1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ"

Transkript

1 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi. Ahşap malzemenin tanıtılması el sanatlarındaki yeri ve öneminin anlatılması. Geleneksel ve çağdaş yorumlar içinde ahşap ürünler tasarlanması ve üretilmesi.

2 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, İnkılâp ve benzeri kavramları anlayabilme, Osmanlı devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan çalışmaları ve bunların Atatürk dönemi inkılâplarına olan etkisini kavrayabilme, Türk İstiklâl Savaşını ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunu kavrayabilmeyi amaçlamaktadır. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde yapılan ıslahatların bağımsızlığının nedenleri ile bunların Atatürk dönemindeki inkılâplara etkisini örneklerle açıklamaktadır. Osmanlı devletinin son dönemlerinde devleti kurtarma adına ortaya atılan ideolojilerden Türkçülük akımının İstiklâl Savaşı'na etkisi açıklanmaktadır. Bu doğrultuda Atatürk'ün Türk İnkılâplarının özelliklerini ve benzer kavramları tanıyarak, birbirleri ile karşılaştırmasını yapabilmeyi ve önemini açıklamayı amaçlar.

3 Bilgisayar I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Bilgisayarın tarihi ve gelişimi, Temel Bilgisayar donanımı, Windows P, Office 2007 (Word, Excel, PowerPoint), Internet ve Bilgisayar Güvenliği.

4 DERS BİLGİ FORMU Geleneksel Türk Uygulaması - I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Geleneksel Türk el sanatlarının tanımı ve önemi, Geleneksel Türk El sanatlarının tarihsel gelişimi ve sınıflandırılması, Geleneksel sanatlarda kullanılan motiflerin incelenmesi ve bunlar üzerine uygulamalı araştırmalar yapılması.

5 Halı Kilim Dokuma Teknikleri -I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Dokumacılığın tanımı, tarihçesi ve çeşitleri, Yöresel halıların sınıflandırılması, Türk el halılarının teknikleri, desen ve renk özellikleri, Sınıflandırılması, Kirkitli Dokumalar ve Teknikleri Dokuma tezgah çeşitleri, tezgahları dokumaya hazırlama, halı, kilim, cicim, sumak, zili,,sili dokuma teknikleri

6 İngilizce I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Yabancı dil dersi sadece İngilizce eğitim olarak verilmektedir. Ders, öğretilen yabancı dili doğru olarak anlayabilme, okuyabilme ve konuşabilmeyi amaçlamaktadır. Ders başlamadan önce öğrenciler dil seviye tespit sınavına tabii tutulmakta, sınavı geçen öğrenciler dersten muaf sayılmaktadırlar. Öğrencilerin, öğretilen yapılarla doğru telaffuz ve vurguda konuşmaları, dinledikleri ve yazılanları anlamaları, imlâ kurallarını uygulamaları, zaman kavramları, iş görüşmesinde kendilerini İngilizce ifade etmeleri, soru sormaları ve cevaplamaları, telefonla konuşma tekniklerini kazanmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.

7 Özgün Seramik Tasarımı I DERS KODU Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, x Üç boyutlu tasarım uygulamaları çömlekçi tornası uygulamaları, seramik pano tasarım ve uygulaması, fayans çini sır üstü pano teknikleri kullanım eşyaları yapma becerisine ve boyama yapıştırma ve kurşunlu vitray tasarımları ve uygulamaları becerilerine sahiptir.

8 Seramik ve Çini Teknolojisi I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi 3 14 (Proje, Teknoloji tanımı, seramik ve çini tanımı, seramik ürünlerin sınıflandırılması, çini ürünlerin sınıflandırılması, seramik ve çininin kullanım alanları, seramik ve çini hammaddeleri ve özellikleri, hammadde hazırlama, seramik ve çini çamurlarının hazırlanması, çamur hazırlanmasındaki aşamalar, seramik ve çini bünyelere uygulanan testler, proses katkıları ve etkileri.

9 Temel Sanat Eğitimi I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Sanat ve tasarımla ilgili genel kavramların verilmesi, Tasarım ilkeleri doğrultusunda ışık, doku, renk ve biçim kavramlarının açıklanması ve tasarımlar yapılması. Sanatsal Yaratıcılığa geliştirmesine yönelik uygulamalı çalışmalar yapılması.

10 DERS KODU Türk Dili I GES 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Dilin, insan hayatındaki önemi, dillerin doğuşu ile dilin özellikleri, dilin insan akılının ürünü olduğu, Türk dilinin özelliklerini ve zenginliği anlatılmaktadır. Dil bilgisi, sözcük, sözcük öbekleri ve cümle kavramları, özellikleri ve bölümleri, iletişim açısından önemi, başarılı yazım ve sözlü anlatım yolları, anlatım düzeni ve süreci, anlatım biçimleri öğrencilere aktarılmaktadır. Kelimelerin oluşumları, çeşitleri ve nerede nasıl kullanılması gerektiği, ses ve şekil yapısı, isim, fiil, zarf, edat kavramları, okunuşları, türleri ve de kullanılış şekilleri açıklanmaktadır.

11 2. YARIYIL/BAHAR Ahşap İşleri II DERS BİLGİ FORMU DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Ahşap malzemenin geleneksel sanatlar kapsamında mimaride kullanımı ve görsel örneklerle desteklenmesi. İki ve üç boyutlu tasarımlar yapılması ve uygulanması.

12 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi - II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, İnkılâpların özellikleri, hukuk sisteminin kurulması, eğitim sisteminin kurulması, ekonomi ve maliye alanında harcanan çabalar, diğer yenilikler, Atatürk döneminde iç ve dış siyaset, Atatürk ten sonra iç ve dış siyaset, Atatürk ilkeleri genel olarak, genel değerlendirme.

13 Bilgisayar Destekli Tasarım DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Bilgisayarda desen çiziminde kullanılan programlar (Photoshop, I llustrotar ) örnek desen tasarımları.

14 Bilgisayar II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Excel e giriş, Çalışma sayfasına veri girişi, verilerin silinmesi ve değişiklik yapılması, Excel de problem çözülmesi, Link oluşturma, Formül oluşturma, Formül üzerinde değişiklik yapma, Fonksiyonlar hakkında temel bilgiler,ara sınav,temel fonksiyonlar, Metin tabanlı fonksiyonlar, Mantıksal fonksiyonlar, Mantıksal fonksiyonlar, Excel de çizim yapılması Grafiklerle çalışma,grafiklerle çalışma, Dönem sonu sınavı

15 Geleneksel Türk Uygulaması II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Geleneksel Türk dallarının tanımı ve üretimi amaçlanmaktadır. Tezhip, minyatür, çini, cilt, hat, ebru ve halı sanatlarının ortaya çıkışı, tarihsel süreci, estetik oluşumunu hammaddesini tasarımını göz önünde tutarak yapılması. Geleneksel sanatların günümüzdeki yeri ve önemi kullanım alanları üzerine bilgi verilmesi ve bu sanatların ve bu sanatlarda kullanılan biçim form ve desenlerin günümüz sanatına uyarlanarak yeniden tasarlanması eskizlerin hazırlanması ve uygulanması.

16 DERS BİLGİ FORMU Güzel Sanatlar DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje,

17 Halı Kilim Dokuma Teknikleri II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Dokumacılığın tanımı, tarihçesi ve çeşitleri, Yöresel halıların sınıflandırılması, Türk el halılarının teknikleri, desen ve renk özellikleri, Sınıflandırılması, Kirkitli Dokumalar ve Teknikleri Dokuma tezgah çeşitleri, tezgahları dokumaya hazırlama, halı, kilim, cicim, sumak, zili,,sili dokuma teknikleri

18 İngilizce II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi 2 14 (Proje, Birinci yarıyılda okutulan Yabancı Dil I gibi İngilizce olarak verilmektedir. Öğretilen yabancı dili doğru olarak anlayabilme, okuyabilme ve konuşabilmeyi amaçlamaktadır. Gerek duyulduğunda öğrencilerin düzeylerine göre birinci yarıyılda öğretilen önemli yapıların kısa bir tekrarı yapılmaktadır. İngilizce dil yapısı verilirken, daha iyi pekiştirmek amacı ile öğrencilerin alanları ile ilgili değişik kaynaklardan diyalog, paragraf, tablo, şema vb örnekler seçilip bunlar üzerinde çalışmalar yapılabilmektedir. Konuşma olarak, öğretilen yapıları kullanarak doğru telaffuz ve tonlamayla uygun ortamda konuşabilme verilmektedir. Dinleme anlama olarak; herhangi bir yolla dinlediğini anlayabilme, konuda belirtilen ifadeleri ve konuları anlama, alanı ile ilgili konularda dinlediğini anlama ve cevap verme, dinlediği cümlelerdeki kısaltma, vurgu ve tonlamaları fark etme, kelime baş veya sonlarına gelen yapım eklerini anlama yöntemleri verilmektedir. Yazma olarak; öğretilen yapı ve kelimeleri doğru ve amacına uygun olarak yazabilme, dinleme.

19 Özgün Seramik Tasarımı II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, x Üç boyutlu tasarım uygulamaları çömlekçi tornası uygulamaları, seramik pano tasarım ve uygulaması, fayans çini sır üstü pano teknikleri kullanım eşyaları yapma becerisine ve boyama yapıştırma ve kurşunlu vitray tasarımları ve uygulamaları becerilerine sahiptir.

20 Seramik ve Çini Teknolojisi II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Sır hazırlanmasında kullanılan oksit ve hammadde özellikleri, sırlama yöntemleri, fritin tanımı ve hazırlanması, çamur-sır uyumu ve test metotları, tasarım ilkeleri, dekor çeşitleri, dekor boyası, özellikleri ve hazırlanması, kalite kontrol yöntemleri.

21 Temel Sanat Eğitimi II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Temel sanat ilkeleri doğrultusunda iki ve üç buyotlu formlar yapılması ve temel ilkeler baz alınarak tasarımlar ve çizimler yapılması.

22 Türk Dili II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Yazı dilinin ve yazılı anlatımın ne olduğunu tanıyabilmek için, yazılı ve sözlü anlatım türleri (yaratıcı yazma, öğretici yazma hazırlıklı, hazırlıksız konuşma) plânlı yazma çalışmaları, kısa hikâye yazma (ana çizgileri ile konusu belirlenen kısa hikâye yazma, bir olay zincirinin ilk parçaları verilerek kısa hikâye yazma, kısa fikrî yazılar oluşturma (makale, deneme yazma), yazıların incelenmesi, kendini ifade etme, kendine ve yazılarını okuyana saygı, kendi içinde ve ilişkilerde dengeli olma, hazırlıklı konuşma (konferans, mülâkat, okuduğu bir eseri tanıtma) türleri açıklanmaktadır. Türk dili öğretimi ve eğitimi yoluyla öğrencilere diğer alanlarda da sağlam, dengeli, hür ve sistemli düşünme alışkanlığı; araştırma, tartışma, değerlendirme ve oluşturma gücü kazandırılmaya çalışılmaktadır. Yazma çalışmalarında kuşkuya düşmeden bu işaretleri yerinde kullanılabilme ve uygulayabilme için noktalama ve yazım kuralları, doğru anlatımın kişisel ve toplumsal iletişimdeki önemini kavratabilmek için anlatım bozuklukları hakkında bilgiler verilmektedir.

23 3. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Alçı Model Şekillendirme ve Kalıp Yöntemleri I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Seramik kalıpçılığında kullanılan malzemeler, alçının fiziksel ve kimyasal özellikleri, tek ve çok parçalı kalıp üretimi.

24 Desen DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Başlangıcından günümüze Türk Sanat eserlerinde uygulanan motif, desen tasarımı, renk, estetik ve teknik yapılarının teorik olarak araştırılması ve tarihi özelliklerine bağlı kalarak atölye ortamında uygulamalı olarak çalışılması.

25 Ebru Yapımı Teknikleri I DERS KODU GES yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Türk ebru sanatının tarihi gelişimi ve kullanım alanları hakkında bilgiler verilmesi. Toprak boya yapımı, kitre ve öd hazırlanmasının uygulamalı öğretimi. Battal, hatip, taraklı, gel-git, şal, kumlu vb. gibi ebru çeşitlerinin uygulamalı çalışmalarının yapılması. Seramik bisküvisi, kumaş gibi malzeme üzerine çeşitli ebru denemelerinin yapılması.

26 Geleneksel Türk Uygulaması III DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Geleneksel Yapılarda Uygulanmış Olan Duvar Resmi, Kalem İşi, Fresk, Hat ve Çinilerdeki Türk Motiflerinin Atölyede Uygulamalı Olarak Tanıtımı / Türk Motiflerinin Kurgu, Yöntem ve Gereçleri Hakkında Genel Bilgi / Türk Süsleme Sanatının Kısa Tarihçesi / Türk Süslemesinde Kullanılan Başlıca Üsluplar / Süslemedeki Ana Motiflerin Çizimi ve Uygulamalar / Basit Desen Kompozisyonlarının Çizilmesi

27 Kumaş Boyama Teknikleri I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, x Geleneksel ve modern kumaş sanatının tanıtımı ve tarihçesi, Kumaş boyama tekniklerinin, yöntemlerinin anlatılması ve uygulanması

28 Seramik Uygulamaları I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi x (Proje, Seramik sanatının tanıtılması, başlangıcından günümüze seramik sanatının gelişimi ve uygulama alanlarının incelenmesi. Kullanılan malzemeler, hammaddelerin tanıtılması. Çamur hazırlama, şekillendirme, kurutma, pişirme, sırlama tekniklerinin incelenmesi ve bu bilgiler ışığında iki - üç boyutlu çalışmalar yapılması.

29 Süs Eşya Yapımı Sanatı I DERS KODU GES yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Süs eşyalarının ve dekorasyondaki yeri ve öneminin anlatılması, süs eşyaları üretim tekniklerinin incelenmesi, süs eşyaları tasarımlarının hazırlanması ve uygulanması.

30 Takı Sanatı I DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Takı sanatının tanımı ve tarihçesi, takı çeşitleri, takı yapımında kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımı, Takı tasarım ve yapım tekniklerinin öğretilmesi ve bu bilgiler ışığında takı tasarımları yapılması.

31 Tasarım Uygulamaları DERS KODU GES yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, programı dersleri kapsamında öğrenilen çeşitli teknik ve tasarım yöntemleri kullanarak, resim, heykel, seramik, vitray, takı vb. üretimler yapılması.

32 Temel Fotoğraf DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, Bu ders, fotoğrafı, keşfinin öncesinden, 19.yüzyılda ortaya çıkışına ve günümüz çağdaş uygulamalarına kadar ele alır. Deresin amacı, öğrencilerin görsel okuma yapabilmelerini ve fotoğraftaki farklı türler ve yaklaşımları tarihi bağlamlarında bilmelerini sağlamaktır. Derste fotoğrafçılığın temel kavramları ve teknikleri öğretildikten sonra öğrencilere uygulama projeleri verilecektir.

33 Yöresel DERS KODU GES Yarıyıl / Güz Dönemi x (Proje, Çini sanatının tanımı, tarihsel gelişimi ve günümüzde çini sanatının kullanımı konularının görsel örneklerle desteklenerek anlatımı. Sır üstü ve sır altı tekniklerinin uygulanması. Geleneksel çini sanatında kullanılan motiflerin incelenmesi ve bu motiflerden yola çıkarak yeni tasarımlar yapılması ve motiflerin modern biçimler ve formlar üzerinde yeniden yorumlanması.

34 Alçı Model Şekillendirme ve Kalıp Yöntemleri II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Seramik kalıpçılığında kullanılan malzemeler, alçının fiziksel ve kimyasal özellikleri, tek ve çok parçalı kalıp üretimi.

35 Araştırma Teknikleri DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Bilimsel araştırma kavramı, araştırma yapılırken izlenecek yöntemlerin belirlenmesi, araştırma yapılacak konunun seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, bilimsel bir çalışma da bulunması gereken özellikler, yazılı kaynaklardan yararlanma yöntemlerin incelenmesi.

36 Araştırma Teknikleri DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Bilimsel araştırma kavramı, araştırma yapılırken izlenecek yöntemlerin belirlenmesi, araştırma yapılacak konunun seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, bilimsel bir çalışma da bulunması gereken özellikler, yazılı kaynaklardan yararlanma yöntemlerin incelenmesi.

37 Geleneksel Türk Uygulamaları IV DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Bitkisel ve Geometrik Motiflerin Çizimi, Boyanması / Taş, Ahşap, Çini ve Seramik Üzerindeki Bezemelerin Çizilmesi ve Uygulaması. Geleneksel Sanatlar baz alınarak hazırlanan eskiz ve desenlerin çeşitli sanat dallarına ( resim heykel, seramik vb) modern bir anlayış içinde aktarılması bu doğrultuda tasarımlar yapılması ve üretilmesi.

38 Güzel Sanatlar ve Estetik Bilgisi DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Estetik biliminin tarihsel gelişimi ve estetik üzerine yapılan bilimsel tartışmaların, farklı görüşlerin, estetik ve güzellik kavramı üzerinde durularak incelenmesi.

39 Kumaş Boyama Teknikleri II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, x Geleneksel ya da modern tekniklerden, yöntemlerden ve biçimlerden yola çıkılarak yeni fikirler üretilmesi ve bu fikirlerin uygulamalı olarak çalışılması.

40 Malzeme Koruma ve Onarımı DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati El sanatları programında görülen sanat dallarında kullanılan malzemelerin seçimi,( hammadde, alet vb.) seçilen malzeme ve materyallerin özellikleri, doğru biçimde kullanımı, korunması ve onarılması üzerine bilgiler verilmesi.

41 Seramik Uygulamaları II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Seramik sanatının, Türk ve yabancı seramik sanatçılarının eserleri ile birlikte incelenmesi ve görsel örneklerle anlatılması. Modern eğilimler ışığında seramik form ve biçimlerin üretilmesi.

42 Süs Eşya Yapımı Sanatı II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Süs Eşyaları tasarımları yapılması, tasarıma uygun materyal ve tekniklerin belirlenerek üretilmesi ve seri üretim yollarının uygulamalı olarak anlatılması.

43 Takı Sanatı II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Takı yapım tekniklerinin uygulamalı olarak incelenmesi, farklı malzemeler kullanarak takı tasarımları yapılması, Yöresel takıların incelenmesi ve geleneksel motiflerden esinlenerek takı tasarımları yapılması

44 Üretim Pazarlama DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Pazarlama ile İlgili Kavramlar; Pazarlama Süreci; Pazarlama Fırsatlarının Değerlendirilmesi ve Pazarlama Amaçlarının Belirlenmesi; Hedef Pazarların Belirlenmesi (Pazar Bölümlendirme, Hedef Pazar ve Konumlandırma); Ürün Stratejisi; Fiyatlandırma Stratejisi; Dağıtım Stratejisi; Tutundurma Stratejisi; Pazarlama Faaliyetlerinin Uygulanması ve Değerlendirilmesi.

45 4. YARIYIL/BAHAR DERS BİLGİ FORMU Alçı Model Şekillendirme ve Kalıp Yöntemleri II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Seramik kalıpçılığında kullanılan malzemeler, alçının fiziksel ve kimyasal özellikleri, tek ve çok parçalı kalıp üretimi.

46 Araştırma Teknikleri DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Bilimsel araştırma kavramı, araştırma yapılırken izlenecek yöntemlerin belirlenmesi, araştırma yapılacak konunun seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, bilimsel bir çalışma da bulunması gereken özellikler, yazılı kaynaklardan yararlanma yöntemlerin incelenmesi.

47 Araştırma Teknikleri DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Bilimsel araştırma kavramı, araştırma yapılırken izlenecek yöntemlerin belirlenmesi, araştırma yapılacak konunun seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, bilimsel bir çalışma da bulunması gereken özellikler, yazılı kaynaklardan yararlanma yöntemlerin incelenmesi.

48 Geleneksel Türk Uygulamaları IV DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Bitkisel ve Geometrik Motiflerin Çizimi, Boyanması / Taş, Ahşap, Çini ve Seramik Üzerindeki Bezemelerin Çizilmesi ve Uygulaması. Geleneksel Sanatlar baz alınarak hazırlanan eskiz ve desenlerin çeşitli sanat dallarına ( resim heykel, seramik vb) modern bir anlayış içinde aktarılması bu doğrultuda tasarımlar yapılması ve üretilmesi.

49 Güzel Sanatlar ve Estetik Bilgisi DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Estetik biliminin tarihsel gelişimi ve estetik üzerine yapılan bilimsel tartışmaların, farklı görüşlerin, estetik ve güzellik kavramı üzerinde durularak incelenmesi.

50 Kumaş Boyama Teknikleri II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, x Geleneksel ya da modern tekniklerden, yöntemlerden ve biçimlerden yola çıkılarak yeni fikirler üretilmesi ve bu fikirlerin uygulamalı olarak çalışılması.

51 Malzeme Koruma ve Onarımı DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati El sanatları programında görülen sanat dallarında kullanılan malzemelerin seçimi,( hammadde, alet vb.) seçilen malzeme ve materyallerin özellikleri, doğru biçimde kullanımı, korunması ve onarılması üzerine bilgiler verilmesi.

52 Seramik Uygulamaları II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Seramik sanatının, Türk ve yabancı seramik sanatçılarının eserleri ile birlikte incelenmesi ve görsel örneklerle anlatılması. Modern eğilimler ışığında seramik form ve biçimlerin üretilmesi.

53 Süs Eşya Yapımı Sanatı II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Süs Eşyaları tasarımları yapılması, tasarıma uygun materyal ve tekniklerin belirlenerek üretilmesi ve seri üretim yollarının uygulamalı olarak anlatılması.

54 Takı Sanatı II DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi (Proje, Takı yapım tekniklerinin uygulamalı olarak incelenmesi, farklı malzemeler kullanarak takı tasarımları yapılması, Yöresel takıların incelenmesi ve geleneksel motiflerden esinlenerek takı tasarımları yapılması

55 Üretim Pazarlama DERS KODU GES Yarıyıl / Bahar Dönemi Ders (Proje, Saati Pazarlama ile İlgili Kavramlar; Pazarlama Süreci; Pazarlama Fırsatlarının Değerlendirilmesi ve Pazarlama Amaçlarının Belirlenmesi; Hedef Pazarların Belirlenmesi (Pazar Bölümlendirme, Hedef Pazar ve Konumlandırma); Ürün Stratejisi; Fiyatlandırma Stratejisi; Dağıtım Stratejisi; Tutundurma Stratejisi; Pazarlama Faaliyetlerinin Uygulanması ve Değerlendirilmesi.

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

SERAMĠK, CAM VE ÇĠNĠCĠLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

SERAMĠK, CAM VE ÇĠNĠCĠLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ T.C OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ OSMANĠYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ El Sanatları Bölümü I. GÜZ YARIYILI SERAMĠK, CAM VE ÇĠNĠCĠLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (Teori +Uygulama ) SER 153 Kimya- I (2+0)

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI Bölüm/Program :ÇİZGİ FİLM (ANİMASYON) VI ANİ 332 Bilgisayar Oyun Tasarımına Giriş 3+1 3 MS Kaldırıldı. Bu dersi alıp başarısız olan öğrenciler başka MS alacaklar. Bölüm/Program :HEYKEL I SAN101 Temel Sanat

Detaylı

1.YARIYILI/ GÜZ DÖNEMİ

1.YARIYILI/ GÜZ DÖNEMİ 1.YARIYILI/ GÜZ DERS BİLGİ FORMU Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I YYP/101 1.Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 2 3 Temel Kavramlar, Türk İnkılabı öncesinde Osmanlı Devletinin yaptığı ıslahatlar,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI I.YARIYIL T+U TOPLAM AKTS KREDİSİ TDB 107 Türk Dili- I 2+0 2 2 YDB 105English I 2+0 2

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 SERAMİK

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR)

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR) T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR) I. YARIYIL DERSLERĠ MESLEKĠ TEKNĠK RESĠM /Z 2 0 2 5 Teknik

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU. EL SANATLARI BÖLÜMÜ SERAMİK, CAM ve ÇİNİCİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU. EL SANATLARI BÖLÜMÜ SERAMİK, CAM ve ÇİNİCİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ 1 1 GÜZ AİT 101 2 0 2 Zorunlu İÇERİK: Öncelikle temel kavramların anlatılmasından sonra Osmanlı Devletinin Yıkılışı ve bu sırada yaptığı ıslahat hareketleri, yeni k Devleti

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

I.SINIF ZORUNLU DERSLER

I.SINIF ZORUNLU DERSLER CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI PROGRAMI (METEB) 2008-2009 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ VE ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I.SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP

Detaylı

SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI Z/S TEO. UYG. TOP. ULUSAL ECTS ST-401 Temel Sanat Eğitimi I S 3 0 3 3 5 ST-403 Genel Sanat Tarihi S 3 0 3 3 5 ST-405

Detaylı

İleri Serigrafi Baskı (SGT 330) Ders Detayları

İleri Serigrafi Baskı (SGT 330) Ders Detayları İleri Serigrafi Baskı (SGT 330) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Serigrafi Baskı SGT 330 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 15.10.2018 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 22.10.2018 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 05.11.2018 Yaprak çizimleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 12 Ekim 2015 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 19 Ekim 2015 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 26 Ekim 2015 Yaprak çizimleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 10.10.2016 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 17.10.2016 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 24.10.2016 Yaprak çizimleri,

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 09.10.2017 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 16.10.2017 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 23.10.2017 Yaprak çizimleri,

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB401 ETB302 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje V 6 6 12 ETB403 Fikri Haklar 2 0 3 SERBEST

Detaylı

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7 I. YARIYIL DERSLERİ TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 Temel sanat ilkeleri doğrultusunda iki ve üç boyutlu kompozisyonlar, sanatsal yaratıcılığın geliģtirilmesi. Temel sanatın kavramları ve önemi, Sanatın temelini

Detaylı

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ) DERSİN TDB 101 AITB 191 YDB 115 MAT118 TÜRK DİLİ-I Dilin Tanımı,

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF (A) GÜZ DÖNEMİ 13 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 20 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Hatai çizimleri,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

I. SINIF ZORUNLU DERSLER

I. SINIF ZORUNLU DERSLER CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2009-2010 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ I Ders No : 0310380096 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1 ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ FİNAL SINAV PROGRAMI 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 15:00 ENT228 Dijital Ortamda Görselleştirme (A) LAB2 12:00 ARK105 Anadolu

Detaylı

Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I

Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DES 101 AHŞAP OYMACILIĞI 1 3 1 4 4 Bu ders öğrencilere, ileride katılabilecekleri mimari süsleme

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: /BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2017-2018/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2017-2018/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI GÜZ YARIYILI DERSLERİ Dersin Kodu Dersin Adı T U K Dersin Türü TEA 500* Seminer 020 Zorunlu TEA 501

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı GRAFİK TASARIM VE MASAÜSTÜ YAYINCILIK Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU ETB201 DERSİN ÖN KOŞULU ETB101, ETB102, ETB103, ETB104, ETB111, ETB112, TEM107, TEM108 3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS Endüstri Ürünleri

Detaylı

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları - Halı Kilim Eski Kumaş Desenleri

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları - Halı Kilim Eski Kumaş Desenleri 1 ATA121 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 ATA122 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 GT151 Türk Bezeme Sanatı I 4 0 4 4 2 GT152 Türk Bezeme Sanatı 4 0 4 4 3 GT153 4 GT155 Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Presentasyon Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

Course Content for Freshmen

Course Content for Freshmen Course Content for Freshmen Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş (AKTS 4) 3 saat Bilgi ve belge yönetiminin temel kavramlarının yer aldığı dersin temel konu başlıkları; bilgi nedir, bilgi

Detaylı

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) TDL 101

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF / 1. YARIYIL GEL 1101 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I

Detaylı

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB301 ETB202 Edndüstri Ürünleri Tasarımı Proje III 6 6 12 ETB303 Ürün Elektromekaniği

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Üretim Teknikleri MK-314 3/Güz (2+1+0) 2,5 6. : Yrd.Doç.Dr.Müh.Kd.Bnb.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Üretim Teknikleri MK-314 3/Güz (2+1+0) 2,5 6. : Yrd.Doç.Dr.Müh.Kd.Bnb. MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Üretim Teknikleri MK-314 3/Güz (2+1+0) 2,5 6 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: / BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: / BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2016-2017/ BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2016-2017/Bahar yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. 3. (Güz) Yarıyıl BĠS210

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. 3. (Güz) Yarıyıl BĠS210 DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Diksiyon ve Güzel KonuĢma BĠS210 3. (Güz) Yarıyıl 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Ön Lisans Dersin Türü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ Ders No : 0010130005 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: 2015-2016/BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: 2015-2016/BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2015-2016/BAHAR Kompozisyon Anasanat Dalı Kompozisyon Yüksek Lisans Programı 19 Ocak 2016 Salı, 10:00 Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2016-2017/GÜZ Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2016-2017/Güz yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI ANKARA 2011 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Resim Kurs Programı PROGRAMIN DAYANAĞI :

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ 1 1 GÜZ AİT 101 2 0 2 Zorunlu İÇERİK: Öncelikle temel kavramların anlatılmasından sonra Osmanlı Devletinin Yıkılışı ve bu sırada yaptığı ıslahat hareketleri, yeni k Devleti

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Teknik Resim I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR103 I-II

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DERS İÇERİKLERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE MATERYAL TASARIMI Ders No : Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri.

Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE MATERYAL TASARIMI Ders No : Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE MATERYAL TASARIMI Ders No : 0310400081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 101 Türk Dili I (2+0) 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi,

Detaylı

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı RES202a1 RES202a2 RES202a3 RES202a4 RES202a5 ÖN 2. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS RES210 Resim Tarihi II Painting History II 2 0 3 ING004 ALM004 FRA004

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 BİRİNCİ YARIYIL (GÜZ) GİY 4107 Temel Sanat Eğitimi Öğrencilerin; nesnelerin

Detaylı

CAM SÜSLEME DERSİ. Soğuk cam boyama tekniği uygulamak Kompresörle boya uygulamaları yapmak. Soğuk Cam Boyama. Kompresörle Boyama

CAM SÜSLEME DERSİ. Soğuk cam boyama tekniği uygulamak Kompresörle boya uygulamaları yapmak. Soğuk Cam Boyama. Kompresörle Boyama CAM SÜSLEME DERSİ Dersin Modülleri Cam üzerine Ebru Ultraviole Yapıştırma Soğuk Cam Boyama Kompresörle Boyama Kazandırılan Yeterlikler Cam üzerine ebru yapmak Ultraviole yapıştırma yapmak Soğuk cam boyama

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AIT101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU. Proje/Ala n Çalışması 1. 2 0 0 - - 2 2

DERS TANIMLAMA FORMU. Proje/Ala n Çalışması 1. 2 0 0 - - 2 2 Dersin Kodu ve Adı : TRD101 Türk Dili I DERS TANIMLAMA FORMU Programın Adı: Makine Mühendisliği Yarıyıl Teor i Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Uyg. Lab. Proje/Ala n Çalışması Diğer Topla m Krediler

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ İçindekiler 1 İçindekiler ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ 1.1. Seramiğin Tanımı... 1.2. Çininin Tanımı... 1.3.

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI I BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI II OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ I OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ II MotorTest Ayarları H.İ.AKOLAŞ D-7. 09:15-10:00 Web Tasarım Y.YİĞİT Lab-2. 09:15-10:00 Motor Termodinamiği

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ TÜRK DİLİ II (TURK 102) DERSİ İZLENCESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ TÜRK DİLİ II (TURK 102) DERSİ İZLENCESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ TÜRK DİLİ II (TURK 102) DERSİ İZLENCESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI: Öğr. Gör. Dr. Gülşen Çulhaoğlu (gulsen@cankaya.edu.tr) Okt. Naim Atabağsoy (naim@cankaya.edu.tr)

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı 1. Yıl I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS TUR 101 Türkçe I 2 0 2 2 TUR 102 Türkçe II

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2017-2018/GÜZ Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2017-2018/Güz Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.SANAT ATÖLYE III (TEK.VE TAS.EĞİTİMİ I) Ders No : 0310380092 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I. Yarıyıl Dersleri 1. ATA 121- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2-0)

Detaylı

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1.

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL YCY101 Atölye I 6 7 YCY103 Ağaç Teknolojisi I 2 3 Yaylı çalgı

Detaylı

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN,

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM Ders No : 0310340020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Moda Pazarlama (MTT482) Ders Detayları

Moda Pazarlama (MTT482) Ders Detayları Moda Pazarlama (MTT482) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Moda Pazarlama MTT482 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ATA 151 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi I ( 2, 0, 2 ) Birinci Dünya Harbi ve Osmanlı İmparatorluğunun

Detaylı

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II MTT102

Detaylı

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2013-2014 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÖPRÜBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÖPRÜBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÖPRÜBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI HARİTA VE KADASTRO EĞİTİM PROGRAMI 1. YIL I. YARIYIL 2 DERSİN

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

(saat/hafta) Teorik anlatım, tartışma, soru-cevap. Hacettepe TÖMER Öğretim Elemanları

(saat/hafta) Teorik anlatım, tartışma, soru-cevap. Hacettepe TÖMER Öğretim Elemanları Tablo 2: DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Türk Dili Önkoşullar Dersin Dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme çıktıları

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dersin Verildiği Düzey E-Ticaret Türkçe Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 Dersin Dili : Türkçe Dersin

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Mekanik Sistem Tasarımı MKM-422 4/II (1+2+0) 2 2 Dersin Dili : Türkçe

Detaylı

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI YÖK ten 1 Mart 2 de Doktora programımıza olur alınması ile Fakültemizin dikey kuruluşu tamamlanmış olmaktadır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I ICM 213 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İÇİNDEKİLER YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİNE GENEL BİR BAKIŞ... 2 GİRİŞ... 2 KAYNAKÇA DİL VE YABANCI / İKİNCİ DİL EĞİTİMİ KAVRAMLARI...

İÇİNDEKİLER YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİNE GENEL BİR BAKIŞ... 2 GİRİŞ... 2 KAYNAKÇA DİL VE YABANCI / İKİNCİ DİL EĞİTİMİ KAVRAMLARI... İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİNE GENEL BİR BAKIŞ... 2 GİRİŞ... 2 KAYNAKÇA... 11 2. BÖLÜM DİL VE YABANCI / İKİNCİ DİL EĞİTİMİ KAVRAMLARI... 12 DİL TANIMLARI... 12 DİL ÖĞRETİMİ...

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS ICM116 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I* COMPUTER AIDED DESIGN I 2 0 3 ICM118 KONUTLARDA MEKAN

Detaylı

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1)

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1) T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017-2018)

Detaylı