IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı"

Transkript

1 IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı 1. Yıl I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS TUR 101 Türkçe I TUR 102 Türkçe II ING 101 Genel İngilizce I ING 102 Genel İngilizce II MRS 101 Teknik Resim I MRS 102 Teknik Resim II MRS 103 Rölöve I MRS 104 Rölöve II MRS 105 Bilgisayara Giriş MRS 106 Bilgisayar Destekli Çizim MRS 107 Tarihi Yapıları Koruma MRS 110 Geleneksel Yapı Sistemi ve Restorasyon ve Öğeleri MRS 111 Temel Fotografi MRS 209 Mimari Süsleme Teknikleri ve Onarımı MRS 190 Sektör Stajı Toplam Dönem Kredisi Toplam Dönem Kredisi Yıl I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKT S Kodu Dersin Adı T U K AKTS MRS 201 İnce Yapı I MRS 202 İnce Yapı II MRS 212 Mimarlık Tarihi I MRS 205 Keşif ve Metraj MRS 203 Restorasyon Projesi I MRS 204 Restorasyon Projesi II HIST101 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi I MRS 206 Mimarlık Tarihi II MRS 205 Yapı Malzemesi HIST102 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi II MRS F I Serbest Seçmeli MRS F I Serbest Seçmeli MRS D- I Bölüm Seçmeli MRS D- I Bölüm Seçmeli Toplam Dönem Kredisi Toplam Dönem Kredisi Toplam Kredi(*) 80 / 120

2 MRS D2 / Bölüm İçi Seçmeli Dersler Kodu Dersin Adı T U K AKTS MRS 220 Bilgisayarda Çizim: İleri Uygulamalar MRS 221 Mimari Süsleme Çizimi MRS 222 Duvar Resimlerinde Koruma-Onarım MRS 223 Kalıp Alma Yöntemleri MRS 224 Türk Süslemelerinde Desen Uygulamaları MRS 225 Keramik Teknolojisi MRS 226 Ahşap Bezeme Teknikleri MRS F/ Serbest Seçmeli Dersler Kodu Dersin Adı T U K AKTS MRS 227 Geleneksel Konut Mimarisi Sözlüğü MRS 228 İstanbul un Mimarlık Tarihi MRS 229 Mozaik Teknikleri Bozulma Nedenleri ve Onarım Yöntemleri MRS 230 Geleneksel Desen Teknikleri MRS 231 Eski Anadolu Mimarlığı MRS 232 Suriçi İstanbul da Koruma Sorunları

3 Işık Üniversitesi MYO Mimari Restorasyon Önlisans Programı Ders İçerikleri HIST 101 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi I (2+0+0) 2 AKTS 4 (History Of Turkish Republic I) Kültürel, ideolojik ve tarih bağlamında Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk İnkılaplarının özellikleri. HIST 102 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi II (2+0+0) 2 AKTS 4 (History Of Turkish Republic I) Modern Türkiye nin entellektüel temellerinin incelenmesi. Cumhuriyet Dönemi nde başlıca siyasi, ekonomik ve kültürel akımların analizi. Önemli bir güç olarak Türkiye de ulus devlet ve milliyetçilik. TUR 101 Türkçe I (2+0+0) 2 AKTS 2 (Turkish I) İletişimin tanımı; dilin tanımı, düşünce, kültür, toplum ve yazın ile ilişkisi, sözlü ve yazılı iletişim, örneklerle Türkçe nin karakteristik özellikleri, anlatım türleri ve anlatım bozuklukları. TUR 102 Türkçe II (2+0+0) 2 AKTS 2 (Turkish II) Dünya ve Türk Edebiyatı ustalarından seçilmiş metin örnekleri ile anlatımın özellikleri ve türleri, yazı ve iletişim türleri. ING 101 Genel İngilizce I (3+1+0) 3 AKTS 5 (General English I) Okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere dört temel dil becerisini başlangıç düzeyinde kazandırma. Dili mekanik olarak öğrenme ve temel kelime dağarcığını geliştirme. Kuramsal dilbilgisi ile gramer kurallarını yazma ve konuşma alıştırmalarında basit cümleler ile uygulama. ING 102 Genel İngilizce II (3+1+0) 3 AKTS 5 (General English II) Dört temel dil becerisini orta öncesi İngilizce seviyesinde kazandırma. Dil becerilerini farklı strateji eğitimleri ile geliştirme. Kelime ve yapıların anlam ve işlevlerini bir takım ipuçları kullanarak tahmin edebilme yetisini kazandırma. MRS 101 Teknik Resim I (3+0+0) 3 AKTS 5 (Architectural Technical Drawing and Perspective I) Öğrenciye, yeni bir dil olarak, kendisini ifade edebilmesi amacıyla mimari çizim dili anlatılması, bu amaçla önce basit çizimler, daha sonra iki boyutlu obje çizimi ve ifadesi becerisi kazandırma.

