BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016 VE 2017 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI SORULARIN SINIF DÜZEYİ, ÜNİTE VE KAZANIM İSTATİKLERİ 2017

2 2016 ve 2017 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI SORULARIN DERS VE SINIF DAĞILIMI TABLOSU Türkçe Tarih Coğrafya Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 Matematik 7 Fizik 8 Kimya Biyoloji 8.Sınıf.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 12.Sınıf Toplam 2016 Soru Sayısı Yüzdesi %7,5 %82,5 %5 %5 0 % Soru Sayısı Yüzdesi %5 %80 %10 %5 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %26,7 %26,7 46,6 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %26,7 %26,7 46,6 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %50 % % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %58,3 %42,7 0 0 % Soru Sayısı Yüzdesi %100 0 % Soru Sayısı Yüzdesi %100 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %20 %40 %20 %20 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %60 %20 %20 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %77,5 %15 0 %7,5 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %77,5 %22,5 0 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %50 % % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %43 % % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %46 %15,5 %38,5 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %61,5 %38,5 0 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %6 %23 %8 0 % Soru Sayısı Yüzdesi 0 %46 %38,5 15,5 0 %100

3 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI SORULARI SINIF DÜZEYİ, ÜNİTE VE KAZANIM TABLOSU BU ÇALIŞMA BURSA OSMANGAZİ ÇINAR ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.

4 2016 YGS SINIF DÜZEYİ, ÜNİTE VE KAZANIM DAĞILIMI TÜRKÇE TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM 1. KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM 3. Kelimelerin Anlam Oluşturmada Birbirleriyle İlişkilerini Belirler. 1. KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM 3. Kelimelerin Anlam Oluşturmada Birbirleriyle İlişkilerini Belirler. 2. Kelimede Anlamın Oluşumunu Açıklar. 1. KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM 3. Kelimelerin Anlam Oluşturmada Birbirleriyle İlişkilerini Belirler. 2.KELİMELERİN FARKLI ANLAMLARDA KULLANIMI 1. Kelimelerin Farklı Anlam Kazanmalarında Nelerin Etkili Olduğunu Belirler. 2. Kelimelerin Sözlü Ve Yazılı İletişimde Kazandığı Farklı Anlam Değerlerini Belirler. 3. Kelimelerin Yan Anlamlarını Belirler. 3. METİNDE KAZANDIKLARI ANLAMLARA GÖRE CÜMLELER 1. Cümlenin Metinde Tamamlanan Bir Anlam Birimi Olduğunu Fark Eder. 2. Aynı Düşüncenin Farklı Cümlelerle İfade Edilebileceğini Örnek Vererek Açıklar. 1. CÜMLEDE ANLAMIN OLUŞUMU 1. Cümlede Anlamın Oluşumunu Açıklar.

5 3. METİNDE KAZANDIKLARI ANLAMLARA GÖRE CÜMLELER 1. Cümlenin Metinde Tamamlanan Bir Anlam Birimi Olduğunu Fark Eder. 4. Bildirdiği Duygu, Düşünce Ve Kavramlara Göre Cümlelerin İşlevlerini Belirler. 3. METİNDE KAZANDIKLARI ANLAMLARA GÖRE CÜMLELER 1. Cümlenin Metinde Tamamlanan Bir Anlam Birimi Olduğunu Fark Eder. 4. Bildirdiği Duygu, Düşünce Ve Kavramlara Göre Cümlelerin İşlevlerini Belirler. 3. METİNDE KAZANDIKLARI ANLAMLARA GÖRE CÜMLELER 1. Cümlenin Metinde Tamamlanan Bir Anlam Birimi Olduğunu Fark Eder. 4. Bildirdiği Duygu, Düşünce Ve Kavramlara Göre Cümlelerin İşlevlerini Belirler. 1. TÜRKÇENİN SES ÖZELLİKLERİ 3. Ses Olaylarının Oluşumunu Kavrar. 8 CÜMLENİN ÖGELERİ 1.Türkçenin Kurallarına Uygun Cümleler Kurar. 2.Cümlenin Temel Ögelerini Ve Özelliklerini Kavrar. 3.Cümlenin Yardımcı Ögelerini Ve Özelliklerini Kavrar. 8 CÜMLE TÜRLERİ 1.İsim Ve Fiil Cümlelerini, Anlam Ve Kullanım Özelliklerine Uygun Biçimde Kullanır. 8 CÜMLENİN ÖGELERİ 3.Cümlenin Yardımcı Ögelerini Ve Özelliklerini Kavrar ZARF (BELİRTEÇ) 2. Metnin Oluşumunda Zarfların İşlevlerini Örneklerle Açıklar.

6 SINIFLARIN TÜM KONULARI Ünite 2 Mektup, Günlük,Anı, Biyografi,Gezi Yazısı,Sohbet, Haber Yazıları, Fıkra, Deneme, Makale, Eleştiri, Röportaj, Mülakat, Söylevleri Yazım Ve Noktalama Bakımından Değerlendirir SINIFLARIN TÜM KONULARI Mektup, Günlük,Anı Vs. Yazım Ve Noktalama Bakımından Değerlendirir. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz Veya Söz Gruplarını Belirler. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz Veya Söz Gruplarını Belirler. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler ÜNİTE 2 7. ANLATIMIN OLUŞUMU TÜM ÜNİTE VE KONULAR 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz Veya Söz Gruplarını Belirler. 1. Anlatımda Bağlaşıklığın Önemini Belirler. 2. Anlatımda Bağdaşıklığın Önemini Belirler. 3. Dil Ögelerinin Dile Getirdikleri Husus Ve Durumlar Arasında Anlam Bağlantıları Ve İlişkileri Kurar. 4. Bağlam İle Anlatım Arasındaki İlişkiyi Açıklar. Anlatım Türlerini Akıcılık, Bağlaşıklık Ve Bağdaşıklık Bakımlarından Değerlendirir.

7 10 ÜNİTE 2 7. ANLATIMIN OLUŞUMU 1. Anlatımda Bağlaşıklığın Önemini Belirler. 2. Anlatımda Bağdaşıklığın Önemini Belirler. 3. Dil Ögelerinin Dile Getirdikleri Husus Ve Durumlar Arasında Anlam Bağlantıları Ve İlişkileri Kurar. 4. Bağlam İle Anlatım Arasındaki İlişkiyi Açıklar TÜM ÜNİTE VE KONULAR Anlatım Türlerini Akıcılık, Bağlaşıklık Ve Bağdaşıklık Bakımlarından Değerlendirir. 4. PARAGRAFTA DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARI 1. Paragrafta Ana Düşüncenin Bağlam İçerisinde Hangi Ögelerle Geliştirildiğini Belirler. 6. Farklı Düşünceyi Geliştirme Yollarından Yararlanarak Kısa Metinler Yazar. 4. PARAGRAFTA DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARI 1. Paragrafta Ana Düşüncenin Bağlam İçerisinde Hangi Ögelerle Geliştirildiğini Belirler. 2. Tanımlamanın İşlevlerini Belirler. 3. Karşılaştırmanın İşlevlerini Belirler. 4. Tanık Göstermenin İşlevlerini Belirler. 5. Örneklendirmenin İşlevlerini Belirler. 6. Farklı Düşünceyi Geliştirme Yollarından Yararlanarak Kısa Metinler Yazar. 2. PARAGRAFTA YAPI 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz Veya Söz Gruplarını Belirler. 2. PARAGRAFTA YAPI 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz Veya Söz Gruplarını Belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 1. Paragrafta Anlamın Oluşumunu Açıklar. 2. Paragrafın Ana Düşüncesini Belirler.

8 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 2. Paragrafın Ana Düşüncesini Belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 2. Paragrafın Ana Düşüncesini Belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 1. Paragrafta Anlamın Oluşumunu Açıklar. 2. Paragrafın Ana Düşüncesini Belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar.

9 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz Veya Söz Gruplarını Belirler. 1. KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM 3. Kelimelerin Anlam Oluşturmada Birbirleriyle İlişkilerini Belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 1. Paragrafta Anlamın Oluşumunu Açıklar. 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 1. Paragrafta Anlamın Oluşumunu Açıklar. 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar.

10 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 2. Paragrafın Ana Düşüncesini Belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 1. KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM 3. Kelimelerin Anlam Oluşturmada Birbirleriyle İlişkilerini Belirler. Hazırlayan: Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif PERVER SOSYAL BİLİMLER TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM UYGARLIĞIN DOĞUŞU VE İLK UYGARLIKLAR 3. Mezopotamya, Mısır, İran, Hint, Çin Ve Doğu Akdeniz de Kurulan İlk Uygarlıkların Siyasi, Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Yapıları İle Bu Uygarlıkların Birbirleriyle Etkileşimini Kavrar. İLK TÜRK DEVLETLERİ 6. Kök Türk Devleti nin Siyasi, Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Yapısını Açıklar.

11 İSLAM TARİHİ VE UYGARLIĞI 4.Emevi Devleti Dönemindeki Siyasi, Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Gelişmeleri Değerlendirir. TÜRKİYE TARİHİ 4. Türkiye Selçuklularının Siyasi, Sosyal, Ekonomik Ve Kültürel Faaliyetlerini; Anadolu nun Türk Yurdu Olması Açısından Değerlendirir 10 ARAYIŞ YILLARI 3. Merkezî Otoritenin Zayıflaması İle Ayaklanmaların Ortaya Çıkması Arasındaki İlişkiyi Açıklar 10 BEYLİKTEN DEVLETE 7. Osmanlı Devlet Anlayışı Ve Yönetiminin Temel Özelliklerini Kavrar. 10 AVRUPA VE OSMANLI DEVLETİ(XVIII) 4. Sanayi İnkılabı nın Nedenlerini Ve Ortaya Çıkan Değişimleri Kavrar. 10 EN UZUN YÜZYIL 2.Iı. Mahmut un Yaptığı Islahatları Ve Bu Islahatların Meydana Getirdiği Değişimleri Değerlendirir. 11 MİLLİ MÜCADELENİN HAZIRLIK DÖNEMİ 2. Birinci Dünya Savaşı nda Osmanlı Devleti nin Durumunu Değerlendirir. 11 MİLLİ MÜCADELENİN HAZIRLIK DÖNEMİ 5. Millî Mücadele nin Hazırlık Döneminde Yapılan Çalışmaları Analiz Eder.

12 11 MİLLİ MÜCADELENİN HAZIRLIK DÖNEMİ 5. Millî Mücadele nin Hazırlık Döneminde Yapılan Çalışmaları Analiz Eder. 11 MİLLİ MÜCADELENİN HAZIRLIK DÖNEMİ 5. Millî Mücadele nin Hazırlık Döneminde Yapılan Çalışmaları Analiz Eder. 11 TÜRK İNKILABI 3.Cumhuriyetin İlân Edilmesini Türkiye de Demokrasinin Gelişimi Açısından Değerlendirir. 11 TÜRK İNKILABI 8.Toplumsal Yaşamın Düzenlenmesi Amacıyla Gerçekleştirilen İnkılâpları Açıklar. 11 ATATÜRKÇÜLÜK VE ATATÜRK İLKELERİ 4.Atatürkçülüğün Niteliklerini Analiz Eder. HARİTA BİLGİSİ(İZOHİPSLER) Eş Yükselti Eğrileriyle Çizilmiş Bir Harita Üzerinde Ana Yer Şekillerini Ayırt Etme İKLİM BİLGİSİ(SICAKLIK) İklim Elemanlarının Oluşumu, Dağılışı Ve Bunlar Üzerinde Etkili Olan Faktörleri Sorgular

13 İÇ KUVVETLER İç Kuvvetlerin Yer Şekillerinin Oluşumuna Etkileriyle Birlikte Açıklar 10 TOPRAK OLUŞUMU Toprak Çeşitliliğini Oluşum Süreçlerine Göre Açıklar BEŞERİ SİSTEMLER(YERLEŞMELERİN GELİŞİMİ) Yerleşmelerin Konumunu Belirleyen Ve Gelişimini Etkileyen Faktörleri Geçmişten Günümüze Fonksiyonel Değişiklikler Açısından Analiz Eder 10 NÜFUSUN ÖZELLİKLERİ VE ÖNEMİ Nüfus Özellikleri Ve Nüfusun Önemi Hakkında Çıkarımlarda Bulunur 10 TÜRKİYE DE GÖRÜLEN BAŞLICA BİTKİ TOPLULUKLARI Türkiye deki Doğal Bitki Topluluklarının Dağılışını Yetişme Şartlarıyla İlişkilendirerek Analiz Eder. 10 TÜRKİYE DE YERLEŞMELER Türkiye deki Yerleşim Birimlerini Fonksiyonel Özellikleri Açısından Ayırt Eder. BÖLGE KAVRAMI Dünyadaki Farklı Bölge Örneklerini,Özellikleri Ve Bölge Belirlemede Kullanılan Kriterler Açısından Analiz Eder.

14 10 ULAŞIM SİSTEMLERİ Uluslararası Ulaşım Hatlarının Bölgesel Ve Küresel Etkilerini Sorgular. DOĞA VE İNSAN Doğa Ve İnsan Etkileşimini Ortaya Koymada Coğrafyanın Rolünü Algılar. 10 DOĞAL AFETLER İnsanların Doğal Afetlerin Oluşumuna Etkisini, Afet Bilincinin Geliştirilmesi Açısından Değerlendirir ÜNİTE: FELSEFE İLE TANIŞMA Felsefenin Soruları Ve Temel Disiplinleri Hakkında Bigi Edinir ÜNİTE:BİLGİ FELSEFESİ Bilginin Doğruluk Ölçütleri Konusundaki Farklı Görüşleri Kavrar ÜNİTE:BİLGİ FELSEFESİ Bilginin Kaynağı Konusundaki Farklı Yaklaşımları Tanır ÜNİTE:VARLIK FELSEFESİ Çağdaş Varlık Görüşlerini Değerlendirir.

15 11 4. ÜNİTE:AHLAK FELSEFESİ Özgürlüğün Ne Olduğunu Değerlendirir. Karşılıklı Geri Bildirim Alınır ÜNİTE:DİN FELSEFESİ Tanrı Hakkındaki Görüşlerin Temel Özelliklerini Açıklar ÜNİTE:SİYASET FELSEFESİ Devletin Nasıl Ve Neden Ortaya Çıktığına İlişkin Görüşleri Fark Eder ÜNİTE:BİLİM FELSEFESİ Bilimin Ve Bilimsel Bilginin Özelliklerini Kavrar ÜNİTE KONU : KUR'AN'IN TEMEL AMAÇLARI A) DOĞRU İNANÇ Kazanım : Kur'an'ın Temel Amaçlarını Kur'an'dan Örnekler Vererek Açıklar ÜNİTE KUL HAKKI YEMEK BÜYÜK GÜNAHTIR İslam Dininin Kul Hakkına Verdiği Önemi Açıklayarak Bunun İhlalinin Doğuracağı Sonuçları Kestirir.

16 12 4. ÜNİTE KONU : MUHARREM AYI VE AŞURE Muharrem Ayı Ve Aşure'nin Toplumumuzdaki Önemini Fark Eder ÜNİTE HZ MUHAMMED'İN HOŞGÖRÜSÜ Hz. Peygamberin Olaylar Karşısındaki Davranışlarından Hareketle Kişiliğiyle İlgili Çıkarımlarda Bulunur. 2. ÜNİTE KONU: İBADET TEMİZLİK İLİŞKİSİ. 1. BEDEN TEMİZLİĞİ İbadetleri Sınıflandırarak Günlük Hayattan Örnekler Verir. İbadetlerin Yapılmasında Temizliğin Ön Şart Olduğu Bilincine Varır ÜNİTE:BİLGİ FELSEFESİ Bilginin Mümkün Olup Olmadığı Konusundaki Görüşleri Açıklar ÜNİTE:VARLIK FELSEFESİ Varlığın Niceliği Ve Temel Niteliği İle İlgili Görüşleri Karşılaştırır ÜNİTE:AHLAK FELSEFESİ Ahlaki Eylemin Amacının Ne Olduğunu Tartışır ÜNİTE : SANAT FELSEFESİ Sanat Felsefesinin Temel Kavramı Olarak Güzellik Kavramını Tartışır. Güzelliğin Kaynağını Araştırır.

17 11 7. ÜNİTE:SİYASET FELSEFESİ Devletin Nasıl Ve Neden Ortaya Çıktığına İlişkin Görüşleri Fark Eder. Hazırlayanlar: Tarih Öğretmeni Levent ACAR Coğrafya Öğretmeni Çağdaş Fuat CİVELEKOĞLU Felsefe Öğretmeni Fatma Bike GÜLCE Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Asiye SEVİNÇ TEMEL MATEMATİK TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM RASYONEL SAYILAR Rasyonel Sayılar Kümesinde Toplama, Çıkarma, Çapma Ve Bölme İşlemleri Yaparak Toplama Ve Çarpma İşlemlerinin Özelliklerini Belirtir Üstlü İfadeleri İçeren Denklemleri Çözer. [ ] Bir Gerçek Sayının Tam Sayı Kuvveti Basit Uygulamalarla Hatırlatılır. ÜSTLÜ İFADELER [ ] Üstlü İfadelerin Çarpımı, Bölümü Ve Kuvvetleri İle İlgili Özellikler Cebirsel Olarak İncelenir Köklü İfadeler Ve Özelliklerini Bir Gerçek Sayının Rasyonel Sayı Kuvveti İle İlişkilendirerek Açıklar. [R] X!R+ Ve M, N!Z+ İçin :NXm KÖKLÜ İFADELER Olduğu Vurgulanarak; Köklü İfadeler Ve Özellikleriyle Üstlü İfadeler Ve Özellikleri Arasındaki İlişkiler Üzerinde Durulur 10 FAKTÖRİYEL DOĞAL SAYILAR N Elemanlı Bir Kümenin R Tane Elemanının Kaç Farklı Şekilde Seçilip Sıralanabileceğini Hesaplar. [ ] N Tane Nesnenin Kaç Farklı Şekilde Sıralanabileceği N = 1, 2, 3, 4 İçin İncelettirilerek Yapılan İşlemlerden Faktöriyel Kavramına Ulaştırılır. [ ] 0! = 1 Olarak Tanımlanır Doğal Sayı, Tam Sayı Ve Rasyonel Sayı Kavramları Hatırlatılır.Gerçek Sayılar Kümesinde Toplama Ve Çarpma İşlemlerinin Özellikleri İncelenir.

18 Köklü İfadeler Ve Özelliklerini Bir Gerçek Sayının Rasyonel Sayı Kuvveti İle İlişkilendirerek Açıklar. [R] X!R+ Ve M, N!Z+ İçin :NXm KÖKLÜ İFADELER Olduğu Vurgulanarak; Köklü İfadeler Ve Özellikleriyle BASİT EŞİTSİZLİKLER Üstlü İfadeler Ve Özellikleri Arasındaki İlişkiler Üzerinde Durulur Gerçek Sayılar Kümesinde Birinci Dereceden Eşitsizliğin Özelliklerini Açıklar Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklem Ve Eşitsizliklerin Çözüm Kümelerini Bulur 10 ÇARPANLARA AYIRMA Verilen Bir Polinomu Ortak Çarpan Parantezine Alma Yoluyla Çarpanlarına Ayırır. ORAN VE ORANTI ÜSTLÜ İFADE VE DENKLEMLER KÖKLÜ İFADE VE DENKLEMLER Oran Ve Orantı Kavramlarını Gerçek/Gerçekçi Hayat Durumlarını Modellemede Ve Problem Çözmede Kullanır. [ ] Oran, Orantı Ve Orantıya Ait Özellikler Hatırlatılır. [ ] Oran Ve Orantı Kavramları Gerçek/Gerçekçi Hayat Durumlarını Modelleme Ve Karar Vermede Kullanılır. Örneğin, Aynı Peynirin 7, Fiyatla Satılan 420 Gramlık Paketi Mi Yoksa,75 Fiyatla Satılan 500 Gramlık Paketi Mi Daha Hesaplıdır? Üstlü İfadeleri İçeren Denklemleri Çözer. [ ] Bir Gerçek Sayının Tam Sayı Kuvveti Basit Uygulamalarla Hatırlatılır. [ ] Üstlü İfadelerin Çarpımı, Bölümü Ve Kuvvetleri İle İlgili Özellikler Cebirsel Olarak İncelenir Köklü İfadeler Ve Özelliklerini Bir Gerçek Sayının Rasyonel Sayı Kuvveti İle İlişkilendirerek Açıklar. [R] X!R+ Ve M, N!Z+ İçin :NXm Olduğu Vurgulanarak; Köklü İfadeler Ve Özellikleriyle Üstlü İfadeler Ve Özellikleri Arasındaki İlişkiler Üzerinde Durulur

19 DOĞAL SAYILAR Asal Sayı Kavramını Ve Sayıların Aralarında Asal Olmasını Örneklerle Açıklar; Bir Doğal Sayıyı, Asal Çarpanlarına Ayırır Ve Pozitif Bölenlerin Sayısını Belirler. 10 MUTLAK DEĞERLİ EŞİTSİZLİKLER Bir Gerçek Sayının Mutlak Değeri İle İlgili Özellikleri Gösterir Ve Mutlak Değerli İfade İçeren Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklem Ve Eşitsizliklerin Çözüm Kümelerini Bulur İŞLEM İkili İşlemi Ve İkili İşlemin Özelliklerini Açıklar Fonksiyon Kavramını Açıklar. FONKSİYONLAR [ ] Fonksiyon Bir Kümenin (Tanım Kümesi) Her Bir Elemanını Başka Bir Kümenin (Değer Kümesi) Bir Ve Yalnız Bir Elemanına Eşleyen İlişki Olarak Ele Alınır DOĞAL VE TAMSAYILAR İrrasyonel Sayılar Ve Gerçek Sayılar Kümesini Açıklar. [ ] Doğal Sayı, Tam Sayı Ve Rasyonel Sayı Kavramları Hatırlatılır. Gerçek Sayılar Kümesinde Toplama Ve Çarpma İşlemlerinin Özellikleri İncelenir. DOĞAL VE TAMSAYILAR İrrasyonel Sayılar Ve Gerçek Sayılar Kümesini Açıklar. DOĞAL VE TAMSAYILAR İrrasyonel Sayılar Ve Gerçek Sayılar Kümesini Açıklar. [ ] Doğal Sayı, Tam Sayı Ve Rasyonel Sayı Kavramları Hatırlatılır. KÜMELER Küme Kavramını Örneklerle Açıklar Ve Kümeleri İfade Etmek İçin Farklı Gösterimler Kullanır Alt Küme Kavramını Ve Özelliklerini Açıklar.

20 PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar.

21 PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. PROBLEMLER Günlük Hayat Durumları İle İlgili Problemleri Çözer Ve Kurar. OLASILIK Örnek Uzay, Deney, Çıktı, Bir Olayın Tümleyeni, Ayrık Ve Ayrık Olmayan Olay Kavramlarını Açıklar Tümleyen, Ayrık Ve Ayrık Olmayan Olaylar İle İlgili Olasılıkları Hesaplar. ÜÇGENLER Bir Üçgenin İç Açılarının Ölçüleri Toplamının 180, Dış Açılarının Ölçüleri Toplamının 360 Olduğunu Gösterir 10 DÖRTGENLER VE ÇOKGENLER Yamuk, Paralelkenar, Eşkenar Dörtgen, Dikdörtgen, Kare Ve Deltoidin Alan Bağıntılarını Oluşturur.

22 12 10 UZAYDA SÜSLEMELER DÖNME VE PERSPEKTİF ÇİZİMLER DÖRTGENLER VEÇOKGENLER 3. Çokyüzlülerin Yüzeylerini Süsler Ve Bu Yüzeylerdeki Süslemeleri Açıklar Dairenin Çevresini Ve Alanını Veren Bağıntılar Oluşturur Ve Uygulamalar Yapar Üçgenin Alanını Veren Bağıntıları Oluşturur Ve Uygulamalar Yapar Yamuk, Paralelkenar, Eşkenar Dörtgen, Dikdörtgen, Kare Ve Deltoid İle İlgili Açı, Kenar Ve Köşegen Özelliklerini Açıklar Yamuk, Paralelkenar, Eşkenar Dörtgen, Dikdörtgen, Kare Ve Deltoidin Alan Bağıntılarını Oluşturur. 12 TEK VE ÇOK YÜZEYLİ KAPALI YÜZEYLER VE KATI CİSİMLER 4. Çok Yüzeyli Katı Cisimlerin Yüzey Alanı İle İlgili Uygulamalar Yapar. 12 TEK VE ÇOK YÜZEYLİ KAPALI YÜZEYLER VE KATI CİSİMLER 5. Çok Yüzeyli Katı Cisimlerin Hacimleri Arasındaki İlişkiyi Açıklar Ve Uygulamalar Yapar. 10 ANALİTİK GEOMETRİ Analitik Düzlemde Doğru Denklemini Oluşturur Ve Denklemi Verilen İki Doğrunun Birbirine Göre Durumlarını İnceler Analitik Düzlemde İki Nokta Arasındaki Uzaklığı Veren Bağıntıyı Oluşturur Ve Uygulamalar Yapar. Hazırlayanlar: Matematik Öğretmeni Ersin KÖSE Matematik Öğretmeni Öznur GÖRÜ

23 FEN BİLİMLERİ TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ Bilimsel Bilginin Gelişim Sürecini Fark Etmelerini Sağlar. MADDE VE ÖZELLİKLERİ Günlük Hayatta Saf Maddelerin Ve Karışımların Öz Kütlelerinden Faydalanılan Durumları Açıklar. 10 KATILARDA BASINÇ Katılarda Ve Durgun Sıvılarda Basınç Kavramını Açıklar, Basıncı Etkileyen Değişkenleri Analiz Eder. BİR BOYUTTA HAREKET Konum, Alınan Yol, Yer Değiştirme, Sürat Ve Hız Kavramlarını Açıklayarak Birbirleri İle İlişkilendirir. 10 KÜTLE ÇEKİMİ VE KEPLER KANUNLARI Kütle Çekim Kuvvetinin Ve Çekim İvmesinin Bağlı Olduğu Değişkenleri Analiz Eder. FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ Fizikte Modelleme. Bir Yayın Uzamasına Etki Eden Değişkenleri Analiz Eder.

24 MEKANİK ENERJİ Mekanik Enerji Kavramını, Kinetik Ve Potansiyel Enerji Kavramları İle İlişkilendirerek Açıklar ISI, SICAKLIK VE İÇ ENERJİ Isı, Sıcaklık Ve İç Enerji Kavramlarını Tanımlar Ve Birbirleriyle İlişkilendirir. Enerji İletim Yollarını Açıklar. ISIL DENGE Isıl Denge Kavramının Sıcaklık Farkı Ve Isı Kavramlarıyla Olan İlişkisini Açıklar. 10 ELEKTRİK YÜKLERİ Elektrik Yükünün Özelliklerini Açıklar. 10 ELEKTRİK AKIMI, DİRENÇ VE POTANSİYEL FARKI Akım, Direnç Ve Potansiyel Farkı Kavramları Aralarındaki İlişkiyi Analiz Eder

25 10 ELEKTRİK VE MANYETİZMA Üzerinden Akım Geçen Düz Bir İletkenin Oluşturduğu Manyetik Alanı Etkileyen Değişkenleri Analiz Eder. 10 SES DALGASI Sesin Oluşumu Ve Yayılması İçin Gerekli Olan Şartları Analiz Eder. 10 RENK Cisimlerin Renkli Görülmesinin Sebeplerini Açıklar. KİMYANIN SEMBOLİK DİLİ Element Bileşik Kavramlarını İlişkilendirir.

26 KATILAR Hal Değişim Grafikleri Üzerinden Erime- Kaynama-Yogunlaşma Süreçleri İrdelenir. PERİYODİK CETVEL Elementlerin Elektron Katman Dizilişlerini Yapar.Grup Ve Periyotların Bulunuşunu Hesaplar. 11 YÜKSELTGENME BASAMAKLARI Elementlerin Yükseltgenme Basamaklarını Hesaplar. KİMYASAL ETKİLEŞİMLER Kovalent Bağ Ve Özelliklerini Kavrar. PERİYODİK CETVEL Katman Elektron Dizilişini Kavrar. 11 KİMYANIN SEMBOLİK DİLİ VE ADLANDIRMA İyonik Ve Kovalent Bileşikleri Adlarıyla Ve Formülleriyle İlişkilendirir. 11 KİMYANIN SEMBOLİK DİLİ VE ADLANDIRMA İyonik Ve Kovalent Bileşikleri Adlarıyla Ve Formülleriyle İlişkilendirir. 11 KİMYASAL TEPKİMELER VE DENKLEMLER Kimyasal Tepkimeleri Yazar Ve Dekleştirir.

27 KİMYASAL TÜRLER ARASI ETKİLEŞİMLER Kimyasal Türler Arası Etkileşimleri Sınıflandırır. 11 ÇÖZÜNÜRLÜK Çözünürlük İle İlgili Alıştırmaları Yapar. 10 KARIŞIMLARIN AYRILMASI Karışımları Ayırma Tekniklerini Keşfeder. 10 EVDE KİMYA Temizlik Maddelerinin Özellik Veişlevlerini İlişkilendirir. CANLILAR DÜNYASI Hücresel Yapıları Ve Görevlerini Açıklar. CANLILAR DÜNYASI Hücresel Yapıları Ve Görevlerini Açıklar. 12 BİTKİ BİYOLOJİSİ Tozlaşma Ve Döllenme Arasındaki İlişkiyi Kavrar. 10 ÜREME Canlıların Çeşitliliği Açısından Eşeyli Üremenin Ve Mayozun Önemini Tartışır. 10 KALITIMIN GENEL İLKELERİ Kalıtımın Genel Esaslarını Kavrar Ve Aleller Arası Etkileşimleri Çözümler

28 10 DÜNYAMIZ Canlılar Arasında Beslenme Yönünden Farklılıklar Olduğunu Kavrar. YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ Canlıların Yapısını Oluşturan Başlıca Kimyasal Maddeleri Tanır Ve Sınıflandırır YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ Canlıların Ortak Özelliklerini Keşfeder. YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ Canlıların Yapısını Oluşturan Başlıca Kimyasal Maddeleri Tanır Ve Sınıflandırır YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ Canlıların Yapısını Oluşturan Başlıca Kimyasal Maddeleri Tanır Ve Sınıflandırır YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ Canlıların Ortak Özelliklerini Keşfeder.

29 CANLILAR DÜNYASI Canlıların Sınıflandırılmasında Kullanılan Başlıca Kategorileri Kavrar Ve Bu Kategoriler Arasındaki Hiyerarşiyi İrdeler. GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI Güncel Çevre Sorunlarının Sebepleri Ve Olası Sonuçlarını Sorgular. Hazırlayanlar: Fizik Öğretmeni Turgay YAMAN Kimya Öğretmeni Ahmet Durmuş ÖZTÜRK Biyoloji Öğretmeni Ali ÖZGÜN

30 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI SORULARIN SINIF DÜZEYİ, ÜNİTE VE KAZANIM TABLOSU BU ÇALIŞMA BURSA YILDIRIM ERTUĞRUL GAZİ ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.

31 2017 YGS SINIF DÜZEYİ, ÜNİTE VE KAZANIM DAĞILIMI TÜRKÇE TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM 4. ÜNİTE: KELİME BİLGİSİ 1. Kelimede Anlam ve Kavram 2. Kelimede anlamın oluşumunu açıklar. 3. Kelimelerin anlam oluşturmada birbirleriyle ilişkilerini belirler.

32 4. ÜNİTE: KELİME BİLGİSİ 1. Kelimede Anlam ve Kavram 2. Kelimelerin Farklı Anlamlarda Kullanımı 2. Kelimede anlamın oluşumunu açıklar. 3. Kelimelerin anlam oluşturmada birbirleriyle ilişkilerini belirler. 2. Kelimelerin sözlü ve yazılı iletişimde kazandığı farklı anlam değerlerini belirler. 3. Kelimelerin yan anlamlarını belirler. 4. ÜNİTE: KELİME BİLGİSİ 1. Kelimede Anlam ve Kavram 2. Kelimede anlamın oluşumunu açıklar. 3. Kelimelerin anlam oluşturmada birbirleriyle ilişkilerini belirler. 2. Kelimelerin Farklı Anlamlarda Kullanımı 2. Kelimelerin sözlü ve yazılı iletişimde kazandığı farklı anlam değerlerini belirler. 3. Kelimelerin yan anlamlarını belirler.

33 4. ÜNİTE: KELİME BİLGİSİ 1. Kelimede Anlam ve Kavram 2. Kelimede anlamın oluşumunu açıklar. 3. Kelimelerin anlam oluşturmada birbirleriyle ilişkilerini belirler. 2. Kelimelerin Farklı Anlamlarda Kullanımı 2. Kelimelerin sözlü ve yazılı iletişimde kazandığı farklı anlam değerlerini belirler. 5. ÜNİTE: CÜMLE BİLGİSİ 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 3. MetindeKazandıklar ı Anlamlara Göre Cümleler 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 4. Bildirdiği duygu, düşünce ve kavramlara göre cümlelerin işlevlerini belirler. 5. ÜNİTE: CÜMLE BİLGİSİ 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 3. MetindeKazandıklar ı Anlamlara Göre Cümleler 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 2. Aynı düşüncenin farklı cümlelerle ifade edilebileceğini örnek vererek açıklar. 4. Bildirdiği duygu, düşünce ve kavramlara göre cümlelerin işlevlerini belirler.

34 5. ÜNİTE: CÜMLE BİLGİSİ 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 3. MetindeKazandıklar ı Anlamlara Göre Cümleler 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 4. Bildirdiği duygu, düşünce ve kavramlara göre cümlelerin işlevlerini belirler.

35 5. ÜNİTE: CÜMLE BİLGİSİ 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 3. MetindeKazandıklar ı Anlamlara Göre Cümleler 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 2. Aynı düşüncenin farklı cümlelerle ifade edilebileceğini örnek vererek açıklar. 4. Bildirdiği duygu, düşünce ve kavramlara göre cümlelerin işlevlerini belirler. 5. ÜNİTE: CÜMLE BİLGİSİ 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 3. MetindeKazandıklar ı Anlamlara Göre Cümleler 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 2. Aynı düşüncenin farklı cümlelerle ifade edilebileceğini örnek vererek açıklar. 4. Bildirdiği duygu, düşünce ve kavramlara göre cümlelerin işlevlerini belirler.

36 3. ÜNİTE: SES BİLGİSİ 1. Türkçenin Ses Özellikleri 2. Türkçedeki ses uyumlarının oluşumunu kavrar. 3. Ses olaylarının oluşumunu kavrar. 10 III. ÜNİTE: ANLATIM VE SÖZCÜK TÜRLERİ 1.2. İsim 2.2. Sıfat 3.2 Zamir 4.3. Fiil (Eylem), Fiilimsi (Eylemsi) 2. İsimlerin işlevlerini ve eklerini belirler ve açıklar. 2. Sıfatların işlevlerini ve eklerini belirler ve açıklar. 2. Zamirlerin işlevlerini ve eklerini belirler ve açıklar. 2. Fiillerin işlevlerini ve eklerini belirler ve açıklar CÜMLENİN ÖGELERİ 1.Türkçenin Kurallarına Uygun Cümleler Kurar. 2.Cümlenin Temel Ögelerini Ve Özelliklerini Kavrar. 3.Cümlenin Yardımcı Ögelerini Ve Özelliklerini Kavrar.

37 10 3. ÜNİTE: ANLATIM VE SÖZCÜK TÜRLERİ 1.2. İsim 2.2. Sıfat 3.2 Zamir 5.5. Zarf 6.3. Edat, Bağlaç 2. İsimlerin işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. Sıfatların işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. Zamirlerin işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. Zarflarınişlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. Edatlarınişlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır ÜNİTE: ANLATIM VE SÖZCÜK TÜRLERİ 1.2. İsim 3.2 Zamir 4.3. Fiil (Eylem), Fiilimsi (Eylemsi) CÜMLE TÜRLERİ 2. İsimlerin işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. Zamirlerin işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. Fiillerin işlevlerini açıklar, yapı ve türlerine göre gruplandırır. 3. Fiilleri çatılarına göre gruplandırır. 1.İsim ve fiil cümlelerini, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.

38 10 3. ÜNİTE: ANLATIM VE SÖZCÜK TÜRLERİ 3.2 Zamir 4.3. Fiil (Eylem), Fiilimsi (Eylemsi) 5.5. Zarf 6.3. Edat, Bağlaç 2. Zamirlerin işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 7. Fiilimsileri türlerine göre gruplandırır. 2. Zarflarınişlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. Edatların ve bağlaçların işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır ÜNİTE: ANLATIM VE SÖZCÜK TÜRLERİ 2.2. Sıfat 2. Sıfatların işlevlerini açıklar ve türlerine göre gruplandırır. 2. ÜNİTE: 11 Mektup, Günlük, Anı, Biyografi, Gezi Yazısı, Sohbet, Haber Yazıları, Fıkra, Deneme, Makale, Eleştiri, Röportaj, Mülakat, Söylev Metinlerinde Yazım ve Noktalama MetinleriYazım ve Noktalama Bakımından Değerlendirir.

39 11 2. ÜNİTE: Mektup, Günlük, Anı, Biyografi, Gezi Yazısı, Sohbet, Haber Yazıları, Fıkra, Deneme, Makale, Eleştiri, Röportaj, Mülakat, Söylev Metinlerinde Yazım ve Noktalama MetinleriYazım ve Noktalama Bakımından Değerlendirir. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz veya Söz Gruplarını Belirler. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz veya Söz Gruplarını Belirler.

40 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz veya Söz Gruplarını Belirler PARAGRAFTA DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARI 2. BETİMLEYİCİ ANLATIM 1.Paragrafta Ana Düşüncenin Bağlam İçerisinde Hangi Ögelerle Geliştirildiğini Belirler. 6. Farklı Düşünceyi Geliştirme Yollarından Yararlanarak Kısa Metinler Yazar. 1.Betimleyici metinlerin ortak özelliklerini belirler.

41 PARAGRAFTA DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARI 1. ÖYKÜLEYİCİ ANLATIM 2. BETİMLEYİCİ ANLATIM 1. Paragrafta Ana Düşüncenin Bağlam İçerisinde Hangi Ögelerle Geliştirildiğini Belirler. 2. Tanımlamanın İşlevlerini Belirler. 3. Karşılaştırmanın İşlevlerini Belirler. 4. Tanık Göstermenin İşlevlerini Belirler. 5. Örneklendirmenin İşlevlerini Belirler. 6. Farklı Düşünceyi Geliştirme Yollarından Yararlanarak Kısa Metinler Yazar. 1.Öyküleyici metinlerin ortak özelliklerini belirler. 1.Betimleyici metinlerin ortak özelliklerini belirler. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz veya Söz Gruplarını Belirler. 2. PARAGRAFTA YAPI 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz veya Söz Gruplarını Belirler.

42 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 1. Paragrafta Anlamın Oluşumunu Açıklar. 2. Paragrafın Ana Düşüncesini Belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 1. Paragrafta Anlamın Oluşumunu Açıklar. 2. Paragrafın Ana Düşüncesini Belirler.

43 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar.

44 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz veya Söz Gruplarını Belirler. 1. Paragrafın Yapısını Belirleyen Unsurları Açıklar. 2. PARAGRAFTA YAPI 2. İyi Bir Paragrafta Bulunması Gereken Özellikleri Belirler. 3. Paragraflar Arasında Bağlantıyı Sağlayan Söz veya Söz Gruplarını Belirler.

45 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar.

46 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar.

47 soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız PARAGRAFTA DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARI 6. Anlatımın Temel Özellikleri 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 3. MetindeKazandıklar ı Anlamlara Göre Cümleler 1. Paragrafta Ana Düşüncenin Bağlam İçerisinde Hangi Ögelerle Geliştirildiğini Belirler. 3. Karşılaştırmanın İşlevlerini Belirler. 5. Örneklendirmenin İşlevlerini Belirler. 6. Farklı Düşünceyi Geliştirme Yollarından Yararlanarak Kısa Metinler Yazar. 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 2. Aynı düşüncenin farklı cümlelerle ifade edilebileceğini örnek vererek açıklar. 4. Bildirdiği duygu, düşünce ve kavramlara göre cümlelerin işlevlerini belirler. 3. PARAGRAFTA ANLAM VE ANA DÜŞÜNCE 3. Paragraftaki Yardımcı Düşüncelerin Ana Düşünceyle İlişkisini Açıklar.

48 soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. 5. ÜNİTE: CÜMLE BİLGİSİ 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 5. ÜNİTE: CÜMLE BİLGİSİ 1. Cümlede Anlamın Oluşumu 3. MetindeKazandıklar ı Anlamlara Göre Cümleler 1. Cümlede anlamın oluşumunu açıklar. 4. Bildirdiği duygu, düşünce ve kavramlara göre cümlelerin işlevlerini belirler.

49 SOSYAL BİLİMLER TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM TARİH BİLİMİ TARİH BİLİMİNİN DİĞER BİLİMLERDEN NASIL FAYDALANDIĞINI AÇIKLAR İLK TÜRK DEVLETLERİ ASYA HUN DEVLETİNİN SİYASİ, SOSYAL, KÜLTÜREL YAPISINI DEĞERLENDİRİR İSLAM TARİHİ VE UYGARLIĞI TÜRKLERİN İSLAM BİLGİNLERLERİN ALİM DÜNYASINA KATKILARI DEĞERLENDİRİR ABBASİ DÖNEMİNDE SİYASİ, SOSYAL, KÜLTÜREL VE EKONOMİK GELİŞTİRMELERİ AÇIKLAR

50 TÜRKİYE TARİHİ TÜRKİYE SELÇUKLULARININ SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİNİ ANADOLU TÜRK YURDU OLMASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLİR 10 BEYLİKTEN DEVLETE ( ) OSMANLI DEVLETİNİN BALKANLARDAKİ FAALİYETLERİ İLE İSKAN SİYASETİ ARASINDAKİ İLİŞKİYİ AÇIKLAR 10 DÜNYA GÜCÜ OSMANLI DEVLETİ ( ) I.SÜLEYMAN (KANUNİ) DÖNEMİ SİYASİ VE ASKERİ FAALİYETLERİNİN OSMANLI DEVLETİNİN DÜNYA GÜCÜ OLMASINA ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİR 10 DÜNYA GÜCÜ OSMANLI DEVLETİ ( ) OSMANLI EKONOMİSİSN GELİŞMESİNİ DEĞERLENDİRİR 10 EN UZUN YÜZYIL ( ) XIX YÜZYIL BAŞLARINDA ASYA VE AVRUPA DEVLETLERİNİN SİYASİ DURUMUNU AÇIKLAR

51 11 MİLLİ MÜCADELENİN HAZIRLIK DÖNEMİ I.DÜNYA SAVAŞINDA OSMANLI DEVLETİNİN DURUMUNU DEĞERLENDİRİR 11 TÜRK İNKILABI LOZAN KONFERANSININ SÜRECİ VE LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASINA SAĞLADIĞI KAZANIMLARI ANALİZ EDER 11 MİLLİ MÜCADELENİN HAZIRLIK DÖNEMİ MİLLİ MÜCEDALENİN HAZIRLIK DÖNEMİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANALİZ EDER 11 KURTULUŞ SAVAŞINDA CEPHELER SAKARYA MEYDAN SAVAŞINA KADAR BATI CEPHESİNDE ASKERİ MÜCADELELERİ VE SİYASİ BAŞARILARI DEĞERLENDİRİR 11 ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKALARI YILLARI TÜRK DIŞ POLİTİKASINDAKİ GELİŞMELERİ DÜNYADA MEYDANA GELEN GELİŞMELER İLE BİRLİKTE DEĞERLENDİRİRLİR

52 11 ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKALARI TÜRKİYE YE YÖNELİK İÇ VE DIŞ TEHDİTLERİ KAVRAR 11 TÜRK İNKİLABI TÜRK KADININ SOSYAL VE SİYASİ HAKLARINI DEĞERLENDİRİR İKLİM BİLGİSİ A..10 İKLİM ELEMANLARININ OLUŞUMUNU,DAĞILIŞINI VE BUNLAR ÜZERİNDE EKİLİ OLAN FAKTÖRLERİ SORGULAR COĞRAFİ KOORDİNATLAR A..5 KOORDİNAT SİSTEMİ VE HARİTAYI OLUŞTURAN UNSURLARDAN YOLA ÇIKARAK ZAMAN VE YERA AİT ÖZELLİKLERİ HAKKINDA ÇIKARIMLARDA BULUNUR.

53 HARİTA BİLGİSİ İZOHİPSLER A..6 EŞ YÜKSELTİ EĞRİLERİYLE ÇİZİLMİŞ BİR HARİTA ÜZERİNDE ANA YER ŞEKİLLERİNİ AYIRT EDER. DIŞ KUVVETLER AKARSULAR A..15 DIŞ KUVVETLERİ YER ŞEKİLLERİNİN OLUŞUMUNA ETKİLERİYLE BİRLİKTE AÇIKLAR İNSAN ETKİNLİKLERİ BEŞERİ SİSTEMLER VE COĞRAFYA B..1 İNSAN FAALİYETLERİNDEN YOLA ÇIKARAK BEŞERİ SİSTEMLERİN COĞRAFYANIN KONULARI İÇERİSİNDEKİ YERİNİ AÇIKLAR 10 NÜFUS PİRATMİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ B.10.3 NÜFUS PİRAMİTLERİ OLUŞTURARAK NÜFUSUN YAPISIYLA İLGİLİ ÇIKARIMLARDA BULUNUR.

54 10 TÜRKİYE DE GÖRÜLEN BAŞLICA BİTKİ TOPLULUKLARI C.10. TÜRKİYEDEKİ DOĞAL BİTKİ TOPLULUKLARINA DAĞILŞINI YETİŞME ŞARTLARIYLA İLİŞKİLENDİREREK ANALİZ EDER. 10 TÜRKİYENİN DAĞLARI C.10.2 TÜRKİYEDEKİ YERŞEKİLLERİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ VE DAĞILIŞINI ANALİZ EDER. 10 TÜRKİYE DE NÜFUSUN TARİHSEL GELİŞİMİ C10.17 TÜRKİYE DE NÜFUSUN TARİHSEL SEYRİNİ SOSYAL VE EKONOMİK FAKTÖRLER AÇISINDAN SORGULAR. BÖLGE C..1 DÜNYADAKİ FARKLI BÖLGE ÖRNEKLERİNİ ÖZELLİKLERİNİ VE BÖLGE BELİRLEMEDE KULLANILAN KRİTERLERİ AÇISINDAN ANALİZ EDER.

55 10 EKONOMİK COĞRAFYA B.10.6 EKONOMİK FAALİYETLERİ TEMEL ÖZELLİKLERİNE GÖRE AYIRT EDER. İÇ KUVVETLER DEPREMLER A..14 İÇ KUVVETLERİN YER ŞEKİLLERİNİN OLUŞUMUNA ETKİLERİYLE BİRLİKTE AÇIKLAR 11 FELSEFEYLE TANIŞMA 1.ÜNİTE 1.5 FELSEFİ DÜŞÜNCENİN NİTELİKLERİNİ FARK EDER 11 BİLGİ FELSEFESİ 2. ÜNİTE 2.2 BİLGİNİN DOĞRULUK ÖLÇÜTLERİ KONUSUNDAKİ FARKLI GÖRÜŞLERİ KAVRAR 11 BİLGİ FELSEFESİ 2. ÜNİTE 2.8 BİLGİNİN KAYNAĞIN KONUSUNDA FARKLI YAKLAŞIMLARI TANIR

56 11 BİLGİ FELSEFESİ 2. ÜNİTE 2.8 BİLGİNİN KAYNAĞIN KONUSUNDA FARKLI YAKLAŞIMLARI TANIR 11 AHLAK FELSEFESİ 4. ÜNİTE 4.6 ÖZGÜRLÜĞÜN NE OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİR 11 SANAT FELSEFESİ 5. ÜNİTE 5.4 GÜZELLİĞİN KAYNAĞINI AÇIKLAR 11 SİYASET FELSEFESİ 7. ÜNİTE 7.4 DEVLETİN NASIL VE NEDEN ORTAYA ÇIKTIĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ FARK EDER

57 11 BİLİM FELSEFESİ 8.ÜNİTE 8.4 BİLİM FELSEFESİ YAKLAŞIMLARINI TANIR 10.SINIF 2.ÜNİTE ZEKAT KAZANIM NO:4 ZEKAT, SADAKAVE KURBANIN BİREYSEL VE TOPLUMSAL İŞLEVİNİ FARKEDER.. SINIF 3. ÜNİTE HZ. MUHAMMED İN TOPLUMSAL BARIŞA YÖNELİK ETKİNLİKLERİ KAZANIM NO:5 HZ. MUHAMMED İN MEDİNEDE TOPLUMSAL BARIŞA YÖNELİK FAALİYETLERİNİ YORUMLAR. SINIF 1. ÜNİTE İNSANININ EVRENDEKİ KONUMU İNSAN DOĞASI VE DİN KAZANIM NO:2 İNSANIN AKIL SAHİBİ VE İNANAN BİR VARLIK OLMA ÖZELLİĞİ İLE DİĞER VARLIKLARDAN AYRILDIĞINI KAVRAR

58 11.SINIF 4. ÜNİTE İSLAM DÜŞÜNCESİNE SİYASİ-İTİKADİ YORUMLAR KAZANIM NO:4 HARİCİLİK, ŞİA, MUTEZİLE, MATURİDİLİK VE EŞARİLİĞİN İNANÇLA İLGİLİ YORUMLAR OLDUĞUNU KAVRAR.SINIF 5.ÜNİTE AHLAKİ DEĞERLERİN DİNLE İLİŞKİSİ KAZANIM NO:3AHLAKİ DEĞERLERİN DİNLE İLİŞKİSİNİ AÇIKLAR 11 BİLGİ FELSEFESİ 2. ÜNİTE 2.1 BİLGİNİN OLUŞUM SÜRECİNİN FARKINA VARIR 11 AHLAK FELSEFESİ 4. ÜNİTE 4.7 AHLAKİ EYLEMİN AMACININ NE OLDUĞUNU TARTIŞIR

59 11 SANAT FELSEFESİ 5. ÜNİTE 5.2 SANATIN AÇIKLANMASINA İLİŞKİN FARKLI FELSEFİ GÖRÜŞLERİ KAVRAR 11 DİN FELSEFESİ ÜNİTE DİNE, FELSEFE İLE BAKMANIN ANLAMINI KAVRAR 11 BİLİM FELSEFESİ ÜNİTE FELSEFESİ YAKLAŞIMLARINI TANIR BİLİME FELSEFİ AÇIDAN BAKAR TEMEL MATEMATİK TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM

60 Rasyonel sayılar İrrasyonel sayılar ve gerçek sayılar kümesini açıklar Üslü ifade ve denklemler Üstlü ifade içeren denklemleri çözer Köklü ifade ve denklemler Köklü ifadeler ve özelliklerini bir gerçek sayının rasyonel sayı kuvveti ile ilişkilendirerek açıklar Doğal sayılar İrrasyonel sayılar ve gerçek sayılar kümesini açıklar Köklü ifadeler Köklü ifadeler ve özelliklerini bir gerçek sayının rasyonel sayı kuvveti ile ilişkilendirerek açıklar Mutlak değer Bir gerçek sayının mutlak değeri ile ilgili özelliklerini gösterir ve mutlak değerli ifade içeren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem ve eşitsizliklerin çözüm kümesini bulur

61 Tek ve çift sayılar İrrasyonel sayılar ve gerçek sayılar kümesini açıklar Üslü ifade ve denklemler Üstlü ifade içeren denklemleri çözer Reel sayılar İrrasyonel sayılar ve gerçek sayılar kümesini açıklar Köklü ifade ve denklemler Köklü ifadeler ve özelliklerini bir gerçek sayının rasyonel sayı kuvveti ile ilişkilendirerek açıklar Eşitsizlikler Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem ve eşitsizliklerin çözüm kümelerini bulur Gerçek sayılar kümesinde aralık kavramını açıklar Kümeler Kümelerde birleşim, kesişim, fark ve tümleme işlemlerini yapar, bu işlemler arasındaki ilişkileri ifade eder

62 Fonksiyonlar Fonksiyonlarda bileşke işlemini açıklar Polinomlar Bir P(x) polinomunun Q(x) polinomuna bölümünden kalanı bulur Doğal sayılar İrrasyonel ve gerçek sayılar kümesini açıklar Kümeler Alt küme kavramını ve özelliklerini açıklar Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır

63 Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır

64 Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Verilerin grafik ile gösterilmesi Gerçek hayat durumunu yansıtan veri gruplarını uygun grafik türleri ile temsil ederek yorumlar

65 Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Problemler Oran orantı kavramlarını gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır Üçgende açılar Bir üçgenin iç açıları toplamının 180 derece, dış açıları toplamının 360 derece olduğunu gösterir.4.1 Eşkenar üçgen Bir eşkenar üçgenin özelliklerini ve alanını veren bağıntıyı açıklar

66 Dörtgenler (kare) Kare ile ilgili açı-kenar ve köşegen özelliklerini açıklar Açıortay Bir açının açıortayını çizer ve özelliklerini açıklar Üçgenin iç ve dış açıortayların özelliklerini gösterir 10 Çokgenler (altıgen) Çokgenleri açıklar, iç ve dış açılarının ölçülerini hesaplar 10 Çember Çemberde teğet, kiriş, çap, yay kavramlarını açıklar

67 10 Dairenin alanı Dairenin çevresini ve alanını veren bağıntılar oluşturur ve uygulamalar yapar 10 Katı cisimler Dik dairesel silindiri ve dik dairesel koniyi açıklar yüzey, alan ve hacim bağıntılarını oluşturur 10 Katı cisimler Dik dairesel silindiri ve dik dairesel koniyi açıklar yüzey, alan ve hacim bağıntılarını oluşturur 10 Doğrunun analitiği Analitik düzlemde doğru denklemlerini oluşturur ve denklemi verilen iki doğrunun birbirine göre durumlarını inceler Vektör kavramını açıklar Vektörler İki vektörün toplamını ve vektörün bir gerçek sayı ile çarpımını cebirsel ve geometrik olarak gösterir

68 FEN BİLİMLERİ TESTİ SORU SINIF DÜZEYİ ÜNİTE KAZANIM Madde Ve özellikleri Günlük hayatta saf maddelerin ve karışımlarınöz kütlelerinden faydalanılan durumları açıklar Isı ve sıcaklık Isıl denge kavramının sıcaklık farkı ve ısı kavramlarıyla olan ilişkilerini açıklar sıcaklık ve ölçüm dönüşümleri yapılır. 10 Kaldırma kuvveti Durgun akışkanların cisimlere uyguladığı kaldırma kuvvetini açıklar.

69 10 Kaldırma kuvveti Batma yüzme ve askıda kalma olaylarını cisme uygulanan kaldırma kuvvetiyle ilişkilendirmelerini sağlar. Bir boyutda hareket Konum,alınanyol,yerdeğiştirme,sürat ve hız kavramlarını açıklayarak birbirleri ile ilişkilendirir. Kuvvet Kuvvetin gözlenebilir etkileri üzerinden farkı özelliklerini tartışmasını sağlar.

70 İç İş, kuvvet yer değiştirme ilişkisini açıklar. 10 Elektrik Yükleri Elektrikle yüklenme olayını açıklar 10 Direnç Bir iletkenin direncinin bağlı olduğu değişkenleri analiz etmeleri sağlanır.

71 10 Mıknatıslar Mıknatıslar arasındaki itme ve çekme kuvvetini manyetik alan kavramı kullanarak açıklar ve bu kuvvetin bağlı olduğu değişkenleri analiz eder. 10 Renk Cisimlerin renkli görünmesinin sebeplerini açıklar 10 Düz-Küresel ayna Aynaların görüntü oluşturmaları ve oluşan görüntünün özelliklerini yorumlamaları sağlanır.

72 10 Kırılma Tam yansıma olayını kullanarak günlük hayatta karşılaştıkları olayları yorumlamaları sağlar. Genleşme Katı,sıvı ve gazlarda genleşme ve büzülme olaylarını karşılaştırır. Kimya Bilimi 1.4. Gündelik hayatta sıkça karşılaşılan elementlerin sembollerini adlarıyla eşleştirir. Kimya Bilimi 1.5. Element ve bileşik kavramlarının örnekler kullanarak ilişkilendirir

73 Kimya Bilimi 1.6. Kimyada kullanılan güvenlik amaçlı temel uyarı işaretlerini tanır. Yazılı yoklama kurallarına uyar. İşlenen konularla ilgili soruları cevaplar Atom ve Periyodik sistem 2.6. Elementleri periyodik sistemdeki yerlerine göre sınıflandırır. Yazılı yoklama kurallarına uyar. İşlenen konularla ilgili soruları cevaplar. Atom ve Periyodik sistem 2.6. Elementleri periyodik sistemdeki yerlerine göre sınıflandırır. Yazılı yoklama kurallarına uyar. İşlenen konularla ilgili soruları cevaplar. Kimyasal Türler Arası Etkileşimler 3.1. Kimyasal türleri birbirinden ayırt eder; onları bir arada tutan kuvvetleri sorgular Kimyasal türler arasındaki etkileşimleri bağlanan türler ve etkileşimin gücü temelinde sınıflandırır. Kimyasal Türler Arası Etkileşimler 3.8. Fiziksel ve kimyasal değişimi kopan ve oluşan bağlar temelinde ayırt eder.

74 Maddenin Halleri 4.4. Bir gaz karışımı olan atmosferin, canlılar için taşıdığı hayati önemin farkına vararak atmosferi kirleticilerden koruma bilinci edinir. 10 Asitler, Bazlar ve Tuzlar 1.3. Asitler ve bazlar arası tepkimeleri keşfeder. 10 Karışımlar 2.3.Çözünmüş madde oranını veren ifadeleri yorumlar. 10 Karışımlar 2.1.Gündelik hayatta karşılaştığı karışımları farklı niteliklerine göre sınıflandırır. 10 Endüstride ve Canlılarda Enerji 3.6.Moleküler yapılarına göre hidrokarbon tiplerini ayırt eder.

75 10 Kimya Her Yerde Hava, toprak ve su kirliliğinin sebeplerini açıklar ve çözümler önerir. YAŞAM BİLİMİBİYOLOJİ Canlıların ortak özelliklerini keşfeder. 10 DÜNYAMIZ Ekosistemin canlı ve cansız bileşenlerini kavrar ve aralarındaki ilişkiyi irdeler. YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ Canlıların yapısını oluşturan başlıca kimyasal maddeleri tanır ve sınıflandırır. 11 İNSAN FİZYOLOJİSİ Sindirim sistemindeki organların yapısını ve işleyişini kavrar YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ Canlıların yapısını oluşturan başlıca kimyasal maddeleri tanır ve sınıflandırır Yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve minerallerin yaşam için önemini kavrar, sağlıklı beslenme ile ilişkisini kurar CANLILAR DÜNYASI Hücresel yapıları ve görevlerini açıklar Farklı hücre örneklerini karşılaştırır Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan âlemleri ve genel özelliklerini kavrar.

76 CANLILAR DÜNYASI Hücresel yapıları ve görevlerini açıklar. CANLILAR DÜNYASI Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan âlemleri ve genel özelliklerini kavrar. 10 DÜNYAMIZ Ekosistem ve biyomlar arasında ilişki kurar Biyomların yeryüzünde dağılımına etki eden faktörleri analiz eder.

77 11 İNSAN FİZYOLOJİSİ Kalp, kan ve damarların yapı, görev ve işleyişini kavrar. 11 İNSAN FİZYOLOJİSİ Sindirim sistemindeki organların yapısını ve işleyişini kavrar. 10 ÜREME Canlılarda mayozu kavrar Eşeysiz üremeyi kavrar ve hayattan örneklerle ilişkilendirir. 10 ÜREME Eşeyli üremeyi kavrar ve hayattan örneklerle ilişkilendirir.

78 10 KALITIMIN GENEL İLKELERİ Kalıtımın genel esaslarını kavrar ve aleller arası etkileşimleri çözümler. 10 KALITIMIN GENEL İLKELERİ Kalıtımın genel esaslarını kavrar ve aleller arası etkileşimleri çözümler. ERTUĞRUL GAZİ ANADOLU LİSESİ ZÜMRESİ Mehmet KAYA Fevzi KARAKUŞ Gülsün KINDIĞILI Fatih VURAL Cengiz İLHAN Okul Müdürü Müdür Yardımcısı Matematik Öğretmeni Edebıyat Öğretmeni Tarih Öğretmeni Burcu KORKMAZ Aygül BAYRAK Mevlüt AKBABA Ertan ONGÜL Biyoloji Öğretmeni Kimya Öğretmeni Fizik Öğretmeni Felsefe Öğretmeni Cemal YAŞAR Din K.ve. Ahl BL. Öğretmeni Bekir PEK Coğrafya Öğretmeni

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları 2018 YGS Konuları Türkçe Konuları 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu-Ana Düşünce 8. Paragrafta Yapı 9.

Detaylı

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 02 Cümlede Anlam İlişkileri / Kavramlar 03 Cümle Yorumu 04 Anlatım ve Özellikleri 05 Anlatım Türleri 06 Sözlü Anlatım 07

Detaylı

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR 2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu - Ana Düşünce

Detaylı

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR 2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu - Ana Düşünce

Detaylı

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ

12. SINIF / ÜNİVERSİTE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ YGS DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TESTİ 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 02 Cümlede Anlam İlişkileri / Kavramlar 03 Cümle Yorumu 04 Anlatım ve Özellikleri 05 Anlatım Türleri 06 Sözlü Anlatım 07

Detaylı

OKUL YGS PUAN LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı)

OKUL YGS PUAN LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı) OKUL YGS PUAN LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı) İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL İZMİR ÇİĞLİ Hedef Etüt Merkezi YGS DENEME SINAVI-4 (17_YGSPDS4) 132 6439 KATILIMLAR Sıra Öğr.Nu. İsim Sınıf Puan Sn Okul

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 10. SINIF MATEMATİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 10. SINIF MATEMATİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 07-08 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 0. SINIF MATEMATİK DERSİ 0... Olayların gerçekleşme sayısını toplama ve çarpma prensiplerini kullanarak hesaplar. 0... Sınırsız sayıda tekrarlayan nesnelerin dizilişlerini

Detaylı

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES 41 Üniversite Hazırlık Programı - Türkçe TÜRKÇE 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 5 5 4 4 3 4 02 Cümlede Anlam (Kavramlar) 4 4 4 4 4 4 03 Cümle Yorumu 6 6 4 4 4 4 04 Anlatım Türleri 2 2 2 2 2 2 05 Paragrafta

Detaylı

G D S MART. Sınıf Ders Ünite Kazanım BETİMLEYİCİ (TASVİR ETDİCİ) ANLATIM. 4. Betimleyici metinler yazar. 10. sınıf Dil ve Anlatım

G D S MART. Sınıf Ders Ünite Kazanım BETİMLEYİCİ (TASVİR ETDİCİ) ANLATIM. 4. Betimleyici metinler yazar. 10. sınıf Dil ve Anlatım G D S 4 2013 MART Sınıf Ders Ünite Kazanım BETİMLEYİCİ (TASVİR ETDİCİ) 4. Betimleyici metinler yazar. SIFAT 3. Metinden hareketle sıfatları türlerine göre gruplandırır. SIFAT 4. Farklı sıfat türlerini

Detaylı

MART UKS MATEMATİK KONULARI

MART UKS MATEMATİK KONULARI 2017-18 MART UKS MATEMATİK KONULARI 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF (MF-TM) 11. Sınıf (TS-ML) Mantık Kümeler Sıralama Kümeler Kümeler Kartezyen Çarpım Seçme Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Binom

Detaylı

TEKİRDAĞ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 10. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI

TEKİRDAĞ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 10. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI 9 Eylül- Eylül 0-07 TEKİRDAĞ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 0. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI Veri, Sayma ve Sayma. Olayların gerçekleşme sayısını toplama ve çarpma prensiplerini kullanarak hesaplar. Sıralama

Detaylı

NİSAN -10 NİSAN 10 NİSAN -17 NİSAN 17 NİSAN-24 NİSAN 24 NİSAN -1MAYIS MATEMATİK: Sayılar (80 soru) BİYOLOJİ: biyoloji bilimi (konu çalış)

NİSAN -10 NİSAN 10 NİSAN -17 NİSAN 17 NİSAN-24 NİSAN 24 NİSAN -1MAYIS MATEMATİK: Sayılar (80 soru) BİYOLOJİ: biyoloji bilimi (konu çalış) ÖNEMLİ Plan MF_3 puan türü baz alınarak 11 lere yöneliktir.tm öğrencileri dağılımda Matematik ve Türkçe soru sayılarını arttırarak fen bilimleri yerine sosyale ağırlık vermelidirler. Yaz dönemi sosyal

Detaylı

SINIF KARNESİ. YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Sınıf Ort. Okul Ort. İlçe Ort. İl Ort. Türkiye Ort.

SINIF KARNESİ. YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Sınıf Ort. Okul Ort. İlçe Ort. İl Ort. Türkiye Ort. KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT İBRAHİM ÇALIK ANADOLU LİSESİ 12 ML 3. DENEME SINAVI Türkçe Tarih Coğrafya Felsefe Matematik Geometri Fizik Kimya Biyoloji 22, 9, 19,75 9,5 2,5 8,88 6,, 6, 4,5 1,5 4,13 8, 4, 7,,,,

Detaylı

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2 EKİM 2014 TÜRKÇE 425 60 MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ 80 50 45 30 50 ARİFE 1 Çarşamba 2 Perşembe 3 Cuma TATİL COĞRAFYA TARİH FELSEFE 45 45 20 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

DENEME SINAVLARI KONU DAĞILIMI YGS TEMEL MATEMATİK

DENEME SINAVLARI KONU DAĞILIMI YGS TEMEL MATEMATİK YGS TEMEL MATEMATİK DERSİN ADI : TEMEL MATEMATİK--YGS 1 Doğal Sayılar ve Tamsayılar 9 4 3 3 3 3 3 3 2 Basamak Kavramı ve Taban Aritmetiği 7 2 2 1 1 1 1 1 3 Bölme ve Bölünebilme Kuralları 7 4 2 1 2 1 2

Detaylı

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ HAZİRAN AYI 1. TÜRKÇE Sözcük Anlamı-Söz Yorumu FEN İ Trigonometri-yönlü açılar 10. sınıf matematik Sıralama Ve Ölçme -Basit Olayların Olasılıkları Fizik Bilimine Giriş- Madde 9.fizik Ve Özellikleri 9.biyoloji

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (TM) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (TM) DAF NO DERS 2 TÜRKÇE EDEBİYAT MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ COĞRAFYA EKİM 2014 540 68 55 75 100 90 92 1 Çarşamba ARİFE 2 Perşembe TARİH FELSEFE 3 Cuma TATİL 45 15 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

KE01-SS.12DS / KE02-SS.13DS ÜN VERS TE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI

KE01-SS.12DS / KE02-SS.13DS ÜN VERS TE HAZIRLIK YGS DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI Ürün Detaylar 0-0 KE0-SS.DS KE0-SS.DS Ürün Detaylar 0-0 Üniversite Haz rl k Program - Türkçe Deneme Sınavı 0 0 0 0 0 TGS KE0-SS.DS KE0-SS.DS TÜRKÇE TEST TÜRKÇE 0 0 0 0 0 0 6 7 8 9 0 İletişim, Dil ve Kültür

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM 1. SÖZCÜKTE ANLAM... 3 A. Sözcükte Anlam Özellikleri... 3 B. Sözcükler Arası Anlam İlişkileri... 5 C. Sözcüklerde Anlam Olayları... 12 D. Kalıplaşmış Söz Grupları... 14 2. CÜMLENİN

Detaylı

2010 / 2011 YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI

2010 / 2011 YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI TÜRKÇE (BİS) (YGS) Soru dağılımı Türkçe 30 Türkçe 30 Tek kitapçık olarak hazırlanır. 30 Sorudan oluşur. Sınav uygulama süresi 30 dakikadır. Cevap anahtarı dershanelere

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (TM)

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (TM) TÜRKÇE EDEBİYAT MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ COĞRAFYA TARİH 540 68 55 75 100 90 92 45 FELSEFE 15 1 Cuma Ağustos 2014 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi SINAVLAR DERSLER DAĞILIMLARI 5 Salı 1. Hafta 2.

Detaylı

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatına Giriş İletişim Ses Bilgisi Yazım Kuralları Paragraf Bilgisi Bir Tür Olarak Hikâye Şekil Bilgisi ktalama Kuralları Bir Tür Olarak Şiir

Detaylı

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Adı 01 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - I 02 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - II 03 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - III 04 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - IV 05 İletişim 06 Ses

Detaylı

10. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM

10. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Sunum - Tartışma - Panel 02 Anlatıma Hazırlık 03 Anlatımda Tema ve Konu 04 Anlatımda Sınırlandırma 05 Anlatımın ve Anlatıcının Amacı ve Tavrı 06 Anlatımın Özellikleri, Oluşumu ve Türlerinin

Detaylı

YGSH. Bireysel Gelişim Sistemi. Yayın Planı

YGSH. Bireysel Gelişim Sistemi. Yayın Planı 2014-2015 YGSH Bireysel Gelişim Sistemi Yayın Planı 2014-2015 İÇİNDEKİLER YGSH 1- Bireysel Gelişim Sistemi Çalışma Föyleri 2- Gelişim Serisi Soru Bankaları 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey

Detaylı

SINAV TÜRÜ YGS YGS SORU DAĞLIMI SINAV NO 1211 YGS TÜRKÇE SINAV ADI YGS DS 01 01 (EG01-SS.13DS01) YGS SOSYAL - TARİH FORMÜL ADI

SINAV TÜRÜ YGS YGS SORU DAĞLIMI SINAV NO 1211 YGS TÜRKÇE SINAV ADI YGS DS 01 01 (EG01-SS.13DS01) YGS SOSYAL - TARİH FORMÜL ADI SINAV TÜRÜ YGS YGS SORU DAĞLIMI SINAV NO 1211 YGS TÜRKÇE SINAV ADI YGS DS 01 01 (EG01-SS.13DS01) YGS SOSYAL - TARİH FORMÜL ADI YGS-YENİ YGS SOSYAL - COĞRAFYA YGS ALTERNATİFLİ YGS SOSYAL - FELSEFE LYS ALTERNATİFLİ

Detaylı

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM İletişim Dil - Kültür İlişkisi İnsan, İletişim ve Dil Dillerin Sınıflandırılması Türk Dilinin Tarihi Gelişimi ve Türkiye Türkçesi Türkçenin Ses Özellikleri Telaffuz (Söyleyiş)

Detaylı

2010 / 2011 YGS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ REHBERLİK FELSEFE

2010 / 2011 YGS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ REHBERLİK FELSEFE 200 / 20 TÜRKÇE MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA FELSEFE REHBERLİK 45 65 45 45 45 45 35 45 20 6 EKİM 200 Cuma 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi.Hafta 5 Salı YGS 2 HAFTALIK DERS PROGRAMI

Detaylı

2010 / 2011 YGS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ REHBERLİK

2010 / 2011 YGS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ REHBERLİK TÜRKÇE MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA FELSEFE REHBERLİK 45 65 45 45 45 45 35 45 20 6 Ağustos 2010 1 Pazar 2 Pazartesi 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 7 Cumartesi 8 Pazar 9 Pazartesi

Detaylı

9. SINIF EV ÇALIŞMALARI AYRINTILARI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF EV ÇALIŞMALARI AYRINTILARI / DİL VE ANLATIM / DİL VE ANLATIM 01 İletişim 02 İnsan, İletişim ve Dil - Dilin İşlevleri 03 Dil - Kültür İlişkisi 04 Dillerin Sınıflandırılması 05 Türk Dilinin Tarihi Gelişimi 06 Türkçenin Ses Özellikleri - I 07 Türkçenin

Detaylı

Ürün Detayları EHO DES 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları EHO DES 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 115 // 9. Sınıf Programı - Türk Dili Ve Edebiyatı // 01 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş 02 İletişim 03 Ses Bilgisi 04 Yazım Kuralları TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 05 Pragraf Bilgisi 06

Detaylı

Bucal Rehberlik Servisi

Bucal Rehberlik Servisi BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 12. SINIFLAR YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMA PROGRAMI ( TM) SIRA TARİH KONULAR KONULAR KONULAR 1 12.06.2017 2 13.06.2017 3 14.06.2017 4 15.06.2017 5 16.06.2017 6 17.06.2017 7 18.06.2017

Detaylı

Ders Adı Konu Adı TÜRKÇE

Ders Adı Konu Adı TÜRKÇE Ders Adı TÜRKÇE Konu Adı SÖZCÜKTE ANLAM SÖZCÜK TÜRLERİ SÖZCÜKTE YAPI İSİM YAZIM YANLIŞI İKİLEME - DEYİM TANZİMAT EDEBİYATI SÖZCÜKLERİN ANLAM ÖZELLİKLERİ TERİM ANLAM METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI TEMEL ANLAM

Detaylı

Ürün Detayları EHO DES 10. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları EHO DES 10. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 97 // 10. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // 01 Sunum - Tartışma - Panel 02 Anlatıma Hazırlık 03 Anlatımda Tema ve Konu 04 Anlatımda Sınırlandırma DİL VE ANLATIM DİL ve ANLATIM 05 Anlatımın ve Anlatıcının

Detaylı

11. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı

11. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Dil Anlatım (0. Sınıf) Sunum-Tartışma-Panel: Sunum:.Sunumun özelliklerini belirler. Tartışma:. Tartışmaları, toplumla iletişim imkânlarını

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI SABAH BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI ÖĞLE AKŞAM TARİH KONULAR SINIF SINIF KONULAR SINIF 05.06.2016 KUVVET VE HAREKET 11 Mantık 11 Modüler Aritmetik 11 06.06.2016

Detaylı

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM Adı 01 Sunum 02 Tartışma - Panel Sunum - Tartışma - Panel 03 Anlatıma Hazırlık 04 Anlatımda Tema ve 05 Anlatımda Tema ve - Anlatımda Sınırlandırma 06 Anlatımın ve Anlatıcının Amacı 07 Anlatımın

Detaylı

9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 01 İletişim 6 3 2 1 02 İnsan, İletişim ve Dil 3 1 03 Dil-Kültür İlişkisi 3 1 1 1 04 Dillerin Sınıflandırılması 6 3 1 1 1 05 Türk Dilinin Tarihî

Detaylı

Ders Adı Konu Adı TÜRKÇE

Ders Adı Konu Adı TÜRKÇE Ders Adı TÜRKÇE Konu Adı SÖZCÜKTE ANLAM SÖZCÜK TÜRLERİ SÖZCÜKTE YAPI YAZIM YANLIŞI İKİLEME - DEYİM SÖZCÜKLERİN ANLAM ÖZELLİKLERİ TERİM ANLAM TEMEL ANLAM MECAZ ANLAM İLETİŞİM VE DİL YAN ANLAM SÖZCÜK GRUPLARINDA

Detaylı

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam,

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, STS ye k m 5. - 6. - 7 n tü ıt la a Hediye! 5. Toplam 60 soru / 75 dakika Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Doğal Sayılar, Örüntüler, Doğal Sayılarda

Detaylı

10. SINIF EV ÇALIŞMALARI AYRINTILARI / DİL VE ANLATIM

10. SINIF EV ÇALIŞMALARI AYRINTILARI / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Sunum 02 Tartışma - Panel 03 Sunum - Tartışma - Panel 04 Anlatıma Hazırlık / Anlatımda Tema ve Konu 05 Anlatımda Tema ve Konu - Anlatımda Sınırlandırma 06 Anlatımın ve Anlatıcının Amacı

Detaylı

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Sunum 02 Tartışma - Panel 03 Anlatıma Hazırlık 04 Anlatımda Tema ve 05 Anlatımda Tema ve - Anlatımda Sınırlandırma 06 Anlatımın ve Anlatıcının Amacı 07 Anlatımın ve Anlatıcının Tavrı

Detaylı

10. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM

10. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Sunum - Tartışma - Panel 02 Anlatıma Hazırlık 03 Anlatımda Tema ve Konu 04 Anlatımda Sınırlandırma 05 Anlatımın ve Anlatıcının Amacı ve Tavrı 06 Anlatımın Özellikleri, Oluşumu ve Türlerinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1

İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1 İÇİNDEKİLER SÖZEL BÖLÜM... 1 TÜRKÇE Test 1 Sözcükte Anlam... 3 Test 2 Sözcükler Arası Anlam İlişkileri ve Mecaza Dayalı Söz Sanatları... 6 Test 3 Deyimler Atasözleri İkilemeler... 9 Test 4 Söz ve Sözcük

Detaylı

YGS. Yayın Planı

YGS. Yayın Planı 00-0 Yayın Planı 00-0 İÇİNDEKİLER - Yaprak Testler - Kitaplar Ödev Kitapları Soru Bankaları Konu Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları (DKS) Başarı İzleme

Detaylı

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1 MATEMATİK Sayılar 9 6 7 6 9 8 9 7 8 6 8 9 6 4 5 Üslü-Köklü İfadeler 4 5 4 2 2 1 1 3 2 4 2 4 2 4 2 Oran ve Orantı 1-3 1 1 1 2-1 2 1 1-1 1 Çarpanlara Ayırma 3 3 2 3 1 3-3 1 1 4 4 4 4 1 Denklemler-Problem

Detaylı

MATEMATİK BİLİM GRUBU II KURS PROGRAMI

MATEMATİK BİLİM GRUBU II KURS PROGRAMI MATEMATİK BİLİM GRUBU II KURS PROGRAMI 1.Kurumun Adı 2.Kurumun adresi 3.Kurucunun Adı 4.Programın Adı : OĞUZHAN ÖZKAYA ÖZEL ÖĞRETİM KURSU : Onur Mahallesi Leylak Sok.No:9 Balçova-İzmir : Oğuzhan Özkaya

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (MF) DAF NO DERS 2. T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar M2 1 Çarpanlara Ayırma F2 1 Vektör - Kuvvet B 1

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (MF) DAF NO DERS 2. T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar M2 1 Çarpanlara Ayırma F2 1 Vektör - Kuvvet B 1 TÜRKÇE MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ FİZİK 1 FİZİK 2 EKİM 2014 545 60 60 90 78 45 50 1 Çarşamba ARİFE 2 Perşembe KİMYA BİYOLOJİ REHBERLİK 3 Cuma TATİL 85 72 5 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU MATEMATİK-II ÇERÇEVE PROGRAMI. :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No 79 Fethiye /MUĞLA

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU MATEMATİK-II ÇERÇEVE PROGRAMI. :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No 79 Fethiye /MUĞLA ÖZEL ÖĞRETİM KURSU MATEMATİK-II ÇERÇEVE PROGRAMI 1.KURUMUN ADI 2.KURUMUN ADRESİ 3.KURUCUNUN ADI :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No 79 Fethiye /MUĞLA : ARTI ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETİM Danışmanlık

Detaylı

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI 11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 40 Dil ve Anlatım 40 MF Dil ve Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri 2.test Sosyal Bilimler 40 Tarih 18 Cografya

Detaylı

G D S 4 2013 MART. Sınıf Ders Ünite Kazanım

G D S 4 2013 MART. Sınıf Ders Ünite Kazanım G D S 4 2013 MART Sınıf Ders Ünite Kazanım 11. sınıf Dil ve Anlatım BİYOGRAFİ, OTOBİYOGRAFİ 3. Biyografilerin kültür tarihindeki yerini ve önemini belirler. 11. sınıf Dil ve Anlatım BİYOGRAFİ, OTOBİYOGRAFİ

Detaylı

DENEME SINAVLARI KONU DAĞILIMI MATEMATİK. TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA

DENEME SINAVLARI KONU DAĞILIMI MATEMATİK. TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA MATEMATİK DERSİN ADI : MATEMATİK--9.SINIF 1 Mantık 12 1 2 Kümelerde Temel Kavramlar 10 2 2 3 Kümelerde İşlemler 6 1 1 1 4 Kartezyen Çarpım 4 2 1 1 5 Bağıntı 3 1 6 Fonksiyonlar 6 2 1 1 7 İşlem 3 1 1 1 8

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 010-011 11. SINIF Yayın Planı 010-011 İÇİNDEKİLER 11. SINIF 1- Yaprak ler - Kitaplar Ödev Kitapları Soru Bankaları Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI Paragraf 4 Sözcükte Anlam 3 Edebi Türler 1 Noktalama 2 Dillerin Sınıflandırılması 1 Şiir Bilgisi 9 İletişim 1 Dilin İşlevleri 2 Ses Olayları 1 Dil Dışı Göstergeler 1 TÜRKÇE Yazım Kuralları 2 Dil ve Kültür

Detaylı

YGS PİANALİTİK KONU TESTLERİ KONU BAŞLIKLARI COĞRAFYA KONU TESTİ. 1. Doða ve Ýnsan. Göçlerin Nedenleri ve Göç Türleri. 2.

YGS PİANALİTİK KONU TESTLERİ KONU BAŞLIKLARI COĞRAFYA KONU TESTİ. 1. Doða ve Ýnsan. Göçlerin Nedenleri ve Göç Türleri. 2. YGS PİANALİTİK KONU LERİ COĞRAFYA 1. Doða ve Ýnsan 27 Göçlerin Nedenleri ve Göç Türleri 2. Harita ve Ölçek 28 Göçlerin Mekânsal Etkileri 3. Haritalarda Yüzey Þekillerinin Gösterilmesi 29 Geçmiþten Günümüze

Detaylı

KE YT 9. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI L STELER

KE YT 9. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI L STELER Ürün Detaylar 0 - KE00-.0YT YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI Bu müfredatlar Yaprak Test ve lerin yan s ra anlat m kitaplar n ve soru kitaplar n da kapsar. 5 Ürün Detaylar 0- // 9. S n f Program

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (MF) 545 T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar G 1 Doğruda Açılar K 1 Kimyanın Gelişimi B 1

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (MF) 545 T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar G 1 Doğruda Açılar K 1 Kimyanın Gelişimi B 1 TÜRKÇE MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ FİZİK 1 FİZİK 2 KİMYA 545 60 60 90 78 45 50 85 BİYOLOJİ REHBERLİK 72 5 1 Cuma Ağustos 2014 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi SINAVLAR DERSLER DAĞILIMLARI 5 Salı 1.

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri Adı 03 Öğretici Metinler / Mektup 04 Öğretici Metinler / Günlük - Anı 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici

Detaylı

OKUL ADI : ÖMER ÇAM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI : 2015 2016 DERSİN ADI : MATEMATİK SINIFLAR : 9

OKUL ADI : ÖMER ÇAM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI : 2015 2016 DERSİN ADI : MATEMATİK SINIFLAR : 9 OKUL ADI : ÖMER ÇAM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI : 015 01 1 Eylül 18 Eylül Kümelerde Temel Kavramlar 1. Küme kavramını örneklerle açıklar ve kümeleri ifade etmek için farklı gösterimler.

Detaylı

10. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı

10. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı 0. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Dil Anlatım (9. Sınıf) Edebiyat (9. Sınıf) İletişim, Dil Ve Kültür: İletişim:. İletişimin önemini ve değerini sezer. Dillerin Sınıflandırılması

Detaylı

GDS 1 (KASIM 2015) 9. sınıf 21 Dil ve Anlatım Dil Kültür İlişkisi 1. Dil kültür ilişkisini belirler.

GDS 1 (KASIM 2015) 9. sınıf 21 Dil ve Anlatım Dil Kültür İlişkisi 1. Dil kültür ilişkisini belirler. 9. sınıf 1 Dil ve Anlatım İletişim 1. İletişimin önemini ve değerini sezer. 9. sınıf 2 Dil ve Anlatım İletişim 2. İletişimde yer alan ögeleri belirler. 9. sınıf 3 Dil ve Anlatım İletişim 3. Gönderici alıcı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 9. sınıf 1 Dil ve Anlatım Türk Dilinin Tarihî Gelişimi 1. Türk dilinin tarihî gelişimini dönemlere ayırır. 9. sınıf 2 Dil ve Anlatım Türk Dilinin Tarihî Gelişimi 2. Anadolu da Türkçenin yazı dili olarak

Detaylı

EDEBİYAT 9. SINIF 10. SINIF

EDEBİYAT 9. SINIF 10. SINIF EDEBİYAT EDEBİYAT NEDİR? EDEBİYATIN BİLİMLE VE GÜZEL SANATLARLA İLİŞKİSİ METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI DİLİN KULLANIMINDAN DOĞAN TÜRLERİ: DİL, AĞIZ, ŞİVE, LEHÇE, ARGO, JARGON. İLETİŞİM ÖGELERİ DİLİN İŞLEVLERİ

Detaylı

Hepiniz gelecekte kurmak istediğiniz hayat için yakın bir zamanda ( yaklaşık bir yıl ) önemli bir sınav ile karşılaşacaksınız.

Hepiniz gelecekte kurmak istediğiniz hayat için yakın bir zamanda ( yaklaşık bir yıl ) önemli bir sınav ile karşılaşacaksınız. Sevgili Öğrencilerimiz, Hepiniz gelecekte kurmak istediğiniz hayat için yakın bir zamanda ( yaklaşık bir yıl ) önemli bir sınav ile karşılaşacaksınız. Bu sınavda başarılı olmak için pek tabi ki ilk koşul

Detaylı

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM 10. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM Sunum - Tartışma - Panel Sunum - Tartışma - Panel (Etkinlik) Anlatıma Hazırlık 04 Anlatımda Konu ve Tema - I 05 Anlatımda Konu ve Tema - II 06 Anlatıma

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

2018 YKS Türkçe Sınavında Ne Tür Sorular Olacak (2018 TYT YKS Sabah Oturumu Öğleden Önceki Eski YGS Olan Bölüm) 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3.

2018 YKS Türkçe Sınavında Ne Tür Sorular Olacak (2018 TYT YKS Sabah Oturumu Öğleden Önceki Eski YGS Olan Bölüm) 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. 2018 YKS Türkçe Sınavında Ne Tür Sorular Olacak (2018 TYT YKS Sabah Oturumu Öğleden Önceki Eski YGS Olan Bölüm) 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta

Detaylı

GDS 3 (14.01.2015) 9.2.2.1. Gerçek sayılar kümesinde birinci dereceden eşitsizliğin özelliklerini açıklar. Eitilikl Birinci Dereceden Denklem ve

GDS 3 (14.01.2015) 9.2.2.1. Gerçek sayılar kümesinde birinci dereceden eşitsizliğin özelliklerini açıklar. Eitilikl Birinci Dereceden Denklem ve Sınıf No A Ders Ünite Kazanım 9. sınıf 1 Dil ve Anlatım İletişim 4. İletişimde bağlamın önemini fark eder. 9. sınıf 2 Dil ve Anlatım İnsan, İletişim ve Dil 1. Dil insan ilişkisini belirler. 9. sınıf 3

Detaylı

DERS KONU SORU DERS KONU SORU

DERS KONU SORU DERS KONU SORU SAYISAL (FM) 1. HAFTA 2. HAFTA MATEMATİK Temel kavramlar MATEMATİK Bölünebilme EBOB-EKOK GEOMETRİ Temel kavramlar- GEOMETRİ Doğruda Açı Doğruda Açı FİZİK Optik (gölge- renk) FİZİK Optik (aynalar Kırılma)

Detaylı

SINIF DERS KONU SORU SAYISI

SINIF DERS KONU SORU SAYISI TÜRKÇE 9. SINIF TEMEL MATEMATİK TOPLAM 0 Tarih Bilimine Giriş 6 İlkçağ Uygarlıkları 8 İslamiyet Öncesi Türk Tarihi 9 Doğa ve İnsan 1 Harita Bilgisi 2 Yerkürenin Şekli ve Hareketleri 3 İklim Bilgisi 3 Yerin

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI 9. SINIF DENEME SINAVI FORMATI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 27 Dil ve Anlatım 15 Kitapcık Sayısı: 2 (A ve B kitapcığı ) Edebiyat 12 Cevap Anahtarı: 2 adet A ve B internetten yayınlanır 2.test Sosyal

Detaylı

2019 TYT TÜRKÇE KONU KAYNAK TAKİP LİSTESİ Bitirilen Kaynaklar

2019 TYT TÜRKÇE KONU KAYNAK TAKİP LİSTESİ Bitirilen Kaynaklar 09 TYT TÜRKÇE KONU KAYNAK TAKİP LİSTESİ Sözcük Anlamı Cümle Anlamı Cümle Yorumu Paragraf Ses Bilgisi Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Sözcüğün Yapısı 9 Sözcük Türleri 0 Fiiller Sözcük Grupları Cümlenin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI BELİRTKE TABLOSU 6. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ DERSİ İL GENELİ I. ORTAK YAZILI SINAVI Güneş Sistemi F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri birbirleri ile karşılaştırır. F.6... Güneş sistemindeki gezegenleri, Güneş e yakınlıklarına

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 9. sınıf 1 Dil ve Anlatım İletişim 1. İletişimin önemini ve değerini sezer. 9. sınıf 2 Dil ve Anlatım İletişim 2. İletişimde yer alan ögeleri belirler. 9. sınıf 3 Dil ve Anlatım İletişim 3. Gönderici alıcı

Detaylı

KE DS 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI

KE DS 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI Ürün Detaylar 0-0 Ürün Detaylar 0-0 // 9. S n f Program - Dil Ve Anlat m // 0 0 0 0 0 DİL ve ANLATIM 0 0 0 0 0 0 İletişim, Dil ve Kültür Dillerin Sınıflandırılması ve Türk Dilinin Tarihi Gelişimi Ses Bilgisi

Detaylı

2010 / SINIF DENEME SINAVLARI FORMATI

2010 / SINIF DENEME SINAVLARI FORMATI 10. SINIF DENEME SINAVLARI FORMATI 10. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI 1.test Dil ve Anlatım 36 Dil ve Anlatım 21 MF Edebiyat 15 Dil ve Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri 2.test Matematik 36 Matematik 24 TM Geometri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. FEN LİSESİ 10.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 10.SINIF KAZANIM VE SÜRE TABLOSU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. FEN LİSESİ 10.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 10.SINIF KAZANIM VE SÜRE TABLOSU 08 09 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. FEN LİSESİ 0.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 0.SINIF KAZANIM VE SÜRE TABLOSU No Konular Kazanım sayısı Ders Saati Ağırlık (%) VERİ, SAYMA VE OLASILIK 0. SAYMA

Detaylı

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI MEHMET ÖZÖNCEL ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI TÜRKÇE 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak geldiği söylenebilir. 2013 YGS soruları,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Ay 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Hafta ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR EYLÜL 3 4 Sayılar ve İşlemler Çarpanlar

Detaylı

ZONGULDAK UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS)

ZONGULDAK UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 160 sorudan oluşan ve 160 dakika süren bir sınavdır. 40 ar soruluk 4 ayrı testten oluşur. Testlere göre soru dağılımları aşağıdaki gibidir. Türkçe Testi Sosyal Bilimler

Detaylı

PERGEL YAYINLARI LYS 1 DENEME-6 KONU ANALİZİ SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ KAZANIM NO KAZANIMLAR

PERGEL YAYINLARI LYS 1 DENEME-6 KONU ANALİZİ SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ KAZANIM NO KAZANIMLAR 2013-2014 PERGEL YAYINLARI LYS 1 DENEME-6 KONU ANALİZİ SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ A B KAZANIM NO KAZANIMLAR 1 1 / 31 12 32173 Üslü İfadeler 2 13 42016 Rasyonel ifade kavramını örneklerle açıklar ve

Detaylı

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM * Metinlerin Sınıflandırılması Anlatım Türleri Mektup Anı (Hatıra) Biyografi (Hayat Hikayesi) Otobiyografi Gezi Yazısı Ses Bilgisi Zarf (Belirteç) Anlatım Bozuklukları

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

9. SINIF BURSLULUK SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF BURSLULUK SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Bursluluk Sınavı Konuları 01 Edebiyat Nedir? Edebiyatın Güzel Sanatlarla ve Bilimlerle İlişkisi 02 Metinlerin Sınıflandırılması 03 Niçin Yazıyoruz? Nasıl Yazmalıyız? 04 İletişim

Detaylı

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN E Y L Ü L ÜNİTE SİDRE 000 ORTAOKULU 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 9.09.06/.09.06 6.09.06/0.09.06 Çarpanlar ve Katlar Çarpanlar ve Katlar 8... Verilen

Detaylı

BUCA ANADOLU LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ. YGS'DE ÇIKMIġ KONU DAĞILIMLARI VE SORU SAYILARI (Son BeĢ Yıl)

BUCA ANADOLU LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ. YGS'DE ÇIKMIġ KONU DAĞILIMLARI VE SORU SAYILARI (Son BeĢ Yıl) BUCA ANADOLU LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ YGS'DE ÇIKMIġ KONU DAĞILIMLARI VE SORU SAYILARI (Son BeĢ Yıl) MATEMATĠK KONULARI SORU SAYISI SORU SAYISI SORU SAYISI SORU SAYISI SORU SAYISI Rasyonel sayılar 4 1 1

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM 11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM Metinlerin Sınıflandırılması - I Metinlerin Sınıflandırılması - II Metinlerin Sınıflandırılması (Etkinlik) Öğretici Metinler-1 (Mektup) Öğretici

Detaylı

28/04/2014 tarihli LYS-1 Matematik-Geometri Testi konu analizi SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ KAZANIM NO KAZANIMLAR 1 / 31

28/04/2014 tarihli LYS-1 Matematik-Geometri Testi konu analizi SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ KAZANIM NO KAZANIMLAR 1 / 31 SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ A B KAZANIM NO KAZANIMLAR 1 1 / 31 11 32159 Rasyonel sayı kavramını açıklar. 2 12 32151 İki ya da daha çok doğal sayının en büyük ortak bölenini ve en küçük ortak katını bulur.

Detaylı

YGS MATEMATİK - CEBİR 01 TEMEL SAYI KAVRAMLARI VE UYGULAMALARI 02 TAMSAYILARDA BÖLME 03 BÖLÜNEBİLME KURALLARI 04 ASAL SAYILAR 05 OBEB VE OKEK 06

YGS MATEMATİK - CEBİR 01 TEMEL SAYI KAVRAMLARI VE UYGULAMALARI 02 TAMSAYILARDA BÖLME 03 BÖLÜNEBİLME KURALLARI 04 ASAL SAYILAR 05 OBEB VE OKEK 06 1 YGS MATEMATİK - CEBİR 01 TEMEL SAYI KAVRAMLARI VE UYGULAMALARI 02 TAMSAYILARDA BÖLME 03 BÖLÜNEBİLME KURALLARI 04 ASAL SAYILAR 05 OBEB VE OKEK 06 RASYONEL SAYILAR KÜMESİ VE ÖZELLİKLERİ 07 BASİT EŞİTSİZLİKLER

Detaylı

KIRMIZI SERİ DENEME- 5 TYT (1.OTURUM) SINAV SONUÇ BELGESİ MANİSA / MANİSA MERKEZ / KEP AKADEMİ. Öğrenci Numara Sınıf AHMET ÜZMEZ 0 12

KIRMIZI SERİ DENEME- 5 TYT (1.OTURUM) SINAV SONUÇ BELGESİ MANİSA / MANİSA MERKEZ / KEP AKADEMİ. Öğrenci Numara Sınıf AHMET ÜZMEZ 0 12 AHMET ÜZMEZ 12 155,718 225,21 48 113 2 329 3429 ı Hesaplanan: 133 226 362 3865 Katılımlar: 67 138 231 37 41 Türkçe 17 12 14, 35 19,56 21,83 22,3 Tarih-1 5 2 1 1,75 35 1,99 2,9 1,92 Coğrafya-1 5,,67,76,52

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri Adı 03 Öğretici Metinler / Mektup 04 Öğretici Metinler / Günlük - Anı 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici

Detaylı

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 99 // 11. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) DİL ve ANLATIM DİL ve ANLATIM 05 Ses Bilgisi

Detaylı

E.Ö.Y TEKİRDAĞ S.B LİSESİ 9. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI Alt Öğrenme Alanı

E.Ö.Y TEKİRDAĞ S.B LİSESİ 9. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI Alt Öğrenme Alanı A ELÜL 9 Eylül Eylül Eylül 0 Eylül 0-07 E.Ö. TEKİRDAĞ S.B LİSESİ 9. SINIF MATEMATİK İ ILLIK PLANI Temel Kavramlar Temel Kavramlar Temel Kavramlar Temel Kavramlar. Küme kavramını örneklerle açıklar ve kümeleri

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ .SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ A-TEST SAYILAR- TEMEL KAVRAMLAR A-TEST SAYILAR- POLİNOMLAR B-TEST POLİNOMLAR- PARALEL DOĞRULARDA VE ÜÇGENDE AÇILAR A- B TEST PARALEL

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak ler 2- Kitaplar Soru Bankaları Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları (DKS) Deneme Sınavları Derslere

Detaylı