ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ"

Transkript

1

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 5 Yaş Grubu : 5-6 Ocak 2015 İÇİNDEKİLER Merhaba, Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme Önemli Gün ve Kutlamalar Yabancı Dil Bülten Rehberlik-Psikolojik Danışmanlık Bu dönemin son bülteni olan 5. sayımız ile yine birlikteyiz. Genel ve çocuklarımıza özel hedeflerimize ulaşmada ilerlediğimiz yolu, bütün bir dönem yaşanılan güzellikleri paylaşmaktan çok zevk aldık. Ayrıca sizlerden aldığımız duyumların bize rehberlik etmede çok önemli faydalar sağladığı için göstermiş olduğunuz işbirliğinin bizim için önemini bir kez daha belirtmek istiyoruz. I.Dönem boyunca gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda ki eğitim programı takibiniz ve aile katılımlarına verdiğiniz destek için de teşekkür ediyor; iyi tatiller diliyoruz. II. Dönem görüşmek üzere.. Doğum Gününüz Kutlu Olsun! Sorumluluk Günlerimi< Eğitim Rutinleri Pazartesi: Oyuncak Günü Salı: Bilmece - Kitap Günü Çarşamba: Merak Günü Perşembe: Artık Materyal Günü Cuma: Puzzle Günü Eğitim Rutinleri Sınıf Yoklaması Takvim Zamanı Hava Durumu Panosu 100.Gün Etkinliği Duygu Günlüğü Köşe Bilet Sistemi Bir Günümüz

3 Eğitim Programı Etkinlikleri Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem GEMS Programı ve Kavram Etkinliklerimiz Fen Ve Matematik Çalışmaları (GEMS); Fen ve Matematikte Büyük Buluşlar Programı ile çocukların meraklarını uyandırıcı, heyecan verici etkili fen ve matematik etkinlikleri sınıflara taşınır. Sorgulamaya dayalı bilim eğitimi ile öğrencilerin temel bilimsel kavram ve yöntemleri yaşayarak öğrenmeleri, erken yaşlarda bilgiyi keşfetmeleri ve kazandığı bilgiyi değişik zamanlarda, farklı ortamlarda, farklı konu ve alanlarla ilişkilendirerek kullanabilmeleri sağlanmaktadır. Gems etkinlikleri çocukların merak duygularını körüklerken, kendi başlarına buluş yapmalarına fırsat veren etkinlikleri ve konuları içerir. Bu dönem aldığımız Gems konuları ve bu konular ile ulaşmak istediğimiz hedeflerimizi hatırlayacak olursak; Ağaç Evler Gems çalışmalarımızın ilk konusuydu. Bu tema için amacımız; çocukların diğer canlıların nerelerde yaşadıkları; sonbahar ve kış mevsim geçişleri hakkında farkındalık kazanarak ifade etmeleri olarak belirlemiştik. Kasım ayı temamız olan Parmak İzlerinde hepimiz aynı gibi görünsek de benzerliklerimiz yanında farklılıklarımızın olduğunu fark ettik. Hava Durumu ile tahmin etme, detaylı not tutma, gözlem sonucunda elde edilen verileri kayıt altına alma becerilerini geliştirmiş olduk. Ocak ayı GEMS programı kapsamında ise Penguenler konusunu işledik. Penguenlerin yaşam biçimlerini, hareketlerini, beslenme şekillerini, türlerini öğrendik. Penguenlerle ilgili kavram haritası ve pano oluşturduk. Penguenler ve kutuplarda hayat ile ilgili drama etkinliği yaptık. İmparator penguen maketi yapıp boylarını ölçerek boy grafiklerini çıkardık. Tema ile bağlantılı kış mevsiminin özellikleri hakkında konuşurken ayrıca buzun oluşumu ve erime süreçlerini gözlemledik. DİL GELİŞİMİ ETKİNLİKLERİMİZ Dönem boyunca Türkçe Dil Etkinlikleri kapsamında temalar, farklı yaşantılar, belirli gün ve haftalar hakkında dil etkinlikleri yaptık. Hikaye öncesi etkinliklere (parmak oyunu, şiir, bilmece, tekerleme ), farklı tekniklerle hikaye anlatımına kukla, flaş kart, slayt, power point sunumu, film şeridi vb. ) ve hikaye sonrası etkinliklere (dramatizasyon, soru-cevap, hikaye resimlendirme, hikaye tamamlama) yer verdik. Temalarla ilgili uygulamaların öncesinde ve sonrasında öğrencinin konuyla ilgili bilgileri toplanarak kaynak oluşturduk.

4 Eğitim Programı Etkinlikleri OKUMA-YAZMA ETKİNLİKLERİ GEMS (Matematik ve Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem I. dönem boyunca gerçekleştirdiğimiz okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında kavram gelişimini destekleyen, sayma, eşleştirme, sınıflama gibi matematiğe temel teşkil eden becerileri geliştiren, konum ve yönlerle ilgili farkındalığı arttıran, görsel ve işitsel ayrımlaştırma becerisini geliştiren, el - göz koordinasyonu ve çizgileri doğru yönde yazma çalışmalar yaptık. Biz ikinci dönemde de okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarına büyük bir heyecan ve keyifle devam edeceğiz. Daha öğrenecek çok sesimiz var. OYUN SAATİ ETKİNLİKLERİ Dönem boyunca sınıflarımızda ve okulumuzun tüm oyun alanlarında oyun oynamak her zaman çok eğlenceliydi. Bu oyunları oynarken paylaşmayı, işbirliğini, grupla birlikte olmayı öğrendik. Farklı rolleri canlandırırken yaratıcı yönlerimizi keşfettik. Bahçede koşmak, oynamak kar yağdığı zaman da çok güzeldi. AYIN ÜNLÜSÜ BEETHOVEN Ayın ünlüsü olarak aldığımız ünlü müzisyen Beethoven ı tanıdık. Beethove ın çok ünlü bir müzisyen olduğunu öğrendik. Müzik eserlerini oluştururken çok titiz çalıştığını müziğinin, ifade gücü ve teknik olarak çok üst seviyede olduğunu bestelediği senfoniyi dinlerken öğretmenimizin anlatımı ile öğrendik. Yaşamı boyunca sağlık problemleri çeken Beethoven ın işitme sonrasında tamamen sağır olduğunu ama sağırlığın müzik yaşamını hiçbir şekilde etkilemediğini duyduğumuzda ise hayretler içinde kaldık. AYIN ÜLKESİ ALMANYA Ayın ülkesi olarak dönem içinde; Türkiye, İtalya, İspanya ve Almanya yı tanıdık. Her ay farklı bir ülkeyi yakından tanımak dünyanın başka yerlerinde başka yaşantıların olduğunu bize fark ettirdi. Bir ülkenin yerel kıyafetlerini öğrenmek, müziğini dinlemek, yemeklerini tanımak ayrı bir tecrübe oldu. Ünlü sanatçılarının eserlerine kendi yorumlarımızı katarak yapmak da ayrıca keyif aldık. II. dönem yeni ülkeler tanıma yolculuğumuz devam edecektir. GEZİ-GÖZLEM ETKİNLİKLERİ İSTANBUL MODERN SANATLAR MÜZESİ Öğrencilerimiz, dinamik bir kültür ve sanat merkezi olan İstanbul Modern Sanatlar Müzesini ziyaret ettiler. Mehmet Güleryüz Sergisini ve diğer koleksiyon çalışmalarını inceleyen öğrencilerimiz, sanatçıların ortaya çıkardıkları sanat eserlerini inceleme fırsatı buldular. Bu gezi ile öğrencilerimiz, sanatçıların duygu ve düşüncelerini, farklı sanat dalları ile nasıl ifade ettiklerini görsel olarak kavrama ve eleştirel bakış açılarını geliştirme fırsatı yakalamış oldular.

5 KGP (Kişilik Geliştirme Programı) YARATICI DRAMA YÖNTEMİ İLE KİŞİLİK GELİŞİMİ KGP Temalar Kendini Tanıma Sosyal Yaşam Becerileri Kişilik Değerleri Özyeterlilik Gelişimi Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Eğitim-Öğretim yılından itibaren Yaratıcı Drama Derslerimiz, Anabilim.k12 bütünlüğünde anaokulundan liseye kadar olan bütünsel süreçte anaokullarımızda da Kişilik Gelişim Programı içeriğinde uygulanmaya başlamıştır. I.Dönem boyunca yapılan tüm derslere branş öğretmeni ile birlikte aynı anda giren okul psikoloğu yaratıcı drama etkinlikleri kapsamında, çocuklarda farkındalık kazandırmanın yanı sıra tüm gelişim ve uygulama basamaklarında gözlem yapmıştır. EĞİTİMDE YARATICI DRAMANIN ÖNEMİ Öncelikle öğrencinin kendini tanımasını sağlar Kendinde bulunan özelliklerle başkalarını karşılaştırabilmeyi sağlar. Başkaları ile benzerliklerini keşfetmesini sağlar. Kendinde geliştirmek istediği yanlarıyla ilgilenmesini, kendini eleştirebilmesini sağlar. Kendini ifade etmede gerek duyduğu kaynaklara ulaşma gerekliliğini fark ettirir. Kendini ifade etmede güven kazanır. Farklı olay ve durumlarla ilgili deneyim kazandırır. Dramanın öncelikli amacı çocukları eğlendirmek olmasa da, drama etkinliği sırasında çocuk eğlenir ve mutlu olur. Hayal gücünü geliştirir. Bağımsız düşünebilmeyi sağlar. İş birliği yapabilme özelliğini geliştirir. Sosyal ve psikolojik duyarlılık yaratır. Dört temel dil becerisini (konuşma, dinleme, okuma,yazma) kazandırır, dilin kullanım alanlarını ve kalitesini zenginleştirir Sözel olmayan iletişimin öğrenilmesini sağlar. Yaratıcılık ve estetik gelişimini sağlar. Etik değerlerinin gelişmesine olanak sağlar. Kendine güven duyma,karar verme becerilerinin gelişmesini sağlar. Kaslarını hareket ettirirken yeni yöntemleri bulmayı, denemeyi ve bedenini çok yönlü geliştirmeyi sağlar. Hata yapma korkusu olmaksızın yeni davranışlar geliştirmeyi sağlar.

6 orm ABK Görsel Sanatlar Satranç Müzik/Orff Modern Dans/ Bale Eğlenceli Bilim Yüzme YGP (Yetenek Geliştirme Programı) ABK (ANABİLİM BECERİ KOORDİNASYON) Koordinasyon geliştirici çalışmalar Çocuklarımızla okulumuzun çok amaçlı salonunda; farklı pozisyonlarda, ayakta durarak, oturarak, denge tahtasında yürüyerek, yatarak çeşitli esneme ve ısınma çalışmaları içeren büyük kas gelişimine yönelik çalışmalar yaptık. Taklit yürüyüşleri, değişik hızlarda yürüyüşler, koşular, masa, planör ve denge duruşları vb. çalışmalarda ders içeriği olarak önem verdiğimiz becerilerdi.. GÖRSEL SANATLAR Hayal gücünün en güzel hali. Görsel Sanatlar aktivitelerinde çocuklar duygularını çizgiler aracılığı ile ifade ederken, aynı zamanda el kaslarını çalıştırması, el-göz koordinasyonunun geliştirilmesi, parmak boyası, suluboya, pastel boya, akrilik boya, kil, alçı, pullar, simler, boncuklar ve atık malzemeler ile öğretilen teknikleri renk kullanımına dikkat ederek amacına uygun olarak kullandık. Figürlerle anlaşılır kompozisyon oluşturabilme ve başladığı işi bitirme becerisini kazandık. SATRANÇ Bu oyunu seviyoruz Dikkati yoğunlaştırma, doğru ve çabuk düşünebilme, analiz yapma, strateji geliştirme becerilerini destekleyen bir oyundur. Bu amaçla çocuklarımızla hikaye anlatımı, sohbet, oyun, şarkı gibi farklı teknikleri kullanarak satranç oyununu ve taşlarını tanıdık. Kaleler düz gider, Filler ise çapraz, Kaleler yan gider, Filler ise çapraz, Atlar atlar iki düz bir yan zıplar. Atlar atlar her şeyin üstünden atlar. Vezir düz gider, hem yan hem de çapraz. Piyonlar düz gider, taş alırken çapraz, Şah bir kraldır, hem de çok önemli, Hem düz hem yan hem de çapraz oynar. Bu oyunu çok sevdik, sırayla hamle yaptık Şah mat, şah mat işte budur satranç. MÜZİK / ORFF ETKİNLİKLERİ Ritim duygusunu geliştirmek Müzik etkinlikleri ile çocukların; müzik aletlerini tanıma ve kullanma, farklı müzik türlerinden örnekler dinleme, şarkı söyleme, nefes açma, tartım-ritim çalışmaları, müzikli dramatizasyon, yaratıcı dans ve orff çalışmaları yaptık. Bu etkinlikler; marakas, tef, zil, ksilofon, çelik üçgen, davul gibi aletlerin yanı sıra doğada bulunan materyallerden de yararlanılarak dönem boyunca uyguladık. EĞLENCELİ BİLİM Bilim in eğlenceli yüzü. Suyun hallerini öğrenmek, hal değişimlerini gözlemlemek için Katı mı, Sıvı mı, Gaz mı? Deneyini yaptık. Hangisi Batar, Hangisi Yüzer? Deneyi ile de maddelerin suda batıp, yüzmelerinin maddelerin cinsine (yoğunluklarına) bağlı olduğunu öğrendik.

7 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı Bazı soruların tek bir cevabı yoktur. Bu sorular ise bizim için çok önemlidir. Çünkü öğrencilerimizin farklı düşünme becerilerini geliştirirler. 1 Soru 1000 Yanıt etkinliğimizin bu ay ki sorusu ve yanıtlardan örnekler 1 SORU 1000 YANIT Biriktirmek Ne Demektir? Neleri Biriktiririz? Akıl Oyunları 1 Soru 1000 Yanıt Biriktirmek Koleksiyon Yapmak Demektir. Pulları Biriktirebiliriz. Biriktirmek Çoğaltmak Demektir. Oyuncak Biriktirebiliriz. Paraların Çoğalmasına Biriktirmek Denir. Bir sürü çanta kalem almak şeker biriktirmek Karton kutu biriktirmek geri dönüşüm için. Bisiklet almak demektir. Paralarımı ve oyuncaklarımı biriktiririm. Çoğalmaktır. Paralarımı kumbaramda biriktiririm. İşe gidip paraları biriktirmek demektir. Lego ve oyuncak biriktiririm. Bir şeyin çoğunu aynı yerde toplamak. Her şeyin aynısını almak. Aynı şeyin aynısını biriktirmek demek. 3 tane daha elma,1 tane daha elma oldu. Toplayınca 4 elma oldu. Para sandığında paranın saklanması. Para biriktirip ev alacağız. 50 TL lik,2000 TL ile 1000 TL lik. Para ve şeker biriktiririz. Çanta, kalem ve şeker biriktiririz. Bir sürü çanta kalem almak demek. Kıyafet biriktirmek. Çok zengin olmak demek. Her hangi bir koleksiyon yapıp biriktirmek. Para biriktiririz. Para biriktirmek. Yeni kıyafetler almak.

8 Parti Müzik Okul Etkinliklerimiz SAYILAR ŞENLİĞİ Öğrencilerimizin eğlenceli sayılarla yolcuğu I. dönem boyunca sürdü. 1- boynu uzun zürafa 2- geliyor koca tilki 3- dalda bir kuş Böylece hem sayıları tanımayı hem yazmayı öğrendiler. Sayılarla; grafik çalışmaları, eşleştirme çalışmaları gibi birbirinden renkli etkinlikler yaptılar. Şimdi sıra şenliğe geldi. Tüm öğrencilerimiz parti alanında, sayıların gizemli dünyasında keyifli bir yolculuğa çıktılar ve çok eğlendiler. PARMAK OYUNU Sayılar 1- Ben onu bilirim O beni bilir. 2- İki tane bir Eder iki Sabah akşam gülüşürler Ha ha ha Ki ki, ki Seni öğrenmek Hiç de değil güç Bak geliyor dört Pencereyi ört 5- Öğrenilmesi en kolay Sayıdır Beş beş beş... 6-Beşin üstüdür,yedinin altı. Bilmeyecek ne var Ortada ALTI. 7 -obur bir sayı, abur cubur demedi, yedi ha yedi Şimdi güleceksiniz biliyorum, sekiz'e ben dik duran gözlük diyorum. 9 - Tık tık... - Kim o? - Dokuz... - Evde yokuz 'a kadar say dedi öğretmenim Yapacağım en kolay iş bu benim

9 ENGLISH BULLETIN FOOD VOCABULARY Tomato / Cheese / Ham / Sausage / Egg / Pizza / Apple / Orange / Pear / Potato / Lemon / Hamburger / Cake / Chocolate / Milk / Water / Ice-Cream / Biscuits / Strawberry / Carrot/ Cherries/ Chicken / Honey / Jam / Bread / Plums / Pickle / Salami / Lollipop / Cherry Pie / Cupcake / Watermelon / Leaf Yabancı Dil STRUCTURES I like tomato. I don t like cheese. Do you like...? She / He likes. She / He doesn t like.. Does she / he like? Chop, chop, chop Yummy yummy it s delicious. Put.. on my pizza What do you have for your breakfast / lunch / dinner? What did you have for your breakfast / lunch / diner yesterday? I m hungry. STORIES THE VERY HUNGRY CATERPILLAR In the light of the moon a little egg lay on a leaf. One Sunday morning the warm sun came up and pop!-out of the egg came a tiny and very hungry caterpillar. He started to look for some food. On Monday he ate one apple, but he was still hungry. On Tuesday, he ate two pears, but he was still hungry. On Wednesday he ate three plums, but he was still hungry On Thursday, he ate four strawberries, but he was still hungry. On Friday he ate five oranges, but he was still hungry. On Saturday, he ate one piece of chocolate cake, one ice-cream cone, one pickle, one slice of cheese, one slice of salami, one lollipop, one piece of cherry pie, one sausage, one cupcake and one slice of watermelon. That night he had a stomachache! The next day was Sunday again. The caterpillar ate one nice green leaf, and after that he felt much better. Now he wasn t hungry any more- and he wasn t a little caterpillar any more. He built a small house called a caccoon, around himself. He stayed inside for more than two weeks. Then he nibbled a hole in the cacoon, pushed his way out and He was a beautiful butterfly.

10 Yabancı Dil ENGLISH BULLETIN SONGS AND CHANTS CHOP CHOP CHOP Chop chop chop the tomato Chop chop chop the sausage Chop chop chop the tomato Chop chop chop the sausage Chop chop chop the tomato Chop chop chop the sausage Put it on the pizza Put it on the pizza Chop chop chop the cheese Chop chop chop the ham Chop chop chop the cheese Chop chop chop the ham Chop chop chop the cheese Chop chop chop the ham Put it on the pizza Put it on the pizza Chop chop chop the egg Chop chop chop the egg Chop chop chop the egg Put it on the pizza I LIKE PIZZA Pizza, pizza, I like pizza Tomato on my pizza Tomato! Pizza, pizza, I like pizza Cheese on my pizza Cheese and tomato! Pizza, pizza, I like pizza Sausage on my pizza Sausage, cheese and tomato! Pizza, pizza, I like pizza Ham on my pizza Ham, sausage, cheese and tomato! Pizza, pizza, I like pizza Egg on my pizza Egg, ham, sausage, cheese and tomato! ANIMALS VOCABULARY Elephant / Tiger / Snake / Monkey / Crocodile / Cat / Dog / Bird / Turtle / Giraffe / Hippo / Lizard / Butterfly / Mouse / Fish / Lion / Zebra / Kangroo / Bear / Wolf / Frog / Rabbit / Dolphin / Chicken / Bee / Cow / Horse / Sheep / Pig / Octopus / Duck / Donkey STRUCTURES Which animal is this? It s an elephant / a tiger. What s your favourite animal? It s a monkey / lion. Which animal is this? What is your favourite animal? Are you scared of...? What colour is it? Is it big or small?

11 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil STORIES LITTLE ELEPHANT Storyteller: One upon a time, a snail was climbing a hill. Snail:Tip-tap! Tip-tap! Tip-tap! Storyteller: He walked very slowly. He had tummy-ache. Snail: Ooh! Ooh! Ooh! My tummy! My tummy! My tummy! Oh! Camomile! Storyteller: Then the snail got hold of the camomile. Snail: One, two, three! Pull! Pull! Pull! I can t. I can t. I can t. Storyteller: The camomile didn t move. The a frog came along. Frog: Croak! Croak! Croak! Hello Snail! Frog: What s the matter? Snail: I can t do it! Frog: It s easy! I can help you. Storyteller: Then the frog got hold of the snail, and the snail got hold of the camomile. Snail and Frog: One, two, three. Pull! Pull! Pull! We can t! We can t! We can t! Storyteller: The camomile didn t move. Then a cat came along. Cat: Miaow! Miaow! Miaow! Hello Snail! Hello Frog! Cat: What s the matter? Snail and Frog: We can t do it. Cat: It s easy. I can help you. Storyteller: Then the cat got hold of the frog, the frog got hold of the snail, and the snail got hold of the camomile. Snail, Frog and Cat: One, two, three. Pull! Pull! Pull! We can t! We can t! We can t! Storyteller: The camomile didn t move. Then a dog came along. Dog: Woof! Woof! Woof! Hello, Snail! Hello, Frog! Hello, Cat! Dog: What s the matter? Snail, Frog and Cat: We can t do it. Dog: It s easy. I can help you. Storyteller: Then the dog got hold of the cat, and the cat got hold of the frog, and the frog got hold of the snail, and the snail got hold of the camomile. Snail, Frog, Cat and Dog: One, two, three. Pull! Pull! Pull! We can t! We can t! We can t! Storyteller: The camomile didn t move. Then a cow came along. Cow: Moo! Moo! Moo! Hello, Snail! Hello, Frog! Hello, Cat! Hello, Dog! Cow: What s the matter? Snail,Frog, Cat and Dog: We can t do it. Cow: It s easy. I can help you.

12 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil Storyteller: Then the cow got hold of the dog, the dog got hold of the cat, the cat got hold of the frog, the frog got hold of the snail, and the snail got hold of the camomile. Snail, Frog, Cat, Dog and Cow: One, two, three. Pull! Pull! Pull! We can t! We can t! We can t! Storyteller: The camomile didn t move. Then a friendly little elephant came along. Little Elephant: Boom! Boom! Boom! Hello Snail! Hello Frog! Hello Cat! Hello Dog! Hello Cow! Little Elephant: What s the matter? Snail,Frog, Cat,Dog and Cow: We can t do it. Little Elephant: It s easy. I can help you. Storyteller: Then the elephant got hold of the cow, the cow got hold of the dog, the dog got hold of the cat, the cat got hold of the frog, the frog got hold of the snail, and the snail got hold of the camomile. Snail, Frog, Cat, Dog, Cow and Little Elephant: One, two, three. Pull! Pull! Pull!! Aaaaaaaaaaaaaaah Little Elephant: Sorry, sorry! Sorry Snail, Sorry Frog, Sorry Cat, Sorry Dog, Sorry Cow! Storyteller: And that is the story of the Little Elephant. SONGS AND CHANTS BETTY THE COW Betty the cow was walking one morning in a field I m hungry, I m hungry, I want something to eat A red flower, a red flower Please come, please come with me Betty the cow was walking one morning in a field I m hungry, I m hungry, I want something to eat A yellow flower, a yellow flower Please come, please come with me Betty the cow was walking one morning in a field I m hungry, I m hungry, I want something to eat A green flower, a green flower Please come, please come with me Betty the cow was walking one morning in a field I m hungry, I m hungry, I want something to eat A blue flower, a blue flower Please come, please come with me Betty the cow was walking one morning in a field I m hungry, I m hungry, I want something to eat A orange flower, a orange flower Please come, please come with me

13 Yabancı Dil ENGLISH BULLETIN LITTLE ELEPHANT STORY SONG Croak! Croak! Croak! Hello Snail! Hello Frog! What s the matter? What s the matter? I can t do it! It s easy! I can help you. One, two, three! Pull! Pull! Pull! We can t! We can t! We can t! Miaow! Miaow! Miaow! Hello Snail! Hello Frog! Hello Cat! What s the matter? What s the matter? We can t do it! It s easy! I can help you. One, two, three! Pull! Pull! Pull! We can t! We can t! We can t! Woof! Woof! Woof! Moo! Moo! Moo!. Boom! Boom! Boom! Hello, Snail! Hello, Frog! Hello, Cat, Hello, Dog, Hello, Cow! Hello Little Elephant! What s the matter? What s the matter? We can t do it! It s easy! I can help you. One, two, three! Pull! Pull! Pull! Aaaaaaaah! PLEASE DON T EAT ME Deep in the jungle What can you see? What can you hear? What can it be? A tiger, a tiger! Come with me! A snake, a snake! Come with me! A monkey, a monkey! Come with me! An elephant, an elephant! Come with me! A crocodile, a crocodile! Please don t eat me! JUNGLE SONG There s a snake A big snake It goes hiss, hiss, hiss Are you scared? There s a monkey A big monkey It goes oo, oo, oo Are you scared? There s a elephant A big elephant It goes trumpet, trumpet.. Are you scared? There s a crocodile A big crocodile

14 Doğum Günü Kutlama ALİ SAĞLAM KAYRA KILIÇARSLAN OGAN ÖNYÜKSEL MEHMET EGE ERDOĞMUŞ CENK VATANSEVER MERT KESKİN ESE ŞANEL

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 6 Yaş Grubu : 5-6 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 5 Yaş Grubu : 5-6 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

1/A SINIFI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

1/A SINIFI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ KONU VE KAVRAMLAR Kalem tutma çalışmaları, Topluluk önünde konuşma, Resim ve fotoğraf yorumlama, Üçüncü ses grubundan ü, ş,z, ç, Beşinci ses grubundan

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 31Kasım- 04 Aralık 2015 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 ŞUBAT-6 NİSAN BİTKİLER BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

DECEMBER 6 YRS

DECEMBER 6 YRS 2016 2017 DECEMBER 6 YRS Vocabulary to practise in DECEMBER! Christmas tree (Yeni yıl ağacı), Santa Claus (noel baba), bell (zil),deer (geyik), sleigh (kızak), banana (muz), apple (elma), orange (portakal),

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır ana fikrinden yola çıkarak; Bitkileri gruplama şekilleri Bitkilerin bölümleri

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 17.11.2014-21.11.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 28 Kasım -02 Araık 2016 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından DRAMA ÇALIŞMALARI O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından başlatılan ve çocuklar tarafından

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ŞUBAT ÖĞRETMEN BÜLTENİ 3-4 YAŞ/ 1.KUR FEBRUARY BULLETIN

ŞUBAT ÖĞRETMEN BÜLTENİ 3-4 YAŞ/ 1.KUR FEBRUARY BULLETIN ŞUBAT ÖĞRETMEN BÜLTENİ 3-4 YAŞ/ 1.KUR FEBRUARY BULLETIN DİKKAT!!! Bu fiillerin sonuna please i (lütfen) eklemeyi unutmayın lütfen:):) Ayrıca bu eylemlerin başına Don t geldiği zaman eylemi yapma demiş

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Kelebekler sınıfı olarak 24 kasım 28 kasım Tarihleri arasında yapmış olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK Bu hafta sıcak-ılık-soğuğu,boş-dolu kavramı,diş temizliği,kışlık kıyafetlerimizi,enerji tasarrufu

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:FUNDA SAYDAM ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 22.12.2014-26.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;10.10.2016-14.10.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) KIŞ MEVSİMİ 1. Havada Meydana Gelen Değişiklikler 2. Canlılarda Meydana Gelen Değişiklikler a)

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Özel Gün ve Kutlamalar Görsel Sanat Teknikleri Pazartesi : Oyuncak Günü Portre Nedir?

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 3 NİSAN-7 NİSAN 2017 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Karıncalar ( Gems ) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Özel Gün ve Kutlamalar Dil Gelişimi Etkinlikleri

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN ENGLISH LESSON İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN Bulletin 3 2902.2012 A Big Hello To Our Dear Parents, ( Kocaman Merhabalar Sevgili Velilerimiz ), This month we have had a wonderful and enjoyable time in English.

Detaylı

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN ENGLISH LESSON İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN Bulletin 3 A Big Hello To Our Dear Parents, ( Kocaman Merhabalar Sevgili Velilerimiz ), 2902.2012 This month we have had a wonderful and enjoyable time in English.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: GEZEGENİ PAYLAŞMAK Ana fikir: Barışı koruma ve çatışmaları çözme çabası

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 29 Eylül 03 Ekim 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Sosyal Sorumluluk Projesi: Hayvanları koruma

Detaylı

1/ C SINIFI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI

1/ C SINIFI ARALIK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR KONU VE KAVRAM ETKİNLİKLERİ EĞİTİM RUTİNLERİ ARALIK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE/ANALİTİK OKUMA VE YARATIC YAZMA Kalem tutma çalışmaları, Topluluk önünde konuşma, Resim ve fotoğraf yorumlama,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 03-07- Ekim 2016 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Kavramlar Eğitim Rutinleri Sorumluluk Eğitimi Görsel Sanat Teknikleri Sınıf Yoklaması Pazartesi

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI PENGUEN DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Penguenleri tanıdık. Penguenleri gözlemledik. Penguen türlerini isimlendirdik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

BUZULLAR VE KIŞ BEYAZ GÜNÜ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış mevsiminin özelliklerini söyleme.(hava-bitki-hayvanlaryiyecekler) Kış mevsiminde hava durumund

BUZULLAR VE KIŞ BEYAZ GÜNÜ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış mevsiminin özelliklerini söyleme.(hava-bitki-hayvanlaryiyecekler) Kış mevsiminde hava durumund 2013-2014 KELEBEK OCAK AYI BÜLTENİ BUZULLAR VE KIŞ BEYAZ GÜNÜ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış mevsiminin özelliklerini söyleme.(hava-bitki-hayvanlaryiyecekler) Kış mevsiminde hava durumundaki değişiklikleri

Detaylı

ÖĞRETİM YILI PENGUENLER GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖĞRETİM YILI PENGUENLER GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI PENGUENLER GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik.

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART-NİSAN AYI BÜLTENİ 3-4YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI 02-06 MART 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Yumurtalar (Gems) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri Piramit

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 18-24 Mayıs Müzeler haftası hakkında sohbet edildi. *Kahramanmaraş Arkeoloji müzesine gezi

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Nisan ayında iki yazarımızı Sayın Almıla Aydın ve Sayın Aytül Akal ı okulumuza davet ettik. Yazarlarımız

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 18.05.2015-22.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 30- Mart 03 Nisan 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: KARINCALAR (Gems) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Prtfly Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri Yapı Materyal: Cam- tprak- taştan

Detaylı

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik.

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 4 NİSAN 8 NİSAN 2016 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Karıncalar ( Gems ) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Özel Gün ve Kutlamalar Dil Gelişimi Etkinlikleri Yapı Materyal : Cam tprak

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

KELEBEK GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

KELEBEK GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KELEBEK GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Kış mevsimi ile ilgili bildiklerimizi konuya girerken ifade ettik. Neler öğrenmek istediğimizi sorguladık. Kış mevsiminde kullandığımız giysilerdeki

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Kelebekler sınıfı olarak 15 Aralık 19 Aralık Tarihleri arasında yapmış olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

Lesson 19: What. Ders 19: Ne

Lesson 19: What. Ders 19: Ne Lesson 19: What Ders 19: Ne Reading (Okuma) What is it? (O nedir?) What is your name? (İsmin nedir?) What is the answer? (Cevap nedir?) What was that? (O neydi?) What do you want? (Ne istersin?) What did

Detaylı