4 MRS 102 Teknik Resim II (3+0+0) 3 AKTS 5 (Architectural Technical Drawing and Perspective II) MRS 101 un devamı olarak geleneksel mimarimizden seçilen yapı elemanları ve yapı örneklerinin çizim ve ifade şekillerinin uygulamalı olarak anlatılması. MRS 103 Rölöve I (3+0+0) 3 AKTS 5 (Building Restoration I ) Eski eser bir yapının korunmasında rölövenin önemi, amacı, nasıl yapıldığı, rölövede kullanılan aletler, rölöve çeşitlerinin yanı sıra, rölöve için yapılacak ön araştırma, kroki yapma, fotoğraf çekme, ölçü alma gibi alan çalışmalarını takiben çizim aşamasında yapılması. Bu amaca yönelik olarak rölövede siluet, plan, kesit, görünüş ve detay çizimi çalışmalarının uygulamalı olarak işlenmesi. MRS 104 Rölöve II (3+0+0) 3 AKTS 5 (Building Restoration II ) MRS103'de temel rölöve bilgisi edinmiş olan öğrencilere, korunması gerekli kültür varlıklarımızdan bir yapının veya yapı grubunun rölövesi, öğrenci veya öğrenci gruplarına ödev olarak yaptırılır. Ele alınacak yapının "plan", "kesit" ve "görünüş"ten oluşan rölövesi ile fotoğraf albümü ve analiz raporu, yıl sonunda tamamlanmış olarak, belirli bir düzen içinde teslim alınır. MRS 105 Bilgisayara Giriş (3+0+0) 3 AKTS 5 (Introduction to Computers) Bilgisayarlar, gelişmeleri, programcılık ve internet hakkında genel bilgi, temel programlar ve mimari çizim programlarının alt yapısını oluşturmak. MRS 106 Bilgisayar Destekli Çizim (3+0+0) 3 AKTS 5 (Computer Aided Drawing) AutoCAD programı ile mimari çizim teknikleri detaylı olarak öğretilmesi.

5 MRS 107 Tarihi Yapıları Koruma ve Restorasyon (3+0+0) 3 AKTS 4 (Conservation and Restoration of Historical Building) Korunması gerekli kültür varlıklarının koruma sorunlarının saptanması ve uygulanabilecek müdahale türlerinin tanımlanması, bunların örnek uygulamalarla anlatılması. MRS 110 Geleneksel Yapı Sistemi ve Öğeleri (3+0+0) 3 AKTS 4 (Structural Elements of Traditional Achitecture) Korunması gereken taşınmaz kültür varlıklarına ait yapı bilgisi kazandırılması. Selçuklu ve Osmanlı Dönemi eserlerinin yapısal açıdan incelenmesi ve bunlara ait öğelerin ayrıntılı olarak ele alınması. MRS 111 Temel Fotografi (3+0+0) 3 AKTS 4 (Basic Photograpy) Fotografi olgusunun kuram, yöntem ve araçlarının incelenmesi, fotografi olgusu ve kavramı. Takiben, tarihsel süreç: Camera Obscura, fotograf makinası (analog / dijital) ve çalışma ilkeleri, göz/makine ilişkisi konularında teorik bilgilerin uygulamalı çalışmalar ile desteklenmesi. MRS 112 Mimarlık Tarihi I (3+0+0) 3 AKTS 4 (History of Architecture I) Sanat ve mimarlık tarihi konusunda genel bilgi verilmesi. Sanatın tanımı, doğuşu, kaynağı, amacı ve işlevinin, mimarlık ile toplumun, şehirciliğin, fiziksel çevrenin ilişkileri, mimarlığın tanımı ve kavramları incelenmesi. Prehistorik Dönemlerden başlamak üzere, Geç Antik Döneme kadar mimarinin gelişimi bu ders kapsamındadır. MRS 190 Sektör Stajı (NC) (Area Training) Bu dersin amacı, öğrencileri eğitim sonrasına hazırlamak olup öğrendiklerini pekiştirme ve uygulama imkanı tanımaktır.

