NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak"

Transkript

1

2

3

4 NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak kullanacağınızı umuyoruz. Tamir gerektiren durumlarda dünyanın önemli bölgelerindeki NACAR Servis Merkezleri hizmetinizde olup bu kitapçık gerekli servislere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca bu kitapçıkta dünya çapındaki NACAR garantisi de açıklanmıştır.

5 GARANTİ Garanti belgesi bu kitapçığın sonuna eklenmiştir. Biz, yetkili bir Nacar satıcısından satın alınmış olan ve bu kitapçık sonunda verilen GARANTİ SERTİFİKASI üzerinde gerekli detayları belirtilmiş NACAR saatini, yetkili bayi tarafından satıldığı taktirde, kendine ait özgün parçalardaki hatalar ve üretim aksaklıklarından kaynaklanan arızalara karşı alım tarihinden itibaren iki yıl süre ile garanti ederiz. Bu zaman içinde kazalar ve bakımsızlıktan doğan hasarlar hariç olmak üzere, parçaların veya saatin makinesinin veya makine aksamının ayarlama, onarım ve değiştirme işleri ücretsiz olarak yapılacaktır. Garanti kapsamındaki servis haklarından yararlanabilmek için, geçerli garanti (garanti belgesi bu kitapçığın sonuna eklenmiştir.) belgesiyle birlikte saatinizi, saati satın aldığınız yetkili NACAR bayisine veya NACAR merkez servis istasyonuna ulaştırmanız gerekir. Sözkonusu servis ağı 01 Ağustos 2011 tarihi itibariyle bu kitapçığın sonuna eklenmiştir. Garanti dahili ve harici durumlarda posta, sigorta ve gönderme masrafları saatin sahibi tarafından ödenecektir. İş bu kitapçık sonundaki bayii adresleri önceden haber verilmeksizin değişebilir. Bu gibi durumlarda merkez servis yetkilidir.

6 ÖNEMLİ 1- Saatinizi düşürmeyiniz ve çarpmayınız. 2- Saatinizin modeline göre: 3 ve 5 ATM el yıkanabilir; 5 ve 10 ATM duşa girebilir; 10 ATM ve üzeri modellerde ise denize girilebilir. 3- Kullanım sırasında,saatinizin camının,kasasının,bileziğinin çizilmesi ve deri kayış garanti dışıdır. 4- Saatinizi yetkisiz kişilere açtırmayınız ve kurcalamayınız. 5- Saatinizin pili sadece yetkili bir satıcı tarafından değiştirilmelidir. Pilden satıcısı sorumludur. 6- Saatinizi terden,ter asidi tahribatından koruyunuz. 7- Eksik düzenlenmiş ve/veya üzerinde değişiklik yapılmış garanti belgeleri geçersizdir. Garanti müracaatında saate ait satış fişi veya fatura fotokopisi gereklidir. 8- Tüm gönderim ücretleri müşteriye aittir. 9- Garanti dışındaki arızaların giderilmesi ücretlidir.

7 ANALOG KUVARS VE MEKANİK SAATLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR Saatiniz aşağıdaki altı değişik analog, kuvars ve mekanik türünden birine girer. Yeni saatinizi kullanmadan önce lütfen saatinizin türüne ait açıklamaları okuyunuz. Bu açıklamalar saatinizi en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. A Çift ibreli, takvimsiz B Çift ibreli, tarih göstergeli C Çift ibreli, gün ve tarih göstergeli D Üç ibreli, takvimsiz E Üç ibreli, tarih göstergeli F Üç ibreli, gün ve tarih göstergeli GÖSTERGE VE İBRELER Dakika ibresi Saat ibresi (akrep) (yelkovan) Ayar Kolu ve Düğmesi* Tarih Penceresi Saniye ibresi Gün Penceresi * Bazı modellerde normal ayar kolu yerine vidalı ayar kolu kullanılmıştır.

8 Ayar kolunun kilidini açmak için: Ayar kolunu saat yönünün tersine doğru çevirerek açınız. Sonra da saat/takvim ayarı yapmak için dışarı doğru çekiniz. Ayar kolunu kilitlemek için: Önce ayar kolunu içeri doğru iterek normal durumuna getiriniz. Sonra da ayar düğmesini içeri doğru iterek saat yönünde çeviriniz. Saatinizi su içinde kullanırken: Saatinizi su içinde kullanmadan önce ayar kolunun tamamı ile normal durumunda kilitli olduğundan emin olunuz. Saatiniz ıslak veya su içinde iken kesinlikle ayar kolunu ve kronograf düğmelerini kullanmayınız. Saatinizin model numarası Saatinizin model numarası saatin arka kapağında alt kısımda bulunmaktadır ve sekiz haneli bir numaradır. (Örnek: )

9 Mekanik saati çalıştırmak için İlk defa saatinizi çalıştırmak için saatinizi kurma düğmesi ile defa kurunuz. İsviçre makinası otomatik saatler ayrıca ayar kolunu kurmak suretiyle de çalışırlar. Not : Her gün düzenli olarak kolunuzda bulunan saatiniz NACAR ın otomatik mekanizması normal bilek hareketleri ile kendiliğinden kurulacaktır. SAATİNİZİN GENEL KULLANIMI Saatinizin türüne ait açıklamalara bakarak saat ve takvimi ayarlayınız. TAKVİMSİZ MODELLER İÇİN SAAT AYARLAMASI A D RESİM 1 1. Ayar kolunu tamamiyle dışarı çekiniz. * Eğer saatiniz üç ibreli ise, ayar pinini saniye ibresi tam 12 nin üzerindeyken çekiniz. 2. Ayar kolunu istediğiniz yöne doğru döndürerek saatinizi ayarlayınız. 3. Ayar kolunu içeriye doğru normal pozisyonuna itiniz. * Eğer saatiniz üç ibreli ise, kurma kolunu yerel saatin saniye ibresi 12 üzerindeyken normal durumuna getiriniz.

10 TAKVİMLİ MODELLER İÇİN SAAT / TAKVİM AYARLANMASI Tarih diski saat 9:00 PM ile 4:00 AM arasında yavaş ilerleyerek değişir. Fakat bazı modellerde tarih diski, dakika ibresi gece yarısı saat 12 yi geçtikten sonra aniden değişir. Gün penceresi içeren modeller için B E RESİM 1 1. Ayar kolunu bir seviye çekiniz. 2. Takvim hanesinde bir önceki gün belirene kadar kurma kolunu çekiniz. 3. Ayar kolunu ikinci seviyeye gelecek şekilde tekrar çekiniz. İstenilen gün belirene kadar saat ve dakika ibrelerini ileriye doğru çeviriniz. *H Eğer saatiniz üç ibreli ise, kurma kolunu saniye ibresi tam 12 nin üzerindeyken çekiniz. 4. Ayar kolunu istediğiniz yöne doğru döndürerek saatinizi ayarlayınız. 5. Ayar kolunu içeri iterek normal durumuna ayarlayınız. *H Eğer saatiniz üç ibreli ise, ayar kolunu yerel saatin 00 ayarı ile normal durumuna itiniz.

11 GÜN VE TARİH HANESİ İÇEREN MODELLER C F RESİM 1 1. Ayar kolunu bir seviye çekiniz. 2. Takvim hanesinde bir önceki tarih belirinceye kadar ayar kolunu ileri yönde çeviriniz. 3. Takvim hanesinde istenilen gün belirinceye kadar ayar kolunu ters yönde çeviriniz. 4. Ayar kolunu ikinci seviyeye gelecek şekilde tekrar çekiniz. İstenilen tarih ve gün belirene kadar saat ve dakika ibrelerini ileriye doğru çeviriniz. 5. Ayar kolunu istediğiniz yöne doğru döndürerek saatinizi ayarlayınız. 6. Ayar kolunu iterek normal durumuna getiriniz. *H Eğer saatiniz üç ibreli ise, ayar kolunu yerel saatin 00 ayarı ile normal durumuna itiniz. TAKVİM AYARLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR: Saat 9:00 PM ile 4:00 AM arasında takvimi değiştirmeyiniz. Çünkü bu aralıkta takvim doğru olarak ayarlanamayabilir. Eğer takvimi bu saatler arasında değiştirmek istiyorsanız, önce saati bu aralıktan başka bir saate getirip takvimi ayarlayınız. Sonra da saati tekrar doğru konumuna ayarlayınız.

12 ANALOG KUVARS SAYICI GÖSTERGELİ SAATLER HAKKINDA AÇIKLAMA Saatiniz aşağıdaki dört değişik analog sayıcı göstergeli türünden birine girer. Yeni saatinizi kullanmadan önce lütfen saatinizin türüne ait açıklamaları okuyunuz. Bu açıklamalar saatinizi en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. G Üç ibreli, tarih göstergeli sayıcı Saat ibresi (akrep) Saat sayıcı ekran Dakika Sayıcı Ekranı Dakika ibresi (yelkovan) A düğmesi Click1 Ayar Kolu Click2 Saniye ibresi Saniye sayıcı ekran B düğmesi Tarih penceresi RESİM 2

13 H Üç ibreli, tarih ve gün göstergeli sayıcı Saniye sayıcı Dakika sayıcı ekran Saat ibresi (akrep) Tarih ekranı J Üç ibreli, tarih göstergeli sayıcı Saniye sayıcı Dakika sayıcı ekranı Saat ibresi (akrep) Saniye sayıcı ekran A düğmesi Click1 Ayar Kolu Click2 B düğmesi Tarih Penceresi Dakika ibresi (yelkovan) Saniye ibresi A düğmesi Click1 Ayar Kolu Click2 B düğmesi Tarih Dakika ibresi (yelkovan)

14 Sayıcının Çalıştırılması Model G H J İçin Standart Ölçüm BAŞLAT DURDUR A A A Düğmesine Basarak Tekrar Tekrar Zaman Ölçülebilir SIFIRLA B Ara Zamanlı Ölçüm BAŞLAT A DURDUR A BAŞLAT A DURDUR SIFIRLA A B K Üç ibreli, tarih ve gün göstergeli Saniye ibresi Gün Saat ibresi (akrep) Tarih Click1 Ayar Kolu Click2 Küçük Saat ibresi Dakika ibresi (yelkovan)

15 Üç İbreli, Tarih ve Gün Göstergeli Saatin Ayarlanması Model K için: RESİM 2 1.Saati ayarlamak için ayar kolunu iki seviye çekerek ileri doğru çeviriniz. 2.Günü ayarlamak için ayar kolunu iki seviye çekerek geriye doğru çeviriniz. 3.Tarihi ayarlamak için ayar kolunu bir seviye çekerek geriye doğru çeviriniz. 4.Küçük saat ibresi, normal saat ibresiyle beraber hareket eder. Sayıcı İbrelerinin Sıfır Ayarının Yapılması Sayıcı ibreleri,sayıcı durdurulduğunda normal yerine gelmiyorsa (sıfırlamıyorsa); 1. Ayar kolunu iki seviye çekiniz ve A Düğmesine basarak sayıcı saniyesinin normal yerine (12 nin üzerine)gelmesini sağlayınız. * Eğer A düğmesini devamlı basılı tutarsanız, sayıcının saniye ibresi akarak ilerleyecektir. 2. B düğmesine basılarak dakika ve saat sayıcı normal yerine getirilir. 3. Saati normal zamanına ayarlayınız. 4. Ayar kolunu içeri doğru iterek normal konumuna getiriniz.

16 Analog Quartz Saatin Pil Değiştirme İşlemi Saatin değişik fonksiyon ve işlemlerini kontrol etmek için pil fabrikada takılmış olarak gelir. Pilin saat elinize geçtikten sonraki gerçek dayanma süresi belirtilen süreden biraz daha az olacaktır. Pil bittiği zaman saatin kusurlu çalışmasını önlemek için en kısa zamanda pili değiştirilmelidir. Pili değiştirirken, en yakın NACAR YETKİLİ SATICI sına başvurup kaliteli pil kullanılması tavsiye olunur. Pil değiştirirken kapak contasını da değiştiriniz. Pilin bittiğini anlamak için Saniye ibresi olan analog kuvars saatlerinde, saniye ibresi normalde her saniyede bir atması gerekirken iki saniyede bir atmaya başlarsa pil değiştirilmelidir. (Bazı kalibrasyonlarda bu özellik yoktur.) Saatinizin ayarı saniye ibresi iki saniyede bir atmaya başlarsa da zayıf pille doğru olarak çalışacaktır. Analog Quartz Saatin Yanılma Katsayısı Normal sıcaklık koşullarında (5 C-35 C) saatinizde ayda 15 saniyelik (bazı kalibrasyonlarda 20 saniye) yanılma (geri kalma veya ileri gitme) söz konusu olabilir.

17 Saatinizin Kalitesinin Korunması SU GEÇİRMEZLİK 3 Atm WR Suya dayanıklılık (3 Atm) Eğer saatinizin arka kapağı üzerinde WATER RESISTANT yazılı ise, saatiniz su sıçramalarına ve yağmura karşı 3 Atm a kadar su geçirmezlik için dizayn ve imal edilmiş demektir. Ancak musluk, duş altı, suya dalma ve yüzmek için değildir. 5 Atm Suya dayanıklılık (5 ATM) Eğer saatinizin arka kapağı üzerinde WATER RESISTANT yazılı ise, saatiniz 5 Atm düzeyinde basınca dayanacak biçimde tasarlanmış ve üretilmiş olup, yüzerken, yat kullanırken veya duş alırken kullanabilirsiniz.

18 Suya dayanıklılık (10Atm/15 Atm/20 Atm)* Eğer saatinizin arka kapağı üzerinde WATER RESISTANT 10 Atm WATER RESISTANT 15 Atm yada WATER RESISTANT 20 Atm yazılı ise, saatiniz yüzmeye ve derin olmamak şartıyla dalmaya karşı 10 Atm/15 Atm/20 Atm basınç derinliğe kadar dayanıklıdır. Ancak bu su geçirmezlik, Scuba dalışları için yeterli değildir. Scuba dalışı yapabilmek için dalgıç saati kullanmanızı tavsiye ederiz. 5,10,15 veya 20 ATM lik su geçirmez saatinizi, su içinde kullanmadan önce ayar kolunun tamamıyla yerine itilmiş durumda olmasına dikkat ediniz. Saatinizi ıslak durumdayken veya su içindeyken ayar kolu ile oynamayınız. Eğer saatinizi deniz suyunda kullandıysanız, temiz suyla yıkayıp tamamiyle kurumasını sağlayınız. 5 Atm lik su geçirmez saatle duş alırken ya da 10,15 veya 20 Atm lik su geçirmez saatle banyo yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:

19 Saat, sabunlu su veya şampuan ile ıslanmış durumdayken ayar kolu ile oynamayınız. Ilık suda belirli bir süre bırakıldığı takdirde, saatin biraz geri kalması veya ileri gitmesi söz konusu olabilir. Bu durum, saat normal sıcaklığa çıkarıldığı zaman kendiliğinden düzelir. Not : Bardaki basınçtan amaç test basıncıdır ve yüzme hareketlerinden derinliğe göre basıncı yükseltmesinden dolayı, bu basıncın gerçek dalış derinliğine dayanıklılığı fark edilemez. Bunun yanı sıra su dalışlarında da dikkatli olunmasını tavsiye ederiz.

20 Isı +60 C Saatler için -10 C -35 C (41 F-95 F) lik ısı farklılıkları arasında düzenli olarak hatasız veya 140 F (bazı kalibreler için 50 C veya 122 F) den daha yüksek ısı pillerin akması veya ömürlerinin kısa sürede sona ermesi gündeme gelebilir. C veya +14 F (bazı kalibreler için -5 C veya +23 F ) ısı şartlarında cüz i oranda geri kalmasına veya ileri gitmesine yol açabileceği için uzun süre bırakmayınız. yukarıda söz konusu edilen değişiklikler, saatinizin normal ısı düzenine girmesi ile kendiliğinden normale dönecektir. Şok ve Titreşim Hafif sarsıntılardan saatiniz etkilenmeyecektir. Ancak saatinize zarar verebileceği için, onu sert zeminlere vurmamaya veya düşürmemeye özen gösteriniz. Mıknatıslık Saatiniz yüksek mıknatıslanmaya karşı aksi yönde etkilenir. Onu radyo ve televizyon gibi cihazlara ve manyetik maddelere yakın temas ettirmemeye dikkat ediniz. (Quartz tipi saatler yakın bulundukları veya yakın temas halinde oldukları cihazlardan uzaklaştırıldıklarında normal düzenlerine dönerler.

21 Periyodik Kontrol Saatinizin her 2-3 yılda bir kontrol edilmesini tavsiye ederiz. Saatinizin çerçevesinin, kulpunun, çantasının ve kristal munrunun yerlerinde sağlıklı olarak oturduğundan emin olmak istediğinizde NACAR yetkili acentası veya servis istasyonuna kontrol ettiriniz. Kimyasal Maddeler Saatinizi çözücülük özelliği olan sıvı (alkol, gaz, benzin gibi), kozmetik spray, deterjan, yapıştırıcı ve boya gibi kimyasal özellikleri olan maddelerden uzak tutmaya özen gösteriniz. Aksi halde saatinizin dış yüzeyi, bileziği ve diğerleri rengini kaybeder, solar, bozulur ve tahrip olabilir.

22 Saatin Dış Yüzeyinin Ve Bileziğinin Korunması Toz veya nemden meydana gelebilecek paslanmayı önlemek için, saatinizi ve bileziğini temiz ve kuru bir bezle siliniz. Saatinizin Arka Yüzünde Bulunan Koruyucu Film İçin Alınması Gereken Tedbirler Eğer saatinizin arka yüzünde koruyucu film veya etiket varsa, bunları saatinizi kullanmadan önce çıkarınız. Aksi halde, filmin veya etiketin altına giren ter, kirlenme ve paslanmaya yol açabilir.

23 NACAR PiKTOGRAM GMT

24 Konyalı Saat tamir ve bakım servisinden bir bölüm.

25 GARANTİ BELGESİ Bu garanti belgesi 6512 sayılı kanun ile bu kanuna dayanılarak düzenlenen TRKGM-95/ sayılı tebliğ uyarınca T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Kanunu ve garanti belgesi yönetmeliğine göre uygun hazırlanmıştır.

26 İTHALATÇI FİRMA - DİSTRİBÜTÖR ÜNVANI : Konyalı Saat Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Adresi : Bahariye Cad. Sülün Sok. Nalçacı İş Merkezi Kat:2 No: İkitelli-Küçükçekmece/İSTANBUL Tel : (0212) (PBX) Fax: (0212) teknikservis@konyalisaat.com.tr FİRMA YETKİLİSİNİN İmzası ve Kaşesi : MALIN Markası : NACAR Teslim Tarihi :.. Cinsi : Zaman Saatleri Teslim Yeri :.. Modeli : Azami tamir süresi : 20 gün Seri No : Garanti Süresi : İki Yıl SATICI FİRMA Ünvanı :.. Adresi :.. Tel ve Faks :.. Fatura Fiş No :.. Tarih :... Kaşe ve İmza :..

27 GARANTİ ŞARTLARI 1- Garanti süresi malın tesliminden itibaren başlar ve 2 (iki) yıldır. 2- Malın bütün parçaları dahil olmak üzere, (garanti kapsamına girmeyen haller dışında) tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır. 3- Malın garanti süresince arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın arızasının 20 iş günü içerisinde giderilmesi gerekmektedir. Bu süre, malın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda sırasıyla: malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birine teslim edildiği tarihten itibaren başlar. 4- Malın garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması durumunda, işçilik masrafı değiştirilen parça bedeli yada başka herhangi bir isimle, hiç bir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır. 5- Malın; - Tamir tarihinden itibaren garanti süresi içinde kalmak kaydıyla 1 (bir) yıl içerisinde aynı arızayı 2 (iki) den fazla tekrarlanması veya farklı arızaların 4 (dört) ten fazla ortaya çıkması sonucu, maldan yararlanamamanın süreklilik kazanması, - Tamir için gereken azami sürenin aşılması, - Servis istasyonunun, mevcut olmaması halinde, sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birisinin

28 düzenleyeceği raporla, arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirtilmesi durumlarında, ücretsiz olarak değiştirme işlemi yapılacaktır. 6- Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar, garanti kapsamı dışındadır. 7- Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Ve rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü ne başvurulabilir.

29 GARANTİ KAPSAMI DIŞINDAKİ HUSUSLAR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: 1. Bu garanti belgesi pil, her türlü kayış, kordon, cam ve aksesuarı kapsamı içine almaz. 2. Kullanımdan dolayı çizilen, zarar gören, kırılan metal kordon, kopan ve aşınan cam, tepe, kurma kolu, aksesuar vb. parçalar garanti kapsamı dışındadır. 3. Kullanımdan dolayı aşınma, yıpranma ve eskime ( örneğin: çizilmiş cam, deri, plastik, dokuma, silikon, velcro gibi metal olmayan kayış ve zincirlerin renk ve/veya malzemesinde değişiklik meydana gelmesi gibi durumlar garanti kapsamı dışındadır. 4. Beyaz deri, silikon vb. kayışlarda kirlenmeden dolayı görülen renk değişimleri garanti kapsamı dışındadır. 5. Yangın, sel veya deprem gibi doğal afetlerden gelebilecek hasar ve bozulmalar garanti kapsamında değildir.

30 NACAR dan 5 Yıl Garanti+Sigorta Uygulaması Avea, Turkcell, Vodafone Mobil Ödeme Kolaylığıyla Yenilendi. Mobil ödeme kolaylığı ile NACAR saatinizi 2 yıl yerine, ilave 3 yıl ile toplam 5 yıl garanti yaptırmak ve aynı zamanda kapkaç a ve hırsızlığa karşı sigortalamak için Avea, Turkcell, Vodafone hatlı cep telefonunuzdan 7979 a SMS atmanız yeterlidir. 5 yıl garanti+sigortanızın başlatılması için gönderilmesi gereken mesaj formatı: (garanti) boşluk (garanti numarası) boşluk (saat model numarası) boşluk (müşteri ismi) boşluk (müşteri soy ismi) Örnek: garanti mehmet gonulveren SMS gönderdiğinizde ücretin tahsil edilebilmesi için telefonunuza onay mesajı gelecektir. Bu mesaja EVET yazarak 7979 a göndermelisiniz. Ödeme gerçekleştiğinde Teşekkürler. Garanti kaydınız yapılmıştır, saatinizin 5 yıllık garanti+sigorta süresi bu gün itibari ile başlatılmıştır. Onay kodu xxxxxxxxx lütfen bu kodu saklayınız. SMS gelecek bu mesaj ile 5 yıl garanti+sigortanız başlayacaktır. SMS lerde Türkçe karakter (Çç, Öö, Şş, Üü, Iı, Ğğ) kullanmayınız. Garanti numarası, garanti kitapçığının arka yüzünde, saat model no ise saatinizin arka kapağında yazılıdır. Ürünün kapkaç ve hısızlığa karşı sigortası polis raporu ile birlikte geçerlidir k sa numaras na gönderilen her SMS Avea ve Turkcell hatlar ndan 50Kr (KDV ve Ö V dahil) Vodafone hatlar ndan 41Kr (KDV ve Ö V dahil) olarak ücretlendirilir. Bilgilendirme mesajlar ücretsizdir.

31 GUARANTEE

32 Thank you for wearing this NACAR watch. It is a precision timepiece, manufactured to the highest quality standards and we hope that it will give you many years of trouble-free use. Should the watch ever need repair, the network of NACAR Service Centers is at your disposal and this booklet will help you to obtain the service you need. It also describes the worldwide NACAR guarantee.

33 GUARANTEE The Certificate of Guarantee is attached at the end of this booklet. We certify that the NACAR watch detailed on the enclosed Certificate of Guarantee Is guaranteed against defects in material and workmanship for two years from the date of purchase, providing it has been sold by an authorized and appointed NACAR dealer. Within this period, regulation, adjustment, repair or replecement of parts or movement will be performed without charge except in the case of damage caused by accidents or lack of care. To qualify for service under the guarantee, you must present your watch together with a valid Certificate of Guarantee (attached at the end of this booklet) to the authorized NACAR dealer from whom the watch was purchased or any member of the NACAR worldwide service network. This network, as of August 01,2011 is listed at the end of this booklet. Postage, Insurance and shipping charges are to be paid by the owner of the watch.

34 IMPORTANT 1 This guarantee does not cover the glass crystal, bracelet, strap, attachments or battery. 2 This guarantee does not cover water damage when it is not clearly designated on case back as water resistant. 3 This guarantee does not cover scratches on the case caused by use. 4 This guarantee is valid only if properly filled in and dated by the authorized and appointed nacar dealer from whom the watch was purchased. 5 We reserve the right to relinquish all responsibility under this guarantee for repairs if the watch is tampered with or damaged by other than nacar authorized service facilities. 6We will not honour altered or tampered certificates of guarantee or photocopies of the certificates of guarantee. 7 This guarantee does not affect the specific legal rights of The owner. 8 We are not liable for any trouble with or damage to watches Due to natural disaster, such as fire, flood or earthquake.

35 INSTRUCTIONS FOR ANALOGUE QUARTZ AND MECHANICAL WATCHES Your watch is included in one of the following six types of analogue quartz or mechanical watches. Before using your new watch, please read the instructions to your watch type; they will help you to get best out of the watch. A Two hands without calender B Two hands with date calender C Two hands with day and date calender D Three hands without calender E Three hands with date calender F Three hands with day and date calender DISPLAY AND HANDS Hour hand Minute hand Crown* Date window Second hand Day window Picture 1 * Some models have a screw down crown instead of a standard type crown.

36 How to unlock the crown? Unscrew the crown by turning it counterclockwise. Then, pull it out for time/calendar setting. How to lock the crown? Push back the crown in to the normal position. Then, turn it clockwise while pressing it until it locks in place. When using the watch in water: Before using the watch in water, be sure the wrown is screwed in completely. Do not operate the crown when the watch is wet or in water. Model number of your watch Please check the case back of your watch to find the model number inscribed on it. It is a 8-digits number at the bottom of the case back. (E.g )

37 How to start the mechanical watch To initially start your watch, swing it from side to side in a horizontal arc for about 30 seconds. The watches can also be started by winding the crown. Note: If the watch is worn daily, NACAR s automatic watch mechanism will wind the mainspring automatically through normal wrist movement. How To Use The Watch Set the time/calendar following the instruction pertaining to your watch type. Time Setting For Models Without Calendar A D Picture 1 1. Pull out the crown all the way. If your watch has three hands, pull out the crown when the second hand points at 12 o clock. 2. Adjust the time by turning the crown in the desired direction. 3. Push the crown back in to the normal position. If your watch has throe hands, push the crown back in to the normal position In accordance with a time signal for OO seconds.

38 Time/Calendar Setting For Models With Calendar The date will change gradually between 9:00 P.M. and 4:00 A.M. For some models, however, it will change instantly when the hands pass the 12 o clock marker at midnight. For models with date calendar B E Picture 1 1. Pull out the crown to the first click. 2. Turn the crown until the previous day s date appears in the calendar frame. 3. Pull out the crown to the second click, and advance the hour and minutes hands until the desired date appears.if your watch has three hands, pull out the crown when the second hand points at 12 o clock. 4. Adjust the time by turning the crown in the desired direction. 5. Push the crown back in to the normal position. If your watch has three hands, push the crown back in to the normal position in accordance with a time signal for 00 seconds.

39 For models with day and date calendar C F Picture 1 1. Pull out the crown to the first click. 2. Turn the crown until the previous day s date appears in the calendar frame. 3. Turn the crown in the opposite direction until the desired day appears in the 4. calendar frame. 5. Pull out the crown to the second click, and advance the hour and minute hands until the desired date and day appears.if your watch has three hands, pull out the crown when the second hand points at 12 o clock. 6. Adjust the time by turning the crown in the desired direction. 7. Push the crown back in to the normal position. If your watch has three hands, push the crown back in to the normal position in accordance with a time signal for 00 seconds. Notes on calendar setting: 1. Do not change the calendar between 9:00 P.M. and 4:00 AM Otherwise, it may not change properly. If it is necessary to set the calendar during that time period, first change the time to any time outside it, set the calendar and then reset the correct time. 2. When setting the hour hand, check that AM/PM is correctly set. Thewatchisso designed that the calendar changes once in 24 hours. Turn the hands past the 12 o clock marker to determine whether the time is set for the AM orp.m. period. If the calendar changes, the time is set tor the AM. period. If it does not change, the time is set for the P.M. period.

40 Instructions For Analogue Quartz Chronographs Your watch is included in one of the following four types of analogue quartz chronographs/multifunction watches. Before using your new watch, please read the Instructions to your watch type; they will help you to get best out of the watch. G Three hands with calendar and chronograph Hour hand Hour counter Minute hand A button Click1 Crown B button Second Counter Second hand B button Date Window Picture 2

41 H Three hands with calendar and chronograph Second counter Second hand Minute counter A button Click1 Hour hand Crown Click2 B düğmesi Date window Day Indicator Minute hand J Three hands with calendar and chronograph Second counter Minute counter Hour hand Second hand A button Click1 Crown Click2 B button Date window Minute hand

42 Chronograph Operation For models H J Standart measurement START STOP A A Can accumulate repeatedly by pressing A RESET B Accumulated elapsed time measurement START STOP RESTART A A A STOP RESET A B K Three hands with day-date (Multifunction) Second hand Day indicator Hour hand Date indicator Click1 Crown Click2 Minute hand Small hour hand

43 Multi - Function Operation For models K : Picture 2 1. To set the main hour & minute hand pull out the crown to the second click and turn clockwise. 2. To set the day pull out the crown to the first click and turn clockwise. 3. To set the date pull out the crown to the one click for quick setting and turn anti-clockwise. 4. To set the small hour hand, it moves along with the main-hour hand correspondingly. Adjust the chronograph If the chronograph hands do not return to 0 position when the chronograph is reset. 1. Pull out the crown to the second click and then press button A Adjusting the chronograph second hand to 0 position. 2. This second hand move quickly if the button A is pressed continuously. 3. Press the button B to reset minute/hour hands to 0 position. 4. Set the watch to current time. 5. Push the crown back to normal position.

44 Tachymeter The tachymeter is the device which measures the speed of an automobile. Knowing is how many seconds the car covers a distance of 1 km, the meter can measure the approximate average speed per hour during a journey (up to the maximum measurable range of tachymeter is 60 seconds.) If the chronograph is started at the same time as measurement, and stopped after 1 km, the average speed per hour can be determined according to the position of the second hand. If the car covers the distance of 1 km in 45 seconds, the average hourly speed during the journey will be about 80 km. Hour hand Minute Hand Date indicator Click1 Crown Click2 Second hand

45

46 Battery Change Of The Analogue Quartz Watch Because the battery is inserted at the factory to check the function and performance of the watch, its actual life once in your possession may be less than the specified period. When the battery expires, be sure to replace it as soon as possible to prevent any malfunction. For battery replacement, we recommend that you contact an AUTHORIZED NACAR DEALER and request they use only high quality batteries. Battery life indicator If your analogue quartz watch has a second hand, the battery needs to be replaced when you see the second hand moving at two-second intervals instead of the normal one-second intervals. (Some calibres have no such function.) The watch will, however, remain accurate while the second hand is moving at two-second intervals. Loss/Gain Of The Analogue Quartz Watch Loss/gain (monthly rate) is less than 15 seconds (20 seconds for some calibres) at normal temperature range (5 C ~ 35 C)(41 C ~ 95 C).

47 To Preserve The Qualıty Of Your Watch Water Resıstance 3 Atm WR Water resistance (3 Atm) If WATER RESISTANT is inscribed on the case back, your watch is designed and manufactured to withstand up to 3 Atm, such as accidental contact with splashes of water or rain, but is not designed for swimming or diving. 5 Atm Water resistance (5 Atm)* If WATER RESISTANT 5 Atm is inscribed on the case back, your watch is designed and manufactured to withstand up to 5 Atm and is suitable for swimming, yachting and taking a shower.

48 Water resistance (10 Atm /15 Atm / 20 Atm)* If WATER RESISTANT 10 Atm, WATER RESISTANT 15 Atm is inscribed on the case back, your watch Is designed and manufactured to withstand up to 10 Atm/15 Atm/20 Atm and is suitable for taking a bath, shallow diving, but not for scuba diving. We recommend that you water wear a Diver s watch for scuba diving. Before using the water resistance 5,10,15 or 20 Atm watch in water, be sure the crown is pushed in completely. Do not operate the crown when the watch is wet or In water. If used in sea water, rinse the watch in fresh water and dry it completely. When taking a shower with the water resistance 5 Atm watch, or taking a bath with the water resistance 10,15 or 20 Atm watch, be sure to observe the following: Do not operate the crown when the watch is wet with soapy water or shampoo. If the watch is left in warm water, a slight time loss or gain may be caused. This condition, however, will be corrected when the watch returns to normal temperature.

49 Note : Pressure in Atm is a test pressure and should not be considered as corresponding to actual diving depth since swimming movement tends to increase the pressure at a given depth. Care should also be taken on diving into water. Temperatures Your watch works with stable accuracy between a temperature range of 5 C and 35 C (41 F and 95 F). Temperature over 60 C or 140 F (50 C or 122 F for some calibres) may cause battery leakage or shorten the battery life. Do not leave your watch in very low temperatures below -10 C or +14 F (-5 C or +23 F for some calibres) for a long time since the cold may cause a slight time loss or gain. However, the above conditions will be corrected when the watch returns to normal temperature. Shocks & Vibration Magnetism Light activities will not affect your watch, but be careful not to drop your watch or hit it against hard surfaces, as this

50 Magnetism The watch will be adversely affected by strong magnetism. Keep the watch away from close contact with magnetic objects. (In the case of a quartz watch, normal accurary will return if the watch is moved away from magnetic field.) Periodic Check It is recommended that the watch be checked once every 2 to 3 years. Have your watch checked by an AUTHORIZED NACAR DEALER or SERVICE CENTER to ensure that the case, crown, gasket and cyrstal seal remain intact. Chemicals Be careful not to expose the watch to solvents (e.g., alcohol and gasoline), mercury (I.e., from a broken thermometer), cosmetic spray, detergents, adhesives or paints. Otherwise, the case, bracelet, etc. may become discolored, deteriorated or damaged.

51 Care Of Case And Bracelet To prevent possible rusting of the case and bracelet caused by dust, moisture and perspiration, wipe them periodically with a soft dry cloth. Precautıon Regarding Case Back Protective Film If your watch has a protective film and/or a sticker on the case back, be sure to peel them off before using your watch. Otherwise, perspiration getting in under them may rust the case back.

52 WORLDWIDE SERVICE CENTERS GERMANY KARL HABMANN Durlacher Strasse D Pforzeim GERMANY Tel Fax RUSSIA CHASAVOI WATCH SERVICE Vyatskaya Str; 27-3, m. Savelovskaya, Moscow Tel. +7(495) E-mall: CHASAVOI WATCH SERVICE Dmitriya Ulyanova Str; 24/1, m. Akedemicheskaya, Moscow Tel. +7(495) E-mall: CHASAVOI WATCH SERVICE St. Petersburg, Buharestkaya Sfr, 1. St. Petersburg Tel. +7 (812) E-mall: SWITZERLAND PYRAMIDE UHREN SERVICE Hauptstrasse 102 CH-4415 Lausen /BL SWITZERLAND Tel Fax ozpartamerdyahoo.com To obtain service under the guarantee, peresent your watch together with the attached Certificate of Guarantee, in the event of repair, the certificate will be retained by NACAR as a record of repair.

53 ADANA ABDULLAH TEZEKICI GÖZDE OPTİK KEVSER SAAT OPTİK ZAHİR KUYUMCULUK ADIYAMAN AHMET METİN GÜNAY AFYON UĞUR ÇALIŞKAN ENKA KUYUMCULUK AĞRI YUNUS EMRE POLAT MECİTOĞULLARI ELEKTRONİK FARK KUYUMCULUK ZÜMRÜT KUYUMCULUK NİŞAN KUYUMCULUK AKSARAY SARIKAYA MÜCEVHERAT AMASYA AMASYA HİSAR MÜCEVHERAT CELAL CEYLAN UĞUR KUYUMCULUK ÖMER KABAKCI AYKUT ERHAN KISMET KUYUMCULUK AYDIN KUYUMCULUK ANKARA KADRAN MAĞAZACILIK OGUZHAN KUYUMCUSU YUSUF ERDEN KUYUMCULUK ÇOBANLAR SAAT ALTINPARK KUYUMCU KONYALI SAAT TAURUS BALGAT AVM ÖZENİR SAATÇİLİK BESİM SİLVER ALTIN ETAP SAAT ETAP SAAT ALTINEL KUYUMCULUK İLKE EMEKLİLİK ERDOĞMUŞ KUYUMCULUK MOZ KUYUMCULUK SAATÇİ İSMAİL YILMAZ KUYUMCULUK ÜSTÜN KUYUMCULUK YAKUP ŞAHİN BİROL DEĞİRMENCİ İÇÖZLER KUYUMCULUK KONYALI SAAT CARREFOUR FORUM ETLİK GÜLTEKİN MÜCEVHERAT İÇÖZLER KUYUMCULUK YILDIZ KUYUMCULUK GÜNAY SAAT SAATÇİ İBRAHİM

54 KUMRULAR SAAT G-RAF SAAT ARZUM KUYUMCULUK ATASAY-NATAVEGA GÜRBÜZ SAAT SAATÇİ RECAİ ADEM CEYLAN KUYUMCULUK YORULMAZ KUYUMCULUK HÜLYA SAAT DOĞA GOLD KUYUMCULUK SEYİT GÖNÜL KUYUMCULUK LİON SAAT GALERİSİ YORULMAZ KUYUMCULUK YORULMAZ KUYUMCULUK KONYALI SAAT PODIUM ANKARA AVM ANTALYA SENTALYA TURIZM KUYUMCULUK ACE KUYUMCULUK ANTAY KUYUMCULUK BEYAZ GRUP FATİH KUYUMCULUK DETAY KUYUMCULUK MODA JEWELLERY PELİTOĞLU KUYUMCULUK KÖSEOĞLU KUYUMCU DÜET KUYUMCULUK ALTINOVA MAĞAZACILIK ANTALYA CENTER ARGOS KUYUMCULUK HÜSEYİN ALİ ULUĞ TAHAL KUYUMCULUK PALANCI KUYUMCULUK ALTN KUYUMCULUK GAZİ TUNCERLER YAŞAR BAYSAL KUYUMCULUK BELKIS KUYUMCULUK KARAYEL KUYUMCULUK DEFAŞ KUYUMCULUK İSKANDİNAV DERİ KUYUMCULUK TİMAHSTAR KUYUMCULUK AHISKANT KUYUMCULUK ATASAY- DEEPO OUTLET-KAEN KUYUM ÖZDERYAM KUYUMCULUK GÖRGÜN TİCARET ASAL

55 SAAT ÖZEN SAAT APHRODİTH KUYUMCULUK/TEK-İŞ KUY ŞAMİL SAAT NEW TREND KUYUM MESA KUYUMCULUK UÇARLAR KUYUMCULUK DOĞAN ÜTÜK DENİZ KUYUM ASİL KUYUMCU TAHAL KUYUMCULUK ÖZTÜRKLER KUYUMCULUK PERGE KUYUMCULUK ÖZEN SAAT ALKIM BİJUTERİ ŞEN SAAT GALERİSİ ZEKİ MADEN GÜNEŞ SAAT AYTEK KUYUMCULUK AKIN KUYUMCULUK SIRAÇ KUYUM ÖZEN SAAT SADETTİN KIZILTAŞ AC KUYUMCULUK ESRA YILDIRIM ÖZLEM SAATÇİLİK MECEK TUR SARRAF KUYUMCULUK AS YAPI ARTVİN HAKAN TOKER AYDIN ÖZKAYALAR SARRAFİYE DÜLGERLER İNŞAAT HİLMİ ÖZDEMİR-TİBET ZORKOL FERHAT KUYUM ARSLAN MÜCEVHERAT KAVRUKLAR SAAT ATASAY-CEYLANLAR KUYUMCULUK KARAKUŞ SAAT GALERİSİ YAVUZ KUYUMCULUK BALIKESİR EGETOK KUYUMCULUK MERİÇ ONUR SAAT SATIŞI NECDET BARIŞ BİLAL ÇOBAN DAMLA KUYUMCULUK SAATÇİ İSMAİL CAN KUYUMCULUK OSMAN AKYÜZ BARTIN ERHAN YOĞURTCU İTİMAT GÜMÜŞ & SAAT BOLU İTİMAT SAAT ARMAĞAN KUYUMCULUK BURDUR

56 ŞENCAN KUYUMCULUK GÖZDE SARRAF BÜĞDÜZLÜLER ALTIN ARIKAN KUYUMCULUK BURSA GEMLİK PAŞA KUYUMCULUK KARAMEHMET KUYUMCULUK AYDIN GÜMÜŞ ŞİRİN SAAT ÖZKAN SAAT BÜLENT EMRE KONYALI SAAT CARREFOUR BURSA BUHARA KUYUMCULUK SAĞIROĞLU KUYUMCULUK TUĞRA KUYUMCULUK ÇANAKKALE ŞAHİN KUYUMCULUK İBRAHİM MURAT KUYUMCU SARRAF ADEM GÜNER SARRAF ÜNAL KUYUMCULUK FİLİZ ERTEN İBRAHİM AYDIN-MUHAMMED EREN ÖNSÜZ ÇANKIRI SEZGİNLER KUYUMCULUK ÇORUM BAHATTİN ŞAHİN-KADİR ŞAHİN AHMET KUYUMCULUK ÇORUM AHMET KUYUMCULUK DENİZLİ KARAASLAN SARRAFİYE SAFİR KUYUMCULUK BİLAL SARRAFİYE DİYARBAKIR METAŞ INSAAT ELEKTRONIK YÜKSEL GOLD DÜZCE CEYHUN KUYUMCU BERCESTE GRUP EDİRNE BALCI SARRAFİYE KUYUMCULUK DO-RE-Mİ SAAT GALERİSİ ZEHRA-ZEKİ MÜC TİC. LTD. ŞTİ ELAZIĞ AĞA ALTIN KUYUMCULUK AKSA SAATÇİSİ SEYDA KUYUMCULUK ERZİNCAN GÜVEN SAAT ERZURUM KARİZMA MÜCEVHERAT ÜLKEM SAATÇİLİK ESKİŞEHİR BOZKAYA SAAT BEYLER SAAT MERVE

57 SAAT ALKARALAR SARRAF KUYUMCULUK GAZİANTEP TEKÇE KUYUMCULUK GÜZELHAN SAAT SEÇKİN SAAT SEZER MÜCEVHERAT SEYİT BİLAL AY GİRESUN RESUL-ZORBA- ELİF KUYUMCU DÜBÜŞOĞLU SAAT NAZAR KUYUMCUSU FATİH MEHMET KİTAPÇI ATARLAR SARRAFİYE HATAY GÜNEYLER KUYUMCULUK SAHİR GÜVEN ÖZKUL SAAT VE OPTİK MEHMET FIRAT LENS OPTİK IĞDIR ARAS KUYUMCULUK İSTANBUL KALEM KUTUSU MAĞAZASI GÜVEN SAAT HED.EŞYA GÜVEN SAAT ALİMOĞLU KUYUMCULUK KUTLU KUYUMCULUK PEKER MÜCEVHERAT ZÜMRÜT KUYUMCULUK GALİP ERTAN PEKER KUYUMCULUK GÜMÜŞ LALE HEDİYELİK EŞYA GALERİ EDİP ÇAĞRI İNCİ SAAT EVREN SAAT EVREN SAAT LEVENT KUYUMCUSU ALIMOGLU KUYUMCULUK KONYALI SAAT MALL OF İSTANBUL ALBA GÜMÜŞ KONYALI SAAT İSTANBUL FORUM AYDIN KUYUMCULUK LİZAY KUYUMCULUK AYDIN KUYUMCULUK TEPE ULUSLARARASİ KUYUMCULUK ASAL KUYUMCULUK GURUR KUYUMCULUK YAŞAR KARA KUYUMCULUK TUNÇBİLEK KUYUMCULUK CEYLAN KUYUMCULUK YAŞAR KARA

58 KUYUMCULUK YAŞAR KARA KUYUMCULUK GÖZDE KUYUMCULUK EVREN SAAT EVREN SAAT EVREN SAAT GÜNDOĞDU KUYUMCUSU GÜRLER KUYUMCULUK/TURAK KUYUMCULUK KONYALI SAAT AKBATI ATASAY ALTIN MARKET/MUSTAFA KEPENEK ATASAY ALTIN MARKET/MUSTAFA KEPENEK-2 ÖZELLER SAAT OPTİK SİMGE SAAT SEMBOL SAAT VENESSA JEWELLERY SAAT KULESİ / BAYHAN SAAT OMA KUYUMCULUK TİARA KUYUMCULUK EVREN SAAT MERKEZ KUYUMCUSU İPEK KUYUMCULUK MÜSLÜM KUYUMCULUK MUSTAFA KEPENEK ANIL KUYUMCULUK KONYALI SAAT OPTİMUM AKIN KUYUMCULUK GÜNŞAH SAAT SEVGİ KUYUMCULUK SEFA KUYUMCULUK KARALAR LTD. ŞİRKETİ KADIOĞLU KUYUMCULUK BAŞAK KUYUMCULUK KONYALI SAAT CARREFOUR KOZYATAĞI LİZAY KUYUMCULUK ATASAY-TUBA YILDIZ ALIMOGLU KUYUMCULUK ILCAN KUYUMCULUK ATASAY-MALTEPE PARK KONYALI SAAT CARREFOUR MALTEPE LİZAY KUYUMCULUK ZÜMRÜT KUYUMCULUK ALTINSARAY MÜCEVHERAT KUYUMCULUK HARUN KUYUMCULUK

59 MİRAS KUYUMCULUK KUYUMCU MAMOŞ ÖZÇELEBİ KUYUMCULUK DÜNYA SAAT ERZURUM KUYUMCUSU ZÜMRÜT KUYUMCULUK-2 KARDEŞLER KUYUMCUSU SEVGİ KUYUM SEVGİ KUYUM DOĞANSU KUYUM & GÜMÜŞ YETİŞ KUYUMCULUK TORUN KUYUMCULUK ALİMOĞLU KUYUMCULUK ALİMOĞLU KUYUMCULUK SERMİN KUYUMCULUK PIRLANTA KUYUMCULUK PIRLANTA KUYUMCULUK ALSA SAATÇİLİK VANLILAR GÖZDE KUYUMCULUK UZEL KUYUMCULUK KONYALI SAAT CANPARK AVM KONYALI SAAT CARREFOUR METRO GARDEN SAFİR SAATÇİLİK ATASAY-TUBA YILDIZ ÜÇEL KUYUMCULUK VE SAATÇİLİK ZÜMRÜT KUYUMCULUK DOĞU KUYUMCULUK KONYALI SAAT AKASYA AVM GÜLAYLAR ALTIN ALİMOĞLU KUYUMCULUK IDA KUYUMCULUK IDA KUYUMCULUK EZGİ KUYUMCULUK İZMİR YAYLA KUYUMCULUK MUHAMMET ALİ AKBULAK SAAT ARSLANLAR KUYUMCULUK AKŞEHİRLİ TİCARET MUSTAFA CERAN SAAT KONYALI SAAT KİPA ÇİĞLİ ÇELİK AVM KONYALI SAAT OPTİMUM GAZİEMİR PELİN SAAT YILDIZ SAAT MUHAMMET ÖZEN-SAAT SATIŞI CERAN SAAT CERAN SAAT BİZİM

60 SARAY SARRAFİYE GALATA KUYUMCULUK NACAR KUYUMCULUK K.MARAŞ ATAOĞLU KUYUMCULUK ELİT SAAT GÜNDEŞLİ KUYUMCULUK KARABUK SAFRANPARK-TAKIŞTIR ŞUBESİ SAATÇİ ERGİN KARS ATASAY-OUTLET HASEL KUYUMCULUK KASTAMONU PATTABANOĞLU KUYUMCULUK FEYZULLAH ERGÜN UĞUR KUYUMCU KAYSERİ ÖZAL SARRAF KUYUMCULUK YENZA SAAT-MERKEZ KIBRIS OLD CITY JEWELLERY AKAY OPTİK KIRIKKALE KAPLAN KUYUMCULUK KIRKLARELİ HAŞİMLER KON. SARRAFİYE ALTINAR KUYUMCULUK MIKNATIS SAAT VE GÜMÜŞ ARDA SARRAFİYE ÖZGÜVEN KUYUMCUSU MIKNATIS SAAT VE GÜMÜŞ KOCAELİ KONYALI SAAT SYMBOL AVM ESERLER KUYUMCULUK OZAN KUYUMCULUK DERYA KUYUMCUSU NECATİ GÜLERYÜZ SAAT UZEL KUYUMCULUK DEĞİRMENDERE KUYUMCUSU İRFAN KESGİN LİZAY KUYUMCULUK ALTIN KÖŞK KUYUMCULUK ÇAVUŞLAR SAAT GALERİSİ SAATÇİ RIZA UZEL KUYUMCULUK YENİ İLHAN KUYUMCULUK KONYA NASİP SARRAF SAATÇİLİK BELGİN KUYUMCULUK MUSTAFA AKDAĞ / FAVORİ KUYUMCULUK MUSTAFA AKDAĞ / REYHAN

61 KUYUMCULUK DAKİK SAAT OPTİK FAVORİ KUYUMCULUK KONYA KUYUMCULUK ENES OPTİK & SAAT & LENS ALİ CENAP ZEYBEKOĞLU/ ATASAY KÜTAHYA KAYA SAAT ALPERLER KUYUMCULUK MALATYA İLHAN KUYUMCULUK GÖZNUR OPTİK BUDAK KUY.GÖZLÜK SAAT BEDESTEN MÜCEVHERAT MANİSA HASAN URGANCI HASACAR KUYUMCULUK MARDİN CESUR BAYRUĞ ACAR SAATÇİLİK IŞIK SAAT MERSİN NEŞAT GÜRSEL SAATÇİ NEZİR KONYALI SAAT MERSİN FORUM ALİ KEREM KUY DERYA KUYUMCUSU MUĞLA ATA SARRAFİYE BODRUM GOLD CENTER HAN-EL KUYUMCULUK SEMİHA TÜMTÜRK BODRUM GOLD CENTER CİVAN TÜREDİ FETHİYE MÜCEVHERAT/GOLD CENTER DOĞAN BONCUK GLORY KUYUMCULUK MARMARİS GOLD CENTER MADINA OKÇULAR HİRA GOLD KIRKAN KUYUM ŞÜKRÜAY UĞURLU SARRAF BU-SE HEDİYELİK EŞYA CEM HEDİYELİK EŞYA SATIŞI ATA SARRAFİYE NEVŞEHİR ÖZALTIN SARRAFİYE KUYUM ÖZALTIN SARRAFİYE KUYUM NİĞDE MUTLU KUYUMCUSU ORDU SADELER KUYUMCU EMEK KUYUMCULUK KORKUT KUYUMCULUK

62 AYANOĞLU KUYUMCULUK KEMAL KUYUMCULUK TURAN ŞEN KUYUMCU OSMANİYE ŞEN KUYUMCULUK ÇAĞLAR GÖRGÜN RİZE GÜVEN KUYUMCUSU ZÜMRÜT KUYUMCUSU MODEL SAAT GALERİSİ KÖROĞLU KARDEŞLER KUYUM KARADENİZ KUYUMCULUK ALİMOĞLU KUYUMCULUK SAKARYA LİZAY KUYUMCULUK LİZAY KUYUMCULUK KOŞUCUOĞLU KUYUMCULUK SAKARYA GÜLERYÜZ KUYUMCULUK IŞIL MÜCEVHERAT TAŞCAN KUYUMCULUK LİZAY KUYUMCULUK UĞUR BİJUTERİ & SAAT ZÜMRÜT KUYUMCULUK SAMSUN TOKALAK KUYUMCU KONYALI SAAT PİAZZA AVM YAĞMUR KUYUMCU PİYADE KUYUMCULUK ALTINBAŞAK KUYUMCULUK KISMET KUYUMCULUK AKBAŞ KUYUMCULUK KESKİN OPTİK SAAT GÜNDÜZ SAAT SAMSUN ÇARŞI KUYUMCUSU SİNOP FELEK KUYUMCULUK MUHARREM ERŞAHİN KUYUMCU SİVAS ATASAY-MAS KUYUMCULUK ŞANLIURFA ÜNLÜ OPTİK İSVİÇRE MODERN SAAT TEKİRDAĞ BURAK KUYUMCULUK LİZAY KUYUMCULUK ÇORLU KUYUMCULUK /BURAK KUYUM TOPÇU KUYUMCULUK ÇAĞRI PIRLANTA TOKAT ABDULLAH TOYDEMİR DAMLA KUYUMCULUK SAFİR

63 KUYUMCULUK RAMAZAN ÖZTÜRK SEDEF KUYUMCU ERÇEKEN KUYUMCU GÜVEN KUYUMCULUK TRABZON HELVACILAR KUYUMCULUK KONYALI SAAT FORUM TRABZON AVM ALTINEL SAATÇİLİK LEVENT IŞIKLI ŞİŞİKLER KUYUMCULUK EMİN SAATÇİ VE KUYUMCU UŞAK DENİZ GOLD VAN GEVAŞ ÇİÇEKLER KUYUM YALOVA SAMİ BATI SAAT YOZGAT TEKNİK SAAT SOLMAZ SARRAFİYE YILMAZLAR KUYUMCULUK ZONGULDAK YAVUZ KUYUMCULUK ALPAYLAR KUYUMCULUK SESLİLER KUYUMCUSU GÜLÜM KUYUMCUSU ETHEM DEMİRCİ BURHAN DEMİROĞLU

64 5-Year Warranty+Insurance Campaign From Nacar Renewed With Turkcell Mobile Payment Option Dear Dealer; NACAR watch 5-YEAR WARRANTY + INSURANCE CAMPAIGN*** has been restructured fpr 1 SMS and 20 TL price with Avea, Turkcell, Vodafone mobile payment option. If your customer who purchased a NACAR watch wants to have 5-year warranty instead of 2-year and INSURE its watch against PICK POCKETING AND THEFT, he/she will be able to send and 1 SMS to effect the insurance by accepting to pay 20 TL with his/her bill (or deduction of the same from prepaid minutes). HOW WILL THE CONSUMER EFFECT 5-YEAR WARRANTY + INSURANCE? To have 5-year warranty instead of 2-year for your NACAR watch with mobile payment option and to have it insured against pick pocketing and theft, the only thing you need to do is to send an SMS to 7979 from your Avea, Turkcell or Vodafone line. Format of the message to be sent to effect 5-year warranty + insurance: (garanti) space (warranty number) space (watch model number) space (customer name) space (customer surname) Example: garanti mehmet gonulveren When you send an SMS, you will receive a message to approve the charge to be collected. Reply this message with EVET (YES) and send to When the payment is made, you will receive the following message: Teşekkürler. Garanti kaydınız yapılmıştır, saatinizin 5 yıllık garanti+sigorta süresi bugün itibarı ile başlamıştır. Onay kodu xxxxxxxx. Lütfen bu kodu

65 saklayınız. ( Thanks. Your warranty is registered, you watch s 5-year warranty+insurance period commenced as of today. Confirmation code: xxxxxxxx. Please keep this code. ) Please do not use Turkish characters (Çç, Öö, Şş, Üü, Iı, Ğğ) in your SMS. Warranty number is written on the overleaf of the warranty booklet, and the watch code on your watch s rear cover. Product insurance against pick pocketing and theft is valid with police report. Each SMS sent to 7979 is charged for 50Kr from Avea and Turkcell lines (VAT and SPT inclusive) and 41Kr from Vodafone lines (VAT and SPT inclusive). Information messages are free of charge. İthal edilmiş mallarda yurtdışındaki üretici firmanın bilgileri: Time Emerald Industrial Ltd Company address:rm2303, 23/F,Tower B, Regent Centre, 70 Ta Chuen Ping Street, Kwai Chung, N.T. Hong Kong

66 Watch Model No Model No Certificate of Guarantee Garanti Sertifikası Guarantee No Garanti No Purchased by Alıcının Adı ve Soyadı Date of Purchase Fatura Tarihi ve No Dealer s Name And Adress Bayinin Kaşesi

67

68 Bahariye Cad. No:59 Nalçacı İş Merkezi Kat:2 İkitelli/İSTANBUL Tel: (0212) (PBX) Faks : (0212) nacar.com.tr Copyright 2014 by NACAR Ver: 03/17

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN İMALATÇI FİRMANIN ÜNVANI: AKAY ASANSÖR İML. İNŞ. TEKS. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İSTİKLAL MAH. YILDIRIM BEYAZIT CAD. NO:11 / B KIRAÇ-ESENYURT / İSTANBUL TELEFON : 0212 624 32 15 16 FAKS : 0212 424

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69407AB3X3III

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69407AB3X3III Kol saati Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69407AB3X3III Değerli Müşterimiz! Yeni renkli saatiniz size gerçek yaz hissi sunar. Saatinizi güle güle kullanın. Tchibo Ekibiniz

Detaylı

Ağustos SAGMER İstatistikleri

Ağustos SAGMER İstatistikleri Ağustos 2017 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2016 2017 Ağustos Ocak - Ağustos Ağustos Ocak - Ağustos ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi

Detaylı

Mart 2012 SAGMER İstatistikleri

Mart 2012 SAGMER İstatistikleri Mart 2012 SAGMER İstatistikleri *Ekli dosyadaki istatistikî veriler, Sigorta Şirketlerinin SBM ye gönderdiği verilerden oluşturulmuştur. Veriler 31 Mart 2012 itibariyle alınmıştır. Tablo 1: Ödeme Yöntemine

Detaylı

Haziran SAGMER İstatistikleri

Haziran SAGMER İstatistikleri Haziran 2018 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2017 2018 Haziran Ocak - Haziran Haziran Ocak - Haziran ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi

Detaylı

Kasım SAGMER İstatistikleri

Kasım SAGMER İstatistikleri Kasım 2018 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2017 2018 Kasım Ocak - Kasım Kasım Ocak - Kasım ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi

Detaylı

Mart SAGMER İstatistikleri

Mart SAGMER İstatistikleri Mart 2013 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2012 2013 Mart Ocak - Mart Mart Ocak - Mart ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2012 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2011 2012 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 1,2% 18,8% 2,8% 26,5% ÇEK 0,0% 0,0% 0,0% 0,0%

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2013 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2012 2013 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 2,8% 26,5% 6,6% 3,2% ÇEK 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% DİĞER

Detaylı

Mart SAGMER İstatistikleri

Mart SAGMER İstatistikleri Mart 2012 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2011 2012 Mart Ocak - Mart Mart Ocak - Mart ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri

Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri Mayıs 2012 SAGMER İstatistikleri *Ekli dosyadaki istatistikî veriler, Sigorta Şirketlerinin SBM ye gönderdiği verilerden oluşturulmuştur. Veriler 31 Mayıs 2012 itibariyle alınmıştır. Tablo 1: Ödeme Yöntemine

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2016 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2015 2016 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 8,6% 6,8% 7,3% 26,7% ÇEK 0,0% 0,5% 0,0% 0,4% DİĞER

Detaylı

Mart SAGMER İstatistikleri

Mart SAGMER İstatistikleri Mart 2014 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2013 2014 Mart Ocak - Mart Mart Ocak - Mart ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

Ocak SAGMER İstatistikleri

Ocak SAGMER İstatistikleri 2015 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2014 2015 ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup BANKAYA ÖDEME 6,7% 8,6% 9,0% 8,3% ÇEK 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% DİĞER

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI ADANA MERKEZ 111918 İL MEM İNŞAAT 1 ADANA MERKEZ 111918 İL MEM ELEKTRİK 2 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM İNŞAAT 1 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM ELEKTRİK 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ 114972 İL MEM İNŞAAT 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

Mayıs 2014 SAGMER İstatistikleri

Mayıs 2014 SAGMER İstatistikleri Mayıs 2014 SAGMER İstatistikleri *Ekli dosyadaki istatistikî veriler, Sigorta Şirketlerinin SBM ye gönderdiği verilerden oluşturulmuştur. Veriler 31 Mayıs 2014 itibariyle alınmıştır. Tablo 1: Ödeme Yöntemine

Detaylı

GARANTİ BELGESİ GUARANTEE BOOKLET

GARANTİ BELGESİ GUARANTEE BOOKLET GARANTİ BELGESİ GUARANTEE BOOKLET jeanperret.com.tr GARANTİ BELGESİ Bu garanti belgesinin kullanılmasına 6512 sayılı kanun ile bu kanuna dayanılarak düzenlenen TRKGM-95/116-117 sayılı tebliğ uyarınca

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak

NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak www.nacar.com.tr NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak kullanacağınızı umuyoruz. Tamir gerektiren durumlarda

Detaylı

Kronometreli kol saati

Kronometreli kol saati Kronometreli kol saati tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93078AB5X6VII 2017-05 Değerli Müşterimiz! Yeni kronometreli kol saatiniz birçok fonksiyon sunar ve değişik tasarımıyla

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici İstasyon

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici istasyonlar

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9 BAŞVURU ADEDİ 335 TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2010 BAŞVURU İSTATİSTİKLERİ ANA BRANŞ BAZINDA DAĞILIM HAYAT DIŞI 307 HAYAT 28 İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak

NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak www.nacar.com.tr NACAR kullandığınız için teşekkür ederiz. Hassas ve yüksek kalite standartlarına göre üretilmiş olan saatinizi uzun yıllar sorunsuz olarak kullanacağınızı umuyoruz. Tamir gerektiren durumlarda

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

Temmuz 2015. SAGMER İstatistikleri

Temmuz 2015. SAGMER İstatistikleri Temmuz 2015 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2014 2015 Temmuz Ocak - Temmuz Temmuz Ocak - Temmuz ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKSEL BİLGİLENDİRME RAPORU (SERTİFİKA) Hazırlayan: İrfan Taylan ÇOKYAMAN OCAK 2013 ANKARA SERTİFİKA BÖLÜM İSTATİSTİKLERİ 2 1) SERTİFİKA

Detaylı

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR 2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR Alan Adı İl Adı Atama Puanı Ek2 Puanı Hizmet Süresi Başvuru Atama Bilişim Teknolojileri ANKARA 42,000 10 3269

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years,

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years, 2013 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam January February March April May June July August September October November December Total Türkiye 87 444 88 519

Detaylı

Kronometreli kol saati

Kronometreli kol saati Kronometreli kol saati tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 94907HB22XVIII 2017-10 İçindekiler 3 Genel bakış 4 Saati ve tarihi ayarlama 6 Kronometre fonksiyonu 14 Takimetre

Detaylı

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK 0 NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK Verilerine Göre Hazırlanmıştır. İLİNİN NÜFUSU.. NÜFUSUNA KAYITLI OLANLAR NDE YAŞAYIP NÜFUS KAYDI BAŞKA İLLERDE OLANLAR.0 %... %. NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ 0 TUİK Verilerine

Detaylı

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI SONUÇ RAPORU-EKLER Mühendislik Anonim

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39 Federal CNG Dönüşüm Sistemleri olarak, başta Konya olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilimizde CNG Dönüşüm Sistemleri konusunda hizmet vermekteyiz. FEDERAL CNG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Adana CNG Dönüşüm

Detaylı

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 83372HB55XV

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 83372HB55XV Otomatik kol saati tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83372HB55XV 2015-05 Değerli Müşterimiz! Otomatik saat, kolunuzdayken otomatik olarak kurulan mekanik bir kol saatidir.

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. . KPSS-2014/2 310020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 86,13395 86,13395 310020003 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 87,43649 87,43649 310020005 ADIYAMAN

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ Ek: 1 TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN İL EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN

Detaylı

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 70224FV05XIII01GS

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 70224FV05XIII01GS Kol saati Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 70224FV05XIII01GS Değerli Müşterimiz! Yeni saatiniz basit ve modern tasarımı ile göz kamaştırıyor. Saatinizi güle güle kullanın.

Detaylı

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi Akrilik Küvet Garanti Belgesi KÜVET GARANTİ BELGESİ Ece ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. ECE KÜVETİNİZİN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL TAMAMI ÜRETİM HATALARINA KARŞI 2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ ALTINDADIR.

Detaylı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Getirme Merkezi Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sunumun İçeriği Atık Yönetimi Amaç ve Kapsam Sınıflandırma ve Kriterler Döngüsel Ekonomi Sıfır Atık Atık Yönetimi *Evsel,

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014)

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014) 7942 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADANA TÜM İLÇELER Taşra YH 12 9 2001 7943 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra YH 12 5 2001 7944 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE de en tr Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE tr tr tr tr 17* E - Nr FD - Nr 14 A B A B 15* SW 22 16* De erli Müflterimiz Bosch

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans) KURUM ADI ADI 290160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 85,13376 85,13376 290160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER Taşra) 2 0 81,03624 82,65201

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL 1 Kasım 2013 17:15 2 Kasım 2013 17:14 3 Kasım 2013 17:13 4 Kasım 2013 17:12 5 Kasım 2013 17:11 6 Kasım 2013 17:10 7 Kasım 2013 17:08 8 Kasım 2013 17:07 9 Kasım

Detaylı

2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI. Mart, 2014

2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI. Mart, 2014 2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI Mart, 2014 İllerin Kazanacak Partilere Göre Dağılımı AK Parti CHP MHP BDP/HDP Rekabetin Olduğu İller 2 BAĞIMSIZ ZİHNİ ALDIRMAZ ADANA AK PARTİ CHP MHP

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 1 30 Ocak 2016 tarih ve 29609 sayılı Resmi Gazete de Yayınlanan İşkollarındaki Ve Sendikaların Üye na İlişkin 2016 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında

Detaylı

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 136 Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 2007 yılı içinde uygulanacak olan

Detaylı

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilen üründen en iyi verimi almanızı

Detaylı

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile 7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler sunmaya devam

Detaylı

Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38

Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38 Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz.

Detaylı

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 88147HB66XVI

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 88147HB66XVI Otomatik kol saati tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88147HB66XVI 2016-07 Değerli Müşterimiz! Otomatik saat, kolunuza takılıyken otomatik olarak kurulan mekanik bir

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans) KURUM ADI ADI 390160001 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (AĞRI TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,44764 72,44764 390160003 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (ARDAHAN TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,11422 72,11422 390160005 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

SURİYE ARAP CUMHURİYETİNE YAPILAN İHRACAT ANALİZİ

SURİYE ARAP CUMHURİYETİNE YAPILAN İHRACAT ANALİZİ SURİYE ARAP CUMHURİYETİNE YAPILAN İHRACAT ANALİZİ Sayfa 1 / 12 İLLER BAZINDA SURİYE YAPILAN İHRACAT -2011 Sayfa 2 / 12 GAZIANTEP SURİYE 98.011.759,68 HATAY SURİYE 102.197.108,56 SAKARYA SURİYE 2.432.730,63

Detaylı

HKMO 39. Dönem Çal flma Raporu

HKMO 39. Dönem Çal flma Raporu 4.8. STAT ST KLER 538 HKMO 39. Dönem Çal flma Raporu Kay t Tarihlerine Göre Üye Say lar / Oranlar Kay t Tarihlerine Göre Grafik Y l: ÜYE SAYISI MERKEZ ADANA ANKARA ANTALYA BURSA D YARBAKIR STANBUL ZM R

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI MÜBAREK GÜN ve GECELER Yılbaşı 1 Ocak Cuma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Pazar Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU MAYIS 2017 Türkiye İstatistik Kurumu 05/06/2017 tarihinde 2017 yılı Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI )

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI ) 1573951 3 0 091.496 092.411 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 1573953 29 0 093.232 096.492 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 1573955 11 0 092.813 093.230

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 179 180 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 04.11.2017 tarih ve 45/56 sayılı

Detaylı

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) ARANAN NİTELİKLER ÖSYM DPB

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) ARANAN NİTELİKLER ÖSYM DPB TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) kodu D İL İLÇE TEŞ SINIF KD A 1 2 3 4 5 6 7 8 9 92 11 12 13 14 15 16 17 310010001 25215 ABANT İZZET BAYSAL

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU EYLÜL 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 03/10/2016 tarihinde 2016 yılı Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU HAZİRAN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 03/07/2014 tarihinde 2014 yılı Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

MD30 DUVAR TİPİ TELEFON KULLANMA KILAVUZU

MD30 DUVAR TİPİ TELEFON KULLANMA KILAVUZU MD30 DUVAR TİPİ TELEFON KULLANMA KILAVUZU Bu cihaz Türkiye şebekesindeki analog telefon hatlarında kullanım için öngörülmüştür. TTAŞ Ara yüz Kriterlerine Uyumludur. Sınıf 1-1 - MD30 KULLANMA KILAVUZU Multitek

Detaylı

KURUM UNVAN İL TEŞKİLAT SINIF ÖĞRENİM DERECE ADET NİT1 NİT2 NİT3 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANECİ BOLU Merkez TH LİSANS 8 1 4099 4101 7300

KURUM UNVAN İL TEŞKİLAT SINIF ÖĞRENİM DERECE ADET NİT1 NİT2 NİT3 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANECİ BOLU Merkez TH LİSANS 8 1 4099 4101 7300 KURUM UNVAN İL TEŞKİLAT SINIF ÖĞRENİM DERECE ADET NİT1 NİT2 NİT3 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANECİ BOLU Merkez TH LİSANS 8 1 4099 4101 7300 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR BOLU Merkez GİH

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU TEMMUZ 2017 Türkiye İstatistik Kurumu 03/08/2017 tarihinde 2017 yılı Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI

ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI ÜRETİM ADRESİ İkitelli O.S.B. Atatürk Cad. Pik Dökümcüler San. Sit.A-3 Blok No: 2 İkitelli Başakşehir / İSTANBUL Basım Tarihi : 01 Temmuz 2015 ONS KALIP MEKANİK MATBAA SAN. TİC.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

Yığma Yapıların Deprem Güvenliklerinin Arttırılması

Yığma Yapıların Deprem Güvenliklerinin Arttırılması Yığma Yapıların Deprem Güvenliklerinin Arttırılması TÜRKİYE DE YIĞMA BİNALAR İÇİN DEPREMSEL RİSK HARİTASI ELDE EDİLMESİ Yard. Doç. Dr. Ahmet TÜRER & Abdullah DİLSİZ (M.S.) 17.02.2005 AMAÇ & KAPSAM Bu çalışmada,

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU AĞUSTOS 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 03/09/2014 tarihinde 2014 yılı Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ Ek: 1 TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN İL EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN

Detaylı

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE MADDE 1-20/11/2012 tarihli ve 116 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan Kamu

Detaylı

Google Etiketler: FEDERAL KAMPANA TORNA MAKİNASI - FİRMAMIZ

Google Etiketler: FEDERAL KAMPANA TORNA MAKİNASI - FİRMAMIZ Federal Kampana Torna Makinası Firması; 1999 Yılında kurulmuştur. Federal Otomotiv Ltd. Şti. Otomotiv Servis Ekipmanları sektöründe hizmet vermektedir. Kurulduğundan bu gün müessesemiz, müşterileri ve

Detaylı

e-fatura UYGULAMA KILAVUZU

e-fatura UYGULAMA KILAVUZU e-fatura UYGULAMA KILAVUZU 29.09.2017 Ver:1.0 i İçindekiler Tablosu 1 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU E- FATURA UYGULAMASI... 1 2 E-FATURA GRUPLARI VE ÖZEL ALANLAR... 1 2.1 SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINA AİT FATURALAR...

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN ARALIK 2016 Bu eserin tüm telif hakları Samsun Ticaret ve Sanayi Odası na aittir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası nın ismi kaydedilmek koşulu ile alıntı yapmak

Detaylı

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT.

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT. 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 84,54093 84,54093 110140001 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TEKNİSYENİ (ERZURUM MERKEZ Merkez) 7 0 78,00955 78,32632 110180001 BAYBURT

Detaylı

(AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu

(AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu (AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu AE-4 V1 gaz alarm panosunun montajı Şekil-1 deki bağlantı şemasına göre yapılmalıdır. Selenoid Valf () L N L N N L Siren () Kontaktör Kontaktör

Detaylı