Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 8. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No İLKÖĞRETİME HAZIRLIK VE İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM FELSEFESİ SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A İLKÖĞRETİME HAZIRLIK VE İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI 1. Aşağıdakilerden hangisi okula hazır bulunuşluk kapsamında fiziksel gelişime yönelik yapılan çalışmalardan biri değildir? A) Vücudun organları arasında eşgüdümü sağlama B) Farklı hareketler yaparken beden dengesini koruma C) Bir nesnenin birden fazla özelliğini söyleme D) Nesneleri bir ortamdan başka bir ortama aktarma E) Dengeli yürüme ve koşma 2. Aşağıdakilerden hangisi ilköğretime hazır bulunuşluğun önemini vurgulayan ifadelerden biri değildir? A) Çocuğun temel bilgi ve becerileri zorlanmadan kazanmasını sağlar. B) Çocuğun daha mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yaşamı geçirmesini sağlar. C) Çocuğun kendini değerlendirmesine olanak sağlar. D) Çocuğun eğitim öğretim kurumlarına ve süreçlerine bakışını olumlu yönde etkiler. E) Çocuğun daha kısa sürede okula uyumunu sağlar. 4. Aşağıdakilerden hangisi nesnelerin boy, ağırlık ve sıcaklık gibi fiziksel özelliklerinin karşılaştırılmasını ve zamana ilişkin kavramların incelenmesini içeren etkinlikleri kapsar? A) Sayı kavramı ve saymayla ilgili etkinlikler B) Örüntülerle ilgili etkinlikler C) İşlemlerle ilgili etkinlikler D) Veri toplama ve değerlendirmeyle ilgili etkinlikler E) Ölçmeyle ilgili etkinlikler 5. Çocukların sağlık ile ilgili olumlu tutum geliştirmeleri ve tehlikelerden korunabilme becerilerine ne ad verilir? A) Özbakım becerileri B) İletişim becerileri C) Duygusal beceriler D) Sosyal beceriler E) Sözel beceriler A 3. Aşağıdakilerden hangisi küçük motor becerilerle ilgili etkinliklere örnek olarak verilebilir? A) Çocuğun peş peşe takla atması B) Çocuğun arkadaşlarıyla ip atlaması C) Çocukların dans ederken vücutlarını kullanmaları D) Çocuğun bir engelin üstünden atlaması E) Çocuğun bir resmi boyaması 6. İlköğretim dönemindeki çocukların fiziksel gelişimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Solunum sisteminin gelişimi bu dönemde oldukça yavaştır. B) 10 yaşlarına doğru vücutta biyokimyasal farklılaşmalar görülür. C) Bu dönemde çocuğun küçük kas becerileri gelişir. D) Erkekler dördüncü ve beşinci sınıfta kızlardan daha ufak bir görünüme sahiptirler. E) Bu dönemde zaman zaman büyüme ağrıları görülebilir. 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A A 7. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi eğitimin sağladığı yararlardan biri değildir? A) Annesi çalışan çocuklara güvenli bir ortam sağlamak B) Çocuğun okumaya başlamasını sağlamak C) Çocukları ilköğretime hazırlamak D) Çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal vb. alanlarda dengeli gelişimini sağlamak E) Farklı sosyo-ekonomik ortamlarda yetişen çocukların gelişme farklılıklarını ilköğretime başlamadan gidermek 8. Türkiye'de okulöncesi eğitimin en temel sorunu aşağıdakilerden hangisidir? A) Araç-gereç ve donanımın eksikliği B) Sınıflardaki öğrenci sayısının fazlalığı C) Öğretmen sayısının azlığı D) Yerel yönetimlerin ilgisizliği E) Okullaşma oranının düşüklüğü 9. Aşağıdakilerden hangisi 2002 Okulöncesi Eğitim Programını 1994 Okulöncesi Eğitim Programından ayıran özelliklerden biri değildir? A) Yaratıcılığa özel bir vurgu yapması B) Ünitelere yer verilmemesi C) Anaokulu ve anasınıfı programlarını birleştirip bir bütün olarak ele alması D) Kreş programına yer vermemesi E) Kreş, anaokulu ve anasınıfı programlarının ayrı ayrı ele alınması 11. Aşağıdakilerden hangisi ilköğretim programlarının genel özelliklerinden biridir? A) İçeriğin doğrusal programlama yaklaşımına göre düzenlenmiş olması B) Değerlendirme sürecinde yalnızca ürün odaklı değerlendirme yaklaşımlarının benimsenmesi C) Öğrenme sürecinde öğretmen merkezli etkinliklere önem verilmesi D) İçeriğin temalar ve öğrenme alanları başlıkları altında yapılandırılmış olması E) Matematiğe duyarlılığın, tüm dersler için ana beceri olarak ele alınması 12. Aşağıdakilerden hangisi Matematik dersi öğretim programının genel özelliklerinden biri değildir? A) Her çocuğun matematiği öğrenebilir ilkesine dayanması B) Sayılar, geometri, ölçme ve veri olmak üzere dört öğrenme alanına yer vermesi C) Öğrencilerin gerçek hayatta matematiği kullanmaya istekli olmalarının, geliştirilmek istenen duyuşsal özelliklerden olmaması D) İçeriğin düzenlenmesinde sarmal yaklaşımdan yararlanılmış olması E) Değerlendirmede sadece öğrencinin sahip olduğu bilginin değil süreç boyunca yaptıklarının da göz önünde bulundurulması yılında hazırlanan Okulöncesi Eğitim Programları arasında yer alan Anaokulu Programı hangi yaş grubundaki çocukları kapsar? A) 0-12 ay B) ay C) ay D) ay E) ay 13. Aşağıdakilerden hangisinde Hayat Bilgisi Öğretim Programında yer alan öğrenme alanları tam ve doğru olarak verilmiştir? A) Birey-aile-çevre B) Toplum-teknoloji-birey C) Birey-toplum-doğa D) Doğa-çevre-toplum E) Toplum-çevre-teknoloji 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A A 14. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi eğitimde dil alanında sesleri ayırt edebilme becerisinin geliştirilmesine yönelik etkinliklerden biridir? A) Konuşulan, okunan ve anlatılanların ifade edilmesini sağlama B) Sesin ince kalın, yüksek alçak olma gibi özelliklerini açıklama C) Nefes açıcı alıştırmalar yapma D) Logo, reklam, trafik işaretleri gibi sembolleri tanımlama E) Görülen bir şekil ya da şemanın neye ait olduğunu açıklama 15. Okulöncesi dönemde çocukta yazı yazma becerisi nasıl başlar? A) Çocuğa alfabedeki harfleri tanıtmakla B) Çocuğun harflerle nesneler arasında ilişki kurmasını sağlamakla C) Çocuğa yetişkin yazılarını taklit ettirmekle D) Çocuğa karalama çalışmaları yaptırmakla E) Çocuğa öykü kitaplarındaki cümleleri yazdırmakla 16. Aşağıdakilerden hangisi çocuğu ilköğretime hazırlamada öğretmenin görev ve sorumluluklarından biri değildir? A) Çocuğu tanımaya ve anlamaya çalışmak B) Çocuğun giysi, kırtasiye vb gereksinimlerini karşılamak C) Okulun ilk günlerinde ortaya çıkan sorunlar için abartılı tepki vermemek D) Okulun ilk günlerinde ortaya çıkan sorunlara aceleci bir tutumla çözüm arayışında bulunmamak E) Çocuğun okul kaygısını azaltacak davranışlar sergilemek 18. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun ilköğretime hazırlanmasında okul yönetiminin görev ve sorumluluklardan biridir? A) Çocukta oluşabilecek kronik ve fiziksel rahatsızlıkları aileye bildirme B) Çocuğu baskı altına almaya yönelik kurallar koyma C) Çocuğun okula uyum sağlayamaması durumunda aile ve rehber öğretmenden yardım isteme D) Aileleri okulöncesi eğitim ve ilköğretim programları arasındaki farklılıklar hakkında bilgilendirme E) Okul bina ve tesislerinin bakım ve onarımına ailelerin katılımını sağlama 19. Aşağıdaki bilgilerden hangisi okulöncesi öğretmeninin kullandığı Oyun Gözlem Formunda yer almaz? A) Gözlemi yapan öğretmen B) Gözlemin nedeni C) Oyun tipi D) Oyunun oynandığı köşe E) Gözlem tarihi 17. Aşağıdakilerden hangisi çocuklarda öğrenmeye hazırlığı etkileyen etmenler arasında yer almaz? A) Estetik gelişim B) Sosyal gelişim C) Fiziksel gelişim D) Zihinsel gelişim E) Duygusal gelişim 20. Aşağıdakilerden hangisi çocuğu tanıma ve değerlendirme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir? A) Bu süreçte çocuğun yapamadıklarına dikkat edilmemelidir. B) Bu süreç çocuk okula başladığı andan itibaren başlatılmalıdır. C) Çocuğu tanıma çalışmaları farklı zaman ve mekânlarda tekrarlanmalıdır. D) Çocuğu tanıma çalışmaları sürekli olmalıdır. E) Çocuğu tanıma çalışmaları kurumdaki tüm çocukları kapsamalıdır. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A 1. I. Günlük deneyimlerdeki meraktan ortaya çıkan sorulara cevap verir. II. Okuduğu bilimsel araştırmayı anlayabilir, sonuçların geçerliğini tartışabilir. III. Ulusal ve yerel kararların altında yatan bilimsel noktaları tanımlayabilir. IV. Doğal olguları tanımlama, açıklama ve tahmin etme yeteneğine sahiptir. Yukarıdaki ifadelerden hangileri bilim okuryazarı bireyin sahip olması gereken bilgi ve becerilerdendir? A) Yalnız I B) Yalnız IV C) II ve III D) I, II ve III E) I, II, III ve IV 2. Aşağıdakilerden hangisi üretilen bilgilerin uygulamaya aktarılmasını, doğa ve toplum olaylarının denetim altına alınmasını amaçlayan bilimin işlevidir? A) Yordama B) Kontrol C) Anlama D) Açıklama E) Uygulama BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 4. Problem seçiminde göz önünde bulundurulan etik kurallara uygunluk ölçütü açısından aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Araştırmaya katılanların gizlilik hakkı vardır. B) Katılımcılar baskı altında bırakılmamalıdır. C) Katılımcılar izinleri olmadan araştırmaya dahil edilmemelidir. D) Katılımcılar araştırmaya katılıma zorlanmamalıdır. E) Elde edilen veriler araştırma kapsamı dışında kullanılmalıdır. 5. Aşağıda verilen nicel araştırma ve eylem araştırması karşılaştırmalarından hangisi doğrudur? A) Nicel araştırmada araştırmacı katılımcı rolündeyken eylem araştırmasında gözlemci rolündedir. B) Nicel araştırmalarda genellemeye gidilemezken eylem araştırmalarında genellemeye gidilir. C) Nicel araştırmalarda veriler genelde anketölçek yoluyla toplanırken eylem araştırmalarında veriler çeşitli şekillerde toplanabilir. D) Her iki araştırma türünde de deney ve kontrol grubu bulunur. E) Her iki araştırma türü pozitivizm, objektivizm ve realizm gibi felsefi akımlara dayanır. A 3. I. Lisans Yerleştirme Sınavı ndan alınan puan II. Aylık gider III. İngilizce konuşma düzeyi IV. Otomobilin hızı Yukarıdakilerden hangileri sürekli değişkenlere örnek olarak verilebilir? A) Yalnız III B) II ve IV C) I, II ve III D) I, II ve IV E) I, II, III ve IV 6. I. Gözlem II. Anket III. Görüşme Yukarıdaki veri toplama araçlarından hangileri eylem araştırmalarında kullanılır? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A A 7. Aşağıdakilerden hangisi belli bir değişken dikkate alınarak, evrende bu değişkene ilişkin özelliklerin örneklemde de aynı oranda temsil edildiği örnekleme yöntemidir? A) Sistematik örnekleme B) Basit rassal örnekleme C) Küme örnekleme D) Tabakalı örnekleme E) Kartopu örneklemesi 8. Aşağıdakilerden hangisi öğretim yılı Eskişehir deki liselerdeki öğrencilerin sınav kaygı düzeylerinin belirlenmek istendiği bir araştırmanın araştırma evrenidir? A) öğretim yılında Eskişehir deki liselerde öğrenim gören öğrencilerin tümü B) öğretim yılında Eskişehir deki liselerde öğrenim gören öğrencilerden ulaşılabilen birimlerin tamamı C) öğretim yılında Eskişehir de öğrenim gören öğrencilerin tümü D) öğretim yılında Eskişehir deki liselerde öğrenim gören öğrencilerin her biri E) öğretim yılında Eskişehir de sınav kaygısı olan öğrenciler 10. Aşağıdakilerden hangisi araştırmacının anket için soru hazırlarken yapmaması gerekenlerdendir? A) Yanıtlayıcının kimliğini ortaya çıkaracak sorulardan kaçınma B) Soruların kısa, anlaşılır ve basit olmasına özen gösterme C) Soruların tutarlı olmasını sağlama D) Sosyal tercihlerin etkilerini göz önüne alma E) Aynı soruda birden fazla olumsuz ifade kullanma 11. Aşağıdakilerden hangisi doküman analizinin yararlarından biri değildir? A) Doğrudan ulaşılamayacak kişi veya kurumlarla ilgili bilgi toplamada katkı sağlaması B) Uzun süreli analiz olanağı sunması C) Geniş bir örneklem oluşturulmasına olanak sağlaması D) Araştırmacıyla araştırmaya katılanlar arasında etkileşimin olması E) Bireye özgü davranış ve duyguların oluştuğu anda birey tarafından özgün bir biçimde kaydedilmesi 12. Hazırladığı testteki soruların bir ya da daha fazlasının kritik davranışı ölçememesi durumunda öğretmen aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirememiş olur? 9. I. Uzun süreli analiz II. Örneklemin küçüklüğü III. Araştırmacının araştırma ortamında bulunması ile gizliliğin ortadan kalkması IV. Çalışılan davranışın doğrudan gözlenebilme olasılığı Yukarıdakilerden hangileri gözlem yöntemiyle veri toplamanın sınırlılıklarındandır? A) I ve III B) I ve IV C) II ve III D) I, II ve III E) I, II, III ve IV A) Testin kapsam geçerliğini B) Testin objektifliğini C) Soruların zorluk derecesini D) Testin kullanışlığını E) Puanlayıcı güvenirliğini 13. Aşağıdakilerden hangisi bir güvenirlik katsayısı olamaz? A) 1.00 B) 0.20 C) 0.50 D) 0.80 E) İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A A 14. Aşağıdakilerden hangisi iç geçerliği etkileyen faktörlerden biri değildir? A) Katılımcı özellikleri B) Denek kaybı C) Yanlı seçim D) Zaman E) Olgunlaşma 15. Ortalaması 60, standart sapması 10 olan bir grupta Z skoru +2 olan öğrenci ile Z skoru -1,5 olan öğrencinin notlarının farkı kaçtır? A) 35 B) 45 C) 55 D) 60 E) Aşağıdakilerden hangisi tematik çerçeveye göre düzenlenmiş olan verilerin, kolay anlaşılır ve okunabilir bir dille tanımlandığı ve gerekirse doğrudan alıntılarla desteklendiği betimsel analiz aşamasıdır? A) Çerçeve oluşturma B) Tematik çerçeveye göre verileri işleme C) Yorumlama D) Bulguları tanımlama E) Anlamlandırma 18. Aşağıdakilerden hangisi araştırma sonucunda elde edilen bilgi ve bulguların, nesnel ve anlaşılır biçimde sunulmasıdır? A) Bulgu B) Raporlama C) Tartışma D) Sonuç E) Yöntem 19. I. Sonuçların gösterdiği ilkeler, genelleştirmeler ve ilişkiler sunulmalıdır. II. Sonuçlar tekrarlanmalıdır. III. Uyumlu olmayan verileri örtmeye çalışma veya eritme yollarına gidilmelidir. IV. Çalışmanın teorik yanları yanında olası pratik uygulamaları da tartışılmalıdır. V. Elde edilen sonuçlar mümkün olduğunca açık ifade edilmelidir. Yukarıdakilerden hangileri araştırma raporunun tartışma bölümünün sahip olması gereken özelliklerdendir? A) II ve III B) I, III ve V C) I, IV ve V D) II, IV ve V E) I, II, III, IV ve V 17. Türkiye genelinde yapılan bir sınavda öğrenci başarısını bölgelere göre karşılaştırmak isteyen araştırmacı aşağıdaki testlerden hangisini kullanmalıdır? A) İlişkili örneklemler için tek faktörlü ANOVA B) Bağımsız örneklemler için tek faktörlü ANOVA C) Bağımsız örneklemler için t testi D) Eşleştirilmiş örneklemler için t testi E) Korelasyon 20. Alıntı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Bir başka yazarın çalışmasının tamamı alıntı yapılabilir. B) Alıntı yapılan bölüm özgün kaynaktan hatasız aktarılmalıdır. C) Alıntının kaynağı metinde sayfa numarası ile birlikte verilmelidir. D) Bir yazıya başka bir yazarın yazısından alınmış parça, aktarmadır. E) Eğer alıntı 40 kelimeden kısaysa çift tırnak içinde ve metinle birlikte verilmelidir. 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A 1. Aşağıdakilerden hangisi bilim in özelliklerinden biri değildir? A) Elde edilen bilginin kesinliğinin kanıtlanması B) Bilimsel yöntemi kullanması C) Soruların önemli olmaması D) Objektif olması E) Eleştirel yaklaşımın egemen olması 2. Doğrudan doğruya genel bir anlayışla bilgilerin köken ve niteliğini inceleyen felsefe dalına ne ad verilir? A) Epik B) Epistemoloji C) Ontoloji D) Aksiyoloji E) Mantık 3. Felsefe ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? EĞİTİM FELSEFESİ 4. Natüralizm ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Natüralizm doğayı tek gerçeklik, bilgi ve değer kaynağı olarak görmüştür ve her şeyin doğa bilimlerinde örneklenen yöntemlerle açıklanabileceği savındadır. B) Türkçedeki karşılığı yararcılıktır ve genel olarak Amerikan felsefesi olarak bilinir. C) Bir kavram, ilke veya görüşün anlam ve doğruluğunu pratik sonuçlarıyla belirleyen felsefe akımıdır. D) Dış dünyanın bilgi ve duyularımızdan bağımsız olarak var olduğunu savunan felsefi akımdır. E) Natüralizm, ülküyle belirlenmiş olan ve bu ülküye çıkar gütmeden bağlı kalan yaşam biçimi ve dünya görüşü anlamına gelir. 5. Materyalizm ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Her türlü gerçekliğin yalnızca nesnel değil, ruhsal ve manevi olan gerçekliğin de özünü ve temelini maddede gören, maddeden başka hiçbir tözün bulunmadığını öne süren dünya görüşüdür. B) Materyalizm; gerçekliğin özünün açıklanmasında manevi inançları kullanır. C) Materyalizm, madde ve maddenin hareketleri ile değişimleri haricinde hiçbir şeyin var olmadığına dair felsefî teori sistemidir. D) Popüler kültürde materyalizm, maddî varlıklara ve fiziksel rahatlığa ruhanî değerlerden daha fazla önem verme anlamında da kullanılır. E) Materyalizm, maddenin, evrenin biricik ya da temel bileşeni olduğunu savunan varlık anlayışını benimser. A A) Felsefe köken olarak bilgiyi ve bilgeliği sevmek, doğruluğu araştırmak, özgür düşünce ve eleştirileriyle sağlam bilgilere ulaşıp yaşamı buna göre düzenlemeyi amaçlar. B) Felsefe, evrende her şeyin genel ve sistemli bir biçimde incelenmesine ve yorumlanmasına çalışan bir düşünce sistemidir. C) Felsefe yalnızca sorunlarla ilgilenir, sorunların çözümü ile ilgilenmez. D) Felsefe yaşama ve evrene karşı bir tavır alıştır. E) Felsefe terimi kesin anlamını Platon ve Aristotales felsefesinde kazanmıştır. 6. Aşağıdakilerden hangisi idealist felsefenin etkisinde bulunan eğitim sistemlerinin okutulmasını savunduğu derslerden biri değildir? A) Resim B) Aritmetik C) Felsefe D) Mantık E) Din 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A A 7. I. Eğitimin maliyeti II. Eğitimin dış görünüşü III. Eğitimin içeriği IV. Kullanılacak dil Yukarıdakilerden hangileri eğitim in felsefi açıdan ele alınışında üzerinde durulan öğelerdendir? A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV 8. Aşağıdakilerden hangisi İlerlemecilik Felsefesine yönelik yapılan eleştirilerden biri değildir? A) Eğitimin yaşamın tıpkı kendisi olması da hayalci bir anlayış olarak yorumlanabilir. B) İlerlemecilik felsefesinin demokratik ortamı ve katılımcılığı esas alan görüşü bireyin gelişimini olumsuz etkileyebilir. C) Öncelikle okul özel amaçlar için oluşturulmuş yapay ortamlardır. D) Öğrencinin ilgi ve isteğine göre eğitim, hayalci kalabilir. E) Henüz yetişkin olmayan öğrencinin kimi amaçları gerçekçi olmayabilir ve olumsuzluklar doğabilir. 10. Aşağıdakilerden hangisi modernleşme sürecinde okulun anlamına ilişkin doğru bir ifadedir? A) İşlevleri belirsizleşmiştir. B) Alternatif başka kurumlar ortaya çıkmıştır. C) Okulun ve eğitimin işlevi, diğer sosyal kurumlardan oldukça bağımsız hale gelmiştir. D) İşlevlerinin bir kısmını aileye devretmiştir. E) Kültür aktarıcılığı rolü belirsizleşmiştir. 11. Aşağıdakilerden hangisi eğitimin uluslararası yönden politik işlevlerinden biri değildir? A) Uluslararası koalisyon B) Uluslararası anlayış C) Savaşa karşı barışı savunma D) Çatışmaları yoğunlaştırma E) Ortak ilgiler geliştirme 12. Aşağıdakilerden hangisi Postmodern düşüncenin eğitim ile ilgili temel özelliklerinden biri değildir? A) Bakış açıları, anlamlar, yöntemler ve değerlerin çokluğuna bağlılık B) Söylenenin tam tersi ironik anlamların, alternatif yorumların araştırılması ve takdir edilmesi C) Her şeyi açıklama niyetinde olan büyük anlatıların eleştirilmesi veya bunlara şüphe ile yaklaşılması D) Bakış açılarının ve bilgiye ulaşma yöntemlerinin çokluğundan dolayı birden çok gerçeğin olduğunun kabul edilmesi E) Tek ve biricik doğruya ulaşma çabası 9. Aşağıdakilerden hangisi temel çıkış amacına bağlı olarak Yeniden Oluşturmacılık Felsefesinin eğitimin değişik boyutlarına ilişkin görüşlerinden biri değildir? A) Eğitim yeni bir toplumsal düzenin kurulmasını amaçlamalıdır. B) Yeni değerlerin yaratılması zorunluluk değildir, isteğe tabidir. C) Eğitim sürecine demokratik değerler egemen olmalıdır. D) Bireyi asıl şekillendiren toplumdur. E) Çocuklar demokratik bir biçimde yeniden inşacılığın çözüm olduğuna inandırılmalıdır. 13. Paul Freire nin kullandığı kavramların en önemlisi olan ve öğretmenin özne, aktif, bilgili; öğrencinin ise nesne, pasif ve bilgisiz olduğunu bu kapsamda açıkladığı kavramın adı nedir? A) Bankacı eğitim B) Başarısız eğitim C) Eğitim eleştirisi D) Kompleks eğitim E) Pasif eğitim 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-A A 14. Aşağıdakilerden hangisi okul yöneticisinin liderlik özelliklerinden biri değildir? A) Temsil yeteneğine sahiptir. B) Zamanını gözleyerek ve öğreterek harcar. C) Duruma göre liderlik stili belirler. D) Okulun en önemli işlevinin öğrenmeyi sağlamak olduğunu herkese açıklar. E) Yalnızca kendisine güvenir ve öğretim kadrosunu sıkı bir şekilde denetler. 15. Aşağıdakilerden hangisi Ivan Illich in okul ile ilgili eleştirilerinden biri değildir? A) Okullar öğrencilere tek doğru fikrini aşılamaktadırlar. B) Okul diploma veren bir kurumdur ve öğrenciler bunlara sahip olmak için okullara devam ederler. C) Okullar eşitsizlikleri ortadan kaldırmazlar. D) Okulların fiziksel yapısı yetersizdir. E) Okullar paketlenmiş bilgileri pazarlayan işletmelerdir. 