SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİNİZ Vücudunuzun beslenme ve egzersiz manueli

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİNİZ Vücudunuzun beslenme ve egzersiz manueli"

Transkript

1 SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİNİZ Vücudunuzun beslenme ve egzersiz manueli SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİNİZ Vücudunuzun beslenme ve egzersiz manueli Caddebostan Mahallesi, Cemil Topuzlu Cad. Atike Hanım Apt., No : 109/1 Kadıköy İSTANBUL GSM : GSM : Caddebostan Mahallesi, Cemil Topuzlu Cad. Atike Hanım Apt., No : 109/1 Kadıköy İSTANBUL GSM : GSM :

2 NEDİR? A. SAĞLIKLI BESLENMENİN BİLİNMEYEN YÖNÜ 1 B. LIVE WELL BE WELL FARKI 2 C. TIP PROFESYONELLERİNE OLAN DESTEĞİ 3, 4 DEN KİMLER YARARLANIR? A. TEŞHİSİ KONULMUŞ HASTALIĞI OLMAYANLAR 5 B. TEŞHİSİ KONULMUŞ HASTALIĞI HEKİM TARAFINDAN TAKİP EDİLENLER 6 C. TEŞHİSİ KONULMUŞ HASTALIĞI CERRAHİ MÜDAHALE GEREKTİRENLER 7 D. ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI KURUMLARI 8 E. HEKİMLER VE SAĞLIK KURUMLARI 9 F. EVDE HASTA BAKIM HİZMETİ VEREN GRUPLAR 10 G. SAĞLIK PROGRAMI YAYINLARI 11 H. BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ YETKİLİLERİ 12 I. TIP FAKÜLTESİ YETKİLİLERİ 13 J. KAFE, RESTORAN, FASTFOOD ZİNCİRLERİ VE SİPARİŞ SİTELERİ 14 DEN BİREYSEL YARARLANIM A. NASIL KULLANILIR? 15 B. YÖNLENDİRİCİ TABLOLAR 16,17 C. KATEGORİ YEŞİL ALTERNATİFLERİ D. KATEGORİ SARI ALTERNATİFLERİ E. KATEGORİ PEMBE ALTERNATİFLERİ 26-29

3 Sağlıklı Beslenmenin Bilinmeyen Yönü Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, insan vücudunun sağlıklı çalışabilmesi için 140'ın üzerinde, Vitamin, Mineral, Aminoasit, Elektrolit, Yağ Asitleri gibi nutrientlere ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Nutrientlerin her birinin günlük alınması gereken değerleri ise kişinin özelliklerine, fiziksel aktivite düzeyine, egzersizlerine ve hastalıklarına göre değişmektedir. Bireylerin günlük ihtiyacı olan 140'ın üzerindeki nutrienti, bireysel farklılıklara, yaşam stillerine, egzersizlerine ve hastalık kısıtlamalarına göre hesaplayan bir menünün önerilebilmesi için trilyonlarca alternatifin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu da bir uzmanın dahi ortalama 6 aylık çalışmasını gerektirmektedir. Dolayısı ile böylesi detaylı ve bilimsel bir çalışmanın bir hekim vizitinde önerilebilmesi insan zekası sınırları dışında kalmaktadır. Bu nedenle, dünyada doktorlar ve diyetisyenler tarafından halihazırda; kalori, yağ, karbohidrat, protein ve sodyum ile sınırlı olan, kalan 140 civarındaki nutrientin gözardı edildiği, varolanların da değerlerinin yaklaşık olarak hesaplandığı menüler tavsiye edilmektedir. Bahsi geçen sınırlı menülerde önerilen ürünlerde, üretici firmaya özel nutrisyonel değer farklılıklarının hesaba katılamaması da sağlıklı menü oluşturulmasında ortaya çıkan ikincil bir zafiyettir. Kalori, protein, yağ, karbohidrat ve sodyum gibi birkaç nutrisyonel değerin hesaplanması ile üretilen, bilimsel değeri şüpheli menüler aracılığıyla uzun vadede sağlıklı beslenme konusunda başarılı sonuçlar elde edilemeyeceği aşikârdır. Sağlıklı beslenme için ihtiyaç duyulan nutrientlerin tümünü, bireylere ve hastalıklarına özgü hesaplayarak yüksek doğrulukta menüler öneren, ideal beslenme için rehberlik yapacak ciddi ve kapsamlı bir çalışmanın olmayışı dünya tıbbının bütünselleşmesi ve etkinliğinin artışı yolunda saptanmış bir engeldir. Dr. Hakan Hamzaçebi, yukarıda bahsedilen sağlıklı beslenme ile ilgili oldukça önemli olan bu eksiği tamamlamak amacı ile 1992'den bu yana sürdürmekte olduğu bütünsel tıp yaklaşımlı Tanı-Teşhis-Tedavi (3T) çalışmalarını, 2000 yılından sonra e-ghn Yazılım Grubu nun da desteğinde geliştirilen uygulamalar aracılığı ile hayata geçirecek adımları atmıştır. Bu kapsamda geliştirilen uygulamalar; bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve akıllı TV gibi internet kullanılan hemen tüm platformlarda, bilimsellikten taviz vermeyerek, sağlıklı beslenmek isteyen herkesin yararlanabileceği şekilde live well be well sloganı ile hizmet sunmaya başlamıştır.

4 Farkı Mevcut menüler, az yağlı, yüksek karbohidratlı, düşük proteinli gibi net belirtilmemiş tanımlar içeren market ürünlerini de önerdiği için uygulamada istenmeyen sapmalarla karşılaşmak kaçınılmazdır. Örneğin raflardaki az yağlı sınıfındaki peynirlerin yağ oranları %1 ile %9 arasında değişmektedir. %8' e varan bu sapma diğer nutrientler içinde hesaplandığında, toplamda o menünün önerdiği sağlıklı besin tüketimi hedefinden %30'a varan bir ölçüde uzaklaşmaktadır. Önemli sonuçlar doğurabilecek bu sapmaları engellemek için live well be well sistemi, önce market raflarındaki gıdaların ambalajlarında ve internet sitelerinde yer alan nutrisyonel bilgilere ait bariz hataları düzeltmiş, daha sonra bu değerleri USDA SR 26 kaynağındaki eşdeğer veya benzerleri ile örtüştürerek içeriklerinde sadece 4-8 adet arasında belirtilen nutrisyonel değerleri 140'ın üzerine çıkarmıştır. Nutrisyonel bilgilere ek olarak, ürünlerin fiyat, promosyon ve ambalaj bilgilerini de sistemine dâhil eden live well be well ürettiği menülerde önerdiği ürünlere internetten bir tıkla ulaşımı, nitelik sorgulamayı ve sipariş verebilme ayrıcalığını sağlayan alt yapıyı oluşturmuştur. Ayrıca, sağlıklı beslenmek isteyen herkesin yaşam alışkanlıklarına kısıtlama getirmek yerine, doğru beslenmeyi yönetebilmesini sağlayan, içerik doğrulama fonksiyonunu Fastfood ürünlerine de uyarlamıştır. Böylece her live well be well uygulayıcısının, tek bir tuşa basarak kullanıcı özelliklerine ve hastalıklarına göre belirlenmiş seçeneklerden sipariş verebilmesini sağlayan sistem kurulmuştur. Önerilmekte olan diyet menülerinde, hazırlama ve pişirme safhalarındaki anlatım eksiklikleri ile porsiyon hesabındaki belirsizlikler yüzünden, amaçlanan hedefe ulaşmada % 40'ı aşan sapmalarla karşılaşılmaktadır. Örneğin diyet menülerinde sıklıkla kullanılan 6 kaşık sebze yemeği tabiri, ne yemeğin içindeki malzeme tanımını, ne nutrient oranlarını, ne de porsiyon miktarını net olarak belirtmektedir. İki kişilik bir yemeğin bir çorba kaşığı yerine üç çorba kaşığı sıvı yağ ile yapılmış olması bile o yemekte yaklaşık 200 kalorilik bir fark yaratır. Diğer yandan porsiyon ölçümünün çorba kaşığı, servis kaşığı, silme, tepeleme gibi hata payını azaltan ölçülerin belirtilmeden tarif edilmesi sonucunda, yiyeceğine göre kaşık başına 100 grama yakın farklılık yaratmaktadır. Tek bir nutrientte olan bu farklılığın, 140'ı aşan nutrientin her birinde oluşabilme potansiyeli de göz önünde tutulduğunda, önerilmekte olan menülerin, uzun vadede insan sağlığına fayda yerine önemli zararlar verebileceği yadsınamaz. live well be well sistemi; bu belirsizlikleri ortadan kaldırmak için, menü önerilerini tüm malzeme ve yemek yapış şekillerini içerecek biçimde detaylandırmış, pişirme öncesi ve sonrası ağırlıkları belirlemiş, kullanım yerine göre çay kaşığından, çorba kepçesine kadar tüm ölçüleri silme, normal ve tepeleme olarak ölçerek fotoğraflamış, böylece dünya tıbbındaki önemli bir eksiğin giderilmesine öncülük yapmıştır.

5 Tıp Profesyonellerine Desteği 1 live well be well sistemi 2000 senesinden bugüne kadar geliştirmekte olduğu, birbiriyle her seviyede tamamiyle entegre olan; Randevu, Laboratuvar, Farmakoloji, Görüntüleme, Fizik Muayene, Öz Geçmiş, Soy Geçmiş, Aşılanma, Lojistik, Sağlıklı Beslenme, İstatistik, Fatura gibi modülleri aracılığıyla bütünsel tıp yaklaşımı ile ilgili ilk adımlarını atarak, Tıp profesyonellerinin olası hatalarını azaltırken, hasta ve yakınlarının memnuniyetinde artış sağlamayı başarmıştır. Ardından geliştirdiği; bireye, egzersizlerine, hastalıklarına, alerjilerine, besin entolaransı ile tercih ettiği ve hoşlanmadığı yiyecek-içeceklere göre özelleştirilmiş diyet menüleri üreten Akıllı Robot yazılımı ile bütünsel tıp yaklaşımı önündeki önemli bir engeli aşmayı başarmıştır. live well be well sistemi farklı uzmanlık alanlarında sıklıkla karşılaşılan, reçete edilen ilaçlar arasındaki olumsuz etkileşimleri minimalize etmek için; Hekimin reçete yazarken ilaçların birlikte kullanılabilirliğini üç farklı seviyede gösteren, 3. seviyede etkileşimlerin varlığında ise tanılara özel alternatif ilaçlar öneren İlaç - İlaç etkileşimi ve/veya hekimin sadece tanıyı belirlemesinin yeterli olduğu, kendisine sunulan reçete/tedavi alternatifleri arasından seçim yapmasının yeterli olduğu Tanı - Tedavi Önerisi Akıllı Robot Yazılımlarını Tıp Profesyonellerinin kullanımı için geliştirmiştir. live well be well halen çalışmaları devam etmekte olan Semptom/Bulgu - Tanı Önerisi Akıllı Robotunun katılımıyla dünyanın özlemle beklediği bütünsel tıp yaklaşımı idealini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Böylece tıp profesyonellerinin olası tanı, tedavi ve takip hataları minimalize edilmesi, hasta ve yakınlarının güven ve memnuniyetinde belirgin artış sağlanması, ülke sağlık harcamalarının azalması, dünya sağlık platformuna yön veren bir güç olunması mümkün olacaktır.

