(EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası"

Transkript

1 (EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/7 Mungo MIT-SP sds no. : Revizyon: basım tarihi: BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması Ürün tanımlayıcı: Mungo MIT-SP, Comp A Madde veya karışımın ilgili belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilen kullanımları: Amaçlanan kullanım: bileşim harcı Şirket adı: Mungo Befestigungstechnik AG Bornfeldstrasse 2 CH-4603 Olten Telefon: E-Posta: Güvenlik verileri sayfası sorumlusu: mungo@mungo.ch Madde veya karışımın sınıflandırması: Sınıflandırma (DPD): Hassaslaşma R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. Xi - Tahriş edici R36/38 Gözler ve cildi tahriş edici. BÖLÜM 2: Tehlike tanımı Etiket elemanları (DPD): Xi - Tahriş edici Risk ifadeleri: R36/38 Gözler ve cildi tahriş edici. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. Güvenlik ifadeleri: S2 Çocukların ulaşamayacağı yerde tutun. S24/25 Cilt ve gözlerle temastan kaçının. S26 Gözlerle temas etmesi durumunda bol suyla hemen yıkayın ve tıbbi yardım alın. S37 Uygun eldiven kullanın. S46 Yutulursa hemen tıbbi yardım alın ve bu konteyner veya etiketi gösterin. İçeriği:

2 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 2 / 7 Diğer tehlikeler: Akrilatlara alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır. Hamile kadınlar soluma ve cilt temasından kesinlikle kaçınmalıdır. Genel kimyasal tanım: Reçine Preparatın temel maddeleri: Metakrilat İnorganik dolgular BÖLÜM 3: Yapı / İçerik hakkında bilgi içeriğin CLP (EC) No 1272/2008 e göre beyanı: EINECS REACH-Reg No içerik Sınıflandırma >= 10- < 20 % Ciddi göz tahrişi 2 H319 Cilt tahrişi 2 H315 Cilt hassaslaştırıcı 1 H317 Sadece CLP sınıflandırmasının mevcut olduğu tehlikeli içerikler bu tabloda gösterilmiştir. H - beyanları ve diğer kısaltmaların tam metni için bölüm 16 Diğer bilgiler e bakın. Sınıflandırma olmayan maddelerde iş yeri maruziyet limitleri bulunabilir. içeriğin DPD (EC) No 1999/45 ya göre beyanı: Viniltoluen Diethilol-p-toluidin EINECS REACH-Reg No içerik Sınıflandırma >= 10 - < 20 % Xi - Tahriş edici; R36/38 R >= 1 - < 10 % Xn - Zararlı; R20 Xi - Tahriş edici; R36/37/38 R >= 1 - < 5 % Xn - Zararlı; R22 Xi - Tahriş edici; R41 Kodlarla belirtilen R-İfadeleri tam metni için bölüm 16 Diğer Bilgiler e bakınız. Sınıflandırma olmayan maddelerde iş yeri maruziyet limitleri bulunabilir. İlk yardım önlemleri tanımı: Genel bilgiler: Ters etkiler olması durumunda tıbbi yardım alın. BÖLÜM 4: İlk yardım önlemleri Soluma: Temiz havaya çıkarın, şikayet devam ederse doktora danışın. Cilt teması: Akan su ve sabunla durulayın. Cilt bakımı. Kirlenen giysileri hemen çıkarın. Göz teması: Yumuşak su fıskiyesi veya göz durulama solüsyonuyla en az 5 dakika süreyle gözleri hemen yıkayın. Acı kalırsa (yoğun sızlama, ışığa karşı hassasiyet, görsel rahatsızlık) yıkamaya devam edin ve doktor veya hastane ile bağlantı kurun/arayın. Yutma: Ağız ve boğazı yıkayın. 1-2 bardak su için. Tıbbi yardım alın.

3 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 3 / 7 Akut ve gecikmiş olan en önemli semptomlar ve etkiler: GÖZ: Tahriş, konjunktivit. CİLT: Kızarma, enflamasyon. CİLT: Döküntü, Kurdeşen. Herhangi bir acil tıbbi yardım ve özel tedavi gerekliliği göstergesi: Bakınız bölüm: İlk yardım önlemleri tanımı BÖLÜM 5: Yangınla mücadele önlemleri Söndürme araçları: Uygun söndürme araçları: karbon diyoksit, köpük, toz, su püskürtücü, ince su spreyi Güvenlik nedenleriyle kullanılmaması gereken söndürme aracı: Yüksek basınçlı su püskürtücü Madde veya karışımdan kaynaklanan özel tehlikeler: Yangın durumunda karbon monoksit (CO) ve karbon diyoksit (CO2) salınabilir. İtfaiyeciler için tavsiye: Ayrı soluma aparatı kullanın. Koruyucu donanım kullanınız. BÖLÜM 6: Kazara serbest kalma önlemleri Kişisel önlemler, koruyucu ekipman ve acil prosedürler: Cilt ve gözlerle temastan kaçının. Yeterli havalandırma sağlayın. Koruyucu donanım kullanınız. Çevresel önlemler: Kanalizasyon / yer üstü suyu / yer altı suyuna boşaltmayın. Içerik ve temizleme metodları ve materyali: Mekanik olarak çıkarın. Kirli materyali Bölüm 13'e göre atın. Diğer bölümlere referans: Bölüm 8 deki tavsiyelere bakın Güvenli kullanım için önlemler: Cilt ve gözle teması önleyin. Çalışma odalarının yeterli havalandırılmasını sağlayın. BÖLÜM 7: Kullanım ve saklama Hijyen önlemleri: Çalışırken yemek yemeyin, içecek ya da sigara içmeyin. İş aralarından önce ve işi bitirdikten sonra ellerinizi yıkayın. Herhangi bir uygunsuzluk dahil güvenli saklama koşulları: Neme karşı korumalı orijinal konteynerde saklayın. Serin, kuru bir yerde saklayın. 5 ila 25 C de saklanması tavsiye edilir. Konteyneri iyi havalandıran bir yerde muhafaza edin. Yiyecek veya diğer tüketim maddeleriyle saklamayın (kahve, çay, tütün, vs.).

4 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 4 / 7 Özel son kullanım(lar): bileşim harcı BÖLÜM 8: Maruz kalma kontrolleri / kişisel koruma Kontrol parametreleri: Geçerlilik İngiltere Yok Maruz kalma kontrolleri: Solunum koruma: Büyük miktarlarla çalışırken. Yetersiz havalandırma olduğunda uygun solunum maskesi. El koruma: Nitril lastikten yapılan eldivenler tavsiye edilmektedir ( Materyal kalınlığı >0,1 mm, Perforasyon < 30s). Eldivenler her kısa süreli temas veya kirlenme sonrası değiştirilmelidir. Laboratuarın uzman satış noktasında veya eczanelerde bulunur. Göz koruma: Sıkıca sızdırmaz hale getirilebilen gözlükler. Cilt koruma: Uygun koruyucu giysi BÖLÜM 9: Fiziksel ve kimyasal özellikler Temel fiziksel ve kimyasal özelliklerle ilgili bilgiler: Görünüm macun macunumsu açık bej Koku özellik ph İlk kaynama noktası Tutuşma noktası Bozunma sıcaklığı Buhar basıncı Yoğunluk (23 C (73.4 F)) Kütle yoğunluğu Viskozite Viskozite (kinematik) Patlayıcı özellikleri Çözünebilirlik (nitel) (20 C (68 F); Solvent: Su) Katılaşma sıcaklığı Erime noktası Yanabilirlik Otomatik-yanma sıcaklığı Patlama sınırları alt üst Bölünme katsayısı: n-octanol/ su Buharlaşma oranı Buhar yoğunluğu Oksitleşme özellikleri Uygun değil uygun değil 1,57 g/cm3 Kısmen karıştırılabilir 0,9 %(V) 45 %(V)

5 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 5 / 7 Diğer bilgiler: Reaktivite: Güçlü oksidanlarla reaksiyona girer. Kimyasal denge: Tavsiye edilen saklama koşulları altında dengeli. Tehlikeli reaksiyonların olasılığı: Reaktivite bölümüne bakın Önlenecek koşullar: Amaçlanan şekilde kullanılırsa yoktur. Uyumlu olmayan materyaller: Uygun şekilde kullanılırsa yok. Tehlikeli ayrıştırma ürünleri: Bilinmiyor BÖLÜM 10: Denge ve reaktivite BÖLÜM 11: Toksilojik bilgiler Genel toksikolojik bilgiler: Preparat, 1999/45/EC Direktifi Madde 6(1)(a) da belirtilen klasik metoda dayalı olarak sınıflandırılmıştır. Uygun Bölüm 3 altında listelenen maddeler için mevcut sağlık/ekolojik bilgiler aşağıda sunulmuştur. Akrilatlara alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır. Cilt tahrişi: Birinci derece cilt tahrişi: tahriş Göz tahrişi: Birinci derece göz tahrişi: tahriş Hassaslaşma: Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. Üreme hücresi mutajenisitesi: pozitif negatif Sonuç Çalışma tipi / Yönetim rotası in vitro memeli kromozom sapma testi bakteriyal geri mutasyon tahlili (örn Ames testi) Metabolik aktivasyon / Maruziyet mevcut ve mevcut değil mevcut ve mevcut değil Türler Metod 473 (In vitro Memeli Kromozon Sapma Testi) 471 (Bakteriyel Test Mutasyon Testi) BÖLÜM 12: Ekolojik bilgiler Genel ekeolojik bilgiler: Preparat, 1999/45/EC Direktifi Madde 6(1)(a) da belirtilen klasik metoda dayalı olarak sınıflandırılmıştır. Uygun Bölüm 3 altında listelenen maddeler için mevcut sağlık/ekolojik bilgiler aşağıda sunulmuştur. Kanalizasyon, toprak veya su yapılarına boşaltmayın.

6 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 6 / 7 Toksisite: Diethilol-p-toluidin Değer tipi LC50 EC50 EC50 LC50 Değer 227 mg/l 380 mg/l 345 mg/l > 100 mg/l Akut Toksisite İnceleme si Balık Su piresi Yosun Balık Maruziyet 96 sa 48 sa 72 sa 96 sa Türler Pimephales promelas Daphnia magna Selenastrum capricornutum (yeni adı: Pseudokirchnerella subcapitata) Brachydanio rerio (yeni adı:danio rerio) Metod 203 (Balık, Akut Toksisite Testi) 202 (Daphnia sp.akut İmmobilizasyon Testi)) 201 (Yosun, Büyüme Önleme Testi) 203 (Balık, Akut Toksisite Testi) Dayanıklılık ve parçalanabilirlik: Diethilol-p-toluidin Sonuç Uygulama rotası Bozunma Metod çözünmeye hazır aerobik 98 % 301 E (çözünmeye > 48 % hazır olma: Modifiye OECD Görüntüleme Testi) 301 D (Çözünmeye Hazır olma: Kapalı Şişe Testi) BÖLÜM 13: İmha hususları Atık işleme metodları: Ürün imhası: Atık veya kalıntıları yerel otorite koşullarına göre atılması. Temizlenmemiş paketlerin atılması: Paketleri sadece tamamen boşken geri dönüşüm için kullanın. Atık kodu organik solventler ve diğer tehlikeli maddeleri içeren atık yapıştırıcılar ve sızdırmazlık maddeleri BÖLÜM 14: Taşıma bilgileri Genel bilgiler: RID, ADR, ADNR, IMDG, IATA-DGR ye göre tehlikeli değil. BÖLÜM 15: Düzenleyici bilgiler Madde veya karışıma özel güvenlik, sağlık ve çevresel düzenlemeler/yasalar: VOC içeriği 4,8 % (VOCV VOC düzenlemesi CH)

7 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 7 / 7 BÖLÜM 16: Diğer bilgiler Ürün etiketlendirmesi Bölüm 2 de gösterilmiştir. Bu güvenlik verileri sayfasında belirtilen tüm kısaltmaların tam metni aşağıdaki gibidir: R10 Yanıcı. R20 Solunduğunda zararlı. R22 Yutulursa zararlı. R36/37/38 Gözler, solunum sistemi ve cildi tahriş edicidir. R36/38 Gözler ve cildi tahriş edici. R41 Gözlerde ciddi hasar riski. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. H315 Cilt tahrişine neden olur. H317 Alerjik cilt reaksiyonuna neden olabilir. H319 Ciddi göz tahrişine neden olur. Daha fazla bilgi: Bu bilgiler bizim mevcut bilgi seviyemize dayalıdır ve telsim edildiği durumunda ürünle ilgilidir. Güvenlik gereklilikleri açısından ürünlerimizi tanımlaması amaçlanmıştır ve herhangi bir özelliğin garantisini amaçlamaz.

8 (EC) No 1907/ ISO e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/8 Mungo MIT-SP sds no. : Revizyon: basım tarihi: BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması Ürün tanımlayıcı: Mungo MIT-SP, Comp. B Madde veya karışımın ilgili belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilen kullanımları: Amaçlanan kullanım: bileşim harcı Şirket adı: Mungo Befestigungstechnik AG Bornfeldstrasse 2 CH-4603 Olten Telefon: E-Posta: Güvenlik verileri sayfası sorumlusu: mungo@mungo.ch Madde veya karışımın sınıflandırması: Sınıflandırma (DPD): Hassaslaşma R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. BÖLÜM 2: Tehlike tanımı Etiket elemanları (DPD): Xi - Tahriş edici Risk ifadeleri: R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. Güvenlik ifadeleri: S2 Çocukların ulaşamayacağı yerde tutun. S3/7 serin bir yerde sıkıca kapatılmış bir konteynerde tutun. S14 Kir, alkali, asitler ve hızlandırıcılardan uzak durun. S24/25 Cilt ve gözlerle temastan kaçının. S36/37/39 Uygun koruyucu giysi, eldiven ve yüz/göz koruması kullanın. S46 Yutulursa hemen tıbbi yardım alın ve bu konteyner veya etiketi gösterin. İçeriği: Diğer tehlikeler: Peroksitlere alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır.

9 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 2/ 8 Genel kimyasal tanım: Sertleştirici Preparatın temel maddeleri: İnorganik dolgular BÖLÜM 3: Yapı / İçerik hakkında bilgi içeriğin CLP (EC) No 1272/2008 e göre beyanı: EINECS REACH- içerik Sınıflandırma Reg No >= 10- < 20 % Organik peroksitler B H241 Ciddi göz tahrişi 2 H319 Cilt hassaslaştırıcı 1 H317 Sadece CLP sınıflandırmasının mevcut olduğu tehlikeli içerikler bu tabloda gösterilmiştir. H - beyanları ve diğer kısaltmaların tam metni için bölüm 16 Diğer bilgiler e bakın. Sınıflandırma olmayan maddelerde iş yeri maruziyet limitleri bulunabilir. içeriğin DPD (EC) No 1999/45 ya göre beyanı: etilheksil benzoat EINECS içerik Sınıflandırma REACH-Reg No > 10 - < 20 % E - Patlayıcı; R3 Xi - Tahriş edici; R36 O - Oksitleyici; R7 R < 5 % R < 2,5 % N - Çevre için tehlikeli, R51/R53 Kodlarla belirtilen R-İfadeleri tam metni için bölüm 16 Diğer Bilgiler e bakınız. Sınıflandırma olmayan maddelerde iş yeri maruziyet limitleri bulunabilir. İlk yardım önlemleri tanımı: Genel bilgiler: Ters etkiler olması durumunda tıbbi yardım alın. BÖLÜM 4: İlk yardım önlemleri Soluma: Temiz havaya çıkarın, şikayet devam ederse doktora danışın. Cilt teması: Akan su ve sabunla durulayın. Yenileyici krem uygulayın. Tüm kirli kıyafetleri değiştirin. Gerekliyse bir dermatologu ziyaret edin. Göz teması: Bol miktar akan suyla hemen durulayın (10 dakika), uzmandan tıbbi yardım alın. Yutma: Ağzı çalkalayın. 1-2 bardak su için. Akut ve gecikmiş olan en önemli semptomlar ve etkiler: CİLT: Döküntü, Kurdeşen.

10 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 3/ 8 Herhangi bir acil tıbbi yardım ve özel tedavi gerekliliği göstergesi: Bakınız bölüm: İlk yardım önlemleri tanımı Söndürme araçları: Uygun söndürme araçları: toz Karbon diyoksit. su fıskiyesi İnce su püskürtücü BÖLÜM 5: Yangınla mücadele önlemleri Güvenlik nedenleriyle kullanılmaması gereken söndürme aracı: köpük Yüksek basınçlı su püskürtücü Madde veya karışımdan kaynaklanan özel tehlikeler: Yangın durumunda karbon monoksit (CO) ve karbon diyoksit (CO2) salınabilir. İtfaiyeciler için tavsiye: Ayrı soluma aparatı kullanın. Koruyucu donanım kullanınız. İlave bilgiler: Yanma kalıntıları ve kirli yangın söndürme suyunu yasal düzenlemelere gore atın. Kişisel önlemler, koruyucu ekipman ve acil prosedürler: Cilt ve gözlerle temastan kaçının. Yeterli havalandırma sağlayın. Koruyucu donanım kullanınız. Dökülen ürün üzerinde kayma tehlikesi. BÖLÜM 6: Kazara serbest kalma önlemleri Çevresel önlemler: Kanalizasyon / yer üstü suyu / yer altı suyuna boşaltmayın. Içerik ve temizleme metodları ve materyali: Mekanik olarak çıkarın. Kirli materyali Bölüm 13'e göre atın. Diğer bölümlere referans: Bölüm 8 deki tavsiyelere bakın Güvenli kullanım için önlemler: Cilt ve gözle teması önleyin. Yanma esnasında kıvılcım fırlatır. BÖLÜM 7: Kullanım ve saklama Hijyen önlemleri: Çalışırken yemek yemeyin, içecek ya da sigara içmeyin. İş aralarından önce ve işi bitirdikten sonra ellerinizi yıkayın.

11 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 4/ 8 Herhangi bir uygunsuzluk dahil güvenli saklama koşulları: Neme karşı korumalı orijinal konteynerde saklayın. Kapalı orijinal konteynerde serin bir yerde saklayın. Serin, kuru bir yerde saklayın. 5 ila 25 C de saklanması tavsiye edilir. karanlıkta saklayın Yiyecek veya diğer tüketim maddeleriyle saklamayın (kahve, çay, tütün, vs.). Yüksek oranda yanıcı maddelerle birlikte saklamayın (F veya F+). Özel son kullanım(lar): bileşim harcı BÖLÜM 8: Maruz kalma kontrolleri / kişisel koruma Kontrol parametreleri: Geçerlilik İngiltere İçerik ppm mg/m3 Tip Kategori Notlar GLİSEROL, BUHAR 10 Zamana Göre Ortalama EH40 WEL (TWA): Maruz kalma kontrolleri: Solunum koruma: Yetersiz havalandırma olduğunda uygun solunum maskesi. Filtre: A - P2 El koruma: Nitril lastikten yapılan eldivenler tavsiye edilmektedir ( Materyal kalınlığı >0,1 mm, Perforasyon < 30s). Eldivenler her kısa süreli temas veya kirlenme sonrası değiştirilmelidir. Laboratuarın uzman satış noktasında veya eczanelerde bulunur. Göz koruma: Sıkıca sızdırmaz hale getirilebilen gözlükler. Cilt koruma: Uygun koruyucu giysi BÖLÜM 9: Fiziksel ve kimyasal özellikler Temel fiziksel ve kimyasal özelliklerle ilgili bilgiler: Görünüm macun macun siyah Koku özellik ph İlk kaynama noktası Tutuşma noktası Bozunma sıcaklığı Buhar basıncı Yoğunluk Kütle yoğunluğu Viskozite Viskozite (kinematik) Patlayıcı özellikleri Çözünebilirlik (nitel) (20 C (68 F); Solvent: Su) Katılaşma sıcaklığı 116 C (240.8 F); metod yok Çözünmez

12 MSDS-No.: Erime noktası Yanabilirlik Otomatik-yanma sıcaklığı Patlama sınırları Bölünme katsayısı: n-octanol/ su Buharlaşma oranı Buhar yoğunluğu Oksitleşme özellikleri Mungo MIT-SP Sayfa 5/ 8 Diğer bilgiler: BÖLÜM 10: Denge ve reaktivite Reaktivite: Oksidanlarla reaksiyon. Kimyasal denge: Tavsiye edilen saklama koşulları altında dengeli. Tehlikeli reaksiyonların olasılığı: Reaktivite bölümüne bakın Önlenecek koşullar: Yaklaşık 80 C üzerindeki sıcaklıklar Uyumlu olmayan materyaller: Uygun şekilde kullanılırsa yok. Tehlikeli ayrıştırma ürünleri: Bilinmiyor BÖLÜM 11: Toksilojik bilgiler Genel toksikolojik bilgiler: Preparat, 1999/45/EC Direktifi Madde 6(1)(a) da belirtilen klasik metoda dayalı olarak sınıflandırılmıştır. Uygun Bölüm 3 altında listelenen maddeler için mevcut sağlık/ekolojik bilgiler aşağıda sunulmuştur. Peroksitlere alerjik reaksiyonu olan kişiler ürünle temastan kaçınmalıdır. Göz tahrişi: Birinci derece göz tahrişi: hafif derecede tahriş edici, etiketlendirme gerektirmez Hassaslaşma: Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. Akut toksisite: Değer tipi LD50 LC50 LD50 Değer mg/kg > 200 mg/l > mg/kg Uygulama rotası Maruziyet oral soluma 4 sa dermal Türler fare fare fare Metod 401 (Akut Oral Toksisite) 402 (Akut Dermal Toksisite) Cilt aşınması/tahrişi: Sonuç Maruziyet Türler Metod tahriş edici değil 4 sa tavşan 404 (Akut Dermal Tahriş/ Aşınma)

13 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 6/ 8 Ciddi göz hasarı/tahriş: Sonuç Maruziyet Türler Metod az miktarda tahriş edici tavşan 405 (Akut Göz Tahrişi/ Aşınması) Solunum veya cilt hassasiyeti: Sonuç Test tipi Türler Metod hassaslaşma yok kobay 406 (Cilt Hassasiyeti) Üreme hücresi mutajenisitesi: negatif negatif negatif Sonuç Çalışma tipi / Yönetim rotası in vitro memeli kromozom sapma testi bakteriyal geri mutasyon tahlili (örn Ames testi) memeli hücresi gen mutasyon testi Metabolik aktivasyon / Maruziyet mevcut ve mevcut değil mevcut ve mevcut değil mevcut ve mevcut değil Türler Metod 473 (In vitro Memeli Kromozon Sapma Testi) 471 (Bakteriyel Test Mutasyon Testi) 476 (In vitro Memeli Hücresi Gen Mutasyon Testi) Tekrarlanan doz toksisitesi Sonuç NOAEL=> 1000 mg/kg Uygulama rotası Maruziyet / İşlem sıklığı oral: besleme 90 gün günlük Türler Metod fare 408 (Kemirgen Hayvanlarda Tekrarlanan Doz 90 Günlük Oral Toksisite) BÖLÜM 12: Ekolojik bilgiler Genel ekeolojik bilgiler: Preparat, 1999/45/EC Direktifi Madde 6(1)(a) da belirtilen klasik metoda dayalı olarak sınıflandırılmıştır. Uygun Bölüm 3 altında listelenen maddeler için mevcut sağlık/ekolojik bilgiler aşağıda sunulmuştur. Kanalizasyon, toprak veya su yapılarına boşaltmayın.

