Acil Aydınlatma Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Acil Aydınlatma Sistemi"

Transkript

1

2 Acil Aydınlatma Sistemi İç sayfa Normal aydınlatma sisteminin beslemesinde kesinti olduğu zaman, aydınlatmanın kesilmeden devam etmesini sağlayan aydınlatma türüdür. Acil kaçış aydınlatması (emergency escape lighting) ve yedek amaçlı aydınlatma (standby lighting) olmak üzere 2 türe ayrılır.

3 Acil Aydınlatma Sistemi 1) Yedek Amaçlı Aydınlatma (Standby Lighting): Normal aydınlatma kesintisinden önceki mevcut durumun ve çalışmaların devamı için öngörülen acil aydınlatma türüdür. Bu aydınlatma türü acil durum kaçış senaryolarına dahil değildir. 2) Acil Kaçış Aydınlatması (Emergency Escape Lighting): Bir binayı veya alanı terk eden veya terk etmeden önce potansiyel olarak tehlikeli bir işlemi bitirmeye çalışan insanların emniyeti için aydınlatma sağlayan acil durum aydınlatmasıdır. Bu aydınlatma türünün 3 çeşidi bulunur. a) Kaçış Yönlendirme Aydınlatması (Escape Route Lighting): Acil bir durumda, kaçış yollarını aydınlatarak ilgili alanın güvenli bir şekilde boşalması amacıyla insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan acil aydınlatma türüdür. b) Açık Alan Aydınlatması (Open Area Lighting, Anti-Panic Lighting): Acil bir durumda, tanımlanmış olan kaçış yollarına ulaşılmasını sağlayan, 60m²'den büyük bölgeler veya toplanma bölgeleri için öngörülen aydınlatmadır. Diğer bir adı da anti panik aydınlatmadır. c) Yüksek Riskli Çalışma Alanı Aydınlatması (High Risk Task Area Lighting): Acil bir durumda, tehlikeli bir işlem veya durumun oluşabileceği yerlerde bulunan kimselerin güvenliği için yapılan ve bazı sistemler için kullanıcılarına uygun devreden çıkarma işlemleri için olanak tanıyan aydınlatmadır.

4 1) Acil Durum Aydınlatma Cihazları a) Acil Aydınlatma Armatürleri: Acil Aydınlatma Sistemini Oluşturan Cihazlar Standartlara göre montaj yükseklikleri 2 ile 4.5 metre arasında olmalıdır ve duvara, tavana veya asma tavana monte edilebilirler. Tij, zincir, askı teli gibi elemanlarla monte edilebilirler. b) Oynar Başlıklı Acil Aydınlatma Armatürleri: Standartlara göre montaj yükseklikleri 2 ile 4.5 metre arasında olmalıdır ve duvara, tavana veya asma tavana monte edilebilirler. Tij, zincir, askı teli gibi elemanlarla monte edilebilirler. c) Acil Aydınlatma Kitleri: Ortamdaki seçilen armatürlerin içine veya yakınına monte edilir. Acil durumda armatürde bulunan lambalardan birisi veya her ikisi gerekli olan acil aydınlatma seviyesinde yanarak acil aydınlatma sağlar.

5 Acil Aydınlatma Sistemini Oluşturan Cihazlar 2) Acil Durum Yönlendirme Cihazları a) Acil Durum Yönlendirme Armatürleri: Tek veya çift yüzlü olabilen bu armatürlerin üzerinde yönlendirme sağlayan grafik işaretler bulunmaktadır. Montaj yükseklikleri standartlara göre 2 ile 2.5 metre arasında olmalıdır. Duvara, tavana veya asma tavana monte edilir. Tij, zincir, askı teli gibi elemanlarla sarkıtılarak asılabilirler. b) Harici Olarak Aydınlatılan Yönlendirme ve Güvenlik İşaretleri: Işıksız yönlendirme, ilkyardım, yangın söndürme tüpü, yangın dolabı gibi güvenlik ve işaret levhaları içindir. Montaj yükseklikleri metre arasında olmalıdır. İşaretler fosforlu olarak tabir edilen tiplerden de olabilir.

6 Acil Aydınlatma Armatürlerinin Çalışma Tipleri 1) Süreksiz ( Non-maintained) Çalışma: Lamba şebeke gerilimi normal durumda iken yanmaz, şebeke arızası durumunda yanmaya başlar. Şebeke kesintisi durumunda armatürün içinde bulunan akü vasıtasıyla lambalar sadece acil durumda yakılır. 2) Sürekli (Maintained) Çalışma: Bu tip armatürlerde lamba şebeke gerilimi normal durumda iken yanar, şebeke arızası durumunda ise yapısındaki akü vasıtasıyla lamba yanmaya devam eder. Bazı versiyonlarında lamba harici bir anahtar takılarak istendiğinde söndürülebilir. (EMLUA) (EMLUS)

7 Işık Akısı (Φ) ( Birim : Lümen (lm) ): Işık Şiddeti (I) ( Birim : Candela (cd) ): Aydınlatmada Kullanılan Bazı Teknik Terimler Işık akısı (Φ) olarak, ışık kaynağından verilen ve tayfsal göz hassasiyeti ile değerlendirilen ışıyan güç olarak adlandırılır. Bir ışık kaynağı, ışıksal akısını (Φ) genelde çeşitli yönlere ve değişik şiddette yayar. Belli bir yönde yayılan ışığın yoğunluğu, ışık şiddeti I olarak adlandırılır. Aydınlık Düzeyi (E) ( Birim : Lux (lx) ): Aydınlık şiddeti (E), düşen ışıksal akının aydınlatılacak yüzeye olan oranını bildirir. Aydınlık şiddeti, 1 Lm değerindeki ışık akısının 1 m² yüzeye eşit yayılmış şekilde düştüğü durumda 1 Lx değerindedir. (Lx=Lm/m²) Renk Sıcaklığı (Kelvin): Renk Sıcaklığı ışık kaynağının kendisinin genel rengini ifade eder. Bir ışığı sıcak ya da soğuk olarak ifade ettiğimizde onun kelvini hakkında bilgi vermiş oluruz. Düşük kelvinler (ör. 3000K) sıcak ışığı, yüksek kelvinler ise (ör. 8000K) soğuk ışığı belirtir Kelvin arası gün ışığına karşılık gelir.

8 Etkinlik Faktörü (e) : Aydınlatmada Kullanılan Bazı Teknik Terimler CRI - (Colour Rendering Index, Renksel Geriverim İndeksi): Renksel geriverim indeksi, bir ışık kaynağının cisimlerdeki renk üretimidir arasında değerlendirilir. 100 en canlı rengi gösterir. 80 CRI lık bir ışık kaynağı 60 CRI lık ışık kaynağından daha canlı ışık verir. Işık kaynağının etkinlik faktörü, kaynaktan çıkan toplam ışık akısının kaynağın gücüne oranıdır. Birimi lümen/watt (lm/w) dır. Armatür Verimi (η) : Bir aydınlatma armatüründen çıkan ışık akısının, armatür içindeki lambanın ürettiği ışık akısına oranıdır. Koruma Derecesi (IP): Aydınlatma armatürlerinin toza, katı cisimlere ve suya, neme karşı dayanıklılıklarının göstergesidir. Uluslararası kabullere göre IPX1X2 kodları ile gösterilir. Koruma derecesindeki ilk rakam (X1) katı cisimlere, ikinci rakam (X2) ise suya karşı koruma derecesini gösterir. Ekonomik Ömür: Bir tesisteki lambaların 100 saat kullanımdan sonraki toplam ışık akılarının, lambaların kullanılmaz hale gelmeleri ve ışık akılarındaki azalmalarından dolayı yaklaşık % 30 değer kaybettiği ana kadar geçen süredir.

9 Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler Yönetmelikler: 1- Turizm Tesisleri Yönetmeliği (2000) 2- Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik (2002) 3- Elektrik İç Tesisleri Proje Hazırlama Yönetmeliği (2003) 4-92/57/EEC Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği ( 2003) 5-92/58/EEC Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliği (2003) 6-95/16/EEC Asansörler Yönetmeliği (2003) 7-89/391/EEC İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği (2003) 8-89/654/EEC İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik (2004) 9-89/106/EEC Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (2005) 10- Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik-Ekli (2007)

10 Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler AB'ye Uyum Kapsamında Kabul Edilen Ürün Standartları: 1- TS EN Aydınlatma Armatürleri - Genel Kurallar ve Deneyler (1998) 2- TS EN Merkezi Güç Besleme Sistemleri (2001) 3- TS EN Lamba Kontrol Düzeni- Genel ve Güvenlik Özellikleri (2004) 4- TS EN Lamba Kontrol Düzeni - Filamanlı Lambalar İçin DA veya AA Beslemeli Elektronik İndirici Dönüştürücüler (2004) 5- TS EN Lamba Kontrol Düzeni - Acil Aydınlatmada Kullanılan Doğru Akım Beslemeli Elektronik Balastlar (2004) 6- TS EN Lamba Kontrol Düzeni - Floresan Lambalarla Kullanılan Balastlar (2004) 7- TS EN Aydınlatma Armatürleri - Acil Aydınlatma için (2005)

11 Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler AB'ye Uyum Kapsamında Kabul Edilen Uygulama Standartları: 1- TS EN 1838 Aydınlatma Uygulamaları Acil Aydınlatma (2000) 2- TS EN Acil Kaçış Aydınlatma Sistemleri (2005) Armatürlerin Yerleşimi: EN 1838 standardına göre armatürler, bölgenin tahliye edilmesi durumunda armatürlerin görünmesini sağlamak amacıyla zeminden en az 2 metre uzağa monte edilmelidir. Aynı zamanda acil durum aydınlatma armatürlerinin nereye ve nasıl yerleştirileceği bu standartta açıklanmaktadır. Acil durum anında kullanılacak tüm çıkış kapılarında Acil çıkış işaretlerinin yanında Dışarı çıkış noktalarında

12 Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler Her basamağı aydınlatmak üzere merdivenlerde Yön değiştirilen tüm noktalarda Tüm ilkyardım noktalarının yakınında Zemin seviyesinin değiştiği yerlerde Tüm koridor kesişim noktalarında Tüm yangın söndürme ve yangın alarm cihazları civarında

13 İşaret (Piktogram) Formatları: Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler Alanlar ve binalarda hızlı ve emniyetli tahliye sağlamak için kaçış yolunun açık bir şekilde işaretlenmiş olması çok önemlidir. Yönlendirme işaretinin boyutu, rengi, konumu ve iyi görünebilmesi o işaretin etkisini oluşturur. Avrupa standartları, yeşil fon üzerine beyaz bir çizim gösteren piktogramların kullanılmasına onay ve destek vermiştir. EN 1838 standardında yeşil ve beyaz renklerin birbirlerine göre aydınlanma düzeyi oranları belirlenmiştir. Lambanın renksel geriverim indeksi, güvenlik işareti renklerinin algılanabilmesi için en az 40 olmalıdır. Minimum aydınlık şiddeti=2cd/m² Aynı renkteki bölümlerin en az ve en fazla aydınlatılan bölümleri arasındaki aydınlatma şiddeti oranı 10:1'den daha fazla olmamalıdır. Beyaz ve yeşil bölümler arasındaki aydınlatma şiddeti oranı 5:1'den daha az, 15:1'den daha fazla olmamalıdır. Yeşil zemin üzerine beyaz piktogram (yeşil kısımlar işaret alanın en az %50 sini kapsayacaktır)

14 Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler Azami Görüş Uzaklığı: Kaçış yollarını gösteren işaretlerin her taraftan görülebilmesini sağlamak çok önemlidir. Bu amaçla standartlar ve yönetmelikler uygun azami görüş uzaklığını tanımlamıştır. EN 1838 standardına göre aşağıda azami görüş mesafesi piktogram yüksekliğine bağlı olarak verilmiştir. İçeriden aydınlatılan işaretler için işaret yüksekliğinin 200 katı Dışarıdan aydınlatılan işaretler için işaret yüksekliğinin 100 katı Örneğin, 20 metre uzunluğundaki bir koridorun sonuna içeriden aydınlatılan tipte acil durum yönlendirme armatürü için işaret (piktogram) yüksekliği en az 10 cm, dışardan aydınlatılan bir işaret için 20 cm olmalıdır.

15 Kaçış Yolu Aydınlatması: Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler EN 1838 standardına göre kaçış yolu genişliğinin 2 metreye kadar olduğu yerlerde armatürler, kaçış yolunun merkez hattı boyunca zemin üzerinde en az 1 lux aydınlatma seviyesini sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Kaçış yolu genişliğinin merkez bölgesi ise bu değerin en az %50'si ile aydınlatılmalıdır. Kaçış yolunun merkez hattı boyunca en az ve en fazla aydınlatılan noktalar arasındaki oran 40:1'den daha fazla olmamalıdır. Acil aydınlatma seviyesi açısından olması gereken değerin %50'si 5 saniye içinde, tamamı ise 60 saniye içinde sağlanmalıdır. Tahliye amaçlı acil aydınlatma süresi en az 1 saat olmalıdır.

16 Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler Geniş Alan (Anti Panik) Aydınlatması: EN 1838 ve EN standardına göre, 60m²'den daha büyük alanlar ve toplanma bölgeleri açık alan sınıfına girer. Açık alanlarda, döşeme seviyesi üzerinde aydınlatma şiddeti en az 0.5 Lux olmalıdır. Alanın 0.5 metre çevre kenarları bu kapsama dahil değildir. Açık alanlarda en fazla ve en az aydınlatılan noktalar arasındaki oran 40:1'den daha fazla olmamalıdır. Minimum aydınlık düzeyi Minimum-maksimum aydınlık düzeyi oranı Renksel Geriverim indeksi Acil kaçış için belirtilen süre Emin = 0.5 lx Emax : Emin 40 : 1 lx CRI 40 1 saat Acil aydınlatma seviyesi açısından olması gereken değerin %50'si 5 saniye içinde, tamamı ise 60 saniye içinde sağlanmalıdır. Tahliye amaçlı acil aydınlatma süresi en az 1 saat olmalıdır.

17 Acil Aydınlatma ile ilgili Standartlar ve Yönetmelikler Yüksek Riskli Alan Aydınlatması: Enerji dağıtım, üretim ve endüstriyel proses kontrol odaları, motor-jeneratör kontrol odaları, hareketli makine, asansör, ve elektrik kesildiğinde derhal durmayan bir konveyör gibi yerler yüksek riskli ve tehlikeli alan sınıfına girerler. Tehlike riski yüksek alanlarda acil aydınlatma seviyesi, normal aydınlatma seviyesinin %10'undan az olmamalıdır. Minimum aydınlık düzeyi Minimum-maksimum aydınlık düzeyi oranı Renksel Geriverim indeksi Acil kaçış için belirtilen süre Emin = 15 lx Emax : Emin 10 : 1 lx CRI 40 Risk devam ettiği sürece Asansörlerde Motor-jeneratör kontrol odalarında Tehlike riski yüksek olan bölgelerde acil aydınlatma seviyesi açısından olması gereken değer, 0.5 saniye içinde sağlanmalı ve risk devam ettiği sürece acil aydınlatma devam etmelidir.

18 Acil Aydınlatmada Dijital Kontrol Dali System (Digitally Adressable Lighting Interface): Dali, IEC standardına uygun olarak standartlaştırılmış bir dijital aydınlatma arayüzüdür. Bu protokolle başta akıllı binalar, ofisler olmak üzere kullanıcılara aydınlatmada enerji tasarrufu, optimizasyon, ışık kalitesi, konfor, uzaktan izlenebilirlik, self test gibi özellikler sunulmaktadır. Dali protokolü, tek bir ağ (network) üzerinde maksimum 64 tane armatürün ve bu ağ üzerinde ayrılmış en fazla 16 tane farklı grup yerlerinin denetlenmesine olanak sağlar. Soldaki ağda farklı renklerde gösterilen 7 farklı yer tek ağ üzerinde bulunur.

19 Acil Aydınlatmada Dijital Kontrol Yukarıdaki dali sisteminde armatürler birbirine dali ağı üzerinden bağlıdır. Dali denetleyicisi ile armatürler ve aküler test edilip sonuçları rapor olarak listelenebilmektedir. Bunlarda yazılım aracılığıyla armatürlerin kolayca görüntülenebilmesini sağlar.

20 Acil Aydınlatmada Dijital Kontrol Normal bir dali sistemi, armatürlerden ve dali denetleyicisinden oluşur. Soldaki diyagramda her bir alandaki sensörler ayrı bir kontrol ağı üzerinden birbirine bağlıdır. Mevcut dali hattının, aydınlatma kontrol sistemi kullanıcı arayüzü haberleşmesi için kullanılmasıyla yarı yarıya ağ kablajı azaltılmış olur. Ayrıca kullanıcı ağ üzerinde herhangi bir aydınlatma grubu için değiştirme komutu bildirebilir.

21 Acil Aydınlatmada Dijital Kontrol DALI uyumlu aydınlatma armatürü DALI uyumlu yönlendirme armatürü DUS804C-Dali sensör DPMI940-Dali Kuru Kontak Bütün aydınlatma armatürleri dali uyumlu olmalıdır Toplam 64 tane aydınlatma armatürü tek bir dali ağı üzerinde kontrol edilebilir Bütün yönlendirme armatürleri dali uyumlu olmalıdır Toplam 64 tane yönlendirme armatürü tek bir dali ağı üzerinde kontrol edilebilir Test raporları yazılımla elde edilebilir Hareket algılama ve ışık seviyesi ölçme yeteneği Doğrudan dali ağına mesaj gönderme özelliği Dali ağı üzerinde farklı yerde bulunan herhangi bir armatürü kontrol edebilme yeteneği Dali ağı için 4x kuru kontak giriş arayüzü Doğrudan dali ağına mesaj gönderme özelliği Dali ağı üzerindeki farklı yerde bulunan herhangi bir armatürü kontrol edebilme yeteneği

22 Acil Aydınlatmada Dijital Kontrol Çoklu Dali Ağları ve Dynet Ağı (Multiple Dali Networks and Dynet Network) : Birçok aydınlatma projesinde tek bir aydınlatma sistem çözümü için çoklu dali ağlarına ihtiyaç vardır. Dynet ağı, dynet haberleşmesiyle bu çoklu dali ağlarını tek bir ağ üzerinde toplamaya olanak sağlar. Böylece yarı yarıya kablaj azlığı sağlanır ve kullanıcı arayüzü esnek bir hale gelir. Dali ağı üzerindeki bir sensör, diğer ağ üzerinde farklı yerde bulunan herhangi bir armatürü kontrol edebilir. Farklı renkteki proje alanları, dynet ağı sayesinde dali denetleyicilerinden biri tarafından seçilip değiştirilebilir.

23 Acil Aydınlatma Sisteminin Kullanım Yerleri Küçük konutlar (bir bodrum kat hariç en fazla üç katlı müstakil konutlar, ikiz evler, sıra evler ve benzeri özel binalar) hariç aşağıda sınıflandırılan tüm topluma açık binalarda acil aydınlatma sistemi tesis edilmelidir. - Konutlar : Apartman, toplu konutlar vb. - Toplanma Amaçlı Binalar: Terminal, liman, gar, konaklama tesisleri vb. - Kurumsal Binalar: Okul, hastane, sağlık ocağı, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri vb. - Ticaret Amaçlı Binalar: Mağaza, market, pasaj, alışveriş merkezleri vb.. - Büro Binaları: Banka, borsa, muayenehaneler, genel bürolar vb.. - Endüstriyel Tesisler : Fabrika, üretim tesisi, rafineri, enerji üretim tesisleri vb. - Depolama Amaçlı Binalar : Depo, otopark, oto galerileri vb.

24

Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu

Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu Acil Aydınlatma Sistemi Acil Aydınlatma Sistemi Şehir şebekesi veya benzeri bir dış elektrik beslemesinin arıza sebepli kesilmesi, yangın - deprem gibi sebeplerle bina

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ

ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ Elektrik tesisatının, kaçış yolları aydınlatmasının, acil durum aydınlatma ve yönlendirmesinin ve yangın algılama ve uyarı sistemlerinin, ilgili tesisat yönetmeliklerine

Detaylı

ACĐL DURUM AYDINLATMASI TEMEL BĐLGĐLER, STANDARTLAR, TASARIM ve YENĐ SĐSTEMLER

ACĐL DURUM AYDINLATMASI TEMEL BĐLGĐLER, STANDARTLAR, TASARIM ve YENĐ SĐSTEMLER ACĐL DURUM AYDINLATMASI TEMEL BĐLGĐLER, STANDARTLAR, TASARIM ve YENĐ SĐSTEMLER Melih ÖZ melih.oz@tr.schneider-electric.com Schneider Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bayraktar Sok. No:9 Küçükbakkalköy/Đstanbul

Detaylı

ACİL AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE MERKEZİ İZLEME SEÇENEKLERİNİN İNCELENMESİ

ACİL AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE MERKEZİ İZLEME SEÇENEKLERİNİN İNCELENMESİ ACİL AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE MERKEZİ İZLEME SEÇENEKLERİNİN İNCELENMESİ Kevork BENLİOĞLU EEC ELECTRONICS Gürsel Mah Bilim Sok 3 Kağıthane 34400 İstanbul kevork.benlioglu@eecelectronics.com.tr ÖZET Acil

Detaylı

GENEL TANITIM. www.bes-a.com

GENEL TANITIM. www.bes-a.com GENEL TANITIM ÜRÜNLER YÖNLENDİRME ARMATÜRLERİ ACİL AYDINLATMA ARMATÜRLERİ AYDINLATMA ARMATÜRLERİ ELEKTRONİK TRAFO ACİL AYDINLATMA KİTLERİ ELEKTRONİK BALASTLAR LED SÜRÜCÜLER YÖNLENDİRME ARMATÜRLERİ ÇUPRA

Detaylı

GENEL TANITIM. Mustafa GEDİK. Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi. www.bes-a.com

GENEL TANITIM. Mustafa GEDİK. Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi. www.bes-a.com GENEL TANITIM Mustafa GEDİK Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi FİRMA TARİHÇE Aydınlatma sektörüne 1995 yılında Elektronik Balast üretimi ile giren firmamız, sektörün ve ihtiyaçların gelişmesiyle birlikte

Detaylı

Aydınlatma Hesabı ve Aydınlatma Cetvelinin Oluşturulması Elektrik tesisat projelerinde her bir alan için ayrı ayrı odanın kullanım şekline, alanına,

Aydınlatma Hesabı ve Aydınlatma Cetvelinin Oluşturulması Elektrik tesisat projelerinde her bir alan için ayrı ayrı odanın kullanım şekline, alanına, 1 AYDINLATMA HESABI Aydınlatma Hesabı ve Aydınlatma Cetvelinin Oluşturulması Elektrik tesisat projelerinde her bir alan için ayrı ayrı odanın kullanım şekline, alanına, geometrisine ve gerekli aydınlık

Detaylı

DEKORATİF ARMATÜRLER

DEKORATİF ARMATÜRLER DEKORATİF ARMATÜRLER www.alanaydinlatma.com DEKORATİF ARMATÜRLER ALDEKO-V * Boyut (mm) :315x1050x8 * Ağırlık (kg) :4,10 * Işık Kaynağı :3528 SMD LED * Güç Tüketimi (Watt) :38 * Giriş Voltajı (V) :AC 200-240

Detaylı

floresan lambalı emniyet ayd nlatma ürünleri seçim tablosu

floresan lambalı emniyet ayd nlatma ürünleri seçim tablosu floresan lambalı emniyet ayd nlatma ürünleri seçim tablosu Seri Referans Işık Cinsi Çalışma Modu Emniyet Işık IP Ayd nlatma Seviyesi IK Süresi (Lm) DÖNÜŞTÜRME SETLER 6640 70 16-18 W Süreksiz/Sürekli 3

Detaylı

A C İ L A Y D I N L A T M A S İ S T E M T A S A R I M I V E U Y G U L A M A K I L A V U Z U

A C İ L A Y D I N L A T M A S İ S T E M T A S A R I M I V E U Y G U L A M A K I L A V U Z U A C İ L A Y D I N L A T M A S İ S T E M T A S A R I M I V E U Y G U L A M A K I L A V U Z U 1 / 21 İÇİNDEKİLER 1. Bölüm : Giriş 2. Bölüm : Yasal Dayanaklar 3. Bölüm : Hangi Binalarda Uygulanmalıdır 4.

Detaylı

CoreLine High-bay G3 üstün aydınlatma kalitesi, daha düşük enerji ve bakım giderleri sunar

CoreLine High-bay G3 üstün aydınlatma kalitesi, daha düşük enerji ve bakım giderleri sunar Lighting CoreLine High-bay G3 üstün aydınlatma kalitesi, daha düşük enerji ve bakım giderleri sunar CoreLine Highbay CoreLine High-bay'in piyasaya başarılı girişinden sonra, yeni nesil ürün geliştirmesi

Detaylı

CoreLine High-bay G3 üstün aydınlatma kalitesi, daha düşük enerji ve bakım giderleri sunar

CoreLine High-bay G3 üstün aydınlatma kalitesi, daha düşük enerji ve bakım giderleri sunar Lighting CoreLine High-bay G3 üstün aydınlatma kalitesi, daha düşük enerji ve bakım giderleri sunar CoreLine Highbay CoreLine High-bay'in piyasaya başarılı girişinden sonra, yeni nesil ürün geliştirmesi

Detaylı

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler 2 Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler İstanbul Sancaktepe deki 56.000 metrekare kapalı alana sahip bulunan ve Türkiye nin sektöründeki en büyüğü olarak tanımlanan

Detaylı

T Ü Y A K A C İ L A Y D I N L A T M A S İ S T E M T A S A R I M I V E U Y G U L A M A K I L A V U Z U A R A L I K

T Ü Y A K A C İ L A Y D I N L A T M A S İ S T E M T A S A R I M I V E U Y G U L A M A K I L A V U Z U A R A L I K T Ü Y A K A C İ L A Y D I N L A T M A S İ S T E M T A S A R I M I V E U Y G U L A M A K I L A V U Z U A R A L I K 2 0 0 5 1 / 21 İÇİNDEKİLER 1. Bölüm : Giriş 2. Bölüm : Yasal Dayanaklar 3. Bölüm : Hangi

Detaylı

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme) 2. Adreslenebilir Sistemler Noktasal Bilgilendirme 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme)

Detaylı

LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014

LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014 LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014 Ofislerde %80 e varan enerji tasarrufu! Günümüzde ofis ortamlarında çok zaman geçirilmektedir ve bir ofis ortamında çalışanların verimi, ortamın konforu ile doğru orantılıdır.

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II (AYDINLATMA VE KUVVET PROJESİ ÇİZİMİ)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II (AYDINLATMA VE KUVVET PROJESİ ÇİZİMİ) 1 BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II (AYDINLATMA VE KUVVET PROJESİ ÇİZİMİ) BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II YILSONU NOTU KATKI ORANLARI Dersin Adı Dönemi Dersin Kredisi AKTS Bilgisayar Destekli Proje II Bahar Dönemi

Detaylı

PowerBalance sıva üstü sürdürülebilir performans

PowerBalance sıva üstü sürdürülebilir performans Lighting PowerBalance sıva üstü sürdürülebilir performans PowerBalance, surface mounted Konu, LED armatürler ile ofis aydınlatması olduğunda, müşteriler sürdürülebilir ve yatırım geri dönüşü hızlı çözümler

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE VERİMLİ AYDINLATMA TEKNİĞİ DEĞERLENDİRME KRITERLERİ

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE VERİMLİ AYDINLATMA TEKNİĞİ DEĞERLENDİRME KRITERLERİ ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE VERİMLİ AYDINLATMA TEKNİĞİ DEĞERLENDİRME KRITERLERİ Nezih YAPAR / Asuman ÇALIŞKAN Trilux Aydınlatma - Sisel Müh. Elektronik San.ve Tic. A.Ş. Yukarı Dudullu Barbaros Cad. Kutup Sok.

Detaylı

SlimBlend Square- Yüksek performans, gelişmiş kontrol

SlimBlend Square- Yüksek performans, gelişmiş kontrol Lighting SlimBlend Square- Yüksek performans, gelişmiş kontrol SlimBlend Kare, gömülü İyi bir ışık kalitesine sahip ofis normlarına uygun aydınlatma talep edilmektedir. Dahası, homojen aydınlatma ve tavan

Detaylı

ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ

ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ ATILAN MÜHENDÝSLÝK YANGIN KORUNUM SÝSTEMLERÝ ACÝL AYDINLATMA VE YÖNLENDÝRME ARMATÜRLERÝ ÜRÜN KATALOÐU 2008 www.atilan.com.tr FAALİYET ALANLARIMIZ GAZLI YANGIN

Detaylı

SlimBlend Rectangular - Yüksek performans, gelişmiş kontrol

SlimBlend Rectangular - Yüksek performans, gelişmiş kontrol Lighting SlimBlend Rectangular - Yüksek performans, gelişmiş kontrol SlimBlend Dikdörtgen, gömülü İyi bir ışık kalitesine sahip ofis normlarına uygun aydınlatma talep edilmektedir. Dahası, homojen aydınlatma

Detaylı

ACİL AYDINLATMA VE OTOMATİK SELF TEST

ACİL AYDINLATMA VE OTOMATİK SELF TEST ACİL AYDINLATMA VE OTOMATİK SELF TEST Kevork BENLİOĞLU EEC ELECTRONICS Gürsel Mah Bilim Sok No:3 34400 Kağıthane İstanbul kevork.benlioglu@eecelectronics.com.tr ÖZET Acil Aydınlatma bir binada can emniyeti

Detaylı

Yapılarınıza Değer Katar...

Yapılarınıza Değer Katar... Yapılarınıza Değer Katar... Aydınlatma Armatürleri www.netelsan.com.tr Aydınlatma Armatürleri Krom Birim Fiyatı 48,00 TL. M.U.KAR.00003 Birim Fiyatı 47,00 TL. M.U.KAR.00004 00303 00304 00305 00306 00307

Detaylı

Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm

Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm Lighting Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm Maxos LED Endüstri ve perakende sektörlerindeki müşteriler, hem süpermarket ve endüstri uygulamalarının tüm ilgili normlarını

Detaylı

PowerBalance yüzey montaj sürdürülebilir performans

PowerBalance yüzey montaj sürdürülebilir performans Lighting PowerBalance yüzey montaj sürdürülebilir performans PowerBalance, surface mounted Konu, LED armatürler ile ofis aydınlatması olduğunda, müşteriler sürdürülebilir ve yatırım geri dönüşü hızlı çözümler

Detaylı

YANGIN PROJESİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

YANGIN PROJESİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR YANGIN PROJESİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Makine Mühendisi Çağdaş ORUÇ İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü Proje ve Özel Yapılar Amiri SUNU İÇERİĞİ 1. Bina Yüksekliği/ Yapı Yüksekliği/

Detaylı

GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir

GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir Lighting GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir GentleSpace GreenWarehouse Bu özel sistem depo yöneticilerinin ve tesis müdürlerinin maksimum enerji tasarrufu

Detaylı

Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm

Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm Lighting Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm Maxos LED Endüstri ve perakende sektörlerindeki müşteriler, hem süpermarket ve endüstri uygulamalarının tüm ilgili normlarını

Detaylı

CoreLine Trunking LED için doğru seçenek

CoreLine Trunking LED için doğru seçenek Lighting CoreLine Trunking LED için doğru seçenek CoreLine Trunking İster yeni bir tesis için, isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan ve enerji ve bakım maliyetlerinden

Detaylı

GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir

GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir Lighting GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir GentleSpace GreenWarehouse Bu özel sistem depo yöneticilerinin ve tesis müdürlerinin maksimum enerji tasarrufu

Detaylı

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler 2 Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler VİKO by Panasonic, İstanbul Sancaktepe de 56.000 metrekare kapalı alana sahip Türkiye nin sektöründeki en büyüğü olarak

Detaylı

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler 2 Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler VİKO by Panasonic, İstanbul Sancaktepe de 56.000 metrekare kapalı alana sahip Türkiye nin sektöründeki en büyüğü olarak

Detaylı

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki LUXAR LED Ürünlerinin Avantajları Düşük Enerji Tüketimi Düşük Enerji Tüketimi - Yüksek Verim İçerdikleri son teknoloji

Detaylı

luxtra www.asyatrafik.com.tr Luxtra rkasıdır

luxtra www.asyatrafik.com.tr Luxtra rkasıdır luxtra 2 Luxtra bir Asy a Trafik Sinyali zas yon ma rkasıdır. 2014 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2014 LUXTRA LED Aydınlatma Sistemleri Hakkımızda Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler

Detaylı

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Lighting SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir SmartBalance, surface mounted İşlevsel aydınlatma birçok durumda önemli olsa da, müşteriler şık ve dikkat çekmeyen armatürler kullanmak

Detaylı

ew Profile Powercore Çok düşük profilli dolap altı beyaz ışıklı LED armatürü

ew Profile Powercore Çok düşük profilli dolap altı beyaz ışıklı LED armatürü Lighting ew Profile Powercore Çok düşük profilli dolap altı beyaz ışıklı LED armatürü ew Profile Powercore ew Profile Powercore, yaygın çalışma alanı aydınlatması ve vitrin uygulamaları için doğrudan hat

Detaylı

Koli Adedi KLASIK ŞEFFAF KROM SOFT KROM ŞEFFAF. Ürün Kodu Koli Ad. Fiyatı Ürün Kodu Koli Ad. Fiyatı Ürün Kodu Koli Ad. Fiyatı

Koli Adedi KLASIK ŞEFFAF KROM SOFT KROM ŞEFFAF. Ürün Kodu Koli Ad. Fiyatı Ürün Kodu Koli Ad. Fiyatı Ürün Kodu Koli Ad. Fiyatı SENSÖRLER 129 KLASİK (SOFT) Klasik Birim Fiyatı 99,00 TL. 1 x E27 M.U.SIN.00001 Ledli (250 LÜMEN) Birim Fiyatı 153,00 TL. M.U.SIN.00005 Şarjlı Ledli Birim Fiyatı 198,00 TL. M.U.SIN.00012 180 DİJİTAL SENSÖRLÜ

Detaylı

Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. 2 2018 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2018 Hakkımızda Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, Türkiye de yüksek kalite

Detaylı

GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir

GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir Lighting GreenWarehouse kablosuz aydınlatma sistemi, enerji tasarrufunun kontrolünü size verir Bu özel sistem depo yöneticilerinin ve tesis müdürlerinin maksimum enerji tasarrufu elde etmesini kolaylaştırır.

Detaylı

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Versions

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Versions Lighting Ampul: Ampul ömrü boyunca sabit renk ve parlak ışıklı kompakt deşarj, yüksek verimli, tek soketli ampuller Faydaları Ömür süresince renk kararlılığı Yüksek ampul verimi sayesinde düşük çalışma

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE PROAKTİF YAKLAŞIMLI YANGIN TEDBİRLERİ BARIŞ KUZUCU-HAKAN FARIMAZ-İ.MACİT ZEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE PROAKTİF YAKLAŞIMLI YANGIN TEDBİRLERİ BARIŞ KUZUCU-HAKAN FARIMAZ-İ.MACİT ZEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE PROAKTİF YAKLAŞIMLI YANGIN TEDBİRLERİ BARIŞ KUZUCU-HAKAN FARIMAZ-İ.MACİT ZEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bu çalışmanın Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

PRATİKTE AYDINLATMA KAVRAMLARI VE TERİMLERİ

PRATİKTE AYDINLATMA KAVRAMLARI VE TERİMLERİ İSO ATMK - AGİD Sektör Toplantısı PRATİKTE AYDINLATMA KAVRAMLARI VE TERİMLERİ A.Kamuran TÜRKOĞLU, Kevork BENLİOĞLU, Tuba BASKAN 23.06.2011 1 İÇERİK 1. Işık Şiddeti - Kandela 2. Işık Akısı - Lümen 3. Aydınlık

Detaylı

(ÖRNEKTİR). MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI. KAPSAM : Bu Tahliye Planı İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kapsar.

(ÖRNEKTİR). MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI. KAPSAM : Bu Tahliye Planı İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kapsar. (ÖRNEKTİR). MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI AMAÇ : Olası bir tehlike (deprem, yangın vb.) anında binanın en kısa sürede, güvenli bir şekilde boşaltılması. KAPSAM : Bu Tahliye Planı İl Milli Eğitim Müdürlüğünü

Detaylı

LumiStone: ilham veren performans

LumiStone: ilham veren performans Lighting LumiStone: ilham veren performans LumiStone SP520P/SP522P/SP524P/SP526P Ofis, perakende ve konaklama sektörlerindeki müşteriler hoş ve davetkar bir atmosfere sahip alanlar yaratmak istemektedir.

Detaylı

Fabrika LED Aydınlatma Çözümleri. Maksimum enerji tasarrufu ve dü ük bakım maliyetleri LUXAR

Fabrika LED Aydınlatma Çözümleri. Maksimum enerji tasarrufu ve dü ük bakım maliyetleri LUXAR Fabrika LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve dü ük bakım maliyetleri Fabrikalarda Aydınlatma Üretimde verimlilik Artı ı Aydınlatmanın insan fizyolojisi ve psikolojisindeki pozitif etkisi

Detaylı

İridyum gen3 Mini Yeni nesil, LED'li yol aydınlatma armatürü

İridyum gen3 Mini Yeni nesil, LED'li yol aydınlatma armatürü Lighting İridyum gen3 Mini Yeni nesil, LED'li yol aydınlatma armatürü Iridium gen3 LED Mini İridyum gen3 Mini, istendiği takdirde ekstradan herhangi bir kontrol ve haberleşme cihazına ihtiyaç duymadan

Detaylı

OptiVision LED gen2 akıllı alan ve eğlence amaçlı spor alan aydınlatmasında yeni bir çağ

OptiVision LED gen2 akıllı alan ve eğlence amaçlı spor alan aydınlatmasında yeni bir çağ Lighting akıllı alan ve eğlence amaçlı spor alan aydınlatmasında yeni bir çağ Yüksek verimli LED teknolojisinde son nokta olan Philips projektörlü aydınlatma sistemi en basitinden en karmaşık alana ve

Detaylı

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Lighting SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir SmartBalance, suspended İşlevsel aydınlatma birçok durumda önemli olsa da, müşteriler şık ve/veya dikkat çekmeyen armatürler kullanmak

Detaylı

SmartBalance Free Floor Standing performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir

SmartBalance Free Floor Standing performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Lighting SmartBalance Free Floor Standing performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir SmartBalance Free Floor Standing Ayaklı aydınlatma armatürleri, kullanıcı tarafından kontrol edilebilen, esnek

Detaylı

CoreLine Waterproof LED'e dönüşüm için optimum çözüm

CoreLine Waterproof LED'e dönüşüm için optimum çözüm Lighting LED'e dönüşüm için optimum çözüm İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan, enerji ve bakım maliyetlerinden önemli ölçüde tasarruf

Detaylı

DayZone yenilikçi tasarım sürdürülebilirlikle buluşuyor

DayZone yenilikçi tasarım sürdürülebilirlikle buluşuyor Lighting DayZone yenilikçi tasarım sürdürülebilirlikle buluşuyor DayZone Ofisler için genel aydınlatma söz konusu olduğunda, müşteriler, LED teknolojisinin görsel rahatlıktan ödün vermeden sağladığı, sürdürülebilirlik

Detaylı

Dünyanın en parlak floresanlı aydınlatması

Dünyanın en parlak floresanlı aydınlatması Lighting Dünyanın en parlak floresanlı aydınlatması Bu TL5 lamba (tüp çapı 16 mm) yüksek ışık çıkışı sağlar. TL5 HO lambası, yüksek ışık çıkışı gerektiren kurulumlarda kullanılmaya çok uygundur ve mükemmel

Detaylı

Enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil floresan aydınlatması

Enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil floresan aydınlatması Lighting Enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil floresan aydınlatması MASTER LEDtube InstantFit HF PhilipsMASTER LEDtube, bir LED ışık kaynağını geleneksel floresan form faktörüneentegre etmiştir. Benzersiz

Detaylı

Floresan Ampuller. MASTER TL-D Xtreme Super 80 Ampul: Borusal 26 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL-D.

Floresan Ampuller. MASTER TL-D Xtreme Super 80 Ampul: Borusal 26 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL-D. MASTER TL-D Xtreme Super 80 : Borusal 26 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: Yeni teknolojisi sayesinde oluşan erken arızalarda önemli azalma Son derece uzun ve emniyetli ampul

Detaylı

Maxos LED Performer verimli ve hassas hat aydınlatma

Maxos LED Performer verimli ve hassas hat aydınlatma Lighting Maxos LED Performer verimli ve hassas hat Maxos LED Performer Müşteriler geleneksel da alışık olduklarından daha az enerji tüketmek ve daha düşük maliyetlere katlanmak ister. Aynı zamanda mükemmel

Detaylı

SmartBalance Free Floor Standing performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir

SmartBalance Free Floor Standing performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Lighting SmartBalance Free Floor Standing performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir SmartBalance Free Floor Standing Ayaklı aydınlatma armatürleri, kullanıcı tarafından kontrol edilebilen, esnek

Detaylı

Yüksek verimli floresanlı aydınlatma

Yüksek verimli floresanlı aydınlatma Lighting Yüksek verimli floresanlı aydınlatma Bu TL5 lamba (tüp çapı 16 mm) yüksek bir aydınlatma verimine sahip olduğundan daha düşük enerji tüketir. Yüksek Verimli TL5 lambalar mükemmel lümen sürekliliği

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA...

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... SRound SRound EAE Aydınlatma, endüstriyel aydınlatma alanında yeni nesil ledli armatürü SRound'u sunuyor. Tek noktadan montaj edilerek daha hızlı devreye alınabilen SRound,

Detaylı

OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey

OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey Lighting OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey OptiFlood LED BVP506 OptiFlood LED, büyük alanların ışıkla aydınlatılması için kullanılabilen, şık ve oldukça etkili asimetrik aydınlatmalardan

Detaylı

Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri

Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki Doğru Aydınlatma Doğru aydınlatma tekniği uygulanan satış alanlarında, ışık konforu, güvenlik hissi ve

Detaylı

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting Ampul: Ampul ömrü boyunca sabit renk ve parlak ışıklı kompakt deşarj, yüksek verimli, tek soketli ampuller Faydaları Ömür süresince renk kararlılığı Yüksek ampul verimi sayesinde düşük çalışma

Detaylı

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA...

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... SRound SRound EAE Aydınlatma, endüstriyel aydınlatma alanında yeni nesil ledli armatürü SRound'u sunuyor. Tek noktadan montaj edilerek daha hızlı devreye alınabilen SRound,

Detaylı

360 Derece Haraket Sensörlü Led li Acil Kitli Tavan Armatürü

360 Derece Haraket Sensörlü Led li Acil Kitli Tavan Armatürü Aydınlatma Armatürleri 360 Derece Haraket Sensörlü Led li Acil Kitli Tavan Armatürü www.femto.com.tr/urun/aydinlatma-armaturleri/360-derece-haraket-sensorlu-ledli-acil-kitli-tavan-armaturu Üstün led teknolojisi

Detaylı

Akıllı aydınlatmayla benzin istasyonunuzu zenginleştirme

Akıllı aydınlatmayla benzin istasyonunuzu zenginleştirme Lighting Akıllı aydınlatmayla benzin istasyonunuzu zenginleştirme Philips aydınlatma armatürleri, mükemmel ürün tasarımı ve son derece verimli ışık çıkışları için en son LED teknolojisi birleşimi, benzin

Detaylı

Floresan Ampuller. TL Minyatür TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller.

Floresan Ampuller. TL Minyatür TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller. TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: Yüksek kalite floresan kaplamalı 16 mm çaplı tüp Faydaları: Yüksek renksel geriverim Standart ampullerle

Detaylı

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Lighting SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir SmartBalance, surface mounted İşlevsel aydınlatma birçok durumda önemli olsa da, müşteriler şık ve/veya dikkat çekmeyen armatürler

Detaylı

%10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama

%10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting %10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli MASTER PL-C, genellikle mağaza, konaklama tesisi ve ofis uygulamalarındaki yukarıdan aydınlatmalar için kullanılan, düşük güçle çalışan, verimli ve kompakt

Detaylı

Maxos LED Recessed her zaman doğru seçim

Maxos LED Recessed her zaman doğru seçim Lighting Maxos LED Recessed her zaman doğru seçim Maxos LED, recessed Maxos LED Recessed, raf ve gondol aydınlatması için yarı modüler gömülü LED aydınlatma armatürü. Ayarlanabilir optiği sayesinde, ışık

Detaylı

Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler

Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler Aydınlatma Armatürleri Venüs Radar Sensörlü Led li Armatürler www.femto.com.tr/urun/aydinlatma-armaturleri/venus-radar-sensourlu-ledli-armaturler Üstün led teknolojisi sayesinde A sınıfı enerji tüketimi

Detaylı

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek Lighting CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek CoreLine Wall-mounted İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan ve enerji ve bakım

Detaylı

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek Lighting CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek CoreLine Wall-mounted İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan ve enerji ve bakım

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri-2

Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yağmurlama sistemi Amaç Yangına erken tepki verilmesinin sağlanması Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi Sistem hangi elemanlardan oluşur? Yağmurlama başlıkları

Detaylı

IP65 gövde. 350lm 3W LED. >500 cd/m² beyaz kontrast renk. KOMPAKT BOYUT 276 x 143 x 44 mm. Er Acil Durum Yönlendirme Armatürleri EXIT SERİSİ

IP65 gövde. 350lm 3W LED. >500 cd/m² beyaz kontrast renk. KOMPAKT BOYUT 276 x 143 x 44 mm. Er Acil Durum Yönlendirme Armatürleri EXIT SERİSİ EXIT SERİSİ EXIT SERİSİ gövde 350lm 3W LED >500 cd/m² beyaz kontrast renk KOMPAKT BOYUT 276 x 143 x 44 mm 4 5 EXIT SERİSİ - MONTAJ OPSİYONLARI EXIT SERİSİ - DUVAR MONTAJI YÜZEY: Standart olarak EXIT'i

Detaylı

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma Lighting sel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma lambası watt başına daha çok lümen ve TL-D standart renklerinden daha iyi renksel geriverim sağlar. Buna ek olarak, cıva düzeyi de daha

Detaylı

CoreLine Waterproof LED'e dönüşüm için optimum çözüm

CoreLine Waterproof LED'e dönüşüm için optimum çözüm Lighting CoreLine Waterproof LED'e dönüşüm için optimum çözüm CoreLine Waterproof İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan, enerji ve bakım

Detaylı

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi)

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) (Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) Aydınlatma, priz, zayıf akım sembolleri. Proje Kapağı Projenin en başında projeyi oluşturan mühendis ya da mühendislik firmasınca proje ile ilgili bilgileri

Detaylı

Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm

Maxos LED Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm Lighting Industry: İdeal ışık çıkışı sağlayan yenilikçi ve esnek çözüm Endüstri ve perakende sektörlerindeki müşteriler, hem süpermarket ve endüstri uygulamalarının tüm ilgili normlarını karşılayan hem

Detaylı

Garantili performans, ileriyi düşünme

Garantili performans, ileriyi düşünme Lighting Garantili performans, ileriyi düşünme Maxos fusion Maxos fusion, bir yandan mükemmel ışık kalitesi sunarken diğer yandan floresan lambalara kıyasla enerji maliyetlerini yarıya düşüren uyarlanabilir

Detaylı

YEŞİLHİSAR HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TAHLİYE PLANI

YEŞİLHİSAR HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TAHLİYE PLANI YEŞİLHİSAR HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TAHLİYE PLANI HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI AMAÇ : Olası bir tehlike (deprem, yangın vb.) anında binanın en kısa sürede, güvenli bir şekilde

Detaylı

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için)

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/fl1-floresan-acil-kitleri Ürün Özellikleri 4-pinli floresan lambalar

Detaylı

80 Led li Papatya Sensörlü Armatürler

80 Led li Papatya Sensörlü Armatürler Aydınlatma Armatürleri 80 Led li Papatya Sensörlü Armatürler www.femto.com.tr/urun/aydinlatma-armaturleri/80-ledli-papatya-sensorlu-armaturler Üstün led teknolojisi sayesinde A sınıfı enerji tüketimi sağlarken

Detaylı

Genel tan t m. Gereksinimlerinizi mükemmel bir şekilde karşılayacak 6 seri

Genel tan t m. Gereksinimlerinizi mükemmel bir şekilde karşılayacak 6 seri Genel tan t m Acil durum ayd nlatma ve yönlendirme armatürleri Genel tan t m Gereksinimlerinizi mükemmel bir şekilde karşılayacak 6 seri Tüm bina çeşitlerinde kullanılabilen, acil aydınlatma ve yönlendirme

Detaylı

GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü

GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü Lighting GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü GreenSpace Müşteriler, başlangıç yatırımları ile sistemin kullanım ömrü boyunca oluşacak maliyetler arasında ideal bir denge bulmak ister.

Detaylı

LumiStone: ilham veren performans

LumiStone: ilham veren performans Lighting LumiStone: ilham veren performans LumiStone /// Ofis, perakende ve konaklama sektörlerindeki müşteriler hoş ve davetkar bir atmosfere sahip alanlar yaratmak istemektedir. Çekici tasarıma ve birinci

Detaylı

LOJİSTİK DEPOLARI AYDINLATMA KONSEPTİ

LOJİSTİK DEPOLARI AYDINLATMA KONSEPTİ LOJİSTİK DEPOLARI AYDINLATMA KONSEPTİ Endüstriyel aydınlatma konusunda başarılı çalışmalar yapan EAE AYDINLATMA A.Ş. şimdi de bu çalışmalarına yeni bir başarı daha ekleyerek Lojistik sektörü aydınlatma

Detaylı

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü Lighting TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü TownGuide Core TownGuide ailesi, iki modern tasarımdan oluşur: Düz Koni tip (BDP001) ve eğimli çanak tip(bdp002). Kapsamlı bir lümen paketi çeşitleri

Detaylı

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir

SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Lighting SmartBalance performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir SmartBalance, suspended İşlevsel birçok durumda önemli olsa da, müşteriler şık ve dikkat çekmeyen armatürler kullanmak da isterler.

Detaylı

LED Aydınlatma Sistemleri

LED Aydınlatma Sistemleri LED Modul Sistemi on/off Ürün: Mercek, koruyucu ve soğutucu kutudan oluşan başka LED Modul lerine kolayca bağlanabilen son derece esnek tasarım imkanı sunan ve kendi kendine yeterli bir aydınlatma sistemidir.

Detaylı

SmartBalance gömülü performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir

SmartBalance gömülü performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Lighting SmartBalance gömülü performans ile akıllı tasarımı bir araya getirir Birçok insan, örtücü tipi çözümlere bir alternatif olarak bir ışık yüzeyine sahip gömülü armatürler uygulama eğilimindedir.

Detaylı

Maxos LED Recessed her zaman doğru seçim

Maxos LED Recessed her zaman doğru seçim Lighting Maxos LED Recessed her zaman doğru seçim Maxos LED, recessed Maxos LED Recessed, raf ve gondol aydınlatması için yarı modüler gömülü LED aydınlatma armatürü. Ayarlanabilir optiği sayesinde, ışık

Detaylı

LuxSpace, sıva altı yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım

LuxSpace, sıva altı yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım Lighting LuxSpace, sıva altı yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım LuxSpace Mini, recessed Müşteriler kendi kaynaklarını optimize etmek istiyor, bu da yalnızca işletme maliyetlerini değil (enerji

Detaylı

LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım

LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım Lighting LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım LuxSpace, surface mounted Müşteriler kendi kaynaklarını optimize etmek istiyor, bu da yalnızca işletme maliyetlerini değil

Detaylı

En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama

En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli MASTER PL-L genellikle, yüksek düzeyde aydınlatma gerektiren mağaza, hastane ve ofis uygulamalarında bulunan genel amaçlı aydınlatma sağlayan tavan armatürleri

Detaylı

Schneider Electric kalitesiyle fark yaratan hareket dedektörleri

Schneider Electric kalitesiyle fark yaratan hareket dedektörleri Schneider Electric kalitesiyle fark yaratan hareket dedektörleri Güvenli, kullanışlı, enerji tasarruflu... 444 30 30 www.schneider-electric.com.tr Dış ortam hareket ve varlık dedektörü (PIR), Standart

Detaylı

LED Aydınlatma Ofis Çözümleri

LED Aydınlatma Ofis Çözümleri LED Aydınlatma Ofis Çözümleri 1 Ofislerde %80 e varan enerji tasarrufu! Günümüzde ofis ortamlarında çok zaman geçirilmektedir ve bir ofis ortamında çalışanların verimi, ortamın konforu ile doğru orantılıdır.

Detaylı

Floresan Ampuller. MASTER TL5 HE Super 80 Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL5. 9 Ağustos

Floresan Ampuller. MASTER TL5 HE Super 80 Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL5. 9 Ağustos MASTER TL5 HE Super 80 : Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: Mevcut TL-D ampullerden %40 daha ince 104 lm/w a kadar yüksek ampul verimi Yüksek verimli 3-band floresan

Detaylı

360 Derece Haraket Sensörlü Acil Kitli Tavan Armatürü

360 Derece Haraket Sensörlü Acil Kitli Tavan Armatürü Aydınlatma Armatürleri 360 Derece Haraket Sensörlü Acil Kitli Tavan Armatürü www.femto.com.tr/urun/aydinlatma-armaturleri/360-derece-haraket-sensorlu-acil-kitli-tavan-armaturu Sıva üstü kolay montaj imkanı

Detaylı

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma Lighting sel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma lambası watt başına daha çok lümen ve TL-D standart renklerinden daha iyi renksel geriverim sağlar. Buna ek olarak, cıva düzeyi de daha

Detaylı