16. Gazzali nin eğitim anlayışı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) İnsanların hem bu dünya hem de öteki dünya için yetiştirilmesi gerekliliğini savunur. B) Öğrencilere tıp, matematik ve dini bilgiler okutulmalıdır. C) Öğretmen sınıfta ezber, tekrar, tartışma, dikkatli ve ayrıntılı tartışma yöntemlerini kullanmalıdır. D) Tartışma yerine konuları tekrarlamak daha anlamlıdır. görüşündedir. E) Bir saatlik tartışma bir aylık tekrar değerindedir görüşündedir. 17. Aşağıdakilerden hangisi İbni Sina ya göre eğitim ve öğretimin türlerinden biri değildir? A) Düşünsel (Zihnî) öğretim B) Ezberle (Telkinî) öğretim C) Karşılaştırmalı öğretim D) Öğütle (Tedibî) öğretim E) Taklitle öğretim 18. I. Aile reisi II. Öğretmen III. Dadı IV. Devlet başkanı Yukarıdakilerden hangileri Fârâbî ye göre eğitimcidir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I, II ve III E) I, II ve IV 19. İslamiyet öncesi Türk toplumunda eğitim ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) İslamiyet öncesi Türk toplumunda eğitim varoluşçuluk felsefesi akımına uygundur. B) Eğitim felsefesi büyük ölçüde yaşam biçimleri, gelenek, görenek ve törelerden etkilenmiştir. C) Toplum göçebe olduğundan dolayı, yerleşik okul kurumu yoktur. D) Eğitim ortamı ve sınama durumları, gerçek yaşamdır. E) Kişi, toplum ve aile tarafından cinsiyete göre eğitilmektedir. 20. Bir bütün olarak değerlendirildiğinde Osmanlı İmparatorluğunun son dönemine ilişkin eğitimin dayandığı felsefenin özellikleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Eğitimin daha çok kimi bürokratik seçkinler tarafından önemi anlaşılmış ancak kitlesel bir nitelik kazanmamış bir süreç olması B) Kitlesel bir eğitimi gerçekleştirmeye yönelik birbiriyle tutarlı bir yapı, sistem ve eğitim felsefesi yaklaşımının geliştirilememiş olması C) Osmanlı Türk toplumunda çeşitli süreçler sonrasında ortaya çıkan düşün akımları eğitim sistemine yansırken toplumsal yapının temellerine yabancılaşması, toplumun sosyal ve kültürel yapısıyla uyuşmaması D) Vatandaş kimliği henüz benimsenmediğinden daha çok ümmet kültürüne dayalı birey yetiştirmenin eğitimin genel niteliklerinden biri olması E) Devletin benimsediği belirgin bir eğitim felsefesi anlayışının hâkim olması 10 TEST BİTTİ.

11 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

12 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 8. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No İLKÖĞRETİME HAZIRLIK VE İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM FELSEFESİ SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-B İLKÖĞRETİME HAZIRLIK VE İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI 1. Aşağıdakilerden hangisi ilköğretime hazır bulunuşluğun önemini vurgulayan ifadelerden biri değildir? A) Çocuğun kendini değerlendirmesine olanak sağlar. B) Çocuğun temel bilgi ve becerileri zorlanmadan kazanmasını sağlar. C) Çocuğun daha mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yaşamı geçirmesini sağlar. D) Çocuğun eğitim öğretim kurumlarına ve süreçlerine bakışını olumlu yönde etkiler. E) Çocuğun daha kısa sürede okula uyumunu sağlar. 2. Aşağıdakilerden hangisi okula hazır bulunuşluk kapsamında fiziksel gelişime yönelik yapılan çalışmalardan biri değildir? A) Vücudun organları arasında eşgüdümü sağlama B) Farklı hareketler yaparken beden dengesini koruma C) Nesneleri bir ortamdan başka bir ortama aktarma D) Bir nesnenin birden fazla özelliğini söyleme E) Dengeli yürüme ve koşma 5. Aşağıdakilerden hangisi nesnelerin boy, ağırlık ve sıcaklık gibi fiziksel özelliklerinin karşılaştırılmasını ve zamana ilişkin kavramların incelenmesini içeren etkinlikleri kapsar? A) Sayı kavramı ve saymayla ilgili etkinlikler B) Örüntülerle ilgili etkinlikler C) İşlemlerle ilgili etkinlikler D) Ölçmeyle ilgili etkinlikler E) Veri toplama ve değerlendirmeyle ilgili etkinlikler 6. İlköğretim dönemindeki çocukların fiziksel gelişimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) 10 yaşlarına doğru vücutta biyokimyasal farklılaşmalar görülür. B) Bu dönemde çocuğun küçük kas becerileri gelişir. C) Solunum sisteminin gelişimi bu dönemde oldukça yavaştır. D) Erkekler dördüncü ve beşinci sınıfta kızlardan daha ufak bir görünüme sahiptirler. E) Bu dönemde zaman zaman büyüme ağrıları görülebilir. B 3. Çocukların sağlık ile ilgili olumlu tutum geliştirmeleri ve tehlikelerden korunabilme becerilerine ne ad verilir? A) İletişim becerileri B) Duygusal beceriler C) Sosyal beceriler D) Özbakım becerileri E) Sözel beceriler 7. Türkiye'de okulöncesi eğitimin en temel sorunu aşağıdakilerden hangisidir? A) Araç-gereç ve donanımın eksikliği B) Okullaşma oranının düşüklüğü C) Sınıflardaki öğrenci sayısının fazlalığı D) Öğretmen sayısının azlığı E) Yerel yönetimlerin ilgisizliği 8. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi eğitimin sağladığı yararlardan biri değildir? 