14 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 7/ 8 Toksisite: Değer tipi LC50 EC50 LC50 EC50 EC50 Değer 2 mg/l 2,91 mg/l 3,7 mg/l 19,3 mg/l 15 mg/l Akut Toksisite İnceleme si Balık Su piresi Balık Su piresi Yosun Maruziyet 96 sa 48 sa 96 sa 48 sa 72 sa Türler Poecilia reticulata Daphnia magna Pimephales promelas Daphnia magna Selenastrum capricornutum (yeni adı: Pseudokirchnerella subcapitata) Metod 203 (Balık, Akut Toksisite Testi) 202 (Daphnia sp.akut İmmobilizasyon Testi)) 203 (Balık, Akut Toksisite Testi) 202 (Daphnia sp.akut İmmobilizasyon Testi)) 201 (Yosun, Büyüme Önleme Testi) Dayanıklılık ve parçalanabilirlik: Sonuç Uygulama rotası Bozunma Metod çözünmeye hazır > 60 % 301 D (Çözünmeye Hazır olma: Kapalı Şişe Testi) çözünmeye hazır aerobik 87 % 301 B (Çözünmeye Hazır olma: CO2 Oluşum Testi) Biyoakümülatif potansiyeli / Toprakta hareketlilik: etilheksil benzoat LogKow Biyokonsantrasyon faktörü (BCF) 3,46 5,19 Maruziyet Türler Sıcaklık Metod 3,9 117 (Bölünme Katsayısı (n- octanol / su), HPLC Metodu) BÖLÜM 13: İmha hususları Atık işleme metodları: Ürün imhası: Atık veya kalıntıları yerel otorite koşullarına göre atılması. Temizlenmemiş paketlerin atılması: Paketleri sadece tamamen boşken geri dönüşüm için kullanın. Atık kodu Organik solventler veya diğer tehlikeli maddeleri içeren atık yapıştırıcılar ve sızdırmazlık maddeleri BÖLÜM 14: Taşıma bilgileri Genel bilgiler: RID, ADR, ADNR, IMDG, IATA-DGR ye göre tehlikeli değil.

15 MSDS-No.: Mungo MIT-SP Sayfa 8/ 8 BÖLÜM 15: Düzenleyici bilgiler Madde veya karışıma özel güvenlik, sağlık ve çevresel düzenlemeler/yasalar: VOC içeriği 0,0 % (VOCV VOC düzenlemesi CH) BÖLÜM 16: Diğer bilgiler Ürün etiketlendirmesi Bölüm 2 de gösterilmiştir. Bu güvenlik verileri sayfasında belirtilen tüm kısaltmaların tam metni aşağıdaki gibidir: R3 Sarsıntı, sürtünme, yangın veya diğer ateş kaynaklarına bağlı aşırı patlama riski. R36 Gözleri tahriş edicidir. R43 Ciltle temasta hassaslığa neden olabilir. R51/53 Su organizmaları için toksik, su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R53 Su ortamında uzun vadeli ters etkilere neden olabilir. R7 Yangına neden olabilir. H241 Isıtma yangın veya patlamaya neden olabilir. H317 Alerjik cilt reaksiyonuna neden olabilir. H319 Ciddi göz tahrişine neden olur. Daha fazla bilgi: Bu bilgiler bizim mevcut bilgi seviyemize dayalıdır ve telsim edildiği durumunda ürünle ilgilidir. Güvenlik gereklilikleri açısından ürünlerimizi tanımlaması amaçlanmıştır ve herhangi bir özelliğin garantisini amaçlamaz.

(EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası

(EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası (EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/7 Mungo MIT-SE Plus sds no. : 432968 Revizyon: 07.11.2011 basım tarihi: 29.11.2011 Ürün tanımlayıcı: Mungo MIT-SE Plus, Comp. A

Detaylı

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI Sayfa: 1 Derleme tarihi: 02/11/2011 Bölüm 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürün adı: 1.2. Madde veya karışımın ilgili belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilen

Detaylı

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI Sayfa: 1

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI Sayfa: 1 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 16/08/2011 r Bölüm 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürün adı: 1.2. Madde veya karışımın ilgili belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilen

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 6 MSDS No. 921153 V001 Revizyon tarihi: 14.11.2012

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 6 MSDS No. 910242-A V001 Revizyon tarihi: 09.11.2012

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 6 MSDS No. 910242-B V001 Revizyon tarihi: 09.11.2012

Detaylı

(EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası

(EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası (EC) No 1907/2006 - ISO 11014-1 e göre Güvenlik Verileri Sayfası Sayfa 1/7 Mungo MIT 600 RE sds no. : 226861 Revizyon: 30.11.2009 basım tarihi: 01.12.2009 Ticari adı: Mungo MIT 600 RE, Comp. A 1. Madde/preparat

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: SEWER LINE Biyolojik Atık Su Arıtma Sistemleri İçin Ön Arıtma ve Koku Giderme Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: WINE COLOR Beyazlar için Boya ve Leke Sökücü Ürünün uygulama alanı: Çamaşır hijyeni ürünü Üretici/Tedarikçi:UKM

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 01.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CAPTA ASSISTANT TEAD Katkıl, Aktif Oksijen Bazlı Toz Ağartma Ürünü Ürünün uygulama alanı: Çamaşır Hijyen

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 07.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR PREPP Sert Polimer Cila Ürünün uygulama alanı:genel Temizlik/Bakım/Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 13/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: LK-EB3 1.2. Madde veya karisim ile ilgili

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 16.03.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CHEF DIP L 10 - Leke Çıkarıcı Toz Ön Daldırma Ürünü Ürünün uygulama alanı: Mutfak hijyen sistemleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi:01.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CAPTA - Az Köpüren Ağartıcısız Toz Deterjan Ürünün uygulama alanı: Çamaşırhane Hijyen Sistemleri Tedarikçi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/5 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: HAND CLEANER Sanayii Tipi Ağır Yağlar için Sıvı El Sabunu Ürünün uygulama alanı: Kişisel hijyen ürünü

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/5 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: PERSONA PEARL S 100 Sedefli Sıvı El Sabunu Ürünün uygulama alanı: Kişisel Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 24.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CHEF RINSE Endüstriyel Bulaşık Makinesi Durulama Ürünü Ürünün uygulama alanı: Mutfak Hijyen Sistemleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Taşlama malzemesi Sadece endüstriyel

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU

GÜVENLIK BILGI FORMU Sayfa: 1 Derleme tarihi: 14/05/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: IC4-RTU 1.2. Madde veya karisim ile ilgili

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (1907/2006 No lu yönetmeliğe (AB) göre)

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (1907/2006 No lu yönetmeliğe (AB) göre) 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ticari ismi :PETROBAND Kullanım : Endüstriyel kullanım Üretici Bilgileri : Evonik Goldschmidt GmbH Goldschmidtstr. 100 45127 Essen Telephone: +4920117301

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU

GÜVENLIK BILGI FORMU Sayfa: 1 Derleme tarihi: 04/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: DR9 1.2. Madde veya karisim ile ilgili geçerli

Detaylı

Güvenlik Verileri Sayfası

Güvenlik Verileri Sayfası Güvenlik Verileri Sayfası (EG) No.1907/2006 ya göre MDA Akrilik Mastik 1. Madde/preparat ve şirket/işletmenin tanımlanması Ürün adı: Madde veya preparat kullanımı: Mungo MDA Akril Sızdırmazlık maddesi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: MAGIC STAR Yağ Tutucu ve Drenaj Hattı için Biyolojik Yağ Giderme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Bıo Chem

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05 1 Ürün ve şirket tanımlaması Ürün bilgisi: Epoksi Bazlı Derz Dolgusu Ürün ticari ismi: Şirket ünvanı: VitraFix Epoxy Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma Revizyon tarihi 08.01.2016 Baskı tarihi 11.01.2016 No6/1 Esenyurt, İstanbul, Turkey Tel +90 212 451 57 91 (pbx) Fax +90 212 451 57 96 Sayfa 1/5 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ticari İsmi Kullanım Alanı Endüstriyel

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 15.05.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR B 22 Ahşap ve Mobilya Temizleme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakım/hijyen ürünü

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: INK STRIP Boya ve Yağ Lekesi Çözücü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU

GÜVENLIK BILGI FORMU Sayfa: 1 Derleme tarihi: 04/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: WP20 1.2. Madde veya karisim ile ilgili geçerli

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. 1. Ürünün ve Firmanın Tanımı Sayfa 1 of 5 MSDS No.268595-268596-268597-606039

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 453/2010 direktifine uygun olarak Sayfa: 1 Derleme tarihi: 04.07.2011 Revizyon tarihi: 15.03.2013 Revizyon numarasi: 4 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirket/müteahhitin tanımlanması 1.1. Ürün belirleyici

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Zemin temizleyici 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: ICE BLUE Cam Temizleme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakımhijyeni ürünü Üretici/Tedarikçi:UKM

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU

GÜVENLIK BILGI FORMU Sayfa: 1 Derleme tarihi: 19/10/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: EINECS numarasi: Ürün kodu: Polymer LK-DS200W 1.2. Madde

