EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN DIPHTHERIE und TETANUS mit dt-reduct Merieux

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN DIPHTHERIE und TETANUS mit dt-reduct Merieux"

Transkript

1 TÜRKISCH MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİ BELEDİYESİ Magistratsabteilung 15 Gesundheitsdienst der Stadt Wien Belediye Dairesi 15 Viyana Belediyesi Sağlık Hizmeti EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN DIPHTHERIE und TETANUS mit dt-reduct Merieux DİFTERİ VE TETANOZ A KARŞI dt-reduct Merieux ile KORUYUCU AŞI İÇİN MUVAFAKATNAME BITTE BEANTWORTEN SIE DIE NACHSTEHENDEN FRAGEN: LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ: ( Zutreffendes bitte ankreuzen) / ( Lütfen ilgili yeri işaretleyiniz) Hatte Ihr Kind bereits einmal nach einer Impfung Beschwerden oder Nebenwirkungen? Çocuğunuzda bir aşıdan sonra hiç şikayetler veya yan etkiler ortaya çıktı mı? Hat Ihr Kind derzeit oder in den letzten 2 Wochen Fieber? Çocuğunuzun şu an ateşi var mı veya son 2 hafta içinde ateşi oldu mu? Leidet Ihr Kind derzeit an Husten, Schnupfen, Halsschmerzen? Çocuğunuzda şu an öksürük, nezle, boğaz ağrısı var mı? Besteht derzeit eine andere Infektion? Şu an başka bir enfeksiyon mevcut mu? Leidet Ihr Kind an einer Allergie (z.b. Hühnereiweiß, Medikamente)? Çocuğunuzun bir alerjisi var mı (örneğin yumurta akı, ilaçlar)? Wenn ja, an welcher? / Evet ise, hangi?... Falls Ihr Kind derzeit eine Injektionstherapie gegen Allergie-auslösende Stoffe erhält: Eğer çocuğunuz şu an alerjiye yol açan maddelere karşı iğne tedavisi görüyorsa: wann war die letzte Verabreichung?... En son ne zaman iğne oldu? wann ist die nächste Verabreichung geplant?... Bir sonraki iğne ne zaman için planlandı?... Liegt bei Ihrem Kind eine angeborene oder erworbene Immunabwehrschwäche/Immunerkrankung vor? Çocuğunuzda doğuştan veya daha sonra ortaya çıkmış bağışıklık yetersizliği/bağışıklık hastalığı var mı? Wenn ja, welche? / Evet ise, hangi?... Nimmt Ihr Kind regelmäßig Medikamente ein (z.b. Cortison, Zytostatika, zur Blutverdünnung)? Wenn ja, welche? Çocuğunuz düzenli olarak ilaç alıyor mu (Örneğin kortizon, zytostatika (hücre büyümesini engelleyen ilaçlar), kan inceltici ilaçlar)? Evet ise, hangi? Bitte wenden Danke! / Lütfen çeviriniz Teşekkürler! MA 15 SD /4 Einverständniserklärung zur Schutzimpfung; DiTet / dt-reduct DVR:

2 Bekommt Ihr Kind derzeit eine Chemo- und/oder Bestrahlungstherapie? Çocuğunuz şu an kemoterapi ve/veya ışın tedavisi görüyor mu? Leidet Ihr Kind an einer schweren oder chronischen Erkrankung (z.b. Krebs, Autoimmunerkrankung, Blutgerinnungsstörung)? Çocuğunuzun ağır veya kronik bir hastalığı var mı (örneğin kanser, otoimmün hastalık, kan pıhtılaşması bozukluğu)? TÜRKISCH Wenn ja, an welcher? / Evet ise, hangi?... Musste Ihr Kind sich vor kurzem einer eingreifenden Behandlung (z.b. einer Operation) unterziehen? Çocuğunuz kısa bir zaman önce müdahale edici bir tedavi (örneğin ameliyat) görmek zorunda kaldı mı? Leidet Ihr Kind an einer chronisch entzündlichen Erkrankung des Gehirns oder Rückenmarks? Çocuğunuzda kronik iltihaplı beyin veya omurilik hastalığı var mı? Hatte Ihr Kind je epileptische Anfälle? Çocuğunuzda hiç epileptik nöbetler oldu mu? Hat Ihr Kind in den letzten 3 Monaten Blut, Blutprodukte oder Immunglobuline erhalten? Çocuğunuz son 3 ay içinde kan, kan ürünleri veya immünglobulin aldı mı? Sofern eine Schwangerschaft bei der Jugendlichen festgestellt besteht, bitte ankreuzen! Genç kişide tespit edilmiş hamilelik mevcutsa, lütfen işaretleyiniz! Hat Ihr Kind in den letzten 4 Wochen eine andere Impfung erhalten? Çocuğunuz son 4 hafta içinde başka bir aşı oldu mu? Wenn ja welche und wann? / Evet ise, hangi ve ne zaman? ja/evet ja/evet ja/evet ja/evet ja/evet ja/evet nein/hayır nein/hayır nein/hayır nein/hayır nein/hayır nein/hayır MA 15 SD /4 Einverständniserklärung zur Schutzimpfung; DiTet / dt-reduct DVR:

3 TÜRKISCH Bitte in Blockbuchstaben ausfüllen Danke / Lütfen büyük harflerle doldurunuz - Teşekkürler Familienname des Kindes / Çocuğun soyadı Vorname des Kindes / Çocuğun adı Adresse / Adres Geburtsdatum des Kindes: Tag/Monat/Jahr Çocuğun doğum tarihi: Gün/Ay/Yıl Name der oder des Erziehungsberechtigten / Velinin adı Mit meiner Unterschrift bestätige ich, dass ich das Informationsblatt und die Gebrauchsinformation zum obengenannten Impfstoff (dt-reduct Merieux ) sorgfältig gelesen und verstanden habe. Ich wurde dort über die Zusammensetzung des Impfstoffes, sowie Gegenanzeigen zur Verabreichung und mögliche Nebenwirkungen der Impfung aufgeklärt und habe diese Informationen verstanden. Yukarıda belirtilen aşı maddesi (dt-reduct Merieux ) hakkında bilgilendirme kağıdını ve kullanma enformasyonunu dikkatli okuduğumu ve anladığımı imzam ile tasdik ediyorum. Orada aşı maddesinin bileşimi, aşının kontrendikasyonları ve olası yan etkileri hakkında bilgilendirildim ve bu bilgileri anladım. Ich hatte Gelegenheit während der Dienststunden des Schulärztlichen Dienstes offene Fragen mit der Ärztin/dem Arzt zu besprechen, bin aber über Nutzen und Risiko der Impfung ausreichend aufgeklärt und benötige daher kein persönliches Gespräch. Okul doktorunun çalışma saatlerinde doktor ile açık olan soruları konuşma fırsatım oldu, aşının yararı ve riski hakkında yeterli bilgi sahibi oldum ve bu yüzden kişisel bir görüşmeye ihtiyacım yok. Ich bin mit der Durchführung der Schutzimpfung einverstanden. Koruyucu aşı yapılmasına muvafakat ediyorum.... Datum / Tarih Unterschrift der oder des Erziehungsberechtigten / Velinin imzası Bitte wenden Danke! / Lütfen çeviriniz Teşekkürler! MA 15 SD /4 Einverständniserklärung zur Schutzimpfung; DiTet / dt-reduct DVR:

4 TÜRKISCH HINWEIS / BİLGİ: Wenn Sie die Möglichkeit eines persönlichen Gespräches mit der Ärztin/dem Arzt während der Dienststunden des Schulärztlichen Dienstes in Anspruch nehmen möchten, ersuchen wir Sie, diese Einverständniserklärung erst nach dem erfolgten Aufklärungsgespräch zu unterfertigen und der Schulärztin bzw. dem Schularzt persönlich auszuhändigen. Okul doktorunun çalışma saatleri içersinde doktorla kişisel görüşme olanağından faydalanmak istiyorsanız, bu muvafakatnameyi bilgilendirme görüşmesinden sonra imzalamanızı ve okul doktoruna şahsen vermenizi rica ediyoruz. Ärztliche Anmerkungen / Doktorun notları: Datum / Tarih Stempel und Unterschrift des Arztes/der Ärztin / Doktorun damgası ve imzası MA 15 SD /4 Einverständniserklärung zur Schutzimpfung; DiTet / dt-reduct DVR:

5 TÜRKISCH VİYANA ŞEHRİ BELEDİYESİ MAGISTRAT DER STADT WIEN Belediye Dairesi 15 Viyana Belediyesi Sağlık Hizmeti Magistratsabteilung 15 Gesundheitsdienst der Stadt Wien DİFTERİ VE TETANOZ A KARŞI dt-reduct Merieux ile KORUYUCU AŞI HAKKINDA BİLGİLER Sayın Bayan Veli! Sayın Bay Veli! Yüksek Sağlık Danışma Kurulu aktüel aşı tavsiyelerinde difteri-tetanoz-boğmaca ve çocuk felci hastalıklarına karşı aşıların önemini bir defa daha vurguladı. Herkesin bu dört hastalığa karşı aşı ile korunması gerekmektedir. Aşının tek tek hastalıklara karşı koruyucu etkisi yıllar içinde azaldığından, bebek ve küçük çocuk yaşlarında sağlanan temel bağışıklığın okul zamanında ve daha sonra her 10 yılda bir uzatılması gerekir. Bunun için kombine aşı maddeleri mevcuttur. İlkokulda difteri-tetanoz ve çocuk felci hastalıklarına karşı aşı olmuş olan çocuklar 13 ile 16 yaş arasında normalde difteri-tetanoz ve boğmaca ya karşı aşı olurlar. Şimdiye kadar hiç aşı olmamış veya sadece kısmen aşı olmuş olan çocuklarda bu kombine aşı maddeleri sadece koşullu kullanılabilir. Bu yüzden bu durumda difteri ve tetanoza karşı aşı tavsiye edilir. Difteri, bir bakteri ve onun zehirli maddelerinin (= toksinler) yol açtığı çok bulaşıcı ve bazen hayati tehlikesi olan bir hastalıktır. İnsandan insana en çok damlacık enfeksiyonu ile geçer - konuşmak, hapşırmak, öksürmek. Bademcikler üzerinde kirli-beyaz kabukların görüldüğü boğaz (gırtlak) difterisi en çok rastlanan türüdür. Sonrasında ağır komplikasyonlar ortaya çıkabilir ve bunlar sinirlerde, kalp adalesinde ve böbreklerde kalıcı hasarlara yol açabilirler. Avusturya da hastalık hemen hemen hiç görülmemektedir, fakat bu hastalığın halen nüfusun aşı ile korunmasının düşük olduğu ülkelerde mevcut olması sebebiyle, her zaman bu hastalık taşınabilir. Tetanoz (kazıklı humma), tetanoz mikrobu zehirininn (= toksin) yol açtığı ağır bir sinir sistemi hastalığıdır. Tetanoz mikropları bütün dünyada vardır toz ve kirin içinde, toprakta, atların, koyunların ve ineklerin dışkılarında. Tetanoz mikropları her türlü yaralanmadan ve yaradan vücuda girerler. Hastalık kas sertleşmelerine ve bütün vücudun nöbet ve kramp şeklinde hareketsizliğine yol açar. Solunum kaslarında ortaya çıkan kramplar hayati tehlike içerirler. Bugünkü tedavi olanaklarına rağmen tetanoz vakalarının % 20 ile % 30 u hayatlarını kaybetmektedirler. Aşı maddesi difteri bakterisinin ve tetanoz mikrobunun zehiri alınmış toksinlerini içeren bir ölü (inaktive) aşı maddesidir. Aşıdan sonra insan vücudu bağışanlar (antikor denilen) üretir ve bunlar enfeksiyon (bulaşma) durumunda bir hastalığın ortaya çıkmasını engellerler. Difteri-Tetanoz a karşı güncel kullanılan çift kombine-aşı maddesi dt-reduct Merieux dur. MA 15 SD /2 Information zur Schutzimpfung Diphterie Tetanus_ dt-reduct

6 TÜRKISCH Yan etkiler Aşıların da yan etkileri olabilir. Aşı maddesinin bileşimi, olası kontrendikasyonları ve yan etkilerine ilişkin bilgilerin yer aldığı kullanma kılavuzu bu bilgilendirme kağıdının ekinde bulunmaktadır. Lütfen tüm reaksiyonları ve yan etkileri, özellikle bu kullanma kılavuzunda yazılı olmayanları, derhal doktorunuza bildiriniz. Aşının organize edilmesi MA 15 in okul doktorları aşıyı sadece velinin muvafakatnamesi mevcutsa, yapabilirler. Muvafakatın olması çocuğunuzun her durumda aşı olacağı anlamına gelmez. Aşı olunup olunmayacağına doktor verdiğiniz bilgileri dikkate alarak karar verir. Eğer çocuğunuz muvafakatnamenin doldurulması ile aşı olunacak tarih arasında hastalandıysa veya başka aşılar olduysa, lütfen aşı tarihinden önce doktoru veya sınıf öğretmenini bu konuda bilgilendiriniz. Okul aşı tarihini size zamanında bildirecektir. LÜTFEN ÇOCUĞUNUZA BÜTÜN AŞI KAYITLARINI VERİNİZ. (Sağlık karnesi, aşı karnesi, aşı kartı) Doktor bu şekilde çocuğunuzun hangi aşıya ihtiyacı olduğunu belirleyebilir. TEŞEKKÜRLER! MA 15 SD /2 Information zur Schutzimpfung Diphterie Tetanus_ dt-reduct

7 Türkisch KULLANMA BİLGİSİ: KULLANANLAR İÇİN BİLGİ dt-reduct Mérieux - Kullanıma hazır enjektör Difteri ve Tetanoz Aşısı (adsorbe edilmiş) Siz ve çocuğunuz uygulamaya başlamadan önce prospektüsün tamamını dikkatlice okuyunuz. - Prospektüsü saklayınız. Belki daha sonra tekrar okumak isteyebilirsiniz. - Başka sorularınız varsa, doktorunuza veya eczacınıza müracaat ediniz. - Bu aşı reçetesi sadece size ve çocuğunuza yazılmıştır. Üçüncü kişilere vermeyiniz. Diğer insanların sizin gibi aynı şikayetleri de olsa, onlara zarar verebilir. - Aşağıda yazılan yan etkilerden biri sizi ve çocuğunuzu çok olumsuz etkiliyorsa veya bu kullanma bilgisinde yazılı olmayan yan etkiler görürseniz, lütfen doktorunuza veya eczacınıza haber veriniz. Bu prospektüs şunları içermektedir: 1. dt-reduct Mérieux nedir ve ne için uygulanır? 2. dt-reduct Mérieux uygulanmadan önce nelere dikkat etmeniz gerekir? 3. dt-reduct Mérieux nasıl uygulanmalıdır? 4. Hangi yan etkiler ortaya çıkabilir? 5. dt-reduct Mérieux nasıl saklanmalıdır? 6. Diğer bilgiler 1. dt-reduct Mérieux NEDİR VE NE İÇİN UYGULANIR? dt-reduct Mérieux çocuklarda doldurulmuş 6 yaşından itibaren (okula yeni başlayanlar) ve yetişkinlerde difteri ve kazıklı humma yı (tetanoz) önlemeye ve bu hastalıklardan korumaya yarar. Ağır alerjik bir reaksiyon tehlikesini azaltmak için dt-reduct Mérieux bebekler ve küçük çocuklar için kullanılan difteri-tetanoz-aşılarından daha az difteri-bileşenlerini içerir. Özellikleri ve etkileme şekli Aşının içerdiği saflaştırılmış difteri ve tetanoz bileşenleri bağışıklık sisteminin difteri ve tetanoz virüslerine yönelik vücudun kendi savunma maddelerini (antikorlar) üretmesini sağlarlar. Daha sonra difteri veya tetanoz mikropları ile temas durumunda bu antikorlar difteri ve kazıklı humma (tetanoz) hastalıklarından korurlar. Eksiksiz temel bağışıklamadan ve bir önceki temel bağışıklamayı takip eden bir tazeleme aşısından sonra aşının koruyucu etkisi gerek difteriye gerekse tetanoza karşı en az 10 yıl devam eder. 2. dt-reduct Mérieux UYGULANMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR? Bu durumlarda dt-reduct Mérieux uygulanmamalıdır: - Sizin veya çocuğunuzun aşının bileşenlerinden birine karşı bilinen aşırı bir hassasiyeti (alerji) varsa. - Siz veya çocuğunuz bir önceki aşılardan sonra alerjik reaksiyonlar veya nörolojik fonksiyon 1

8 Türkisch bozuklukları ile tepki gösterdiyseniz. - Sizde veya çocuğunuzda akut, ateşli hastalıklar ve aktif kronik gelişim hastalıkları varsa. İstisna: Tetanoz tehlikesi olan yaralı yaralanma durumunda dt-reduct Mérieux ün uygulanmasında özellikle dikkat edilmesi gerekir: Sizin vücudunuzun veya çocuğunuzun vücudunun savunma sistemi belli ilaçlar sebebiyle zayıflamışsa veya savunma sisteminde bir hastalık mevcutsa. Eğer mümkünse, tedavi bitene veya hastalık geçene kadar aşı ertelenmelidir. HIV-bulaşmış kişiler veya örneğin AIDS gibi bağışıklık zayıflığına yol açan kronik bir hastalığı olan hastalar, antikor oluşumu kısıtlanacak bile olsa, aşı olmalıdırlar. Daha önce tetanoz içeren bir aşıdan sonra Guillain-Barré-Sendromu veya Plexus brachialis-sinir iltihabı (nevrit) ortaya çıktıysa, başka bir doz verilmeden önce örneğin temel bağışıklama tamamlandı mı tamamlanmadı mı gibi yarar-riskdeğerlendirilmesinin çok dikkatli yapılması gerekir. Tamamlanmamış temel bağışıklaması (3 dozdan daha az) olan çocuklarda aşının normal geçerli nedenleri vardır. Alerjik reaksiyonları önlemek için son 5 yıl içersinde tamamlanmış temel bağışıklama veya tazeleme aşısı yapılmış hastalara aşı uygulanmamalıdır. dt-reduct Mérieux ün diğer ilaçlarla uygulanması Diğer aşılarla, biyolojik ürünlerle veya diğer ilaçlarla eşzamanlı verildiğinde olası karşılıklı etkileşimlere ilişkin hiçbir kanıt yoktur. dt-reduct Mérieux diğer aşılarla eşzamanlı farklı enjeksiyon bölgelerine uygulanabilir. Aşı aynı şırınga içinde diğer aşılarla karıştırılmamalıdır. Diğer aşılara zaman aralığı bırakılması gerekli değildir. Hamilelik ve emzirme süresi Eğer hamile iseniz, lütfen doktorunuzu bilgilendiriniz. Hiçbir anomali bildirilmemesine rağmen, bu aşı hamile kadınlar için tavsiye edilmez. Tetanoz şüphesi olan bir yara sebebiyle hamile bir kadının aşı olması gerekirse, bir tetanozadsorbat-aşısı tercih edilmelidir. Emzirme bir kontraendikasyon teşkil etmez. Sürücülük yeteneği ve makinelerin kullanımı Sürücülük yeteneği ve makineleri kullanma becerisi üzerindeki etkileri belgelerle kanıtlanmamıştır. 3. dt-reduct Mérieux NASIL UYGULANMALIDIR? Doz Doldurulmuş altı yaşından itibaren çocuklara ve yetişkinlere doz olarak 0,5 ml dt-reduct Mérieux verilir. Temel bağışıklama Temel bağışıklama normalde kombinasyon aşıları ile başlar ve 2 yaşında bitirilir. Aşı olmamış kişilerde temel bağışıklama doldurulmuş 6 yaşından itibaren her biri 0,5 ml olan 3 dozdan oluşur. dt-reduct Mérieux ile 2 doz 4 hafta aralıkla ve üçüncü doz ikinci dozdan 6 ile 12 ay sonra. 2

9 Türkisch Tazeleme Düzenli tazeleme aşıları doldurulmuş 6 yaşından (okula yeni başlayanlar) itibaren 10 yıllık aralıklarla tavsiye edilir. Doldurulmuş 6 yaşından itibaren çocuklarda ve yetişkinlerde yaralanma durumunda tetanoza karşı tazeleme aşısı için resmi tavsiyelere uygun olarak tetanoz aşısı (tek aşı) yerine tercihen kombinasyon aşısı (örneğin difteri veya difteri-poliomyelit (çocuk felci) aşısı ile) kullanılmalıdır. Tetanozla temas durumunda temas sonrası proflaksi tavsiyesi (bakınız tabela): Yara türü Hasta bağışıklı değil Hasta tamamen bağışıklı veya kısmen bağışıklı Son tazeleme aşısından itibaren süre 5 10 yıl > 10 yıl Küçük temiz Başlama veya komple aşı: Aşı yok Tetanoz-Toksoid Tetanoz-Toksoid, 0,5 ml 0,5 ml Büyük, temiz Bir kola: Tetanoz-Toksoid, Bir kola: Tetanoza yatkın İnsan kaynaklı tetanoz- 0,5 ml İnsan kaynaklı immünglobulin, tetanoz- 250 I.E. * immünglobulin 250 I.E. * Diğer kola: Diğer kola: Tetanoz-Toksoid, Tetanoz-Toksoid, 0,5 ml ** 0,5 ml * Tetanoza yatkın Bir kola: Tetanoz-Toksoid, Bir kola: geç kalınmış veya İnsan kaynaklı tetanoz- 0,5 ml İnsan kaynaklı tamamlanmamış immünglobulin, tetanozyara kesimi 500 I.E. * Antibiyotik tedavi immünglobulin, 500 I.E. * Diğer kola: Diğer kola: Tetanoz-Toksoid, Tetanoz-Toksoid, 0,5 ml ** 0,5 ml * Antibiyotik tedavi Antibiyotik tedavi * Farklı şırıngalar, iğneler ve enjeksiyon bölgeleri kullanılmalıdır. ** Bağışıklama resmi aşı tavsiyelerine uygun tamamlanmalıdır. dt-reduct Mérieux resmi aşı tavsiyelerine uygun uygulanmalıdır. Uygulama şekli Adsorbat aşı olduğundan lokal reaksiyonları en aza indirmek için bu aşının adalenin içine (intramuskuler) uygulanması tercih edilmelidir. Üst kol adalesine (=Musculus deltoideus) uygulanması tavsiye edilir. 3

10 Türkisch Aşı derin şekilde deri altına da (subkutan) uygulanabilir. Cildin dermal tabakasının içine (intradermal) uygulanmamalıdır. Diğer bilgiler için bölüm 6.6 ya bakınız 4. HANGİ YAN ETKİLER ORTAYA ÇIKABİLİR? Tüm ilaçlar gibi dt-reduct Mérieux ün de yan etkileri olabilir, fakat herkeste ortaya çıkması gerekmez. Aşağıda belirtilen yan etkilerden biri sizi veya çocuğunuzu oldukça olumsuz etkilerse veya siz ya da çocuğunuz bu kullanma bilgisinde yazılı olmayan yan etkiler görürseniz, lütfen doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz. dt-reduct ın ticari kullanımı sırasında spontan bildirimlere dayanan aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir. Bu yan etkiler çok nadir (< 0,01 %) bildirilmiştir, hastalıkların tam sayısı kesin verilememektedir. Kan ve lenfatik sistem hastalıkları: Lenf boğumları hastalığı Bağışıklık sistemi hastalıkları: Alerjik reaksiyonlar Tip I Sinir sistemi hastalıkları: Baş ağrısı, bulantı Damar hastalıkları: Düşük tansiyon (alerjik reaksiyonlar Tip I ile bağlantılı) Cilt ve cilt altı hücre dokusu hastalıkları: Genel kaşıntı, kurdeşen veya su toplaması (ödem) gibi alerjiye benzer semptomlar Adale sistemi, bağdokusu ve kemik hastalıkları: Adale ağrısı, eklem ağrısı Aşının uygulandığı yerde genel hastalıklar ve şikayetler: Aşının uygulandığı yerde ağrı, döküntü, sertleşme veya su toplaması (ödem) gibi 48 saat içersinde ortaya çıkan ve 1-2 gün devam eden reaksiyonlar. Bakteriyel enfeksiyon olmaksızın apse oluşumu istisnai durumlarda bildirilmiştir. Geçici ateş Bulantı Bütün bu reaksiyonlar hiperimmünize kişilerde gözlemlenmiştir; özellikle çok sık tazeleme aşıları durumunda. Tam gelişmemiş erken doğanlarda (28. gebelik haftasında veya öncesinde doğanlar) aşıdan sonra 2-3 gün içersinde uzun solunum duraklamaları ortaya çıkabilir. Olası yan etkiler: (Bu yan etkiler doğrudan dt-reduct Mérieux ile değil, dt-reduct Mérieux ün bir veya birden fazla antijen bileşinini içeren diğer aşılarda bildirilmiştir.) Brachial (kol ile ilgili)-nevrit ve Guillain-Barré-Sendromu tetanoz toksoidi içeren aşıların uygulanmasından sonra bildirilmiştir. 4

11 Türkisch 5. dt-reduct Mérieux NASIL SAKLANMALIDIR? Buzdolabında saklanmalıdır (2 C - 8 C). Dondurulmam alıdır. İçeriği ışıktan korumak için orijinal ambalajında saklanmalıdır. +2 C nin altında veya +8 C nin üzerinde saklama a şının etken gücünü azaltır. Dondurulmuş aşının atılması gerekir. İlaçlar çocukların erişemeyeceği şekilde saklanmalıdır. Adsorbe edilmiş tetanoz aşısı Mérieux ü kullanıma hazır enjektörün ve ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihinin geçmesinden sonra artık kullanmamanız gerekir. Son kullanma tarihi ayın son gününü ifade eder. İlaç atık su veya ev çöpünde imha edilmemelidir. İlaca artık gereksinim duymuyorsanız, ilacı nasıl imha edeceğinizi eczacınıza sorunuz. Bu önlem çevreyi korumaya yarar. 6. DİĞER BİLGİLER dt-reduct Mérieux ne içerir: Etken maddesi: Saflaştırılmış difteri-toksoidi en az 2 I.E. * Saflaştırılmış tetanoz toksoidi en az 20 I.E. * I.E. = Uluslararası birimler, Ph.Eur. metoduna göre bulunan etkililiğin alt sınırı (p = 0,95). Diğer bileşenleri: Alüminyum hidroksit, tampon çözelti (sodyum klorid, disodyum fosfat-dihidrat, mono potasyum fosfat, enjeksiyon amaçlı su), üretim sürecinden çok az miktarda formaldehit ve glizin. dt-reduct Mérieux nasıl görünür ve ambalaj içeriği dt-reduct Mérieux enjeksiyon için beyazımsı-bulanık süspansiyondur. Avusturya da bulunan ambalaj boyları: 0,5 ml kullanıma hazır 1 enjektör, kanül ve kartuş ile. İlaç firması ve üretici: İlaç firması: Sanofi Pasteur MSD, SNC, Lyon, Fransa Üretici: Sanofi Pasteur S.A., Lyon, Fransa Avusturya da dağıtım: Sanofi Pasteur MSD, Campus 21, 2345 Brunn am Gebirge Ruhsat No.: Bu kullanma bilgisi en son Şubat 2009 da onaylanmıştır. 5

12 Türkisch Aşağıdaki bilgiler sadece doktorlar ve uzman sağlık personeli içindir: Diğer tüm enjekte edilebilen aşılarda olduğu gibi aşıdan sonra nadiren ortaya çıkan anaflaktik bir reaksiyon durumunda uygun tıbbi tedavi olanaklarının acil tedavi için hazır bulunması ve uygun bir gözetimin yapılması gerekir. Homojen bir solüsyon elde etmek için kullanmadan önce dt-reduct Mérieux çalkalanmalıdır. Aşı verilmeden önce oda sıcaklığında olmalıdır. dt-reduct Mérieux kesinlikle damar içine (intravazal) uygulanmamalıdır. dt-reduct Mérieux diğer parenteral (ağız yolu ile değil, damar yolu, adele içi gibi yollarla) verilmesi gereken ilaçlarla ve de diğer aşılarla karıştırılmamalıdır. Her verilen aşının ilişikte bulunan kendiliğnden yapışan etiket aracılığı ile hastalık hikayesine veya aşı karnesine kayıt edilmesi gerekir. Avusturya nın güncel aşı önerisine uygun bilgilendirme yükümlülüğüne dikkat çekilir. 6

EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN KINDERLÄHMUNG mit Polio-Salk Mérieux

EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN KINDERLÄHMUNG mit Polio-Salk Mérieux MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİBELEDİYESİ Magistratsabteilung 15 Gesundheitsdienst der Stadt Wien Belediye Dairesi 15 Viyana Belediyesi Sağlık Hizmeti EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG

Detaylı

EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN MASERN MUMPS und RÖTELN mit M-M-RvaxPro

EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN MASERN MUMPS und RÖTELN mit M-M-RvaxPro TÜRKISCH MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİ BELEDİYESİ Magistratsabteilung 15 Gesundheitsdienst der Stadt Wien Belediye Dairesi 15 Viyana Belediyesi Sağlık Hizmeti EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG

Detaylı

--------------------------------------------- ----------------------------------------------

--------------------------------------------- ---------------------------------------------- MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİBELEDİYESİ Magistratsabteilung 15 Gesundheitsdienst der Stadt Wien Belediye Dairesi 15 Viyana Belediyesi Sağlık Hizmeti EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG

Detaylı

EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN MASERN MUMPS und RÖTELN mit M-M-RvaxPro

EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG GEGEN MASERN MUMPS und RÖTELN mit M-M-RvaxPro MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİ BELEDİYESİ Magistratsabteilung 15 Gesundheitsdienst der Stadt Wien Belediye Dairesi 15 Viyana Belediyesi Sağlık Hizmeti EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG

Detaylı

MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİ BELEDİYESİ

MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİ BELEDİYESİ MAGISTRAT DER STADT WIEN / VİYANA ŞEHRİ BELEDİYESİ Magistratsabteilung 15 Gesundheitsdienst der Stadt Wien Belediye Dairesi 15 Viyana Belediyesi Sağlık Hizmeti EINVERSTÄNDNISERKLÄRUNG zur SCHUTZIMPFUNG

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Boostrix Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör (Difteri, tetanoz ve boğmaca (asellüler komponentleri) aşısı (adsorbe edilmiş, antijen miktarı azaltılmış)

Detaylı

Aufklärung Nr. 27: Pneumokokken (Konjugat) Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 27: Pneumokokken (Konjugat) Türkisch / Türkçe Süt emen bebekler/küçük çocuklardaki pnömokok hastalıklarına karşı koruyucu aşı - Konjuge aşı maddesine sahip Pnömokok enfeksiyonlarına Streptococcus pneumoniae bakterileri neden olmaktadır. 90'dan fazla

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Repevax - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Difteri, tetanoz, boğmaca (asellüler komponentleri), çocuk felci (inaktive edilmiş) aşısı (adsorbe

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri içerir: Hepatit A virüsü (GBM suşu)* (inaktive)**...80u***

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri içerir: Hepatit A virüsü (GBM suşu)* (inaktive)**...80u*** KULLANMA TALİMATI AVAXIM 80U PEDİYATRİK 0,5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır İnaktive Hepatit A Aşısı, adsorbe Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME. Priorix Enjeksiyonluk solüsyon hazırlamak için toz ve çözücü Canlı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşısı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME. Priorix Enjeksiyonluk solüsyon hazırlamak için toz ve çözücü Canlı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşısı KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Priorix Enjeksiyonluk solüsyon hazırlamak için toz ve çözücü Canlı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşısı LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ: ( Lütfen uygun olan seçeneği

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Çocuklar için Encepur 0,25 ml İnaktive edilmiş bahar-yaz ensefaliti (Tick-Borne ensefaliti - TBE) virüsü içeren adsorbe aşı LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ: ( Lütfen

Detaylı

Aufklärung Nr. 11b: Influenza (nasal) Türkisch / Türkçe. Çocukların ve gençlerin canlı aşı maddesiyle influenzaya karşı aşı olması için (burun spreyi)

Aufklärung Nr. 11b: Influenza (nasal) Türkisch / Türkçe. Çocukların ve gençlerin canlı aşı maddesiyle influenzaya karşı aşı olması için (burun spreyi) Çocukların ve gençlerin canlı aşı maddesiyle influenzaya karşı aşı olması için (burun spreyi) Nefes yollarındaki akut hastalıklar insanlarda en sık görülen hastalıklar arasındadır. Çok sayıda farklı mikrop,

Detaylı

Aufklärung Nr. 9: Hepatitis A Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 9: Hepatitis A Türkisch / Türkçe Hepatit A'ya karşı koruyucu aşı Hepatit A, Hepatit A virüsünün (HAV) enfeksiyon sonucunda yol açtığı akut bir karaciğer iltihabıdır. Bu mikrop hastalıklı birinin dışkısıyla açığa çıkar ve hem sürünme sonucunda

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME Infanrix hexa, kullanıma hazır enjektör ile enjeksiyon için süspansiyon hazırlamaya yarayan toz ve süspansiyon (Difteri (D), tetanoz (T), boğmaca (asellüler komponentleri)

Detaylı

Aufklärung Nr. 23: 6-fach Türkisch/Türkçe. Tetanos, difteri, hib hastalığı, çocuk felci ve hepatit B aşısı hakkında

Aufklärung Nr. 23: 6-fach Türkisch/Türkçe. Tetanos, difteri, hib hastalığı, çocuk felci ve hepatit B aşısı hakkında Tetanos, difteri, hib hastalığı, çocuk felci ve hepatit B aşısı hakkında Genelde, süt çocuğu ve küçük çocuk dönemlerinde tetanos, difteri, boğmaca, hib hastalıkları (menenjit), çocuk felci ve hepatit B

Detaylı

AŞI RIZA BEYANI. Söz konusu aşı hakkında daha fazla sorunuz varsa lütfen aşı yapan doktorla görüşme imkanınızı kullanınız.

AŞI RIZA BEYANI. Söz konusu aşı hakkında daha fazla sorunuz varsa lütfen aşı yapan doktorla görüşme imkanınızı kullanınız. AŞI RIZA BEYANI Boostrix Polio Enjeksiyon için Kullanıma Hazır Enjektör içinde Süspansiyon (Difteri, tetanos, aselüler boğmaca ve poliomiyelit (inaktif) aşısı (adsorbe, indirgenmiş antijen içerik) LÜTFEN

Detaylı

Aufklärung Nr. 28: Tdap-IPV Türkisch/Türkçe

Aufklärung Nr. 28: Tdap-IPV Türkisch/Türkçe Tetanos, Difteri, boğmaca ve çocuk felci aşısı hakkında Tetanos, difteri boğmaca ve çocuk felci aşılarının tazeme zamanı ayni tarihe denk geldiği takdirde 3. veya 4. yaşı dolmasından itibaren (ilgili kullanma

Detaylı

KORUYUCU AŞI İÇİN RIZA BEYANI Gardasil - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör

KORUYUCU AŞI İÇİN RIZA BEYANI Gardasil - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör KORUYUCU AŞI İÇİN RIZA BEYANI Gardasil - Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Human Papillomavirüs Aşısı [Tip 6, 11, 16, 18](Rekombinant, adsorbe) LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TETAVAX, 0,5 ml kas-içi (IM)/derin deri-altı (SC) enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör

KULLANMA TALİMATI. TETAVAX, 0,5 ml kas-içi (IM)/derin deri-altı (SC) enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör KULLANMA TALİMATI TETAVAX, 0,5 ml kas-içi (IM)/derin deri-altı (SC) enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Arıtılmış Toksoidi (Alüminyum Hidroksite Adsorbe) Kas-içi yoldan veya derin

Detaylı

Aufklärung Nr. 30: Rotavirus Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 30: Rotavirus Türkisch / Türkçe Süt emen bebekler ve küçük çocuklarda görülen enfeksiyonlu ishal hastalıklarına karşı koruyucu aşı (rota virüsleri) Rota virüsleri dünyanın her yerine yayılmış olup süt emen bebekler ve küçük çocuklarda

Detaylı

Aydınlatıcı bilgi Suçiçeği (Varisella) hastalığına karşı yapılan koruyucu aşılar

Aydınlatıcı bilgi Suçiçeği (Varisella) hastalığına karşı yapılan koruyucu aşılar Aydınlatıcı bilgi Suçiçeği (Varisella) hastalığına karşı yapılan koruyucu aşılar Suçiçeği, Varisella Zoster virüsünün yol açtığı, son derece bulaşıcı ve dünya çapında yaygın olan bir hastalıktır. Hastalık

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME FSME-IMMUN 0,25 ml Junior Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Bahar-yaz ensefaliti (Tick-Borne ensefaliti - TBE) aşısı (İnaktive edilmiş tam virüs

Detaylı

Aufklärung Nr. 7: MMR / KKK Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 7: MMR / KKK Türkisch / Türkçe Aydınlatıcı bilgi Kızamık, Kabakulak ve Kızamıkçığa karşı koruyucu aşı Kızamık, kabakulak ve kızamıkçık, virüs enfeksiyonlarının (Kızamık virüsü, kabakulak virüsü, kızamıkçık virüsü) neden olduğu ve özellikle

Detaylı

Aufklärung Nr. 11: Influenza Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 11: Influenza Türkisch / Türkçe İnfluenza (grip) aşısı hakkında Solunum yollarının aniden başlayıp şiddetli belirtiler gösteren hastalıkları insanlarda en sıklıkla görülen hastalıklardır. Bu hastalıklar çok sayıda farklı nedenden, özellikle

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. Etkin madde : Her 0.5 ml içerisinde : Saflaştırılmış Hepatit

Detaylı

Aufklärung Nr. 10: Hepatitis B Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 10: Hepatitis B Türkisch / Türkçe Hepatit B'ye karşı koruyucu aşı Hepatit B, Hepatit B virüsünün (HBV) enfeksiyon sonucunda yol açtığı akut bir karaciğer iltihabıdır. Bu virüs enfeksiyona yakalanmış bir insanın kanı veya vücut sıvıları

Detaylı

Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler

Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler Medivitan iv Kullanıma hazır şırınga 5 mg, 1 mg, 1,05 mg enjeksiyon çözeltisi Etken maddeler:

Detaylı

Aydınlatıcı bilgi Kızamık, Kabakulak ve Kızamıkçığa karşı koruyucu aşı

Aydınlatıcı bilgi Kızamık, Kabakulak ve Kızamıkçığa karşı koruyucu aşı Aydınlatıcı bilgi Kızamık, Kabakulak ve Kızamıkçığa karşı koruyucu aşı Kızamık, kabakulak ve kızamıkçık, virüs enfeksiyonlarının (Kızamık virüsü, kabakulak virüsü, OKkızamıkçık virüsü) neden olduğu ve

Detaylı

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME

KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME KORUMA AŞISI İÇİN MUVAFAKATNAME ENGERIX-B 10 mikrogram / 0,5 ml Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Rekombinant hepatit B aşısı, adsorbe edilmiş LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ:

Detaylı

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi.

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Medivitan iv Ampul 5 mg, 1 mg, 1,05 mg enjeksiyon çözeltisi Etken maddeler: Piridoksin hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklık kazanmak için kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklık kazanmak için kullanılır. KULLANMA TALİMATI T-VAC 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Adsorbe tetanoz toksoid aşısı Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her 0.5 ml lik tek doz en az 5 Lf ( 40 IU) tetanoz toksoidi içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI H-VAC PEDİYATRİK 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. Etkin madde : Her 0.5 ml'lik tek doz içerisinde : 10 mikrogram

Detaylı

Deutsche Botschaftsschule Ankara Zweigstelle Istanbul Sicherheitskonzept Informationen für Familien / Notfallsinformation Acil Durum Planı - Karte

Deutsche Botschaftsschule Ankara Zweigstelle Istanbul Sicherheitskonzept Informationen für Familien / Notfallsinformation Acil Durum Planı - Karte Informationen für amilien / Notfallsinformation Acil Durum Planı - Karte Notfalldaten Hinweise: Bitte füllen Sie die Abschnitte A - E sehr sorgfältig und in Druckschrift aus. Im Notfall kann das Leben

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

Aufklärung Nr. 26: Meningokokken C (Konjugat) Türkisch / Türkçe

Aufklärung Nr. 26: Meningokokken C (Konjugat) Türkisch / Türkçe Menigokok C'ye karşı koruyucu aşı - konjugat aşı maddesine sahip Meningokoklar bakterilerdir (Neisseria meningitidis). Bugüne kadar 13 farklı serogrup tespit edilmiştir. A, B, C ve W serogrupları dünyanın

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. H-VAC ERİŞKİN 1 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. H-VAC ERİŞKİN 1 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI H-VAC ERİŞKİN 1 ml İM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Hepatit-B Aşısı (rekombinant DNA) Kas içine uygulanır. Etkin madde : Her bir 1 ml doz: Saflaştırılmış Hepatit B yüzey antijeni*...20

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

Benim Aşım Seni Korur. kızamık ve boğmacaya karşı

Benim Aşım Seni Korur. kızamık ve boğmacaya karşı Benim Aşım Seni Korur kızamık ve boğmacaya karşı Kızamık Hem Federal Sağlık Dairesi, hem de doktorlar, anne babalara, yeni doğan bebeklerini kızamığa karşı korumak için, kızamık aşısı olmalarını tavsiye

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Meningokokal (A, C, Y ve W-135 grupları) Polisakkarit Difteri Toksoidine Konjuge Aşı

KULLANMA TALİMATI. Meningokokal (A, C, Y ve W-135 grupları) Polisakkarit Difteri Toksoidine Konjuge Aşı KULLANMA TALİMATI MENACTRA 0,5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Meningokokal (A, C, Y ve W-135 grupları) Polisakkarit Difteri Toksoidine Konjuge Aşı Etkin maddeler: MENACTRA aşısının her bir dozu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1000 ml çözelti; 60 g enjeksiyonluk dekstran 70, 75 g sodyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5 ml çözelti 250 µg Palonosetrona eşdeğer Palonosetron hidroklorür içermektedir. (Her

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi.

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Lidokainli Medivitan im enjeksiyon çözeltisi Hazır şırınga Ampuller Etken maddeler: Piridoksin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ampulde (5ml); 100.0 mg (20 mg/ml) demir (III) e eşdeğer demir hidroksit sükroz kompleksi içerir

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ampulde (5ml); 100.0 mg (20 mg/ml) demir (III) e eşdeğer demir hidroksit sükroz kompleksi içerir EMFER 100 mg/5 ml i.v. Ampul Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampulde (5ml); 100.0 mg (20 mg/ml) demir (III) e eşdeğer demir hidroksit sükroz kompleksi içerir Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TESTOGEL 50 mg transdermal jel içeren saşe Haricen kullanılır Etkin madde Herbir Testogel saşe 50 mg testosteron içerir. Yardımcı maddeler karbamer 980, izopropil miristat, etanol % 96,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS HİPERTONİK

KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS HİPERTONİK KULLANMA TALİMATI NEOFLEKS HİPERTONİK % 3 sodyum klorür sudaki çözeltisi 50 ml, 100 ml, 150 ml ve 250 ml Damar içine (intravenöz) uygulanır. Etkin madde : Her 100 ml çözelti 3.0 gr sodyum klorür Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg okserutin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir.

KULLANMA TALİMATI. PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir. KULLANMA TALİMATI PRENACİD göz pomadı 5 gr Göze uygulanır. Etkin madde : Desonid disodyum fosfat 5 gr da 12,5 mg Desonid disodyum fosfat içerir. Yardımcı Maddeler : Likit petrolatum, Susuz lanolin, Beyaz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AVİLAN-L İ.M. Enjektabl Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul 100 mg B 1 vitamini, 100 mg B 6 vitamini, 1 mg B 12 vitamini ve 20 mg lidokain hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEODEX % 1.25 jel Haricen uygulanır. Etkin madde: 1 g jel, 12.50 mg deksketoprofene eşdeğer 18.45 mg deksketoprofen trometamol Yardımcı maddeler: Karbomer 980 NF (Carbomer Homopolymer),

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HBVAXPRO Pediyatrik/Adolesan 5 mcg/0.5 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HBVAXPRO Pediyatrik/Adolesan 5 mcg/0.5 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI HBVAXPRO Pediyatrik/Adolesan 5 mcg/0.5 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin maddeler: HBVAXPRO nun her 0.5 ml sinde; Hepatitis B

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZİNCOPLEX 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Gliserin, sorbitol, esans olarak raspberry

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DERİVERİN Merhem Cilt üzerine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. DERİVERİN Merhem Cilt üzerine uygulanır. DERİVERİN Merhem Cilt üzerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 25 gram krem etkin madde olarak 2.50 g aluminyum hidroksit jel (kuru), 1.25 g çinko oksid, 1.25 g borik asid ve 1.25 g peru balsamı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir. KULLANMA TALİMATI VOLTAREN EMULGEL Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir. Yardımcı maddeler: Karbomer, makrogol ketostearil eter,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TETAVAX, 0,5 ml IM/SC enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TETAVAX, 0,5 ml IM/SC enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TETAVAX, 0,5 ml IM/SC enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Arıtılmış Tetanoz Toksoidi (Alüminyum Hidroksite Adsorbe) Steril 2. KALİTATİF

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PREVENAR 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Pnömokokkal sakkarid konjuge aşı, adsorbe Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: 2 mikrogram sakkarid şeklinde

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: Her 1 g krem %5 a/a 50 mg asiklovir içerir. Yardımcı madde(ler): Poloksamer, setostearil alkol, sodyum lauril sülfat, beyaz yumuşak parafin,

Detaylı

K U L L A N M A T A LİMATI

K U L L A N M A T A LİMATI ALLERGO-COMOD burun spreyi 20 mg/ml Yalnızca burun içine uygulanır. K U L L A N M A T A LİMATI Etkin madde: Sodyum Kromoglikat 0.14 ml lik püskürtme içeriğinde 2.8 mg Yardımcı Maddeler: sodyum edetat,

Detaylı

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba KULLANMA TALİMATI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sitrik asit monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Alüminyum fosfat, tiyomersal, sodyum asetat, sodyum klorür, enjeksiyonluk su.

KULLANMA TALİMATI. Alüminyum fosfat, tiyomersal, sodyum asetat, sodyum klorür, enjeksiyonluk su. KULLANMA TALİMATI Td-VAC 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Adsorbe difteri ve tetanoz aşısı Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: Her 0.5 ml lik tek doz içerisinde, Difteri toksoidi: 5

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVOSOL 30 mg/5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Sakkaroz, metil parahidroksi benzoat, propil parahidroksi benzoat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50 KULLANMA TALİMATI ROTARIX 1.5 ml oral süspansiyon içeren aplikatör Rotavirüs aşısı, canlı Ağız yoluyla uygulanır. *Etkin maddeler : 1 doz (1,5 ml) içeriği : İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)*

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir.

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir. KULLANMA TALİMATI NEROX-B12 film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir depo tablet 50 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, tartarik asit, povidon K30, hidroksipropil metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FLUORESCITE %10 Enjektabl Solüsyon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 100 mg/ml fluoresein (113,2 mg fluoresein sodyum) içerir (yaklaşık 11.25 mmol sodyum). Yardımcı maddeler: sodyum

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz), gliserin, nipajin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TYPHIM Vi, 0.5 ml IM/SC enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör. Polisakkarit Tifo aşısı 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir poşet 282.5 mg Liyofilize Saccharomyces boulardii içerir. Yardımcı maddeler: Fruktoz, karışık meyve aroması.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 5 ml Ampul Damar içine uygulanır. - Etkin madde: 1 ml si 9 mg sodyum klorür içerir. - Yardımcı madde (ler): Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI AZYTER

KULLANMA TALİMATI AZYTER KULLANMA TALİMATI AZYTER 15 mg/g Tek Dozluk Göz Damlası Göze Uygulanır. Etkin madde: 1 g çözelti, 14,3 mg azitromisine eşdeğer 15 mg azitromisin dihidrat içerir. 250 mg çözelti içeren tek dozluk flakonda

Detaylı

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Neuro-Medivitan film kaplı tablet

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Neuro-Medivitan film kaplı tablet Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Neuro-Medivitan film kaplı tablet Etken maddeler: Tiamin klorür hidroklorür / Piridoksin hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir enterik kaplı tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi. Yalnızca göz kapağı içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi. Yalnızca göz kapağı içine uygulanır. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi Yalnızca göz kapağı içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde:, 1 g merhem içeriğinde 250 IU A Vitamini Yardımcı Maddeler: Beyaz vazelin, seyreltik sıvı parafin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. KULLANMA TALİMATI FENİSTİL jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, sodyum edetat, karbomer, propilen glikol, sodyum

Detaylı

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI DACOGEN 50 mg, tek doz IV enjeksiyonluk çözelti için toz Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Meningokok grup Y oligosakkarit ile

KULLANMA TALİMATI. Meningokok grup Y oligosakkarit ile KULLANMA TALİMATI MENVEO 0.5 ml IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz içeren flakon Meningokokkal (Serogrup A, C, W-135 ve Y) Oligosakkarit CRM197 Konjuge Aşı Kas içine uygulanır. Etkin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Propil paraben

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HBVAXPRO Erişkin 10 mcg/1.0 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HBVAXPRO Erişkin 10 mcg/1.0 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI HBVAXPRO Erişkin 10 mcg/1.0 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Kas içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin maddeler: HBVAXPRO nun her 1.0 ml sinde; Hepatitis B virüsü yüzey

Detaylı

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI KEPLERON 4 mg / 2 ml IM Enjektabl Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VASOFİX 20 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VASOFİX 20 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VASOFİX 20 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 20 mg trimetazidin dihidroklorür içermektedir. Yardımcı madde(ler): Mannitol (E421), mikrokristalin selüloz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MUSCOFLEX 8 mg kapsül Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir kapsülde 8 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, magnezyum stearat, jelatin, sodyum

Detaylı

Kullanım Bilgisi: Kullanıcı İçin Bilgi Öksürük Kesici Pastiller

Kullanım Bilgisi: Kullanıcı İçin Bilgi Öksürük Kesici Pastiller Kullanım Bilgisi: Kullanıcı İçin Bilgi Öksürük Kesici Pastiller Etkin madde: Hatmi çiçeği kökü, kuru ekstrakt Geleneksel Bitkisel Ilac Yetişkinler ve 6 yaşın üzerindeki çocuklarda kullanım için uygundur

Detaylı

Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın. * belli human papillom virüsleri neden olur

Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın. * belli human papillom virüsleri neden olur Kızınızın sağlığı için: HPV aşısıyla rahim ağzı kanserine* karşı önlem alın * belli human papillom virüsleri neden olur TÜM INSANLARIN %80 i hayatları boyunca bunlarla temas eder HPV nedir ve neye yol

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Nipagin M, sodyum sakarin, portakal aroması, gliserin, sorbitol.

Detaylı

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması KULLANMA TALİMATI DROSER burun damlası Yalnızca burun içine uygulanır. Etkin madde : Sodyum klorür Yardımcı maddeler : Deiyonize su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

KULLANMA TALİMATI. Bu aşıyı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice KULLANMA TALİMATI M-VAC 0.5 ml SC KIZAMIK AŞISI, Canlı Attenüe (Dondurulmuş-Kurutulmuş) Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Cilt altına uygulanır. Etkin madde : Kızamık Aşısı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN KULLANMA TALİMATI OSEPTİN antiseptik çözelti Haricen kullanılır. Etkin madde: Oktenidin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Fenoksietanol, kokoamidopropil betain, sodyum glukonat, gliserin, sodyum hidroksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Cabral Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (3 ml), 800 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum hidroksit, deiyonize su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PROCTO-GLYVENOL supozituvar Rektal yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PROCTO-GLYVENOL supozituvar Rektal yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI PROCTO-GLYVENOL supozituvar Rektal yoldan uygulanır. Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı maddeler: Supozituvar kütlesi D, Supozituvar

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon Göze damlatılır. Steril, koruyucu içermez.

KULLANMA TALİMATI. RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon Göze damlatılır. Steril, koruyucu içermez. KULLANMA TALİMATI RESTASİS %0.05 oftalmik emülsiyon Göze damlatılır. Steril, koruyucu içermez. Etkin Madde: Etkin madde olarak her ml sinde 0.5 mg (%0.05) siklosporin içermektedir. Yardımcı Maddeler: Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampul 1000 mg sitikoline eşdeğer 1045.05 mg sitikolin sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 107.7 mg Demir III amonyum sitrat (16.4 mg elementel demire eşdeğerde) bulunur. Yardımcı maddeler : Metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİCOL jel %1 Cilt üzerine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. DİCOL jel %1 Cilt üzerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI DİCOL jel %1 Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir. Yardımcı maddeler: Karbopol, cetiol B2, cetiol LC, propilen

Detaylı

Sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. AŞI NEDİR? İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri vb. mikropların hastalık yapma kudretlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MYODİN 4mg/2ml IM ampul Kas üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, sitrik asit monohidrat, susuz sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür

KULLANMA TALİMATI. MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür KULLANMA TALİMATI MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, Mikrokristalin selüloz, Sodyum kroskarmeloz, Kolloidal silisyumdioksit,

Detaylı