EĞİTİM... 13 İletişim Sürecinin Ögeleri... 13 İletişim Sürecinin İşleme Süreci... 14 Kod ve Kodlama... 14 Etkili İletişimde Kodlama ve Kod Açımlama... 15

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3714 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi İLETİŞİMLETİŞİİŞİM İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi amaçlarla iletişim kurmaya devam

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1.Yönetim Kavramı 12 1.1.1Yönetim Kavramının Kapsam ve Önemi 13 1.1.2. Yönetimin Tanımı 15 1.1.3. Yönetim Faaliyetinin

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2112 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... İçindekiler... Birinci Bölüm İLETİŞİM

İÇİNDEKİLER. Önsöz... İçindekiler... Birinci Bölüm İLETİŞİM İÇİNDEKİLER Önsöz... İçindekiler... iii v Birinci Bölüm İLETİŞİM A. İLETİŞİM... 1 1. İletişim Kavramı, Tanımı ve Önemi... 1 2. İletişimin Özellikleri... 3 3. İletişimin Fonksiyonları... 5 4. İletişim Süreci

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19

Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19 5 İÇİNDEKİLER Önsöz... 13 Giriş... 17 Bölüm 1. İletişimin ve Psikolojinin Gelişimi... 19 İletişimin gelişimi... 21 Psikolojinin Gelişimi... 23 Yapısalcılık ve işlevselcilik... 25 Psikodinamik bakış açısı...

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ İLETİŞİM TEKNİKLERİ Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı Dr.V.Aydan İZGİ İşyerinde iletişim İşyerinde eğitim İletişim Nedir? Bireylerin karşılıklı bilgi, duygu ve düşüncelerini paylaşma sürecidir.

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİMLERİ

ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİMLERİ CC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİMLERİ Levent Mah. Ülgen Sokak 56 / 3 Levent / İstanbul www.ccegitim.com.tr ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI İÇİN İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM İÇERİĞİ Müşteri Odaklı

Detaylı

SOSYAL PSİKOLOJİ II KISA ÖZET KOLAYAOF

SOSYAL PSİKOLOJİ II KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. SOSYAL PSİKOLOJİ II KISA ÖZET KOLAYAOF

Detaylı