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: KITCHENOĐL CLEANER Alüminyum Yüzeyler için Yanmışş Yağ Sökücü Ürünün uygulama alanı: Mutfak hijyeni

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.03.2016 25.03.2016 Versiyon

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 283540-908187 V002 Revizyon tarihi: 12.04.2011

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Efdal Kimarsol Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Fungusit Islanabilir Toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 06.09.2016 06.09.2016 Versiyon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 24.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CHEF SOL A 7 Sıvı Elle Yıkama Bulaşık Deterjanı Ürünün uygulama alanı: Çamaşır Hijyen Sistemleri Tedarikçi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 24.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: VITRO ROOM WC Tuvalet Temizleme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakım/hijyen Ürünü Tedarikçi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Krom 6+ Test Kiti ÜRÜN KODU: CB5125 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 26.03.2016 26.03.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU. Bölüm 1: Madde/karışımın ve şirket/müteahhitin tanımlanması. Bölüm 2: Tehlike tanımlamaları

GÜVENLIK BILGI FORMU. Bölüm 1: Madde/karışımın ve şirket/müteahhitin tanımlanması. Bölüm 2: Tehlike tanımlamaları Sayfa: 1 Derleme tarihi: 17/04/2014 Revizyon tarihi: 25/09/2014 Revize numarası: 2 Bölüm 1: Madde/karışımın ve şirket/müteahhitin tanımlanması 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: 1.2. Madde veya karışım ile

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 1868879 V000 Revizyon tarihi: 01.07.2011

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/TEŞEBBÜS TANITIMI Ürün tipi : Keten takviyeli Sızdırmazlık Macunu Ticari Adı : STEEL WHİTE Üretici : Adabey Kimya Doğalgaz Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üretici Adres :Öz

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ Versiyon : 1.1 Revizyon Tarihi : 01.11.2016 BÖLÜM 1 : Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün Adı Sayfa : 1/5 1.2. Maddenin veya Karışımın Tanımlanan Kullanma Biçimleri

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 01.09.2016 01.09.2016 Versiyon

Detaylı

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 453/2010 nolu Yönetmeliğe (AT) göre Dental Kullanım

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 453/2010 nolu Yönetmeliğe (AT) göre Dental Kullanım Sayfa 1 / 6 BÖLÜM 1: Madde/müstahzar ve şirket/taahhüt tanımı 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürün kodu : TL/13588, UV/41902 Ürün adı : Ürün tanımı : Florür içeren sürekli salınımlı potasyum nitrat jeli 1.2. Madde

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. GIda ürünlerinin imalatı.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. GIda ürünlerinin imalatı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 09.04.2016 09.04.2016 Versiyon

Detaylı

Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 12.06.2006 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: ROOM CARE R4 Ürünün uygulama alanı: Profesyonel genel temizlik/bakım ürünü Üretici/Tedarikçi: Lokal

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HOCUT B-217

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HOCUT B-217 HI HOCUT B-217 Sayfa 1/5 Yayım Tarihi: 09.06.09 Revizyon No: 7 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün adı: Ürün kodu: Ürünün kullanımı / tanımı: Firma adı: HOCUT B-217 FRS036/00 Metal

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR POLISH Ürün Tanımı Paslanmaz

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CIPA MILK CR Paslanmaz Çelik Yüzey Parlatma ve Bakım Ürünü Ürünün uygulama alanı: Mutfak hijyeni ürünü

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SAYFA 1/5 Bölüm 1. Kimyasal Maddenin / Karışım ve Şirketin / İşletmenin Tanımlanması 1.1. Ürün kimliği: 1.2. Madde veya karışımın önerilen ve önerilmeyen kullanımı: Su bazlı sistemler için köpük önleyici

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 26.03.2016 26.03.2016 Versiyon

Detaylı

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün Adı Ürün Kullanım Alanı : Teknomer 300 : Su izolasyonunda 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No.

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu AQUENCE SEAL 0105 known as ADHESIN TS 0105 1000KG tr Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 517819 Revizyon: 22.01.2015 Yayınlanma tarihi: 15.06.2016 Versiyon yer

Detaylı

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde)

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde) Güvenlik Bilgi Formu " Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkındaki Yönetmeliğe ( 26.12.2008-.No.27092)" uygun olarak hazırlanmıştır. ATAMER

Detaylı

TRILUBOIL GMP-EP

TRILUBOIL GMP-EP Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBOIL GMP-EP 9-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti Organize

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR ALCOHOL 100 Ürün Tanımı

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 29.03.2016 29.03.2016 Versiyon

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC)

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC) Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: DESOMED EURO Kimya San. Ve Ticaret A.Ş. Yazıbaşı Beldesi Balkan Cad. No:33 Torbalı / ĐZMĐR Tel: 0.232.853 97

Detaylı