Bayanların Yüzde 86 sı Deterjanı Koklayarak Alıyor

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bayanların Yüzde 86 sı Deterjanı Koklayarak Alıyor"

Transkript

1 Bayanların Yüzde 86 sı Deterjanı Koklayarak Alıyor Bayanların Yüzde 86 sı Deterjanı Koklayarak Alıyor. DÜNYA deterjan pazarı hızla büyüyor. 20 milyar dolarlık pazarın önemli oyuncularından Unilever, Türkiye de 20.yılını kutlarken, deterjan pazarında hem göze hem buruna hitap ederek büyümeyi hedefliyor. Türkiye de deterjan pazarının 1.2 milyar liralık büyüklüğe ulaştığını ifade eden Unilever Ev Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü Çiğdem Yıldız Kurtuluş, Türkiye nin Unilever in Rinso markası için en büyük 5 ülke arasında olduğunu söyledi. Dünyada yayılan artı değerli temizlik trendi ile kadınların önemli kısmının deterjanda temizliğin ötesine geçen, artı değer sunan yeni faydalar beklediğini söyleyen Kurtuluş, Rinso da bu değerler arasında en öne çıkan platformlardan biri olan kokuya odaklanıyor. Mükemmel temizlik ve kalıcı koku stratejisiyle tüketicilerine hem aradıkları temizliği sunan hem de kalıcı kokuları ile onların hayatına renk katan ürünler sunuyor dedi. Pazarın geleceği olan sıvı deterjan tüketicilerinin yüzde 86 sının kokusuna bakmadan sıvı deterjan almadığına vurgu yapan Kurtuluş, Pazarın yüzde 17 sini sıvı deterjanlar oluşturuyor. Bu rakam 3 yıl önce yüzde 4 tü. Sıvı deterjan kullanımının orta ve uzun vadede toz deterjan kullanımının yerini önemli ölçüde alacağını öngörüyoruz. Şu an bir geçiş sürecindeyiz, bugün her 4 evden birine sıvı deterjanlar girmiş durumda. Kadınlar haftada ortalama 4-5 defa çamaşır yıkıyor diye konuştu milyar Euro Dünyada ev bakım kategorisinin büyüklüğü %48 Deterjanın ev bakım kategorisindeki payı 43 milyar TL Dünyada deterjan pazarının büyüklüğü 1.2 milyar TL Türkiye de deterjan pazarının büyüklüğü.

2 %83 Deterjan pazarında toz deterjanların payı %17 Sıvı deterjanlar pazardaki payı %2 Türkiye de çamaşır makinesi olmayan ev oranı 4.4 Türkiye de haftalık çamaşır yıkama oranı %6 Çamaşır makinelerinde ekonomi programlarının kullanım oranı %13 Hiç kirlenmeden yıkanan çamaşır oranı Kaynak : Hürriyet

3 Üstün Zekalı 40 Öğrenci Bursa da Yaz Kampında Buluşuyor Üstün Zekalı 40 Öğrenci Bursa da Yaz Kampında Buluşuyor. TÜBİTAK ÜSTÜN ZEKALILAR VE YETENEKLİLER AKADEMİSİ İLK KEZ BURSA DA AÇILIYOR. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi nin (BTM) koordinasyonuyla düzenlenecek 4 farklı kamptan oluşan Bilim Yaz Kampları ile, hem aileler hem de çocuklar gökyüzü gözlemi yaparak uzayı keşfetme şansı bulacak. Toplamda yaklaşık bir aylık sürecek kamplarda üstün zekalılar ve yetenekliler için de oluşturulan akademinin mevcut 40 kişilik kontenjanın dolduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi nin destek verdiği, 8-12 ve yaş grubuna hitap eden kamplarımızla, çocuklarımıza keyifli bir tatil ve gökyüzüne keşfetme şansını bir arada sunuyor dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi nin BTM koordinasyonuyla düzenlediği Bilim Yaz Kampları, 4-30 Ağustos tarihleri arasında Bursa düzenlenecek. Çalışmaları ile öğrencilerin bilimedaha çok yöneleceğini belirten Başkan Altepe, kamp çerçevesinde organize edilen TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi nin de Türkiye de ilk kez Bursa da açılacağını söyledi. Altepe: BTM geleceğin inşasında önemli bir rol oynuyor Başkan Altepe, yetişkinlerin de yoğun ilgi gösterdiği merkezin çevre illerle birlikte 20 milyonluk bir nüfusa hitap ettiğini söyledi. Bilim adamlığının bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Altepe, geleceğin inşasında önemli bir rol üstlenen BTM nin ulusal ve uluslararası faaliyetlerle yaşayan bir merkez olması için durmadan çalıştıklarına belirtti. Üstün zekalı 40 öğrenci Bursa da buluşuyor Kamp kapsamında 10 Ağustos ta TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler gerçekleştirilecek. TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi nin Türkiye de ilk kez Bursa da, BTM tarafından hayata geçirilecek. TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi nin desteğiyle hayata geçecek akademiye Bursa, İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlerden üstün zekalı 40 öğrenci katılacak. Öğrencilerin ulaşımları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanırken, eğitim atölye çalışmaları ve uygulama ile iki aşamalı olarak yapılacak.

4 Öğrenciler kamp kuruyor, aileleri ile birlikte Mars ı izliyor Öğrencilerin aileleriyle birlikte katılabileceği Bilimsel Geceleme Kampı da 19 Temmuz da Uludağ da gerçekleştirilecek. Bu yıl 2 ncisini düzenlenecek kampta gökyüzü, samanyolu ve evren hem çocuklar hem de ailelerce keşfedilecek. Ailelerin de unutulmadığı kampta Bilim Cafe ile ailelere yönelik etkinlikler de yer alacak. Bilim Yaz Kampı Programı ve İçeriği BTM Bilim Yaz Kampları, 4-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Doğa Bilimleri kampıyla başlayacak yaş gurubuna yönelik olarak düzenlenen kampta; biyoloji, kimya, fizik, astronomi, arkeoloji ve coğrafya atölyeleri yer alacak. Kampın sosyal ajandası; zooloji müzesi, arkeopark gezisi, BUTAL Kimya Laboratuvarı ve Planetaryum fabrika ziyaretlerinden oluşuyor. Kampta 4 Ağustos Kimya Günü, 5 Ağustos Biyoloji Günü, 6 Ağustos Fizik Günü, 7 Ağustos Arkeoloji- Coğrafya Günü, 8 Ağustos da Astronomi günü olarak belirlendi. Yaz kampları çerçevesinde Ağustos tarihleri arasında TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi açılacak yaş grubuna yönelik düzenlenen akademide; Su Günü, Hava Günü, Yeşil Bilim Günü ve Atom Günü atölyeleri yer alıyor. Akademinin sosyal ajandası; Bursa Meteoroloji Gezisi, Planetaryum, termik santral ve fabrika ziyaretlerinden oluşuyor. Akademide ayrıca; 11 Ağustos Arşimet-Su Günü, 12 Ağustos Hazerfan Çelebi-Hava Günü, 13 Ağustos Uluğ Bey-Astronomi Günü, 14 Ağustos Yeşil Bilim Günü, 15 Ağustos Rutherford-Atom Günü olarak belirlendi. Robotik Elektronik kampı ise Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek yaş grubuna yönelik düzenlenen kampta; robotik, elektronik, mekanik mühendislik, teknoloji ve tasarım akademileri yer alacak. Akademinin sosyal ajandasında; termik santral, planetaryum ve stadyum gezisi ile durmazlar fabrika ziyareti bulunuyor. Geleceğin Mühendisleri Akademisi de Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek yaş grubu için organize edilen kampta; ulaşım, elektronik, havacılık ve sosyal medya atölyeleri yer alacak. Akademinin sosyal ajandasında; planetaryum, Türk Hava Kurumu, Türk Ticaret Net, Türk Telekom ve Durmazlar fabrika ziyaretleri bulunuyor. Akademide; 26 Ağustos Proje Yazım Günü, 27 Ağustos Elektronik Mühendisliği, 28 Ağustos Programlama, 29 Ağustos Havacılık ve 30 Ağustos Sosyal Medya Günü olarak belirlendi.

5 BTM Bilim Yaz Kampları ve başvuru koşulları hakkında, internet adresinden ve numaralı telefondan bilgi alınabilecek. Kaynak : egitimajansi Kimya Gibi Riskli Sektördeki İş Yerlerine Sigorta Müjdesi Kimya Gibi Riskli Sektördeki İş Yerlerine Sigorta Müjdesi. SİGORTA yaptıramamaktan şikâyet eden kimya, mobilya, plastik gibi riskli sektörlerdeki işyerleri, Hazine nin Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi sayesinde sigortalanacak. Merkez, 20 milyon Euro ya kadar teminat verebilecek. RİSKLİ sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin sigorta teminatı bulamamasına yönelik kriz aşıldı. Hazine Müsteşarlığı, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi kurarak, Merkez in yönetimini de 5 yıllığına GRC Howden Reasürans Brokerliği ni verdi. Böylece, sigorta yaptırmakta sıkıntı yaşayan riskli sektörlerdeki şirketler, tesislerini sigortalatabilecek.

6 Bir süredir, başta çırçır fabrikaları olmak üzere kimya, kereste, mobilya, plastik sektörleri; sigorta şirketlerini, sigorta yapmamak, mevcut poliçeleri yenilememekle suçluyordu. Sigortacılar ise kimi işletmelerin hiçbir önlem almadıklarını, sık sık hasar yaşandığını belirtip, tesislerin büyük bir çoğunluğunun sigortalandığını ancak her türlü uyarıya rağmen önlem almayanlara teminat vermediklerini söylüyordu. Geçen yıl plastik sanayicileri, aralarında anlaşıp sigorta yapmıyorlar gerekçesiyle sigorta şirketlerini Rekabet Kurumu na şikayet etmiş; başlatılan inceleme sonucunda, rekabete aykırı bir durum olmadığına karar verilmişti. Hazine, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi kurulmasına izin vererek, soruna köklü çözüm getirdi. Böylece, riskli işyerlerine teminat verecek ayrı bir sigorta havuzu oluşturuldu. Hazine, yeni kurulan Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi nin yönetimini 5 yıllığına GRC Howden Reasürans Brokerliği ne verdi. Havuzunun reasürans teminatı ise İsviçre merkezli Swiss Reasürans ve Alman merkezli Hannover Reasürans tarafından sağlandı. Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi nin kurulmasıyla sigorta şirketlerinden teminat bulamayan işyerleri, başta yangın olmak üzere tüm risklere karşı sigorta yaptırabilecek. Merkez, tek bir işyerine 20 milyon Euro ya kadar sigorta teminatı verebilecek. Hasar durumunda ise ödemeyi yine Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi yapacak. Oluşacak hasarı ise Swiss Reasürans ve Hannover Reasürans karşılayacak. Nasıl sigorta yaptırılacak? ŞİRKETLER önce bir sigorta şirketine müracaat edilecek. Sigorta şirketi, işyerini riskli görüp, tek başına sigorta yapamayacağına karar verirse; Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi ne yönlendirecek. Merkez in uzmanları, işyerinde olası riskleri tespit etmek için inceleme başlatacak. İncelemeyle işyerinde eksiklik varsa öncelikle 6 aylık sigorta yapılacak ve eksiklikler bu süre içinde giderilecek. İşyerinin önlemleri alınca sonra poliçesi yenilenecek.

7 Kaynak : hurriyet 1 Saniyede Üretiliyor, 1000 Yılda Toprağa Karışıyor 1 Saniyede Üretiliyor, 1000 Yılda Toprağa Karışıyor. Akdeniz de 250 milyar civarında plastik atık olduğu tahmin edilirken, sadece Fransa sahillerine yılda 126 milyon plastik poşet birikiyor. Küresel ısınma, enerji kaynaklarının azalması gibi konular tüm dünyada en çok endişe yaratan konular arasında yer alıyor. Ancak aşırı ve bilinçsiz tüketim nedeniyle her yıl yüz milyarlarca plastik poşet, pet şişe ve birçok ürün doğaya salınıyor. Bilinçsizce çevreye atılan plastik çöpler hem çevreyi kirletiyor hem de yüz binlerce deniz hayvanının yok olmasına yol açıyor. Dünya petrolünün yaklaşık yüzde 8 i de sadece plastik ürünlerin imalatı için kullanılıyor. Planetescope adlı sitenin verilerine göre, dünya genelindeki irili ufaklı mağazalardan yapılan alışverişler nedeniyle 500 milyar civarında plastik poşet

8 piyasaya sürülüyor. Batılı ülkelerin birçoğunda bu poşetlerin önemli bir kısmı geri dönüşüm yöntemiyle geri kazanılırken, gelişmekte olan ülkelerde ise bu durum tam tersi. Sitenin İngiliz Reuse it adlı derneğin araştırmalarına dayandırdığı bilgilere göre, tüm dünyada saniyede 16 bin civarında plastik poşet dağıtılıyor. Bir plastik poşetin üretim süresi yalnızca 1 saniye iken, mağazalar ile tüketiciler arasındaki el değiştirme süresi sadece 20 dakika. Ancak, doğaya atılan plastiklerin toprağa karışma süresi ise ortalama 400 yıl. Bazılarında bu süre 1000 yılı buluyor. Plastik poşet ve pet şişe gibi ürünlerin temel ham maddesi petrol olduğundan, dünyadaki petrol tüketiminde ve enerji kaynaklarının azalmasında önemli rol oynuyorlar. Conso Globe adlı kuruluşun verilerine göre de, tüm dünyada üretilen plastik ürünlerin toplamı 260 milyon tonu buluyor. Dünyada petrollerinin yüzde 8 i de plastik madde üretiminde kullanılıyor. Plastik maddelerin geri dönüşümünün sağlanması ise petrol tüketiminin azaltılmasında önemli rol oynuyor. 1 ton plastik maddenin geri dönüşümü sayesinde yaklaşık 2 bin 500 litre petrol tasarrufu yapılabiliyor. Plastik poşetler ve ya diğer plastik atıkların canlılara verdiği zarar ise oldukça büyük. Akdeniz de 250 milyar civarında plastik atık olduğu tahmin edilirken, sadece Fransa sahillerine yılda 126 milyon plastik poşet birikiyor. Plastik maddeleri avlandıkları canlı türleriyle karıştıran yüz binlerce deniz canlısı ise yok oluyor. Kuşlarda ise bu durum daha da vahim ve her yıl milyonlarca kuş yuttukları plastik maddelerden ötürü telef oluyor.

9 Kaynak : t24 1 nci Ulusal Biyosensör Kongresi Büyük İlgi Gördü 1 nci Ulusal Biyosensör Kongresi Büyük İlgi Gördü. Basın sponsoru olarak destek veridiğimiz Namık Kemal Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslar Arası Biyosensör Kongresi büyük ilgi gördü. Ulusal Biyosensör Kongresi, NKÜ ev sahipliğinde, yurdun çeşitli üniversitelerinden katılan 130 a yakın bilim insanı ve yabancı konuklarla başarılı bir şekilde tamamlandı. NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk öncülüğünde Türkiye de ilk defa yapılan Biyosensör Kongresinde bilim insanları projelerini tanıtarak bilgi alış verişinde bulundu. Kongreye Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi Kimya Prof. Dr. Adil Denizli, Ege Üniversitesi, Fen Fakültesi Biyokimya Prof. Dr. Azmi Telefoncu, Ege Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Analitik Kimya Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, Universita

10 Degli Studi Di Firenze, Sesto Florentino, Italy Prof. Dr. Marco Mascını, Gediz Üniversitesi, Nanoteknoloji Prof. Dr. Mehmet Şengün Özsöz, National Research Council, Institute for Atmospheric Pollution, Italy Dr. Roberto Pılloton konuşmacı olarak katıldı. Kongrede 27 sözlü bildiri ve 37 poster bildirisi değerlendirildi Jüri değerlendirmesi neticesinde Yard. Doç. Dr. Memed DUMAN Novel preparation method for paper-based rapid urease test başlıklı çalışmasıyla en iyi sözlü bildiri seçilerek kendisine tablet bilgisayar hediye edilmiştir. Kongremiz süresince sunulan 37 poster bildiri arasından da jüri değerlendirmesi neticesinde Dr. Javed H. Niazi Capacitance based label-free apta-immunosensor for sensitive detection of VEGF cancer biomarker protein in real human serum başlıklı çalışmasıyla en iyi poster bildiri seçilerek kendisine tablet bilgisayar hediye edilmiştir.

Avrasya Temizlik Endüstrisinin En

Avrasya Temizlik Endüstrisinin En Avrasya Temizlik Endüstrisinin En Büyük Buluşması Eylül de İstanbul da Avrasya Temizlik Endüstrisinin En Büyük Buluşması Eylül de İstanbul da. ISSA/INTERCLEAN Fuarı; ISSA ve TESHİAD ın işbirliği, Amsterdam

Detaylı

OLAĞANDIŞI RİSKLER YÖNETİM MERKEZİ GRC HOWDEN

OLAĞANDIŞI RİSKLER YÖNETİM MERKEZİ GRC HOWDEN OLAĞANDIŞI RİSKLER YÖNETİM MERKEZİ GRC HOWDEN Gökçen Süer 27 Mart 2014, İzmir GÜNDEM Problemin Tespiti Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi İşleyiş Sigorta Teminatı Bulamayan Firmaların Yapması Gerekenler

Detaylı

TEMİNAT SAĞLANMASINDA GÜÇLÜK BULUNAN RİSKLER VE OLAĞANDIŞI RİSKLER YÖNETİM MERKEZİ ÇÖZÜMÜ

TEMİNAT SAĞLANMASINDA GÜÇLÜK BULUNAN RİSKLER VE OLAĞANDIŞI RİSKLER YÖNETİM MERKEZİ ÇÖZÜMÜ TEMİNAT SAĞLANMASINDA GÜÇLÜK BULUNAN RİSKLER VE OLAĞANDIŞI RİSKLER YÖNETİM MERKEZİ ÇÖZÜMÜ Yangın Teminatı Sorunu Sorun yaşanan sektörler: Tekstil, plastik ve kimyevi maddeler, ambalaj, mobilyacılık. Bu

Detaylı

MESLEK TANITIM GÜNLERİ HAZIRLAYAN : İBRAHİM KOYUNCU

MESLEK TANITIM GÜNLERİ HAZIRLAYAN : İBRAHİM KOYUNCU MESLEK TANITIM GÜNLERİ HAZIRLAYAN : İBRAHİM KOYUNCU ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ PUAN TÜRÜ : MF-1 EĞİTİM SÜRESİ : 4 YIL PROGRAMIN İÇERİĞİ : Ağırlıklı olarak Matematik ve Fizik dersleri verilmektedir. Program

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

Üstün Zekalı 40 Öğrenci Bursa da Yaz Kampında Buluşuyor

Üstün Zekalı 40 Öğrenci Bursa da Yaz Kampında Buluşuyor Üstün Zekalı 40 Öğrenci Bursa da Yaz Kampında Buluşuyor Üstün Zekalı 40 Öğrenci Bursa da Yaz Kampında Buluşuyor. TÜBİTAK ÜSTÜN ZEKALILAR VE YETENEKLİLER AKADEMİSİ İLK KEZ BURSA DA AÇILIYOR. Bursa Bilim

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri;

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri; KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya mühendisliği; temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji, çevre, kalite ve ekonomi bilimlerini kullanarak proses tasarlayabilen ve önemli endüstriyel, teknolojik

Detaylı

Pazar (Sunday)

Pazar (Sunday) Ön Program (Preliminary Program) 22.06.2014 Pazar (Sunday) 09:00-12:30 12:30-13:30 Kayıt (Registration) Öğle Yemeği (Lunch) 13:30-15:00 Açılış Töreni (Opening Ceremony) 15:00-16:00 Prof.Dr.Marco MASCINI

Detaylı

2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ 2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) Görüntü İşlemede İleri Uygulamalar ve Son Gelişmeler başlığı altında düzenlediği 2. Akademik Kamp çalışmalarına, İzmir Şirince deki

Detaylı

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI Hale Ozansoy un Babam İçin adlı resim sergisi Defne Sanat Galerisinde açıldı. Açılışa katılanların oldukça ilgisini çeken Hale Ozansoy resimleri

Detaylı

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 13 Ocak 2019, İSTANBUL Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde Profesyonellerin Yeri İstanbul'da 13 Ocak 2019, Pazar günü gerçekleşecek Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ

KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ Yusuf BAYRAK H. Ruhan AKTÜRK SEZER Türkiye Elektrik İletim A.Ş. APK Dairesi Başkanlığı TÜRKİYE 11. ENERJİ KONGRESİ 21-23 EKİM

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

MESLEK VE BÖLÜM TANITIMI

MESLEK VE BÖLÜM TANITIMI MESLEK VE BÖLÜM TANITIMI HAZIRLAYAN : Kim.Öğr. Tuğba BİNZET GAZİANTEP, 2017 MESLEK TANITIMI -ECZACILIK FAKÜLTESİ -GIDA MÜHENDİSLİĞİ -KİMYA MÜHENDİSLİĞİ -BİYO-KİMYA MÜHENDİSLİĞİ -TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ -FEN

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2011 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 14 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 107 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 2 ORTA DOĞU TEKNİK

Detaylı

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL 2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL PUAN TÜRÜ SAY 1 TOPLAM : 23 SÖZ 1 EA 1 ALAN İÇİ OLARAK SEÇEBİLECEĞİNİZ LER Acil Yardım ve Afet Yönetimi Aktüerya Beslenme ve Diyetetik Bilgi Teknolojileri Bilgisayar Öğretmenliği

Detaylı

Ukrayna Üniversiteler Rehberi

Ukrayna Üniversiteler Rehberi Ukrayna Üniversiteler Rehberi Ukrayna; Başkent: Kiev Telefon kodu: +380 Para birimi: Grivna Nüfus: 45,49 milyon (2013) Resmi dili: Ukraynaca Eğitim Dili : Rusça Ukraynaca ve İngilizce Rusçanın Hakim Olduğu

Detaylı

Metodoloji. Görüşmeler C.A.T.I. Tekniği kullanılarak 15 yaş ve üzerindeki tüketici ile

Metodoloji. Görüşmeler C.A.T.I. Tekniği kullanılarak 15 yaş ve üzerindeki tüketici ile Metodoloji Araştırma Şirketi Görüşmeler C.A.T.I. Tekniği kullanılarak 15 yaş ve üzerindeki 1.334 tüketici ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın görüşmeleri 04 Eylül / 31 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

24.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

24.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 24.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Seyfi GÜL Katip Çelebi Üniversitesi eğitime sanal destek verecek İzmir in yeni devlet

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

Alışveriş Poşetleri ile İlgili Olarak Dünyadaki Uygulamalar ve Türkiye den Örnekler. ÇEVKO Çözümleri

Alışveriş Poşetleri ile İlgili Olarak Dünyadaki Uygulamalar ve Türkiye den Örnekler. ÇEVKO Çözümleri Alışveriş Poşetleri ile İlgili Olarak Dünyadaki Uygulamalar ve Türkiye den Örnekler ÇEVKO Çözümleri ÇEVKO KİMDK MDİR R? - 1991 yılında Türkiye nin önde gelen 14 kurumu tarafından kurulmuştur. -Üye sayısı

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Araştırma Notu 15/180

Araştırma Notu 15/180 Araştırma Notu 15/180 22 Nisan 2015 ÇOCUKLARIN YARISI MADDİ YOKSUNLUK İÇİNDE Seyfettin Gürsel *, Gökçe Uysal ve Mine Durmaz Yönetici Özeti Avrupa Birliği standartlarına göre 2013 yılında Türkiye de 0-15

Detaylı

Doç. Dr. Özlem Esen KARTAL (A Şubesi) Yrd. Doç. Dr. Adil KOÇ (B Şubesi) :16:57 1

Doç. Dr. Özlem Esen KARTAL (A Şubesi) Yrd. Doç. Dr. Adil KOÇ (B Şubesi) :16:57 1 Doç. Dr. Özlem Esen KARTAL (A Şubesi) Yrd. Doç. Dr. Adil KOÇ (B Şubesi) 28.10.2015 12:16:57 1 I. DERS İÇERİĞİ 1.KİMYA MÜHENDİSLİĞİ MESLEĞİNİN TANIMI 2.KİMYA MÜHENDİSLİĞİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ 3. MÜHENDİSLİK

Detaylı

Madencilik Sektöründe Risk Yönetimi ve Özel Sigorta: Son Gelişmeler, Uygulamalar ve Sorunlar

Madencilik Sektöründe Risk Yönetimi ve Özel Sigorta: Son Gelişmeler, Uygulamalar ve Sorunlar Madencilik Sektöründe Risk Yönetimi ve Özel Sigorta: Son Gelişmeler, Uygulamalar ve Sorunlar Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Aralık 2017 / İSTANBUL Doç.Dr.İsmail YILDIRIM Sigortacılık ve

Detaylı

Betonları Arasında Bir Vaha: Arkeopark

Betonları Arasında Bir Vaha: Arkeopark Mustafa ŞAHİN 14 Eylül 2015 Betonları Arasında Bir Vaha: Arkeopark Cuma günü, Akçalar Mahallesi, Hasanağa Sanayi Bölgesi KARSAN Fabrikası yanında yer alan Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi

Detaylı

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü Sayı: 2016/1 TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA BOYA SEKTÖRÜ Son dönemde dünya boya sanayisi önemli değişikliklere sahne olmaktadır. Sektörde konsantrasyon, uzmanlaşma,

Detaylı

Maaşlar Arasında Uçurum Var!

Maaşlar Arasında Uçurum Var! On5yirmi5.com Maaşlar Arasında Uçurum Var! 89 iş kolunun 59'unda erkek daha fazla ücret alıyor. Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe (oluşturma : 11/7/2015) Kriz 'eşit işe farklı ücret' uygulamasını derinleştirdi.

Detaylı

I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra

I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel ve ekonomik ömrünü tamamlar ve artık kullanılamaz

Detaylı

Aylık E-bülten 1 Temmuz-Ağustos-Eylül 2015

Aylık E-bülten 1 Temmuz-Ağustos-Eylül 2015 Aylık E-bülten 1 Temmuz-Ağustos-Eylül 2015 23 Temmuz 2015 akşamı gerçekleşen teleskop etkinliğimizde gökyüzü meraklılarıyla buluştuk. Ay'ın kraterlerini, teleskoplarımızla inceleme ve sohbet etme fırsatımız

Detaylı

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ ( 4.5.6.7.8. Sınıflar) Yaz Okulu Kodu: YO/ASTRO Tarih: 22 Haziran 10 Temmuz 2015 Süre: 3 Hafta Saat: 10:00-16:00 Ücret: 1100 TL Kontenjan: 25 Yer: İstanbul Üniversitesi Beyazıt

Detaylı

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine GERİ DÖNÜŞÜM Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri dönüşüm denir. Geri dönüşebilen maddeler;

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2010 LYS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2010 LYS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2010 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 1 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 9 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI

GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI GIDALARDA ATIKLARIN AZALTILMASI VE GERİ KAZANIMI Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Genel Sekreteri Kaan Sidar, Dünya'da 2 milyar insanın yeterli beslenemediğini ve 10 milyon insanın açlıktan

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C.

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C. 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖNEMLİ NOT: Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için yeni kaydolacak tüm öğrenciler, Eskişehir Teknik Üniversitesine

Detaylı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı 2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA BİRİNCİLİĞİ NDAN LER TÜRÜ LİSANS PROGRAMI EK LA EK DİL 1 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı EGE ÜNİVERSİTESİ 2 1 1 1 4921 DİL 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber Genel Merkezde Çay Partisi GGıda Mühendisleri Odası nın Ankara üniversiteleri temsilcilikleri arasında yaptıkları çay partisi Mart ayında gerçekleşti.

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ MODA TASARIMI (UOLP) TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI

Detaylı

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LYS, 5 AYRI OTURUMDA GERÇEKLEŞTİRİLİR. İLGİLİ YERLEŞTİRME PUANLARI HESAPLANIRKEN, LYS NİN % 60 I, YGS NİN İSE 40 I KULLANILIR. OTURUMLA İLGİLİ AYRINTILAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

Detaylı

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

Kaynak : Tutku yayınları Ders Kitabı

Kaynak : Tutku yayınları Ders Kitabı Kaynak : Tutku yayınları 2016-2017 Ders Kitabı c Kimya sanayisi, modern dünyadaki endüstriyel üretimin temel bileşenlerinden biridir. Üretiminde girdi olarak kimya sanayi ürünü kullanılmayan ürün miktarı

Detaylı

SİZE SUNACAĞIMIZ ÇOK İYİ BİR ÇÖZÜMÜMÜZ VAR!

SİZE SUNACAĞIMIZ ÇOK İYİ BİR ÇÖZÜMÜMÜZ VAR! Geleceğinizin güvence altında olduğunu düşünüyor musunuz? Kendinize ve sevdiklerinizle yeterince zaman ayırabiliyor musunuz? Etikete bakmadan alışveriş yapabiliyor musunuz? Daha kaliteli bir yaşam tarzı

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Enerjinin Önemi? Enerji Sistemleri Mühendisi Kimdir?

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Enerjinin Önemi? Enerji Sistemleri Mühendisi Kimdir? Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjinin Önemi? Enerji, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri olması yanısıra, yaşamın sürdürülebilmesi

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT Bilişim denince Beşiktaş BEŞİKTAŞ Belediyesi Avrasya bölgesi'nin en büyük bilişim fuarına katılıyor. Beşiktaş Belediyesi, bilişim alanında kullandığı son teknolojileri ve yenilikleri, 29 Kasım 2 Aralık

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YÜKSEK LİSANSA DAYALI DOKTORA LİSANSA DAYALI DOKTORA ALES Puan

Detaylı

Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm

Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm M.İSMAİL SAHİN FURKAN CANAL FATİH BACAK CENGİZ KİLİÇ KONU: Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Atık: Bir işlem sonucu çevreye bırakılan her türlü maddeye atık denir.

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize bağlı Sağlık, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinin çeşitli Anabilim dallarına 015016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü Eğitim için öğrenci

Detaylı

GÜNEŞ C C GÜNEŞ ENERJİSİ NÜKLEER ENERJİ

GÜNEŞ C C GÜNEŞ ENERJİSİ NÜKLEER ENERJİ GÜNEŞ DÜNYA Evrendeki 100.000.000 Galaksiden biri Samanyolu.. Samanyolu ndaki 500.000.000 yıldızdan, yani Evrendeki 50.000.000.000.000.000 (katrilyon) yıldızdan sadece biri ise, bizim dünyamız.. GÜNEŞ

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Tablo-1: Temizlik Maddeleri Sektöründe Yer Alan Ürünler GTİP Ürün Adı 3401 Sabunlar, Yüzey Aktif Organik Maddeler 3402 Yıkama, Temizleme Müstahzarları-Sabunlar Hariç 3403 Yağlama Müstahzarları,

Detaylı

Karar No-2: Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Başkanlığının tarihli ve sayılı yazısı ekindeki bölüm kurulunun 1 nolu kararı okundu.

Karar No-2: Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Başkanlığının tarihli ve sayılı yazısı ekindeki bölüm kurulunun 1 nolu kararı okundu. Sayfa-1- Fakülte Yönetim Kurulu Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR in başkanlığında 21 Mart 2017 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanlığının

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr Türkiye'nin ilk konut çöpçatanı Tüketici ile bankaların arasını bulan bir çöpçatan gibi çalışıyor. Türkiye de büyüme potansiyelinin en yüksek olduğu piyasalardan biri de şüphesiz konut. Dünyada 2008 de

Detaylı

LYS puanı ile girilebilecek bölümler

LYS puanı ile girilebilecek bölümler On5yirmi5.com LYS puanı ile girilebilecek bölümler LYS'de 5 farklı puan türü hesaplanır. Bu puan türlerine göre öğrencilerin girebilecekleri bölümler hangileri? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 17 Mart 2014

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :17. Syf Sayfası :1-9. Syf BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :24. Syf. (Sosyal Demokrat Belediyecilik Eki) Karabağlar da asansörler mercek altında Ġlçedeki bin 800 civarındaki

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD Eğitim Programları ve Öğretimi ABD Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ABD Eğitimin Felsefesi, Sosyal

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI EĞİTİM Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD Eğitim Programları ve Öğretimi ABD Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi

Detaylı

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu ve Değerlendirme Toplantısı, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2007-2008-2009 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 30 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 155 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

SANAYİ LOKOMOTİF SEKTÖR OLMAKTAN ÇIKTI

SANAYİ LOKOMOTİF SEKTÖR OLMAKTAN ÇIKTI etkinlikler SANAYİ LOKOMOTİF SEKTÖR OLMAKTAN ÇIKTI IV. Makina Tasarım ve İmalat Teknolojileri Kongresi Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi sekretaryalığında düzenlendi... IV. Makina Tasarım ve İmalat

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere

Detaylı

TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ

TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ ALİ UZUN FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ Yaşadığınız ortamı incelediğinizde kullandığınız pek çok malzemenin kimya endüstrisi sayesinde üretildiğini görürsünüz. Duvarlarda, kapılarda

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler On5yirmi5.com Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler 2014 2015 2014 2015 yılındayeni Açılan Üniversiteler ve Bölümler Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2015 Cuma (oluşturma : 1/4/2017) 2014 senesinde üniversitelerde

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ Haziran 2015 BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Bosad 2003 yılında kurulmuştur. Üyeleri hem boya üreticileri hem de hammadde ve hizmet tedarikçileridir. 100 e yakın üye ile sektörün

Detaylı

PETDER ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİ PROJESİ SONUÇLARI IWES 2012. Volkan SİĞİNÇ volkan.siginc@petder.org.tr

PETDER ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİ PROJESİ SONUÇLARI IWES 2012. Volkan SİĞİNÇ volkan.siginc@petder.org.tr PETDER ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİ PROJESİ SONUÇLARI IWES 2012 Volkan SİĞİNÇ volkan.siginc@petder.org.tr SUNUŞ PLANI; 1- GİRİŞ 2- TÜRKİYE MADENİ YAĞ SEKTÖRÜNÜN DURUMU 3- ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİNE İLİŞKİN MEVZUAT

Detaylı

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ (LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BAŞVURU VE SİNAV TAKVİMİ Başvuru: (01-14)-Nisan-2016 SINAV KAPSAMI TARİH-SAAT LYS-4 SOSYAL BİLİMLER 18-06-2016 CUMARTESİ 10:00

Detaylı

- - Doktora Programı Yoktur. Doktora Programı Yoktur. 1 İstatistik Bölümü Lisans diplomalı olmak SAYISAL

- - Doktora Programı Yoktur. Doktora Programı Yoktur. 1 İstatistik Bölümü Lisans diplomalı olmak SAYISAL S.N ANABİLİM DALLARI Adli Bilimler (Disiplinlerarası) Akıllı Sistemler Mühendisliği (Disiplinlerarası) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ LARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS İSTENİLEN ŞARTLAR

Detaylı

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İŞ ETÜDÜ & ERGONOMİ Yrd.Doç.Dr.Tarık Küçükdeniz Bölüm 2: Verimlilik Verimlilik 1 Bölüme Giriş İş etüdü ile ilgili tekniklere

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 07.12.2015 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

EK EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EK EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EK-5 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJAN YÜKSEK LİSANSA DAYALI DOKTORA LİSANSA DAYALI DOKTORA ALES Puan

Detaylı

Pazartesi Basın Gündemi

Pazartesi Basın Gündemi 14.07.2014 Pazartesi Basın Gündemi İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Açıldı İzmir in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi,

Detaylı

Çalışan Profili Araştırması 2018

Çalışan Profili Araştırması 2018 Çalışan Profili Araştırması 2018 Kilidi Kırmak Serisi KPMG Türkiye kpmg.com.tr İçindekiler Giriş 1 Genel görünüm 2 Eğitim durumu ve alanları 5 Çalışılan bölüm ve sektör 8 Çalışılan seviye ve aylık gelir

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ANABİLİM DALI BİLİM DALI Ales Puan Türü Türk Uyruklu Ünip

Detaylı

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi.

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi. Marmara Bölgesi Öğretmenin Kimyası nda Buluştu Marmara Bölgesi ndeki liselerde görev yapan kimya öğretmenleri Dow ile Öğretmenin Kimyası proje Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte

Detaylı

DÜNYA NÜFUSUNUN YAPISI

DÜNYA NÜFUSUNUN YAPISI DÜNYA NÜFUSUNUN YAPISI DÜNYA NÜFUSU 2020 DE 7 MİLYARI AŞARKEN, 1,6 MİLYAR İNSAN DAHA ORTA SINIFA GEÇECEK. BU RAKAMIN 600 MİLYONUNUN ÇİNLİ OLMASI BEKLENİYOR. DÜNYA NÜFUSUNUN YAPISI Mtoe Dünya Birincil Enerji

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik. Biyoloji Radyobiyoloji Sayısal

Moleküler Biyoloji ve Genetik. Biyoloji Radyobiyoloji Sayısal Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora Yatay Geçiş Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora Yatay Geçiş ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 7. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

1- ET FİYATLARI MAYISTA ARTACAK

1- ET FİYATLARI MAYISTA ARTACAK 1- ET FİYATLARI MAYISTA ARTACAK Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı ve ETBİR Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yücesan, kırmızı et fiyatlarının Mayıs ayında turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yaklaşık yüzde

Detaylı

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI (NOT: YATAY GEÇİŞ ŞARTI BAŞVURU ŞARTI İLE AYNIDIR) ANABİLİM DALI KONTENJANLAR

Detaylı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı Bi Ul E Hi tl EP t E li h Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı L Agence Française de Développement (AFD), Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi (MURCIR)

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Sosyal Hizmet EA 4 4 0 83.412 88.714

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Sosyal Hizmet EA 4 4 0 83.412 88.714 YLSY. com.tr ALAN PUAN GENEL YERLEŞEN ADAY BOŞ KONTEN EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KODU KURUM ADI ALAN ADI TÜRÜ KONTENJAN SAYISI JAN PUAN PUAN 1102354 ADNAN MENDERES (AYDIN) Sosyal Hizmet EA 4 4 0 83.412 88.714 1147006

Detaylı

SODEX Ankara 2017 HVAC-R SEKTÖRÜNÜN ANKARA DAKİ EN ÖNEMLİ BULUŞMASI

SODEX Ankara 2017 HVAC-R SEKTÖRÜNÜN ANKARA DAKİ EN ÖNEMLİ BULUŞMASI 1 2 İÇERİK KÜNYE 3 FUAR YERLEŞİM PLANI.4 KATILIMCI GÖRÜŞLERİ...5-8 ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ..9-10 ALIM HEYETİ PROGRAMI..11 KONFERANSLAR.12 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ.. 13 TANITIM ÇALIŞMALARI..14 MEDYADA

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 16 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ (İNGİLİZCE) 19 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ 125 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 236 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 10 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi helikopterle gezme şansını yakalayacak. Kampanyayı www.facebook.com/istka

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi helikopterle gezme şansını yakalayacak. Kampanyayı www.facebook.com/istka 8 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Nasıl bir İstanbul CUMHURİYETİMİZİN 100. yıl dönümünde nasıl bir İstanbul düşlüyorsunuz? Peki; düşlerinizin gerçekleşmesini ister misiniz?

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik YÜKSEK(TEZLİ) LİSANS / DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Anabilim Dalı Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans

Detaylı

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -TEMEL PARAMETRELERE BAKTIĞIMIZ ZAMAN SOSYAL GÜVENLİK TÜRKİYE AÇISINDAN RİSK OLMAKTAN ÇIKTI -EMEKLİLERİMİZİN YÜZLERİNİN GÜLMESİ

Detaylı