6 Tıp Profesyonellerine Desteği 2 Bahsedilen özellikleri kullanan live well be well önce katılımcıların, farklı zaman ve laboratuvarlarda yapılan test sonuçlarını tek bir standarda çevirir, ardından zaman içerisinde sonuçlarda oluşan değişiklikleri grafikler halinde görselleştirir. Son olarakta Tıp Profesyonellerinin doğru tanı, tedavi ve takip yapabilmeleri için hayati öneme sahip aşağıda belirtilen dört faktörü grafikteki yerleri ile ilişkilendirir. 1. İlaç Etkileşimleri : İlaçların ne zaman alındığı, hangi dozda kullanıldığı, unutulma veya fazla alım risklerini takip eder. 2. Beslenme Etkileşimleri : Menü önerilerine uyulamaması sonucunda nutrientlerin eksik veya fazla alım risklerini değerlendirir. 3. Egzersiz Etkileşimleri : Önerilen egzersizlerin süre ve yoğunluk skalası ile eksik veya fazla yapılması risklerini gösterir. 4. Hastalık Etkileşimleri : ICD Kodlarını içerecek şekilde birlikte varolan birden fazla hastalık riskini belirtir. live well be well sistemi, farklı zaman ve laboratuvarlarda yapılan test sonuçlarını tek bir standarta çevirerek, yukarıda belirtilen ilaç, beslenme, egzersiz ve hastalıklarla etkileşimli grafiklerini oluşturarak hekim tarafından değerlendirmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu sayede hekimler daha yüksek doğrulukla ilaç, beslenme ve egzersiz önerisi değişiklikleri kararı verebilmektedir. live well be well sisteminin hekimlere sunduğu bahsi geçen bilimsel alt yapı; mevcut sistemin sahip olduğu yüksek hata potansiyelini anlamlı derecede azaltarak hekimlere yüksek kalitede tedavi ve takip yapabilme imkânı sağlamaktadır.

7 KİMLER den FAYDALANABİLİR? Akıllı Robot Yazılımları devrim niteliğindeki bilimsel çözümleriyle sağlıklı beslenmede yeni bir çağ başlatıyor.

8 TEŞHİSİ KONULMUŞ HERHANGİ BİR HASTALIĞI OLMAYANLAR live well be well katılımcı adaylarının sağlıkları ile ilgili herhangi bir şikâyeti olmayabilir. Sisteme sadece yaşam kalitelerini yükseltmek, sağlıklarını korumak, bireysel özelliklerine en uygun Sağlıklı Yaşam Modeli ni öğrenmek ve uygulamak için katılabilirler. Katılımcı adayı detaylı tıbbi muayene talebinde bulunmaz ve tıbbi asistan ile görüşme sırasında muayene gerektiren bir durum saptanmaz ise; aşağıdaki ana başlıklardan oluşan temel veriler sisteme girilir. Ad, soyad, yaş, cinsiyet, TC kimlik no ve zararlı alışkanlık bilgilerinden oluşan demografik veriler, Boy, kilo, bel ve kalça çevresi andropometrik ölçümleri, Vücut kas, yağ ve su oranlarının simülatif değerleri, İlaç, polen, gıda gibi alerjileri ile gıda entoleransı beyanları, Bireye özel menülerde tercih edilen yiyeceklerin listeleri, Yaklaşık günlük fiziksel aktivite düzeyi (PAL) hesabı, Ve yapılan egzersizlerin süre/yoğunluk bilgileri, live well be well sistemini katılımcıya göre özelleştiren temel verilerden öncelikli olanlarıdır. Katılımcının metabolizma hızının normal olmadığı öngörülmüşse istirahat ve/veya egzersiz metabolizma hızı ölçümü gerçekleştirilerek bu verilere ilave edilir. Akıllı robot, bu veriler çerçevesinde 140'ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük ideal alım kompozisyonunu tespit ederek; bireyin sağlıklı yaşam, beslenme ve egzersiz kriterlerini belirler ve oluşturduğu Sağlıklı Yaşam Modeli ni detaylı bir rehber halinde katılımcıya sunar. Basılı doküman olarak verilen Sağlıklı Yaşam Rehberi'nin tüm içeriğine ve sistemin ürettiği diğer önerilere, katılımcı, internetten hem web, hem de mobil çözümlerle ulaşabilir. Katılımcı adayı sağlık sorunları olduğunu ancak bunlara henüz teşhis konulmadığını belirtip, muayene talebinde bulunursa, live well be well tıbbi asistanları tarafından hekim yönlendirmesi organize edilir. Katılımcının hekim tarafından detaylı muayenesinden önce tıbbi asistan Sağlıklı Yaşam Modeli ni oluşturacak temel verileri sisteme kaydeder. Hekimle birlikte katılımcının öz geçmiş, soy geçmiş bilgilerini akıllı robotun veri giriş ekranlarından detaylı olarak kaydeden asistan, son olarak hekimin gerçekleştirdiği fizik muayene bulgularını da sisteme tanıtır. Sistem katılımcıya muayene sonrasında istenen laboratuvar ve görüntüleme tetkiklerini yaptırabilmesi için gereken süreyi tanıyarak bir sonraki randevuyu oluşturur. Katılımcının bir sağlık sorununun olmadığı ya da henüz teşhis konulmadığı durumların her ikisinde de, tıbbi asistanlar tarafında yapılan tüm işlemlerin sonunda, menü seçenekleri ve egzersiz planlarının da yer aldığı Sağlıklı Yaşam Rehberi'nin kullanımı hakkında katılımcıyı bilgilendirir. Katılımcının sağlık koşulları ve diğer profil ögelerinde oluşan değişiklikler sistem tarafından belirlenen aralıklarda takip edilerek randevular oluşturulur.

9 TEŞHİSİ KONULMUŞ HASTALIĞI OLAN VE HEKİM TARAFINDAN TAKİP EDİLENLER Hekimlerinin takibinde olan bireyler, tedavi sürecinde değişik tetkikler için farklı standarttaki dokümanlar oluşturulması nedeniyle karmaşa yaşarlar. Tetkiklerdeki farklı ölçüm yöntemleri, yetersiz bilimsellik ve hassasiyet içermeyen sonuçlar iyi niyetli yaklasımlara rağmen ideal tedavinin gerçeklesmesinde önemli bir engeldir. live well be well robot yazılımı hastanın kullandığı ilaçları, kan-idrar tetkikleri sonuçlarını ve diğer raporlarını; ilaç, beslenme ve egzersiz etkileşimlerini de içeren interaktif grafiklere dönüştürerek standardize eder ve tedavi sürecinde hastanın hekimine net ve bilimsel veri desteği sunar. Katılımcının kullanmakta olduğu ilaçların, önerilen egzersizlerin ve beslenme menülerinin uyumu interaktif olarak 3T dosyasında izlenir. Sistem, hastalıkları kendi hekimlerince teşhis edilmiş ve gözetime alınmış hastalar için teşhisten, tedaviye uzanan ve ardından takip sürecini de içeren tüm sayısal, sözel ve görsel veriyi kapsayan, standardize eden, karşılaştıran ve analizlerini yapan çok kapsamlı 3T dosyasını hazırlar. Bu dosyada, hastanın ve hastalıklarının tüm tarihçesi, bilimsel netlikle grafikler halinde rahatça izlenecek şekilde oluşturulmuştur. Ayrıca live well be well ' in her katılımcısına Sağlıklı Yaşam Rehberi hazırlanır. Tıbbi asistan Sağlıklı Yaşam Modeli ni oluşturacak temel verileri sisteme kaydeder. Akıllı robot, bu veriler çerçevesinde 140'ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük ideal alım kompozisyonunu tespit eder. Bireyin sağlıklı yaşam, beslenme ve egzersiz kriterlerini belirleyen sistem, oluşturduğu Sağlıklı Yaşam Modeli ni detaylı bir rehber halinde katılımcıya sunar. Ardından bireyler rehber içeriği ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgilendirilir. Veriler internet ortamında ve basılı doküman olarak kullanıma sunulur. Katılımcının sağlık koşulları ve diğer profil ögelerinde oluşan değişiklikler sistem tarafından belirlenen aralıklarda takip edilir.

10 HASTALIĞI CERRAHİ MÜDAHALE GEREKTİRENLER Robot yazılım, teşhis ve tedavi sürecinde farklı hekimler tarafından istenen, farklı merkezlerde yapılan çok sayıda kan-idrar tetkikleri sonuçları ile görüntüleme de dâhil diğer raporlarını standardize eder. Hastanın kullanmakta oldugu ilaç, beslenme ve egzersiz etkileşimlerini ve tüm tetkik sonuçlarını 3T dosyası kapsamında interaktif grafiklerle sunan sistem, cerrahi müdahale öncesi hem cerraha hem de anesteziyoloji uzmanına basılı doküman olarak ya da internet üzerinden destek verir. Bu dosya hastanın ve hastalıklarının tüm tarihçesi, bilimsel netlikle, grafikler halinde rahatça izlenecek şekilde oluşturulmuştur. Ayrıca live well be well ' in her katılımcısına Sağlıklı Yaşam Rehberi hazırlanır. Sağlıklı Yaşam Modeli ni oluşturacak temel veriler sisteme kaydedildikten sonra akıllı robot, bu veriler çerçevesinde 140'ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım kompozisyonunu tespit eder. Bireyin sağlıklı yaşam, beslenme ve egzersiz kriterlerinin belirlenmesini takiben uygulama otomatik olarak oluşturduğu Sağlıklı Yaşam Modeli ni detaylı bir rehber halinde katılımcıya sunar. Asistanlar katılımcıları rehber içeriği ve bu içeriğin nasıl kullanılacağı hakkında bilgilendirilir. Veriler internet ortamında ve basılı doküman olarak kullanıma sunulur. Katılımcının sağlık koşulları ve diğer profil ögelerinde oluşan değişiklikler sistem tarafından belirlenen aralıklarda takip edilir.

