NX 9 Yenilikleri. Daha akıllı kararlar, daha akılcı ürünler. Endüstriyel Çözümler. Özet. Faydaları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NX 9 Yenilikleri. Daha akıllı kararlar, daha akılcı ürünler. Endüstriyel Çözümler. Özet. www.siemens.com/nx. Faydaları"

Transkript

1 Endüstriyel Çözümler. NX 9 Yenilikleri Daha akıllı kararlar, daha akılcı ürünler. Faydaları Özet 2D senkronize teknolojisi ile daha hızlı ve daha sezgisel sketch uygulama. Realize shape ile daha kolay ve daha hızlı endüstriyel tasarımlar Büyük tasarımlarda Dördüncü Nesil Tasarım ile birlikte çalışma Daha hızlı ve daha kolay modüler tasarımlar elde etme Komutları bulmak için daha az zaman harcamanız için geliştirilmiş kullanım kolaylığı Büyük ölçüde hız artırımı Siemens PLM in son sürümü NX 9, daha önceki sürümlerden çok daha güçlü, hızlı ve kullanışlı. 2D senkronize modelleme ve realize shape gibi gelişmiş modelleme seçenekleriyle daha hızlı geometri oluşturmak için daha fazla araç sunan NX 9, tasarımınız ile ilgili daha akılcı kararlar almanızı sağlayacak olan bilgiye, hiç olmadığı kadar kolay ulaşmanızı sağlar. Özellikle teknik resim ve PMI kısmında, ihtiyaca göre düzenleme özelliği korunmuş, kullanım kolaylığı müthiş bir şekilde geliştirilmiştir. NX 9, yeni simülasyon yetenekleri sunarken aynı zamanda daha yüksek kalitede mesh elde etmenizi sağlar. Daha iyi akış nüfuz bölgesi oluşturmak için uygulanan yüzeyi belirlemenize izin verir. Performans artırımı büyük modellemelerde analiz sürelerini büyük ölçüde azaltır ve kompozit parçaların dinamik analizleri için yeni araçlar sağlar. Daha kontrollü işleme stratejisi, 3 eksenden 5 eksene takım yollarının otomatik dönüşümü ve inceleme sonuçlarının 3D modelinizin bağlamı kapsamında denetlenmesi gibi yeni NX 9 yetenekleriyle imalat verimliliğinizi artırabilirsiniz.

2 Büyük boyutlu modellerde %40 a kadar bellek kullanımında azalma Yeni kesme düzeyinde tam kontrol ve daha hızlı NC programlama imkânı Sac metal içeren bileşenler için daha geniş parça türü inceleme fırsatı Sınıflandırılmış takım kütüphanesine rahatlıkla erişim İşleme modellerinin hazırlanmasını hızlandırma Oluşturulmuş mesh leri hızlı bir şekilde geometriyle uyumlu hale getirme Yeni mesh kontrolleri ile daha az adımda kaliteli mesh oluşturma imkânı Paralel termal çözücüler ile büyük boyutlu modellerde kısalan analiz süresi TASARIM VERİMLİLİĞİ İÇİN NX 2D Senkronize Teknoloji 2D senkronize teknoloji, çığır açan 3D senkronize teknolojisindeki aynı hız ve özgürlüğü sağlar. Hatta sketch ortamında kullanıldığında, itme ve çekme komutlarıyla 3D senkronize teknolojisiyle aynı çalışır. Geometrinin nerede veya nasıl oluştuğuna bakmadan kolaylıkla 2D geometrileri değiştirebilirsiniz. Değiştirilen sketch ler 2D senkronize teknolojisi ile değişikliklere bağlı kalarak otomatik olarak güncellenir. Örneğin, bir eğriyi öteler veya taşırsanız, geometriye bağlı tüm ilişkiler akıllıca birbirine uyum sağlar. 2D senkronize teknolojisi, standart sketch tekniklerinden 5 kat daha üretkendir. 2D senkronize teknoloji, tasarım değişikliklerini daha hızlı ve daha kolay anlamak, bu değişiklikleri daha rahat uygulamak için geliştirilmiştir. Bu, model üzerinde daha az zaman harcayarak tasarımları oluşturabileceğiniz anlamına gelir. 3D SENKRONİZE TEKNOLOJİ Yeni, işlevsel senkronize teknoloji, alışılmış yüzey ayarlama metotları yerine direkt olarak kenarları değiştirerek formun ayarlanmasına izin verir. Yeni yüzey belirleme seçenekleri, senkronize teknoloji ile düzenlenmek istenen geometriyi daha kolay seçilecek hale getirir. Yumuşatılmış yüzeyler, seçmek ve silmek için yeni araçlarla birlikte daha kolay ve daha hızlı uygulanır. Geometrilerinizi istediğiniz biçimde değiştirebilmeniz için her sürümle birlikte senkronize teknolojiye yeni araçlar eklenmiştir. REALIZE SHAPE Realize shape, NX kullanarak gelişmiş form oluşturmayı sağlayan, heyecan verici yeni bir tasarım metodudur. Kullanımı kolay ve sezgiseldir. Basit bir formla başlayabilir ve form için gerekli değişiklikleri etrafındaki kafesleri kullanarak sağlayabilirsiniz. Bölünebilir kafes yüzeyler size geniş bir kontrol imkânı sağlayacaktır. Realize shape kullanılarak pürüzsüz geçişleri rahatça oluşturulabilirsiniz ve form oluşturmak için birçok seçenekten faydalanabilirsiniz. Realize shape diğer tasarım araçları ve yüzey oluşturma yöntemleri ile birlikte kullanılabilir.

3 RAY TRACED STUDIO Yeni Ray Traced Studio seçeneği, tasarımınızın görüntüsünü yüksek kalitede görme imkânı sağlar. Ray Traced Studio, çok çekirdekli ve ileri grafik işlemci gibi avantajlarla tasarım kararlarını daha kısa sürede almanıza yardımcı olmak için gerçekçi aydınlatma ve yansımalar gösterir. FEATURE-BASED MODELING NX 9, feature-based modeling in artan önemi nedeniyle bu alanda birçok geliştirme sunar. Bir üründe, bir ağ oluşturmuş eğrilerden kompleks feder yapıları oluşturabilmeniz mümkündür. Eskiden bunu gerçekleştirmek için birden fazla ürün gerekirdi. Artık bu avantaj, parça geçmişinde daha az karışıklık ve daha hızlı model yenileme anlamına gelmektedir. Müşterilerimizin ihtiyaçları, geliştirmelerimizin temelini oluşturur. NX 9 daki birçok geliştirme de, bu doğrultuda havacılık endüstrisi için tasarlandı. Ruled feature içerisinde, yeni geliştirilebilir opsiyonları ile yüzeyler, buruşukluk, gerilme veya yırtılma olmadan düzleştirilebilir. Geliştirilen yüzeyler üzerine eğrileri sardırabilir veya eğrileri yüzey üzerinden taşıyabilirsiniz. Bu seçenek, şekilli ve düzleştirilmiş formlarda size geometriyi gösterme imkanı verecektir. Bu araçlar, iş akışında, üretim ve montajda gösterilmesi gereken parçalar için özellikle değerlidir. Thicken komutu, farklı bölgeler için farklı kalınlıkları seçmek amacıyla geliştirildi. Bu da, creating chemical mill pockets işlemini büyük ölçüde basitleştirdi; pocket blend leri takımla oluşturmak daha da kolay hale geldi. Örneğin; Analyze Pockets negatif eğimli yüzeyleri, takımın ulaşamayacağı alanları ve diğer imalat konularını inceler. Blend pocket sadece sunduğunuz kesici parametreler ile blend oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda kesici rampalar ile geometriyi doldurarak size yardımcı olur. Inter-part tasarımı, parçalardaki geometri arasında bağlantı kurmanıza yardımcı olan ürün arayüzler ve WAVE güncellemeleriyle birlikte zenginleştirilmiştir.

4 BİRİMSEL TASARIM (MODULAR DESIGN) Part modülü ile modular design, birçok yeni iş akışını desteklemek için geliştirildi. Artık birden çok tasarımcının üzerinde çalıştığı modeller için bir modeli, ayrılmış gövdelere bölmek zorunda değilsiniz. Part modülü bölgesel ürün güncellemelerini de destekler. Böylece birbirinden ayrı part modüllerini güncelleştirme imkânına sahip olur veya gereken tam ürün güncellemesini uygulayabilirsiniz. MONTAJ TASARIMI (ASSEMBLY DESIGN) NX 9, montaj tasarımında müşteri odaklı birçok geliştirmeyi de sisteme dahil etmiştir. Assembly navigator da sürükle-bırak yöntemiyle veya Bileşenleri Yeniden Sırala komutuyla nesneleri yeniden sıralamak mümkündür. Assembly navigator bu aşamada gerekli derlemeyi yapacaktır çünkü aynı nesnenin çoklu örnekleri varsayılan olarak düzenlenir. Bu değişiklikler montajınızı kolayca anlamanıza ve düzenlemenize yardımcı olur. Yeni align/lock seçenekleri, cıvata veya pim gibi silindirik nesneleri, tıklama ve zamandan tasarruf ederek, sınırlandırmanıza yardımcı olur. NX 9, geçmiş sürümlere oranla, montaj sırasında daha çok çeşit çoğaltma türleriyle bileşen çoğaltmayı destekler. Kullanıcı arayüzü de, öğrenmeyi daha kolay ve daha etkili yapan pattern feature ile birlikte tutarlı olarak değiştirilmiştir. BİLGİ NOTU Teknik resim ve Product and Manufacturing Information (PMI), yeni, kişiye göre düzenlenebilir araç çubuğuyla daha önceki sürümlere oranla daha etkili ve avantajlı hale getirilmiştir. Teknik resim ve PMI da, büyük oranda tutarlılık sağlamak ve yeni kullanıcıların öğrenim eğrisini düşürmek için kullanıcı arayüzleri diğer NX modüllerine daha yakın olarak ayarlanmıştır. Birçok teknik resim ve PMI işi mouse hareketlerini ve tıklama sayısını azaltmak için basitleştirilmiş ve modernize edilmiştir. Örneğin, herhangi bir işlev kaybı olmadan ölçü oluşturma komutlarının sayısı 22 den 9 a düşürülmüştür. NX in en önemli önceliği, doğru zamanda doğru bilgiyi sunmaktır. Yeni arama araçlarını kullanarak, NX in sağladığı seçenekler arasında belirli ayarları yerleştirmek için gereken zamandan tasarruf edebilirsiniz. NX, her zamanki gibi, tüm genel standartlara uyumlu hale getirilmek için güncellenmiştir ve NX 9 da bulunan birçok geliştirme, teknik resim ve model uyumluluğu oluşturmayı daha kolay hale getirmiştir. DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK 4. NESİL TASARIM Tasarım ve tasarım ekipleri sürekli büyümektedir. 4. Nesil Tasarım (4GD) yeni bir tasarım ve veri yönetimi paradigmasıdır. Örneğin; gemi gibi büyük tasarımlarda çalışan ekipler için benzeri görülmemiş verimli uygulamalar sunar. Bu, çalışma içeriğinde, eşzamanlı ve ortak çalışmaya olanak sağlar. Montaj bazlı bir çalışma yerine, model bazlı bir yaklaşım kullanarak 4GD tasarımın tamamını bölümlere ayırarak çalışır. Bunu yaparken de bölme şemalarını kullanır. Bu aşamadan sonra, bütün tasarımın alt bölümlerini kendiniz atayabilirsiniz. NX 9 ve

5 Teamcenter 10.1 yazılımında, denizcilik endüstrisi ve diğer endüstriler için 4GD uygulanır. Bileşen bazlı 4GD yaklaşımı, birçok yapılandırma sürecinde ortak çalışma imkânı sağlar. 4GD, Teamcenter ile birlikte NX in gücünden faydalanır. Tutarlı kullanıcı etkileşimiyle aralarındaki entegrasyon mükemmeldir; tamamı NX parçalarını ve montajlarını destekler. Böylece taşımaya gerek kalmaz. 4GD, geniş tasarım takımlarına kilitlenme olmaksızın eşzamanlı çalışma fırsatı verir. Tüm montajı yüklemek ve gizlemek yerine, sadece tasarım işi için gerekli olan tasarım elemanlarını yükleme sayesinde performans artırılmıştır. 4GD teknolojisi, tek bir gemi için kullanılabildiği gibi, bir grup gemi için de kullanılabilir. Çoklu görünüm ile büyük miktarlardaki tasarım verilerini organize etmenize izin verir. 4GD çok büyük tasarımlar üzerinde çalışmanın yeni bir yöntemidir. Gerekli olan ve yalnızca ihtiyacınız olan veriye ulaşmanızı sağlar. Böylece tüm tasarım ekibinize özgürce çalışma imkânı verir. AKTİF ÇALIŞMA ALANI İSTEMCİSİ (ACTIVE WORKSPACE CLIENT -AWC) AWC ürünleriniz hakkındaki bilgileri hızlı ve çabuk bulmanızı sağlayan etkili bir araçtır. AWC direkt olarak NX in içinde yer alır ve mobil cihazlar dahil olmak üzere herhangi bir aygıtla web tarayıcısı üzerinden ulaşılabilir. Bu da, NX in içinden veya herhangi bir yerden Teamcenter verisine hızlıca ulaşmanızı sağlar. AWC güçlü interaktif araması ile bilgi aramak için harcanan zamanı azaltmanıza yardımcı olur ve filtreleme özellikleriyle dış ortamdaki verilere ulaşabilir. AWC ile sadece gerçekleşen görevlerle ilgili bilgileri görebileceğiniz için bu da size zamandan tasarruf sağlayacaktır. Bu sayede görsel raporlarda önem derecesine göre büyük resmi görüp hızlı bir şekilde daha akıllıca kararlar alabilirsiniz.

6 TEMEL PRENSİPLER NX 9 kullanıcı arayüzü önceki sürümlerden daha hızlı ve daha sezgisel. Arayüz deneyimli kullanıcılar için daha zengin, yeni başlayan kullanıcılar için ise anlaması daha kolaydır. Komutlar, az sayıda tıklama ile sıkça kullandığınız işlemlere ulaşmanızı sağlayan grupların ve akıllı sekmelerin içinde düzenlenmiştir. Daha geniş ekran penceresi ile verimliliği artırarak daha fazla komuta ulaşabilirsiniz. Araç kutuları, ekranınızın genişliğinden bağımsız olarak ölçeklenebilir ve tüm komutlar uygun bir şekilde, kırpılmamış haliyle bulunur. Tasarım, simülasyon ve imalat için geliştirilen tüm NX uygulamalarında, bu işlemler için kullanılan ve en yaygın komutları içeren Ana Sekme (home tab) bulunur. Bu sekme, çok sık kullandığınız komutları araştırmak için çok fazla zaman harcamayacağınız anlamına gelmektedir. Sık kullanmadığınız komutları ise, command finder komutu ile araştırarak kolaylıkla bulabilirsiniz. Performans, NX geliştirmelerindeki önceliklerden biri de performans artırımıdır. NX 9 güncelleştirme hızında büyük bir artış sağlar; özellikle de gittikçe yaygınlaşan yüksek boyutlu tasarımlarda. Günümüzün çok çekirdekli işlemcilerinin sunduğu avantajlar NX 9 tasarımlarında çok daha hızlı görünmektedir. Eklenen yeni fonksiyonlar ve eşzamanlı performans artışları ile NX artık daha hızlı, daha duyarlı ve öncekilerden çok daha güçlü. SİMÜLASYON VERİMLİLİĞİ İÇİN NX CAE 9 NX CAE, model simülasyonlar; yapısal, termal, hareket gibi multifizik simülasyonlar ve optimizasyon simülasyonu, veri yönetimi ve otomasyon gibi alanlar için modern bir simülasyon ortamıdır. NX CAE, simülasyon işlem zamanını azaltan ve model verimliliğini artıran sayısız gelişmeler içerir. NX CAE 9 sürümünün ön plana çıkan özellikleri şunlardır: SİMULASYON MODELLEMESİ VE SONUÇLARIN GÖRSELLEŞTİRİLMESİ Mesh morphing Bu sürüm, varolan mesh leri ufak değişiklikler ile modele uyumlu hale getirecek şekilde değiştirmenize izin veren komutlar içerir. Morphing tekrar mesh atma değildir ve yazılım, mesh topolojisini sabit tutmaya çalışır. Değişen geometrilere uyumlu olmak için varolan mesh lerin düğüm noktalarının yeni lokasyonlarını hesaplamanıza izin verir. Mesh, geometrinizin değişimine göre yeni geometrinize uyum sağlayacaktır. Mesh Control NX 9 sürümü, kontrolü zor olan yüzeylere silindir ve delik çevrelerine de dört yüzlü (tetrahedral) mesh kontrolü ve yönetimi sağlamak için yeni yöntemler sunar. Gelişen tetrahedral mesh elemanları, 3D model için gereken bölgelerde 2D mesh oluşturmanızı sağlar. Yüzey meshleme için yapılan gelişmeler, fillet ve delikler için yeni kontrol imkânları tanır.

7 NX CAE 9 birbirinden ayrı, otomatikleşmiş mesh atma işlemleri uygulayan kontrol ayarlarını yönetmeniz için size eşsiz bir yöntem sunar. Bu otomatik işlemlerle daha kaliteli mesh elde etmemizi sağlar. Bu sürüm, simülasyon sonuçlarını daha interaktif değerlendirmenize imkan veren XY graphing hakkında birçok yeni gelişme sunar. Genişletilmiş seçme yetenekleri, yörünge türü grafikler ve genişletilmiş komplike sonuç desteği bu geliştirmelerden yalnızca bazılarıdır. YAPISAL ANALİZLER Rotor Dinamik Çözüm Desteği NX 9 CAE ile NX Nastran rotor dinamik analiz için bir model oluşturabilirsiniz. Uçak motorları ve şaftlar gibi döner sistemlerin dinamik davranışları hakkında öngörüde bulunmanıza yardımcı olur. Bu geliştirmeler NX Nastran ortamında uygulanabilir ve yataklama mesneti, dönen ve durgun modeller gibi öğeleri tanımlamanıza izin verir. Desteklenen ardışık çözümler, frekans tepkisi, geçici tepki ve kompleks özdeğer rotor dinamik analizlerini sunar. TABAKALANDIRILMIŞ KOMPOZİT DİNAMİK SİMULASYON Yeni kompozit tabaka, dinamik çözüm işlemi için doğru ve etkili çözümler sağlar. Bu tabaka ile uzay ve otomotiv endüstrisinde sıkça rastlanan, rastgele titreşime maruz kalan kompozit parçaların performans değerlendirmesini yapabilirsiniz. Tabaka dinamik çözümü, 2D ve 3D tabakaları destekler ve katman gerilimleri, gerinimleri, bozulma indexleri ve mukavemet oranını hesaplamanıza imkan tanır. NX TEPKİ SİMÜLASYONU İLE GELİŞMİŞ MUKAVEMET ARAYÜZÜ NX, NX 9 sürümü ile gelişmiş mukavemet ve NX tepki simülasyonlarına gelişmiş arayüz sunar. Böylece katman üzerindeki geçmiş gerinim ve gerilmeleri bir tepki simülasyonu ile RS2 dosyalarından daha hızlı bir şekilde okuyarak hesaplama imkanı bulabilirsiniz. Bu kolaylık, geçmiş gerinim ve gerilmeleri çözmeye ihtiyaç duyulmadığında %98 gibi önemli ölçüde zamandan tasarruf sağlar. TERMAL VE AKIŞ ANALİZLERİ NX 9 sürümündeki yeniliklerden biri de paralel termal çözücüdür. Bu özellik, çoklu bilgisayar üzerinde paralel işlemler aracılığıyla geçici çözümler üretmenize ve büyük boyuttaki modeller için hızlı çözümler gerçekleştirmenize yardımcı olur. Modelin boyutuna, merkez işlemci biriminin sayısına ve karmaşıklığına bağlı olarak, model simülasyonu oluşturmak için kullanıcıya 8 kat daha fazla hız sağlar. Paralel termal çözücü, çalışma bölgesi çözülme tekniği kullanır ve çoklu işlemlerde hesaplanan iş yükünü dağıtmaya yardımcı olur. Bu durum çözücüye çok fazla sayıda elementi, düğüm noktalarını ve büyük miktarda iletimi desteklemek için imkan verir.

8 PARALEL AKIŞ ÇÖZÜCÜSÜ GELİŞTİRMELERİ NX 9 sürümü paralel akış çözücüsüne çeşitli yenilikler getirmiştir. Örneğin, büyük boyuttaki modeller için hafıza kullanımını %40 oranında azaltan performans geliştirmeleri ve simülasyon sürecinin hızlanması için performans artırımı içerir. Paralel akış çözücüsü için diğer geliştirmeler, iz bırakan akışkan, Newton yasalarına aykırı akışkan, dönel kafes ve karışık düzlemler gibi daha fazla simülasyon objesi ile genişletilmiştir. HAREKET ANALİZİ NX in hareket analizine, hareketin kritik parçalarında interaktif olarak kontrol kabiliyeti kazandırılması için faydalı iki yeni yöntem eklenmiştir. Hızlı dönüşüm seçeneği ekran görüntüsünde eklemlere yeni pozisyonlama imkânı verir. Mekanizmaları hızlı bir şekilde çözümlemek ve onlara hareket vermek için NX i kullanabilirsiniz. Dönüşüm erteleme seçeneği, bir veya daha fazla eklem mesafesi ile mekanizmayı hedef pozisyona getirmenize de imkan verir. Eklem limitleri ise, mekanizmanın istenilen şekilde olması için açılıp kapatılabilir. MULTİFİZİK DURUM SIRASI YÖNETİCİSİ Yeni durum sırası yöneticisi, çözüm türleri boyunca bir modelin görev döngüsünü tanımlamanıza ve yönetmenize izin verir. Durum sırası yapısal, akış veya termal herhangi bir kombinasyon içerebilir. Durum sırasına örnek olarak, bir uçak motorunun uçuşu esnasında kalkışı, yükselişi ve belli bir seviyede uçuşu sürdürmesi, uygulanabilir bir durum olacaktır. NX CAE kullanarak, durum sıralarını diğer yerlerden çekebilir ve yönetebilirsiniz. Özel süreç adımlarında sınır koşulları olarak onları kullanabilirsiniz. Eğer firmanızda durum sırası tanımlamak için standart bir format kullanırsanız, takımlar ve platformlar arası uyumluluğu garanti altına alabilirsiniz ve analizlerinizde bu verileri başka yerlerden alıp kullanabilirsiniz. İMALAT İÇİN NX 9 CAM NX 9 CAM de yer alan endüstriye özel yeni yetenekler sayesinde imalat verimliliğinizi artırabilirsiniz. Kalıp ve kalıp parçaları üzerinde geliştirilmiş kontrol, daha hızlı programlama ve komplike parçaların işlenme verimliliği gibi özellikler, NC programlama verimliliğinizi en üst düzeye çıkarır. KALIP İŞLEME Yeni interaktif kesim bölgesi yönetimi, işleme stratejilerini planlamada size yeni kontrol bölümü sağlar. Takım yolları oluşturmadan önce işleme bölgelerini ve ilişkili operasyonları görebilir, değiştirebilir veya yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu yetenekler özellikle dikkatli işleme planı gerektiren daha komplike parçalar için kullanışlıdır. Bir parçayı bölge bölge nasıl işleyeceğinizi tam olarak tanımlamak istediğinizde de etkilidir.

9 NX 9, yeni işleme fonksiyonları sayesinde kesim yapılmayan alanlarda mükemmel verimlilik için hibrit işleme stratejileri sunar. Yüzey işlemede kesim aralığını kullanarak optimum yüzey kalitesi elde etmenize imkan tanır. Akıllı yukarı-aşağı sıralama özelliği, kesim olmayan köşelerde ve havuzlarda kesme hareketlerini artırır ve araç ömrünü uzatır. PRİZMATİK PARÇA İŞLEME Yeni çoklu parça programlama özeliiği, tombstone gelişimini, fikstür yapılandırmalarını ve çok bileşenli montajlarda takım yollarının akıllıca dağıtımını hızlandırır. NX in genişletilmiş montaj modelleme yeteneklerini kullanarak fikstürleri ve sıklıkla işlenen iş parçalarını hızlıca monte edebilirsiniz. Bir iş parçası için geliştirilen eksiksiz işleme sırası, diğer iş parçalarına hızlı bir şekilde dağıtılabilir. Bu sayede tamamlanan iş, durum dışı tek bir parçayı aynı zamanda programlamak için hazırlanır. NX 9, alışılagelmiş delik delme işlemleri için ürünü tanıyarak hızlı ve uygun şekilde işler. İşlenecek delikler otomatik olarak belirlenir, ayrılır ve gruplanır. Uygun şekilde gruplanan ürünler, en basitten en karmaşık olana dek delik delme işlemlerinin tüm çeşitlerini destekler. Can sıkıcı geometri seçimlerine artık gerek yok. Sadece ürün grubunu ve matkabı belirlemeniz yeterli. Bu sayede geometri seçimleri ile ilgili hatalar azalacak ve aynı nitelikleri paylaşan delikler birlikte delinebilecek. T kesici takımla yeni teknikler kullanmak için yatay kanallar oluşturabilir, alt ve üst yüzeyin her ikisine de tam olarak konumlayabilirsiniz. Tek bir programlama adımı ile kanalın merkezini T kesici kaba işleyebilir, T kesicinin ayrılmış üst ve alt temas noktalarını kullanarak üst ve alt yüzeyin her ikisine de finish işlemi yapabilirsiniz. KOMPLİKE PARÇA İŞLEME 3 eksen takım yollarının otomatik dönüştürücüsü yoluyla takım tutucu çarpmasını önleme yeteneği, mükemmel bir şekilde meyilli takım aracılığıyla NX 9 da geliştirilmiştir. Bu yeni fonksiyon, kaba operasyonlarda, 5 eksen için gerekli olan ek takım tutucu açıklıklarında veya makine rotasyon limitlerinden korunmak için kullanılabilir. Eğimin takım tutucu çarpışmalarından uzakta olması, daha kısa takım kullanmanıza imkan sağlar. Bu durum, özellikle kaba operasyonlarda daha fazla malzeme kaldırmayı sürdürmek için faydalıdır. Her durumda, eğimli tercihler belirlemek için yeni kontroller kullanışlıdır. Yani sonuç, geometri ve takım vaziyeti uyumludur. Bu yetenek, 5 eksen ekipmanı ile kalıp yaparken daha uyumludur. Turbomachinery milling modülünde geliştirilmiş 5 eksen kaba ve finish işlemleri, işleme verimliliğini ve yüzey kalitesini artırır. Düz ve küt burun, birçok durumda kaba işleme performansını artırmak amacıyla kaba işleme takımları olarak eklenmiştir. Daha hızlı kesim, en iyi yüzey için uygun bir form ve kesici takım, tek geçişte işlemi bitirebilir. NX 9, silindirik parçaların programlanması için özelleşmiş 4 eksen kesme yöntemi kullanmanızı sağlar. Silindirik tabanlı cepler ve slotlar, tercihe bağlı avans açısı ve meyilli takım tarafından akıllı güvenlik mesafesi ile işlenir. Bu yaklaşım, verimli programlama ve parça grubu için etkili kesim sağlar.

10 NX CMM NX 9 CMM, yeni özelliklerle sac metal bileşen içeren parçaların türünü araştırır. NX te analiz modülü sonuçları, yeni opsiyonlar ve ölçülen ürünlerin görüntüsünü sunar. SAC METAL İNCELEME Yeni CMM programlama yöntemi, sac metal parçaların programlanmasını otomatikleştirir. Kenar geometriler parça sınırları tarama veya temas yöntemi ile ölçülür. Bu işlem, komşu yüzeyler üzerinde otomatik oluşturulan bağıl ölçüler ve gelişmiş seçenekler sağlar. Bu gelişmeler NX CMM inceleme programlamasının faydalarını büyük oranda artıracaktır. GENİŞLETİLMİŞ CMM PROGRAMLAMA YETENEKLERİ NX 9 da bulunan yeni gelişmeler, çoklu ürünler üzerinde inceleme yollarını oluşturmanızı sağlar ve büyük oranda programlama süresini kısaltır. Geliştirilmiş yeni alıcı tanımlaması, ölçüm stratejisi için ilave opsiyonlar oluşturur. NX 9, aynı zamanda basitleştirilmiş programlama ve hızlı makine açılımı için yeni inceleme örnekleri, son işlemciler ve makine modelleri sağlar. CMM veri analizi CMM sonuçları,.mea veya.dml dosya tipi olarak tekrar okunabilir. İnceleme sonuçları, pozisyon ve sapma içerir. Bu bilgiler, operasyon kılavuzu kullanılarak anlık olarak gözden geçirilebilir. 3D parça modeli içeriğinde ölçülen ürünleri ise net bir şekilde görebilirsiniz. Karşılaştırmalı ölçümler direkt olarak tasarlanan modelin içeriğinde kullanılır ve bu da tolerans dışı ölçülerin belirlenmesini kolaylaştırarak tasarımı düzeltmek için gerekli desteği verir. CAM VERİ YÖNETİMİ İmalat kütüphanesi (Manufacturing Resource Library - MRL), TeamCenter teknolojisine odaklanan gelişmiş bir takım kütüphanesi oluşturur. Yeni MRL ile birlikte NX ortamında çalışırken, MRL nin bağımsız kurulması, NX CAM e doğrudan kolayca ulaşmanızı sağlar. İMALAT KÜTÜPHANESİ MRL MRL e NX 9 CAM ile ulaşabilirsiniz. Teamcenter teknolojisindeki bir veri ve işlem yönetimi uygulaması, tüm işleme bileşenlerinizi ve montajlarınızı yöneten özel hazırlanmış kütüphanede oluşturulmuştur. MRL dışarıdan alınmış bir veriyi yükleyebilir ve bileşenleri düzenleyebilir. Bu bileşenler, NX CAM de işleme simülasyonu kullanmak için 3D katı modeller içeren tüm takımlara monte edilebilecektir.

11 NX İÇİN MRL BAĞLANTISI İşleme kütüphanelerinde yalnızca Teamcenter kullanan firmalar için birebir olan bu yeni özellik, Teamcenter'in tüm özelliklerini kullanmadan doğrudan bağımsız bir MRL yüklemesine ulaşmanızı sağlar. CNC programcıları, takım bulmak için NX CAM fonksiyonlarını kullanır, fakat aynı zamanda MRL'nin güçlü işleme kütüphanesi ortamına bağlıdırlar. Programcılar, bu ortamda sistemin güçlü arama ve araştırma yeteneklerinden faydalanırlar. ARAÇ TASARIMI NX 9'un yeni modelleme ve analiz yetenekleri sayesinde işleme geometrisi hazırlamak için gereken zamanı azaltabilirsiniz. Kalıp montajında bütün itici pimlerin ve kolların, teknik resim tabanlı oluşturulmasına izin vermesiyle birlikte, yeni 'Ejector Pin Table' komutu daha verimli imalat dokümanları hazırlamaya yardımcı olur. Kalıp kütüphanesi, daha kolay öğrenme ve daha verimli kullanım için NX'in kütüphanesine entegre edilmiştir. Bu özellik, özel kalıp parçalarını araştırma ve onları assembly navigator içinde düzenleme gibi yetenekleriyle programa işlevsellik de katar. Bu entegrasyon sayesinde tasarım esnasında Kalıp Parçaları Kütüphanesi ne daha kolay ulaşabilirsiniz. Yeni Attribute Management komutu, kalıp montajlarınızda tasarımlarınız üzerinde kolaylıkla ekleme, çıkarma ve düzenleme yapmanıza imkan sağlar. Bu özellikler, imalat açıklamaları için kullanılan yüzey renkleri içerir. Bu yöntem öncekilerden çok daha verimlidir. Gelişmiş sac presleme ve progresif kalıp tasarımı, manuel olarak tasarlanan birçok işlemi saf dışı bırakmanızı ve tasarım sürenizi kısaltmanızı sağlar. Yeni Draw Punch ve Draw Die komutları, gereken farklı yaklaşım ve toleranslar sayesinde kalıp yüzeylerinizi görsel açıdan farklılaştıracaktır ve kalıp imalatı sırasında son derece faydalı bir işlem olarak onlara çeşitli renkler atayacaktır. Bu süreçte sac presleme operasyon türleri için çoklu kalıplar tanımlayabilirsiniz. Böylece aynı anda birden fazla parçayı işleyebilirsiniz. Contact Siemens Industry Software Americas Europe +44 (0) Asia-Pacific Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. D-Cubed, Femap, Geolus, GO PLM, I- deas, Insight, JT, NX, Parasolid, Solid Edge, Teamcenter, Tecnomatix and Velocity Series are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. Nastran is a registered trademark of the National Aeronautics and Space Administration. All other logos, trademarks, registered trademarks or service marks used herein are the property of their respective holders. Y /13 C.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE İŞLEME VERİMLİLİĞİNİZE İVME KAZANDIRIN Programlama zamanınızı %90 a kadar önemli ölçüde azaltın. Daha Akıllı Programlama Unsur tabanlı işleme

Detaylı

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans Bilgiyi Keşfedin! LOGO MIND INSIGHT (powered by Qlik) İŞ ANALİTİĞİ ÜRÜNÜ, HERKESİN SEZGİLERİ İLE ARAŞTIRMA VE KEŞİF YAPMASINI SAĞLAYAN ÇOK ÇEŞİTLİ ESNEK VE İNTERAKTİF GÖRSELLER OLUŞTURABİLECEĞİ YENİ NESİL

Detaylı

4. ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ

4. ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ 4. ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ Genel Problem Çözme İşlemi Adım adım analiz / sentezi içerir Önerilen işlemsel adımlar: - Fonksiyon yapıları geliştirilir - Çözümler geliştirilir - Sıralı / esnek olarak uygulanır

Detaylı

RhinoCAM 2017 Yenilikleri

RhinoCAM 2017 Yenilikleri RhinoCAM 2017 Yenilikleri Bu döküman McNeel & Associates'ten Rhino 5.0 NURBS Modeller için eksiksiz entegre CAM sistemi olan RhinoCAM 2017'de sunulan yeni özellikler ve geliştirmeler açıklanmaktadır. 2017,

Detaylı

Alanın En Güvenilir ve En Hızlı İmalat Çözümü Inventor İçinde Kusursuz Entegrasyon

Alanın En Güvenilir ve En Hızlı İmalat Çözümü Inventor İçinde Kusursuz Entegrasyon Alanın En Güvenilir ve En Hızlı İmalat Çözümü Inventor İçinde Kusursuz Entegrasyon Inventor HSM;Inventor kullanıcıları için tam parametrik bir CAM çözümüdür.kullanıcılar tanıdıkları ve bildikleri bir ortamda

Detaylı

Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli www.siemens.com/sdbasic

Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli www.siemens.com/sdbasic Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli simaris design basic www.siemens.com/sdbasic SIMARIS design basic ile amacınıza odaklanın Binalarda

Detaylı

WORKNC

WORKNC 0216 466 67 70 WORKNC Metropolsoft Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Yeşilbağlar Mah. Selvili Sok. No:2 Beyaz Ofis B-36 34893 Pendik/İstanbul T: +90 216 466 67 70 F: +90 216 466 67 71 info@metropolsoft.com

Detaylı

Edgecam 2012 R1. Yenilikleri; Kaba işlemelerde Waveform işleme yöntemi eklendi.

Edgecam 2012 R1. Yenilikleri; Kaba işlemelerde Waveform işleme yöntemi eklendi. Edgecam 2012 R1 Yenilikleri; Kaba işlemelerde Waveform işleme yöntemi eklendi. -Takım ömrünü uzatır, -Malzeme ile sabit bağlantı (kalkma yok), -Takımın kesici boyunun tamamı işlemde kullanılabilir, -Kesim

Detaylı

SolidCAM Zirve 2018 SolidCAM 5 Eksen MUZAFFER ŞAŞMAZ SONER MECUK

SolidCAM Zirve 2018 SolidCAM 5 Eksen MUZAFFER ŞAŞMAZ SONER MECUK SolidCAM Zirve 2018 SolidCAM 5 Eksen MUZAFFER ŞAŞMAZ SONER MECUK 5 EKSEN PARÇALARINIZ İÇİN KOMPLE ÇÖZÜM Genel 5 eksen simultane çözümü 4 eksen simultane işleme Swarf işleme 3-5 eksen dönüştürme Çoklu eksen

Detaylı

Yenilikleri; Edgecam 2011 R2. Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi

Yenilikleri; Edgecam 2011 R2. Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi Yenilikleri; Edgecam 2011 R2 Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi Diğer Alt Programların programların Yardım kısmına da What s New eklendi. Planit Global Customer Support Portal Yenilendi

Detaylı

NX Motion Simulation:

NX Motion Simulation: NX Motion Simulation: Mekanizma Hareket Analizi UNIGRAPHICS NX yazılımının modüllerinden biri olan NX Motion Simulation, NX Dijital Ürün Tasarımı ailesinin mühendislik bileşenlerinden birisidir. Motion

Detaylı

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın!

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen GO 3 ile iş süreçlerinizi dilediğiniz gibi yönetirken verimliliğinizi de artırabilirsiniz. GO 3 rol bazlı kişiselleştirilebilir

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK :

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK : : INVENTOR İLE TASLAK MODELLEME SÜRE : 40/8 GENEL AMAÇ : bu modül ile uygun ortam sağlandığında bilgisayar ortamında 3D modelleme için Curve modeling ile dinamik ortamda parametrik olarak, (3D ortamda)

Detaylı

AutoCAD 2012 Yenilikler

AutoCAD 2012 Yenilikler AutoCAD 2012 Yenilikler www.abcadcam.com.tr AutoCAD 2012: Tasarım ve Dokümantasyon Fikirlerinizi yüzey, örgü (mesh) ve katı modelleme araçlarıyla tam olarak keşfedin. Model dokümantasyon araçlarıyla çok

Detaylı

BSM 532 KABLOSUZ AĞLARIN MODELLEMESİ VE ANALİZİ OPNET MODELER

BSM 532 KABLOSUZ AĞLARIN MODELLEMESİ VE ANALİZİ OPNET MODELER BSM 532 KABLOSUZ AĞLARIN MODELLEMESİ VE ANALİZİ OPNET MODELER Yazılımı ve Genel Özellikleri Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ Kablosuz Ağların Modellemesi ve Analizi 1 OPNET OPNET Modeler, iletişim sistemleri ve

Detaylı

SIEMENS NX 10.0. Üçgen Yazılım 2015

SIEMENS NX 10.0. Üçgen Yazılım 2015 NX SIEMENS NX 10.0 Üçgen Yazılım 2015 NX CAM YENİLİKLER Pattern Dircetion -> Automatic Kaba operasyonlarda talaşa giriş için belirlenen bölge seçiminde, inward ve outward (içeriden ve dışarıdan ) seçeneklerinin

Detaylı

BÖLÜM-IV ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ Genel Problem Çözme İşlemi

BÖLÜM-IV ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ Genel Problem Çözme İşlemi BÖLÜM-IV ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ Genel Problem Çözme İşlemi Problem çözme yönteminin en önemli özelliği, adım adım analiz ve sentez içermesidir. Burada her yeni adımda bir öncekinden daha somut olarak nitelden

Detaylı

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Autodesk Inventor 2012 Yenilikler AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Hızlı Açık Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Kullanıcı Etkileşimi / müdahalesi Geliştirilmiş Modelleme

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

CoroDrill 808 Dar toleranslı derin delikler için ilk tercih

CoroDrill 808 Dar toleranslı derin delikler için ilk tercih CoroDrill 808 CoroDrill 808 Dar toleranslı derin delikler için ilk tercih Endüstriyi uzun yıllar boyunca yakından takip ettik ve dar toleranslar gerektiren derin delik delme konusunda yaşadığınız zorlukları,

Detaylı

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android e Giriş Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android İşletim Sistemi Hakkında 2 Google tarafından geliştirilmiştir. Dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. 2018 itibariyle Dünyada Android; %78.65,

Detaylı

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI.

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI. FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan Selector yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına en uygun

Detaylı

SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU

SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU SOLIDWORKS ELECTRICAL PAKETİ ELEKTRİK VE MEKANİK TASARIMIN SORUNSUZ ENTEGRASYONU ENTEGRE ELEKTRİK SİSTEMİ TASARIMI SOLIDWORKS Electrical Solutions, mühendislik alanı için tasarlanan özel araçlar ve gömülü

Detaylı

İç Mimari için BIM 1. bölüm

İç Mimari için BIM 1. bölüm İç Mimari için BIM 1. bölüm BIM (Yapı Bilgi Sistemi) hakkındaki görüşler genellikle binanın dış tasarımı ve BIM in mimari tasarımın bu alanına getirdiği faydalar üzerine odaklanır. Binaların katı modelleri,

Detaylı

EDGECAM BROŞÜRÜ

EDGECAM BROŞÜRÜ www.metropolsoft.com 0216 466 67 70 EDGECAM BROŞÜRÜ EDGECAM Edgecam, benzersiz kullanım kolaylığı ve gelişmiş yeni nesil takım yolu seçenekleri ile; frezeleme, kalıp işleme, tornalama, mill-turn, 4-5 eksen

Detaylı

SOLIDWORKS SIMULATION EĞİTİMİ

SOLIDWORKS SIMULATION EĞİTİMİ SOLIDWORKS SIMULATION EĞİTİMİ Kurs süresince SolidWorks Simulation programının işleyişinin yanında FEA teorisi hakkında bilgi verilecektir. Eğitim süresince CAD modelden başlayarak, matematik modelin oluşturulması,

Detaylı

Bütçelemenin En Kolay Hali!

Bütçelemenin En Kolay Hali! Bütçelemenin En Kolay Hali! LOGO MIND BUDGET, GELİŞMİŞ YAZILIM MİMARİSİ İLE BÜTÇE HAZIRLAYAN KULLANICILARA ESNEK VE GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA PLATFORMU SUNUYOR. GÜÇLÜ KONTROL MEKANİZMALARI VE HATAYA YER BIRAKMAYAN

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı Hexagon Metrology 7.10.7 SF Üretim Noktasında Kaliteye Bakış Hexagon Metrology 7.10.7 SF, kalite kontrolü için başka hiçbir CMM in zorlu atölye

Detaylı

SAC METAL ÜRETİMİ İÇİN ÖZEL TASARIM ÇÖZÜMLER

SAC METAL ÜRETİMİ İÇİN ÖZEL TASARIM ÇÖZÜMLER SAC METAL ÜRETİMİ İÇİN ÖZEL TASARIM ÇÖZÜMLER Beyaz Eşya / Otomotiv / Lojistik / İnşaat / Elektrik www.hidrotam.com.tr 5 Sektör Beyaz Eşya Otomotiv Lojistik İnşaat Elektrik +21 yıl +50 Çalışan Anahtar teslim

Detaylı

3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM

3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM 3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM DİNAMİK 3B TASARIM ÇÖZÜMÜ Premium, Geniş 3B Tasarım Çözümleri Sayesinde: Ürün Tasarımlarınızı Oluşturmanıza, Analiz Etmenize ve Yönetmenize Olanak Tanır. Kolay kullanımı

Detaylı

Ses3000 CNC Ltd. Şti.

Ses3000 CNC Ltd. Şti. MasterCAM X7 Yenilikler Ses3000 CNC Ltd. Şti. Türkiye Distribütörü Kullanılan Takım Yollarını Canlandırma ve Doğrulama Eski Versiyonlardaki Durum: Mastercam X6 da kullanılan takım yollarını canlandırma

Detaylı

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları BÖLÜM 04 Çalışma Unsurları Autodesk Inventor 2008 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çalışma Unsurları Parça ya da montaj tasarımı sırasında, örneğin bir eskiz düzlemi tanımlarken, parçanın düzlemlerinden

Detaylı

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Çelik tasarımı ve detay çizimleri, her projede değişik ve projeye özel yapısal detay çözümleri üretmeyi gerektirir. Otomatik bağlantılar ve modelleme

Detaylı

MAYIS 2010 ÖZGÜR DOĞAN İŞ GELİŞTİRME YÖNETİCİSİ KAMU SEKTÖRÜ

MAYIS 2010 ÖZGÜR DOĞAN İŞ GELİŞTİRME YÖNETİCİSİ KAMU SEKTÖRÜ MAYIS 2010 ÖZGÜR DOĞAN İŞ GELİŞTİRME YÖNETİCİSİ KAMU SEKTÖRÜ TANIMLAR KURUMSAL HAFIZA: Bilgiyi gelecekte kullanmak amacıyla insanlarda ve/veya teknolojilerde gerektiğinde geri çağrılabilir şekilde depolamak

Detaylı

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir.

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir. Netsis 3 Netsis 3 Netsis 3, Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzüdür. 3. Boyut, Logo ürün ailesi için ortak bir hedefi işaret eder, çünkü yapılan

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu

NETFORM Mühendislik Makina Metal. Firma Sunumu Firma Sunumu 1 NETFORM Faliyet alanı: Metal şekillendirme ve optik ölçüm sistemleri Kuruluş yılı: 2010 Yer: İzmir 2 ÜRÜNLER YAZILIMLAR HİZMETLER EĞİTİMLER 3 Ürünler Soğuk Dövülmüş Alüminyum Parçalar Soğuk

Detaylı

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte;

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte; 1 HAKKIMIZDA YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; 2013 yılında akademik geçmişe sahip ortaklar tarafından kurulmuş bir firmadır. Yeni kurulmuş olmasına rağmen 35 yıla varan tecrübeye sahip personellerinden

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler

EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler 3D Stoktan Kaba Frezeleme EZ-CAM V20 ile birlikte gelen yeni özelliklerden biri, yüklenmiş olan 3D formlu stok (kütük) modeli üzerinden kaba frezeleme işlemi yapılabilmesi.

Detaylı

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM KOLAY KULLANIM - Hızlı Ögrenme: Araç Çubuğu, İçerik duyarlı farenin sağ tuş menüleri, Yardımcı Eğitimler - Yardım Belgeleri - Yerel ve global destek hizmetleri - Bilgi Bankası PARÇA VE MONTAJ MODELLEME

Detaylı

CETP KOMPOZİTLERİN DELİNMELERİNDEKİ İTME KUVVETİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ MURAT KOYUNBAKAN ALİ ÜNÜVAR OKAN DEMİR

CETP KOMPOZİTLERİN DELİNMELERİNDEKİ İTME KUVVETİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ MURAT KOYUNBAKAN ALİ ÜNÜVAR OKAN DEMİR CETP KOMPOZİTLERİN DELİNMELERİNDEKİ İTME KUVVETİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ MURAT KOYUNBAKAN ALİ ÜNÜVAR OKAN DEMİR Çalışmanın amacı. SUNUM PLANI Çalışmanın önemi. Deney numunelerinin üretimi ve özellikleri.

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

FTR 331 Ergonomi. yrd. doç. dr. emin ulaş erdem

FTR 331 Ergonomi. yrd. doç. dr. emin ulaş erdem FTR 331 Ergonomi yrd. doç. dr. emin ulaş erdem ERGONOMİDE KULLANILAN MODELLER Modelleme, farklı öğeler arasındaki ilişkilerin tanımlanmasında kullanılan bir yöntemdir. Modeller, kullanıldıkları alanlara

Detaylı

CoroMill Plura. Kompozit malzemeler için optimize edilmiş frezeler

CoroMill Plura. Kompozit malzemeler için optimize edilmiş frezeler CoroMill Plura Kompozit malzemeler için optimize edilmiş frezeler Katman ayrılması, elyaf çekilmesi, kesilmemiş elyaflar ve hızlı yanak aşınması kompozit malzemelerin aşındırıcı ve kararsız yapısının neden

Detaylı

Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı

Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı Kullanımı Kolay, Yüksek Kaliteli Masaüstü 3D Yazıcı Wi-Fi Renkli Dokunmatik Ekran Güçlü İşlemci Bulut Bağlantısı Kullanımı Kolay Yazılım KULLANIMI KOLAY YAZILIM Kullanıcı odaklı arayüz tasarımı. 3 adımda

Detaylı

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5.

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5. Versiyon 2.5 Page 1 Kapsamlı Bir Veri Denizini Temel Zekaya Dönüştürün Operasyonel verilerinizi temel KPIlar a dönüştürün, karar vermenize yardımcı olacak raporları oluşturun ve ATS Intelligence sayesinde

Detaylı

NX 10 ile Gelen Yenilikler

NX 10 ile Gelen Yenilikler Siemens PLM Software NX 10 ile Gelen Yenilikler Hiç olmadığı kadar güçlü ve kullanımı daha kolay Faydaları Tasarım NX Layout ve NX Realize Shape ile konsept tasarımlarınızı kolayca gerçekleştirin Dokunmatik

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR. Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör

ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR. Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör 2 PRECITEC LR Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ OPTİK ÖLÇÜMLE SINIRLARI ZORLAYIN

Detaylı

Veritabanı Yönetimi Bilgisayarların. Keşfi Hedefler. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi

Veritabanı Yönetimi Bilgisayarların. Keşfi Hedefler. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi Hedefler Veritabanı Yönetimi Bilgisayarların Discovering Keşfi 2010 Computers 2010 Living in a Digital World Dijital Dünyada Yaşamak Veritabanı terimini tanımlamak ve bir veritabanının veri ve bilgi ile

Detaylı

Programlama Otomasyon Simülasyon Üretim

Programlama Otomasyon Simülasyon Üretim Programlama Otomasyon Simülasyon Üretim GENEL BAKIŞ Etkili ve güvenilir makineyle işleme hypermill, makineden ve kontrol ünitesinden bağımsız programlamaya yönelik dünyanın en güçlü CAM çözümlerinden biridir.

Detaylı

Yükleme Geliştirmesi. Arayüz Geliştirmesi. Edgecam yeni yükleme sistemi. Edgecam yakalama çok kolaylaştırıldı. Alan merkezi

Yükleme Geliştirmesi. Arayüz Geliştirmesi. Edgecam yeni yükleme sistemi. Edgecam yakalama çok kolaylaştırıldı. Alan merkezi Yükleme Geliştirmesi Edgecam yeni yükleme sistemi. Birçok avantajı olan yeni yükleme (INNO): Hızlı iç gelişim. Yeni İşletim sistemlerine kolay uyum. 64 bit yerli yazılımlara gelişmiş destek. Daha güvenli

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 Küçük çaplarda 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip yeni parmak frezelerle CoroMill 390'ın kanıtlanmış performansı şimdi

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One KOBİleri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Synergi Gas. Gelişmiş Hidrolik Modelleme. Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT

Synergi Gas. Gelişmiş Hidrolik Modelleme. Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT Synergi Gas Gelişmiş Hidrolik Modelleme Doğalgaz dağıtım şebekeleri için optimizasyon ve simülasyon yazılımı ARCUMSOFT 1 Giriş Doğalgaz dağıtım ve iletim şebekelerinde günlük ve uzun dönemli işletme ihtiyaçlarının

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd.Doç.Dr. Muhammed Arslan OMAR

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd.Doç.Dr. Muhammed Arslan OMAR BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd.Doç.Dr. Muhammed Arslan OMAR Bilgisayar Destekli Tasarım Nedir? CAD (Computer Aided Design) Bütün mühendislik alanlarında olduğu gibi makine mühendislerinin

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ

PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ PLC (Programlanabilir Kontrol Cihazı) TABANLI SİSTEMLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENMESİ Derya Birant, Alp Kut Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İÇERİK Giriş PLC nedir? PLC lerin Uygulama

Detaylı

Frezeleme de Yenilikler

Frezeleme de Yenilikler VisualCAM 2018 Yenilikler VisualCAM 2018 de; 1- Frezeleme 2- Tornalama 3- Nesting ( Plaka üzerine yerleşim) Geliştirmeler yapıldı. Frezeleme de Yenilikler 1 - Setup bölümünde operasyonları kilitleme özelliği

Detaylı

Kavramsal Tasarım - I

Kavramsal Tasarım - I Kavramsal Tasarım - I 25.12.2017 1 Kavramsal Tasarımlar Geliştirme ve Geçerli Kılma 6. Kavramsal Tasarım a. Fonksiyon yapısı b. Metodik kısmi çözümler geliştirme i. Etkileşimli yöntemler ii. Sezgisel (Heuristik)

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One Kobileri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Alüminyum döküm kutular GA

Teknik sistem kataloğu Alüminyum döküm kutular GA Teknik sistem kataloğu Alüminyum döküm kutular GA Alüminyum döküm kutular GA 8 4 7 1 5 6 3 2 Çok dayanıklı - Son derece sağlam alüminyum döküm kutuların kullanım alanı sınır tanımaz. Elektrik, elektronik

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 6 COSMOSWORKS İLE ANALİZ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 6 COSMOSWORKS İLE ANALİZ BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 6 COSMOSWORKS İLE ANALİZ Makine parçalarının ve/veya eş çalışan makine parçalarından oluşan mekanizma veya sistemlerin tasarımlarında önemli bir aşama olan ve tasarıma

Detaylı

Güvenilirlik ve hassaslık

Güvenilirlik ve hassaslık CoroTap 100 -KM Güvenilirlik ve hassaslık Döküm demir işlemede fark yaratan bir kılavuz takımı geliştirilmesi amacıyla CoroTap 100 -KM mükemmel sonuçlar almak ve proses güvenliği sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 4. SEMBOLLER Animasyon yazılımı çizilen şekilleri veya çalışma içerisine aktarılan şekilleri sembollere dönüştürerek kütüphanede saklayabilir. Kütüphanede

Detaylı

data M Roll Form Teknoloji partneriniz

data M Roll Form Teknoloji partneriniz data M Roll Form Teknoloji partneriniz YAZILIM BÖLÜMÜ COPRA RF ve COPRA FEA RF: Uzun yıllar boyu diğer CAD yazılımlarını kullanan bir metal şekillendirme firması neden COPRA RF ve COPRA FEA RF kullanmaya

Detaylı

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir!

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! MasterFi İş Analitiği Çözümleri Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! Hiç Bir Şey Tesadüf Değildir! MasterFi Mobil IntelliFi MasterFi Web MasterFi, pazar araştırması yapmak isteyen şirketlerinin

Detaylı

TEAMCENTER Rapid Start ile KOBİ lerin PLM e geçişi hızlanıyor (Sesli Anlatımlı Sunum Videomuz İçin Tıklayın)

TEAMCENTER Rapid Start ile KOBİ lerin PLM e geçişi hızlanıyor (Sesli Anlatımlı Sunum Videomuz İçin Tıklayın) TEAMCENTER Rapid Start ile KOBİ lerin PLM e geçişi hızlanıyor (Sesli Anlatımlı Sunum Videomuz İçin Tıklayın) PLM(Product Lifecycle Management) bir ürünün fikirden tasarıma, tasarımdan imalata, daha sonra

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI. Kursiyer, aşağıdaki performans ölçütlerini yerine getirecektir.

MODÜL BİLGİ SAYFASI. Kursiyer, aşağıdaki performans ölçütlerini yerine getirecektir. BİLGİ SAYFASI : CATIA İLE TASLAK MODELLEME SÜRE : 40/8 GENEL AMAÇ : bu modül ile uygun ortam sağlandığında bilgisayar ortamında bilgisayar destekli çizim ortamında model parça oluşumu için ilk adım olan

Detaylı

Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu. Nurcan Konak, Mayıs 2012

Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu. Nurcan Konak, Mayıs 2012 Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu Nurcan Konak, Mayıs 2012 İçerik Omron Hakkında Sysmac Platfotmuna Genel Bakış Gerçek Bir Uygulama Mercek Altında Omron Şirketleri Endüstriyel Otomasyon

Detaylı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet ; Kolay kurulumu ve kullanımıyla ön plana çıkan, teknolojik alt yapısıyla işletmelere pratik çözümler sunan ve büyük avantajlar sağlayan tam bir

Detaylı

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI İZLEME VE KAYIT YAZILIMI hanwha-security.eu Herkes için kolaylık Tek Çekirdek Sunucu Ücretsiz Deneme 45 gün Tam Özellik Kullanıcı Dostu Oynatma Canlı Arayüz Özellikler Merkezileştirilmiş Yönetim Operatörler

Detaylı

Modüler sistem Coromant EH

Modüler sistem Coromant EH Modüler sistem Coromant EH Küçük çaplar için takım esnekliği Erişimi zor olan parça kısımlarına ulaşılması ve takım grubunun mümkün olduğunca kısa ve kompakt tutulması karlı imalat için çok önemlidir.

Detaylı

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm!

Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Müşteri İlişkileri Süreçlerinize Değer Katan Çözüm! Daha Güçlü, Daha Çevik, Daha Sağlıklı Süreçler ile Fark Yaratın Pazarlama, satış ve müşteri hizmet süreçlerini uçtan uca yönetmek, müşteri ilişkilerinde

Detaylı

Power BI. Neler Öğreneceksiniz?

Power BI. Neler Öğreneceksiniz? Power BI Kendi kendinize iş zekasını keşfedin. Verilerinizi analiz edin, etkileşimli raporlar oluşturun ve bulgularınızı firmanız genelinde paylaşın. Neler Öğreneceksiniz? Bu iki günlük eğitim, güçlü görseller

Detaylı

Samesor PreFab Advanced. Samesor Oy. www.samesor.com

Samesor PreFab Advanced. Samesor Oy. www.samesor.com Samesor PreFab Advanced Samesor PreFab Advanced Esnek üretim hatlarıyla duvarlar için C ve U profilleri, makas ve döşeme profilleri. Duvar, makas ve döşeme profilleri konutlar, villalar, ofisler, iş merkezleri,

Detaylı

Teknik İş Raporu. HP Sure View. Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği. Mayıs Teknik İş Raporu HP Sure View 01

Teknik İş Raporu. HP Sure View. Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği. Mayıs Teknik İş Raporu HP Sure View 01 Teknik İş Raporu HP Sure View Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği Mayıs 2018 Teknik İş Raporu HP Sure View 01 İçindekiler Giriş... 03 HP EliteBook LCD nizde gizlilik nasıl ayarlanır, etkinleştirilir ve

Detaylı

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri... 1 1. Q-Biz Viewer... 3 2. Kurumsal Karne Modülü... 4 3. Planlanmış Görevler... 7 4. Dashboard (Gösterge Paneli)...

Detaylı

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC)

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) Dersin Modülleri Tornada CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Programı ile Tornalama Frezede CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Frezeleme

Detaylı

YENİ NESİL SAHA PERSONELİ TAKİP SİSTEMİ. - Saha Personelinizle En Etkili İletişimi Kurun -

YENİ NESİL SAHA PERSONELİ TAKİP SİSTEMİ. - Saha Personelinizle En Etkili İletişimi Kurun - YENİ NESİL SAHA PERSONELİ TAKİP SİSTEMİ - Saha Personelinizle En Etkili İletişimi Kurun - Rutty [Yeni Nesil Saha Personeli Takip Sistemi] sizin için tasarlandı. Günümüzde yaşanan yoğun rekabet, hız ve

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 6 COSMOSWORKS İLE ANALİZ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 6 COSMOSWORKS İLE ANALİZ BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 6 COSMOSWORKS İLE ANALİZ Makine parçalarının ve/veya eş çalışan makine parçalarından oluşan mekanizma veya sistemlerin tasarımlarında önemli bir aşama olan ve tasarıma

Detaylı

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1/11 AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU 26.01.2017 Sayfa 2/11 Akıllı Kürsüleri Çalıştırmak Akıllı kürsüleri çalıştırabilmek için her bir kürsünün hemen yan tarafında bulunan şifre giriş panelinden yararlanılır.

Detaylı

EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar

EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar Hoşgeldin sayfası/ Otomatik ülke algılama Yeni tasarlanmış başlangıç sayfası, cihazın ayarlarına dayalı otomatik ülke algılama özelliğine sahiptir. October 10, 2017

Detaylı

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Sensör Birleştirme Eğitimi Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Operasyonel verimliliği en üst düzeye çıkarma Hızlı jet platformlar,

Detaylı

ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN YAZILIM İNDİRME

ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN YAZILIM İNDİRME ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN YAZILIM İNDİRME Bu rehber Yazılımları nasıl indireceğinizi adım adım göstermektedir. YAZILIM İNDİRME Autodesk Aboneliği yazılımlarınızı güncel tutmanın en iyi yoludur. Aboneliğiniz

Detaylı

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V )

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V ) FieldGenius harita ekranı tüm menülere ulaşımın sağlandığı ana ekrandır. Çizim ekranı dinamik özelliklere sahip olup objeler grafik ekrandan seçilebilir. Bu sayede nokta aplikasyonu, mesafe ölçümü gibi

Detaylı

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür.

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür. Nagios Enterprises, kurumsal ölçekte, BT altyapı gözetiminde endüstri standardı olan Nagios için resmi ürünler, hizmetler ve çözümler sunuyor. Dünya çapında yüz binlerce kullanıcıyla Nagios bilgi teknolojileri

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız ile Autodesk firması arasında yapmış olduğumuz ortak çalışmalar neticesinde

Detaylı

3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri

3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri SENTRON 3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri Ekonomik Çözüm siemens.com.tr/alcakgerilim 3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri Ekonomik çözüm Her altyapı sistemi, güvenilir bir enerji kaynağına ve güvenli ve verimli

Detaylı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Tesisat Dergisi, Sayı 133, Ocak 2007 FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Süleyman Kavas Makina Mühendisi 4M Teknik Yazılım Ltd. Şti. 1. Giriş FineHVAC ISK (Isıtma,

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI Frezeleme; mevcut olan en esnek işleme yöntemidir ve neredeyse her şekli işleyebilir. Bu esnekliğin dezavantajı, optimize etmeyi daha zor hale getirecek şekilde uygulama

Detaylı

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım Hakkımızda LOGOBI Yazılım A.Ş. iş zekası alanında faaliyet gösteren, Türkiye de sahip olduğu yüzlerce müşterinin

Detaylı

1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan,

1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan, 1989 senesinden bu yana, Türkiye'nin konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunmaktan, müşterilerimize sene boyunca 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermekten

Detaylı

PR362009 24 Kasım 2009 Yazılım, PC-tabanlı kontrol Sayfa 1 / 5

PR362009 24 Kasım 2009 Yazılım, PC-tabanlı kontrol Sayfa 1 / 5 Yazılım, PC-tabanlı kontrol Sayfa 1 / 5 IT standartları otomasyonu geliştiriyor: Microsoft Visual Studio entegrasyonlu TwinCAT programlama ortamı TwinCAT 3 extended Automation Beckhoff, otomasyon dünyasını

Detaylı

Electude International

Electude International Electude International Giriş Electude eğitmenlerin dersleri, alıştırmaları, görevleri ve testleri belirlemelerine, oluşturma, yönetme ve sınıflandırmalarına izin veren bulut tabanlı bir otomotiv e-öğrenme

Detaylı