Türk, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika İlaç Pazarına Açılan Kapınız Mart İstanbul Fuar Merkezi (IFM), Türkiye YENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türk, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika İlaç Pazarına Açılan Kapınız Mart İstanbul Fuar Merkezi (IFM), Türkiye YENİ"

Transkript

1 Türk, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika İlaç Pazarına Açılan Kapınız 8-10 Mart 2017 İstanbul Fuar Merkezi (IFM), Türkiye Etkİnlİk Rehberİ YENİ Biyo-liderlerin Buluşma Noktası DESTEKLEYENLER MEDYA PARTNERİ DIAMOND SPONSOR

2 CPhI Istanbul BioPH Konferansı: Bölgede gelişen Bio trendine ışık tutuyor! 9 uzman sahası ile CPhI Istanbul da zamanınızı verimli geçirin! Yepyeni bir CPhI Istanbul Konferansı: BioPH! Hemen online kayıt olun, oturumlardaki yerinizi alın! cphi-istanbul.com yoğunluk olan oturumlarda online kayıt yaptıran ziyaretçilere öncelik verilecektir.

3 1. Gün TÜRKİYE YEREL KILAVUZLAR VE TEŞVİKLER BİYO UZMANLIK RUHSATLANDIRMA STRATEJİLERİ 2.Gün BAŞARILI PİYASA STRATEJİLERİ ORTADOĞU, KUZEY AFRİKA VE TÜRKİYE DE İŞ MODELLERİ FİYATLANDIRMA VE GERİ ÖDEME 3. Gün BİYOBENZERLERİN GELECEĞİ AR-GE KLİNİK ÇALIŞMALAR BİYOBENZER GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Bİyo Konferans... 9 İlaç YatırımI Oturumları Kadınlar Toplantısı Gala Yemeğİ... 19

4 ETKİNLİKTE ÖNE ÇIKANLAR İran, Cezayir, Suudi Arabistan, Etiyopya, Ürdün, Kanada, Kazakistan, Bahreyn, Avrupa, Hindistan ve daha fazlasından muhteşem konuşmacıları dinleyin. Cezayir, Latin Amerika, Türkiye ve İran dan vaka çalışmalarıyla stratejik piyasa hakkında daha fazla bilgi edinin. Fiyatlandırma, AR-GE, Biyobenzerlere ilişkin Mevzuat ve Geleceğe dönük bölgesel ve global duruma ilişkin İnteraktif tartışma oturumlarımıza katılın. Türkiye, Etiyopya, Fas, Kazakistan, Bahreyn, BAE, Cezayir ve Ürdün Ruhsatlandırma Departmanından Sağlık Bakanlığı temsilcilerine kulak verin. Hikma, Roche, Sanofi, Cinnagen, TURGUT İlaç, Amgen ve dahasına ilişkin Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden başarılı piyasa giriş stratejilerini keşfedin. Biyoteknoloji tıp alanında yatırım yapacak olan Türk kamu ve özel sektör paydaşlarını nelerin beklediğini öğrenin. Türkiye de Kaliteli Biyobenzerlerin nasıl geliştirileceğini öğrenin. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin onaylanmış veya gerçekleştirilmiş Klinik gelişim programlarına hazır olup olmadığını tartışın. Bölgedeki AR-GE bütçe kısıtlamalarını aşmak için çözümler bulun.

5 Kuzey Afrika, Türkiye ve Orta Doğu da büyüme fırsatları Gelişmekte olan konulara ve bölgesel mevzuat değişikliklerine ilişkin içgörüler Satış, pazarlama ve iş geliştirme profesyonelleri ile iş bağlantıları kurma fırsatı CPhI İstanbul 2017 Biyo Konferansı, ilaç ve ilaç bileşenleri sektörünün en önemli sorunlarını gündeme getirecek ve bölgesel ilaç firmalarını tedarikçiler, çözüm ve teknoloji sağlayıcılarıyla buluşturacak üç gün süreli bir etkinliktir. Konferans, bu yıl özel geliştirilen içeriği ile, sizlere hem mevcut hem de yeni ilaç pazarları hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sunuyor. Bu yıl İstanbul da gerçekleşecek ilaç ve sağlık konusundaki en dikkat çekici ve bilgilendirici etkinlik olmayı vaat eden bu büyük konferans, önceki yılın başarısını daha da ileri taşıyacak. Bilim ve teknoloji uzmanları, danışmanlar, devlet temsilcileri ile sektörün lider yerli ve yabancı ilaç firmalarından 50 yi aşkın konuşmacı bir araya gelerek, sektörün temel sorunlarını ele alacaklar. Tümü kendi alanında uzman; süreç geliştirme, işletme ve stratejik karar verme konularında kilit başarı faktörlerini analiz eden, üst düzey konuşmacılardan bilgi edinme fırsatını bu konferansla yakalayacaksınız. Şimdiden CPhI Istanbul İlaç ve İlaç Bileşenleri Fuarı na online kaydınızı yaptırıp, yılın etkinliği olmaya aday bu konferanstaki yerinizi hemen ayırtın! Yoğunluk olan oturumlarda, online kayıt yaptıran ziyaretçilere öncelik verilecektir.

6 Kimler Katılmalı? CPhI İstanbul Biyo Konferansı na, ilaç sektöründe iş yapan tüm segmentlerden profesyonellere hitap etmektedir. Uzmanlık gerektiren özel alanlar, belli ülkelerdeki zorluklar, fırsatlar veya mevzuat altyapısı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlerden, pazara giriş stratejisi oluşturmak veya mevcut pazara giriş stratejilerini iyileştirmek isteyenlere kadar herkes bu konferansa katılıp fayda sağlayabilir. CPhI İstanbul Biyo Konferansı nın Hedef Kitlesi AR-GE firmaları Jenerik ve biyobenzer ilaç üreticileri Biyoteknoloji ve biyoeczacılık firmaları Ruhsatlandırma uzmanları Malzeme ve ekipman tedarikçileri Formülasyon konusunda uzman AR-GE profesyonelleri Tıbbi cihaz üreticileri Sözleşmeli üretim yapan firmalar Sözleşmeli araştırma kurumları Ambalaj ve etiket firmaları Lojistik, dağıtım, ithalat ve ihracat uzmanları Hukuk firmaları Sektör danışmanları Üniversiteler ve devlet destekli araştırma kurumları Konuşmacı olmak ya da işbirliği fırsatları için şimdi başvurun! Konuşmacı olmak ve işbirliği fırsatlarından faydalanmak için e-posta aracılığı ile Duygu Atasoy ile iletişime geçebilirsiniz. CPhI İstanbul Fuarı 2017 Geçen yıl, CPhI İstanbul da, dünyanın farklı ülkelerinden in üzerinde ziyaretçi ile 200 katılımcı bir araya geldi. CPhI İstanbul 2017, yeni içerikleri ile birlikte, bu yıl da ilaç sektörünün odak noktalarından birisi olacak. CPhI İstanbul 2017; Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya bölgelerinde büyümekte olan ilaç pazarlarına ulaşmanızı sağlayacak en önemli iş platformu. Zengin bir içeriğe sahip İlaç Konferansıyla birlikte CPhI İstanbul yerli ve yabancı ilaç üreticilerini küresel ham madde, makine, ambalaj çözümleri ve kontrat hizmeti tedarikçileriyle bir araya getirecek. Fuar ayrıca kendi pazarlarına ilaç ürünleri ithal etmek isteyen bir takım bölgesel ziyaretçiler için tedarikçiler ve üretim ortakları bulma fırsatı sağlamayı amaçlıyor de CPhI İstanbul en iyi içeriği, daha fazla networking fırsatını ve yepyeni, yenilikçi programları sizlerle buluşturmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor!