11 ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI HİZMETİ VEREN KURUMLAR live well be well sistemi içindeki sağlık sigortası kurumları, poliçe sahiplerinin aldığı sağlık hizmetlerinin kurumu ilgilendiren bölümlerini online olarak izleyebilir. Bu süreçte kurum temsilcisi yetkisi ölçüsünde ve gerekli gördüğü noktalarda, sistem üzerinden poliçe sahibi lehine, işlemle ilgili dokümantasyona müdahale edebilir. Böylece sistem kurum ile poliçe sahibi arasında olası sorunlar için kontrol noktaları geliştirerek uzlaşma sürekliliği sağlar. Kurumların anlaşmalı hekimleri live well be well ' in İlaç-İlaç Etkileşimi ve Tanı-İlaç Önerisi modüllerini kullanarak çoklu hastalık tedavilerinde ilaç kullanım optimizasyonu elde eder. Robot yazılımın düzenlediği bu optimizasyon, kronik hastalık takip giderlerinde önemli tasarruflara imkan tanır. Sistemin tüm katılımcılarına yapıldığı gibi, poliçe sahiplerine de Sağlıklı Yaşam Rehberi hazırlanır. Sağlık sigortası kurumu anlaşmalı hekimlerinin ve poliçe sahiplerinin kolaylıkla takip edip, yararlanacağı bu rehberin içeriği hem internet ortamında hem de basılı doküman olarak ilgililerin kullanıma sunulur. Poliçe sahibinin sağlık koşulları ve diğer profil öğelerinde oluşan değişiklikler sistem tarafından belirlenen aralıklarda takip edilir. Poliçe sahibinin sağlık verileri doğrultusunda robot yazılımının ürettiği egzersiz programı ve beslenme menüleri kurumun anlaşmalı hekimleri tarafından interaktif platformda izlenebilir. Sisteme 2016 da dâhil olması hedeflenen "Semptomdan Teşhise" modülü, kurumun anlaşmalı hekimlerine teşhis sürecinde asiste edecek sekilde tasarlanmıştır. Hekimin minimum hata ile tanı koyabilmesini; hastalık tedavi ve takibinde poliçe sahibinin maliyetinin optimize edilmesini sağlayacak bu algoritma sağlık sigortası kurumları için önemli bir tasarruf kalemi geliştirmektedir.

12 HEKİMLER, ÖZEL VE RESMİ SAĞLIK KURUMLARI Sağlık hizmeti alan bireye odaklı, yüksek kalitede hizmet sunmayı hedefleyen sağlık sektörü çalısan ve girişimcileri live well be well sisteminden yararlanabilir. Sistem algoritmaları; bireyin teşhis, tedavi ve takip sürecinin hekim, sağlık kurumu yetkilisi, sağlık sigortası kurumu ve SGK yetkilisi tarafından sistemde belirlenmiş yetkilendirme ölçüsünde izlenmesine ve gereken bölümlerde müdahale edilebilmesine olanak tanır. Kullanıcının, sağlık hizmeti alan katılımcı lehine, tanımlanan alanlarda sürece müdahale etmesine izin veren sistem; sağlık kurumu, sağlık sigortası kurumu ve tedavi gören arasındaki olası ihtilafları minimize eder. Özellikle SGK hekimleri İlaç-İlaç Etkileşimi ve Teşhis-İlaç Önerisi modüllerini kullanarak çoklu hastalık tedavilerinde ilaç kullanım optimizasyonu elde eder. Robot yazılımın düzenlediği bu optimizasyon kronik hastalık takip giderlerinde önemli tasarruflara imkan tanır. Robot yazılımı teşhis ve tedavi sürecinde farklı hekimler tarafından istenen, farklı merkezlerde yapılan çok sayıda kan-idrar tetkikleri sonuçlarını ve görüntüleme de dâhil diğer raporlarını standardize eder. Sağlık hizmeti alan bireyin kullanmakta olduğu ilaç, beslenme ve egzersiz etkileşimlerini de içerecek interaktif grafiklere dönüştürdüğü bu verileri hekime destek verecek 3T dosyası kapsamında internet ortamında ve basılı doküman olarak kullanıma sunar. live well be well sisteminin aracılığı ile verilen sağlık hizmetlerinde hata oranlarının anlamlı ölçüde düşmesi ve hasta takibinde gereken hassasiyet ve etkinliğin dikkat çekici şekilde yükselmesi sağlık hizmeti alan bireylerin sisteme katılan hekim ve kurumlara güvenlerinin artmasını sağlayacaktır. Sistemin tüm katılımcılarına yapıldığı gibi, live well be well e dâhil olan kurum ve hekimlerden sağlık hizmeti alan bireylere de Sağlıklı Yaşam Rehberi hazırlanır. Hekimlerin, sağlık kurumu yetkililerinin ve sağlık hizmeti alan bireylerin kolaylıkla takip edip, yararlanacağı bu rehberin içeriği hem internet ortamında hem de basılı doküman olarak kullanıma sunulur. Bireyin sağlık koşulları ve diğer profil öğelerinde oluşan değişiklikler sistem tarafından belirlenen aralıklarda takip edilir. Robot yazılımın ürettiği egzersiz programı ve beslenme menüleri ile katılımcının sağlık verilerini uyumlandıran sistem, hekimler ve sağlık kurumu yetkilileri tarafından interaktif platformda kolayca izlenebilen kullanıcı dostu ve bilimsel raporlar sağlamaktadır. 2016'da kullanıma sunulması hedeflenen live well be well sisteminin "Semptomdan Teşhise" modülü, hekimlere teşhis sürecinde asiste edecek şekilde tasarlanmıstır. Hekimin minimum hata ile tanı koyabilmesini sağlayan sistem algoritması sayesinde sağlık hizmeti alan bireylerin ve yakınlarının hekimlere ve sağlık kurumlarına güvenleri yükselecek, aldıkları hizmetle ilgili memnuniyetleri artacaktır.

13 EVDE BAKIM HİZMETİ VEREN SAĞLIK GRUPLARI Sağlık hizmeti alan bireye odaklı, yüksek kalitede hizmet sunmayı hedefleyen tüm sağlık sektörü çalısan ve girişimcileri gibi evde hasta bakım hizmeti veren gruplar da live well be well sisteminden yararlanabilir. Sistem, teşhis ve tedavi sürecinde farklı hekimler tarafından istenen ve birden fazla merkezde yapılan çok sayıda kan-idrar tetkikleri sonuçları ile görüntüleme de dahil diğer raporları standardize ederek evinde sağlık hizmeti alan bireyi takip eden hekime bilimsel ve kolay takip edilebilir formatta bilgi sağlar. Standardize edilmiş sonuç ve raporlar ile evde bakım hizmeti alan hastanın kullanmakta olduğu ilaç, beslenme ve egzersiz etkileşimlerini de içeren 3T dosyası bu verileri işleyerek interaktif grafiklere dönüştürür ve grup hekimlerine destek verecek bilgiyi hem internet üzerinden hem de basılı doküman olarak kullanıma sunar. Eğer katılımcı arzu ederse ve gerekli verileri sağlayabilirse, sistem dışındaki hekimler tarafından teşhis edilmiş ve gözetime alınmış vakalarda da, akıllı robot hastanın teşhisten tedaviye uzanan ve ardından takip sürecini de içeren tüm sayısal, sözel ve görsel verisini kapsayan, standardize eden, karşılaştıran ve analizlerini yapan çok kapsamlı 3T dosyasını hazırlar. 3T dosyaları hastanın ve hastalıklarının tüm tarihçesini, bilimsel netlikle, grafikler halinde rahatça izlenecek şekilde oluşturulur. Akıllı robotun GİS'e entegre tüpler aracılığıyla beslenmek zorunda olan katılımcılara özel olarak hazırladığı Sağlıklı Yaşam Rehberi'nde hastanın ihtiyacı olan 140'ın üzerindeki nutrientin hangi karışımlarla, ne miktarda, ne sıklıkta alınacağının tespiti yapılır. Sadece kalorisi hesaplanarak düzenlendiği için yetersiz ve hatalı beslenme sonuçları doğuran beslenme şeklini değiştirip düzenleyen live well be well iyileşme oranlarında önemli katkı sağlar. Sağlıklı Yaşam Rehberi'ni tüm katılımcılara bireye özgü basılı doküman olarak sunan sistemde; hekimler, evde hasta bakım hizmeti veren grup yetkilileri ve sağlık hizmeti alan bireyler, kolaylıkla takip edip yararlanacakları bu rehberin içeriğine internetten de ulaşabilirler. Bireyin sağlık koşulları ve diğer profil ögelerinde oluşan değişiklikler sistem tarafından belirlenen aralıklarda takip edilir. 2016'da kullanıma sunulması hedeflenen live well be well sisteminin "Semptomdan Teşhise" modülü, hekimleri teşhis sürecinde asiste edecek şekilde tasarlanmıştır. Hekimin minimum hata ile tanı koyabilmesini sağlayan algoritma, evde sağlık hizmeti alan bireylere daha yüksek hassasiyet ve bilimsellikle çözüm üretebilecektir.

14 YAZILI VE GÖRSEL SAĞLIK PROGRAMI YAYINLARI live well be well akıllı robot yazılımı sayesinde pişirilen bir yemek, ya da hazırlanan bir menünün sadece kalori değeri değil; karbohidrat, vitamin, mineral, aminoasit, yağ asidi gibi değerlerinin çok detaylı hesabı 140 ın üzerinde nutrienti de içerecek şekilde saniyeler içinde yapılır. Pişen yemeğe ya da hazırlanan menüye yapılacak her bir ilavede günlük alınması gereken 140 nutrientin değerlerinde gerçekleşen dağınıklıklar anlık olarak takip edilip gösteren ekranlara sahip "Yemeğime Sağlık Kat" modülü TV'de yemek yapımı ya da sağlıklı menü hazırlanışını gösteren programlar için ideal bir destektir. TV'lerdeki sağlıklı yaşam programlarına katılan hekim, diyetisyen, gıda mühendisi ve yemek yapımı profesyonelleri değerli bilgi ve birikimlerini, live well be well 'in Yemeğime Sağlık Kat modülü aracılığıyla, doğrulanmış veri ile destekleyerek seyirciye sunabilirler. Teşhisi konulmuş bir hastalığı olmayan bireyler için dâhi sağlıklı beslenme modeli önerilerinin; bireye özel egzersiz, yaşam stili, hastalık, alerji gibi değişkenlerin bilinerek hazırlanması gereklidir. Bu değişkenlere ilaveten 140'ı aşan nutrientin bireye özgü günlük ideal alım ölçümlerini koordine ederek doğru menüleri üretebilmek trilyonlarca alternatif arasından seçim gerektirdiğinden insan zekâsı ve hızıyla bir TV programı süresinde yapılamaz. Robot yazılım bu alternatifleri eleyerek doğru menüleri ve doğru yemek hazırlayıp pişirme yöntemlerini öneren algoritmaları ile hem bireye, hem de sağlık sektörü üyelerine şu ana kadar sağlanamayan bir hizmeti sunmaktadır. Uygulamanın netleştirerek verdiği besin değerleri TV'de yemek yapımı ya da menü hazırlanışı sırasında grafik ve tabloları içeren görsel destekli sunumla seyirciye gösterildiğinde sağlıklı beslenmeyle ilgili sürekli karşılaşılan kavram karmaşası ve bilgi kirliliği önlenecektir. Seyirci ile interaktif platformda gerçekleştirilen live well be well destekli TV programlarında, yemek yapanın eklediği her malzemenin hem bir porsiyonda, hem de tüm yemekte ne kadar kalori, karbohidrat, vitamin, mineral, aminoasit, yağ asidi gibi 140'ın üzerindeki nutriente ait değişiklik oluşturduğu eş zamanlı gösterilebilir. Seyircinin interaktif özelliklerinden yararlanabildiği sistem, bireye ve hastalıklarına özel yemeğin nasıl hazırlanacağı, ne kadar yenileceği, yemeğin lezzetinde yapılacak değişikliklerin besin değerinde ne farklılık yaratacağını sözel, sayısal ve görsel veri ile sunar. Robot yazılım, pişirilen yemeğe ilave edilen bir besin maddesinin bir ya da iki tutam olması arasındaki farkın 140'ın üzerindeki nutrientin hangilerinde, ne oranda değişiklikler oluşturduğunu ve bu değişikliklerin bireyin hastalıkları göz önüne alındığında tolerans sınırları içerisinde olup olmadığını seyirciye grafikler halinde gösterebilir. Görselle zenginleştirilmiş bu net bilgi seyircinin TV programına, program sunucularına ve konuk olan sağlık sektörü üyelerine ilgi ve güvenini arttıracaktır.

15 BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMLERİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYELERİ Bireye, egzersizlerine, hastalıklarına, alerjilerine, gıda entoleranslarına, tercih ettiği gıdalara göre özelleştirilmiş diyet menüleri oluşturan akıllı bir robot yazılımın geliştirilip, tıp profesyonellerinin kullanımına sunulması Beslenme ve Diyetetik Bölümü yetkililerince yıllardır beklenen bir gelişmedir. Gerek akademisyen kadrosunun gerekse eğitim alan öğrencilerin son senelerde gündeminde olan ve live well be well tarafından geliştirilip dünya tıbbının hizmetine sunulan bu akıllı robot Beslenme ve Diyetetik Bölümünün en temel ihtiyacıdır. Uygulama sayesinde bütünsel tıp yaklasımına ait çok önemli bir eksik giderilirken, diyetisyenler, hekimler ve hastalar arasında yaşanılan bilgi kirliliği ve güven karmaşası yerini bilimsel ve güvenilir bir sisteme bırakmaktadır. Akıllı robotunun Menü Simülasyonu özelliğinden yararlanarak, akademisyenler ve öğrenciler, bir tıkla milyonlarca farklı menü oluşturabilme ve etkileşimli değişiklikler yapabilme özgürlüğüne sahip olurlar. Bireyin hastalıkları, alerjileri, egzersizleri, besin entolaransı ve gıda tercihlerine göre öğünler, yemekler ve malzemeler üzerinde akıllı değişiklikler yapabilen sistem, Beslenme ve Diyetetik Bölümü çalışmalarını yüksek oranda hızlandıracak ve etkinleştirecektir. Market ürünlerini ve hazır yiyecekleri de kapsamına alan live well be well, ülkemizin her yöresinde yaşayan, farklı sosyo-kültürel yapıdaki bireylere140 ın üstündeki nutrienti hesaplayarak hizmet verebilmektedir. Beslenme alışkanlıklarına özel, bütçelerine ve mevsimlere uygun menüler önerebilen bu sisteme dâhil olarak çalışan tıp profesyonelleri, oluşan detaylı veri alt yapısını tüm bilimsel çalışmalarında da kullanarak uluslararası platformlarda isimlerinden söz ettirebileceklerdir.

16 TIP FAKÜLTELERİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYELERİ live well be well in bireysel tıbbi verilere göre özelleştirilmiş diyet menüleri oluşturan akıllı bir robot yazılım geliştirip, tıp profesyonellerinin kullanımına sunması sadece bütünsel tıp yaklaşımı ile hedeflenebilecek sağlıklı yaşam modelinin oluşturulmasında önemli bir aşamadır. Tıp fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerine ek olarak tıbbi bir kurum bünyesinde ya da tek başına çalışan hekimler; uluslararası platformda da farklılıklarını belirleyecek live well be well uygulamalarının bütünsel tıp yaklaşımında yapmış olduğu sessiz devrimden yararlanarak sistemdeki yüksek hassasiyette verilerle, yetkin bilimsel çalışmalar yapabilecek ve yabancı meslektaşlarıyla paylaşabilecektir. Öğretim üyeleri live well be well sisteminin, "Semptomdan Teşhise" akıllı robot uygulamasına katkıda bulunabilecek ve tıp eğitiminden, hekim pratiğine kadar geniş bir yelpazede dünya tıbbının bütünselleşmesini engelleyen birçok eksiğin giderilmesinde önemli bir rol alarak tıp tarihine isimlerini yazdırabileceklerdir.

17 KAFE, RESTORAN, FASTFOOD ZİNCİRLERİ VE SİPARİŞ SİTELERİ Sağlıklı beslenme konusunda yükselen toplum bilinci hem üretici hem de tüketici kanallarında yeni talepler doğurmaktadır. Giderek büyüyen kaliteli ve sağlıklı yaşam duyarlılığına sahip tüketici grubunun yiyecek içecek sektöründen beklentisi, live well be well uygulamaları kullanan kafe, restoran ve fastfood zincirleri için yeni atılım fırsatları yaratacaktır. Robot uygulama kullanıcının bireysel özellikleri, sağlık koşulları, egzersiz programı, alerji kriterleri ve gıda entoleransı bilgilerini göz önünde tutarak hangi nutrient kompozisyonunda beslenmesi gerektiğini hesaplar. Çıkan sonuçları kafe, restoran ve fastfood zincirlerindeki menü içerikleri ile örtüştürerek, müşterinin ısmarlayabileceği yemek seçenekleri ve seçilen yemeğin ne kadarının yenebileceği ile ilgili önerilerde bulunur. Ayrıca, sistem menü içeriklerinin nutrient değerlerini ve ağırlıklarını detaylı şekilde belirtir. Yiyeceklerin yemek kaşığı, servis kaşığı, kepçe gibi sunum ölçülerine karşılık gelen ağırlıklarını belirleyip standardize eder ve bu standartlaştırılmış ölçülerin nutrient değerlerine göre beslenmeyi yönlendirir. Akıllı robotu kullanan kafe, restoran ve fastfood zincirlerindeki yiyecek ve içeceklerin, bireye özgü nutrient kompozisyonu ve sağlıklı porsiyon miktarı hesaplanabildiği için, sistem üyeleri menü seçeneklerini kısıtlayarak değil, doğru ve sağlıklı yöneterek müşteriye sunar. Vegan menü mü yoksa Fastfood menü mü daha sağlıklıdır? sorusuna cevap sadece menü isimlerinde yer alan gıda cinslerini bilerek verilemez. Menü isimlerine bakarak bu faydalı bu zararlı gibi öngörülerle seçim yapmak bu robot yazılım ile tarih olacaktır. live well be well uygulaması müşterinin hastalıklarından, egzersizlerine, allerjilerinden, hangi öğün için sipariş verdiğine kadar ihtiyaç duyulan tüm kriterleri dikkate alarak hesapladığı nutrient kompozisyonlarını, alternatif menüler halinde sunarak pratik ve sağlıklı beslenme olanağı sağlamaktadır. Sistemin, bireye özgü nutrient kompozisyonunu ve sağlıklı porsiyon miktarını hesaplayan uygulamaları internet tabanlı yemek siparişi sitelerinde de etkin ve doğru müsteri hizmeti verilmesini sağlar. Sipariş sitesi aracılığı ile hizmet veren sağlayıcılardan live well be well sistemine dâhil olanlar, müşteriye gerekli içerik ve miktarı net olarak ve bilimsel açıklaması ile sağlayabilecekleri için sipariş sitesi içindeki rakiplerinden hizmetlerini farklılaştırabileceklerdir.

18 Bireyin, ihtiyaç duyduğu nutrient kompozisyonunu yaşam tarzı, hastalık ve egzersizlerini de dikkate alarak hassas bir şekilde hesaplar. Alerji, besin entoleransı, sevdiği ve sevmediği yiyecekleri de dikkate alarak en uygun menüleri önerir.

19 Sistemine Giriş Yaşam kalitenizi yükseltecek live well be well sisteminde, Sağlıklı Yaşam Rehberinizin oluşturulması için takip edeceğiniz yöntemler ilerleyen sayfalarda açıklanmıştır. Sağlığınızın çok daha yüksek standartlarda izlenmesi ve değerlendirilmesi için size en uygun olan paketimizi belirleyip, o pakete atanmış numarayı takip ederek açıklama sayfasından uygulanacak işlemler hakkında genel bilgi alabilirsiniz. Size uygun live well be well paketinize karar verirken dikkat edeceğiniz noktalar: MUAYENE OLMAK istiyorum seçeneğini, live well be well merkezinde detaylı muayene olup, dünyada eşdeğer bir uygulaması bulunmayan en kapsamlı Tanı-Tedavi-Takip (3T) dosyanızın hazırlanması için tercih edebilirsiniz. BAŞKA DOKTORUM VAR seçeneğini, doktorunuzun sistemimizde standardize edilmiş verileriniz sayesinde hastalıklarınızın ve istenilen tetkik sonuçlarının karmaşadan uzak, minimum hata ile değerlendirmesini sağlayan SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ nizin hazırlanması için seçebilirsiniz. Sistemimizin ya da hekiminizin yapılmasını öngördüğü Kan ve İdrar Testleri, Solunum Fonksiyon Testi, Dinlenme ve Egzersiz Metabolizma Hızları gibi incelemeleri merkezimizde de yaptırabilirsiniz. Sağlıklı yaşam modelinizi oluşturacak paketlerimizde belirtilen işlemlerden toplanan veriler SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ nize kayıt edilerek, hem dijital veri olarak internetten ulaşabileceğiniz şekilde, hem de basılı doküman olarak takibiniz için kullanılacaktır.

20 Kilo sorunum YOK Metabolizma Metabolizma hızımın hızımın NORMAL OLMADIGINI NORMAL OLDUGUNU düşünüyorum Hastalığım Hastalığım YOK VAR 18 Hastalığım VAR Başka doktorum Sayfa düşünüyorum Sayfa 22 Hastalığım VAR Muayene olmak ISTIYORUM Sayfa 26 Muayene olmak ISTIYORUM Sayfa 27 YOK Başka doktorum VAR Sayfa 23 BESİN İNTOLERANS TESTİ Sebebi araştırılmasına rağmen bulunamamış, tedaviye yanıt alınamamış Kronik Kabızlık, Diyare, Baş Ağrıları, Migren, Uykusuzluk, Ödem, Anksiyete, Fibromiyalji, Artrit, Dikkat Eksikliği, Kilo Kontrol Problemi, Astım, Kronik Yorgunluk Sendromu, Depresyon, A. Gastrit, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS), Ürtiker, Hiperaktivite, İnflamatuvar Bağırsak Hastalığı problemlerinden bir veya daha fazlası mevcutsa KAN ALINARAK YAPILMAKTADIR Sayfa 19

21 Kilo sorunum VAR Metabolizma hızımın Metabolizma hızımın NORMAL OLDUGUNU NORMAL OLMADIGINI düşünüyorum Hastalığım Hastalığım YOK VAR 20 Hastalığım VAR Başka doktorum Sayfa düşünüyorum Sayfa 24 Hastalığım VAR Muayene olmak ISTIYORUM Sayfa 28 Muayene olmak ISTIYORUM Sayfa 29 YOK Başka doktorum VAR Sayfa 25 BESİN İNTOLERANS TESTİ Sebebi araştırılmasına rağmen bulunamamış, tedaviye yanıt alınamamış Kronik Kabızlık, Diyare, Baş Ağrıları, Migren, Uykusuzluk, Ödem, Anksiyete, Fibromiyalji, Artrit, Dikkat Eksikliği, Kilo Kontrol Problemi, Astım, Kronik Yorgunluk Sendromu, Depresyon, A. Gastrit, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS), Ürtiker, Hiperaktivite, İnflamatuvar Bağırsak Hastalığı problemlerinden bir veya daha fazlası mevcutsa KAN ALINARAK YAPILMAKTADIR Sayfa 21

22 Bütünsel Tıp yaklaşımına getirdiği mükemmel çözümlerle sağlığınıza hakettiği değeri kazandırıyor. ilaç-ilaç etkileşimi ile tanı-tedavi önerisi akıllı robot uygulamalarına semptomdan-teşhise uygulamasının katılımıyla bütünsel tıp idealine hayat verecektir

23 Kilo Sorunum ve Hastalığım Yok, Metabolizma Hızım Normal; Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. PAL Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde kişiye özel oluşturulan basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

24 Kilo Sorunum ve Hastalığım Yok, Metabolizma Hızım Normal Değil; Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. PAL Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. RMR ÖLÇÜMÜ FITMATE-MED cihazı ile Dinlenme Metabolizma Hızı ölçümünün yapılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde kişiye özel oluşturulan basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

25 Kilo Sorunum Var, Hastalığım Yok, Metabolizma Hızım Normal; Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. PAL Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. EMR ÖLÇÜMÜ FITMATE-MED cihazı ile Egzersiz Metabolizma Hızı ölçümünün yapılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde kişiye özel oluşturulan basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

26 Kilo Sorunum Var, Hastalığım Yok, Metabolizma Hızım Normal Değil; Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. PAL Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. RMR VE EMR ÖLÇÜMÜ FITMATE-MED cihazı ile Dinlenme ve Egzersiz Metabolizma Hızı ölçümlerinin yapılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde kişiye özel oluşturulan basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

27 Hastalıklarımı Tedavi Eden Doktorum Var, Kilo Sorunum Yok, Metabolizma Hızım Normal; Kronik Hastalıklarımın Takibini ve Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. PAL Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. TANSİYON ve ŞEKER ÖLÇÜMÜ Her vizitte Arteriyel Kan Basıncı ve Kan Şekeri düzeylerinin ölçülmesi. RAPORLARIN STANDARDİZASYONU Başvuru öncesi yapılan ve muayene sonrası istenilen tüm Kan-İdrar ve Görüntüleme gibi tetkik sonuçlarının standardize edilerek etkileşimli grafikler ile gösterilmesi. KRONİK HASTALIK DOKÜMANTASYONU Kronik Hastalıkların takibinde kullanılan Kan - İdrar tetkik sonuçlarından etkileşimli grafik dokümanının oluşturulması ve değişikliklerin nasıl takip edilip yorumlanacağının anlatılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde oluşturulan kişiye özel basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

28 DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ PAL Hastalıklarımı Tedavi Eden Doktorum Var, Kilo Sorunum Yok, Metabolizma Hızım Normal Değil; Kronik Hastalıklarımın Takibini ve Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. RMR ÖLÇÜMÜ FITMATE-MED cihazı ile Dinlenme Metabolizma Hızı ölçümünün yapılması. TANSİYON ve ŞEKER ÖLÇÜMÜ Her vizitte Arteriyel Kan Basıncı ve Kan Şekeri düzeylerinin ölçülmesi. RAPORLARIN STANDARDİZASYONU Başvuru öncesi yapılan ve muayene sonrası istenilen tüm Kan-İdrar ve Görüntüleme gibi tetkik sonuçlarının standardize edilerek etkileşimli grafikler ile gösterilmesi. KRONİK HASTALIK DOKÜMANTASYONU Kronik Hastalıkların takibinde kullanılan Kan - İdrar tetkik sonuçlarından etkileşimli grafik dokümanının oluşturulması ve değişikliklerin nasıl takip edilip yorumlanacağının anlatılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde oluşturulan kişiye özel basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

29 DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ PAL Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Hastalıklarımı Tedavi Eden Doktorum Var, Kilo Sorunum Var, Metabolizma Hızım Normal; Kronik Hastalıklarımın Takibini ve Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. EMR ÖLÇÜMÜ FITMATE-MED cihazı ile Egzersiz Metabolizma Hızı ölçümünün yapılması. TANSİYON ve ŞEKER ÖLÇÜMÜ Her vizitte Arteriyel Kan Basıncı ve Kan Şekeri düzeylerinin ölçülmesi. RAPORLARIN STANDARDİZASYONU Başvuru öncesi yapılan ve muayene sonrası istenilen tüm Kan-İdrar ve Görüntüleme gibi tetkik sonuçlarının standardize edilerek etkileşimli grafikler ile gösterilmesi. KRONİK HASTALIK DOKÜMANTASYONU Kronik Hastalıkların takibinde kullanılan Kan - İdrar tetkik sonuçlarından etkileşimli grafik dokümanının oluşturulması ve değişikliklerin nasıl takip edilip yorumlanacağının anlatılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde oluşturulan kişiye özel basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

30 DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ PAL Hastalıklarımı Tedavi Eden Doktorum Var, Kilo Sorunum Var, Metabolizma Hızım Normal Değil; Kronik Hastalıklarımın Takibini ve Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. RMR ve EMR ÖLÇÜMÜ FITMATE-MED cihazı ile Dinlenme ve Egzersiz Metabolizma Hızı ölçümlerinin yapılması. TANSİYON ve ŞEKER ÖLÇÜMÜ Her vizitte Arteriyel Kan Basıncı ve Kan Şekeri düzeylerinin ölçülmesi. RAPORLARIN STANDARDİZASYONU Başvuru öncesi yapılan ve muayene sonrası istenilen tüm Kan-İdrar ve Görüntüleme gibi tetkik sonuçlarının standardize edilerek etkileşimli grafikler ile gösterilmesi. KRONİK HASTALIK DOKÜMANTASYONU Kronik Hastalıkların takibinde kullanılan Kan - İdrar tetkik sonuçlarından etkileşimli grafik dokümanının oluşturulması ve değişikliklerin nasıl takip edilip yorumlanacağının anlatılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde oluşturulan kişiye özel basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

31 DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. PAL Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. DETAYLI MUAYENE Özgeçmiş, Soygeçmiş bilgilerinin ve Fizik Muayene bulgularının detaylı olarak kaydedilmesi. RAPORLARIN STANDARDİZASYONU Muayene Olmak İstiyorum, Kilo Sorunum Yok, Hastalıklarım Var, Metabolizma Hızım Normal; 3T Dosyamın ve Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. Başvuru öncesi yapılan ve muayene sonrası istenilen tüm Kan-İdrar ve Görüntüleme gibi tetkik sonuçlarının standardize edilerek etkileşimli grafikler ile gösterilmesi. EKG İNCELEMESİ 12 Kanallı bilgisayar yorumlu EKG incelemesi yapılması. İHTİYAÇ DUYULABİLECEK DİĞER TETKİKLER Solunumda problem varsa Solunum Fonksiyon Testine karar verilmesi gibi sistematik sorunların seviyelerine ve neden oldukları hasarların tespitine dair tetkiklerin yapılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. HASTA TANI-TEDAVİ-TAKİP (3T) DOSYASI Hastalık verilerinin etkileşimli grafiklerle hazırlanıp, sağlık durumu süreçlerinin bilimsel nitelikte izlenebildiği, sağlıklı, kaliteli ve güvenli yaşam için hem internette dijital veri olarak, hem de basılı döküman olarak erişilebilen bütünsel 3T dosyasının hazırlanması SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde oluşturulan kişiye özel basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