4. Aşağıdakilerden hangisi küçük motor becerilerle ilgili etkinliklere örnek olarak verilebilir? A) Çocuğun bir resmi boyaması B) Çocuğun peş peşe takla atması C) Çocuğun arkadaşlarıyla ip atlaması D) Çocukların dans ederken vücutlarını kullanmaları E) Çocuğun bir engelin üstünden atlaması A) Annesi çalışan çocuklara güvenli bir ortam sağlamak B) Çocukları ilköğretime hazırlamak C) Çocuğun okumaya başlamasını sağlamak D) Çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal vb. alanlarda dengeli gelişimini sağlamak E) Farklı sosyo-ekonomik ortamlarda yetişen çocukların gelişme farklılıklarını ilköğretime başlamadan gidermek 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-B B 9. Aşağıdakilerden hangisi 2002 Okulöncesi Eğitim Programını 1994 Okulöncesi Eğitim Programından ayıran özelliklerden biri değildir? A) Kreş, anaokulu ve anasınıfı programlarının ayrı ayrı ele alınması B) Yaratıcılığa özel bir vurgu yapması C) Ünitelere yer verilmemesi D) Anaokulu ve anasınıfı programlarını birleştirip bir bütün olarak ele alması E) Kreş programına yer vermemesi yılında hazırlanan Okulöncesi Eğitim Programları arasında yer alan Anaokulu Programı hangi yaş grubundaki çocukları kapsar? A) 0-12 ay B) ay C) ay D) ay E) ay 12. Aşağıdakilerden hangisi Matematik dersi öğretim programının genel özelliklerinden biri değildir? A) Öğrencilerin gerçek hayatta matematiği kullanmaya istekli olmalarının, geliştirilmek istenen duyuşsal özelliklerden olmaması B) Her çocuğun matematiği öğrenebilir ilkesine dayanması C) Sayılar, geometri, ölçme ve veri olmak üzere dört öğrenme alanına yer vermesi D) İçeriğin düzenlenmesinde sarmal yaklaşımdan yararlanılmış olması E) Değerlendirmede sadece öğrencinin sahip olduğu bilginin değil süreç boyunca yaptıklarının da göz önünde bulundurulması 13. Aşağıdakilerden hangisinde Hayat Bilgisi Öğretim Programında yer alan öğrenme alanları tam ve doğru olarak verilmiştir? A) Birey-aile-çevre B) Birey-toplum-doğa C) Toplum-teknoloji-birey D) Doğa-çevre-toplum E) Toplum-çevre-teknoloji 14. Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi eğitimde dil alanında sesleri ayırt edebilme becerisinin geliştirilmesine yönelik etkinliklerden biridir? A) Konuşulan, okunan ve anlatılanların ifade edilmesini sağlama B) Sesin ince kalın, yüksek alçak olma gibi özelliklerini açıklama C) Nefes açıcı alıştırmalar yapma D) Logo, reklam, trafik işaretleri gibi sembolleri tanımlama E) Görülen bir şekil ya da şemanın neye ait olduğunu açıklama 11. Aşağıdakilerden hangisi ilköğretim programlarının genel özelliklerinden biridir? A) İçeriğin doğrusal programlama yaklaşımına göre düzenlenmiş olması B) Değerlendirme sürecinde yalnızca ürün odaklı değerlendirme yaklaşımlarının benimsenmesi C) Öğrenme sürecinde öğretmen merkezli etkinliklere önem verilmesi D) Matematiğe duyarlılığın, tüm dersler için ana beceri olarak ele alınması E) İçeriğin temalar ve öğrenme alanları başlıkları altında yapılandırılmış olması 15. Okulöncesi dönemde çocukta yazı yazma becerisi nasıl başlar? A) Çocuğa alfabedeki harfleri tanıtmakla B) Çocuğun harflerle nesneler arasında ilişki kurmasını sağlamakla C) Çocuğa yetişkin yazılarını taklit ettirmekle D) Çocuğa öykü kitaplarındaki cümleleri yazdırmakla E) Çocuğa karalama çalışmaları yaptırmakla 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-B B 16. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun ilköğretime hazırlanmasında okul yönetiminin görev ve sorumluluklardan biridir? A) Çocukta oluşabilecek kronik ve fiziksel rahatsızlıkları aileye bildirme B) Çocuğu baskı altına almaya yönelik kurallar koyma C) Aileleri okulöncesi eğitim ve ilköğretim programları arasındaki farklılıklar hakkında bilgilendirme D) Çocuğun okula uyum sağlayamaması durumunda aile ve rehber öğretmenden yardım isteme E) Okul bina ve tesislerinin bakım ve onarımına ailelerin katılımını sağlama 17. Aşağıdakilerden hangisi çocuğu ilköğretime hazırlamada öğretmenin görev ve sorumluluklarından biri değildir? A) Çocuğu tanımaya ve anlamaya çalışmak B) Okulun ilk günlerinde ortaya çıkan sorunlar için abartılı tepki vermemek C) Okulun ilk günlerinde ortaya çıkan sorunlara aceleci bir tutumla çözüm arayışında bulunmamak D) Çocuğun okul kaygısını azaltacak davranışlar sergilemek E) Çocuğun giysi, kırtasiye vb gereksinimlerini karşılamak 20. Aşağıdakilerden hangisi çocuğu tanıma ve değerlendirme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir? A) Bu süreç çocuk okula başladığı andan itibaren başlatılmalıdır. B) Bu süreçte çocuğun yapamadıklarına dikkat edilmemelidir. C) Çocuğu tanıma çalışmaları farklı zaman ve mekânlarda tekrarlanmalıdır. D) Çocuğu tanıma çalışmaları sürekli olmalıdır. E) Çocuğu tanıma çalışmaları kurumdaki tüm çocukları kapsamalıdır. 18. Aşağıdakilerden hangisi çocuklarda öğrenmeye hazırlığı etkileyen etmenler arasında yer almaz? A) Sosyal gelişim B) Fiziksel gelişim C) Estetik gelişim D) Zihinsel gelişim E) Duygusal gelişim 19. Aşağıdaki bilgilerden hangisi okulöncesi öğretmeninin kullandığı Oyun Gözlem Formunda yer almaz? A) Gözlemi yapan öğretmen B) Oyun tipi C) Oyunun oynandığı köşe D) Gözlem tarihi E) Gözlemin nedeni 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-B 1. Aşağıdakilerden hangisi üretilen bilgilerin uygulamaya aktarılmasını, doğa ve toplum olaylarının denetim altına alınmasını amaçlayan bilimin işlevidir? A) Yordama B) Anlama C) Açıklama D) Kontrol E) Uygulama 2. I. Günlük deneyimlerdeki meraktan ortaya çıkan sorulara cevap verir. II. Okuduğu bilimsel araştırmayı anlayabilir, sonuçların geçerliğini tartışabilir. III. Ulusal ve yerel kararların altında yatan bilimsel noktaları tanımlayabilir. IV. Doğal olguları tanımlama, açıklama ve tahmin etme yeteneğine sahiptir. Yukarıdaki ifadelerden hangileri bilim okuryazarı bireyin sahip olması gereken bilgi ve becerilerdendir? A) Yalnız I B) Yalnız IV C) II ve III D) I, II ve III E) I, II, III ve IV BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 4. Problem seçiminde göz önünde bulundurulan etik kurallara uygunluk ölçütü açısından aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Elde edilen veriler araştırma kapsamı dışında kullanılmalıdır. B) Araştırmaya katılanların gizlilik hakkı vardır. C) Katılımcılar baskı altında bırakılmamalıdır. D) Katılımcılar izinleri olmadan araştırmaya dahil edilmemelidir. E) Katılımcılar araştırmaya katılıma zorlanmamalıdır. 5. Aşağıda verilen nicel araştırma ve eylem araştırması karşılaştırmalarından hangisi doğrudur? A) Nicel araştırmada araştırmacı katılımcı rolündeyken eylem araştırmasında gözlemci rolündedir. B) Nicel araştırmalarda veriler genelde anketölçek yoluyla toplanırken eylem araştırmalarında veriler çeşitli şekillerde toplanabilir. C) Nicel araştırmalarda genellemeye gidilemezken eylem araştırmalarında genellemeye gidilir. D) Her iki araştırma türünde de deney ve kontrol grubu bulunur. E) Her iki araştırma türü pozitivizm, objektivizm ve realizm gibi felsefi akımlara dayanır. B 3. I. Lisans Yerleştirme Sınavı ndan alınan puan II. Aylık gider III. İngilizce konuşma düzeyi IV. Otomobilin hızı Yukarıdakilerden hangileri sürekli değişkenlere örnek olarak verilebilir? A) Yalnız III B) II ve IV C) I, II ve III D) I, II ve IV E) I, II, III ve IV 6. I. Gözlem II. Anket III. Görüşme Yukarıdaki veri toplama araçlarından hangileri eylem araştırmalarında kullanılır? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-B B 7. Aşağıdakilerden hangisi belli bir değişken dikkate alınarak, evrende bu değişkene ilişkin özelliklerin örneklemde de aynı oranda temsil edildiği örnekleme yöntemidir? A) Sistematik örnekleme B) Basit rassal örnekleme C) Tabakalı örnekleme D) Küme örnekleme E) Kartopu örneklemesi 8. Aşağıdakilerden hangisi öğretim yılı Eskişehir deki liselerdeki öğrencilerin sınav kaygı düzeylerinin belirlenmek istendiği bir araştırmanın araştırma evrenidir? A) öğretim yılında Eskişehir deki liselerde öğrenim gören öğrencilerden ulaşılabilen birimlerin tamamı B) öğretim yılında Eskişehir deki liselerde öğrenim gören öğrencilerin tümü C) öğretim yılında Eskişehir de öğrenim gören öğrencilerin tümü D) öğretim yılında Eskişehir deki liselerde öğrenim gören öğrencilerin her biri E) öğretim yılında Eskişehir de sınav kaygısı olan öğrenciler 10. Aşağıdakilerden hangisi araştırmacının anket için soru hazırlarken yapmaması gerekenlerdendir? A) Yanıtlayıcının kimliğini ortaya çıkaracak sorulardan kaçınma B) Soruların kısa, anlaşılır ve basit olmasına özen gösterme C) Soruların tutarlı olmasını sağlama D) Sosyal tercihlerin etkilerini göz önüne alma E) Aynı soruda birden fazla olumsuz ifade kullanma 11. Aşağıdakilerden hangisi doküman analizinin yararlarından biri değildir? A) Doğrudan ulaşılamayacak kişi veya kurumlarla ilgili bilgi toplamada katkı sağlaması B) Araştırmacıyla araştırmaya katılanlar arasında etkileşimin olması C) Uzun süreli analiz olanağı sunması D) Geniş bir örneklem oluşturulmasına olanak sağlaması E) Bireye özgü davranış ve duyguların oluştuğu anda birey tarafından özgün bir biçimde kaydedilmesi 12. Aşağıdakilerden hangisi iç geçerliği etkileyen faktörlerden biri değildir? A) Katılımcı özellikleri B) Denek kaybı C) Yanlı seçim D) Zaman E) Olgunlaşma 9. I. Uzun süreli analiz II. Örneklemin küçüklüğü III. Araştırmacının araştırma ortamında bulunması ile gizliliğin ortadan kalkması IV. Çalışılan davranışın doğrudan gözlenebilme olasılığı Yukarıdakilerden hangileri gözlem yöntemiyle veri toplamanın sınırlılıklarındandır? A) I ve III B) I ve IV C) II ve III D) I, II ve III E) I, II, III ve IV 13. Aşağıdakilerden hangisi bir güvenirlik katsayısı olamaz? A) 1.00 B) 0.20 C) 0.50 D) 0.80 E) İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-B B 14. Hazırladığı testteki soruların bir ya da daha fazlasının kritik davranışı ölçememesi durumunda öğretmen aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirememiş olur? A) Testin objektifliğini B) Testin kapsam geçerliğini C) Soruların zorluk derecesini D) Testin kullanışlığını E) Puanlayıcı güvenirliğini 15. Türkiye genelinde yapılan bir sınavda öğrenci başarısını bölgelere göre karşılaştırmak isteyen araştırmacı aşağıdaki testlerden hangisini kullanmalıdır? A) İlişkili örneklemler için tek faktörlü ANOVA B) Bağımsız örneklemler için t testi C) Eşleştirilmiş örneklemler için t testi D) Bağımsız örneklemler için tek faktörlü ANOVA E) Korelasyon 16. Aşağıdakilerden hangisi tematik çerçeveye göre düzenlenmiş olan verilerin, kolay anlaşılır ve okunabilir bir dille tanımlandığı ve gerekirse doğrudan alıntılarla desteklendiği betimsel analiz aşamasıdır? A) Çerçeve oluşturma B) Bulguları tanımlama C) Tematik çerçeveye göre verileri işleme D) Yorumlama E) Anlamlandırma 18. Alıntı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Alıntı yapılan bölüm özgün kaynaktan hatasız aktarılmalıdır. B) Alıntının kaynağı metinde sayfa numarası ile birlikte verilmelidir. C) Bir yazıya başka bir yazarın yazısından alınmış parça, aktarmadır. D) Eğer alıntı 40 kelimeden kısaysa çift tırnak içinde ve metinle birlikte verilmelidir. E) Bir başka yazarın çalışmasının tamamı alıntı yapılabilir. 19. I. Sonuçların gösterdiği ilkeler, genelleştirmeler ve ilişkiler sunulmalıdır. II. Sonuçlar tekrarlanmalıdır. III. Uyumlu olmayan verileri örtmeye çalışma veya eritme yollarına gidilmelidir. IV. Çalışmanın teorik yanları yanında olası pratik uygulamaları da tartışılmalıdır. V. Elde edilen sonuçlar mümkün olduğunca açık ifade edilmelidir. Yukarıdakilerden hangileri araştırma raporunun tartışma bölümünün sahip olması gereken özelliklerdendir? A) II ve III B) I, III ve V C) I, IV ve V D) II, IV ve V E) I, II, III, IV ve V 17. Ortalaması 60, standart sapması 10 olan bir grupta Z skoru +2 olan öğrenci ile Z skoru -1,5 olan öğrencinin notlarının farkı kaçtır? A) 35 B) 45 C) 55 D) 60 E) Aşağıdakilerden hangisi araştırma sonucunda elde edilen bilgi ve bulguların, nesnel ve anlaşılır biçimde sunulmasıdır? A) Bulgu B) Tartışma C) Sonuç D) Raporlama E) Yöntem 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR DÖNEM SONU 4852-B 1. Aşağıdakilerden hangisi bilim in özelliklerinden biri değildir? A) Elde edilen bilginin kesinliğinin kanıtlanması B) Bilimsel yöntemi kullanması C) Soruların önemli olmaması D) Objektif olması E) Eleştirel yaklaşımın egemen olması 2. Doğrudan doğruya genel bir anlayışla bilgilerin köken ve niteliğini inceleyen felsefe dalına ne ad verilir? A) Epik B) Epistemoloji C) Ontoloji D) Aksiyoloji E) Mantık 3. Felsefe ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? EĞİTİM FELSEFESİ 4. Materyalizm ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Her türlü gerçekliğin yalnızca nesnel değil, ruhsal ve manevi olan gerçekliğin de özünü ve temelini maddede gören, maddeden başka hiçbir tözün bulunmadığını öne süren dünya görüşüdür. B) Materyalizm, madde ve maddenin hareketleri ile değişimleri haricinde hiçbir şeyin var olmadığına dair felsefî teori sistemidir. C) Popüler kültürde materyalizm, maddî varlıklara ve fiziksel rahatlığa ruhanî değerlerden daha fazla önem verme anlamında da kullanılır. D) Materyalizm, maddenin, evrenin biricik ya da temel bileşeni olduğunu savunan varlık anlayışını benimser. E) Materyalizm; gerçekliğin özünün açıklanmasında manevi inançları kullanır. 5. Natüralizm ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Türkçedeki karşılığı yararcılıktır ve genel olarak Amerikan felsefesi olarak bilinir. B) Bir kavram, ilke veya görüşün anlam ve doğruluğunu pratik sonuçlarıyla belirleyen felsefe akımıdır. C) Dış dünyanın bilgi ve duyularımızdan bağımsız olarak var olduğunu savunan felsefi akımdır. D) Natüralizm, ülküyle belirlenmiş olan ve bu ülküye çıkar gütmeden bağlı kalan yaşam biçimi ve dünya görüşü anlamına gelir. E) Natüralizm doğayı tek gerçeklik, bilgi ve değer kaynağı olarak görmüştür ve her şeyin doğa bilimlerinde örneklenen yöntemlerle açıklanabileceği savındadır. B A) Felsefe köken olarak bilgiyi ve bilgeliği sevmek, doğruluğu araştırmak, özgür düşünce ve eleştirileriyle sağlam bilgilere ulaşıp yaşamı buna göre düzenlemeyi amaçlar. B) Felsefe yalnızca sorunlarla ilgilenir, sorunların çözümü ile ilgilenmez. C) Felsefe, evrende her şeyin genel ve sistemli bir biçimde incelenmesine ve yorumlanmasına çalışan bir düşünce sistemidir. D) Felsefe yaşama ve evrene karşı bir tavır alıştır. E) Felsefe terimi kesin anlamını Platon ve Aristotales felsefesinde kazanmıştır. 6. Aşağıdakilerden hangisi idealist felsefenin etkisinde bulunan eğitim sistemlerinin okutulmasını savunduğu derslerden biri değildir? A) Resim B) Aritmetik C) Felsefe D) Mantık E) Din 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 2017 ds DENEME 1 (ÇARPANLAR VE KATLAR ) 8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERNDİRME VE SINAV HİZMETRİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 06-0 SINIF DEĞERNDİRME SINAVI - 06-0 SINIF DEĞERNDİRME SINAVI - MATEMATİK Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 08 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI Mayıs 08 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ. Bu soru kitapçığı

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezi Sınav ile

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4452 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 MATEMATİK Adı ve Soyadı :...

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 MATEMATİK Adı ve Soyadı :...

Detaylı

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 21 MAYIS 2017 PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU (PÖS) Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

8.SINIF MATEMATİKDENEME-1

8.SINIF MATEMATİKDENEME-1 8.SINIF MATEMATİKDENEME-1 A MATEMATİK DERSİ WWW.ORTAOKULMATEMATİK.ORG 8. SINIF 2. DÖNEM.../.../2017 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SINAV BAŞLAMADAN ÖNCE KİTAPÇIĞIN ARKA KAPAĞINDAKİ

Detaylı