6 MRS 206 Mimarlık Tarihi II (3+0+0) 3 AKTS 4 (History of Architecture II) MRS 112'de edinilen bilgilerin devamı ve tamamlayıcısı olarak Geç Antik Dönem sonrası mimarlık tarihi bu dersin kapsamındadır. Anadolu Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Dönemi ile Cumhuriyet Dönemi sonrası mimarlık akımları ele alınır. MRS 201 İnce Yapı I (3+0+0) 3 AKTS 4 (Final Construction I) Özellikle geleneksel mimaride kaba yapıyı giydiren, kapı, pencere, duvar ve döşeme kaplaması ve merdiven gibi elemanların tanıtımı ve uygulamalar. MRS 202 İnce Yapı II (3+0+0) 3 AKTS 4 (Final Construction II) III. yarıyılda okutulan MRS201 disiplinin bir devamı olarak bu derste geleneksel mimarideki pencere, kapı, merdiven detayları ile diğer karmaşık mimari öğelerin incelenmesi ve çizim uygulamaları. MRS 205 Keşif ve Metraj (3+0+0) 3 AKTS 4 (Quantity Survey) Restorasyon çalışması sırasında yapılacak işlerin miktarının tespiti, teknik şartnamelerin incelenmesi, birim fiyatlarının tespit edilmesi ile ataşman ve hakediş hesaplama. MRS 203 Restorasyon Projesi I (3+0+0) 3 AKTS 4 (Restoration Project I) MRS 103 ve MRS 104'de edinilen bilgilerin pekiştirilmesi yanında, binaya ilişkin araştırma yapılması, fotoğraf albümü hazırlanması, rölövesi tamamlanmış olan yapının restorasyonuna ilişkin kararların çizim ile gösterilmesi. MMRP104 de teslim edilmiş rölöve üzerinde, restorasyona ilişkin alınan kararların çizim üzerinde gösterilmesi ve takip eden hafta çizimlerin incelenerek tashih edilmesi.

7 MRS 204 Restorasyon Projesi II (3+0+0) 3 AKTS 4 (Restoration Project II) Restorasyon projesi okuma becerisi kazandırma. MRS 203'de üzerinde çalışılan rölöve ve restorasyon projesinin, yapıya yeni bir fonksiyon verilerek restorasyon projesinin bir örnek üzerinde hazırlanması. MRS 205 Yapı Malzemesi (3+0+0) 3 AKTS 4 (Building Materials) Öğrenciye, geleneksel mimarimizde kullanılan taş, metal ve ahşap malzemenin özellikleri, yapıda uygulama şekilleri, teknolojileri ile bozulma mekanizmalarının teorik ve uygulamalı olarak anlatımı. MRS 209 Mimari Süsleme Teknikleri ve Onarımı (3+0+0) 3 AKTS 4 (Achitectural Decoration Technics and Conservation) Geleneksel yapılarda, iç ve dış süsleme elemanlarının teknik ve estetik yönleriyle incelenmesi, taşınabilir eserler dahil olmak üzere, özellikle alçı süsleme (kartonpiyer, furuş vb) alçı, pencere, malakari, edirnekari, stuko, fresk yapım teknikleri konularında teorik bilgi verilmesi. Onarımları konusunda teorik bilgi ve uygulama becerisi kazandırılması.