32 DEMOGRAFİK VERİLER Ad, Soyad, Yaş, Cinsiyet, TC Kimlik No, Zararlı Alışkanlık bilgilerinin derlenmesi. ANDROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy, Kilo, Bel ve Kalça Çevresi ölçümlerinin alınması. VÜCUT ANALİZİ Tahmini Kas, Yağ ve Su ölçümlerinin hesaplanması. ALERJİLER ve GIDA ENTOLARANSI Yiyecek, İçecek, İlaç Alerjilerin belirlenmesi. Gıda entolaransı şüphesi varsa; hasta onayı ile kan tetkiklerinin yapılması. MENÜ İÇERİĞİ TERCİHLERİ Özellikle menüde olması veya menü dışı tutulması istenen yiyecek-içecek listesinin oluşturulması. PAL Yaklaşık Günlük Fiziksel Aktivite Düzeyi hesabının yapılması. EGZERSİZLER Yapılan Egzersizlerin süre ve yoğunluklarının belirlenmesi. DETAYLI MUAYENE Özgeçmiş, Soygeçmiş bilgilerinin ve Fizik Muayene bulgularının detaylı olarak kaydedilmesi. RAPORLARIN STANDARDİZASYONU Başvuru öncesi yapılan ve muayene sonrası istenilen tüm Kan-İdrar ve Görüntüleme gibi tetkik sonuçlarının standardize edilerek etkileşimli grafikler ile gösterilmesi. EKG İNCELEMESİ 12 Kanallı bilgisayar yorumlu EKG incelemesi yapılması. İHTİYAÇ DUYULABİLECEK DİĞER TETKİKLER Solunumda problem varsa Solunum Fonksiyon Testine karar verilmesi gibi sistematik sorunların seviyelerine ve neden oldukları hasarların tespitine dair tetkiklerin yapılması. RMR ÖLÇÜMÜ FITMATE-MED cihazı ile Dinlenme Metabolizma Hızı ölçümünün yapılması. NUTRİSYONEL ANALİZ 140 ın üzerinde nutrientin kişiye özel günlük gerekli ideal alım miktarlarının belirlenmesi. HASTA TANI-TEDAVİ-TAKİP (3T) DOSYASI Hastalık verilerinin etkileşimli grafiklerle hazırlanıp, sağlık durumu süreçlerinin bilimsel nitelikte izlenebildiği, sağlıklı, kaliteli ve güvenli yaşam için hem internette dijital veri olarak, hem de basılı döküman olarak erişilebilen bütünsel 3T dosyasının hazırlanması SAĞLIKLI YAŞAM REHBERİ Belirlenen Sağlıklı Yaşam, Beslenme ve Egzersiz kriterlerini içerecek şekilde oluşturulan kişiye özel basılı dökümanın kullanımı hakkında bilgilendirme. RANDEVU DÜZENLENMESİ Muayene Olmak İstiyorum, Kilo Sorunum Yok, Hastalıklarım Var, Metabolizma Hızım Normal Değil; 3T Dosyamın ve Sağlıklı Yaşam Rehberimin Hazırlanmasını İstiyorum. Bir sonraki randevu tarihinin belirlenmesi ve randevu içeriği hakkında bilgilendirme.

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Branşa Özel Ekranlar. Aşı takvimi ve Sağlık Bakanlığı Aşı Takip Sistemi Uyumluluğu

Branşa Özel Ekranlar. Aşı takvimi ve Sağlık Bakanlığı Aşı Takip Sistemi Uyumluluğu MUAYENEHANEYE YÖNELİK ÖZELLİKLER Branşa Özel Ekranlar Muayene ekranında gebelik (obstetrik), nisaiye, bebek/çocuk izlem, persentil eğrileri, diş, kardiyoloji, aşı, tetkik sonuçları vs. ekranları vardır.

Detaylı

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Organizasyon Yönetimi Özlük Yönetimi İşe Alım Yönetimi ve Portalı İşçi Sağlığı Yönetimi Performans/İzin Yönetimi Çalışan Portalı 30 yılı aşkın süredir iş uygulamaları

Detaylı

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI 0850 221 15 55 Uluslararası güç Farklı plan alternatifleri Geniş medikal hizmet ağı Bütçenize uygun çözümler Aegon

Detaylı

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Hastanede tedavi ve bakım alan tüm hasta / hasta yakınlarının hastalık, tedavi ve bakımları, riskleri ve taburcu olduktan sonra evdeki bakımları hakkında eğitilmelerini sağlamak

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

TABLET MENÜ RESTORANLAR/KAFELER İÇİN TABLET MENÜLER

TABLET MENÜ RESTORANLAR/KAFELER İÇİN TABLET MENÜLER TABLET MENÜ RESTORANLAR/KAFELER İÇİN TABLET MENÜLER TABLET MENÜ NEDİR? Tablet bilgisayar üzerinde çalışan dokunmatik ve etkileşimli bir menüdür. Müşterilerinize sunduğunuz klasik karton menülerin yerini

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. ANKARA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. ANKARA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü Sayı : 72108019/710.01 Konu : e-nabız Kullanımının Teşvik Edilmesi Hk. DAĞITIM YERLERİNE Bakanlığımız, sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların kişisel sağlık

Detaylı

Çağrı Merkezi Yöneticileri için Etkin Performans Yönetimi Platformu

Çağrı Merkezi Yöneticileri için Etkin Performans Yönetimi Platformu Çağrı Merkezi Yöneticileri için Etkin Performans Yönetimi Platformu Bizce Performans değerlendirme sistemi Organizasyonun hedeflerine ulaşması için, gerekli olan bireysel performans kriterlerinin belirlenmesi

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için 2 Biz Kimiz? Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin korunması, geliştirilmesi, işe bağlı hastalık ve kazaların

Detaylı

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı.

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı. Ya z ı l ı m A. Ş İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı Mobil Sağlık Tarama Hizmeti veren rmalar ve sağlık kuruluşları için özel olarak hazırlanmış bir yazılım çözümüdür. Odyometri Laboratuvar Testleri

Detaylı

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın!

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! 1983 yılında Almanya da geliştirilen Prenet ürünleri, en son teknoloji ile üretilir. Konsept, içerisinde kişiye özel olarak uygulanan vücut analizini de barındıran,

Detaylı

Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu

Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu 2002 Yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Diyetetik alanında

Detaylı

www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU

www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU size özel çözümlerle daha yalın ve hızlı süreçler Bilgiyi, insan yaşamının vazgeçilmez parçası olarak gören Akgün Yazılım, 1986 yılında Trabzon da kurulmuştur.

Detaylı

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın!

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! 1983 yılında Almanya da geliştirilen Prenet ürünleri, en son teknoloji ile üretilir. Konsept, içerisinde kişiye özel olarak uygulanan vücut analizini de barındıran,

Detaylı

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIR NutriOpt KONU Nutreco nun en güncel projesi NutriOpt ile getirdiği yenilikler İLGİ NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI Formülasyon ve Fiyatlandırma Uzmanı Burak GÜLHAN NutriOpt Poultry

Detaylı

DAHA HIZLI, DAHA PRATİK. LABORATUVAR İÇ VE DIŞ KALİTE KONTROLLERİNİN UYGULAMASI VE TAKİBİ

DAHA HIZLI, DAHA PRATİK. LABORATUVAR İÇ VE DIŞ KALİTE KONTROLLERİNİN UYGULAMASI VE TAKİBİ DAHA HIZLI, DAHA PRATİK. LABORATUVAR İÇ VE DIŞ KALİTE KONTROLLERİNİN UYGULAMASI VE TAKİBİ %100 web tabanlı İNTERQC, programı ile laboratuarlarınızın kalite kontrollerini istediğiniz yerden ve istediğiniz

Detaylı

Opcode Yazılım. Opcode Yazılım; alanlarında uzman mühendislerin bir araya gelerek kurdukları bir yazılım şirketidir.

Opcode Yazılım. Opcode Yazılım; alanlarında uzman mühendislerin bir araya gelerek kurdukları bir yazılım şirketidir. Opcode Yazılım Opcode Yazılım; alanlarında uzman mühendislerin bir araya gelerek kurdukları bir yazılım şirketidir. Şirketin çalışma alanları arasında; Nükleer tıp sektörüne yönelik otomasyon yazılımları,

Detaylı

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir!

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! MasterFi İş Analitiği Çözümleri Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! Hiç Bir Şey Tesadüf Değildir! MasterFi Mobil IntelliFi MasterFi Web MasterFi, pazar araştırması yapmak isteyen şirketlerinin

Detaylı

Restoran, cafe, bar, pastane ve oteller için güvenli ve hızlı işletme sistemi

Restoran, cafe, bar, pastane ve oteller için güvenli ve hızlı işletme sistemi Yeme içme sektörü için yeni nesil Satış Noktası Yönetim Çözümleri Restoran, cafe, bar, pastane ve oteller için güvenli ve hızlı işletme sistemi %100 YERLİ www.posmaks.com POSMAKS Nedir? POSMAKS, her ölçekteki

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI Ekmek, diğer tahıllar ve patates Meyve ve sebzeler Et, balık ve alternatifleri Yağ ve şeker oranı yüksek yiyecek ve içecekler Süt ve süt ürünleri Sağlıklı beslenme tabağı insanların

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet Elif Perihan ÖNCEL İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Antalya - 2018 Z kuşağı İnternet ( Interconnected

Detaylı

SAĞLIK HİZMETİ GERİ ÖDEMELERİ VE YALIN UYGULAMALAR GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MART 2017

SAĞLIK HİZMETİ GERİ ÖDEMELERİ VE YALIN UYGULAMALAR GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MART 2017 SAĞLIK HİZMETİ GERİ ÖDEMELERİ VE YALIN UYGULAMALAR GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MART 2017 Sağlık Hizmeti Geri Ödemeleri ile Yalın Uygulamaların İlişkisi 2 Sağlık Hizmeti Geri Ödemeleri ile Yalın

Detaylı

BAŞDİYETİSYEN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

BAŞDİYETİSYEN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 03.05.2013 Madde 2.1; 3.1; 3.3 güncellendi. Madde 6.1 34/2007 01 sayılı Yataklı Tedavi Kurumları Yasası na göre revize edildi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU ÖDÜLE BAŞVURULAN PROJE ADI: DANIŞAN DANIŞMAN KURULUŞ ADI KURULUŞ ADI KURULUŞ ADRESİ KURULUŞ ADRESİ ÇALIŞAN

Detaylı

Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz!

Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz! Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz! Kurumsal ve tam profesyonel bir çözüm arıyorsanız, uzun soluklu ve kaliteli işleri hayata geçirmek adına Egebilgi sizleri

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) EĞİTİMİ KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ: KAVRAMSAL VE TEORİK ÇERÇEVE

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) EĞİTİMİ KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ: KAVRAMSAL VE TEORİK ÇERÇEVE KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) EĞİTİMİ KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ: KAVRAMSAL VE TEORİK ÇERÇEVE SUNUM PLANI 1. RİSK VE RİSK YÖNETİMİ: TANIMLAR 2. KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ 3. KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Detaylı

Adımız kalite! Her biri sektöründe lider üstün nitelikli birçok firma kurumsal internet çözümlerinde Egebilgi yi tercih etti.

Adımız kalite! Her biri sektöründe lider üstün nitelikli birçok firma kurumsal internet çözümlerinde Egebilgi yi tercih etti. Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz! Kurumsal ve tam profesyonel bir çözüm arıyorsanız, uzun soluklu ve kaliteli işleri hayata geçirmek adına Egebilgi sizleri

Detaylı

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi; içerisinde online olarak 360 Dereceye kadar Performans Yönetimi, Anket Yönetimi ve Öneri Yönetimi yapabileceğiniz pratik, esnek ve

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ BESLENME I (TEORİK 2+ UYGULAMA 2, 3 KREDİ)

I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ BESLENME I (TEORİK 2+ UYGULAMA 2, 3 KREDİ) T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BESLENME VE DİYETETİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ BESLENME I Vücut fonksiyonları

Detaylı

Klinik Beslenme Günleri II-Diyabet Karbonhidrat Sayımı

Klinik Beslenme Günleri II-Diyabet Karbonhidrat Sayımı Klinik Beslenme Günleri II-Diyabet Karbonhidrat Sayımı Diyetisyen Sevde Kahraman Biruni Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 10.11.2018, İstanbul Sunum Planı Karbonhidrat

Detaylı

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: Bu prosedür, UÜ-SK da yatan tüm hastaların aynı kalitede bakım hizmeti almasını tanı-tedavi hizmetlerinin planlı bir şekilde yürütülmesini ve kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. 2. Kapsam:

Detaylı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet ; Kolay kurulumu ve kullanımıyla ön plana çıkan, teknolojik alt yapısıyla işletmelere pratik çözümler sunan ve büyük avantajlar sağlayan tam bir

Detaylı

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein,

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, karbonhidrat, yağ ve enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. * Bu

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal)

Detaylı

Altasoft kolay anlaşılan, kolay uygulana ve yalın bir yazılımdır.

Altasoft kolay anlaşılan, kolay uygulana ve yalın bir yazılımdır. Yönetim Sistemlerinin uygulanmasında ve sürdürülmesinde çok önemli sıkıntılar ve kayıplar yaşanmaktadır. Altasoft bu sıkıntıları ve kayıpları en aza indiren çözümleri içeren bir yazılımdır. Çok sayıda

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir.

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. ENTEGRE ŞERİT ÜRETİM YAZILIMI Octopus BS Entegre Şerit Üretim Yazılımı Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. Ham döküm girişi

Detaylı

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi Sağlıklı bir anne için Sağlıklı beslenme Düzenli hekim kontrolü Gebelik öncesi hastalıkların sıkı takibi Sağlıklı bir yaşam tarzı Huzurlu bir gebelik süreci Sağlıklı beslenme = Dengeli beslenme Proteinler

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

UÜ-SK AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1 HİZMET KAPSAMI: Aile Hekimliği Anabilim Dalı yaş, cinsiyet, yakınma, hastalık ayrımı yapmaksızın, yaşamın bütün evrelerinde ve süreklilik içinde, sağlığın

Detaylı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı W Ağustos 2013 entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı entbus pro kompanzasyon ve enerji kalitesini analiz etmeyi sağlayan bir Enerji Yönetimi yazılımıdır. İşletmelerde yer alan enerji ölçüm cihazlarını

Detaylı

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın Kurumunuzun yarınını belirleyecek kararları verirken en iyi iş zekası araçlarını kullanın. *BUSINESS INTELLIGENCE İş Zekası Çözümleri

Detaylı

w w w. a n k a r a b t. c o m

w w w. a n k a r a b t. c o m Şirket Profili w w w. a n k a r a b t. c o m AnkaraBT, yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin önde gelen kurumsal çözümlerini üreten %100 Türk sermayeli bilgi teknolojisi

Detaylı

OBEZİTENİN ÖNLENMESİNDE BESİN SANAYİNİN ROLÜ

OBEZİTENİN ÖNLENMESİNDE BESİN SANAYİNİN ROLÜ OBEZİTENİN ÖNLENMESİNDE BESİN SANAYİNİN ROLÜ Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı Eğiticilerin Eğitimi Toplantısı 4 8 Ekim 2010, Antalya Dr. Dyt. Zehra Büyüktuncer Hacettepe Üniversitesi Sağlık

Detaylı

SAĞLIK HİZMET SUNUM POLİTİKALARI ÖZEL SEKTÖR PERSPEKTİFİ. Dr. Cemal Özkan

SAĞLIK HİZMET SUNUM POLİTİKALARI ÖZEL SEKTÖR PERSPEKTİFİ. Dr. Cemal Özkan SAĞLIK HİZMET SUNUM POLİTİKALARI ÖZEL SEKTÖR PERSPEKTİFİ Dr. Cemal Özkan SAĞLIK HİZMET SUNUM POLİTİKALARI Finansal Politikalar Sağlık Hizmeti Sunumu Politikaları ÖZEL SAĞLIK İŞLETMELERİ Tarihsel perspektif

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi intörnlük

Detaylı

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı Nedir? Kalite Yönetim Sistemi; gereklerinin yerine getirildiğinin

Detaylı

Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu

Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu 2002 Yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Diyetetik alanında

Detaylı

T.C. NECMETĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ YAZ MESLEKĠ UYGULAMA DOSYASI

T.C. NECMETĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ YAZ MESLEKĠ UYGULAMA DOSYASI T.C. NECMETĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ YAZ MESLEKĠ UYGULAMA DOSYASI 1 T.C. NECMETĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK

Detaylı

Elektronik Mürekkep Teknolojisi

Elektronik Mürekkep Teknolojisi Elektronik Mürekkep Teknolojisi TAGINK NEDİR? Tagink görünmez, neredeyse tüm basılı dokümanlara ve ürünlere uygulanabilen ve uygulandığı her yüzeyi interaktif bir uygulamayla çalıştıracak hale getiren

Detaylı

DÖNEM 4 BÜTÜNLEġĠK DAHĠLĠYE STAJ KURULU AMAÇ VE HEDEFLERĠ AMAÇ

DÖNEM 4 BÜTÜNLEġĠK DAHĠLĠYE STAJ KURULU AMAÇ VE HEDEFLERĠ AMAÇ DÖNEM 4 BÜTÜNLEġĠK DAHĠLĠYE STAJ KURULU VE HEDEFLERĠ İç hastalıklarının tanı ve tedavisinde kanıta dayalı tıp uygulamalarını yaygınlaştırmak; bilim dünyasındaki gelişmeleri takip eden ve yaşama geçiren,

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One KOBİleri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. ÖncelikleSGK Kurumsal Hekim Şifresi Alınması Gereklidir HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ DÜZENLEYEN : MELTEM DİNÇ KÖKMEN Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir 03.12.2012 tarihinden itibaren yatan hastalarda e-reçete uygulamasına

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Üniversite Hastanelerinde Meslek Hastalığı Tanısı Çalıştayı. Kurum ve Kuruluşlar Arası İşbirliği Çalışma Grubu Raporu

Üniversite Hastanelerinde Meslek Hastalığı Tanısı Çalıştayı. Kurum ve Kuruluşlar Arası İşbirliği Çalışma Grubu Raporu Kurum ve Kuruluşlar Arası İşbirliği Çalışma Grubu Raporu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-ÇSGB İSGGM, Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK, Üniversite Hastaneleri Temsilcileri, Meslek Hastalıkları Hastanesi-MHH,

Detaylı

On-line Satış Gücü Otomasyonu ÇOK AKILLI, ÇOK KOLAY.. www.ritmateknoloji.com

On-line Satış Gücü Otomasyonu ÇOK AKILLI, ÇOK KOLAY.. www.ritmateknoloji.com On-line Satış Gücü Otomasyonu ÇOK AKILLI, ÇOK KOLAY.. www.ritmateknoloji.com Bir program firmanıza SATIŞ PERFORMANSI nasıl kazandırır? Ritma Flex, Ritma Teknolojinin 2.000 in üzerinde müşteri deneyimi

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu. Hazırlayan Caner YACAN

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu. Hazırlayan Caner YACAN EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) Sosyal Eğitim Platformu Hazırlayan Caner YACAN Değineceklerimiz: EBA Nedir? EBA nın Amacı Nedir? EBA yı Önemli Kılan Özellikleri Nelerdir? Niçin EBA yı Kullanmalıyız? EBA da Neler

Detaylı

SPORDA BESLENME ÖYKÜSÜ VE TÜKETİM KAYITLARI. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU

SPORDA BESLENME ÖYKÜSÜ VE TÜKETİM KAYITLARI. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU SPORDA BESLENME ÖYKÜSÜ VE TÜKETİM KAYITLARI Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Sporcunun Kişisel Bilgileri Aileye ait bilgi Siklet Sporları *Diğer Sporlar Tıbbi Öykü Sigara Alkol? ( Vitamin C? ) Kullanılan farmakolojik

Detaylı

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir.

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. Reon Enerji, enerji tüketimini daha ekonomik ve fonksiyonel bir hale getirme misyonundan

Detaylı

Bütçelemenin En Kolay Hali!

