X-Mind Novus Dijital Panoramik X-ray Ünitesi Kullanma Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "X-Mind Novus Dijital Panoramik X-ray Ünitesi Kullanma Kılavuzu"

Transkript

1 X-Mind Novus Dijital Panoramik X-ray Ünitesi Kullanma Kılavuzu 1. Giriş 1.1 X-Mind Novus dijital X-ray ünitesi X-Mind Novus dijital panoramik x-ray ünitesi diş hekimliğinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir birimdir. Aşağıda belirtilen görüntüleri almak için kullanılabilir: - Yetişkin panoramik pozlama, - Çocuk panoramik pozlama, - TMJ pozlama Görüntü alımını sağlayan CCD sensör kullanılır. Kullanıcı Arabirimi ve uygun diş görüntüleme yazılımı, Windows için Digora yazılım kullanılmaktadır. 1.2 Kullanma kılavuzu hakkında XMIND NOVUS x-ray ünitesini çalıştırmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Uyarı ve önlemleri dikkate alınız. Gösterge ışıklarının durumu aşağıdaki gibidir; Işık Açık Işık Kapalı

2 2.Unit Tanımlama 2.1 XMIND NOVUS Kolon NOTE Tüpkafa + CCD sensör = Döner birim üst raf dikey taşıyıcı alın desteği Ayna frankfort ışık Tüp kafa Acil durum butonu çene desteği Midsaggital ışık hasta kol tutanağı Ethernet kablosu Açma/kapama anahtarı PC ile MDD onaylı Dental görüntüleme yazılımı

3 2.2 Ekran ve Tuşlar yan kontrol paneli ışık anahtarı yukarı anahtar aşağı anahtar döndürme anahtarı Ekran ve Ana kontrol paneli Ekran Pozlama ısınma ışığı Pozlama hazır ışığı PC ışığı Yeşil-sistem hazır yellow-görüntü transferi kırmızı-bağlantı yok

4 2.3 Aksesuarları Alın dayanağı Tek kullanımlık kılıf Isırma çubuğu Tek kullanımlık kılıf kısa çubuk (62:5 mm) Uzun çubuk (72.5 mm) Dudak tutucu Tek kullanımlık kılıf Dudak dayanağı Tek kullanımlık kılıf

5 3. Ünit Kullanımı NOT: Birim ilk defa kullanılıyorsa bütün ayarlarının doğru yapıldığından emin olun. 3.1 Birimin Hazırlanması 1. Ünite bağlı PC açılır. 2. Windows için, örneğin, Digora kullanıyorsanız diş görüntüleme yazılımı açın ve daha sonra hasta kartı açın. Bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için diş görüntüleme yazılımı ile birlikte verilen talimatlara bakın. 3. ÜNİT: Biriiİ açın. Açma / kapama anahtarı, arka sütunun dibinde. Bu birim, kendi kendine sınama gerçekleştirecektir. HAZIR olduğunda PC ışığı yeşile döner ve HAZIR ışık birimi pozlama almaya hazırdır. NOT: Işık kırmızı yanmaya devam ederse, PC ile bağlantısı olmadığı anlamına gelir. 4. Hastanın giriş çıkış pozisiyonunda döner kafanın hareketi için return tuşuna basılı tutun.

6 3.2 Pozlama Alınması Yetişkin ve Çocuk Panoramik 1. Destek tutucuya çenenizi koyun ve kaydırın. 2. Normal Oklüzyon için orta dikdörtgen deliğe fitili yerleştiriniz. Hastanın dişleri çıkıntılı(dışa açılı)ise, en yakın dikdörtgen deliğe çubuk sütunu yerleştirin. Hastanın diş çıkıntısı (içe doğru açılı) ise, uzaktaki dikdörtgen deliğe fitili yerleştiriniz.

7 Dişsiz hastalarda dudak tutucu kullanılabilir ve çenenin geri kalanı arka kısmındaki yuvarlak deliğe yerleştiriniz. 3. Kullandığınız hasta destek dayanaklarına uygun tek kullanımlık kılıflar kullanın. 4. İstediğiniz panoramik programı seçmek için (yetişkin veya çocuk) panoramik program tuşuna basın. Uygun gösterge ışığı yanacaktır. Panoramik büyütme magnifikasyonu 1.25 tir. 5. Kv seçiminde, yetişkin için 70 Kv, çocuk için 60 Kv seçin.

8 6. Çekim sırasında hastadan üstünde metal hiçbirşey bulundurmamasını isteyin. Hastanın omuzları üzerine koruycu kurşun önlük yerleştirin. 7. Hastanın çene desteğinin yüksekliğini ayarlamak için yukakı/aşağı tuşlarını kullanın. 8. Hasta ile konuşarak hastayı yardımcı olun. Hastanın kol dayanağını kavrayak ısırma bloğuna ve çene desteğine kafasını yerleştirmede yardımcı olunuz. 9. Hasta yansımasını görmek isteyebilir, o zaman aynayı açın.

9 10. Yukarı/aşağı tuşlarına basıldığında hasta konumlandırma ışıkları otomatik olarak gelecektir. 30 saniye boyunca açık kalacaktır. Hasta yerleştirme ışıkları, ışık tuşuyla açık/kapalı hale getirilebilir. 11. Hastanın aynaya yansımasına bakın. Hastanın Midsagital düzlem pozisyonu ile midsagital ışık pozisyonu çakışmaktadır. Hastanın düz görünümlü olduğundan emin olun. Hastanın başının önde, bir tarafa eğik olmadığından emin olun. 12. Hastanın frankfort düzleminde başının eğimini ayarlamak için yukarı aşağı tuşlarına basın.

10 13. Alın destek düğmesini sağa kaydırarak destekler kapatın. Hastanın boynunun gergin ve düz olduğundan emin olun. Alın desteğini hastanın alnına ya da nasion dokunacak kadar dikkatlice itin. 14. Hastanın doğru konumlandırıldığını ve hareket etmediğini bir kez daha kontrol edin. Aynayı kapatın. 15. Hastanın dudaklarını bir araya getirmesini ve dillini damağına yapıştırmasını isteyin. Sonra çekim süresi boyunca ayna da sabit bir noktaya bakmasını rica edin. Çekim süresi yaklaşık olarak 12 sn.dir. 16. Radyasyondan korumak için birimi kendinizden en az 2 metre uzaklıkta hareket ettirin. Pozlama sırasında hastayı gördüğünüzden ve duyduğunuzdan emin olun. 17. Pozlama süresi boyunca pozlama düğmesine basılı tutun. Pozlama sırasında kontrol paneli gelecek ve sesli bir uyarı duyacaksınız. Döner birimi hastanın başının etrafında döndürün. Birim durdugunda pozlama alınmış demektir.

11 18. PC: Poz alındıktan sonra bir ilerleme çubuğu görünecektir. Bu durum, görüntünün bilgisayara aktarılıyor olduğunu gösterir. 19.UNİT: Alın desteğinin üst kısmındaki açma düğmesine basın ve sonra alnı serbet bırakın. Alın destek topuzunu sola kaydırarak destekleri açın. 20. PIO konumlandırmak için RETURN tuşuna basın.

12 Temporamandibular Eklem (TMJ) 1. Destek tutucuya dudak desteğini kaydırın. Büyük kafatasına sahip hastalar için yakındaki ayna slotunu, küçük kafatasına sahip hastalar için uzaktaki ayna slotunu kullanın. 2. Dudak desteği için tek kullanımlık kılıf yerleştirin. 3. TMJ programını seçmek için TMJ tuşuna basın. Gösterge tuşuna basın. Büyütme oranı 1.25 dir. 4. Kv seçiminde, yetişkin için 70 Kv, çocuk için 60 Kv seçin. 5. Çekim sırasında hastadan üstünde metal hiçbirşey bulundurmamasını isteyin. Hastanın omuzları üzerine koruycu kurşun önlük yerleştirin.

13 6. Hastanın dudak desteği ile üst dudağı aynı seviyede olmalıdır. Ayarlamak için aşağı/yukarı tuşlarını kullanın. 7. Hastayı ünitin içine alın. Kolları kavramasını isteyin. Üst dudağını dudak desteğine bastırmasını isteyin. 8. Hasta yansımasını görmek istiyorsa, aynayı açmak için tuşuna basın. 9. Yukarı/aşağı tuşlarına basıldığında hasta konumlandırma ışıkları otomatik olarak gelecek ve ayna açılacaktır. 30 sn. boyunca açık kalacaktır. Hasta yerleştirme ışıkları, ışık tuşuyla açık/kapalı hale getirilebilir.

14 10. Hastanın aynaya yansımasına bakın. Hastanın Midsagital düzlem pozisyonu ile midsagital ışık pozisyonu çakışmaktadır. Hastanın düz görünümlü olduğundan emin olun. Hastanın başının önde, bir tarafa eğik olmadığından emin olun. 11. Hastanın frankfort düzleminde başının eğimini ayarlamak için yukarı aşağı tuşlarına basın. 12. Alın desteğinin düğmesini sağa kaydırarak destekleri kapatın. Hastanın boyununun gergin ve düz olduğundan emin olun. Alın desteğinin hastanın alnına yada nasion dikkatlice dokunacak şekilde itin.

15 13. Hastanın doğru konumlandırılmış ve hareket etmediğini bir kez daha kontrol edin. Aynayı kapatın. 14. Hastanın ağzı kapalı iken TMJ pozlama alıyorsak, pozlama süresi boyunca hastanın arka dişlerini sıkmasını, aynada sabit bir noktaya bakmasını söylüyoruz. Hastanın ağzı açık iken TMJ pozlama alıyorsanız,pozlama süresi boyunca ağzını açık tutmasını ve aynada sabit bir noktaya bakmasını söylüyoruz. Pozlama süresi yaklaşık olarak 12 sn. dir. 15. Radyasyondan korumak için birimi kendinizden en az 2 metre uzaklıkta hareket ettirin. Pozlama sırasında hastayı gördüğünüzden ve duyduğunuzdan emin olun. 16. Pozlama süresi boyunca pozlama düğmesine basılı tutun. Pozlama sırasında kontrol paneli gelecek ve sesli bir uyarı duyacaksınız. Döner birimi hastanın başının etrafında döndürün. Birim durdugunda pozlama alınmış demektir.

16 17. PC: Pozlama alındıktan sonra bir ilerleme çubuğu görünecektir. Bu görüntünün bilgisayara aktarılıyor olduğu anlamına gelir. 18. ÜNİT: İkinci bir TMJ pozlama alma istiyorsanız, üniteyi kontrol etmek için RETURN tuşuna basın. Hastayı PIO konumuna getirin (13. Adım). İkinci pozlama için adımları izleyin. 19. Alın desteğinin uç kısmındaki açma düğmesine basın ve daha sonra alın desteğini kaydırarak hastayı çıkarın. Alın destek topuzunu sola kaydırarak destekleri açın. 20. PIO pozisyonunu kontrol etmek için RETURN tuşuna basın.

17 4. X- Işını olmaksızın birimi çalıştırma Bazı özel durumlarda (sıradışı anatomiler, sinirsel problemi olan hastalar) x ışını olmadan üniti çalıştırabilirsiniz. T tuşuna basın (Test), gösterge ışığı yanacaktır. Pozlama anahtarına şimdi basılabilir. Birimden üretilen x-ışınları olmadan nasıl çalıştığını göster Normal pozlama moduna dönmek için T tuşuna ikinci kez basın. 5. Pozlama anahtarı kilidi Pozlama anahtarı kilidi birim açık olsa bile kendini otamatik kilitler. Böylece yetkisiz kişilerin pozlama alması engellenmiş olur. Pozlama anahtarı kilidi, baz istasyonunun yanında birimin arka tarafında yer alır. 5.1 Pozlama anahtarı kilidini açma Pozlama anahtarını yerleştirini ve kilidi açmak için, yatay pozisyonda anahtararı saat yönünde çevirin. 5.2 Pozlama anahtarı kilitleme Dikey konumda anahtarı saat yönünün tersine çevirin ve anahtarı çıkarın. Pozlama kalma anahtarı kilitlenir.

18 6. Ünit Kurulumu 6.1 Kurulum Seçenekleri 1. PC. DFW veya kullanmakta olduğunuz görüntüleme yazılımını açın. 2. Options menüsünden CRANEX NOVUS Setup seçin. 3. CRANEX NOVUS kurulum penceresi açalıcaktır. Durum belirleme: Cihazın PC ye bağlı olup olmadığı, yazılım sürümünü ve seri numarasını gösterir.

19 Görüntü Tarama Show image preview kutusunu işaretleyin. Bölüm 6.2 deki görüntü önizlemeye bakın. Operation sekmesinde normal mode seçilir. Image Pracessing alanı: Noise Filtering onay kutusu normalde seçili olmalıdır.görüntü filtreleme düşük dozlarda alındığında görüntülerin daha pürüzsüz görünür. Son görüntünün alınması: Taranan son görüntü Network, PC veya yazılım hatası nedeniyle transfer edilemediyse, görüntü yinede alınabilir. Önemli Not: Ünit in güç kaynağına bağıl olması gerekir. Güç kaynağı bağlantısı kesilirse alınan son görüntü kaybolur. Son görüntüyü almak için: 1. Hataya neden olan sorunu düzeltin ve hasta kartını yeniden açın. 2. Son taranan görüntü otomatik olarak transfer edilebilmelidir. Eğer edilemiyorsa, Retrieve Lost Image altında bulunan onay kutusu işaretlenir. 3. CRANEX NOVUS Setup penceresini OKEY diyerek kapatın. Çekilen son görüntü hasta kartı ile görünecektir.

20 Cihaz seri numara alanı: Add serial number onay kutusunu işaretleyin. Cihazın seri numasarı eklenecektir. Seri numarası sol üst köşede ve görüntünün alt sağ köşesinde görünecetir. 6.2 Resim Önizleme Önce üzerinde çalışılacak görüntü kaydedilir. Gri tonlama ayarlaması yapılır. Ayarlamalar açık olan görüntüye ve daha sonraki tüm görüntülere uygulanabilir. Ayarlamalar kaydedildikten sonra gri tonlu görüntüler için yapılan ayarlamalar geri alınamaz. 1. Resim önizleme görüntüsü istiyorsanız, show image preiew onay kutusu işaretleyin. Görüntü önizleme penceresinde bir pozlama alındıktan sonra görünecektir. 2. Grayscale controls penceresinin alt kısmında gri tonlama ayarı yapılabilmektedir.

21 3. Herhangi bir ayarlama yapmamak için; - Eğer herhangi bir ayarlama yapmak istemiyorsanız, kaydırma çubuklarını hareket ettirmeden OK düğmesine tıklayın. NOT:Sürgü taşındı ve yeni ayarları kaydetmek istemiyorsanız, bu bölümün sonunda fabrika ayarlarına almaya bakın. Yalnızca bir görüntüyü ayarlayın - Image Preview penceresinde görüntü ayarlamaları gri tonlama yapmak istiyorsanız sadece görüntü, tercihinize göre ayarlamak için sürgüleri gri tonlamalı kullanabilirsiniz. - Image Preview penceresinde görüntü ayarlamalar uygulamak için OK butonuna tıklayın. Gelecek tüm görüntüleri ayarlayın Daha sonraki tüm görüntülere aynı gri tonlamayı uygulamak isityorsanız,sizin tercihinize göre gri tonlama sürgüsünü kullanabilirsiniz. - Edit Quality Presets (Görüntü kalitesi ayarı) düğmesine tıklayın. - Görüntü kalitesi ayar penceresi açılacaktır.

22 Get from Preview window butonunu etkinleştirdikten sonra Ok tıklayarak onaylayın. - Image Preview penceresi yeniden açılacaktır. Resim Önizleme penceresindeki tüm ayarları bir sonraki görüntülere uygulamak için Tamam'ı tıklayın. Fabrika ayarlarına geri dönme Set Image Quality penceresinden Panoramic factory defaults onay kutucuğu işaretlenerek yaptığınız ayarlar kaydedilmeden fabrika ayarlarına geri dönebilirsiniz. Sağ üst köşede çıkan framing penceresinde görüntüyü döndürme ve metin üzerinde değişiklik yapmaya izin verir. NOT: Image Preview penceresinde Framing ve metin değişiklikleri sadece bir görüntü üzerinde kaydedilebilir.

23 7. Sorun Giderme ve Bakım 7.1 Kullanıcı Hataları H 1 (alternatif olarak maruz kalma süresi ile yanıp söner) Maruz kalma düğmesine bir pozlama sırasında serbest bırakıldı. Gerçekleştirilmeye çalışılan pozlama tanı görev için yeterli olup olmadığını kontrol edin. Değilse, yeniden pozlama alınır. Pozlama düğmesi hala basılı iken pozlama başarısız olursa, onay görmek için, hasta olmayan bir test poz alarak yeni poza geçerseniz, pozlama düğmesi arızalı ya da değildir. Aynı sorun tekrar ortaya çıkarsa, servise başvurun. Sistem hataları E 0 Tüp kıvılcımlanması. Üniti kapatın ve sonra tekrar açın. Mesajı tekrar belirirse servise başvurun. E 1 Tüp kv limiti. Üniti kapatın ve sonra tekrar açın. Mesajı tekrar belirirse servise başvurun. E 2 Sınırları tüp akımı (ma) çıkışı. Üniti kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 3 Ön ısı hatası. Ünitesi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 4 Tubehead (tüp kafa) çok sıcak veya çok soğuk. Tubehead (tüp kafa) sıcaklığı, yaklaşık 30 dakika sıcaklığa ulaşması için bekleyin. E 5 Hat voltajı limit aşımı. Gerilimi stabilize zaman hata kodu açık olacak. Makul bir sürede hata içinde net değilse servise başvurun. E 6 Pozlama zaman aşımı hatası, 10 saniyeden daha fazla maruz. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 7 Optosensor arızası. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun.

24 E 8 Zaman aşımı çalışan Z-motor, 30 saniyeden daha fazla çalışırsa. Ünitesi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 9 Döner motor, zaman aşımı çalışan 30 saniyeden daha fazla çalışırsa. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 10 CCD yapılandırma hatası. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 11 CCD elektrik kesintisi hatası. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 12 CCD hat arızası hatası. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 13 CCD DMA hatası. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 16 Kontrol paneli tuşlarını basılı kalmış. Birimi kapatın tuşlarına basın ve ardından tekrar üniti açın. Eğer mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 18 Cihaz bağlı değil. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 19 Pozlama anahtarı birim başlatma sırasında sıkışmış. Üniteyi kapatın ve pozlama anahtarının sıkışmış olup olmadığını kontrol edin. Üniteyi tekrar açın. Aynı mesaj tekrar belirirse, servise başvurun. E 20 Flash denetimi hatası. Üniteyi kapatın ve sonra tekrar açın. Mesaj tekrar belirirse, servise başvurun.

25 7. Sorun Giderme ve Bakım 7.2 Bakım ve Onarım Birimin Temizlenmesi ve Dezenfeksiyonu - Cihaz temizlenmeden önce kapatılmalıdır. Tüm yüzeyler temiz, hafif bir deterjan ile ıslatılmış yumuşak bir bezle silinebilir. Aşındırıcı temizleme maddeleri kullanılmaz. - Konumlandırma ayna ve konumlandırma ışık lensler camdan yapılmıştır. Hafif ıslatılmış deterjanlı yumuşak bir bezle silinebilir.bu parçalar üzerinde aşındırıcı temizlik maddeleri veya cila ASLA kullanmayınız. - Hasta ile temas temas eden tüm yüzeyler ve parçaları dezenfekte edilebilir. Diş hekimliği aletlerini dezenfekte etmek için özel olarak formüle edilmiş dezenfektan kullanılabilir. - Ünit in herhangi bir birimi kontrol, görüntüler veya fonksiyonların kılavuzda açıklanan şekilde faliyet göstermemesi durumunda cihazı kapatın ve 30 sn. bekleyin. Daha sonra tekrar açın. Ünit çalışmaya devam etmezse servis teknisyenine başvurun. Pozlama uyarısı sesi duyarsınız ama ekranda poz uyarı ışığı yanmıyor ve pozlama alınmadığında yetkili teknisyene başvurun. - Her hafta güç kaynağı kablosu iyi durumda olup olmadığını kontrol edin. (herhangi bir şekilde zarar görebilir) Ünit bu kılavuzdaki talimatlara uygun olarak ayarlandığında düzgün şekilde çalışır. - Ünitenin acil stop butonu basılı iken aşağı/yukarı hareket etmediğinden emin olun. Yıllık Bakım Yılda bir kez yetkili bir servis teknisyeni tarafından aşağıdaki birimler kontrol edilmelidir. - KV / ma test - Işın hizalama testi - Bir top / pin testi Güvenli bir yere bağlı olup olmadığını kontrol edin. - Konumlandırma ışıkları testi - Tüp kafa yağ sızıntısı olup olmadığının kontrolü Tüm kapaklar ve mekanik kontrol Parçaların doğru ve güvenli bir şekilde sıkıştırılması Tüm testler ve kontroller tam bir açıklama ile kullanma kitapçığında açıklanmıştır 8. İmha Şekli Cihazın önerilen servis ömrü bittiğinde, yedek parça, yedek parça ve aksesuarları geri dönüşümü tüm yerel, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelere uygun şekilde geri dönüşümü sağlanmalıdır.

26 9. Uyarı ve Önlemler - Cihaz sadece bu kılavuzda açıklanan dental görüntüleme almak için kullanılması gerekir. Ünite başka herhangi bir x-ray pozlama çekimleri için kullanılamaz. Bu ünit, x-ray pozlama almak için tasarlanmış olduğu için, başka bir amaçla kullanmak güvenli değildir. - Ünit üzerinde parça değiştirilmesi Soredex onay ve talimatı olmadan herhangi bir şekilde yapılmamalıdır. - Kullanıcı birimi nasıl kullanılacağını bilmiyor ve kullanma kılavuzundaki açıklamalı gözardı ediyorsa, ünit kullanıcı ve hasta için tehlikeli olabilir. - Her zaman istenilen düzeyde görüntü kalitesi elde etmek için uygun düşük x-ışını dozunu kullanın. - X-ray zaman zaman sınırlamaları ve güvenlik düzenlemeleri değişebilir, bu durumdan kullanıcı sorumluluğu olduğundan tüm geçerli güvenlik yönetmeliklerini yerine getirdiğinizden emin olun. - X-ışınına maruz kalmanın gerekli olup olmadığına karar vermek doktorun sorumluluğundadır. - Hamile kadınlar x-ray risk almaktan kaçınmalıdır. - Pozlama alırken radyasyondan kullanıcı kendini korumak için ünitenin en az 2 metre uzağında durması gerekir. - Kullanıcı pozlama sırasında hastayı görmesi ve duyması gerekir. - Kullanıcı pozlama sırasında radyasyon uyarı ışığı ve / veya sesli uyarı sinyali duymak görmek gerekir. Ünit, uyarı ışığının görülemedi bir yerde kurulu ise, ayrı bir uyarı ışığı kullanılmalıdır. Yardım için servis ile temasa geçiniz. - Ünit düzgün çalışıyormıyorsa, kapatın ve hastayı bırakın. Üniteyi kullanmaya devam etmeden önce doğru çalıştığından emin olun. Emin değilseniz servis ile temasa geçin. - Üniteyi uzun bir süre kullanmadığınızda, yetkisiz kişilerin kullanmasını önlemek için, kapatın ve pozlama anahtarı kilidini takın. - Her hastadan sonra hasta ile temas halinde olduğu tüm yüzeyleri dezenfekte edin. Bu cihaz SOREDEX tarafından sağlanan değil 3. parti görüntüleme uygulama yazılımı ile kullanılacaksa, 3. parti görüntüleme uygulama yazılımı, hasta bilgi yazılım tüm yerel yasalara uymak zorundadır. Örneğin, Tıbbi Cihaz Direktifi 93/42/EEC ve / veya FDA uygun olabilir. Hasta kalp pili kullanıyorsa, pozlama almadan önce, herhangi bir sakıncası olup olmadığını onaylamak için pili üretici danışın.

27 9. Teknik Bilgiler Türü CRA-1 Sınıflandırma IEC /1995, IEC /1998, IEC /1993 ve uyumludur. IEC /1994, IEC 878 UL /2006 (UL Sınıflandırma Marka ürünler için) ve EN standartlarına uygun DHHS Radyasyon Performans Standardı, 21CFR düzenlemeleri ile uygundur. Alt Bölüm J. Güvenliği IEC göre Elektrik çarpmasına karşı koruma - Sınıf 1 Koruma derecesi - hasta için herhangi bir iletken bağlantı Tip B Sıvıların girişine karşı koruma - IPX 0 Dezenfeksiyon yöntemleri: - Hafif sabunlu su (aşındırıcı kullanılmaz) - Çene dayanağı için sigara-alkol bazlı dezenfektan - Tek kullanımlık plastik kılıflar (ısırık bloğu, çene dayanağı ve dudak desteği için) Ortamlarda kullanım için yanıcı anestezikler ve de yanıcı temizlik maddeleri mevcuttur. Çalışma Modu - sürekli çalışma / aralıklı yükleme Ünit açıklaması üksek frekanslı anahtarlama modu x-ray jeneratörüne sahip panoramik diş görüntüleme üniteleridir. Ünit panoramik pozlama alır. Ünit, görüntü reseptörü olarak bir CCD görüntü algılayıcı kullanır. Jenetarör TÜP - KL , D-058 veya eşdeğeri ODAK SPOT mm (IEC / 1993) HEDEF AÇISI - 12 º HEDEF MATERYAL - Tungsten ÇALIŞMA TÜP POTANSİYELİ - Panoramik görüntüleme 60 ve 70 kv (± 5 kv) ÇALIŞMA TÜP AKIMI - 7 ma (± 1 ma) NOMİNAL ANOT GİRİŞ GÜCÜ W, 70 kv, 7 ma nominal MAKSİMUM TÜP AKIMI - 7 ma MAKSİMUM ANOT ÇIKIŞ GÜCÜ - 75 kv 600 W Nominal, 8 ma, 0.1 s ZAMAN ÜRÜN REFARANSI - 60 kv, 7 ma, 1.0 s 7 mas FİLTRASYON - 50 kv (IEC / 1999) içsel filtrasyon en az 0.8 mm Al - Ek filtrasyon 1,5 mm Al - Hasta destek zayıflama eşdeğer en az 0.2 mm Al - 70 kv toplam fltrasyon 2.5 mm Al IŞIN KALİTESİ - 70 kv 2.0 mm Al HVL üzerinde Birincil KORUYUCU ekranlama - En az 0.5 mm Pb veya eşdeğeri DIŞ YÜZEY SICAKLIK - maksimum 50 º C (122 F) GÖREV DÖNGÜSÜ - Unitin yazılım tarafından kontrolü

28 Güç gereksinimleri GİRİŞ VOLTAJI - 115/230 VAC (±% 10), 50/60 Hz tek faz, topraklı bir prize AKIM HATTI 115 VAC - uzun vadeli: 1.6 A (devam) 70 kv / 7 ma, 115 VAC şebeke) - Anlık: 8 A 70 kv / 7 ma, 115 VAC şebeke) 230 VAC - Uzun vadede: 70 kv / 7 ma 1 A (devam), 230 VAC şebeke) - Anlık: 5 ma, 70 kv 7 / A, 230 VAC şebeke) MAKSİMUM hat direnci - 1 ohm MAKSİMUM HAT FÜZYON - 10 A / 16A yavaş 230/115 VAC (ana sigorta 5 A / 8 cihaz yavaş) HAT EMNİYET ANAHTARI (gerektiğinde) - Onaylı tip, min. 10 A 250 VAC Toprak kaçağı devre kesicisi (gerektiğinde) - Onaylı tip, min. 16 A 250 VAC, yerel mevzuata uygun kırıcı aktivasyon kaçak akım MEKANİK PARAMETRELER PANORAMİK - Kaynak görüntü mesafesi (SID) 500 mm (± 10 mm) - Büyütme faktörü 1.25 AĞIRLIK kg BOYUTLARI - (Y x G x D) 2316 x 835 x 1070 mm ÇENE DAYANAĞI VE DİKEY YÜKSEKLİK mm (± 10 mm) DİJİTAL GÖRÜNTÜLEME RESEPTÖRÜ (CCD) Piksel Boyutu - 96 mikron AKTİF SENSÖR YÜZEY - 147,5 x 6.1mm Zamanlama MARUZ KALMA SÜRESİ - Normal 9.0 (±% 15) - Çocuk 7.5 (±% 15) - TMJ (±% 15) AŞIRI YÜKLEME DERECESİ 70 kv, panoramik 7 ma, 9 sn, BACK-UP ZAMANLAMA - 12 s (± 15%) SIZINTI FAKTÖRLERİ PANORAMİK - 70 kv, 1200 mas / h (Örnek, 70 kv 7 ma radyolojik değerlerle yapılan çekimlerde soğuma serisi 01:20sn.) ÇEVRESEL VERİ ÇALIŞMA - Ortam sıcaklığı +10 º C ile +40 º C - Bağıl nem 10 -% 90, yoğunlaşma yok DEPOLAMA / ULAŞIM -20 º C - 50 º C ortam sıcaklığı - Bağıl nem oranı 5-85% yoğunlaşma yok - Atmosfer basıncı mbar

29 PC GEREKSİNİMİ - PC IEC standardına uygun minimum gereksinimleri karşılaması gerekir. - Windows XP Professional, SP1 ya da SP2 veya Windows 2000 Professional SP4-512 MB RAM, 20 GB HDD - 32 MB Video RAM - Pentium 4 veya eşdeğeri - Bir Ethernet 10/100 Mbit / s NIC - 19 "CRT veya 17" TFT-LCD (DFW için, 1024x768 piksel çözünürlük ) SİSTEM GEREKSİNİMLERİ VE BAĞLANTILARI - Sisteme bağlanan PC ve diğer herhangi harici aygıt (lar) IEC standardında minimum gereksinimleri karşılaması gerekir. Operasyonun güvenliği için bir tehdit olarak IEC standardına uymayan aygıtlar sisteme bağlı olmaması gerekir. - PC ve herhangi bir diğer harici aygıtların IEC uyarınca bağlanmış olması gerekir. - X-ray ünitesi tek başına ayrı bir güç kaynağına bağlı olması gerekir. PC ve herhangi harici cihazlar x-ray ünitesinden ayrı bir güç kaynağına bağlı olması gerekir. - X-ışınları ile pozisyon oluşturulurken PC veya cihaza dokunmayın. PC veya herhangi bir cihazla mesafesi en az 1.5 metre olmalıdır. - PC ve diğer harici aygıtları uzatma kablosu bağlı olmayacaktır. - Birden fazla uzatma kabloları kullanılamaz. - PC üreticinin talimatlarına göre temizleyin. Tüp gövdesi ısıtma/soğutma özellikleri

30 Tüp Derece Grafiği KL Maksimum derece grafiği Odak Spot 0.5 mm Pozlama Süresi (sn) Anod termal özellikleri Zaman (sn)

31 Tüp derece grafiği D-058 Maksimum derece grafiği Odak Spot 0.5 mm Pozlama Süresi (sn) Anod termal özellikleri Zaman (sn)

32 Ünit Ebatları

33 Ünit Üzerindeki Sembollerl pozlama anahtarı kilitli pozlama anahtarı kilidi açık açık yada etkin pozlama anahtarı Hazır kapalı yada devre dışı Radyasyon uyarısı dikkat edin. Birlikte gelen belgelere başvurun. x-ray yayıcı yüksek voltaj yeryüzü koruması zemin (fonksiyonel) CE 0537 Sembol MDD 92/43/EEC UL Sınıflandırma CSA sınıflandırılması B tipi ekipman Bu sembol, elektrikli ve elektronik atık ve elektronik ekipman olarak atılmamalıdır. Belediye tarafından ayrıştırılmış atık ve toplanabilir olmalıdır. Bir yetkili ile irtibata geçiniz,

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

X-Mind Pano D + Panoramik Dijital ve sefalometrik X-ray Ünitesi. Kullanma Kılavuzu

X-Mind Pano D + Panoramik Dijital ve sefalometrik X-ray Ünitesi. Kullanma Kılavuzu X-Mind Pano D + Panoramik Dijital ve sefalometrik X-ray Ünitesi Kullanma Kılavuzu 1. Giriş 1.1 X-Mind Pano D + dijital X-ray ünitesi X-Mind Pano D + bir dijital dental x-ray ünitesi karmaşık insan kafatasında

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı:

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı: HASTA KILAVUZU Hasta adı-soyadı: Icare HOME (Model: TA022) HASTA KILAVUZU TA022-035 TR-3.1 3 Giriş Bu kılavuz, Icare HOME tonometrenin nasıl kullanılması gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Tonometreyi

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T EX2 Güvenlik ışık perdesi verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T EX2 Güvenlik ışık perdesi verici Ürün no.: 68040312 MLC500T30-1200-EX2 Güvenlik ışık perdesi verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T14-450/V Güvenlik ışık perdesi verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T14-450/V Güvenlik ışık perdesi verici Ürün no.: 68000134 MLC500T14-450/V Güvenlik ışık perdesi verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması (1) Prob soket(ler)i Ekran Testo 720 Kontrol butonları Pil bölmesi TUŞ FONKSİYONLARI Cihazı Açma Cihazı Kapama (Basılı tutunuz) Cihaz ışığı

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen Işık Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2243 GİRİŞ Sayaç floresan, metal halojenür, yüksek basınçlı sodyum veya akkor kaynaklardan gelen görünür ışığı ölçer. Bir LUX

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T Güvenlik ışık perdesi verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T Güvenlik ışık perdesi verici Ürün no.: 68000312 MLC500T30-1200 Güvenlik ışık perdesi verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Ses Seviyesi Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2242 GİRİŞ Bu cihaz fabrika, okul, ofis, aile vs gibi değişik yerlerdeki ses seviyelerini ölçmek için kullanılabilir.

Detaylı

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 UZAKTAN KUMANDALI SİLİNDİR ve MONTAJI Açma Silindir Topuz Tam Tur Kilitleme Tur Kilitleme Topuz Vidası Gösterge Kapıdaki silindiri çıkartın.

Detaylı

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün: 1 2. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu

Detaylı

İntraoral x-ray sistemi KULLANIM KILAVUZU

İntraoral x-ray sistemi KULLANIM KILAVUZU İntraoral x-ray sistemi KULLANIM KILAVUZU ANA ANAHTAR KONTROL DÜĞMESİ X-RAY ANAHTARI X-RAY MARUZ KALMA SÜRESİNİ AZALTMA BUTONU DİGİTAL EKRAN RADYOGRAFİK MESAFE GÖSTERGESİ X-RAY MARUZ KALMA SÜRESİNİ ARTTIRM

Detaylı

CS 8000C. Kullanıcı Kılavuzu

CS 8000C. Kullanıcı Kılavuzu CS 8000C Kullanıcı Kılavuzu Uyarı CS 8000C satın aldığınız için kutlarız. Ürünlerimize olan güveniniz için teşekkür ederiz ve tam memnuniyetinizi sağlamak üzere elimizden geleni yapacağız. CS 8000C Kullanıcı

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC511R Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC511R Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68005109 MLC511R14-900 Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T IP Set güvenlik sensörü verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T IP Set güvenlik sensörü verici Ürün no.: 544006 MLC500T14-1200-IP Set güvenlik sensörü verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 625 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 - INDEX 1. GENEL BİLGİ... 3 2. BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR... 3 3. TAŞIMA VE NAKLİYE SIRASINDA

Detaylı

DİŞ RÖNTGEN CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

DİŞ RÖNTGEN CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ Marka : NEW LIFE Geçerlilik Tarih : Model : BEST X AC DUVARA MONTE TIP RÖNTGEN CİHAZI Toplam Sayfa : 1 1. Cihaz diş hekimliğinde kullanılmak üzere tasarlanmış olmalıdır. 2. Cihaz bilgisayarlı radyo vizyografi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 İçindekiler 1 Fonksiyon... 3 2 Yapı... 3 3 Kuvvet Ölçer Kurulumu... 4 4 Özellikler... 4 5 Uyarı... 4 6 İşlem... 5 7 Bakım... 5 8 Paket Listesi... 5 2 1 Fonksiyon

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Ürün no.: 50127902 ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Diyagramlar Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

DİŞ RÖNTGEN CİHAZI ŞARTNAMESİ

DİŞ RÖNTGEN CİHAZI ŞARTNAMESİ Marka : TAKARA BELMONT Geçerlilik Tarih : 20/06/2008 Model : BELRAY RÖNTGEN CIHAZI Toplam Sayfa : 1 1. Cihaz diş hekimliğinde kullanılmak üzere tasarlanmış olmalıdır. 2. Mobil veya duvara monte edilebilir

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLD510-R3L Çok ışınlı güvenlik fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: MLD510-R3L Çok ışınlı güvenlik fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 66536200 MLD510-R3L Çok ışınlı güvenlik fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı İçindekiler Güç düğmesi...2 Power down (Kapat) düğmesi...2 Oturum açma ve profil seçme...2 Pil durumu...2 Profilin değiştirilmesi...2 Blood pressure

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLD510-XR1E/A Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: MLD510-XR1E/A Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 66533402 MLD510-XR1E/A Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-450/A Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-450/A Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68007104 MLC510R14-450/A Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/A Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/A Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68007106 MLC510R14-600/A Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS L Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS L Optik veri aktarımı Ürün no.: 50132930 DDLS 508 200.4 L Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/V Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/V Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68001136 MLC510R14-600/V Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T Güvenlik ışık perdesi verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T Güvenlik ışık perdesi verici Ürün no.: 68000319 MLC500T30-1950 Güvenlik ışık perdesi verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-VM 21

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-VM 21 KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-VM 21 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği;... 5 4 Ekran... 5 4.1 Ekran Tuşları...

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T14-900H/A Güvenlik ışık perdesi verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T14-900H/A Güvenlik ışık perdesi verici Ürün no.: 68016109 MLC500T14-900H/A Güvenlik ışık perdesi verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır.

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır. Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla uyduğundan

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 14/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1 Teslimat İçeriği:... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 2.1 Uyarı Sembolü... 3 2.2 Önlemler... 3

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

İçerik. Ürün no.: DDLS 508i Optik veri aktarımı

İçerik. Ürün no.: DDLS 508i Optik veri aktarımı Ürün no.: 50134394 DDLS 508i 120.4 Optik veri aktarımı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC520R EX2 Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC520R EX2 Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68042309 MLC520R30-900-EX2 Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504 İletişim Bilgileri : Zaman Gıda Çiçekçilik Hırdavat Teks.San.ve Tic.Ltd.Sti. T.Cemal Beriker Bulv.Adana Mersin Yolu Sarıhamzalı Mh.47007 Sk.No:79/A Tel : 0322 445 23 93 Fax: 0322 445 23 94 Web : www.starbaby.com.tr

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

MT9505-P/Px, MT9503-P/Px HIZLI KULLANMA KILAVUZU

MT9505-P/Px, MT9503-P/Px HIZLI KULLANMA KILAVUZU MT9505-P/Px, MT9503-P/Px HIZLI KULLANMA KILAVUZU MT9505-P yi seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Fırını kullanmaya başlamadan önce Hızlı Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. 1.- GÜVENLİK Bu ürün kullanım

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC520R14-300H Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC520R14-300H Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68012103 MLC520R14-300H Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı Ürün no.: 544027 MLC510R30-1200-IP Set güvenlik sensörü alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı Ürün no.: 544007 MLC510R14-300-IP Set güvenlik sensörü alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

- TESTO 316-2 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 316-2 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 316-2 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Ürün Tanıtımı Ürün Açıklaması Gaz sensörlü sensör kafası, değişebilir. Esnek prob Kulaklık soketi, adaptör girişi Ekran Tuş takımı Yeşil ışık Kırmızı ışık Gaz

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLD510-RT3M/A Çok ışınlı güvenlik fotoelektrik sensör verici/alıcı

İçerik. Ürün no.: MLD510-RT3M/A Çok ışınlı güvenlik fotoelektrik sensör verici/alıcı Ürün no.: 66538201 MLD510-RT3M/A Çok ışınlı güvenlik fotoelektrik sensör verici/alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun yön değiştirici ayna Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı

Detaylı

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu KILAVUZ DS-48300 Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. En iyi performans ve emniyet için bu ürünü bağlamadan, kullanmadan veya ayarlamadan önce lütfen bu talimatları

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLD500-T1L Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici

İçerik. Ürün no.: MLD500-T1L Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Ürün no.: 66502000 MLD500-T1L Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

İçerik. Ürün no.: PRK25C.A/4P-200-M12 Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu

İçerik. Ürün no.: PRK25C.A/4P-200-M12 Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Ürün no.: 50134274 PRK25C.A/4P-200-M12 Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Reflektörler ve yansıtıcı bantlar Boyutlandırılmış çizimler Elektrik

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLD510-R1 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: MLD510-R1 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 66533000 MLD510-R1 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50126327 SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50121916 SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı