TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİ VE KTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİ VE KTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI"

Transkript

1 TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON Tlf: (462) Faks: (462) E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr WEB : - trabzon.imo.org.tr ELEKTRONİK POSTA NO: 2015/12 31 Ağustos 2015 TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİ VE KTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI "ARHAVİ - HOPA VE BORÇKA'DA MEYDANA GELEN SEL VE HEYELAN ÜZERİNE KTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ VE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TEKNİK HEYETİ İNCELEMELERİNİ TAMAMLADI" Artvin ilimizin Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde meydana gelen ve can ve mal kayıplarına sebep olan afet için ülkemize, Artvin halkımıza ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Afetin sebep olduğu maddi kayıpların da devletimiz tarafından biran önce telafi edilmesini, mağdur olan vatandaşlarımızın daha fazla sıkıntı yaşamadan bu mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini bekliyoruz. Öncelikle şunun net bir şekilde bilinmesini istiyoruz; dünya var olduğundan bugüne bu tür veya buna benzer şekilde milyonlarca olay meydana gelmiştir. Kısaca "doğa olayı" olarak tanımladığımız bu vak'aları "doğal afet" haline getiren ne yazık ki biz insanlarız. Yıllardır, "Doğa olayları doğal afete dönüşmesin" demekten ve bu olay ve afetlerin hepsinden hemen sonra hassas noktaları içeren açıklamalar yapmaktan bıkmadık ama artık "DUR" denmelidir. Kent planlamalarındaki usulsüz müdahaleler, plansız yapılaşma, kentsel, kırsal alanlarda projesiz altyapı çalışmaları, bölgemizde özellikle dere ve havzalara bilimsel ve teknik çalışmalar olmadan müdahaleler ve buna benzer birçok konuda yaptığımız uyarıları yenilemekten de bıkmayacağız.

2 Arhavi, Hopa ve Borçka'da meydana gelen ve afete dönüşen bu olayın ardından, uygulamadaki gibi bilimsel ve teknik bilgi ve donanıma sahip olmadan kamuoyuna açıklamalar yapıldığını üzüntü ile izlemeye başladık. Bilim ve teknik dışında yorum, açıklama yapanların, fikir yürütenlerin bu olayı afete çeviren zihniyetten farkı yoktur. Bilinmelidir ki 50 yıldan fazla bir süredir bölgemizde bu doğa olayları, doğal afete dönüşmekte ve ilgili, ilgisiz, bilgili, bilgisiz olduğuna bakılmadan herkes konuşmakta, sadece suçlu aramaya odaklanmakta, çoğu kez de yanlış noktalara yönelinmektedir. Afete dönüşen bu olayın ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubemiz ve Artvin Temsilciliğimizce bir heyet oluşturulmuş, bu heyet yerinde incelemelerine hızlı bir şekilde başlamış ve saha çalışmasını tamamlamıştır. Heyette KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Metin HÜSEM, Prof. Dr. Ömer YÜKSEK, Doç. Dr. Mehmet AKKÖSE, Doç. Dr. Süleyman ADANUR, Doç. Dr. Servet KARASU, Doç. Dr. Erol ŞADOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Zekai ANGIN, Yrd. Doç. Dr. S. Banu İKİZLER, Yrd. Doç. Dr. Murat KANKAL, Arş. Gör. Sinan NACAR, İMO Trabzon Şubesinden Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa TİRYAKİ, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil ÖZCAN, Tuğçe ANILAN, İMO Artvin Temsilciliğinden Temsilci Ferit DEMİRÖZ, İnş. Müh. Nurhayat ZAİM yer almıştır. Heyet, geniş saha incelemesinin ardından raporlama çalışmalarına başlamıştır. KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Mühendisleri Odasınca oluşturulan heyetin düzenlemekte olduğu rapor da kısa zamanda tüm kamuoyu ile paylaşılacak, ilgili kurum ve kuruluşların da tamamına iletilecektir. Bu tür olayların yeni afetlere dönüşmemesini, herkesin bu olay ve afetlerden ders çıkarmasını diliyoruz. Saygılarımızla. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

3 AİDATINI ÖDEYEN ÜYELERİMİZE FERDİ KAZA SİGORTASI YAPTIRIYORUZ Odamız, aidatını ödeyen tüm üyelerimize kaza sonucu vefat, kaza sonucu maluliyet içeren 50 bin TL tutarında teminat ile ferdi kaza sigortası yaptırmaktadır. Söz konusu sigorta kapsamı içinde deprem ve iş kazaları da bulunmaktadır. Odamıza aidatlarını tam olarak ödemiş bulunan üyelerin aidatlarını ödedikleri tarihten itibaren yılsonuna kadar süreli ferdi kaza sigortası yapılıyor aidatlarını yatıran üyelerin sigortalanma işlemi başladı. Aidatını henüz yatırmamış olan üyeler ise aidatlarını yatırdıkları ay itibariyle sigorta hakkını kazanmış olacak. Her yıl, Odamız tarafından yenilenecek olan ferdi kaza sigortası yenileme işlemi, üyemizin aidatını yatırdığı aydan itibaren otomatik olarak yapılacak. Yapılan sigorta, yılsonuna kadar süreli olduğundan üyemiz aidatını ne kadar erken yatırırsa sigorta süresi de o kadar uzun olmuş olacak. Aidatını ödeyen üyelerimiz sigorta poliçelerine üye arayüzünden Ayrıca, üyelerimiz şubelere bizzat başvurarak da sigorta poliçelerini edinebilecek. Odamız gücünü üyelerinden almaktadır Üyelerimizin menfaatlerini, mesleğimizin genel çıkarlarına uygun gelişimini ve toplumsal yararı gözeten Odamız bu kapsamda çalışmalarını soluksuz sürdürmektedir. Toplumda güvenilir, mesleki konularda ise referans kurum olmayı başaran Odamız, bunu üyelerimizin eşsiz dayanışma ruhu ve örgütlülük bilinci sayesinde inşa etmiştir. Üyelerimizin Odamızla kurduğu güçlü örgütlülük ilişkisi ve sorumlu üyelik, bu başarının temel direkleri olmuştur. Maddi ve manevi tüm gücünü üyelerimizden alan Odamız üyelerinden başka hiçbir güce yaslanmamıştır. Bilinçli üyelerimiz Odamıza kattıkları gönüllü emekleri yanısıra aidatlarıyla da Odamızın mali gücünü oluşturmaktadır. Aidat işlemi artık çok kolay Değerli üyelerimizle, dün olduğu gibi bugün de mesleki ve toplumsal duruşunu özenle koruyarak yoluna devam eden Odamız, üyelerimiz için işlemleri kolaylaştıran adımlar atmaya devam etmektedir. Yaptığımız çalışmalar sonucu web üzerinden kredi kartıyla aidat ödenmesi için gerekli altyapı hazırlanmış ve uygulamaya başlamıştır. Üyelerimize internet aracılığıyla kolaylıkla aidatlarını ödeyebilme imkânı sağlanmıştır. Tüm üyelerimizin temel üyelik sorumluluğu olan aidat katkılarına özen göstermesi, çalışmalarımızı ve birliğimizi daha da ileri taşımaya vesile olacaktır. ( ve e-devlet sistemi üzerinden ulaşabilecek.

4 KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİ YETKİ BELGESİ YENİLEME KURSU Odamızın düzenlediği Kamulaştırma Bilirkişi Yetki Belgesi Yenileme Kursu Eylül 2015 tarihlerinde Trabzon`da gerçekleştirilecektir. Söz konusu eğitim için; * 2010 yılında Bilirkişi Yetki Belgesi almış üyelerimizle, 2007, 2008 ve 2009 yılında Bilirkişi Yetki Belgesi alarak belgelerini yenilemeyen üyelerimizin katılımı kabul edilecektir. * Kurs ücreti 250 TL olup, ödemeler Trabzon Şubemize veya Garanti Bankası Trabzon Merkez Şubesi TR numaralı hesabımıza yatırılacaktır. * Banka kanalı ile yapılan ödemelerde kursun ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu dekontun kayıt formuna eklenmesi gerekmektedir. * Kurs sonunda yapılacak sınavda başarı sağlayan üyelere yeni belge düzenlenecektir. Kurs için 4 Eylül 2015 Cuma günü saat 17:00 ye kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

5 BASIN AÇIKLAMASI "TRABZON'LU BÜROKRAT KIYIMINDA SON NOKTA... MESLEKTAŞ HEMŞEHRİLERİMİZE HERKES SAHİP ÇIKMALIDIR." Trabzon, uzun yıllardan beri tüm kurumların bölge müdürlüklerini barındırarak ülke genelinde etkili ve üretken bürokratlar yetiştirmiş ve bu kişiler özellikle kurumların genel müdürlüklerinde aldıkları görevleri hakkı ile yerine getirmiş, ülke ve milletimize önemli katkılar sunmuşlardır. Ülkemizin son yıllardaki en etkili ve üretken kurumlarından biri Karayolları Genel Müdürlüğüdür. Bu kurumun da dokuz yıldan fazla bir süredir genel müdürlüğünü yürüten hemşehrimiz, meslektaşımız Sayın Mehmet Cahit TURHAN'ın kurumdaki başarıları ortadadır. Bu kadar uzun bir süre etkili ve verimli bir şekilde kurumda yöneticilik yapan meslektaşımızın bugün görevden alındığını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Kurumların idari yapısının oluşum takdiri kesinlikle iktidarda ve kurumun bağlı olduğu bakanlıktadır. Bu konuda kimsenin müdahil olması doğru kabul edilmeyebilir. Ancak, özellikle Trabzon'un bakansız kaldığı son yıllarda, devlet kademelerinde yetişmiş bürokrat hemşehrilerimizin birbiri ardına görevden alınıyor olması da bu takdir yetkisinin kullanımı konusunda bizde ciddi endişeler doğurmuş ve bir yanlışlığın altını çizmemiz gerektiği sorumluluğunu bize yüklemiştir.

6 Ülkemizin son dönemdeki dünya ölçeğindeki projelerinin teknik ve idari yürütücülüğünü yapan bu kurum başta olmak üzere, tüm kurumların merkez teşkilatında yetişmiş meslektaş hemşehrilerimize yönelik görevden almalar durdurulmalıdır. Devletin kişiye yatırım yaparak yetiştirdiği bu arkadaşlarımızdan mutlaka istifade edilmelidir. Saygılarımızla. Mustafa YAYLALI İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı ETKİNLİK ŞUBEMİZCE "17 AĞUSTOS'UN YILDÖNÜMÜNDE DEPREME DUYARLILIK SERGİSİ" DÜZENLENDİ. Şubemizce 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak Trabzon Atatürk Alanı'nda "Depreme Duyarlılık Sergisi" düzenlenmiştir. Sergiye vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermiştir.

7 TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİ NDEN BASIN AÇIKLAMASI 17 AĞUSTOS UN YILDÖNÜMÜNDE DEPREM RİSKİ, HÂLÂ ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİDİR İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde, deprem riskinin ülkemizin hâlâ en büyük sorunlarından biri olduğunu hatırlatmayı toplumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Çünkü deprem önlemlerini almakta, toplumu depreme karşı bilinçlendirmekte, yapı üretim sürecini ve yapılaşmayı deprem tehlikesini gözeterek düzenlemekte, ilgili mevzuatı deprem gerçeğine göre yeniden ele almakta hem toplumsal duyarlılığın hem de iktidarın yaklaşımını yetersiz buluyor, toplumun güvenle geleceğe hazırlanmadığını düşünüyoruz. Binlerce insan yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı, ülke ekonomisi kısa zamanda telafi edilmesi mümkün olmayacak derecede etkilendi. Bilançonun yol açtığı acı, depremin toplumsal sarsıntı haline gelmesine neden olmakla kalmadı, başta yapı üretim süreci, mevcut yapılar, kentleşme politikası, afet sonrası önlemler, mevzuat olmak üzere yetersizliğimizi, hatalarımızı gün yüzüne çıkardı. Görmezden gelinen, yok sayılan sorunlar dramatik bir olayla varlığını hissettirdi. Türkiye nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinin yok sayılmasının bedeli kelimenin gerçek anlamıyla çok ağır oldu. Deprem sonrası süreç, bütün bir ülkenin depreme göre yeniden düzenlenmesi çerçevesinde toplumsal uzlaşmanın oluşmasına tanıklık etti. Uzlaşma, "artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı temennisinde ifadesini buldu. Ancak 12 yıl sonra meydana gelen Van depremi, ne yazık ki, aradan geçen onca zamana, atılan ciddi adımlara ve yasal düzenlemelere rağmen, "bir arpa boyu mesafe alınamadığını" gösterdi. Kaçak yapılaşmanın, sağlıksız kentleşmenin, mühendislik hizmeti almadan yapı üretiminin, yapı denetim sisteminin taşıdığı eksiklik ve zaafların varlığını sürdürdüğü, sadece depreme değil her türlü doğal afete karşı korumasız olunduğu, mevcut olumsuzlukların doğa olaylarını doğal afete dönüştürdüğü, doğal afetlerin geleceğe dönük kaygıları çoğalttığını açığa çıkardı. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden 16 yıl geçti. 16 yıl önce bugün, merkez üssü Gölcük olan ve beraberinde tüm Marmara bölgesini etkileyen 7,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

8 Deprem gerçeği ve Türkiye Ülkemiz bir deprem ülkesidir. Topraklarının ve nüfusunun büyük bir bölümü deprem tehlikesi altındadır. Ülkemizde 1900 lü yılların başından günümüze otuza yakın büyük ölçekli deprem meydana gelmiş ve resmi kayıtlara göre 100 bin civarında insan hayatını kaybetmiştir. Türkiye, önemli deprem kuşakları üzerinde bulunmaktadır. Ülke topraklarının yüzde 66 sı 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yer almakta, nüfusu bir milyonun üzerindeki 11 büyük kent, ülke nüfusunun ise yüzde 70 i ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75 i deprem tehlikesi altındadır. Mevcut yapı stokuna bakıldığında da durumun iç açıcı olmadığı görülecektir. TÜİK verilerine göre ülkemizde 20 milyon civarında yapı bulunmaktadır. Bu yapıların yüzde 60 ının 20 yaş ve üzerinde bulunduğu, önemli oranda ruhsatsız ve niteliksiz olduğu, mühendislik hizmeti almadan veya kısmen alarak ve yapı denetimi olmadan üretildiği, pek çoğunun güçlendirilmesi gerektiği, yine kayda değer ölçüde yapının yıkılarak yeniden yapılmasının zorunluluk olduğu hem bizler hem de iktidar tarafından bilinmektedir. Mevcut yapı stokuna ilişkin verilerin tahminlere dayandığı vurgulanmalıdır. Çünkü ülkemizin ayrıntılı yapı envanteri henüz tamamlanmamıştır. Dolayısıyla mevcut bilgiler güncellenememekte ve merkezi düzeyde kamuoyuyla paylaşılmamakta, güçlendirme çalışmalarının hangi düzeyde olduğu, kaç binanın yıkılıp yeniden yapılması gerektiği, okullar, yurtlar, hastaneler başta olmak üzere kamu binalarının mevcut durumu bilinmemektedir. Marmara ve Van depremlerinde sınavı geçemeyen yapı stokumuzun, bir bütün olarak olası depremde ne tür tepki vereceği ise adeta bilinmeze terk edilmiş ve yine tahminlerle hareket edilmektedir. Meslek Odaları devre dışı bırakıldı Odamız ve şubemiz yıllardan bu yana, deprem tehlikesi ve deprem önlemleriyle ilgili; mevzuattan yapı üretim sürecine kadar geniş bir yelpazede görüş ve önerilerini defalarca kamuoyuyla ve ilgililerle paylaşmış, raporlar hazırlamış, ilgili bakanlıkların düzenlediği bilimsel içerikli etkinliklere katılarak değerlendirmelerde bulunmuş, toplum yararına gördüğü her türlü girişime destek verip katkı sağlamış, kendi olanakları çerçevesinde deprem ve ilgili konular bağlamında çok sayıda bilimsel mesleki etkinlikler, meslek içi eğitimler düzenlemiş, depremin unutulmaması ve duyarlılığın artırılması amacıyla birçok etkinlik organize etmiştir. Ancak son birkaç yıldır iktidar, mevzuatta kabul edilemez köklü değişiklilere imza atmış, meslek odalarının, üyelerini denetlemesini, sicillerini tutmasını, mesleki faaliyetlerini kayıt altına almasını engellemiş, "imzacılıkla" ve sahte mühendislerle mücadeleyi zayıflatmış ve hatta önünü açmış, gelir kaynaklarını önemli ölçüde kısmıştır. Değişikliklerin Meslek Odalarını güçsüzleştirecek ve Oda üye ilişkisinin zayıflayacak içeriğe sahip olmasının oluşturacağı engel bir yana, mevzuatın yapı üretim sürecini denetimsizliğe mahkûm edecek hükümler içermesinin ve iktidarın Meslek Odalarını devre dışı bırakmasının topluma pahalıya mâl olacağı açıktır. Şu nokta özellikle vurgulanmalıdır. İnşaat mühendisliği her zeminde ve her şart altında güvenli ve sağlıklı

9 yapılaşmanın mümkün olduğunu kanıtlayan bir bilim dalıdır. Odamız ve şubemiz de, doğrudan insan hayatıyla ilgili üretimde bulunan meslek mensuplarının tek ve merkezi örgütü olarak, inşaat mühendisliği hizmeti almadan yapı üretilmesine karşı çıkmakta, nitelikli olmayan projelere izin vermemektedir. Mühendislik mesleğini önemsizleştirme ve meslek odalarını güçsüzleştirme girişimlerinin yapı üretim sisteminde zaafa yol açma dışında başka bir sonucu olmayacaktır. Anlaşılan o ki iktidar, ülkenin deprem gerçeğinin farkında olsa da meslek odalarının bu gerçeklik karşısında üstlendiği görevlerin farkında değildir. Türkiye depreme hazır mı? Bu soruya ne yazık ki olumlu yanıt veremiyoruz. Ne deprem önlemleri ne de afet sonrası hazırlıklar sorunları çözecek, riskleri karşılayacak durumda değildir. Konunun birinci derecede muhatabı olan bir mesleğin mensupları olarak, depremlerin yıl dönümlerinde sorunları yeniden sıralamanın, çözümü bir kez daha tartışmaya açmanın haldeki durumumuzu özetlediğinin farkındayız. Ne sorunlar değişiyor ne de güvenli yaşam kuracak adımlar atılıyor. Endişeliyiz. Yapı üretim sürecinin endişelerimizi giderecek şekilde sağlıklı işlemediğinin farkındayız. Lakin endişemiz bu kadarla sınırlı değildir. En azından meslek odalarının, endişelerimizi artırıyor. Mevcut yapı stoku biz inşaat mühendislerini endişelendiriyor. Biz inşaat mühendisleri geleceğe endişeyle değil, güvenle bakmak istiyor ve bu istediğimizin her daim arkasında olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Çünkü toplumsal duyarlılığımız, yaşamın kutsallığına olan inancımız, bilimsel, mesleki gerçeklikler bunu gerektiriyor. Çünkü depreme karşı alınmamış önlemler ülkemizin hâlâ en büyük sorunlarından biridir. Ülkemizin ekonomik sosyal siyasal açıdan yoğun olan bu döneminde deprem tehlikesine dikkat çekmenin, deprem duyarlılığını artırmaya gayret etmenin toplumsal ve insani bir sorumluluk olduğunu biliyor ve bu sorumluluğu taşımaya kararlı olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz. Bu çerçevede 17 Ağustos un yıldönümünde kaybettiğimiz canlara rahmet, her depremde aynı acıyı bir kez daha yürekten hissettiklerine inandığımız ailelerine sabır, doğa olaylarının eksik ve kusurlar nedeni ile bir daha doğal afete dönüşmemesini diliyoruz. Tüm halkımızı Ağustos 2015 tarihlerinde Trabzon Atatürk Alanında düzenleyeceğimiz Depreme Duyarlılık Sergisi ne bekliyoruz. Saygılarımızla. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Yönetim Kurulu adına Mustafa YAYLALI Şube Başkanı üniversitelerin, bilim çevrelerinin kamu yönetimi tarafından oluşturulacak ortak bir zeminde bir araya gelerek başlatacağı sürecin sekteye uğratıldığını görmek,

10 "DAYANMA DUVARI TASARIM VE HESAP İLKELERİ" MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Şubemizce, üyelerimize yönelik, 6 saat süreli "Dayanma Duvarı Tasarım ve Hesap İlkeleri" meslekiçi eğitim semineri düzenlenmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri, Yrd.Doç.Dr.Sabriye Banu İKİZLER ve Doç.Dr.Erol ŞADOĞLU`nun eğitici olarak katıldığı eğitim seminerine 19 üyemiz katılmıştır. VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI Üyelerimiz Erhan SAĞIR ve Salih SAĞIR nın annesi vefat etmiştir. Üyemiz Murat Özer NEMLİ'nin babası vefat etmiştir. Üyemiz İbrahim Tarık DİLAVER'in ağabeyi vefat etmiştir. Merhumlar ve merhumeye Allah (C.C.) tan rahmet, üyelerimiz ve ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz.

11 MUTLULUKLAR DİLİYORUZ Üyelerimiz Ersan DİLAVER ve Hafize DEMİR 25 Temmuz 2015 tarihinde evlenmiştir. Üyemiz Celil ALTUNTAŞ 25 Temmuz 2015 tarihinde evlenmiştir. Üyemiz Yüksel Selçuk AYAZ 7 Ağustos 2015 tarihinde evlenmiştir. Üyemiz Çetin MERAL 18 Ağustos 2015 tarihinde evlenmiştir. Üyemiz Ömer DİNÇ 22 Ağustos 2015 tarihinde evlenmiştir. Üyemiz Ender Ahmet PERVANLAR 25 Ağustos 2015 tarihinde evlenmiştir. Üyelerimiz ve eşlerine, sağlık, mutluluk ve huzur içinde uzun bir ömür diliyoruz.

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİ NDEN BASIN AÇIKLAMASI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİ NDEN BASIN AÇIKLAMASI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON Tlf: (462) 326 73 99 Faks: (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr WEB :

Detaylı

GELENEKSEL İFTARIMIZ GERÇEKLEŞTİ TAŞKIN VE HEYELAN SEMPOZYUMU DÜZENLEME KURULU YÜRÜTME TOPLANTISI

GELENEKSEL İFTARIMIZ GERÇEKLEŞTİ TAŞKIN VE HEYELAN SEMPOZYUMU DÜZENLEME KURULU YÜRÜTME TOPLANTISI İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

TMMOB GENEL BAŞKANI MEHMET SOĞANCI TRABZON A GELEREK İKK TOPLANTISINA KATILDI

TMMOB GENEL BAŞKANI MEHMET SOĞANCI TRABZON A GELEREK İKK TOPLANTISINA KATILDI İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

TMMOB TRABZON İL KOORDİNASYON KURULU TRABZON KENT SORUNLARI RAPORU 2014 HAZIRLIK KOMİSYONU TOPLANTISI

TMMOB TRABZON İL KOORDİNASYON KURULU TRABZON KENT SORUNLARI RAPORU 2014 HAZIRLIK KOMİSYONU TOPLANTISI İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

ġubemġzden KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN BAYKAL A ZĠYARET

ġubemġzden KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN BAYKAL A ZĠYARET ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/09 06 Eylül 2016 ġubemġzden KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN BAYKAL A ZĠYARET ĠMO TRABZON YÖNETĠM KURULUNDAN KTÜ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ DEKANI PROF. DR. METĠN HÜSEM E ZĠYARET ġube

Detaylı

TMMOB TRABZON İL KOORDİNASYON KURULU TRABZON KENT SORUNLARI RAPORU 2014 HAZIRLIK KOMİSYONU TOPLANTISI TMMOB TRABZON İKK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

TMMOB TRABZON İL KOORDİNASYON KURULU TRABZON KENT SORUNLARI RAPORU 2014 HAZIRLIK KOMİSYONU TOPLANTISI TMMOB TRABZON İKK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

45. DÖNEM ġube BAġKANLARI 2. TOPLANTISI YAPILDI TARĠHĠ YAPILARIN GÜÇLENDĠRĠLMESĠ VE GELECEĞE GÜVENLE DEVREDĠLMESĠ SEMPOZYUMU ÖN HAZIRLIK TOPLANTISI