7 NEW SHOW ADDITION Biyo Konferans İstanbul 2017 nin Açılışı Biyo-liderlerin Buluşma Noktasıdır! CPhl İstanbul Fuarında yer alan ve Biyolojik ürünleri, Biyobenzerleri ve Biyoiyileştirilmiş ürünlerdeki son trendleri ve gelişmeleri içeren üç günlük bir konferans ve fuar CPhI Istanbul Biyo - Konferansı, Türkiye hükümetinin desteği ile gelişmekte olan bölgedeki biyo pazarına stratejik ve teknik anlamda ışık tutacak tek etkinliktir. Bu karmaşık ve heyecan verici pazarı anlamanıza yardımcı olan, bir dizi merak uyandırıcı sunum, interaktif panel tartışmaları ve özel iletişim kurma imkânları için 8-10 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi nde bize katılın!

8 ÖNE ÇIKAN KONUŞMACILAR Dr. Hakkı Gürsöz Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkanı Ali Alkan Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi CihazKurumu, İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcısı Amin Hussein Al Amiri Halk Sağlığı ve Lisans Müsteşar Yardımcısı Sektör, Birleşik Arap Emirlikleri Sağlık Bakanlığı Banu Bayar İktisadi Değerlendirme ve İlaç Tedarik Yönetimi Bölümü, TC Sağlık Bakanlığı, Türk Medeniyetleri ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Başkanı Cem Baydar Kıdemli Ülke Müdürü, Danışmanlık ve Hizmetler Başkanı, QuintilesIMS Dünya Küçükçetin Danışman Fatma Taman Ululslararası İlaç Mühendisliği Derneği Başkanı - ISPE Irina Chublukova Irina Chublukova, Özel Bakım Bölümü Başkanı, Chimpharm, JSC, ticari marka Santo Polpharma Group Üyesi (Kazakistan)

9 Michael Godana Ülke Müdürü, Astrazaneca (Etiyopya) Dr. Serdar ALPAN Biyoteknoloji Grup Lideri, TURGUT İlaç Syed S Ahmed Direktör ve CEO, Tech Invention (Hindistan) Tarik Belabda İlaç ve Eczane Direktörlüğü, Fas Devleti Sağlık Bakanlığı Turgut Tokgöz Genel Sekreter, İlaç Endüstriṡi İşverenler Sendi kasi (IEIS) Ümit Dereli Genel Sekreter, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Türkiye Wael Armouti Hukuk Müşaviri, Ürdün Devleti Ruhsatlandırma Kurumu Yazan Shaban Marka Müdürü / Biyobenzerler Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi, Hikma İlaç Zarema Albakova Kazakistan Uzman, Ulusal İlaç, Tıbbi Cihazlar ve Sağlık Bakanlığı Ekipmanları Uzmanlık Merkezi Zdravka Knezevic Ar-Ge Direktörü, Abdi İbrahim

10 1. Gün Çarşamba, 8 Mart :00-13:30 Kayıt ve İkramlar, Karşılama ve Tanışma 13:30-13:40 Başkanın Açılış Konuşması Cem Baydar, Kıdemli Ülke Müdürü, Danışmanlık ve Hizmetler Başkanı, QuintilesIMS TÜRKİYE YEREL KILAVUZLAR VE TEŞVİKLER 13:40-14:10 Açılış Konuşması Oturumu: Türkiye deki lokal kılavuzlar, lokal teşvikler ve devlet fonları Türkiye deki fiyatlandırmayı anlama Türkiye de molekül onayını anlama Paydaşlar arasındaki Biobenzer İlaçlara ilişkin bilgi boşluğunu azaltma Lokal üretime ilişkin ana teşvikler Biyoteknoloji alanına yatırım yapacak Türk resmi ve gayrı resmi paydaşları neler bekliyor AR-GE ve yatırım teşvikleri nelerdir Dr. Hakkı Gürsöz, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkanı 14:10-14:40 Türkiye de Biyofarmasötikler: Endüstri bakış açısı Türkiye nin temel varlıklarının bilgi tabanı, altyapı ve jeostratejik konum açısından bir analizi Türkiye deki biyofarmasötik pazar Türkiye nin küresel rekabet gücünü artıracak gelecekteki projeler Turgut Tokgöz, Genel Sekreter, IEIS BİYO UZMANLIK VE DEĞER ÖNERMESİ 14:40-15:00 Biyobenzer ve Biyoiyileştirilmiş kavramlarını anlamak, yerel tıp topluluklarını eğitmek için gerekli olan uzmanlık bilgisi ve temel stratejileri edinmek. Vaka çalışması: Ulusal dan Ortak İlaç Pazarına: Avrasya Ekonomi Birliği (EAEU) ülkeleri için biyobenzerler EAEU nun entegre bölgesi içerisindeki standartların uyumlu hale getiren biyobenzer ve biyoiyileştirilmiş kavramlar Biyobenzer ilaçlarda ulusal ve entegre bölgesel gelişmeler EAEU içerisindeki farklı ülkelerdeki güncellemeler, trendler ve mevcut biyobenzer pazar durumları Irina Chublukova, Özel Bakım Bölümü Başkanı, Chimpharm, JSC, ticari marka Santo Polpharma Group Üyesi (Kazakistan)

11 RUHSATLANDIRMA STRATEJİLERİ 15:00-15:20 Türkiye Pazar Süreçleri: Türkiye Pazarındaki İlaçların Önceliklendirme Süreçleri Ali ALKAN, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi CihazKurumu, İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcısı 1. Gün Çarşamba, 8 Mart :20 15:50 KAHVE MOLASI 15:50-16:15 Farklı Pazarlarda Erken Onay Alma: Farklı pazarlarda erken onay almak için düzenleyici stratejiler: Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesine kıyasla ABD ve AB yaklaşımlarını anlama Farklı pazarlarda erken onay almak için temel düzenleyici stratejiler Avrupa İlaç İdaresinden (EMA) biyolojik ve biyobenzer ürünlere yönelik yeni tavsiyeler ABD Gıda ve İlaç Dairesi nde (FDA) yapılan biyobenzer güncellemeler Ortadoğu ve Kuzey Afrika düzenleyici makamlar biyobenzerleri daha çabuk onaylamaya başlamak için neye ihtiyaç duyuyorlar Robert Blakie, Global Ruhsatlandırma Direktörü, mabxience (İspanya) 16:15 16:35 IP Sorunlarını Çözme: Fikri Mülkiyet sorunlarını ele alma, Biyobenzerlere ilgili sorunları belirleme ve etiketleme Wael Armouti, Hukuk Müşaviri, Ürdün Devleti Ruhsatlandırma Kurumu 16:35-17:50 Panel Tartışması Yerel Yasal Zorluklarla Mücadele: Farklı bölgelerdeki temel düzenleyici zorlukları ve Biyobenzerlerle çalışmanın belirsizliğini ele alma. Yerel Düzenleyici Kuruluşların yaklaşımı ve Biyobenzer üretiminde onlardan beklenenler BAE: Yeni Sağlık Politikaları ve Biyo Farma Düzenleyici Çevre Bahreyn Ulusal Sağlık Düzenleyici Kurulların Biyobenzerlere yaklaşımı Etiyopya yerel politikaları ve düzenleyici yönleri Amin Huusein Al Amiri,Halk Sağlığı ve Lisans Müsteşar Yardımcısı Sektör, Birleşik Arap Emirlikleri Sağlık Bakanlığı Mutoti Khamusi, Ulusal Sağlık Bakanlığı Biyolojik İlaçlar Kayıt Müdür Yardımcısı Fırat İncioğlu, İMS Danışmanlık Grubu Müteşebbis Müdürü Michael Godana, Ülke Müdürü, Astrazeneca (Etiyopya) 17:50-18:00 Başkanın Kapanış Konuşması

12 2. Gün Perşembe, 9 Mart :30 11:00 Kayıt ve İkramlar, Karşılama ve Tanışma 11:00-11:10 Başkanın Açılış Konuşması Dünya Küçükçetin, Danışman BAŞARILI PAZAR STRATEJİLERİ, VAKA ÇALIŞMALARI VE İŞ MODELLERİ 11:10-11:30 Ortaklıklar ve Teknoloji Transferi Vaka Çalışması: Yerel ekonomiyi desteklemek için yapılan Ortaklıklar ve Teknoloji transferi: Türkiye kendi girişimlerini nasıl algılıyor ve yenilikçi üretim sürecini küresel ve bölgesel modeller olarak nasıl uyguluyor Çiğdem Yılmaz, Uzman Bakım ve Onkoloji İş Birimi Direktörü, Abdi İbrahim 11:30-11:50 Ortadoğu da Giriş Engellerini Aşmak: Pazara Giriş, Fiyatlandırma ve Yönetmelik Stratejileri Piyasaya giriş engellerini aşmak için kullanılan stratejiler Fiyatlandırma ve geri ödeme konusunda temel bölgesel girişimler İlaç endüstrisi için tavsiyeler Ahmed Radwan, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO, PIONEERA Sağlık Grubu 11:50-12:10 İran da Pazar Penetrasyonu: Gelişmeden piyasaya kadar, CinnaGen vaka çalışması (İran) Haleh Hamedifar. CEO, CinnaGen Co. (İran) 12:10-12:30 Etiyopya Pazarına Genel Bakış Vaka Çalışması: Etiyopya Pazarının ana zorlukları ve fırsatlarını anlama Giriş: Etiyopya Ülke İncelemesi Etiyopya İlaç Pazarına Genel Bakış Etiyopya İlaç Pazarı nın Fırsatları ve Zorlukları Michael Godana, Ülke Müdürü, Astrazaneca 12:30-13:30 Öğle Yemeği Molası 13:30-13:50 Latin Amerika I Vaka Çalışması: Latin Amerika da başarılı bir şekilde bir iş modeli uygulama: farklı ortak ve bölgeleri katma, ve yerel düzenleyici engellerin üstesinden gelme - Mechikov Biyoteknoloji Şirketi vaka incelemesi Syed S Ahmed, Direktör ve CEO, Tech Invention (Hindistan)

13 13:50-14:10 Cezayir Vaka Çalışması: Gelişmekte olan diğer piyasalardan çıkarılan dersler: yerel biyolojik ürünlerin üretiminin geliştirilmesi ve düzenleyici zorluklar Zaman çizelgeleri Engeller Gelişim için yüksek maliyetler göz önünde bulundurulduğunda, Pazar ruhsat sahibinin onay almama riski nasıl en aza indirilir 2. Gün Perşembe, 9 Mart 2017 Yacine Sellam, Cezayir Pasteur Enstitüsünde Biyolojik Ürünler Geliştirme Projelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Cezayir Eczacılar Derneği Sekreteri ve Cezayir Sağlık Bakanlığı Hukuk Danışmanı 14:10-14:40 KAHVE MOLASI 14:40 15:00 Biyo Sektördeki Fırsatlar: Gelirlerinizi artırmak ve farklı bölgelere ulaşmak için çevrimiçi pazarlama verileri Jeremy Easterbrook, Ar-Ge Başkanı Başkan, Index (Kanada Andre Rizzo, Başkan, Index (Kanada)) FİYATLANDIRMA VE GERİ ÖDEME 15:00-16:10 Panel Tartışması Fiyatlandırma ve Geri Ödeme: Farklı tazminat mekanizmaları ve hükümet yerel desteğini anlama Fiyatlandırma iyi örnekleri ve Biyobenzerin benimsenmesi için hükümet desteği Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi ve Avrupa bölgesinde fiyatlandırma modellerinin karşılaştırılması Bölgedeki fiyatlandırma politikaları veya talimatları örnek olarak Ürdün bakış açısı Biyobenzerlerin fiyatlandırılmasını etkileyen Biyobenzer maliyet etkinliği Yazan Shaban, Marka Müdürü / Biyobenzerler Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi, Hikma İlaç Ümit Dereli, Genel Sekreter, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Türkiye Burçin Yücebağ, Yönetici Ortak, Orbits Yönetim Danışmanlık Hizmetleri Halil Tunç Köksal, Genel Sekreter Yardımcısı, IEIS Fatih Sarıöz, Pazar Erişimi ve Dış İşler Direktörü ve İmmünoloji ve Dermatoloji İş Dünyası Başkanı, Novartis 16:10-16:20 Başkanın Kapanış Konuşması

14 3. Gün Cuma, 10 Mart :30 11:00 Kayıt ve İkramlar, Karşılama ve Tanışma 11:00-11:10 Başkanın Açılış Konuşması Burçin Yücedağ, Yönetici Ortak, Orbits Yönetim Danışmanlık Hizmetleri BİYOBENZERLERİN GELECEĞİ 11:10-12:20 Panel tartışması: Biyobenzerlerin ve biyoiyileştirilenlerin geleceği: bölgesel ve global bakış ve satış tahminleri Küçük moleküllerden biyolojik ürünlere geçerken satış tahminlerini anlama Üretim jeneriklerinden biyolojik ürünlere geçiş: maliyet, personel, teknoloji Transfer ve genel risk değerlendirmesi Piyasaya giriş ile ilgili dünyadan örnekler ve biyolojik ürünlere başlama zorluklarını ele almak için fiyatlandırma stratejileri Gelecekteki bölgesel ve global görünüm ve gelecekteki tedaviler için biyolojik ürünlere ilişkin satış tahminleri. Biyobenzerleri ne zaman ve nasıl jenerik büyümesi olarak göreceğiz Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesindeki Biyobenzerlerin etkisi: ne zaman ve ne kadar pazar payı sağlayacaklar? Haleh Hamedifar, CEO, CinnaGen Co. (İran) Ahmed Radwan, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO, PIONEERA Sağlık Grubu Ümit Dereli, Genel Sekreter, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Türkiye Dr.Banu BAYAR, İktisadi Değerlendirme ve İlaç Tedarik Yönetimi Bölümü, TC Sağlık Bakanlığı, Türk Medeniyetleri ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Başkanı R. Serdar ALPAN, Biyoteknoloji Grup Lideri, TURGUT İlaç M. Vedat Eğilmez, Kamu ve Akademik İşler Danışmanı, IEIS M. Vedat Eğilmez, Public and Academic Affairs Consultant, IEIS 12:20-13:20 ÖĞLE YEMEĞİ MOLASI KLİNİK ÇALIŞMALAR 13:20-13:50 Klinik Çalışmaların Başarısı: Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde değişen klinik araştırma ortamını anlama RA tarafından biyolojik ürünler onayı için gerçekleştirilen klinik geliştirme programları Bu çalışmalara hazır mıyız, neler onaylandı, neler gerçekleştirildi? Cellia K. Habita, CEO, Arianne Klinik Araştırma, Cezayir 13:50-14:20 GMP: Proses Validasyonu ve İyi Üretim Uygulamaları (GMP) onayı ile ilgili son güncellemeler Türkiye deki GMP onayları ile ilgili son güncellemelere genel bakış AB Bakış Açısı, FDA onayları ve dünyanın diğer bölgelerinde neler gerekli? Fatma Taman, Ululslararası İlaç Mühendisliği Derneği Başkanı - ISPE

15 14:20-14:50 KAHVE MOLASI AR-GE 3. Gün Cuma, 10 Mart :50-15:50 Panel Tartışması: Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde biyoteknoloji ilacı için resmi paydaşlar tarafından tahsis edilen kısıtlı AR-GE bütçelerini nasıl yükseltebiliriz? Yacine Sellam, Cezayir Pasteur Enstitüsünde Biyolojik Ürünleri Geliştirme Projelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Cezayir Eczacılar Derneği Sekreteri ve Sağlık Bakanlığı Hukuk Danışmanı Zdravka KNEZEVIC, Ar-Ge Direktörü, Abdi İbrahim BİYOBENZERLERİN GELİŞİMİ 15:50-16:10 Türkiye de Yüksek Kalitede Biyobenzerlerin Geliştirilmesine Yönelik En Son Stratejiler R. Serdar ALPAN, Biyoteknoloji Grup Lideri, TURGUT İlaç 16:10-16:20 Başkanın Kapanış Konuşması

16 İlaç Yatırımı Oturumları CPhI İstanbul 8 10 Mart 2017 İstanbul Fuar Merkezi Analistler, Danışmanlar, Ruhsatlandırma Temsilcileri, İlaç Üretim Şirketleri ve Üniversite temcilerinden oluşan ülke komiteleri kendileriyle iş yapmakla ilgilenenleri bir saatlik toplantılarda bilgilendirecekler. Görüşülecek olan konular aşağıdaki gibidir: İş yapma kültürü ve ekonomik öngörüler Ar-Ge ortamı, teşvikler, yeni iş geliştirme fırsatları, vergilendirme Kanuni ve mevzuata dair çerçeve Pazar istihbaratı ve stratejik danışmanlık İlaç ruhsatlandırma süreci ve fiyatlandırma Pazara çıkış öncesi ve sonrasına dair stratejiler Fiyatlandırma ve geri ödeme Satış yaklaşımı, yeni satış ve pazarlama kanalları Bilgi koruma standartları Ana Kanaat Önderleri (KOL) Yönetimi Oturum Ana Konuları 1. Gün - 8 Mart 14:30 15:30 Ürdün Pazarı Yatırım Fırsatları Konuşmacı: Wael Armouti, Hukuk Müşaviri, Ürdün Ruhsatlandırma Kurumu 2. Gün - 9 Mart 10:00 11:00 İran Pazarı Yatırım Fırsatları Konuşmacı: Haleh Hamedifar. CEO, CinnaGen Co. (Iran) 3. Gün - 10 Mart 10:00 11:00 Orta Doğu Pazarı Yatırım Fırsatları Konuşmacı: Claudia Palme, Yönetici Direktör, 55east 14:30 15:30 Güney Afrika Pazarı Yatırım Fırsatları Konuşmacı: Christopher C. Whitfield, CEO, Batswadi Healthcare Group

17 CPhI İstanbul Kapsamındaki Diğer Etkinlikler Alım Heyeti Programı ve Toplantısı CPhI İstanbul İlaç ve İlaç Bileşenleri Fuarı Türkiye Ekonomi Bakanlığının Alım Heyeti Programına dahil olmuştur. Bu programla, seçkin misafirlerimizin konaklama ve günlük masrafları T.C. Ekonomi Bakanlığı ve UBM EMEA (Istanbul) tarafından karşılanacaktır. CPhI İstanbul da Alım Heyetleri ile fuar katılımcıları, fuarın ilk gününde Alım Heyeti Salonunda bir araya gelecekler. Bu büyük fırsatı kaçırmayın! Fortune Türkiye ile İş Kadınları Toplantısı 8 Mart ( saatlerinde) sizlere ilham verecek olan kadın konuşmacıların kadınların ilaç sektöründe yetkilenmesi ile ilgili konuşmalarını dinleyin ve kadın meslektaşlarınızla tanışın. Fortune Türkiye nin desteğiyle bu mini etkinlik CPhI İstanbul un tüm bayan katılımcılarına açıktır! Interaktif AR&GE Oturumları ISPE Sağlık Bilimleri Derneği destekleriyle, 9 Mart ta daha çok AR&GE çalışanlarına yönelik olmak üzere PAT/ QbD çalıştay-oturum düzenlenecektir. (Konuşmacı: Doç. Dr. Buket AKSU, Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyesi, ISPE Sağlık Bilimleri Derneği, Türkiye) Yine ISPE Sağlık Bilimleri Derneği destekleriyle, 10 Mart için de AR&GE çalışanlarına yönelik etkin madde kaynak değişikliklerinde regülasyon gereksinimleri ile ilgili bir çalıştay-oturum düzenlenecektir.(konuşmacı: Nezihe İÇDUYGU, Ruhsatlandırma Müdürü, Santa Farma, Türkiye) Daha detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz: info@cphi-istanbul.com

18 UBM EMEA (İstanbul) Rüzgarlıbahçe Mah. Kavak Sk. No: 31/1 Smart Plaza B Blok Kat: 8 Kavacık İstanbul, Türkiye info@cphi-istanbul.com Tel: +90 (216) Fax: +90 (216)

19

20 DESTEKLEYENLER MEDYA PARTNERİ DIAMOND SPONSOR GOLD SPONSOR organizasyon

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

İstanbul TV Forum ve Fuarı 2016

İstanbul TV Forum ve Fuarı 2016 İstanbul TV Forum ve Fuarı 2016 2013 yılında ilki düzenlenen İstanbul TV Forum ve Fuarı (itvf), medya sektörünün Türkiye ve Avrasya bölgesinde artan önemi ve dijital yayıncılık ile birlikte değişen, hareketli

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE DE JENERİK İLAÇ ENDÜSTRİSİ 2 HAZİRAN 2005 ANKARA

AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE DE JENERİK İLAÇ ENDÜSTRİSİ 2 HAZİRAN 2005 ANKARA AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE DE JENERİK İLAÇ ENDÜSTRİSİ 2 HAZİRAN 2005 ANKARA GÜNDEM Türkiye - Genel Bilgiler Orijinal - Jenerik İlaç Türkiye İlaç Sektörü Diğer Ülkeler ile Karşılaştırma Değerlendirme ve

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

AB, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 160 ülkeye 921 milyon dolarlık ihracat

AB, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 160 ülkeye 921 milyon dolarlık ihracat 2015 üretici fiyatlarıyla 16,9 milyar TL lik pazar (6,2 milyar $) 11 binden fazla ürün AB, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 160 ülkeye 921 milyon dolarlık ihracat 15 akredite Ar-Ge

Detaylı

Zirve Takvimi

Zirve Takvimi 2016-2017 Zirve Takvimi İK profesyonellerinin buluşma noktası... 2016-2017 Zirve Takvimi 13. Seçme Yerleştirme & Yetenek Yönetimi Zirvesi 5-6 Ekim 2016, İstanbul Marriott Hotel Asia Performans, Ücret ve

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com Supported by: İSTANBUL 2015 26-29 Mart 2015 Avrasya ve Türkiye nin önemli karar vericilerini, dünyadan tedarikçilerle aynı platformda bir araya getiren lider medikal fuar FUAR SONUÇ RAPORU Eş Zamanlı:

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 2017 Ana Sponsor FUAR SONUÇ RAPORU Sağlık ve Sosyal Alanda Kalite

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın www.absam.com.tr HAKKIMIZDA ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi; sağlık, sağlık hizmetleri vesağlık sistemlerinin başta politika,

Detaylı

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ortaklığı ile 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde

Detaylı

YENİ UFUKLARIN FUARI

YENİ UFUKLARIN FUARI YENİ UFUKLARIN FUARI GEMİ İNŞA VE YAN SANAYİ GEMİ BAKIM VE ONARIM GEMİ EKİPMAN VE TEKNOLOJİLERİ LOJİSTİK VE TEKNOLOJİLERİ LİMAN LETMECİLİĞİ VE TEKNOLOJİLERİ MEGA YAT EKİPMAN VE TEKNOLOJİLERİ GEMİ GERİ

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

4-5 Haziran 2014 İ S T ANBU L, T ÜRKIYE. Haliç Kongre Merkezi. www.himssturkey.org. Düzenleyen KONFERANS RAPORU

4-5 Haziran 2014 İ S T ANBU L, T ÜRKIYE. Haliç Kongre Merkezi. www.himssturkey.org. Düzenleyen KONFERANS RAPORU 4-5 Haziran 2014 İ S T ANBU L, T ÜRKIYE Haliç Kongre Merkezi www.himssturkey.org Düzenleyen KONFERANS RAPORU Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve HIMSS ortak girişimi olan ilk HIMSS Türkiye etkinliğinin

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

26-28 Kasım 2014 İstanbul, Türkiye Grand Hyatt TÜRK FRANSIZ İN VASY N F RUMU

26-28 Kasım 2014 İstanbul, Türkiye Grand Hyatt TÜRK FRANSIZ İN VASY N F RUMU 26-28 Kasım 2014 İstanbul, Türkiye Grand Hyatt TÜRK FRANSIZ İN VASY N F RUMU HEDEF ETKİNLİK İÇERİK GÜNDEM KATILIMCILAR Türk-Fransız İnovasyon Forumu, firmalara, inovasyon konusunda yeni teknolojiler ve

Detaylı

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ 9 10 11 Aralık 2011 İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İsa ELGİN 0544 675 03 28 isaelgin@gmail.com İU ECZACILIK

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel Davet Yazısı Sağlık Sektörünün Değerli Mensupları, Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği (SEPD), 25 Eylül 2009 tarihinde sağlık ekonomisi ve politikası

Detaylı

ANA SPONSORLAR POWERED BY

ANA SPONSORLAR POWERED BY ANA SPONSORLAR POWERED BY International MICE & Wedding Forum-IMWF, endüstride stratejik olarak yenilikçi fikirler ve ortaklıklar ile profesyonelleri, fikir liderlerini bir araya getirir. Katılımcılar,

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

19-21 NİSAN ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL. API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM ORGANİZASYON

19-21 NİSAN ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL.  API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM ORGANİZASYON API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM 19-21 NİSAN 2018 ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL www.exponutrivision.com ORGANİZASYON MEDYA SPONSORLARI 2 NUTRASÖTİK ENDÜSTRİSİ FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

Rapor. kids turkey. TOYZERIA / KIDS TURKEY 2015 Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. ISTANBUL 29 Oct - 01 Nov 2015. www.kidsturkey.

Rapor. kids turkey. TOYZERIA / KIDS TURKEY 2015 Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. ISTANBUL 29 Oct - 01 Nov 2015. www.kidsturkey. www.kidsturkey.com kids turkey ISTANBUL 29 Oct - 01 Nov 2015 Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı Toyzeria / Kids Turkey Orta Doğu nun En Önemli B2B Platformu Beyanlar Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

SAĞLIK SEKTÖRÜ RAPORU

SAĞLIK SEKTÖRÜ RAPORU SAĞLIK SEKTÖRÜ RAPORU İçindekiler DÜNYA ÜRETİMİ... 3 DÜNYA TİCARETİ... 4 TÜRKİYE DE İLAÇ ve ECZACILIK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ... 5 Türkiye de Sağlık Harcamaları... 5 TÜRKİYE DE DIŞ TİCARET... 6 İhracat... 7 İthalat...

Detaylı

31 Mart - 3 Nisan. 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas

31 Mart - 3 Nisan. 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas 31 Mart - 3 Nisan 2016 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas FUAR HAKKINDA Fuar adı: 2.Uluslararası fas moda, tekst l ve aksesuarları fuarı Fuar yer : OFEC, Kazablanka / FAS

Detaylı

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA MART EĞİTİMLERİ ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 10 MARTT

Detaylı

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015 contracthotelexpo.com NEDEN COHO? Nitelikli ürünler, güçlü tedarikçiler, yeni işbirlikleri için uluslararası tek platform.

Detaylı

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ Kurumsal Tanıtım Sektörü Büyüme Vizyonunu Sürdürüyor! Sağladığı istihdam ve katma değer ile Türk Ekonomisine destek veren promosyon sektörü, yurt dışına açılma ve ihracatı

Detaylı

ENERJİ GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI Türkiye Nükleer Güç Programı 2030

ENERJİ GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI Türkiye Nükleer Güç Programı 2030 VİZYON BELGESİ(TASLAK) ENERJİ GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI Türkiye Nükleer Güç Programı 2030 (03-05 Aralık 2015, İstanbul) BÖLÜM 1 Nükleer Güç Programı (NGP) Geliştirilmesinde Önemli Ulusal Politika Adımları Temel

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Başkent Üniversitesinin Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar, Enstitü ve Merkezler gibi akademik birimleri

Detaylı

TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR

TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR 9 Eylül 2011 TS/BAS-BÜL/11-70 TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR Uluslararası emtia fiyatlarındaki hareketlilik küresel düzeyde belirsizliği

Detaylı

TÜRK YURTDIŞI TEKNİK MÜŞAVİRLİK SEKTÖRÜ

TÜRK YURTDIŞI TEKNİK MÜŞAVİRLİK SEKTÖRÜ TÜRK YURTDIŞI TEKNİK MÜŞAVİRLİK SEKTÖRÜ 16 KASIM 2017 Çağrı KÖSEYENER Daire Başkanı Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Dairesi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TEKNİK MÜŞAVİRLİK NEDİR? Türk Ticaret Kanunu hükümleri

Detaylı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı www.steelorbis.com Ekim, 2013 Türkiye odaklı, IMKB ye yatırım yapan serbest fon Türkiye nin ilk ve en büyük İnsan Kaynakları portalı Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Ankara Sanayi Odası ANKARA SANAYİ ODASI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KÜMELENME PROJELERİ. 16 Aralık 2016

Ankara Sanayi Odası ANKARA SANAYİ ODASI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KÜMELENME PROJELERİ. 16 Aralık 2016 Ankara Sanayi Odası ANKARA SANAYİ ODASI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KÜMELENME PROJELERİ 16 Aralık 2016 Ankara Sanayi Odası İÇERİK Ekonomi Bakanlığı UR-GE Projeleri Plastik UR-GE Projesi Medikal UR-GE Projesi

Detaylı

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR Bu fuar 5174 sayılı kanun gereğince TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ) denetiminde düzenlenmektedir CWIEME İSTANBUL HAKKINDA Türkiye ve çevresindeki bölgelerde iş

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

CATHIC Nedir? o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini Alkaş yapmaktadır.

CATHIC Nedir? o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini Alkaş yapmaktadır. CATHIC Nedir? Central Asia & Turkey Hotel Investment Conference (CATHIC); o International Hotel Investment Forum (IHIF) in, Türkiye ayağı olarak düzenlenmektedir. o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini

Detaylı

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi GELECEĞiN YAPILARI GELECEĞiN ŞEHiRLERi ZİRVE VE FUARI www.yapivesehirzirvesi.com GELECEĞİN YAPILARI GELECEĞİN ŞEHİRLERİ ZİRVE VE FUARI Geleceği inşa etmek büyük ölçüde daha modern, sağlıklı, güvenli,

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

İlaç Sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon

İlaç Sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon İlaç Sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon ITAM Toplantısı İstanbul, 11 Nisan 2013 Turgut Tokgöz Genel Sekreter İlaç endüstrisinde dinamik bir değişim var Yeni ürün portföyü giderek zayıflıyor. Küçük kimyasal

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

4-5 Haziran 2014 İ S T ANBU L, T ÜRKIYE. Haliç Kongre Merkezi. www.himssturkey.org. Düzenleyen KONFERANS RAPORU

4-5 Haziran 2014 İ S T ANBU L, T ÜRKIYE. Haliç Kongre Merkezi. www.himssturkey.org. Düzenleyen KONFERANS RAPORU 4-5 Haziran 2014 İ S T ANBU L, T ÜRKIYE Haliç Kongre Merkezi www.himssturkey.org Düzenleyen KONFERANS RAPORU Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve HIMSS ortak girişimi olan ilk HIMSS Türkiye etkinliğinin

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

M.Vedat EĞİLMEZ. Eczacı, Farmakolog. Kamu ve Akademik İlişkiler Koordinatörü

M.Vedat EĞİLMEZ. Eczacı, Farmakolog. Kamu ve Akademik İlişkiler Koordinatörü M.Vedat EĞİLMEZ Eczacı, Farmakolog Kamu ve Akademik İlişkiler Koordinatörü Türkiye ilaç endüstrisi 100 yıldan fazla bir geçmişe sahiptir Endüstride, uzun yıllara dayanan uluslararası kalite standartlarında

Detaylı

Toyzeria & Kids Turkey nin bir parçası olun!

Toyzeria & Kids Turkey nin bir parçası olun! Toyzeria & Kids Turkey nin bir parçası olun! 8. Oyuncak, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı Çocuklara hayatı eğlenceli kılan her şey Türkiye nin benzersiz çocuk fuarı Toyzeria & Kids Turkey de www.kidsturkey.com

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Mikro < 1mio 1 ve 9 2.860.438 95,20% Küçük

Detaylı

KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI

KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI 11-13 Ekim 2018 Ankara Lojistik Üssü, Kahraman Kazan, Ankara 1. Gün 11 Ekim Perşembe Konferans Sponsoru KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI 09:00-10:00 Kayıt, Kahve İkramı ve Salona Giriş 10:00 11:00 AÇILIŞ KONUŞMALARI

Detaylı

FarmaMorfoz Eczacının ilaç endüstrisindeki yeri ve beklentileri..

FarmaMorfoz Eczacının ilaç endüstrisindeki yeri ve beklentileri.. FarmaMorfoz Eczacının ilaç endüstrisindeki yeri ve beklentileri.. Ecz. Filiz Balçay Ecz.Ayşegül Kahraman Chiesi İlaç Genel Müdürü Chiesi İlaç Rusatlandırma Müdürü Ajanda İlaç Endüstrisine Genel Bakış Eczacılık

Detaylı

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar.

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar. TANITIM SUNUMU HAKKIMIZDA Piyamer Yatırım ve Danışmanlık Limited Şirketi 2015 yılında kurulmuş olup, KOBİLER başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki firmalara Yönetim Sistemleri ve Dış Ticaret konularında

Detaylı

www.nartriskmanagementforum.com Değerli Katılımcı, NART Risk Management Forum 2004 yılından bu yana Türkiye Risk Yönetimi ve Sigorta sektöründe yapılan en önemli uluslararası organizasyonlardan biri haline

Detaylı

GMP DE SON DEĞİŞİKLİKLER 17 KASIM 2014 / İSTANBUL

GMP DE SON DEĞİŞİKLİKLER 17 KASIM 2014 / İSTANBUL GMP DE SON DEĞİŞİKLİKLER 17 KASIM 2014 / İSTANBUL EĞİTİM HAKKINDA Hepimizin bildiği ve takip ettiği gibi başta Avrupa Birliği GMP Kılavuzu Eudralex Vol 4 I. Kısım olmak üzere uzun bir gözden geçirme döneminin

Detaylı

Organizasyonumuz T.C. Ekonomi Bakanlığı alım heyeti destek programı kapsamında,

Organizasyonumuz T.C. Ekonomi Bakanlığı alım heyeti destek programı kapsamında, Evrensel Pazarın Yenilikçi Yüzleri Selen Kongre Organizasyon ve Turizm Şti. tarafından düzenlenen Uluslararası Eczacılık Ürünleri Buluşması 2017 nin proje başlangıcından itibaren 30 un üzerinde ilaç ve

Detaylı

SMART FUTURE EXPO ZiRVE ve FUARI SPONSORLUK DOSYASI 6-7 EYLÜL İSTANBUL KONGRE MERKEZİ

SMART FUTURE EXPO ZiRVE ve FUARI SPONSORLUK DOSYASI 6-7 EYLÜL İSTANBUL KONGRE MERKEZİ SMART FUTURE EXPO ZiRVE ve FUARI SPONSORLUK DOSYASI 6-7 EYLÜL 2017 - İSTANBUL KONGRE MERKEZİ SMART FUTURE EXPO ZİRVE VE FUARI Türkiye son on üç yılda birçok alanda elde ettiği başarılar ve gelişimler ile

Detaylı

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi GELECEĞiN YAPILARI GELECEĞiN ŞEHiRLERi ZİRVE VE FUARI www.yapivesehirzirvesi.com Geleceği inşa etmek büyük ölçüde daha modern, sağlıklı, güvenli, konforlu, verimli, tasarruflu, çevreci, teknolojik, sürdürülebilir

Detaylı

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU POLİTİKANOTU Haziran2014 N201419 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Selin ARSLANHAN MEMİŞ 1 Yaşam Bilimleri ve Sağlık Politikaları Analisti Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU 18-20 Haziran 2009 İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ 1 İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi 57 ülkeye yönelik düzenlenen İslam Ülkelerinde Mesleki ve Teknik Eğitim Kongresi 18-20 Haziran

Detaylı

İtibar Yönetimi Zirvesi

İtibar Yönetimi Zirvesi SPONSORLUK DOSYASI İtibar Yönetimi Zirvesi Sayın Yetkili, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak, 3 Aralık 2015 tarihinde üniversitemizde Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 01-04 EKİM 2015 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ

Detaylı

Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için Üçüncü Bölgesel Kamu İç Mali Kontrol Konferansı. Program

Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için Üçüncü Bölgesel Kamu İç Mali Kontrol Konferansı. Program Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için Üçüncü Bölgesel Kamu İç Mali Kontrol Konferansı Program Mali Yönetim ve Kontrol Uygulaması: Güçlükler ve Başarılar Sheraton Otel, Ankara, 4-6 Haziran 2013 2 Rue André

Detaylı

BVKAE www.bornovavet.gov.tr

BVKAE www.bornovavet.gov.tr Türkiye Veteriner İlaçları Pazarı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Süt Sığırcılığı ve Süt Ürünleri Çalıştayı ve Sergisi 28-29 Nisan, 2008 - Konya İsmail Özdemir VİSAD - Veteriner Sağlık Ürünleri

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi BİLGİLENDİRME VE PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ TOPLANTISI 13 Eylül 2018 Trabzon Hoş Geldiniz! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl

Detaylı

1. Türkiye Demiryolu Konferansı TOBB Konferans Salonu, Ankara (30-31 Ekim 2012)

1. Türkiye Demiryolu Konferansı TOBB Konferans Salonu, Ankara (30-31 Ekim 2012) 31 Ekim 2012 1. Türkiye Demiryolu Konferansı Demiryolu Yük Taşımacılığında Hizmet Alan ve Hizmet Verenler ve Demiryolu Sistemlerinde Yenilikçi Çözümler I. Oturum 09:00-10:5 (15 şer dk. tek tur + 15 dk.

Detaylı

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi.

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi. 8,000 m 2 FUAR ALANI 291 KATILIMCI 77 YERLİ KATILIMCI 214 ULUSLARARASI KATILIMCI 37 MEDYA ORTAĞI 7,637 MEDYA ORTAĞI IPS (INTERNATIONAL PROPERTY SHOW) 2013, Dubai Arazi ve İskan Departmanı nın katkılarıyla

Detaylı

İlaç Temel Araştırma Merkezi (İTAM) Projesi Toplantısı Türkiye nin İlaç Ar-Ge sinde İlerlemesi için Somut Hedefler "

İlaç Temel Araştırma Merkezi (İTAM) Projesi Toplantısı Türkiye nin İlaç Ar-Ge sinde İlerlemesi için Somut Hedefler İlaç Temel Araştırma Merkezi (İTAM) Projesi Toplantısı Türkiye nin İlaç Ar-Ge sinde İlerlemesi için Somut Hedefler " Dr. Filiz SAYAR Sanayi Genel Müdürlüğü Kadir Has Üniversitesi, İstanbul 19 Aralık 2013

Detaylı

İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM NİSAN 2018

İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM NİSAN 2018 İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM 19-21 NİSAN 2018 ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL www.expopharmanext.com ORGANİZASYON MEDYA SPONSORLARI

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii.

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri IV. Yapı Fuarı Turkeybuild

Detaylı

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU Toplantı Gündemi 1. Açılış Konuşması (Meclis Başkanı Sn. Yılmaz KÜÇÜKSEYHAN tarafından) 2. 2016 Yılı Türk Savunma ve Havacılık Sanayii Performansı Sunumu

Detaylı

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ 4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ Elektronik yan sanayi sektörünü bir araya getiren tek organizasyon Uluslararası Electronist Fuarı yerliyabancı birçok farklı şehir

Detaylı

KIDS TURKEY Oyuncak, Çocuk, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı RAPOR.

KIDS TURKEY Oyuncak, Çocuk, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı RAPOR. 9. Oyuncak, Çocuk, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı RAPOR www.kidsturkey.com Kids Turkey Bir Uluslararası Ağ Oluşturma Platformu Kids Turkey kapılarını İstanbul Expo Center da dokuzuncu kez kapattı.

Detaylı

INFORMS REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey

INFORMS REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey 4-6 June 2014 SPONSORLUK DOSYASI INFORMS 2014 Gelir Yönetimi ve Fiyatlandırma Konferansı, İstanbul

Detaylı

Yasam, alanlarına a çılan detaylar...

Yasam, alanlarına a çılan detaylar... Yasam, alanlarına a çılan detaylar... 18. Uluslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil Üretim Teknolojileri ve Makineleri, Yalıtım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünler

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ

PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ WORKSHOP ÖRNEK VAKA ÇALIŞMALARI 16-17 EKİM 2014 İSTANBUL ÇÖZÜMLÜ 8 VAKA ÇALIŞMASI EĞİTİM HAKKINDA İlaç Endüstrisi günümüz acımasız rekabet koşulları altında faaliyet göstermekte

Detaylı

icf Sonbahar-Kış Modası Burada Başlıyor! İSTANBUL ÇOCUK MODA FUARI istanbul istanbul.com Mart 2019 çocuk

icf Sonbahar-Kış Modası Burada Başlıyor! İSTANBUL ÇOCUK MODA FUARI istanbul   istanbul.com Mart 2019 çocuk İSTANBUL ÇOCUK MODA FUARI www.icf istanbul.com icf istanbul 20-23 Mart 2019 Yenikapı Avrasya Gösteri ve Fuar Merkezi 2019-2020 Sonbahar-Kış Modası Burada Başlıyor! çocuk modası platformu icf istanbul İSTANBUL

Detaylı

Hakkımızda AR & GE. Anahtar Teslim Tesis Proje Çözümleri. Proses İyileştirme. Danışmanlık. Uluslararası Etkinlikler GMP - GDP.

Hakkımızda AR & GE. Anahtar Teslim Tesis Proje Çözümleri. Proses İyileştirme. Danışmanlık. Uluslararası Etkinlikler GMP - GDP. Hakkımızda Quality Academia kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar İlaç, Biyoteknoloji, Gıda & İçecek, Tıbbi Cihaz, Hastane & Laboratuvar vb. alanlarındaki Ulusal ve Uluslararası pek çok kuruluşa sayısız

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU Değerli Meslektaşlarımız, DAVET Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu nun Akdeniz

Detaylı

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak PRECISE.PROVEN.PER FORMANCE. Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Profesyonel hizmetlerin dünyasında, en başarılı firmalar, işlerini küresel piyasalarda en iyi

Detaylı

ULUSLARARASI TARIM SİGORTALARI SEMPOZYUMU (IAIS) 02-03 Haziran 2016 SPONSORLUK DOSYASI

ULUSLARARASI TARIM SİGORTALARI SEMPOZYUMU (IAIS) 02-03 Haziran 2016 SPONSORLUK DOSYASI ULUSLARARASI TARIM SİGORTALARI SEMPOZYUMU (IAIS) 02-03 Haziran 2016 SPONSORLUK DOSYASI Asya ve Avrupa nın Buluşma Noktasında Tarım Sigortaları alanında gerçekleştirilen ilk büyük çaplı organizasyon Dünya

Detaylı

TÜRKIYE'DE İLAÇ AR-GE EKOSISTEMI

TÜRKIYE'DE İLAÇ AR-GE EKOSISTEMI TÜRKIYE'DE İLAÇ AR-GE EKOSISTEMI Dr. Hakkı GÜRSÖZ Kurum Başkanı - TİTCK İlaç Tıbbi Cihaz TİTCK Kozmetik Satış Değeri Milyar (TL) Satış Hacmi Milyar (Kutu) Türkiye İlaç Pazarı 20 2,5 18 16 14 12 1,28 1,36

Detaylı

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ NE ÜYELİK SÜRECİNDE SAĞLIKTA İNOVASYON

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ NE ÜYELİK SÜRECİNDE SAĞLIKTA İNOVASYON TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ NE ÜYELİK SÜRECİNDE SAĞLIKTA İNOVASYON Z. Güldem Ökem, PhD Research Fellow Centre for European Policy Studies (guldem.okem@ceps.eu) 23 Şubat 2011, Ankara Türkiye nin Avrupa Birliği

Detaylı

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri,

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık sistemimizdeki değişim bütün hızıyla devam etmektedir. Bu süreç, kamu sektörünü olduğu kadar özel sektörü; hizmet planlamasını olduğu kadar finansmanını;

Detaylı

BEST OF ASCO İSTANBUL & ONKOLOJİDE ENDÜSTRİ DESTEKLİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU

BEST OF ASCO İSTANBUL & ONKOLOJİDE ENDÜSTRİ DESTEKLİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU Wyndham Grand Istanbul Levent DAVET Değerli Meslektaşlarım, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği olarak American Society of Clinical Oncology (ASCO) tarafından lisanslı Best of ASCO 2018 Istanbul toplantısının

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı