22 Nisan 2017, Ankara 28 Mayıs 2017, İstanbul

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "22 Nisan 2017, Ankara 28 Mayıs 2017, İstanbul"

Transkript

1 22 Nisan, Ankara 28 Mayıs, İstanbul

2 Sunum Ana Çerçevesi Endüstriyel Tasarımcılar Odası (ETO) kuruluş çalışmaları tarihçesi Neden Endüstriyel Tasarımcılar Odası? Endüstriyel Tasarımcılar Odası ne sağlar? Endüstriyel Tasarımcılar Odasının kurulması için atılacak adımlar ve takvim

3 Anayasa nın 135.Maddesi ne göre Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını ve üst kuruluşları kendi meslek alanları ile ilgili kamu adına düzenleme ve denetleme yapma yetkisine sahip kamu tüzel kişilikleri olarak kabul edilir. TMMOB, 1954 te 6235 Sayılı Yasa ile Kamu kurumu niteliğinde bir meslek üst kuruluşu olarak kuruldu. TMMOB altında aynı yıl kurulan on odadan biri Mimarlar Odasıydı.

4 TMMOB Meslek Dalı Ana Komisyonları Kuruluş ve Çalışma Yönetmeliği ne göre henüz odalaşmamış meslek unvanı sahipleri, üyesi oldukları TMMOB bünyesinde bir ana meslek kolu oluşturarak meslek alanları ile ilgili örgütlenme çalışmalarına başlayabilirler. Bağlı bulunduğu oda altında çalışmalarını yürüten bir ana meslek kolu, bağımsız bir oda olmayı sağlayacak ekonomik güce ve temsiliyet boyutuna eriştiğinde yönetmelik doğrultusunda yeni oda kurabilir. Mimarlar Odasına üye olan meslek gruplarından, bu yöntemle ayrılarak 1968 de Şehir Plancıları Odası, 1972 de İç Mimarlar Odası kurulmuştur.

5 1/1 TMMOB, 1983 yılında Endüstriyel Tasarım / Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunlarının başvuruları sonucunda alanımızı bir meslek grubu olarak kabul etti. İlgili bölüm mezunlarını Mimarlar Odası çatısı altında örgütlenmeye yönlendirdi.

6 2/ yılında, ilk örgütlenme çalışması başladı. Odalaşma koşulları sağlanamadığı için dernek yapısı altında örgütlenildi. Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) kuruldu. ETMK uzun süre tek mesleki örgüt olarak mesleğin tanınması ve meslek haklarının oluşturulması için çalıştı. TMMOB Mimarlar Odası ETMK ya kendi binasında bir süre için yer sağladı.

7 3/1 yılında Türk Tasarım Danışma Konseyi kuruldu. Aynı dönemlerde endüstriyel tasarım meslek liselerinin ve iki yıllık ön lisans programlarının kurulmaya başlaması meslek camiasında tartışma yarattı. ETMK, konseyin üyesi olarak endüstriyel tasarımcıların mesleki haklarını gündeme getirdi ve oda kurulması maddesinin taslak Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planında yer almasını sağladı

8 3/1 ETMK bünyesinde Meslek Hakları Komisyonu kuruldu. Komisyon, Mimarlar Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Tuna ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yaptığı görüşme sonucunda hazırladığı raporda odalaşma için bir yol haritası önerdi.

9 4/1 Türk Tasarım Danışma Konseyi tarafından Tasarım Strateji Belgesi hazırlandı. Oda kurulması maddesi dünyada örneği olmadığı ileri sürülerek eylem planından çıkarıldı. Strateji belgesinde endüstriyel tasarım meslek tanımının yapılması için MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu), ETMK ile birlikte görevlendirildi.

10 5/1 - Tasarım Strateji Belgesi Eylem Planı kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu ile çalışmalar yapıldı, ancak endüstriyel tasarım mesleki yeterliliklerinin tanımlanması ve belgelendirilmesinin örgün eğitimden bağımsız olarak yetkilendirilen kuruluşların verdikleri kurslar ve açtıkları sınavlar ile düzenleyen MYK kapsamında yapılması ETMK tarafından uygun görülmedi. Süreçte, ETMK üyeleri, ETAK (Endüstriyel Tasarım Bölümleri Akademik Konseyi) ile yapılan toplantılar sonucunda meslek tanımı, meslek haklarının oluşturulması ve korunması için odalaşma sürecinin hızlandırılmasına karar verildi.

11 6/1 Mimarlar Odasının endüstriyel tasarımcı üyeleri ve ETMK YÖNETİMİNİN Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ile yapılan toplantılar ile odalaşma çalışmaları yeni bir döneme girdi.

12 7/1 Ankara Şube ile yapılan toplantılar sonucunda ilk kez bir endüstriyel tasarımcı olarak Mustafa Hasdoğan, Mimarlar Odası Ankara Şube seçimleri sonucunda Yedek Yönetim Kurulu üyesi oldu Şube bünyesinde kurulan Endüstriyel Tasarım Meslek Komisyonu ilk toplantısını Mart da gerçekleştirdi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının endüstriyel tasarımda genç istihdamının artırılması amacı ile lise mezunlarına kurslar verilmesini destekleyen programına Mimarlar Odası üzerinden itiraz edildi

13 8/1 Mimarlar Odası şube genel kurulları seçimlerinde Mustafa Hasdoğan, Gülay Hasdoğan, Fatma Korkut, Melih Gün ve Gözde Şekercioğlu delege olarak seçildi. 45. Olağan Genel Kurulda endüstriyel tasarımcılar, 900 delege arasından 5 delege ile temsil edildi ve genel kurulda oy kullandı. Genel kurulda, endüstriyel tasarımcıların TMMOB altında meslek tanımı yapmasına ve Mimarlar Odası bünyesinde odalaşma çalışmalarını başlatmasına yönelik önerge oy birliği ile kabul edildi.

14 Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu nun 27 Ekim tarih 45/11 no.lu toplantısında; Endüstri Ürünleri tasarımcılarının Mimarlar Odasına kayıtlı olmaları, TMMOB içerisinde meslek tanımının yapılması, Mimarlar Odası içerisinde mevcudiyetlerinin somutlaştırılması ve odalaşma yönünde örgütlenme faaliyetlerinin gerçekleşmesine ilişkin olarak Mimarlar Odası bünyesinde Endüstriyel Tasarımcılar Komisyonu kuruldu. 9/1 Bu komisyon ilk toplantısını Özlem Er, Gülay Hasdoğan, Mustafa Hasdoğan, Gamze Güven, Fatma Korkut, Mehtap Öztürk Şengül ve Gözde Şekercioğlu nun katılımıyla Ankara da Mimarlar Odası Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

15 10/1 Türk Tasarım Danışma Konseyinin, -19 yıllarını kapsayan Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planında endüstriyel tasarıma ilişkin bir meslek odasının kurulması bir eylem maddesi olarak yer aldı. Eylem planı 27 Aralık tarihinde duyuruldu

16 Neden Endüstriyel Tasarımcılar Odası? 1/2 TMMOB bünyesinde yer alan ve yasa ile korunan meslek odaları Anayasa nın 135.maddesine göre kendi meslek alanları ile ilgili kamu adına düzenleme ve denetleme yapma yetkisine sahiptir

17 Endüstriyel Tasarımcılar Odası ne sağlayabilir? 1/3 Endüstriyel tasarım mesleğinin kapsamını belirleyen haklar, yetkiler ve sorumlulukların kamu yararı çerçevesinde meslektaşlar tarafından düzenlenmesi Mesleği icra standartlarını (mesleğe giriş, mesleği icra, meslekten çıkarılma, meslek etiği vb.) ve bunlarla ilgili tüm kurumsal yapıları geliştirmek, Endüstriyel tasarımcı unvanının kullanımının düzenlenmesi, Endüstriyel tasarımcıların teknik eleman olarak kabul edilmesi ve kamu kurumlarında teknik eleman kadrosunda istihdamının sağlanması, Mesleki uzmanlığı belgelemek ve yetkilendirmek (bilirkişilik, kullanıcı ve ürün güvenliği)

18 Endüstriyel Tasarımcılar Odası ne sağlayabilir? 2/3 Endüstriyel tasarım hizmetleri için asgari ücretlendirme düzenlemelerinin yapılması ve denetlenmesi, Ücretli çalışan endüstriyel tasarımcıların asgari ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzenlenmesi, Belirli alanlarda endüstriyel tasarım hizmeti veren kişi ve şirketlere büro tescil belgesi alma zorunluluğu getirilmesi ve uymayanlara yaptırım uygulanabilmesi, Belirli alanları kapsayan endüstriyel tasarım hizmetleri için endüstriyel tasarımcılar ya da tescilli endüstriyel tasarım büroları ile çalışma zorunluluğu getirilmesi (imza hakkı), Yabancı endüstriyel tasarımcıların Türkiye'de hizmet verebilme koşullarının düzenlenmesi ve denetlenmesi (çalışma izni değerlendirmesi, geçici üyelik, vb.)

19 Endüstriyel Tasarımcılar Odası ne sağlayabilir? 3/3 Endüstriyel tasarım eğitimi standartları ile ilgili düzenleme ve denetleme çalışmalarının yapılması, akreditasyon yapılması, denklik verilmesi, Sürekli mesleki gelişim programlarını geliştirmek ve yürütmek (modelleme, sektörel standartlar, vb.), Endüstriyel tasarım alanı için ortak bir yarışma şartnamesi geliştirmek (ilan, katılım şartları, fikri haklar, jüri değerlendirme, jüri raporu yazma, kolokyum istendiğinde düzenleme zorunluluğu vb.) ve uymayan kuruluşlara yaptırım uygulayabilmek,

20 Endüstriyel Tasarımcılar Odasının kurulması için atılacak adımlar ve takvim 1/4 Hedefimiz, Nisan 2018 e kadar 150 üye Nisan 2018 e kadar kamuyu bilgilendirmek ve farkındalığı arttırmak amacı ile öncelikli TMMOB ve Mimarlar Odası bünyesinde çeşitli etkinlikler, raporlar, araştırmalar vb. çalışmalar düzenlemek Nisan Mimarlar Odası Genel Kuruluna Endüstriyel Tasarımcılar Odası kuruluş önergesinin sunulması Mayıs Önergenin TMMOB Genel Kuruluna sunulması 2018 Haziran TMMOB tarafından ETO Kurucu Yönetim Kurulu nun atanması ETO Ana Yönetmeliği taslağının hazırlanması Eylül ETO 1. Olağan Genel Kurulunun yapılması

21 Endüstriyel Tasarımcılar Odasının kurulması için atılacak adımlar ve takvim Diploma ya da ruhsatname alarak mesleklerini uygulama hakkını kazananlar, Odaya zorunlu kayıt süresi olan bir ay içinde kaydolmasalar dahi, kayıt için başvurduklarında bir ay içinde kaydolmuş gibi, ödentilerini ve gecikme cezalarını öderler, mesleklerini uygulamadıkları süreler varsa, belgelemek koşuluyla bu süreler için ödenti alınmaz. 2/ Mimarlar Odası Ana Yönetmeliği Madde 83 gereğince lisans derecesinin kazanıldığı tarihten itibaren üye aidatlarının ödenmesi zorunluluğu bulunuyor. Bu durumda ETO Ana Yönetmeliği ile üyelik ödentileri düzenlemesi yapılana kadar öncelikli olarak yeni mezun endüstriyel tasarımcıların üyeliklerini teşvik ediyoruz.

22 Mimarlar Odası na Nasıl Üye Olunur? 3/4 Türkiye Cumhuriyetinde bulunan Üniversitelerden mezun olanların Üye kayıt başvurularında; 5 Adet Vesikalık Fotoğraf Diploma veya Çıkış Aslı ve 2 Adet Noter Tasdiki ya da mezun oldukları okuldan alınan aslı gibidir onaylı 2 adet orijinal (ıslak imzalı ve mühürlü) belge Nüfus Cüzdanı Aslı ve 2 Adet Fotokopisi Mezuniyet Tarihi İtibariyle Aidat (yıl x 264 TL.) Kayıt ücreti: yılı için : 50 TL. Geçmiş yıllara ait üye ödentisi borcun ödendiği tarihteki üye ödentisi miktarı üzerinden alınır. Ancak geriye dönük 5 yıldan fazla aidat borcu olan üyelerin, 5 yıldan önceki borçları, ilgili yılın aidat miktarı üzerinden alınır.

23 Bize Destek Olmak İsterseniz: İrtibat bilgilerinizi bizimle paylaşmak ve hangi alanlarda destek olabileceğinizi belirtmek için anketimizi doldurabilirseniz çok seviniriz: Sorularınız için:

24 TMMOB Mimarlar Odası Endüstriyel Tasarımcılar Komisyonu facebook.com/tmmobeto instagram.com/tmmobeto

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ETİMESGUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ ETİMESGUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. ANKARA VALİLİĞİ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı 1 Din Öğretimi Şube Müdürlüğü 2 2 Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 1 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü 1/A 6 4 İnsan Kaynakları

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. ANKARA VALİLİĞİ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü 3 4 İnsan Kaynakları Şube

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisansüstü Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Adaylar Sınavlara Girmeden 1- Anabilim

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI /

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI / TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI / www.tmo.org.tr NEDEN TMO TEKSTİL MÜHENDİSİ OLACAKSAN TAM OL. Her meslek grubu kendi içinde dayanışmak, birlik olup sesini duyurabilmek amacıyla bir araya gelmiş ve sivil toplum

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU:

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: AKADEMİK PERSONEL ALIMI (ÖNCELİKLİ ALANLARDAKİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Detaylı

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 4- Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) 5- Vesikalık Fotoğraf (7 Adet) 6- Sigorta İşe Giriş Bildirgesinin

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

1 Mesleki Yeterlilik Kurumu nun ( MYK ) Ulusal Meslek Standardı hazırlama iddiası çerçevesinde, sertifika ile endüstriyel tasarımcı yetkisi

1 Mesleki Yeterlilik Kurumu nun ( MYK ) Ulusal Meslek Standardı hazırlama iddiası çerçevesinde, sertifika ile endüstriyel tasarımcı yetkisi 1 Mesleki Yeterlilik Kurumu nun ( MYK ) Ulusal Meslek Standardı hazırlama iddiası çerçevesinde, sertifika ile endüstriyel tasarımcı yetkisi verilmesine karşı yürütülen çalışmalar... 7 1.1 04-11-2015 ETMK

Detaylı

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi.

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi. MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Kurulu. Madde 15 Genel Kurul görüşmeleri

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 İlk Kayıt ÖĞRENCİ İŞLERİ 1. LYS sonuç belgesi 2. Diploma veya mezuniyet belgesi (fotokopi veya suret kabul edilmez) 3. Nüfus cüzdanı örneği 4. 6 adet (4,5x6)

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Şubeler Sayı 1 İnsan Kaynakları Şubesi 14 2 Strateji Geliştirme Şubesi 1 3 İnşaat Emlak Şubesi

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı

Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı Fen Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora Programı Öğrenci Alımı KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI BAŞVURU

Detaylı

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KARŞILAŞTIRMA CETVELİ

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KARŞILAŞTIRMA CETVELİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KARŞILAŞTIRMA CETVELİ TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ PEYZAJ MİMARLARI ODASI ANA YÖNETMELİĞİ Asil üyelik Madde 8 Türkiye`deki üniversitelerin ilgili bölümlerinden peyzaj mimarı

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: Üniversitemiz birimlerine, 2547

Detaylı

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; lisans düzeyinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve

Detaylı

KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KOÇARLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Şikayet Matbuu şikayet dilekçesi ve varsa ekleri HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Kayıda giriş

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Adı Başvuruda Istenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisansüstü programlara kayıt için kontenjanların belirlenmesi, ön koşullar ve duyurular 2- Enstitü Yönetim Kurulu ve Enstitü Kurul kararları, 3- Senatosu

Detaylı

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği Yönetmelikler tmmob makina mühendisleri odası Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği 263 tmmob makina mühendisleri odası Yönetmelikler 21 Şubat 2008 PERŞEMBE günü resmi gazetede

Detaylı

SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR

SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR Mimarlar Odasına tescilini ve tescil yenilemesini yaptıran serbest mimarlara serbest mimarlık hizmetleri yapmaya

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HAYMANA MESLEK YÜKSEKOKULU Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HAYMANA MESLEK YÜKSEKOKULU Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HAYMANA MESLEK YÜKSEKOKULU Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50540

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50540 17.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50540 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1009006 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=52736

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=52736 01.11.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=52736 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1011180 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası) Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

Akademik Kadro İlanları

Akademik Kadro İlanları Akademik Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : İlanın Çıkılacağı yer 1013518 (İlan Özel Şartında güncelleme yapılmıştır.)

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 050.03.02 050.01.03 050.01.01 050 040.05 040 010 HİZMETİN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 Mevzuat İşleri Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin tümünün yasal dayanakları

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ALES Puan Türü Özel Öğrenci (Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezsiz Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezli Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Doktora) Doktora Yüksek Lisans (Tezsiz II.Öğretim) Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8-

Detaylı

Kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik

Kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik 3-Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil dınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puanı muadili bir puan almış olması gerekir. (Meslek Yüksekokulları

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=52484

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=52484 26.10.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=52484 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1010929 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 2 İnsan Kaynakları -2 Şube Müdürlüğü 3 3 İnsan Kaynakları -2 Şube

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esaslar ın amacı; Üniversitemizde yapılacak kalite güvencesi

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisans Programlarına Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Kesin Kayıt İşlemleri 1 Fakülte Yönetim

Detaylı

SULTANBEYLİ KAYMAKAMLIĞI SULTANBEYLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI

SULTANBEYLİ KAYMAKAMLIĞI SULTANBEYLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI 1 SULTANBEYLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI 1- Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı görülerek alınacak fotokopisi 1 Öğretmenliğe Atanacakların İlk 2-

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Ana Bilim Dallarına

Detaylı

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları )

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları ) ÇOCUK VAKFI NDAN ZEKÂ ve YETENEK KONUSUNDA ÜLKE ÖLÇEKLİ ÖNERİLER (Yeni Bir Anlayış, Yeniden Yapılandırma ve Yeni Modellerin Geliştirilmesi) -Ön Bilgi Notu- ( 3 Ağustos 2017 ) Önerilerin Amacı Çocuk Vakfı

Detaylı

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ 2018 Özet Bu doküman Akredite Kobi Danışmanları Derneğinin eğitim ve eğitmenleri akredite etmek için kullanacağı

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu 1. Amaç ve Faaliyet Kapsamı Amaç: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma ve yönetim hizmetlerinin değerlendirilmesi,

Detaylı

BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKLU HİZMET STANDARTLARI ENVANTERİ

BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKLU HİZMET STANDARTLARI ENVANTERİ SIRA NO 1 Yeni Kayıt 2 3 BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKLU HİZMET STANDARTLARI ENVANTERİ HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ (EN GEÇ) 1- Lise Diploması 2- Ösym Sonuç Belgesi 3-6 Adet Fotoğraf

Detaylı

FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ

FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ Öncelik 3.1 Bu fasıl kapsamındaki müktesebata uyum sağlanabilmesi için, kurumsal kapasite ve mevzuat uyumu açısından gerekli tüm adımlarla ilgili takvimi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1)

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1) ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1) SIRA NO 1 Öğrenci Kontenjan ve Başvuru Koşullarının Belirlenmesi Lisansüstü ve - 2- Daire - 1 saat Yıl bazında

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08.01.2018 17.01.2018 Sınav Tarihleri: Resim Anasanat Dalı Akademik ve Sanatsal Dosya Değerlendirme

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Yüksek Lisans Doktora Başvuruları 2 Yeni Kayıt 3 Kayıt Dondurma 1) Yüksek Lisans Başvuru Formu 2) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Onaylı) 3) Transkript (Onaylı) 4) 2 Adet Resim (yeni çekilmiş,

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ve Öğretim Üyesi Dışındaki

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ve Öğretim Üyesi Dışındaki Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak

Detaylı

1. Kimlik Bilgileri 2. ALES Notu 3. Mezuniyet Notu 4. Yabancı Dil Notu 5. Başvuracağı Anabilim Dalı Tercihi

1. Kimlik Bilgileri 2. ALES Notu 3. Mezuniyet Notu 4. Yabancı Dil Notu 5. Başvuracağı Anabilim Dalı Tercihi ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2) S. NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Lisansüstü Eğitim Önkayıt 1. Kimlik Bilgileri 2. ALES Notu

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Düzce Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü eğitim başvuruları

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Önlisans Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 1- Yüksekokul

Detaylı

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( )

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( ) TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2018 2019) ANKARA MART-2018 GİRİŞ Dünyada ve özellikle ülkemizde son yıllarda artarak devam eden ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel

Detaylı

LADİK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

LADİK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI 1 Görevlendirmeler (Ek Ders Ücreti Karşılığı Öğretmen Görevlendirme Başvuru İşlemleri) 2 Görevlendirmeler Kurum içi görevlendirme Kurum dışı görevlendirme

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER Sayfa 1 / 7 Sayfa 2 / 7 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan, ancak mesleğinde

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Fen Bilimleri Enstitüsünce 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi için İnşaat Mühendisliği

Detaylı

34.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ

34.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ 34. MDK 2014-2016 STRATEJİK YÖN BELİRLEME ÇALIŞMASI ve STRATEJİK PLANININ DEĞERLENDİRİLMESİ YENİ STRATEJİK PLAN HAZIRLIKLARI 24 Kasım 2017 Balıkesir Üniversitesi, BALIKESİR MÜHENDİSLİK MÜHENDİSLİK DEKANLARI

Detaylı

AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM

AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM PK. 13 - Köybasi Cad. 44, 34464 Yeniköy / Istanbul Tel.: (0090) 212 223 78 43 Fax: (0090) 212 223 34 69 E-mail :istanbul-kf@bmaa.gv.at Internet : http://www.austriakult.org.tr AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3.

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3. Revizyon 06 Sayfa 1 / 8 Revizyon 06 Sayfa 2 / 8 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan,

Detaylı

ALES/YDS. Bölüm/Program/ Anabilim Dalı. Kadro Unvanı. Kadro. Eşdeğeri Puanı *Başvuracak adayların Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Fakülte/Yüksekokul

ALES/YDS. Bölüm/Program/ Anabilim Dalı. Kadro Unvanı. Kadro. Eşdeğeri Puanı *Başvuracak adayların Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Fakülte/Yüksekokul Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 3.Maddesi ile 09 Kasım 08 tarihli, 30590 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve Dışındaki Elemanı Kadrolarına Yapılacak

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

SGM YÖNETMELİĞİ TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI SERBEST MÜHENDİSLİK, MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ, BÜRO TESCİL VE MESLEKÎ DENETİM YÖNETMELİĞİ

SGM YÖNETMELİĞİ TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI SERBEST MÜHENDİSLİK, MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ, BÜRO TESCİL VE MESLEKÎ DENETİM YÖNETMELİĞİ YÖNETMELİĞİ TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI SERBEST MÜHENDİSLİK, MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ, BÜRO TESCİL VE MESLEKÎ DENETİM YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, serbest çalışan ve gemi mühendisliği

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Araç Tescil 2 Nakil Olan Araçlardan 3 Yeni Kayıt (Faturalı)

Detaylı

T.C. MURATPAŞA AYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. MURATPAŞA AYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. MURATPAŞA AYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Şubeler Sayı 1 İnsan Kaynakları Şubesi 7 2 Strateji Geliştirme Şubesi 2 3 İnşaat ve Emlak Şubesi 2

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU 1-GENEL ŞARTLAR a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1)Yabancı Uyruklu

Detaylı

Bölüm/Program/ Fakülte. Duyuru Başlama Tarihi: Son Başvuru Tarihi: Mimarlık Fakültesi Mimarlık Doçent 1

Bölüm/Program/ Fakülte. Duyuru Başlama Tarihi: Son Başvuru Tarihi: Mimarlık Fakültesi Mimarlık Doçent 1 İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ve Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği nin ilgili maddeleri ve Üyesi Dışındaki Elemanı Kadrolarına

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET BİRİMİ 1. Öğrenci İşleri HİZMETİN ADI Öğrenci Başvuru BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1. Diploma fotokopisi 2. Transkript 3. Lisans/Yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin örneği 4.

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: Üniversitemiz birimlerine, 2547

Detaylı

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması HİZMETİN ADI HACETTEPE ÜNİVERS VERSİTES TESİ BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi H.Ü.Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

BAŞVURU, MÜLAKAT VE KESİN KAYIT TARİHLERİ Başvuruların Kabul Edilmesi Eylül 2018 ALANLAR, KONTENJANLAR VE ÖN KOŞULLAR

BAŞVURU, MÜLAKAT VE KESİN KAYIT TARİHLERİ Başvuruların Kabul Edilmesi Eylül 2018 ALANLAR, KONTENJANLAR VE ÖN KOŞULLAR T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARI BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne Yükseköğretim Kurulu 100/2000 YÖK

Detaylı

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi 2012 Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi HİZMET STANDARDI Merkezimizden verilmekte olan hizmetlerin erişim zamanını belirten standartlardır. Trabzon TÜRKİYE 07.12.2012 AKÇAABAT MERKEZİ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 1 Yüksek Lisans Doktora Başvuruları 2 Yeni Kayıt 3 Kayıt Dondurma 1) Yüksek Lisans Başvuru Formu 2) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Onaylı) 3) Transkript (Onaylı)

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

YYÜ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ

YYÜ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ YYÜ YAŞAYAN DİLLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim I. yarıyılı (güz) için üniversitemiz Yaşayan Diller Enstitüsü nün lisansüstü programlarına, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 Öğretim yılında Üniversitemizin bazı programlarına ön kayıt-özel yetenek sınavı sistemi ile öğrenci alınacaktır. FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ (*)

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile

Detaylı

Akademik Kadro İlanları

Akademik Kadro İlanları Akademik Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : İlanın Çıkılacağı yer 1012543 (İlan Özel Şartlarında güncelleme yapılmıştır.)

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 208-209 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Anabilim Dalı (Program) Kontenjan ALES Puan Türü YDS/veya Eşdeğer

Detaylı

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi.

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi 7. maddede istenilen belgeler BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Önemli Tarihler 01 TEMMUZ AĞUSTOS 2018

Önemli Tarihler 01 TEMMUZ AĞUSTOS 2018 T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ-GAZİ ÜNİVERSİTESİ ORTAKLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ VE DİĞER ÜNİVERSİELERDE OKUYAN ÖĞRENCİLER İLE MEZUN PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE ÖNEMLİ DUYURU: Kontenjan sayıları aşağıda belirtilmiştir. Kontenjanlar doldukça

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu usul ve esaslar ın amacı; Bingöl Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı Süleyman ARIKBOĞA MYK Uzmanı İTÜ III. Ulusal Kariyer Çalıştayı 26 Şubat 2015, İstanbul Sunum Planı Mesleki Yeterlilik Kurumuna İlişkin Genel Bilgiler

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI 2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının

Detaylı

SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI. BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI. BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Kalite Komisyonunun kuruluş,

Detaylı

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Çırak Öğrenci

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Yüksek Lisans Doktora Başvuruları 2 Yeni Kayıt 3 Kayıt Dondurma 1) Yüksek Lisans Başvuru Formu 2) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Onaylı) 3) Transkript (Onaylı) 4) 2 Adet Resim (yeni çekilmiş,

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid= /2

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid= /2 17.11.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=53249 Tümünde ara Seçiniz Ara ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 70 1 50 4 14.11.2016 28.11.2016 02.12.2016 30.11.2016 01.12.2016 Şahsen,Posta İstanbul Medeniyet

Detaylı

Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğünden: 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği nin ilgili maddelerine göre

Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğünden: 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği nin ilgili maddelerine göre Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğünden: 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği nin ilgili maddelerine göre üniversitemizin akademik birimlerine öğretim üyeleri alınacaktır.

Detaylı

Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 31.

Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 31. Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3. ve 50/d maddeleri ve Üyesi Dışındaki Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi

Detaylı