Bütçelemenin En Kolay Hali! Bütçelemenin En Kolay Hali! LOGO MIND BUDGET, GELİŞMİŞ YAZILIM MİMARİSİ İLE BÜTÇE HAZIRLAYAN KULLANICILARA ESNEK VE GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA PLATFORMU SUNUYOR. GÜÇLÜ KONTROL MEKANİZMALARI VE HATAYA YER BIRAKMAYAN

Detaylı

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI ISS EYLÜL BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI 2 YA AR Ü ERS TES M MARLIK FAKÜLTES MIMARLIK E E RE TASARIMI B LÜMÜ 3 Y M O AT LA B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One Kobileri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/ LOVE EAT E-RESTAURANT KETTE START HERE SUNUM Taner Çolak / İÇERİK İş Fikri 1 Misyon. 2 Vizyon.. 2 Nedir. 3 Konsept.. 4 Ürün Hizmet Tanıtım. 5 Ülke Profili 6 Yer Şeçimi. 7 Paket Servis Şehir Bilgi... 8

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ : Hastanedeki akılcı ilaç kullanımına yönelik uygulamaların belirlenmesi. 2. KAPSAM : Hastalara verilecek ilaç tedavilerinin uygunluğunu, bunun kontrolü için kurulan Akılcı ilaç kullanımı sorumlu

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Sektörünüze layık bir hizmet! İhtiyaçlarınıza göre hizmetlerini şekillendirir, size özel çözümleri, sizin tercihlerinize göre sunarız.

Detaylı

SAĞLIKLI VE KİŞİYE ÖZEL EGZERSİZ REÇETESİ

SAĞLIKLI VE KİŞİYE ÖZEL EGZERSİZ REÇETESİ SAĞLIKLI VE KİŞİYE ÖZEL EGZERSİZ REÇETESİ Uzm. Dr. Lütfi AKGÜN Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü İnsanlara; mevcut sağlık durumları başta olmak üzere sosyoekonomik durumları ve istekleri göz önünde

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

28 Günlük Body Mission Özellikleri

28 Günlük Body Mission Özellikleri 28 Günlük Body Mission Bilgiler Sağlıklı kalmanızı ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. İdeal kilonuza ne kadar yakın olursanız, o oranda yaşam sevinciniz ve dolayısıyla yaşam kaliteniz artar. Ve bunun

Detaylı

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5.

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5. Versiyon 2.5 Page 1 Kapsamlı Bir Veri Denizini Temel Zekaya Dönüştürün Operasyonel verilerinizi temel KPIlar a dönüştürün, karar vermenize yardımcı olacak raporları oluşturun ve ATS Intelligence sayesinde

Detaylı

map2heal sağlığın haritası

map2heal sağlığın haritası map2heal sağlığın haritası www.map2heal.com Küresel Sağlık Rehberi Doktorunu Ara Takip Et Görüş Al Map2heal ile dilediğiniz anda dünyanın her yerindeki sağlık kuruluşlarına tek bir tuşla ulaşabilirsiniz!

Detaylı

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım Hakkımızda LOGOBI Yazılım A.Ş. iş zekası alanında faaliyet gösteren, Türkiye de sahip olduğu yüzlerce müşterinin

Detaylı

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? VÜCUT BAKIMI 1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Anatomi B) Fizyoloji C) Antropometri D) Antropoloji 2. Kemik, diş, kas, organlar, sıvılar ve adipoz dokunun

Detaylı

AYAKTAN HASTA BESLENME ve DİYET DEĞERLENDİRME FORMU

AYAKTAN HASTA BESLENME ve DİYET DEĞERLENDİRME FORMU AYAKTAN HASTA BESLENME ve DİYET DEĞERLENDİRME FORMU Adı, Soyadı: Hasta ID No: Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl): / / Cinsiyeti: K E Uyruğu: KKTC TC Diğer: Kimlik No: Sosyal Güvencesi: Ücretli Hasta Devlet Sevkli

Detaylı

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE DİĞER İLGİLİ DÜZENLEMELER

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE DİĞER İLGİLİ DÜZENLEMELER TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE DİĞER İLGİLİ DÜZENLEMELER İlhami ŞAHİN Gıda Mühendisi Kodeks Çalışma Grubu Sorumlusu Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 23 Kasım 2017,

Detaylı

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ İç Kontrol Uyum Eylem Planı Danışmanlığı İç kontrol ; Sistemli, sürekli, süreç odaklı, kontrollü iyi yönetimi ifade etmektedir. Buradaki kontrol anladığımız tarzda denetimi ifade eden kontrol değildir.

Detaylı

HEMODİYALİZ HASTALARININ HİPERTANSİYON YÖNETİMİNE İLİŞKİN EVDE YAPTIKLARI UYGULAMALAR

HEMODİYALİZ HASTALARININ HİPERTANSİYON YÖNETİMİNE İLİŞKİN EVDE YAPTIKLARI UYGULAMALAR HEMODİYALİZ HASTALARININ HİPERTANSİYON YÖNETİMİNE İLİŞKİN EVDE YAPTIKLARI UYGULAMALAR Feray Gökdoğan 1, Duygu Kes 2, Döndü Tuna 3, Gülay Turgay 4 1 British University of Nicosia, Hemşirelik Bölümü 2 Karabük

Detaylı

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir GAV yayınıdır. GAV Yayın No:

Detaylı

Nüfus artıyor Nüfus yaşlanıyor Kronik hastalıkların maliyeti artıyor Pahalı teknolojiler ve ilaçlar piyasaya sürülüyor Nüfusun sağlık hizmetinde

Nüfus artıyor Nüfus yaşlanıyor Kronik hastalıkların maliyeti artıyor Pahalı teknolojiler ve ilaçlar piyasaya sürülüyor Nüfusun sağlık hizmetinde UZM. ECZ. HARUN KIZILAY GENEL SEKRETER TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ 3. Uluslararası İlaç Kullanımını Geliştirme Konferansı,i 14-18 18 Kasım 2011, Antalya Nüfus artıyor Nüfus yaşlanıyor Kronik hastalıkların

Detaylı

2006 Wakiza Yazılım Teknolojileri

2006 Wakiza Yazılım Teknolojileri BĐLGĐ BROŞÜRÜ 2006 Wakiza Yazılım Teknolojileri 846 Sok. No:51/311 35240 Konak - Đzmir / TÜRKĐYE Telefon: +90 232 441 77 34 Fax: +90 232 441 73 47 info@wakiza.com www.wakiza.com 1. AtlasPOS Sistemi Nedir?

Detaylı

E-Belediye Uygulaması Nedir?

E-Belediye Uygulaması Nedir? E-Belediye Uygulaması Nedir? E-Belediye uygulaması, teknoloji tabanlı kentsel yönetim sürecinin en önemli uygulamalarından bir tanesidir. Cep telefonlarına veya tabletlere yüklenen uygulama sayesinde kullanılan

Detaylı

Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp günümüzde alışılagelmiş tıbbın içinde sayılmayan farklı sağlık sistemleri ve uygulamalardan oluşan bir grup

Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp günümüzde alışılagelmiş tıbbın içinde sayılmayan farklı sağlık sistemleri ve uygulamalardan oluşan bir grup DÖNEM I İYİ KLİNİK UYGULAMALAR KAPSAMINDA ALTERNATİF TIP DERSİ DERSİN İÇERİĞİ: Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp günümüzde alışılagelmiş tıbbın içinde sayılmayan farklı sağlık sistemleri ve uygulamalardan

Detaylı

ISO Nedir? denir. ISO 16001, Enerji yönetimi standardı, maliyetlerinizi ve sera gazı emisyonlarınızı indirgeme temelli, etkili bir enerji yöneti

ISO Nedir? denir. ISO 16001, Enerji yönetimi standardı, maliyetlerinizi ve sera gazı emisyonlarınızı indirgeme temelli, etkili bir enerji yöneti BS EN 16001 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ WHİTE PAPER HAKKINDA TEMEL BİLGİLER BS EN 16001 STANDARDİZASYONU 1999 dan beri Bilgilendiriyoruz, Belgelendiriyoruz ISO 16001 Nedir? denir. ISO 16001, Enerji

Detaylı

RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK

RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK Oteller, Restoranlar, Pastaneler, Fast Food Zincirleri, Barlar, Cafeler Konuk Ağırlama Sektöründeki Tüm İşletmeler İçin En Uygun Çözüm Donanım Bağımsız 7/24 Destek Opsiyonel

Detaylı

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler.

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler. TANIM Tıbbi ürünleri depolayan, muhafaza eden ve ilaç hazırlayan, tıp doktorları ve diğer sağlık uzmanları tarafından yazılan reçetelere göre verilen ilaçların yan etkileri ve doğru kullanımı hakkında

Detaylı

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi 1. Genel Bakış Değişen rekabet ortamı ve farklılaşan müşteri beklentileri, bayi ağlarının kompleks ve yönetiminin zor olması satış süreçlerini oldukça farklı bir

Detaylı

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum 2 7/24 Doktorum Hizmeti nedir? Bireysel Sağlık Müşterilerimize YENİ ve ÜCRETSİZ bir hizmet daha sunuyoruz: 7/24 Doktorum! Ne zamandan itibaren? 10 Ağustos 2017 Hangi

Detaylı

Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH. Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi

Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH. Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi HIMSS EMRAM AŞAMALARI Stage 7: Tümüyle elektronik Medikal kayıt, HCO (sağlık kuruluşu) EMR nin yan

Detaylı

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın!

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen GO 3 ile iş süreçlerinizi dilediğiniz gibi yönetirken verimliliğinizi de artırabilirsiniz. GO 3 rol bazlı kişiselleştirilebilir

Detaylı

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ Dr. Bekir KESKİNKILIÇ 1 SAĞLIK Yalnızca hastalık veya sakatlığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Irk, din, siyasi görüş, ekonomik veya sosyal durum ayrımı yapılmaksızın

Detaylı

ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1/5 A. İÇİNDEKİLER Bölüm KONU SAYFA NO REFERANS STANDART MADDESİ TS EN ISO IEC 17020:2012 A. İÇİNDEKİLER 1 B. ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM 2 7.6 1. AMAÇ 2 2. KAPSAM 2 3. SORUMLULUK 2 3.1

Detaylı

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI)

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) TANIM İnsanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun bir şekilde pişirilip sunulması

Detaylı