DynEd Tanıtım. Halil İbrahim AKSAKAL English Language Teacher

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DynEd Tanıtım. Halil İbrahim AKSAKAL English Language Teacher"

Transkript

1 DynEd Tanıtım Halil İbrahim AKSAKAL English Language Teacher

2 Önemli Açıklama Değerli kullanıcılar, Bu sunumdan verimli bir şekilde faydalanabilmeniz için tüm açıklamaları detaylı bir şekilde okumanızı ve uygulamanızı öneririm. Sunumun İçindekiler başlıklı sayfasında ilgili konulara sunum-içi link verilmiştir. Tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sunumun son slaytlarına doğru bir öğretmenimizin hazırlamış olduğu DynEd Doğru Çalışma Teknikleri adlı bir video linki eklenmiştir. Verimli kullanım için izlemenizi öneririm. Sunumun sonuna Kaynakça sayfası eklenmiştir. Kullanmış olduğum kaynakları inceleyebilirsiniz. Bu sunumu sanal veya gerçek ortamda paylaşmak isterseniz lütfen sunuma emek verip hazırlayan kişinin bilgilerini, sunumdaki bağlantı adreslerini ve kaynakça sayfasını silmeyiniz. Faydalı olması dileğiyle - Halil İbrahim AKSAKAL, English Language Teacher (September, 2016)-

3 İçindekiler (ilgili bağlantıya tıklayabilirsiniz) 1. Açıklama Sayfası 2. DynEd kısaca nedir? 3. DynEd, Neleri Kapsamaktadır? 4. DynEd in Türkiye de kullanımı 5. DynEd Görevlileri ve Birimler 6. DynEd Nasıl İndirilir? 7. DynEd Nasıl Kurulur? 8. DynEd Records Manager 9. DynEd i Çalıştırma Öğrenci 10. DynEd i Çalıştırma Öğretmen 11. DynEd Kurulum Sonrası İşlemler 12. DynEd Doğru Çalışma Teknikleri 13. DynEd deki Kısaltmalar ve Anlamları 14. DynEd Sıkça Sorulan Sorular 15. Faydalı Bağlantılar 16. Kaynakça 17. Son Açıklama

4 DynEd Kısaca Nedir? Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

5 DynEd Kısaca Nedir? Bir dil öğretim programıdır/yazılımıdır. DynEd, Dynamic Education (Dinamik Eğitim) teriminin kısaltılmış şeklidir. Görsel ve işitsel ögeleri içerisinde barındırmaktadır. DynEd International Şirketi nin Türkiye resmî temsilcisi FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi dir. Resmi web sitesi:

6 DynEd, Neleri Kapsamaktadır? Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

7 DynEd, Neleri Kapsamaktadır? -1 DynEd, yetişkinler ve çocuklar için farklı modüllerden oluşmaktadır. Programa başlanmadan önce, programa katılan kullanıcılar için bilgisayar üzerinden seviye tespiti (placement test) yapılmakta ve her kullanıcı için hangi programdan başlaması gerektiği belirlenmektedir. Records Manager adlı izleme ve danışmanlık sistemi mevcuttur.

8 DynEd, Neleri Kapsamaktadır? -2 Records Manager sistemi: - Programa katılacak olan herkesin adım adım izlenmesini, - Program hızının, kişinin çalıştığı konudaki becerisine göre ayarlanmasını, - Kişilerin kendi çalışmalarını denetleyebilmesini, - Öğrencilerin yaptığı tüm çalışmalarının danışman tarafından istenildiği anda görülebilmesini ve öğrencilerin daha başarılı olabilmeleri için yönlendirilebilmesini, - Danışmanın kullanıcılarla yapacağı toplu çalışmaların, uzaktan kontrolle desteklenmesini sağlamaktadır.

9 Türkiye de Kullanımı Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

10 Türkiye de Kullanımı eğitim-öğretim yılından itibaren tüm resmi ilköğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında uygulanmaya başlanmıştır eğitim öğretim yılından itibaren ortaöğretim inci sınıf öğrencilerinin de kullanımına sunulmuştur. Temel Eğitim, Ortaöğretim, Din Öğretimi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm resmi okullar uygulama kapsamındadır.

11 DynEd Görevlileri ve Birimler Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

12 DynEd Görevlileri ve Birimler DynEd Merkez Yürütme Ekibi: 2- DynEd Merkez Destek Ekibi: 3- DynEd İl Koordinatörleri: Sistemin ülke çapında yürütülmesinden sorumlu üst dereceli ekiptir. Ülke çapında gerekli olan tüm merkezî hizmet ve desteği vermekten sorumlu ekiptir. İl millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürleridir.

13 DynEd Görevlileri ve Birimler DynEd İl Koordinatör Yardımcıları: 5- DynEd İlçe Koordinatörleri: 6- DynEd İlçe Koordinatör Yardımcıları: il millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürlerine yardımcı olan kişilerdir. İlçe millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürleridir. ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki sistemden sorumlu şube müdürlerine yardımcı olan kişilerdir.

14 DynEd Görevlileri ve Birimler DynEd Okul Sorumluları : 8- DynEd Sınıf Temsilcileri: Sistemi nin okullarda verimli kullanılması için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan sorumlu olan okul müdürü veya okul müdür yardımcılarıdır sınıflarında görevli sınıf öğretmenleri ve/veya İngilizce branş öğretmenleridir.

15 DynEd Nasıl İndirilir? Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

16 DynEd Nasıl İndirilir? Şu adrese tıklayarak ulaşınız: 2- Açılan sayfadaki açılır menüye tıklayarak Türkiye (sadece resmi okullar için) bağlantısını seçiniz ve ardından Download for Windows butonuna tıklayınız. Ekran görüntüsü

17 DynEd Nasıl İndirilir? -2 Bu aşamada, DynEd belirlediğiniz klasöre inmiş olacak. İnmiş olan DynEd programının logosu şu şekildedir: Boyutu yaklaşık olarak 7 megabyte tır. NOT: İnmiş olan kurulum dosyasının boyutunun küçük olmasının sebebi, kurulum aşamasında ve çalışmaya başlarken programın ek dosyalar indiriyor olmasıdır. Yani önce İnternete bağlı olmalısınız.

18 DynEd Nasıl Kurulur? Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

19 DynEd Nasıl Kurulur? -1 İndirmiş olduğunuz DynEd kurulum dosyasına çift tıklayarak çalıştırınız. Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacaktır. Setup butonuna tıklayarak ilerleyiniz.

20 DynEd Nasıl Kurulur? -2 Yandaki gibi üst üste iki pencere açılacaktır. Kur butonuna tıklayarak devam ediniz. Program, varsayılan olarak Program Files (x86) klasörü içerisine kurulacaktır. Bu aşamada kurulumdan vazgeçmek isterseniz Bitir butonuna tıklayabilirsiniz.

21 DynEd Nasıl Kurulur? -3 Ekrana DynEd lisans anlaşması gelecektir. Kuruluma devam etmek için bu anlaşmayı okuyup kabul ediniz. Bir sonraki aşamaya geçilecektir.

22 DynEd Nasıl Kurulur? -4 Karşınıza yandaki ekran çıkacaktır. Bu ekranda dosyaların, Program Files (x86) klasörüne kopyalandığı belirtilmektedir. Bu ekran, hızlı bir şekilde geçtiği için göremeyebilirsiniz.

23 DynEd Nasıl Kurulur? -5 Kurulumdaki son aşama olarak Tamam butonuna basınız. Kurulum tamamlandığı için masaüstünde ikonlu bir kısayol oluşacaktır. Bu oluşan ikon, öğrenci (student) girişleri için kullanılacaktır.

24 DynEd Nasıl Kurulur? - Records Manager - Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

25 DynEd Nasıl Kurulur? - Records Manager -6 Öğretmenler ise Records Manager program parçasını kullanacaklardır. Bu program parçası, daha önceki aşamalar içerisinde arkaplanda kurulmuştur. İkonu şudur: Varsayılan olarak C:\Program Files (x86)\dyned klasöründe yer almaktadır. Bir başka yol ise masaüstünde oluşan mavi renkli ikona sağ tıklayıp dosya konumunu açmak. Peki nerede bu Records Manager? Masaüstünde bu yeşil renkli ikon varsa bu işlemlere gerek yoktur.

26 DynEd Programını Çalıştırma - Öğrenci - Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

27 DynEd Programını Çalıştırma - Öğrenci -1 Masaüstündeki DynEd Student kısayoluna tıklayarak çalıştırınız. Yandaki ekran görüntüsüyle karşılaşacaksınız. Bu aşamada biraz bekleyiniz. Sonraki aşama

28 DynEd Programını Çalıştırma - Öğrenci -2 Yandaki gibi DynEd giriş yapma penceresi açılmış olacak. Bu aşamada size giriş için verilen e-posta adresini ve şifreyi girmeniz gerekecektir. E-posta ve şifreniz yok ise okulunuzdaki İngilizce öğretmeninizden veya okul idaresinden isteyiniz.

29 DynEd Programını Çalıştırma - Öğrenci -3 Öğrenci olarak şifrenizle oturum açtıktan sonra yandaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekranda 3 farklı tercih yer almaktadır. Siz ilk defa giriş yapıyorsanız PLACEMENT TEST i seçerek devam ediniz. Bu aşamada İnternete bağlı olmanız gerekir. Placement Test, sizin seviyenizi belirleyip size uygun içerik sunacaktır.

30 DynEd Programını Çalıştırma - Öğrenci -4 Placement Test seçildikten sonraki modül indirme aşaması yandaki resimdeki gibidir. Lütfen indirme işleminin tamamlanmasını bekleyiniz. Bir sonraki aşama

31 DynEd Programını Çalıştırma - Öğrenci -5 Placement Test modülü indirme işlemi tamamlanınca yandaki pencere açılacaktır. Tamam butonuna basarak devam ediniz. Değerli öğrenciler, bundan sonraki aşamaları sizin keşfetmenizi öneririm. Diğer detaylar için şu videoyu izleyebilirsiniz: Tıklayınız. Herhangi bir sorun olması durumunda okulunuzdaki DynEd konusunda bilgili bir yetkiliye danışabilirsiniz.

32 DynEd Programını Çalıştırma - Öğretmen - Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

33 DynEd Programını Çalıştırma Öğretmen -1 Daha önce bahsettiğimiz Records Manager uygulamasını tıklayarak açınız. Yandaki pencere ekrana gelecektir. Bu aşamada daha önce edinmiş olduğunuz şifrenizle oturum açarak devam ediniz. Şifre ve kullanıcı adı almadıysanız şu linke tıklayınız:

34 DynEd Programını Çalıştırma Öğretmen -2 adresine tıklayınca yandaki ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekranda; okul yöneticileri kurum girişi yapabilir, öğretmen ve öğrenciler ise kullanıcı girişi yapabilirler. Öğretmenler, giriş yaparak şube ve öğrencileri güncelleyebilirler.

35 DynEd Programını Çalıştırma Öğretmen -3 Records Manager uygulamasında oturum açtıktan yandaki resimdeki gibi sınıflarınızın listesiyle karşılaşacaksınız. Değerli öğretmen arkadaşlar, Records Manager uygulamasını keşfetmenizi öneririm. Kurulum sonrası işlemlere dair video anlatım için bir sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

36 DynEd Programını Çalıştırma Öğretmen -4 Öğretmenler için kurulum sonrası işlemler aşağıda bağlantısı verilen videoda anlatılmıştır. Video, Eba da sınıfları güncellemeyi ve Records Manager ara yüzünü anlatmaktadır. Bu videoyu hazırlayan arkadaşımıza teşekkür ederiz.

37 DynEd Doğru Çalışma Teknikleri Ana menü için buraya tıklayınız. (Video) İlerleyiniz

38 DynEd Doğru Çalışma Teknikleri - Video Değerli öğrenciler ve öğretmen arkadaşlar, bir öğretmenimizin hazırlamış olduğu DynEd Doğru Çalışma Teknikleri adlı videonun bağlantısı aşağıya eklenmiştir. Hazırlayan arkadaşımıza teşekkür ederiz.

39 DynEd Programında Sıkça Karşımıza Çıkan Kısaltmalar ve Anlamları Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

40 DynEd Programındaki Kısaltmalar ve Anlamları -1

41 DynEd Programındaki Kısaltmalar ve Anlamları -2

42 DynEd Programındaki Kısaltmalar ve Anlamları -3

43 DynEd Sıkça Sorulan Sorular Ana menü için buraya tıklayınız. İlerleyiniz

44 DynEd Sıkça Sorulan Sorular -1 İngilizce Öğretmeninin ne yapması gerekiyor? Her öğretmen kendi EBA kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme öğretmen girişi yapıp Bilgilerimi Güncelle, Şifre Değiştirme (Öğretmenin DynEd giriş şifresidir), Sınıflarımı Güncelle, Sınıfa Kaydol (İlgili sınıflar tek tek seçilip kayıt edilecek), Sınıfımdaki Öğrencileri Güncelle (şubeler tek tek seçilecek ve güncelleme yapılacak) işlemlerini yapmalıdır. Eba Dyned te okul bilgilerim eski okulum olarak görünmektedir. Nasıl düzeltilmesi gerekmektedir? linkinden Profilim Düzenle MEB Bilgilerimi Güncelle işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

45 DynEd Sıkça Sorulan Sorular -2 Okulumuzda Kadrolu İngilizce öğretmeni yok, sınıfları sisteme nasıl aktarabilirim? Okul idaresi adresinden kendi adına kullanıcı hesabı ve şifre tanımlayarak derse giren öğretmenin kullanımına sunabilir. Bu kullanıcı adı ve şifrenin sistemin işleyişini olumsuz etkilemesi söz konusu değildir. DynEd EBA kullanımı sadece sınıfların sisteme aktarılması için gerekli olduğundan tüm işlemler bittikten sonra (öğrenci nakli ve nakil sonrası) durumlarda tekrar gereklidir. linkine girdiğimizde işlem hata veriyor, ne yapmam gerekiyor? Sunucudan kaynaklanan durumlardan dolayı bazen işlemler hata verebilir. Birkaç kez işlemi tekrar denemek gerekir. Yine de hata devam ediyorsa diğer zamanlarda tekrar denemek gerekmektedir

46 DynEd Sıkça Sorulan Sorular -3 Öğrenci kullanıcı adı ve şifrelerini sistemden nasıl alabilirim? Records Manager uygulmasında sınıf ekranında iken sayfanın sol üst bölümünde bulunan Dosya başlığının altındaki Öğrenci adlarını dışarı aktarma alt başlığından açılan ekranı masaüstüne kayıt ediniz. Sonrasında kayıt ettiğiniz bu sayfa şeklinde kullanıcı adı ve şifre göreceksiniz. Öğrenciler sistem tarafından oluşturulan bu kullanıcı adı ve şifreleri kullanabilirler. Çevrim dışı çalışma ne anlama geliyor? İnternet bağlantı problemi veya sunucuya erişimlerde yaşanan problemlerden dolayı öğrenciler DynEd Courseware den çevrimdışı giriş yapıp 15 gün offline sistemi çalışabilmektedirler. Ancak Kayıt Yöneticisi (Records Manager) bilgisayarına çevrim dışı giriş yapılamamaktadır.

47 DynEd Sıkça Sorulan Sorular -4 Öğrencilerin çalışmaları hakkında aylık rapor düzenlemem gerekiyor mu? İnternet e Bağlı Olduğunuzu Kontrol Edin mesajı ne demektir? Öğrencilerin tüm çalışmaları sistem tarafından kayıt altına alındığı için öğretmenin tekrar haftalık ve aylık rapor düzenlemesine gerek yoktur. Tüm kayıtlar sistemden rapor halinde alınabilmektedir. Öncelikle internete bağlı olduğunuzu kontrol edin. Bilgisayarınızda yüklü olan antivirüs programının güvenlik duvarı ayarlarına girip DynEd programıyla ilgili (launchw.exe, records manager.exe, uptodate.exe) dosyaların internete erişimi için gerekli kuralları tanımlayın.

48 DynEd Sıkça Sorulan Sorular -5 DynEd yazılımına girmek istediğimde neden Geçersiz Oturum Açılışı mesajı alıyorum? Öğrenci sistemde tanımlı olmayabilir. Öğrenci Oturum Açma Kimliği ni hatalı girmiş olabilir veya program güncelleştirilmemiş olabilir. Mikrofonla neden ses kaydı yapamıyorum? Mikrofon yanlış sokete takılı olabilir. Mikrofon arızalı olabilir. Mikrofon ayarı aktif değildir, ses seviyesi kısılmış olabilir. Bilgisayarınızdaki ses donanımı (ses kartı) yazılımında hata olabilir.

49 DynEd Sıkça Sorulan Sorular -6 DynEd yazılımının sesi neden kesik kesik çıkıyor? Bilgisayarda yeterli Bellek (Ram) bulunmayabilir. Bilgisayarınızda en az 512 MB bellek bulunduğunu kontrol edin. DynEd in ses ve görüntü dosyaları için gerekli olan Quick Time yazılımı DynEd ile uyumlu olmayabilir.

50 Faydalı Bağlantılar 1- MEB EBA DynEd kılavuzunu indirmek için buraya tıklayınız. 2- Bilgisayar ses sorunlarına çözümler için buraya tıklayınız. 3- DynEd Android cihazlara kurulum için buraya tıklayınız. 4- EBA DynEd anasayfasına gitmek için buraya tıklayınız. 5- Bir başka DynEd tanıtım sunumunu indirmek için buraya tıklayınız. 6- DynEd öğretmenler için kurulum sonrası işlemler için buraya tıklayınız. 7- DynEd hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı Dyned Turgutlu sitesi için buraya tıklayınız. 8- DynEd programında sıkça karşımıza çıkan kısaltmaları öğrenmek için buraya tıklayınız.

51 Kaynakça istemiskasorulansorular.pdf c malar1.doc

52 Umarız faydalı olmuştur Sunumumuz, faydalı olmuştur diye ümit ediyoruz.. Bu sunumla ilgili tüm yorum, öneri ve eleştirileriniz için iletişim sayfamı ziyaret edebilirsiniz. Bu sunumda izlenmesi için koyulan videolar link olarak eklenmiştir. Haliyle dosya boyutu daha küçüktür.

53 HALİL İBRAHİM AKSAKAL İngilizce Öğretmeni Tarih: Eylül 2016 Versiyon: V.1.0

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program kurulumunu nasıl yapabilir? 4- Records Manager şifresi nasıl

Detaylı

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DYNED Sistemi EBA-MEBBİS-EOKUL ile koordineli olarak veri alışverişi yapmaktadır. Bu sebeple E- Okul, MEBBİS ve EBA Profil Sayfalarındaki bilgilerin güncel olması gerekmektedir.

Detaylı

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1. Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri

Detaylı

VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DyNed TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HAZIRLAYAN Murat ÇILGIN DyNed NEDİR? DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek

Detaylı

Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) DynEd Courseware (DynEd Eğitim Yazılımları Öğrenci Girişi )

Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) DynEd Courseware (DynEd Eğitim Yazılımları Öğrenci Girişi ) Okul Sorumlusu olarak giriş için : Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) Oturum Açma Kimliği : Okul Kurum Kodu Şifre : MEBBİS üzerinden almış olduğunuz Okul şifresi Kayıt

Detaylı

DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş

DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş İl Koordinatörü olarak giriş için : Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) Oturum Açma Kimliği : 0xx (0+İl Kodu) Örneğin; Ankara

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm resmi ilköğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında uygulanan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulamaları,

Detaylı

DynEd Eğitim Yazılımı için Sıkça Sorulan Sorular

DynEd Eğitim Yazılımı için Sıkça Sorulan Sorular DynEd Eğitim Yazılımı için Sıkça Sorulan Sorular 1. İnternet e Bağlı Olduğunuzu Kontrol Edin mesajı ne demektir? 1.a. Bilgisayar üzerinde kurulu olan yeni nesil antivirüs programlarının güvenlik duvarı

Detaylı

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi { DynEd İngilizce g Dil Eğitimi Sistemi i Kurulumu DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: 1-İşletim Sistemine göre en az

Detaylı

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ)

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) GRUP ve EĞİTMEN ŞİFRELERİ NEDİR? Grup ve Eğitmen şifreleri,4,5,6,7 ve 8. sınıfların İngilizce dersine giren öğretmenler tarafından,sınıflarına

Detaylı

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR Öncelikle İngilizce öğretmenlerimizin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) web sitesine üye olmaları

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

DYNED. Dynamic&Education

DYNED. Dynamic&Education DYNED Dynamic&Education DYNED NEDİR? DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek yazılmasından oluşmakta ve Dinamik Eğitim anlamına gelmektedir. Bu program bilgisayar

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

DynEd Şifre İşlemleri

DynEd Şifre İşlemleri DynEd Şifre İşlemleri adresinden giriş yapıyoruz, çıkan ekranda kurum girişi bölümüne tıklıyoruz. Her kurum şube Güncelleme ekranındaki Şube Öğrencilerini Güncelle bölümüne tıklayarak okula ait şubeleri

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu denge.k12.tr INTERNET SİTEMİZİNİN ADRESİ www.denge.k12.tr K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SERVİSİ ADRESİ www.denge.k12net.com İçindekiler K12NET Sistemine Giriş... 2

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ Online Derslere Giriş Kılavuzu Dersleri izlemek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. AYSIS teki Online Derslerim sayfasında yer alan geçiş bağlantısı

Detaylı

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır;

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır; 2014 DynEd Kurum Giriş Ekranı ve PLACAMENT TEST İşlem Basamakları http://dyned.eba.gov.tr/eba_dyned/eba/okul_guncelle.xhtml Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi

Detaylı

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır;

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır; 2014 DynEd Kurum Giriş Ekranı ve PLACAMENT TEST İşlem Basamakları http://dyned.eba.gov.tr/eba_dyned/eba/okul_guncelle.xhtml Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi

Detaylı

Uzem Öğrenci Girişi. Şekil 1

Uzem Öğrenci Girişi. Şekil 1 Uzem Öğrenci Girişi Sisteme öğrenci olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra bizi ilk resimdeki gibi bir ekran karşılıyor.

Detaylı

TÜSE BİLGİ BANKASI KULLANIM KILAVUZU. Hazırlayan: Derya Kaya Kurumsal İletişim Asistanı Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Mart 2009, İstanbul

TÜSE BİLGİ BANKASI KULLANIM KILAVUZU. Hazırlayan: Derya Kaya Kurumsal İletişim Asistanı Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Mart 2009, İstanbul TÜSE BİLGİ BANKASI KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Derya Kaya Kurumsal İletişim Asistanı Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Mart 2009, İstanbul KISACA Bilgi Bankası BİLGİ BANKASI Nedir? TÜSEV Bilgi Bankası,

Detaylı

V14xx Güncelleme İşlemleri

V14xx Güncelleme İşlemleri V14xx Güncelleme İşlemleri İnternet tarayıcınızdan www.mikro.com.tr web adresine giriş yapınız. Mikro web sayfasında arşivleri (exe) indirmek için MİKROCRM ikonunu mouse ise seçiniz. Açılan sayfada Kullanıcı

Detaylı

MERSİN / AKDENİZ MEHMET DAĞLI İMAM HATİP ORTAOKULU DYNED İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI REHBERİ DYNED NEDİR

MERSİN / AKDENİZ MEHMET DAĞLI İMAM HATİP ORTAOKULU DYNED İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI REHBERİ DYNED NEDİR MERSİN / AKDENİZ MEHMET DAĞLI İMAM HATİP ORTAOKULU DYNED İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI REHBERİ Hazırlayan: Hakan ALTUNTAŞ Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni DYNED NEDİR Dynamic (Dinamik) ve Education (Eğitim)

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Önemli Uyarı : DHL Connect uygulamasını bilgisayarınıza kurabilmeniz için bilgisayarınızda Yerel Yönetici (Local Admin )hakkınızın

Detaylı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü. Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü. Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı 20 Kasım 2017 DynEd İlçe Koordinatör Yardımcıları Toplantısı Dünyanın En Büyük Dil Eğitimi Projesi T.C.

Detaylı

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU A) Records Manager ı masaüstüne yerleştirmek Records Manager,Okul Md.,Okul sorumlusu ve İngilizce dersine giren öğretmenler tarafından öğrencilerin kaydedilmesi

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Abonelik Merkezi nden yazılım indirme kılavuzu

Abonelik Merkezi nden yazılım indirme kılavuzu Abonelik Merkezi nden yazılım indirme kılavuzu Not: Autodesk önümüzdeki birkaç yıl içerinde DVD/CD gönderme uygulamasının sona ereceğini bildirdi. Bu nedenle indirme işleminin nasıl yapıacağını şimdiden

Detaylı

İsabet dijital Kullanım Kılavuzu. İsabet Yayınları

İsabet dijital Kullanım Kılavuzu. İsabet Yayınları İsabet dijital Kullanım Kılavuzu İsabet Yayınları İçindekiler Giriş... 2 Sistemin ana hatları... 3 İsabet Dijtal portalı... 4 Üye olma... 5 Kullanıcı girişi yapma... 6 Şifre Hatırlatma... 6 Şifre Değiştirme...

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) 1 İÇİNDEKİLER 1. Sunuş 3 2. Mths Sistemine Erişim.... 4 3. Mths Sistemi Anasayfa...... 5 4. Mths Sistemine Giriş....... 6 5. Mths Sistemi Genel.... 7 6. Firma Bilgileri

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DynEd İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Serdar ÖZER - DynEd İl Koordinator Yardımcısı (537) 011 8404 Sedef TEKİN - DynEd

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

AXA GO KULLANIM KILAVUZU

AXA GO KULLANIM KILAVUZU AXA GO KULLANIM KILAVUZU www.axago.com.tr AXA GO Türkiye nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş ürün fiyatlandırması sunan sigorta deneyimidir. Telematik cihazı gelişmiş sürüş değerlendirme teknolojisi sayesinde

Detaylı

DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş

DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş İlçe Koordinatörü olarak giriş için : Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) Oturum Açma Kimliği : 0xx (İl Kodu) xxx (İlçe

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE WEB PORTAL KULLANICI KILAVUZU V1.0 Genel Tanıtım Ar-Ge Web Portal Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Bilim

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Ege Seramik mobil aplikasyonu, Türk Seramik ve Vitrifiye Sektörü nün lider markaları olan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye ürünleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bu uygulama

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

GAZİ ORTAOKULU. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

GAZİ ORTAOKULU. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır. A-AMAÇ Resmi örgün ilköğretim

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect

MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect A - Canlı Dersin Mobil Cihazlardan İzlenmesi 1-) Adobe Connect Uygulamasını telefonunuza indiriniz. a-) Android

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III İÇİNDEKİLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 2 1. ADIM: KULLANICI GİRİŞİ... 3 2. ADIM: TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ... 6 3. ADIM: DOKÜMANLARIN İNCELENMESİ...

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER,

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2008 yılından itibaren Tüm Resmi İlköğretim Okullarımızın 4,5,6,7,8. sınıflarında ve orta

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI Bu doküman E-Fatura Logo Özel Entegratörlük sipariş ve satış aşamaları tamamlandıktan sonra yapılması gerekelenleri kapsar(özel Entegratörlük Satış İşlemleri için

Detaylı

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Okulun MEB Kodu : Mebbis Kurum Kodu Okulun Yönetici Şifresi : Yönetici Şifresini okul müdürleri MEBBİS sistemi üzerinden kurum bilgi sayfasına girdiklerinde

Detaylı

VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU

VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU KAYIT 1- Kullanıma başlamadan önce Size iletilmiş olan VademecumOnline Linki (https://www.vademecumonline.com.tr/site/tp-signup) üzerinden açılan sayfada istenilen bilgilerini

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager)

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager) DynEd Kayıt Yöneticisi (Records Manager) Records Manager tüm eğitim kayıtlarının kontrol ve takip sistemidir. Records Manager yazılımı, tüm DynEd yazılımları gibi DynEd Klasörü nün içindedir. DynEd Klasörü

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU T.C. ADALET BAKANLIĞI T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 1. Genel Bilgi Bu kılavuz T.C.

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır.

B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır. DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ SİSTEMİ 2014/2015 UYGULAMA KILAVUZU A. AMAÇ Resmî örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı