Akıllı Hayatın Teknolojik Yolculukları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akıllı Hayatın Teknolojik Yolculukları"

Transkript

1 Akıllı Hayatın Teknolojik Yolculukları TEMSA 2014 Kurum Profili TEMSA 2014 Kurum Profili

2 İÇİNDEKİLER TEMSA Hakkında 04 Değerlerimiz 06 Kilometre Taşları 08 Kısaca TEMSA Yılı Gelişmeleri 16 Yurt Dışında Katılım Sağlanan Fuarlar 22 Kısaca Sabancı Topluluğu Yönetimden 26 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı 27 Yönetim Kurulu Faaliyetler 30 Ürün Gamı 32 Üretim 34 Kalite 36 Yurt İçi Pazarlama ve Satış 42 Yurt Dışı Pazarlama ve Satış 44 Uluslararası Pazarlara Sunulan Modeller 54 Satış Sonrası Hizmetler 55 Araştırma-Geliştirme Sürdürülebilirlik 58 İSG ve Çevre 60 Sosyal Sorumluluk 61 Turquality 62 İnsan Kaynakları Adresler

3 Akıllı teknolojiler hayatı inanılmaz bir noktaya getirdi. Yılların deneyimiyle biz de akıllı teknolojiyi yolculuklara taşıyor, yolumuza Smart Mobility mottosuyla devam ediyoruz. Artık akıllı teknolojiler, fark yaratıyor ve bu teknolojiler hayata ekonomik çözümler sunuyor. Örneğin yerel yönetimler, hizmetlerini akıllı toplu ulaşım çözümleriyle farklılaştırıyor ve ucuzlatıyor. Bu yolculuklar belediye hizmetlerine değer katan unsurların başında geliyor. Bununla birlikte araç parçalarının teknoloji ile mükemmel birleşimi en uygun işletme maliyetini beraberinde getiriyor. Akıllı teknolojiler şoförlere ve yolculara daha güvenli ve daha konforlu yolculuklar sağlıyor. İşte bu nedenlerle biz akıl dolu yeni modellerimizle ve yeni teknolojilerle geleceğin yolundayız.

4 İLERİ TEKNOLOJİ TESİS YATIRIMLARI Üretim yatırımlarımızı kesintisiz olarak sürdürürken, otobüslerimizi geleceğe taşıyacak tesisleri açmaya devam ediyoruz. Son olarak açılan Fosfat ve Katoferez tesisimizle üretim kalitemizde özel bir aşamaya geçtik.

5

6 TEMSA HAKKINDA 4 DEĞERLERİMİZ Saygı Ortak hedeflerimize öncelikle birbirimize saygı duyarak ve omuz omuza çalışarak ulaşırız. Çözüm Odaklılık Biz TEMSA lılar müşterimizi çözümsüz bırakmayız, gri alanları sahipleniriz. İleri bildirim sayesinde problemleri öngörür, proaktif ve akılcı çözümler buluruz.

7 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ Şeffaflık TEMSA lılar olarak bilginin doğru zamanda, doğru kişilerle paylaşılmasına önem veririz. Yeni gelişmelerden etkilenenleri zamanında bilgilendiririz. TEMSA HAKKINDA 5 Açık yüreklilikle gerçekleri söyler, etkin geribildirimin önemine inanırız. Şeffaflık ve bütünlük içerisinde yürüttüğümüz işimizin her aşamasında verdiğimiz sözleri her zaman tutarız. Tutku ve Sahiplenme Tutku ile yürüttüğümüz işimizden elde ettiğimiz başarılardan gurur duyarız. İşimizi yaparken etik kültürümüze uygun hareket eder ve herkes için iyi bir rol model oluruz. Fark yaratan çalışanlarımızı her zaman destekleriz.

8 TEMSA HAKKINDA 6 KİLOMETRE TAŞLARI 1968 TEMSA kuruldu Japon Komatsu şirketi ile distribütörlük anlaşması imzalandı Japon Mitsubishi Motors şirketi ile distribütörlük, lisanslı üretim ve teknik destek anlaşmaları imzalandı İlk şehirler arası yolcu otobüsü Maraton piyasaya sunuldu Prenses otobüsü üretildi Prestij midibüs ve Canter kamyonları üretildi İlk özgün TEMSA tasarımı otobüs olan Safari üretildi TEMSA nın Avrupa pazarlarına yönelik, kendi tasarım ve üretimi olan otobüsü Euro Safari piyasaya sunuldu TEMSA Europe açıldı Opalin midibüsün üretimine başlandı Safari HD otobüs ve Tourmalin otobüs üretimine başlandı Prestij SD ve Safari RD ürünlerinin lansmanı yapıldı. Belçika da düzenlenen Busworld Kortrijk Fuarı nda 2008 Yılının Otobüs Üreticisi ödülü kazanıldı. TEMSA Deutschland Şirketi Almanya da kuruldu TEMSA nın ilk şehir içi otobüsü Avenue, Hannover Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı nda (IAA Hannover) tanıtıldı.

9 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ TEMSA HAKKINDA 2014 TS 45 in ABD lansmanı gerçekleştirildi. 7 HD ve LF Euro 6 araçların lansmanı IAA Hannover Fuarı nda gerçekleştirildi Safir 41+1 in yurt içi lansmanı gerçekleştirildi. Tourmalin in yurt içi lansmanı gerçekleştirildi. Sanayi alanları içinde ilk Ar-Ge merkezi TEMSA tarafından kuruldu. Amerika pazarına giriş yapıldı Yenilenen Safir piyasaya sunuldu. TEMSA nın yeni marka kimliği lansmanı Busworld Kortrijk Fuarı nda yapıldı TEMSA nın yeni midibüsü MD 9, Eylül 2010 da Hannover Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı nda (IAA Hannover) tanıtıldı. TS 35 Amerika pazarına sunuldu Belçika nın Kortrijk kentinde düzenlenen Busworld Fuarı nda MD 9 modeliyle Grand Award Midi Coach of the Year ödülü kazanıldı TEMSA, yurt dışında gösterdiği üstün performansla TURQUALITY Programı ndan beş yıllık ek destek almaya hak kazandı. Amerika daki ürün gamına TS 30 eklendi. 300 araçlık İzmir Büyükşehir Belediyesi ihalesi kazanıldı ve teslimatlar yapıldı. Almanya nın Hannover kentinde düzenlenen Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı na (IAA Hannover) ve Rusya nın Nijniy Novgorod kentinde gerçekleştirilen Busworld Rusya Fuarı na katılım gösterildi. Busworld Rusya Fuarı nda En İyi Stand Ödülü kazanıldı LD, MD 9 Euro 6 araçlarının uluslararası lansmanı Busworld Kortrijk 2013 Fuarı nda gerçekleştirildi. Avenue Körüklü ve CNG araçların lansmanı gerçekleştirildi. TEMSA Global; 2013 yılında otomotiv ve iş makinaları faaliyetlerini ayırdı.

10 TEMSA HAKKINDA 8 KISACA TEMSA TEMSA, kendi markası ile otobüs ve midibüs segmentinde üretim ve ihracat yapan Türkiye nin önde gelen otomotiv şirketlerinden biridir. TEMSA Adana Üretim Tesisi, adet otobüs ve midibüs, adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada, toplam adet araç üretim kapasitesine sahiptir. TEMSA nın Adana Üretim Tesisi, toplam m 2 lik alana kuruludur. TEMSA nın çok çeşitli ürün gamına sahip olması, müşterilerinin değişen şartlara göre ürün seçebilmesine ve filolarını yeni yolcu ihtiyaçları ve seyahat eğilimlerine göre adapte etmesine yardımcı olmaktadır. TEMSA Adana Üretim Tesisi nde, Safir şehirler arası yolcu ve turizm otobüsleri, Prestij midibüsleri ile özellikle şehir içi toplu taşımacılık için geliştirilen Avenue otobüsler, ayrıca Amerika için TS 45, TS 35, TS 30 ve Avrupa için Avenue, LD, Midi Coach segmentinde ise MD 9 otobüsleri üretilmektedir. TEMSA, ana hissedarı Sabancı Holding in köklü kurumsal kültürünün yanı sıra yılların üretim deneyiminin sağladığı güçlü know-how sayesinde ürünlerini Türkiye ve dünyanın ileri gelen pazarlarına sunmaktadır. Şirket, adedin üzerinde TEMSA markalı otobüsün yollarda olduğu Fransa nın yanı sıra Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya ve Benelux pazarlarında da önemli oranda marka tanınırlığına sahiptir. Sürekli gelişim ilkesi ışığında çeşitlendirdiği güçlü ürün portföyü sayesinde ABD de de pazar payını istikrarlı bir biçimde artırmaktadır yılsonu itibarıyla TEMSA, toplam otobüs ve midibüs üretiminin %37 sini ihraç etmiş olup, ihracatının %32 sini Batı Avrupa ve Amerika ya, geri kalanını da Doğu Avrupa ve Türki Cumhuriyetler e gerçekleştirmiştir. Küresel pazarda da önemli rekabet üstünlüklerine sahip olan TEMSA nın ürün portföyünde Safir şehirler arası yolcu ve turizm otobüsleri, Prestij midibüsleri ile özellikle şehir içi toplu taşımacılık için geliştirilen Avenue otobüslerinin yanı sıra Amerika pazarı için TS 35, TS 30, TS 45 ve Avrupa pazarı için Avenue, Tourmalin ve Safari ile Midi Coach segmentinde MD 9 otobüsleri yer almaktadır. Adana Üretim Tesisleri Büyüklüğü m 2 Yıllık Otobüs-Midibüs Üretim Kapasitesi adet Yıllık Araç Üretim Kapasitesi adet

11 TEMSA, ana hissedarı Sabancı Holding in köklü kurumsal kültürünün yanı sıra yılların üretim deneyiminin sağladığı güçlü know-how sayesinde ürünlerini Türkiye ve dünyanın ileri gelen pazarlarına sunmaktadır. TEMSA HAKKINDA 9

12 TEMSA HAKKINDA YILI GELİŞMELERİ YURT İÇİ TEMSA DAN INCI MIDIBÜS, INCI OTOBÜS GURURU Kendi markası ile ürettiği otobüs ve midibüslerle Türkiye nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan TEMSA, 2014 te üretimini gerçekleştirdiği inci midibüs ve inci otobüsü banttan indirerek paydaşlarına önemli bir gurur yaşattı. Mühendisinden işçisine kadar yetkin bir insan kaynağına sahip olan Şirket, güçlü ürün portföyü sayesinde yurt içi ve uluslararası pazarlarda yüksek marka tanınırlığına sahip bulunuyor. İSTANBUL OTOBÜS A.Ş. NIN TERCIHI AVENUE TEMSA nın Avenue modeli, 2014 yılında da belediyelerin kent içi toplu ulaşımı sağlamak üzere en fazla tercih ettiği markalar arasında yer aldı. İstanbul Otobüs A.Ş., filosunda hizmet vermeye devam eden Avenue lere ek olarak 2014 yılında 110 adet CNG li Avenue satın aldı.

13 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ TEMSA HAKKINDA 11 KIRAÇ TURIZM, BAŞARILARINI SAFIR VE PRESTIJ ILE TAÇLANDIRACAK 2014 yılında otobüs satışlarında gerçekleştirdiği büyük atılımla pazarın lider oyuncularından biri olduğunu gösteren TEMSA, Antalya bölgesinde faaliyet yürüten Kıraç Turizm e 2014 te 50 Safir ve 50 Prestij teslimatı gerçekleştirdi. Kıraç Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kıraç, hem yakıt tüketiminde sağladığı avantajlar hem de müşteriyi memnun eden konfor seviyesi nedeniyle yatırımlarında TEMSA modellerini tercih ettiklerini vurguladı. CARREFOURSA SERVISLERINDE KULLANILMAK ÜZERE KARTUR TURIZM E 30 PRESTIJ Carrefoursa zincir mağazalarına müşteri servisi ve personel taşımacılığı alanında hizmet veren Kartur Turizm, 2014 yılında 30 adet Prestij satın aldı. Kartur yetkilileri, modellerin sahip olduğu üstün kalite standartlarının yanı sıra TEMSA nın sağladığı kurumsal destek nedeniyle önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri yatırımlarda da öncelikli tercihlerinin TEMSA modelleri olacağının altını çizdi.

14 TEMSA HAKKINDA YILI GELİŞMELERİ İKI ADANALI ŞIRKETIN BÜYÜK BULUŞMASI Adana bölgesinin saygın yolcu taşımacılığı firmalarından olan Lider Adana Turizm, TEMSA nın yeni modellerinden 41+1 koltuğa sahip 2+1 Safir VIP ten 10 adet satın aldı. TEMSA modellerinin dünyanın farklı ülkelerinin yanı sıra üretim tesislerinin bulunduğu ilde de yoğun talep görmesi, Şirket in yerelden uluslararası pazarlara yayılan yüksek marka itibarının göstergesi oldu. 1,5 MILYON KM YOL YAPAN SAFIR KAPTANINA TEMSA DAN ÖDÜL Yüksek güvenlik ve konfor özelliklerinin yanı sıra uzun kullanım ömrü ile de ön plana çıkan TEMSA ürünleri rekorlar kırmaya 2014 te de devam etti. Metro Turizm filosunda motor kapağı açılmadan km yol yapan 34 UHF 64 plakalı 2011 model Safir otobüsün kaptanı Mehmet Çalıkuşu, TEMSA ve Metro Turizm işbirliği ile düzenlenen bir törenle ödüllendirildi araçlık filosunda 345 Safir ile 225 Prestij bulunan Metro Turizm yetkilileri, 1,5 milyon km lik rekorun TEMSA ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin ne kadar isabetli olduğunu gözler önüne serdiğini vurguladı.

15 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ TEMSA HAKKINDA 13 TEMSA, SAFIR VIP 41+1 ILE EN KONFORLU YOLCULUĞU SUNUYOR TEMSA, yeni otobüsü Safir VIP 41+1 i, 26 Şubat Perşembe günü Sabancı Center da düzenlediği lansman toplantısıyla basın mensuplarına tanıttı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik in katılımıyla gerçekleşen lansman kapsamında, 40 adet TEMSA Safir VIP markalı otobüsün, Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan a teslimi de gerçekleştirildi. MERSİN E TESLİMAT 15 Ocak tarihinde Mersin Cumhuriyet Meydanı nda düzenlenen törenle Mersin Büyükşehir filosuna 60 TEMSA Avenue katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz ın da katıldığı teslimat töreninde konuşma yapan TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, Adana da üretimini gerçekleştirdiğimiz Avenue araçlarımızın Mersin kent içi ulaşımında hizmete girmesinin gururu ve sevinci içindeyiz. 60 Avenue aracımız Mersin halkı ile tanışmış olacak. Araçlarımızın sahip olduğu teknolojik özellikler ve konfor düzeyinin hem kullanıcıları hem de Mersin halkını memnun edeceğine inanıyoruz. Avenue araçlarımız işletme sürecinde sağladığı avantajlar ile ulaşımda ağır maliyetler yüklenen belediyelerimizin yüzünü güldürüyor. Araçlarımızın Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de yüzünü güldüreceğini düşünüyoruz. Satış sonrası hizmetler sürecinde de Mersin Büyükşehir Belediyesi nin yanında olacağız. dedi.

16 TEMSA HAKKINDA YILI GELİŞMELERİ YURT DIŞI İSRAIL E TESLIMAT İsrail bayimize 22 adet MD 9 teslimatı yapıldı. KURUMSAL MÜŞTERILERE YÖNELIK ÜRÜN TANITIMI ETKINLIĞI, TARGU MURES, ROMANYA TEMSA, Mart tarihleri arasında 65 taşımacılık firması ve yedi belediyenin katılımıyla Romanya nın Targu Mures kentinde gerçekleşen ürün tanıtım etkinliğine MD 9 modeli ile katılmıştır. Etkinlik kapsamında, müşterilere TEMSA araçlarını test etme imkanı sağlanmıştır. AVUSTURYA DA MD 9 LE KONFORUYLA TANIŞTI TEMSA, 2014 yılında Avusturya pazarına yönelik MD 9 LE satışı gerçekleştirerek yeni bir pazara giriş yaptı.

17 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ TEMSA HAKKINDA 15 ROMANYA KAMU KURULUŞLARININ TERCIHI TEMSA Romanya da kamu kuruluşları ve belediyeler nezdinde yüksek bir marka itibarına sahip olan TEMSA, 2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı na üç adet LD teslimatı gerçekleştirdi. LITVANYA YA YÖNELIK İLK EURO 6 ARAÇ TESLIMATI Litvanyalı UAB Kautra firmasına 12 yıldır kurumsal satışlar gerçekleştiren TEMSA, 2014 yılında Litvanya bayisine beş adet HD 12 teslimatı gerçekleştirdi. Bu teslimat, TEMSA nın Litvanya ya gerçekleştirdiği ilk Euro 6 araç teslimatı konumundadır.

18 TEMSA HAKKINDA 16 YURT DIŞINDA KATILIM SAĞLANAN FUARLAR 2014 UMA, LOS ANGELES, ABD TEMSA, ABD merkezli Otobüs Üreticileri Birliği tarafından Şubat 2014 tarihinde Los Angeles da düzenlenen fuarda yeni TS 45 modelini müşterilerinin beğenisine sunmuş ve ilk siparişleri almanın gururunu yaşamıştır. AUTOCAR EXPO, LYON, FRANSA TEMSA, Fransa distribütörü aracılığıyla Ekim 2014 tarihleri arasında Fransa nın Lyon kentinde düzenlenen Autocar Expo Fuarı na katılmış ve LD 13 SB, LD 12 IC ve MD 9 IC modellerini müşterileriyle buluşturmuştur. LCT, LAS VEGAS, ABD BUSCON, INDIANAPOLIS TEMSA, Şubat 2014 ve Ekim tarihleri arasında ABD de düzenlenen LCT ve Buscon fuarlarına, orta segment modeli TS 35 ile katılmıştır. Şirket, ABD ve Kanada distribütörü CH Bus Sales tarafından temsil edildiği fuarlarda yüksek güvenlik ve kalite özellikleri ile ön plana çıkan TS 35 modelini ziyaretçilerin beğenisine sunmuştur.

19 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ TEMSA HAKKINDA 17 IAA, HANNOVER, ALMANYA TEMSA, Almanya nın Hannover kentinde 65 incisi düzenlenen Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı na (IAA); şehir içi, şehirler arası ve turizm ulaşımı segmentlerinde yer alan LD 12 IC, HD 12, LF 12, MD 9 LE ve MD 9 modelleriyle katılmıştır. PERSONTRAFIK, STOCKHOLM, İSVEÇ TEMSA, Ekim 2014 tarihleri arasında İsveç in Stockholm kentinde düzenlenen Persontrafik Fuarı na yeni nesil Euro 6 motora sahip LD 12 IC, HD 12, MD 9 ve MD 9 LE modelleri ile katılmıştır. EURO BUS EXPO, BIRMINGHAM, İNGILTERE TEMSA, İngiltere nin Birmingham kentinde 4-6 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen EURO BUS Expo Fuarı na Arriva Bus ve Coach HD RHD modelleriyle katılmıştır.

20 TEMSA HAKKINDA 18 YURT DIŞINDA KATILIM SAĞLANAN FUARLAR 2015 UMA, NEW ORLEANS, ABD TEMSA, ABD merkezli Otobüs Üreticileri Birliği tarafından Ocak 2015 tarihleri arasında ABD nin New Orleans kentinde düzenlenen UMA Motorcoach Expo 2015 Fuarı na TS 30, TS 35 ve TS 45 modelleriyle katılmıştır. ABA, ST. LOUIS, ABD TEMSA, ABD nin St. Louis kentinde Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen ABA Fuarı na TS 30, TS 35 ve TS 45 otobüs modelleriyle katılmıştır den fazla tur operatörü ve tedarikçinin katılım gösterdiği fuarda TEMSA, önemli iş bağlantıları gerçekleştirmiştir.

21 TEMSA, Fransa, Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya ve Benelux gibi önemli Avrupa pazarlarının yanı sıra ABD deki pazar payını istikrarlı bir biçimde artırmaktadır. TEMSA HAKKINDA 19

22

23 TİCARİ MÜKEMMELLİKTE ÖNEMLİ BİR ADIM Üretim ve satış sonrası süreçleri daha da sağlamlaştırmak amacı ile başlattığımız Ticari Mükemmellik projemizi hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde bu proje ile satış ve pazarlama süreçlerimizi mükemmelleştirerek farklılaşmaya devam edeceğiz.

