Özgeçmiş. Doğum Yeri ve Tarihi: Bayburt İlk ve Orta Öğretim: Samsun ve Erzincan

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özgeçmiş. Doğum Yeri ve Tarihi: Bayburt-1948. İlk ve Orta Öğretim: Samsun ve Erzincan 1955-1966"

Transkript

1 Özgeçmiş Doğum Yeri ve Tarihi: Bayburt-1948 İlk ve Orta Öğretim: Samsun ve Erzincan Üniversite: Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü, Doktora: Atatürk Üniversitesi,Ziraat Fakültesi,1974 Master of Science: Hollanda Wageningen Agricultural University, Doçent: Atatürk Üniversitesi,Ziraat Fakültesi,1980 Profesör: Selçuk Üniversitesi,Ziraat Fakültesi,1988. İdari Görev: S.Ü.Ziraat Fakültesi Dekanlığı ,KTÜ Ünye İİBF Dekanlığı, ,Toprak Bölüm Başkanlığı, Fakülte Yönetim ve Fakülte Kurulu Üyelikleri OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümüne naklen atanma: Türkiye Toprak İlmi Derneği ve TEMA üyesi.

2 BİLİMSEL YAYINLARI ve FAALİYETLERİ 1. TEZLER 1.1. Bayraklı, F Bayburt ve Erzincan ovaları ile Rize bölgesi topraklarının fosfor durumları üzerinde bir araştırma. Doktora tezi.atatürk Üni., yay.,no: Bayraklı, F Effect of time on the retention of P by soils and solubilisation by different extractants. M.Sc. minor thesis.agricultural Uni.,Wageningen-the Netherlands Bayraklı, F Influence of Cadmium and Chloride on Zea mays grown on a sandy soil.agricultural Uni., Wageningen-the Netherlands.Major thesis Bayraklı, F Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri topraklarında fosfor tutulması ve buna etki eden bazı faktörler üzerinde bir araştırma. Doçentlik tezi.basılmamış Gezgin, S., Bayraklı, F Büyük Konya havzası topraklarında bitki elverişli çinko durumunun belirlenmesinde kullanılacak kimyasal yöntemler üzerinde bir araştırma.s.ü. Fen Bil. Enst. Dokora tezi Akay, A., Bayraklı, F Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çomaklı araştırma ve uygulama çiftliği topraklarının fosfor durumları üzerine bir araştırma. S.Ü.Fen.Bil.Ens.,1991, sonuçlanmış yüksek lisans tez çalışmasıdır.(yayınlanmadı) Zengin, M., Bayraklı, F Konya ovası sulama sularının su kalitesi açısından sınıflandırılması üzerine bir araştırma. S.Ü. Fen Bil.Ens., 1992, sonuçlanmış yüksek lisans tez çalışmasıdır.(yayınlanmadı) Çelik, S., Bayraklı, F Yozgat yöresinde şeker pancarının azotlu ve fosforlu gübre isteği, gübrelerin verim ve kaliteye etkileri üzerine bir araştırma. SÜ. Fen Bil. Ens. Doktora çalışmasıdır. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yayınları 126.,Rapor serisi Çelikel, K., Bayraklı, F Sabit seviyelerde farklı yetiştirme ortamlarına uygulanan makro ve mikro besin elementlerinin Gypsophila Paniculata Perfecta'nın gelişimi ve bazı özelliklerine etkisi üzerine bir araştırma. S.Ü. Fen Bil.Ens. Doktora çalışmasıdır. (Yayınlanmadı) Polat, H., Bayraklı, F Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat kampüs sahasında doğal olarak yetişen bazı bitkilerin mineral besin elementi içerikleri üzerine bir araştırma.s.ü. Fen Bil. Ens. yüksek lisans çalışmasıdır, (Yayınlanmadı) Akay,A.,Bayraklı F.,1998.Kireçli Topraklarda Fosfor ve Çinko Gübrelemesinin Buğday Verim ve Kalitesine Etkisi. S.Ü.Fen.Bil.Ens.Doktora Tezi(yayınlanmadı).

3 1.12.Polat,H.,Bayraklı F.,1999. Türkiye de Yaygın Bazı Büyük Toprak Gruplarında Azotlu Gübrelerden Meydana Gelen Azot Kayıpları Üzerine Araştırmalar. S.Ü.Fen Bil.Ens.Doktora Tezi (yayınlanmadı) Bayraklı,B.,Bayraklı F.,2002.Karadeniz Bölgesinden Alınan Bazı Topraklar ve Zeolit in Fosfor Adsorpsiyon Özelliklerinin Langmuir ve Freundlich Adsorpsiyon İzoternleri İle Değerlendirilmesi.OMÜ.Fen Bil.Ens.Yüksek Lisans Tezi(yayınlanmadı) Uğur,D.Didem,Bayraklı,F.,2004.Zonguldak Kömür Havzası Çevre Sorunlarının Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma.OMÜ.Fen Bil.Ens.Yüksek Lisans Tezi(yayınlanmadı) Er,F.Bayraklı,F.,1998.Hadim Aladağ Yöresi Üzüm Bağlarının Beslenme Problemlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma.S.Ü.Fen Bil.Ens.Doktora Tezi(yayınlanmadı) Ekşi O, Bayraklı F., Samsun Sebze Pazarlarından Toplanan Bazı Sebze Ve Gıda Örnekleriyle Bazı İçme Suyu Ve Taban Suyu Örneklerinin Nitrat İçeriğine İlişkin Bir Araştırma. OMÜ. Fen Bil. Ens. Yüksek Lisans Tezi(Yayınlanmadı) Yıldırım S, Bayraklı F., Bafra Ve Çarşamba Ovalarından Toplanan Bazı Toprak Öneklerinin Fosfor Adsorpsiyon Özelliklerinin Langmuir Ve Freundlich Adsorpsiyon İzotermleri İle Değerlendirilmesi. OMÜ. Fen Bil. Ens. Yüksek Lisans Tezi(Yayınlanmadı) Çoluk Ö, Bayraklı F.,2007.Karadeniz Bölgesinden Alınan Değişik Özellikteki Bazı Topraklarda Fosfor Adsorpsiyonu OMÜ. Fen Bil. Ens.Yüksek Lisans Tezi(yayınlanmadı). 2. ARAŞTIRMA MAKALELERİ 1.Bayraklı, F., Ammonia volatilization losses from different fertilizers and effect of several urease inhibitors, CaCl2 and phosphogypsum on losses from urea. Fertilizer Research 23: Gezgin, S., Bayraklı, F., Ammonia Volatilization From Ammonium Sulphate, Ammonium Nitrate, and Urea Surface Applied to Winter Wheat on a Calcareous Soil. J. of Plant Nutrition, 18(11): Bayraklı, F., Gezgin, S., Controlling Ammonia Volatilization From Urea Surface Applied to Sugar Beet on a Calcareous Soil. Commun. Soil Sci. Plant Analy. ( 27 (9-10):

4 2.1. Oruç, N., Bayraklı, F Atatürk Üniversitesi Erzurum ve Elazığ tarım işletmesi ve Rize bölgesi topraklarında inorganik P formları. Atatürk Üni., Ziraat Derg. 3(4): Bayraklı, F Alkali ve asit topraklardan alınan NaHCO 3 ve Bray-2 ekstraktlarında iki ayrı kolorimetrik metodla tayin edilen fosfor miktarlarının mukayesesi üzerine bir araştırma. Atatürk Üni., Ziraat Derg., 4(2): Oruç, N., Gür, K. ve Bayraklı, F.,1977. Erzurum ve Rize illerinden alınan bazı toprak örneklerinde nitrifikasyonu önleyici maddelerin etkilerinin araştırılması. TÜBİTAK Tarım ve Ormancılık grubu tebliğleri: 1-10, Ankara Bayraklı, F., Korkmaz, A Asitlendirilmiş pirit artığının suda çözünebilir Fe, Zn, Cu ve Mn içeriği üzerinde önbir araştırma. Ondokuz mayıs Üni., Ziraat Fak., Derg.,1(1): Bayraklı, F Toprağa artan miktarlarda verilen kadmium(cd) ve klörürün(cl) mısır bitkisinin gelişmesi ve kadmium'un toprakta dağılış şekilleri üzerine etkisi. Ondokuz mayıs Üni.,Zir., Fak., Derg., 1(1): Korkmaz, A., Bayraklı, F Çeltik bitkisinin üre ve amonyum sülfat azotundan yararlanması üzerine bir araştırma. Ondokuz mayıs Üni., Zir., Fak., Derg., 2(1): Korkmaz, A., Bayraklı, F Fideleme çeltikte azot gübrelemesi: I. Ürenin topraktan verilme yöntemlerinin karşılaştırılması. Ondokuz mayıs Üni., Zir.,Fak., Derg.,2(1): Bayraklı, F Üre gübresinden amonyak gazı halinde cerayan eden azot kayıpları, azot kayıpları üzerine bazı inhibitör maddeler ve fosfojipsin etkisi üzerinde bir araştırma. Ondokuz mayıs Üni., Zir., Fak., Derg., 2(1): Şahinoğlu, H., Esener, Z. ve Bayraklı, F., Kas gevşeticilerin serum çinko, mağnezyum, potasyum ve kalsiyum düzeylerine etkileri. T. Kl Tıp Bil Araş Dergisi C.6, S.4, 1988, Bayraklı, F., Ammonia volatilization losses from different fertilizers and effect of several urease inhibitors, CaCl2 and phosphogypsum on losses from urea. Fertilizer Research 23: Bayraklı, F., Gezgin, S., Konya-Ereğli ve Çumra Ovası Topraklarının Elverişli Fe, Zn, Mn ve Cu Miktarları İle Bazı Toprak Özellikleri Arasındaki İlişkiler Üzerine Bir Araştırma. S.Ü. Ziraat Fak. Dergisi 1(2): , Konya Gezgin, S., Bayraklı, F., Büyük Konya Havzası Topraklarında Bitkiye Elverişli Çinko Durumunun Belirlenmesinde Kullanılacak Kimyasal Yöntemler Üzerinde Bir Araştırma. S.Ü. Ziraat Fak. Dergisi 3(5): 63-78, Konya.

5 2.13.Gezgin, S., Bayraklı, F., Çinko Uygulamasının Mısır Bitkisinin Gelişimi ve Bitkideki Bazı Besin Elementlerinin Kapsamına Etkisi. S.Ü. Ziraat Fak. Dergisi 4(6): Konya Bayraklı, F., Sade, B., Gezgin, S., Önder, M., Topal, A., Çinko, Fosfor ve Azot Uygulamasının "Gerek 79" Ekmeklik Buğday Çeşidinin (Triticum aestivum L.) Dane Verimi ve Verim Unsurları Üzerine Etkileri. S.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, 6(8): , Konya Gezgin, S., Bayraklı, F., Önder, M., Sade, B., Uyanöz, Ş., Topal, A., Şeker Pancarı Yapraklarının Bazı Besin Elementleri Kapsamına Fosfor ve Çinko Gübrelemesinin Etkisi. S.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, 7(9): , Konya Bayraklı, F., Gezgin, S., Polat, H., Uyanöz, Ş., Özaytekin, H., Zengin, M., Azotlu Gübrelerden Amonyak Gazı Uçması Şeklinde Cereyan Eden Azot Kayıplarının Belirlenmesi ve Bu Kayıpların Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirler Üzerinde Araştırmalar. TÜBİTAK-TOAG-899 no'lu projenin kesin sonuç raporu Gezgin, S., Bayraklı, F., Ammonia Volatilization From Ammonium Sulphate, Ammonium Nitrate, and Urea Surface Applied to Winter Wheat on a Calcareous Soil. J. of Plant Nutrition, 18(11): Gezgin,S., Bayraklı,F., Polat,H., Özaytekin,H., Uyanöz,Ş., ve Zengin,M.,1996. Değişik Azotlu Gübrelerin Şeker Pancarında (Beta vulgaris L. "Kawemaja") Verim, Kalite ve Yaprakta Bazı Besin Elementleri Kapsamına Etkisi. TÜBİTAK, Türk J.of Agric. Forest., 20(3): Bayraklı,F.,Gezgin,S., Sade,B.,Topal,A., ve Önder, M.,1995. Fosfor ve Çinko Gübrelemesinin Şeker Pancarının (Beta Vulgaris L "S901") Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi. TÜBİTAK, Türk J.of Agric. 20(1996): Bayraklı, F., Gezgin, S., Controlling Ammonia Volatilization From Urea Surface Applied to Sugar Beet on a Calcareous Soil. Commun. Soil Sci. Plant Analy. 27 (9-10); Bayraklı, F., Gür, K., Gezgin, S., Uyanöz, R., Zengin, M., Kış Mevsiminde Konya Şehir Atmosferindeki Duman ve Kükürtdioksit Gazı Miktarı ile İklimsel Veriler Arasındaki İlişkiler. Atatürk Üniv., Müh. Fak., Çevre Müh. Böl., Eylül 1995'de Düzenlediği Çevre Sempozyumu Bayraklı,F.,F.Er.,A.Brohi,1997.Determination of Nutritional Status with Soil and Plant Analysis of Vineyards in Konya-Hadim Aladag Region. ESNA XXVII Annual Meeting,September,1997.Ghent-Belgium Bayraklı,F.,Mikayılov Fariz.D.,1997. Investigation of Heavy Metals Migration in the Soil on the Base of Mathematical Modelling.!6 th World Congress of Soil Science.Montpellier France

6 2.24. Bayraklı,F.ve Diğerleri (Anonimus),1996. Türkiyede ki Yağışların Kalite Analizleri. T.C. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü.Ankara-Nisan, Bayraklı,F,2001.Ammonia Volatilization and Nitrate Leaching Losses From Soil Applied Nitrogen Fertilizers on Selected Some Big Soil Groups ofturkey.function of soils in the geosphere-biosphere systems.international Symposium.Moscow Lomonosow State University,Moscow,Russia August 27-30,2001.p Bayraklı,F.,Ekberov I.,Gulser C.,Mikayilov,F.,2001. Water dynamics in Brown Soils during the irrigation period. Function of soils in the geosphere-biosphere systems.international Symposium.Moscow Lomonosow State University,Moscow,Russia August 27-30,2001.p Er,F.,M.Mulayim.,F.Bayraklı.,Mikayilov F.D.,2001.Path analysis and relationships between some climatic parameters and sugar content of sugarbeeet. Function of soils in the geosphere-biosphere systems.international Symposium.Moscow Lomonosow State University,Moscow,Russia August 27-30,2001.p F.Mikayilov.F.,C.Gulsar.,F.Bayrakli.İ.Ekberov.2002.Determination of soil polutants movement by using mathematical models.sixth Baku International Congress.Baku Azerbaijan Republic.30.May-3 June,2002.p: DERLEMELER 3.1. Bayraklı, F Dünya ve Türkiyenin hamfosfat yatakları ve değerlendirilmesi. Atatürk Üni. Zir. Derg., 5(4): Bayraklı, F Toprak fosforu mineral fosfatların fraksiyonlarına ayrılması ve tayinleri. Atatürk Üni., Zir., Derg., 5(2-3): Bayraklı, F Toprak, bitki ve su analizlerinde fosfor tayini için geliştirilmiş yeni bir kolorimetrik metod. Atatürk Üni., Zir., Derg., 5(2-3): Bayraklı, F Sabit ısı ve basınç altında kimyasal denge hesaplarının termodinamik yönü. Ondokuz mayıs Üni., Zir., Derg., 1(1): Bayraklı, F Topraklarda bazı çözünürlük dengeleri.ondokuz mayıs Üni.Zir.Derg., 1(1): Bayraklı, F., Gezgin, S., Limberg, P., Ammonia Volatilization Loss From Soil Applied Nitrogenous Fertilizers. In: D.T.A. (Türk-Alman Tarımsal Araştırmaları) Planck, U. (Ed.), D.T. Symposium, 30 Marz-2 April; Hohenheim Univ. pp: , Stuttgart, Germany.

7 3.7. Gezgin, S., Bayraklı, F., Şeker Pancarının Gübrelenmesi. 1-2 Şubat S.S.Kayseri Pancar Ekicileri Koop, Toprak Numunesi Alımı ve Gübreleme Konulu Çiftçi Semineri. 4. TEBLİĞLER 4.1. Doktora tezinin özeti 1974 yılında Van'da yapılan Toprak İlmi Derneği toplantısında tebliğ olarak verilmiştir Araştırma makaleleri kısmında gösterilen 2.3. numaralı çalışma TÜBİTAK 1977, Ankara toplantısında tebliğ olarak verilmiştir Tezler kısmında gösterilen 1.3. numaralı araştırma TÜBİTAK, 1980, Adana toplantısında tebliğ şekilnde sunulmuştur Ecevit, O., Bayraklı, F Pestisit kalıntıları sorunu ve önemi. Atatürk Üni. Çevre Sorunları Araş. Merkezi: Simpozyum-7, Çölleşen dünya ve Türkiye örneği sempozyumunda tebliğ edilmiştir. Erzurum, 1985 : Bayraklı, F., A.Korkmaz ve F.Bayrak Türkiyenin toprak ve su varlığı içerisinde Karadeniz bölgesinin yeri. 10-Ocak-1986 Zira öğretimin 140. yılı sempozyumu, Samsun.Ondokuz mayıs Üni. Ziraat Fak. Yay. No:14, Bayraklı, F., A.Korkmaz ve M.Erol Amasya ili topraklarının gübreleme ilgili sorunları ve öneriler. Amasya Tarım Sempozyumu, 2-3 Ekim Valilik yayınları: Bayraklı, F.,Özdemir, O Bafra ovası topraklarının genel fiziksel ve kimyasel özellikleri. Bafra Tarım Sempozyumu, Bafra ovası tarım sempozyumu, Samsun: Bayraklı, F., Özdemir, O Bafra ovası topraklarının toprak verimliliği ve gübrelemeye ilişkin sorunları. Bafra ovası tarım sempozyumu,1987. Samsun, 1988: Bayraklı, F Konya kapalı havzasının toprak ve su potansiyelinin değerlendirilmesi.konya Ovaları Projeleri(KOP) paneli, 4 Mart 1989, Konya. Tebliğ olarak verilmiştir.basılmadı Bayraklı, F. ve arkadaşları Orta Anadoluda toprak ve arazi kullanımı.orta Anadoluda Tarımın Verimlilik Sorunları Sempozyumu, Konya, 1991, s:30-40.milli Prodüktivite yay., Hatipoğlu, F., F.Bayraklı ve M.Alpaslan Orta Anadoluda tahıl üretiminde gübre ve gübreleme sorunları. Ort. Anadoluda Ver. Semp.,Konya,1991.Millii Prod. Mer.Yay.,440: Bayraklı, F., S.Gezgin ve P.Limberg Ammonia volatilization loss from nitrogeneous fertilizers.hohenheim'de yapılan Türk-Alman Ziraatçılar Derneğinin bilimsel toplantısında sunulmuştur

8 4.13.Gezgin,S. ve Bayraklı,F.,1994. Şeker Pancarının Gübrelenmesi. 1-2 Şubat S.S.Kayseri Pancar Ekicileri Koop, Toprak numunesi alımı ve gübreleme konulu çiftçi seminerinde sunuldu Bayraklı, F., Gür, K., Gezgin, S., Uyanöz, R., Zengin, M., Kış Mevsiminde Konya Şehir Atmosferindeki Duman ve Kükürtdioksit Gazı Miktarı ile İklimsel Veriler Arasındaki İlişkiler. Atatürk Üniv., Müh. Fak., Çevre Müh. Böl., Eylül 1995'de Düzenlediği Çevre Sempozyumunda sunuldu. 5. YAYIMLANAN KİTAP ve DERS NOTLARI 5.1.Bayraklı, F., TOPRAK VE BİTKİ ANALİZLERİ. OMÜ yayınları No: 17. Ondokuz mayıs Üni. Basımevi, Samsun. 5.2.Bayraklı, F ANALİTİK KİMYA. OMÜ Ziraat Fakültesi, Ders Notu: Bayraklı, F TOPRAK BİLGİSİ. OMÜ Ziraat Fakültesi, Ders Notu: Bayraklı, F TOPRAK MİNEROLOJİSİ. OMÜ Ziraat Fakültesi, Ders Notu: Bayraklı, F TOPRAK KİMYASI. OMÜ Ziraat Fakültesi, Ders Notu: Bayraklı, F., SU KALİTESİ VE TÜRKİYE SULARI. OMÜ Ziraat Fakültesi, Ders Notu: Kılıç,M.,Turguttopbaş,M., ve F.Bayraklı Kimyasal Dengeler ve Toprak Oluşumu. Gaziosmanpaşa Üni.,Ziraat Fakültesi Yayınları No:5,Tokat Bayraklı,F, 2008.ÇEVRE KİMYASI-SU KALİTESİ VE TÜRKİYE SULARI. (Basılmamış ders notu,597 sayfa) 2008 yılı itibarıyla 14 Lisans üstü(yüksek lisans ve doktora) akademik çalışmanın danışmanlığını yapmış, halen 3 lisans üstü çalışmanın akademik danışmanlığını yürütmektedir.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Hanife AKÇA, Araştırma Görevlisi hmert@ankara.edu.tr +90312 596 15 84 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Eğitim ve Akademik Deneyim Lisans:

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı Doğum Yeri : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT : ParwanAfganistan Doğum Tarihi : 29.01.1971 Telefon : (456) 511 86 69/126

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Hanife AKÇA, Araştırma Görevlisi hmert@ankara.edu.tr +90312 596 15 84 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Eğitim ve Akademik Deneyim Lisans:

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Nil KORKMAZ Ünvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon (232) 832 10 02 E-mail nil.korkmaz@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 1962-İzmir Doktora Üniversite Adı EĞİTİM BİLGİLERİ Ege

Detaylı

Dr. Aynur ÖZBAHÇE ENSTİTÜ MÜDÜRÜ. GÖREV YAPTIĞI YERLER: Görev yeri Görevi Tarih. Enstitü Müdürü 2013 -

Dr. Aynur ÖZBAHÇE ENSTİTÜ MÜDÜRÜ. GÖREV YAPTIĞI YERLER: Görev yeri Görevi Tarih. Enstitü Müdürü 2013 - Dr. Aynur ÖZBAHÇE ENSTİTÜ MÜDÜRÜ Doğum yeri/tarihi : Göle-1973 Medeni hali : Evli (2 çocuk) Yabancı Dil : İngilizce (iyi KPDS-2012, 68) GÖREV YAPTIĞI YERLER: Görev yeri Görevi Tarih Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ 8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİ GELİŞMESİNİ KONTROL EDEN ETMENLER IŞIK TOPRAK (durak yeri) ISI HAVA SU BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİLER İÇİN MUTLAK GEREKLİ ELEMENTLER MUTLAK GEREKLİ

Detaylı

1. GÜBRELERİN ÖNEMİ, TARİHİ GELİŞİMİ VE SINIFLANDIRILMASI...

1. GÜBRELERİN ÖNEMİ, TARİHİ GELİŞİMİ VE SINIFLANDIRILMASI... İÇİNDEKİLER 1. GÜBRELERİN ÖNEMİ, TARİHİ GELİŞİMİ VE SINIFLANDIRILMASI... 1 1.1. TARIMSAL ÜRETİMİN ARTIRILMASINDA GÜBRELERİN ÖNEMİ... 1 1.2. GÜBRELERİN TARİHİ GELİŞİMİ... 9 1.3. GÜBRELERİN SINIFLANDIRILMASI...

Detaylı

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok yerinde acı-tatlı taze biber, dolmalık, kurutmalık ve sanayi tipi (salçalık) biber yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşitlere göre değişmekle birlikte

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM: GÜBRE VE GÜBRELEMENİN TEMEL İLKELERİ...1 1. GÜBRE VE GÜBRELEMENİN TANIMI...3 KAYNAKÇA...6

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM: GÜBRE VE GÜBRELEMENİN TEMEL İLKELERİ...1 1. GÜBRE VE GÜBRELEMENİN TANIMI...3 KAYNAKÇA...6 İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM: GÜBRE VE GÜBRELEMENİN TEMEL İLKELERİ...1 1. GÜBRE VE GÜBRELEMENİN TANIMI...3 KAYNAKÇA...6 2. GÜBRE-ÜRÜN İLİŞKİSİ...9 KAYNAKÇA...19 3. GÜBRE-ÇEVRE İLİŞKİSİ...23 3.1. Azotlu Gübrelerin

Detaylı

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Ziraat Mühendisi. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2004. Tarım Ekonomisi - 1999

Ziraat Mühendisi. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2004. Tarım Ekonomisi - 1999 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Erdinç Uysal Unvan Ziraat Mühendisi Telefon 226 8142520 (1267) E-mail euysal@yalovabahce.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 22.05.1974 - Merzifon Doktora Üniversite Adı Akademik Birim/

Detaylı

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME (MARUL- ISPANAK- LAHANA) İnsan beslenmesinde büyük önemi olan sebzelerin yetiştirme teknikleri, ıslahı ve bitki koruma konularında ülkemizde bilimsel çalışmalar yapılmış

Detaylı

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME Ülkemizin Ege - Akdeniz ve Batı Karadeniz sahil kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm diğer tarım alanlarında yetiştiriciliği yapılan şeker pancarında verim

Detaylı

b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2)

b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2) b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2) 1 2 Püskürterek uygulama Bitkiler gereksinim duydukları besin maddelerinin büyük

Detaylı

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin

Detaylı

GÜBRELEMENİN TEMEL İLKELERİ

GÜBRELEMENİN TEMEL İLKELERİ GÜBRELEMENİN TEMEL İLKELERİ Prof. Dr. Nuray Mücellâ MÜFTÜOĞLU Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Çanakkale mucella@comu.edu.tr Gübreler Miktar ve

Detaylı

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti 2 Ağaç Kesim

Detaylı

Yerfıstığında Gübreleme

Yerfıstığında Gübreleme Yerfıstığında Gübreleme Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Çukurova Bölgesi nde geniş çapta yetiştiriciliği yapılan yerfıstığı, yapısında ortalama %50 yağ ve %25-30 oranında protein içeren, insan

Detaylı

Antepfıstığında Gübreleme

Antepfıstığında Gübreleme Antepfıstığında Gübreleme Tam verime çok geç yatan (8-10 yıl) antepfıstığı uzun ömürlü bir meyve ağacıdır. Hiçbir meyve ağacının yetiştirilemediği kıraç, taşlık ve kayalık arazilerde bile yetişebilmektedir.

Detaylı

BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ

BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ HAZIRLAYAN YALÇIN YILMAZ ZİRAAT MÜHENDİSİ UZMAN TARIM DANIŞMANI Ülkemizde buğday yaklaşık 9.5 milyon hektar alanda ekilmekte, üretimde yıldan yıla değişmekle birlikte 20 milyon ton

Detaylı

YÖNETMELİK. %19,7 N Azot toplam azot olarak ifade edilir. Kalsiyum nitrat(kireç nitratı) eklenmişse maksimum nitrat azotu muhtevası: %2,2

YÖNETMELİK. %19,7 N Azot toplam azot olarak ifade edilir. Kalsiyum nitrat(kireç nitratı) eklenmişse maksimum nitrat azotu muhtevası: %2,2 9 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28228 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TARIMDA KULLANILAN KĠMYEVĠ GÜBRELERE DAĠR YÖNETMELĠKTE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE 1 18/3/2004

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Zeytin

Detaylı

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Unvan Arzu KÖSE Doktor Telefon 222-32403-00 E-mail Doğum Tarihi - Yeri arzu.kose @gthb.gov.tr Ankara-1972 EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek Lisans Akademik Birim/ Mezuniyet Yılı Lisans

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ Sıra No: SULAMA SUYU ANALİZLERİ: 2014 FİYATI 1 ph 14,00 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 3 Sodyum (Na)

Detaylı

Nutrient Contents of Runner Plants of Some Strawberry Cultivars Grown Under Open Field and Protected Cultivation Conditions

Nutrient Contents of Runner Plants of Some Strawberry Cultivars Grown Under Open Field and Protected Cultivation Conditions YYÜ TAR BİL DERG (YYU J AGR SCI) 2012, 22 (1):1-6 Geliş Tarihi (Received): 09.03.2011 Kabul Tarihi (Accepted): 10.10.2011 Araştırma Makalesi/Research Article (Original Paper) Örtü Altı ve Açık Arazi Koşullarında

Detaylı

Farklı organomineral ve inorganik kompoze gübrelerin kışlık ekmeklik buğday tane verimi ve bazı verim unsurları üzerine etkileri

Farklı organomineral ve inorganik kompoze gübrelerin kışlık ekmeklik buğday tane verimi ve bazı verim unsurları üzerine etkileri Farklı organomineral ve inorganik kompoze gübrelerin kışlık ekmeklik buğday tane verimi ve bazı verim unsurları üzerine etkileri Özet Sami Süzer 1, *, Ebru Çulhacı 2 ¹ Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi 1982

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi 1982 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Mustafa TİFTİK 2. Doğum Tarihi : 15.10.1953 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Lisans Üstü Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976 Yüksek Lisans

Detaylı

Bitki Besleme. 1 Ders Adi: Bitki Besleme 2 Ders Kodu: TPR3901-Z 3 Ders Türü: Zorunlu 4 Ders Seviyesi Lisans

Bitki Besleme. 1 Ders Adi: Bitki Besleme 2 Ders Kodu: TPR3901-Z 3 Ders Türü: Zorunlu 4 Ders Seviyesi Lisans Bitki Besleme 1 Ders Adi: Bitki Besleme 2 Ders Kodu: TPR3901-Z 3 Ders Türü: Zorunlu 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 3 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 5 7 Dersin AKTS Kredisi: 5.00 8 Teorik Ders

Detaylı

SAMSUN EKOLOJĐK KOŞULLARINDA ÇĐLEKLERE UYGULANAN DEĞĐŞĐK GÜBRE KOMBĐNASYONLARININ BĐTKĐNĐN BESLENMESĐNE ETKĐSĐ. E. Erman KARA

SAMSUN EKOLOJĐK KOŞULLARINDA ÇĐLEKLERE UYGULANAN DEĞĐŞĐK GÜBRE KOMBĐNASYONLARININ BĐTKĐNĐN BESLENMESĐNE ETKĐSĐ. E. Erman KARA SAMSUN EKOLOJĐK KOŞULLARINDA ÇĐLEKLERE UYGULANAN DEĞĐŞĐK GÜBRE KOMBĐNASYONLARININ BĐTKĐNĐN BESLENMESĐNE ETKĐSĐ E. Erman KARA Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü, Kurupelit, Samsun-TURKĐYE

Detaylı

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını belirlemenin en iyi yolu yaprak-toprak analizleridir.

Detaylı

BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM)

BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM) BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM) Toprak Bilgisi Dersi Prof. Dr. Günay Erpul erpul@ankara.edu.tr Işık Enerjisinin Kimyasal Enerjiye Dönüştürülmesi Fotosentez, karbon (C), oksijen (O) ve hidrojen (H) atomlarını

Detaylı

Araştırma Makalesi (Research Article)

Araştırma Makalesi (Research Article) Araştırma Makalesi (Research Article) Mahmut TEPECİK Neriman Tuba BARLAS Özgür ÇOBANOĞLU Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, 35100 İzmir/Türkiye e-posta:mahmut.tepecik@ege.edu.tr

Detaylı

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ Organomineral Taban ve Üst Gübreleri 2-4 mm Granül (50 kg) 2>3 SF. INDEX İÇİNDEKİLER 2016 01 02 03 04 05 5.0.30+(40So3) NK HARMANLANMIȘ GÜBRE Potasyum

Detaylı

Eco new farmers. Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü. Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi

Eco new farmers. Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü. Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi Eco new farmers Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi Modül 2 Toprak ve Besin Döngüsü Bölüm 2 Bitki / Toprak sistemi www.econewfarmers.eu 1. Giriş Topraktaki besin arzı ile talebi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş 1962 yılında Samsun/Çarşamba da doğan. İlkokulu Hacılı çay köyünde, orta ve lise tahsilini Çarşamba da ve Üniversite öğrenimini de 1985 yılında Samsun Ondokuz Mayıs

Detaylı

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi N, P, K ve Mg un 1:5 ekstraksiyon çözeltisindeki standard değerleri Çok az Az Yeterli Fazla Çok fazla Oldukça fazla N (meq/l)

Detaylı

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK İ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti

Detaylı

GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, - Önce Toprak Analizi - Usulüne Uygun Toprak Örneği Alma

GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, - Önce Toprak Analizi - Usulüne Uygun Toprak Örneği Alma GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, Toprakta eksikliği tespit edilen bitki besin maddelerini toprağa ilave etmek suretiyle, mümkün olduğu kadar yüksek bir bitkisel üretim ve kaliteli ürün elde etmektir.

Detaylı

Van Yöresi Tarım Topraklarının Besin Elementi Durumları ve Bunların Bazı Toprak Özellikleri ile İlişkileri

Van Yöresi Tarım Topraklarının Besin Elementi Durumları ve Bunların Bazı Toprak Özellikleri ile İlişkileri Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi (J. Agric. Sci.), 2006, 16(2): 105-111 Geliş Tarihi: 02.05.2006 Van Yöresi Tarım Topraklarının Besin Elementi Durumları ve Bunların Bazı

Detaylı

1. Beyhan, N., Odabaş, F.,1997. The investigation of compatibility relationships of some

1. Beyhan, N., Odabaş, F.,1997. The investigation of compatibility relationships of some SCI Index Kapsamında Yayınlanan Yayınlar 1. Caliskan O., Odabas M.S., Cirak C., Odabas F. 2010. Modeling of the individual leaf area and dry weight of oregano (Origanum onites L.) leaf using leaf length

Detaylı

SCI (Science Citation Index), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerde yayımlanan

SCI (Science Citation Index), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerde yayımlanan A SCI (Science Citation Index), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerde yayımlanan orijinal makaleler A-1.. Kara, T. ve M. Guler, 2007.

Detaylı

BİTKİ BESLEME ve GÜBRELEME ZM 204 Zorunlu IV Ulusal Kredi: 3 AKTS: 4 DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ/ÜYELERİ

BİTKİ BESLEME ve GÜBRELEME ZM 204 Zorunlu IV Ulusal Kredi: 3 AKTS: 4 DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ/ÜYELERİ DERSİN ADI DERSİN KODU DERSİN TÜRÜ DERSİN DÖNEMİ DERSİN KREDİSİ BİTKİ BESLEME ve GÜBRELEME ZM 204 Zorunlu IV Ulusal Kredi: 3 AKTS: 4 DERSİN VERİLDİĞİ Bölüm: Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Anabilim Dalı:

Detaylı

Buğday ve Arpa Gübrelemesi

Buğday ve Arpa Gübrelemesi Buğday ve Arpa Gübrelemesi Ülkemizde en geniş üretim alanı bulunan buğday ve arpa çok farklı toprak tiplerinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Toprak ph isteği bakımından hafif asitten kuvvetli alkalin

Detaylı

İkinci Ürün Mısırda Farklı Potasyum Doz ve Su Stresi Koşullarının Kaldırılan N, P, K Miktarlarına Etkileri

İkinci Ürün Mısırda Farklı Potasyum Doz ve Su Stresi Koşullarının Kaldırılan N, P, K Miktarlarına Etkileri İkinci Ürün Mısırda Farklı Potasyum Doz ve Su Stresi Koşullarının Kaldırılan N, P, K Miktarlarına Etkileri Özlem Gürbüz Kılıç 1 Nevin Eryüce 2 ÖZET Çalışma, farklı su stresi koşullarında potasyumun farklı

Detaylı

BİTKİ BESLEME ZM 204 Zorunlu IV Ulusal Kredi: 3 Bölüm: Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü

BİTKİ BESLEME ZM 204 Zorunlu IV Ulusal Kredi: 3 Bölüm: Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü DERSİN ADI DERSİN KODU DERSİN TÜRÜ DERSİN DÖNEMİ DERSİN KREDİSİ DERSİN VERİLDİĞİ BİTKİ BESLEME ZM 204 Zorunlu IV Ulusal Kredi: 3 Bölüm: Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Anabilim Dalı: AKTS: 4 DERSİ VEREN

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü -1997

KİŞİSEL BİLGİLER. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü -1997 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Hatun BARUT Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0322 3340055/165 E-mail baruthatun@yahoo.com Doğum Tarihi - Yeri 1972-ADANA EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Yüksek Lisans Lisans

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU. Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU. Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 1 2 Zeytin ağacının

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAŞ

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAŞ Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAŞ Bölüm Başkanı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon:

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

ÇELTİK TARIMI YAPILAN TOPRAKLARIN BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ: İPSALA VE MERİÇ ÖRNEĞİ

ÇELTİK TARIMI YAPILAN TOPRAKLARIN BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ: İPSALA VE MERİÇ ÖRNEĞİ SAÜ Fen Edebiyat Dergisi (2012-1) K.BELLİTÜRK, Ö.KARAKAŞ v.d. ÇELTİK TARIMI YAPILAN TOPRAKLARIN BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ: İPSALA VE MERİÇ ÖRNEĞİ Korkmaz BELLİTÜRK a, Özlem KARAKAŞ a, Onur ARABACI

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Edirne İli Uzunköprü İlçesi Tarım Topraklarının Beslenme Durumlarının Belirlenmesi

Edirne İli Uzunköprü İlçesi Tarım Topraklarının Beslenme Durumlarının Belirlenmesi Edirne İli Uzunköprü İlçesi Tarım Topraklarının Beslenme Durumlarının Belirlenmesi K. Bellitürk 1 1 Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Tekirdağ Bu makale,

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) T.C. TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI Gübre Ve Kaynakları Merkez Araştırma Deney Laboratuvarı Adresi : İstanbul Yolu 5. km. No:32 Yenimahalle 06172 ANKARA/TÜRKİYE Tel :

Detaylı

YARASA VE ÇİFTLİK GÜBRESİNİN BAZI TOPRAK ÖZELLİKLERİ ve BUĞDAY BİTKİSİNİN VERİM PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ

YARASA VE ÇİFTLİK GÜBRESİNİN BAZI TOPRAK ÖZELLİKLERİ ve BUĞDAY BİTKİSİNİN VERİM PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA TEZİ YARASA VE ÇİFTLİK GÜBRESİNİN BAZI TOPRAK ÖZELLİKLERİ ve BUĞDAY BİTKİSİNİN VERİM PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA ANABİLİM

Detaylı

Kalsiyum ve Bazı Azotlu Gübrelerin Domateste Besin Maddesi Alınımı Üzerine Etkisi

Kalsiyum ve Bazı Azotlu Gübrelerin Domateste Besin Maddesi Alınımı Üzerine Etkisi Araştırma Makalesi/Research Article Kalsiyum ve Bazı Azotlu Gübrelerin Domateste Besin Maddesi Alınımı Üzerine Etkisi Nurdan Özkan 1 Nuray Mücellâ Müftüoğlu 1* 1 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat

Detaylı

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ. Araş. Gör. Ertuğrul KUL

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ. Araş. Gör. Ertuğrul KUL ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ Araş. Gör. Ertuğrul KUL İletişim Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 55139 Kurupelit-Samsun Tel: +90 (362) 3121919/1167 Fax: +90 (362) 4576034 E-mail: ekul@omu.edu.tr

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit)

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit) Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Kimyasal Toprak Sorunları ve Toprak Bozunumu-I

Kimyasal Toprak Sorunları ve Toprak Bozunumu-I Kimyasal Toprak Sorunları ve Toprak Bozunumu-I asitleşme-alkalileşme (tuzluluk-alkalilik) ve düşük toprak verimliliği Doç. Dr. Oğuz Can TURGAY ZTO321 Toprak İyileştirme Yöntemleri Toprak Kimyasal Özellikleri

Detaylı

YAPRAK ANALİZLERİ YÖNTEMİYLE PASİNLER OVASINDA YETİŞTİRİLEN PATATESLERİN BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ. Tahsin KARADOĞAN 0>, Mesut AKGÜL< 2 >

YAPRAK ANALİZLERİ YÖNTEMİYLE PASİNLER OVASINDA YETİŞTİRİLEN PATATESLERİN BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ. Tahsin KARADOĞAN 0>, Mesut AKGÜL< 2 > Atatürk Üni.Zir.Fak.Der. 26 (3), 355-362,1995 YAPRAK ANALİZLERİ YÖNTEMİYLE PASİNLER OVASINDA YETİŞTİRİLEN PATATESLERİN BESLENME DURUMLARININ BELİRLENMESİ Tahsin KARADOĞAN 0>, Mesut AKGÜL< 2 > ÖZET : Bu

Detaylı

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Ülkemiz dış ticaretinde önemli bir yeri olan fındık, ülkemizin Karadeniz Bölgesi ile Sakarya- Düzce yörelerinde yetiştirilmektedir. Dünyada üretilen fındığın %70-75

Detaylı

BİTKİ BESLEME DERS NOTLARI

BİTKİ BESLEME DERS NOTLARI BİTKİ BESLEME DERS NOTLARI Dr. Metin AYDIN KONYA 2011 BİTKİ BESİN ELEMENTLERİNİN GÖREVLERİ, ALINIŞ FORMLARI ve KAYNAKLARI Besin Elementi Bitkideki Görevi Alınış Formu Kaynakları Karbon (C) Karbonhidratların

Detaylı

Organik ve Konvansiyonel Pamuk Yetiştiriciliğinde Toprak Özelliklerinin Karşılaştırılması

Organik ve Konvansiyonel Pamuk Yetiştiriciliğinde Toprak Özelliklerinin Karşılaştırılması I.Uluslararası Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Sempozyumu 27-29 Eylül Bayburt Organik ve Konvansiyonel Pamuk Yetiştiriciliğinde Toprak Özelliklerinin Karşılaştırılması *Ülfet ERDAL Ömer SÖKMEN Uluslararası

Detaylı

Selçuk Üniversites 26 (2): (2012) ISSN: Özet. Abstract. sektir. kiraz. di ile

Selçuk Üniversites 26 (2): (2012) ISSN: Özet. Abstract. sektir. kiraz. di ile Araştırma Makalesi www.ziraat.selcuk.edu.tr/ojs Selçuk Üniversites Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 26 (2): (2012) 40-45 ISSN:1309-05500 Konya İli Taşkent ve v Hadim İlçeleri Kiraz Bahçelerinin Beslenme

Detaylı

ulviye.kanburoglucebi@gthb.gov.tr EĞİTİM BİLGİLERİ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi-TEKİRDAĞ Toprak Ana Bilim Dalı-2008

ulviye.kanburoglucebi@gthb.gov.tr EĞİTİM BİLGİLERİ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi-TEKİRDAĞ Toprak Ana Bilim Dalı-2008 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Ülviye KANBUROĞLU ÇEBİ Ünvan Ziraat Yüksek Mühendisi/Bölüm Başkanı Telefon (288) 214 48 85 E-mail ulviye.kanburoglucebi@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 1972-Bulgaristan

Detaylı

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER Dünya üzerinde çay bitkisi, Kuzey yarımkürede yaklaşık 42 0 enlem

Detaylı

Konya İlinde Fig Tarımı Yapılan Bazı Alanlarında Makro ve Mikro Besin Elementi İçeriklerinin Belirlenmesi

Konya İlinde Fig Tarımı Yapılan Bazı Alanlarında Makro ve Mikro Besin Elementi İçeriklerinin Belirlenmesi Araştırma Makalesi / Research Article Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. / Iğdır Univ. J. Inst. Sci. & Tech. 1(3): 105-109, 2011 Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Iğdır University Journal

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı : Reşit YILDIZ Doğum Yeri ve Yılı : Kilis/Merkez, 20.12.1980 Çalıştığı Kurum : Mardin Artuklu Üniversitesi Ünvanı : Yardımcı Doçent Dr. e-mail Adresi : ryildiz80@gmail.com

Detaylı

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Mustafa ACAR Ziraat Mühendisi Telefon 0 362 256 05 14 / 3000 E-mail Doğum Tarihi - Yeri mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com 1972 - Gümüşhacıköy / Amasya EĞİTİM

Detaylı

A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ. A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk Investigation

A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ. A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk Investigation A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER: A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk. 2009. Investigation of the performance of a hazelnut husker design

Detaylı

Araştırma Makalesi (Research Article)

Araştırma Makalesi (Research Article) Araştırma Makalesi (Research Article) Yaşar Tuncer KAVUT Hikmet SOYA Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, 35100 İzmir/Türkiye e-posta: tunver.kavut@ege.edu.tr Alınış (Received):26.03.2013

Detaylı

TTM-815 Mısır (Zea mays L.) Çeşidinde Azotlu Gübre Form ve Dozlarının Silaj Verimine Etkisi

TTM-815 Mısır (Zea mays L.) Çeşidinde Azotlu Gübre Form ve Dozlarının Silaj Verimine Etkisi Araştırma Makalesi Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 2010, 47 (1): 61-69 ISSN 1018 8851 1 Şeyda ZORER ÇELEBİ 2 A. Korhan ŞAHAR 2 Rafet ÇELEBİ 3 A. Esen ÇELEN 1 Yrd. Doç. Dr. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat

Detaylı

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar)

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Mekatronik Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi, Çankaya Üniversitesi Akademik Dereceler 1981, Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Ordu nun KabataĢ ilçesinde 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Ailesi ile birlikte 1975 yılında Samsun un Bafra ilçesine taģındı.

ÖZGEÇMİŞ Ordu nun KabataĢ ilçesinde 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Ailesi ile birlikte 1975 yılında Samsun un Bafra ilçesine taģındı. ÖZGEÇMİŞ Ordu nun KabataĢ ilçesinde 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Ailesi ile birlikte 1975 yılında Samsun un Bafra ilçesine taģındı. Ġlköğrenimini Bafra Uluağaç Köyü Ġlkokulunda, ortaöğrenimini Sürmeli

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yabancı Dil. İngilizce

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yabancı Dil. İngilizce ÖZGEÇMİŞ 1. KİŞİSEL BİLGİLER Ünvanı Adı ve Soyadı Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yabancı Dil İş Adresi İngilizce Telefon (372) 2574010 E-Posta Bülent Ecevit Üniversitesi

Detaylı

selenyum durumu Nuray Mücellâ M Cafer TürkmenT rgızistan Toprak Bilimi ve Bitki Besleme BölümüB Çanakkale

selenyum durumu Nuray Mücellâ M Cafer TürkmenT rgızistan Toprak Bilimi ve Bitki Besleme BölümüB Çanakkale Biga (Çanakkale)( ilçesi tarım m alanlarının selenyum durumu Nuray Mücellâ M Müftüoğlu Cafer TürkmenT ÇOMÜ,, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme BölümüB Çanakkale 1-33 Ekim 2013 Bişkek KırgK

Detaylı

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ 4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ Ekonomi: İnsanların geçimlerini sürdürmek için yaptıkları her türlü üretim, dağıtım, pazarlama ve tüketim faaliyetlerinin ilke ve yöntemlerini inceleyen bilim dalına ekonomi denir.

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

KAYISININ GÜBRELENMESİ

KAYISININ GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlar da yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

10. Bölüm: TOPRAK REAKSİYONU (ph)

10. Bölüm: TOPRAK REAKSİYONU (ph) 10. Bölüm: TOPRAK REAKSİYONU (ph) Toprağın asitlik veya bazlık derecesinin göstergesidir Nötr veya nötral = 7.0 Asidik < 7.0 Alkali > 7.0 Bir toprağın asit veya alkali reaksiyon göstermesi toprak çözeltisindeki

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 KALSİYUM

Detaylı

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir.

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar tohum, Netar Gübre ve Netar Biyoteknoloji adı altında faaliyetlerini

Detaylı

Doç. Dr. Nurdilek GÜLMEZOĞLU

Doç. Dr. Nurdilek GÜLMEZOĞLU Doç. Dr. Nurdilek GÜLMEZOĞLU Bölüm Başkanı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Coğrafya Öğretmenliği. Sosyal Bilimler Enstitüsü

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Coğrafya Öğretmenliği. Sosyal Bilimler Enstitüsü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Eren ŞENOL Adres: Giresun Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü. Telefon: 0 (454) 3105769 E- Posta: eren.senol@giresun.edu.tr Yüksek lisans eğitimimi "Boraboy'da

Detaylı

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çukurova University Insitute of Natural and Applied Science FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Journal of Science And Engineering Cilt : 18 Sayı : 1 2008

Detaylı

Topraktan verime, nesilden nesile...

Topraktan verime, nesilden nesile... Topraktan verime, nesilden nesile... Milli ekonominin temeli tarımdır. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık. Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki

Detaylı

TOPRAK VERİMLİLİĞİ BAKIMINDAN ORGANİK MADDENİN ÖNEMİ VE YÖNETİMİ

TOPRAK VERİMLİLİĞİ BAKIMINDAN ORGANİK MADDENİN ÖNEMİ VE YÖNETİMİ TOPRAK VERİMLİLİĞİ BAKIMINDAN ORGANİK MADDENİN ÖNEMİ VE YÖNETİMİ Prof. Dr. Sait GEZGİN Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü KONYA sgezgin@selcuk.edu.tr 1- TOPRAĞI

Detaylı

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit),

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit), Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

BUĞDAY (Triticum spp.) Buğdayda Toprak Hazırlığı:

BUĞDAY (Triticum spp.) Buğdayda Toprak Hazırlığı: BUĞDAY (Triticum spp.) Buğdayda Toprak Hazırlığı: Toprak işlemenin sebebi, tohumların uygun çimlenme ve çıkış ortamını hazırlamak; su kaybını en aza indiren, toprağın yapısını en az bozan, erozyonu önemli

Detaylı

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU www.kilercioglutarim.com BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU İçindekiler 4 6 8 KLR FOSFOR- ÇINKO KLR NITROGEN KLR ZINC 10 12 14 KLR POTASYUM KLR AMINO KLR BOR-ÇINKO 16 18 20 KLR CYTO KLR HUMIK 20-20-20-TE

Detaylı

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KĠMYEVĠ VE ORGANĠK GÜBRE PĠYASA VE ġġkâyet DENETĠMĠ ĠÇĠN

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KĠMYEVĠ VE ORGANĠK GÜBRE PĠYASA VE ġġkâyet DENETĠMĠ ĠÇĠN 21 Şubat 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28566 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ KĠMYEVĠ VE ORGANĠK GÜBRE PĠYASA VE ġġkâyet DENETĠMĠ ĠÇĠN ALINACAK NUMUNELERĠN ANALĠZLERĠNĠN YAPTIRILACAĞI

Detaylı

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5.

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart 1952 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Artvin Çoruh Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

Yöney ve Gübrelemenin Meranın Otlatma Kapasitesi Üzerine Etkileri

Yöney ve Gübrelemenin Meranın Otlatma Kapasitesi Üzerine Etkileri Mahmut DAŞCI 1 Binali ÇOMAKLI 2 Tuncay ÖNER 2 1 Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu, Narman, Erzurum 2 Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, Erzurum e-posta: mtasci@atauni.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov.

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov. ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri İletişim Bilgileri : Ayşe Serpil KAYA : 1968 / Antalya : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67

Detaylı

Isparta Yöresi Kiraz Bahçeleri Topraklarının Bitkiye Yarayışlı Demir Miktarlarının Belirlenmesinde DTPA ve EDTA Test Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Isparta Yöresi Kiraz Bahçeleri Topraklarının Bitkiye Yarayışlı Demir Miktarlarının Belirlenmesinde DTPA ve EDTA Test Yöntemlerinin Karşılaştırılması Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6 (1): 22-27, 211 ISSN 134-9984, Araştırma Makalesi Ç. BOYDAK, İ. ERDAL Isparta Yöresi Kiraz Bahçeleri Topraklarının Bitkiye Yarayışlı Demir Miktarlarının

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK. İngilizce. Fermentasyon teknolojisi, Fenolik bileşikler, Antioksidan kapasite.

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK. İngilizce. Fermentasyon teknolojisi, Fenolik bileşikler, Antioksidan kapasite. 1. KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı ve Soyadı Doğum Yeri, Yılı Zonguldak, 1979 Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK Yabancı Dil İngilizce İlgi Alanları Fermentasyon teknolojisi, Fenolik bileşikler, Antioksidan

Detaylı