BORSA STANBUL FEN LISESI. Ho Geldiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BORSA STANBUL FEN LISESI. Ho Geldiniz."

Transkript

1 BORSA STANBUL FEN LISESI Ho Geldiniz.

2 Erdemli Borsa stanbul Fen Lisesi

3 rencilerin Uymakla Yükümlü Olduklar Hususlar-1 1. Pansiyon vakit çizelgesine uyar. 2. Yataklar düzeltilmi vaziyette Bulundurur. Oda Temizli i odalarda kalan ö rencilerce yap r Odada aç kta ki isel malzeme b rak lmaz. 3. Etütlerde her ne ekilde olursa olsun müzik çal nmaz. yatak yafetiyle bulunulmaz, yoklamalarda haz r bulunur. 4. Etüt suresince her ö renci kendi etüt salonunda bulunur. Etüt bitiminde ö renciler çal ma masalar temiz b rak r. 5. B çak, çatal, ka k, bardak, tabak gibi yemekhane demirba yalar pansiyona getirilmez. 6. Yemekhanede verilen yemek ve meyveler pansiyon odalar na ç kar lmaz. D ardan pansiyona yemek getirilmez.

4 rencilerin Uymakla Yükümlü Olduklar Hususlar-2 7. Okulun elektrik düzeniyle (tamir maksad yla da olsa priz, sigorta v.s.) oynanmayacak, zaruret halinde sorumlu ve görevlilere an nda bilgi verecektir, 8. Özellikle odalarda, ocak, teyp, v.s. gibi elektrikli araçla kullan lmaz, (Belirlenenler an nda toplanacakt r.) 9. Çöpler veya at k maddeler yerlere ve bilhassa pencerelerden d ar ya at lmaz, 10. Pansiyonda; valiz ve dolaplar n içinde yiyecek-içecek, bulundurulmaz, 11. Pansiyonda; valiz ve dolaplar n içinde yasak yay n, sigara, içki gibi ba ml k yapan eyler bulundurulmas ve kullan lmas yasakt r. (tespiti halinde pansiyonla ili i kesilir.)

5 rencilerin Uymakla Yükümlü Olduklar Hususlar Odada geçirilen zaman d nda herkesin ula abilece i yerlerde cep telefonu, de erli e ya gibi malzemeler bulundurulmayacakt r, (kayb durumunda sorumluluk tamamen ö rencidedir.) 13. Görüntü almaya yarayan cep telefonlar n bulundurulmas ve kullan lmas yasakt r. Cep telefonlar ders ve etütlerde bulundurulmayacakt r, (Cep telefonlar ak am etüt saatleri ba lang nda kapat larak telefon dolaplar na b rak lacak olup yat saatinden sonra da kapat lacakt r.). Pansiyon içinde foto raf veya video çekimi yap lmayacakt r. 14. Okulun elektrik ve su sarfiyat n önlenmesi için anahtar ve musluklar kullan lmad durumlarda kapal tutulacak, tuvalet, banyo ve lavabolar temiz ve düzenli kullan lacakt r. Ki isel e yalar b rak lmayacakt r.

6 rencilerin Uymakla Yükümlü Olduklar Hususlar Okul binas ve tamamlay k mlardaki e yalar özenle kullan lacakt r, (kas t, ihmal ve kusur nedeniyle verilen zararlar ayr ca tazmin ettirilir.) 16. Ders saatlerinde (ö le aras da dahil) pansiyon kapal oldu undan bu saatler içerisinde herhangi bir ey almak için pansiyona izinsiz girilmeyecektir, 17. Pansiyon yatakhane k sm na ziyaretçi ç kar lmayacak, veli veya ziyaretçilerle okul giri inde, kantinde veya okul idaresinin tespit edece i yerlerde görü ülecektir, (Aksine hareket edenler, yan nda veli veya ziyaretçisi oldu u halde pansiyon içinde görülen ö renciler sorumlu tutulacakt r.).pansiyon kapan saatinden sonra ziyaretçi kabul edilmez. 18. dari personele, büyüklerine ve arkada lar na kar sayg olunacak ve i lerinde yard mc olur,

7 rencilerin Uymakla Yükümlü Olduklar Hususlar Çar ve Evci izin günleri hariç ö renciler pansiyonu izinsiz terk etmez. Bu izinler d nda izin verilmez. 20. Ö renciler vakit çizelgesinde belirtilen saatlerde yemekhanede bulunmak zorundad rlar. Yemek saatleri nda yemek verilmez. 21. Ö renciler birbirlerine kar sayg, ho görülü olmal, 22. Pansiyonda kay tl olmayan ki i ve ö renciler pansiyonda bar nd lmaz. 23. Ö renciler okulda as yang n ve sivil savunma talimat okumak ve gerekti inde uygulamakla görevlidirler, 24. Ö renciler yar l ve uzun süreli tatillerde pansiyon odas temiz ve düzenli bir ekilde b rakacakt r, 25. Yemekhane ve pansiyon nöbetçileri belirtilen sürede görev yerlerinde olacaklard r.

8 rencilerin Uymakla Yükümlü Olduklar Hususlar Pansiyonla ilgili mevzuat hükümlerini bilmek ve uymak. Pansiyonla ilgili hizmetler Okul idaresince tespit olunan iç yönerge hükümlerine göre yürütülür. 29. Ö rencilerin girmesi yasak olan yerlere girilmemesi. (Yang n Merdivenleri, Belletmen Odalar, Mutfak, Bodrum, Depolar Vb.)

9 Evci zin lemleri 1. Evci izni hafta sonlar, dinî ve millî bayramlar veya yar l tatilinde kullan lan bir izindir. Birinci derece yak n akrabalar n evci ç lmas na izin verilir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde ba lar, Pazar evcileri için Saat 18.00'de, Pazartesi evcileri için ders ba lang nda biter. 3. Evci gidecek ö renciler Per embe günü evci defteri imzalar ve evci kart al rlar. 4. Evci izninden vaktinde dönmeyen veya geç gelen nöbetçi ö retmen taraf ndan rapor edilerek, disiplin kuruluna bildirilir. Kurul karar verene dek evci izinleri iptal edilir. 5. Evci izin dönü lerinde dan ma veya belletmen ö retmene u ran larak Evci zin Defteri gösterilir. 6. Evci Ç kacak ö renci nevresim tak toplar.

10 Çar zinleri 1. Çar izni hafta sonlar ö rencilerimizin sosyal ve maddi ihtiyaçlar gidermeleri için verilmi bir izindir. 2. Hem evci hem çar izni bir arada kullan lamaz. Hafta içi, ö le aras nda çar izni verilmez. 3. Hafta içinde ihtiyaç halinde; idarece belirtilen saatlerde, özel durumlar için çar izni kullan labilir. Hafta içinde izinli olarak çar ya ç kan ö renci, okul k yafeti ile kar. 4. Çar izinleri d nda pansiyon terk edilmez. 5. Çar iznine ç kan ö renci vaktinde dönmedi inde veya dönü için yerine imza att rd nda durum nöbetçi ö retmen taraf ndan rapor edilerek disiplin kuruluna bildirilir. Kurul karar verene dek çar izni iptal edilir. 6. Ö renciler çar izninde ö renciler için yasak olan yerlere gitmez ve yasak olan faaliyetlere kat lmaz.

11 Kurs ve Di er zin lemleri Yönetmeli e göre ö renciler evci ve çar d nda izin verilmez. Ancak ö rencilerin ma dur olmamalar için okul idaresinin inisiyatifi ile ; 1. Ö rencilere velinin yaz izni olmak kayd yla, hafta içi ders ç ile pansiyon son giri saatleri aras, hafta sonu çar izin saatleri aras nda izin verilir. 2. Kurs ve di er faaliyetler için geçen süre içinde ö rencinin sorumlulu u veliye aittir. 3. Pansiyon zaman çizelgesini aksatacak ekilde izin verilmez. Pansiyon kapan saatinden sonraya izin verilmez. 4. Kurs ve di er faaliyetlerden yemek saatlerinden sonra dönen ö rencilere yemek ayr lmaz. 5. Belirtilen artlara uymayan ö rencilerin izinleri iptal edilir. Disiplin kuruluna sevk edilir.

12 Yoklamalarda bulunmayan Ö renci lemleri 1. Çar veya evci izninden geç dönen veya dönmeyen ö rencilerin durumlar s ra ile 2. Ö renciye telefonla ula lmaya çal r. Ula lamad takdirde Velisine ve yak nlar na ula lmaya çal r. Herhangi bir ekilde ö rencinin nerede oldu u tespit edilmedi i durumlarda polise haber verilerek kay p ilan nda bulunulur. Tüm bu geli meler bir tutanakla imza alt na al r. 3. zin müddetini geçiren ö renci hakk nda ödül disiplin yönetmeli ine göre i lem yap r. Hafta sonu nöbet görevi olan ö rencilere izin verilmez.

13 Ziyaretçi lemleri 1. Ziyaretçiler yat ö rencileri yaln zca anne, baba, karde ve Mersin velileri ziyaret 2. edebilir. Velilerinin yaz izni ile di er ziyaretçiler de kabul edilir ve görü melerine izin verilir. 3. Önceden Yat Müdür Yard mc ndan izin alan ziyaretçilerin kampüse giri -ç saatleri hafta içi pansiyon zaman çizelgesinde belirtildi i ekilde uygulanacakt r. 4. Yatakhane oda yerle im gününde (okulun aç ld günden bir gün önce) veliler oda yerle imine yard mc olmak için yatakhaneye girebilirler. lk günden sonra veliler, di er ziyaretçiler ve gündüzlü ö renciler yat binalar na giremezler.

14 Ki isel E ya Kullan 1. Pansiyonda yüksek nitelikli telefon kullan yasakt r. Getirilen telefonlar telefon dolab nda bulundurulur. Etüt saatinde ve yatma saatinden sonra cep telefonu kullan lamaz. 2. Yatma saatinden sonra lap-top - tablet kullan lamaz. 3. Ö rencilerin cep telefonu, lap-top - tablet kullan kendi derslerinin aksamas na yol açmamal ve ba kalar da rahats z etmemelidir. Bu kurallara uyulmamas durumunda önce uyar, tekrarlan rsa telefona bir hafta süre ile el konulmas ve sonunda o dönem ya da y l süresince telefon kullan n engellenmesi yapt uygulan r. 4. Ba kalar na ait e ya kesinlikle habersiz al nmamal ve kullan lmamal r. 5. Yat ö renciler her türlü de erli e yalar dolaplar nda kilitli olarak bulundurmak ve evci ç kt klar nda bu tür de erli e yalar yatakhaneden ç kartmakla yükümlüdürler. 6. De erli e yan n (cep telefonu, I-pod, laptop, tablet vb.) sorumlulu u tamamen renciye aittir. Okulun bu konuda herhangi bir yükümlülü ü bulunmamaktad r. 7. Ö renciler ki isel e yalar dolaplar na düzenli olarak yerle tirir.

15 renci Nöbetleri : 1. Pansiyonun disiplin ve düzenini sa lamak amaçl birtak m nöbetler konulmu tur. Bu nöbetler ö rencilerimizin daha düzenli ve temiz bir pansiyonda ya amalar için gereklidir. 2. Sorumluluk duygusunu ya amas ve ba kalar n haklar gözetmeyi ö renmek amac yla nöbet görevlerini yerine getirmeyi ö renecektir. Ö renci hem kendisi hem de pansiyonda kalan bütün ö renciler için hak ve sorumluluk anlay içerisinde davranmas ; insanî de erleri kazanmas na yard mc olacakt r. 3. Nöbet listesi ayl k veya iki ayl k olarak ö rencilerin görece i uygun yere as r. renciler nöbet görevlerini Pansiyon Müdür Yard mc na haber vermeden kesinlikle de tiremezler. Ö renciler nöbet görevlerini aksatt klar takdirde Disiplin Kuruluna gönderilmek üzere Okul daresine bildirilirler

16 Hastalanan Ö renciler çin Yap lacak lemler 1. Ö renci hastaland nda mesai saatlerinde müdür yard mc lar na, mesai saatleri nda nöbetçi ö retmene bilgi verilecektir. 2. Acil durumlarda 112 den idareciler veya nöbetçi ö retmenler ambulans ça lacakt r 3. Acil durumda de ilse; mutlaka bir gün önceden 182 Hastane Randevu Sisteminden veya nternettenwww.mhrs.gov.tr/ den randevu al nacakt r. 4. Ald randevuya göre uygun zamanda müdür yard mc veya nöbetçi ö retmenden izin alarak okuldan ayr larak hastaneye gidecektir. 5. Aç klamalar d nda doktor içinde olsa okul s rlar d na ç lmayacakt r. 6. Talimatlar d na ç kan ö renciler hakk nda disiplin i lemi uygulanacakt r. 7. Rapor(istirahat) alan ö renciler pansiyondan gün boyu ç kamaz. steyen ö renci velisinin onay al narak evci gönderilir. 8. Sevkli olan ö renciler muayene saatinden sonra derslere girmek zorundad r. 9. Ö renci okul d ndayken acil t bbî müdahale yap lmas gerekirse, hemen pansiyon idaresine telefon edip bilgi vermelidir. Böyle bir durumda nöbetçi ö retmenlerden biri, ö rencinin tedavi gördü ü hastaneye gider,

17 renci ilaçlar kontrol ve Uygulamas 1. Tüm ilaçlar pansiyon idaresine teslim edilmelidir. 2. Reçetesiz sat lmayan ilaçlar doktor reçetesiyle birlikte getirilmelidir. 3. Ö renciler aile hekiminin veya yetkili ba ka bir doktorun önermedi i ilaçlar almamal r. 4. Hafta sonunu evinde geçiren ö renci yeni bir ilaçla yurda dönerse, ilac ve reçeteyi derhal pansiyon idaresine götürmelidir. 5. Pansiyonda dolapta ilaç bulundurmak yasakt r. Bunun d nda yüzeysel olarak kullan lan krem veya sprey (bo az, burun) tarz ndaki ilaçlar bulundurulabilir

18 Etüt Uygulamalar Etütler okul binas nda ö rencilere ayr lan s flarda iki bölüm halinde yap r. 2. Her ö renci kendine ayr lan s rada otur. 3. Etüt sonras kullan lan s ra temizlenir. 4. Etüt yoklamas etüt ba kan taraf ndan yap r. Etüt de olmayan ö renci etüt ba kan taraf ndan nöbetçi ö retmene bildirilir. 5. Etüt düzeninden etüt ba kan sorumludur. Etüt ba kan etüt hakk nda nöbetçi retmene ve müdür yard mc na sorumludur ve bilgi vermekle yükümlüdür. 6. Etüt saatinde gürültü yap lmaz ba kalar n rahats z edilmesine izin verilmez.

19 Etüt Uygulamalar -2 Etüt Talimat 1. Etüt salonlar na ö renciler zaman nda gelir. Yatak k yafeti ile etüt odas na gelinmez. 2. Etütlerde her ö renci di er arkada lar rahats z edecek her türlü davran yapmaktan uzak duracakt r. 3. Etüt süresince etüt salonlar ndan ç lmaz, koridorlarda gezilmez ve tuvalete gidilmez. 4. Ö rencilerin telefonlar etüt saatlerinde kapal tutulur. Ancak teneffüslerde telefon görü meleri yapmalar na müsaade edilir. 5. Veliler ö rencileri ders ve etüt saatleri d nda ararlar. 6. Etüt aras hiçbir zaman izin al nmadan pansiyon d na ç lmaz. 7. Etütlerde hiç bir ey yenilmez, içilmez. 8. Etütlerde masalara, duvarlara ve sandalyelere hiçbir yaz yaz lmaz. Etüt salonlar ndaki e yalara zarar verilmez. Aksi takdirde verilen zarar etüt salonunda çal anö rencilerden tanzim edilir. 9. Etüt salonlar na dizüstü bilgisayar götürülmesi kesinlikle yasakt r. 10. Etüde mazeretsiz girmeyen ö renciler hakk nda disiplin i lemi uygulan r. 11. Etüt salonlar ndan sandalyeler odalara kesinlikle ç kar lmaz. 12. Etüt salonlar n düzeninden etüt ba kanlar sorumludur.

20 Yemekhane ve Mutfak leri Yemekhane, pansiyonumuzun ortak kullan m alan oldu u için bu bölümde her rencimizin ba kalar n da haklar gözeterek hareket etmesi gerekmektedir. Yemekhane görevlilerine ve nöbetçi ö retmenlere kar sayg olmak, intizam içinde yeme ini almak, aksayan yönler varsa bunu usulünce yetkililere aktarmak daha güvenli ve rahat yasayabilmemiz için son derece önemlidir. 1. Yemek saatleri pansiyon zaman çizelgesinde belirtilmi tir. Yemek saatleri d nda yemek verilmez. 2. Yemekhanede yemekler düzenli bir s raya geçerek al r. Sessiz olmak, gürültü yapmamak, büyüklere sayg göstermek esast r. 3. Ö renciler kesinlikle mutfak k sm na geçmezler.malzemeler yemekhane d na kar lmaz. 4. Yemekhane yemek yendikten sonra h zl bir ekilde bo alt r ki di er ö renciler de yemek alabilsinler. 5. Ö renciler, yemekte yiyecekleri kadar ekmek al rlar. Ekmek israf yapmazlar. 6. Yemekhane malzemeleri yemekhane d na ç kar lmaz. Malzemelere zarar verilmez, zarar veren ö renciden tazmin edilir. 7. Nöbetçi ö renci yemek da nda gerekti inde görev al r. Nöbetçi, yemekhane görevlileriyle uyum içinde hareket eder. 8. Yemekhane d na yemek ç kar lmaz. D ardan pansiyona yemek giri i yap lmaz.

21 Temizlik leri 1. Ö renciler odalar n, etütlerinin ve banyo yapt ktan sonra banyolar n temizli inden sorumludurlar. Buralar n temizli i için yurt ba kanlar ve ilgili görevli renciler nöbetçi listesi haz rlar ve temizli in yap lmas takip edilir. Görevini yapmayanlar suç i lemi say rlar. 2. Odalar kalan ö rencilerce temizlenir. Hafta sonu hafta sonu kalan ö rencilerle temizlenir. «Kendini temizlemeyen, ba kas temizleyemez»

22 Çama r Y kama leri 1. l d ndan gelen ve pansiyonda kalan ö renciler, çama rlar beyazlar ve renkliler ayr ayr ve isimleri yaz olarak filelere katarlar. Cuma günleri çama rhane giri ine rak rlar. lgili personel bu çama rlar al r, y kar, kurutur ve ö renciye okul ç teslim eder. 2. Nevresimler, çar aflar ve yast k k flar kirlenince il d ndan gelenlerinki okulda kan r. l içinden gelenler ise evlerinde y kat rlar. Nevresim de im plan na uygun olarak ö renciler hareket ederler. Çama rlar n y kanmas ve as lmas esnas nda nöbetçi ö rencilerden yararlan r.

23 Banyo leri 1. Banyoya girmeden önce banyo terliklerinin giyilmesi zorunludur. 2. Banyoya girmeden önce soyunma bölümünde elbiseler ç kar r. Banyoya bornoz veya havluyla girilir. Banyo içerisine e ofman veya gecelikle girilmez. 3. Banyo ba kan n uyar ve ikazlar na uymak zorunludur. 4. Banyoda yüksek sesle konu ulmaz, gürültü yap lmaz. 5. Ç karken banyo temizlenir, içeride çama r rak lmaz. 6. Banyodaki malzemeler d ar ç kar lmaz. 7. Yatakhanelere bornoz veya havlu ile ç lmaz. 8. Yat saatinden sonra ve etüt saatlerinde banyo yap lmaz. 9. Su israf edilmez.

24 Zararlar n Tanzimi, rencilerimiz okul ve pansiyona ait e yalar temiz, düzenli ve özenle kullan r. Kas t, kusur nedeni ile verilen zararlar zarar veren ö renciden tahsil edilir. Toplu kullan mdan dolay verilen zararlar ö renci gurubundan tahsil edilir.

25 Pansiyon Ba kan Görev ve Sorumluluklar -1 Pansiyon ba kan pansiyonda kalan ö rencilerle seçilir. Pansiyonun düzeninden, disiplininden müdür yard mc na ve nöbetçi ö retmenlere kar sorumludur. 1. Pansiyon ba kan, pansiyonun sa kl i leyi ini takip etme, okul idaresi, nöbetçi retmen ve belleticilerden ald talimatlar do rultusunda pansiyonun leyi inden sorumludur. Okul idaresince görevlendirilir. Ayr ca bir ba kan vekili de görevlendirilir. 2. Pansiyon ba kan, oda sorumlular n görevlerini kontrol eder, yatakhane talimat n uygulanmas sa lar, aksakl klar okul idaresine bildirir. 3. Pansiyon ba kan, etüt ba kanlar görevlerini kontrol eder, etütlerin zaman nda ve sa kl yap lmas sa lar, aksakl klar okul idaresine bildirir. 4. Pansiyon ba kan, pansiyon genel düzeninin sa lanmas nda ve korunmas nda okul idaresinin ve belletici ö retmenlerin yard mc r. 5. Pansiyon ba kan, yat ö rencilerle okul yönetimi aras nda irtibat sa lar. 6. Pansiyon ba kan, okul idaresinin gerekli gördü ü hususlar yat ö rencilere duyurur.

26 Pansiyon Ba kan Görev ve Sorumluluklar Pansiyon ba kan, ö rencilerin izin vb. isteklerini müdür yard mc na bildirir. 8. Pansiyon ba kan, pansiyonda giderilmesi gereken aksakl k ve eksiklikleri, kontrol ve tespit ederek belletici ö retmenlere ve müdür yard mc na bildirir. 9. Pansiyon ba kan, pansiyonda görevli ö rencileri denetler, uyar larda bulunur. 10. Pansiyon ba kan, televizyonun aç lmas ndan ve kapat lmas ndan sorumludur. 11. Pansiyon ba kan, gerekti inde bilgisayar odas sorumlular ve çama rhane sorumlular denetler. 12. Pansiyon ba kan n izin vb. nedenlerle görevi ba nda bulunamad nda görevi ba kan vekili yürütür. 13. Pansiyon ba kan, düzen ve i leyi le ilgili bütün yönergelerin yürütülmesinden sorumludur. 14. Pansiyon ba kan belletici ö retmenlere ve müdür yard mc na kar sorumludur.

27 Arkada k li kileri

28 Arkada k li kileri Lütfen : 1. Arkada lar za sayg da kusur etmeyiniz. 2. Sizden büyük s flara kar sayg olunuz. 3. Lakap takmay z. aka yapmay z. 4. Ba kalar n özel bölgelerine aka ile olsa dahi dokunmay z. 5. Ba kas n odas na girmeyiniz. 6. Ba kas na ait eyleri almay z. 7. Okul arkada d nda bir arkada k türüne yönelmeyiniz.

29 Ba ar çin 1

30 Ba ar çin 2

31 Arkada k li kileri

32 Borsa stanbul Fen Lisesi

33 rencimiz ; Yüksek Sesle Konu maz. Zaman Yönetimine Önem Verir. Akranlar na Kar Empati Kurar. Her Zaman Sayg r. Okul ve Pansiyon Kurallar na Uyar. Argo ve Küfürlü Kelime Kullanmaz retmenlerini S fta Bekler Kendini Geli tirir. (Ara rmac r) Çevrecidir. Hedefleri Vard r. Bo Zaman Kavram Yoktur. Çal kand r.

34 Erdemli Borsa stanbul Fen Lisesi Cavit ENEL Gsm : E-posta : cavitsenel@gmail.com

KASTAMONU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

KASTAMONU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YATAKHANE DOLAP YERLEŞİM PLANI VE KULLANMA TALİMATI 1. Dolap alt ve üst rafları mutlaka bez veya kâğıt ile kaplandıktan sonra eşya yerleşimi yapılır. 2. Banyo havlusu, el ve yüz havlusu, iç çamaşırları

Detaylı

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ 2017-2018 EDİRNE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYONU İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim

Detaylı

Bir okul dü ündük, ça da e itim sunan...

Bir okul dü ündük, ça da e itim sunan... Bir okul dü ündük, ça da e itim sunan... M - Ö RET M 29 4- M-Ö RET M 4.1 Zaman Çizelgesi Okulumuzda e itim-ö retim kadrosu titizlikle seçilmi tir. 1.2. 3. 4. ve 5. flarda s f ö retmenleri, 6. s ftan 8.

Detaylı

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER. İyi bir mesleki eğitim almak ve geleceğe emin adımlarla yürümek için iyi bir okula gelmiş bulunmaktasınız. .

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER. İyi bir mesleki eğitim almak ve geleceğe emin adımlarla yürümek için iyi bir okula gelmiş bulunmaktasınız. . SEVGİLİ ÖĞRENCİLER İyi bir mesleki eğitim almak ve geleceğe emin adımlarla yürümek için iyi bir okula gelmiş bulunmaktasınız..hoşgeldiniz İyi bir gelecek için; burada yapılan tüm duyuruları takip eder

Detaylı

SUSUZ KAYMAKAMLIĞI Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi. Pansiyon İç Yönergesi

SUSUZ KAYMAKAMLIĞI Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi. Pansiyon İç Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç SUSUZ KAYMAKAMLIĞI Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyon İç Yönergesi MADDE 1- Bu yönergenin amacı Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi

Detaylı

2013 YILINDA YAPILACAK AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İLE AÇIK ÖĞRETİM ORTOKULU SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2013 YILINDA YAPILACAK AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ İLE AÇIK ÖĞRETİM ORTOKULU SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR I. Bina Sınav Yürütme Komisyonunun Dikkat Edeceği Hususlar: Bölge sınav yürütme komisyonunun sınavla ilgili yapacağı toplantıya, bina sınav komisyonu başkanı temsilci olarak katılır. Toplantıda görüşülen

Detaylı

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır.

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI: 07.00 da Öğrenciler nöbetçi

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ GENEL İNGİLİZCE KURSLARI BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Genel İngilizce ve İş İngilizcesi Kursları Gerekli Bilgiler İÇİNDEKİLER İDARİ YAPI VE İLETİŞİM BİLGİLERİ...

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Muğla Üniversitesinde görevli personelin çocuklarının bakım ve eğitimi için açılan "Gündüz

Detaylı

ERDEML BORSA STANBUL FEN L SES. Mersin 2017 Borsa stanbul Fen Lisesi

ERDEML BORSA STANBUL FEN L SES. Mersin 2017 Borsa stanbul Fen Lisesi 15.09.2017 MERS N ERDEML BORSA STANBUL FEN L SES PANS YON TAL MATI Mersin 2017 Borsa stanbul Fen Lisesi 1 T.C. ERDEML KAYMAKAMLI I BORSA STANBUL FEN L SES MÜDÜRLÜ Ü 2017-2018 E M-Ö RET M YILI PANS YON

Detaylı

KARTAL İMAM HATİP ORTA OKULU OKUL KURALLARI GEÇ GELME, DEVAMSIZLIK

KARTAL İMAM HATİP ORTA OKULU OKUL KURALLARI GEÇ GELME, DEVAMSIZLIK KARTAL İMAM HATİP ORTA OKULU OKUL KURALLARI GEÇ GELME, DEVAMSIZLIK Öğrenci ilk derse 10 dk. dan geç girdiğinde yok yazılır. İlk derse girdiği halde diğer bir veya birden fazla derse girmediğinde bir gün

Detaylı

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Yönergenin Amacı, Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

e) 26 Temmuz 2014 tarih ve 29072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği,

e) 26 Temmuz 2014 tarih ve 29072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ANAOKULLARI YÖNERGESİ Yasal Dayanak Madde 1- Bu yönerge, a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 191. Maddesi, b) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa dayanılarak çıkarılan Yükseköğretim

Detaylı

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Ankara Fen Lisesi Müdürlüğü

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Ankara Fen Lisesi Müdürlüğü T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Ankara Fen Lisesi Müdürlüğü Pansiyon Ġç Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı Ankara Fen Lisesi pansiyonunda kalan paralı/parasız

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007 1 GENELGE 2007 / 54 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YARIYIL İÇİ UYGULAMA ve YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ : MART 1996/ Tebliğler Dergisi 2449

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ : MART 1996/ Tebliğler Dergisi 2449 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ : MART 1996/ Tebliğler Dergisi 2449 DİKKAT (!) Bu Yönerge, OCAK 2005 tarihli ve 2568 sayılı Tebliğler Dergisi'nde

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

T.C Kavak Kaymakamlığı Kavak Anadolu Lisesi Pansiyon İç Yönergesi

T.C Kavak Kaymakamlığı Kavak Anadolu Lisesi Pansiyon İç Yönergesi T.C Kavak Kaymakamlığı Kavak Anadolu Lisesi Pansiyon İç Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı Kavak Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan paralı parasız

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU AMBAR HİZMETLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Yönetim Kurulunun 20/05/2009 tarih ve 2009/191 sayılı Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü ORTALAMA YÜKSELTME

Detaylı

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İNTÖRN PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu uygulama esaslarının amacı Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ EVDE BAKIM HİZMETLERİ YÖNERGESİ

ÇANKAYA BELEDİYESİ EVDE BAKIM HİZMETLERİ YÖNERGESİ ÇANKAYA BELEDİYESİ EVDE BAKIM HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Çankaya Belediye sınırları içinde yaşayan, yaş sınırı

Detaylı

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÜNDÜZ ÇOCUK BAKIMEVİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÜNDÜZ ÇOCUK BAKIMEVİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÜNDÜZ ÇOCUK BAKIMEVİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1- Bu yönerge Beşiktaş Belediyesi nde görevli personelin, görevli olduğu kamu kurum ve kuruluşunda

Detaylı

Form 1. Velisinin Ad ve Soyad Yak nl k derecesi Ev Adresi Telefonu

Form 1. Velisinin Ad ve Soyad Yak nl k derecesi Ev Adresi Telefonu Form 1 VEL SÖZLE MES Velisinin Ad ve Soyad Yak nl k derecesi Ev Adresi Ev Telefonu Adresi Telefonu Velisi bulundu um.. s,..nolu n n okulunuz pansiyonunda paras z / paral yat olarak kalmas istiyorum. Yat

Detaylı

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSĐYON GÜNLÜK ZAMAN

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

İTALYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İTALYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İTALYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR Majole ofisine teslim tarihi ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU VE SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ UYGULAMA VE YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Yönergenin amacı, Karabük

Detaylı

Hem başarılı öğrencileri bünyemize kazandırmak hem de öğrencilerimize önemli tecrübeler sağlamak istiyoruz.

Hem başarılı öğrencileri bünyemize kazandırmak hem de öğrencilerimize önemli tecrübeler sağlamak istiyoruz. STAJ BAŞVURU VE OLANAKLARI Ünye Çimento olarak; meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencilerine sağladığımız staj olanağı ile öğrencilerin gelişimine destek verip iş hayatına hazırlarken,

Detaylı

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir? Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir?

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir?    Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir? İş Sağlığı İş sağlığı denilince, üretimi ve işyerini içine alan bir kavram düşünülmelidir. İşyerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yoksa işçilerin sağlığından söz edilemez. İş Sağlığı nedir? Bütün çalışanların

Detaylı

EK-1 (Değişik:RG-31/7/2009-27305)

EK-1 (Değişik:RG-31/7/2009-27305) EK-1 (Değişik:RG-31/7/2009-27305) EK-2 (Mülga:RG-31/7/2009-27305) EK-3 (Değişik:RG-31/7/2009-27305) EK-4 EK-5 EK-6 Sözleşme Örneği İş bu sözleşme, anaokulu müdürlüğü ile arasında aşağıdaki şartlarla imza

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ eskemre@gmail.com Kaynaştırma Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitim Ortamları Tam zamanlı genel eğitim sınıfı Öğretmene danışmanlık sağlandığı tam zamanlı

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt

Detaylı

İÇİNDEKİLER İŞÇİ SAĞLIĞI

İÇİNDEKİLER İŞÇİ SAĞLIĞI İÇİNDEKİLER Önsöz... Tablo, Şekil, Resim Listesi... xv v Birinci Bölüm İŞÇİ SAĞLIĞI 1.1. Sağlık ve İnsan Sağlığı Kavramı... 1 1.1.1. Sağlığın Tanımı, Önem ve Amacı... 1 1.1.2. Hastalığın Tanım ve Sınıflandırılması...

Detaylı

: İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRLÜĞÜ

: İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRLÜĞÜ P.B.HR.004 01.01.2010 1 01.10.2013 1 5 NUTRICIA ANNE BEBEK PROSEDÜR : YÜRÜRLÜK TARİHİ : 01.01.2010 SAYFA SAYISI HAZIRLAYAN ONAYLAYAN : 4 + 1 kapak : İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRLÜĞÜ : GENEL MÜDÜR Bu kitapçık

Detaylı

T.C. URLA KAYMAKAMLIĞI İZMİR CENGİZ AYTMATOV SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

T.C. URLA KAYMAKAMLIĞI İZMİR CENGİZ AYTMATOV SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar T.C. URLA KAYMAKAMLIĞI İZMİR CENGİZ AYTMATOV SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. (1) Bu

Detaylı

GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR

GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR GÖZETMENLERİN SINAVLARDA UYACAĞI KURALLAR 1. Sınavın uygulanmasına ilişkin Kurallar gözetmenler tarafından yerine getirilir. 2. Gözetmen sınav saatinden en az 10 dakika önce aksi belirtilmedikçe sınav

Detaylı

2015-2016 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU : İNÖNÜ CADDESİ NO. 476, 35290 GÖZTEPE / İZMİR

2015-2016 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU : İNÖNÜ CADDESİ NO. 476, 35290 GÖZTEPE / İZMİR 2015-2016 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : İNÖNÜ CADDESİ NO. 476, 35290 GÖZTEPE / İZMİR TELEFONLAR : 0232 355 0 555 FAX : 0232 355 0 411 http e-mail : www.aci.k12.tr

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları,

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları, ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bir Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LALENŞÖR FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LALENŞÖR FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LALENŞÖR FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Amaç Madde 1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinin ders dışında yapabilecekleri sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar çerçevesinde

Detaylı

TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ HASTA BESLEME KANUNU

TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ HASTA BESLEME KANUNU 10201 TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ HASTA BESLEME KANUNU Kanun Numarası : 5715 Kabul Tarihi : 21/11/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4/12/2007 Sayı : 26720 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 47 Sayfa:

Detaylı

1. Konu. 2. Basitle tirilmi Tedbirler. 2.1. Basitle tirilmi Tedbirlerin Mahiyeti ve S n rlar

1. Konu. 2. Basitle tirilmi Tedbirler. 2.1. Basitle tirilmi Tedbirlerin Mahiyeti ve S n rlar Maliye Bakanl ndan: Mali Suçlar Ara t rma Kurulu Genel Tebli i (S ra No: 5) (Resmi Gazete nin 9 Nisan 2008 tarih ve 26842 say l nüshas nda yay mlanm t r) 1. Konu 9/1/2008 tarihli ve 26751 say l Resmî Gazete

Detaylı

CHEMPARK LEVERKUSEN E HOŞ GELDİNİZ Güvenlik uyarıları

CHEMPARK LEVERKUSEN E HOŞ GELDİNİZ Güvenlik uyarıları CHEMPARK LEVERKUSEN E HOŞ GELDİNİZ Güvenlik uyarıları Lütfen CHEMPARK a giriş yapmadan önce güvenlik uyarılarını okuyunuz - ve burada bulunduğunuz süre boyunca bu kurallara uyunuz! Teşekkürler! 1. TRAFİK

Detaylı

ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Detaylı

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir?

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir? DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının %25 i oranında devlet tarafından katılımcının emeklilik hesabına ödenen tutardır. Devlet katkısı başlangıç tarihi

Detaylı

Sayın Veli Bu yazıda AO-SF uygulamasının nasıl yapıldığı, velilerin hakları ve yapmaya zorunlu oldukları konular belirtilmiştir.

Sayın Veli Bu yazıda AO-SF uygulamasının nasıl yapıldığı, velilerin hakları ve yapmaya zorunlu oldukları konular belirtilmiştir. Sayın Veli Bu yazıda AO-SF uygulamasının nasıl yapıldığı, velilerin hakları ve yapmaya zorunlu oldukları konular belirtilmiştir. Işlemlerin yapılabilmesi için gerekli dilekçi Veli veya öğrencinin gittiği/gideceği

Detaylı

BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI

BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI 2017 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 3 TARİHÇEMİZ... 3 PERSONELİMİZ... 3 FİZİKİ YAPI... 4 Derslikler... 4 Bilişim Teknolojileri Sınıfı... 4 Spor Salonu ve Spor Alanları...

Detaylı

PROSEDÜR Spor Merkezi Yüzme Havuzu Güvenli İşletim Ve Kullanım Prosedürü

PROSEDÜR Spor Merkezi Yüzme Havuzu Güvenli İşletim Ve Kullanım Prosedürü Doküman No. Sürüm No. Doküman Sahibi PROSEDÜR Spor Merkezi Yüzme Havuzu Güvenli İşletim Ve Kullanım Prosedürü Doküman Sorumlusu İlk yayın tarihi Güncellenme Tarihi SMP12 1 Önder Atahan Sinem Ertürk 1.

Detaylı

PANSİYONA ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU 2013

PANSİYONA ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU 2013 EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EMİNE SÜMERAL ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU PANSİYONA ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU 2013 EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ AKPINAR MAH.GÖZLÜPINAR CD.NO65 EMET / KÜTAHYA Telefon

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE Sayı :2010/800/ 25.11.2010 Konu : Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararla ilgili görüşlerimiz hk. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE İlgi: 9.11.2010 gün ve

Detaylı

K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER

K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER K.S.Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ / BİTİRME PROJESİ DERSLERİ İLE İLGİLİ İLKELER 1- TANIM K.S.Ü. Müh. Mim. Fakültesinin Tekstil Mühendisliği Bölümünde Bitirme

Detaylı

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU KIRIKKALE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ OTOMATİK TELEFON SANTRALI İŞLETME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU KIRIKKALE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ OTOMATİK TELEFON SANTRALI İŞLETME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU KIRIKKALE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ OTOMATİK TELEFON SANTRALI İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, İlkeler, Esaslar Amaç Madde 1-Bu Yönergenin

Detaylı

Bulunduğu Kaynaştırma

Bulunduğu Kaynaştırma İşitme Engelli Öğrencilerin Bulunduğu Kaynaştırma Ortamlarında Fiziksel Düzenlemeler Araş. Gör. Duygu BÜYÜKKÖSE Araş. Gör. Hüseyin KOÇ Doç. Dr. Hasan GÜRGÜR ÖZEK 2015, Anadolu Üniversitesi Giriş İşitme

Detaylı

OYAK ATAKENT SİTESİ 46538/2 ADA TOPLU YAPI YÖNETİMİ DENETLEME KURULU BAŞKANLIĞI 06793 ERYAMAN ANKARA SAYI : 2015/04 17 EKİM 2015

OYAK ATAKENT SİTESİ 46538/2 ADA TOPLU YAPI YÖNETİMİ DENETLEME KURULU BAŞKANLIĞI 06793 ERYAMAN ANKARA SAYI : 2015/04 17 EKİM 2015 OYAK ATAKENT SİTESİ 46538/2 ADA TOPLU YAPI YÖNETİMİ DENETLEME KURULU BAŞKANLIĞI 06793 ERYAMAN ANKARA SAYI : 2015/04 17 EKİM 2015 KONU : 3 Üncü Üç Aylık Denetim Raporu. 46538 ADA TEMSİLCİLER KURULU BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Aliağa Atatürk Ortaokulu / Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları

Aliağa Atatürk Ortaokulu / Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları (6.Sınıf) 1. İnternette uygun olmayan içerikle karşılaştığınızda bildirebileceğiniz ihbar telefon numarası bulunmaktadır. Boş bırakılan yere uygun

Detaylı

Ancak İş-Kur lara bu konu ile ilgili bakanlıktan gelen bilgi notu var.

Ancak İş-Kur lara bu konu ile ilgili bakanlıktan gelen bilgi notu var. Sayı : 2016 037 İstanbul, 2016 Konu : Yarım Çalışma Ödeneği ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sn. İlgili;

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ EK-15: Mesleki Eğitim Kursları Kursiyer Taahhütnamesi (2014/1 Sayılı Genelge Eki) T.C. TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜZCE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ

Detaylı

PERVARİ İMKB ANADOLU LİSESİ

PERVARİ İMKB ANADOLU LİSESİ YATAKHANE DOLAP YERLEŞİM PLANI VE KULLANMA TALİMATI 1. Banyo havlusu, el ve yüz havlusu, iç çamaşırları düzgünce katlanarak yerine konulur. Günlük elyüz havlusu askılığa asılır. 2. Tıraş takımları, diş

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personelinin yetiştirilmesini sağlamak,

Detaylı

Veli-Öğretmen Görüşmeleri

Veli-Öğretmen Görüşmeleri Veli-Öğretmen Görüşmeleri Sayın Velilerimiz, 2015-2016 öğretim yılı Veli-Öğretmen Görüşmeleri (ilkokulortaokul-lise), 1.dönem sonu çalışmaları nedeniyle 18-22 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılamayacaktır.

Detaylı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. İKİNCİ BÖLÜM Kuruluş Amaçları ve Yönetim

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. İKİNCİ BÖLÜM Kuruluş Amaçları ve Yönetim Niğde Üniversitesi Kütüphane Yönergesi, Niğde Üniversitesi Senatosu nun 11.02.2016 tarihli ve 04 sayılı toplantısının 2016/024 sayılı kararı gereğince kabul edilmiştir. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ

Detaylı

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresinde görevli personelin mesleki ve teknik

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İDARİ ŞARTNAME WEB SAYFASI YAPIM İŞİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İDARİ ŞARTNAME WEB SAYFASI YAPIM İŞİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İDARİ ŞARTNAME Doküman No Mİ_F_13 Revizyon No. 00 Rev. Tarihi 00 Yayın Tarihi 03.03.2010 Şartname No Madde 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler WEB SAYFASI YAPIM İŞİ 1.1. İş sahibi

Detaylı

KUYUMCUKENT OTOPARK ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ SAYFA : 1/7

KUYUMCUKENT OTOPARK ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ SAYFA : 1/7 KUYUMCUKENT OTOPARK ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ SAYFA : 1/7 KUYUMCUKENT OTOPARK ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ KUYUMCUKENT OTOPARK ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ SAYFA : 2/7 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Esaslar MADDE 1. Amaç Bu Yönetmeliğin

Detaylı

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 13.07.

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 13.07. Daire Başkanı: Ali AYGÜN İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 13.07.2015 1. Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için çalışan elemanlar arasında iş bölümü yapmak

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ KARAR TARİHİ : 10.04.2014 KARAR SAYISI : 2014/42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Gerede Uygulamalı Bilimler

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ 01.01.2012 İçindekiler IĞDIR ÜNİVERSİTESİ... 1 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ... 1 Amaç ve Kapsam:... 1 Madde 1-... 1 Tanımlar:... 1 Madde 2-...

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bülent Ecevit Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denizcilik

Detaylı

DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YEMEKHANE VE YĐYECEK YARDIMI YÖNERGESĐ

DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YEMEKHANE VE YĐYECEK YARDIMI YÖNERGESĐ DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YEMEKHANE VE YĐYECEK YARDIMI YÖNERGESĐ DMĐ Hukuk Müşavirliği DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YEMEKHANE VE YĐYECEK YARDIMI YÖNERGESĐ (28/6/2002 tarihli

Detaylı

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk.

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Sayı: 64597866-120[94-2014]-131 Tarih: 28/08/2014 T.C. GELİR

Detaylı

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU?

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? Rıza KARAMAN Kamu İhale Mevzuatı Uzmanı 1. GİRİŞ İdareler, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarına çıkarken

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

MAHALL DARELERDE DÖNEM SONU LEMLER. Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman. info@omerdag.net

MAHALL DARELERDE DÖNEM SONU LEMLER. Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman. info@omerdag.net Slide 1 MAHALL DARELERDE DÖNEM SONU LEMLER (Belediyeler, il özel idareleri, ba l idareler ve mahalli idare birlikleri) Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman info@omerdag.net Slide 2 I. Geçici Mizandan Önce Yap

Detaylı

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU EMİNE ERDEM MEVZUAT ANALİZ - ŞUBAT 2016 - İSTANBUL TİCARET ODASI 1 01.01.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASI

Detaylı

YAPI STAJI YAPACAKLARIN DİKKATİNE

YAPI STAJI YAPACAKLARIN DİKKATİNE YAPI STAJI YAPACAKLARIN DİKKATİNE Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin "Staj Yönergesi"ni lütfen okuyunuz ve işlemlerini belirtilen esaslara göre yapınız. "Staj Yönergesi" ni Süleyman

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ 1) Jeofizik Mühendisliği Eğitim / Öğretim Programına kayıtlı öğrenciler, Çanakkale Onsekiz

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-210.05.02-13278 26/11/2014 Konu : Taşınmazlara İlişkin İşlemler. Sayıştay tarafından hazırlanan kamu idaresi raporları ile Bakanlığımıza

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar No: Meclis Karar Tarihi: T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ETİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ

ETİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ ETİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI: Öğrenciler

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE-1: Bu yönetmeliğin amacı ; 5393 sayılı Belediye Kanunu un 48. ve 49. maddesi gereği

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU Kanun Numarası : 4769 Kabul Tarihi : 29/7/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 2/8/2002 Sayı : 24834 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, T.C. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nın

Detaylı

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI 1 AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI K.Oktay GÜVEN ÖZET Hastanelerde klinik tedavinin yanında hijyenik Ģartların sağlanması da önemlidir. Hastanelerde hijyenik ortamın yaratılabilmesi için hastane

Detaylı

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI NEDİR? Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak

Detaylı

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014 T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 1 ARSİN 2014 Misyonumuz Öğretmenlerimizin; Meslekî ve kültürel gelişmelerine, hizmet içinde ortaya çıkacak eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine,

Detaylı