45. DÖNEM ġube BAġKANLARI 2. TOPLANTISI YAPILDI TARĠHĠ YAPILARIN GÜÇLENDĠRĠLMESĠ VE GELECEĞE GÜVENLE DEVREDĠLMESĠ SEMPOZYUMU ÖN HAZIRLIK TOPLANTISI ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/11 26 Ekim 2016 45. DÖNEM ġube BAġKANLARI 2. TOPLANTISI YAPILDI TARĠHĠ YAPILARIN GÜÇLENDĠRĠLMESĠ VE GELECEĞE GÜVENLE DEVREDĠLMESĠ SEMPOZYUMU ÖN HAZIRLIK TOPLANTISI İMO 45. Dönem

Detaylı

Doğal Afetler ve Kent Planlama

Doğal Afetler ve Kent Planlama Doğal Afetler ve Kent Planlama Yer Bilimleri ilişkisi TMMOB Şehir Plancıları Odası GİRİŞ Tsunami Türkiye tektonik oluşumu, jeolojik yapısı, topografyası, meteorolojik özellikleri nedeniyle afet tehlike

Detaylı

Bilindiği gibi 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 15 inci maddesine göre her yeni yıl için;

Bilindiği gibi 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 15 inci maddesine göre her yeni yıl için; SAYIN ÜYEMİZ, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununda, 4650 sayılı Kanunla 24.04.2001 tarihinde değişiklik yapılıncaya kadar, il merkezleri için il, ilçe merkezleri için ilçe idare kurullarında kamulaştırma

Detaylı

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz Türkiye nin Afet Gerçeği YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz http://www.milliyet.com.tr/yasam/habe r Prof. Şükrü Ersoy un yaptığı

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması İçindekiler 44. Dönem Genel Kurul Gündemi... 11 43. Dönem Organları... 12 43. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 16 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 20 18

Detaylı

KTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEKİ ÜYELERİMİZLE TOPLANTI. Toplantıda üyelerimizin sorunları ve oda üye ilişkileri derinlemesine ele alınmıştır.

KTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEKİ ÜYELERİMİZLE TOPLANTI. Toplantıda üyelerimizin sorunları ve oda üye ilişkileri derinlemesine ele alınmıştır. İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/08 5 Ağustos 2016

ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/08 5 Ağustos 2016 ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/08 5 Ağustos 2016 ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI TRABZON ġubesġ NDEN BASIN AÇIKLAMASI ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI TRABZON ġubesġ NDEN BASIN AÇIKLAMASI MĠLLETĠMĠZĠ VURAN, DEVLETĠMĠZĠ

Detaylı

Ölümün ve unutuşun kolay ülkesi olmaya devam edecek miyiz?

Ölümün ve unutuşun kolay ülkesi olmaya devam edecek miyiz? TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Necatibey Cad. No:57 Kızılay Ankara Tel: (0.312) 294 30 00 - Faks: 294 30 88 www.imo.org.tr İnşaat Mühendisleri Odası tarafından 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü dolayısıyla

Detaylı

Meslekiçi Eğitim Çalışmaları

Meslekiçi Eğitim Çalışmaları Meslekiçi Eğitim Çalışmaları Meslekiçi Eğitim Çalışmaları Meslekiçi Eğitimin Kurumsallaşmasına Dair Genel Değerlendirme Odamızın meslekiçi eğitime ilişkin çalışmaları 39. Çalışma Döneminde başlamış, ilk

Detaylı

Bahaettin SARI. İMO Yapı Denetim Komisyon Başkanı

Bahaettin SARI. İMO Yapı Denetim Komisyon Başkanı Bahaettin SARI İMO Yapı Denetim Komisyon Başkanı 1999 depremlerinin ağır faturasından; 1. Müteahhitler 2. 4 lü TUS mühendis ve mimarlar 3. Belediye ve Valilikler sorumlu tutulmuş; Felaketlerin; doğru yer

Detaylı

Meslekiçi Eğitim Çalışmaları

Meslekiçi Eğitim Çalışmaları Meslekiçi Eğitim Çalışmaları Meslekiçi Eğitim Çalışmaları 139 Meslekiçi Eğitim Çalışmaları Meslekiçi Eğitimin Kurumsallaşmasına Dair Genel Değerlendirme Meslekiçi Eğitimin kurumsallaşması amacıyla 41.

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET

TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/03 21 Mart 2016 TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET Trabzon Sanayici ve ĠĢ Adamları Derneği (TSĠAD) Yönetim Kurulu, Ģube yönetim kurulumuza gerçekleģtirdiğimiz

Detaylı

ġubemġzden KTÜ ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜM BAġKANI PROF.DR. ġakġr ERDOĞDU YA ZĠYARET FUAR VE SOSYAL ĠġLER KOMĠSYONU TOPLANTISI

ġubemġzden KTÜ ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜM BAġKANI PROF.DR. ġakġr ERDOĞDU YA ZĠYARET FUAR VE SOSYAL ĠġLER KOMĠSYONU TOPLANTISI ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/10 03 Ekim 2016 ġubemġzden KTÜ ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜM BAġKANI PROF.DR. ġakġr ERDOĞDU YA ZĠYARET FUAR VE SOSYAL ĠġLER KOMĠSYONU TOPLANTISI ġube baģkanımız Mustafa Yaylalı beraberinde

Detaylı

Buna göre; ĠMO 45. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Buna göre; ĠMO 45. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/04 19 Nisan 2016 ĠMO 45. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI ĠnĢaat Mühendisleri Odası 45. Olağan Genel Kurulu, 25-27 Mart 2016 tarihlerinde, Ankara da yapıldı. ĠMO Teoman Öztürk Konferans

Detaylı

Sayı: 69 Aralık 2017

Sayı: 69 Aralık 2017 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 69 Aralık 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Çözüm Kentsel Dönüşümdedir ve Zaman Kentsel Dönüşüm Zamanıdır

Çözüm Kentsel Dönüşümdedir ve Zaman Kentsel Dönüşüm Zamanıdır Çözüm Kentsel Dönüşümdedir ve Zaman Kentsel Dönüşüm Zamanıdır Kentsel dönüşüm sadece binaları yıkıp yeni binalar yapmak değildir. Erdoğan BAYRAKTAR Çevre ve Şehircilik Bakanı Dünya nüfusu sürekli bir artış

Detaylı

HATAY İLİ NİN JEOLOJİSİ ve DEPREMSELLİĞİ KONFERANSI

HATAY İLİ NİN JEOLOJİSİ ve DEPREMSELLİĞİ KONFERANSI HATAY İLİ NİN JEOLOJİSİ ve DEPREMSELLİĞİ KONFERANSI Düzenleyen : Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği Tarih : 30 Ocak 2009 Saat : 15:00 Yer : Hatay Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler

Detaylı

TÜRKİYE DE DEPREM GERÇEĞİ

TÜRKİYE DE DEPREM GERÇEĞİ tmmob makina mühendisleri odası TÜRKİYE DE DEPREM GERÇEĞİ TÜRKİYE DE DEPREM GERÇEĞİ VE TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI NIN ÖNERİLERİ ODA RAPORU Mart 2010 Yayın No:... MMO/2010/523 tmmob makina mühendisleri

Detaylı

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi.

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sayın Sedat Sırrı ARISOY, Belediye Başkanı

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017

E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017 E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 HABERLER 4 EĞİTİM 9 YENİ ÜYELERİMİZ 10 TMMOB DEN HABERLER 11 İLETİŞİM 12 Mithatpaşa Cad., No:44/16 Kızılay/ANKARA Tel:0 312 431 5542, Fax:0 312

Detaylı

JFMOBİS (JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI BİLGİ SİSTEMİ)

JFMOBİS (JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI BİLGİ SİSTEMİ) JFMOBİS (JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI BİLGİ SİSTEMİ) TMMOB Jeofi zik Mühendisleri Odası, Merkez, Şube, Bölge, il ve ilçe temsilcilikleri tarafından yürütülen iş ve işlemlerin internet üzerinden çevrimiçi

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 2 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page i AFETE

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI

YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI tmmob makina mühendisleri odası YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI Yalova ARALIK 1997 mmo yayın no : 208 tmmob makina mühendisleri odası Sümer Sok. No:36/1-A Demirtepe-ANKARA

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması İçindekiler 45. Dönem Genel Kurul Gündemi... 13 44. Dönem Organları... 14 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 45. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 20 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 22 15

Detaylı

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU 05 Nisan 2014tarihindeGenel Merkezde düzenlenen, Başkanlar kurulu toplantısına Şube Başkanımız Gül Yüzüncü Yılmaz katıldı. ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 17

Detaylı

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları Bölüm 13. Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye olarak Odaya üye olunması, 1996 yılında uygulamaya giren Öğrenci Üye Yönetmeliği uyarınca sağlanmıştır. Amaç; mühendislik

Detaylı

TEBLİĞ ve SUNUM OTURUMU

TEBLİĞ ve SUNUM OTURUMU TEBLİĞ ve SUNUM OTURUMU Başkan : Prof Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sunum : Iğdır ilinde Kentsel Dönüşüm: Mevcut Durum ve Hedefler Banu ASLAN CAN Iğdır Çevre ve Şehircilik

Detaylı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü Değerli meslektaşlarımız, Artan toplumsal gereksinimler çerçevesinde, yeni ve çağdaş tekniklere dayalı hizmet sunumunu sağlamak

Detaylı

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi.

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı

Detaylı

10. TEMSİLCİLİK FAALİYETLERİ

10. TEMSİLCİLİK FAALİYETLERİ 10. TEMSİLCİLİK FAALİYETLERİ TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI AFYONKARAHİSAR İL TEMSİLCİLİĞİ ÇALIŞMA RAPORU 01 OCAK 2016-31 ARALIK 2017 I- TEMSİLCİLİK TANITIM BİLGİLERİ: 1. Yönetsel Durum Temsilci Adı

Detaylı

YETERLİĞE TABİ GELİR UZMANLARI DERNEĞİ 2016 FAALİYET RAPORU

YETERLİĞE TABİ GELİR UZMANLARI DERNEĞİ 2016 FAALİYET RAPORU 2016 2016 YILI FAALİYET RAPORU Derneğimizin Tarihçesi Gelir Uzmanlığı 1993 yılında kariyer bir meslek olarak ihdas edilmiştir. Ancak derneğimizin kuruluş yılı olan 2013 yılına kadar geçen 20 yıllık sürede

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI /

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI / TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI / www.tmo.org.tr NEDEN TMO TEKSTİL MÜHENDİSİ OLACAKSAN TAM OL. Her meslek grubu kendi içinde dayanışmak, birlik olup sesini duyurabilmek amacıyla bir araya gelmiş ve sivil toplum

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi ( Yusuf Kenan KUL 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (01.03.1927-15.12.2015) Münir Zekai TANYELOĞLU 2. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi 12 ve 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı (23.03.1923-08.12.2015) Galip

Detaylı

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI İZMİR ŞUBESİ KÜLTÜRPARK İMAR PLANLARINA İLİŞKİN EK RAPOR TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından oluşturulan Kültürpark Projesi Değerlendirme Raporu nda belirtilen görüşlerimizin

Detaylı

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip FAALİYET RAPORUMUZ Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip Odamızı ve Balıkesir Dişhekimleri Odasını

Detaylı

DAVET. Sayın Meslektaşım/İlgili,

DAVET. Sayın Meslektaşım/İlgili, DAVET Sayın Meslektaşım/İlgili, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü tarafından ortaklaşa olarak 19-20 Kasım 2016 tarihlerinde Prof.

Detaylı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Yetkin İnşaat Mühendisliği Uygulama Yönetmeliği nin [10] bazı hükümleri aşağıda belirtilmiştir;

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Yetkin İnşaat Mühendisliği Uygulama Yönetmeliği nin [10] bazı hükümleri aşağıda belirtilmiştir; 12. Yetkin Mühendislik TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Yetkin İnşaat Mühendisliği Uygulama Yönetmeliği nin [10] bazı hükümleri aşağıda belirtilmiştir; 1. no lu maddede, bu yönetmeliğin amacının, tüm ülkede

Detaylı

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; lisans düzeyinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi.

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. SAMSUN ŞUBE 13.02.2016 tarihinde Şube Genel Kurulu ve 14.02.2016 tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. 1-7 Mart 2016 Deprem haftası nedeniyle basın açıklamaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına

Detaylı

emo izmir şubesi yeni hizmet ve eğitim merkezi

emo izmir şubesi yeni hizmet ve eğitim merkezi emo izmir şubesi yeni hizmet ve eğitim merkezi Elektrik, elektronik, kontrol, biyomedikal mühendislerinin meslek örgütü Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), yaklaşık 700 mühendisin katılımıyla 1954 yılında

Detaylı

ġubemġz 13. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇĠMLER ġubat 2016 DA YAPILDI

ġubemġz 13. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇĠMLER ġubat 2016 DA YAPILDI ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/02 03 Mart 2016 ġubemġz 13. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇĠMLER 20 21 ġubat 2016 DA YAPILDI ġubemiz 13. Olağan Genel Kurulu 20 ġubat 2016 Cumartesi günü ġubemiz Emine & Emrullah TONYALI

Detaylı

1- İMO Meslekiçi Eğitim Kurulu ve Alt Organlarında Görev Alacak Kişiler;

1- İMO Meslekiçi Eğitim Kurulu ve Alt Organlarında Görev Alacak Kişiler; TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEKİÇİ EĞİTİM UYGULAMA ESASLARI Toplumsal ve teknolojik gelişmeler mesleğin kapsamını ve dolayısıyla beceri gereksinimlerini değiştirmektedir. Meslekiçi eğitimin misyonu,

Detaylı

Kamu Hizmet Alanlarının Edinimi

Kamu Hizmet Alanlarının Edinimi AYÖP 2014 - IV. ARAZİ YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI Kamu Hizmet Alanlarının Edinimi Prof.Dr. Reha Metin ALKAN Karadeniz Teknik Üniversitesi - Trabzon 12-13 Mayıs 2014 GİRİŞ Cumhuriyet döneminde ilk üniversite, Cumhuriyetin

Detaylı

TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TRABZON JMO TMMOB TRABZON İKK BİLEŞENLERİYLE HER YÖNÜYLE TRABZON ETKİNLİĞİNE KATILDI

TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TRABZON JMO TMMOB TRABZON İKK BİLEŞENLERİYLE HER YÖNÜYLE TRABZON ETKİNLİĞİNE KATILDI TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesine bağlı KTÜ JeoGENÇ Örgütü 13 Şubat 2016 Cumartesi günü kahvaltılı toplantı düzenledi. Trabzon Şubesi Yönetim

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014

E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014 E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ FMO DAN HABERLER EĞİTİM FAALİYETLERİ YENİ ÜYELERİMİZ TMMOB DEN HABERLER İLETİŞİM Mithatpaşa Cad., No:44/16 Kızılay/ANKARA Tel:0 312 431 5542, Fax:0

Detaylı

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM OCAK 2011 03.01.2011 YAYIN KURULU TOPLANTISI 04.01.2011 ODA 06.01.2011 ODA ODAMIZ VE BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE YENİ İŞE BAŞLAYAN JEOFİZİK

Detaylı

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( )

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( ) TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2018 2019) ANKARA MART-2018 GİRİŞ Dünyada ve özellikle ülkemizde son yıllarda artarak devam eden ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

BODRUM DA BETON SEMİNERİ DÜZENLENDİ

BODRUM DA BETON SEMİNERİ DÜZENLENDİ BODRUM DA BETON SEMİNERİ DÜZENLENDİ Bodrum da Beton teknolojileri ve doğru beton uygulamaları adlı bir seminer gerçekleştirildi. İnşaat mühendisliği öğrencilerinin de katıldığı seminerde oldukça faydalı

Detaylı

08 Mart 2010 Elazığ-Kovancılar Deprem Raporu

08 Mart 2010 Elazığ-Kovancılar Deprem Raporu İMO Diyarbakır Şube tarafından hazırlanan 08 Mart 2010 Elazığ-Kovancılar Deprem Raporu 1. Giriş 08 Mart 2010 Pazartesi günü saat 04:32 de (GMT: 02:32) Elazığ Kovancılar ilçesinde orta büyüklükte yıkıcı

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım..

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Sizlerle tekrar bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hoş geldiniz diyor; şahsım ve

Detaylı

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi RİSKLİ YAPI TESPİTİ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Dairesi SUNU BAŞLIKLARI 1. YAPI STOĞUMUZA GENEL BAKIŞ 2. RİSKLİ YAPININ TARİFİ 3. RİSKLİ YAPININ TESPİT EDİLMESİ

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010 2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. KURUMSAL ĐLĐŞKĐLER VE ÖRGÜTLENME 1.1. ĐL TEMSĐLCĐLĐKLERĐ ĐLE ĐLĐŞKĐLERĐN GELĐŞTĐRĐLMESĐ

Detaylı

Konya Şubesinin 4. Dönem yönetim. başkanlık yapmıştır.evli ve üç çocuk babasıdır.

Konya Şubesinin 4. Dönem yönetim. başkanlık yapmıştır.evli ve üç çocuk babasıdır. Hüseyin ŞAHİN (Başkan) 1955 yılında Konya'da doğdu. 1977 yılında Konya DMMA'dan mezun oldu.toprak iskan, Konya Sanat Okulu, Meslek Yüksek Okulu, Kayseri Yapı Sanat Lisesinde meslek dersi öğretmenlikleri

Detaylı

Derneği (TÜRFAD), 17 inci şubesi Bodrum da

Derneği (TÜRFAD), 17 inci şubesi Bodrum da Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD), 17 inci şubesi Bodrum da Türkiye genelinde 16 şubesi bulunan Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD), 17 inci şubesi Bodrum da kuruldu. Derneğin Bodrum şubesinin

Detaylı

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 13.ÇALIŞMA DÖNEMİ DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 23 ARALIK 2012 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2012 / KASIM 2012 (11 AYLIK ) ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ ŞUBEMİZ; İL TEMSİLCİLİĞİ 3 İLÇE TEMSİLCİLİĞİ 3 MESLEKİ DENETİM BÜROSU 1 YÖNETİM

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni KTSO BAŞKANLARINDAN KARAMAN OSB DE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Odası Meclis Başkanı Toktay, Organize Sanayi Bölgesinde

Detaylı

SASAM

SASAM SASAM www.sahipkiran.org BİZ KİMİZ? Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşudur. Merkezimiz, kamu kurumlarında,

Detaylı

trafikte bilinçli bir nesil için

trafikte bilinçli bir nesil için bilinçli bir nesil e t k i için f tra Giriş Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, pek çok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabilecektir.

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından:

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: 13 Şubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27140 YÖNETMELİK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ KĠMYA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MESLEKĠÇĠ SÜREKLĠ

Detaylı

Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm

Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm Oğuz Gündoğdu ACİL DURUMLAR PANELİ KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu 27 Mayıs 2015 Ülkemizde çağdaş anlamda Afet Yönetimi

Detaylı

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Kurul ve Komisyonlar

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Kurul ve Komisyonlar Kurul ve Komisyonlar 145 146 Kurul ve Komisyonlar Komisyon: Bir üst kurul tarafından görevlendirildikleri konuları ve kendilerine verilen tasarı, rapor, öneri ve dokümanları uzmanlık alanları ve komisyon

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 25.01.2019, Cuma TOPLANTI SAATI : 14:00 TOPLANTI YERİ : İMO Bursa Şube Toplantı Salonu Bursa ÜYELER

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Afete Hazır Okul Kampanyası. Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu. Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu

Afete Hazır Okul Kampanyası. Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu. Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu Afete Hazır Okul Kampanyası Afet Bilinci Eğitimi Eğitmen Kılavuzu Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzu AFETE HAZIR OKUL Bu kitap, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI 27 Eylül 2014 Mardin Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Saygıdeğer

Detaylı

ÇORUM İL TEMSİLCİLİĞİMİZDE LPG OTOGAZ İSTASYONLARI TAŞIT DOLUM PERSONELİ (POMPACI) KURSU DÜZENLENDİ.

ÇORUM İL TEMSİLCİLİĞİMİZDE LPG OTOGAZ İSTASYONLARI TAŞIT DOLUM PERSONELİ (POMPACI) KURSU DÜZENLENDİ. ÇORUM İL TEMSİLCİLİĞİMİZDE LPG OTOGAZ İSTASYONLARI TAŞIT DOLUM PERSONELİ (POMPACI) KURSU DÜZENLENDİ. 02 Aralık 2014 tarihinde Çorum İl Temsilciliğimizde LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı)

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

Bahsettiğim gibi bu tecrübeler bize eksik yanlarımızı göstermiş ve öğretmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucu, Dünyanın önde gelen tüm

Bahsettiğim gibi bu tecrübeler bize eksik yanlarımızı göstermiş ve öğretmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucu, Dünyanın önde gelen tüm 26 Ağustos 2013 - TUROB Öğle Yemeği - Haliç Kongre Merkezi Sayın Üyelerimiz, Sayın Konuklarımız ve Değerli Basın Mensupları, Geleneksel Öğlen Yemeğimize hepiniz hoş geldiniz. Malumlarınız olduğu üzere

Detaylı

18 Şubat Antalya İskelesi

18 Şubat Antalya İskelesi 8 Şubat 935 - Antalya İskelesi 205 SUNUŞ Not: Bu takvimdeki fotoğraflar İnşaat Mühendisleri Odası 50.Yılda 50 Eser Kitabı ndan alınmıştır. İnşaat Mühendisleri Odası nın kuruluşunun üstünden 60 yıl geçti.

Detaylı

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011)

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) 1- Kuruluş Türkiye Planlama Okulları Birliği (TUPOB), Türkiye'de lisans ve/veya lisansüstü düzeyde Şehir ve Bölge Planlama eğitimi veren

Detaylı

MALİYE UZMANLARI DERNEĞİ BÜLTENİ 2012/1

MALİYE UZMANLARI DERNEĞİ BÜLTENİ 2012/1 MALİYE UZMANLARI DERNEĞİ BÜLTENİ 2012/1 İçindekiler Genel Kurul Bilgilendirme... 3 Maliye Uzmanları Derneği Yeni Yönetim Kurulu... 5 Genel Kuruldan Fotoğraflar... 8 Üye Haber:... 12 www.mud.org.tr 2 Genel

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ NİN 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle yapmış olduğu açıklama.

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ NİN 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle yapmış olduğu açıklama. TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ NİN 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle yapmış olduğu açıklama. DEPREM TEHLİKESİNİ YOK SAYMAK MÜMKÜN MÜ? İstanbul başta olmak üzere ülkemiz ne

Detaylı

MİLLETİMİZİ VURAN, DEVLETİMİZİ HEDEF ALAN DARBE GİRİŞİMİNİ KINIYORUZ.

MİLLETİMİZİ VURAN, DEVLETİMİZİ HEDEF ALAN DARBE GİRİŞİMİNİ KINIYORUZ. 1 Eylül 2016 - Mühendislik Bülteni 1 MİLLETİMİZİ VURAN, DEVLETİMİZİ HEDEF ALAN DARBE GİRİŞİMİNİ KINIYORUZ. B Ü L T E N İ YIL: 30 - SAYI: 82 1 Eylül 2016 17. Yılında, 17 Ağustos Depremini Unutmadık, Unutturmayacağız!

Detaylı

Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü

Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü Can Akın ÇAĞLAR Başkan 3 Ağustos 2017 1 I. Sektöre İlişkin Genel Bilgiler II. Gündemdeki Önemli Konular 1. Zorunlu Trafik Sigortası 2. Bireysel Emeklilik Sistemi ve

Detaylı

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu 18. bölüm basında bursa il koordinasyon kurulu BÖLÜM 18: BASINDA TMMOB BURSA İL KOORDİNASYON KURULU Şubemizin sekreteryalığında yazılı basında toplam olarak 120 kez yer almıştır. Bunun dışında görsel

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YĠTĠRDĠKLERĠMĠZ ve ANMALAR

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YĠTĠRDĠKLERĠMĠZ ve ANMALAR YĠTĠRDĠKLERĠMĠZ ve ANMALAR PROF. DR. H. NUSRET YÜKSELER HOCAMIZ SONSUZLUĞA UĞURLANDI İTÜ Elektrik Fakültesi'nden 1955'de mezun olan ve çalışmalarını, Kasım 1998'de emekli oluncaya kadar, EMO çalışmalarına

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE ENSAR VAKFI TRABZON ŞUBESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE ENSAR VAKFI TRABZON ŞUBESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE ENSAR VAKFI TRABZON ŞUBESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ Eylül - 2017 İşbu Protokol, Karadeniz Teknik Üniversitesi İslâmî

Detaylı