VETERİNER HEKİMLİKTE YENİ YAYıNLAR. O. Üstün Yıldırım*

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VETERİNER HEKİMLİKTE YENİ YAYıNLAR. O. Üstün Yıldırım*"

Transkript

1 A. O. Vet. Fak. Derg. 38 (3): , ı991 VETERİNER HEKİMLİKTE YENİ YAYıNLAR O. Üstün Yıldırım* BESiYE ALI~AN BILDIRCINLARDA VİTAMİN ihtiyaç- LARıNIN KARŞlLANMA YÖNTEMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞ- TIRMA Yazarlar: Dr. Ö. Faruk Alarslan ve Prof. Dr. Ekin Toker. Ankara: ı s. İsteme adresi: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Dışkapı-Ankara. Konu: Hayvan Materyali, Yem Materyali, Deneme Gruplarının Oluşturulması, Deneme Rasyonlarının Hazırlanmaları ve Bileşimleri, Denemenin Yürütülmesi, Analiz Metodları, Canlı Ağırlık, Canlı Ağırlık Artışı, Yem Tüketİmi, Yem Değerlendirme, Erkek-Dişi Oranı, Genel Değerlendirmeler ve Öneriler. ı. ULUSLARARASI HAYVAN AŞILARININ KALİTE KONTROLU SEMPOZYUMU Yaymlayan ve isteme adresi: T.C Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı Hayvan Aşıları Kontrol Merkezi Müdürlüğü, Bornova- İzmir. İzmir: s. Konu: İnsan ve Hayvanlarda Kullanılan Kuduz Aşıları, Kuduz Aşılarında Kalite KontroL, Evcil Hayvanlarda Polivalan Aşı Kullanımında İmmupizasyon İşlemlerinin Genci PrensibIeri, İmmunite ve Hayvan Salgınıarı Mücadele Alanında Canlı Aşıların Kullanımında Genci Görüş Odağı, Anaerob Aşıların Kalite Kontrolu, ithal Edilen Lentogen La-Sota, Lentogen HB 2 La-Sota C10n ve HB2 C10n Neweastle Aşılannın Sterilite, Zararsızlık, Safi ık ve Türkiye Koşullalarında Bağ'şıklık Düzeylerinin İncelenmesi, Kanatlı Aşılarının Üretim ve Kontrolünde Temel ilkeler, Mikroplazmal Aşıların Üretim ve * Küıüphanecilik Bilim Uzmanı. A. Ü. Veteriner_Fakültesi Kütüphene Müdürü.

2 VETERİi\'ER HEKİMLİKTE YENİ YAYII\:LAR 493 Kalite Kontrolu, Hayvanlarda Gen Transferleri, Transgenetik Kanatlılar, Şap Aşısının Kalite ve Zararsızlık Kontrolu, Hayvan Aşıları Kontrol Merkezindeki Aşı Kontroııeri ve Bazı İrdelemeler. BİYOTEKNOLOJİ Yazan: Prof. Dr. M l'stafa Arda. Ankara: KÜKEM Derneği, s TL isteme adresi: Doç. Dr. Kadir Halkman. A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Bilimİ ve Teknolojisi Bölümü, Biyoteknoloji Bilim Dalı, 06 i10 Dışkapı - Ankara.. Konu: Biyoteknoloji, Moleküler Genetik, Genetik Materyallerin Yapısı, DNA Fonksiyonları, Gen Ekspresyonu, Genetik Madde Aktarımı, Mikroorganizmalarda Variasyonlar, Plasmid ve Transpozonlar, Rekombinant DNA Teknolojisi ve DNA Manipulasyonları, Klonlamada Kullanılan Başlıca Enzimler, Gen Klonlaması (Moleküler Klonlama), Prokaryotik Mikroorganizmalarda Gen Klonlaması, Ökaryotiklerde Gen Klonlaması, Klonlamada Kullan'lan Başlıca Vektörler, Biyoteknolojik Aşılar, DNA Baz Sıralarının Saptanması, Probların Hazırlanması,Hastalık Ajanlarının Saptanmasında Biyoteknolojik Yöntemler, Hücre Fonksiyonları, Monoklonal Antikorlar ve Kullanımları, Embriyonik Manipulasyonları, Transgenetik Memeliler, Transgenetik Kanatlılar, Embriyoların Biseksiyonu ve İdentik İkizlerin Elde Edilmesi. FİZYOLOlİ DERS KİTABI Yazan: Prof. Dr. M. Fahri Bölükbaşı. Ankara: s. isteme Adresi: Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 061 LO Dışkapı - Ankara. Konu: Vücut ısısının Düzenlenmesi, Isı Metabolizması, Çevresel Fizyoloji, Sindirim Fizyolojisi, Ağızda Sindirim, Midede Sindirim, Ruminant Midesinde Sindirim, Bağırsaklarda Sindirim, Emilim Fizyolojisi, Sindirimin Bazı Fizyopatolojik Sorunları, Kanatlılarda Sindirim.

3 494 O. ÜSTÜN YILDIRIM GENEL PATOLOJİ i Yazanlar: Prof. Dr. Satı Baran ve Prof. Dr. Cemalettin Köküuslu. 2. bsk. Ankara: i72.s. İsterne Adresi: Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 061 ıo Dışkapı - Ankara. Konu: Yangı, Rejenerasyon, Organizasyon, Transplantasyon,. Doku Kültürü, Hücre Gelişmesinde Meydana Gelen Bozukluklar, Nekro7, Tümörler, Kan Dolaşım Bozuklukları, Metabolizma Bozuk- 'lukları ve Dejenerasyonlar. GENEL ŞİRURJİ Yazanlar: Prof. Dr. med. vet. Hayrettin Anteplioğlu, Prof. Dr. med. vet. Erdoğan Samsar, Prof. Dr. med. vet.. Faruk Akın. İstenıe Adresi: Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 061 ıo, Dışkapı - Ankara. Konu: Veteriner Şirurjinin Tarihçesi, Veteriner Hekimliğinin Ödevlerinden Klinik Yönüne Bakış, Şirurjiyle İlgili Bazı Deyimler ve Kısa Açıklamalar, Hasta Hayvanın Muayeneye Sunulması ve Veteriner Hekimin Hastaya Yaklaşması, Dış Hastalıkların Tanısında (Diagnose) Uygulanan Muayene Yöntemleri, Topaılıklar, Veteriner Hekimlikte Radyoloji-Fizikoterapi, Asepsi ve Antisepsi, Anestezi- Narkoz, Kanama-Kanamanın Durdurulması ve Pansuman, Operasyon Öncesi ve Operasyon Sonrası Bakım, Dikiş Gereçleri, Plastik Şirurjide Temel Bilgiler, Şirurjikal Hastalıklarda Vitamin Hormon ve Enzimler, Şirurjide Sıvı ve Elektrolit Denge, Yangı ve Yangısal Olgular, Şekilsel Bozukluklar-Kist ve Tümörler, Travmatik Bozukluklar, Yaraların Aseptik Komplikasyonları, Yaraların Septik Komplikasyonları-Yaraların Genel Piyojen Enfeksiyonları, Yaraların Anaerob Enfeksiyonları, Yaraların Özel Enfeksiyonları, Derinin Şirurjikal Hastalıkları, Bağdokunun Hastalıkları, Derialtı Mukoz Keselerin Şirurjikal Hastalıkları, Kan Hastalıkları, Tendo ve Tendo Kılıflarının Hastalıkları, Arterlerin Hastalıkları, Venaların Hastalıkları Lenf Sistemi Hastalıkları, Sinirdokusunun Şirurjikal Hastalıkları, Kemik Dokusunun Hastalıkları, Eklem Hastalıkları.

4 VETERİl\'ER HEKİ:vıLİKTE YENİ YAYıNLAR 495 HAYVAN ıslahı Yazarlar: Pr0f. Dr. Orhan Düzgüneş, Prof. Dr. Ayhan Eliçin, Doç.. Dr. Numan Akman. Ankara : s TL. İsteme Adresi: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 06110, Dışkapı - Ankara. Konu: Hayvan h:lahının Amacı ve Kapsamı, Fenotipik Varyasyon ve Kaynak ları, Kalıtım Derecesi, Seleksiyon, Çevre FaktörIerinio Etkileri ve Standartlaştırma, Grup İçi Korelasyon ve Tekrarlanma Derecesi, Path Katsayısı, Kalıtım Derecesi, Kombine Seleksiyonda W Katsa)'ısı ve Verimlilik, Genetik Korelasyon. İKİNCİ HAYVANCıLıK KONGRESİ: ANKARA HA- ZİRAN İsteme Adresi: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 06110, Dışkapı - Ankara ve T.M.M.O.B. Ziraat Mühendisleri Odası - Ankara. Konu: Türkiye'de Tarımsal Yapı ve Bu Yapı İçinde Hayvancılık, Türkiye'de Canlı Hayvanlar, Hayvansal Ürünler ve Pazarlaması, Türkiye'de Kaba Yem Üretimi, Hayvan Islahı, Hayvancılıkta Biyoteknoloji, Sığır Besiciliği, Türkiye Hayvancılığının Geliştirilmesi, Türkiye'de Hayvan Barınakları, Hayvancılık Kredileri, Türkiye'de Et Üretim-Pazar1ama Yapısı, Türkiye'de Süt Üretimi, Hayvan Hastalık lan, Türkiye Tavukçuluğu, Hayvancılık Koooperatifleri. KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİşTİRME UYGULAMALARI Yazan: Doç. Dr. Mehmet Ertuğrul. Ankara: s. İsteme Adresi: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 06110, Dışkapı - Ankara. Konu: Koyunlarda Davranış, Koyun Irkıarı, Keçi Irkıarı, Koyun ve Keçi ile İlgili Bazı Tanımlar, Koyun Yetıştiriciliğinde Sürü Büyüklüğü ve Kompozisyonu, Koyun ve Keçi Barınakları, Ağ!I Te-. mizliği ve Dezenfeksiyon, Banyo, Tırnak Kesme, Kuyruk Kesme, Kastrasyon, Oğlaklarda Boynuz ve Koku Bezi KöreItme, Kırkım,

5 496 O. ÜSTÜN YILDlRIl\l Koç-Teke Katımı, Koyunlarda Gebeliğin Saptanması, Gebelik ve Doğum, Doğum Sonrası Bakım, Kuzu ve Oğlak Büyütme, Keçilerde Hermafroditlik, Sağım, Koyun ve Keçilerin Numaralanması, Kuzu Besisi, Şişme ve Tedavisi, Keçilerde Tımar ve Kırkım, Koyun ve Keçilerde Dış Görünüşe Göre Değerlendirme, Kayıt Tutma, Koyun ve Keçilerde Yaşın Belirlenmesi, Vücut Ölçüleri, Yapağı. KÜMES HAYVANLARı ETİ ÖZEL İHTİsAS KOMİSYONU RAPORU Ankara: i99 ı. İsterne Adresi: T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Yayın ve Temsil Dairesi Başkanlığı Yayın ve Basım Şube Müdürlüğü, Ankara. Konu: Giriş, Tarihçe, Sektörün Tanımı ve Sınıflandırılması, Mevcut Durum ve Yakın Geçmişteki Gelişmeler; Sektördeki Kuruluşlar, Mevcut Kapasite ve Kullanımı, Üretim, Dış Ticaret Durumu, Stok Durumu, Yurt İçi Tüketim, Fiyatlar, İstihdam, Mevcut Durum Değerlendirmesi, AT ve Diğer Ülkelerle Mukayese, Altıncı Plan Döneminde Gelişmeler; Genel Politika, Talep çalışması, Üretim Hedefleri, İthalat Proj.;:ksiyonu, Uygulanması Gereken Teknolojiler ve Muhtemel Gelişmeler, Sektörün Mevcut Durumunun AT ve Diğer Önemli Ülkelerle Karşılaştırılması; Değerlendirme ve Alınması Öngörülen Tedbirler. RUMENDE MtKROBİY AL PROTEİN SENTEZİ ÜZERiNE KÜKÜRT SEVİYELERİNiN ETKİSİNİN 35S KULLANILARAK İN VİTRO ARAŞTIRILMASI Yazanlar: Prof. Dr. Şahibe Bakoğlu, Prof. Dr. Ayhan Eliçin, Araş. Grv. Yusuf Konı:a ve Dr. Sedat Dönmez. Ankara: s. lsteme Adresi: Ankara Üniverfİtesi Ziraat Fakültesi, 061 ıo, Dışkapı - Ankara. Konu: Uygun bir yem ve kükürt düzeyi kullanarak, üre ile beslenen koyunlarda mahimum mikrobiyal protein sentezi sağlamak ve böyle bir uygulamada indikatör olarak radyoaktif kükürtten )ararlanarak ülkemizde hayvan besleme araştırmalarında nü~ leer tek.- nikierin u)'gulanmasının geliştirilmesi.

6 VETERli\ER HEKt~ıLlKTE 1"E:\'1 YAYINLAR SÜT VE ÜRÜNLERi ViTAMiNLER Yazan/ar: Prof. Dr. O Cenap Tekinşen ve Yrd. Doç. Dr. Suzan Yalçın. Konya: s. isteme Adresi: Selçuk Üniversitesi Aksaray Meslek Yüksekokulu Aksaray. Konu: Yağda Eriyen VitaminIer, Suda Eriyen Vitaminler. TAVUK YETİşTİRİciLİCİ Yazan: Prof. Dr. F. Tahir Aksoy. Ankara: 199 i 25 i s TL. İsteme Adresi: Prof. Dr. F. Tahir Aksoy. Ankara Üniversite~i Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Ankara. Konu: Tavukçuluğun Hayvansal Üretimdeki Yeri, Tavukların Kökeni ve Jrkları, Genetik ve Yetiştirme Yöntemleri, Önemli Ana- \ tomik, Fizyolojik Özellikler ve Bazı Pratik Uygulamalar, Kuluçka Bilgisi ve Tekniği, Sağlık Koruma Prensipleri ve Yetiştirme Hastalıkları, Kümesier, Yemler ve Yemlerne. TAZE ETLERiN VAKUMLU AMBALAJDA OLGULAŞ- TIRILMASı Yazan: Yard. Doç. Dr. Nuray Kolsarıcı. Ankara' J s. isteme Adresi: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 06110, Dışkapı - Ankara. Konu: Etlerin olgunlaştırılması ve olgunlaştırma işleminde vakumlu ambalajın etkisi. THERiOGENOLOJİ Yazanlar: Erol Alaçam, Hüseyin Deveci, Dursun Ali Dinç, Hazım Gökçen, Hakkı hgür, Çetin Kılıçcğlu, Şükrü Küplülü, Adem Şenünver, Necmettin Tekin, Nafiz Yurdaydın. Ankara: s ll.

7 49B o. ÜSTÜN YILDIRIM isteme Adresi: Prof. Dr. Erol Alaçam. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi - Konya. Konu: Reprodüksiyon. Reprodüktif Fizyoloji, Reprodüktif Endokrinoloji, Evcil Hayvanlarda Seksücl Sikloslar, Reprodüktif Hormonların Klinik Kullanımları, Dişi Üreme Organlarının Muayenesi, Erkek Üreme Organlarının Muayenesi, Evcil Hayvanlarda Üremenin Denetlenmesi, Spermanın Alınması, Saklanması ve Sun'i Tohumlama, Embriyo Nakli, Placentasyon ve Gebelik Süreci, Gebelik Tanısı, Gebelik Patolojisi, Abortuslar, Vagina, Prolapsusu, Doğum, Doğuma Yardım, Fötotomi, Laparo-hysteretomie, Güç Doğıımlar, Doğumdan Sonra Ana ve Yavruya Gösterilecek Özen, Puerparal Dönem ve Sorunları, Prolapsus Uteri, Retertio Secandinarum ve Postpartum Gental Kanal İnfeksiyonları, Metabolizma Hastalıkları, İnfertilite Nedeni Olan Yapı Bozuklukları ve Çevre Faktörleri, Fonksiyonel İnfertilite, Döl Tutmayan Hayvanlar, Erkek Hayvanlarda İnfertilite, Sütçü İnel lerde Sürü Döl Sağlığı Kontrol Programı Uygulamaları, Jinekolojik Operasyonlar.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİ FORMU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİ FORMU Yarıyıl Sonu Sınavlar Ara Sınavlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİ FORMU Eğitim Biriminin Adı Bölüm/Program Adı Dersin Adı Dersin Kredi ve Saat Bilgileri Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik/Laborant

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS MÜFREDATI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS MÜFREDATI II. YARIYIL I. YARIYIL KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ MÜFREDATI ADI T U K AKTS VETERİNER ZORUNLU LER VET101 Anatomi I 3 4 5 9 VET103 Histoloji

Detaylı

2019 YILI ÇİFTLİK HAYVANLARI ALT SINIR ÜCRET TARİFESİ (At, Sığır, Tay-Buzağı, Koyun-Keçi, Domuz)

2019 YILI ÇİFTLİK HAYVANLARI ALT SINIR ÜCRET TARİFESİ (At, Sığır, Tay-Buzağı, Koyun-Keçi, Domuz) 1 2019 YILI ÇİFTLİK HAYVANLARI ALT SINIR ÜCRET TARİFESİ (At, Sığır, Tay-Buzağı, Koyun-Keçi, Domuz) MUAYENE ve TANI (Hayvan Başına) (10 dan fazla sayıda hayvan için %40 oranında indirim yapılır) KLİNİKTE

Detaylı

O. Üstün Yıldırım. Yazan/ar: Doç. Dr. Nuri Yavru, Doç. Dr. Kadircan Özkan, Dr. Ertuğrul

O. Üstün Yıldırım. Yazan/ar: Doç. Dr. Nuri Yavru, Doç. Dr. Kadircan Özkan, Dr. Ertuğrul A. Ü. Vet. Fok. Derg. 38 (1-2): 252-256. 1991 VETERİNER HEKİMLİKTE YENİ YAYıNLAR O. Üstün Yıldırım. AY AK RASTALıKLARı VE ORTOPEDİ Yazan/ar: Doç. Dr. Nuri Yavru, Doç. Dr. Kadircan Özkan, Dr. Ertuğrul Elma.

Detaylı

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİRİM: BESİN/GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI T. C. 1 Gıda analizleri mikrobiyolojik- 2 Gıda analizleri serolojik ve toksikolojik- 3 Danışmanlık hizmeti 1. Yapılacak analizleri ve ilgili mevzuatı

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 1. SINIF, 1. YARIYIL 08:30-09:15 HİSTOLOJİ I MEDİKAL BİYOLOJİ ANATOMİ I FİZYOLOJİ I 09:25-10:10 HİSTOLOJİ I MEDİKAL BİYOLOJİ BİLGİSAYAR MEDİKAL KİMYA BİLGİSAYAR MEDİKAL KİMYA ANATOMİ I ANATOMİ I ANATOMİ

Detaylı

GÜNLER Histoloji I A Teorik.

GÜNLER Histoloji I A Teorik. 1. SINIF, II. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) A B A B A B Türk Dili II Güzel Sanatlar II / Beden E-Eğitim Eğitim II A B A B Genetik A Uygulama B Uygulama A B A Genetik B B A Uygulama

Detaylı

GÜNLER Biyokimya I. Teorik

GÜNLER Biyokimya I. Teorik 4 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 1. SINIF, II. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) Seçmeli 2.Grup Hayvan Hakları Amfi 4 Seçmeli 2.Grup İletişim Teknikleri Amfi 4 Güzel Sanatlar

Detaylı

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ 1 9 OCAK 9.00-10.00 MEDİKAL KİMYA 9 OCAK 2 10.15-11.15 GENEL FARMAKOLOJİ

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI I. SINIF, I. YARIYIL (2018 YILI VE SONRASI)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI I. SINIF, I. YARIYIL (2018 YILI VE SONRASI) I. SINIF, I. YARIYIL (2018 YILI VE SONRASI) 2018 yılı girişliler bu programa göre derse gireceklerdir. Biyometri Biyometri Genetik A grubu Veteriner Hekimliği Tarihi (Zorunlu) A2 B2 Türk Dili I (11:00-12:00)

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI) I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI) Medikal Fizik Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Biyometri Beden Eğitim I (10:00-10:50) Medikal Fizik Türk Dili I (11:00) Biyometri Veteriner Hekimliği

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ- CERRAHPAŞA VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ- CERRAHPAŞA VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ- CERRAHPAŞA VETERİNER FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI GÜNLER (2018 Yılı Girişli Sonrası) (2012 Yılı Girişli (BAĞIL SİSTEM) Girişli 30 Ekim

Detaylı

I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI)

I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI) I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI) Güzel Sanatlar I (11:00-11:50) AMFİ 1 1.GRUP (Veteriner Hekimliği Terminolojisi) AMFİ 1 A B2 B A2 1.GRUP (Uygarlık Tarihi) ABD Dalı B A Türk Dili I (08:30-10:00)

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS PROGRAMI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS PROGRAMI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ PROGRAMI VET101 Anatomi I 3 4 5 9 VET103 Histoloji I 2 2 3 5 VET105 Veteriner Hekimlik Tarihi 1-1 2 VET107 Medikal

Detaylı

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (GÜZ)

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (GÜZ) BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (GÜZ) BKY103 BKY105 BKY109 BKY101 BKY107 TD101 Aİ101 YD101 Hayvan Beslemeye Giriş Enfeksiyonlara

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI. Toplantı Tarihi: 12 Haziran 2013 Toplantı Sayısı : 2012-2013/2 Karar Sayısı: 1

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI. Toplantı Tarihi: 12 Haziran 2013 Toplantı Sayısı : 2012-2013/2 Karar Sayısı: 1 Toplantı Tarihi: 12 Haziran 2013 Toplantı Sayısı : 2012-2013/2 Karar Sayısı: 1 Enstitümüz doktora programı öğrencilerine, yönelik Bilimsel Araştırma ve Metodolojisi entegre dersinin araştırma görevlisi

Detaylı

OMÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI

OMÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI OMÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI I. SINIF (GÜZ YARIYILI-I.DÖNEM) DERSLERİ 01 VET 101 Anatomi I 4 5 9 Temel Bilimler 11 01 VET 10 Histoloji I 5 Temel Bilimler 14 01 VET 105 Vet. Hekimliği Giriş ve

Detaylı

1.Yarıyıl Ders Planı Ders Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu

1.Yarıyıl Ders Planı Ders Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu 1.Yarıyıl Planı ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2+0 Zorunlu 2 ING101 İNGİLİZCE-I 2+0 Zorunlu 2 TUR101 TÜRK DİLİ-I 2+0 Zorunlu 2 VET101 MEDİKAL BİYOLOJİ 1+0 Zorunlu 3 VET103 MEDİKAL FİZİK 1+0

Detaylı

CERRAHİ ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI

CERRAHİ ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI CERRAHİ ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSİTÜSÜ İ Yüksek Lisans Programı SZR 101 Bilimsel Araştırma Ders (T+ U) 2+2 3 6 AD SZR 103 Akılcı İlaç Kullanımı 2+0 2 5 Enstitünün Belirlediği

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS MÜFREDATI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS MÜFREDATI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS MÜFREDATI DÖNEM TÜRÜ KODU DERSLER T U K AKTS Ön Koşul Açıklama Bölüm AbD. 01. VET 101 Anatomi I 3 4 5 9 313-314 Temel

Detaylı

SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BESİCİLİĞİ

SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BESİCİLİĞİ SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BESİCİLİĞİ Prof Dr. Orhan ALPAN Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni AnabilimDalı Emekli Öğretim Üyesi Prof Dr. Ali Rıza AKSOY Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi

Detaylı

DÖNEM TÜRÜ KODU DERSLER T U K AKTS Açıklama Bölüm AbD. 1 0 1 3 Temel bilimler 15. 2 0 2 2 5-i Dersi. 2 0 2 1 Alan Dışı

DÖNEM TÜRÜ KODU DERSLER T U K AKTS Açıklama Bölüm AbD. 1 0 1 3 Temel bilimler 15. 2 0 2 2 5-i Dersi. 2 0 2 1 Alan Dışı 01 VET 101 Anatomi I 3 4 5 9 Temel bilimler 11 01 VET 103 Histoloji I 2 2 3 5 Temel bilimler 14 01 VET 105 Veteriner Hekimliği Giriş ve Tarihi 1 0 1 3 Temel bilimler 15 01 VET 107 Medikal Biyoloji 1 0

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (2012 GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER DAHİL) LİSANS EĞİTİMİ DERS PLANI

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (2012 GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER DAHİL) LİSANS EĞİTİMİ DERS PLANI T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (2012 GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER DAHİL) LİSANS EĞİTİMİ DERS PLANI 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl Ders D U L Top Kredi AKTS Ders D U L Top Kredi

Detaylı

ZOOTEKNİ (VETERİNER) ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI

ZOOTEKNİ (VETERİNER) ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI ZOOTEKNİ (VETERİNER) ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI I. YARIYIL D. KODU DERİN ADI Z/ Teo. Uyg. Top. Kredi VZD 101 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 9 VZD 102 Tez Hazırlık Çalışması Z 0 1 1 0 1 eçmeli Dersler(eçmeli

Detaylı

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama)

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) -Ders Notu- Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Adana ADANA-2008 ÖNSÖZ Hayvan beslemenin

Detaylı

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavı Programı

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavı Programı Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2017-18 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu ve Programı Yarıyıl Sonu Sınavı Tarih Saat 1. Sınıf Gözetmen No Tarih Saat 1. Sınıf Gözetmen No 21.05.2018

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM DERSLERİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM DERSLERİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM DERSLERİ 1. SINIF I. YARIYIL Adı Teorik Pratik Kredi AKTS TÜD101 Türk Dili I 2-2 1 AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2-2 1 YAD101 İngilizce

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARDAN KORUNMA

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARDAN KORUNMA DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARDAN KORUNMA LVS 2 III. 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

Ek-1 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ DİĞER(ÖZEL SEKTÖR İSTENEN BELGELER TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE

Ek-1 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ DİĞER(ÖZEL SEKTÖR İSTENEN BELGELER TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE Ek1 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ HİZMET ENVANTERİ SIRA NO 1 2 KURUM KODU. STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI Klinik Muayene Klinik Bilimler nün Hasta muayenesini Radyografik Muayene Röntgen çekimini

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ DERSLERİNİN BOLOGNA SÜRECİNE İNTİBAK LİSTESİ 1.YARIYIL Kodu Ders Adı Kredi Durumu Ders Ders Adı Kredi 1518101 Botanik 3(2+2) Eşleştirildi 1518151 Botanik 3(2+2) 1518102 Temel Fizik 2(2+0)

Detaylı

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ 961 1. HAFTA İLAÇ Hastalıkların teşhisi, tedavisi, profilaksisi (hastalıktan korunma) cerrahi girişimlerin kolaylaştırılması ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL FİNAL

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERS TANITIM FORMU Dersin Kodu / Adı : Bölüm / Anabilim Dalı : 100598 ATLARDA GEBELİK SÜRECİ ALANDIŞI DERS BÖLÜMÜ (VETERİNER) Öğretim Dili : Türkçe Yarıyılı

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ. Araş. Gör. Dr. Öğünç MERAL

BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ. Araş. Gör. Dr. Öğünç MERAL BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ Araş. Gör. Dr. Öğünç MERAL BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ İlk defa, 1919 yılında, Karl Ereky tarafından kullanılan Biyoteknoloji teriminin o zamanki tanımı, anlamı ve kapsamı, günümüze kadar

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Bitkisel ve Hayvansal Üretim T.C. PROGRAM: Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği I. YARIYIL 00101 Matematik I (2 0 2), Sayılar, Cebir, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Trigonometri,Geometri

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI VETERİNER FAKÜLTESİ / VETERİNER EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI VETERİNER FAKÜLTESİ / VETERİNER EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI VETERİNER FAKÜLTESİ / VETERİNER EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Kısaltmalar: PSDS: Paketten Seçilecek Ders Sayısı PSKM: Paketten Seçilecek Kredi Miktarı Ders Kodu Ders

Detaylı

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU. Önder SÖZEN Koordinatör 19.03.2014

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU. Önder SÖZEN Koordinatör 19.03.2014 BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU Önder SÖZEN Koordinatör 19.03.2014 SUNU PLANI Çalışma Grubu Bağlı Enstitüler/İstasyonlar Dünya ve Türkiye de Büyükbaş Hayvancılık Verileri Devam Eden, Sonuçlanan,

Detaylı

VETERİNERLİK BÖLÜMÜ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö. ve İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Ders İçeriği T U K AKTS

VETERİNERLİK BÖLÜMÜ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö. ve İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Ders İçeriği T U K AKTS VETERİNERLİK BÖLÜMÜ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK (Ö.Ö. ve İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (GÜZ) LVS 101 Anatomi Hayvan gruplarını, erginlerinde vücudun sekli, vücut örtüsü, destek ve hareket

Detaylı

Süt Tipi Oğlakların Doğum, 30. Gün ve 60. Gün Canlı Ağırlıkları Üzerine Sistematik Çevre Etmenlerinin Etkileri

Süt Tipi Oğlakların Doğum, 30. Gün ve 60. Gün Canlı Ağırlıkları Üzerine Sistematik Çevre Etmenlerinin Etkileri Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 2002, 39 (2):73-78 ISSN 1018-8851 Süt Tipi Oğlakların Doğum, 30. Gün ve 60. Gün Canlı Ağırlıkları Üzerine Sistematik Çevre Etmenlerinin Etkileri Arzu DUMAN 1 Erdinç DEMİRÖREN

Detaylı

I.SINIF ( GÜZ YARIYILI-I.DÖNEM ) DERSLERİ

I.SINIF ( GÜZ YARIYILI-I.DÖNEM ) DERSLERİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAMA AİT DERSLER VE İÇERİKLERİ I.SINIF ( GÜZ YARIYILI-I.DÖNEM ) DERSLERİ 01 VET 101 Anatomi

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 08 OCAK MART 2018 (6 HAFTA)

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 08 OCAK MART 2018 (6 HAFTA) 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 08 OCAK 2018 02 MART 2018 (6 HAFTA) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARDIMCISI DÖNEM

Detaylı

İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI

İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSİTÜSÜ İ Yüksek Lisans Programı SZR 101 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders (T+ U) 2+2 3 6 AD SZR 103 Akılcı İlaç Kullanımı 2+0

Detaylı

Abalım bir markasıdır

Abalım bir markasıdır KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ Abalım bir markasıdır İyi kalite, yüksek verim Ülkemizin önde gelen sanayi topluluğu Abalıoğlu bünyesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş., 1969 yılında ülkemizin ilk özel

Detaylı

TEMEL ZOOTEKNİ KISA ÖZET KOLAY AÖF

TEMEL ZOOTEKNİ KISA ÖZET KOLAY AÖF DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. TEMEL ZOOTEKNİ KISA ÖZET KOLAY AÖF Kolayaöf.com

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KARAPINAR AYDOĞANLAR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜYÜK ve KÜÇÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KARAPINAR AYDOĞANLAR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜYÜK ve KÜÇÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 6303101 T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KARAPINAR AYDOĞANLAR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜYÜK ve KÜÇÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Adı Dönem/Yarıyıl Haftalık Saati Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 1. SINIF, 1. YARIYIL 08:30-09:15 HİSTOLOJİ I MEDİKAL BİYOLOJİ BİLGİSAYAR FİZYOLOJİ I 09:25-10:10 HİSTOLOJİ I MEDİKAL BİYOLOJİ BİLGİSAYAR FİZYOLOJİ I TÜRK DİLİ I MEDİKAL KİMYA FİZYOLOJİ I İYİ VETERİNER

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI PAZARTESİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI Veteriner Terminoloji Histoloji I (U) 1. grup Histoloji I (U) 2. grup Histoloji I (T) Medikal

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 07 OCAK MART 2019 (6 HAFTA) Prof. Dr.

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 07 OCAK MART 2019 (6 HAFTA) Prof. Dr. 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 07 OCAK 2019 01 MART 2019 (6 HAFTA) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARDIMCISI DÖNEM

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. ADSG109 Ağız ve Diş Sağlığında Araç-Gereç Bilgisi - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Diş Hastalıkları

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS Hafta Teorik

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS Hafta Teorik Önlisans - Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Y : Yıl D : Dönem Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Y D AKTS TLT137 Genel Biyoloji Zorunlu 1 1 4 Dersin Amacı Prokaryotik ve ökaryotik

Detaylı

Ziraat Fakültesi. Zootekni. FZK1085 FİZİK Zorunlu KMY1085 KİMYA Zorunlu

Ziraat Fakültesi. Zootekni. FZK1085 FİZİK Zorunlu KMY1085 KİMYA Zorunlu Ziraat Fakültesi Zootekni 1. Yarıyıl Dersleri BYL1183 BOTANİK Zorunlu 2 2.00 0 5.00 FZK1085 FİZİK Zorunlu 3 0.00 0 4.00 KMY1085 KİMYA Zorunlu 3 0.00 0 4.00 BSM1501 METEOROLOJİ Zorunlu 2 0.00 0 3.00 TAR1301

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ III. DERS KURULU (15 ARALIK 2014 17 OCAK 2015) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

DÖNEM 2 KURUL EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 08 OCAK MART 2018 (6 HAFTA)

DÖNEM 2 KURUL EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 08 OCAK MART 2018 (6 HAFTA) 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. KURUL DERS PROGRAMI (SİNDİRİM SİSTEMİ) 08 OCAK 2018 02 MART 2018 (6 HAFTA) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARDIMCISI DÖNEM

Detaylı

ET VERİMİ. Et verimi kavramı. Karkas kalitesi. Karkas bileşimini etkileyen faktörler. Karkas derecelendirme. Karkas parçalama tekniği.

ET VERİMİ. Et verimi kavramı. Karkas kalitesi. Karkas bileşimini etkileyen faktörler. Karkas derecelendirme. Karkas parçalama tekniği. ET VERİMİ Et verimi kavramı Karkas kalitesi Karkas bileşimini etkileyen faktörler Karkas derecelendirme Karkas parçalama tekniği Et kalitesi 1 Et Verimi Kavramı Et verimi denilince: Genel anlamda; hayvanların

Detaylı

12. SINIF KONU ANLATIMI 7 GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ ÇALIŞMA ALANLARI

12. SINIF KONU ANLATIMI 7 GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ ÇALIŞMA ALANLARI 12. SINIF KONU ANLATIMI 7 GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ ÇALIŞMA ALANLARI GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Belirli bir amaca yönelik olarak genetik madde üzerinde yapılan çalışmaları içerir. Canlıların genlerine

Detaylı

BAHAR YARIYILI VİZE TARİHLERİ

BAHAR YARIYILI VİZE TARİHLERİ ORGANİK TARIM I Yabancı Dil - II 04 Nisan 2017 Doç. Dr. Funda YOLDAŞ Bitki Fizyolojisi 05 Nisan 2017 Doç. Dr. Funda YOLDAŞ Bitkisel Üretim İlkeleri 05 Nisan 2017 Doç. Dr. Funda YOLDAŞ Hayvansal Üretim

Detaylı

K.Ü. VETERİNER FAKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI

K.Ü. VETERİNER FAKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI ATATÜRK İLKE VE MEDİKAL FİZİK (T) 8.45-9. İNKİLAP TARİHİ I (T) 11.45-12. 13.45-14. 14.45-15. 15.45-16. 16.45-17. ANATOMİ I (T) ANATOMİ I (T) ANATOMİ I (T) VETERİNER HEKİMLİĞİ

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

4. SINIF KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJ PROGRAMI (Grup 3)

4. SINIF KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJ PROGRAMI (Grup 3) 4. SINIF KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJ PROGRAMI (Grup 3) Amaç: Kadın yaşamının evreleri ve bu evrelerde karşılaşılabilecek sağlık sorunları hakkında öğrenciyi bilgilendirmek, bu sorunlara pratisyen

Detaylı

TÜRKİYE DE ve DÜNYA DA HAYVANSAL ÜRETİM. Prof. Dr. Numan AKMAN A.Ü. Ziraat Fakültesi

TÜRKİYE DE ve DÜNYA DA HAYVANSAL ÜRETİM. Prof. Dr. Numan AKMAN A.Ü. Ziraat Fakültesi TÜRKİYE DE ve DÜNYA DA HAYVANSAL ÜRETİM Prof. Dr. Numan AKMAN A.Ü. Ziraat Fakültesi TARIM ZİRAAT_1 Tarım. İng. Agriculture Büyük Türkçe Sözlük: Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, kalite ve verimlerinin

Detaylı

I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI)

I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI) I. SINIF, I. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI) I.GRUP (Veteriner Anatomi Terminolojisi) AMFİ 1 Güzel Sanatlar I (11:00-11:50) A Medikal Biyoloji AMFİ 1 Yabancı Dil I (14:00-15:20) B I.GRUP (Uygarlık Tarihi)

Detaylı

1. Keçi eti 2. Et Verimi ve Kalitesi için ıslah

1. Keçi eti 2. Et Verimi ve Kalitesi için ıslah 1. Keçi eti 2. Et Verimi ve Kalitesi için ıslah akin@comu.edu.tr http://akin.houseofpala.com Etin kimyasal içeriği Yaşa, cinsiyete, beslemeye bakılmadan kimyasal yapı da ortalama: %70 su, %18 protein,

Detaylı

Farmakoloji IV (2 0 2)

Farmakoloji IV (2 0 2) Farmakoloji IV (2 0 2) 1 Kardiyovasküler sistem fizyolojisi, hastalıkları ve tedavide kullanılan ilaçlar 2 Konjektif kalp yetmezliği ve tedavisinde kullanılan ilaçlar 3 Aritmi ve tedavisinde kullanılan

Detaylı

TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI

TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSİTÜSÜ İ Yüksek Lisans Programı SZR 101 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders (T+ U) 2+2 3 6 AD SZR 103 Akılcı İlaç Kullanımı 2+0

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ III. DERS KURULU (15 ARALIK 2014 17 OCAK 2015) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

4. SINIF KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJ PROGRAMI

4. SINIF KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJ PROGRAMI 4. SINIF KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJ PROGRAMI Amaç: Kadın yaşamının evreleri ve bu evrelerde karşılaşılabilecek sağlık sorunları hakkında öğrenciyi bilgilendirmek, bu sorunlara pratisyen hekim düzeyinde

Detaylı

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir AKADEMİKHABERLER \ FAKÜLTEMİz Prof. Dr. Hüseyin DEKANI Saim Kendir Fakültemizde 4 kasım 1977 günü yapılan seçimle Prof. Dr. H. Saim Kendir Dekanlığa getirilmiştir. 1933 yılında Mersin'de doğan Prof. Kendir

Detaylı

Transgenik Hayvan Üretimi. Hayvancılıkta biyoteknoloji dersi

Transgenik Hayvan Üretimi. Hayvancılıkta biyoteknoloji dersi Transgenik Hayvan Üretimi Hayvancılıkta biyoteknoloji dersi TRANSGENİK HAYVAN TEKNOLOJİSİ Transgenik hayvanlar gen transferi yoluyla hücrelerinde yabancı genleri taşıyan hayvanlardır. Çiftlik hayvanlarına

Detaylı

TÜBİTAK MAM GEN MÜHENDM HENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJB YOTEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (GMBE) TANITIMI IKEV Türkiye için Biyoteknoloji Toplantısı 8 Kasım m 2007 1 GMBE Personeli Araştırmacı 50 Toplam Personel 65 Teknisyen

Detaylı

BİYOLOJİ VE BİLİMSEL YÖNTEM... 1 Bilim ve Bilimsel Yöntem... 2

BİYOLOJİ VE BİLİMSEL YÖNTEM... 1 Bilim ve Bilimsel Yöntem... 2 İÇİNDEKİLER Sayfa BİYOLOJİ VE BİLİMSEL YÖNTEM... 1 Bilim ve Bilimsel Yöntem... 2 CANLILARIN OLUŞUMU... 5 CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ... 9 CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI... 11 SİSTEMATİK... 13 BİTKİ VE HAYVANLARIN

Detaylı

BVKAE www.bornovavet.gov.tr

BVKAE www.bornovavet.gov.tr Türkiye Veteriner İlaçları Pazarı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Süt Sığırcılığı ve Süt Ürünleri Çalıştayı ve Sergisi 28-29 Nisan, 2008 - Konya İsmail Özdemir VİSAD - Veteriner Sağlık Ürünleri

Detaylı

DÖNEM 1- A, 3. DERS KURULU (2015-2016)

DÖNEM 1- A, 3. DERS KURULU (2015-2016) DÖNEM 1- A, 3. DERS KURULU (2015-2016) DERS SAATİ DERS ADI DERS KONUSU DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ 4. DK 1. Hafta 07 Aralık Pazartesi Mikrobiyoloji Mikrobiyolojinin tarihçesi ve mikroorganizmalara genel

Detaylı

KLONLAMA. Prof. Dr. Fatma Savran Oğuz

KLONLAMA. Prof. Dr. Fatma Savran Oğuz KLONLAMA Prof. Dr. Fatma Savran Oğuz Tek yumurta ikizleri doğal klonlardır. Araştırıcılar ilk önceleri bu doğal olayı taklit ederek klonlama çalışmalarına başlamışlardır. Tek yumurta ikizlerinde embriyo

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından :DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Çiftlik Hayvanlarında Embriyo Aktarımı. Prof Dr Fatin Cedden

Çiftlik Hayvanlarında Embriyo Aktarımı. Prof Dr Fatin Cedden Çiftlik Hayvanlarında Embriyo Aktarımı Prof Dr Fatin Cedden İlk embriyo transferi 1890 da Walter Heape tarafından Büyük Britanya da tavşan üzerinde gerçekleştirildi Sığırda yapılan ilk embriyo transferi

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

11.15-12.00 Genetik (T) Anatomi I (T) Seçmeli Ders (T) Anatomi I (U- Grup I) Medikal Kimya (U)

11.15-12.00 Genetik (T) Anatomi I (T) Seçmeli Ders (T) Anatomi I (U- Grup I) Medikal Kimya (U) 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı (Ders Geçme) 8.15-9.00 AİIT I (T) Anatomi I (U- Grup I) 9.15-10.00 Medikal Fizik (T) Anatomi I (T) AİIT I (T) Anatomi I (U- Grup I) 10.15-11.00

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ AMACI Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü (ÇÜZFZB) et, süt, yumurta, deri, kıl ve yapağı gibi hayvansal ürünler üretiminini kaliteli

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR DÖNEMİ Final Sınavı Programı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR DÖNEMİ Final Sınavı Programı 02.06.2017 01.06.2017 31.05.2017 30.05.2017 29.05.2017 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR DÖNEMİ Final Sınavı Programı Farmakoloji-II 10.15-11.00 Rekombinant DNA Teknol. 13.15-14.00 Histoloji-II 14.15-15.00

Detaylı

Ders Kurulu Öğretim Üyeleri. Yrd. Doç. Dr. Türkan TOKA ÖZER Prof. Dr. İsmail ZARARSIZ Yrd. Doç. Dr. Mahinur ULUSOY Öğr. Gör.

Ders Kurulu Öğretim Üyeleri. Yrd. Doç. Dr. Türkan TOKA ÖZER Prof. Dr. İsmail ZARARSIZ Yrd. Doç. Dr. Mahinur ULUSOY Öğr. Gör. TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI DÖNEM I III. DERS KURULU 9 ŞUBAT 2015-27 Mart 2015 (7 Hafta) Yönetim Dekan Prof. Dr. Süleyman ÖZEN Başkoordinatör Prof. Dr. H. Ramazan YILMAZ Dönem I Koordinatörü

Detaylı

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI TEKNİKERİ

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI TEKNİKERİ TANIM Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı teknikeri; hayvanların sağlığı, beslenmesi, üretilmesi ve cinslerinin iyileştirilmesi alanında çalışacak teknik bilgiye sahip ara insan gücüdür. A- GÖREVLER - Çalışmalarını

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bulunan Tarımsal

Detaylı

PATOLOJİ ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI

PATOLOJİ ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI PATOLOJİ ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSİTÜSÜ İ Yüksek Lisans Programı SZR 101 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders (T+ U) 2+2 3 6 AD SZR 103 Akılcı İlaç Kullanımı 2+0 2 5 Enstitünün

Detaylı

T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI 1. SINIF

T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI 1. SINIF T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2017-2018 GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI 1. SINIF Pazartesi Medikal Botanik (T) Doç. Dr. Ş.E. Hişmioğulları Derslik-1 Anatomi (T) Prof. Dr. H. Atalgın Derslik-1

Detaylı

GİRİŞ I. PROJE ÖZETİ Projenin Genel Tanımı Giriş Projenin Amacı Projenin Kalkınma Planı ile İlişkisi...

GİRİŞ I. PROJE ÖZETİ Projenin Genel Tanımı Giriş Projenin Amacı Projenin Kalkınma Planı ile İlişkisi... İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 I. PROJE ÖZETİ... 2 1. Projenin Genel Tanımı... 3 2. Giriş... 3 3. Projenin Amacı... 3 4. Projenin Kalkınma Planı ile İlişkisi... 4 II. PROJENİN AYRINTILI TANIMI... 5 1. Proje Uygulama

Detaylı

SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ III. DERS KURULU (23 ARALIK OCAK ŞUBAT 2014)

SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ III. DERS KURULU (23 ARALIK OCAK ŞUBAT 2014) T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNDİRİM VE METABOLİZMA SİSTEMLERİ III. DERS KURULU (23 ARALIK 2013 24 OCAK ŞUBAT 2014) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

BESİN MADDELERİ VE SU METABOLİZMASI. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN

BESİN MADDELERİ VE SU METABOLİZMASI. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN BESİN MADDELERİ VE SU METABOLİZMASI Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN BESİN MADDELERİ Hayvan ve yemlerin yapısında bulunan ve hayvan organizmasında çeşitli fizyolojik fonksiyonlara katılan organik ve inorganik

Detaylı

Gen Klonlama ve Uygulamaları. Fatma Savran Oğuz İstanbul Tı Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı

Gen Klonlama ve Uygulamaları. Fatma Savran Oğuz İstanbul Tı Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Gen Klonlama ve Uygulamaları Fatma Savran Oğuz İstanbul Tı Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Klonlama Gen klonlaması : DNA segmentleri veya bir genin kopyalarının Reproduktif klonlama : Bir canlının

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI DÖNEM IV GENEL CERRAHİ STAJI PROGRAMI

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI DÖNEM IV GENEL CERRAHİ STAJI PROGRAMI T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI DÖNEM IV GENEL CERRAHİ STAJI PROGRAMI Dekan Dekan Yardımcıları Başkoordinatör Ali BORAZAN Şehmus ERTOP V.Haktan ÖZAÇMAK Banu Doğan GÜN

Detaylı

ZAMAN PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

ZAMAN PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 1. SINIF/A HAFTALIK DERS PROGRAMI 8:45 ANATOMİ I (U) MEDİKAL KİMYA (U) RESİM I/ MÜZİK I Amfi II/Amfi I (A-B şube ortak) 9:45 ANATOMİ I (T) MEDİKAL KİMYA (T) ANATOMİ I (U) MEDİKAL KİMYA (U) TÜRK DİLİ I

Detaylı

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ. Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ. Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sunuş İçeriği Yeni Gıda Kanununa Giden Süreç Müzakere süreci

Detaylı

AFYONKARAHİSAR VETERİNER HEKİMLER ODASI 2017 ASGARİ ÜCRET TARİFESİ. LİSTE/TL a) Klinikte

AFYONKARAHİSAR VETERİNER HEKİMLER ODASI 2017 ASGARİ ÜCRET TARİFESİ. LİSTE/TL a) Klinikte AFYONKARAHİSAR VETERİNER HEKİMLER ODASI 2017 ASGARİ ÜCRET TARİFESİ KDV DAHİL DEĞİLDİR I-ÇİFTLİK HAYVANLARI (At, sığır, tay-buzağı, koyun,keçi, domuz, tavşan, kanatlı kümes hayvanları) A) MUAYENE VE TEŞHİS

Detaylı

Enstitü Zorunlu Dersleri (I.YARI YIL) Öğrenci Kredisi

Enstitü Zorunlu Dersleri (I.YARI YIL) Öğrenci Kredisi VETERİNER FAKÜLTESİ PATOLOJİ DOKTORA PROGRAMI Enstitü Zorunlu Dersleri (I.YARI YIL) adı Ders Saati SZR 601 Bilim Etiği ve Tarihi 1+0 - Deontoloji ABD Öğr. Üy. SZR 501 Bil. Arş. İstatiksel Yöntemlerin 2+2

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI DÖNEM IV GENEL CERRAHĠ STAJ PROGRAMI. Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI DÖNEM IV GENEL CERRAHĠ STAJ PROGRAMI. Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ 2015-2016 ÖĞRETĠM YILI DÖNEM IV GENEL CERRAHĠ STAJ PROGRAMI Dekan Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu Prof. Dr.

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİTÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI IV. SINIF GENEL CERRAHİ STAJ PROGRAMI. Grup D ( 8 Hafta)

T.C. BÜLENT ECEVİTÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI IV. SINIF GENEL CERRAHİ STAJ PROGRAMI. Grup D ( 8 Hafta) T.C. BÜLENT ECEVİTÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 214-215 ÖĞRETİM YILI IV. SINIF GENEL CERRAHİ STAJ PROGRAMI Grup D ( 8 Hafta) (1 Eylül 214-27 Ekim 214 ) Dekan Dekan Yardımcıları Eğitim Baş Koordinatörü Eğitim

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II III. (SİNDİRİM SİSTEMİ) DERS KURULU (12 OCAK 2015 06 MART 2015) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM

Detaylı

Hayvancılıkta Biyoteknoloji. Prof. Dr. Fatin CEDDEN

Hayvancılıkta Biyoteknoloji. Prof. Dr. Fatin CEDDEN Kaynaklar Kitap adı: 1) Biyoteknoloji. Yazar: Prof Dr Mustafa Arda Kükem Derneği Yay:1994 2) Introduction to Biotechnology. Yazarlar: C. M. Brown, I. Campbell, F. G. Priest Blackwell Sci. Publ. 3) Reproduction

Detaylı

C: Her yarıyıl açılan dersler S: Seçmeli dersler

C: Her yarıyıl açılan dersler S: Seçmeli dersler 2015-2016 EĞİİM ÖĞREİM YILI 1. YARIYIL DERS PROGRAMI Gün Saatler 1/A 1/B Ders Adı /U Dershane Ders Adı /U Dershane Pazartesi 08.30-09.15 Atatürk İlkeleri ve İnk.arihi MaviAmfi 09.25-10.10 Atatürk İlkeleri

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESI VE ENFEKSIYON DERS KURULU ( 1. ) DERS KURULU (15 EYLÜL- 24 EKİM 2014) DERS PROGRAMI T. C.

Detaylı