Avrupa Bölgesel Gizlilik Politikası

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Avrupa Bölgesel Gizlilik Politikası"

Transkript

1 Avrupa Bölgesel Gizlilik Politikası Bu Avrupa Bölgesel Gizlilik Politikası ( Avrupa Bölgesel Politikası ) Gates Corporation Şirket Gizlilik Prensiplerine ( Şirket Prensipleri ) ek olarak sunulmakta ve Gates şirketinin Avrupa bölgesindeki ( Bölge ) operasyonları için ek politika ve prosedürleri belirlemektedir. A. Genel Bakış Bu Avrupa Bölgesel Politikası, Şirket Prensiplerini referans almaktadır. Bu belgede, Erembodegem, Belçika'da yer alan Gates Avrupa genel merkezi ("Avrupa Genel Merkezi") ve Bölgede faaliyet gösteren diğer Gates kurumları tarafından, Kişisel Bilgilerin toplanması, saklanması ve işlenmesi için geçerli ek politika ve prosedürler yer almaktadır. Bu Avrupa Bölgesel Gizlilik Politikası belgesinde kullanıldığı şekilde Kişisel Bilgiler terimi özel olarak AB'de ikamet eden kişilerin Kişisel Bilgileri anlamına gelmektedir. Bu Avrupa Bölgesel Politikasına ek olarak, Gates'in Avrupa'da faaliyet gösterdiği belli lokasyonlar için ( Lokasyon ) ilgili ülkeye has yerel gereksinimleri ortaya koyan Yerel Gizlilik Politikası Prosedürleri Eki olacaktır. Her bir Lokasyonda toplanan, saklanan veya işlenen Kişisel Bilgiler ilgili Lokasyon için Şirket Prensipleri, bu Avrupa Bölgesel Politikası ve Yerel Ekler ile idare edilecektir. B. Bölgesel ve Yerel Veri Gizliliği Yöneticileri 1. Bölgesel Veri Gizlilik Yöneticisi (VGY). Avrupa İK Yöneticisi bu bölge için Veri Gizlilik Yöneticisidir ( Bölgesel VGY ) ve bu Bölgedeki veri gizliliği konularında öncelikli irtibat kişisidir. Kendisi şirketin müşteri ilişkileri yönetimi, satın alma, pazarlama, satış ve BT gibi farklı alanlarında çalışan konunun uzmanı kişilerden yardım alarak Avrupa Bölgesel Politikasında belirtilen bölgesel prosedürlerin uygulanmasından ve yönetilmesinden sorumlu olacaktır. Bölgesel VGY ayrıca Yerel VGY'lerinin Yerel Ekleri uygulayıp uyumlu hareket etmesi ile ilgili yönlendirme ve destek sunmasından sorumlu olacaktır. 2. Yerel Veri Gizlilik Yöneticileri. Her bir Lokasyonda, Yerel Ekte yer alan gereksinimlerin uygulanıp yönetilmesinden sorumlu olan bir veri gizliliği yöneticisi ( Yerel VGY ) olacaktır. Yerel VGY'nin kim olduğu her durumda Yerel Ekte belirtilecektir. C. Kapsam Bu Avrupa Bölgesel Politikası, aşağıdaki kategorilere ayrılmıştır: 1. Çalışan Kişisel Bilgileri Politika ve Prosedürleri 2. Müşteri ve Pazarlama Kişisel Bilgileri Politika ve Prosedürleri 3. Tedarikçi Kişisel Bilgileri Politika ve Prosedürleri 4. Web Sitesi Politika ve Prosedürleri 5. CCTV Politika ve Prosedürleri 1

2 6. Genel Politika ve Prosedürler D. Veri Gizliliği Politika ve Prosedürleri 1. Çalışan Kişisel Bilgileri Politika ve Prosedürleri i. Kişisel Bilgilerin Toplanıp Kullanılması İle İlgili Sınırlamalar. Gates potansiyel, mevcut ve eski çalışanlara ait Kişisel Bilgilerin (Şirket Prensiplerinde tanımlandığı şekilde) toplanması ve kullanımını yasalara uygun şirket amaçları ile sınırlayacaktır. a. Çoğu durumda, potansiyel, mevcut ve eski çalışanlara ait Kişisel Bilgiler bu kişilere ait kişisel bilgiler (örn. ad, adres), kişiye ait özellikler (örn. doğum tarihi, medeni durum, dil, tabiiyet, üniforma veya koruyucu giysi bedeni ve işle ilgili diğer fiziksel veya kişisel özellikler), finansal veriler (örn. maaş ve banka hesap numarası) ve çalışma ile ilgili veriler (örn. iş geçmişi, eğitim, nitelik ve sertifikalar, ehliyet ve performans inceleme bilgileri) ile sınırlı olmalıdır. b. Yasalara uygun şirket amaçları işe alma ve İK yönetimi ve idaresi (örn. bordro, öğrenme yönetimi, performans yönetimi ve yan ödeme yönetimi) olarak sıralanabilir. Bilgi uyarısı. Gates, mevcut çalışanlar ve intranet üzerinden mevcut olan bağımsız yükleniciler ile ilgili işleme faaliyetleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunacaktır. Yeni çalışanlara bu bilgi Gates'te ilk işe başladıklarında verilecektir. Gates'in işe alım sürecinde kullanılan işleme faaliyetleri hakkında adaylara bilgi vermek için gerekli önlemler alınacaktır. i İzin. Gates, iznin gerekli olduğu ülkelerde yeni çalışanların iznini işe alım başlangıcında alacaktır. Bölgesel VGY, Yerel VGY'leri ile görüşerek her bir Lokasyonda yer alan Yerel Ekte beyan edilen gereksinimleri dikkate alarak uygun izin mekanizmalarını uygulayacaktır. iv. BT izleme. Gates, Gates personelinin BT telekom kullanımını (telefon, İnternet ve e- posta dahil) yasalara uygun şirket amaçları ile sınırlayacaktır. Gates, tüm çalışanlara BT izleme faaliyetlerinin amaçları ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi verecektir. Bölgesel VGY, Yerel VGY'leri ile görüşerek her bir Lokasyonda yer alan Yerel Ekte beyan edilen gereksinimleri dikkate alarak uygun prosedürleri uygulayacaktır. 2. Müşteri ve Pazarlama ve Kişisel Bilgiler Politika ve Prosedürleri i. Kişisel Bilgilerin Toplanıp Kullanılması İle İlgili Sınırlamalar. Gates müşteriler ve potansiyel müşteriler ve diğer bireylere ait Kişisel Bilgilerin (Şirket Prensiplerinde tanımlandığı şekilde) toplanması ve kullanımını yasalara uygun şirket amaçları ile sınırlayacaktır. 2

3 a. Çoğu durumda, Gates çalışanı veya yüklenicisi olmayan bir kişi hakkında toplanan Kişisel Bilgiler bu kişinin adı ile unvanı (veya uzmanlığı), şirketi, dili, e- posta adresi, telefon numarası ve posta adresi gibi şirket iletişim ayrıntıları ile sınırlı olmalıdır. b. Yasalara uygun şirket amaçları, ticari fırsatlar için müşterilerin mevcut, eski ve potansiyel müşterileri ile iletişim kurmayı içerir. i Bilgi uyarısı. Gates, kendi standart Satış Kayıt ve Şartlarına ve web sitesi gizlilik politikasına uygun maddeleri dahil ederek müşterilerine ve potansiyel müşterilere Kişisel Bilgileri işleme faaliyetlerini bildirecektir. Doğrudan Pazarlama. a. Gates, pazarlama amacıyla veri sahiplerine ait Kişisel Bilgilerin toplanmasını ve kullanımını bu kişilerin adı ve iş iletişim bilgileri ve unvanı (veya uzmanlığı), şirket, dil, e-posta adresi, telefon numarası ve posta adresi ile sınırlamak için makul çaba ortaya koyacaktır. b. Üçüncü taraflardan satın alınan Kişisel Bilgilerin Gates'in pazarlama faaliyetlerinde kullanılması halinde, bu Kişisel Bilgiler bu verilerin kullanım amacına göre yasal olarak toplanmış olmalıdır. Bölgesel VGY, üçüncü taraflarca bu hususta uygun garantilerin verilip verilmediğini belirlemek için, Gates'in iş ekiplerine danışacaktır. c. Gates'in politikası şöyle olacaktır: - Doğrudan pazarlama amacı için Kişisel Bilgileri kullanmak için önceden izin almak; - Pazarlama amacıyla iletişim kurulan kişilere Gates'in Kişisel Bilgileri doğrudan pazarlama amacıyla kullandığı bilgisini vermek; - Alıcılara iletişim kurulduğunda bundan vazgeçme seçeneği sunmak; ve - Almak istemeyen kişilere pazarlama yazıları göndermemek. 3

4 3. Tedarikçi Kişisel Bilgileri Politika ve Prosedürleri i. Kişisel Bilgilerin Toplanıp Kullanılması İle İlgili Sınırlamalar. Gates, tedarikçiler ve diğer bireylere ait Kişisel Bilgilerin (Şirket Prensiplerinde tanımlandığı şekilde) toplanması ve kullanımını yasalara uygun şirket amaçları ile sınırlayacaktır. a. Çoğu durumda, Gates çalışanı veya yüklenicisi olmayan bir kişi hakkında toplanan Kişisel Bilgiler bu kişinin adı ile unvanı (veya uzmanlığı), şirketi, dili, e- posta adresi, telefon numarası ve posta adresi gibi şirket iletişim ayrıntıları ile sınırlı olmalıdır. b. Yasalara uygun şirket amaçları, Gates ile ticari fırsatlar için mevcut, eski ve potansiyel tedarikçi ve hizmet sağlayıcılar ile iletişim kurmayı içerir. Bilgi uyarısı. Gates, kendi standart Hizmet Sözleşmelerine ve Satın Alma Emri Kayıt ve Şartlarına uygun maddeleri dahil ederek mevcut, eski ve potansiyel tedarikçi ve hizmet sağlayıcılarına Kişisel Bilgileri işleme faaliyetlerini bildirmek için makul çabayı ortaya koyacaktır. 4. Web Sitesi Politika ve Prosedürleri i. Kişisel Bilgilerin Toplanıp Kullanılması İle İlgili Sınırlamalar. Gates, Kişisel Bilgilerin (Şirket Prensiplerinde tanımlandığı şekilde) toplanmasını yasalara uygun şirket amaçları ile sınırlayacaktır. a. Çoğu durumda, web sitesi ziyaretçileri hakkında toplanan Kişisel Bilgiler ziyaretçi tarafından sunulan iletişim bilgileri ve ziyaretçinin web sitesini kullanımı ve gezinmesi ile ilgili bilgiler ile sınırlı olmalıdır. b. Yasalara uygun şirket amaçları, web sitesi ziyaretçileri ile talep etmeleri ya da iş fırsatları hakkında izin vermeleri üzerine iletişim kurmayı ve web sitesinin çalışması ile kullanımını geliştirmek amacıyla bilgileri kullanmayı içerir. Web Sitesi Gizlilik Politikaları. Gates, AB'de yerleşik kullanıcılara yönelik olarak web sitesi ziyaretçilerine Kişisel Bilgilerinin Gates web sitelerinde toplanması, kullanımı ve işlenmesi hakkında bu web sitelerinde yayınlanacak yazılı web sitesi veri gizlilik politikaları yoluyla bildirimde bulunacaktır. i Çerezler. AB yasalarına göre belli çerez türlerinin kullanılması için izin alınması gerekmektedir. AB'de ikamet eden kullanıcılara hitap eden Gates web siteleri Belçika'nın Brüksel bölgesinden hizmet sunmaktadır. Gates, kullanıcıları çerez kullanımı hakkında bilgilendirmek için açılır pencereler, web sitesi gizlilik politikaları ve diğer standart bildirim yöntemlerini kullanacaktır. Gates Genel Merkezi dışında 4

5 başka bir Lokasyonda hizmet veren herhangi bir Gates web sitesindeki değişiklikler veya belli gereksinimler bu Lokasyon için Yerel Ek'te belirtilecektir. 5. CCTV Politika ve Prosedürleri i. Kişisel Bilgilerin Toplanıp Kullanılması İle İlgili Sınırlamalar. Gözetleme kameraları veya kapalı devre televizyondan (CCTV) alınan videolar çalışanların, ziyaretçilerin ve şirket malının güvenliği gibi yasalara uygun şirket amaçları için kullanılmalıdır. Video izleme kullanımı, veri sahiplerinin menfaatine göre makul düzeyde dengelenecektir. Bildirim. Video gözetlemenin faal olduğu yerlerdeki kişileri uyarmak ve izleme işlemini gerçekleştiren kişinin adını bildirmek için tabelalar asılmalıdır. i Yerel gereksinimler. Bölgesel VGY, Yerel VGY'ler ile görüşerek CCTV ve video gözetimi kullanımı için yerel yasaların gerektirdiği yerel veri koruma makamlarına bildirimde bulunma gereksinimi gibi diğer prosedürleri uygulayacaktır. Bu ek prosedürler eğer varsa her Lokasyon için Yerel Ek'te daha da belirtilebilir. 6. Tüm Kişisel Bilgiler İçin Geçerli Genel Politika ve Prosedürler. i. Bilgi Güvenliği. Gates gerekli teknik ve organizasyonel önlemleri alarak Kişisel Bilgilere fiziksel ve teknik erişimi Gates çalışanları ve erişim için yasalara uygun olarak gereksinim duyan diğer yetkili kişiler ile sınırlayacaktır. Bu önlemler, verilerin yetkisiz veya yasalara aykırı bir şekilde işlenmesi veya yanlışlıkla kaybolması, bunların zarar veya hasar görmesi nedeniyle ortaya çıkabilecek ve verilerin yapısı ile bağlantılı olarak, zarara göre uygun güvenlik düzeyini değerlendirdikten sonra uygulanacaktır. a. Bilgisayar, cep telefonları veya diğer aygıt ve bilgisayar sistemlerinde saklanan Kişisel Bilgilere (üçüncü taraf yazılım sistemleri tarafından sunulan Kişisel Bilgiler dahil) erişim parola korumalı olmalı ve sadece yetkili şahıslar tarafından erişilmelidir. Parolalar kimse ile paylaşılmamalıdır. b. Kişisel Bilgileri içeren basılı dosyalar, erişimin sadece haklı sebeplerle erişen yetkili kişilerle sınırlı olduğu güvenli bir yerde saklanmalıdır. c. Bölgesel VGY, Gates BT ekipleri ile görüşerek Kişisel Bilgilerin yanlışlıkla veya yasalara aykırı bir şekilde imha edilmesine veya yanlışlıkla kaybedilmesine, değiştirilmesine, yetkisiz bir şekilde ifşa edilip erişilmesine karşı uygun koruma düzeyi sağlayacak uygun teknik önlemleri uygulayacaktır. Kişisel Bilgileri Güncelleme veya Silme Talebi. Yerel VGY, veri sahipleri tarafından kişisel bilgileri gözden geçirmek, güncellemek veya silmek amacıyla Kişisel Bilgilere erişim taleplerine makul bir sürede yanıt verecek ve bu talepleri Gates Hukuk 5

6 Departmanı tarafından sunulan yönergelere tabi olarak gözden geçirip izin verecektir. i iv. Kişisel Bilgileri Saklama ve Silme. Kişisel Bilgileri içeren kayıtlar, Gates'in belge saklama politikalarına uygun olarak çeşitli zamanlarda saklanıp silinecektir. Belli saklama koşulları Yerel Ek'te belirtilebilecektir. Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcılarını Kullanma. Gates'in, kendi adına Kişisel Bilgileri işlemek üzere üçüncü taraflarla sözleşme akdetmesi halinde, Gates makul çaba ortaya koyarak bu üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarının Kişisel Bilgileri sadece Gates'e hizmet sağlamak amacıyla işleyeceğini ve Kişisel Bilgilerin yetkisiz bir şekilde ifşa edilmesini önlemek amacıyla sektör standardı güvenlik önlemlerini kullanacağını bu sözleşmede şart koşacaktır. Gates, ayrıca hizmet sağlayıcılarından yürürlükteki veri gizlilik yasalarına uymasını sözleşmede şart koşacaktır. Hizmet sağlayıcılarının AB dışında ikamet etmesi veya AB'de ikamet eden kullanıcıların Kişisel Bilgilerini AB dışında işlemesi halinde, bu durumda Gates ABD'de yaşayan hizmet sağlayıcılarının Safe Harbor sertifikasına sahip olduklarını ve/veya bu Kişisel Bilgilerin AB dışına aktarımını Model Clauses aktarım sözleşmeleri ile devreye sokmak için uygun sözleşmesel ve operasyonel önlemler aldıklarını teyit edecektir. AB'de ikamet eden çalışanların bilgilerinin AB dışında işlenmesi gibi durumlarda, Gates çalışanlardan bu aktarıma yasal dayanak tesis etmesi için onay isteyebilir. v. Kişisel Bilgilerin grup içinde aktarımı. Bölgede Gates iştirakleri arasında Kişisel Bilgilerin aktarımı, bu Kişisel Bilgilerin işlenmesini idare eden şirket içi sözleşmelere tabidir. Gates, AB dışında yer alan iştirakleri ile Model Clauses anlaşması akdetmiştir. Bu anlaşmada AB dışında yer alan ve ortak veri kontrolörleri olarak hareket eden Gates kurumları tarafından AB'de ikamet eden kişilerin Kişisel Bilgilerinin işlenmesi ele alınmaktadır. Bölgesel VGY, Gates Hukuk Departmanı ile birlikte çalışarak, AB'de ikamet eden kişilerin Kişisel Bilgilerinin AET dışına çıkarıldığı her durumda uygun sözleşmesel ve operasyonel önlemler belirleyecektir. 6

Ürün ve hizmet başvurularını işleme alma, ödeme ve işlemler gerçekleştirme, talimatları ya da talepleri tamamlama

Ürün ve hizmet başvurularını işleme alma, ödeme ve işlemler gerçekleştirme, talimatları ya da talepleri tamamlama Gizlilik Politikası Bu Gizlilik Politikası, Standard Chartered Grup un ( SCB, biz veya bizim ) herhangi bir üyesi tarafından Kişisel Verilerin toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesi hakkındadır. Kişisel

Detaylı

GİZLİLİK/KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI ve İLETİŞİM İZNİ

GİZLİLİK/KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI ve İLETİŞİM İZNİ GİZLİLİK/KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI ve İLETİŞİM İZNİ Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikasının ve İletişim İzni nin Amacı Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası; Karayel

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

Müşteri Gizlilik Politikası

Müşteri Gizlilik Politikası Müşteri Gizlilik Politikası PALMET ENERJİ A.Ş (PALMET), bilgi varlıklarının güvenliğini sağlamak ve muhafaza etmek amacıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ni (BGYS) kurmuştur. Şirketimiz, müşterilerimizin

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

Arvato Gizlilik Politikası

Arvato Gizlilik Politikası Arvato Gizlilik Politikası 1. Kişisel Bilgilerin Toplanması ve Korunması 2. Kişisel Bilgilerin Kapsamı 3. Kişisel Bilgileriniz 4. Üçüncü Taraflara İfşa 5. Kişisel Bilgilerinizin Korunması 6. Kişisel Bilgilerinizin

Detaylı

Bobbi Brown Türkiye Gizlilik Politikası. Listelenen bölüme atlamak için aşağıdaki bağlantılardan birine tıklayınız:

Bobbi Brown Türkiye Gizlilik Politikası. Listelenen bölüme atlamak için aşağıdaki bağlantılardan birine tıklayınız: Yürürlük Tarihi: 1/30/2015 Bobbi Brown Türkiye Gizlilik Politikası Bobbi Brown ve Elca Kozmetik Limited Şirketi ( biz, bizler veya bizim ) gizlilik ile ilgili endişelerinize saygı duyar ve sizinle sahip

Detaylı

Güven Kurumları ve İtibar Yönetimi Oturumu Can ORHUN

Güven Kurumları ve İtibar Yönetimi Oturumu Can ORHUN Güven Kurumları ve İtibar Yönetimi Oturumu Can ORHUN E-GÜVEN Bilgi güvenliği alanında Türkiye nin en güçlü ve güvenilir kurumu olmayı hedefleyen E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., Eczacıbaşı ve Türkiye

Detaylı

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 1. AMAÇ Türksat İnternet ve İnteraktif Hizmetler Direktörlüğü nün bilgi güvenliğini yönetmekteki amacı; bilginin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında

Detaylı

Site adresi sağlayıcı:

Site adresi sağlayıcı: Site Sahibi ve İçerik Sağlayıcı: MİCHELİN LASTİKLERİ TİCARET A.Ş. Adres: Tekfen Tower Büyükdere Cad. No: 209, Podyum Kat 4.Levent - 34394 - İSTANBUL Ticaret Sicil No: 338640 Tel: (90) 212 317 52 00 Fax:

Detaylı

VERİ KAYNAKLARI. Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri

VERİ KAYNAKLARI. Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri VERİ KAYNAKLARI YÖNETİMİ İ İ 5. ÜNİTE GİRİŞ Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri yönetimidir. Geleneksel yada çağdaş, birinci yada ikinci elden derlenen veriler amaca uygun veri formlarında tutulur.

Detaylı

SAP Lumira Cloud Enterprise Edition İlave Koşullar ve Şartlar

SAP Lumira Cloud Enterprise Edition İlave Koşullar ve Şartlar SAP Lumira Cloud Enterprise Edition İlave Koşullar ve Şartlar SAP ve Müşteri, belirli SAP ürün ve hizmetlerinin satın alınması için bir anlaşma gerçekleştirmiştir ( Anlaşma ) ve Müşteri bu anlaşma uyarınca

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman No: EBG-GPOL-01 Revizyon No: 01 Tarih:01.08.2011 Sayfa No: 1/5 Amaç: Bu Politikanın amacı E-TUĞRA EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. nin ve hizmet sunduğu birimlerin sahip olduğu bilgi

Detaylı

KVKK. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu. Mustafa TURAN M.Sc Cyber Security

KVKK. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu. Mustafa TURAN M.Sc Cyber Security 6698 - KVKK Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Mustafa TURAN 1603681 M.Sc Cyber Security Gündem Kanunun Çıkış Noktası ve Gerekçesi Amaç ve Kapsam Kişisel Veri Nedir? KVKK - Önemli Başlıklar Dokümanlar

Detaylı

ÖZEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ POLİTİKASI

ÖZEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ POLİTİKASI ÖZEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ POLİTİKASI Bu sitenin ziyaretçilerine ait bilgilerin kişisel niteliğine saygı gösteririz. Lütfen bize ulaştırdığınız kişisel bilgileri ne şekilde topladığımızı ve kullandığımızı

Detaylı

SAP Connected Logistics İlave Şartlar ve Koşullar

SAP Connected Logistics İlave Şartlar ve Koşullar SAP Connected Logistics İlave Şartlar ve Koşullar SAP ile Müşteri, belirli SAP ürün ve hizmetlerinin satın alınması için bir anlaşma gerçekleştirmiştir ("Anlaşma") ve Müşteri, bu anlaşma uyarınca SAP Connected

Detaylı

Gizlilik&Kişisel verilerin korunma politikası ve iletişim izni.

Gizlilik&Kişisel verilerin korunma politikası ve iletişim izni. Gizlilik&Kişisel verilerin korunma politikası ve iletişim izni. Web Sitesi Gizlilik Sözleşmesi; Bu web sitesini ziyaret etmeniz ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmanız sırasında, size

Detaylı

Teknoloji Trendleri, Veri Merkezleri ve Uyum

Teknoloji Trendleri, Veri Merkezleri ve Uyum Teknoloji Trendleri, Veri Merkezleri ve Uyum Sinem Cantürk KPMG Türkiye Ortak, Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı 8 Aralık 2015 Teknoloji Trendleri Big Data Teknoloji Trendleri Big Data! 1956

Detaylı

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz.

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz. GİZLİLİK VE GÜVENLİK İLKELERİ Bu beyan Keskin Color Kartpostalcılık A.Ş. nin gizlilik politikasını içerir. www.ekrandanbaskiya.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı

Detaylı

Gizlilik Politikası. Kapsam. Veri Türleri ve Veri Toplama Yöntemleri

Gizlilik Politikası. Kapsam. Veri Türleri ve Veri Toplama Yöntemleri Gizlilik Politikası İşbu Gizlilik Politikasında ("Politika") biz, Qualcomm Incorporated ve iştiraklerimiz (topluca "biz", "bize" veya "bizim" olarak anılacaktır), kişisel bilgileri nasıl topladığımız,

Detaylı

ALTINBAŞ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YAPI A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI 1.1. GİRİŞ

ALTINBAŞ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YAPI A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI 1.1. GİRİŞ ALTINBAŞ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YAPI A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI 1.1. GİRİŞ Kişisel verilerin korunması, ALTINBAŞ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YAPI A.Ş. ( Şirket ) en önemli

Detaylı

İstanbul Bilişim Kongresi. Bilişim Yönetişimi Paneli CobiT ve Diğer BT Yönetim Metodolojileri Karşılaştırması. COBIT ve ISO 27001

İstanbul Bilişim Kongresi. Bilişim Yönetişimi Paneli CobiT ve Diğer BT Yönetim Metodolojileri Karşılaştırması. COBIT ve ISO 27001 İstanbul Bilişim Kongresi Bilişim Yönetişimi Paneli CobiT ve Diğer BT Yönetim Metodolojileri Karşılaştırması COBIT ve ISO 27001 Merve Saraç, CISA merve@mersis.com.tr MerSis Bilgi Teknolojileri Danışmanlık

Detaylı

İTU KONTROL ÜCRETLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTU KONTROL ÜCRETLENDİRME PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Bu talimatın amacı, ürün belgelendirme kapsamında belgelendirme başvurusunda bulunan müşterilere belgelendirme hizmetleri için uygulanacak ücret ve ödeme şartlarını açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Bu

Detaylı

MerSis. Bilgi Güvenliği Danışmanlık Hizmetleri

MerSis. Bilgi Güvenliği Danışmanlık Hizmetleri o MerSis Danışmanlık Hizmetleri Çalışanlarınız, tesisleriniz, üretim araçlarınız koruma altında! Bilgileriniz? danışmanlık hizmetlerimiz, en değerli varlıklarınız arasında yer alan bilgilerinizin gizliliğini,

Detaylı

B2B E-Ticaret Siteleri ÖN ONAY KRİTERLERİ (6 sayfa)

B2B E-Ticaret Siteleri ÖN ONAY KRİTERLERİ (6 sayfa) B2B E-Ticaret Siteleri ÖN ONAY KRİTERLERİ (6 sayfa) Site işleticisinin Sunucusunun herhangi bir şey satmadığı ve malların fiyatını belirlemediği, ancak alıcı ve satıcılar için ticari işlevselliği olan

Detaylı

Palmet Mühendislik Taahhüt Servis End. Ve Tic. A.Ş. Müşteri Gizlilik Politikası

Palmet Mühendislik Taahhüt Servis End. Ve Tic. A.Ş. Müşteri Gizlilik Politikası Palmet Mühendislik Taahhüt Servis End. Ve Tic. A.Ş. Müşteri Gizlilik Politikası Palmet Mühendislik Taahhüt Servis End. Ve Tic. A.Ş. (PALMET), bilgi varlıklarının güvenliğini sağlamak ve muhafaza etmek

Detaylı

POL.01 Rev.Tar/No:22.02.2012/1.0 HĠZMETE ÖZEL

POL.01 Rev.Tar/No:22.02.2012/1.0 HĠZMETE ÖZEL SAYFA 1 / 6 1. AMAÇ TÜRKSAT ın bilgi güvenliğini yönetmekteki amacı; bilginin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında değerlendirilerek içeriden ve/veya dışarıdan gelebilecek, kasıtlı veya kazayla

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İŞE ALIM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, EMEK BORU (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde işe alınacak

Detaylı

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren kuruluşlar için genel

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu (Bundan böyle MT olarak anılacaktır.), gizliliğinizi korumak ve kullanılmakta bulunan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanmanızı

Detaylı

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ Bu Yönerge nin amacı, Denetimden Sorumlu Komite nin görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esaslarının belirlenmesidir.

Detaylı

NOTUS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI

NOTUS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI A. AMAÇ NOTUS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Bu planın amacı, nin, acil ve beklenmedik durumlarda personeline, müşterilerine, piyasa katılımcılarına ve üçüncü taraflara karşı olan yükümlülüklerini yerine getirme

Detaylı

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi:

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: 1) Proje irtibat bilgisi a) Başvuran kuruluşun adı b) Başvuran kuruluşun

Detaylı

Hizmetlerimizi kullandığınızda sizin hakkınızda aşağıdaki genel kategorilerde bilgi topluyoruz:

Hizmetlerimizi kullandığınızda sizin hakkınızda aşağıdaki genel kategorilerde bilgi topluyoruz: WENTE KATILIM GİZLİLİK BİLDİRİMİ Siz mobil uygulamalarımızı, internet sitelerimizi ve diğer çevrimiçi ürünlerimizi ve hizmetlerimizi (topluca Hizmetler olarak anılır) kullandığınızda ve bizimle kurduğunuz

Detaylı

Symantec Enterprise Tektik Destek İlkesi. Kapsam. Dil Desteği. Belirlenen Kişiler. Bilgi Paylaşımı

Symantec Enterprise Tektik Destek İlkesi. Kapsam. Dil Desteği. Belirlenen Kişiler. Bilgi Paylaşımı Symantec Enterprise Tektik Destek İlkesi Kapsam Bu Kurumsal Teknik Destek İlkesi ( İlke ) 2 Temmuz 2011 tarihinden itibaren geçerlidir sve dünya çapında uygulanacaktır. Aktif Destek Sözleşmeleri kapsamında

Detaylı

Turkcell BiP Uygulaması Gizlilik Şartları

Turkcell BiP Uygulaması Gizlilik Şartları Turkcell BiP Uygulaması Gizlilik Şartları Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi (bundan böyle Turkcell olarak anılacaktır), bilgi ve iletişim sağlayıcılarının uyması gereken yasalar uyarınca kullanıcı

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ELEKTRONİK TİCARETTE SÖZLEŞME VE SİPARİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların

Detaylı

KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kalkınma Ajanslarının çalışma usul ve

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. -ile- AVEA ve İŞLETMECİ bundan sonra tek tek Taraf ve birlikte Taraflar olarak anılabilecektir. ŞÖYLE Kİ:

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. -ile- AVEA ve İŞLETMECİ bundan sonra tek tek Taraf ve birlikte Taraflar olarak anılabilecektir. ŞÖYLE Kİ: GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ İşbu gizlilik Sözleşmesi ( Sözleşme ); (1) AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. ( AVEA ) Abdi İpekçi Caddesi No:75, Maçka/İstanbul, Türkiye -ile- (2) ( İŞLETMECİ ) arasında akdedilmiştir.

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kalkınma Ajanslarının çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kalkınma Ajanslarının çalışma usul ve esaslarını belirlemektir. KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kalkınma Ajanslarının çalışma usul ve

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığından: KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığından: KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığından: KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETMELİK. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: ÖDEME VE MENKUL KIYMET MUTABAKAT SİSTEMLERİNİN

YÖNETMELİK. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: ÖDEME VE MENKUL KIYMET MUTABAKAT SİSTEMLERİNİN 28 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29044 YÖNETMELİK Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: ÖDEME VE MENKUL KIYMET MUTABAKAT SİSTEMLERİNİN Amaç GÖZETİMİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Şu an gezinmekte olduğunuz internet sitesi Pelicell Telekomünikasyon Anonim Şirketi ne aittir.

Şu an gezinmekte olduğunuz  internet sitesi Pelicell Telekomünikasyon Anonim Şirketi ne aittir. Şu an gezinmekte olduğunuz www.pelicell.com.tr internet sitesi Pelicell Telekomünikasyon Anonim Şirketi ne aittir. Öncelikle belirtmek isteriz ki, aşağıda belirteceğimiz gizlilik politikamıza ilişkin hususların

Detaylı

KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 25.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26239)

KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 25.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26239) KALKINMA AJANSLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 25.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26239) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

Tebliğ. İlişkili Taraf Açıklamalarına İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 24) Hakkında Tebliğ Sıra No: 17

Tebliğ. İlişkili Taraf Açıklamalarına İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 24) Hakkında Tebliğ Sıra No: 17 Tebliğ Türkiye Muhasebe Standartları Kurulundan: İlişkili Taraf Açıklamalarına İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 24) Hakkında Tebliğ Sıra No: 17 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı; ilişkili taraf açıklamalarına

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: TARİH : 28/08/2015 SİRKÜLER NO : 2015/70 ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: 5 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede elektronik ticarete ilişkin

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, portakalkart.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, Likyapay.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Kurumsal Yönetim Politikası (29 Eylül 2009 tarih ve 1/2009 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısı tarafından onaylandığı şekilde) Başkandan mesaj Indorama Ventures Public

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN GİZLİLİĞİ VE KORUNMASI

KİŞİSEL VERİLERİN GİZLİLİĞİ VE KORUNMASI KİŞİSEL VERİLERİN GİZLİLİĞİ VE KORUNMASI Bu Gizlilik Beyanı şirketimizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında tüm taraflarla ilgili bilgileri toplama, saklama ve kullanma şeklini

Detaylı

Kullanıcı Sözleşmesi. 1. Kullanım Yetkisi. 2. e-eğitim platformuna giriş. Nasıl e-learning platformuna giriş yapabilirim?

Kullanıcı Sözleşmesi. 1. Kullanım Yetkisi. 2. e-eğitim platformuna giriş. Nasıl e-learning platformuna giriş yapabilirim? Kullanıcı Sözleşmesi Olympus e-eğitim platformu (https://elearning.olympus-europa.com), Olympus Europa Holding GmbH ve Avrupa Olympus Grup Şirketleri (liste için burayı - http://www.olympus-europa.com

Detaylı

Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme

Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme Günümüzün giderek zorlaşan rekabet ortamında artan müşteri sayıları nedeniyle müşteri ilişkileri yönetimi her geçen gün boyut değiştirmektedir. Müşterilerine

Detaylı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Telefon & Faks : 0(262) 229 0706 e-posta:kocaeli155@egm.gov.tr siber.kocaeli@egm.gov.tr

Detaylı

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir. Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Bilgi Güvenliği Politikası Sayfa : 1/9 BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman Bilgileri Adı: Doküman No: Revizyon No: Doküman Tarihi: Referans / Gerekçe Onaylayan Bilgi Güvenliği Politikası İlk yayındır Ödeme

Detaylı

MIS 325T Servis Stratejisi ve Tasarımı Hafta 7:

MIS 325T Servis Stratejisi ve Tasarımı Hafta 7: MIS 325T Servis Stratejisi ve Tasarımı Hafta 7: Servis değerinin yaratılması, talep yönetimi, Servis kataloğu ve portföyünün yönetimi, SSA, OSA, Hazır bulunurluk ve kapasite yönetimi, BT servis süreklilik

Detaylı

TwoGo by SAP İlave Şartlar ve Koşullar

TwoGo by SAP İlave Şartlar ve Koşullar TwoGo by SAP İlave Şartlar ve Koşullar SAP ile Müşteri, belirli SAP ürün ve hizmetlerinin satın alınması için bir anlaşma gerçekleştirmiştir ("Anlaşma") ve Müşteri, bu anlaşma uyarınca TwoGo by SAP'yi

Detaylı

Potansiyel Müşteri Paylaşımı Rehberi

Potansiyel Müşteri Paylaşımı Rehberi Potansiyel Müşteri Paylaşımı Rehberi Giriş Johnson Controls Potansiyel Müşteri Paylaşımı programı, müşteriler ile birebir iletişimde bulunan tüm Johnson Controls 1 çalışanları için satışa dönüşebilecek

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin ( Banka ) İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını anlatan bir kılavuz niteliğindedir. Eylül, 2014 Yapı ve

Detaylı

DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ

DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ DKY İNŞAAT VE GAYRİMENKUL YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA BİLDİRİMİ İşbu Bilgilendirme ve Aydınlatma Bildirim Formu, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Detaylı

Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının

Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ VE İŞ SÜREKLİLİĞİ - 1 Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının Gizliliği Tamlığı (Bütünlüğü) Erişebilirliği (Kullanılabilirliği) Üzerine

Detaylı

Yapı Kredi Yönetim Kurulu

Yapı Kredi Yönetim Kurulu Sermaye Piyasaları İşlemleri Politikaları Yazan: Uyum Ofisi & Özel Bankacılık Pazarlama ve Ürün Yönetimi Onay tarihi: Onaylayan: Yapı Kredi Yönetim Kurulu Gözden Geçirme Tarihi: Versiyon: 1.0 Geçerlilik:

Detaylı

Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının

Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ VE İŞ SÜREKLİLİĞİ - 1 Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının Gizliliği Tamlığı (Bütünlüğü) Erişebilirliği (Kullanılabilirliği) Üzerine

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu politikanın amacı, İntegral Menkul Değerler A.Ş. (Şirket) yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetleri sunarken müşterilerinin çıkarını ve piyasanın

Detaylı

BİLGİ VE VERİ GÜVENLİĞİ VİRÜSLER VE DİĞER ZARARLI YAZILIMLAR KİŞİSEL MAHREMİYET VE TACİZ

BİLGİ VE VERİ GÜVENLİĞİ VİRÜSLER VE DİĞER ZARARLI YAZILIMLAR KİŞİSEL MAHREMİYET VE TACİZ BİLGİ VE VERİ GÜVENLİĞİ VİRÜSLER VE DİĞER ZARARLI YAZILIMLAR KİŞİSEL MAHREMİYET VE TACİZ VERİ: İşletme içinde oluşan olayları temsil eden belirli bir işe yarayan ya da yaramayan ham gerçekler, görüntüler,

Detaylı

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri]

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] İş Planı ÖNEMLİ NOT Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] Firma Bilgileri Firma İsmi İlgili Kişi / Pozisyonu İş Adresi Telefon / Faks Numaraları E-Posta / Web

Detaylı

İlişkili taraf tanımı ile bu standardın kapsamının ayrıntıları için UMS 24 standardına bakınız.

İlişkili taraf tanımı ile bu standardın kapsamının ayrıntıları için UMS 24 standardına bakınız. UMS 24 Standarda (standardın ilgili paragraflarına referans verilmiştir) İlişkili Taraflar İle İlgili Açıklamalar Kontrol listesinin bu kısmı ilişkili taraflar ve söz konusu taraflarla olan işlemlerin

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EYLÜL 2013 İçindekiler 1. Amaç,Yetki Ve Kapsam 3 2. Dayanak 3 3. Bilgilendirme Yöntem Ve Araçları 3.1.Mali Tablolar Ve Bağımsız Denetim Raporlar 3 3.2.Faaliyet

Detaylı

Belge Sorumlusu. Đlk yayın tarihi POLĐ.BT.02 1 Gülçin Cribb Murat Gülver

Belge Sorumlusu. Đlk yayın tarihi POLĐ.BT.02 1 Gülçin Cribb Murat Gülver POLĐTĐKA BT Olanaklarını Kullanma (Öğrenciler) Politika No. Sürüm No. Belge Sahibi Belge Sorumlusu Đlk yayın tarihi POLĐ.BT.02 1 Gülçin Cribb Murat Gülver 07.08.2008 Güncelleme Tarihi Amaç Bu belge, Özyeğin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için 2 Biz Kimiz? Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin korunması, geliştirilmesi, işe bağlı hastalık ve kazaların

Detaylı

TIFM EUROMED TİCARET YARDIM MASASI. Kullanıcı Kılavuzu

TIFM EUROMED TİCARET YARDIM MASASI. Kullanıcı Kılavuzu TIFM EUROMED TİCARET YARDIM MASASI Kullanıcı Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Bir sorgunun işleme alınması:... 4 3. Yanıtlanmış bir sorgu nasıl bulunur?... 5 4. Ağımıza sorun alt modülünden bir

Detaylı

ACİL DURUM PLANI Finansal Muhasebe Bölümü

ACİL DURUM PLANI Finansal Muhasebe Bölümü ACİL DURUM PLANI Finansal Muhasebe Bölümü Plan Sahibi: Değişiklik Yöneticisi: ONCEN, CABIR 90 212 349 0431 İnceleme Tarihi: 08.12.2011 Yayınlanma Tarihi: 08.12.2011 Versiyon: 2011 1 Medya Bilgisi Medyaya

Detaylı

EYS-ORT-11-P32 DENETİM KOMİTESİ TABLOSU Revizyon Tarihi: 25/11/2010. Sayfa: 1 / 9

EYS-ORT-11-P32 DENETİM KOMİTESİ TABLOSU Revizyon Tarihi: 25/11/2010. Sayfa: 1 / 9 Sayfa: 1 / 9 İçindekiler; 1. Amaç 2. Kapsam 3. Tanımlar 4. Sorumluluklar 4.1. Mali Veriler 4.2. İç Kontrol Sistemi 4.3. İç Denetim 4.4. Dış Denetim 4.5. Uyumluluk 4.6. Raporlama 4.7. Diğer 5. Süre 6. İlgili

Detaylı

yönelik bir teklif (veya bir teklif talebi) olarak (topluca Teklifler ) yorumlanmamalıdır.

yönelik bir teklif (veya bir teklif talebi) olarak (topluca Teklifler ) yorumlanmamalıdır. SORUMLULUK REDDİ Genel Bu web sitesine dünyanın her yerinden erişilebilmekle birlikte, web sitesinde yer alan bilgiler, Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. ye (Saxo Capital Markets) ait olup diğer

Detaylı

MyLyconet web sitesi ile ilgili. Verileri Koruma Açıklaması

MyLyconet web sitesi ile ilgili. Verileri Koruma Açıklaması MyLyconet web sitesi ile ilgili Verileri Koruma Açıklaması Kişisel bilgilerinizin korunması Lyoness ve işbu web sitesinin sahibi [buraya site sahibinin adını yazınız]için önemlidir. Aşağıda yer alan bilgiler

Detaylı

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, TS ISO/IEC 20000-1 BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ Sunucu: Gürol GÖKÇİMEN 1 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgi : anlamlı veri, (bir kurumun

Detaylı

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 3. Hafta: Kurumların raporları & izlemesi Mr Petri Huovinen, Finlandiya Hazine 13. Gün 14 Ekim 2011 Hesap verebilirlik ve piyasa

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME

PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, başvuru sahibi, aday, belgelendirilmiş veya belge hakkı verilmeyen kişi ve onların işverenlerinden veya diğer bir kesimden belgelendirme faaliyetlerine yönelik

Detaylı

Travelex Veri Koruması ve Gizliliği ve Bilgi Güvenliği Kuralları

Travelex Veri Koruması ve Gizliliği ve Bilgi Güvenliği Kuralları Travelex'te çalıştığınız süre boyunca müşterilerimiz, ortaklarımız ve çalışanlarımız ile ilgili bilgilerle karşılaşma ihtimaliniz bulunacaktır. Bilgilerin seviye ve hassasiyeti görevinize göre değişecektir.

Detaylı

Kurumsal Güvenlik. Prof. Dr. Eşref ADALI www. Adalı.net

Kurumsal Güvenlik. Prof. Dr. Eşref ADALI www. Adalı.net Kurumsal Güvenlik Prof. Dr. Eşref ADALI www. Adalı.net Kaygılar Veri Gizlilik Kaynaklar Bütünlük İtibar Erişebilirlik Kurumsal Güvenliği Geliştirme Güvenlik Politikası : Güvenliğin önemi kurumdan kuruma

Detaylı

SAP CLOUD HİZMETLERİ İÇİN KİŞİSEL VERİ İŞLEME ANLAŞMASI

SAP CLOUD HİZMETLERİ İÇİN KİŞİSEL VERİ İŞLEME ANLAŞMASI SAP CLOUD HİZMETLERİ İÇİN KİŞİSEL VERİ İŞLEME ANLAŞMASI 1. ARKA PLAN 1.1 Amaç. İşbu belge, SAP ve Müşteri arasında yapılan bir veri işleme anlaşması ("DPA") olup Müşteri tarafından ve Müşterinin Bulut

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ (BİTEM) YÖNETMELİĞİ

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ (BİTEM) YÖNETMELİĞİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ (BİTEM) YÖNETMELİĞİ 325 AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Genel Merkez, örgüt ve dönemsel olarak hizmet veren birimlerin bilgi ve iletişim teknolojileri gereksinimlerinin

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç BT Yol haritası

Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç BT Yol haritası Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç BT Yol haritası 15 Haziran 2011 Hukuk Kurumsal yönetim Yeni TTK ya uyum süreci Bilgi teknolojileri Muhasebe ve finansal raporlama 2 Yeni TTK Yeni bir başlangıç

Detaylı

Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Yurtiçi Satış Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler ve Esaslar

Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Yurtiçi Satış Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler ve Esaslar Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Yurtiçi Satış Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler ve Esaslar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Kurum merkez ve fabrikalarının yurtiçi

Detaylı

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim PROJE nº: 2011-1-ES1-LEO05-35863 Öğrenci Kılavuzu Bu proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

Detaylı

İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI

İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI İşbu İnternet Sitesi Gizlilik Politikası nın amacı, Aygaz A.Ş. ( Şirket ) tarafından işletilmekte olan www.aygaz.com.tr internet sitesi ( Site ) üzerinden temin edilen

Detaylı

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 /5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, firmada ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine (GGYS) göre dokümante edilmiş bir Kalite ve Gıda Güvenlik Sistemi kurmak, bu sistemi uygulamak, tutulacak

Detaylı

YAPI İŞLETMESİ VE ŞANTİYE TEKNİĞİ 02. Sistem Yaklaşımı ÇEVRESEL SİSTEM

YAPI İŞLETMESİ VE ŞANTİYE TEKNİĞİ 02. Sistem Yaklaşımı ÇEVRESEL SİSTEM Organizasyonel ve Yönetimsel Kuramlarının Gelişimi Sistem Yaklaşımı Bilimsel Yönetim Yaklaşımıı Bürokrasi Yaklaşımı ÇEVRESEL SİSTEM Hedefler ve Değerler Alt Sistemi Teknik Alt Sistemi Yönetimsel Alt Sistemi

Detaylı

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ T. C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TS ISO/IEC 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, TS ISO/IEC 20000-1 BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ Sunucu: Gürol GÖKÇİMEN 25.10.2014 Türk Standardları Enstitüsü 1 Güvenlik;

Detaylı

ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Çalışma Prosedürü: Sorumluluklar İş Akışı

ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Çalışma Prosedürü: Sorumluluklar İş Akışı ATLAS ADBDP Sayfa No : 1 / 6 ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI Çalışma Prosedürü: Sorumluluklar İş Akışı ATLAS - ADBDP ATLAS ADBDP Sayfa No : 2 / 6 ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.,

Detaylı

Elektronik Bilgi Hizmetleri ve Erişim Yönetimi

Elektronik Bilgi Hizmetleri ve Erişim Yönetimi Elektronik Bilgi Hizmetleri ve Erişim Yönetimi Yaşar Tonta H.Ü. Kütüphanecilik Bölümü tonta@hacettepe.edu.tr http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html Erişim Yönetimi Sorunu Dijital kütüphaneler,

Detaylı

Doğan Egmont Gizlilik Politikası

Doğan Egmont Gizlilik Politikası Doğan Egmont Gizlilik Politikası Doğan Egmont ve ilgili diğer sitelerimizi kullandığınızda ve/veya bizimle herhangi bir şekilde elektronik iletişime geçtiğinizde, Doğan Egmont sanal ortamdaki gizliliğinize

Detaylı

CNH INDUSTRIAL GIZLILIK POLITIKASI

CNH INDUSTRIAL GIZLILIK POLITIKASI CNH INDUSTRIAL GIZLILIK POLITIKASI Genel Şartlar CNH Industrial Grubu, ürünlerine gösterdiğiniz ilgiyi ve bu websitesini ziyaretinizi takdir ediyor. Kişisel verilerinizin işlenmesinde gizliliğinizin korunması,

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

AĞ HESAPLARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ P03-BI-007

AĞ HESAPLARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ P03-BI-007 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ: Bu prosedür, ağ hesaplarının yönetimiyle ilgili izlenen yöntem ve bilgileri içerir. 2. KAPSAM: Bu prosedür, Koç Üniversitesi ne bağlı tüm çalışanları kapsar. 3. REFERANSLAR: 4. SORUMLULUKLAR:

Detaylı