TDL101 Türk Dili I: Türk dilinin ses, şekil ve anlatım bilgisi konularını, yazım uygulamalarını uygulamalı biçimde örnek metinlerle inceleme

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TDL101 Türk Dili I: Türk dilinin ses, şekil ve anlatım bilgisi konularını, yazım uygulamalarını uygulamalı biçimde örnek metinlerle inceleme"

Transkript

1 T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel yöntem ve kavramlar. Osmanlı Devleti'nin çöküş süreci ve modernleşme çabaları. Birinci Dünya Savaşı süreci, Mondros Mütarekesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler. Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya geçiş süreci konularında bilgilendirmek. TDL101 Türk Dili I: Türk dilinin ses, şekil ve anlatım bilgisi konularını, yazım uygulamalarını uygulamalı biçimde örnek metinlerle inceleme ING101 İngilizce I: Selamlamalar, Tanışma ve kendini tanıtma, be ve do fiilleri, Emir ve Olumsuz Emir Cümleleri, Zamirler, Şikayet etme, Özür dileme ve Açıklama cümleleri, Kendini tanıtma, Tekil ve Çoğul isimler, Şikayet etme, Özür dileme ve Açıklama soruları, Yardım isteme cümleleri, Bilgi Aktarma, Günler ve tarihler, ING122 İngilizce II: İyelik, Nesneleri tanımlama, Geniş Zaman, Aktif fiiller, Dolaysız Tümleçler, Sıklık Zarfları, Sayılar ve Ücretlendirme kelimeleri, Sayılabilen ve Sayılamayan isimler, Some ve Any, Şimdiki Zaman, Şimdiki Zaman Soruları, There is ve There are, be going to ve will, Gelecek Zaman, Yer bildiren edatlar, Geçmiş Zaman. MYO109 Anatomi: Bu ders, temel insan anatomisi bilgisi sağlayacaktır. Bu kapsamda, hareket sistemi (iskelet ve kas sistemi), dolaşım sistemi, sindirim sistemi, solunum sistemi, idrar ve üreme sistemi, iç salgılı bezler sistemi, sinir sistemi ve duyu organları ele alınır. MYO101 Tıbbi Terminoloji I: Tıbbi terminolojiye ilişkin genel bilgiler ve tıbbi terimleri meydana getiren öğeler, hareket sistemine, kardiovasküler sisteme, solunum sistemine, sinir sistemine ilişkin terimler. MYO122 Tıbbi Terminoloji II: İç salgı ve metabolizma bozukluklarına, sindirim sistemine, kan ve kan yapıcı organlara, lenf ve immün sistemlere, üriner sisteme, deriye, göze, kulağa ait tanısal, ameliyatlara ilişkin ve semptomlara ilişkin terimler.

2 TDS102 Tıbbi Dokümantasyona Giriş: Tıbbi Dokümantasyona Giriş, Sekreterlik Mesleğine Giriş, Sekreterin Mesleki Özellikleri, Sekreterin Tutum Ve Davranış Özellikleri, Sekreterlikte Büro Yönetimi ve Organizasyonu, Tıbbi Sekreterlik, Tıbbi Sekreterlik Görevleri, Tıbbi Sekreterlik Meslek Esasları, Belge Yönetimi ve Belge Akışı, Dosya Oluşturma, Dosyalama Sistemi Ve Hareketleri, Arşivleme Sistemi, Arşivleme Hareketleri, Arşiv Hizmetleri TDS101 On Parmak Yazım Teknikleri I: F Klavye -1, Hızlı Yazı, Kelime İşlemci, Elektronik Tablolama, Süreli Ve Sesli Metinler, Sunu Hazırlama, Yazı Biçimleme, Yazı Metni Oluşturma, İş Hazırlığı, İş Mektubu, Yazı Çeşitleri, Raporlama, Veritabanları ATA122 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II: Milli Mücadele'nin örgütlenme süreci (Amasya Genelgesi, Kongreler, TBMM'nin açılması) konularında bilgi sahibi olmak. Kurtuluş Savaşı'ndaki cepheler ve sonuçları konusunda bilgilenmek. Yeni Türkiye Devleti'nin kuruluş sürecini ve ilkelerini kavramak. TDL122 Türk Dili II: Ses ve şekil bilgisi konuları işlenecek Ayrıca cümle bilgisi ve anlatım biçimleri konuları da ayrıntılı bir şekilde görülecektir. MYO126 Fizyoloji: Genel fizyoloji, hücre fizyolojisi, kan fizyolojisi, kas fizyolojisi, sinir fizyolojisi, otonom sinir sistemi fizyolojisi, solunum fizyolojisi, dolaşım fizyolojisi, hormon fizyolojisi, karaciğer fizyolojisi, sindirim ve boşaltım fizyolojisi. MYO121 Biyoistatistik: Bu dersde, temel biyoistatistiksel kavramlar ve yöntemler, sağlık alanına özel örnek ve uygulamalarla öğrenciye sunulmaya çalışılacaktır. Öğrencilere, temel biyoistatistiksel sorunları kendi başına çözebilme ve yorumlayabilme becerisi kazandırılmaya çalışılır. Biyoistatistiğin önemi, verinin tanımı, özetlenmesi ve sunumu, tanımlayıcı istatistiklerin hesaplanması, temel olasılık kavram ve tanımlarının verilmesi, kuramsal dağılışların tanıtılması, güven aralıklarının hesaplanması ve yorumlanması amaçlanmaktadır. TDS122 On Parmak Yazım Teknikleri II: Parmakların sayılar sırasına yerleştirilmesi Parmakların sayılar ve harfler arasında gezdirilmesi (artı) ve / (taksim) işareti Parmakların temel sıradan sayılar sırasına götürülüp, geri getirilmesi, Dört ve yedi sayısının öğretimi ve pekiştirilmesi, Üç ve sekiz sayısının öğretimi ve pekiştirilmesi, İki ve dokuz sayısının öğretimi ve pekiştirilmesi, Beş ve altı sayısının öğretimi ve pekiştirilmesi, Sıfır ve bir sayısının öğretimi ve pekiştirilmesi, Parantez açma -(-ve parantez kapama -)-işaretlerinin öğretimi ve pekiştirilmesi Çift tırnak - -ve tek tırnak - -işaretlerinin öğretimi ve pekiştirilmesi Ünlem işareti -!-ve yüzde -%-işaretinin öğretimi ve pekiştirilmesi, Eşittir (=) ve x, q, w tuşlarının öğretimi ve pekiştirilmesi, Hız Çalışması.

3 TDS121 Tıbbi Dokümantasyon ve Tıbbi Arşivcilik: Gelen belgeler, Giden belgeler, Dosyalama, Dosyalama sistemleri, Dosyalama sisteminin kurulması, Dosyalama süreci, Belge değişim süreci, Elektronik belgelerle işlem yapma, Elektronik belgeyi koruyucu, Önlemler, Dijitalleştirme, Elektronik belgeyi güncelleme, saklama ve imha, Sektör tanımları ve sınıflandırması, Arşiv tanımı ve çeşitleri, Kayıt sistemi, Arşivden belge ya da dosyayı ödünç verme sistemleri, Belgeleri saklama süresi ve imha yöntemleri. MYO201 Hastalıklar Bilgisi I: Hikaye Alma ve Fizik Muayene, Kalp Damar Hastalıkları (Kalbin Fonksiyonel Anatomisi,Tanı İşlemleri, Kalp, Hastalıklarında Belirti- Bulgular Konjestif Kalp Yetmezliği, Akut Myokard Enfaktüsü, Anjina Pektoris, Hipertansiyon, Varis), Solunum Sistemi Hastalıkları (Solunum Sisteminin Anatomisi Tanı İşlemleri, Solunum Sistemi Hastalıklarında Görülen Belirti Bulgular), Endokrin sistem hastalıkları, tanı işlemleri, hastalıklarda görülen belirti-bulgular, Hormanlar, başlıca etki yerleri, Tiroid hastalıkları, Hipofiz hastalıkları MYO203 Meslek Etiği: Bu dersin kapsamında, tıp tarihi, tıbbi etik kurallar, hakim-hasta etiği hakkında öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. MYO222 Hastalıklar Bilgisi II: Diabetüs mellitus, Onkoloji (Tümör etiyolojisi, tanı işlemleri, belirti-bulgular, tedavi yöntemleri.), Kan hastalıkları (Kanın yapısı özellikleri, kan grupları, Anemiler), Sindirim sistemi hastalıkları (Sinidirim sistemi, anatomi ve fizyolojisi,tanı işlemleri, belirti- bulgular), Böbrek hastalıklar (Böbreklerin fonksiyonel ve fizyolojik anatomisi, böbrek hastalıklarında tanı işlemleri, sistit, Akut böbrek yetmezliği, Kronik böbrek yetmezliğ), Bağışıklık sistemi ve Allerjik hastalıklar (Bağışıklık sistemi,tanı işlemleri), Anaflaktik şok, Bronşiyal astım, Besin alerjisi, ilaç alerjisi, Ürtiker, dermatit. MYO221 İlk Yardım: Bu dersin kapsamında, anamnez alınması tansiyonun tanımı ve pratik olarak uygulaması, sistemik hastalıklar, temel yaşam desteği, klinikte acil müdahale, acil müdahale yöntemleri ve kullanılan ilaçlar, kanama ve müdahale hakkında teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. TDS201 Tıbbi Dokümantasyon ve Sağlık Hizmetleri: Tıbbi dokümantasyonun temel prensipleri, tıbbi dokümantasyonun sağlık hizmetlerine etkisi, sağlık kuruluşlarında kullanılan dokümanların incelenmesi, tıbbi kayıtların niteliksel ve niceliksel analizi, dokümanların geliştirilmesi yöntemleri. Sağlık kuruluşlarında kullanılan dokümanların incelenmesi: İdari kayıtlar, Klinikte kullanılan kayıtlar, Yoğun bakımda tutulan kayıtlar, Anestezi kayıtları, Laboratuar kayıtları/raporları, Patoloji, Radyoloji, klinik lab., Hemşirelik hizmetleri kayıtları, Ayaktan bakım veren kuruluşlarda kullanılan tıbbi kayıtlar, Sağlık ocağı, A.Ç.S., merkezleri vb., Sağlık kuruluşlarında kullanılan dokümanların geliştirilmesi yöntemleri, Sağlık kuruluşlarında Sağlık bilgi yöneticilerinin rolü.

4 TDS202 Sağlıkta Kalite Yöntemi ve Standartları: Kalitenin önemi ve tanımı, ürün ve hizmet kalitesinin boyutları, kalitenin tarihsel gelişimi ve kalite gurlarının felsefi görüşleri, kalite maliyetleri, toplam kalite yönetimi, toplam kalite yönetiminin unsurları: liderlik, grup çalışması, iş gören eğitimi, kaizen, toplam kalite yönetimi uygulama araçları, hizmet sektöründe toplam kalite yönetimi, ulusal ve uluslararası kalite ödülleri, kalite güvencesi kavramı ve kalite standartları. TDS203 Sağlıkta Halkla İlişkiler: Halkla İlişkilerin Tanımı ve Halkla İlişkiler Karması; Halkla İlişkilerin Tarihsel Gelişimi; Halkla İlişkilerde Meslekleşme ve Temel İlkeler; Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Organizasyonu; Kurum İçi Halkla İlişkiler; Halkla İlişkilerde Araştırma; Halkla İlişkilerde Kampanya Planlaması; Halkla İlişkilerde Uygulama; Halkla İlişkilerde Değerleme; Halkla İlişkilerde kullanılan İletişim Araçları ve Medya İlişkileri; Örnek Olaylar ve Çözüm Yolları. Devlet ve Özel Hastanelerde halkla ilişkiler fonksiyonunu önemi, işleyişi ve uygulamaları. TDS204 Tıp Kütüphaneciliği: Sağlık Bakanlığı standart dosya planı, dosyalama hizmetlerinin organizasyonu, dosya tasnif sistemleri, özellikleri ve kullanım alanları, arşivleme teknikleri ve süreci, arşivlerin fiziki özellikleri ve dijital arşivler, Bilgi, bilgi yönetimi, bilginin kurumsal önemi, Belge, belge yönetimi tanımı, amacı ve önemi, Elektronik belge ve özellikleri, Evrakın tanımı, üretilmesi, kayıt işlemleri ve evrak yönetimi, Evrakın işlem süreci, Form ve formların kullanımı, form çeşitleri, form standardizasyonu, Dosyalama, dosyalamanın amacı ve önemi, Dosyalama sisteminin kurulması, Standart dosya planı, sağlık bakanlığı dosya planı, Dosyalama hizmetlerinin örgütlenmesi, Dosya tasnif sistemleri ve özellikleri, kullanım alanları, Arşivleme teknikleri ve süreci, Arşivlerin fiziki özellikleri, Dijital arşivler. TDS222 Tıbbi Dokümantasyon ve Uluslararası Hastalık ve Sınıflandırma Sistemleri: Hastalıkların uluslararası sınıflandırılmasının tarihi gelişimi, hastalıkların uluslararası sınıflandırılmasının önemi, sınıflandırma ve kodlama sistemlerinin temelleri, Dünya'da sınıflandırma sistemi örnekleri, hastalıkların uluslararası sınıflandırmasının Türkiye'deki kullanımı, ICD-10 sisteminin genel tanıtımı ve kodlama kuralları, ICD-10 sisteminin temel yapısı, ICD-10 sisteminde alfabetik dizin kullanımı, ICD-10 sisteminde tabular liste kullanımı, ICD -10 Kodlama standartları. TDS221 Yazışma Teknikleri: İletişim, örgütsel iletişim, resmi yazışma kuralları ve resmi yazışmaların örgütsel iletişimde önemi, kamu ve özel işletmelerde kullanılan belge türleri ve yazışmalar, İletişim ve iletişimin unsurları, yazılı iletişim, Kurumsal iletişimde yazışmanın önemi, Resmi yazıların yasal dayanağı ve yazışmada uyulacak temel kurallar, Yazışmaların şekil ve içerik yönünden özellikleri, uyulacak kurallar, etkin bir resmi yazının özellikleri, Başbakanlık resmi yazışma kuralları hakkındaki yönetmelik, Resmi yazının bölümleri, Kamu ve özel işletmelerde iş yazıları, Yazışmanın işletmeler açısından önemi, kamu ve özel işletmelerde kullanılan belge türleri ve yazışmalar, Kamu ve özel işletmelerde kullanılan belge türleri ve yazışmalar, Kamu ve özel işletmelerde kullanılan belge türleri ve yazışmalar, Dilekçe, dilekçe kanunu, TBMM dilekçe komisyonu, bilgi edinme hakkı ve bilgi edinme kanunu ve uygulamalar, İmza, imzanın hukuki yönleri, elektronik imza, elektronik imza kanunu ve uygulamalar, Özgeçmiş, amacı, özellikleri, özgeçmiş örnekleri, Rapor, rapor çeşitleri, raporun özellikleri, kurumsal önemi, disiplin raporu.

5 TDS223 Sekreterlik Teknikleri: Tıbbi sekreterliğin kavramsal boyutu, tıbbi sekreterlik türleri, sağlık kuruluşlarındaki görevleri ve sorumlulukları, Hastaların sağlık kuruluşuna kabulü, Hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, Sağlık kuruluşlarında randevu hizmetlerini düzenleme, Hastaların şikâyetlerinin dinlenmesi ve uygulanan prosedürlerde tıbbi sekreterin yaklaşımları, Sağlık kuruluşlarında haberleşme ve yazışma hizmetleri, Ayakta ve yatarak bakım veren sağlık kuruluşların da tıbbi sekreterin görevleri, Ayakta ve yatarak bakım veren sağlık kuruluşlarında hastaya ait kayıtları tutma, Çıkış özeti, ameliyat raporu gibi tıbbi belgeleri oluşturma, Tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleme ve analiz etmede kullanılan bilimsel yöntemleri, Akreditasyon sürecinde tıbbi sekreterin sorumlulukları, Tıbbi sekreterlik hizmetlerinde etik. TDS224 Araştırma Yöntem Ve Teknikleri: Giriş ve tanımlar, Bilgi toplama yöntemleri, Dağılım ölçütleri ve uygulama, Verilerin sınıflandırılması ve uygulama, Sınıflandırılmış verilerde dağılım ölçütleri ve uygulama, Kuramsal dağılışlar ve uygulama, Örneklem dağılışları ve uygulama, Grafikler, tablolar ve uygulama, Hipotez testlerine giriş.

TDL101 Türk Dili I: Türk dilinin ses, şekil ve anlatım bilgisi konularını, yazım uygulamalarını uygulamalı biçimde örnek metinlerle inceleme

TDL101 Türk Dili I: Türk dilinin ses, şekil ve anlatım bilgisi konularını, yazım uygulamalarını uygulamalı biçimde örnek metinlerle inceleme T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTOPEDİK PROTEZ VE ORTEZ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel

Detaylı

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel yöntem

Detaylı

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECZANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECZANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECZANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel yöntem

Detaylı

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELETRONÖROFİZYOLOJİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELETRONÖROFİZYOLOJİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELETRONÖROFİZYOLOJİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel yöntem

Detaylı

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OPTİSYENLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OPTİSYENLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OPTİSYENLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel yöntem ve

Detaylı

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri 1. SINIF I. YARIYIL DERS KODU Dersin Adı T U K AKTS ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

TDL101 Türk Dili I: Türk dilinin ses, şekil ve anlatım bilgisi konularını, yazım uygulamalarını uygulamalı biçimde örnek metinlerle inceleme

TDL101 Türk Dili I: Türk dilinin ses, şekil ve anlatım bilgisi konularını, yazım uygulamalarını uygulamalı biçimde örnek metinlerle inceleme T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) 08:30-09:20 : HEMŞİRELİĞE GİRİŞ ( Grup 1 ) Afyon Sağlık Y.O. - HEM-1 Ögr.Grv. YEŞİM CEYLANTEKİN Dersin takdimi 09:30-11:20 : BEDEN

Detaylı

I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER

I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER EK-3 T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI I. VE II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL AİT181-Atatürk

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. ADSG109 Ağız ve Diş Sağlığında Araç-Gereç Bilgisi - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Diş Hastalıkları

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TBT 1101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (2 2 3) 3 AKTS Dersin amaç ve hedefleri, Bilgisayarın donanım yapısı, Windows un tanıtımı, Word programına

Detaylı

Derslerinin Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi (AKTS) Kredilerinin Hesaplanması

Derslerinin Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi (AKTS) Kredilerinin Hesaplanması Derslerinin Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi (AKTS) Kredilerinin Hesaplanması AİT 101/102 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi (Zorunlu) Sınavlara hazırlık (vize, final)2x 3= 6 saat Öğrenci İş

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ A) ZORUNLU DERSLER I.YARIYIL ATA101-Atatürk

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK ANATOMİ (Zorunlu) (2-0-2-4) Anatomiye giriş. Terminoloji. Hareket sistemi anatomisi I. Hareket sistemi anatomisi II. Dolaşım sistemi ve kalp anatomisi.

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DPT 198 Temel Protetik Yaklaşımlar 27 Mayıs 2016 14.30-15.30 34-19 DPT 122 Hareketli Protezler II 02 Haziran 2016 08.40-09.30 34-19 DPT 122 Hareketli Protezler II 02 Haziran

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDS103 Tıbbi Dokümantasyon I (3 0 3 3) Tıbbi Dokümantasyona Giriş,

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ 08.00-08.50 Sistem Hastalıkları MYHST 120 Klinik Anestezi-II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Sınıfların Reanimasyon-II Biyoteknoloji Anestezi Uygulama-II Girişimcilik II

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI (BİRİNCİ / İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI (BİRİNCİ / İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi ATÇA MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI TARIMSAL İŞLETMECİLİK 1 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI (BİRİNCİ /

Detaylı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı Ağız ve Diş Sağlığı DS 103 Ortodontide Klinik Yardımcılığı 3 3+0 3 DS 105 Protetik Diş Tedavisinde Klinik Yardımcılığı ve Dental Terminoloji 2 2+0 2 DS 129 Meslekte Temel İlke Ve Uygulamalar 2.5 1+3 2

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ DERS İÇERİKLERİ

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 24-28 TEMMUZ 2017 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından İlan edilecektir DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji 2801202 2 4+2 5 6 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER E KREDİLERİ 1.SINIF in Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Kurulu I TIP152 Kurulu II TIP153 Kurulu III TIP154 Kurulu

Detaylı

01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) 02.Yarıyıl Bahar Dönemi Dersleri (1.Yil)

01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) 02.Yarıyıl Bahar Dönemi Dersleri (1.Yil) DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 01.Yarıyıl Güz Dönemi Dersleri (1.Yil) DİŞ MORFOLOJİSİ (61612) DPTE1105 Zorunlu 1 5 0 3,5 7 - FİZYOLOJİ (62741) DPTE1104 Zorunlu

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TAŞKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TAŞKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TAŞKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDS101 ANATOMİ VE FİZYOLOJİ (2 0 2 4) Anatomi fizyoloji ile ilgili genel terim

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. DYLZ107 Diyalize Giriş SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU DİYALİZ TEKNİKERLİĞİ DERS İÇERİKLERİ Diyaliz öncesi, sırası ve sonrasında takip ve bakımına

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı nın temel amacı; sağlık hizmetleri alanında kaliteyi

Detaylı

I.YARIYIL DERS KODU DERS ADI TEO. UYG. D.SAATİ AKTS ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I 2 0 2 2

I.YARIYIL DERS KODU DERS ADI TEO. UYG. D.SAATİ AKTS ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I 2 0 2 2 HİTİT ÜNİVERSİTESİ OSMANCIK ÖMER DERİNDERE MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Anatomi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer (

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Dersin Kodu HEM 00352 Dersin Adı AFETLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE İLK YARDIM Yıl III Yarı Yıl Bahar 1- Afetlerde hemşirelik bakımı ve ilk yardıma giriş 2- Hasta ve yaralının muayenesi ve değerlendirilmesi

Detaylı

Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programı Ders İçeriği

Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programı Ders İçeriği Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programı Ders İçeriği DERSİN ADI DAKTİLOGRAFİ VE ON PARMAK YAZIM TEKNİKLERİ I TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER Ü TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK I DÖNEMİ 1 TÜRKÇE DERS

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 23-27 TEMMUZ 2018 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından belirlenecek DÖNEM I HÜCRE

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf EPİDEMİYOLOJİ AKTS Kredisi 3 Epidemiyolojinin tanımı, tarihsel gelişimi ve kullanım alanları, Tanımlayıcı epidemiyoloji,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM PROGRAMI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. Sınıf TEMEL TIP BİLİMLERİ I TEMEL TIP BİLİMLERİ II TEMEL

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER PSH 501 - Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Temelleri

Detaylı

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Çevre Koruma. Laboratuvar Güvenliği

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Bilgi ve İletişim Teknolojisi. Çevre Koruma. Laboratuvar Güvenliği AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI I.SINIF DERS PROGRAMI Diş Hekimliği Fakültesi 09:00-09:0 09:0-10:0 10:0-11:0 Çevre Koruma Laboratuvar Güvenliği Diş Hekimliği Fakültesi 0 Genel Mikrobiyoloji Maddeler Bilgisi II Z1

Detaylı

MYO101 TEMEL ANATOMİ VE FİZYOLOJİ

MYO101 TEMEL ANATOMİ VE FİZYOLOJİ MYO101 TEMEL ANATOMİ VE FİZYOLOJİ Anatomi ve Fizyolojiye Giriş, Hücre kuramı, Hücre organelleri, Madde alış-verişi, Hücre metabolizması, Lokomotor Sistem Anatomisii ve Kemik, eklem ve kas Fizyolojisi,Solunum

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji 2801202 2 4+2 5 6 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNĐVERSĐTESĐ SAĞLIK HĐZMETLERĐ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBĐ LABORATUVAR TEKNĐKLERĐ PROGRAMI DERS KATALOĞU

T.C. ULUDAĞ ÜNĐVERSĐTESĐ SAĞLIK HĐZMETLERĐ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBĐ LABORATUVAR TEKNĐKLERĐ PROGRAMI DERS KATALOĞU TIBBĐ LABORATUVAR TEKNĐKLERĐ PROGRAMI DERS KATALOĞU 2012-201 SHOZ101 2 0 0 2 Anatomi TLTZ102 2 4 0 4 Tıbbi Mikrobiyoloji I SHOZ10 2 0 0 2 Fizyoloji TLTZ10 2 0 4 Tıbbi Biyoloji ve Genetik 5 TLTZ101 2 4

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ

TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ ATA151 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2+0 (AKTS 2) Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi koşullarda nasıl kurulduğu çerçevesinde, devletin temelini oluşturan

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi TIBBİ DOKÜMANTASYON Ders 6- Dosyalama ve Arşivleme 1 Dosyalama, örgütsel faaliyetlerin yürütülmesi sırasında giden belgelerin ikinci suretlerini veya kopyalarını, gelen belgelerin ise asıllarını, bir düzen

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2014-2015)

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2014-2015) TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2014-2015) ZORUNLU DERSLER Ders Kodu- Ders Adı (Teorik-Uygulama) AKTS SHTD111 Hastalıklar Bilgisi-I (2-0)3 İnsan vücudunun genel yapısı; Hücre

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. IYAB101 Acil Hasta Bakımı - I SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Bu dersin amacı, hastane öncesi acil bakım;

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF I. DÖNEM

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF I. DÖNEM ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF I. DÖNEM TDS101 TIBBİ TERMİNOLOJİ I (3,0,3) Tıbbi Terimleri Meydana Getiren Temel Öğeler; Kökler,

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ T.C. İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASTON BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. Yarıyıl Ders Planı FTR101 Anatomi I 4 4 6 FTR103 Fizyoloji I 4 0 4 FTR105 İlkyardım 2 0 3

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. YARIYIL BYYA-101 Büro Yönetimi 3 0 3 4 Büro

Detaylı

BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL BYA101 Ekonomi I Ekonomi ile ilgili temel kavramlar, fırsat maliyetleri, analiz yöntemleri,

Detaylı

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz.

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz. DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DPT 122 Hareketli Protezler II 28 Mayıs 2014 12.40-16.30 DPT Lab. DPT 122 Hareketli Protezler II 29 Mayıs 2014 08.40-16.00 DPT Lab. DPT 124 Staj I 29 Mayıs 2014 16.30-17.30

Detaylı

2 BELGE VE DOSYA HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ

2 BELGE VE DOSYA HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 GENEL OLARAK BELGE 11 1.1. Bilgi ve Belgenin Anlamı ve Önemi 12 1.1.1. Bilgi 13 1.1.2. Belge 14 1.2. Belge Türleri 15 1.2.1. Kağıt Belgeler 15 1.2.2. Hareketli ve Sesli Belgeler

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ FİNAL I TARİHLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI YERİ FARMAKOLOJİ 05.01.2015 13:00 104 TÜRK DİLİ I 06.01.2015 10:00 301 ALET BAKIMI, KORUMASI VE ST. YÖN. 06.01.2015 13:00 104 DİŞ MORFOLOJİSİ 07.01.2015 13:00 104

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) SAĞLIK TANILAMASI (HEM 601 TEORİK 2, 2

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Öğretim Yılı BAHAR Dönemi GENEL SINAV Tarihleri Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri DPT 198

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Öğretim Yılı BAHAR Dönemi GENEL SINAV Tarihleri Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri DPT 198 DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DPT 198 Temel Protetik Yaklaşımlar 07.06.2018 09.40-12.30 DPT Lab. DPT 122 Hareketli Protezler II Teorik 31.05.2018 09.00-09.40 34-20 DPT 122 Hareketli Protezler II 31.05.2018

Detaylı

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08.

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEKOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ PROGRAMI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ DERSLİK (2) DERSİN ADI SINAV TARİHİ SAATİ TIBBİ TERMİNOLOJİ

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI İKMEP DERS İÇERİKLERİ

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI İKMEP DERS İÇERİKLERİ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI İKMEP DERS İÇERİKLERİ TÜRK DİLİ I 1 101 TÜRK DİLİ I 2+0 2 1 Yüksek öğrenimini tamamlamış olan her gence, ana dilinin yapısı ve işleyiş özelliklerini gereğice

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF(GÜNDÜZ) 2012-2013 BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF(GÜNDÜZ) 2012-2013 BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF(GÜNDÜZ) 2012-2013 BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI in Adı Salonu* Tarihi Saati i Veren Öğr. Elemanı Gözetmen

Detaylı

Fizik Antropoloji Anabilim Dalına ait dersler, Antropoloji Lisans Programı dahilinde verilmektedir.

Fizik Antropoloji Anabilim Dalına ait dersler, Antropoloji Lisans Programı dahilinde verilmektedir. Fizik Antropoloji Anabilim Dalına ait dersler, Antropoloji Lisans Programı dahilinde verilmektedir. İstatistiğe Giriş İstatistik nedir? Tanımlayıcı istatistikler Merkezi dağılım ölçütleri Merkezi yayılım

Detaylı

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama)

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11 8.30 Psikoloji ve Davranış Bilimi 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11

Detaylı

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS PROGRAM SINIF DERS SINAV TARİHİ SINAV SAATİ DERSLİK AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Enfeksiyon Hastalıkları 05.07.2010 10:00 101 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Seçmeli Ders 06.07.2010 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Anatomi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CER 101 AMELİYATHANE TEKNOLOJİSİ (4 0 4 6) Ameliyathanede kullanılan

Detaylı

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz.

Genel Sınav Tarihlerinde değişiklik olabileceğinden günlük takip ediniz. DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 28 Ocak 2019 13.40-14.30 Amfi 3 TKD 103 Türk Dili I 21 Ocak 2019 15.00-16.00 Yıldız Amfi M8 Beytepe DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 ve

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ 1.SINIF DERS PROĞRAMI. SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08:00-08:50 Türk Dili I Yrd.Doç.Dr.M.N.

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ 1.SINIF DERS PROĞRAMI. SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08:00-08:50 Türk Dili I Yrd.Doç.Dr.M.N. TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ 1.SINIF DERS PROĞRAMI 08:00-08:50 Okt.S.UÇAR 09:00-09:50 Okt.S.UÇAR 10:00-10:50 Bilgi ve İletişim Bilgisi Okt. C. ATLI 11:00-11:50 Bilgi ve İletişim Bilgisi Okt. C. ATLI 13:00-13:50

Detaylı

OTOPSİ YARDIMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

OTOPSİ YARDIMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ OTOPSİ YARDIMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I-ATA101 Temel Kavramlar, Osmanlı Devleti nin Çöküş Sebepleri, Türk Yenileşme Hareketleri, I. Dünya Savaşı, Milli Mücadele.

Detaylı

Öğrenci Sayısı SINAV TARİHİ SINAV SAATİ PROGRAM ADI SINIF DERSİN ADI DERSLİK

Öğrenci Sayısı SINAV TARİHİ SINAV SAATİ PROGRAM ADI SINIF DERSİN ADI DERSLİK PROGRAM ADI SINIF DERSİN ADI Öğrenci Sayısı SINAV TARİHİ SINAV SAATİ DERSLİK AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1 Enfeksiyon Hastalıkları 29 14.06.2010 10:00 101 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1 Seçmeli Ders 15.06.2010

Detaylı

ANESTEZİ 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

ANESTEZİ 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma ANESTEZİ 1 08.00-08.50 MYANS-104 Lokman SOYORAL MYANS-104 Lokman SOYORAL MYANS-102 Kadriye AKSAKAL MYCKR-128 İhsan ALACABEY 09.00-09.50 MYANS-104 Lokman SOYORAL MYFRM-106 Gülüm SARĞIN MYANS-102 Kadriye

Detaylı

Büro ve Malzeme Yönetimi TDS211. Önlisans

Büro ve Malzeme Yönetimi TDS211. Önlisans BAŞLIKLAR AÇIKLAMALAR Dersin Adı Dersin Kodu Büro ve Malzeme Yönetimi TDS211 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Düzeyi (Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans Doktora) Dersin Yılı 2 Dersin Yarıyılı 1 AKTS

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI (Aday Memur Yetiştirme Eğitimi Temel Eğitim Programı)

AMASYA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI (Aday Memur Yetiştirme Eğitimi Temel Eğitim Programı) AMASYA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI (Aday Memur Yetiştirme Eğitimi Temel Eğitim Programı) Eğitim Faaliyeti No 2013/2 Eğitim Faaliyetin Türü Aday Memur Yetiştirme Eğitimi

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2013 2014 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2013 2014 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2013 2014 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Türk Dili I 217 27.01.2014 10:00 Öğr. Gör. S. MOÇ Uzm. A. TÜRKHAN Laboratuar Aletleri Laboratuar 28.01.2014

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Öğretim Yılı BAHAR Dönemi GENEL SINAV Tarihleri Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri DPT 198

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Öğretim Yılı BAHAR Dönemi GENEL SINAV Tarihleri Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri DPT 198 DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DPT 198 Temel Protetik Yaklaşımlar 29 Mayıs 2017 16.40-17.30 34-19 DPT 122 Hareketli Protezler II 26 Mayıs 2017 08.40-09.30 34-19 DPT 122 Hareketli Protezler II 26 Mayıs

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Bütünleme Sınav AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 3 Eylül 2018 10.40-11.30 14-04 DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 Teorik 6 Eylül 2018 08.40-10.30 34-13 DPT 115 Sabit Protezler

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI ADI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ İÇERİKLERİ ING 111 İNGİLİZCE I İngilizce 2 0 2 2 TÜRÜ: Zorunlu İÇERİĞİ: Okuma, yazma,

Detaylı

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TBT 2201 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (2 2 3) 4 AKTS Dersin amaç ve hedefleri, Bilgisayarın donanım yapısı, Windows un tanıtımı, Word programına giriş,

Detaylı

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I: Tarihsel yöntem ve

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Öğretim Yılı BAHAR Dönemi BÜTÜNLEME SINAV Tarihleri Dersin Kodu ve Adı Bütünleme Sınav Tarihi Saati Yeri

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Öğretim Yılı BAHAR Dönemi BÜTÜNLEME SINAV Tarihleri Dersin Kodu ve Adı Bütünleme Sınav Tarihi Saati Yeri DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Dersin Kodu ve Adı Bütünleme Sınav Tarihi Saati Yeri DPT 198 Temel Protetik Yaklaşımlar 10 Eylül 2018 08.40-.09.30 34-18 DPT 122 Hareketli Protezler II Teorik 14 Eylül 2018

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet ALİ MALAS

Prof. Dr. Mehmet ALİ MALAS DEKAN T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II IV. DERS (ENDOKRİN ve ÜROGENİTAL SİSTEM) KURULU (11 MART 2013 18 NİSAN 2013) BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 15 Ocak 2018 10.40-11.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 08 Ocak 2018 15.00-16.00 34-13 DPT 115 Sabit Protezler I Şube 1 Teorik 16 Ocak 2018 08.40-09.30

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 22.01.2015 14:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 YABANCI DİL I 22.01.2015 10:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 TÜRK DİLİ I 22.01.2015

Detaylı

1.YARIYIL HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 2. SINIF DERS İÇERİKLERİ

1.YARIYIL HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 2. SINIF DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL HEM-201 Dahili Ve Cerrahi Hastalıklarda Bakım-I (5-12-11) 1. Sıvı elektrolit ve asit baz dengesizlikleri 2. Sık görülen kanserler ve kanserlerde tedavi 3. Solunum sistemi hastalıklarında tedavi

Detaylı

SINIF BAHAR YARIYILI D.KODU DERSİN ADI

SINIF BAHAR YARIYILI D.KODU DERSİN ADI DİŞÇİLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI I. SINIF BAHAR YARIYILI SH-112 Farmakoloji 2-2 Z 2 SH-124 Fizyoloji 2-2 Z 2 DS-142 Alet Bakımı ve Koruması 1 2 3 M 2 DS-146 DS-148 Temel Ortodonti

Detaylı

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ SOLHAN SAĞLIK HĠZMETLERĠ MYO TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ TIBBĠ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ SOLHAN SAĞLIK HĠZMETLERĠ MYO TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ TIBBĠ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ SOLHAN SAĞLIK HĠZMETLERĠ MYO TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ TIBBĠ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 1.YARIYIL Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ENF1101 Temel

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Ders Günü Ders Saati Oda. SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 H2. Cuma. SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba H2

Ders Kodu Ders Adı Ders Günü Ders Saati Oda. SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 H2. Cuma. SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba H2 --Ameliyathane Hizmetleri Programı I. Yarıyıl Kodu Adı Günü Saati Oda SMY101 Anatomi Pazartesi Section 1: 9-11 SMY103 Fizyoloji Salı Cuma Section 1: 9-11 Section 2: 9-11 SMY109 Tıbbi Terminoloji Çarşamba

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Fizyoloji

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Fizyoloji Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Fizyoloji 1 1 4 4 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ

I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ I. YARIYIL DERS İÇERİKLERİ Anatomi Dersin Kodu 101 Dersin Kredisi Zorunlu, (Teo.3, Uyg.0, Lab 0) Kredisi 3 Bu ders Anatomiye Giriş, Anatomik

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm BÜRO YÖNETİMİNE GİRİŞ

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm BÜRO YÖNETİMİNE GİRİŞ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm BÜRO YÖNETİMİNE GİRİŞ 1. BÜRO YÖNETİMİNE GİRİŞ... 1 1.1. BÜRO KAVRAMI... 1 1.2. BÜROLARIN TARİHSEL GELİŞİMİ... 3 1.3. BÜROLARIN İŞLEVLERİ... 4 1.4. BÜRO TÜRLERİ... 6 1.4.1. Klasik

Detaylı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Türk

Detaylı

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 11 09.00 İngilizce-I 9 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I 05.02.2013 Salı 10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 06.02.2013 Çarşamba 08.02.2013 Cuma 05.02.2013 Salı 9 9 09.00 Psikolojiye

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103 DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 05 Ocak 2015 08.40-10.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 06 Ocak 2015 08.40-10.30 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I 15 Ocak 2015 08.40-09.30

Detaylı

YAZIŞMA YÖNETİMİ VE DOSYALAMA İŞLEMLERİ

YAZIŞMA YÖNETİMİ VE DOSYALAMA İŞLEMLERİ YAZIŞMA YÖNETİMİ VE DOSYALAMA İŞLEMLERİ YRD. DOÇ. DR. FAHRETTİN ÖZDEMİRCİ HÜSEYİN ODABAŞ ANKARA - 2005 ISBN: 975-9007-22-3 ii Her hakkı mahfuzdur. Bu kitabın yayınını gerçekleştiren, Alter Yayıncılık,

Detaylı

Okutman Yunus Emre CİLOŞOĞLU

Okutman Yunus Emre CİLOŞOĞLU Eğitim Faaliyeti No Eğitim Faaliyetin Türü AMASYA ÜNİVERSİTESİ HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI (Aday Memur Yetiştirme Eğitimi Temel Eğitim Programı) Eğitim Faaliyetinin Tarihi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÇEVRE SAĞLIĞI 1. SINIF 1. ŞUBE FİNAL SINAV TARİHLERİ CEV-110 CEV-104 CEV-102 Biyoistatistik Gıda Hijyeni ve Kontrolu Ekoloji Öğr.Gör.İlker ÖZGEDİK 01.06.2015 11:00 211 Yrd.Doç.Dr.Yakup ÖMEROĞLU 02.06.2015

Detaylı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (ÖRGÜN ÖĞRETİM) T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Türk

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİMETLERİ MESLEK YÜKSEKOULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 2013-2014 YILI DERS İÇERİKLERİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİMETLERİ MESLEK YÜKSEKOULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 2013-2014 YILI DERS İÇERİKLERİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİMETLERİ MESLEK YÜKSEKOULU TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 2013-2014 YILI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER DERS İÇERİKLERİ SHTD101 HASTALIKLAR BİLGİSİ-I (2-0)2

Detaylı

HEM Hemşirelikte Kavram ve Kuram Hemşirelik biliminin üzerine temellendiği temel kavramlar ve modelleri içerir.

HEM Hemşirelikte Kavram ve Kuram Hemşirelik biliminin üzerine temellendiği temel kavramlar ve modelleri içerir. HEM 5001 - Hemşirelikte Kavram ve Kuram Hemşirelik biliminin üzerine temellendiği temel kavramlar ve modelleri içerir. HEM 5901 - Seminer Literatür tarama, seminer konusunun seçimi, literatür tarama, öğretim

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ 2017-2018 DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL SKİ 101 Hastane Yönetimi Ve Organizasyonu I Hastane yönetimi ve fonksiyonları, bilimsel yönetim yaklaşımları ve tarihsel gelişimi, hastanenin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM İLE II. ÖĞRETİM PROGRAMLARININ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS

Detaylı