mayıs 2017 / 5. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "mayıs 2017 / 5. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net"

Transkript

1 mayıs 2017 / 5. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net

2 5. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Bilal Altun Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici A.Ş. Esentepe Mahallesi, Akademiyolu Sokak, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Serdivan / SAKARYA T: F: tto@sakarya.edu.tr SAKARYA TEKNOKENT Mart 2017 TARİHİNDE 2. İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARINDA! 02 Mart 2017 KOSGEB AR-GE, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA FİRMALARIMIZA BİLGİLENDİRME YAPILDI! 02 Mart 2017 İlki Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) nın ikincisi Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center da yapıldı. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onursal himayelerinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayeleri altında ve Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde gerçekleşen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF e Sakarya Teknokent katılım göstererek Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinin patentlerini de sergiledi. Sakarya Teknokent bünyesinde yer alan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADAPTTO) nin sergilediği 22 patentten 5 i ödül almaya hak kazandı. Sakarya Teknokent konferans salonunda Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. İbrahim ÖZÇELİK hocamızın KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programları kapsamında bilgi paylaşımında bulunduğu etkinliğimiz bugün gerçekleştirildi. ÖZÇELİK in, KOSGEB projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptığı ve püf noktalarını anlattığı etkinliğimiz katılımcıların sorularını yanıtlayarak son buldu. Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

3 SAKARYA ÖZEL FİNAL TEMEL LİSESİ NDEN SAKARYA TEKNOKENT E ZİYARET! 06 Mart 2017 Sakarya Teknokent ve TTO kavramları hakkında detaylı bilgi alındı. Firma ziyaretlerinde bulunuldu. BALIKESİR 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRÜ VE BALIKESİR TEKNOKENT GENEL MÜDÜRÜ SAYIN MESUT ERAY IN SAKARYA TEKNOKENT ZİYARETİ! SAKARYA GEVYE METEM LİSESİ NDEN SAKARYA TEKNOKENT E ZİYARET! 07 Mart 2017 Sakarya Teknokent ve TTO kavramları hakkında detaylı bilgi alındı. Firma ziyaretlerinde bulunuldu. Ardından topluca yenilen öğle yemeği ile birlikte öğrenciler okullarına uğurlandı. 06 Mart 2017 SAKARYA TEKNOKENT 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NÜZÜ KUTLAR! 08 Mart 2017 Balıkesir 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü ve Balıkesir Teknokent Genel Müdürü Sayın Mesut Eray, Teknokentimizi ziyaret ederek, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin tarafından çalışmalarımız hakkında bilgilendirildi. Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin ENGİN Sakarya Teknokent bünyesinde çalışan bayan personellerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü kutladı.

4 İNOVASYON VE KADIN PROGRAMI KADEM SATSO GENEL SEKRETERİ SAYIN YİĞİT ATEŞ VE SABİDER BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN NECMETTİN KIRIK, GENEL MÜDÜRÜMÜZ PROF. DR. TAHSİN ENGİN E NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDULAR. 16 Mart Mart 2017 KADEM Sakarya nın düzenlemiş olduğu İnovasyon ve Kadın konu başlıklı program Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin katılımı ile başladı. Sakarya KADEM tarafından düzenlenen Kadın Girişimcilik ve İnovasyon paneli başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Sakarya Teknokent olarak kadın istihdamına verilen gayret ve çalışmalar için Sakarya KADEM ailesini tebrik ediyoruz. TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT İŞ GELİŞTİRME BİRİM DİREKTÖRÜ SAYIN DENİZ YAYLA'NIN ZİYARETİ. SATSO Genel Sekreteri Sayın Yiğit ATEŞ ve SABİDER Başkan Yardımcısı Sayın Necmettin KIRIK, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin ENGİN'e nezaket ziyaretinde bulundular. 10 Mart 2017 Tübitak Marmara Teknokent İş Geliştirme Birim Direktörü Sayın Deniz YAYLA, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin ENGİN'i ziyaret etti.

5 ADAPTTO, WIN EURASIA AUTOMATİON 2017 FUARINDA! 16 Mart 2017 KOBİEFOR DERGİSİ 14 Mart 2017 KobiEfor Dergisinden Nurgül Paçaro ve Deniz Yakıntaş, Genel Müdürümüz ile yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında görüştü. SAKARYA TEKNOKENT VE SAMİB YEREL FİRMALARI DÜNYA YA AÇILMAK İÇİN KOLLARI SIVADI 15 Mart 2017 T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan, Sakarya Teknokent ve Sakarya Makine İmalatçıları Birliğinin ortak yürüttüğü, URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesinin basın lansmanı gerçekleştirildi. Hayırlı Olsun. Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin ENGİN` WIN 2017 fuarında firmalara ziyaretlerde bulundu. Ayrıca Sektörel Haber Merkezi prodüksiyon ajansı ile röportaj yaparak Sakarya Teknokentimizin ilerleme sürecinden bahsetti. WIN 2017 fuarında 2. Günümüz ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor,sakarya Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi olarak standımıza bekleriz.

6 Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Akademisyen ve Lisansüstü öğrencilerine yönelik Başlangıç Ar-Ge projeleri Destekleme Programı kapsamında proje yazım eğitimi verilmiştir. Katılım sağlayan akademisyenlerimize teşekkür eder, proje çalışmalarında başarılar dileriz. ADAPTTO'DA PROGRAMLAMANIN ÖNEMİ VE BÜYÜK VERİ BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI! SAKARYA TEKNOKENT CEBİT '17 FUARINDA! 20 Mart Mart Mart 2017 tarihinde Sakarya Teknokent Konferans Salonunda Doç.Dr. Sadi EVREN`in konuşmalarıyla Programlamanın Önemi ve Büyük veri konulu bilgilendirme eğitimi düzenlenmiştir. Sakarya Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğrencilerine ve Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri öğrencilerine yoğun katılımlarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ NDE BÖLÜMLERE ÖZEL TÜBİTAK PROJE YAZIM EĞİTİMİ BAŞLADI! 17 Mart 2017 Sakarya Teknokent bilişim alanında Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan 13 firmasıyla 20 kişilik bir grup olarak CeBIT e katıldı. Her yıl değişik konseptler ile düzenlenen dünyanın en geniş katılımlı uluslararası bilişim fuarı CeBIT, bu yıl Almanya nın Hannover şehrinde gerçekleşti. 5 gün süren fuarı yaklaşık katılımcı ziyaret etti. Sakarya Teknokent bilişim alanında Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan 13 firmasıyla 20 kişilik bir grup olarak CeBIT e katılım gösterdi.

7 ADAPTTO İLE PROJE YAZIM EĞİTİMLERİ İKTİSAT BÖLÜMÜYLE DEVAM EDİYOR! 22 Mart 2017 EKONOMETRİNİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI! 24 Mart 2017 Adaptto'da ekonometrinin dünü, bugünü ve yarını etkinliğimiz katılımcılarımızın yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi! ADAPTTO + ile Finans ve Ekonometri Topluluğunun beraber düzenlediği Ekonometrinin Dünü, Bugünü ve Yarını adlı eğitim bugün Sakarya Teknokent konferans salonunda gerçekleştirildi. Yoğun ilgi ile gerçekleşen eğitimde İstanbul Üniversitesi Ekonometri Bölüm Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Sem Müdürü Prof. Dr. Nilgün ÇİL hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 22 Mart 2017 tarihinde, Sakarya Üniversitesi İktisat Bölümüne Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ve 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında proje yazım eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimimizin içeriğinde, Prof. Dr. Nilgün ÇİL hocamız ekonometrinin başlangıç yıllarından günümüze nasıl geldiği, aynı zamanda gelecekte nasıl bir öneme sahip olduğunu katılımcılar ile paylaştı. İktisat ve Ekonometrinin ayrılmaz bir bütün olduğunu, yabancı dil bilmek nasıl öğrenci ve akademisyenler için bir avantaj ise ekonometri bilmenin de önemini bir kez daha hatırlattı. İktisat bölümü akademisyenlerinin katılımıyla; ulusal projeler uzmanı Özge AKGÜL ve Siyasal Bilgiler Fakültesi proje danışmanı Çiğdem KAYAR ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda 3001 ve 1002 programları hakkında genel bilgi ve yazım eğitimi verildi. Katılım sağlayan tüm akademisyenlerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Her akademisyenin de bir profesyonel öğrenci olduğunu her zaman gelişen teknoloji ve yöntemler ile bireylerin kendini geliştirmesi gerektiğini yeni yöntemleri bizimde literatüre katabileceğimizi bir kez daha vurguladı. Washington Irving in Büyük insanların idealleri, sıradan insanlarınsa hevesleri vardır. sözünü hatırlatarak konuşmasını tamamlayan

8 Sayın ÇİL, katılımcıların sorularını yanıtlayarak eğitimi sonlandırdı. Katılım sağlayan akademisyenlerimize, firmalarımıza ve öğrencilere çok teşekkür eder, sağlık nedenlerinden dolayı bizlere eşlik edemeyen Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet M. GÖKÇEN hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. ADAPTTO DAN FOMPAK AMBALAJ VE POLİÜRETAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş YE ZİYARET! 28 Mart 2017 URGE PROJELERİ MEVZUAT DÜZENLENME TOPLANTISI 28 Mart 2017 T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen ihracata yönelik destekleri konu alan URGE Projeleri Mevzuat Düzenlenmesi toplantısındayız. SAKARYA TEKNOKENT VE ADAPTTO DAN SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI EĞİTİMİ! 29 Mart 2017 Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında, FOMPAK Ambalaj ve Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. Otomotiv iç trim parçaları üreten firmaya, Tavan konusunda akustik özelliklerini iyileştirme projelerinde (1501) danışmanlık (eğitim ve proje) için akademisyen arayışları sebebi ile iki akademisyenimizle beraber ziyarette bulunuldu ve projeleri hakkında görüşülmüştür. Sakarya Teknokent firmalarından Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş. iş birliğiyle yaptığımız etkinliğimiz 29 Mart Çarşamba günü Sakarya Teknokent konferans salonunda iki oturumda gerçekleştirildi. Katılımcılara konular özelinde ödüllü soruların sorulduğu keyifli dakikalar içerisinde gerçekleşen etkinliğimiz de Sakarya Teknokent Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin ENGİN in açılış konuşmalarının ardından, Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş. Genel Müdürü Murat LOSTAR ın Bilgi Güvenliği ve Prensipleri, Hacker, Cracker, Saldırı ve Savunma Kavramları,

9 Ülkemizden ve Dünyadan Örnekler, E-posta Güvenliği Nedir? konularında yaptığı sunumuyla devam etti. NEZAKET ZİYARETİ! 30 Mart 2017 Etkinliğin ikinci oturumunda ise Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş. yetkililerinden Erdem KAYAR ın 8 Madde de Bilgi Güvenliği konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, Yazılım Yüklemede Dikkat Edilecek Hususlar, Siber İstihbarat, Sosyal Medyada Bizi Bekleyen Tehditler, Parola Güvenliği, Sosyal Mühendislik, En Büyük Tehdit ve Önlem ve Doğru Bilinen Yanlışlar konularından bahsedildi. Sunumun ardından katılımcıların soruları yanıtlandı. Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Günay Güneş ve Beraberindeki Heyet, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin e Nezaket Ziyaretinde Bulundu. ADAPTTO DAN MAGNA OTOMOTİV SAN. TİC. A.Ş. YE ZİYARET! 31 Mart 2017 Katkılarından dolayı Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş. firmamıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz... Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Kapsamında MAGNA Otomotiv San. TİC. A.Ş. AR-GE Merkezine ziyarette bulunuldu.

10 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ VE ADAPTTO + 'DAN BİR İLK DAHA! 3 Nisan 2017 SAKARYA TEKNOKENTTE BÜNYESİNDE BULUNAN FİRMALAR ÖZELİNDE SAĞLANAN İŞKUR VE SGK DESTEKLERİ BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI! 4 Nisan 2017 Teknokent firmalarımızın özelinde sağlanan İŞKUR ve SGK destekleri bilgilendirme toplantısı, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ve SGK İl Müdürü Erhan Çavuş'un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısının sonunda, Teknokent Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin, Değerli İl Müdürlerimize Teşekkür Belgesi takdim etti. ADAPTTO + proje destek ofisi ve İktisat Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Selim İNANÇLI Siyasal Bilgiler Fakültesinde ilk defa başvurusu yapılacak olan Karadeniz Havzası İşbirliği Programı kapsamında proje ortakları ile görüşmelere başlandı. İlk toplantı Söğütlü Belediye Başkanı daveti üzerine Söğütlü Belediye sinde gerçekleştirildi tarihinde gerçekleştirilen toplantıda proje detayları görüşüldü. Davetlerinden dolayı Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin GENÇ e teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

11 ADAPTTO + İLE PROJE YAZIM EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR! 5 Nisan 2017 ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI, AR- GE BAŞKANI DR. ALİ ARIDURU ZİYARETİ! 6 Nisan 2017 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ar- Ge Başkanı Dr. Ali ARIDURU, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin ENGİN i makamında ziyaret ederek, Teknokent çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sakarya Teknokenti başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. ADAPTTO + Proje Destek Ofisi Başlangıç Ar-Ge Destek Programı ve 1002 Hızlı Destek Programları kapsamında proje yazım eğitimini Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri bölümünde gerçekleştirildi. 5 Nisan Çarşamba günü saat 14:00 da gerçekleştirilen toplantı, bölüm akademisyenlerinin katılımı ve Proje Destek Ofisi koordinatörü Hakan ERYÜZLÜ, Proje Danışmanı Çiğdem KAYAR, Ulusal Projeler Uzmanı Özge AKGÜL ün sunumuyla tamamlandı. Katılım sağlayan akademisyenlerimize teşekkür eder, proje çalışmalarında başarılar dileriz.

12 BAKAN FARUK ÖZLÜ, SAKARYA TEKNOKENT İ ZİYARET ETTİ. 7 Nisan 2017 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ yü Teknokentimiz de Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (HİSER) Projesi lansmanında ağırladık. Bakanımızı Sakarya Teknokent te ağırlamaktan onur ve gurur duyduk. Sakarya Teknokent Yazılım Firmaları ile Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Yönetim Kurulu Akademisyenleri arasında verimli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Katılım gösteren tüm değerli hocalarımıza ve katılımcı firmalarımıza teşekkür ediyoruz. İNOVATİF İŞ FİKRİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ YAPILDI! 13 Nisan 2017 İNOVATİF İŞ FİKRİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ TAMAMLANDI! Programımızı Teşrifleri İle Güzelleştiren İl Protokolümüze, Üniversite Akademisyenlerimize, Tüm Katılımcı Firmalarımıza Teşekkür Ediyoruz. Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADAPTTO) tarafından düzenlenen İnovatif İş Fikri Geliştirme Eğitimi Girişim Atölyesi eğitim salonunda gerçekleşti. Sakarya Üniversitesi lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı eğitime 10 iş fikrinin olgunlaştırılması ile sona erdi. SAKARYA TEKNOKENT FİRMALARI VE SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI! 12 Nisan 2017 İLK ADIM İÇİN GİRİŞİM ATÖLYESİ Kurulduğu günden bu yana birçok iş fikrinin gelişimine destek veren Girişim Atölyesi, eğitimlerin yanı sıra bu yıl yoğunlaştırılmış mentorluk hizmeti vermeyi hedeflemektedir. Konu ile ilgili Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin ENGİN, Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin iş fikirlerini geliştirmesi için tasarladığımız Girişim Atölyesi, kurulduğu günden itibaren 9 iş fikrinin şirketleşmesini sağladı. Ülke ekonomisine katma değer oluşturan ve inovatif tabanlı ürün sağlayan her fikri destekliyoruz. Girişimcilik, uzun vadeli bir süreçtir. Bu süreçte tüm Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin yanındayız dedi.

13 KÜSİ KAPSAMINDA OPTİMUM SÜREÇ TASARIMI VE UYGULAMALARI LTD. ŞTİ. FİRMASINA ZİYARETİ 13 Nisan 2017 ADAPTTO DA EKONOMETRİ NEDİR? NE DEĞİLDİR? ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 14 Nisan 2017 ADAPTTO+ Proje Destek Ofisi ile Finans ve Ekonometri Öğrenci Topluluğunun ortaklaşa düzenlemiş olduğu Ekonometri Nedir? Ne Değildir? adlı etkinlik 14 Nisan 2017 tarihinde Sakarya Teknokent Konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Optimum Süreç Tasarımı ve Uygulamaları Ltd. Şti. firmasına ziyaret gerçekleştirildi. KÜSİ KAPSAMINDA TEKNOROT OTOMOTİV ÜRÜNLERİ SAN. LTD. ŞTİ. FİRMASININ AR-GE MERKEZİNE ZİYARET! 13 Nisan 2017 Yoğun ilgi ile gerçekleşen etkinlikte Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar KURT hocamıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Etkinliğimizin içeriğinde, Doç. Dr. Serdar KURT Ekonometrinin geçmişi hakkında bilgi vererek öğrencilerin iş ve akademik hayatları için tavsiyelerde bulunmuştur. Katılım sağlayan akademisyenlerimize ve öğrencilere çok teşekkür eder, başarıların devamını dileriz. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Teknorot Otomotiv Ürünleri San. Ltd. Şti. firmasının Ar-Ge merkezine ziyaret gerçekleştirildi.

14 GİRİŞİM ATOLYESİ MENTORLUKTA BU HAFTA ADAPTTO FİKRİ SINAİ MÜLKİYET HAKLARI BİRİMİ VARDI! 19 Nisan 2017 Girişim Atölyesi, girişim hızlandırma programı kapsamında girişimcilere Adaptto Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birim Koordinatörü İlhan ÖZSOY, Fikri Haklar Uzmanı Nurbanu ZENGİN ve Teknik Çizim Uzmanı Safa ÇETİNKAYA tarafından Fikri Mülkiyet Eğitimi verildi.eğitim kapsamında Fikri Mülkiyet Hakları nda Temel Kavramlar ve Türkiye de ve Dünyada Patent, Faydalı Model, Tasarım ve Marka Süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Teknik fikirler mentorlarımızdan İnovar Firmasından Elektrik-Eloktronik Mühendisi Kerem Topçu ile görüşürken aynı anda bilişim fikirleri de mentorlarımızdan C1Soft tun kurucusu İlhan GÖRGÜLÜ ile görüşme sağladı. Mentorlarımız girişimcilerimizin iş fikirlerini hayata geçirirken dikkat etmesi gereken hususlarda uyardı. ADAPTTO DA SINAİ MÜLKİYET KANUNU; YENİLİK VE AVANTAJLAR KONULU BİLGİLENDİRME YAPILDI! 20 Nisan tarihinde Adaptto Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Mülkiyet Birimi tarafından Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu ile ilgili Bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir. Seminerin ilk bölümünde Fikri Mülkiyet Uzmanı Nurbanu ZENGİN tarafından Adaptto Fikri Mülkiyet Birimi ve Patentto Patent ve Ticarileştirme Ofisinin faaliyetleri ve işleyisi, patentlenebilirlik kriterleri ve patent ön araştırması hakkında bilgi verildi. Daha sonra Teknik Çizim Uzmanı Safa ÇETİNKAYA tarafından tarifnamenin bölümleri, tarifnamenin genel prensipleri, teknik çizim detayları ve istem tipleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. HEM EĞİTİM HEM MENTORLUK! Girişim Atölyesi, girişimcilerine yoğun bir hızlandırma programı uygulayarak onların hedeflerine çabuk ulaşmasını sağlıyor. Girişim Atölyesinde bu hafta eğitimin yanı sıra girişimcilerin iş fikirleri teknik fikirler ve bilişim fikirleri olmak üzere ikiye ayrıldı. Seminerin ikinci bölümünde ise Adaptto Fikri Mülkiyet Birimi koordinatörü ve Patent vekili İlhan ÖZSOY tarafından genel değişiklikler, marka ve tasarım hukukuna ilişkin temel yenilikler, marka, pa-

15 tent ve tasarım tescil sürelerinde yenilikler, akademisyenlerin buluş ve tasarımında hak sahipliğine ilişkin yenilikler konularında detaylı bilgi verildi. Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz... LİSANS BİTİRME TEZİ PROJE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ 21 Nisan 2017 Sakarya Üniversitesi Adaptto Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, Lisans Bitirme Tezi Proje Yarışması Ödül Töreni ve Proje Sergi Sunumu başlıklı program gerçekleştirildi. Sakarya Teknokent Fuaye alanında gerçekleştirilen programa, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler katıldı. Lisans Bitirme Tezi Proje Yarışması Ödül Töreni programının açılışında konuşan Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin: Adaptto Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 13 Şubat 3 Mart tarihleri arasında açılan çağrı başvurusuna, 50 Sakarya Üniversitesi Lisans Bitirme Tezi Öğrencisi projeleriyle icabet etmiş ve katılım göstermiştir. Projeler, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri Alanları olmak üzere iki ayrı grupta değerlendirilmiştir. Başvurular değerlendirme komitesi tarafından tek tek incelenip, belirlenen 13 parametre kriterleri çerçevesinde puanlandırılıp sıralamaya alınmıştır. Finale kalan 20 Lisans Bitirme Tezi Proje Yarışması Poster Sunumunun sergisi bu alanda sergilenmektedir. İki ayrı kategoride ilk altıya giren projeler ödüle layık görüldü. Siz değerli öğrencilerin heyecanına ortak olduğumu içtenlikle ifade etmek isterim. Kazanan proje sahiplerini tebrik eder, çalışma hayatınızda sizlere başarılar dilerim şeklinde konuştu. Birincilik ödüllerini kazananlar ödüllerini SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ın elinden aldılar. Sosyal Bilimler alanında yarışmada birinci olan, Sakarya ili konut fiyatlarını etkileyen faktörlerin hedonik fiyat modeliyle incelenmesi konu başlıklı, Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümü Öğrencisi Pınar Taş ödüle layık görüldü. Mühendislik ve Teknoloji Bilimler alanında yarışmada birinci olan, Akıllı eldiven kullanılarak işaret dilinin android uygulaması ile yazıya ve sese dönüştürülmesi konu başlıklı, Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümü Öğrencisi Eyüp Ensari Dumlu birincilik ödülüne layık görüldü.

16 KISA KISA KYK Sakarya Sabahattin Zaim Yurt Müdürü Paşa Odabaş ve Yurt Öğrencileri, Genel Müdürümüze Nezaket Ziyaretinde Bulundular 14 Mart 2017 Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Eryap Grup Yapı Mal. San. ve Tic. A.Ş. Firmasına Ziyaret Gerçekleştirildi. 15 Mart 2017 Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin, Bilim ve Teknoloji Genel Müdiresi Görevine Atanan Doç. Dr. Elife Ünal Hanımefendiye Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu. 21 Mart 2017 Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin, UDHB Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne Nezaket Ziyaretinde Bulundu. 21 Mart 2017 Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Saly Karavan Treyler Sanayi ve Tic. Şti. Firmasına Ziyaret Gerçekleştirildi. 23 Mart 2017 Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Semaksan Global İş Makinaları Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Firmasına Ziyaret Gerçekleştirildi. 23 Mart 2017

17 KISA KISA Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında, Firmalar İle Ar-Ge Projeleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi. 23 Mart 2017 İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ve Beraberindeki Heyet, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin E Nezaket Ziyaretinde Bulundu. 24 Mart 2017 Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Günay Güneş ve Beraberindeki Heyet, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Tahsin Engin e Nezaket Ziyaretinde Bulundu. 30 Mart 2017 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sakarya Şube Müdürlüğü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Firmalarımıza Ziyaret Gerçekleştiriyor. 3 Nisan 2017 Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Çelik Kardeşler Tahıl Kurutma Sistemleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketine Ziyaret Gerçekleştirildi 5 Nisan 2017 TBM Endüstri Otomasyon Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. firmasına ziyaret gerçekleştirildi. 5 Nisan 2017

18 Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici A.Ş. Esentepe Mahallesi, Akademiyolu Sokak, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Serdivan / SAKARYA T: F: tto@sakarya.edu.tr

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net

ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net 7. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu [Tasarım] Murat Tamcı Bilal Altun Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

şubat 2017 / 3. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

şubat 2017 / 3. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net şubat 2017 / 3. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 3. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

eylül 2016 / 1. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

eylül 2016 / 1. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net eylül 2016 / 1. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar 1. [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Misyon. Vizyon.

Misyon. Vizyon. nlanır üç ayda bir yayı / 10. sayı / Haziran 2018 / Adaptto.net İmtiyaz Sahibi Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı İcra Direktörü Prof. Dr. Şakir GÖRMÜŞ Sakarya Teknokent Genel

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 1 1 KASIM 2016 KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Hakan DEMİRCİ den Dinliyoruz Girişimcilik Destek Programı, Ar-ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 1 4 EKİM 2016 Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Sunumu 2016 4 EKİM 2016 Kariyer Planlama ve İç Girişimcilik Semineri Key Of Change

Detaylı

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARALIK SAYI 4 KOSGEB SEMİNERİ İNOVASYON HAFTASI STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 3-4-5 ARALIK 2015 9 ARALIK 2015 KOSGEB G r ş mc l k ve FSMH Destekler Sem 01.12.2015

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

Misyon. Vizyon.

Misyon. Vizyon. Aralık 2018 12. sayı nlanır üç ayda bir yayı / 10. sayı / Haziran 2018 / Adaptto.net İmtiyaz Sahibi Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı İcra Direktörü Prof. Dr. Şakir GÖRMÜŞ

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR 24.12.2015 1 24 Aralık 2015 tarihinde Tübitak Ardeb 3001 programına proje yazmak isteyen sanayici, projeyi Tübitak'a göndermeden önce Akademik kuruluna

Detaylı

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Bültenimizin bu sayısında ETTOM olarak yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden verdiğimiz eğitimlere kadar geride bıraktığımız dönemdeki

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1

MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1 MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK EN İYİ ÜÇÜNCÜ Samsun Teknopark, başkentteki zirvede En İyi Gelişme Gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Kategorisi nde üçüncü olarak büyük

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION ISIF 18 Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına

Detaylı

Törende, ödül alan araştırmacılarımız:

Törende, ödül alan araştırmacılarımız: Başkent Üniversitesi nde Buluş Ödül Töreni Başkent Üniversitesi, bilimsel çalışmalara destek olmayı sürdürüyor. Başkent Üniversitesi Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ikincisi düzenlenen

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

SELÇUK TTO GÖREVLENDİRME ETKİNLİK RAPOR FORMU ETKİNLİK DETAYLARI

SELÇUK TTO GÖREVLENDİRME ETKİNLİK RAPOR FORMU ETKİNLİK DETAYLARI Doküman No Sayfa No 1/1 Etkinlik Yer Tarih 12.12.2013 ETKİNLİK DETAYLARI KOSGEB-GİZ ANADOLU DA EKONOMİNİN DESTEKLENMESİ PROJESİ Konya Teknokent Ardıçlı Toplantı Salonu Saat 10.00 16.00 Katılımcı/ları TTO

Detaylı

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 ISIF 18 de OMÜ-TTO rüzgârı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi nin (OMÜ-TTO), 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı nda (ISIF 18) 1 altın 1 gümüş 3

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ N11.com un Kurucu Müdürü Ömürden Sezgin, Samsun Teknopark Konferans Salonu nda Markanı Baştan Yarat-Stratejik Pazarlama

Detaylı

Misyon. Vizyon.

Misyon. Vizyon. Haziran 2018 / 10. sayı / üç ayda bir yayınlanır / www.adaptto.net nlanır üç ayda bir yayı / 10. sayı / Haziran 2018 / Adaptto.net İmtiyaz Sahibi Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

e-bülten İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU GENÇ PUPA TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3

e-bülten İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU GENÇ PUPA TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3 e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3 GENÇ PUPA İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU 1 İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU TTO muz İNOPAK (İnovasyon ve Patent) Kulübü nü kurmuştur. -1 Kasım 2015 TÜBİTAK (SOBAG) Proje

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO (1513 TTO Başvuru Deneyimleri Paylaşımı Çalıştayı- Ankara Sanayi Odası-26 Temmuz 2013) PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK TTO (2006) ; Teknoloji transferi, girişimciliği

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 1 GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi Genç Pupa e-bülten 14 TEMMUZ 2016 19 TEMMUZ 2016 Uğur Metal Ldt. Şti. ye Teknoloji

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

E-BÜLTEN NO:3 KASIM ARALIK 2016

E-BÜLTEN NO:3 KASIM ARALIK 2016 E-BÜLTEN NO:3 KASIM ARALIK 2016 ÜSİMP Patent Fuarı 8-9 Kasım tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesi nde gerçekleştirildi. Üniversite Sanayi İş birliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından organize edilen

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 18.06.2013 30.07.2013 ANKARA İRTİBAT OFİSİNİN AÇILIŞ TÖRENİ-19 KASIM 2013 ANKARA İRTİBAT OFİSİNİN AÇILIŞI AVRUPA BİRLİĞİ (AB) BAKANI VE BAŞ MÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ, İÇİŞLERİ

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ Bire Bir Görüşmeler Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bugüne kadar 28 araştırmacı ve akademisyen ile yüzyüze proje fikirleri,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

KTÜ. Teknoloji Transfer O si BÜLTEN KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK KASIM 2015 / SAYI 1

KTÜ. Teknoloji Transfer O si BÜLTEN KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK KASIM 2015 / SAYI 1 BÜLTEN KASIM 2015 / SAYI 1 KTÜ Teknoloji Transfer O si KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK 1.TÜBİTAK - BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM (BİGG) Değerli iş fikri sahipleri, TÜBİTAK 1512 Programı bu yıl isim ve içerik değişikliği

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ

LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ CMS JANT VE MAKİNA SAN. A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA

Detaylı

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net www.adaptto.net iletisim@adaptto.net Teknoloji Transferi Nedir? Teknoloji Transferi kavramı bir kurum tarafından geliştirilen yeni bir teknolojinin, buna ihtiyaç duyan kurum(lar)a başarılı bir şekilde

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Araştırma temelli, katma değeri yüksek ürünlerle bilgi odaklı kalkınmaya destek ve ülke ekonomisinin daha rekabetçi bir ekonomi olarak dünya çapında yarışmasına katkı

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLGİ, İNOVASYON ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BÜ-BİTTO) baskent.edu.tr

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLGİ, İNOVASYON ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BÜ-BİTTO) baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLGİ, İNOVASYON ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BÜ-BİTTO) baskent.edu.tr BİTTO, 01.07.2017 TARİHİNDE TÜBİTAK 1601 DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR baskent.edu.tr MODÜL 1 - Farkındalık,

Detaylı

e-bülten GENÇ PUPA Akdeniz Üniversitesi TTO (AKİŞMER) Kardeş TTO iş birliği protokolü imzalandı 24 Temmuz 2015

e-bülten GENÇ PUPA Akdeniz Üniversitesi TTO (AKİŞMER) Kardeş TTO iş birliği protokolü imzalandı 24 Temmuz 2015 e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ OCAK / EYLÜL 2015 SAYI 1 GENÇ PUPA Akdeniz Üniversitesi TTO (AKİŞMER) Kardeş TTO iş birliği protokolü imzalandı 24 Temmuz 2015 Yıldız TTO ile Mentörlük Protokolü imzalandı.

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ BAŞARILI UYGULAMALAR ÇALIŞTAYI İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ Dr. Emrah Tomur Genel Koordinatör 10 Ocak 2012 ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Ankara 2003 yılında İzmir in önde

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret. Baybars ALTUNTAŞ ile Girişimcilik Gününe Katılım Gösterdik

Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret. Baybars ALTUNTAŞ ile Girişimcilik Gününe Katılım Gösterdik Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret 30.11.2015 1 Gaziantep Üniversitesinden Gıda, Makine, Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde görev yapan akademisyenler Gaziantep Teknoloji

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 21.04.2015 26.05.2015 GÖÇ İDARESİ NEZDİNDE YAPTIĞIMIZ GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ ÖZELLİKLE EMLAK VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN ÜYELERİMİZDEN TARAFIMIZA İLETİLEN SORUNLAR

Detaylı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası N 5 Mart 2015 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü nün Bursa dan Dünyaya Açılımı na BTSO dan Start Verildi Bursa

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

ÖZETLE ODTÜ %30 su rekabetçi araştırma fonlarından en büyük döner sermaye geliri

ÖZETLE ODTÜ %30 su rekabetçi araştırma fonlarından en büyük döner sermaye geliri ÖZETLE ODTÜ Toplam bütçenin %30 su rekabetçi araştırma fonlarından Tıp hariç en büyük döner sermaye geliri: yıllık ~25 milyon AB ve TUBİTAK fonlarından en fazla destek alan üniversite Herhangi bir zamanda

Detaylı

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Bilimsel Etkinliğini Gerçekleştirdi

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Bilimsel Etkinliğini Gerçekleştirdi Diş Hekimliği Fakültesi İlk Bilimsel Etkinliğini Gerçekleştirdi GÜNCELLEME 30.05.2015 00:00 Diş Hekimliği Fakültesinin organize ettiği; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) Araştırma

Detaylı

Ön Görüşme. Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ

Ön Görüşme. Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ Ön Görüşme Değerli Akademik / İdari Personelimiz ve Öğrencilerimiz, Ülkemizde Ocak 2017 yılında 6769 No'lu Sınai Mülkiyet Kanun tasarısının yasalaşmasıyla

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI DÜZCE-9 MAYIS 2013 KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir.

Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir. cevher 2018 TEMMUZ cevher Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir. Kurulduğu 1957 yılından beri demir cevheri

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Prof. Dr. Candeğer YILMAZ,... Ege Üniversitesi Rektörü EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini

Detaylı

GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR!

GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR! GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR! Gazi Üniversitesi Kökleri 1926 yılına uzanan Gazi Üniversitesi nde, SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle

Detaylı

e-bülten GENÇ PUPA MARKA ÇALIŞTAYI Kardeş TTO protokolü ENEFM 2015 ve 14 Ekim 2015 22 Ekim 2015 INTERM 2015 Kongreleri

e-bülten GENÇ PUPA MARKA ÇALIŞTAYI Kardeş TTO protokolü ENEFM 2015 ve 14 Ekim 2015 22 Ekim 2015 INTERM 2015 Kongreleri e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 2 GENÇ PUPA MARKA ÇALIŞTAYI Kardeş TTO protokolü ENEFM 2015 ve 14 Ekim 2015 22 Ekim 2015 INTERM 2015 Kongreleri 19-23 Ekim 2015 1 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı

Detaylı

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI A.Ş. AR-GE MERKEZİ SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2.

Detaylı

Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Birimi

Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Birimi Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Birimi Adaptto faaliyetleri hakkında farkındalık, tanıtım, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmak ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisini tercih edilen arayüz

Detaylı

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI - BİDEB 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Programın Amacı: Girişimcilik Farkındalığını Artırmak Üniversite düzeyinde öğrenciler arasındaki girişimcilik farkındalığını

Detaylı

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır AR- GE DESTEKLERİ Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır 1 2 3 1 Merkez İstanbul 2 Şube Gebze GOSB Teknokent

Detaylı

ÇUKUROVA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (ÇUKUROVA TEKNOKENT)

ÇUKUROVA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (ÇUKUROVA TEKNOKENT) ÇUKUROVA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (ÇUKUROVA TEKNOKENT) Adana Sanayi Odası 24.02.2014 Prof.Dr. Kadir AYDIN Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sanayi ve Ticaret

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ

100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ 100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK İKİNCİ TEKNOPARKI ŞİRKET SAYISI: 120 AR-GE ELEMANI SAYISI: 2000

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 KASIM / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1-

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri -1-08.06.2017 -2- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri Aytülü Sert, MBA Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ticarileştirme Birim Yöneticisi ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Canberk Sayın

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

24 27 EKİM 2013 İSTANBUL

24 27 EKİM 2013 İSTANBUL CeBIT BİLİŞİM EURASIA FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 24 27 EKİM 2013 İSTANBUL Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı 1 CeBIT

Detaylı

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır AR- GE DESTEKLERİ Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır 1 2 3 1 Merkez İstanbul 2 Şube Gebze GOSB Teknokent

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Işık Üniversitesi Teknoloji Transfer

Detaylı