01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ"

Transkript

1 1 / 7 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımları: Karışımın Kullanımı: Yapıştırıcı 1.3. Güvenlik Bilgi Formu Tedarikçisinin Bilgileri: Firma : ABC KİMYA SANAYİ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Adres : ORTAKOY SANAYI SITESI, ILTER BULVARI, NR: 16 SILIVRI -ISTANBUL /TURKIYE Telefon/Faks Numarası: Tel: /57 FAX: Mail/Web : Acil Durum Telefon Numarası: /57 -hafta içi 08:00-18: Ulusal Zehir Danışma Merkezi: TEHLİKELERİN TANIMLANMASI 2.1. Karışımın Sınıflandırılması Karışımın (EC) 1272/2008 (CLP/GHS) Nolu Yönetmeliğe Göre Sınıflandırılması (Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik) Cilt Hassaslaştırıcı, Kategori 1, H317. Solunum Hassaslaştırıcı, Kategori 1, H334. Kanserojenite, Kategori 2, H Etiket Unsurları Karışımın (EC) 1272/2008 (CLP/GHS) Nolu Yönetmeliğe Göre Etiketlenmesi Uyarı Kelimesi: Tehlike Piktogramlar veya Tehlike Sembolleri Tehlike Cümlecikleri (H İbareleri) H317- Alerjik cilt reaksiyonlarına yol açar. H334- Solunması halinde nefes alma zorlukları, astım nöbetleri veya alerjiye yol açabilir. H351- Kansere yol açma şüphesi var Önlem Cümlecikleri (P İbareleri) Önleme P102- Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın. P261- Tozunu/dumanını/gazını/sisini/buharını/spreyini solumaktan kaçının. P280- Koruyucu eldiven/koruyucu kıyafet/göz koruyucu/yüz koruyucu kullanın Müdahale P DERİ İLE TEMAS HALİNDE İSE: Bol sabun ve su ile yıkayın. P Ciltte tahriş veya kaşıntı söz konusu ise: Tıbbi yardım/müdahale alın. P SOLUNDUĞUNDA: Nefes alıp vermesi zorlaşmış ise, Kurbanı temiz havaya çıkartın ve kolay biçimde nefes alması için rahat bir pozisyonda tutun. P Solunum bulguları gösterirse: ZEHİR MERKEZİNİ veya doktoru/hekimi arayın Bertaraf P501- Yerel hükümet tarafından yetkilendirilmiş bir atık yönetim şirketi aracılığıyla içeriği / konteynerı bertaraf edin.

