SHERPA PLAYBOOK. SHERPA ile çalışma rehberi. v Mart 2017

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SHERPA PLAYBOOK. SHERPA ile çalışma rehberi. v Mart 2017"

Transkript

1 SHERPA PLAYBOOK SHERPA ile çalışma rehberi v Mart 2017

2 SHERPA PLAYBOOK / Nasıl bir hizmet sunuyoruz? SHERPA Tenzing Norgay, Dünya nın en yüksek noktası Everest in, metrelik zirvesine ulaşabilen ilk insan Sir Edmund Hillary in rehberidir.

3 SHERPA PLAYBOOK SHERPA PLAYBOOK u neden hazırladık? Kapsam ve önceliklerin ışık hızında değiştiği bir dünyada, odaklanmanın tek çözüm olduğunu birçok defa unutulmaz şekilde deneyimlediğimizden, her ne yapıyor ve yaratıyorsak, bunu ancak yalın bir metodolojiyle kaynaklarımızı efektif kullanarak mümkün kılabiliyoruz. Bu Playbook, birlikte deneyim tasarlayacağımız proje sahiplerine olan saygımızı layıkıyla anlatabilmek adına, işimize nasıl odaklanabildiğimizi anlatan bir Biz işte böyle çalışıyoruz. itirafnamesidir.

4 Design as a Service SHERPA nın İŞ MODELİ

5 SHERPA PLAYBOOK Nasıl bir hizmet sunuyoruz?

6 SHERPA PLAYBOOK / Nasıl bir hizmet sunuyoruz? Biz SHERPA olarak, Kendi geliştirdiğimiz, yüksek kalite standartlarına sahip bir üretim metodolojisine bağlı çalışarak, 100 ün üzerinde ülkede milyonlarca kullanıcıya dokunabilmiş ürün ve servisler geliştirmeyi başardık.

7 SHERPA PLAYBOOK / Nasıl bir hizmet sunuyoruz? Biz SHERPA olarak, Proje sahibi ismini verdiğimiz müşterilerimizle aynı amaç uğrunda çalıştık. Kullanıcıyı ve onun yaşayacağı deneyimi her tür diğer bireysel hedeften üstün tuttuk.

8 SHERPA PLAYBOOK / Nasıl bir hizmet sunuyoruz? Biz SHERPA olarak, Ürününün veya servisin bağlı olduğu hedeflere ulaşmak adına yaratıcı çözümler geliştirdik, arayüz deneyimleri tasarladık, prototipler hazırladık. Kullanıcının daha iyi bir deneyim yaşayabileceğine inandığımız sistemleri optimize ettik.

9 SHERPA PLAYBOOK / Nasıl bir hizmet sunuyoruz? DaaS Design as a Service

10 SHERPA PLAYBOOK / Nasıl bir hizmet sunuyoruz? Odaklanma kalitemizi standartların üzerinde tutabilmek için, 60 A/S/Ay altında kaynak ayrımı gerektiren kontratlarda yer almayı tercih etmeyiz. DaaS standartlarımız Her hizmet ayının sonunda, proje sahibi için harcadığımız tüm eforu (kişi / görev / dakika bazında) raporlarız. Kontrolümüzdeki kaynağın hesabını vermeyi görevimiz biliriz. Kontrat süresince, proje sahibinin bütçesindeki kaynak, her hangi bir sebeple %100 oranında kullanılmaz ise kaynağın %50 üzerindeki bölümünü bir sonraki aya devrederiz. Bütçenizin heba olmasını engelleriz.

11 SHERPA PLAYBOOK / Nasıl bir hizmet sunuyoruz? DaaS Abonelik Paketlerimiz Küçük En düşük odağa sahip, başlangıç paketimiz. Tanışma aşamasında, düşük düzenli kaynak kullanmayı tercih eden proje sahiplerinin tercihi Orta En çok tercih edilen DaaS paketi. İç kaynaklarında UX Design takım üyesi barındırmayan proje sahiplerinin tercihi Büyük SHERPA yı proje takımlarının bir parçası olarak görmek isteyen ve yoğun odak talep eden proje sahiplerinin tercihi 60 Adam/Saat/Ay 150 Adam/Saat/Ay 250 Adam/Saat/Ay 350 TL / Adam/Saat 300 TL / Adam/Saat 250 TL / Adam/Saat Ay içerisinde Max M/H proje sahibi onayı ile aşılırsa, ilgili DaaS paketindeki birim A/S fiyatı üzerinden ek fatura düzenlenir. Ay içerisinde, sonraki aylarda düzenli olarak Max A/S üzerinden kullanım yapılacağına dair açık bulgular veya proje sahibinin yazılı onayı olması durumunda, bir üst DaaS paketine geçilebilir. Tüm DaaS paketlerindeki standart kontrat süresi 6 ay, kontrat iptali ihbar süresi 30 gündür. DaaS Standartları tüm DaaS paketleri için geçerlidir. Aylık alokasyonun, SHERPA ya da proje sahibi ile ilgili herhangi bir nedenden ötürü, %51 ilâ %99 arasında bir bölümünün kullanılamaması durumunda, bu kalan kaynak bir sonraki ayın alokasyonuna devredilir. Bu kalan kaynağın kullanımı bir sonraki ay ve SHERPA nın toplam geçerli kaynak kapasitesi ile sınırlıdır ve SHERPA nın iznine tabidir.

12 İlkelerimiz SHERPA KÜLTÜRÜNÜN YAPI TAŞLARI

13 SHERPA PLAYBOOK İlke #01 Tasarım, problem çözmektir.

14 SHERPA PLAYBOOK / İlke #01 Biz, ödüllü bir dijital tasarım stüdyosuyuz. Dijital ürün ve servislerin kullanıcı deneyimlerini mükemmelleştirmeyi hedefleriz. BEHANCE PORTFOLIO DESIGN METHODOLOGY FEATURED WORKS

15 SHERPA PLAYBOOK Problemi doğru tanımlamak, size İlke #02 sunabileceğimiz ilk ve belki de en değerli hizmetimizdir.

16 SHERPA PLAYBOOK / İlke #02 Geleneksel Teklif Talebi t Tekliflendirme süreci Çözüm Bütçesi t

17 SHERPA PLAYBOOK / İlke #02 Gereksinim Analizi Keşif Problem Tanımı SHERPA da Tekliflendirme süreci DaaS Design as a Service Talep t Optimizasyon Kaynak Planlama Çözüm Tasarımı

18 SHERPA PLAYBOOK Zaman, yeri doldurulamayan bir İlke #03 kaynaktır. Harcarken çok temkinli davranırız.

19 SHERPA PLAYBOOK / İlke #03 Online yazılımlar ile yüksek verimlilik sağlarız.

20 SHERPA PLAYBOOK / İlke #03 Pazartesi günlerini planlamaya ayırırız. Verimliliğin kutsallığına inandığımızdan, Pazartesi günlerini Sprint Planlamaya ayırırız. Planlama dışında toplantılara katılmayız.

21 SHERPA PLAYBOOK / İlke #03 Tüm prodüksiyon çıktılarını yüz yüze sunarız. Ürettiğimiz çıktıları e-posta ekleriyle paylaşmaz, proje sahibinden e-posta üzerinden görüş talep etmeyiz.

22 SHERPA PLAYBOOK Bildiğimiz işi iyi yaparız. Diğer İlke #04 her türlü üretim için, işinin ehli çözüm ortaklarıyla çalışırız.

23 SHERPA PLAYBOOK / İlke #04 SHERPA da Keşif ve İhtiyaç Analizi Kullanıcı Deneyimi Analizi İçerik Stratejisi ve Bilgi Mimarisi Hizmetleri Sunduğumuz Hizmetler Kullanıcı Deneyimi Stratejisi ve Tasarımı Dönüşüm Optimizasyonu

24 SHERPA PLAYBOOK Çözümü en etkili şekilde sunabilmek için, İlke #05 projenize özel bir UX Producer atayarak tüm SHERPA takımına erişim sağlarız.

25 SHERPA PLAYBOOK / İlke #05 Studio Chief Head Of Production SHERPA da t Takım Formasyonu UX Producer UX Designer UX Engineer UX Analytics Manager Content Manager

26 Referanslarımız SHERPA HİKAYESİNİN BAŞROL OYUNCULARI

27 SHERPA PLAYBOOK / Referanslarımız Hizmet Sağladığımız Bazı Markalar

28 SHERPA PLAYBOOK / Referanslarımız Serdal Korkut Avcı Arçelik Endüstriyel Tasarım Direktörü SHERPA, güzel insanları, keyifli ofisi ve sıcak yaklaşımı ile bize kendi projemizi takip ettiren bir takım arkadaşı oldu. Kendisini ayrı, bizi ayrı görmeyen yaklaşımı ile aynı hedefe doğru koştuğumuzu her fırsatta hatırlatan ve süreçte hep yanımızda olan bir ekibe sahip. Kendi proje takip yapıları ile dış dünyadaki gelişmelere çabuk adapte olan, birlikte çalıştığı ekipleri de bu seviyede tutmaya özen gösteren ama bu konuda zorlamadan, ılımlı yaklaşımı ile devamlı deneyen bir yapı. Tıpkı isminin çağrıştırdığı anlamdaki gibi E-postaların durmadığı, projenin devamlı aktığı, denemelerin hızlıca yapıldığı bir çalışma sistemi yaşadık. Sonuç için iki taraflı tatmine ihtiyaç vardı. Nitekim ortaya çıkan iş de bu kaliteye yakışır oldu.

29 SHERPA PLAYBOOK / Referanslarımız Llewelyn Padiachy Telesure Sigorta General Manager for Sales & HR Sherpa made us feel comfortable and not overwhelmed by their new concepts. They delivered exceptional results in short time frames and were available after hours as well, which is key at putting a customer's mind at ease during the stressful period of a designing a website within short deadlines. I would definitely recommend SHERPA to anyone looking at designing a website where User Experience is the driving force behind the strategy.

30 SHERPA PLAYBOOK / Referanslarımız Onur Eren SekizGen CEO SHERPA nın konuya uluslararası standartlarda kabul görmüş metodolojilerle yaklaşması ve sonuçlara olan tutkuyla bağlılıkları sonucunda uzun vadeli bir iş birliğine adım atmaya ikna olduk. İlk adımda KolayOto.com un kullanıcı deneyiminin, kullanım alışkanlıklarının ve kullanıcı datasının da değerlendirildiği UX Analytics aşamasında, doğru soruları soruyor olmaları, kısa zamanda kritik önem taşıyan noktaları aktarmamızı kolaylaştırdı. Akabinde UX Analytics sunumu esnasında analiz sonuçlarıyla ilgili yaptıkları geri bildirim ise, etrafımızda karmaşık bir bulut halinde bulunan iyileştirme gereksinimlerini, analitik bir şekilde netleştirerek ortaya koydu, ölçülebilir kılarak önceliklendirdi ve harekete geçmemizi tetikledi.

31 SHERPA PLAYBOOK / Referanslarımız Görkem Öztürk Radore Pazarlama Direktörü Yaptığı işin hayati olduğunun bilincinde doğrularından vazgeçmeyen SHERPA, müşterisine göre eğilip bükülmez, zorlu hedefler için en güvenilir yol arkadaşıdır. Benim gözümde pazarlama iletişimine hâkimiyeti SHERPA'yı diğerlerinden ayıran en önemli bilgeliktir.

32 SHERPA PLAYBOOK / Referanslarımız Halil Uzundal Zingat.com Ürün Yönetim Direktörü Sıfır noktasında kapsamlı tanı çalışmaları ve sürece yönelik araştırmalarla başlayan projemizin her anında SHERPA ekibiyle yakın temasta çalışmak bize güç kazandırdı. Önerdikleri detay odaklı, doğrudan dönüşüm hedefli çözümler, meyvelerini hemen vermeye başladı ve yatırımlarımızın kısa vadede geri dönüşünü sağladı.

33 SHERPA PLAYBOOK / Referanslarımız Son olarak İşlerimize bir daha göz atmak ister misiniz? Behance portfolyomuzu inceleyin. UX ile ilgili yazılarımızı okumak ister misiniz? SHERPA Blog a göz atın. Bizimle tanışmaya mı karar verdiniz? Bizi ziyaret edin. BEHANCE PORTFOLIO SHERPA BLOG YOL TARİFİ

34 Tüm hakları saklıdır. 2017

SHERPA PLAYBOOK. SHERPA ile çalışma rehberi. v1.6 Ocak 2016

SHERPA PLAYBOOK. SHERPA ile çalışma rehberi. v1.6 Ocak 2016 SHERPA ile çalışma rehberi v1.6 Ocak 2016 SHERPA PLAYBOOK u neden hazırladık? Onlarca projenin eş zamanlı yürüdüğü, kapsam ve önceliklerin ışık hızında değiştiği bir dünyada yaşadığımızın ve Acil! başlıklı

Detaylı

SHERPA PLAYBOOK. SHERPA ile çalışma rehberi. v.20 Temmuz 2016

SHERPA PLAYBOOK. SHERPA ile çalışma rehberi. v.20 Temmuz 2016 SHERPA ile çalışma rehberi v.20 Temmuz 2016 SHERPA PLAYBOOK u neden hazırladık? Onlarca projenin eş zamanlı yürüdüğü, kapsam ve önceliklerin ışık hızında değiştiği bir dünyada yaşadığımızın ve Acil! başlıklı

Detaylı

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın.

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Hakkımızda Cure, on iki yılı aşkın deneyimiyle sektörün öncü tasarımcıları tarafından 2015 Yılında

Detaylı

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Bu raporun içeriği Curiocity tarafından SHERPA adına hazırlanmıştır. İzinsiz olarak alınamaz ve kullanılamaz. TÜRKİYE DE KULLANICI DENEYİMİ

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I DEĞİŞİM ZAMANI DEĞİŞİME HAZIR MISINIZ? Sosyal Medya Kampüsü sizi bugünün ve geleceğin koşullarına hazırlamak adına gereken bilgi ve uygulamaları sunmak için hazır! 2 SOSYAL MEDYA KAMPÜSÜ HAKKINDA 3 2014

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, portakalkart.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, Likyapay.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.22 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri Fark Yaratan İK Projeleri

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Yazan: Justin Joy, Natalie Zmuda, Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Sephora, Starcom ve Carat gibi şirketlerde çalışan birçok pazarlama ve ajans yöneticisine,

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

HEDİYE ALMAK HAYATIN GÜZEL ANLARINDAN BİRİDİR

HEDİYE ALMAK HAYATIN GÜZEL ANLARINDAN BİRİDİR HEDİYE ALMAK HAYATIN GÜZEL ANLARINDAN BİRİDİR İŞTE O AN DA GÜÇLÜ BİR BAĞ KURMAK İÇİN ÖZEL BİR HEDİYE SEÇİN! Özel yaşamımızda olduğu gibi iş hayatımızda da müşterimize, çalışanımıza, tedarikçimize ve iş

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Mixerarts.com Sanat Platformu başarı hikayemizde Mixer Direktörü Bengü Gün konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı:

Mixerarts.com Sanat Platformu başarı hikayemizde Mixer Direktörü Bengü Gün konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı: 1 Mixerarts.com Sanat Platformu başarı hikayemizde Mixer Direktörü Bengü Gün konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı: Mixer in faaliyetleri ve sektördeki konumuyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Mixer,

Detaylı

İSTANBUL ANKARA LONDRA

İSTANBUL ANKARA LONDRA İSTANBUL ANKARA LONDRA PIM - Proje Yönetimi PROJE PLANLAMA HİZMETİ PROJE UYGULAMA HİZMETİ MEVCUT SİSTEM DENETİMİ PROJE BAŞLAT YAZILIM YÜKLEME PIM NEDİR? Müşteri ile mutabakat sağlayarak ihtiyaçların tam

Detaylı

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi (Başarı Hikayesi) Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi Cidde - Suudi Arabistan Anlatan Mühendis Fahmi Almasa bi Şirket Yöneticisi Başarımız: Onyx Pro Sistemleri ile işimizin bilgisayarlaştırılması Al

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

Autodesk Lisanslama Modeli Değişiyor

Autodesk Lisanslama Modeli Değişiyor Autodesk Lisanslama Modeli Değişiyor Autodesk yazılımınızı satın alma yönteminiz değişiyor Autodesk, kademeli olarak yazılımlarının sadece Abonelik seçenekleri ile satın alınabileceği bir modele geçiyor.

Detaylı

USER EXPERIENCE. ! Ön gereksinimler! 0. Öncesi. Volkan Uçmak. İçerik ve Hedefler. Kimler Katılmalı

USER EXPERIENCE. ! Ön gereksinimler! 0. Öncesi. Volkan Uçmak. İçerik ve Hedefler. Kimler Katılmalı USER EXPERIENCE 0. Öncesi Ön gereksinimler - Hiçbir ön gereksinim yoktur - 5 gün boyunca yarım gün veya 3 tam gün ayırmanız gerekmektedir İçerik ve Hedefler - 9 ana bölümden oluşuyor ve toplam süresi 3

Detaylı

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB BİNALAR. BİNALARIN İÇİNDEKİ MEKANLAR. MEKANLARIN İÇİNDEKİ MARKALAR. MARKALARIN İÇİNDEKİ KİMLİKLER. KİMLİKLERİN İÇİNDEKİ HİZMETLER. TAB

Detaylı

Doğruların buluştuğu adres...

Doğruların buluştuğu adres... M E D I A Doğruların buluştuğu adres... İletişim Sanattır Firmaların kıyasıya rekabet ettikleri Etnik Pazar sürekli yeniliklere açıktır. Reklam stratejileri yapılırken hedef kitlenin doğru bir şekilde

Detaylı

Genel Bakış. Microsoft Dynamics CRM. Verimliliğinizi artırın.

Genel Bakış. Microsoft Dynamics CRM. Verimliliğinizi artırın. Genel Bakış Microsoft Dynamics CRM Verimliliğinizi artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Pazarlama: Pazarlama Etkinliğinizi Maksimuma Çıkarın Microsoft Dynamics CRM ile kuruluşunuzun pazarlama verimliliğini

Detaylı

Butik Hizmetle Kazandıran UX Partneriniz. OktoPeople

Butik Hizmetle Kazandıran UX Partneriniz. OktoPeople Butik Hizmetle Kazandıran UX Partneriniz OktoPeople BUTİK HİZMETLE KAZANDIRAN UX PARTNERİNİZ OktoPeople 2015 yılında İstanbul Türkiye de kurulan, yeni jenerasyon bir UX Danışmanlık firmasıdır. OktoPeople

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

RİSK bizim işimiz. www.riskexperts.at

RİSK bizim işimiz. www.riskexperts.at RİSK bizim işimiz 1 Güvenlik, temel ihtiyaçtır Güvenlik, etrafından izole edilerek tekil olarak değerlendirilememektedir. Bu nedenle potansiyel risklerin anlaşılması, emniyet ve güvenliğin sağlanmasının

Detaylı

Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi

Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Mobil Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyimi Eğitimi Nedir? Mobil kullanılabilirlik ve kullanıcı

Detaylı

Ek Gereksinimler Standard Pro Plus EE HR

Ek Gereksinimler Standard Pro Plus EE HR Haziran-Aralık 2013 Workcube E-Business Portal Editions* Paketler (Sunucu bazlı lisanslama) / USD Standart Edition 19.900 $ Pro Edition 29.900 $ Plus Edition 39.900 $ Enterprise Edition 49.900 $ Open Enterprise

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

CENG 302 Yazılım Mühendisliği Yazılım Mimarisi - Devam. Alper UĞUR

CENG 302 Yazılım Mühendisliği Yazılım Mimarisi - Devam. Alper UĞUR CENG 302 Yazılım Mühendisliği Yazılım Mimarisi - Devam Alper UĞUR Yazılım Mimarisi Gereksinim: NE? Mimari : NE+NASIL GEREKSİNİMLER (software architecture) Requirements : WHAT? Architecture : WHAT + HOW?

Detaylı

Sales For Success. Satış, sadece satış ekiplerinin değil bütün şirketin ana misyonu olmalıdır.

Sales For Success. Satış, sadece satış ekiplerinin değil bütün şirketin ana misyonu olmalıdır. Sales For Success Satışı seven, firmasına tutkuyla bağlı, müşterilerinin her daim yanında olan, neşeli, canlı, yaratıcı ve yılmayan satış profesyonelleri yetiştirmek için; satış ve pazarlama duayeni Sinan

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın.

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın. SATIŞ Microsoft Dynamics CRM Satış verimliliğini artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Çalışanlarınız: Satışa Daha Fazla Zaman Ayırsın Satış ekibinize doğal ve kolay anlaşılabilir bir CRM çözümü verin;

Detaylı

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak 1 Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak Invent Analytics Prof. Dr. Gürhan Kök Kurucu ve Bilim Danışmanı Gratis Erdem Özcan Tedarik Zinciri Direktörü 2 AJANDA A. Invent Analytics B.

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k.

Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k. BİZ KİMİZ? Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k. Tur operatörü, seyahat acentesi ve konsolidatörlerle (uçuş

Detaylı

UI Camp 17 Summer Nedir?

UI Camp 17 Summer Nedir? UI Camp 17 Summer Nedir? UI Camp 17 Summer, kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi pratiklerinin ekran tasarımlarına aktarıldığı bir çalışma etkinliğidir. Cihazlar ve insanlar arasındaki etkileşim grafiksel,

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

CONTENTS. 1. agile42 Hakkında Teklif Kapsamı... 3 Scrum ve Kanban Eğitimleri Eğitim Bilgisi Referanslar... 6.

CONTENTS. 1. agile42 Hakkında Teklif Kapsamı... 3 Scrum ve Kanban Eğitimleri Eğitim Bilgisi Referanslar... 6. agile42 International GmBH EBRU YALÇINKAYA &EDA COSKUNER 13/02/2017 CONTENTS 1. agile42 Hakkında... 2 2. Teklif Kapsamı... 3 Scrum ve Kanban Eğitimleri... 3 3. Eğitim Bilgisi... 5 4. Referanslar... 6 Sayfa

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017 TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Aralık 2017 2018 İçindekiler Önsöz 3 Yönetici özeti 4 Tespitler 5 Kullanıcı Deneyimi Çıktıları 6 İletişim çıktıları 7 Fırsatlar 8 Metodoloji 9 Hakkında

Detaylı

Marketing Camp 17 Summer Nedir?

Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Türkiye de ilk kez hikayeleştirme, oyunlaştırma ve kullanıcı deneyimi olmak üzere güncel pazarlama disiplinlerini tasarımsal düşünce perspektifiyle

Detaylı

Allianz Türkiye. İnovasyon Çağrısı Odak Alanları. Inovasyon Ofisi İstanbul / Mart Copyright Allianz

Allianz Türkiye. İnovasyon Çağrısı Odak Alanları. Inovasyon Ofisi İstanbul / Mart Copyright Allianz Allianz Türkiye İnovasyon Çağrısı Odak Alanları Inovasyon Ofisi İstanbul / Mart 2017 Copyright Allianz Copyright Allianz 1-Mar-17 2 Genel Beklentilerimiz Sıkı takımlar Geleceğin bugünden çok farklı olacağına

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi 1 Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Nedir? Özellikle sayısal ortamlar üzerinden yürütülen pazarlama iletişimi yönetimi

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri kpmg.com.tr

Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri kpmg.com.tr KPMG TÜRKİYE Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri kpmg.com.tr KPMG Türkiye dünya standartlarında yönetim danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır. KPMG Türkiye Yönetim Danışmanlığı ekibimiz şirketlerin Yönetim Kurulu

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları)

Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları) Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları) Analiz aşaması projeler için hayati önem taşır. İyi bir analizden geçmemiş projelerin başarı şansı azdır. Analiz ile birlikte kendimize Ne? sorusunu

Detaylı

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Ölçüm, Reklamcılık Bugünün çok kanallı ve çok cihazlı dünyasında, veriler bir markanın hem en önemli varlığı hem de karşılaştığı

Detaylı

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi 1 Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Nedir? Özellikle sayısal ortamlar üzerinden yürütülen pazarlama iletişimi yönetimi süreçlerinde

Detaylı

Türkiye Temsilciliği

Türkiye Temsilciliği Türkiye Temsilciliği On-Premise Virtual Appliance Libra Esva On-Premise Sanal Cihazı, işletim sistemi, anti-virüs, anti-spam ve eksiksiz bir yönetim ortamı da dahil olmak üzere tam kapsamlı bir anti-spam

Detaylı

Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri

Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri www.pwc.com.tr Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri Sorunlarınıza güvenilir ve uzman yaklaşım Eğer......yatırım veya satın alma yapıyorsanız Ticari anlaşmazlık çözümleri ve suistimal

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil!

