1. ROBOT YATIRIMLARI ZİRVESİ VE SERGİSİ Üst Düzey Ticari Anlaşmalara Sahne Oldu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. ROBOT YATIRIMLARI ZİRVESİ VE SERGİSİ Üst Düzey Ticari Anlaşmalara Sahne Oldu"

Transkript

1 1. ROBOT YATIRIMLARI ZİRVESİ VE SERGİSİ Üst Düzey Ticari Anlaşmalara Sahne Oldu 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, Ekim 2015 tarihleri arasında 36 firmanın katılımıyla İstanbul WOW Kongre Merkezi nde gerçekleştirildi. 41 farklı sektörden potansiyel robot yatırımcısının ziyaret ettiği etkinlik, üst düzey iş bağlantılarına sahne oldu. Abartılı ve gerçek dışı bilgilerden uzak, tüm katılımcıların olumlu ve olumsuz görüşlerine yer verdiğimiz bu çalışmamızda, gelen ziyaretçilerin deneyimleri ve kayıt yaptırdığı halde ziyarete gelemeyen potansiyel yatırımcıların gelememe nedenlerini bulabilirsiniz. Hem katılımcı hem de ziyaretçiler için mutlak fayda odaklı organize etmeye devam edeceğimiz ST Fuarlarının sayısını, 2016 yılında 3 e, 2017 yılında da 4 e çıkaracağız. İşte, ST Fuarlarının ilki olan 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi nin tüm detayları TÜRKİYE NİN 6 BÖLGESİNDEN İMALATÇILAR GELDİ 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, Türkiye nin farklı bölgelerinden sanayicileri bir araya getirdi kişinin ziyaret ettiği etkinliğe birinci gün 686 kişi, ikinci gün 620 kişi geldi. 41 farklı sektörden potansiyel yatırımcıların ziyaret ettiği etkinliğin ziyaretçi dağılımı, yüzde 78 Marmara Bölgesi, yüzde 12 Ege Bölgesi, yüzde 5 İç Anadolu Bölgesi, yüzde 2 Akdeniz Bölgesi, yüzde 1 Karadeniz Bölgesi, yüzde 1 Doğu Anadolu bölgesi şeklinde oluştu. Yüzde 1 lik kesimi ise yurtdışı ziyaretçileri oluşturdu.

2 ZİYARETÇİ GÖRÜŞLERİ ANOT ELEKTRİK Koordinatörü Eren Gönenli Öncelikle organizasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür ederim. Çok noktasal ve doğru kitlenin büyük oranda toplandığını fark ettik. Genel olarak katılımcıların da memnun olduğunu yaptığımız görüşmelerde fark ettik. Özünde sanki beklentinin üzerinden bir organizasyon olmuş. Organizasyondan kaynaklanmayan fakat katılımcı firmaların da ilk yıl olmasından dolayı, organizasyondan belki de çok emin olmadıkları için hazırlık seviyesi biraz düşüktü. ARÇELİK Otomasyon Uzmanı Arslan Ünal Bildiğim kadarıyla ilk kez düzenlenen bir organizasyon. Bundan kaynaklı olarak da katılımcı ve içerik olarak beklediğimden zayıftı ama yararlı oldu. Birkaç firma ile bazı projelerde çalışabileceğimizi düşünüyoruz. Organizasyon konusunda ise organizasyon ekibinin son derece başarılı olduğunu düşünüyorum. ARÇELİK Endüstri Mühendisi Umut Altuntaş Organizasyon firması ile alakalı olmasa da firmalar, mevcut robotları göstermek yerine yaptıkları çalışmaları sunabilecekleri interaktif stantlar hazırlaması daha etkili olabilir. Umarım serginin devamlılığı olur. ASSAN HANİL Tesis Müdürü Hakan Kahrıman Etkinlikten memnun kaldık, çalışabileceğimiz 3-4 firma ile iletişim kurma ve yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulduk. Konferans programları ile desteklenmesi güzeldi. Teşekkür ediyoruz. AYGAZ Üretim Yöneticisi Bülent Dikener Kompakt bir fuardı. İhtiyacımız olan konuda 3 firma ile görüşme fırsatı bulduk. Çok fazla vakit harcamamıza gerek kalmadı. Genel olarak başarılıydı. BAYKAL MAKİNA Ar-Ge Merkezi Müdürü Bayezit Dirim Ziyaretimi ancak Perşembe günü sabahtan öğlene kadar yarım günlük bir süre içinde gerçekleştirebildim. Oturumlara katılma imkanım olmadığı için bu kısmını değerlendiremeyeceğim. Ancak ilk olmasına rağmen düzenlenen sergiyi oldukça başarılı buldum. Robot firmalarının çoğunluğunu kapsayan bir katılım vardı. Uygulama örnekleri de dikkatimizi çekti. Organizasyon ekibini candan tebrik ediyorum. Gelecekte yapılacak sergilerin daha da başarılı olacağına inanıyorum. BSH Bakım Mühendisi Sercan Çıta Şahsım adına 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi nden memnun kaldım, teşekkür ederim. Seminer konuları ve takvim yararlıydı ancak katılımcı arkadaşlarımla hem fikir olduğum konu FANUC, ABB gibi robot üreticilerinin eksikliğiydi. Umuyorum bir dahaki sefere bu üreticileri de görebiliriz.

3 ZİYARETÇİ GÖRÜŞLERİ COŞKUNÖZ Kaynak Metod Sorumlusu Zeki Yılmaz Organizasyon genel hatlarıyla adına ve konusuna yakışır bir şekilde organize edilmişti. Firmaların ve ziyaretçilerin bilinçli olması, aynı dili konuşmakta kolaylık sağladı. Birçok yeni firma ile tanışmamıza ve partner sayımızı arttırmamıza yardımcı oldu. Olumsuz tek taraf çokluğundan dolayı eğitim ya da konuşma sürelerinin kısalığı. Aslında katıldığımız bazı eğitim ya da konuşmanın kalitesi ve içeriği beklenenlerin bir hayli altındaydı, bu yüzden bu oturumların sayından çok içeriğinin zenginliği bizim için daha yararlı ve ilgi çekici olacaktır. Bir sonraki zirvede buna dikkat edilmesi önerim olacaktır. DURMAZLAR Mekatronik Müdürü Kemal İleri Öncelikle ST Alternatif Fuarcılık ı, bu tür geri beslemeli maillerle etkinliğe dair yorum istediği için tebrik ederim. Gelişimin en önemli unsuru geri beslemelerdir. Şunu söylemek istiyorum. Seminerler konusuydu insanların istediklerini aldıklarını düşünüyorum. Ancak, belirlenen seminer takviminde aksilikler oldu, belirlenen zaman dilimlerinde belirlenen sunumlar gerçekleşmedi. Bu konu gerçekten önemliydi, salona gidildiğinde başka bir konu ile karşılaşınca takdir edersiniz ki, iyi bir durum oluşmuyor. ECZACIBAŞI Çine Tesis Yöneticisi Hasan Ahmet Uzunoğlu Bizler için profesyonel bir tanıtım ve eğitim oldu. ELCAB KABLO Üretim Yöneticisi İbrahim Orgun Mükemmel bir organizasyon oldu, seminerler de harika geçti ve şu anda fuardan 3 firma ile bağlantı içerisindeyim. Üretim tesisimizde kullanılmak üzere ilk görüşmeleri yapıyoruz. Bu tarz organizasyonlarınızın devamını beklerim. ELRİNGKLİNGER Üretim Planlama Mühendisi & Sürekli İyileştirme Sorumlusu Tolga Beygirci Etkinlikten gayet memnun kaldık. Birçok entegratör firma ile tanışma imkanı bulduk. Bu tanışmaların neticesinde de şu anda yatırım düşündüğümüz projeler için görüşmelere başladık. Organizasyonu bizim açımızdan değerlendirecek olursak, katılımcı firmaların çoğunluğu kaynak hatları ve ambalajlama hatları konusunda deneyim sahibiydi. Bir sonraki etkinlikte katılımcı portföyüne robotlu montaj tecrübesi olan firmaların da eklenmesi, zirveyi daha cazip kılacaktır. FORD Metot Mühendisi Arda Coşkun Zirve ve sergi ne yazık ki beklentimizin biraz altındaydı. Yapılması gerekli ve güzel bir organizasyon olduğu için seneye geliştirilerek tekrarlanması gerektiğini düşünüyorum. Şu önerilerde bulunabilirim: Alan ve stantların sayısı artırılmalı. İçeride ziyaretçilerin 2 saatten fazla vakit geçirmesini sağlayacak materyal bulunmalı. GE AVIATION Robotik Mühendisi Mustafa Yuvalaklıoğlu Genel olarak memnun kaldım. OEM seviyesi robot firmaları, görüntü işleme sistemleri, robotik ileri sensör sistemleri firmalarının sayısı artırılabilir ve bu firmaların yeni teknolojilerle ilgili sunumları artırılabilirse daha iyi olabilir.

4 ZİYARETÇİ GÖRÜŞLERİ GÜNMAK Pazarlama İletişimi Uzmanı Aslıhan Özdemir Genel itibariyle baktığımızda, sektörün ihtiyacı olan bir etkinlikti. Hem sergi alanının olması hem de çeşitli salonlarda eğitimlerin yapılması güzel bir fikirdi. Ziyaretçilerin profili, ilk gün ziyaret ettiğimiz katılımcı firmalar tarafından olumlu bulunmuştu. WIN Fuarı na kıyasla sayıca daha az fakat çok ilgili bir kitlenin olduğunu söylediler. Benim düşüncem kişileri oraya çeken asıl etken eğitimlerdi. Yalnız bu konuda bazı aksaklıklar vardı. Şöyle ki; 1. gün etkinliğe ziyaretçilerin ilgisi yoğun olmasına rağmen, 2. gün düzenlenen eğitimler için aynı katılım oranını gözlemleyemedik. Sunumların eşzamanlı olmaması daha uygun olur. Bazı değişikliklerle daha da etkili sonuçlar alınabilir. HEPER GROUP Ar-Ge Müdürü Engin Diler Genel anlamda olumlu geçen bir etkinlikti, yapmış olduğumuz çalışmayı genişletme imkanı bulduk. Diğer yandan, ilk defa katılmış olduğum bir Robot Fuarı nda, alanı ve firma sayısını az bulduğum. Stant sahipleriyle konuştuğumda ise beklenenden daha çok memnun olduklarını ve gelen ziyaretçilerin bilinçli olduğunu, gelen isteklerin bu kapsamda daha çok işe dönebileceğini söylediler. ISUZU Proje Mühendisi Özgür Adaş 3-4 seminere katıldım. Kuka dışında hazırlıkları zayıftı, katılımcıların daha heyecanlı olmasını beklerdim. Yeni inovasyonlara yönelik bilgi aktarımı ağırlıkta olmalı. Öğrencilere yönelik değil, piyasanın ihtiyaçlarına yönelik olmalı. Stantlar daha geniş olmalı. Stantlarda sadece broşürle katılım yapacak olan şirketlere öncelik tanınmamalı. İMAJ TEKNİK Elektrik Elektronik Mühendisi-Sensör Satış Sorumlusu İrem Emir Organizasyon oldukça tatmin ediciydi. Özellikle gerçekleştirilmiş olan seminerler oldukça verimliydi. Böyle bir organizasyon için teşekkür etmek isterim. ST Dergilerini düzenli takip ediyoruz. Bu sayede Alternatif Yayın Grubu nun organizasyonlarını yakından takip edebiliyoruz. KAANLAR GIDA Teknik Takım Lideri İlker Topka Organizasyondan oldukça memnun kaldık. Aynı sektörden firmalar oldukça yoğundu. Bu sebeple farklı açılardan firmalarla görüşmelerimiz ve çözümler hakkında görüşmelerimiz oldu. KORDSA GLOBAL Operasyon Mühendisi Sefa Kanpara Öncelikle bizim için faydalı geçen bir fuar ziyareti oldu. Birkaç firmayla temasa geçme imkanımız oldu, fakat alanın küçüklüğü ziyaretçi sayısının fazlalığı iletişimde sıkıntılar yaşanmasına neden oldu. Alan büyütülmeli. KROS OTOMOTİV Proses Geliştirme ve İyileştirme Yöneticisi Süleyman Çetintürk Yapmış olduğumuz ziyaretin şahsım ve şirketim adına olumlu geçtiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Fuardaki firmalar ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda iş birliğine başladığımızı da söylemek isterim. Emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.

5 ZİYARETÇİ GÖRÜŞLERİ MERCEDES BENZ Teknik Hizmetler İmalat Tekniği Kısım Müdürü Ercüment Bozkurt Sergi genel anlamda ilgi çekiciydi ve değişik bazı konuları görme şansımız oldu. Tek sıkıntı alanların dar olması ve firmaların iç içe olmasıydı bence. Özellikle seminer verilen odalardan 1 tanesi hariç diğerleri küçük ve havasızdı. Katılımcı firmalar ise daha fazla olabilirdi. Benim gözüm bir ABB yi bir Dürr ü aradı mesela. Onun haricinde güzel bir organizasyondu. MERKEZ ÇELİK AŞ Metal-Mekanik Müdürü Osman Yılmaz Zirve ve serginin şahsım ve şirketim adına oldukça verimli geçtiğini belirtmek isterim. Zirve sayesinde 2016 yatırım planımız çerçevesinde almayı düşündüğümüz robotlar ve otomasyon sistemlerine yönelik olarak görüştüğümüz firmalar ile verimli toplantılar yaptık. Zirve kapsamında oturumların birçoğuna katıldım. Zaman olarak kısa ancak bilgi paylaşımı yönünden benim açımdan etkili oldu. Ancak firmaların öncelik olarak tanıtımı ön plana çıkarmasının teknik bilgilendirme açısından biraz eksik kaldığını düşünüyorum. Bir de ikili görüşmeler için daha sessiz ve rahat ortamlar düşünüleli diye öneriyorum. PHARMAVISION Proje Koordinasyon Bölümü Necati Sendan Sergiye davet edildiğimiz için teşekkür ederiz. Robot ve otomasyon tekniği açısından konuyla ilgili teknik bilgi ve dokümanlar açısından doyurucu bir sergi idi. Ben çok memnun kaldım. Sanayide inanıyorum ki robot tekniği 4.0 yazılımla birlikte Türkiye de çok daha hızlı kullanım alanı bulacaktır. PORLAND Yardımcı İşletmeler Grup Müdürü Hüseyin Yılmaz Genel olarak ziyaretimizden memnun olarak ayrıldık. Sadece konuşmacılardan seramik sektöründeki robot yatırımları hakkındaki seminere katılmak istediğimizde konuşmacının salona gelmemiş olması hoş bir durum olmamıştır. Renault Elektrik Elektronik Mühendisi Oğuz Öztürk Etkinlik bizim için güzeldi, faydalandığımı ve bu tür faaliyetlerinizin devamını beklediğimi belirtmek isterim. SAMET MOBİLYA Ar-Ge Müdür Yardımcısı Beytullah Kıran Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi nin, doğrudan hedefe odaklanması ve diğer sistemlerden ayrı olarak düzenlenmesi güzel olmuş. Katılımcı görmek istedikleri ile doğrudan karşılaşıyor. Diğer fuarlarda olduğu gibi birçok seçeneklerin arasında ayıklama yapmak zorunda kalmıyor. İlk defa düzenlenmiş olması nedeniyle katılım az olmuş. İnanıyorum ki bu alanda çalışan veya temsilcilik yapan daha fazla kurum vardır. Bundan sonraki fuarda katılımcıların video veya örnekleme yoluyla görselliği arttırmaları daha iyi olacaktır. SCATTOLINI OTOMOTİV Bakım Sorumlusu Gökhan Toktaş Fuar firmamız açısından verimli geçmiştir. Organizasyon için çalışan herkese teşekkür ediyorum.

6 ZİYARETÇİ GÖRÜŞLERİ SÜMERLER MAKİNA Teknik Müdürü Eşref Sümer Biz makina konveyör ve otomasyon sistemleri yapıyoruz. Sergiyi robotları otomasyonda kullanmak, bilgi edinmek amacı ile gezdik. Robotlar pahalı, bu tip yatırımların maliyetleri zaman içinde düşürülmeli. TAMEK Otomasyon Uzmanı Esra Önem Planlama ve içerik gerçekten çok güzeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. TEKSAN JENERATÖR Üretim Müdürü Ali Bilsel Bu zirveyi hazırlamakta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tedarikçiler ile tanışmak üreticilerin geliştirdikleri teknolojiyi, uygulayıcıların özel projelerdeki başarıları ilgi çekiciydi. Konferanslar için bir eleştiri yapmak zorunda hissediyorum; konuşmacılar için oluşturulan süreler kısa olduğundan genel olarak firmanın veya ürünün tanıtımı şeklinde geçmesi ve konu başlığı ile anlatılan arasında ilişki kurulamayan noktalar olması olumsuz yönlerdi. TELESET GROUP Fabrika Müdürü Cüneyt Urgan Firmamız, 2016 yılı için otomasyon sistemlerimizin robot sistemlerle iyileştirilmesi noktasında karar almıştır. Ziyaretimizin ana sebebi de buydu. Yaptığımız ziyarette sürecin üretim sistemlerimize adaptasyonu ve maliyet çalışması için firmalarla iletişim bilgilerimiz paylaşıldı. İlgili firmalardan beklentimiz en kısa sürede bizimle irtibat kurup 2015 yılı tamamlanmadan 2016 yılı bütçesi içerisine ilgili yatırım planını dahil etmektir. TEMSA GLOBAL Tesisler Yöneticisi Murat Yücel Gayet güzel bir organizasyondu, kapsamı biraz daha genişletilirse, mekan biraz daha büyütülürse daha iyi olur. Özellikle robot uygulamaları yapan otomasyon firma sayısı çok azdı. Düzenlenen seminerler, seçilen konular iyiydi. UNILEVER Kaynak Ünite Direktörü Ömer Kutsal Fuarda robotlar daha çok otomotiv ve ağır sanayi işletmelerinde kullanılabilir uygulamalardı. Biz Unilever olarak daha çok proses ya da ambalaj tarafında işimize yarar teknolojiler görebilir miyiz diye katılmıştık (kolileme ya da paletleme uygulamaları). Gelecek yıl kapsamın genişletilmesi iyi olur. VESTEL Otomasyon ve Projeler Geliştirme Müdürü Tolga Özdenli Fuar alanı küçük ve firma alanları dardı. Bu sebepten dolayı firmalar ve yaptıkları işlerle ilgili uzun vakit geçirme şansı bulamadık. En azından her firma basitte olsa 1-2 kendi değişik uygulamasını getirmiş olsa fuar çok daha ilgi çekici olabilir. Automatica gibi büyük olmasa da bizce katılımcılardan uygulama ile katılma zorunluluğu bulunmalıdır. Bekleme ve yeme içme seçenekleri mutlaka arttırılmalıdır. WAGO Bölüm Müdürü Onur Yıldızdoğan Gerçekten iyi bir organizasyondu. Tekrarı olmalıdır diye düşünmekteyim, farklı sektörler için de yapılabilir.

7 KATILIMCILAR ZİYARETÇİ KALİTESİNDEN MEMNUN Ziyaretçiler kadar katılımcı firmalar da 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi nden son derece memnun ayrıldılar. Beklentilerinin çok üstünde bir organizasyonla karşılaştıklarını ifade eden katılımcı firma yetkilileri, ziyaretçilerin özellikle profesyonel ve ilgili isimlerden oluştuğuna dikkat çektiler. Başarılı geçen etkinliğin ardından gelecek yıllarda da Robot Yatırımları Fuarı na katılacaklarını açıklayan yetkililer, stant alanlarının mutlaka büyütülmesi gerektiği konusunda görüş bildirdiler. KATILIMCI FİRMALARIN GÖRÜŞLERİ BECKHOFF Pazarlama İletişimi Sorumlusu Sarah Gburek Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, Türkiye'de robot endüstrisine fokuslanan bir organizasyondu. Zirve sayesinde, sistem entegratörü firmalar, makina üreticileri, son kullanıcı, çözüm sağlayıcılar vb. robot çözümleri, piyasadaki talep ve fırsatlar ile alakalı bilgi edinme fırsatı buldu. Yeni potansiyel müşterilerle tanışma fırsatımız da oldu. Sergi alanı yeterliydi, kompakt bir sergi anlayışı ile ziyaretçiler tüm standları gezebildi. Havalandırma gibi kimi kusurlara rağmen başarılı bir organizasyon olarak kabul edilebilir. BM MAKİNA Şirket Yetkilisi Kenan Bebek 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, günden güne daha rekabetçi olan iş dünyasında robot yatırımlarının önemi ve yapılabilirliği açısından bir açığı kapatmıştır. Zirveye gösterilen yoğun ilgi ve ziyaretçi profili düzeyi de bunu teyit etmektedir. Firmamız açısından, gelişen bu sektörde bize yön gösterici nitelikte olumlu bir organizasyon olmuş ve ciddi görüşmelerin başlangıcını sağlamıştır. CENIT AG Dijital Fabrika Çözümleri Pazarlama Bölümü Sorumlusu Jens Fetzer Etkinliğe offline-programlama ve simülasyon odağıyla robot yazılım çözümleri sağlayan bir firma olarak katıldık. Hedef müşterilerimiz boyama, silindir geri kıvırma, yağlama, ark kaynağı yapma gibi konularda offline 3D yazılım gerektiren, kompleks 3D operasyonlarına büyük ihtiyaç duyan üretim firmaları. Aynı zamanda sistem entegratörlerini de hedef alıyoruz. Zira son kullanıcıya otomasyon konseptleri temin etme noktasında onlar da bahsettiğimiz araçlara ihtiyaç duyuyor. Ziyaretçilerin hem niceliği hem de niteliğinden son derece hoşnut kaldık. Tüm etkinlik bizim çözüm ve teknolojilerimize mükemmel uyuyordu. Buna ek olarak otellere, hava alanına ve otoyola yakın olması sebebiyle iyi alt yapısı dahil tüm organizasyonu takdir ettik. Şimdiden bir sonraki yılın etkinliğine katılmak için sabırsızlanıyoruz. EUCHNER Elektrik Elektronik Mühendisi Ahmet Erdemirli Öncelikle Euchner Türkiye olarak bu organizasyona katkı vermekten mutlu olduğumuzu söylemek isteriz. Ziyaretçi profili bizim için uygundu. Euchner Türkiye olarak görüşümüz bu organizasyonun ikincisinin kesin yapılması yönündedir. İyileştirmeler elbette gereklidir. Bunların başında seminer ve sunum düzenlemeleridir. Bu ilk organizasyonda aynı zaman dilimlerinde birçok sunum ve seminerin olması ziyaretçilerin ilgisinin dağılmasına sebep oldu. İkinci olarak yerin daha geniş olması gerekmektedir.

8 KATILIMCI FİRMALARIN GÖRÜŞLERİ FESTO Pazarlama Müdürü Burak Hasçelik Katıldığımız 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile ilgili Festo olarak yorumumuz şöyle: Öncelikle güzel bir organizasyondan başarıyla çıkmanız sizler kadar Festo ailesi olarak bizleri de memnun etti. Gerek kongrenin ilk kez düzenlenmesi gerekse sektörden pek çok tedarikçi ve kullanıcıyı bir araya getirme çabalarınız gerçekten takdir edilmesi gereken bir unsurdur. Özellikle organizatör firmanın yapmış olduğu tanıtımlar, gönderilen davetiyeler ve davetlileri tek tek telefonla arayarak katılım onaylarını alması, katılımın içeriğinin kalitesini ve ziyaretçi sayısını fazlasıyla arttırdığı görüşündeyiz. Festo olarak kendi stant yapımızın dışında bir stantla kongreye katıldık ve bu durum bizim esnekliğimizi etkiledi. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyona katılma arzumuz devam etmektedir. Bu vesileyle yapmış olduğu güzel ve etkili organizasyon için ST Alternatif Fuarcılık a tekrar teşekkür etmek isterim. FİKSSAN FİKSTÜR Mekatronik Mühendisi Merve Levent Fuarda bizler gibi çoğunlukla otomotiv yan sanayi olarak çalışanlar haricinde farklı sektörlerden firma çalışanları ile tanışma ve gelecekte birlikte projeler yapmak için konuşma fırsatı bulduk. Fuar sonrasındaki haftalar içerisinde bizlerle görüşen firmalardan projelendirme konusunda geri dönüşler aldık. Fuarda ilgili ve konusunda yetkili katılımcıların olması bizleri memnun etti. Bu nedenle etkili, verimli bir fuar geçirdik. Fikssan Sanayi adına fuarı düzenleyen organizatör firmaya, fuara yoğun olarak ilgi gösteren tüm firma ve katılımcılara teşekkür eder, çalışma hayatında birlikte olmayı dileriz. GEDİK HOLDİNG CEO su Dr. Mustafa Koçak Fuarın genel anlamda faydalı olduğu muhakkak, bunu belirtmek isterim. Fuarın yapıldığı dönemde Türkiye deki siyasi durumun tam manasıyla açıklığa kavuşmamış olması, yani seçim öncesi dönem olması sanıyorum fuarı biraz etkiledi. Çünkü bu ürünler yatırım malıdır ve siyasi konulardaki belirsizlikler ilk önce yatırımları olumsuz etkiler, bu anlamda sıkıntılar yaşanabilmiştir. Ancak genel olarak pozitif bir değerlendirme yapabiliriz. INTECRO ROBİTAL Proje Satış Yöneticisi Gözde Parla İlki gerçekleştirilen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi için firmamın katılımı konusunda ilk başta tereddüt ettik. Aklımızda ziyaretçi sayısı kaç olur, katılan ziyaretçilerin yatırım potansiyeli nedir gibi birçok soru vardı. Fakat Alternatif Yayıncılık çalışanlarının inancı bizi ikna etti. Ziyaretçilerin yoğun ilgisi, sunum ve konferanslardan doğru bilgiler edinerek kendi yatırımları hakkında verdiği bilgiler tüm tereddütlerimizin yersiz olduğunu gösterdi. İlki olmasına rağmen iyi bir organizasyon düzenlenmiş ve hedef yatırımcılara ulaşılmıştı. Bundan sonraki organizasyonda daha büyük alan tercih ederiz. 2 gün yerine 3-4 gün olsa iyi olur. ISRA VISION Pazarlama Müdürü Neslihan Sargut 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi şirketimiz adına memnuniyet verici. Ziyaretçi potansiyeli yüksek ve dolu dolu geçen bir organizasyondu. Organizasyon öncesi organizatör firma ile temaslarımız, kurulum hazırlıkları sırasındaki destek ve organizasyonun ilgili kişi ve firmalara duyuruluşunun başarı ile gerçekleştiğini düşünmekteyiz. Önümüzdeki yıllarda organizasyon kapsamının, katılımcı ve ziyaretçi olarak daha da artması dileğimiz.

9 KATILIMCI FİRMALARIN GÖRÜŞLERİ KENTTUR MÜHENDİSLİK Genel Koordinatörü Can Atacan 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi'nin, geleneksel fuar uygulamalarından farklı olarak geniş bir alana yayılmayan yapısı ile hedef odaklı, konuyu bilen ve ciddi talep sahiplerinin geldiği, katılımcı firmaların ise bu sayede daha verimli geri dönüşümler alabildiği bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Sadece robot ve robotla ilgili otomasyon ana ekipmanlarının yer aldığı etkinliğin, çok fazla dağılmadan bu şekilde devam edeceğini umarız. Aynı konsept çerçevesinde devam ettiği takdirde, ihtisas fuarı şeklinde ve saygın bir konumda olacağından gerek katılımcıların gerek ziyaretçilerin, kısa sürede takvimlerine mutlaka ekleyecekleri bir etkinlik haline gelecektir. KUKA TÜRKİYE Pazarlama Asistanı Gülşah Özçelik Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi beklentinin üstünde bir verime sahipti. Katılımcılar çoğunlukla nitelikli ve bilinçliydi, genelde aktif projesi olan veya robot yatırımı potansiyeline sahiptiler. Katılımcıların özellikle robot alanında ilgili olmaları sayesinde getirisi oldukça fazlaydı. Makul bir maliyete oldukça faydalı bir etkinlik gerçekleşti. Sonuç olarak memnun kaldık ve yine katılacağız. KURŞUNEL KALIP Satış Sorumlusu Ufuk Yüksel Şu ana kadar yapılmamış bir organizasyonun içerisinde bulunup seçkin firmaların bir araya getirilmesi memnun ediciydi. İki gün gibi kısa bir sürede nitelikli firma ve aynı ölçüde ilgili ziyaretçilerin gelmesinden dolayı memnuniyetimizi belirtmek isterim. Konuşmacılar ve seçilen konuların da yerinde olması, ulaşılan firma sayısı ile prestijli, akılda kalıcı bir organizasyona imza atıldığını belirtir, başarının devamını dilerim. KÜBİK ROBOTİK Firma Sahibi Kürşat Bileyci Değerlendirme yazımıza kısa ve net olarak oldukça pozitif bir fuardı diyebiliriz. Devamındaki yıllarda robot projelerimizi de sergileyebileceğimiz ve kendi standımızı yapabileceğimiz bir alan rica ediyoruz. Onun dışında oldukça verimli bir organizasyondu. LODOS Teknik Endüstriyel IT ve Robotik Projeler Şefi Esra Şahin Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi nin amaca yönelik bir şekilde gerçekleştiği düşüncesindeyim. Robot yatırımı düşünen farklı birçok sektörden ziyaretçinin katılımı, sektörel bazda ihtiyaçları görmemize ve değerlendirebilmemize olanak tanıdı. Olumlu dönüşler almaya başladık. MITSUBISHI ELECTRIC TURKEY Satış Pazarlama Sorumlusu Ali Kıbrıslı Genel olarak organizasyondan memnun kaldık ve beklentimiz karşılandı. Teknik destek sıkıntısı dışında bir problemimiz olmadı.

10 KATILIMCI FİRMALARIN GÖRÜŞLERİ NACHI Türkiye Koordinatörü Gökhan Kırmacı Robot Yatırımları Zirvesi, ilk defa düzenlenmesi sebebiyle, başlangıçta birçok kişinin başarısında şüphe ettiği organizasyondu. Ancak, biz NACHI olarak fikrin ortaya atıldığı ilk gün itibariyle güvendik. Etkinliğin ev sahibi olan Alternatif Yayın Grubu nun profesyonel yapısı bu başarının en büyük sebebi oldu. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonun sektörün bir araya geldiği, son kullanıcıların uygulamalarına uygun çözümü bulabilecekleri ve robot üreticilerinin yanında, entegratör ve proje firmalarının da yer aldığı, robot bilincinin tüm alanlarda yükseltecek bir fuar konseptine dönüşeceğini düşünmekteyiz. NACHI Türkiye olarak desteğimiz devam edecektir. OMRON Pazarlama Koordinatörü Güray Yayla Öncelikle Türkiye'de spesifik olarak robot uygulamalarına dönük bildiğimiz ilk organizasyon olması ve sektörün hemen hemen ilgili tüm firmalarının toplanmış olmasından dolayı hareket katma ihtimali yüksek gözüktüğünü belirtebiliriz. Daha organize bir şekilde devam etmesini dileriz. Sunum odaları konsept olarak güzel düşünülmüştü, katılımcıların yeterli hazırlık yapmadığını gördük, ziyaretçilerin ilgisi yeterli ölçüdeydi. Ana konferans salonunda gerçekleştirilen organizasyonlarda beklenen ilgiyi toplayabilecek konu ve konukları gözlemleyemedik. İlk defa organize ediliyor olmasından kaynaklı ufak organizasyon eksiklikleri olmuştur, mazur görülebilecek ölçüdedir. ONS MAKİNA Robotik ve Otomasyon Müdürü Ömer Çakıcı 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ne Ons Makina olarak öncelikle katılımcı olmaktan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Ülkemizde henüz gelişimini tamamlamış olan robot yatırımlarının genişletilmesine ve gerek katılımcı gerek yatırımcı firmaların bir araya toplanıp yeni yatırımlar ve iş ortaklığı vb. amaçlarla bir araya gelmesi firmaların teknoloji, reklam ve pazarlama ağına şüphesiz katkı sağlamıştır. Böyle bir ortamı ilk olmasına rağmen hazırlamaktaki özverisinden, çalışmalarından ve başarısından dolayı ST Alternatif Fuarcılık ekibine teşekkürlerimizi bildirir başarılarının devamını dilerim yılında tekrar bir arada olmayı ümit ederim. OSKON Elektronik Mühendisi Nefise Karagöz 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi nde standımız oldukça yoğun bir ilgi gördü. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen birçok seçkin katılımcı büyük bir ilgi ile tanıtılan ürünler hakkında bilgi aldı ve yakın dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri için davette bulundu. Gerek katılımın yoğunluğu ve gerekse katılımcılardan gelen taleplere bakıldığında oldukça başarılı bir zirve gerçekleşti. Böyle bir etkinliğe öncülük ettiği için ST Alternatif Fuarcılık a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. PILZ İletişim ve Pazarlama Uzmanı Çağla Çokaydın Robot Yatırımları Zirvesi ilk olmasına karşın bugüne kadar yapılan birçok etkinlikten başarılıydı. Doğru hedef kitlenin zirveye gelmesiyle bizleri memnun ettiğini belirtmek isteriz. Başarısının ileriki organizasyonlarda devam etmesini diliyoruz.

11 KATILIMCI FİRMALARIN GÖRÜŞLERİ ROBORIDE Genel Müdürü Mert Çoltu İlk defa düzenlenen bir zirve olmasına rağmen katılımcı olarak bizlerin ve gelen ziyaretçilerin beklentilerinin çok üzerinde başarılı bir organizasyonu hep birlikte tamamlamış bulunmaktayız. Organizasyon akışında herhangi bir aksaklık veya eksiklik yaşanmamış olması, ST Alternatif Fuarcılık firmasının titiz çalışmasının bir sonucu olduğu kanaatindeyiz. Ayrıca zirve öncesinde, söz konusu organizasyonun gelecek ziyaretçilere duyurulması, ilgili davetli kişilerin ve kurumların oluşturulması ve tüm Türkiye genelinde muhtelif medyalar kullanılarak ulusal radyolar ve TV kanalları aracılığıyla tanıtıma yönelik reklamlarının yayınlanması hususunda ciddi bir çalışma ve bunlara paralel başarı sergilendiğini belirtmek isteriz. Robot Yatırımları Zirvesi nin hedeflenenden daha fazla kitleye ve kuruma ulaştığını deneyimleyen şahsım ve firmamız, Roboride Robotics, öncelikle emeği geçen tüm ekibe ve arkadaşlara teşekkürü bir borç bilir. Gelecek yıllardaki başarılı organizasyon çalışmalarında birlikte yol almayı temenni ederiz. ROMAK Satış Lideri Ezgi Özkan Fuar firmamız açısından oldukça faydalıydı. Teknik olarak ne istediğini bilen ve gerçekten çözüm arayan firmalar ziyaret etti standımızı. Dolayısı ile ihtiyaç sahipleri ile çözüm sahipleri buluşmuş oldu. Firmamızı daha önce yer almadığımız sektörlerde müşteriler ile buluşturmuş oldu. Fuar sonrasında müşteriler ile iletişimimizi devam ettiriyoruz. Stant alanımız daha büyük olsaydı robotik uygulamalarımızı sergileme fırsatı yakalayabilirdik. SCHNEIDER ELECTRIC Makina Çözümleri İş Geliştirme Departmanı Mustafa Çelebi Robot Yatırımları Zirvesi sadece spesifik katılımcılar ve tek konu odaklı olduğu için çok faydalı geçti. Üst yönetimdeki amirlerimiz, robotik çözümleri satış mühendisi arkadaşlarımız ve müşterilerimiz bu etkinlikteki iletişimden ve çözüm paylaşımlarından gayet memnunlar. Tekrarının ilerleyen yıllarda yapılması için organizatör firmayı destekliyoruz. SCHUNK Pazarlama Uzmanı Pınar Alkan Robot Yatırımları Zirvesi, genel itibariyle bizim açımızdan olumlu bir organizasyon olmuştur. Katılımcı firmaların ve ziyaretçilerin, organizasyon amacına uygun ve özenle seçilmesinin sektör ve bizler adına fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu noktada, organizasyon duyurumu ve pr çalışmaları alanında organizasyon sahiplerini başarılı buluyoruz. Halihazırdaki müşterilerimiz, partner firmalarımız ve gelecekte birlikte çalışmamızın bizler ve sektör adına fayda sağlayacağını düşündüğümüz firmalar ile bizi bir araya getirebilmesi açısından organizasyonun amacına ulaştığını söyleyebiliriz. SICK Görsel Kontrol & Mesafe Ürün Yöneticisi İlker Baloğlu Zirve bence iyiydi, duyurusu sağlam yapılmış, katılım tatmin edici. Gün sayısı da bana göre uygun, çok uzun değil. En önemli nokta benim için bunun Anadolu yakasında yapılması. Herkes uçağı tercih etmeyebiliyor. Katılımcılar, Eskişehir, Konya, Kayseri gibi birçok noktadan gelmişti. Artık Anadolu Yakası nda da fuar merkezi gibi yerler olması gerekir diye düşünüyorum. Robot kurulumu için stantlar küçüktü. Özetlemek gerekirse; Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi güzel, faydalı ve iyi bir organizasyon oldu.

12 KATILIMCI FİRMALARIN GÖRÜŞLERİ SICK Otomotiv Endüstri Yöneticisi Cevdet Koçoğlu Endüstri robotları geçmiş yıllara bakıldığında sadece otomotiv sektöründe ve seri üretim hatlarında tercih edilmekteydi. Günümüzde otomotiv sektörünün dışında gıda, plastik, metal işleme ve elektronik gibi yeni pazarlarda da uygulandığına 2015 Robot Zirvesi nde tanıklık ettik. Sektöre özel çözümlerimizi yeni yatırımcılar ile buluşturma fırsatı verdiği için organizasyona teşekkür ederim. SIFF Ticaret Müdürü Özgür Yıldız Firmamızın uzun yıllardır imalatı olan, özgün ve üst kalite standartlarında üretilen punta kaynak tabancalarının hem ziyaretçiler hem de katılımcı firmalar tarafından yakından incelenmesine olanak veren, son derece yararlı bir fuar oldu. Yıllardır başta otomotiv endüstrisi olmak üzere, sektörün önde gelen firmalarınca kullanılmakta ve ilgi görmekte olan bu ürün grubunun avantajlarını anlatabilmemiz için nokta atışı bir lokasyondu ve bunu iyi değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda tekrar bu zirvede yer alacağımızı özellikle belirtmek isterim. Staubli Robotik Bölüm Müdürü Bahadır Kılıç ve İş Geliştirme Uzmanı Gizem Güneş Robot Yatırımları Zirvesi genel endüstriye robotik çözümleri konusunda bilgi alabilecekleri tek bir platform sağladı. Daha önce robotik yatırımı yapmamış olan firmalar üretici, entegratör ve diğer partner firmalarla tanışma ve projeleri hakkında konuşma imkanının yanı sıra robotik çözümlerle ilgili sunumlara ve konferanslara katılma şansı buldular. Organizasyonun öncesinde iletişim kampanyasının geniş çaplı olarak çok çeşitli endüstri ve sosyal çevrelerdeki tüketicilere ulaşması, ilk seneden bilinirliğini çok yüksek seviyelere taşıdı. Ancak katılımcı sayısının genel itibari ile beklentinin altında kaldığını söylemek yanlış olmaz. Bir de 2016 da sunumların eşzamanlı olmaması iyi olur. SYS ROBOT TEKNOLOJİLERİ Kontrol Sistemleri Müdürü Ahmet Samim Karkın Fuar tanıtımı yeterli düzeyde olmasına rağmen, sanırım ilk defa düzenleniyor olması sebebi ile katılım orta düzeydeydi. Fuarın sadece robot üzerine olması büyük bir avantaj sağlamakla birlikte saf bir kullanıcı profili ortaya koydu. Katılımcı profili, fuarın sadece robot üzerine olması sebebiyle daha uyumluydu. Bu da firmalar açısından zaman kayıplarını ortadan kaldırma ve etkililik açısından avantajlı idi. Butik bir fuar gibi gözükerek robotun direk müşteriye, personel tarafından anlatılmasını sağladığı için müşteriler ile birebir iletişimi güçlü kıldı. TARA ROBOTİK Firma Yetkilisi Emrah Hünerlitürkoğlu 1.Robot Yatırımları Zirvesi nin başarılı ve güzel bir organizasyon olarak gerçekleştiğini ve bizleri memnun ettiğini belirtmek isteriz. Başarısının gelecek organizasyonlarda devam etmesini dileriz.

13 KATILIMCI FİRMALARIN GÖRÜŞLERİ THK GmbH Türkiye Satış Mühendisi Talip Öztürk Türkiye'de Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi'ni ilk kez düzenlediği için öncelikle Alternatif Yayın Grubu'na teşekkür ederiz. Robot sektöründeki lider firmaların çoğunluğunun tedarikçisi konumunda bulunduğumuzdan dolayı THK olarak bu organizasyonda yerimizi aldık. Gerek ziyaretçi niteliği, gerek sayısı bakımından başarılı bir organizasyon olduğunu düşündüğümüz bu fuarı verimli geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Ancak ilerleyen yıllarda yapılacak organizasyonlarda daha büyük boyutlu robotlara ve çalışmalara imkan veren ortamın sağlanması gerektiği fikrindeyiz da humanoid (insansı) robotlarımız ile bu organizasyonda yer alacağımızı şimdiden bildirmek isteriz. TROAX Şirket Yöneticisi Hüseyin Kuhak Organizasyondan çok memnun kaldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İsveç ten gelen İhracat Müdürümüz sadece ilgili kişilerin ziyaretçi olmasını olumlu değerlendirdi. Yaskawa Robotik Bölüm Müdürü Hakan Eskiyazıcı Fuar öncelikle beklentimizin üzerine çıktı. Gelen ziyaretçilerden memnun kaldık. Kontak halinde olduğumuz müşterilerimizin yanı sıra yeni firmalarla da iletişime geçme fırsatımız oldu. Fuar ziyaretçileri genel olarak konu ile ilgili kişilerdi. Bu da fuarın verimliliğini arttırdı. Gelecek sene fuarın Anadolu yakasında Gebze ye yakın bir bölgede olmasının daha fazla kitleye ulaşmada anahtar rol oynayabileceğini düşünüyor ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. NEDEN GELEMEDİLER? 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ne kayıt yaptıran ancak organizasyona gelemeyen ziyaretçilere gelememe nedenlerini sorduk. Gelememe nedenlerinin yer seçimiyle bir ilgisi olup olmadığını, örneğin organizasyonun İstanbul un Avrupa yakası yerine Anadolu yakasında yapılmış olsaydı gelebilir miydiniz? diye sorduk. Yer seçimi konusunda İstanbul dışında bir önerileri olup olmadığını sorduğumuz yanıtlar şöyle oluştu KAYIT YAPTIRAN AMA GELEMEYENLERİN NEDENLERİ ABC DETERJAN Üretim Direktörü Katılmayı çok istemekle beraber (uçak rezervasyonu dahi yapılmıştı) söz konusu tarihten birkaç gün önce talihsiz bir olay yaşadığım için gelemedim. Tekrarının olması durumunda hem kendim hem de fabrikadaki otomasyon yetkilisi mühendisimizle katılmayı isterim. ABDİ İBRAHİM Üretim Planlama Müdürü Katılmayı çok istediğimiz bir organizasyon olduğunu öncelikle belirtmek isterim. Ancak çok önemli bir toplantının aniden plana eklenmesi nedeniyle katılım gerçekleştiremedik. Organizasyonun lokasyonu açısından herhangi bir sorun yoktu.

14 KAYIT YAPTIRAN AMA GELEMEYENLERİN NEDENLERİ AK GIDA Satın Alma Yöneticisi İşlerimizin yoğunluğu sebebi ile katılamadım. Fuarın bulunduğu konum da önemlidir. İstanbul trafiğine girdiğinizde neredeyse tüm gününüz heba oluyor. Fuarda geçireceğim zaman 3 saat ama bu iş için en az 10 saatimi ayırmam gerekiyor. Sonraki organizasyonunuzda görüşürüz nasip olursa. AKIM METAL Genel Müdür Yardımcısı Aynı tarihlerde 2 toplantım vardı, mesafe uzak olduğu için günü bölemedim. Kocaeli de olsa da gelemezdim. Bu arada az sayıda katılımcılı bu tür organizasyonlarınızı Anadolu ve Avrupa yakasında 2 otelde (1 yılda 2 faz gibi) yapabilirsiniz diye düşünüyorum. AKPLAST Firma Sahibi Son anda katılmam gereken bir eğitim çıktı. Eğitim İkitelli de olduğu için erken bitseydi, sergiye de eşlik edebilecektim fakat ettiğim uzadı. Bu sebepten dolayı da katılımda bulunamadım. Açıkçası İstanbul daki trafik problemi artık Kocaeli ne doğru da olduğu için bizler adına Yeşilköy de Kocaeli de olsa fark etmeyecekti. Öneri yerine teşekkürüm olacak. Organizasyon firmasına ön bilgilendirme, ilgi ve sonrası için de sorgulayıcı olduğu için teşekkür ederim. ALTINYILDIZ Elektrik Elektronik ve Kojenerasyon Departmanı Acil olarak yurtdışına çıkmam sebebiyle, kayıt yaptırdığım halde katılamadım. İş planıma uyması halinde, yeni yapılacak olan teknoloji-elektrik-elektronik-otomasyon vs. sistemleriyle ilgili her türlü organizasyona katılmak isterim. AMASYA ŞEKER Genel Müdür Vekili Öncelikle zirveye katılamadığım için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Geribildirim olması adına fabrikamızın kampanya döneminde iş planımdaki yoğunluğundan dolayı katılamadım. ASAŞ OTOMOTİV Üretim Müdürü Organizasyonunuza katılımı planlıyorduk ancak son dakika katılımcı firmalar biraz olduğu gerekçesiyle katılımımız gerçekleşmedi. Önümüzdeki yıl Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ni büyüteceğinizi düşünüyoruz. Özelikle robot yatırımına ağırlık verdiğimiz bu dönemde bizler için de çok iyi olabilir. ATAHAN MADENİ EŞYA Proje Müdürü Yerle ilgili bir sıkıntı yoktu. Aksine bize yakın olması daha iyiydi. Fakat o günler hafta arası olması ve iş yoğunluğumuzun aniden artması sergiye gelişimizi engelledi. Hafta sonu gibi olsaydı fuarlarda olduğu gibi daha çok katılım sağlanırdı bence. BASF Maintenance and Utilities Supervisör Bu fuara çok katılmak istiyordum. Ancak Ekim tarihleri arasında Almanya dan üst düzey misafirlerimiz geldikleri için bu organizasyona katılamadım. Öneri olarak şu şekilde ifade edebilirim, belki bu türde organizasyonlarınıza hafta sonu Cumartesi gününü de almanız katılımı artırır.

15 KAYIT YAPTIRAN AMA GELEMEYENLERİN NEDENLERİ BAŞOĞLU KABLO Fabrika Müdürü Öncelikle takip için teşekkür ederim. Organizasyonun olduğu tarihte maalesef çok önemli bir iş için Brüksel e gitmek zorunda kaldım. Bir sonraki organizasyonunuzda görüşmek üzere BAUMİT Fabrika Müdürü Çok arzu etmeme ve ön kayıt yaptırmama rağmen katılamadığım için üzgünüm. Rahatsızlık sebebiyle katılamadım. Umarım başka bir organizasyonda telafi ederiz. BETEK BOYA Sevkiyat Planlama Sorumlusu İş yoğunluğundan gelemedim. BİFA Grup Müdürü Benim katılamamam tamamen sağlık sorunlarım nedeni ile oldu. Fabrikadan diğer arkadaşlarım katıldı. BİRİNCİ OTOMOTİV İş Geliştirme Şefi Maalesef aynı tarihlere denk gelen bir denetim olduğu için gelemedik. Normalde gelmeyi planlamıştık. Önümüzdeki zirvelerde inşallah katılacağız. CAVO Proje Mühendislik Robot Yatırımları Zirvesi ne katılmak benim için de çok önemliydi. Böyle bir girişimde bulunmanızı ve çabalarınızı çok takdir ediyorum. Katılamama sebebim sağlıkla ilgili. Yeşilköy de olması gelememem için sebep değil. Bundan sonraki organizasyonlara katılmayı isterim. Bu konuda bilgilendirilmeyi isterim. Bu sektöre ilgisi olan kişilerin gelişimi açısından fuar, eğitim ve tanıtım organizasyonlarının arttırılmasını diliyorum. Robotlar konusunda çok fazla kaynağa ulaşılamadığını düşünüyorum. COCA COLA Elektrik Bakım Teknisyeni Fuar ziyareti için planlama yapmış olmamıza karşın, iş ile alakalı ani gelişmeler ve fuar alanının ulaşım yönünden ikamet ettiğimiz bölgeye uzak olması sebebi ile ziyareti gerçekleştiremedik. Başka bir fuarınızda görüşmek dileği ile ÇELİKEL ALÜMİNYUM Dökümhane Müdürü İş planımızda yapmak zorunda olduğumuz değişiklikler nedeniyle katılamadık. Organizasyon lokasyonu tabi ki bizlere biraz uzak, bu tarafta olması bizler için daha uygundur. En azından birkaç saat uğrayabilirdik. Bir sonraki organizasyonda görüşmek dileği ile DAIKIN Yönetim Kurulu Üyesi Çok istememe rağmen son anda çıkan işler nedeniyle katılamadım, yer açısından problem yoktu. Paris'te yapılan Interclima fuarı için son hazırlıklar toplantısı yüzünden katılamadım. İnşallah bir dahaki fuarınıza katılmak istiyorum. DANONE İmalat Müdürü Başka bir toplantım çıktığından dolayı katılamadım.

16 KAYIT YAPTIRAN AMA GELEMEYENLERİN NEDENLERİ DEMİRDÖKÜM Panel Radyatör Üretim Müdürü Çok arzu etmemize rağmen söz konusu günlerdeki üretim yoğunluğumuz, katılmamıza engel oldu. Lokasyon seçiminiz gayet iyiydi. DOĞTAŞ KELEBEK Süreç Geliştirme ve Mühendislik Müdürü Gelmemiş olmamın organizasyonla (yer seçimi ile) bir ilgisi yok. Tamamen erteleyemeyeceğim özel nedenlerden dolayı idi. DOMEKS MAKİNA Elektrik Mühendisi Hafta içi işimle alakalı olarak gelemedim, eğer Cumartesi olsaydı gelebilirdim. DYO Üretim Uzmanı Gelmeyi çok istememize rağmen beklenmedik ani gelişen bir yoğunluk sebebiyle katılamadık. Diolvası'ndan geleceğimiz için bize yakın olması kolaylık olurdu. ELKON Üretim Sorumlusu Bahse konu organizasyona iştirak edemememdeki tek neden zaman sorunudur. Hafta sonu olan bu tip sergi ya da fuarlara katılabiliyorum. Lakin firmamızdan Yönetim Kurulu Başkanımız iştirak etmiş ve gerekli doküman ve bilgileri almıştır. Lokasyon olarak İstanbul bizim için uygundur. GÜNGÖR OTOMOBİL Elektrik Bakım Şefi Ziyaretimi gerçekleştiremememin sebebi o günlerde firmamızda oluşan büyük bir arızadır. Tabi ki organizasyonun çalıştığımız kuruma olan mesafesi de önemli. Ayrıca robot yatırımlarında ciddi yer tutan ABB robot firmasının organizasyonda olmadığını gördüm. Çalıştığım firmada 8 adet ABB ve 1 adet motoman robotun olduğu düşünülürse bu bir handikaptır. Bu benim fikrim. Ayrıca robotların en çok kullanıldığı alan olan otomotiv sektörünü düşündüğümüzde, bu alanda kullanılan aparatların (punta gun, kaynak makinası, tourch, gripper vb.) firmalarının katılımı çok faydalı olacaktır. HİSARLAR Robotik Mühendisi Fabrikamıza yaptığımız yatırımların devreye alma süreçleri olduğu için çok yoğundum. Ufacık bile fırsatım olsaydı gelecektim. Organizasyon bize yakın yerde olsaydı daha rahat olur. Bu sene gelemedim, inşallah bir dahaki sefere. HKTM Genel Müdür Yardımcısı Katılım sağlamadığım için üzüldüğüm bir çalışma olduğunu belirtmek isterim. Öneri olarak; etkinlik saatleri 14:00-21:00 arasında olabilir. Böylece sabah herkes işyerinde yapması gerekenleri yapar. Akşam çıkışı da tüm İstanbul da oluşan trafikten etkilenmez.

17 KAYIT YAPTIRAN AMA GELEMEYENLERİN NEDENLERİ INDESIT Üretim Müdürü Yoğun programımdan ötürü fabrikamızdan 2 arkadaşı fuar için yönlendirdim. Kendilerinden aldığım geri bildirim ise fuarın henüz çok yeni bir fuar olması ve gerekli ciddi-tecrübeli katılımın henüz sağlanamadığı yönünde. Fuara katılmasını bekledikleri bazı firmaları bulamadıklarını bana ilettiler. KARSAN Mühendislik Birim Yöneticisi Yürütmekte olduğum projenin planındaki ani bir değişiklik sebebi ile zirveye katılamadım. Lokasyon farkı olmazdı. Bu tür etkinliklerinizi devam edilmenizi dilerim. KERAMİK Ar-Ge Dizayn Sorumlusu Gelmeyi çok istedim ancak aynı tarihte Ambalaj Fuarı nın olması ve görevli olmam nedeniyle gelemedim. Önümüzdeki yıllarda tekrarlanacak bir organizasyonun ise aynı tarihte benzer diğer fuarlar ile çakışmamasını öneririm. LİLA KAĞIT Üretim Müdürü Düzenlenmiş olan organizasyon katılımını uzun süre önce büyük bir hevesle yapılacaklar listeme almıştım. Ancak yurt dışı misafirlerimizin organizasyon gününe denk gelmesi sebebiyle katılım gerçekleştiremedim. Bizim için lokasyon fark etmez, Japon firmalar Türkiye nin neresinde olursa olsun o fuara/organizasyona gelirim. Yeter ki zaman olsun. Ayrıca bizlere dergi ve mail yoluyla bilgilendirmeler yapılması hoştu. İlginin canlı kalmasını sağladığı ve arttırdığı düşüncesindeyim. MAGNA OTOMOTİV Üretim Müdürü Yoğun programımdan dolayı maalesef gelemedim. Bir sonraki organizasyonunuza katılmayı çok isterim. POLİSAN Proje-Bakım Bölümü Asıl neden gündemde olmayan bir işin maalesef fuar günü gündeme gelmesi ve tamamlanması zorunluluğuydu. Aslında mesafe kısa olsaydı veya trafik sıkıntısı yaşamamış olsaydık katılabilirdik. Bir sonraki yıl mesafe bize yakın olursa öğleden önce işlerimiz olsa bile öğleden sonra etkinliğinize katılabiliyoruz. SARSILMAZ Mühendislik Müdürü Aynı gün içine planlamadığımız Ar-Ge merkezimiz ile ilgili bir program kurulumu denk geldiği için zirveye katılamadım. Tamamen şirket içi bir nedendir. TOYOTA Bakım Sorumlusu Maalesef çok istememe rağmen fabrikadaki iş yoğunluğundan dolayı gelemedim. Önerime gelince, 2 günlük serginizin en azından 1 günü hafta sonu olursa daha iyi olur. YÖRSAN Otomasyon Müdürü Sıra dışı iş yoğunluğu nedeniyle katılamadım. Planlanan işlerin dışında ortaya çıkan sorunlar organizasyonun yerinden bağımsız olarak katılmama engel oldu.

18 45 ADET SEKTÖREL SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ Sektörel sunumlar ve çözüm gösterileri de etkinlik ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi gördü. İki gün süren etkinlikte 45 adet sektörel sunum gerçekleştirildi. Katılımcı firmalar tarafından gerçekleştirilen sektörel sunumlarda, robot teknolojisinin geldiği nokta ziyaretçilerle paylaşıldı ve imalat sanayinin sorularına cevaplar arandı. Sunumların büyük kısmı konu ve içerik anlamında başarılı bulunurken, teknik konuların daha çok öne çıkarılmasında yarar olduğu vurgulandı. İMALAT SANAYİ TECRÜBELERİNİ AKTARDI Katılımcı firmalar tarafından gerçekleştirilen sektörel sunumlarla birlikte, üretiminde robot kullanan sanayiciler de robotlu üretime dair tecrübelerini aktarma fırsatı buldular. Etkinliğin ikinci günü konferans salonunda düzenlenen panellerde, Çimtaş, Sarsılmaz Silah, Özbekoğlu, Ankara Seramik, Kale Pres, Orsan Ticari Araç Sistemleri, ORS Rulman ve Taşanlar Mermer firmalarının yetkilileri, robotlu üretimle elde ettikleri avantajları ve deneyimlerini ziyaretçilerle paylaştılar. TANITIM ÇALIŞMALARI FAZLA BULUNDU! 1. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi nin tanıtım çalışmaları kapsamında; çok sayıda radyo, TV, gazete, dergi ve dijital reklam mecraları kullanıldı. Gelen ziyaretçilerin önemli bir bölümü, Her tarafta Robot Yatırımları Fuarı reklamları var. Organizasyona gelirken çok büyük bir fuar yeri var diye düşündük, burası çok da büyük bir alan değilmiş yorumları yaptılar. GALERİ

19 GALERİ

20 GALERİ

21 2016 YILI İÇİN ŞİMDİDEN YERİNİZİ ALIN Bilgi ve Rezervasyon İçin Lütfen Arayınız Proje : Haydar İlk Tel : Mail : haydar@alternatifyayincilik.com

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com Rapor Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı www.toyzeria.com Rapor Oyuncak sektörünün Orta Doğu daki merkezi Toyzeria büyüyor Toplam 117 ulusal ve uluslararası katılımcı (2013 de 105) Toyzeria yı 30 Ekim

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca 33 ülkeye ihracat yapıyoruz fuar sayesinde artık Fas ta da

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca Afrika pazarına açılmak için bu fuara katıldık,ilk katılımımız

Detaylı

ANTALYA İMBAT SOĞUTMA FRESH ANTALYA 2008 FUARINDAYDI

ANTALYA İMBAT SOĞUTMA FRESH ANTALYA 2008 FUARINDAYDI Sayfa 1 12.05. ANTALYA İMBAT SOĞUTMA FRESH ANTALYA FUARINDAYDI Bu yıl Antalya'da düzenlenen footech fuarına katıldık. Yeni çok kompresörlü cihazımızı yurt içi pazarında ilk kez sergiledik. Fuarda yeni

Detaylı

FUAR RAPORU Irak ın Ticaret Merkezi Erbil, ticari potansiyeliyle tüm yatırımcıları şaşırttı.

FUAR RAPORU Irak ın Ticaret Merkezi Erbil, ticari potansiyeliyle tüm yatırımcıları şaşırttı. FUAR RAPORU Irak ın Ticaret Merkezi Erbil, ticari potansiyeliyle tüm yatırımcıları şaşırttı. IRAK ULUSLARARASI FURN EXPO, 27-30 Haziran 2012 tarihlerinde Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI

ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI ICF Türkiye ANKET-2 SONUÇLARI Araştırmaya 48 ICF Türkiye koçu katılmıştır. ICF Türkiye tarafından hangi eğitim/toplantı veya etkinliklerin düzenlenmesini istersiniz? Diğer önerilen eğitimler: Koçluk anlaşmaları

Detaylı

Ülkeden Profesyonel

Ülkeden Profesyonel 5.780 Yurt Dışı Profesyonel Ziyaretçi 96 28.868 Ülkeden Profesyonel Profesyonel Ziyaretçi Ziyaretçi 289 Yurt İçi ve Yurt Dışı Katılımcı 50 bin m 2 Sergileme Alanı YURT DIŞI PROFESYONEL ZIYARETÇILERIN COĞRAFI

Detaylı

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU Uluslararası ASANSÖR İstanbul Fuarı, 26-29 Mart 2015 tarihlerinde Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD ın desteği ile 14. kez kıtaları buluşturdu. 28

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

21-28 Eylül 2014 PARAGUAY-URUGUAY SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

21-28 Eylül 2014 PARAGUAY-URUGUAY SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 21-28 Eylül 2014 PARAGUAY-URUGUAY SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TET (Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği) tarafından 2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ TANITIM DOSYASI 2016 A. PROGRAMLARIMIZIN TARİHÇESİ VE MİSYONU Programlarımız Kocaeli, Gebze ve İstanbul Sanayi nin yetişmiş

Detaylı

SIGN İSTANBUL 2016 SONUÇ RAPORU

SIGN İSTANBUL 2016 SONUÇ RAPORU SIGN İSTANBUL 2016 SONUÇ RAPORU 18. kez 29 Eylül- 2 Ekim 2016 tarihlerinde organize edilen SIGN İstanbul Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı; son 18 yılın en yoğun ziyaretçisini

Detaylı

GAYRİMENKUL VE YATIRIM

GAYRİMENKUL VE YATIRIM FUAR RAPORU İRAN ULUSLARARASI GAYRİMENKUL VE YATIRIM FUARI 19-21 MAYIS 2016 Tebriz - İRAN Tabriz International Fair Ground Organizatör www.irexpo.net info@irexpo.net Fuar Alanı Tabriz International Fair

Detaylı

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI 2017 10 12 MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi UFI EUROPEAN

Detaylı

Gerçekleşmiş proje örnekleri ile. Zirvesi ve Sergisi. WOW Kongre Merkezi Yeşilköy / İstanbul. Açılış Saati: 09:00 Kapanış Saati: 19:00

Gerçekleşmiş proje örnekleri ile. Zirvesi ve Sergisi. WOW Kongre Merkezi Yeşilköy / İstanbul. Açılış Saati: 09:00 Kapanış Saati: 19:00 Gerçekleşmiş proje örnekleri ile Endüstri 4.0 UYGULAMALARI Zirvesi ve Sergisi 16-17-18 Ekim 2018 Salı, Çarşamba ve Perşembe WOW Kongre Merkezi Yeşilköy / İstanbul Açılış Saati: 09:00 Kapanış Saati: 19:00

Detaylı

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR Bu fuar 5174 sayılı kanun gereğince TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ) denetiminde düzenlenmektedir CWIEME İSTANBUL HAKKINDA Türkiye ve çevresindeki bölgelerde iş

Detaylı

İnsan Kaynaklarının Dijital Dönüşümü Zirvesi

İnsan Kaynaklarının Dijital Dönüşümü Zirvesi Düzenleyen Zirve Hakkında Bu zirveyi düzenleyen; İndense Eğitim ve Dış Kaynak Hizmetleri Ltd. Şti. işletmelere 2009 yılından bu yana mesleki ve bireysel gelişim alanında hizmet veren bir kurumsal eğitim

Detaylı

Proje Teknik Makine Tasarım,Otomasyon ve Uygulama

Proje Teknik Makine Tasarım,Otomasyon ve Uygulama Proje Teknik Makine Tasarım,Otomasyon ve Uygulama Firma Profili Bursa / TURKEY -Adres:Üçevler Mah. Ünalp Sok. No:2R/1 Nilüfer/BURSA -GPS: N 40 11 58,1928" E 28 56 19,1976" BURSA -Tel: +90 (224) 443 42

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

2-3 EKİM 2018, ANKARA

2-3 EKİM 2018, ANKARA DESTEKLERİYLE ORGANİZATÖR 2-3 EKİM 2018, ANKARA S O N U Ç R A P O R U OPERASYON ve İÇERİK PARTNERİ www.inpps.com ZİRVE HAKKINDA Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye'de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına ve gelişimine liderlik eden, bu konuda ülkemizin

Detaylı

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15 Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI FURNEXPO, 12-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri ile buluştu.

Detaylı

SIGN İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU

SIGN İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU SIGN İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU 10-13 Eylül 2015 tarihlerinde 17.kez organize edilen Uluslararası SIGN İstanbul Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı; katılımcılarının ve ziyaretçilerinin

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

SIGN ĐSTANBUL 2014 SONUÇ RAPORU

SIGN ĐSTANBUL 2014 SONUÇ RAPORU SIGN ĐSTANBUL 2014 SONUÇ RAPORU 11-14 Eylül 2014 tarihlerinde 16.kez organize edilen Uluslararası Sign Đstanbul Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı; katılımcılarının ve ziyaretçilerinin

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com Supported by: İSTANBUL 2015 26-29 Mart 2015 Avrasya ve Türkiye nin önemli karar vericilerini, dünyadan tedarikçilerle aynı platformda bir araya getiren lider medikal fuar FUAR SONUÇ RAPORU Eş Zamanlı:

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

ESTAŞ KALİTEYİ. Mühendislerimiz Japonya da

ESTAŞ KALİTEYİ. Mühendislerimiz Japonya da www.estas.com.tr EKSANTRİK GAZETE Sayı:1 8.Kasım.2010-1977 den beri Mühendislerimiz Japonya da Genel Müdürümüz Ismail Timuçin ve Ve imalat sorumlumuz Yüksel Erturhan imalat konusunda son gelişmeleri yakından

Detaylı

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu Microsoft Lync Projesi Durum: Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu 5 ayrı lokasyon arasında kuvvetli bir iletişim altyapısına ihtiyaç

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

ANA SPONSORLAR POWERED BY

ANA SPONSORLAR POWERED BY ANA SPONSORLAR POWERED BY International MICE & Wedding Forum-IMWF, endüstride stratejik olarak yenilikçi fikirler ve ortaklıklar ile profesyonelleri, fikir liderlerini bir araya getirir. Katılımcılar,

Detaylı

3. ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, EV EŞYALARI EV TEKSTİLİ FUARI

3. ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, EV EŞYALARI EV TEKSTİLİ FUARI FUAR RAPORU 05-08 Aralık 2013 Kazablanka - FAS OFEC FUAR HAKKINDA MaDecor Expo 2013 05 08 Aralık 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık, Elan Expo ve Fas'ın en büyük organizasyon şirketlerinden biri

Detaylı

SODEX Ankara 2017 HVAC-R SEKTÖRÜNÜN ANKARA DAKİ EN ÖNEMLİ BULUŞMASI

SODEX Ankara 2017 HVAC-R SEKTÖRÜNÜN ANKARA DAKİ EN ÖNEMLİ BULUŞMASI 1 2 İÇERİK KÜNYE 3 FUAR YERLEŞİM PLANI.4 KATILIMCI GÖRÜŞLERİ...5-8 ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ..9-10 ALIM HEYETİ PROGRAMI..11 KONFERANSLAR.12 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ.. 13 TANITIM ÇALIŞMALARI..14 MEDYADA

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Hall 100 bin m Yurt Dışı Ziyaretçi. 104 Ülkeden Profesyonel Ziyaretçi. 472 Yurt İçi ve Yurt Dışı Katılımcı.

Hall 100 bin m Yurt Dışı Ziyaretçi. 104 Ülkeden Profesyonel Ziyaretçi. 472 Yurt İçi ve Yurt Dışı Katılımcı. 29.783 Toplam Ziyaretçi 11 Hall 100 bin m 2 Sergileme Alanı 4.142 Yurt Dışı Ziyaretçi 104 Ülkeden Profesyonel Ziyaretçi 472 Yurt İçi ve Yurt Dışı Katılımcı YURT DIŞI ZİYARETÇİLERİN COĞRAFİ DAĞILIMI 13,91

Detaylı

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir.

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir. DOMOTEX 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI DOMOTEX Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 14 17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenmiştir. Söz konusu fuar dünyanın en büyük

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

Hall 100 bin m 2 Sergileme Alanı Ülkeden Profesyonel Ziyaretçi. 472 Yurt İçi ve Yurt Dışı Katılımcı. Profesyonel Ziyaretçi

Hall 100 bin m 2 Sergileme Alanı Ülkeden Profesyonel Ziyaretçi. 472 Yurt İçi ve Yurt Dışı Katılımcı. Profesyonel Ziyaretçi 29.783 Profesyonel Ziyaretçi 11 Hall 100 bin m 2 Sergileme Alanı 4.142 Yurt Dışı Profesyonel Ziyaretçi 104 Ülkeden Profesyonel Ziyaretçi 472 Yurt İçi ve Yurt Dışı Katılımcı YURT DIŞI PROFESYONEL ZIYARETÇILERIN

Detaylı

MAGROTEX 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI. www.mardintarimfuari.com MAGROTEX MAR 16-19 NİSAN 2015 MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI. www.mardintarimfuari.

MAGROTEX 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI. www.mardintarimfuari.com MAGROTEX MAR 16-19 NİSAN 2015 MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI. www.mardintarimfuari. 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI TARIM GIDA HAYVANCILIK MAKİNE HİZMET www.mardintarimfuari.com 2. Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 16-19 NİSAN MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI www.mardintarimfuari.com Organizasyon

Detaylı

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri İstihdam Seferberliği 2019, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldı. 25 Şubat 2019 tarihinde İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

www.foodsupplychainforum.org www.sut-d.org

www.foodsupplychainforum.org www.sut-d.org www.foodsupplychainforum.org Düzenleyen Destekleyen www.sut-d.org Değerli Gıda Yatırımcıları ve Sektör Temsilcileri, Günümüzde en önemli ve stratejik sektörlerden biri olarak kabul edilen gıda sektörü,

Detaylı

12-15 Kasım 2017 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ

12-15 Kasım 2017 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ 12-15 Kasım 2017 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ PFZ NEDİR? Pazarlama ve Finans Zirvesi, yaklaşık 2000 üniversite öğrencisini bir araya getiren bir organizasyondur.itü

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Görkem ŞAVLUĞ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzman Yardımcısı 13-19 Ocak

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR BİLİM ve TEKNOLOJİ FUARI 11-14 Ekim 2018, BURSA Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi B l m Sektöründek Yen l kler ARGE www.kosgeb.gov.tr Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi info@merinosakkm.com

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

-SIVA 6. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM VE DEKORASYON FUARI

-SIVA 6. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM VE DEKORASYON FUARI FU AR RA PO RU -SIVA SA 23 - FE 26 K XE XP ASI M O CE NT 201 ER 6 C EZ AY İR 6. ULUSLARARASI YAPI ENDÜSTRİSİ, ISITMA-SOĞUTMA, KAPI-PENCERE, YER DÖŞEMELERİ, ALUMİNYUM-CAM VE DEKORASYON FUARI Fuar Hakkında

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA 01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA Doğru yerdesiniz... HİDROLİK VE PNÖMATİK 2005 size yeni pazarların kapılarını aralayacak... Makina Mühendisleri

Detaylı

Misyonumuz İnsan yönetimi konusunda lider bir sivil toplum kuruluşu olmak

Misyonumuz İnsan yönetimi konusunda lider bir sivil toplum kuruluşu olmak Misyonumuz İnsan yönetimi konusunda lider bir sivil toplum kuruluşu olmak PERYÖN - TÜRKİYE İNSAN YÖNETİMİ DERNEĞİ 12. İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ Lades Olmam Çünkü MUTLULUK AKLIMDA PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından Değerli üyelerimiz, değerli kongre katılımcıları... Bu sene 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresini Antalya da yaptık. Kongrenin planlanması ve yapılmasında enerjisini

Detaylı

medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi

medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi 2017 medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi AŞ adına İmtiyaz Sahibi Ve Yönetim Kurulu Buşkanı Mustafa Üstün Genel Müdür Melis Üstün Satış Direktörü Hacer Yılmazer Kalafatlar hyilmazer@bilesim.com.tr Proje

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

16-19 Ekim 2014 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ICEC

16-19 Ekim 2014 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ICEC AVRASYA BÖLGESİNİN GAYRİMENKUL BULUŞMASI Yatırımın Fırsat Günleri 16-19 Ekim 2014 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ICEC BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ)

Detaylı

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde 48 saat içinde gerçekleştirilen en büyük açık kaynaklı

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu Etkinlik Yönet Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu 02 Etkinlik Yönet Etkinlik Uygulamanız da Etkinliğiniz kadar özel olsun Etkinlik Yönet ile etkinliğinizin mobil uygulamasını

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

KIDS TURKEY Oyuncak, Çocuk, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı RAPOR.

KIDS TURKEY Oyuncak, Çocuk, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı RAPOR. 9. Oyuncak, Çocuk, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı RAPOR www.kidsturkey.com Kids Turkey Bir Uluslararası Ağ Oluşturma Platformu Kids Turkey kapılarını İstanbul Expo Center da dokuzuncu kez kapattı.

Detaylı

GENEL KURUL. Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

GENEL KURUL. Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Sendikamızın 26. Olağan Genel Kurulu 20-21 Şubat 2010 tarihlerinde Ankara da Sendika Merkezi nde tertip edilmiştir. 53 Üye fabrikalarımızın temsilcilerinin

Detaylı

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 23 26 Ocak 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai emirliğinde düzenlenmiştir. 37.kez

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 6-7 Aralık 2017 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 06 07.12.2017 PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına

Detaylı

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 Ahmet Sabuncu ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 26 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri

Detaylı

Hollanda'nın ilk helal ürün fuarı yoğun bir katılım ile sona erdi Yayınlandı 17 Nisan 2015-01:46 Laatste update: 17 Nisan 2015-02:04

Hollanda'nın ilk helal ürün fuarı yoğun bir katılım ile sona erdi Yayınlandı 17 Nisan 2015-01:46 Laatste update: 17 Nisan 2015-02:04 Anasayfa Avrupa / Ekonomi Hollanda'nın ilk helal ürün fuarı yoğun bir katılım ile sona erdi Yayınlandı 17 Nisan 2015-01:46 Laatste update: 17 Nisan 2015-02:04 Eindhoven şehrinde 1. Uluslararası Halal Expo

Detaylı

CeBIT Bilişim Eurasia 2014

CeBIT Bilişim Eurasia 2014 CeBIT Bilişim Eurasia 2014 FUAR KAPANIŞ RAPORU 11 14 Eylül İstanbul,Turkiye cebitbilisim.com CeBIT Bilişim Eurasia 2014 Kabuk Değiştirdi Sadece İş Dünyası %100 B2B konsepti Fuar ve Konferanslar CeBIT Global

Detaylı

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA 1994 yılında Şerafettin Gürçay tarafından kurulan Gürçay Makine, tecrübeli kadrosu ve ileri teknoloji üretim donanımıyla kısa bir süre içerisinde sektörünün önde firmalarından biri

Detaylı

Rapor. kids turkey. TOYZERIA / KIDS TURKEY 2015 Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. ISTANBUL 29 Oct - 01 Nov 2015. www.kidsturkey.

Rapor. kids turkey. TOYZERIA / KIDS TURKEY 2015 Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. ISTANBUL 29 Oct - 01 Nov 2015. www.kidsturkey. www.kidsturkey.com kids turkey ISTANBUL 29 Oct - 01 Nov 2015 Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı Toyzeria / Kids Turkey Orta Doğu nun En Önemli B2B Platformu Beyanlar Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

20 Ağustos 2015 DOMOTEX Turkey (25 28 Mayıs 2015) DOMOTEX Turkey, halının merkezinde uluslararası bir platform sundu

20 Ağustos 2015 DOMOTEX Turkey (25 28 Mayıs 2015) DOMOTEX Turkey, halının merkezinde uluslararası bir platform sundu Kapanış Bülteni 20 Ağustos 2015 DOMOTEX Turkey (25 28 Mayıs 2015) DOMOTEX Turkey, halının merkezinde uluslararası bir platform sundu Makine halısı üretiminin merkezi konumundaki Gaziantep te düzenlenen

Detaylı

MMO Ankara Şube Tasarım ve İmalat Komisyonu Çalışmaları

MMO Ankara Şube Tasarım ve İmalat Komisyonu Çalışmaları MMO Ankara Şube Tasarım ve İmalat Komisyonu 2010-2011 Çalışmaları ÜYELER Şube Yönetim Kurulu Üyesi... Ömer Varlık ÖZERCİYES Şube Teknik Görevlisi... Selman Serkan ERSEVER Başkan... Ali Serkan İNKAYA Sekreter...

Detaylı

NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Nijerya arasında ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 12-17 Aralık 2011 tarihleri arasında EKONOMİ BAKANLIĞI

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL AVRASYA AMBALAJ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 01-05 KASIM 2016 İSTANBUL Ahmet SABUNCU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefliği Uzmanı 1 AVRASYA AMBALAJ 22. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ

Detaylı

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ Değişim olmadan gelişim olmaz. Değişim yönetiminin kullandığı araçlardan en vazgeçilmezi ise İLETİŞİM dir. Yeşim de insan odaklı bakış açımızın simgesi olan Önce İnsan

Detaylı

Destek veren kuruluşlar

Destek veren kuruluşlar Destek veren kuruluşlar Kocaeli Artistik Kuaförler Derneği Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Terziler Odası MOBESKO Teknoloji Bilişim Ses Sistemleri Bu fuara ait defilenin ses ve ışık sistemleri

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU

FAALİYET BİLGİ RAPORU FAALİYET BİLGİ RAPORU Faaliyetin Adı Helal Expo 2013 FAALİYET İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) Faaliyetin Başlama-Bitiş Tarihleri ve Saatleri

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016 Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

Genel Müdürümüzden. Kasım 2013. Hepinize Merhaba,

Genel Müdürümüzden. Kasım 2013. Hepinize Merhaba, Kasım 2013 Genel Müdürümüzden Hepinize Merhaba, Kurumumuzdaki reorganizasyon çalışmaları bildiğiniz üzere devam etmektedir. Bu çerçevede Kurumsal İletişim Birimi mizi kurduk. Bu birimle şu anda okumakta

Detaylı