2 2 / İlave Etiketleme Bilgisi: 4,4'-metilendifenil diizosiyanat içerir Diğer Tehlikeler Fiziksel Tehlikeler Uygulaması yok Sağlık Tehlikeleri Cilt Hassaslaştırıcı, Kategori 1. Solunum Hassaslaştırıcı, Kategori 1. Kanserojenite, Kategori Çevresel Tehlikeler Uygulaması yok İnsan Sağlığı ve Çevreye Yönelik Özel Tehlike Bilgisi Bu ürün Avrupa Birliği, Karışımların Genel Sınıflandırma Kılavuzu nun son versiyonuna göre etiketlenmelidir İlave Bilgiler Toksikolojik bilgiler için lütfen kısım 11 e bakın. H- ve EUH- ifadelerinin tam açılımları için kısım 16 ya bakın. 03 BİLEŞİMİ/İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ Tanım: Tehlikesiz katkılar ihtiva eden ve aşağıda belirtilen maddelerden oluşan karışım. İçindekiler CAS No. EINECS No. Kons. (% w/w) Sınıflandırma 4,4'-metilendifenil diizosiyanat H315, H317,H319, H332, H334 H335, H351, H373 Benzoil klorür H302, H312, H314, H317,H İLK YARDIM ÖNLEMLERİ 4.1. İlkyardım Önlemlerinin Açıklaması: Genel Bilgi: Zehirlenme belirtileri kazanın meydana gelmesinden birkaç saat sonra ortaya çıkabilir, bu nedenle kişi, kazadan sonra en az 48 saat boyunca tıbbi gözlem altında tutulmalıdır. Solunduğunda: Temiz hava alınmasını sağlayın. İyi hissedilmiyorsa, tıbbi yardım alın. Ciltle Temasında: Cildinizi derhal sabun ve bol su ile yıkayın. Kirlenmiş giysilerinizi çıkarın ve tekrar kullanımdan önce yıkayın. Semptom oluşması halinde, tıbbi yardım alın. Gözle Temasında: Bol miktarda su ile yıkayın. Varsa kontak lensleri çıkarın. Durulamaya devam edin. Semptom oluşması halinde, tıbbi yardım alın. Yutulduğunda: Kusmaya çalışmayın. Su ile iyice ağzınızı çalkalayın. Belirtiler devam ederse, tıbbi yardım alın ve bu kabı veya etiketi gösterin. 4.2.Akut ve Sonradan Görülen Önemli Belirtiler ve Etkiler: Veri mevcut değil. 4.3.Tıbbi Müdahale ve Özel Tedavi Gereği İçin İlk İşaretler: Veri mevcut değil. 05 YANGINLA MÜCADELE ÖNLEMLERİ 5.1. Yangın Söndürücüler: -Uygun Söndürücü Maddeler: CO2, kuru kimyasallar. Büyük çaplı yangınlarda su spreyi veya alkole dayanıklı köpükler. -Uygun Olmayan Söndürücü Maddeler: Yüksek hacimli su jeti Karışımdan Kaynaklanabilecek Özel Tehlikeler: Yanma ürünlerine maruz kalmak sağlık için tehlikeli olabilir. -Tehlikeli yanma ürünleri: Karbondioksit, Karbonmonoksit, Nitrojen oksit.

3 3 / Yangın Söndürme Ekipleri İçin Tavsiyeler: Gerektiği durumlarda solunum cihazı kullanın. Kişisel koruyucu ekipmanları kullanın. 06 KAZA SONUCU YAYILMAYA KARŞI ÖNLEMLER 6.1. Kişisel Önlemler, Koruyucu Donanım ve Acil Durum Prosedürleri: Güvenli kullanım tavsiyelerini ve kişisel koruyucu ekipman önerilerini uygulayın. Korunmasız kişileri uzak tutun 6.2. Çevresel Önlemler: Çevreye tahliyesinden kaçınılmalıdır. Olası sızıntı ve dökülmeyi önleyin. Kirlenmiş yıkama suyunu atmayın. Önemli miktarda dökülme olması durumunda yerel yetkilileri durumdan haberdar edin Muhafaza Etme ve Temizleme İçin Yöntemler ve Materyaller: Yeterli havalandırma sağlayın. Su ya da sulu temizlik maddeleriyle birlikte atık suyuna karıştırmayın. Tüm ilgili yerel ve ulusal yönetmeliklere uyun. Dökülmüş veya salıverilmiş materyalle temastan kaçının. Kontamine olmuş tüm giysilerinizi çıkarın Diğer Bölümlere Atıflar: Kısım: 7, 8, 11, 12 ve 13 e bakınız. 07 ELLEÇLEME VE DEPOLAMA 7.1. Güvenli Elleçleme İçin Önlemler: MARUZ KALMA KONTROLLERİ / KİŞİSEL KORUNMA bölümündeki mühendislik kontrolleri kısmına bakın. Yalnızca yeterli havalandırma sağlanan koşullarda kullanın. İyi Endüstriyel Hijyen ve Güvenlik Uygulamaları na uygun olarak elleçleyin. Dökülmeleri önlemek ve atıkların çevreye salınımını en aza indirmek için dikkat edin. Göz yıkama sistemlerinin ve göz duşlarının çalışma yerlerine yakın bulunmasını sağlayın. Bu ürünü kullanırken yemeyin, içmeyin, sigara kullanmayın. Tekrar kullanmadan önce kontamine olmuş giysileri yıkayın Uyuşmazlıkları da İçeren Güvenli Depolama İçin Koşullar: Düzgün etiketlenmiş kaplarda saklayın. İlgili ulusal mevzuata uygun olarak saklayın. Kuvvetli oksitleyici maddeler ile birlikte depolamayın Belirli Son Kullanımlar: Bu önlemler oda sıcaklığındaki kullanımlar için geçerlidir. Yüksek sıcaklıkta veya aerosol / sprey uygulamalarında ilave önlemler gerekebilir. 08 MARUZ KALMA KONTROLLERİ/KİŞİSEL KORUNMA 8.1. Kontrol Parametreleri: Bileşen CAS Numarası Değer Tipi Kontrol Parametresi Prensip 4,4'-metilendifenil diizosiyanat TWA ppm ACGIH Benzoil klorür A4 0.5 ppm ACGIH STEL 1 ppm AIHA 8.2. Maruz Kalma Kontrolleri: Mühendislik Kontrolleri: Proses esnasında tehlikeli bileşikler oluşabilir (bakınız kısım 10). Özellikle kapalı alanlarda yeterli havalandırma sağlayın. Çalışma ortamındaki maruz kalma konsantrasyonlarını en aza indirin Kişisel Koruyucu Donanımlar: Göz Koruması: Kimyasal sıçramalara karşı yan siperli güvenlik gözlükleri. Cilt Koruması: Temas edildikten sonra cilt yıkanmalıdır. Uygun koruyucu giysi giyin. El Koruması: Butil kauçuk/nitril kauçuk eldivenler. Solunum Sistemi Koruması: Yetersiz havalandırma ortamında uygun solunum cihazı kullanın Çevresel Maruz Kalma Kontrolleri : Sıhhi kanalizasyon sistemlerine / yüzey suyu veya yeraltı suyuna karıştırmayın. 09 FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER 9.1. Genel Bilgiler: Görünüm: Sıvı Renk: Açık kahverengi Koku: Hafif aromatik

4 4 / 7 Koku Eşiği: Veri mevcut değil. Ph: Uygulaması yok. Erime/Donma Noktası: Veri mevcut değil. Kaynama Noktası/Kaynama Aralığı: Uygulaması yok. Parlama Noktası: >100 C. Buharlaşma Hızı: Uygulaması yok. Alevlenirlik: Alevlenir değil. Patlayıcılık Alt/Üst Limitleri: Veri mevcut değil. Buhar Basıncı: Uygulaması yok. Yoğunluk: 1.10 ± 0,05 g/ml Bağıl Yoğunluk: Veri mevcut değil. Viskozite: cp (20 C) (spindle-4,20 rpm) Çözünürlük: Suda çözünme yok. (23 C) Dağılım Katsayısı:n-oktanol/su: Veri mevcut değil. Alev Alma Sıcaklığı: Veri mevcut değil. Bozunma Sıcaklığı: Veri mevcut değil. Akışkanlık: Veri mevcut değil. Patlayıcı Özellikler: Patlayıcı değil. Oksitleyici Özellikler: Oksitleyici değil. 9.2.Diğer Bilgiler: VOC: < 50 g/l 10 KARARLILIK VE TEPKİME Reaktivite: Veri mevcut değil Kimyasal Kararlılık: Ürün kimyasal olarak kararlıdır Zararlı Tepkime Olasılığı: Yüksek sıcaklıklarda zararlı bozunma ürünleri oluşur Kaçınılması Gereken Durumlar: Veri mevcut değil Kaçınılması Gereken Maddeler: Veri mevcut değil Zararlı Bozunma Ürünleri: Karbon ve nitrojen oksitler, duman ve diğer toksik gazlar. 11 TOKSİKOLOJİK BİLGİLER Toksik Etkiler Hakkında Bilgi: -Akut Toksisite (ağız yolu/solunum yolu/cilt yolu): Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz. Karışımda bulunan temel bileşenler için toksikolojik bilgiler: LD50 (ağız): mg/kg-fare. LC50 (solunum): >2.24 mg/m³-fare-maruz kalma süresi: 1 sa. (OECD Test Guideline 403) LD50 (ağız): mg/kg-fare. (OECD Test Guideline 401) LC50 (solunum): mg/m³-fare-maruz kalma süresi: 2 sa. (OECD Test Guideline 401) LD50 (cilt): 790 mg/kg-tavşan. -Cilt Aşındırıcı/Tahriş Edici: Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz. Cilt: Tavşan Sonuç: Ciddi cilt tahrişi Maruz kalma süresi: 24 sa -Ciddi Göz Hasarı/Göz Tahrişi: Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz.

5 5 / 7 Gözler: Tavşan Sonuç: Hafif göz tahrişi. Gözler: Tavşan Sonuç: Ciddi göz tahrişi. -Solunum veya Cilt Hassaslaştırıcı: Solunum ve cilt hassasiyetine yol açar. Domuz/Sonuç: Solunduğunda hassasiyete yol açabilir. Fare/Sonuç: Ciltle temasında hassasiyete yol açabilir. Maksimizasyon Testi (GPMT) - Domuz: Cilt hassasiyetine yol açabilir. (OECD Test Guideline 406) -Mutajenite: Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz. -Kanserojenite: Kansere yol açma şüphesi var. -Üreme Sistemi Toksisitesi: Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz. -Belirli Hedef Organ Toksisitesi-Tek Maruz Kalma: Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz. -Belirli Hedef Organ Toksisitesi-Tekrarlı Maruz Kalma: Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz. -Aspirasyon Zararı: Mevcut bilgilere göre sınıflandırma yapılamaz. 12 EKOLOJİK BİLGİLER Toksisite: Bileşenler: EC50: Daphnia magna = 0.35 mg/l - Süre: 24 sa LC50: Balık = 34.1 mg/l - Süre: 96 sa LC0: Zebra balığı = 7.5 mg/l - Süre: 96 sa Kalıcılık ve Bozunabilirlik: Biyobozunabilirlik: 95 % Maruz kalma süresi: 20 gün Metot: Kapalı kap testi Sonuç: Kolaylıkla biyobozunur Biyobirikim Potansiyeli: Veri mevcut değil. Biyobirikim Cyprinus carpio (Carp): 0,0008 mg/l-28 gün. Biyokonsantrasyon faktörü (BCF): Toprakta Hareketlilik: Veri mevcut değil PBT ve vpvb Değerlendirmesinin Sonuçları: Bu karışım % 0.1 veya daha yüksek oranlarda kalıcı, biyobirikimli ve toksik (PBT), ya da çok kalıcı ve çok biyobirikimli (vpvb) olarak kabul edilen herhangi bir bileşen içermez Diğer Olumsuz Etkiler: Veri mevcut değil. 13 BERTARAF ETME BİLGİLERİ Atık İşleme Yöntemleri: Ürün: Yerel yönetmeliklere uygun olarak bertaraf edin. Atık kodları, tercihen atık bertaraf yetkililerine, kullanıcı tarafından tahsis edilmelidir. Kontamine Ambalaj: Kullanılmamış ürün olarak imha edin. Boş kaplar geri dönüşüm veya bertaraf için uygun bir atık alınmalıdır.

6 6 / 7 14 TAŞIMACILIK BİLGİSİ UN Number: Uygulaması yok Uygun UN Taşımacılık Adı: Uygulaması yok Taşımacılık Zararlılık Sınıfları: Uygulaması yok Ambalajlama Grubu: Uygulaması yok Çevresel Zararlar: Uygulaması yok Kullanıcı İçin Özel Önlemler: Uygulaması yok MARPOL 73/78 Ek 2 ve IBC Koduna Göre Dökme Taşımacılık: Uygulaması yok 15 MEVZUAT BİLGİLERİ Karışıma Özgü Güvenlik, Sağlık ve Çevre Mevzuatları REACH Yönetmeliği (EC) No 1907/2006. CLP Yönetmeliği (EC) No 1272/2008. Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik, SEA. Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik, (R.G.13/12/ ) Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik, (R.G.24/10/ ) 16 DİĞER BİLGİLER Güvenlik Bilgi Formunun Revizyon Bilgisi Hazırlama Tarihi: Kısaltmalar CLP: Sınıflandırma, Etiketleme ve Paketleme. GHS: Küresel Uyum Sistemi. ADR: Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınmasıyla ilgili Avrupa Birliği Sözleşmesi. IATA: Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği. ICAO: Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü. IMDG: Tehlikeli Mallar Uluslararası Denizcilik Kodu. PBT: Kalıcı, biyobirikimli ve toksik. vpvb: Çok kalıcı ve çok biyobirikimli. OEL: Mesleki maruziyet sınırı. TWA: Zaman ağırlıklı ortalama. CAS No: Kimyasal indeks numarası. EC50: Etkili konsantrasyon. LC50: Belirli bir zaman süresince deney hayvanlarının %50 sini öldüren ölümcül konsantrasyon. LD50: Belirli bir zaman süresince deney hayvanlarının %50 sini öldüren ölümcül doz. H302: Yutulması halinde zararlıdır. H312: Cilt ile teması halinde zararlıdır. H314: Ciddi cilt yanıklarına ve göz hasarına yol açar. H315: Cilt tahrişine yol açar. H317: Alerjik cilt reaksiyonlarına yol açar. H319: Ciddi göz tahrişine yol açar. H332: Solunması halinde zararlıdır. H334: Solunması halinde nefes alma zorlukları, astım nöbetleri veya alerjiye yol açabilir.