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Turint, turizm sektöründe faaliyet gösteren acentelere artı değer katma esasına göre geliştirilmiş, emsalsiz bir bilgi yönetim sistemidir! Çağın en etkili mecrası

Detaylı

Seçim - Erişim Yönetimi ve Araştırma Verimliliği'nde Yeni Trendler ANKOS, 25 Nisan 2013 - Antalya

Seçim - Erişim Yönetimi ve Araştırma Verimliliği'nde Yeni Trendler ANKOS, 25 Nisan 2013 - Antalya Seçim - Erişim Yönetimi ve Araştırma Verimliliği'nde Yeni Trendler ANKOS, 25 Nisan 2013 - Antalya Tolga Bakkaloglu Swets Information Services Elektronik Ürün Müdürü Yorumsuz... Kanal kenarından bilgi dünyasının

Detaylı

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN Emarsys CRM Ads Pazarlama stratejinize veri destekli, akıllı reklamlarla güç katın Kendi kişi verilerinizi kullanarak

Detaylı

CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi

CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Fazlı YILDIRIM fazli.yildirim@okan.edu.tr Oda: C522 www. fazliyildirim.com BIS364 Rekabet Avantajı İçin ç Müşteri ş İlişkileri Yönetimi Abdullah BOZGEYİK CRM

Detaylı

BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans

BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans İNTERNET PORTALI MOBİL UYGULAMALAR E-TİCARET PROJELERİ ÖZEL DİJİTAL PROJELER BOLD İSTANBUL Nerede Yaşar, Nerede Üretir? MERKEZ OFİS İSTANBUL AR-GE & ÜRÜN

Detaylı

İleriye doğru açık bir yol

İleriye doğru açık bir yol Broşür İleriye doğru açık bir yol Bir HP PartnerOne İş Ortağı ile çalışmanın avantajlarını keşfedin HP portföyünün eşsiz zenginliği, yetkili HP PartnerOne İş Ortağı nın becerileriyle birlikte size piyasada

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Mobil Devrimi Başarmak

Mobil Devrimi Başarmak Mobil Devrimi Başarmak Melih Murat Kıdemli Analist Servis & Yazılım IDC Orta Doğu, Afrika & Türkiye E- Posta: mmurat@idc.com Ekim 2013 Üçüncü Platform da Rekabet Küresel Pazar Sosyal 2013 Mobilite Teknolojiler

Detaylı

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize Modern iş çözümleri, kurum içerisindeki insanların verimliliğini arttıracak yeni perspektifler sağlayarak onların tüm potansiyellerini kullanmalarına imkan

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

"En büyük sermayemiz sizlerin güvenidir..."

En büyük sermayemiz sizlerin güvenidir... "En büyük sermayemiz sizlerin güvenidir..." GALATA Müşteri odaklı hizmet anlayışı, konusunda deneyimli personeli, kaliteli ve verimli hizmet üretmede teknolojinin tüm imkanlarını kullanan yaklaşımı ile

Detaylı

Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k.

Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k. BİZ KİMİZ? Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k. Tur operatörü, seyahat acentesi ve konsolidatörlerle (uçuş

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİKTE BİLGİSİYLE ÖNCÜ. efa güvenlik. Tel: (+90) Fax: (+90) W: E:

ÖZEL GÜVENLİKTE BİLGİSİYLE ÖNCÜ. efa güvenlik. Tel: (+90) Fax: (+90) W:   E: efa Güvenlik ÖZEL GÜVENLİKTE BİLGİSİYLE ÖNCÜ efa güvenlik Tel: (+90) 212 211 70 09 Fax: (+90) 212 273 09 77 W: www.efaguvenlik.com.tr E: info@efaguvenlik.com.tr KALİTE POLİTİKAMIZ HAKKIMIZDA 2007 yılında

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST, IŞ ORTAKLARIMIZIN ZEBRA UZMAN BASKI ÇÖZÜMLERININ DEĞERINI GELIŞTIRMEYE VE MÜŞTERI MEMNUNIYETINI ARTTIRMAYA YARDIMCI OLMAK ÜZERE TASARLANMIŞ BIR KANAL PROGRAMIDIR.

Detaylı

Yazılım Mühendisliği 1

Yazılım Mühendisliği 1 Yazılım Mühendisliği 1 HEDEFLER Yazılım, program ve algoritma kavramları anlar. Yazılım ve donanım maliyetlerinin zamansal değişimlerini ve nedenleri hakkında yorum yapar. Yazılım mühendisliği ile Bilgisayar

Detaylı

İş akışı ve doküman yönetimi sistemi seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar. PaperWork ECM Satış Direktörü

İş akışı ve doküman yönetimi sistemi seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar. PaperWork ECM Satış Direktörü İş akışı ve doküman yönetimi sistemi seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar PaperWork ECM Satış Direktörü Dijital Dönüşüm Zamanının Geldiğini Nasıl Anlarsınız? Birimler arasında artan çatışmalar Zayıf