24 TEMSA HAKKINDA 22 KISACA SABANCI TOPLULUĞU Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş., Türkiye nin en büyük topluluklarından biri olan Sabancı Topluluğu na bağlı şirketleri temsil eden ana şirkettir. Sabancı Topluluğu nun temel ilgi alanları Türkiye nin hızla büyüyen sektörleri olan finansal hizmetler, enerji, çimento, perakende ve sanayidir. Sabancı Topluluğu şirketleri faaliyet gösterdikleri sektörlerin lideri konumundadır. Sabancı Holding in kendi hisselerinin yanı sıra 12 iştirakinin hisseleri de Borsa İstanbul da (BİST) işlem görmektedir. Sabancı Topluluğu na bağlı şirketler 16 ülkede faaliyetlerini sürdürmekte ve ürünlerini Avrupa, Orta Doğu, Asya, Kuzey Afrika, Kuzey ve Güney Amerika nın çeşitli bölgelerinde pazarlamaktadır. Sabancı Topluluğu, sahip olduğu saygınlık ve marka imajı, güçlü ortaklıkları ve Türkiye piyasaları hakkındaki bilgi ve deneyimi sayesinde ana faaliyet alanlarında büyümüş ve Türkiye ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan önemli bir güç haline gelmiştir. Sabancı Holding in uluslararası iş ortakları arasında, konularında dünyanın önde gelen isimleri Ageas, Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citi, E.ON, Heidelberg Cement ve Philip Morris yer almaktadır. Sabancı Holding, finansman, strateji, iş geliştirme ve insan kaynakları işlevlerinin koordine edilmesinin yanı sıra Topluluğun vizyon ve stratejilerinin belirlenmesinden ve Topluluk içinde yaratılacak sinerjiyle hissedarlara sağlanan değerin artırılmasından sorumludur yılında Sabancı Topluluğu, 27,4 milyar TL (12,5 milyar ABD doları) konsolide satış geliri elde etmiş ve konsolide faaliyet kârı 5,1 milyar TL (2,3 milyar ABD doları) olarak gerçekleşmiştir. Sabancı Holding in en büyük hissedar grubunu, %57,7 hisse oranıyla Sabancı Ailesi oluşturmaktadır. %40,1 ile İMKB de en yüksek halka açıklık oranına sahip holding şirketi olan Sabancı Holding in depo sertifikaları ise SEAQ International ve Portal da kotedir. Sabancı Topluluğu Konsolide Satış Geliri 27,4 milyar TL Sabancı Topluluğu Faaliyet Kârı 5,1 milyar TL 2014 yılında Sabancı Topluluğu, 27,4 milyar TL konsolide satış geliri elde etmiş ve konsolide faaliyet kârı 5,1 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Sabancı Holding in en büyük hissedar grubunu, %57,7 hisse oranıyla Sabancı Ailesi oluşturmaktadır. %40,1 ile İMKB de en yüksek halka açıklık oranına sahip holding şirketi olan Sabancı Holding in depo sertifikaları ise SEAQ International ve Portal da kotedir.

25 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ TEMSA HAKKINDA 23

26 SAFİR VIP İLE YOLCULUĞUN TANIMI DEĞİŞİYOR Üstün performansı, konforu ve düşük işletme giderleriyle yolcu taşıma ve turizm işletmecilerinin gözdesi olan Safir; Şimdi VIP seçeneğiyle yolcularına daha fazla konfor sunuyor.

27

28 YÖNETİMDEN 26 YÖNETİM KURULU BAŞKANI NIN MESAJI Değerli paydaşlarımız, Sabancı Holding in köklü kurum kültüründen aldığı güçle Türkiye otomotiv sektörünün gelişiminde kilit roller üstlenen TEMSA, 2014 te yurt içi pazardaki öncü konumunu korumanın yanı sıra ihracat faaliyeti yürüttüğü ülke sayısını 60 ın üzerine çıkararak başarılı finansal sonuçlara imza atmaya devam etmiştir. Başarılı operasyonel iş süreçleri neticesinde 2014 te 670 milyon TL satış geliri elde eden Şirketimiz, güçlü finansal konumunu pekiştirmiştir. %30 SEVIYESINDE YURT İÇI PAZAR PAYI Şehir içi ve şehirler arası segmentlerinde müşterilerinin hizmetine sunduğu modellerle yurt içi toplu taşımacılık sektöründe yüksek bir marka değerine sahip olan TEMSA, 2014 te tüm ürün gruplarında %30 seviyesinde pazar payına ulaşmıştır. 27 kişilik ürünümüz Prestij Super Deluxe ve kent içi ulaşım aracımız Avenue, pazar lideri konumuna yükselen ürünler olurken, şehirler arası ve turizm taşımacılığı alanındaki öncü markamız Safir in yurt içi pazar payı %25 seviyesine ulaşmıştır. Küresel ekonomideki durgunluk eğilimine karşın 2015 yılının ilk yedi ayında Şirketimizin başarılı satış faaliyetleri devam ederek adetlik bir satış performansına ulaşılmıştır YILINDA 8 YENI ÜRÜN LANSMANI Ar-Ge Departmanımızı bilgi üreten değil bilgiyi bir araya getirip birleştiren bir yapı olarak görmekteyiz. Artık aynı bina içinde her şeyi yapma döneminin bittiğine inanıyoruz. Sabancı Üniversitesi ile kompozit teknolojileri konusundaki ortaklığımız dışında diğer birçok üniversitenin Ar-Ge Departmanlarındaki ilgili akademisyenlerle de işbirliği içerisindeyiz. Ayrıca Türkiye nin sanayi devleri Aselsan ve TEMSA %100 yerli üretim elektrikli otobüs geliştirme projelerinde işbirliğine yönelik anlaşma imzaladı. Yıllık yatırım bütçesinin %4,5 lık kısmını Ar-Ge çalışmalarına ayıran Şirketimiz, müşterilerine sürüş güvenliği, optimum maliyet ile konforu bir arada sunarak müşteri bağlılığını sürdürülebilir kılmaktadır. CNG li ve Elektrikli araç uygulamaları gibi alanlarda fark yaratacak uzmanlığa sahip olan TEMSA, müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda ürün gamını çeşitlendirmeye devam etmektedir. Yurt içi ve uluslararası pazar payını daha da yükseltme hedefi doğrultusunda son üç yılda 11 yeni modelin lansmanını gerçekleştiren TEMSA, 2015 yılında hedef büyüterek 8 yeni ürünün daha lansmanını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir yılındaki ilk lansmanını Ocak ayında Safir VİP 41+1 ile gerçekleştiren Şirketimiz, Haziran ayında ülkemizdeki büyükşehir belediyelerinin ilçelerine yönelik yolcu taşımacılığı faaliyetleri dikkate alınarak tasarlanan Tourmalin servis aracınının lansmanını gerçekleştirdi. TEMSA nın ulaşmış olduğu yüksek kalite standartlarını müşterilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımız nezdinde göstergesi olacak yeni Maraton modelimizin lansmanını ise 2015 yılı sonunda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Maraton aracımızın yoğun talep göreceğini öngörüyoruz. YURT DIŞI BÜYÜME İlk olarak 2010 yılında ABD ye kendi markasıyla ürünlerini sunmaya başlayan ve ihracatı katlanarak büyüyen TEMSA nın kendi segmentinde pazar payı %10 a ulaştı. Şu anda dünyanın en zor pazarlarından biri olarak gösterilen ABD de 700 civarında Türk mühendis ve işçimizin üretimini gerçekleştirdiği otobüslerimiz hizmet veriyor. ABD nin dışında TEMSA, Avrupa pazarında da gelişmeler kaydediyor. TEMSA, İtalya da şehir içi ve turizm amaçlı olmak üzere toplam 800 e yakın aracı ile yollarda yerini alıyor. TEMSA nın bu yılsonuna doğru piyasaya çıkarmayı planladığı elektrikli otobüs modeli çalışması da devam ediyor.

29 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ YÖNETİM KURULU YÖNETİMDEN 27 ABD, FRANSA, İNGILTERE VE ALMANYA PAZARLARINDA YÜKSEK MARKA TANINIRLIĞI Kendi markasıyla ürettiği otobüs ve midibüslerle 60 ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren TEMSA, 2014 yılında 103 milyon ABD doları seviyesinde yurt dışı satış geliri elde etmiştir. Modellerimizin ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, gibi yüksek kalite standartlarının ön koşul olduğu gelişmiş pazarlarda da yoğun talep görmesi, TEMSA markasının küresel bir marka olduğunu gözler önüne sermektedir yılında lansman ve ürün tanıtım etkinliklerini uluslararası otomotiv sektörünün en saygın fuarlarında gerçekleştiren Şirketimiz, önümüzdeki dönemde mevcut güçlü uluslararası konumunu daha da derinleştirmeyi hedeflemektedir SATIŞ SONRASI HIZMETLERDE, MÜŞTERI MEMNUNIYETI TEMEL ÖNCELIK TEMSA, Türkiye nin dört bir yanına yayılan 70 den fazla servisiyle satış-sonrası hizmetler alanında da fark yaratmaya devam etmektedir. Koşulsuz müşteri memnuniyeti ve geliştirdiği yeni modellerle faaliyetlerini sürdüren Şirketimiz, servis çalışanlarına yönelik sürekli eğitimler düzenlemenin yanı sıra çoğunlukla yerli üretime dayanan güçlü tedarikçi ağıyla da servislerine hızlı ve etkin yedek parça desteği sunmaktadır. MEHMET NURETTİN PEKARUN Yönetim Kurulu Başkanı NERİMAN ÜLSEVER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı MÜBİN HAKAN BAYMAN Yönetim Kurulu Üyesi BARIŞ ORAN Yönetim Kurulu Üyesi LEVENT DEMİRAĞ Yönetim Kurulu Üyesi DİNÇER ÇELİK Temsa Genel Müdürü TEMSA nın 2014 yılındaki faaliyetlerine desteklerini esirgemeyen başta Sabancı Holding Üst Yönetimi olmak üzere, tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki dönemde, başarılarımızın artarak sürmesi dileğiyle. Saygılarımla, Mehmet Nurettin Pekarun Yönetim Kurulu Başkanı

30 YOLCULUĞUN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREN İNOVATİF ÇALIŞMALAR Müşteri ihtiyaçlarını odağına alan inovasyon odaklı bir şirkete dönüşüyoruz. Yenilikçi yaklaşımımızla uluslararası arenada da önemli başarılara imza atıyor, yurt dışında Türkiye yi temsil eden bir şirket olma sorumluluğuyla hareket ediyoruz.

31

32 FAALİYETLER 30 ÜRÜN GAMI SEYAHAT HD TS 45 LD TS 35 MD 9 TS 30 SAFIR SAFIR VIP PRESTIJ SD Şehirler arası segmentte Safir, şehir içi toplu ulaşımda ise Avenue modeliyle rakipleri karşısında fark yaratan TEMSA, 2014 yılsonu itibarıyla toplamda1.907 adetlik satış rakamına ulaşmıştır. Yurt içi midibüs pazarındaki öncü konumunu 2014 te de sürdüren TEMSA; Prestij Super Deluxe, Prestij City, MD 9 LE modelleriyle %30 pazar payı elde etmiştir.

33 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ FAALİYETLER 31 ŞEHİRLER ARASI ŞEHİR İÇİ LD IC LF 18 LD SB AVENUE LF MD 9 IC LF 12 CNG MD 9 LE TOURMALİN MD 9 LE PRESTİJ CITY

34 FAALİYETLER 32 ÜRETİM TEMSA, İSG ve Çevre önceliğimizdir kültürü ile üretim faaliyetlerini adet otobüs ve midibüs, adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada, toplam adet araç üretim kapasitesine sahip Adana Üretim Tesisleri nde yürütmektedir m 2 lik alana kurulu Adana Üretim Tesisi nde, Türkiye için Safir şehirler arası yolcu ve turizm otobüsleri, Prestij midibüsleri ile özellikle şehir içi toplu taşımacılık için geliştirilen Avenue (Dizel+CNG) otobüsler, ayrıca Amerika için TS 35, TS 30,TS 45 ve Avrupa için Avenue(Dizel+Cng), Tourmalin ve LD, Midi Coach segmentinde ise MD 9 otobüsleri üretilmektedir yılsonu itibarıyla çalışanın istihdam edildiği Adana Üretim Tesisleri, uluslararası pazarlarda da kabul görmüş yüksek kalite standartlarında üretim yapabilme kabiliyetine sahiptir. TEMSA, Adana Üretim Tesisleri bünyesinde yer alan Ar-Ge Merkezi aracılığıyla ürün geliştirme çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Adana Üretim Tesisleri içinde kurulu bulunan Yan Sanayi Merkezi nde (TYM) bagaj rafı, kompozit parçalar gibi donanım aksesuarları üretilmekte ve iş süreçlerine önemli oranda katma değer sağlanmaktadır. İş güvenliği ve çevresel etkili riskleri azaltan, ürün kalitesini artıran ve maliyetlere olumlu yansıyan, tamamen yeni teknoloji ve otomasyonun kullanıldığı Fosfat ve Katoforez Tesisi kurulmuştur.

35 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ 2014 yılsonu itibarıyla kapsam içi ve kapsam dışı çalışanın istihdam edildiği Adana Üretim Tesisleri, uluslararası pazarlarda da kabul görmüş yüksek kalite standartlarına sahiptir. TEMSA, Adana Üretim Tesisleri bünyesinde yer alan Ar-Ge Merkezi aracılığıyla ürün geliştirme çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. FAALİYETLER 33

36 FAALİYETLER 34 KALİTE KALITE SISTEMLERI Bilgi güvenliğine verdiği önemle tanınan TEMSA, tescilli bilgi güvenliğini sağlamak üzere politikalar, süreçler, prosedürler ve kurumsal yapılanmaların yanı sıra yazılım ve donanım işlevlerini de kapsayan bir dizi denetim yöntemine başvurmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde Şirket, 2007 yılında ISO Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanmıştır. Şirket, üretim ve satış faaliyetlerini de 1997 yılından bu yana ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri çerçevesinde yürütmektedir. KALITE İYILEŞMELERI 2014 yılının stratejik hedeflerinden birisi olan kalite ve kalite maliyetsizlikleri konusunda yıl boyunca TEMSA bünyesinde sonuç odaklı önemli çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda, kalite süreçlerinde ve organizasyonlarında yeniden yapılanmaya gidilmiş, hammadde kalitesinden final kaliteye kadar iş süreçleri yeniden düzenlenmiştir. RISK YÖNETIMI TEMSA, kurumsal risk yönetimi dönüştürme sürecini başarıyla tamamlamıştır. Sabancı Holding in risk metodolojisi konusundaki deneyiminden güç alan Şirket, iş süreçlerindeki riskleri tanımlayarak çeşitli önlemleri uygulamaya almıştır. Üst Yönetim nezdinde de etkin bir biçimde uygulanan TEMSA risk yönetim politikaları, uluslararası ve yerel gelişmeler ışığında sürekli güncellenmektedir. Şirket in bu alandaki başarılı çalışmalarının bir sonucu olarak, performans ölçüm sistemlerinde de önemli ilerlemeler sağlanmıştır. TEMSA, Sabancı Topluluğu nun deneyim ve uzmanlığından aldığı güçle oluşturduğu sağlıklı risk yönetim stratejileriyle, 2014 yılında da ekonomik belirsizliklerin olumsuz etkilerini minimize etmeyi başarmıştır. Şirket, önümüzdeki dönemde de, bu alandaki başarılı performansını sürdürme kararlılığındadır. Kurumsal risk yönetimini, yeni iş modelleri ışığında sürekli gelişime açık bir alan olarak gören TEMSA, 2014 yılında da Sabancı Holding ile iş birliği içinde yeni risk izleme ve raporlama sistemlerini kendi kurumsal yapısına dahil etmiştir.

37 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ Bilgi güvenliğine verdiği önemle tanınan TEMSA, tescilli bilgi güvenliğini sağlamak üzere politikalar, süreçler, prosedürler ve kurumsal yapılanmaların yanı sıra yazılım ve donanım işlevlerini de kapsayan bir dizi denetim yöntemine başvurmaktadır. FAALİYETLER 35

38 FAALİYETLER 36 YURT İÇİ PAZARLAMA VE SATIŞ Ana hissedarı Sabancı Topluluğu ndan aldığı güçle yurt içi midibüs-otobüs pazarının öncü oyuncularından olan TEMSA, 2014 yılında satış ve pazarlama faaliyetleri açısından yüksek hedef gerçekleşme oranlarına ulaşmıştır. Yurt içi otobüs pazarında yaşanan %19 düzeyindeki daralmaya rağmen Şirket, pazar payını %13 ten %30 a yükseltmiştir yılında adetlik toplam otobüs satış rakamına ulaşan TEMSA nın yükselen başarı performansında Türkiye toplu taşımacılık sektörünün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda oluşturulan ürün portföyünün yanı sıra ülke çapına yayılan etkin satış ve pazarlama ağı belirleyici olmuştur. Şehir içi otobüs pazarında lider konumda olan TEMSA, 2014 yılında 301 adet Avenue otobüs satışı gerçekleştirmiştir. Coach pazarı olarak adlandırılan şehirler arası otobüs pazarında Safir modeli ile RHD segmentinde 256 adetlik satış gerçekleştiren Şirket, tüm şehirler arası kategorisinde %25 oranında pazar payı elde etmiştir. TEMSA, yurt içi midibüs pazarında da 2014 yılında önemli başarılara imza atmıştır. Toplam midibüs satışının gerçekleştiği pazarda Şirket, kişilik midibüs segmentinde adet Prestij Super Deluxe satışı gerçekleştirmiştir. Prestij City ve MD 9 LE satışlarıyla birlikte Şirket in toplam pazar payı %30 seviyesinde gerçekleşmiştir yılında Türkiye pazarına yönelik Safir, 12 ve 18 metrelik Avenue dizel, CNG li Avenue, Prestij Super Deluxe, Prestij City ve MD 9 un üretimine devam eden TEMSA, önümüzdeki dönemde müşteri ihtiyaç ve beklentileri ışığında ürün gamını çeşitlendirmeyi hedeflemektedir. Her koşulda müşterilerinin yanında olma ilkesiyle satış sonrası hizmetlerde de fark yaratan TEMSA, halen Türkiye nin 77 noktasında var olan bayi-servis ağını önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. Yurt İçi Otobüs Satış Adedi 557 Yurt İçi Midibüs Satış Adedi Yurt İçi Pazar Payı %30

39 Her koşulda müşterilerinin yanında olma ilkesiyle satış sonrası hizmetlerde de fark yaratan TEMSA, halen Türkiye nin 77 noktasında var olan bayi-servis ağını önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. FAALİYETLER 37

40 FAALİYETLER 38 YURT İÇİ PAZARLAMA VE SATIŞ YURT İÇI PAZARA SUNULAN MODELLER ŞEHIRLER ARASI SAFIR Şehirler arası yolcu taşımacılığı ve turizm sektörlerine yönelik üretilen Safir, Türkiye de segmentinin en fazla tercih edilen modelleri arasındadır. Turizm için 12,2 metrelik, şehirler arası yolculuklar için ise 13 metrelik iki versiyonu olan Safir; konforu ve düşük işletme giderleriyle ön plana çıkmaktadır. Üstün performansı temel alan bir tasarım çizgisine sahip olan model; önden arkaya uzanan, keskin, kaslı hatları, dengeli duruşu ve sert bakışlarıyla çizgisini Türkiye yollarına yansıtmaktadır. SAFIR VIP Üstün performansı, konforu ve düşük işletme giderleriyle yolcu taşıma ve turizm işletmecilerinin gözdesi olan Safir, segmentinde 41 koltuğuyla tek olan VIP seçeneğiyle yolcularına daha fazla konfor sunmaktadır. Modern ve estetik dış görünüm, maksimum yolcu güvenliği, yüksek performans ve yakıt ekonomisine ek olarak yolcu konforu ve günlük ihtiyaçlarının ön planda tutulduğu tasarımıyla Safir VIP, otobüsle yolculuk kavramını tümüyle değiştirmiş; sınırsız internet erişimi, kişiye özel dijital yayınları ve LCD ekranları, geniş ve rahat deri koltukları sayesinde yolculara eşsiz bir seyahat deneyimi sunmuştur.

41 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ FAALİYETLER 39 YURT İÇI PAZARA SUNULAN MODELLER KISA MESAFE PRESTIJ SUPER DELUXE TEMSA nın kısa mesafe segmentine yönelik olarak geliştirdiği Prestij Super Deluxe, Türkiye midibüs pazarının en fazla tercih edilen modelleri arasındadır. Rakiplerinden farklı olarak konforlu, güvenli ve maliyetli ulaşım çözümlerini bir arada sunan Prestij Super Deluxe, TEMSA nın üretim yaklaşımının en önemli temsilcileri arasındadır. ŞEHIR İÇI AVENUE Çevre dostu motoru, konforu ve sağlamlığıyla fark yaratan Avenue; Dizel, CNG gibi farklı versiyonlarıyla Türkiye de şehir içi toplu ulaşımın en fazla tercih edilen modelleri arasındadır. Ülkemizde toplu taşıma kalitesinin yükseltilmesine önemli katkılar sağlayan Avenue; yüksek tavanı, geniş iç hacmi, güçlü klima ve ısıtma sistemi, alçak ve düz zemini, engelli girişi, ergonomik rahat koltukları ve üç adet basamaksız geniş kapısıyla şehir insanına büyük rahatlık sunmaktadır. Minimum işletme gideri, bakım kolaylığı, düşük maliyetli yedek parça imkanı, isteğe bağlı değişebilen teknik ve donanım özellikleriyle model, toplu taşımacılık alanında yüksek itibara sahiptir. Model; ABS, ASR, kapıda sıkışmayı önleyen akıllı kapı sistemi, kapılar açıkken hareket etmesini engelleyen durak freni gibi güvenlik teknolojileriyle de emniyetli yolculuklar sunmaktadır.

42 FAALİYETLER 40 YURT İÇİ PAZARLAMA VE SATIŞ YURT İÇI PAZARA SUNULAN MODELLER ŞEHIR İÇI MD 9 LE Modern tasarımının yanı sıra şehir içi yolculukta sunduğu konforla ön plana çıkan MD 9 LE, TEMSA ya önemli oranda katma değer sağlamaktadır. Çevreci Euro 5 motor, yüksek tavan, geniş iç hacim, güçlü klima, ısıtma sistemi, ergonomik koltuklar ve iki adet basamaksız geniş kapısıyla yolcuların maksimum güvenlik ve konforunu sağlayacak şekilde tasarlanan model; şase ve gövde tasarımında kullanılan malzemelerle de dayanıklılığıyla rakipleri karşısında fark yaratmaktadır. AVENUE LF 18 TEMSA nın Adana daki Ar-Ge merkezinde Türk mühendisler tarafından geliştirilen, çevreci motoru, yakıt tasarrufu ve üstün teknolojik özellikleriyle şehir içi ulaşımın gözdesi olan Avenue LF 18 ile yolculuklar artık daha konforlu ve keyifli. Modern tasarımı, geniş iç hacmi ve konforu ile şehir içi taşımacılığına yeni bir soluk getiren Avenue LF 18, tam alçak tabanı sayesinde engelli ve yaşlılara kolay ulaşımı mümkün kılıyor. Viraj, manevra ve dönüş sırasında aracın güvenli şekilde katlanmasını sağlayan, kayma ve savrulma sıkıntılarını önleyen körük mekanizmasına sahip bu araç, yolcularına ve sürücüsüne üst düzeyde güvenli yolculuk imkanı sağlıyor.

43 2014 yılının stratejik hedeflerinden birisi olan kalite ve kalite maliyetsizlikleri konusunda yıl boyunca TEMSA bünyesinde sonuç odaklı önemli çalışmalar yürütülmüştür. 41 FAALİYETLER

44 FAALİYETLER 42 YURT DIŞI PAZARLAMA VE SATIŞ TEMSA, küresel ekonomide devam eden durgunluğa rağmen 2014 yılında 103 milyon ABD doları ihracat geliri elde etmiştir. Kendi markasıyla ürettiği midibüs ve otobüslerle 64 ülkeye ihracat faaliyeti yürüten Şirket; ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi yoğun rekabete sahne olan pazarlarda da satış rakamlarını istikrarlı bir biçimde artırmaktadır. Konfor, ekonomik maliyet, kalite kriterlerini esas alan üretim yaklaşımıyla gelişmiş piyasaların gereklerini rahatlıkla karşılayan Şirket, yetkin uluslararası satış ve pazarlama ağı sayesinde de müşterilerine satış sonrası hizmetler alanında etkin çözümler sunmaktadır. Uluslararası otomotiv sektörünün nabzını tutan fuarlarda modellerini sektör temsilcilerinin ve uluslararası müşterilerinin beğenisine sunan TEMSA, önümüzdeki dönemde de lansmanını gerçekleştireceği yeni ürünlerle yurt dışı satış hacmini artırmayı hedeflemektedir. TEMSA NIN YURT DIŞI SATIŞLARININ BÖLGESEL DAĞILIM ORANLARI Avrupa %57,7 ABD %38,8 Diğer Ülkeler %3,5 Toplam İhracat Geliri 103 milyon ABD doları İhracat Yapılan Ülke Sayısı 64 Uluslararası otomotiv sektörünün nabzını tutan fuarlarda modellerini sektör temsilcilerinin ve uluslararası müşterilerinin beğenisine sunan TEMSA, önümüzdeki dönemde de lansmanını gerçekleştireceği yeni ürünlerle yurt dışı satış hacmini artırmayı hedeflemektedir.

45 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ FAALİYETLER 43 AVRUPA DA TEMSA TEMSA; Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve Benelüks ülkeleri gibi odak pazarlarının yanı sıra İsveç, Litvanya, Estonya, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya da da satış ve pazarlama faaliyetleri yürütmektedir. TEMSA NIN ABD VE KANADA YETKILI SATICISI: CH BUS SALES TEMSA, Şubat 2010 tarihinden bu yana ABD ve Kanada daki satış ve pazarlama faaliyetlerini CH BUS SALES aracılığıyla yürütmektedir. Amerika ve Kanada pazarları konusunda deneyim sahibi profesyonel bir ekip tarafından yönetilen CH BUS SALES, American Bus Association (ABA), United Motorcoach Association (UMA), Trailways and International Motorcoach Group (IMG) gibi önde gelen sektörel kuruluşlarda üyelik sahibidir. TEMSA modellerinin ABD ve Kanada da düzenlenen fuarlara ve tanıtım etkinliklerine katılımını yürüten Şirket, özel sponsorluk faaliyetlerine de imza atmaktadır. CH BUS SALES, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra satış sonrası hizmetler alanında da yüksek kalite standartlarına sahiptir.

46 FAALİYETLER 44 ULUSLARARASI PAZARLARA SUNULAN MODELLER AVRUPA ŞEHIR İÇI LF 12 Yüksek Yolcu Kapasitesi LF 12, geniş iç hacmiyle şehir içi/dışı seyahatler için ideal olmanın yanı sıra tüm yolcular için güvenli ve konforlu bir sürüş sağlamaktadır. Üstün Sürüş Konforu Şehir içi seyahati kolaylaştıracak şekilde tasarlanan LF 12, sürücü konforu dikkate alınarak tasarlanmıştır. Güç ve Ekonomi Kombinasyonu İlk yatırım maliyetinin geri dönüşünü sağlamak için yüksek performansla çalışan LF 12, daha az yakıt tüketirken daha iyi performansla çalışarak yolcu başına işletme maliyetini minimuma indirmektedir. MD 9 LE Konfor Alçak tabanlı olması sayesinde araca binişlerin sorunsuz şekilde yapılabildiği MD 9 LE, taleplere göre seçenekleri olan, koltuk konfigürasyonu ile tüm ihtiyaçları sağlamaktadır. Yakıt Ekonomisi MD 9 LE, gelişmiş güç aktarma donanımı ve standart sunulan otomatik şanzımanı sayesinde yakıt maliyetlerini düşürmekte ve emisyonu minimum seviyede tutmaktadır. Olabildiğince Esnek Kapasite MD 9 LE, toplam 79 yolcuya kadar kapasitesiyle, farklı koltuk/ oturma seçeneklerine sahiptir. Taleplere göre seçenekleri olan koltuk konfigürasyonuyla tüm ihtiyaçları sağlamaktadır.

47 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ FAALİYETLER 45 ŞEHİRLER ARASI LD IC Çok Amaçlı Çözüm Yüksek bagaj hacmi ile LD, şehirler arası ulaşım ve kısa mesafeli turizm için çok yönlü tasarlanmıştır. Mükemmel Erişim LD IC, ortadaki çift kapı düzeneği, opsiyonel tekerlekli sandalye asansörü, puset veya tekerlekli sandalyelere özel esnek tasarımı ile engelli yolculara kolay ve güvenli şekilde araca binme olanağı sunmaktadır. Ergonomik Sürücü Bölgesi Sürücü bölgesi ergonomik olarak tasarlanmış olup, sürücünün güvenli sürüş sağlayabileceği şekilde donatılmıştır. LD SB Maksimum Yolcu Kapasitesi Konfordan ödün vermeden maksimum yolcu kapasitesi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yönüyle işletmecilere piyasada koltuk başına en yüksek getiriyi sunmaktadır. Elegant İç Tasarımı Her gün taşıdığı personel ve öğrencilere keyifli bir yolculuk sunan LD SB nin iç bölümü sade ve ferah bir tasarıma sahip olmanın yanı sıra temizlenmesi kolaydır. Ergonomik Sürücü Bölgesi Ergonomik bir sürücü bölgesine sahip olacak şekilde donatılmıştır.

48 FAALİYETLER 46 ULUSLARARASI PAZARLARA SUNULAN MODELLER AVRUPA ŞEHİRLER ARASI MD 9 LE Çok Seçenekli Koltuk Yerleşimi Toplam 55 yolcuya kadar kapasitesiyle farklı koltuk/oturma seçeneklerine sahip olan MD 9 LE, esnek koltuk düzeni ile de günlük operasyonlar sırasında daha fazla çözüm sunmaktadır. Herkes için Kolay Erişim Ön girişe ek olarak sunduğu orta çift kapı düzenek, engelli yolcuların kolay şekilde erişimlerini ve rahat şekilde yolculuk yapmalarını sağlamaktadır. Yakıt Ekonomisi MD 9 LE, gelişmiş güç aktarma donanımı ve standart sunulan otomatik şanzımanı sayesinde yakıt maliyetlerini düşürmekte ve emisyonu minimum seviyede tutmaktadır. MD 9 IC Herkes için Kolay Erişim MD 9 IC nin ortasındaki geniş çift kapı düzeneği, düz zemin ve tekerlekli sandalyelere özel tasarlanmış bölüm sayesinde tüm yolcular araca kolayca binebilirken rahat şekilde yolculuk yapabilmektedir. Kaliteli İç Tasarım Konforlu koltuklar, şık ve kaliteli iç döşeme MD 9 IC yi tur gezileri için cazip bir seçenek haline getirmektedir. Geniş Bagaj MD 9 IC, oldukça geniş bagaj hacmi sayesinde yolculara hafta sonu seyahatleri için ne gerekiyorsa yanlarında getirebilme imkanı sunmaktadır.

49 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ FAALİYETLER 47 SEYAHAT LD İdeal Yatırım Düşük ağırlık ve paslanmaz çelik konstrüksiyon ile kombine edilmiş optimum güç aktarımı sayesinde LD, konfordan ödün vermeden işletme maliyetini en aza indirmektedir. Kaliteli İç Tasarım Kaliteli, tam donanımlı iç tasarımı ile sürücüye ve yolculara rahat ve keyifli bir deneyim sağlamaktadır. Ergonomik Sürücü Bölgesi Rahat sürüş olanakları ile şoförler için en ergonomik tasarımı sunmaktadır. MD 9 Üstün Kapasite ve İdeal Yatırım 40 koltuğu, 280 litrelik yakıt tankı ve 5 m 3 lük bagaj bölmesi sayesinde MD ile turistleri herhangi bir destinasyona götürmek çok kolay hale gelmiştir. Düşük ağırlık ve paslanmaz çelik konstrüksiyon ile kombine edilmiş optimum güç aktarımı sayesinde, konfordan ödün vermeden işletme maliyetini en aza indirmektedir. Üstün Konfor Ergonomik, modern iç tasarımı ve bağımsız ön süspansiyon özelliği ile sürücü ve yolcuların konforlu bir yolculuk geçirmesini sağlamaktadır.

50 FAALİYETLER 48 ULUSLARARASI PAZARLARA SUNULAN MODELLER AVRUPA SEYAHAT HD Üstün Sürüş Konforu HD, uzun mesafeli seyahatlerin keyfini artıracak şekilde sürücü konforu göz önünde bulundurularak tasarlanıp, üretilmiştir. Kaliteli İç Tasarım Kaliteli, tam donanımlı iç tasarımı ile sürücüye ve yolculara rahat ve keyifli bir deneyim sağlamaktadır. Güç ve Ekonomi Kombinasyonu İşletmelerin, yatırımlarının geri dönüşünü sağlamak üzere üstün performansla tasarlanan HD, yüksek performansıyla rakipleri karşısında fark yaratmaktadır. Az yakıt tüketimi ve yüksek performans sunmaktadır. DÜNYANIN DIĞER BÖLGELERI ŞEHİR İÇİ MD 9 LE Konfor Ön girişe ek olarak sunduğu orta çift kapı düzeneği ve engelli yolcuların kolay şekilde erişimlerini ve rahat şekilde yolculuk yapmalarını sağlamaktadır. Yakıt Ekonomisi MD 9 LE, optimum güç aktarma kombinasyonu ve standart otomatik şanzımanı sayesinde yakıt maliyetleri ve emisyonu minimumda tutmaktadır. Olabildiğince Esnek Kapasite MD 9 LE, toplam 79 yolcu kapasitesi ile farklı koltuk/ oturma seçenekleri sunmanın yanı sıra esnek koltuk düzeni ile de günlük operasyonlar sırasında daha fazla esneklik sağlamaktadır.

51 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ FAALİYETLER 49 LF 12 Yüksek Yolcu Kapasitesi LF 12, geniş iç hacmiyle şehir içi/dışı seyahatler için ideal olmanın yanı sıra tüm yolcular için güvenli, konforlu bir sürüş sağlamaktadır. Üstün Sürüş Konforu LF 12, şehir içi seyahati kolaylaştıracak şekilde sürücü konforunu da göz önünde bulundurarak tasarlanıp, imal edilmiştir. Güç ve Ekonomi Kombinasyonu LF 12, yatırımın hızlı bir şekilde geri dönüşünü sağlamak için yüksek performansla çalışmaktadır. Araç, daha az yakıt tüketirken daha iyi performansla çalışarak yolcu başına işletme maliyetini en aza indirmektedir. AVENUE CNG Sıkıştırılmış Doğal Gaz Avenue CNG, ileri teknolojik yakıt tankları ile sınıfının en düşük boş ağırlığa sahip araçlarından biridir. Bağımsız Ön Aks Avenue CNG nin bağımsız ön süspansiyonu şehrin sokaklarında daha kolay manevra imkanı ve sarsıntısız bir sürüş sağlamaktadır. Düşük Yakıt Tüketimi Yüksek verimlilik ve düşük ağırlığı AVENUE CNG nin yakıt ekonomisine katkıda bulunurken aracı yoğun şehir trafiği için akıllı bir seçim haline dönüştürmektedir.

52 FAALİYETLER 50 ULUSLARARASI PAZARLARA SUNULAN MODELLER DÜNYANIN DIĞER BÖLGELERI ŞEHİRLER ARASI MD 9 IC Herkes için Kolay Erişim MD 9 IC nin ortasındaki geniş çift kapı düzeneği, düz zemin ve tekerlekli sandalyelere özel tasarlanmış bölümü sayesinde tüm yolculara araca kolayca binebilme ve rahat şekilde yolculuk yapabilme olanağı sunmaktadır. Kaliteli İç Tasarım MD 9 IC nin konforlu koltukları ile şık ve kaliteli iç döşemesi tur gezilerini daha konforlu hale dönüştürmektedir. Geniş Bagaj MD 9 IC, oldukça geniş bagaj hacmi sayesinde yolculara hafta sonu seyahatleri için ne gerekiyorsa yanlarında getirebilme fırsatı sunmaktadır. SEYAHAT MD 9 Üstün Kapasite Kompakt şekli ile şaşırtıcı bir iç hacme sahip olan MD 9; 40 koltuğu, 280 litrelik yakıt tankı ve 5 m 3 lük bagaj bölmesi sayesinde turistlere konforlu bir yolculuk sunmaktadır. Üstün Konfor MD 9 un bağımsız ön süspansiyon ve otomatik şanzımanı mükemmel sürüş konforuna katkıda bulunmanın yanı sıra modern iç tasarımıyla da sürücü ve yolcuların rahat bir yolculuk keyfi sürmesini sağlamaktadır. Ticari Karar Düşük ağırlık ve paslanmaz çelik konstrüksiyon ile kombine edilmiş optimum güç aktarımı sayesinde MD 9, konfordan ödün vermeden işletme maliyetini en aza indirmektedir.

53 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ FAALİYETLER 51 ABD SEYAHAT HD C12 İdeal Yatırım Düşük yakıt tüketimi, yüksek performansı ve konforlu iç tasarımı ile operatörlerin tercihi olmuştur. Çok Seçenekli Oturma Düzeni HD C12, veya lik standart oturma düzeni ile yüksek düzeyde konfor sağlamaktadır. Ergonomi HD C12 nin ergonomik sürücü bölgesi ile ayarlanabilir direksiyon simidi, geniş açılı ön cam ve elektrikli dış aynalar sayesinde sürüş esnasında tam kontrol sağlanmaktadır. TS 30 Yüksek Güç Aktarma Mekanizması TS 30 un bağımsız ön süspansiyonu ve otomatik şanzımanı rahat ve konforlu bir sürüşe katkı sağlamanın yanı sıra yüksek güç aktarma mekanizması, güç ve optimum servis kabiliyeti sağlamaktadır. Tur Otobüsü İç Bölümü Kompakt boyutlarına rağmen TS 30, çok sayıda konfor özelliklerine sahiptir. TS 30, ergonomik sürücü kokpitinin yanı sıra lüks iç tasarımı, kaliteli ısıtma/klima sistemi, geniş bagaj hacmi, tuvalet ve yatabilen koltukları entegre bir şekilde sunmaktadır. Paslanmaz Çelik Örme Şasi Ekstra dayanıklılık ve emniyet için, güçlü ve entegre bir paslanmaz çelik şasiye sahip olan TS 30, yakıt verimliliği sağlamanın yanı sıra çevreye de duyarlıdır.

54 FAALİYETLER 52 ULUSLARARASI PAZARLARA SUNULAN MODELLER ABD SEYAHAT TS 35 Sarsıntısız ve Konforlu Şoför, yolcular ve rehber için lüks ve ferah bir iç mekan sunan TS 35, entegre konstrüksiyonuyla sarsıntısız ve stabil bir sürüş sağlarken, müthiş manevra kabiliyeti ile de uzak destinasyonlara ulaşmaya yardımcı olmaktadır. Dayanıklı Ekstra dayanıklılık ve emniyet için paslanmaz çelikten imal edilen TS 35, en yüksek standardı sağlamak için ciddi şekilde test edilerek rekabette büyük fark yaratmıştır. TS 45 Dayanıklılık Güç ve sağlamlık için entegre örme şasi tasarım ile paslanmaz çelikten imal edilen TS 45, en üstün standartlarda test edilerek en yüksek kalitede performans göstermektedir. Kanıtlanmış Güç Aktarma Mekanizması Motor ve şanzımanı ile TS 45 güç ve optimum servis kabiliyeti sağlamaktadır. Kaliteli sürüş deneyimi yaratmak için güç aktarma mekanizması, yüksek kalite ve işçiliğiyle kombine edilmiştir. Emniyet Bizim Standardımızdır TS 45, en yüksek emniyet özelliklerini sunarak yolcuların güvenliğini sağlamaktadır. Standart özellikleri kapsamında; motor yangın söndürme sistemi, şerit takip uyarı sistemi, lastik basıncı izleme sistemi, ABS, ATC, ESC, RSC, fren balatası aşınma izleme ve uyarı sistemi ve üç noktalı emniyet kemerleri mevcuttur.

55 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ Güvenlik, konfor, düşük maliyet, kalite kriterlerini esas alan üretim yaklaşımıyla gelişmiş piyasaların gereklerini rahatlıkla karşılayan TEMSA, yetkin uluslararası satış ve pazarlama ağı sayesinde de müşterilerine satış sonrası hizmetler alanında etkin çözümler sunmaktadır. FAALİYETLER 53

56 FAALİYETLER 54 SATIŞ SONRASI HİZMETLER Koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesi çerçevesinde faaliyetlerine yön veren TEMSA, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra satış sonrası hizmetler alanında da yüksek kalite standartlarına ulaşmıştır. Türkiye geneline yayılan 79 bayisi aracılığıyla satış sonrası hizmet faaliyetlerini yürüten Şirket, son teknoloji ile donatılmış çağrı merkezi aracılığıyla da müşterilerinin sorunlarına hızlı ve etkin çözümler geliştirmektedir. Müşterileriyle yakın ilişkiler geliştirmeye büyük önem veren Şirket, servislerinde uygulamaya aldığı tablet uygulaması ile de müşteri ihtiyaç ve önerilerini yakından takip etmektedir. Müşteri araçlarının bakım hizmetlerini düzenli bir biçimde gerçekleştirmesi için uygun koşullarda yedek parça kampanyaları düzenleyen TEMSA, yurt çapına yayılmış servisleri ile işbirliği içerisinde müşterilerine yönelik güvenli sürüş eğitimleri düzenleyerek Türkiye de güvenli trafik kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktadır. TEMSA GARANTI TEMSA, ürünlerini satın alan müşterilerine kapsamlı bir garanti paketi sunmaktadır. Bu kapsamda, Şirket in otobüs ve midibüslerinde, üretim hatası veya parça hatasından kaynaklanan arızalar dahil olmak üzere, sarf malzemeleri dışındaki bütün parçalar TEMSA garantisi kapsamındadır. Garanti kapsamında karşılaşılan problemler, zengin yedek parça stoğuna sahip TEMSA Yetkili Servisleri nde, uzman servis personeli tarafından kısa sürede çözülmektedir. Garanti süresi, aracın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlamakta ve araç modeline göre değişmektedir. TEMSA DIALOG Türkiye de toplu yolcu taşımacılığı, 7 gün 24 saat süren dinamik bir sektör konumundadır. Bu sektöre yönelik otobüs ve midibüs üretimi gerçekleştiren Şirket, TEMSA Dialog adını verdiği çağrı merkezi aracılığıyla her an müşteri istek, şikayet ve sorunlarına çözümler bulmaktadır. Müşteri araçlarının bakım hizmetlerini düzenli bir biçimde gerçekleştirmesi için uygun koşullarda yedek parça kampanyaları düzenleyen TEMSA, yurt çapına yayılmış servisleri ile işbirliği içerisinde müşterilerine yönelik güvenli sürüş eğitimleri düzenleyerek Türkiye de güvenli trafik kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktadır.

57 TEMSA 2014 KURUM PROFİLİ ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME FAALİYETLER 55 Yürürlükteki 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun uyarınca Türkiye de ilk başvuruyu gerçekleştiren ve 7 Ekim 2008 tarihi itibarıyla Ar-Ge Merkezi belgesine sahip ilk özel sektör kuruluşu olan TEMSA, Ar-Ge çalışmaları kapsamında 75 i araştırmacı, 11 i teknisyen ve 98 i destek personeli olmak üzere toplam 184 profesyonel istihdam etmektedir. Ar-Ge ekibi, ürün tasarım aşamasından son testlerinin tamamlanmasına kadar TEMSA iş süreçlerinde önemli görevler üstlenmektedir. Şirket, sürekli gelişim ilkesi doğrultusunda Ar-Ge personelinin yüksek lisans ve doktora programlarına katılımını ve Şirket in faaliyet alanıyla ilgili akademik çalışma yürütmesini teşvik etmektedir. TEMSA Ar-Ge Merkezi 2014 yılında yurt içi pazarı için Safir 41+1 ve Prestij City projelerini başarıyla tamamlanmıştır. Bunun yanı sıra, Avrupa pazarları için geliştirilen LD Coach, LD IC ve LD SB ve HD E6 projeleri tamamlanarak seri üretime başlanmıştır. Amerika pazarı için ise bu pazar için özel olarak geliştirilen üçüncü araç olan TS 45 projesi yürütülmüş ve pazara sunulmuştur. Biten araç projelerine ilave olarak önümüzdeki dönemlerde pazara sunulacak olan araç projeleri üzerinde çalışmalara yıl içerisinde başlanmıştır. TEMSA nın Ar-Ge alanındaki öncelikli konuları arasında araç ve yolcu güvenliğinin artırılması yer almaktadır. Şirket, önümüzdeki dönemde gelişmiş acil fren sistemi, şerit ihlal uyarı sistemi gibi ileri teknoloji sürücü destek sistemleri üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ederek modellerinin güvenlik seviyesini artırmayı hedeflemektedir. Şirket in bir diğer öncelikli konusu ise sürücü ve yolcu konforunu artırmak üzere yapılan çalışmalar ve projelerdir. Tüm bunlar gerçekleştirilirken optimizasyon çalışmaları gerçekleştirilerek müşterilere en ekonomik çözümler sunulması hedeflenmektedir. Bunların yanı sıra, 2015 yılında Türkiye pazarı için Euro 6 araç projelerinin tamamlanması hedeflenmektedir. TEMSA, hem Türkiye hem de Avrupa pazarları için geliştirilen yeni araç projelerini planlanan zamanda tamamlamayı temel öncelikleri arasında görmektedir. TEMSA, TÜBİTAK proje destekleri kapsamında 2014 te aşağıdaki projeler yürütülmüştür: TART (şehir içi taşımacılığına yönelik körüklü otobüs) TEMA (TEMSA Global Elektrikli Midibüsler İçin Güç Yönetimi ve Araç Kontrol Sistemi Algoritmalarının Geliştirilmesi) YADDA (Yüksek Dayanımlı Düşük alaşımlı çelik kullanımıyla araç ağırlığının azaltılması) REDI (Ticari araçlar için merkezi kontrollü uzaktan arıza tespit ve veri yönetim sistemi geliştirilmesi) Bugüne kadar tescilli 33 patenti ve 39 faydalı modeli bulunan TEMSA, Ar-Ge alanındaki birikimiyle rakipleri karşısında öne çıkmaktadır. Şirket, özgün ürünlerden oluşan ürün yelpazesini şekillendiren inovatif ve çözüm odaklı yaklaşımlar ile global otobüs çeşitliliğini istikrarlı bir biçimde artırmaktadır. Avrupa nın yanı sıra ABD ve Orta Doğu da önemli pazar payına sahip olan Şirket; görsel tasarım, maliyet, güvenlik ve konfor kriterlerini başarıyla bir araya getirerek istikrarlı bir biçimde uluslararası pazar payını artırarak küresel tanınırlığa sahip bir markaya dönüşmüştür.

TOURMALİN. Her Şehre Yakışır...

TOURMALİN. Her Şehre Yakışır... TOURMALİN Her Şehre Yakışır... Her şehre yakışır... Orta mesafe seyahatlerin vazgeçilmezi olan Tourmalin, tasarım, güvenlik, konfor, bagaj kapasitesi ve teknolojik donanımları ile müşterilere %100 memnuniyet

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI MARKA Türk otomotiv sanayinin köklü firması Karsan, kurulduğu 1966 yılından bu yana, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için Bursa da yer alan modern ve esnek

Detaylı

AVENUE LF KÖRÜKLÜ. Konforlu ve Keyifli...

AVENUE LF KÖRÜKLÜ. Konforlu ve Keyifli... AVENUE LF KÖRÜKLÜ Konforlu ve Keyifli... Konforlu ve keyifli... TEMSA nın Adana daki Ar-Ge merkezinde geliştirilen, çevreci motoru, yakıt tasarrufu, düşük işletme giderleri ve üstün teknolojik özellikleriyle

Detaylı

KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ

KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ 21 Mayıs 2016 BASIN BÜLTENİ KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ Yarım yüz yıllık geçmişiyle ve bağımsız yapısıyla Türk otomotiv

Detaylı

FABRiKALAR GÜNCEL ÜRÜNLER

FABRiKALAR GÜNCEL ÜRÜNLER TR MARKA Türk otomotiv sanayinin köklü firması Karsan, kurulduğu 1966 yılından bu yana, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için Bursa da yer alan modern ve esnek

Detaylı

AVENUE LF CNG Keyifli Yolculuklar...

AVENUE LF CNG Keyifli Yolculuklar... AVENUE LF CNG Keyifli Yolculuklar... Yolculuklar Avenue LF CNG ile daha keyifli Doğalgazla çalışan Avenue LF CNG, çevreci özelliğinin yanı sıra güçlü ısıtma-soğutma sistemi ve ergonomik koltukları ile

Detaylı

MD9 LE. Ayrıcalıklı Ulaşım...

MD9 LE. Ayrıcalıklı Ulaşım... MD9 LE Ayrıcalıklı Ulaşım... Ayrıcalıklı ulaşım... Alçak tabanlı girişi, modern tasarımı ve ferah iç hacmiyle yolculuğun standartları değişiyor. Fark yaratıyor... Bilinen tüm standartları yükselten, teknik

Detaylı

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı...

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı... PRESTİJ SD Rahatlığın Tanımı... Tasarruflu... Kısa ve orta mesafe taşımacılık alanında, personel taşımacılığı, transfer turları, VIP taşımacılığı ve özel turlara uygun olarak üretilen Prestij SD, konforu

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

AVENUE LF Konforun Tanımı...

AVENUE LF Konforun Tanımı... AVENUE LF Konforun Tanımı... Toplu taşımacılıkta yeni bir soluk... Temsa nın Adana daki Ar-Ge merkezinde geliştirilen Avenue LF, toplu taşımacılığa yeni bir soluk getiriyor. Avenue LF, çevreci motoru,

Detaylı

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU FİNANS Koç-Amerikan Bank ile 1980 li yıllarda büyümeye başladığımız bankacılık sektöründe ülkemiz ekonomisi ve sektördeki değişimleri doğru okuduk ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası nı bünyemize katarak

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

Yüksek tavan, yüksek konfor...

Yüksek tavan, yüksek konfor... Fark yaratıyor... Bilinen tüm standartları yükselten, teknik ve tasarım özellikleriyle fark yaratan MD9 LE otomatik şanzımanı, bağımsız ön aksı, yükseklik ayarlı direksiyonu, geniş sürücü bölgesi ve ergonomik

Detaylı

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz.

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz. bankacılık ve sigortacılık Müşteri odaklı yaklaşımlarımız, güçlü finansal yapımız, milyonlarca aktif müşteri sayımızla Türkiye nin lider bankacılık ve sigortacılık grubu olarak anahtar biziz! Yapı Kredi

Detaylı

İdeal toplu taşıma aracı

İdeal toplu taşıma aracı TR İdeal toplu taşıma aracı ATAK, 60 kişilik yolcu kapasitesi, engelli erişimine uygun alçak tabanlı yapısı, aracın arkasında konumlandırılmış ekonomi, performans ve sessiz yolculuk sağlayan motoru ve

Detaylı

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon institutional AQUA COSMETICS TM Copyright 2014 aquacosmetic.com 04 Üretim Planı Avrupa kalite standartlarına uygun, en gelişmiş çevre dostu donanımları ve kozmetik ürünlerinin otomatik üretimi, ambalaj

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN 74 KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET RAPORU biz değilsek KIM FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BIZIZ KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

Çeyrek Finansal Sonuçlar

Çeyrek Finansal Sonuçlar 2014 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Ajanda Yeni Ürünler, Ford ve Avrupa Pazarı William Periam Finansal Sonuçlar Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap William Periam Genel Müdür Baş Yardımcısı Yeni Ürünler TRANSIT

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ Türkiye lojistik sektörü, sektörün dinamiklerini değiştiren çok önemli bir satın almaya sahne oldu. Borusan Lojistik, Türkiye nin önde gelen lojistik şirketlerinden Balnak ın hisselerinin tamamını satın

Detaylı

OPALİN CITY. Ulaşımın Yeni Starı...

OPALİN CITY. Ulaşımın Yeni Starı... OPALİN CITY Ulaşımın Yeni Starı... Beklentilerin çok ötesinde... Toplu taşımacılık sektöründe sürekli artan beklentilere en iyisini üreterek cevap veren Temsa, bu kez de Opalin City ile yolculuk keyfini

Detaylı

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013 FİNANS KOÇ-AMERIKAN BANK ILE 1980 LI YILLARDA BÜYÜMEYE BAŞLADIĞIMIZ BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÜLKEMIZ EKONOMISI VE SEKTÖRDEKI DEĞIŞIMLERI DOĞRU OKUDUK VE 2005 YILINDA YAPI KREDI BANKASI NI BÜNYEMIZE KATARAK

Detaylı

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız.

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. Gazbeton Üreticileri Birliği Derneği Kasım 1990 tarihinde, ülkemizdeki gazbeton yapı

Detaylı

1920 lerden... 1928: Türkiye nin ilk özel enerji girişimi

1920 lerden... 1928: Türkiye nin ilk özel enerji girişimi 1920 lerden... 1928: Türkiye nin ilk özel enerji girişimi 1928 yılında genç ve öngörülü bir işadamı Standart Oil (Mobil) Ankara temsilciliğini alarak enerji sektörüne ilk adımını attı. Enerji sektörünün

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

SAFİR ve SAFİR VIP. Yolculuk Keyfinin Tanımı...

SAFİR ve SAFİR VIP. Yolculuk Keyfinin Tanımı... SAFİR ve SAFİR VIP Yolculuk Keyfinin Tanımı... Safir VIP ile yolculuğunuz daha konforlu... Beklenti ve taleplerin her gün arttığı yolcu taşımacılığı sektöründe Temsa, yolculuk keyfinin tanımını değiştiriyor

Detaylı

Gücü de büyük, yükü de...

Gücü de büyük, yükü de... 7.5 TON 175 HP EURO 3 COMMON RAIL TURBO DIZEL INTERCOOLER ABS HBB LSPV Gücü de büyük, yükü de... Yeni Isuzu, 175 HP, Euro 3, common rail, turbo dizel intercooler motoru ve yenilenen dış görünüşüyle şimdi

Detaylı

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS Her işte. ISB e Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS ISB e Cummins ISB e, güvenilirlik konusundaki ününü artırmaya devam ediyor. Cummins ISB e, kamyon, otobüs ve özel iş aracı kullanıcılarına Cummins ten

Detaylı

SAFİR PLUS ve SAFİR PLUS VIP. Yepyeni Yüzüyle Yollarda...

SAFİR PLUS ve SAFİR PLUS VIP. Yepyeni Yüzüyle Yollarda... SAFİR PLUS ve SAFİR PLUS VIP Yepyeni Yüzüyle Yollarda... Safir Plus ile yolculuğunuz daha konforlu... Beklenti ve taleplerin her gün arttığı yolcu taşımacılığı sektöründe Temsa, yolculuk keyfinin tanımını

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, ikinci çeyrekte satış hacmini artırdı 26 Temmuz 2014 BASF, 2014 yılı ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 1 artırarak 18,5 milyar avroya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi

Detaylı

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX...

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Ford B-MAX 2010 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak ilk kez tanıtıldığında eşsiz tasarımı sayesinde büyük hayranlık uyandırmış ve tüm otomobilseverlerin

Detaylı

İdeal toplu taşıma aracı

İdeal toplu taşıma aracı TR İdeal toplu taşıma aracı ATAK, 6 kişilik yolcu kapasitesi, engelli erişimine uygun alçak tabanlı yapısı, aracın arkasında konumlandırılmış ekonomi, performans ve sessiz yolculuk sağlayan motoru ve bağımsız

Detaylı

AVENUE LF Konforun Tanımı...

AVENUE LF Konforun Tanımı... AVENUE LF Konforun Tanımı... Toplu taşımacılıkta yeni bir soluk... Temsa nın Adana daki Ar-Ge merkezinde geliştirilen Avenue LF, toplu taşımacılığa yeni bir soluk getiriyor. Avenue LF, çevreci motoru,

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

Yenilikçi Teknoloji, Yenilmez Güç! Mini Lastikli Yükleyici, Mini Teleskobik Lastikli Yükleyici ve Telehandler

Yenilikçi Teknoloji, Yenilmez Güç! Mini Lastikli Yükleyici, Mini Teleskobik Lastikli Yükleyici ve Telehandler Yenilikçi Teknoloji, Yenilmez Güç! Mini Lastikli Yükleyici, Mini Teleskobik Lastikli Yükleyici ve Telehandler Faaliyetlerine, 1925 yılında, Almanya nın Gutmadingen şehrinde traktör üretimi ile başlayan

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Alçak tabanlı modern iç tasarım. İdeal toplu taşıma aracı

Alçak tabanlı modern iç tasarım. İdeal toplu taşıma aracı TR Alçak tabanlı modern iç tasarım ATAK, binişleri ve inişleri kolay hale getiren Alçak Taban özelliği ile yolculara büyük kolaylık sunuyor. Aracın giriş ve çıkış kapıları arasındaki koridorda herhangi

Detaylı

1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013

1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013 1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013 April 30, 2013 Ajanda 1Ç Gelişmeler Haydar Yenigün Ford Motor Company & Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Ç Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu

Detaylı

Innovation by Inspiration TEVI.COM.TR

Innovation by Inspiration TEVI.COM.TR YARATICI DÜŞÜNME ILE YENILIK Endüstriyel, Ticari, Kamu, Yer Destek Hizmetleri ve daha fazlası geniş bir yelpazede kullanım alanı ile sağlam ve güvenilir yük taşıyıcılar, personel taşıyıcılar ve çekiciler

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

OPALİN. Standartların Dışında...

OPALİN. Standartların Dışında... OPALİN Standartların Dışında... Standartların dışında... Sağlam gövde yapısı, modern tasarımı, ferah iç hacmi ve konforu ile orta mesafe seyahatlerin vazgeçilmezi olan Opalin, yolculuğun standartlarını

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. Sektörünün lider kuruluşu VİKO 1980 yılında kurulmuş olup, İstanbul Sancaktepe'de 60.000 metrekare kapalı alanda

Detaylı

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI İÇİNDEKİLER TOFAŞ MARKALAR VE BAĞLI ORTAKLIKLAR FABRİKA AR-GE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMA HAYATI İLETİŞİM TOFAŞ / HAKKIMIZDA KURULUŞ YILI 1968 TOFAŞ / ORTAKLIK YAPISI KOÇ %38

Detaylı

MODÜLER ÜRETİM ve TEDARİKÇİ PARKLARI

MODÜLER ÜRETİM ve TEDARİKÇİ PARKLARI MODÜLER ÜRETİM ve TEDARİKÇİ PARKLARI Timuçin in Bayraktar TEMSA TEMSA TEMSA NIN TARİHÇESİ ilk YILLARDA ÇELiK KONSTRÜKSÜYON VE TAAHHÜT işleri YAPAN TEMSA DA DÖNÜM NOKTASI KOMATSU İLE 1983 YILINDA, MITSUBISHI

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma ÇEKMECE SİSTEMLERİ Stil ve Konfor Modern mobilya dünyasının dekorasyona katacağı farklılık, yaratıcı vizyonla tasarlanmış fonksiyonlardır. SAMET, sahip olduğu tecrübe ve yüksek teknoloji olanaklarını SAMET

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası Güvenli En son ve yüksek güvenlik seviyesine sahip güvenlik standartlarına uygunluk. Kolay Kullanım Alüminyum şanzıman kutuları sayesinde hafif ve kolay kullanım. Yüksek Kalite Kaliteli hammaddeler ile

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz.

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz. Hakkımızda. Kuzey Dizayn market Ekipmanları San. Tic. Ltd. Şti. olarak 2011 Kasımında başladığımız AR-GE,Proje ve Fizibilite çalışmalarımızı 2012 başında hayata geçirerek tam kapasite son model makine

Detaylı

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN.

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. Yeni Nissan X-TRAIL ile hayalindeki yolculuğa çıkmaya hazır mısın? Çünkü sen hazırsan onun yolu, senin

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı

Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı 2014 1. Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı Ajanda Oğuz Toprakoğlu Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı İkinci Çeyrekteki Önemli Gelişmeler Operasyonel Performans Finansal Sonuçlar Courier Lansmanı

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

Dizel Forkliftler FD18 - FD25 - FD30 - FD35 FD50 - FD70 - FD100. Geniş Satış Sonrası Ağı. Düşük İşletme Maliyeti. Güçlü Performans

Dizel Forkliftler FD18 - FD25 - FD30 - FD35 FD50 - FD70 - FD100. Geniş Satış Sonrası Ağı. Düşük İşletme Maliyeti. Güçlü Performans Geniş Satış Sonrası Ağı Düşük İşletme Maliyeti Güçlü Performans Kolay ve Güvenli Kullanım Rahat ve Ergonomik Forkliftler FD18 - FD25 - FD30 - FD35 FD50 - FD70 - FD100 Dünyaca Tanınmış Bir Marka... ~ Tayvan

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05. Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.2013 İÇERİK Risk, Risk Yönetimi Kavramları Kurumsal Risk Yönetimi (KRY)

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Mega kentin mega projesi...

Mega kentin mega projesi... Mega kentin mega projesi... 200.000 m 2 kapalı alan... İstanbul 500 milyar USD ihracat hedefiyle yoluna devam eden Türkiyemizin lokomotifi. İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın gıpta ile baktığı mega

Detaylı

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm.

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. www.nuryap.com nur yapı biz kimiz? Başarılarını 1985 yılından bu yana sürdüren Nur Yapı, tek kişilik bir ofiste şahıs firması olarak Setdar ANAÇAL tarafından kurulup, o

Detaylı

Kilometrelik Hyundai Türkiye Turu Tamamlandı

Kilometrelik Hyundai Türkiye Turu Tamamlandı hyundai.com.tr /hyundaiturkiye /hyundaiturkiye /hyundaitr /User/HyundaiTurkiye > Hyundai Türkiye Turu > Euro 2016 Resmi Sponsoru > TSK ve Emniyet Mensuplarına İndirim > Hyundai Servislerinde Bahar Festivali

Detaylı

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY M AG GERMANY simkan.net simkanteknoloji.com mag-germany.com gbpservice.com mk-parts.com Dünyanın önde gelen markalarına a t ürünler n thalat, hracat, loj st k ve satış sonrası h zmetler n müşter ler m

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

SAFİR ve SAFİR VIP. Yolculuk Keyfinin Tanımı...

SAFİR ve SAFİR VIP. Yolculuk Keyfinin Tanımı... SAFİR ve SAFİR VIP Yolculuk Keyfinin Tanımı... Safir VIP ile yolculuğunuz daha konforlu... Beklenti ve taleplerin her gün arttığı yolcu taşımacılığı sektöründe Temsa, yolculuk keyfinin tanımını değiştiriyor

Detaylı

9A12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı

9A12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 9A12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 5 Kasım 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 9A12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

bonprix sonunda Türkiye de!

bonprix sonunda Türkiye de! bonprix sonunda Türkiye de! Thomas Carroux İstanbul, 18 Ekim 2011 BONPRIX YE Titel der Präsentation HOS GELDİNİZ bonprix» Hesaplı moda satan uluslararası çok kanallı perakende satış mağazasıdır.» 22 ülkede

Detaylı

Yýllarca Yollarca Þampiyon

Yýllarca Yollarca Þampiyon Yýllarca Yollarca Þampiyon nadolu Isuzu, dünya teknolojisinde Türkiye'ye uygun araçlar A üretiyor. Her yolda, her koþulda yüksek performans gösteriyor. Þampiyon Isuzu, yüksek kalitesi sayesinde uzun yýllar

Detaylı

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar M. Buğra Koyuncu İcra Kurulu Başkanı Gülnur Anlaş İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Mali İşler 9 Mayıs 2014 Yasal Uyarı Bu sunum, Şirket hakkında

Detaylı

Bayi Servis Otomasyon Sistemi

Bayi Servis Otomasyon Sistemi KoçSistem Bayi Servis Otomasyon Sistemi 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Bayi Servis Otomasyon Sistemi Yetkili firmaların servis ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak uçtan uca zengin servis yönetim sistemleri

Detaylı

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU

ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU ÇEVRE DOSTU ARAÇLAR 2017 %100 YERLİ TANITIM KATALOĞU ENBO OTOMOTİV İTH. İHR. SAN. VE TİC. A.Ş. Elektrikli araçlara gösterilen ilginin her geçen gün arttığı ülkemizde bu ihtiyaca yönelik çalışmalar yapan

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU İÇİNDEKİLER : VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK TARİHÇE VİZYON/MİSYON FAALİYET ALANLARI ÜRÜN KATEGORİSİ TASARIM YÖNÜ İLE VESTEL TASARIM FABRİKASI VİZYON/MİSYON VESTEL ŞİRKETLER GRUBU VESTEL ELEKTRONİK

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011 YATIRIMCI SUNUMU Şubat 2011 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Şubat 2011 FORD OTOSAN Şirket Tanıtımı Fabrikalar Yedek Parça

Detaylı

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR 2015 Ürün Kataloğu Çiğdem Dedeoğlu Design PR Çiğdem Dedeoğlu Design PR Tarihçe Kaliteli hizmet sloganını kendisine ilke edinen AY-KA KAPI 1992 yılından bu yana Malatya da çelik kapı sektöründe ciddi mesafeler

Detaylı

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır.

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır. ACCADO, 2009 yılında Türkiye deki PVC Pencere ve Kapı sektöründeki kuruluşların koşulsuz müşteri memnuniyetlerini ve beklentilerini karşılayabilmek üzere 8000 m² kapalı alanda Antalya da kuruldu. Teknoloji

Detaylı

9M2014 Financial Results. 9A2014 Finansal Sonuçlar

9M2014 Financial Results. 9A2014 Finansal Sonuçlar 9M2014 Financial Results 9A2014 Finansal Sonuçlar Gündem Önemli Gelişmeler Ford Motor Co. ve Avrupa Pazarları Finansal Sonuçlar Soru & Cevap Haydar Yenigün Genel Müdür 2014 te Ford Otosan Yeni Modeller

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

PRESTİJ CITY. Yolculuklar Daha Prestijli...

PRESTİJ CITY. Yolculuklar Daha Prestijli... PRESTİJ CITY Yolculuklar Daha Prestijli... Sağlam gövde, ferah iç hacim... Prestij City, düşük yakıt tüketimi, güçlü performansı, yüksek yolcu kapasitesi ve düşük işletme giderleriyle operatörüne her zaman

Detaylı