7 7 / 7 H335: Solunum yolu tahrişine yol açabilir. H351: Kansere yol açma şüphesi var. H373: Uzun süreli veya tekrarlı maruz kalma sonucu organlarda hasara yol açabilir Diğer Bilgiler Bu Güvenlik Bilgi Formu nda (GBF) sağlanan tüm bilgi ve talimatlar, Güvenlik Bilgi Formu nun belirtilen tarihte hazırlanması süresinde kullanılan mevcut bilimsel ve teknik bilginin güncelliğine dayanmaktadır. Bu Güvenlik Bilgi Formu nun hazırlanması esnasında mevcut olmayan bilimsel ve teknik bilgiden dolayı kapsamında olan ürün kusuru tespit edilemez ve firmamız bu kusurdan sorumlu tutulamaz. GBF Düzenleyen Bölüm: Ürün Güvenliği Departmanı. MSDS Hazırlayıcısı: Özlem ARGİN Sertifika No: GBF

ISLAK MENDİL. 2.5. İlave Bilgiler Toksikolojik bilgiler için lütfen kısım 11 e bakın. H- ve EUH- ifadelerinin tam açılımları için kısım 16 ya bakın.

ISLAK MENDİL. 2.5. İlave Bilgiler Toksikolojik bilgiler için lütfen kısım 11 e bakın. H- ve EUH- ifadelerinin tam açılımları için kısım 16 ya bakın. ISLAK MENDİL 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: ISLAK MENDİL 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımları: Karışımın Kullanımı:

Detaylı

AC605 AKRİLİK MASTİK

AC605 AKRİLİK MASTİK AC605 AKRİLİK MASTİK 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: AC605 AKRİLİK MASTİK 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımları: Karışımın

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği INDICATOR PAPER PH 2.0-4.5 MSDS CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürünün formu : Madde : Ürünün

Detaylı

MATT GOLD SPREY BOYA

MATT GOLD SPREY BOYA MATT GOLD SPREY BOYA 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: MATT GOLD SPREY BOYA 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımları: Karışımın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Salmeterol Ürün kodu : 201600811 Eşanlamlar

Detaylı

820 B1 YANGINA KARŞI DAYANIKLI PU KÖPÜK

820 B1 YANGINA KARŞI DAYANIKLI PU KÖPÜK 820 B1 YANGINA KARŞI DAYANIKLI PU KÖPÜK 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: 820 B1 YANGINA KARŞI DAYANIKLI PU KÖPÜK 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Metformin Ürün kodu : 201600570 Eşanlamlar

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ 1. MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN / DAĞITICININ TANITILMASI 1.1. Madde / Karışım Kimliği Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok. EINECS No : Yok. 1.2. Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları

Detaylı

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1. Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Prilocaine Ürün kodu : 201600752 Eşanlamlar

Detaylı

: Tri-n-butyl phosphate

: Tri-n-butyl phosphate Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı Kimyasal adı : Madde : Tri-n-butyl phosphate : Tribütil

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

: Sentinel X800 Rapid Dose 300 ml

: Sentinel X800 Rapid Dose 300 ml Yayın tarihi: 29.11.2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Ürün adı : Karışım : Sentinel X800 Rapid Dose 300 ml 1.2. Madde

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım BRCA 1/2 DNA Dizi

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Ropinirole Ürün kodu : 201600804 Eşanlamlar

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR ALCOHOL 100 Ürün Tanımı

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı SAF SU 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO FOAM 22

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO FOAM 22 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Endüstri : Foamer. 1.3 Güvenlik

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10006 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, Çamaşır yumuşatıcısı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22

Detaylı

KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. KISIM 2: Zararlılık tanımlanması. KISIM 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi

KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. KISIM 2: Zararlılık tanımlanması. KISIM 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik R.G. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayısına uygun olarak hazırlanmıştır Yayın tarihi: 21/09/2016 Revizyon tarihi: - Versiyon:

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu CAM KÜRECİK

Güvenlik Bilgi Formu CAM KÜRECİK 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1- Maddenin kimliği Ticari Adı 1.2- Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımı Kullanım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO CIDE 114

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO CIDE 114 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Endüstri : Biyosit 1.3 Güvenlik

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu HUNTPOL AA

Güvenlik Bilgi Formu HUNTPOL AA 2.10.2015 /6 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1.Madde /Karışımın kimliği 1.2.Madde veya karışımın belirlenmişkullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Dispersiyon ajanı olarak

Detaylı

KISIM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

KISIM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Yayın Tarihi : 05/05/2016 Versiyon : 1.0 LBMOLL A Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik R.G. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayısına uygun olarak hazırlanmıştır

Detaylı

SPREY BOYA 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 02 TEHLİKELERİN TANIMLANMASI. 1 / 7 Hazırlama Tarihi ve Revizyon No: 21/05/2015-00-GBF: 11261

SPREY BOYA 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 02 TEHLİKELERİN TANIMLANMASI. 1 / 7 Hazırlama Tarihi ve Revizyon No: 21/05/2015-00-GBF: 11261 SPREY BOYA 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: MATT SILVER SPREY BOYA 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımları: Karışımın Kullanımı:

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

1.2.Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Dispersiyon ajanı olarak kullanılır.

1.2.Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Dispersiyon ajanı olarak kullanılır. GBF No :001 Sayfa No: : 1/6 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1.Madde /Karışımın kimliği 1.2.Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Dispersiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Kısaltma: Elektrolyt CDM 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: : 791442; 505534; 505532 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU TX55

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU TX55 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU İllbruck ME402

GÜVENLİK BİLGİ FORMU İllbruck ME402 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ticari Adı GBF Kodu B-I-ME402 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR F 10 Ürün Tanımı Konsantre

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu HUNTCAPS

Güvenlik Bilgi Formu HUNTCAPS 2.10.2015 /6 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1.Madde /Karışımın kimliği HUNTCAPS HUNTCAPS 1.2.Madde veya karışımın belirlenmişkullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Koku

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün Adı Ürün Kullanım Alanı : Teknomer 300 : Su izolasyonunda 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 920 Ürün Tanımı Gıda

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO SCAV 221

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO SCAV 221 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Endüstri : Scavenger. 1.3 Güvenlik

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 950049; 950098; 950153; 1005077;

Detaylı

1.2.Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Koku kalıcılığını arttırmak için kullanılır.

1.2.Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Koku kalıcılığını arttırmak için kullanılır. GBF No :001 Sayfa No: : 1/6 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1.Madde /Karışımın kimliği 1.2.Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Koku kalıcılığını

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR POLISH Ürün Tanımı Paslanmaz

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : GEO COR 128 WS

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : GEO COR 128 WS 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Endüstri : Korozyon inhibitör.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu TECHNOMELT MELTACE 709-4 - 20kg Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 474555 Revizyon: 02.11.2015 Yayınlanma tarihi: 03.11.2015 Versiyon yer değiştirir: - BÖLÜM

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Revize edildiği tarih: 08.04.2015 Ürün kodu: 66 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları

Detaylı

KISIM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

KISIM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Yayın Tarihi : 20/12/2016 Versiyon : 1.0 TRİBÜTİL SİTRAT 13 Aralık 2014 tarihli ve 29204 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

TRILUB CONTIGREASE HT 391 801402

TRILUB CONTIGREASE HT 391 801402 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUB CONTIGREASE HT 391 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 06.09.2016 06.09.2016 Versiyon

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri Ethanol %15-30 F R Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri Ethanol %15-30 F R Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 910 Ürün Tanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02. İSİM CAS No. EC No. KONS. (%) SINIFLANDIRMA (27092 T.C.) 24937-78-8 ---- %30-80 Xn; R40 Kans.

02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02. İSİM CAS No. EC No. KONS. (%) SINIFLANDIRMA (27092 T.C.) 24937-78-8 ---- %30-80 Xn; R40 Kans. 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın Kimliği Ürün Adı HM2250 MUM SİLİKON 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım

Detaylı

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: REBOUND BIOINSECTICIDE WP HAZIRLAMA TARİHİ : YENİ DÜZENLEME TARİHİ : - REVİZYON NO : 00 Sayfa 1 / 6

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: REBOUND BIOINSECTICIDE WP HAZIRLAMA TARİHİ : YENİ DÜZENLEME TARİHİ : - REVİZYON NO : 00 Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 1. MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN / DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde / Karışımın Tanıtılması: Ürün Adı: REBOUND BIOINSECTICIDE WP Aktif Madde Adı: Bacillus thuringiensis var. kurstaki 1.2.

Detaylı

ABC 2000 MAXIMUM MASTİK

ABC 2000 MAXIMUM MASTİK 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım YAPIŞTIRICI SİLİKON

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GRİPİX Ürün Tanımı Alkol Bazlı El Temizleme Jeli Ürün Kodu KH-008 Ürünün Uygulama Alanı Kişisel Hijyen Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sentinel X500

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sentinel X500 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı Reach Kayıt No CAS: 57-55-6 REACH NO : 2119456809-23- XXXX 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları

Detaylı

: CRYSTAL GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: CRYSTAL GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10002 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, cam temizleyici Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22 Sokak

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU EOS-800

GÜVENLİK BİLGİ FORMU EOS-800 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım Tarımsal kullanım.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LD712

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LD712 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım İzolasyon malzemesi

Detaylı

: Dicycloverine for system suitability CRS

: Dicycloverine for system suitability CRS Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürünün formu : Madde Ticari İsmi : Dicycloverine for system suitability CRS AB numarası : 200-671-1

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic.

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU Mastic

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU Mastic BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 10200 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

: AKPOL AVP. GÜVENLİK BİLGİ FORMU (EC) No. 1907/2006 Yönetmeliği ne göre hazırlanmıştır. Revizyon tarihi: ---/ Revizyon: ---

: AKPOL AVP. GÜVENLİK BİLGİ FORMU (EC) No. 1907/2006 Yönetmeliği ne göre hazırlanmıştır. Revizyon tarihi: ---/ Revizyon: --- 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün adı : Kimyasal formulü Sinonimleri GBF numarası : 500-000 EC numarası REACH kayıt numarası 1.2. Madde veya müstahzarın kullanım

Detaylı

KISIM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

KISIM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Yayın Tarihi : 10/07/2014 Revizyon Tarihi : 10/05/2016 Versiyon : 1.0 Dİ 2-ETİLHEGZİL ADİPAT Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik R.G. 13.12.2014 tarih ve

Detaylı

Hilti Firestop Cable Coating CP 679 A

Hilti Firestop Cable Coating CP 679 A Yayın tarihi: 12/12/2016 Revizyon tarihi: 12/12/2016 Yerini alanlar: 12/12/2016 Versiyon: 3.1 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürünün formu Adı

Detaylı

: PA550 PVC MEMBRAN PRESS YAPIŞTIRICISI

: PA550 PVC MEMBRAN PRESS YAPIŞTIRICISI Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkındaki yönetmelik R.G. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayısına uygun KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ Versiyon : 1.1 Revizyon Tarihi : 01.11.2016 BÖLÜM 1 : Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün Adı Sayfa : 1/5 1.2. Maddenin veya Karışımın Tanımlanan Kullanma Biçimleri

Detaylı