Detaylı

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Hibrit Dağıtık Yapı Örneği OpenScape 4000 V7 SoftGate IPDA AP 3700 OpenScape Access 3 OpenScape 4000 V7 Sanal Dağıtık

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

AJANS TANITIM SUNUMU

AJANS TANITIM SUNUMU AJANS TANITIM SUNUMU Müşterinizi gerçek dünyada mutsuz ederseniz bu mutsuzluğunu 6 kişiye söyler, Onu eğer sanal dünyada mutsuz ederseniz Bunu 6000 kişiye söyler. Jeff Bezos, Amazon.com un CEO su Size

Detaylı

Saha Yazılım Geliştirme. Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme

Saha Yazılım Geliştirme. Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme Hizmetlerimiz Mobil uygulama, servis ve oyun geliştirme Saha Yazılım Geliştirme Operatör Ücretlendirme Altyapısı Sistem altyapı geliştirme ve entegrasyon Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme Dijital

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü 2 Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Gelişmiş akustik uzmanlık Tasarımda ve elektro-akustik teknolojisinde 60 yıldan fazla deneyime

Detaylı

TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 2. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 2. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 2. ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI Basın Bülteni 16 Temmuz 2012 2012 2. Çeyreğinde Kârlılıkta Güçlü Büyüme Türkiye nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom,

Detaylı

Nebim V3 Uyarlama Metodolojisi

Nebim V3 Uyarlama Metodolojisi Nebim, firmaların Nebim V3'e geçmeye karar vermelerinden itibaren karşılaşacakları sorulara yanıt bulmalarına yardımcı olmakta ve anahtar kullanıcıların Nebim V3'e geçerken en ideal kararları vermelerini

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083

Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ SEYAHAT İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SUNUMU Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083

Detaylı

IBM Analytics Professional Services (IBM Analitik Profesyonel Hizmetleri)

IBM Analytics Professional Services (IBM Analitik Profesyonel Hizmetleri) Hizmet Tanımı IBM Analytics Professional Services (IBM Analitik Profesyonel Hizmetleri) Bu Hizmet Tanımında, IBM tarafından Müşteriye sağlanan Bulut Hizmeti açıklanır. Müşteri, sözleşmeyi imzalayan taraf

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI şubat 2017 18. SAYI TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI Trabzonspor Kulübü nün yeni stadyumunun açılışında ekibimizle görev başındaydık. Trabzon ofisimizden ekibin kurulumunun sağlandığı bu önemli

Detaylı

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi 2018 yeni yatırımlar rekabetçi, verimli kazandıran tesisler Müşterilerimizin Güveni Çalışanlarımızın Emeği Kalitemiz Onurumuz Bizi Geleceğe Taşır SLOGANIMIZ ÜRETİMİN ENERJİSİ!.. SUNUM İÇERİK GEO Tarihçe

Detaylı

JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi

JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi JetMail JetMail, düzenli yaptığınız E-Mail gönderimlerinizi hedef kitlenizin önemsiz kutusundan çıkartarak gerçek bir satış aktivitesine dönüştürür. E- Mail

Detaylı

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yazılım Danışmanlık Ltd. Şti. Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yönetim Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Akosis, sektörel olarak farklılık gösteren dinamikler ve iş

Detaylı

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIR NutriOpt KONU Nutreco nun en güncel projesi NutriOpt ile getirdiği yenilikler İLGİ NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI Formülasyon ve Fiyatlandırma Uzmanı Burak GÜLHAN NutriOpt Poultry

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

WEB USABILITY. Ruşen Yürek. Web Kullanılabilirliği ; İçerik Hakkında. Kullanıcı Merkezli Tasarım(UCD) 01.11.2011. FreeDownloadPowerPoint.

WEB USABILITY. Ruşen Yürek. Web Kullanılabilirliği ; İçerik Hakkında. Kullanıcı Merkezli Tasarım(UCD) 01.11.2011. FreeDownloadPowerPoint. Ruşen Yürek 2008639034 FreeDownloadPowerPoint.Com WEB USABILITY 2 İçerik Hakkında Web Kullanılabilirliği nedir? Kullanıcı Merkezli Tasarım Ve Önemi Jacob Nielsen Kullanılabilirlik Sloganları Web Sayfası

Detaylı