HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir"

Transkript

1 YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler - Lavabolar 2-Yatak takımları İki saatte bir ve kirlendikçe Her sabah %10'luk Çamaşır suyu ve deterjanla fırçalanmalı. Silkelemeden yatak üzerinde yuvarlayarak toplayınız. 3- Yataklar Her sabah %10'luk Çamaşır suyu ile silinir, durulanır ve kurulanır. 4-Etejer Ve Yemek Masası 5-Kapı ve kapı kolları Günde bir kez Günde bir kez %10'luk Çamaşır suyu ile silinir, durulanır ve kurulanır. %10'luk Çamaşır suyu ile silinir, durulanır ve kurulanır. 6-Camlar 7-Odanın Havalandırılması 8-Bütün Yüzeyler 9-Atıklar Hasta taburcu olduktan sonra Hasta taburcu olduktan sonra Her sabah Ayda bir %1'lik Çamaşır suyu ile silinir, durulanır ve kurulanır. Hasta taburcu olduktan sonra camlar açılarak havalandırılır. %10'luk Çamaşır suyu ile silinir, durulanır ve kurulanır. Odadaki atıkların hepsi enfekte atık poşetine toplanır. 11- Atık kovaları Her sabah %10'luk çamaşır suyu ile yıkanır ve kurulanır. İçine poşet geçirilir. 12-Paspas ve bezler 13-Paspas kovaları 14-Sıvı Sabun Kapları Her temizlikten sonra Her günün sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. %10'luk çamaşır suyu ile yıkanır ve kurulanır. Sadece bu odadamalzemeler kullanılır. %10'luk %10'luk çamaşır suyu ile yıkanır ve kurulanır. Sonra Odaya yeni hasta alınmasına Enfeksiyon kontrol ekibi karar verir. Dikkat: İzolasyon odasında çalışırken koruyucu önlemleri mutlaka alınız.

2 YER: AMELİYATHANE ve BİRAKİTERAPİ BİRİMİ 1-Sedyeler, Hasta Taşıma Her sabah Gözle görülür kirlenme Hafta sonu genel temizlik Arabaları görüldükçe 2-Cerrahi El Yıkama İki saatte bir ve kirlendikçe Lavaboları 3-Ameliyat odaları Her gün odaların yerleri silinir Hafta sonları temizlik yapılır. 4-Steril Malzeme odası Her gün temizlenir. Hafta sonu genel temizlik 5-Hemşire ve doktor odaları Her sabah yüzeyler silinir, lavabolar Hafta sonu genel temizlik ovulur. 6-Kapı, kapı kolları, tepe ve Her sabah ve akşam Gözle Hafta sonu genel temizlik ameliyat lambaları görülür kirlenme görüldükçe 7-Ameliyat masaları ve Her sabah, her ameliyat sonrasında ve Hafta sonu genel temizlik Kullanılan Diğer Tıbbı Malzemelere gün bitiminde 8-Ara koridorlar, bekleme salonu, banklar Yerler her vardiyada bir kez ve gerektikçe 9-Çöp kovaları Çöpler her ameliyat arasında toplanır. Tıbbı atık kovaları her gün 11-Duvarlar Gözle görülür kirlenme görüldükçe Hafta sonları temizlenir. 12-Sıvı Sabun Kapları 13-Çamaşır Arabaları Her gün kirli çamaşır transferinden sonra YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Ayda 2 kez Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz %1'lik çamaşır suyu ve deterjanla fırçalanmalı. Kontaminasyon varsa (%10'luk Çamaşır suyu ve deterjanla fırçalanmalı. (%10'luk ) %1'lik çamaşır suyu ile temizlenir. Yerler %1'lik çamaşır suyu ile temizlenir, yüzeyler ise %10'luk çamaşır suyu ile Yerler deterjanlı ıslatılmış paspas ile temizlenir. Yüzeyler %10'luk Çamaşır suyuile %1'lik çamaşır suyu ile Kan ve vücut sıvıları ile bulaşma varsa (%10'luk) %1 lik çamaşır suyu ile Kontaminasyon varsa(%10'luk) Banklar %1 lik çamaşır suyu ile, yerler deterjanlı paspas ile "Ünite İçi Atık Yönetim Planı"na göre çöpler toplanır. Çöp kovaları deterjanlı su ile Deterjanlı su ile Boşalan sabunluk yıkanıp iyice kurutulduktan sonra %1'lik çamaşır suyu ile siliniz. 14- Fırçalar Paspas kovaları 07-15vardiyasının sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. Çamaşır su ile Kuru saklanır. 15-Anestezi Cihazları ve Ekipmanları Her ameliyat arasında ve gün sonunda temizlenir. Hafta sonu genel temizlik 16-Buzdolapları Her hasta değişiminde Buzluğu çözdürülür 17-Giyinme odaları Her günün sonunda temizlenir. Hafta sonu genel temizlik 18-Sıvı Sabun Kapları 19-Paspaslar, Toz bezleri Her gün saat 15'de Kan ve vücut sıvıları döküldüğünde yapılacak temizlik: Dökülen sıvıyı kağıt peçeye emdiriniz ve ardından %10' luk çamaşır suyu ile siliniz ve kurulayınız. Cihaz yüzeyleri % 70 alkol ile temizlenir, Kontaminasyon varsa %10'luk çamaşır suyu ile Deterjanlı su ile silinir, durulanır ve kurulanır. Yerler deterjanlı ıslatılmış paspas ile temizlenir. Yüzeyler %1'lik çamaşır suyu Boşalan sabunluk yıkanıp iyice kurutulduktan sonra Çamaşırhanede yıkanır ve kuru olarak teslim edilir.

3 YER: AYAKTAN KT ÜNİTESİ HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI ORTA RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Laboratuvar Alanları, izolasyon Odası, Brakiterapi : Beyaz 1-Tuvaletler, Lavabolar 2-Tedavi Ünitesi İki saatte bir ve kirlendikçe Her sabah lavabo dolap ve yüzeyler, koltuklar,serum askıları,etejerler Ameliyathane Bütün yüzeyler %10 'luk Çamaşır suyu ve deterjanla fırçalanır. Yerler deterjanlı ıslatılmış paspas ile silinip, lavaboyu ovunuz. %10 luk çamaşır suyu ile 3-Muayene bölümü Yerler 2 saatte bir, yüzeyler sabah ve akşam, muayene masaları her hastadan sonra Muayene masaları ve serum askıları deterjanlı su ile temizlenir. 4-Buzdolapları Her hasta değişiminde Buzluğu çözdürülür Yerler deterjanlı ıslatılmış paspas ile temizlenir. Yüzeyler %11ik çamaşır suyu ile Muayene masalarındaki çarşaflar her hastadan sonra değiştirilir Deterjanlı su ile silinir, durulanır ve kurulanır. 6-Kapı, kapı kolları Her sabah kapı ve kapı kolları Haftada bir kez kapılar 7-Sedyeler, Hasta Taşıma Arabaları Her gün 15 vardiyasında ve gerektikçe Haftada bir kez detaylı temizliği yapılır. 8-Ara koridorlar, bekleme salonu, banklar 9-Camlar, duvarlar, perdeler Yerler iki saatte bir kez ve gerektikçe paspaslanır. Haftada bir kez detaylı temizliği yapılır. Ara koridorlar Ayda 1 kez Kapı ve kapı kolları %1 lik çamaşır suyu ile Sedyeler %1 lik çamaşır suyu ile silinir, çarşafları kontrol edilir. Çamaşır suyu ve deterjanla yıkanmış bezler ile banklar Deterjanla ıslatılmış paspas ile yerler Bu işle görevlendirilmiş personel tarafından camlar cam temizleme malzemeleri ile duvarlar deterjanlı su ile temizlenir. Perdeler çamaşırhanede yıkatılır. 10-Çöp kovaları 11-Fırçalar ve Paspas kovaları.. Günde 2 kez ve gerektikçe çöpler toplanır vardiya bitiminin sonunda Çöp kovaları hafta sonu 12-Depolar Yerler her sabah Raflar ve yüzeyler Detaylı temizlenir Atıklar "Ünite İçi Atık Planı"na göre toplanır çöp kovaları deterjanlı su ile %10 luk çamaşır suyu ile yıkanır ve kuru olarak saklanır. Yerler deterjanlı paspas ile temizlenir. Yüzeyler %1 lik çamaşır suyu ile 13-Sıvı Sabun Kapları 14-Paspaslar, toz bezler Her gün saat 15 de Çamaşırhanede yıkanır ve kuru olarak teslim edilir

4 YER: YATAKLI SERVİSLER HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI ORTA RİSK ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK 1-Tuvaletler, Lavabolar, Banyolar 2-Hasta odaları hasta yatakları (beşik) ve etejer, yemek masası İki saatte bir, hasta taburcu olduğunda ve gerektikçe Sabah de ve gerektikçe temizliği yapılır. Hasta yatakları, etejer ve serum askıları 3-Hemşire bankosu ve tedavi odası Her sabah yüzeyler silinir, lavabolar ovulur. 5-Hemşire ve doktor odaları Her sabah yüzeyler silinir, lavabolar ovulur. 6-Buzdolapları Her hasta değişiminde Buzluğu çözdürülür Brakiterapi, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane : Beyaz %10'luk Çamaşır suyu ve deterjanla fırçalanır. Etejerler, yemek masası, hasta yatağı diğer yüzeyler %1'lik çamaşır suyu ile Deterjanlı su ile zemin paspaslanır. Lavabo ovulur. Yüzeyler %1'lik çamaşır suyu ile Yerler deterjanlı ıslatılmış paspas ile temizlenir. Yüzeyler %1'lik çamaşır suyu ile Deterjanlı su ile silinir, durulanır ve kurulanır. 7-Kapı, kapı kolları Her sabah kapı kolları Haftada bir kez kapılar temizlenir. 8-Sedyeler, Hasta Taşıma Arabaları Haftada bir kez temizlenir 9-Ara koridorlar, bekleme salonu, banklar 10-Çöp kovaları 11-Camlar, Duvarlar, perdeler 12-Paspaslar, Toz bezleri, 13-Paspas kovaları, paspas arabaları ve fırçalar 14-Sıvı Sabun Kapları Yerler her vardiyada bir kez ve gerektikçe Günde 2 kez ve gerektikçe çöpler toplanır Her gün saat 13de Her günün sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. Banklar haftada 1 kez Pazar günleri Çöp kovaları 1 kez Camlar 2 kez Duvarlar 1 kez Perdeler 1 kez ve gerektikçe Kapı ve kapı kolları %1'lik çamaşır suyu ile Sedyeler %1'lik çamaşır suyu ile silinir, çarşafları kontrol edilir. (%1'lik ) çamaşır suyu ile banklar, deterjanla ıslatılmış paspas ile yerler Banklar sabunlu su ile Ünite içi atık yönetim planına göre çöpler toplanır. Çöp kovaları deterjanlı su ile Tıbbi atık kovaları %10'luk çamaşır suyu ile Bu işle görevlendirilmiş personel tarafından cam temizleme malzemeleri ile temizlenir. Duvarlar deterjanlı su ile Çamaşırhanede yıkanır ve kuru olarak teslim edilir. %10'luk çamaşır suyu ile yıkanır ve kuru olarak saklanır. Paspas arabaları her gün silinir ve düzenlenir.

5 YER: USG-RÖNTGEN-ÇİZİM ODASI HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI ORTA RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK 1-Muayene odası, cihazlar Tozlar günlük alınır. Her Cumartesi genel temizlik yapılır. 2-Kapı ve kapı kolları Her sabah kapı kolları Haftada 1 kez kapılar 3-Tuvaletler ve lavabolar Günde 2 kez ve gerektikçe Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane : Beyaz Yüzeyler deterjanlı su ile silinir, yerler paspaslanır. Deterjanlı su ile temizlenir. %1'lik Çamaşır suyu ve deterjanla fırçalanır. 4-Depolar Yerler her sabah Raflar ve Yüzeyler haftada bir Ayda bir detaylı temizlik yapılır. Deterjanlı su ile temizlenir. 5-Zemin Mesai bitiminde çamaşır suyu ile %1'lik Çamaşır suyu ile paspaslanır. 6-Paspaslar ve Toz bezleri Her gün saat 13'de 7-Paspas kovaları, Her gün vardiya sonunda temizlenir her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. 8-Fırçalar Her gün ve gerektikçe 9-Çöp kovaları Günde 2 kere ve gerektikçe çöpler toplanır Çöp kovaları haftada 1 ''Ünite İçi Atık Yönetim Planı ''na göre çöpler toplanır ve atılır. Çöp kovaları 10-Sıvı Sabun Kapları 11-Ara koridorlar bekleme salonu ve banklar Yerler günde 2 kere ve gerektikçe Banklar haftada 1 kez %1'lik Çamaşır suyu ve deterjanla yıkanmış bezler ile banklar silinir ve deterjanlı su ile yıkanmış paspas ile yerler silinir 12-Tüller ve perdeler Ayda 1 kez Çamaşırhaneye gönderilerek Kan ve vücut sıvıları döküldüğünde yapılacak temizlik: Dökülen sıvıyı kâğıt peçeye emdiriniz ve ardından %10'luk çamaşır suyu ile siliniz ve kurulayınız.

6 YER: ARAŞTIRMA LABORATUAR ve BİYOKİMYA ORTA RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane : Beyaz 1-Buzdolabı Buzdolabının dış yüzeyi her gün ve gerektikçe Dolaptaki malzemeler sorumlu laborantla beraber boşaltılarak temizlenir. Buzdolabının içi ve dışı %10'luk Çamaşır suyu ile 2-Yüzeyler, Tezgâhlar Her gün %10' luk çamaşır suyu ile 3-Cihaz yüzeyleri Her sabah ve akşam %1' lik çamaşır suyu ile 4-Camlar-duvarlar 5-Kapı, kapı kolları Her sabah kapı ve kapı kolları Haftada bir kez kapılar detaylı olarak temizlenir. 6-Paspaslar, Toz bezleri Her gün saat 13de Camlar ayda 1 kez, duvarlar 1 kez Bu işle görevlendirilmiş personel tarafından camlar cam temizleme malzemeleri ile duvarlar deterjanlı ve çamaşır suyu su ile Kapı ve kapı kolları çamaşır suyu(10'luk ) ile 7-Paspas kovaları, Fırçalar Her gün07-15vardiya sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. 8-Tuvalet ve Lavabolar İki saatte bir ve kirlendikçe Haftada bir duvarlar dahil her yer silinir 9- Çöp kovaları Çöpler günlük atılır Çöp kovaları haftada bir yıkanır Çamaşır suyu ve deterjanlı su ile temizlenir. ''Ünite İçi Atık Planı''na göre çöpler toplanır. Çöp kovaları deterjanlı su ile 10-Sıvı Sabun Kapları 11-Biyogüvenlik Kabini Her işlem sonrası ve gerektikçe temizlik yapılır. (Her günün sonunda cihazın UV ışınlarıyla dezenfeksiyonu sağlanır.) Cihazın iç dış yüzeyi %10'luk çamaşır suyu ile

7 YER: POLİKLİNİK ORTA RİSKLİ ALAN 1-Tuvaletler, Lavabolar 2 saatte bir ve kirlendikçe 2-Muayene odaları ve yüzeyler Her gün toz alınır. Haftalık genel temizlik 3-Muayene masası, dolaplar Her gün 4-Hasta kabul bankosu Her gün 5-Çöp kovaları Günlük çöpler toplanır. Kovalar yıkanır 6-Camlar, duvarlar GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Ayda iki kez Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar :Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane : Beyaz %1'lik Çamaşır suyu ve deterjanlı su ile temizlenir. Bütün yüzeyler Deterjanlı su ile Çöpler ''Ünite İçi Atık Planı'na göre toplanır.%10'luk çamaşır suyu ile Deterjanlı su ile temizlenir. Çamaşır suyu ve ile temizlenir.(1'lik ) deterjanlı su ile Zemin paspaslanır. Yerler deterjanlı su ile paspaslanır, yüzeyler çamaşır suyu ve deterjanlı su ile 7-Muayene Müdahale Odası Her gün yüzeyler nemli bezle silinir ve yerler paspaslanır. Haftalık genel temizlik yapılır. Yerler %1'lik, yüzeyler ise %10'luk çamaşır suyu ile 8-Banklar Her gün yüzeyler nemli bezle silinir ve yerler paspaslanır. Haftalık genel temizlik yapılır. Deterjanlı su ile temizlenir. 9-Kapılar kapı kolları Kapı kolları her gün Kapılar haftada bir kez Poliklinik kapı kolları yüzey dezenfektanlı bezler ile 10-Koridorlar ve merdivenler Günlük. Makine ile 11-Tüller, perdeler, paravan örtüleri 13-Sıvı Sabun Kapları Ayda bir kez Çamaşırhaneye gönderilir. 14-Paspaslar, Toz bezleri Hergün saat 13de 15-Paspas kovaları, Fırçalar Gün sonunda temizlenir. Çamaşır suyu ve deterjanla temizlenir, kuru saklanır.

8 YER: ÇAMAŞIRHANE ORTA RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK 1-Çamaşırhane Günlük tozları alınır, zemin günlük 2-Çamaşırhanedeki makineler Her gün temizlenir Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane : Beyaz Yüzeyler %1'lik çamaşır suyu ile silinir, yerler deterjanlı su ile Yüzey dezenfektanı ile 3-Paspaslar, Toz bezleri, Hergün saat13de Çamaşırhanede yıkanır kuru olarak telsi edilir. 4-Paspas kovaları, fırçalar 5-Çamaşır Arabaları Her günün sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. Her günün sonunda %1'lik çamaşır suyu ile 6-Sıvı Sabun Kapları 7-Çöpler çöp kovaları Çöpler günlük atılır Çöp kovaları haftada bir yıkanır 8-Lavabolar Günde 1 kez Haftalık genel temizlik yapılır. "Ünite İçi Atık Planı"na göre çöpler toplanır. Çöp kovaları deterjanlı su ile 1'lik Çamaşır suyu temizlenir. Kan ve Vücut Sıvıları Döküldüğünde Yapılacak Temizlik: Dökülen sıvıyı kâğıt peçeye emdiriniz ve ardından %10' luk çamaşır suyu ile siliniz ve kurulayınız. Çamaşır Suyu Hazırlama: Yüzey dezenfektanı olarak

9 YER: PATOLOJİ LAB. HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI ORTA RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK 1- Yüzeyler Her gün 2- Lavabolar Günde 1 kez ve gerektikçe temizlenir. Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar Sarı Bütün kuru alanlar (kapı, pencere, mobilya, ayna, vb.) Mavi Tuvaletler Kırmızı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane Beyaz %1'lik çamaşır suyu ile Kan ve vücut sıvıları varsa %10'luk çamaşır suyu ile %10' luk Çamaşır suyu ile 3-Tezgâhlar Her gün Yüzeyler %10' luk çamaşır suyu ile 4-Zemin Her gün iki kez %1'lik çamaşır suyu ile 5-Kapı, kapı kolları Her sabah kapı kolları Haftada 1 kez kapılar silinir %1'lik çamaşır suyu ile 6-Çöpler ve çöp kovaları Her akşam ve gerektikçe toplanır. Çöp kovaları 07/15 vardiyasında yıkanır ''Ünite İçi Atık Yönetim Planı ''na göre çöpler toplanır ve atılır. Çöp kovaları 7-Paspaslar, Toz bezleri Her gün saat 13de 8-Paspas kovaları, fırçalar 9-Sıvı Sabun Kapları Her günün sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. 10- Camlar-Duvarlar Ayda 1 Deterjanlı su ile

10 YER: İDARİ BİRİMLER,ECZANE, DEPOLAR,DİGER ALANLAR HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar Sarı DÜŞÜK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Bütün kuru alanlar (kapı, pencere, mobilya, ayna, vb.) Mavi Tuvaletler Kırmızı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane Beyaz 1-Tuvaletler Ve Lavabolar İki saatte bir ve kirlendikçe Çamaşır suyu ve deterjanla fırçalanır.(% 10 'luk ), lavabolar ovulur. 2-Çalışma Odaları Yerler her vardiyada bir kez ve gerektikçe, yüzeyler her sabah 3-Kapı, Kapı Kolları Her sabah kapı kolları Haftada bir kez kapılar temizlenir. 4-Ara Koridorlar, Bekleme Salonu, Koltuklar Yerler bir kez ve gerektikçe Banklar haftada 1 kez Pazar günleri Zeminler moplanır, süpürülür ve deterjanlı ıslatılmış paspas ile temizlenir. Yüzeyler deterjanlı su ile Kapı ve kapı kolları %1' lik çamaşır suyu ile Çamaşır suyu ve deterjanla yıkanmış bezler ile banklar, deterjanla ıslatılmış paspas ile yerler 5-Çöp Kovaları Günde 2 kez ve gerektikçe çöpler toplanır Çöp kovaları 07/15 vardiyasında yıkanır "Ünite İçi Atık Planı ''na göre çöpler toplanır. Çöp kovaları deterjanlı su ile 6-Camlar, Duvarlar Ayda 1 kez silinir Bu işle görevlendirilmiş personel tarafından cam temizleme malzemeleri ile temizlenir 7-Tüller, Perdeler Ayda bir kez Çamaşırhaneye gönderilerek 8-Depolar, raflar Yerler her sabah Raflar ve yüzeyler Detaylı temizlenir 9-Raflardaki malzemeler 10-Paspas Kovaları ve fırçalar Her günün sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. 11- Paspaslar, Toz Bezleri Her gün saat 13de Haftada bir kez ve gerektiğinde Yerler ılık deterjanlı su ile paspaslanır. Yüzeyler deterjanlı su ile silinir ve kurulanır. Kuru bez ile tozu alınır. Malzemenin özelliğine göre gerekirse deterjanlı bez ile siliniz. Çamaşır suyu ve deterjanla temizlenir kuru saklanır. 12-Sıvı Sabun Kapları Kan ve vücut sıvıları döküldüğünde yapılacak temizlik: Dökülen sıvıyı kağıt peçeye emdiriniz ve ardından %10' luk çamaşır suyu ile siliniz ve kurulayınız. Çamaşır suyu hazırlama: Yüzey dezenfaktanı olarak

11 YER: ÇEVRE DÜŞÜK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane : Beyaz 1-Zemin Günlük paspaslanır. Haftada bir Süpürülüp paspaslanır, yüzeyler deterjanlı suyla temizlenir. 2-Fırçalar Her gün ve gerektikçe 3-Izgaralar Haftada bir temizlenir İçindeki çöpler alınır, ızgaralar kaldırılarak altı temizlenir. 4-Çöpler çöp kovaları Çöpler günlük atılır Çöp kovaları haftada bir yıkanır Ünite İçi Atık Planı"na göre çöpler toplanır. Çöp kovaları deterjanlı su ile 5-Paspaslar, Toz bezleri Hergün saat 13de 6-Paspas kovaları Her gün07-15vardiya sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. Çamaşır suyu ve deterjanla temizlenir. Kuru saklanır

12 YER: MUTFAK DÜŞÜK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Brakiterapi, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane : Beyaz 4-Cam-Duvar Haftada bir defa gerektikçe Deterjanlı suyla temizlenir. 5-Zemin Günde bir defa Deterjanlı suyla temizlenir. 6-Dolap içi ve dışı Günde bir defa Deterjanlı suyla temizlenir. 7-Buzdolabı Haftada bir defa silinir Sıcak su ile 8-Yemek dağıtma bölümü, Benmari Günde 2 defa Deterjanlı sıcak su ile 9-Depo rafları Günde bir defa Haftada bir kez malzemeler boşaltılarak temizlenir Deterjanlı sıcak su ile 10-Bulaşık yıkama tezgâhı Her kullanım sonrasında Deterjanlı sıcak su ve ovucu bir madde ile 11- Bulaşık yıkama makinesi Her kullanım sonrasında Deterjanlı sıcak su ile 12-Kapılar Günde bir defa silinir Çöp kovaları haftada bir yıkanır Deterjanlı suyla temizlenir. 13-Temizlik bezleri, paspaslar 14-El Yıkama Alanı Her kullanımdan sonra saat 13de Her gün Çamaşırhanede yıkanır kuru teslim edilir. Lavabolar, evyeler ve zemin %1'lik çamaşır suyu ile 15-Sıvı Sabun Kapları Boşalan sabunluk yıkanıp iyice kurutulduktan sonra

13 YER: ARŞİV DÜŞÜK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK 1-Çalışma Odası Yerler günde bir kez ve gerektikçe, yüzeyler her sabah 2-Kapı, Kapı Kolları Her sabah kapı kolları Haftada bir kez kapılar temizlenir. 3-Ara Koridorlar Yerler bir kez ve gerektikçe İ Zeminler moplanır, süpürülür ve deterjanlı ıslatılmış paspas ile temizlenir. Yüzeyler deterjanlı su ile Kapı ve kapı kolları %1' lik çamaşır suyu ile Deterjanla ıslatılmış paspas ile yerler 4-Çöp Kovaları 5-Camlar 6-Duvarlar Günde 1 kez ve gerektikçe çöpler toplanır Çöp kovaları haftada bir kez yıkanır Ayda 1 kez silinir Ayda 1 kez silinir "Ünite İçi Atık Planı ''na göre çöpler toplanır. Çöp kovaları deterjanlı su ile Bu işle görevlendirilmiş personel tarafından cam temizleme malzemeleri ile temizlenir Bu işle görevlendirilmiş personel tarafından deterjanlı su ile temizlenir 7-Dolaplar Ayda 1 kez silinir Deterjanla ıslatılmış temizlik bez ile 9- Raflar Detaylı temizlenir 10-Raflardaki malzemeler 11-Paspas Kovaları, fırçalar Her günün sonunda temizlenir ve her kullanımdan sonra suyu değiştirilir. 12- Paspaslar, Toz Bezleri Her gün saat 13de Ayda 1 kez silinir 13- Arşiv dezenfeksiyonu Yılda bir kez Yerler ılık deterjanlı su ile paspaslanır. Yüzeyler deterjanlı su ile silinir ve kurulanır. Kuru bez ile tozu alınır. %1' lik çamaşır suyu ile tüm yüzeyler ve dolaplar ;

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK PLANI DÖK.KODU: YÖN.PLN.024 YAYIN TARİHİ: 11,11,2011 REVİZE NO:67 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/1 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI Sayfa No: 10/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR ACİL SERVİS KLİNİKLER

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI 1-RİSKLER HASTANE TEMİZLİK PLANI YÖN.PL.01 15.02.2013 11.07.2013 01 1/14 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR - AMELİYATHANELER - STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları)

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa 1 / 7 ZAMANI KURALLARI MALZEMELERİ YÜKSEK YOĞUN BAKIM VE İZOLASYON ODALARI AMELİYATHANE Günde iki defa (her ameliyat öncesi ilgili ameliyat odası temizlenir Tuvalet temizliği günde iki defa yapıldıktan

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI HASTANE PLANI DOK.KODU:AY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 01. 06 2016 REVİZYON NO:00 REVİZYON TARİHİ:00 SAYA NO:1/5 1 - DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARIN VE DEZENEKSİYON PLANI Zemin MALZEMESİ/EKİPMA N Mop-Otomat- Yüzey Temizleyicisi

Detaylı

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Sayfa No 1 / 9 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANE VE STERİL DESTEK ALANLARI MERKEZİ STERİLİZASYON VE STERİL DESTEK ALANLARI PROTEZ LABORATUARI AĞIZ,DİŞ, ÇENE HASTALIKLARI

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ:Fakülte'de bulunan bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2.KAPSAM: Tüm birimleri kapsar. 3.TANIMLAR:

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELĠYATHANELER STERĠLĠZASYON ÜNĠTESĠ (steril destek alanları) YOĞUN BAKIMLAR DĠYALĠZ ÜNĠTESĠ ANJĠO ÜNĠTESĠ ĠZOLASYON ODALARI TIBBĠ

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4 YÜKSEK RİSKLİ ALAN ORTA RİSKLİ ALAN DÜŞÜK RİSKLİ ALAN DİŞ PRETEZ LABORATUARI RÖNTGEN TUVALETLER ENTEGRE KLİNİKLER MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK UYGULAMALARI İDARİ BİRİMLER HASTA

Detaylı

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU

POLİKLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU Masalar Odaların ince temizliği Oda temizliği (paspas) Koridorlar Müdahale, Pansuman Odası Çöplerin Toplanması Çöp Kovaları Duvarlar ve camlar DOKÜMAN KODU PLN 15-1 REVİZYON TARİHİ 01.01.2016 Kapılar Kapı

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir.

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1.2- KAPSAM Bu plan Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi HASTANE TEMİZLİĞİ FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Doküman No: DD.52 Yürürlük Tarihi: 24.11.2011 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: Sayfa No: 1/5 SÜREÇLER YAPILAN TEMİZLİK SIKLIK/GÜN

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK PLANI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK PLANI A. YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR B. ORTA RİSKLİ ALANLAR 1. Lokal Ameliyathane 2. Sterilizasyon Ünitesi 1. Poliklinikler 2. Hemşire ve doktor odaları Tıbbi Atık Deposu ve Evsel Atık Deposu 3. 3. Radyoloji Ünitesi

Detaylı

Hastane Temizliği Talimatı

Hastane Temizliği Talimatı 1. AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri kapsar. 3. TANIMLAR temizliğinin doğru ve etkin Çok Yüksek Riskli

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI Dok No: ENF.TL.10 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumuna göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir.

Detaylı

ŞAHİNBEY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GENEL TEMİZLİK PLANI

ŞAHİNBEY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GENEL TEMİZLİK PLANI A. YÜKSEK RİSKLİ LAR B. ORTA RİSKLİ LAR C. DÜŞÜK RİSKLİ LAR 1. Ameliyathane 2. Sterilizasyon Ünitesi 3. Yoğun Bakım Üniteleri 4. Hemodiyaliz Ünitesi 5. Anjio Ünitesi 6. Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir,

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI Genel Temizlik Standartları Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, Hastanelerde kritik bölgeler dışındaki ünitelerde,

Detaylı

YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR. POLĠKLĠNĠKLER (Muayene odaları, uygulama odaları)

YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR. POLĠKLĠNĠKLER (Muayene odaları, uygulama odaları) Doküman Kodu: DOH.PL.01 Yürürlük Tarihi: 01.2012 Revizyon No/Tarihi: 02/05.2017 Sayfa No: 1 / 9 ALAN RĠSK BELĠRLEMESĠ: YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR AMELĠYATHANELER STERĠLĠZASYON

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI KOD:TL.18 YAY.TAR:10.10.2011 REV.TAR:25.02.2013 REV.NO:01 SAYFA :1 / 6 1. AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek infeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TEMİZLİK UYGULAMALARI TALİMATI

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TEMİZLİK UYGULAMALARI TALİMATI Sayfa No : 1 / 9 1. AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek ve sağlıklı bir ortam olusturmak için uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemek ve uygulanmasını sağlamak. 2.

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK TALİMATLARI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK TALİMATLARI 1.AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri, temizlik ve yemek şirketini kapsar 3.TANIMLAR

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI DOKÜMAN NO: TY-TL-9 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 8 1.Amaç: Fakültenin klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta, hasta yakını ve

Detaylı

HASTANE HİJYEN PLANI

HASTANE HİJYEN PLANI Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTANE HİJYEN PLANI Temel İlkeler Tüy bırakmayan temizlik bezleri tercih edilmelidir, bez ve kova renkleri kullanım alanına göre belirlenmelidir. Bölüm Kova Rengi Bez Rengi Tuvalet

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI. 1.AMAÇ : Hastanemizin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır.

ÖZEL YALOVA HASTANESİ HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI. 1.AMAÇ : Hastanemizin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır. 1.AMAÇ : Hastanemizin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır. 2. KAPSAM:Hastanemizin tüm alanlarını kapsar. 3. KISALTMALAR: EKH:Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi 4. TANIMLAR: 4.1.Düşük

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ Amaç Hastanede çalışan personeli ve yatan hastaları hastane enfeksiyonları açısından korumak, bilinçlendirmek, Gerekli

Detaylı

1. AMAÇ: Hastanemizde temizliğin etkin yapılmasını sağlayarak olası komplikasyonları önlemek.

1. AMAÇ: Hastanemizde temizliğin etkin yapılmasını sağlayarak olası komplikasyonları önlemek. 1. AMAÇ: Hastanemizde temizliğin etkin yapılmasını sağlayarak olası komplikasyonları önlemek. 2. KAPSAM: Bu talimat KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde; bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması

Detaylı

E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ

E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ 1. 2. 3. AMAÇ: Hastanenin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır. KAPSAM: Hastanemizin tüm risk alanlarını kapsar. SORUMLULAR:

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ GENEL TEMİZLİK TALİMATI

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ GENEL TEMİZLİK TALİMATI 1 / 8 1. AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 2. KAPSAM: Hastanenin tüm birimlerinde uyulması gereken temizlik faaliyetlerini

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ: Servislerde/birimlerde temizlik ve dezenfeksiyon esaslarını belirlemek

HASTANE TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ: Servislerde/birimlerde temizlik ve dezenfeksiyon esaslarını belirlemek Doküman No:YÖN-PR-11 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa 1 / 12 1. AMAÇ: Servislerde/birimlerde temizlik ve dezenfeksiyon esaslarını belirlemek 2. KAPSAM: Genel klinikler /birimler,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON TALİMATI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON TALİMATI SAYFA NO: 1 / 9 1. AMAÇ: Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin tüm birimlerde temizlik ve yer / yüzey dezenfeksiyonu uygulamaları için yöntemlerin ve dezenfektan kullanım ilkelerinin

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI HASTANE TEMİZLİK PLANI YAYIN TARİHİ 01/07/2011 REVİZYON TAR.-NO 00 DİKEY BOYUT 01 BÖLÜM NO 01 STANDART NO 53 DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTÜ 00 YATAY BOYUT AMAÇ: Hasta,hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı

Detaylı

KLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU

KLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİKLER PLANI VE KONTROL FORMU DOKÜMAN KODU OH.PL..009 REVİZYON TARİHİ SAYFA 1 YAPILAN Masalar Odaların ince temizliği Oda temizliği (paspas)

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-5 39 AMAÇ Hastane temizlik hizmetleri departmanında, hastaneye göre genel iş planı oluşturabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hastane temizlik hizmetlerinde günlük işlemleri araştırınız. Örnek günlük

Detaylı

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON TALİMATI

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON TALİMATI DOKÜMAN NO: TY-TL-1 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 8 1. AMAÇ: Diş hekimliği bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması, temizliğinin doğru ve etkin yapılması

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ

HASTANE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ 12.09.2013 0 0 1 / 12 1. AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemek ve hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Kalite Yönetim Direktörü

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Kalite Yönetim Direktörü Doküman No: ENF. TL. 21 Yayın Tarihi:12.03.2009 Revizyon Tarihi: 27.03.2013 Revizyon No: 03 Sayfa: 1 / 5 1. AMAÇ: Hastane temizliği; öncelikle hastane personelini ve hastaları hastane enfeksiyonlarından

Detaylı

Hastane Temizlik Kriterleri. Figen BORAN Enf.Kont.HemĢiresi

Hastane Temizlik Kriterleri. Figen BORAN Enf.Kont.HemĢiresi Hastane Temizlik Kriterleri Figen BORAN Enf.Kont.HemĢiresi AMACIMIZ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmaktır.

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK TALİMATI

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK TALİMATI DOKÜMAN NO: TY-TL-8 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 6 1. Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek infeksiyonları önlemek için hasta, hasta yakını ve hastane

Detaylı

GENEL TEMİZLİK HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

GENEL TEMİZLİK HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ ve KAPSAM: Hastane genelinde ve çevresinde temizliğin sağlanması, temizlik faaliyetleri için bir yöntem belirlemek ve uygulamaktır. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesinin

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

1. Eczane temizliği o bölümde çalışan temizlik personeli tarafından yapılmalıdır.

1. Eczane temizliği o bölümde çalışan temizlik personeli tarafından yapılmalıdır. ECZANE TEMİZLİK TALİMATI KODU:OH.TL.11 YAYINLANMA TARİHİ:02.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:07 1.AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik eczanede uyulması

Detaylı

GENEL TEMİZLİK KURALLARI TALİMATI

GENEL TEMİZLİK KURALLARI TALİMATI SAYFA NO 1/6 1.AMAÇ VE KAPSAM: Hastane ortamında, endemik hastane enfeksiyonlarının yayılmasını önlemek. Hastanede bulunan tüm birimleri ve çalışan herkesi kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Çevre temizliği

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HTM-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HTM-P01 Yürürlük i:16.11.2012 TEMİZLİK HİZMETLERİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: 24.06.2014 Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması Temizlik malzemeleri ile ilgili düzenleme yapıldı. Madde No 4.1.4. - 4.1.7. - 4.1.22.

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.10.2013 Talimat içinde Kan ve Vücut Sıvıları Dökülme 01 ve Saçılma Talimatı, Ameliyathane Temizlik Talimatı Anjiyo Alanı Temizlik Talimatı, Koridor,

Detaylı

1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR

1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ YOĞUN BAKIMLAR TIBBİ ATIK DEPOSU TEHLİKELİ ATIK DEPOSU İMMÜNSÜPRESE VE NÖTROPENİK HASTA ODALARI

Detaylı

GENEL TEMİZLİK PLANI. Hastane ortamındaki alanların temizlik periyodu ve kullanılacak malzemeler:

GENEL TEMİZLİK PLANI. Hastane ortamındaki alanların temizlik periyodu ve kullanılacak malzemeler: SAYFA NO 1/14 Hastane ortamındaki alanların temizlik periyodu ve kullanılacak malzemeler: ALANLAR Banyolar Tuvaletler ALANLARIN TEMİZLİK PERİYODU En az günde bir kez ve her hastadan sonra fırçalanarak

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi HASTANE TEMİZLİK TALİMATI T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi HASTANE TEMİZLİK TALİMATI 1.Amaç Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek,

Detaylı

Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek infeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak

Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek infeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek infeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak amacıyla uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemek

Detaylı

ARTEMİZ KİMYA Şahin ASLAN

ARTEMİZ KİMYA Şahin ASLAN HASTANE TEMİZLİĞİ ARTEMİZ KİMYA Şahin ASLAN Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak amacıyla uyulması

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK TALİMATI

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK TALİMATI KODU: ACL.TL.12 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:15 1.AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik acil serviste uyulması gereken

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI REVİZYON NO:02 Sayfa 1 / 10 1. AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM: Tüm birimleri kapsar. 3.

Detaylı

09.02.2015. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. 10.Sınıf Enfeksiyondan Korunma. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon

09.02.2015. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. 10.Sınıf Enfeksiyondan Korunma. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon 10.Sınıf Enfeksiyondan Korunma 32.Hafta ( 04 08 / 05 / 2015 ) YANIK ÜNİTELERİNDE DEZENFEKSİYON Slayt No: 56 Hasta yatakları ve örtülerinin temizliğine dikkat edilmeli, Her hastadan sonra hidroterapi cihazında

Detaylı

Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza

Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza. Ġmza Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması Yeni yayınlandı KAPSAM: Tüm Birimler Hazırlayanlar Kıymet Çelebi Sorumlu HemĢire Madde No Merve Marakoğlu Kalite Yönetim Birimi Kontrol Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü

Detaylı

1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması için temel önlemleri almak.

1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması için temel önlemleri almak. EBOLA VĠRÜS HASTALIĞI (EVH) VE MERS HASTALIĞI TEMĠZLĠK TALĠMATI KODU:OH.TL.12 YAYINLANMA TARİHİ:02.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:06 1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması

Detaylı

İSİG ZORUNLU EĞİTİMLERİ 16 saat / yıl / çalışan

İSİG ZORUNLU EĞİTİMLERİ 16 saat / yıl / çalışan İSİG ZORUNLU EĞİTİMLERİ 16 saat / yıl / çalışan 1. Genel konular Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları İşyeri temizliği ve düzeni İş kazası ve meslek hastalığından

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.03.2014 Madde 5.2 talimata eklenerek, kemoterapi tedavisi 01 alan hastaların vücut sıvılarına maruz kalınması halinde alınacak önlemler tariflendi.

Detaylı

TEMİZLİK / HASTANE TEMİZLİĞİ. İnsan hayatında gereklilikten öte temel bir ihtiyaç, Hastane temizliği ise bir zorunluluktur.

TEMİZLİK / HASTANE TEMİZLİĞİ. İnsan hayatında gereklilikten öte temel bir ihtiyaç, Hastane temizliği ise bir zorunluluktur. TEMİZLİK / HASTANE TEMİZLİĞİ İnsan hayatında gereklilikten öte temel bir ihtiyaç, Hastane temizliği ise bir zorunluluktur. Dilek ZENCİROĞLU VKV Amerikan Hastanesi Eğitim Hemşiresi 1 2 HASTANE TEMİZLİĞİ

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI

HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI 1/11 l.amaç Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri kapsar. 3. TANIMLAR Çok Yüksek Riskli

Detaylı

TPN ÜNİTESİ TEMİZLİK TALİMATI

TPN ÜNİTESİ TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik Total Parenteral Nütrisyon (TPN) Ünitesi nde uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 2.KAPSAM: Hastanenin

Detaylı

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ameliyathanesinin ameliyata hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun sağlanması

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ

HASTANE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ YÖN.PR.08 12.02.2011 07.11.2013 04 1/14 1.0 AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 2.0 KAPSAM: Hastanenin tüm birimlerinde

Detaylı

EL HİJYENİ VE ELDİVEN KULLANIMI TALİMATI

EL HİJYENİ VE ELDİVEN KULLANIMI TALİMATI AMAÇ Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların ve çapraz bulaşmaların önlenmesi amacıyla sağlık personeli, hasta, hasta refakatçileri ve ziyaretçiler için, uygun el temizliği ve eldiven kullanma yöntemlerini

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ

HASTANE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ Sayfa Numarası 1/12 1. AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması, enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemek ve temizliğinin doğru ve

Detaylı

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mehmet Özlüses, Sibel Akın, Dilek Baytaş, Dr. Kaya Süer Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

Doküman No: YÖN.PL.02 Yayın Tarihi: 06.08.2013 Revizyon No: 0 Revizyon Tarihi: 0 Sayfa No: 1/7 GENEL TEMİZLİK KURALI:

Doküman No: YÖN.PL.02 Yayın Tarihi: 06.08.2013 Revizyon No: 0 Revizyon Tarihi: 0 Sayfa No: 1/7 GENEL TEMİZLİK KURALI: Sayfa No: 1/7 GENEL TEMİZLİK KURALI: 1. Yüzey dezenfektanı olarak 1/100 lük çamaşır suyu hazırlanmalıdır.(1lt suya 10cc çamaşır suyu) 2. Kan ve vücut sıvılarının temas ettiği yüzeylerin temizliğinde 1/10

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI KODU: YÖN.TL.1 YAYIN TARİHİ : MART 213 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO: SAYFA NO:1/11 1. AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğin doğru ve etkin yapılması için yöntem

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 MALZEMELER

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 MALZEMELER ÖĞRENME FAALİYETİ-3 27 AMAÇ Hastane temizlik hizmetleri departmanında, kullanılacak malzemelerin doğru ve eksiksiz olarak dağıtımını yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hastanelerdeki temizlik hizmetleri departmanında

Detaylı

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı; UÜ-SK bebek beslenme ünitesi ve gavaj mutfaklarında yatarak tanı ve/veya tedavi hizmeti alan hastaların (bebek, çocuk ve erişkin) beslenme ve beslenme tedavileri için

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ BİRİMİ Revizyon No 01 HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ BİRİMİ Revizyon No 01 HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI Sayfa No 1/9 1. AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak amacıyla uyulması gereken temizlik kurallarını

Detaylı

EL YIKAMA VE ELDİVEN KULLANMA TALİMATI. Yönetim Temsilcisi

EL YIKAMA VE ELDİVEN KULLANMA TALİMATI. Yönetim Temsilcisi Sayfa No Sayfa 1/6 1.AMAÇ Hastalarla ve hastane ortamındaki yüzeylerle el teması sonrasında ortaya çıkan enfeksiyon bulaş riskini önlemeye yönelik el hijyeni ve eldiven kullanım kurallarını ve uygulamalarını

Detaylı

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI Dok No: ENF.TL.030 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Bu talimatın amacı Özel VİTALE Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ve Polikliniklerinde yapılan yapım, yıkım, onarım

Detaylı

TELKAR. www.telkar.com.tr. "Başarı köklü çözümler üretmektir"

TELKAR. www.telkar.com.tr. Başarı köklü çözümler üretmektir TELKAR www.telkar.com.tr "Başarı köklü çözümler üretmektir" Fetih Mahallesi, Libadiye Caddesi, Sarıkamış Sokak, No:52 Ataşehir, İstanbul, TÜRKİYE Telefon : +90 216 470 86 70 Faks : +90 216 470 99 07 telkar@telkar.com.tr

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Artvin Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Artvin Devlet Hastanesi Sayfa No: 1/6 RİSK BÖLÜMLER OLUŞMA NEDENİ KORUYUCU ÖNLEMLER ENFEKSİYON Yoğun bakım, Diyaliz Ünitesi, Laboratuvarlar Ameliyathane, Yoğun bakım, Yeni doğan Yoğun bakım Vücut kan ve sıvı sıçraması Kişisel

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİ

POLİKLİNİK HİZMETLERİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birime yönelik düzenleme bulunmalıdır. Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birim bulunmalıdır. Bu birimde, bölümde hizmet veren hekimlerin listesi

Detaylı

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN MESLEK ESASLARI DERSİ PEKİŞTİRİLECEK KONULAR/BECERİLER/LAR Hasta Odası Hazırlama Hasta odası 3 20 20 Eylül 2017 Çarşamba 22 Eylül 2017 Cuma Hasta yatağı yapımı İçinde hasta olan yatağın yapımı Muayene

Detaylı

HİJYEN VE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ

HİJYEN VE TEMİZLİK PROSEDÜRÜ Sayfa No Sayfa 1 / 15 1. AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemek ve İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi bünyesindeki

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

EL HİJYENİ TALİMATI REVİZYON DURUMU

EL HİJYENİ TALİMATI REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 18.08.2014 Madde 5.2 de hasta ve yakınlarına el hijyeni ile 01 ilgili eğitim verilmesi tariflendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Enfeksiyon Kontrol

Detaylı

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ ENDOSKOPİ HİZMETLERİ Endoskopi ünitelerinde fiziki düzenleme yapılmalıdır. Endoskopi işleminin yapıldığı odanın tüm yüzeyleri kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir nitelikte olmalıdır. Endoskopi

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

YAŞMAK HOTELS / ODA TEMİZLİK PLANI

YAŞMAK HOTELS / ODA TEMİZLİK PLANI Yapılacak İşler NE? Uygulama Sıklığı NE ZAMAN? Kullanılacak Deterjan ve Dezenfektan NE KULLANI- LACAK? Kullanılacak Araçları NE İLE? Maddesinin Kullanım Oranı NE KADAR? Metodu NASIL? Kat arabanızda kullanılması

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TEMİZLİK KURALLARI

FEN FAKÜLTESİ TEMİZLİK KURALLARI FEN FAKÜLTESİ TEMİZLİK KURALLARI İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinde temizlik hizmetinin daha düzenli ve daha hijyenik olarak yürütülebilmesini sağlamak amacıyla Fakültemizde görevli bulunan temizlik

Detaylı