Kaleseramik te Sanayi Ar-Ge Proje Destekleme Programının Yarattığı Kazanımlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kaleseramik te Sanayi Ar-Ge Proje Destekleme Programının Yarattığı Kazanımlar"

Transkript

1 Kaleseramik te Sanayi Ar-Ge Proje Destekleme Programının Yarattığı Kazanımlar ~ 28 Kasım 2006 ~ Doç.Dr.A.Aydın Göktaş Kale Araştırma Merkezi Müdürü Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San.A.Ş.

2 Başlangıç Kale Grubu nun temelleri 1957 yılında Dr. Đbrahim Bodur tarafından Çanakkale nin Çan ilçesinde atıldı.

3 Kaleseramik 1960 yılında Kaleseramik m2/yıl üretimden yola çıkmıştır.

4 Kaleseramik Türkiye de ilk karo üretimini gerçekleştiren Çanakkale Seramik ve ürün adı haline gelen Kalebodur markaları ile üretimini sürdüren Kaleseramik 65 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi ile tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşudur. Kaleseramik, Türkiye de seramik kaplama malzemesi, izolatör ve frit üretiminde sektör lideridir.

5 Bugün 25 Şirket 4000 doğrudan, 6000 dolaylı olmak üzere kişilik istihdam 650 milyon USD toplam gelir 200 milyon USD ihracattan elde edilen gelir 25 milyon USD Ar-Ge yatırımı Türkiye nin en önemli endüstriyel kuruluşlardan Türk ekonomisine milyar doların üzerinde katma değer getirisi 2000 yılından beri 250 Milyon $ lık yatırım

6 Kaleseramik Kuruluş Tarihi: 1957 Genel Merkezi: Levent / Istanbul Fabrika: Çanakkale / Çan Ana Faaliyet Konusu: Seramik ve izolatör üretimi Markalar: Çanakkale Seramik, Kalebodur, Troy, Euroceram Açık Alan m 2 Kapalı Alan m 2 Üretim Miktarları Seramik Kaplama Malzemesi Đzolatör Frit 65 milyon m 2/yıl ton/yıl ton/yıl Dünyanın en modern teknolojisine sahip Kaleseramik, dünya norm ve standartlarında üretim yapmakta, 5 kıtada 60 ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Yurtiçinde %55, yurtdışına %45 oranında satış yapılmaktadır.

7 Odaklanılan 5 ana konu 1) Seramik üretimi için gereken malzemeleri, yarı mamulleri üretmek ve geliştirmek 2) Üretimi kolaylaştıracak makine ve yöntemler geliştirmek ya da tedarik etmek 3) Üretimde verimi arttırmak için modern yöntemlerden faydalanmak (6 Sigma metodolojisi, yalın üretim ve yönetim teknikleri, bilişim teknolojisi) 4) Ürün geliştirme ve üretimde yeni teknolojilerin kullanımına öncülük etmek 5) Yenilikçi teknolojilerde kullanılacak malzemelerin geliştirilmesi ve teknolojiye uyumunu sağlamak için Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak

8 TĐDEB/TEYDEB ĐLE ĐLK RANDEVU Sn.Doç.Dr.A.Aydın Göktaş ın önderliğinde 1999 yılında Şeffaf ve Parlak Frit Geliştirme Projesi ile Kaleseramik Tübitak destekli Ar-Ge Projeleriyle tanışmıştır.

9 Ar-Ge Yol Haritası Proje Başarı Endeksi III. Dönem Ar-Ge Faaliyet Patlaması I. Dönem ĐSTĐHDAM Beyaz Yakalı Mavi Yakalı 2004 Nisan II. Dönem 2006 Eylül Zaman

10 Proje Kazanımları Ar-Ge proje taslağı hazırlama tecrübesi Disiplinli, planlı, programlı çalışma yeteneği Süreç girdi ve çıktılarının ilişkilendirilmesi yeteneği Ekip çalışması, sinerji, motivasyon Yetişmiş insan kaynağı, istihdam ve gerekli alet, teçhizat, yazılım donanımının sağlanması Ar-Ge proje yönetimi ve Teknolojik bilgi birikimi Yenilikçi, özgün, kaliteli, verimlilik odaklı üretim ile rekabet gücünün artması Projenin başarıyla yürütülmesinde üniversite desteğinin önemi Yurtiçi kuruluşlarında kalan maddi kazanç

11 Teydeb Projelerimiz PROJE NO PROJE ADI Tahmini Proje Bütçesi (YTL) Toplam Kabul Gören Dönem Gideri Toplam Tahmini Dönem Geliri Katkı Oranı % Frit Üretiminde Yeni Fırın Teknolojisi Projesi Đzolatör Şekillendirme Tekniğini Geliştirme Projesi Seramik Oksijen Yayıcı Tasarımı ve Đmalatı Yüksek Gerilim Çubuk Silikon Đzolatör Teknoloji Geliştirilmesi Seramik Sektöründe Baz Sırlara Kuru Boya Katarak Renkli Sır Hazırlama Teknolojisi Katı Atıkların Geri Kazanımı Büyük Ebatlı ve Đnce Seramik Plaka üretimi Seramik Yerkarosu Üretiminde Endüstriyel Renklerin Eldesinde Yazılım Destekli Tintometrik Sistemin Kullanılması Stokastik Renk Dağılımlı Mozaik Üretim Sistemi Projesi Yeni Croma Teknolojisi Ve Malzeme Geliştirlmesi Projesi Esnek Üretim Sistemli Rulolu, Kısa, Seramik Pişirim Fırını Projesi TOPLAM

12 NELER KAZANDIK? Frit Üretiminde Yeni Fırın Teknolojisi Projesi (Proje no ): 2004 yılına kadar 10 ton/ gün üretim yapan frit fırınlarımız mevcut iken 2005 yılında 15 ton/ gün üretim yapan fırınımız, AR-GE ve Mühendislik çalışmaları sonucunda faaliyete geçmiştir. Tübitak ın desteklediği proje sayesinde günlük üretimde %50 artış ve yakıt tüketiminde %15 tasarruf sağlanmıştır Yatırımını planladığımız 18 ton/ gün üretim kapasiteli fırınımız da 2007 senesinde devreye girecektir. Bu yatırımımızla, Türkiye de kurulu diğer seramik fabrikalarının ithal ettiği fritler, yerli imkanlarla karşılanarak döviz kaybı önlenecektir.

13 NELER KAZANDIK?

14 NELER KAZANDIK? Đzolatör Şekillendirme Tekniği Geliştirme Projesi (Proje no ): Đzolatörşekillendirme tekniğini geliştirme projesi izolatör üretiminde, kesme ve şekillendirme tekniğine teknolojik olarak büyük yenilikler getirmiştir. Yeni tip ürünleri, kaliteyi de artırarak üretebilmemiz hem Pazar payımızı hem de firmamızın sağladığı istihdamı artırmıştır. Bunu bir başlangıç olarak düşünürsek, yeni tip kesme aparatlarından ve CNC kontrollü izolatörşekillendirme makinesinden esinlenerek diğer bütün izolatör tiplerinde de yeni projeler üretmek mümkündür. Yan sanayi ile sağlanan iyi ilişkiler ve işbirliği sayesinde yakın zamanda bu tür yeni projelere başlanacaktır.

15 NELER KAZANDIK? Seramik Oksijen Yayıcı Tasarımı ve Đmalatı Projesi (Proje no ): Bu proje ile su ürünleri sektörünün yurt dışından yüksek fiyatlarla ithal ederek kullandığı ürünlerin yerine daha ucuza ve daha kaliteli seramik oksijen yayıcı ürünün üretimi başlatılmıştır. Ürün milli gelire olan katkısının önemi yanında, firmamız içinde seramik kaplama malzemeleri ve elektroporselen dışında yeni bir teknolojik alan yaratmıştır.

16 NELER KAZANDIK? Yüksek Gerilim Çubuk Silikon Đzolatör Teknoloji Geliştirilmesi (Proje no ): Proje sonunda Türkiye de ilk defa 350 kv gerilime hitap eden, TSE ürün belgesi alınmış, 160kN luk Long-Rod izolatör geliştirilmesi ve patent alınması beklenmektedir. Porselen ve cam izolatör muadillerinden %75 daha hafif, % 50 daha kısa sürede imal edilebilen, korona akımlarına dayanıklı silikon izolatör geliştirilmiştir.

17 NELER KAZANDIK?

18 NELER KAZANDIK? Seramik Sektöründe Baz Sırlara Kuru Boya Katarak Renkli Sır Hazırlama Teknolojisi (Proje no ): Sır üretiminde zaman tasarrufu sağlanarak iş gücü artmıştır :Sır tasarrufu sağlanarak firma ve ülke kaynaklarına katkı sağlanmıştır. Baz sır hazır kabul edildiğinde % 50 zaman tasarrufu, % 15 boya tasarrufu % 3 hammadde tasarrufu sağlanmıştır.

19 NELER KAZANDIK? Katı Atıkların Geri Kazanımı (Proje no ): Bu proje öncülüğünde endüstriyel değeri olan yaklaşık 21 ton /gün Yer Karosu atığının geri Kazanımını sağlıyoruz. Hammadde kaynaklarımızın sınırsız olmadığı, dikkatlice kullanılmadığı takdirde bu kaynakların hızla tükeneceği bilincindeyiz. Kaynak israfını önlemenin yanında, girdi ve enerji maliyetlerini düşürmek, ve en önemlisi çevre kirliliğini önleyerek, ekosisteme zarar vermeden tüm atıklarımızın 100 % geri kazanımını sağlamayı bu misyon doğrultusunda Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. olarak amaçlıyoruz, çalışıyoruz.

20 NELER KAZANDIK? Büyük Ebat ve Đnce Plaka Seramik Üretimi (Proje no ): Türkiye de ilk defa, 1000x3000x3 mm ebatlarında, m² si 7kg., teknik özellikleri yüksek(su emmeye, ateşe, asitlere, alkalilere, donmaya, çizilmeye, yaşlanmaya dirençli, mukavim, kolay temizlenebilen) seramik plakalar üretilmiştir. Kalesinterflex in yeni teknolojileriyle üretimi Kaleseramik in büyuk deneyimi ve know-how yla Çan / Çanakkale de gerçekleştirilmiştir. Kalesinterflex, çevreye duyarlı bir teknolojinin ürünüdür. Geleneksel seramik üretim süreçleriyle karşılaştırıldığında gaz ve toz emisyonu 20 kat,co2 emisyonu ise 1000 kat daha azdır.

21 NELER KAZANDIK?

22 NELER KAZANDIK? Seramik Yer Karosu Üretiminde Endüstriyel Renklerin Eldesinde Yazılım Destekli Tintometrik Sistemin Kullanılması (Proje no ): Nitelikli iş gücü olarak Ar-Ge ve üretim kısmındaki (beyaz ve mavi yakalı) çalışanların makine/yazılım/yeni teknoloji kullanma ve izleme konusunda artış olmuştur.ar-ge bünyesinde renk uzayları ve renk oluşum mekanizmaları hakkında eğitim ve seminerler düzenlenerek bu proje içinde yer alan çalışanların bilgi seviyeleri yükseltilmeye çalışılmıştır. ColorMaster formulasyon yazılımı ile yeni renklerin elde edilmesi ve mevcut renklerde iyileştirme yapılması, programa girilen verilerin düzenli bir hal alması ile çok daha kolay ve verimli olmuştur. Belirli sayıda baz ve pigment kullanımına geçildiğinden ithal kalemleri içinde yüklü bir tutarı olan bu malzemelerin ithalatında azalmaya gidilmiştir. Üretim paletindeki ve yeni geliştirilen ürünlerin eski reçetelerinin yeni sisteme aktarılması esnasında renk formulasyon yazılımının verimi yükselmiş ve renk eldesi daha kolay hale gelmiştir. Ayrıca üretim pastalarında herhangi bir nedenden dolayı oluşan ton farkları da program vasıtası ile daha kısa sürede giderilebildiğinden ve işletmedeki zaman kayıpları da azaltılmıştır.

23 NELER KAZANDIK?

24 Stokastik Renk Dağılımlı Mozaik Üretim Sistemi Projesi (Proje no ): Bu sistemin geliştirilmesi sonucunda seramik kaplama malzemesi üreten firmamızda 2,5x2,5x5 cm ebatlarında küçük karoların ürün geliştirme sürecinde kullanılacak sistem ve tesis tamamlanarak tek renkte üretilen mozaik ürünlerin değişik renk karışımlarını sağlayan üretim teknikleri geliştirilmiş ve mozaik karo üretiminde ürün çeşitlilği yaratılmıştır yılında firmamız değişik renk karışımlı yeni ürünlerini piyasaya tanıtmış ve bu ürünlerin ilk üretim denemeleri bu tesiste yapılmıştır. NELER KAZANDIK?

25 NELER KAZANDIK? Yeni Croma Teknolojisi ve Malzeme Geliştirilmesi Projesi (Proje no ): Croma sürgü ile üretimimizdeki mevcut 30x60 ebat ürünlerin üretim denemeleri yapılmıştır. Mikronize çift sürgü teknolojisindeki 2 ayrı şarj hareketi Croma sürgüde tek bir şarj hareketine indirilerek presleme hızı artmıştır. Đlave hat yatırımına gerek duyulmadan presleme kapasitemiz 2 katına çıkarılmıştır.

26 NELER KAZANDIK? Esnek Üretim Sistemli, Rulolu, Kısa Seramik Pişirim Fırını Projesi (Proje no ): Türkiye de seramik sektöründe rulolu ilk yerli ve esnek üretime uygun seramik pişirim fırınını gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Buna ilaveten sistem kontrolüne akıllı unsurlar entegre etmeyi planlıyoruz. Bu üretim yöntemi ve prototipin daha sonra üretim hatlarında yüksek kapasitelerde kullanılabilecek makine ve cihazların üretimi için bir bilgi birikimi sağlayacağını öngörmekteyiz. Seramik üretimi sırasında kullanılan pişirim teknikleri değişken hammadde özellikleri nedeniyle sürekli bir ARGE çalışmasını gerektirir. Bu yüzden pişirim eğrileriyle oynanarak ürünlerin fiziksel ve yapısal özellikleri değiştirilebilmektedir. Bu sistemin üretime getirdiği esneklik bundan sonraki proses iyileştirme çalışmaları ve yeni sistem tasarımları için alt yapı oluşturacaktır. a) Yeni bir ürün grubu yaratılarak (butik ve kişiye özel ürünler) müşterilerimize sunulan ürün çeşitliliği açısından zenginlik sağlanacaktır, bu da piyasada ürünlerimize karşı beğeni olgusunu arttıracaktır. b) Seramik malzemeler verimli şekilde pişirilebilecektir. Bu sayede enerji ve malzeme tasarrufu elde edilecektir.

27 NELER KAZANDIK? Teydeb desteğiyle temin edilen iş istasyonu ve 3 Boyutlu mekanik tasarım programıyla mühendislerimizce tasarlanan seramik pişirim fırını

28 Ar-Ge Yol Haritamız Ar-Ge Proje yönetimi ve Teknoloji birikim kazancımız Ar-Ge faaliyetlerinin kurumsallaşması KALE ARAŞTIRMA MERKEZĐ Geleceği Öngörmek! Yurtiçinde ve yurtdışındaki üniversite ve araştırma kuruluşlarının çalışmalarını ve güncel konuları takip ederek, daha fazla işbirliği içinde olmak ve geleceğe yönelik ileri teknolojik malzemeler dahil yeni Stratejik Araştırma Projeleri geliştirmek. Yurtdışı sanayi kuruluşları ile teknoloji geliştirilmesine ve uygulanmasına yönelik ortak Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak.

29 TEŞEKKÜRLER!

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI A.Ş. AR-GE MERKEZİ SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2.

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Santrallar Đçin Kontrol-Kumanda, Kumanda,

Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN) Santrallar Đçin Kontrol-Kumanda, Kumanda, Türkiye Elektromekanik Sanayi () Küçük ve Orta Ölçekli Hidroelektrik Santrallar Đçin Kontrol-Kumanda, Kumanda, Ölçme ve Koruma Sistemi Tasarımı, Geliştirilmesi ve Prototip Üretimi (HESKON) Projesi Ahmet

Detaylı

YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU

YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU 15 Kasım 2017, İstanbul Yer: Yapı-Endüstri Merkezi Saat: 09:30-19:00 Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Fikir Ödülü 2017 Jüri Değerlendirme

Detaylı

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. Sektörünün lider kuruluşu VİKO 1980 yılında kurulmuş olup, İstanbul Sancaktepe'de 60.000 metrekare kapalı alanda

Detaylı

Kaynak Verimliliği Uygulamaları

Kaynak Verimliliği Uygulamaları Kaynak Verimliliği Uygulamaları Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ Elif Gökhan 16.5.2017 Kale Grubu Kaleseramik 66 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi ile tek bir alanda üretim yapan

Detaylı

AKSA ve AR-GE. Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.

AKSA ve AR-GE. Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. AKSA ve AR-GE Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. İTÜ AR-GE SEMİNERLERİ 10.03.2010 KISACA AKSA AR-GE TÜRKİYE VE AKSA AKSA AR-GE MERKEZİ KARBON ELYAF PROJESİ

Detaylı

Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı Durmazlar Makina Durmazlar Headquarter /Bursa-Turkey Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı Video_2005 20. BTYK Toplantısı 15 Aralık 2009, Ankara Şirket Profili BURSA Ataevler Fabrikası BURSA Başköy Fabrikası

Detaylı

BOR ÜRÜNLERİ VE TÜRK FRİT SEKTÖRÜNE ETKİLERİ

BOR ÜRÜNLERİ VE TÜRK FRİT SEKTÖRÜNE ETKİLERİ BOR ÜRÜNLERİ VE TÜRK FRİT SEKTÖRÜNE ETKİLERİ ÖZEL BOR KİMYASALLARI TOPLANTISI 06 Ağustos 2003 ETİ HOLDİNG A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA BOR ÜRÜNLERİ VE TÜRK FRİT SEKTÖRÜNE ETKİLERİ Bor mineral ve ürünleri,

Detaylı

FABRİKA Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale

FABRİKA Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale Seramik firmalarının uzmanlıklarını ve yenilikçi olduklarını ispatlamaları aynı kalitedeki üretimi alışagelmiş özelliklerin dışına çıkarak yapabilmesidir. Bunun

Detaylı

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ KBSB Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği - 2014 Ahmet Cevat Akkaya www.kbsb.org.tr Milyar Kaçınılmaz Son? Misyon? Tek gerçek kaynak - Dünya Dünya popülasyon

Detaylı

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0 Ayşegül Eroğlu 02 2004 Robert Kolej mezunu 2008 Sabancı Üni. Üretim Sistemleri Mühendisliği mezunu 2015 Boğaziçi Üni. Executive MBA mezunu Fabrika Müdürü

Detaylı

Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı

Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Ülke İhtiyaçları Analizi Devlet Kuruluşları İlgili Fakülteler Kurumlar İlgili Bakanlık TÜBİTAK STK lar Özel Sektör Öncelikli Alan ve Güçlü Alan Belirleme Savunma

Detaylı

A.Sinan KABAKCI Elektrik-Elektronik Yük. Müh Yönetim Kurulu Üyesi askabakci@gmail.com

A.Sinan KABAKCI Elektrik-Elektronik Yük. Müh Yönetim Kurulu Üyesi askabakci@gmail.com A.Sinan KABAKCI Elektrik-Elektronik Yük. Müh Yönetim Kurulu Üyesi askabakci@gmail.com Dernek olarak ana amacımız: Üretici firmaların ARGE faaliyetlerini geliştirmeleri ve ihracat potansiyellerini artırmaları

Detaylı

Misyonumuz; Üstün teknoloji ve kalitede ürünler üretmek. Bu konuda başka ülkelere bağımlı olmayı, döviz harcamayı azaltmak.

Misyonumuz; Üstün teknoloji ve kalitede ürünler üretmek. Bu konuda başka ülkelere bağımlı olmayı, döviz harcamayı azaltmak. K a l i t e H e r ş e y d i r Misyonumuz; Üstün teknoloji ve kalitede ürünler üretmek. Bu konuda başka ülkelere bağımlı olmayı, döviz harcamayı azaltmak. Kalite de, üretim de, hammadde teminin de ve teknoloji

Detaylı

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemiz Öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Abdullah SÜTÇÜ nün akademik danışmanlığında yürütülen yatırım projesinin tanıtım toplantısı tüm

Detaylı

Kalesinterflex Panel & Seramik Ev

Kalesinterflex Panel & Seramik Ev Kalesinterflex Panel & Seramik Ev A Kale Kalesinterflex Panel & Seramik Ev 1 İçindekiler 04 06 08 10 12 13 14 16 Kale den Seramik Ev Seramik Ev in Özellikleri Fuar Model Evi Seramik Ev Tipleri Fuar Model

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Vizyonumuz Ülkemizin bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilikçilik hedefleri doğrultusunda

Detaylı

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Yavuz EROĞLU Yönetim Kurulu Başkanı 1 10 Eylül 2015 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ; SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTEREN 6500 FİRMA

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

Avrupa Birliği Desteklerine Yönelik Süreçlerin Yönetimi

Avrupa Birliği Desteklerine Yönelik Süreçlerin Yönetimi II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ Avrupa Birliği Desteklerine Yönelik Süreçlerin Yönetimi HEKSAGON MUHENDİSLİK ve TASARIM A.Ş. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEKLİ YENİLİK MODELİ SUNUM

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

Ar-Ge Projesi. Remzi Türeci / Zirve Danışmanlık 1

Ar-Ge Projesi. Remzi Türeci / Zirve Danışmanlık 1 Ar-Ge Projesi Amacı, kapsamı (genel ve teknik tanımı), süresi, bütçesi ve kaynakları belirlenmiş bilimsel esaslar çerçevesinde hazırlanan proje Ar-Ge projesidir. Remzi Türeci / Zirve Danışmanlık 1 Aşağıdaki

Detaylı

Alüminyum Alaşımlarının Otomotiv Sektöründeki Önemi, CMS nin Ar-Ge Faaliyetleri

Alüminyum Alaşımlarının Otomotiv Sektöründeki Önemi, CMS nin Ar-Ge Faaliyetleri Alüminyum Alaşımlarının Otomotiv Sektöründeki Önemi, CMS nin Ar-Ge Faaliyetleri 20.04.2017 İçerik Şirket Tanıtımı Otomotiv Sektöründe Alüminyum Alaşımları ArGe Merkezi Tanıtımı Neden Ar-Ge Merkezi? CMS

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER 1. TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERİ. Sadık URANLI

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERİ. Sadık URANLI BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) DESTEKLERİ Sadık URANLI Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI (TTGV) HAKKINDA II. TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

Detaylı

ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ

ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ AB PROJELER ŞUBESİ ARALIK, 2016 1 SUNUM İÇERİĞİ İHKİB 01 KÜMELERİMİZ İHKİB olarak 2014 yılından günümüze 5 URGE projesi yürüttük. 02 KÜMEMİZ Örme Konfeksiyon Kümemizin Yapısı KÜME

Detaylı

Tüm doğal taşlar için. Yüzey Eskitme Makina ve Sistemleri

Tüm doğal taşlar için. Yüzey Eskitme Makina ve Sistemleri Tüm doğal taşlar için Yüzey Eskitme Rösler Kromaş Hakkında: Rösler Kromaş ın yüzey işlem makinaları konusunda başlattığı öncülük, yeni sistem ve teknolojilerin geliştirilerek, sanayinin hizmetine sunulması

Detaylı

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon İVEDİK OSB Misyon-Vizyon Ankara nın ve üyelerinin; ulusal ve uluslararası ticaretten daha fazla pay alan, rekabet gücüne ulaşmış siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda kullanabilen, varlık

Detaylı

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu 2018, İZKA Tüm hakları saklıdır. Bu eserin tamamı ya da bir bölümü, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca kullanılmadan önce hak sahibinden 52. Maddeye

Detaylı

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI TANITIM DOSYASI 1 HAKKIMIZDA Firmamız 2001 yılında ERBA MAKİNA LTD. ŞTİ olarak kurulmuş olup firma adı 2007 yılında MMMERBA MAKİNA A.Ş. olarak değişmiştir. Firmamız Yenikent Sanayi Sitesinde 60 m2 lik

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dr. Sarıışık,31/1/2009

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dr. Sarıışık,31/1/2009 Mermer Sektöründe Proje PojeAnl Anlayışındaki nd Gelişmeler Yrd. Doç. Dr. Ali SARIIŞIK Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyonkarahisar da öne çıkan sanayi sektörleri; Termal Sektörü, Gıda Sektörü, Doğaltaş

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

Geleceğin Enerji Çözümleri

Geleceğin Enerji Çözümleri Geleceğin Enerji Çözümleri NGIM HOLDİNG 2 2 1971 de kuruldu. 29 Ortalama yaş ile 600 den fazla çalışan. 6 Farklı sektörde faaliyet gösteren 10 firma. Satışların %40 nı ihracat oluşturmaktadır. Yıllık 100M

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır.

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır. ACCADO, 2009 yılında Türkiye deki PVC Pencere ve Kapı sektöründeki kuruluşların koşulsuz müşteri memnuniyetlerini ve beklentilerini karşılayabilmek üzere 8000 m² kapalı alanda Antalya da kuruldu. Teknoloji

Detaylı

Mehmet MERCAN. ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 50. Yıl Sempozyumu 29 Haziran 2016

Mehmet MERCAN. ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 50. Yıl Sempozyumu 29 Haziran 2016 Mehmet MERCAN ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 50. Yıl Sempozyumu 29 Haziran 2016 1 Seramiğin Tarihi Dünyada Seramik Sektörü Sektörün Güncel Durumu Üretim Süreci Türkiye de Seramik Sektörü

Detaylı

SEN HAZIRLA, SENOVEN PİŞİRSİN MUTFAĞIN YENİ NESİL USTALARI

SEN HAZIRLA, SENOVEN PİŞİRSİN MUTFAĞIN YENİ NESİL USTALARI HAZIRLA, OVEN PİŞİRSİN MUTFAĞIN YENİ NESİL USTALARI Ustaların takdirini kazanmış, 40 yıllık bir tecrübeyle üretilmiş Şengün Makina ürünleriyle tanışın. Şengün Makina nın ürettiği ürünlerin her parçasında

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

Sektöre Özgü Yaklaşımlar

Sektöre Özgü Yaklaşımlar Sektöre Özgü Yaklaşımlar Ferhat KARA Anadolu Üniversitesi (SAM Eski Koordinatörü) ÜSİ ORTAKLIĞI ALTYAPISI SANAYİ NE DİYOR? Zaman kavramı ( 1 günde isterim ) Öncelikler farklı (Mal- Mülk) Mali problemler

Detaylı

Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul. Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi

Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul. Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi AJANDA ÇEVRE BİLİNCİ VE ÇEVREYE DUYARLI İŞLETMELER ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER İŞLETMELERİ ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER

Detaylı

ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ

ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ 1978: Ankara da küçük bir atölye olarak kuruldu. 1979: Zirai traktörlere monte edilmek üzere kazıcı ve yükleyici ataşmanları imalatı yaparak işe başladı. 1986: Ankara da

Detaylı

NUR KĐREÇ SAN. TĐC. VE PAZ. LTD. ŞTĐ. Çeşitli Atıkların Kireç Fırınlarında Yakıt Olarak Değerlendirilmesi

NUR KĐREÇ SAN. TĐC. VE PAZ. LTD. ŞTĐ. Çeşitli Atıkların Kireç Fırınlarında Yakıt Olarak Değerlendirilmesi NUR KĐREÇ SAN. TĐC. VE PAZ. LTD. ŞTĐ Çeşitli Atıkların Kireç Fırınlarında Yakıt Olarak Değerlendirilmesi ADANA (2014) KĐREÇ Kireç taşlarının 900 o C-1200 o C de kalsinasyonu ile kireç (CaO) elde edilir.

Detaylı

İLERİ TEKNOLOJİ SERAMİKLERİ VE KALESERAMİK

İLERİ TEKNOLOJİ SERAMİKLERİ VE KALESERAMİK İLERİ TEKNOLOJİ SERAMİKLERİ VE KALESERAMİK 8.10.2018 KALESERAMİK VİDEO KALESERAMİK - Yurt içinde 450 Bayi ve 8.500 farklı adres - Yurt dışında 65 farklı ülkeye sevk - Günlük 2.500 ton lojistik hareket

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

Prof. Dr. Ali DURMAZ Gazi Üniversitesi Enerji-Çevre Sistemleri ve Endüstriyel Rehabilitasyon (GEÇER) Araştırma Merkezi Direktörü

Prof. Dr. Ali DURMAZ Gazi Üniversitesi Enerji-Çevre Sistemleri ve Endüstriyel Rehabilitasyon (GEÇER) Araştırma Merkezi Direktörü MEVCUT DURUM NELER YAPMALI? Prof. Dr. Ali DURMAZ Gazi Üniversitesi Enerji-Çevre Sistemleri ve Endüstriyel Rehabilitasyon (GEÇER) Araştırma Merkezi Direktörü 29.Enerji Verimliliği Haftası Paneli İstanbul

Detaylı

etkinlikler Övünçle Söz Edilen İhracat Artışı Daha Hızlı Artan İthalatla Çok Taraflı Tekstil ve Giyim Eşyası Sözleşmesi Türkiye'ye Ek Sürdürülüyor

etkinlikler Övünçle Söz Edilen İhracat Artışı Daha Hızlı Artan İthalatla Çok Taraflı Tekstil ve Giyim Eşyası Sözleşmesi Türkiye'ye Ek Sürdürülüyor etkinlikler aldığı makina imalat sanayisi, tüm sanayi sektörlerine yatırım malı (makina, donanım, alet, takım, tertibat) veren bir mühendislik sektörüdür. Bu sektörün diğer sektörlerden farkı, her aşamada

Detaylı

Zeynep Gamze MERT Gülşen AKMAN Kocaeli Üniversitesi EKO- ENDÜSTRİYEL PARK KAPSAMINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Zeynep Gamze MERT Gülşen AKMAN Kocaeli Üniversitesi EKO- ENDÜSTRİYEL PARK KAPSAMINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ Zeynep Gamze MERT Gülşen AKMAN Kocaeli Üniversitesi EKO- ENDÜSTRİYEL PARK KAPSAMINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ DOĞAL ÇEVRİMLER Enerji Girdisi Atık yok Isı kaybı Yerkabuğun dan sağlanan malzeme Yerkabuğun a bırakılan

Detaylı

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır.

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır. E N D Ü S T R İ Y E L Y A L I T I M D A Ç Ö Z Ü M O R T A Ğ I N I Z HAKKIMIZDA Formplast 1991 yılından bu yana, yarı mamul olarak ithal ettiği yalıtım malzemeleri ve yapışkanları kendi tesislerinde müşterilerin

Detaylı

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU İÇİNDEKİLER : VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK TARİHÇE VİZYON/MİSYON FAALİYET ALANLARI ÜRÜN KATEGORİSİ TASARIM YÖNÜ İLE VESTEL TASARIM FABRİKASI VİZYON/MİSYON VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK

Detaylı

TEKSTİL İMALATI SANAYİ SEKTÖR RAPORU

TEKSTİL İMALATI SANAYİ SEKTÖR RAPORU TEKSTİL İMALATI SANAYİ SEKTÖR RAPORU İÇİNDEKİLER YÖNETİCİ ÖZETİ 1.BÖLÜM TEKSTİL İMALATI SANAYİNİN TANIMI VE KAPSAMI 1.1 TEKSTİL İMALATI SANAYİ 1.2 TEKSTİL İMALATI SANAYİNİN KAPSAMI 2.BÖLÜM SEKTÖRÜN GELİŞİMİ

Detaylı

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi SERAMİK SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE DE ÜRETİM Türkiye'de seramik ve çini yapımı, kökleri 8000 yıl öncesine uzanan

Detaylı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı DESTEK MODELLERİ Hamza Alper DOĞRU KOSGEB Burdur Müdürü «KOSGEB Destekleri» Burdur TSO 10 Mart 2016 BURDUR KOSGEB Kimdir?

Detaylı

MODÜLER AKILLI PALETLEME SİSTEMİ (DİMAPS)

MODÜLER AKILLI PALETLEME SİSTEMİ (DİMAPS) MODÜLER AKILLI PALETLEME SİSTEMİ (DİMAPS) Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes Gıda Sanayi ve

Detaylı

Isuzu Garaj (Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Takımı Kurulumu)

Isuzu Garaj (Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Takımı Kurulumu) II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK Isuzu Garaj (Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Takımı Kurulumu) Anadolu Isuzu Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Isuzu Garaj (Kurum İçi Girişimcilik

Detaylı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı 1 Ülke İhtiyaçları Analizi Devlet Kuruluşları İlgili Fakülteler Kurumlar İlgili Bakanlık TÜBİTAK STK lar Özel Sektör 2 Ülke İhtiyaçları Analizi 3 Öncelikli

Detaylı

TEKNOPARK lar HÜSEYİN KARSLIOĞLU YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

TEKNOPARK lar HÜSEYİN KARSLIOĞLU YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR TEKNOPARK lar HÜSEYİN KARSLIOĞLU YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR Hakkımızda Hedefi olmayan bir gemiye, hiçbir rüzgar yardım edemez! Hedefinizi doğru sonuca götürmeniz için Sistem Global yanınızda! Metodumuz Müşterimizi

Detaylı

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ *BU RAPOR KAYNAKÇADA BELİRTİLEN GÖSTERGELERDEN VE YAYINLARDAN DERLENMİŞTİR. 1 İÇİNDEKİLER KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU 1.GENEL DURUM 2. SEKTÖR İHRACAT ORANLARI

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Milli Rüzgar Türbini Projesi

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Milli Rüzgar Türbini Projesi Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Milli Rüzgar Türbini Projesi PINAR YALMAN KÜME KOORDİNATÖRÜ Enerji Verimliliği Türkiye nin Geleceği 23.01.2013 OSTİM 1967 yılında kurulan Ostim, 1997 yılında OSB statüsü

Detaylı

SAĞLIK GEREÇLERİ ÜRETİMİNDE ENERJİ VE SİNTERLEME SICAKLIĞININ DÜŞÜRÜLMESİ ÇALIŞMALARI

SAĞLIK GEREÇLERİ ÜRETİMİNDE ENERJİ VE SİNTERLEME SICAKLIĞININ DÜŞÜRÜLMESİ ÇALIŞMALARI SERAMİK ARAŞTIRMA MERKEZİ SAĞLIK GEREÇLERİ ÜRETİMİNDE ENERJİ VE SİNTERLEME SICAKLIĞININ DÜŞÜRÜLMESİ ÇALIŞMALARI PERVİN DAĞ 03 04 2009 İçerik Türkiye de enerji tüketimi Enerji esaslı CO 2 emisyonu Türkiye

Detaylı

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs 17 7 Mart 17, Ankara İÇERİK Ankara Kalkınma Ajansı Onuncu Kalkınma Planı Bölge Planı 11-13 Bölge Planı 14-23 Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlık

Detaylı

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir A HOŞGELDİNİZ Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir Egsan Egzoz Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Otomotiv sektörünün talebi olan egzoz sistemleri üretimini yapmak için 1989 da kuruldu.

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO TERBAY 1954 yılında İzmir de soğuk demir atölyesi olarak kuruldu. Türkiye nin sanayi ve ekonomik büyümesine paralel olarak şirketin faaliyetleri genişledi. Firmamız 1972 yılından beri mevcut yerinde faaliyet

Detaylı

Mustafa KAPLAN KOSGEB Başkanı

Mustafa KAPLAN KOSGEB Başkanı YENİ DÖNEMDE KOSGEB DESTEKLERİ Mustafa KAPLAN KOSGEB Başkanı KAPSAM: 1. Türkiye de KOBİ ler Hakkında Genel Bilgi 2. KOSGEB ve KOBİ lere Sağladığı Mevcut Destekler 3. Yeni KOSGEB Destek Sistemi 4. Yeni

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI(TTGV) DESTEKLERİ

TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI(TTGV) DESTEKLERİ TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI(TTGV) DESTEKLERİ Bu çalışmada TTGV desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.ttgv.org.tr den alıntıdır. DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI 0 İçindekiler

Detaylı

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM ÜRÜNLERİ İTHALATINA UYGULANAN KORUNMA ÖNLEMLERİ 2 YILLIK DEĞERLENDİRME

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM ÜRÜNLERİ İTHALATINA UYGULANAN KORUNMA ÖNLEMLERİ 2 YILLIK DEĞERLENDİRME TEKSTİL VE HAZIR GİYİM ÜRÜNLERİ İTHALATINA UYGULANAN KORUNMA ÖNLEMLERİ 2 YILLIK DEĞERLENDİRME TÜRKİYE GİYİM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ 211 yılı Temmuz ayında yürürlüğe konulan kumaş ve hazır giyim ürünlerine

Detaylı

TAŞOCAKÇILIĞI *BU RAPOR KAYNAKÇADA BELİRTİLEN GÖSTERGELERDEN VE YAYINLARDAN DERLENMİŞTİR.

TAŞOCAKÇILIĞI *BU RAPOR KAYNAKÇADA BELİRTİLEN GÖSTERGELERDEN VE YAYINLARDAN DERLENMİŞTİR. TAŞOCAKÇILIĞI *BU RAPOR KAYNAKÇADA BELİRTİLEN GÖSTERGELERDEN VE YAYINLARDAN DERLENMİŞTİR. 1 İÇİNDEKİLER TAŞOCAKÇILIĞI SEKTÖR RAPORU SEKTÖR 2023 HEDEFLERİ 2 TAŞOCAKÇILIĞI SEKTÖR RAPORU Türkiye, jeolojik

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde;

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Destek Kapsamı Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi,

Detaylı

MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ Denizli Verimliliği Artırma Projesi

MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ Denizli Verimliliği Artırma Projesi MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ Denizli Verimliliği Artırma Projesi Verimlilik ve Toplam Kalite Yönetimi 10 Nisan 2010 Hatice EKSEN Uzman MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ Ülke ekonomisinin

Detaylı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI www.sanayi.gov.tr 1 Bakanlığımız özellikle son 7 yıllık süreçte, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin desteklenmesi,

Detaylı

TASARIM KALIP. www.anot.com.tr PLASTİK

TASARIM KALIP. www.anot.com.tr PLASTİK TASARIM KALIP PLASTİK TASARIM KALIP PLASTİK ENJEKSİYON GRUPLAMA ve TAMPON BASKI TASARIMDAN - SEVKİYATA TÜM SÜREÇLERDE YANINIZDAYIZ Anot, 1982 yılında endüstriyel otomasyon alanında faaliyete başlamış olup,

Detaylı

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Sektörü 12 Ağustos 2010 Sabah Oturumu Araştırma Merkezlerine Đlişkin Genel Bilgilendirme

Detaylı

kalkınma gücü Gülara Tırpançeker YASAD Başkanı Yazılım Sektörü 22.03.2010 Sayfa 1

kalkınma gücü Gülara Tırpançeker YASAD Başkanı Yazılım Sektörü 22.03.2010 Sayfa 1 Yazılım: Ekonominin yeni kalkınma gücü Gülara Tırpançeker YASAD Başkanı Sayfa 1 22.03.2010 Yazılım Sektörü Yazılım Sektörünün Önemi İstihdam yaratır. Diğer sektörlere verimlilik ve katma değer sağlar.

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

MESA MAKINA. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Since 1979

MESA MAKINA. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Since 1979 MESA MAKİNA DÖKÜM GIDA SAN.TİC.A.Ş. Tarihçe KURULUŞ Mehmet Tekelioğlu KENDI BÜNYESİNDE İLK DÖKÜM ISO 9001:2000 BVQI TARAFINDAN ISO TS 16949 BVQI TARAFINDAN OTOMATİK DÖKÜM HATTI İLE ÜRETİM OHSAS 18001:

Detaylı

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR 2015 Ürün Kataloğu Çiğdem Dedeoğlu Design PR Çiğdem Dedeoğlu Design PR Tarihçe Kaliteli hizmet sloganını kendisine ilke edinen AY-KA KAPI 1992 yılından bu yana Malatya da çelik kapı sektöründe ciddi mesafeler

Detaylı

Türkiye Seramik Sanayi Enerji Üzerindeki Vergiler ve

Türkiye Seramik Sanayi Enerji Üzerindeki Vergiler ve Türkiye Seramik Sanayi Enerji Üzerindeki Vergiler ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 15 MAYIS 2016 SERAMİK SEKTÖRÜ KATMA DEĞERİ ÇOK YÜKSEK BİR SANAYİ KOLUDUR. SERAMİK ÜRÜNLER, AĞIRLIKLARI DEĞERİNE KIYASLA FAZLA OLAN ÜRÜNLERDİR

Detaylı

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION)

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) Püskürtme şekillendirme (PŞ) yöntemi ilk olarak Osprey Ltd. şirketi tarafından 1960 lı yıllarda geliştirilmiştir. Günümüzde püskürtme şekillendirme

Detaylı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili Değerli basın mensupları, Hoş geldiniz Bu yıl, Ülkemizin ilk Sanayi dalı, kalkınma ve büyümemizin en önemli lokomotif güçlerinden

Detaylı

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ TEKNOPARK A.Ş YTÜ TEKNOPARK BİLGİ FORMU Bu formu, YTÜ- TEKNOPARK bünyesinde oluşturmayı düşündüğünüz birim için doldurunuz.

Detaylı

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Proje Programından Kimler Faydalanabilir? Program, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan

Detaylı

İNŞAAT MALZEMESİ SEKTÖRÜNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇERÇEVESİNDE YENİLİKÇİLİK VE ARGE

İNŞAAT MALZEMESİ SEKTÖRÜNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇERÇEVESİNDE YENİLİKÇİLİK VE ARGE İNŞAAT MALZEMESİ SEKTÖRÜNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇERÇEVESİNDE YENİLİKÇİLİK VE ARGE MART 2013 ÇALIŞMA EKİBİ Selda Başbuğ İMSAD Genel Sekreter Proje Koordinatörü Can Fuat GÜRLESEL Ekonomi ve Strateji Danışmanlık

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İMALAT TEKNOLOJİLERİ ÇAĞRI DUYURUSU

1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İMALAT TEKNOLOJİLERİ ÇAĞRI DUYURUSU 1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İMALAT TEKNOLOJİLERİ ÇAĞRI DUYURUSU 1. Çağrı Kodu 1511-MAKİNE-2014-İMT-01 2. Çağrı Başlığı Çok Katmanlı İleri

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ AR-GE REFORM PAKETİ Ar-Ge ve Yenilikte Dünya ile Yarışan Bir Türkiye İçin Ülkemizin Kalkınmasına Daha Fazla İvme Kazandıracak ve Yüksek Katma Değerli Alanlara Odaklanan Ar-Ge ve Yenilik Sistemi TASARIM

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Dr. Adem TUNCER KOSGEB İSTANBUL HALİÇ MERKEZİ MÜDÜRÜ

Dr. Adem TUNCER KOSGEB İSTANBUL HALİÇ MERKEZİ MÜDÜRÜ Dr. Adem TUNCER KOSGEB İSTANBUL HALİÇ MERKEZİ MÜDÜRÜ KOBİ LER VE KOSGEB 1990 yılında, 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı: Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği İle Firma Bünyesinde İntern Mühendislerle Proje Grupları Oluşturarak Ar-Ge Faaliyetlerinin Gerçekleştirilmesi

Üniversite-Sanayi İşbirliği İle Firma Bünyesinde İntern Mühendislerle Proje Grupları Oluşturarak Ar-Ge Faaliyetlerinin Gerçekleştirilmesi AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR-GE YÖNETİMİ Üniversite-Sanayi İşbirliği İle Firma Bünyesinde İntern Mühendislerle Proje Grupları Oluşturarak Ar-Ge Faaliyetlerinin Gerçekleştirilmesi

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU / 9 Ay PAGEV

TÜRKİYE PLASTİK İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU / 9 Ay PAGEV TÜRKİYE PLASTİK İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU 2016 / 9 Ay PAGEV YÖNETİCİ ÖZETİ Türkiye, plastik işleme makineleri ve aksam ve parçaları talebinin yıllar itibariyle değişmekle beraber yaklaşık

Detaylı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını teşvik etmekte, bu çalışmalarla ortaya çıkan mali riskleri paylaşmakta, Ar-Ge yeteneğinin ve yenilik düzeyinin

Detaylı

Bu destek programı KOSGEB tarafından yürütülmektedir.

Bu destek programı KOSGEB tarafından yürütülmektedir. Bu destek programı KOSGEB tarafından yürütülmektedir. TEKNOYATIRIM NEDİR? Öncelikli teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünlerin ticarileştirilmesi,

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007 TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 1 23.02.2007 Demir ve Çelik Döküm Sanayi sektörü; endüksiyon, ark veya kupol ocaklarında, çeşitli pik demiri, çelik hurdaları ve ferro alaşımların ergitilerek, kalıplama tesislerinde

Detaylı