8 MRS 220 Bilgisayarda Çizim: İleri Uygulamalar (2+0+2) 3 AKTS 5 (Drawing on computer) Üç boyutlu çizimler ve modelleme çalışmaları ve Archicad in temel konseptleri, çizim teknikleri, modelleme ile birlikte proje uygulaması, tasarım metotları ve inşaat dokümanları için uygulama araçlarının kullanılması. MRS 221 Mimari Süsleme Çizimi (2+0+2) 3 AKTS 5 (Drawing of Architectural Decoration) Mimaride kullanılan her türlü süsleme unsurunun çizimi. Mimari yapının çiziminden farklı olarak yuvarlak ve karmaşık unsurlar içerebilen süslemelerin, çeşitli tekniklerle detaylı olarak çizimi ve sunumu ile eksik kısımların çizim üzerinde tümlenmesi teknikleri. MRS 222 Duvar Resimlerinde Koruma ve Onarım (2+0+2) 3 AKTS 5 (Conservation and Restoration of Wall Paintings) Yapılarda bir süsleme elemanı olarak kullanılan duvar resimlerinin taşıyıcı harç tabakaları ve boya tabakasının yapısı, kullanılan malzeme, uygulama teknikleri, bunların gelişimi, yapıda kullanımının yanısıra duvar resimlerinin korunması, restorasyonu ve bakımı. MRS 223 Kalıp Alma Yöntemleri (3+0+0) 3 AKTS 5 (Mold Sampling Methods) Bir yapı veya süsleme elemanının, belge olarak saklanmak veya çoğaltılarak eksik kısımların tümlenmesi için kullanılmak üzere, silikon, alçı v.d. malzeme ile kalıbının alınması ve kopyasının oluşturulması uygulamaları. MRS 224 Türk Süslemelerinde Desen Uygulamaları (2+0+2) 3 AKTS 5 ( Turkish Embellishments Pattern Applications) Geleneksel mimaride ve güncel tasarımlarda, dekorasyon unsuru olarak kullanılan bezemeleri doğru ve eksiksiz bir şekilde dönemlerine göre tanımlanabilmelerinin sağlanması ve bunların restorasyon yöntemlerinin incelenmesi. MRS 225 Keramik Teknolojisi (3+0+0) 3 AKTS 5 (Ceramic Technology) Yapı elemanı olarak sıkça karşımıza çıkan seramik malzemenin, ham maddesi, içeriği, üretimi ve mimaride kullanımı. MRS 226 Ahşap Bezeme Teknikleri (3+0+0) 3 AKTS 5 (Wood Embellishment Techniques) Ahşap yapıda bezeme ögeleri, ahşap ile yapılan bezeme teknikleri, yapı elemanlarının üzerinde ek işlemlerle yapılan bezeme teknikleri, yapay malzeme ile yapılan bezeme teknikleri, saçaklar, silmeler, kornişler, diğer profilli elemanların incelenmesi.

9 MRS 227 Geleneksel Konut Mimarisi Sözlüğü (3+0+0) 3 AKTS 5 (Traditional Residential Architecture Glossary) Bölgelere göre Türk evinin ayrıntılarda incelenmesi. MRS 228 İstanbul un Mimarlık Tarihi (3+0+0) 3 AKTS 5 (History of Architecture in Istanbul ) İstanbul un tarihi gelişimi ve mimari özellikleri, UNESCO Dünya Miras Listesi ve İstanbul, İstanbul un tarihi gelişimi çerçevesinde anıtsal yapılar ve korunmalarıyla ilgili görüşler, İstanbul un tarihi bölgeleri ve uluslararası sit koruma ilkeleri çerçevesinde korunmalarıyla ilgili sorunlar, tarihi yarımada, Üsküdar, Kadıköy, Galata, Beyoğlu, Boğaz köyleri vb. bölgeler kapsamında incelenmesi. MRS 229 Mozaik Teknikleri, Bozulma Nedenleri ve Onarım Yöntemleri (3+0+0) 3 AKTS 5 (Mosaic Techniques, Causes of Detorioration and Repair Methods ) Yapıldığı dönemin kültür ve yaşam biçimini yansıtan sanat eserleri olan mozaiklerin yapım teknikleri, bozulma süreçlerinin tespiti ve onarım-koruma yöntemleri. MRS 230 Geleneksel Desen Teknikleri (3+0+0) 3 AKTS 5 (Traditional Drawing Techniques) Geleneksel yapılarda uygulanmış olan duvar resmi, kalem işi, fresk, hat ve çinilerdeki Türk motiflerinin atölyede uygulamalı olarak tanıtılması. Süsleme sanatının kısa tarihçesi, bu süslemelerde kullanılan başlıca üsluplar, Türk motiflerininde kurgu, yöntem ve gereçlerin incelenmesi. MRS 231 Eski Anadolu Mimarlığı (3+0+0) 3 AKTS 5 (Architecture in Ancient Anatolia) Ülkemizdeki Antik Dönem ve Bizans Dönemi mimari eserlerinin tanıtılması ve bunların restorasyonlarının incelenmesi. MRS 232 Suriçi İstanbul da Koruma Sorunları (3+0+0) 3 AKTS 5 ( Conservation Problems in Istanbul ) Kuruluşundan günümüze kadar İstanbul'un tarihi ve kültürel eserleri hakkında bilgi verilmesi ve bu eserlerin korunması konusunda bilincin artırılması.

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Önlisans Programı 1. Yıl Ders Programı I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS GTA 111 Karşılaştırmalı 3 0 3 4 GTA 112

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ( ) TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2 AKTS: 2

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ( ) TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2 AKTS: 2 IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ (2015-2016) TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2 AKTS: 2 (Turkish I) İletişimin tanımı; dilin tanımı, düşünce, kültür, toplum ve yazın

Detaylı

BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar NÖ. Haftalık Ders Saati PTİK KOD

BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar NÖ. Haftalık Ders Saati PTİK KOD Yarıyıl: I BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar NÖ. Haftalık Ders Saati Kredi PTİK DERS KODU DERSLER KOD Teo. Uyg. Top ULUSAL ECTS Z/S MDS101 0113091012017 TÜRK DİLİ -

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS ICM116 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I* COMPUTER AIDED DESIGN I 2 0 3 ICM118 KONUTLARDA MEKAN

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Rölöve IV Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR232 IV Seçmeli

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı İnce Yapı I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR107 I Zorunlu

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Teknik Resim I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR103 I-II

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Rölöve de Fotoğraf Kullanımı Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı İnce Yapı II Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR108 II Zorunlu

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Genel Restorasyon Teknikleri Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS

Detaylı

T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL İCM 101 Projeye Giriş 1 AKTS 7, KREDİ (4+4)6 Derste, iç mimariye özgü temel kavramlar hakkında

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Geleneksel Yapılarda Detay Uygulamaları Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ( )

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ( ) IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ (2016-2017) TUR 101 TÜRKÇE I (2+0+0) 2 AKTS: 2 (Turkish I) İletişimin tanımı; dilin tanımı, düşünce, kültür, toplum ve yazın

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Restorasyon Atölyesi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Geleneksel Konut Mimarisi Sözlüğü Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Geometri Kodu Dönem Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR113 I Zorunlu

Detaylı

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ TEMMUZ, 011 MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ DERS KATEGORİLERİ ZORUNLU DERSLER DERSLER DERS PLANI 1.. 3. 4. ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Araştırması (KOR 661) Ders Detayları

Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Araştırması (KOR 661) Ders Detayları Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Araştırması (KOR 661) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Araştırması KOR

Detaylı

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Maket Yapımı ICM 494 Seçmeli 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Tasarımda İnsan-Mekan İlişkisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SANAT TARİHİ 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 Temel

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ (DERS İÇERİKLERİ) (01.01.2013)

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ (DERS İÇERİKLERİ) (01.01.2013) IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ (DERS İÇERİKLERİ) (01.01.2013) IMB 101 TASARIMA GİRİŞ (0+0+4) 2 AKTS: 5 (Introduction to Design) Sanat ve tasarımın temel elemanları, tasarım

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili STAJ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( )

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş Güvenliği Uzmanlığı ORE 438 8 2+0 2

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Matematik Kodu Dönem Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR144 II-III Seçmeli

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T+U / T+A KREDİ / CREDITS Z / C Introduction touniversity Life TOPLAM / TOTAL YARIYIL / SEMESTER 2

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T+U / T+A KREDİ / CREDITS Z / C Introduction touniversity Life TOPLAM / TOTAL YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar.

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar. ARKEOLOJİ 1 Ders Adi: ARKEOLOJİ 2 Ders Kodu: MRES215 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 3 7 Dersin AKTS Kredisi: 3.00 8 Teorik Ders Saati

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimarlık Tarihine Giriş Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Yapılarda Gürültü Kontrolü Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM 2012-2013-GÜZ YARIYILI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM 2012-2013-GÜZ YARIYILI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM 2012-2013-GÜZ YARIYILI Dersi Veren Birim: Bölüm Adı: Dersin Düzeyi: Yüksek Lisans Formun Düzenlenme/Yenilenme Tarihi: 13.04.2012

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Restorasyon Kimyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı GRAFİK TASARIM VE MASAÜSTÜ YAYINCILIK Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dersin Verildiği Düzey E-Ticaret Türkçe Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş Etüdü ve Ergonomi ORE 439 7 2+0 2 4

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Modelaj-Maket GTM 024 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Resusitasyon Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ambalaj Tasarımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar destekli program Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Illumination Techniques EEE463 7 3+0 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Illumination Techniques EEE463 7 3+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Illumination Techniques EEE463 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli / Yüz Yüze

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 Dersin Dili : Türkçe Dersin

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Metal Malzeme ve Koruma Yöntemleri Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2017 2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE, DEPARTMENT

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) SANAT VE TASARIM ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -36 AMAÇ SANAT VE TASARIM Bu faaliyet sonucunda Sanat

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ INAR 1110 INAR 1111

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler II Seçmeli SEÇ122 2+0 2 3 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler II Seçmeli SEÇ122 2+0 2 3 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Presentasyon Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ ( )

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ ( ) YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ (2014-2015) ZORUNLU DERSLER Yürürlükteki programdaki tüm zorunlu derslerin adı ve/veya kodu ve/veya kredisi değişmiş olduğundan

Detaylı

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERSİN ADI Te Uy. D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z 1 Yabancı Dil I 2 0 2

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PEM 101 Peyzaj Mimarlığına Giriş (3+0+0) 3 AKTS: 4 (Introduction to Landscape Architecture) Peyzaj Mimarlığında

Detaylı

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı RES202a1 RES202a2 RES202a3 RES202a4 RES202a5 ÖN 2. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS RES210 Resim Tarihi II Painting History II 2 0 3 ING004 ALM004 FRA004

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak 1. YARIYIL T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 3501151 Stüdyo I (A+B+C) [G1, G2] 4+2+0 5 _ 8 3501152 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) 2+2+0 3 4 3501153 Temel

Detaylı

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu (Teorik + Uygulama) Kredi : (2+2)3 - AKTS : 3 Ders Koordinatörü : Yrd.Doç.Dr. Tülay Karadayı Ön Şartlı Dersler : yok Ders Dili : tr Dersi Verenler: - Dersin Yardımcıları:

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Geç Dönem (Eklektik) Kalemişi Uygulamaları Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar Destekli Tasarım-I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri ICM 463 Güz 1 2 0 2 4

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB401 ETB302 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje V 6 6 12 ETB403 Fikri Haklar 2 0 3 SERBEST

Detaylı

DERS TANIMLARI. GSF 123 DESEN I Ders kapsamında çizim prensipleri, süreçleri ve malzemeleri; biçim, hacim ve kompozisyon düzeni tanıtılmaktadır.

DERS TANIMLARI. GSF 123 DESEN I Ders kapsamında çizim prensipleri, süreçleri ve malzemeleri; biçim, hacim ve kompozisyon düzeni tanıtılmaktadır. DERS TANIMLARI BİRİNCİ YARIYIL TÜRK 101 TÜRK DİLİ I Ders, dil-duygu bağıntısı kurmayı öğretmeyi; Türkçe'nin genel yapı özelliklerini kavratmayı; metin çözümlemeyi, özet çıkarmayı, not tutmayı, rapor yazmayı

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yapı Fotoğrafçılığı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli Eğitim Öğretim Metotları: Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB.610 Siyzsetin Güncel Sorunları Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ

Detaylı

Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları

Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim II ICM 112 Bahar 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i ICM 111 Teknik Çizim

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel Perspektif Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X ) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1. YIL. YIL. YIL.YIL ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık Kavramları

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

EL SANATLARI BÖLÜMÜ MÎMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BÜT SINAV PROGRAMI

EL SANATLARI BÖLÜMÜ MÎMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BÜT SINAV PROGRAMI MÎMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAM Perspekrif M odel Kalıp Teknikleri Temel Plastik Sanat Eğitimi 21/01/2019 10:15 AT 21/01/2019 13:15 AT 22/01/2019 10:15 AT M ehmet Ali GÖZÜBENLİ M ehmet Ali GÖZÜBENLİ

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Şehir Mimarlık ve Mekan Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

İzmit Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

İzmit Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı İzmit Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve ergi Uygulamaları Programı Listesi 1. YARIYIL Adı T L U 9905005 AIT105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Türkçe 2 0 0 2 2 9903309 YDB103 İngilizce I Zorunlu

Detaylı

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB301 ETB202 Edndüstri Ürünleri Tasarımı Proje III 6 6 12 ETB303 Ürün Elektromekaniği

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça dan Türkçe ye Çeviri II AE106 2+0 2 2 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça dan Türkçe ye Çeviri II AE106 2+0 2 2 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog.

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog. YAPILARDA HASAR TESBĐTĐ-I 3. RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME D ESASLARI: (Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Gruplandırılması,

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Akustik Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MİM 463 2 0

Detaylı

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Bizans Sanatı I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS ARK433 Güz S - 3 Ön

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI

AKADEMİK YILI MÜFREDATI 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ AKTS Kodu Ders Adı KREDİ AKTS İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta Temel Tasarım II INAR 1110 2-6-5

Detaylı

Tarihi Mekanların Analizi (MMR 444) Ders Detayları

Tarihi Mekanların Analizi (MMR 444) Ders Detayları Tarihi Mekanların Analizi (MMR 444) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tarihi Mekanların Analizi MMR 444 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili SİGORTA KAYNAK PLANLAMA SİSTEMİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS MİMARLIK 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Dönem (Güz) 2 saat 2.Dönem (Bahar) 2 saat ARCH 11 Mimarlıkta Temel Tasarım I 2-6- ARCH 1120 Mimarlıkta Temel Tasarım II (ön koşulu ARCH 11) 2-6- ARCH 1113

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili MAKET YAPIMI Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari ve Sinema Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İş Sağlığında Risk Grupları Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili POLİÇE ÜRETİM TEKNİKLERİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Mimari Kalıtı Koruma (MMR 482) Ders Detayları

Mimari Kalıtı Koruma (MMR 482) Ders Detayları Mimari Kalıtı Koruma (MMR 482) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Kalıtı Koruma MMR 482 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon RESTİTÜSYON Tanımı ve örnekleri RESTİTÜSYON Sonradan değişikliğe uğramış, kısmen yıkılmış ya da yok

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Enerji Etkin Yapı Tasarımı Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Betonarme Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 329 2

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 301/ALM 301/FRA 301 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 309/ALM 309/FRA 309 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İş Sağlığı ve Güvenliği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı